זקנה ריגשה אותי מאוד היום! ישבתי עם פרצוף קצת מבואסחסדי הים
וחכיתי למישהו שאיחר לי, עברה לידי זקנה שהלכה עם הפיליפינית שלה, כשעברה לידי היא הושיטה לי יד ואמרה לי שלום בנעימות ובחיוך!
כל כך ריגש אותי, איך זקנה מנסה לגרום למישהו לחייך, וזה אכן עודד את רוחי!

[לידיעתכם, הרב שלי מתיר ללחוץ יד עם בת, וכך גם אני חושב, במיוחד עם זקנה שאין חשש של חיבה.]
מי הרב שלך?משוטט
ולא צריך רב כדי ללחוץ יד לזקנה.. רק הגיון בריא..
ר' אהרון סולובייצ'יק זצ"ל (אחיו של הרי"ד)חסדי הים
ללחוץ יד לזקנים זה לא מצווה מלכתחילהיעל מהדרום
לק"י

גם אם ההגיון הבריא אומר אחרת.
(אישית נמנעתי מזה כשזה קרה לי, אבל מושיט היד כנראה קלט שזה לא והוריד את היד מהר).
ההגיון הבריא אומר שאם היא מזדקנת זה לא הופך אותה לגבראריק מהדרום
הכרומוזומים שלה לא הפכו לxy בעקבות ההזדקנות.
אבל שיהיה.
ההגיון הבריא אומר..משוטט
שאמנם היא עדיין אישה אבל היא זקנה עם פילפינית.. ומלבד החובה בכבודה גם אם יש איסור הלכתי יש עניין לפעמים ללכת לפנים משורת הדין... ( לא בטוח אבל לדעתי יש מדרש שאומר שנחרב המקדש שלא הלכו לפנים משורת הדין..)
מה זה קשור שורת הדין פה?אריק מהדרום
מי דן את מי ועל מה? חובה בכבודה בסדר, אפשר גם להסביר באדיבות שאתה דוס טרור, מה לעשות, רוב הסבתות מבינות את הפגם הזה בנפש של דוסי טרור ולא נעלבות אז תעשה טובה ושחרר.
מצאת רב שהתיר לך זה משהו אחר, זה גם ממש לא בהכרח קשור לכבוד אבל בטוח לא קשור לשורת הדין, זה גם לא קשור להלכות ברית מילה.
הביטוי לפנים משורת הדין..משוטט
כביטוי לא מדבר רק על דין אלא על לעשות משהו שהוא נכון גם אם זה לא דין אמת.. וגם כאן לפי ההלכה אתה לא צריך ללחוץ לה את היד אבל לפנים משורת הדין תוותר על רבע שעה בגו עדן כדי לעשות לזקנה הנחמדה שלך תדע מה היא עברה בחיים את היום..
לא יודע מה איתך אם בגלל זה אשרף בגיהנום אני אשרף עם חיוך.
ואולי הבעיה היא שאתה דוס טרור ומעניינת אותך ההלכה ולא שום דבר מעבר.
נ.ב אם אתה כותב משהו טיפשי בנימה מזלזלת לא הופך אותו לחכם יותר רק טיפשי יותר..
אני לא יודע מה כל ההודעה הזו רוצה להביעאריק מהדרום
יש לך אידאל להשרף בגיהנום עם יוך? מברוק.
אתה טוען שבגלל שאנשים לא לחצו יד לזקנות נחרב המקדש? אשמח לראות את המקורות שלך.
אני לא דוס טרור, ממש לא, וההלכה היא לא הדבר היחיד שמעניין אותי אבל גם לא מעניין אותי ללחוץ יד לזקנות ואני לא חושב שזה מה שיבנה את המקדש, אבל אם תביא מקורות לזה אני אשמח לעיין בזה.
באשר לנימה המזלזלת, אכן מצאת מקום חרפתי.
<ר>
רק להיות בן אדם טוב..משוטט
אין לי שום אידיאל אחר.. וכן ללחוץ יד לזקנה למרות שההלכה אומרת אחרת הופך אותך לאדם טוב יותר.. ולא לאדם אטום שכל מה שמעניין אותו זאת ההלכה היבשה..
וזה הקטע.. יש דברים שאין להם מקורות.. רק חיוך של זקנה בודדה..
איך אתה מגדיר טוב?צריך עיון
אני רוצה לענות גם על השאלה הזו... סליחה שנדחפתיבטעות נכנסתי

נשמע שמשוטט מגדיר אדם טוב לפי ראות עיניו ולאו דווקא לפי תורת ישראל...

