אז אסיר ביטחוני לשעבר הוא זה שחילץkly3
את הילדים של מיכאל מרק בפיגוע ביום שישי....

מה אתם אומרים, יש תקווה לאנושות בסופו של דבר?
הזוי... הכל פה אבסורד אחד גדולויואל משה
אז יש תקווה ככלות הכל?kly3

לכאורה כן...ויואל משה
אתה יודע הקודשבורכו וזה....
קודוישבורכו כן אבל מצד האנושות?kly3
אסיר לא נכנס על פח"ע לחצי שנהמושיקו

מקסימום שב"ח עבודה או סתם גנב קטן.

בקיצור ערבי מצוי

שב"ח לא מוגדר כאסיר ביטחוני נדמה ליkly3

גם גנב לא.

אסיר ביטחוני נכנס על מעורבת בטרור במישרין או בעקיפין.

לגבי הערבי המצוי כהגדרתך, הלוואי ואלה היו הערבים המצויים.

לצערי יותר מצוי ערבי שלא היה מחלץ אותם  ואף מקדם אולי את הפגיעה בהם.

גם אצל אדל ביטון הראשון שהגיע ועזר היה פרמדיק ערבימושיקו

וואלה? פלסטיני?kly3
תמיד יש אנשים פה ושם שתופסים שכל לעיתים...ותן טל

ויש כאלו שפשוט מבינים שצריכים לעשות את העבודה שלהם (כמו האמבולנס הערבי שבניגוד לפיגוע של ליטמן שם הימח שמם עברו במקום ופשוט המשיכו - כעת הם הבינו שצריכים לעשות בדיוק את מה שצריך לעשות וסייעו לפצועים.).

אם זה יגרום לשינוי כולל או מעיד שאפשרי בכלל שינוי כולל? לא יודע. עיקר מה שבני ישמעאל מבינים זה כוח, לצערנו - ויותר מידי שם בעולם הערבי והמוסלמי, מוכיחים לנו את זה במשך יותר מידי שנים.

אולי השינוי לא יקרה מחרkly3
אבל אולי יש עניין לחתור מצידנו לעשיית השינוי?
שתי אפשרויותקראנץ שוקולד

א. אינטרס כלשהו, בפעם הקודמת הייתה ביקורת קשה על הסהר האדום לאחר שעזבו את זירת הפיגוע של משפחת ליטמן.

ב. כתוב במקור כלשהו בחז"ל שאם רואים גוי טוב, לבדוק כמה דורות אחורה, כנראה שיש לו שורשים יהודיים.
בדרום הר חברון זה לא מופרך, יש שבט יהודי קדום ביטא (אמנם אומרים שדווקא הם שונאי ישראל מובהקים אבל לך תדע)

אאלט אומרים שהשבט הזה הוא הוא הכפר הידוע לשמצה בני נעים...ויואל משה
לא יודעkly3
א. אינטרס? איזה אינטרס כבר יכול להיות? הייתי אומר דווקא שהוא מסכן את עצמו כי הוא "הציל איבן אל יהוד" וזה לא מתקבל אצלם יפה.

ב. אולי זה היה נכון בתקופת חזל, היום שורשים יהודים לא מהווים אינדיקציה לכלום. קרל מארקס ויוסף סטלין גם היו עם שורשים יהודים.
לא נכוןקראנץ שוקולד

זה אינדקציה לכל הדורות.
זה כלל כזה אאל"ט קראתי בדברי מרדכי פעם שהוא כותב שאין דבר כזה גוי באמת טוב

אם יש משמע שיש לו שורשים יהודים גם אם זה עשר דורות אחורה.

בנוגע לזה חז"ל פסקו שאסור לשהות עם גוי לבד מפני הסכנה וזה נוגע לכל גוי.
למה? כי אסור לבטוח בהם.

ברור שהמרדכי כתב משהו כזהטהר ליבנו

בתקופתו ובאיזורו לא היו גויים טובים (הוא גם נרצח על ידי גויים למיטב זכרוני). אבל לא הייתי עושה מדבריו "גזרת הכתוב"...

לא המרדכִי! הרב מרדכי אליהו בדברי מרדכי.קראנץ שוקולד

כשהקב"ה גוזר על בנ"א חייםשירוש16

גם אחרון האוייבים יכול לספק את מה שה' קבע.

זה לא מחייב שהערבים שינו את עורם.

וזה לא מופרך או חסר היגיון.

פשוט הקב"ה החליט, והקב"ה קיים.

טוב אני עדיין מאמין בבחירה חופשיתkly3
ועובדתית הוא בחר לחלץ אותם.
זה לא סותר.שירוש16

ואני לא נכנסת לנושא של בחירה חופשית והשגחה עליונה.

תמיד יש בחירה חופשית. אבל לא בכל סיטואציה יש בחירה.

לא מכיר סיטואציה ללא בחירהkly3
בימינו לאנשים בריאים בשכלם.

לגופו של עניין, הפלסטינים שנחלצו לטובת נפגעי פיגועים ללא ספק עשו זאת מבחירה מלאה שלהם. וזה בכלל לא מובן מאליו לצערי.
אין תקווה לאנושות הספציפית הזאתאורה2x
הם לא צריכים להיות כאן.
ואם הם כן יהיו כאן ונחיה איתם בשלום?kly3
אתה מודע לעובדה שמי שרצח אותו הוא בן אותה האומה, כן?שוברת גלים
לא, כי פשוט זה נראה שאתה מה זה באורות מזה וכבר שכחת באיזו סיטואציה מדובר, ומי אלו האחראים לסיטואציה, וכמה נהרגו לנו בשנה הזו
שכחת את המשפחות והשכול והאובדן והכאב
ואת הדם. הדם הזה שנשפך כמו מים.

אז יש "צדיק" אחד בסדום. לך תעשה איתם שלום
לך תתחלק איתם באותה המדינה

עם של רוצחים מזוהמים. מה נסגר איתך?
למה אתה מרשה לעצמך להתבלבל ככה?
כמובן שהכוונה ברמת התקווהkly3
ולא ברמה המעשית. אני רק אומר אולי זה קמצוץ של אור בקצה המנהרה ושלא הכל אבוד. אולי, רק אולי נזכה לימים אחרים בזכות אנושיות מהצד השני.
א. בחיים לא יקרהאורה2x

ב. אם כן יקרה אז התבוללות זה גרוע יותר

היום אנושי מחר מחבלציון חמדתי
כל כך הרבה פעמים זה קרה שכאלה שהציגו עצמם כתמימים ו'סתם ביקשו עזרה' פגעו.
ע"ע דני גונן והיו עוד כל מיני- שעזרו לערבי לתקן פנצ'ר או לתת לו כוס מים וקיבלו סכין בגב.
ואז לא זוכרת מי- אמר משפט כל כך נכון:
"אולי יש 'ערבים טובים'- אבל אנחנו כבר לא יכולים להאמין להם. הם גורמים לנו לא להאמין בהם.
אז אנחנו לא מאמינים לא להם ולא בהם.
מה קשור המקרה של דני גונן הי"ד?עוד סתם אחד
עבר עריכה על ידי עוד סתם אחד בתאריך כ"ט בסיון תשע"ו 08:09

שם המחבל ביקש עזרה במרמה כדי להוריד את כל ההגנות של היהודי שפנה אליו; כאן היהודי הוא שהזדקק לעזרה והערבי הוא שהושיט אותה - אם היו לו כוונות זדון הוא פשוט לא היה עושה שום דבר. אין בכלל מקום להשוואה. 

זאת רק דוגמא לתמימות של ערבים לכאורהציון חמדתי
תמימות או אפילו אנושיות... אני מרגישה, לפחות באופן אישי שגם אם יש ערבים טובים כביכול, אני כבר לא מאמינה להם. גם אם הם ממש טובים וציונים ועוזרים.....
חבלעוד סתם אחד

לזה קוראים דעות קדומות ושנאה עיוורת. ואנחנו סבלנו מזה במשך אלפיים שנה. אז חבל. 