משוטט, אני לא יודעת כמה אתה מאמין או לא אבל אם אתה כן מאמין בה' אז אתה צריך להאמין שה' שהוא מקור הטוב הוא נתן לנו את התורה שהיא ספר הדרכה לאדם איך להתנהג ואיך להיות טוב לאחר.

ה' לא הסתמך על המוסר והמצפון האישי אלא נתן לנו ספר הדרכה ותורה שבע"פ שמפרטת אותו כדי שנדע איך באמת צריך להתנהג בלי לסמוך על עצמנו.

גם לגויים יש מוסר ומצפון ונכון שגוי טוב לא ירצח ולא יגנוב אבל כשזה בקטנה אולי לא להחזיר את ה5 שקל המיותרים שהמוכר בטעות נתן לו או לא לתרום כ"כ לאנשים נזקקים (אנו מחוייבים לתרום לפחות 10% מכלל ההכנסות והמהדרין נותנים עד 20%) אז זה הופך אותם אולי לגויים יחסית טובים אבל זה ממש באופן יחסי ולפעמים זה מגיע למקרים יותר קיצוניים כמו הגרמנים שהיו מאוד מענטש ובסך הכל רצו עולם נקי מכל מיני אנשים מלוכלכים... אבל הגיעו לדרגה של חלאת המין האנושי.... תראה לאן אפשר להדרדר בלי התורה...

ה' נתן לנו את התורה שאומרת לנו בצורה אבסולוטית מהו יהודי טוב ואיך צריך להתנהג אז אם לפי ההלכה מותר ללחוץ יד לזקנה שמושיטה לך את היד (אני באמת לא נכנסת פה לדיון אם זה מותר או אסור, תעשה מה שהרב שלך אומר לך ואל תיקח מכל רב את הדברים שהוא מתיר...) אז זה טוב שתעשה את זה אבל אם לא, אתה צריך להאמין שגם אם לך זה נראה שתהפוך ליהודי יותר טוב אם תעשה את זה אתה צריך להאמין שאם לפי התורה זה אסור אז זה לא יהפוך אותך לאדם יותר טוב גם אם אתה חושב כך!

ואני לא מדברת כרגע אם אתה לא  רוצה לדאוג לעולם הבא הנצחי שלך על חשבון 5 שניות של לחיצת יד, אני מדברת שאם אתה מאמין אתה צריך לחשוב בלי קשר לעניין שכר ועונש שההלכה שה' נתן לנו היא ההוראה שלו ל-איך אנחנו צריכים להתנהג כדי שנהיה אנשים טובים ומוסריים וזו הצורה הנכונה שאדם יהיה מענטש ולא לפי ראות עיניו, כשאדם פועל רק לפי שיקול דעתו ולא לפי ספר הנחייה ברורה זה לא בטוח יגמר טוב...

אז, אני לא מדברת להיות קיצוניים ושאם במטוס מתיישבת לידך אשה לומר לה שתחליף מקום (וכבר היו דברים מעולם) כי כבר הורו לנו שאין צורך לעשות זאת ואם כבר אתה רוצה, תנסה למצוא לעצמך מקום אחר ולא לנדב את האחרים... אלא באמת להתנהג בעדינות ולהיות מענטש ותאמין לי שעם מילה טובה שאתה דתי ולכן לא תוכל ללחוץ לה את היד אבל באמת אתה רוצה לברך אותה שיהיה לה יום טוב והמון בריאות עד 120 וכו'... אני מאמינה שזה ישמח אותה גם כן מאוד... זה גם להיות מענטש, לא?

אז זהו, בעיקרון אני די סיימתי לומר מה שהיה לי לומר לך...

בהצלחה!