טוב שיש שם גם חריג כזה.ד.

[בינתיים, חוששני שעדיף לא לסמוך על ה"אנושות" במקומות אלו בכללותה... לצערנו]

הוא עשה את זה כדי להתחנף, למנוע את כניסתו לכלאחסדי הים
הבאה.
טוב זאת פרשנות כברkly3
אם רוצה להמנע מלהכנס לכלא הוא לא צריך לעזור ליהודים, יכול פשוט להמנע מלעסוק בטרור. לא חושב שזו הסיבה... לא סביר להניח כך.
*ככה עובדת הפסיכולוגיה של האדם, שהוא גם צריךחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"ט בסיון תשע"ו 10:07
לעשות מעשים טובים כלפי מי שיש לו יכולת להכניס אותו לצרה, ולא רק להימנע מרע.
זו דרך התחנפות.
גם מי שהטבת לו, ירגיש פחות נוח להכניס אותך לצרה שוב.
כל שהיה במצב הזה, יודע שככה עובדת הפסיכולוגיה של האדם.
[גם יש סיכוי שהוא ידע שיתפרסם, ויהיה עוד יותר התנגדות מלחץ ציבורי להכניס לכלא נגיד במעצר מינהלי.]
איך אני יודע שזו כווונתו, כי חז"ל אמרו בבא בתרא שגויים עושים חסד לטובת עצמם.
בתקופת חז"ל זה היה נכון כנראהkly3

לגבי הפסיכולוגיה האנושית, לא יודע אם זה נכון, אבל אם כן, אז זה נכון גם לגבי יהודים ליהודים וגם לגבי גויים לגויים וגם לגבי גויים ליהודים.

כולם בסופו של דבר עובדים אותו דבר פסיכולוגית. אני מדבר על אנשים רגילים כן? לא טרוריסטים.

פה גם אתה נכנס לדיון פילוסופי עתיק יומין של האם יש מעשה טוב כל שהוא שחף לגמרי מטובה אישית שהנותן מצפה לקבל, וזה נושא אחר לגמרי.

לא כנראה, וודאי נכון. דברי חז"ל תקפים עדחסדי הים
ימינו, אין שום סיבה שזה ישתנה, וכך גם שמעתי מהגר"ח קנייבסקי.
בד"כ יהודי עושה לשמה, וגוי עושה לעצמו.

נכון שיש יוצאים מן הכלל, אבל כאן אין סיבה להגיד כך.
כבודו של הרב קנייבסקי במקומו מונחkly3

אבל לא על פיו ישק כל דבר. לא חייבים להסכים עם כל דבר שהרב קנייבסקי אמר. במיוחד אני בתור ציוני.

לגבי חז"ל - גם חז"ל טעו לפעמים. קורה. במקרה שלנו, ברור שחז"ל יגידו דברים שליליים על הגויים. תראה באיזה גויים הם היו מוקפים. זה אך טבעי שיגידו מה שאמרו בסופו של דבר.

היחס של חזל לגויים ברובו הוא באמת שלילי אבל ישנם משפטים שמגלים יחס מתון ואוהד יותר במקרים מסויימים. אבל בכל מקרה, גם המשפטים הקשים של חז"ל כנגד הגויים לא מהווים אסמכתא לימינו באופן כללי. הרי זה לא עניין של הלכה, אלא של השקפה ושל מציאות יומיומית שהם חוו.

עכשיו, אני לא אומר שהערבים שמסביבינו הם צדיקים טהורים כן? אני כן אומר שיש ערבים בתוכם, מיעוטים, שהם כן כאלה. ואם אברהם אבינו התפלל על 10 צדיקים בסדום, אז שאנחנו לא נתפלל על 10 צדיקים בעזה/יו"ש אם יש כאלה? אני בטוח שיש כאלה.

פנסאי
חז״ל טעו????
לפעמים, כן.kly3

חז"ל הם בני אדם, לא מלאכים. אמנם בני אדם משכמם ומעלה אבל עדיין, בני אדם. אין בן אדם שלא טועה.

טעות זה דבר אנושי מאוד.

לא צריך להתרגש מטעויות כאלה ואחרות של חז"ל. מסתכלים על חז"ל במבט כללי ולא פרטני.

ואתה מספיק חכם כדי לשפוט אם הם טועים או לא...פנסאי
ההשקפה שלי שונה לחלוטין...

גם בהנחה שיש איזה מקום להשוואה ביננו לבין חז״ל, קשה לי להאמין שאנחנו יותר מעפר לרגליהם...

אם ראשונים כמלאכים אנחנו כבני אדם וכו׳

ופער הדורות כל כך גדול שלהחזיק מעצמינו כדי לשפוט אם חז״ל טועים או לא- זה מגוחך...
יותר סיכוי שאתה טועה מאשר שהם טועים - סטטיסטיתמושיקו

אמרת לי?פנסאי
לא, התכוונתי KLY3מושיקו

טעות זה לא קשור לחכמהkly3

גם האדם הכי חכם בבעולם - טועה. זה הטבע האנושי.

לא מתוך מקום של שפיטה - מתוך הכרה במגבלות היכולת האנושית. חז"ל הם בני אדם, לא לשכוח את זה.

אין סתירה בין פער הדורות לזה שחז"ל טעו לפעמים. אני פשוט לא מתרגש מטעויות פה ושם של חז"ל. הם עדיין חלק מהותי מאוד מהאמונה שלי אבל עדיין הם בני אדם. הניסיון להאיל (מלשון להפוך לאל) אותם הוא מדרון חלחלק לעבודה זרה ח"ו.

לא נכנסתי לדיון בכלל אם חז״ל טועיםפנסאי
לפעמים או לא, רק תהיתי איך יש לך האומץ להשוות את עצמך לחז״ל בשביל לשפוט אם הם טועים או לא...

זה כמו שתסביר לילד בן חמש מהלך לימודי כלשהו והוא לך שאתה טועה...

אולי על זה אמרו חז״ל פני הדור כפני הכלב... דור עקבתא דמשיחא... יש לנו מספיק חוצפה כדי לחשוב שאנחנו שווים לגדולים מאיתנו...
לא קשור. די להיות ריגשי.kly3

אני לא משווה את עצמי לחז"ל. סך הכל אומר שחז"ל בכל מיני מקרים טעו בעובדות מדעיות, זה הכל. זה לא כזה נורא.

אגב, חלק מהגאונים גם סברו ככה. גם רבי אברהם אבא של הרמב"ם סבר כך.

זה לא ריגשי בכלל... אולי אמוני...פנסאי
ועכשיו אני מבינה מה ההבדל ביננו...

אצלך המדע קודם לתורה, ואם יש סתירה בין חז״ל למדענים אז הם בטוח צודקים.

ואצלי ההנחת יסוד היא שתורה קודמת לעולם, ואם יש סתירה אז בטוח חז״ל צודקים, רק צריך לבדוק איך זה מסתדר.

ואם זה כך, כנראה לא נצליח להגיע לעמק השווה...
אצלי המדע לא קודם לתורהkly3
ולא שום דבר מהסוג הזה. אצלי התורה היא תורה, עצם קיומי, והמדע הוא מדע, חלק מהבנת נפלאות העולם והאנושות. ומותר לחזל לטעות הם לא אלהים. זה שאני יודע שחזל הם בני אדם בשר ושדם לא אומר שהתורה היא כלום בשבילי. אפילו להפך.
מה שמצחיק, שאתה שופט בשכלךחסדי הים
את היכולת של הסגולה הישראלית.