וואו...כל הכבוד..תגובה תגובה..רק אמונה

צריך עיון
לא היה לי כח לכתוב בעצמי, תודה
ציפיתי לתגובה הזאת..משוטט
מאמין בתורת ישראל.. אפילו מאד.. ( חושב יש מרחק רב בין מה שאלוקים רוצה לבין מה שקבעו לנו רבנים בדורנו אבל זה סיפור אחר)
אבל תורת ישראל בחכמתה השאירה לנו מקום למחשבה.. היא לא ציינה מקרה ספציפי על זקנה שמושיטה לך יד.. היא אמרה להתרחק.. אני יכול להוכיח בפילפולים תורניים שמותר גם בלי ללכת לשאול רב.. ( לא כל דבר צריך לשאול בשביל זה לומדים ללמוד..) אבל יש מקום למחשבה בריאה שכן ההלכה היא שאסור לגעת באישה.. אבל האם לזאת התכוון המשורר? כנראה שלא.. למה? כי זה לא מושך כי אין פה חיבה כי אני חייב בכבודה..
נכון יכול להיות שאם אני אסביר כמו שאני מסביר לכל אחת אחרת אז היא תבין ויכול להיות שהיא בטוחה שאני הנכד האובד שלה.. לכי תדעי..
ואם בבוא היום בישרו לי שטעיתי כמו שכבר אמרתי אשרי האיש שעל דברים כאלה הולך לגיהנום.. על חיוך של זקנה..
דרך אגב רציתי לדעת מי הרב כדי לדעת.. לא כדי להתיר לעצמי..
אוקי אז ככה---בטעות נכנסתי

הי משוטט,

קודם כל לא התכוונתי לרב מסוים. כתוב "עשה לך רב" אז אני משערת שיש לך איזשהוא רב מהישיבה או אני לא יודעת מאיפה שבטח אתה הולך לפיו...

בזכותך גרמת לי לקרוא קצת חומר על זה אז ככה (אם לא בא לך לקרוא את כל זה תדלג כמה פסקאות למטה...)

כתוב פעמיים בפרקי אבות "עשה לך רב" פעם אחת כתוב "עשה לך רב וקנה לך חבר והוי דן את כל האדם לכף זכות" שעל זה מסביר המאירי : "אפילו חכם שבחכמים, ראוי שישים לעצמו איזה רב, שיברור לאב ולראש- אף על פי שאינו מוצא כמוהו, יעשה לו אדון משלמטה הימנו, כי האדם - אפילו חכם שבחכמים - אינו רואה בענייני עצמו מה שיראהו זולתו".

מביא רבי עובדיה מברטנורא כותב בפירושו למשנה: "...ואני שמעתי: עשה לך רב - שיקבל לו רב אחד שילמוד ממנו תמיד, ולא ילמוד היום מאחד ולמחר מן האחר".

באבות דרבי נתן מובא הסבר זה ביתר פירוט: "עשה לך רב כיצד? מלמד שיעשה לו את רבו קבע, וילמד ממנו מקרא, משנה, מדרש, הלכות ואגדות. טעם שהניח לו במדרש - סוף שיאמר לו בהלכות; טעם שהניח לו בהלכות - סוף שיאמר לו באגדה; נמצא האדם ההוא יושב לו במקומו ומלא וברכה.

היה רבי מאיר אומר: 'הלומד תורה מרב אחד, למה הוא דומה? לאחד שהייתה לו שדה אחת, וזרע מקצתה חִטים, ומקצתה שעורים, מקצתה זיתים ובמקצתה אילנות, ונמצא האדם ההוא מלא טובה וברכה. ובזמן שהוא לומד משניים או שלשה, דומה למי שיש לו שדות הרבה: אחד זרע חטין, אחד זרע שעורים, ואחד נטע זיתים, ואחד אילנות - ונמצא האדם ההוא מפוזר בין הארצות בלא טוב וברכה".

עד כאן לקחתי הכל מויקופדיה.

הרב משה צוריאל (לקחתי את זה מאתר ישיבה) מסביר כך:

הפירוש המיוחס לרש"י כותב:

"עשה לך רב. שלא תהא אתה למד לעצמך מסברא אלא מן הרב ומן השמועה" עכ"ל.

ובמשנה השניה הוא מעיר "פירשתי למעלה" (כלומר רבן גמליאל אמר אותו דבר כמו ר' יהושע בן פרחיה). זאת אומרת, אין כאן הנחייה שהאדם יקבע לו מי שהוא שיהיה לו "פוסק" קבוע. אלא יש כאן הדרכה שהאדם לא ילמד תורה בהיותו גלמוד, אלא יקבע לו אדם שילַמד אותו. כי אדם הלומד גלמוד אינו מבחין בשגגותיו, וטוב לו לשמוע ג"כ ממי שהוא אחר. 