[הרי רוב החוקרים הפסיכולוגים אומרים היום שאין מעשה של אלטרואיזם טהור]

אמנם איך אתה יודע שיהודי בגלל סגולתו המיוחדת ונשמתו הגבוהה, לא יכול להגיע למעשה נתינה טהור ללא שום פניות?!
כנראה אתה מבין בסגולה והנשמה היהודית יותר מחז"ל.
זה כבר מצחיק!
זה דיון הרבה יותר עמוק ושונה בתכליתkly3
ממה שאני ופנסאית דנו.

היום אני לא מאמין לרוב המחקרים. בעין הפוסט מודרניזם, חקר האמת כבר מזמן לא בראש מעינותחהם של חוקרים ומדענים למיניהם. הכל ממומן בידי גורמים כאלה ואחרים.

לגבי סגוליות עם ישראל, אין קשר בין מעשה טוב טהור אם יש כזה לסגוליות.

הדיון האם יש דבר כזה מעשה טוב טהור נטול פניות או אין זה ויכוח עתיק והדיעות חלוקות בין כל מיני אסכולות ביהדות.

תראה איזה אסכולה ב'יהדות' שאומרת כמוך. דברי חז"לחסדי הים
בבא בתרא י: ברורים מאוד. קודם כל לגבי גויים:
"כל צדקה וחסד שאומות עכו"ם עושין חטא הוא להן שאינם עושין אלא להתגדל בו כמו שנאמר (עזרא ו, י) 'די להוון מהקרבין ניחוחין לאלהה שמיא ומצליין לחיי מלכא ובנוהי' ". ובהמשך "אין עושין אלא להתיהר וכל המתיהר נופל בגיהנום", "אין עושין אלא לחרף אותנו בו".

והגמרא אומרת שאצל ישראל זה שונה "כאן בישראל וכאן בעכו"ם". רש"י: "כאן בישראל וכאן בעכו"ם" - "ישראל דעתן לשמים... אבל עכו"ם אינו נותן אלא על מנת".
המקורות שהבאת חוזרים על מה שכבר אמרתי.kly3
חזל היו מוקפים גויים וסבלו מגזרות ופורענויות קשות מהגויים ולכן כתבו מה שכתבו. וזה נכון כי באמת סבלו אז.

זה לא בהכרח אומר שזה נכון גם היום.

לגבי אסכולות שונות:
יש לגבי הנושא של האם לב האדם טוב מנעוריו או רע מנעוריו. יש את האסכולה של הרב קוק שאומרת שלב האדם טוב מנעוריו ויש את האסכולה של הרב סולובייציק שאומרת דווקא שלב האדם רע מנעוריו וממילא אין מעשים טובים החפים מסוג של טובה אישית.
רק מזכיר שחלק מדברי חז"ל נאמרו מתוך רוח הקודשמושיקו

או שהיא גם טועה

בכ"א הדיון כאן הוא על היחס לחז"ל אם אנחנו יכולים לשפוט אותם בשכלנו או שענקי הודר הם למעלה מתפיסתנו

שהרב קניבסקי מצטט את התניא...(סוף פרק א)מושיקו

נחמד..

כאשר חב"דניקים יבינו שלהרבה דברים ה'תניא'חסדי הים
הוא לא מקור ראשוני, וזה מופיע כבר בחז"ל יהיה יותר נחמד.

השם של הספר 'תניא', מראה שהוא מבוסס על חז"ל.
[על אף שבעל "התניא" התבלבל, והמאמר שהוא מצטט בהתחלה, לא מופיע בברייתא, ולא מתחיל עם המילה 'תניא'.]
(לא זוכר את ההסבר בדיוקצריך עיון
אבל הם מסבירים למה זה מתחיל ב'תניא')
יש נושאים מסוימים שהמשג השתרש בגלל ספר זה או אחרמושיקו

למרות שזה מופיע מבדרש/גמרא לא ידועים או כל מקור אחר שבקושי נלמד..

מהיכרות עם המושג הזה , זה ידוע בעיקר בגלל הציטוט בתחילת ספר התניא..

נ.ב.סתם דוגמא נוספת, כמה אנשים אתה מכיר שיודעים לצטט לך מה מקור המושג  אתחלתא דגאולה? 

שכל הערבים יהיו חנפנים כמוהו..אמן.ותן טל
זה ישקיט לנו את המדינה לאיזה אלפיים שנה...
הגדר 'תקווה לאנושות'עוד סתם אחד

בסופו של דבר כולנו יכולים להיות נחמדים אחד לשני כשאנחנו אחד על אחד. הבעיה מתחילה כשיש קבוצות, ואז יש מאבקים על אידיאולוגיה ועל משאבי טבע.

ה'פתרון' של השמאלנים הוא למחוק את הקבוצתיות מהעולם.

כשלעצמי איני מאמין שזה אפשרי (ואני גם רואה בזה רעיון שלילי כשלעצמו: הקבוצה מגדירה אותי ונותנת לי משמעות, להבנתי. זה חלק מהזהות ומהאישיות שלי, ולא סתם 'נטל').

ולכן קשה לי מאד לראות פתרון למצב הנוכחי - גם אם ברמה של אחד על אחד אנחנו יכולים להסתדר מצוין. 

ובקיצור: תקווה לאנושות ברמה הפרטנית ככל הנראה יש (גם בשואה היו גרמנים שהצילו יהודים, והוכיחו שבאדם באשר הוא ניטע צלם א-לוהים); תקווה לקבוצות שמתחרות על אותה ארץ - קשה לי למצוא, גם במעשה הטוב והקדוש הזה. 

רוב המריבות הם דווקא אישיים-אחד על אחד. נכון,חסדי הים
שהמריבות בין העמים הכי שומעים עליהם, כי הם מתפרסמים.
רוב המריבות האישיותעוד סתם אחד

לא אומרות שאין תקווה לאנושות... אנשים שרבים זה עם זה באופן פרטי - יוכלו לתת טרמפים אחד לשני (ככה זה - אנשים שונים דורכים אחד על השני; אבל זה לא אומר שאין חמלה). לאומים שונים - פחות (והראיה - הרבה תגובות בשרשור הזה ובפורום הזה בכלל, כולל ההודעה שלך-עצמך לעיל - בד"כ בוויכוחים האלה עושים דמוניזציה מוחלטת לצד השני, וממילא אין מקום לחמלה, כי "כל הערבים הם..." - השלם כרצונך). ולכן אתה שומע דווקא על דבר כזה בחדשות, ולא על זה שמנחם מנדל עזר ליוסף בן שמעון עם הלוואה ללא ריבית לצורך חתונת בתו... 

[דבר ראשון, לא עשיתי דמוניזציה לערבים. לאחסדי הים
הפכתי אותם לשדים או לא אדם, רק אני מצביע על תכונה אחת סגויים שהיא גרועה, שהם בד"כ עושים טובה לעצמם]

גם בוויכוחים אישיים, האדם הרבה פעמים עושה דמוניזציה ליריבו.

גם בשבטים הקדמונים היו מריבות אישיות פנימיות, שעשו הרס פנימי. מספיק לפתוח תנ"ך ספר בראשית, לראות איך היו מריבות פנימיות, יצחק וישמעאל, יעקב ועשיו, ובעיקר יוסף ואחיו.

מה אתה באמת חושב, שאם כל העמים יחיו בשלום, או יהיו עם אחד, אבל לא נטפל בוויכוחים ומריבות פנימיים, אז נחיה בשלום?!
א. אני לא חושב שכל העמים יהיו עם אחד או יחיו בשלוםעוד סתם אחד
עבר עריכה על ידי עוד סתם אחד בתאריך כ"ט בסיון תשע"ו 12:36

ב. באופן עקרוני - כן. שוב, מריבות פנימיות הן פחות נוראיות ממריבות לאומיות. כך לפחות אני תופס את זה. 

ואהבתי את הניסוח (אם כולם יחיו בשלום - אז נחיה בשלום?! - שנון!). 