בקיצור מה שאני מנסה לומר (מקווה שאני צודקת כי אני עדיין לא לומדת תורה וגמרא...) שאדם צריך ללמוד כדי לפתח את שרירי המחשבה שלו, ולכן לומדים גם בעיון ולא רק בבקיאות אבל בנוסף אדם צריך שיהיה לו רב ובעניינים של ספק או לאו דווקא ספק צריך שיהיה לו רב שאותו ישאל כדי שלא יפסוק לעצמו הלכות ויגיע לשגגות. שילמד ממנו את ההלכה ואיך צריך לנהוג.

ואתה מן הסתם גם לומד הלכה שכתבו אותה רבנים גם לא מהדור הזה, למה עליהם אתה לא חולק? הקיצוש"ע לדעתי די מחמיר....

אז משוטט עם כל הכבוד לך ולזה שאתה לומד תורה לא נראה לי שאתה הגעת לדרגת רב שיכול לחדש הלכה, אז אם זו דעה מקובלת אז סבבה אבל אם לא אז....  איכשהוא פחות נראה לי שה' התכוון לזה...

וזה שאתה חושב ש"יש מרחק רב בין מה שאלוקים רוצה לבין מה שקבעו לנו רבנים בדורנו" פה טמונה הבעיה, בשביל להאמין בתורת ישראל צריך להאמין גם בתורה שבכתב וגם בתורה שבע"פ, תורה שבכתב-חמישה חומשי תורה אבל מה זה תורה שבע"פ? גמרא, משנה וכל הפירושים שהרבנים מפרשים וכל החידושים, אתה יודע שה' שם בכל דור רבנים שנוכל ללכת אחריהם שהם ינהיגו את הדור אז אם אתה אומר:לא, הם לא טובים לי בעצם אתה אומר לה': ה', סליחה אבל אתה מביא פה רבנים על הפנים.... ומה זה אם לא כפירה? אם ה' הביא אותם כנראה (ובטוח) שהם אלו שצריכים להנהיג פה את הדור ואנחנו צריכים ללכת אחריהם.

אז אם הרב שלך שאתה הולך אחריו בכל העניינים אמר לך שמותר לך ללחוץ יד לזקנה אז סבבה אבל אם הוא אומר שאסור ואתה מחליט שכנראה הרב הזה לא יודע לפרש את התורה ולא מורה הלכה נכונה ואתה מחליט לעצמך איך לנהוג אז סורי... זה ממש לא כוונת אלוקים בעניין...

וזה שאתה אומר ששווה לך גהינום מול חיוך של זקנה... קטונתי... אבל הסברתי לך שאתה יכול לשמח אותה גם בלי ללחוץ יד ובלי להעליב. הנה, את שרירי המחשבה תפתח איך לעשות את זה (וכבר כתבתי לך בתגובה הקודמת על זה...)

זה יצא ארוך ממש ואני יודעת שבטח אין לך כוח לקרוא את זה כי גם אני בד"כ שונא לקרוא פה דברים ארוכים אבל זה היה לי ממש חשוב לכתוב את זה אז תודה אם אתה קורא הכל...

קראתי הכל..משוטט
מוסכים איתך לעניין הרב. לא באתי לפסוק הלכה..(למאות שלדעתי אם תשאלי הרבה רבנים יהו בצד שלי).
בכל מקרה יש מצב נתון לא תמיד אפשר לאכול רב. וברגעים כאלו השנות לימוד והידע שלך מתנקזים להחלטה.. כי אין ברירה.. וזאת לדעתי ההחלטה הראויה באותו רגע..
ואני חושב שרבני הדור הרחיקו ללכת אבל אין בידי אלא להקשיב להם כי קטונתי.. לא אמרתי שהם לא סמכות מבחינתי.. אם הייתי יכול הייתי לומד הכל בעצמי.
כל הכבוד על ההשקעה..
מסכימה איתך בטעות נכנסתיאחרונה

וזה גם עלה לי עכשו שגם למשל גיס שלי כשיש שאלה נגיד בשבת אם מותר לעשות משהו, אז הוא בודק בספרים אבל לפעמים המקרה הספציפי הזה לא כתוב ואתה צריך להסיק ממקרים דומים מה ההלכה ופה מגיע לידי ביטוי הידע שלך והכלים שלמדת להשתמש בהם בלימוד תורה.

פשוט יש הבדל אם במקרה מסוים אתה עושה דבר שמגלה שהוא טעות ומודה בטעותך או מחליט שההלכה מידי מחמירה וזה מיותר ואתה מחליט לפסוק לבד אבל אם אתה כן הולך לפי הרבנים אשריך! ובאמת אולי נהגת בסדר ואני לא חולקת על איך שנהגת ואולי גם הרבה רבנים באמת יגידו לך שנהגת בסדר, אני באמת לא יודעת מה הדין במקרה הזה... מעניין לבדוק...

ותודה שקראת הכל כי באמת לקח לי די הרבה זמן לכתוב את זה...

"אמנם היא עדיין אישה אבל זקנה עם פיליפינית" זה משפטכתר הרימון
ממש מזלזל!
איך?משוטט
זה בא בהקשר..
אמנם היא אישה ולכן אסור לי לגעת בה אבל מצד שני היא זקנה עם פיליפינית אז אפשר..
איפה הזלזול??
כאילו זה שהיא זקנה ועם פיליפינית מוריד אותה בדרגה.כתר הרימון
אמנם... אבל - זה ניגוד. וזה מביע זלזול.
נסכם שלא התכוונתי לזלזל..משוטט
יכול להיות שבחירת המילות קישור שגויה..
היום יצא לי לבקר זוג זקניםצריך עיון
הייתי עם עוד חבר, שנינו לחצנו לזקן את היד ואחכ החבר לחץ לה. היה נראה שהיא באה להושיט לי יד והתחרטה תוך כדי, לא נראה לי שזה הפריע לה או משהו כזה.
איזה חמודה!יעל מהדרום
מעניין, גם לי היה היום מקרה דומהפסידונית

על ספסל ברחוב ישבה לה זקנה עם פיליפינית, וכשעברתי היא חייכה וניסתה לנופף עם היד.

נופפתי לה חזרה וחייכתי. 

אני אוהבת סיפורי רחוב קטנים כאלה.

זה מוזר שאף זקנה לא פנתה אלי היום.me.
זה הפך לטרנד
זקנה וטרנד לא כל כך מסתדרים ביחד.פסידונית

לפעמים קשה להבין מה הם מבקשים,dora
ומפאדיחה שקרתה לי היום, עדיף לשאול שוב 'מה אמרת?' מאשר להגיש משהו שהוא בכלל לא ביקש.. 🙈
אולי הוא שכח?כוחות שמימיים
בכל אופן באמת לא נעים.
עדיף להיות עציץ
הוא לא שכח.dora
שמעתי לא טוב את מה שהוא אמר..
ממש לא נעים. ואין מצב להיות עציץ
היו לי הרבה שיחות נפש עם קשישים/ות..רחפת..

הם רק צריכים אוזן קשבת.. ויש להם המון מה לספר.

אחד שקמתי לו ברכבת הקלה סיפר לי שהוא בן 90 ועל שלושת גרושותיו.. ובסוף הוא לבד. ועל קום המדינה וכו.. אחת השיחות הכי מעניינות שיש!

קשישה אחרת שישבה לידי באוטובוס שפכה בפניי את קורות גירושיה במשך שעתיים וכנראה הייתי מאזינה טובה כי היא העניקה לי זוג סמרטוטים חדשים לדירה

ואחת עם סיפור ממש עצוב.. בעלה חולה ולא זז מהבית. המשפחה שלו לא עוזרת והיא תולה את זה בכך שהם תימנים קמצנים..... הייתה שיחה פסיכולוגית

בעקבות זה עלה לי רעיון, צריך לפתוח בתחנה מרכזית בירושלים תחנת קשב לקשיש. כל מי שצריך לחכות לאוטובוס והוא בעל נטיות פסיכולוגיסטיות יבוא למרכז ויהווה אוזן קשבת עד שיצטרך ללכת!

חפרתי.. אבל מה אומרים?

רעיון טוב..רק אמונה

מצטרפת!בהשתדלותי
מלא פעמים קשישים (לרוב קשישות) פותחים איתי בשיחה. באוטובוס, בחנויות, סתם ברחוב.. תופעה נחמדה שכזאת
כי אני באמת אוהבת לדבר איתם. תמיד מעניין

מצאה למי להגיד את זה כוחות שמימיים
אבל תשמעי כנראה שיש לך את זה כי לא לכל אחד "הם" מספרים!
עד כדי כך?? את רק צריכה ליצור קשר עין מבין..רחפת..

להנהן מידי פעם (לא עם פרצוף משועמם).

לא לדבר אליהם לאט כאילו הם מוגבלים.. וזהו, להיות נחמדה.

כשהייתי חייל 2 זקנות בכותל ביקשו להצטלם איתיאוריה,
אולי היו תיירים. תיירים מתלהבים מחיילים.חסדי הים
יש איזו זקנה שיושבת בשוק ולפעמים מעשנת. ראיתי אותהחסדי הים
רצה אחרי עיוור עם מקל, ותפסה אותו והחזיקה בו כדי להראות לו את הדרך בשוק.
מדהים!רחפת..

ממש מדהים! אני בהתחלה התעצבנתי עליה בלבי, כי היאחסדי הים
ישבה לידי במסעדה שהיא לא הזמינה כלום, והיא התחילה לעשן לידי. (המסעדה מרשה לזקנים סתם לשבת שם, אבל בגלל שהזמנתי הרגשתי יותר זכאי ממנה להיות שם ולקבוע מה יהיה.)
גם היא הייתה זקנה עם כיסוי ראש מלא שמעשנת. זקנה- שמזיק לה לבריאות. כיסוי ראש מלא-דתיה-אצלי עישון הוא דבר שנוגד את הדת באחד הציווים היסודיים שלה, "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" (גם כשאני רואה חרדים מעשנים, עולה לי מחשבות והרגשות של סתירה).

...ופתאום היא קמה ורצה אחרי העיוור הזה ועוזרת לו, ממש ניפץ לי את כל המחשבות שלי עליה, ושינה לי הסתכלות, וגרם לי לדון אותה לכף זכות.
עכשיו כשאני רואה אותה, היא בעיניי צדיקה גדולה!
וואי, זה שווה שירשור!רחפת..

כמעין הנובע
אופן ההסתכלות שלך תמיד ואיך שאתה מתאר - תמיד מעניין לקרוא!
גם אותי העישון מעצבן..דנה את המבוגרים לזכות-רק אמונה

הקושי להיגמל בגיל הזה הוא גדול

הם רגילים ופעם לעשן זה לא היה רע..

העובדןת  התחילו להגיע רק לפני כמה שנים

סבתא שלי דתיה מאוד והיא מעשנת במרפסת בבית..

מאמינה שהיא לא תגיד לי להתחיל עם זה.

תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
אוליקעלעברימבאר

יש מי שמקפיד לא להתקלח בספירת העומר.

@זיויק  @אריק מהדרום 

כל אחד וההתמחות שלופ.א.
@אריק מהדרום מתמחה ברחצה בימי בין המצרים, לא בספירת העומר 
אנחנו ייקים לא נוהגים מנהגי אבלות בניסןאריק מהדרום
מבחינתנו מתחילים בראש חודש אייר.
זה רק פולנים. ייקים לא אומרים תחנון באדר,קעלעברימבאר

כי זה לא חודש מצחיק

תודה על התזכורתבנות מרכלות עלי
יש לך שמפו טוב להמליץ לנו עליו?נוגע, לא נוגעאחרונה

משהו בלי הסימן של לא נוסה על בעלי חיים שלא נהפוך אנחנו לשפני הניסיון

הכי טוב אם יש לך "נוסה בהצלחה על סוורוס סנייפ"

תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מקפיצו שובנקדימון
זה לא אוזניות זה אטמיםoo

תחפש בגוגל אטמים נגד רעש

אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר

אטמים יש לי. אני מדבר על אוזניות נגד רעשנקדימון
אולי תמדוד בחנויות?יעל מהדרום
איזה חנויות מוכרות כזה?נקדימון
נראה לי חנויות של כלי עבודהיעל מהדרום

לק"י

ראיתי פעם בדן דיל.

בטוח גוגל יידע לכוון אותך.

רק קח בחשבון שככל שהאוזניות אוטמות יותר טובנוגע, לא נוגעאחרונה
ככה אתה תשמע הדהוד חזק יותר של עצמך (נשימות, לעיסה, נחירות חלילה)
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה

אולי יעניין אותך