אגב: איפה אתה רואה דמוניזציה במאבקי יעקב ועשו בתורה? לי זכור שיעקב חזר ארצה והם התחבקו והתנשקו. או מריבה כלשהי (בכלל) בין ישמעאל ויצחק? יש בין שרה להגר, מסיבות אישיות, אבל אין שם שום דמוניזציה ("פרא אדם" זה פשוט אומר 'כמו חמור חופשי - רק אדם'. זו משמעות המילה 'פרא' בתנ"ך. אין כאן את מה שעשו למושג הזה היום בעקבות ההיסטוריה). 

המאבק עם אדום, ומה שמלאכי אומר "כי את עשו שנאתי" - זה אחרי שכבר יש אומה של צאצאיו, שנמצאים במאבק מתמיד עם בני ישראל. אז מתחילה הדמוניזציה. 

*לא הבאתי את הדוגמאות מספר בראשיתחסדי הים
להראות שהם עשו דמוניזציה, אלא להראות כמה יכול לעשות מלחמות פנימיות.
[רק כתבתי שיש אפשרות שיחיד יעשה ליחיד אחר דמוניזציה.]

*לגבי כמה נזק עושה כל דבר, מריבות פנימיות מול מריבת עמים, לפי דעתי קשה להעריך. גם הנזק הרבה פעמים שונה, אז קשה להשוות.
עכ"פ לא יהיה 'תקווה לאנושות', אם יהיה שלום רק בין עמים ולא שלום פנימי.
זו הנקודה, שאני מנסה להדגיש.
אני הבנתי מה אתה מנסה להדגיש,עוד סתם אחד

ועל זה בדיוק אני חלוק. 

אני כן הבאתי את הדוגמאות מספר בראשית, דווקא בדיוק מפני שכולן נגמרות בפיוס. גם יצחק וישמעאל, גם יעקב ועשו, וגם יוסף והאחים. 

ואגב,עוד סתם אחד

משפט כמו 'בדרך כלל יהודי עושה לשמה וגוי עושה לעצמו' הוא בדיוק דמוניזציה (גם אם לא אמרת שהוא 'שד', או 'לא אדם' - אמרת שהוא תת-אדם ומנוול, או לפחות 'לא מגיע לקרסוליים של יהודים'. במלים אחרות: "אתם קרויים אדם ואין אומות העולם קרויים אדם", שזו - כן - דמוניזציה). 

זה שווה ערך בעיניי למשפט 'יהודים אוהבים כסף' או 'יהודים רוצים להשתלט על העולם'. זו אמירה קטגורית שמתעלמת מהאדם הספציפי שעומד מולך ושופטת אותו לחומרא על בסיס קביעות סטריאוטיפיות. 

רוב החוקרים הפסיכולוגים אומרים שאין בכללחסדי הים
אלטרואיזם טהור בעולם בכלל.
אז להגיד שזה רק שייך לגויים, זה לא דמוניזציה.

לנו היהודים יש משהו מיוחד, שאנחנו יכולים לעשות דבר שלא בטבע, לעשות מעשה לשמה.
סבבה, קיבלתיעוד סתם אחדאחרונה

לא דמוניזציה. לפחות לא ההודעה שלך. הודעות אחרות כאן כן. 

(אגב - ה'קיבלתי' היה אך ורק ביחס למושג דמוניזציה. ביחס לתוכן דבריך אני די בטוח שאינני מסכים, אבל לא זה הדיון כרגע)

טיפה באוקינוס של שנאה, הסתה, אלימות ואנטישמיות שורשיתגוונא

זה נכון.kly3

לא יודע אם זה סיפור אמיתי או בדיחהצריך עיון
מספרים שפעם גנדי הי"ד אמר שצריך להעלות את כל הערבים על משאית ולהוציא מהארץ, וכשאמרו לו שיש גם ערבים טובים הוא ענה שהם ישבו בקבינה...
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניהאחרונה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאודאחרונה
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא