פורום אקטואליה וחדשות
בהנהלת: מרדכי , שלומי20104
מכתב פתיחה
זהו. שמעון פרס הלך לעולמו...המקדש השלישי בדרך
כמדומני שהלך לעולמוהרב שליט"א
באותו היום של הסכם אוסלו הארור, כה אלול.
בודאי מראים לו את האמת בעולם האמת, שארץ ישראל היא מתנת האלקים לעם ישראל
זה היה ב-כז' אלול..כמו צמח בר
אבל קרוב מספיק...
אתה צודק אבל דו"ק שתאריך הקבורה הוא כז באלול...הרב שליט"א
וביום הלועזי, אותו יום בדיוק של הסכם אוסלו באותו יום מת...
לא בדקתי לועזי..כמו צמח בר
(ואני בת)
אני די בטוח שתאריכים לועזייםעין הקורא
לא מעלים ולא מורידים בחשבונות שמים.
כמו צמח בר
אבל הוא באמת יקבר ב-כז'...
עצם תגובתך המתחילה במילה: "כמדומני" - תמוהה וחתימתך "הרב שליmeirko20
עצם תגובתך המתחילה במילה: "כמדומני" - תמוהה וחתימתך "הרב שליט"א" איננה מעידה על ענווה, שמן-הראוי בוודאי שתהיה לך ולכל יהודי, באשר הוא!
אני משתמש במחשב של מישהו אחרהרב שליט"א
והתעצלתי להתחבר מהשם שלי...
יום הקבורה זה כ"ה אלול, התאריך העברימרדכי
בס"ד
בתאריך הלועזי הוא חטף את האירוע ויום המוות זה התאריך הלועזי של חתימת אוסלו ב'.
בתאריך הלועזי הוא חטף את האירוע ויום המוות זה התאריך הלועזי של חתימת אוסלו ב'.
הפטירה של החפץ חיים-הוא ברך אותו באריכות ימיםימד
גם ביום פטירת החפץ חייםהלב והמעין.
עצוב מאוד....אחד מהגדוליםkly3
גדול מאיזו בחינה?צריך עיון
גדול בעולמו ובתחומוkly3
הרב עובדיה גם היה גדול. גדול בעולמו ובתחומו, אבל עדיין גדול.
גם פרס היה גדול. בעולמו ותחומו.
גם פרס היה גדול. בעולמו ותחומו.
אל תשווה בין רב ענק לפוליטיקאיצריך עיון
הרב עובדיה זצ"ל היה גדול בתורה, אין שום מקום לדימיון עם פולטיקאי, גדול ככל שיהיה.
אני לא מאוד מתרגש מכל 'גדול בעולמו ותחומו' שעוזב את העולם, צריך לבדוק לפי המעשים עצמם ולא לפי השם שנוצר מהם.
אני לא מאוד מתרגש מכל 'גדול בעולמו ותחומו' שעוזב את העולם, צריך לבדוק לפי המעשים עצמם ולא לפי השם שנוצר מהם.
להגיד שפרס היה רק פוליטיקאיkly3
זה כמו להגיד שהרב עובדיה היה רב קהילה.
אני מסתכל על מעשים.
פרס ליווה את המדינה מיומה הראשונה.
בזכות פרס בין השאר אנחנו המעצמה הכי חזקה במזרח התיכון. אם לא היינו כאלה, לא היינו נקודה.
תמיד תמיד הגן על חיילי צהל מכל הארגונים הקיצוניים האלה.
הוא אהב בכל ליבו כל יהודי ויהודי וכל דבר שמריח ארץ ישראל. אמרת ארץ ישראלי, אפילו סלט ארת ישראלי הוא היה מתפעם.
הוא תתפלא, אבל ראה חשיבות עליונה בשמירה על המדינה כיהודית.
המורשת שלנו הייתה גם תתפלא, חלק אינטגרלי.
הוא קידם חדשנות ויזמות והרבה בזכותו המדינה יצואנית הייטק מצטיינת.
אז נכון, הוא לא צדיק מהסוג של "כה עשו חכמינו", ונכון שהדיעות הפוליטיות שלנו חלוקות, אבל את כל הדברים שהוא עשה, הוא עשה כי הוא האמין בזה, ולא סתם כי רצה שאזרחים ימותו. קוראים לזה טועה.
לא יודע מה איתך, אני כן מתרגש מכל גדול בעולמו ותחומו אם הוא באמת גדול.
אחרי הכל, האיש השקיע כל כך הרבה בשביל המדינה, הוא אפילו לא עשה את בשביל עצמו. הוא נפרד מסוניה בשביל להמשיך.
אני מסתכל על מעשים.
פרס ליווה את המדינה מיומה הראשונה.
בזכות פרס בין השאר אנחנו המעצמה הכי חזקה במזרח התיכון. אם לא היינו כאלה, לא היינו נקודה.
תמיד תמיד הגן על חיילי צהל מכל הארגונים הקיצוניים האלה.
הוא אהב בכל ליבו כל יהודי ויהודי וכל דבר שמריח ארץ ישראל. אמרת ארץ ישראלי, אפילו סלט ארת ישראלי הוא היה מתפעם.
הוא תתפלא, אבל ראה חשיבות עליונה בשמירה על המדינה כיהודית.
המורשת שלנו הייתה גם תתפלא, חלק אינטגרלי.
הוא קידם חדשנות ויזמות והרבה בזכותו המדינה יצואנית הייטק מצטיינת.
אז נכון, הוא לא צדיק מהסוג של "כה עשו חכמינו", ונכון שהדיעות הפוליטיות שלנו חלוקות, אבל את כל הדברים שהוא עשה, הוא עשה כי הוא האמין בזה, ולא סתם כי רצה שאזרחים ימותו. קוראים לזה טועה.
לא יודע מה איתך, אני כן מתרגש מכל גדול בעולמו ותחומו אם הוא באמת גדול.
אחרי הכל, האיש השקיע כל כך הרבה בשביל המדינה, הוא אפילו לא עשה את בשביל עצמו. הוא נפרד מסוניה בשביל להמשיך.
בלי להתייחס לכל מה שכתבת...כמו צמח בר
'הטעות' שלו עלתה לעם ישראל בהרבה מאוד נרצחים ופצועים. חלקם סובלים מההשלכות עד היום.
אמרת שהוא גדול ואתה צודק, הוא שליח ציבור.
ושליחי ציבור, דווקא בגלל שהם עוסקים בתחומים הרי גורל- חייבים לשקול כל פעולה ופעולה שלהם. כי בניגוד לאדם מן השורה- טעות שלהם היא קריטית. ובמקרה הזה- לא ניתנת לתיקון.
ואני לא חושבת שיש לי רשות לסלוח לו, בשם כל מי שנפגע.
יש שתי אמרות שנכונות פה:
הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות (ולא דוקא גיהנום בשבילו. אלא גם גהינום לאחרים)
בנוסף, רואים פה עין בעין איך מתגשמת אימרת חז"ל- "המרחם על אכזרים- סופו שיתאכזר אל רחמנים"
אני לא שמחה שהוא נפטר כמו שלא אשמח על כל יהודי אחר. (אם כי- במקרה שלו זה דרך העולם.. הוא היה כבר מבוגר מאוד) אבל בהחלט לא הולכת להצטרף לפסטיבל 'פרס לשלום' שהולך להיפתח כאן החל מהיום.
אמרת שהוא גדול ואתה צודק, הוא שליח ציבור.
ושליחי ציבור, דווקא בגלל שהם עוסקים בתחומים הרי גורל- חייבים לשקול כל פעולה ופעולה שלהם. כי בניגוד לאדם מן השורה- טעות שלהם היא קריטית. ובמקרה הזה- לא ניתנת לתיקון.
ואני לא חושבת שיש לי רשות לסלוח לו, בשם כל מי שנפגע.
יש שתי אמרות שנכונות פה:
הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות (ולא דוקא גיהנום בשבילו. אלא גם גהינום לאחרים)
בנוסף, רואים פה עין בעין איך מתגשמת אימרת חז"ל- "המרחם על אכזרים- סופו שיתאכזר אל רחמנים"
אני לא שמחה שהוא נפטר כמו שלא אשמח על כל יהודי אחר. (אם כי- במקרה שלו זה דרך העולם.. הוא היה כבר מבוגר מאוד) אבל בהחלט לא הולכת להצטרף לפסטיבל 'פרס לשלום' שהולך להיפתח כאן החל מהיום.
^^^בערךצריך עיון
הבעיה העיקרית זה שהוא פעל להמשיך ולקדם את האג'נדה הזאת עד הרגע האחרון, אז כן, אני שמח שהוא כבר לא יעשה עוד נזקים
אז קודם כל, כל מי שנפגע, נפגע מטרוריסטים עלובים.kly3
מי שקם, לקח מטען נפץ והתפוצץ באוטובוס, הוא זה שפגע. הוא ולא אף אחד אחר.
כל הטרוריסטים הם הם אלו האחראים לרצח של יהודים, ולגלגל את האשמה על פרס זה לא נכון.
פרס לא לקח חגורת נפץ ופוצץ עצמו באוטובוס עם ילדים.
מה שפרס טעה להאמין, הוא שאם תקום רשות פלסטינאית, עם מנגנוני ביטחון משלהם, זה מה שיעצור את הטרור.
להגיד שפרס רצה שיהודים ימותו זה מגוחך. הוא בסך הכל האמין במשהו שבעיניך זו טעות.
אגב, עדיין יש המאמינים בדרך הזאת של השלום. קצת פחות מחצי מהעם. את האמונה הזאת לא תצליחי לשנות. הם באמת מאמינים שיש פרטנר ולכן הם נלחמים על הדרך הזאת.
הרי אף אחד לא נהנה לראות חיילים שלנו מתים במלחמות נכון? אף אחד לא נהנה לראות ילדים נרצחם נכון? לא ימין ולא שמאל. אז בימין חושבים שמה שינצח את הטרור והמלחמות זו דרך מסויימת ובשמאל דרך מסויימת אחרת. ופה כל אחד נלחם על דעתו ופרס נלחם על דעתו כי הוא האמין באמת ובתמים שהדרך שלו תעצור את הטרור.
תרשי לי לתקן אותך גם, פרס לא ריחם על אכזרים ( = ערבים לפי מה שמשתמע ממה שכתבת), הוא מאז ומעולם ריחם על יהודים, ויהודים היו תמיד בראש מעיינויו. זה בדיוק העניין, אתם חושבים שאת כל מה שהוא עשה, הוא עשה כי הוא ריחם על ערבים. להיפך, כל מה שהוא עשה, הוא עשה כי לכל הדרך הוא ריחם על יהודים. ואהב כל יהודי ויהודי. ובגלל שהוא ריחם על יהודים, הוא האמין שהדרך שלו תוביל לשלום.
אני לא חושב שקיים משהו שלא אומר שהטרור זה בגלל אוסלומרדכי
בס"ד
ומי אחראי לאוסלו? פרס.
נכון שבופעל לא הוא שפוצץ את האוטובוס, אבל הוא בהחלט זה שהכשיר לכך את הקרקע.
ומי אחראי לאוסלו? פרס.
נכון שבופעל לא הוא שפוצץ את האוטובוס, אבל הוא בהחלט זה שהכשיר לכך את הקרקע.
אז פה ההבדלkly3
מה זה "הכשיר את הקרקע"?
הוא בכוונה קידם את הסכמי אוסלו בשביל שיוכלו לבוא ולהתפוצץ על יהודים? כלומר, הוא קם בבוקר וחשב לעצמו "הממממ איך אפשר למצוא דרך לפוצץ יהודים באוטובוס?". לא.
אתה יכול להגיד שהוא חשב שהסכמי אוסלו יביאו למיגור הטרור אבל בדיעבד ראינו שזה לא מה שמיגר את הטרור ולכן זו הייתה טעות. הוא בוודאי לא כיוון לכך שהדברים יבואו לידי כך שמחבלים יתפוצצו כאן. זו לא הייתה המטרה שלוץ אתה יכול להגיד שהערבים הוליכו אותו שולל.
אבל מכאן ולהגיד שהוא שיתף פעולה כדי שיוכלו להתפוצץ, כלומר, שהמטרה שלו זה שיתפוצצו כאן, זו טעות איומה.
ולא להתייחס לאלפי הרוגים ופצועים בגלל אותו הסכם, זה כןנפש חיה.
משנה
את המבט?
צריך לדעת שיש פה מורכבות
ולהגיד "כן הוא היה גדול ופעל רבות למען המדינה" בלי להתייחס לרוע של מעשיו
יהיה כמו להגיד "הוא בעל נהדר" ולשכוח לו את התנהגותו האיומה.
יש פה אישיות שהיא דו צדדית.
מצד מעשיו- זה איום ונורא
מצד אישיותו- השם ירחם עליו וישיבו בתשובה.
אבל שוב אתם לא מבינים......kly3
מה זה "רוע מעשיו"?
הדברים שהוא עשה הם דברים שהאמין שיביאו לדברים טובים ולא להיפך. הוא לא רצה שימותו יהודים כתוצאה מהדברים שהוא עשה. זה הם המחבלים הם אלו שהשתמשו בהסכמים האלה כדי להתפוצץ. הם. לא הוא. הוא רצה שיהיה שלום והם הוליכו אותו שולל והשתמשו בהסכם לרעה.
הייתי מבין אם היית אומרת שהוא עשה מעשים בכוונה בשביל שימותו יהודים, אבל ברור שהוא לא התכוון לכך, נכון?
הטענה היא שמנהיג בסדר גודל שהוא התיימר להיות-כמו צמח בר
צריך לחשוב על כל ההשלכות על סמך המציאות. ולא על סמך השקפת עולם מדומינת שמכילים בכוח על המציאות.
ואם הוא מקבל הודעות בלא שיקול דעת מתאים- הוא אשם בהחלט (לא ברצח ישיר אולי, אבל הוא בהחלט חיב להיות אחראי לתוצאות מעשיו. וזה לא קרה בשום שלב בחיו הארוכים)
ואם הוא מקבל הודעות בלא שיקול דעת מתאים- הוא אשם בהחלט (לא ברצח ישיר אולי, אבל הוא בהחלט חיב להיות אחראי לתוצאות מעשיו. וזה לא קרה בשום שלב בחיו הארוכים)
אשםם??eytan
אני לא מבין מאיפה החשיבה שלכם???
עשינו שלום עם מצרים ועם ירדן.. עד היום ב"ה יש לנו שקט מהם..
אז הוא חשב אותו דבר על הפלסטינים.. וטעה.. אנחנו באים אחרי מלא שנים ומגלים שזה היתה טעות..
תמיד הדתיים אומרים שהעיקר הכוונה..
ועוד.. הוא עשה כ"כ הרבה דברים למען עמ"י מן הסתם שיצא שהוא גם טעה..
עשינו שלום עם מצרים ועם ירדן.. עד היום ב"ה יש לנו שקט מהם..
אז הוא חשב אותו דבר על הפלסטינים.. וטעה.. אנחנו באים אחרי מלא שנים ומגלים שזה היתה טעות..
תמיד הדתיים אומרים שהעיקר הכוונה..
ועוד.. הוא עשה כ"כ הרבה דברים למען עמ"י מן הסתם שיצא שהוא גם טעה..
נכון שכוונה זה מאוד חשובצריך עיון
אבל אפשר לעשות חטאים חמורים מאוד עם כוונה טובה, ע"ע חטא העגל, הוא נעשה כוונה טובה ורצון להגיע לקב"ה אחרי שמשה נעלם.
אין מה להשוות בין מצרים וירדן לפלסטינים.כמו צמח בר
למצרים וירדן יש שטח משלהם והם לא דורשים זכויות על שלנו.
למצרים וירדן יש מה להפסיד כמידינות עם כלכלה ושטח מובנה אם ניכנס איתם למלחמה
למצרים ולירדן יש הנהגה מסודרת שאשכרה שולטת על העם
לפלסטינים לא היה ולא יהיה אף אחד מהדברים האלו.
ולכן זה בכלל לא בר השוואה.
דבר שני, היו אזהרות ענקיות בנוגע להסכם אוסלו. הפגנות ענק. "אל תתנו להם רובים".. נשמע מוכר? אז מי שבוחר לעצום עניים- בהחלט אשם.
ושוב- עשה דברים טובים למען עמ''י זה בסדר, אבל זה לא סותר גם את הדברים הרעים. ש- כמו שאמרתי- מנהיג חייב לחשוב עליהם אלפי פעמים לפני הביצוע.
הוא לא ילד והוא ידע והוזהר שמעשיו יביאו להרוגיםמושיקו
יש לי מה לומר על זהאריק מהדרום
אבל אני לא אעשה את זה בשירשור כל כך רגשי, חבל על המאמץ והזמן שבכתיבה הזו.
יפה כתבתלשם שבו ואחלמה
אבל אני אגיד לך מה הבעיהמרדכי
בס"ד
גם אחרי שהוא ראה את התוצאה, הוא לא חזר בו ואמר שהוא טעה. ולא רק זה שהוא לא הודה בטעותו, הוא כל הזמן חתר להגיע להסכמים נוספים, למרות שהוא ראה מה הם ההשלכות החמורות של זה.
אז נכון שהוא לא כיוון שיצא מזה טרור, אבל הוא גם לא הבין את הטעות שלו בכך, וניסה להמשיך את המהלך הזה. מהלך שהיה יכול להביא למאות הרוגים נוספים.
גם אחרי שהוא ראה את התוצאה, הוא לא חזר בו ואמר שהוא טעה. ולא רק זה שהוא לא הודה בטעותו, הוא כל הזמן חתר להגיע להסכמים נוספים, למרות שהוא ראה מה הם ההשלכות החמורות של זה.
אז נכון שהוא לא כיוון שיצא מזה טרור, אבל הוא גם לא הבין את הטעות שלו בכך, וניסה להמשיך את המהלך הזה. מהלך שהיה יכול להביא למאות הרוגים נוספים.
זו כבר פרשנות שלךkly3
אין לי בעיה עם פרשנות כזאת. אבל זה מהות המחלוקת היום בין ימין ושמאל. בדיוק זה.
אתה אומר שהסכמים נוספים יביאו טרור, והם אומרים שרק הסכם מדיני יביא שלום.
זו המחלוקת מאז 1967. הצד השווה שבכם הוא שלא אתה ולא הם, קרי לא הימין ולא השמאל רוצים שנמות. אז אתה דגול בדרך אחת והם דוגלים בדרך אחרת.
ואם כל מי שדוגל בדרך השלום של פרס, הוא נקרא רשע, אז כמעט חצי מהעם הם רשעים. ואני מתנגד בתוקף לקרוא לחצי מהעם רשעים. הם אולי טועים, ואולי צודקים, אבל רשעים בטוח לא.
אני חושבת שיש הבדל בין פרס לבין סתם שמאלניבתאל1
כמו שיש הבדל בין פוליטקאי ימני גדול לבין סתם ימני.
סתם שמאלני לא משפיע הרבה בזה שהוא שמאלני, והדברים שהוא חושב לא גורמים לדברים נוראיים בעולם (או טובים....)
אבל מנהיג שיש לו כח בידיים זה משהו אחר.
ואם הוא רואה את הטעות ולא חוזר בו וממשיך בה למרות שזה חיים של יהודים- זה באמת בעיה, ואולי זה נקרא בכוונה? הרי למה הוא לא הפסיק אם ראה שזה מה שזה גורם?
לא צריך להיות כ-זה גאון בשביל לשים לב.
צודקתיראת שמים
חמוד אחרי כל הפיגועים עדיין היה מסתובב בעולם לחפשיראת שמים
תמיד חיפש לדבר על שלום כאילו אנחנו בשווייץ הוא הפסיק למרות כל הרציחות והמתים והפצועים והשרופים והצמחים והיתומים ואלמנות שיזכרו לעד מי הביא את המחבלים וערפאת לכאן ונתן לו נשק
עוד לחשוב שהוא קיבל פרס נובל עם ערפאת עצובבבבביראת שמים
כן. אבל בלעדי ההסכמה שלו להקמה של מנגנוים כאלו-כמו צמח בר
ובלעדיי מסירת נשק בכמויות כאלו. הרבה היה נמנע.
ושים לב שבשום שלב לא האשמתי אותו ברצח. האשמתי אותו בשיקול דעת מוטעה ביותר שברמת שליח ציבור כמוהו- היא קריטית ביותר!!!. וזה לא "בסכ" ה". אם אני או אתה נטעה בחיים שלנו זה באמת לא יהיה נורא. אבל אם מנהיג מקבל החלטה קריטית זה נורא. ויהיו כוונותיו טובות ככל שיהיו.
ולא הבנתי מה היתה הכוונה שלך בזה שציינת שיש עוד רבים כמוהו... נניח ויש- אז? טועים גם..
(אגב, בלי להטיל דופי בציבור שלם- אבל בהחלט מפקפקת בכוונות הטובות של רבים מהם ובכך שהכל לטובת העם היהודי...)
לגבי הפסקה האחרונה שלך-
א) לא מדברת רק על הסכם אוסלואלא על כלל פעולותיו בחים.
ב) אולי הכוונה שונה (ואין לי דרך לדעת) אבל בפועל- ריחמו על אכזרים.
ושים לב שבשום שלב לא האשמתי אותו ברצח. האשמתי אותו בשיקול דעת מוטעה ביותר שברמת שליח ציבור כמוהו- היא קריטית ביותר!!!. וזה לא "בסכ" ה". אם אני או אתה נטעה בחיים שלנו זה באמת לא יהיה נורא. אבל אם מנהיג מקבל החלטה קריטית זה נורא. ויהיו כוונותיו טובות ככל שיהיו.
ולא הבנתי מה היתה הכוונה שלך בזה שציינת שיש עוד רבים כמוהו... נניח ויש- אז? טועים גם..
(אגב, בלי להטיל דופי בציבור שלם- אבל בהחלט מפקפקת בכוונות הטובות של רבים מהם ובכך שהכל לטובת העם היהודי...)
לגבי הפסקה האחרונה שלך-
א) לא מדברת רק על הסכם אוסלואלא על כלל פעולותיו בחים.
ב) אולי הכוונה שונה (ואין לי דרך לדעת) אבל בפועל- ריחמו על אכזרים.
kly תרגיע טוב, גם ככה הדמעות זוגלות..mogli
גם ככה הדמעות זוגלות..mogli
מת גדול
לא משנה אם זה רב גדול רשע גדול טיפש גדול העיקר גדול
אם מת רשע גדול או טיפש גדול זה סיבה לבכות?בתאל1
לא מדברת ספציפית על פרס...אלא על המשפט הזה...
התגובה שלך גיזענית הרב עובדיה ז״ל היה גדול הדור לא רב קהילהיראת שמים
מה שאתה מנסה לרמוז
אני לא חולק עליך על הדברים הטוביםכהנא צדק!
שכתבת עליו כי באמת הוא פעל ה-מ-ו-ן למען עם ומדינת ישראל .
אבל אסור(!) לשכוח מהטעות העצומה שלו שהיא היתה נתינת רובין לאוייבים(!) מ-ס-י-ר-ת ש-ט-ח-י-ם מארץ ישראל לאויב. וזה עלה לנו מאותו הסכם חיים לא נורמאלים ולא יודע אם כדאי להתחיל לפרט.
ברמה האישית שלי חטפתי אני עצמי ירי מרובם שהוא עצמו הביא למחבלים, מספר (ממש) לא מועט של חברים שלי נרצחו מאותם רובים שהוא נתן לערבים. היתה תקופה כ"כ מטורפת שכשהיינו יוצאים מהיישוב לעבודה לא היינו יודעים אם (בכלל) נחזור שלמים לבית. אם זה מחשש של ירי מהרובים שפרס הביא לערבים ואם מחשש שתתפוצץ באיזה אוטובוס. מאז ההסכמים בשביל לסוע מהבית לבקעה היינו צריכים לעשות איכוף שמוסיף עוד 25 דקות בגלל שהכביש הפך להיות שטח A. פשוט מציאות לא נורמאלית ואתה עודע לצעוק בשבחו. נכון הוא פעל המון למען המדינה אבל ב אסור םשוט אסור לשכוח את ההסכם שעד הרגע בו אני כותב את התגובה הזו עדיין מטביע את חותמו. וכתבתי כאן אחוז קטן מהדברים הרעים שהוא עשה בעצמו בידיים שלו.
כניראה את לא חטפת ממנו כלום ברמה האישית שאת מעיזה לכתוב שהוא היה איש כ"כ טוב
אבל אסור(!) לשכוח מהטעות העצומה שלו שהיא היתה נתינת רובין לאוייבים(!) מ-ס-י-ר-ת ש-ט-ח-י-ם מארץ ישראל לאויב. וזה עלה לנו מאותו הסכם חיים לא נורמאלים ולא יודע אם כדאי להתחיל לפרט.
ברמה האישית שלי חטפתי אני עצמי ירי מרובם שהוא עצמו הביא למחבלים, מספר (ממש) לא מועט של חברים שלי נרצחו מאותם רובים שהוא נתן לערבים. היתה תקופה כ"כ מטורפת שכשהיינו יוצאים מהיישוב לעבודה לא היינו יודעים אם (בכלל) נחזור שלמים לבית. אם זה מחשש של ירי מהרובים שפרס הביא לערבים ואם מחשש שתתפוצץ באיזה אוטובוס. מאז ההסכמים בשביל לסוע מהבית לבקעה היינו צריכים לעשות איכוף שמוסיף עוד 25 דקות בגלל שהכביש הפך להיות שטח A. פשוט מציאות לא נורמאלית ואתה עודע לצעוק בשבחו. נכון הוא פעל המון למען המדינה אבל ב אסור םשוט אסור לשכוח את ההסכם שעד הרגע בו אני כותב את התגובה הזו עדיין מטביע את חותמו. וכתבתי כאן אחוז קטן מהדברים הרעים שהוא עשה בעצמו בידיים שלו.
כניראה את לא חטפת ממנו כלום ברמה האישית שאת מעיזה לכתוב שהוא היה איש כ"כ טוב
היה עדיף שלא ילווה את המדינה מתחילתה אל סופה...בתאל1
אם היה מת עוד בקום המדינה היה יותר טוב..בלי אוסלו וכל זה.
"הרב עובדיה גם היה גדול"
מרדכי
בס"ד
הרב עובדיה היה גדול! לא גם.
הרב עובדיה היה גדול! לא גם.
אוי, דוס.אריק מהדרום
השאלה היא מה עולמו ותחומוגעזלאן
המבדיל בין קודש וחול... טפו...בתאל1
חי בסרט .. בוא לא נשווה בין הרב לפרסזורוגורו
אין הרבה פוליטקאים עם דם יהודי על הידים כמו פרסמושיקו
זו עובדה נכונה.
לא צריך להלל ולשבח כאלו אנשים
באותה מידה שלא צריך לקלל אותם
לדעת מי מהם ולהתייחס בהתאם
"אחד מהגדולים" - לצערי הרבmeirko20
באבוד רשעים רינהמושיקו
אפשר לקבל ברכה מבן אדם צדיק לאריכות ימים.
לקחת את הברכה ולנצל.אותה בצורה לא טובה..
לקחת את הברכה ולנצל.אותה בצורה לא טובה..
אם התכוונת לשמוח במותו של פרס, אז אני מתבייש ביהודים כמוךkly3
לא שמח ולא עצובמושיקו
לא אכפת לי.
המSolomon
אז תתביש גם ביהודים כמוני..
טוב?
אני אכן שמח בזהטוביה2
אנחנו הורדנו את רבין. לצערי פרס (שבלי קשר לקונספירציות מסביב גרם לאוסלו ולכן דמו של רבין גם על ידיו) זכה לחיים ארוכים ומלאים.
מה זאת אומרתkly3
"אנחנו הורדנו את רבין"?
מי שהוריד את רבין זה פרסמושיקו
מי שקצת חופר ביריבות המרה שהיתה להם מבין שהשנאה של פרס לרבין היתה יותר מהשנאה של הימין לפרס ורבין
טוב שיקבל את כל ה"כבוד" כאן בעוה"ז ואת עונשו בעוה"בארץ
לייחס לו את מעשיו כ"טעות" זה עיוורון וממש כמו להגיד כשמישהו יורק עליך שיורד גשם...
וכמובן, שההתיישבות 'מרכינה ראש'.
המתנחלים אלופים בלייצג את המושג- תסמונת האישה המוכה והגשת הלחי השניה.
מה שנכון [המשפט אחרון]נפש חיה.
מה אתה רוצה שיגידו?!ה-מיוחד
סוף סוף הכלב מת?!
למה הם חייבים להגיד משהו?עין הקורא
יהי זכרו ברוך.אריק מהדרום
שנאמרימ''ל
"זכר צדיק לברכה, ושם רשעים ירקב"
עלמא דשקרא. איזה סלט
עלמא דשקרא. איזה סלט

אנשי אמונה אבדו... סעו המה למנחות עזבו אותנו לאנחותmogli
לפחות זכותו עמדה לו שלא מת בפיגוע מהרובים שנתן למען השלום
אנשי אמונה??עשב לימון
העיקר עזבו אותנו...בתאל1
ברוך הטוב והמיטיב.יזהר
אני כבר תקופה ארוכה לא בפורומים.
אבל הייתי חייב להיכנס עכשיו, כדי לשמוע קול שפוי.
ברוך הוא וברוך שמולשם שבו ואחלמה
ברוך השב!
לא יודעת איך להתייחס לזהאהבה בתענוגים
בגדול קצת כואב, למרות שפחות התחברתי אליו.
כן יאבדו כל אויבך הגעזלאן
יופי סוף סוף מישו נורמאלי
Solomon
פסטיבל פרס יוצא לדרך..לפניו ברננה
לפחות נכנסים לשנה חדשה קצת יותר נקיה..
אסור לשכוח ש"מפעל הטקסטיל" בדימונה נעשה על ידו...מישהו
כמו שגם אסור לשכוח שאסון אוסלו הוא חתום עליו, ובעוד יהודים רבים נפגעו מהטיפשות שלו- הוא ניפח את חשבון הבנק שלו בפרסי אוסקר לשלום שמימנו את כל מרכז פרס לשלום. הקיצור, העניין מורכב, וכל עוד מדברים על האדם בתור אדם יש לנפח את מעשיו הטובים, ובאמת באמת לא חסרים כאלו (כמו למשל עזרתו הענקית להתיישבות בניגוד לשלום עכשיו שנשפו בעורפו...) , אבל אם אבירי השמאל מתכננים להחיות את הפנטזיות שלו של מזרח תיכון חדש כמו שעשו לאחר מותו של רבין- חייבים להזכיר את כל ההרוגים והפצועים מחמת ההסכם שהוא רקח. קיצר אין פה שחור ולבן...
קצת ענווהרון א.ד
לאור התגובות הבזיוניות שהולכות כאן -
אני ממש לא חסיד של אוסלו, אבל אם הקריטריון הוא תוכניות מדניות כושלות אז בקצה הימני המרוחק של המפה יש גם כמה אנשים שצריכים לעשות חשבון נפש...
אני ממש לא חסיד של אוסלו, אבל אם הקריטריון הוא תוכניות מדניות כושלות אז בקצה הימני המרוחק של המפה יש גם כמה אנשים שצריכים לעשות חשבון נפש...
רון א.ד. כולם צריכים לעשות חשבון נפש.. זה לא קשור...מישהו
כמו שאמרתי: לגופו של בן אדם צריך לומר רק דברים טובים ויש הרבה כאלו, אבל מי ששומע תקשורת ביום האחרון מבין שמנסים להחיות את אוסלו ביום הזה ואת זה אסור שיקרה. נקודה. לא צריך להירתע מכל מילה נגד אוסלו ביום הזה...
תכנית מדינית כושלתעין הקורא
הוא מושג מכובס ל 2500 יהודים מתים.
בצד השני של המפה, אם אינני טועה,
אף אחד לא עשה ניסויים בגופות של יהודים.
גם בצד השני של המפהרון א.ד
אפשר למצוא תכניות הזויות לא פחות.
שוב, אני ממש לא תומך לא של אוסלו, ולא של אף אחד מדומיו. יחד עם זאת, האצבע הקלה על המקלדת של חלק מהאנשים פה היא לא פחות מאשר בזיון אחד גדול. הסכם אוסלו היה טעות, טעות נוראית. יחד עם זאת, זה לא נותן לגיטימציה לאף אחד לשחרר התבטאויות דמגוגיות כמו שעולות כאן.
אתה בטח מודע לזה שהוא הביא להכרה בראש אירגון טרוריראת שמים
עראפאת בארץ ובאו״ם ודאג שיקבל מיליארדים בדולרים ונשקים לפגוע בעם שלך?
את בטח מודעת לזהרון א.ד
שהיסטורית זה לא נכון.
לאחר מלחמת יום הכיפורים הליגה הערבית הכירה באש"ף כנציג הלגיטימי היחיד של העם הפלסטיני, הדבר לאחר מכן עראפת כראש אש"ף הוזמן לנאום בעצרת הכללית. אין לי מושג איך הצלחת לדחוף לזה את פרס.
בלי פרס הוא לא היה מוכר ומקבל נובל לא יעזור לך לטשטשיראת שמים
פרס דחף לעולם את עראפאת לגרוןיראת שמים
חזרה על עובדה מוטעית לא הופכת אותה לנכונהרון א.ד
ערפאת היה מוכר ונאם באו"ם הרבה לפני שמדינאים כמו פרס היו מוכנים אפילו לחשוב על דיבורים עם אש"ף - זו עובדה. ועידת רבאט ב1974 היא זו שהפכה את ערפאת ואש"ף ללגיטימיים בזירה הבין לאומית. אם את רוצה לטעון טענות קונספירציה על מעורבות של פוליטיקאים ישראלים אז אשמח לשמוע על מה את מבססת אותן...
ועדיין הוא לא הוכר כראש רשותעין הקורא
וקיבל שגריר באום עד שישראל הכירה בו.
ובכלל, למה אתה כל כך להוט להגן על הדברים הרעים שפרס עשה?
ללא ספק האיש אחראי באופן ישיר למספר היהודים המתים
יותר מכל אדם אחר בעולם ב30 השנים האחרונות.
(אפילו בן לאדן במגדלי התאומים לא הגיע ליכולות שלו.)
30,000 הרובים שהוא נתן לערפאת עשו עבודה לא קטנה.
אל תמהר לשכוח לו את זה.
לעין הקורא השם ישמור אותך הסברת יותר טוב ממני אשרייךיראת שמים
לרגע חשבתי שרון א.ד זאת זהבה גלאוןיראת שמים
היה קונה את עולמו אם היה מבקש סליחה מהמשפחותיראת שמים
השכולות מהפצועים והיתומים מכל עם ישראל על הטעות שעשה אפילו שחשב לטובה אבל הוא לא התחרט והמשיך לחתור תחת הממשלות ולחשוב רק על״שלום ״כשראה שאין פרטנר ולא סתם קראו לו חתרן בילתי נילאה פשוט הפסיד את עולמו יכול היה לחזור בתשובה ולקנות את עולמו ברגע
אני מבינה שאתה גם חושב על ״מזרח תיכון חדש״ פאתטיראת שמים
לכל המתחכמים שכאןרון א.ד
אם אתם רוצים רק לצעוק ולהתלהם זו זכותכם המלאה, אם אתם רוצים גם לשכנע מישהו כדי שתבססו על עובדות ולא על רטוריקה.
ולא אני לא מנסה להגן על אוסלו ושו"ת (תודה ששאלתם). ולא, אני גם לא זהבה גלאון. בפעם האחרונה שבדקתי המצע של מרץ מבוסס על רעיון המו"ם עם אשף ולא על התנגדות ללשון הרע.
טוב בטח אתה עובר ליד הארון של ״איש השלום ״שלא הביא שלוםיראת שמים
עברתי אניkly3
לפחות ניסה להביא שלום....
ניסה ולא הפסיק למרות התוצאות ולא לקח אחריותיראת שמים
למה זה בעיה לבזות את מי שביזה אותנו כל חייו??בתאל1
דמות גדולה וחשובה למדינת ישראלגאה בעם שלי
דמות גדולה וחשובה למדינת ישראל. השפיע הרבה לטוב ולרע. יש לנו הרבה ללמוד ממנו. אולי לא על על דרכו הפוליטיות אבל על הרבה דברים אחרים כן.
תגיד את זה למשפחות השכולות מההסכם שהוא קיבל עליו נובליראת שמים
אתה יכול להגיד איזה שלום עשה ״איש השלום״?היש שלום?יראת שמים
חחח פרס נובל עם עראפאת פחחחחחחיראת שמים
וזה לא מצחיק זה עצוב שהוא הביא אותו לפהיראת שמים
מאמר קשור לנושא של הרב צוריאלyair3
נכתב בזמנו על שרון אבל נראה רלוונטי מתמיד פתאום כולם משבחים את הפגר
"גאה בעם שלי" קלע בדיוק לנקודהנסימי
ללמוד ממנו יש הרבה אבל תכלס לא ממש ממש ממש המון הבנתם כזה?
אבל בואו לא נזכיר את מעשיו אחרי פטירתו זה לא טוב!! הוא עשה הרבה דברים טובים מאוד לעמ"י אבל לצערינו גם לפעמים הוא עשה דרכים עקלקלות בתקופת נשיאותו וממשלתו אז אני באמת לא יודעת אך להגיב לזה ואך להביע את ההרגשה הזאת זה מיצד אחד כואב קצת כי אתם יודעים..............ומיצד שני מה יש לומר אהההההה.................מקווה שהבנתם![]()
אבל בבקשה כול אחד כמעט יודע בלב שפרס לא היה הראש הממשלה הכי מושלם שיש אבל שלא יפלוט עכשיו אחרי שהוא נפטר יותר מידי קיטרוגים עליו זה לא טוב ותזכרו למרות הכלללל הוא י-ה-ו_ד_י מה שהיה היה
אשריך! תודה על הקישור.dvirr
בס"ד
באמת חשוב לזכור את הדברים הטובים שעשה.
אבל גם צריך לזכור את הדברים הרעים ולשמוח שהם לא ימשיכו לקרות.
באמת חשוב לזכור את הדברים הטובים שעשה.
אבל גם צריך לזכור את הדברים הרעים ולשמוח שהם לא ימשיכו לקרות.
מי שעושה מעשים רעים זה אומר שיש לו כוונות רעותלשם שבו ואחלמה
לעניות דעתי פרס היה יהודי עילוי שעזר למדינה בכל שנה ושנה אניפיטר פן
איך יתכן שאתם עיוריםפיטר פן
אני מתבייש באמירות נגדו. בזכותו קם הכור שמגן על המדינה. הציל את המדינה מכאוס כלכלי. דחף למבצע אנטבה ועוד ועוד. דרך אגב אני מצביע תמיד בית יהודי וימינה. מי אתם שתבזו אדם גדול
לא עיוורים מציאותיים וכואבים על תוצאות אוסלויראת שמים
שהיית עולה על אוטבוס בידיעה שהוא מסוגל להתפוצץמושיקו
שהיית עולה על טרמפ בחשש שישחטו אותך.
או אותה תוצאה בהשארות בבית.
והיית קולט מי אחראי לזה
היית מדבר אחרת..
פיטר פן אתה חי באגדות אז לשכוח שהוא נתן נשק לטרוריסטים?יראת שמים
לשכוח מיהודים חפים מפשע שנירצחו היטב חו לשכוח מאלמנות ויתומים שחייהם לא יהיו אף פעם מה שהיו?לשכוח מהפצועים שעדיין מדממים?מאנשים שניפגעו נפשית?מאנשים שהתגרשו מאנשים שעדיין בקומה בגלל כל הפיגועים אחרי אוסלו? איפה אתה חי?
100 שנה של טרור רצחני נגדנופיטר פן
ואני מבין שפרס אשם. גם שהשמאל יחזיר כל התנחלות הטרור ימשיך גם שהימין ילחם ויבנה הטרור ימשיך. האיסלאם היום ובעבר הכריז גיאהד רצח נגד היהודים פרס עשה מה שכולנוו יחד לא נעשה עבור המדינה. אין קשר בין אוסלו הסכם כזה או אחר הים הוא אותו ים והערבים אותם ערבים
תמונה אחת שווה אלף מחבליםמרדכי
השם ירחם על נשמתויראת שמים
מי שמחריב את ארץ ישראל אסור ללמד עליו זכות. מגילה דף וישר
ב-13 בספטמבר 1993 (כז אלול תשנג) נערך על מדשאות הבית הלבן טקס חגיגי לחתימת "הצהרת העקרונות בדבר הסדרי ביניים של ממשל עצמי", בהשתתפות נשיא ארצות הברית, ביל קלינטון, ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין, וראש אש"ף, יאסר ערפאת[10]. על המסמך עצמו חתמו בשם ישראל שמעון פרס, ובשם אש"ף מחמוד עבאס, וכעדים מזכיר המדינה האמריקאי, וורן כריסטופר, ושר החוץ הרוסי, אנדרי קוזירוב. אחרי החתימה נערכה לחיצת יד היסטורית בין ערפאת לבין רבין.
נו ואז מהפיטר פן
לא מבין שביבי חתם על הסכם חברון זה כשר? שבגין פינה את ימית זה בסדר. מנהיגים פועלים. לא כמונו עכברי מקלדת. פרס אחראי אם כבר כשר ביטחון ואחראי על רכש נשק ליותר הרגית אלפי מחבלים וצבא האויב. הוא עתיר זכויות כרימון ... קל למלמל סיסמאות למעלה מחצי שנה אזרחי ישראל נשחטים ברחובות על ידי ילדים מחבלים במנשלת ימין בית יהודי. אז זה הופך אותם לרוצחים חלילה. ????
ה' ירחם על נשמת אלו שבזים למנהיגפיטר פן
מנהיג?פחחחחח פיטר פן זה המנהיג שלךיראת שמים
סוף סוףחן תוהמי
הוא זה שגרם למות של יותר מ1700 יהודים
ייצר דור חדש של אלמנות ויתומים
אפילו אשתו לא רצתה שיקבר לידה.
באבוד רשעים רינה
ייצר דור חדש של אלמנות ויתומים
אפילו אשתו לא רצתה שיקבר לידה.
באבוד רשעים רינה
תזהר בדברי! גם יהודי בן עמ וגם כבוד מלכותחננה
תזהר בדבריך!חננה
אובמה עם כיפה שחורה.לב אמיץ
הוא עדיין לא נקבראחיג
וכבר אתם אומרים רשע, צדיק, טוב שמת וכו' זה לא נראה לכם קצת...
קצת מה?יזהר
היה רשע בחייו, ושום דבר לא השתנה במותו. אם נקבר או לא - פחות רלוונטי.
שמעון פרסנסימי
תישמעו אני יודע מה אתם חושבים אליו אבל תידעו שהוא היה עשה מה שאף אחד לא היה מעיז לעשות הוא למשל בנה את ביתר אלית תקשיבו אני יודע שאתם חושבים אליו רק על הדברים הרעים שהוא עשה אבל אולי ה' רצה שהיה גרוש מי יודע אבל אין שום זכות לדבר אליו דברים לא טובים כי הוא עשה דברים ששום אדה בעולם לא עשה אוקי אז לא לקרוא לו רשע
ברוך דיין האמתתגפן
שתי נקודותה-מיוחד
1. העולם הערבי שמח שהוא מת מה שמראה שאפילו כל הרצון שלו לעשות איתם "שלום" לט מניח את דעתם. ובצדק, אם הוא רוצה "להחזיר" להם את אדמתם אבל לא את כולה אז הוא עדיין פושע
2. קראתי שהוא אמר לחבריו הטובים ממפלגת העבודה כמו שאנחנו רוצים לחיות חיים טובים ככה גם הערבים. והוא צודק. עכשיו רק צריך להגדיר מה זה "חיים טובים" בשבילם לרצוח, לאנוס ולשדוד אלו החיים הטובים. בשבילנו חיים טובים זה לדוגמא לחיות בשמחה עם המשפחה, כל אחד וההגדרה שלו.
להגדיר את החיים הטובים שלי על האחרים זה עיוורון וטיפשות
2. קראתי שהוא אמר לחבריו הטובים ממפלגת העבודה כמו שאנחנו רוצים לחיות חיים טובים ככה גם הערבים. והוא צודק. עכשיו רק צריך להגדיר מה זה "חיים טובים" בשבילם לרצוח, לאנוס ולשדוד אלו החיים הטובים. בשבילנו חיים טובים זה לדוגמא לחיות בשמחה עם המשפחה, כל אחד וההגדרה שלו.
להגדיר את החיים הטובים שלי על האחרים זה עיוורון וטיפשות
מי היה מאמין כל הפוסל במומו פוסלפיטר פן
פורום מוזר ששעח מה זה כבוד מלכות אלינו הנביא רץ לפני מרכבתו של אחאב הרשע כי חלק כבוד למלכות. שמעון פרס כמנכל משרד הביטחון במשך שנים כשר ביטחון הציל אלפי יהודים במעשיו. הערבים רצחו וירצחו בלי קשר לפרס אתם דמגוגים בשקל... הקב"ה בוחן כליות ולב יודע מה בלב המלעיזים ערב ראש השנה על בן ישראל מובחר אוהב עמו וארצו. מי יתן ותזכו לעשות פסיק למען העם ולא תתחבבאו מאחורי שמות רוחנים ובלע בכתיבתם הכלמו לכם אחי. בתור מתנחל מתיישב גאה אני בוש בכם. לא פרס אחראי לרצחנות האסלאם. פרס אוהב וידיד אמת להתיישבות שנה טובה
הפטריוטיות היא מפלטו של הנבלה-מיוחד
הערבים רצחו וירצחו בלי שום קשר?! מעולה. נביא להם נשק שירצחו עוד
גם בלעדי הנשק שנמסרפיטר פן
רצחו וירצחו. אלמלא מוראה של מלכות איש את רעהו חיים בלעו. פרס אדם גדול המבזים אותו עכברי מקלדת שלא עשו דבר וחצי דבר שמתקרב לעשייה של פרס למען עמ"י
במילא אנשים עושים תאונות דרכיםה-מיוחד
אז נתחיל לדרוס אנשים?
אחלה היגיון יש לך
אחלה היגיון יש לך
המיוחד זה מורניו לא אתהפיטר פן
ובתור מר מיוחד עם היית לומד קצת היסטוריה היית מבין שפרס בזכות הכור האטומי שיזם מנע שואה גרעינית על ארצנו. ופרס הציל את הכלכלה ב 84. בקיצור דום והכלם
תקרא את הטור של איתמר סג״ל ותבין מי זה פרסיראת שמים
איפה הטור של איתמר סגל... זה מעניין אותי...מישהו
כנס למדור דעות יש תמונה של פרס ומאמר של סגל מדהים כמה שזה נכיראת שמים
תכלתפיטר פןאחרונה
אני מבין שאת לא מבינה כלום בשפיטת אנשים דמגוגיה זולה ולשון הרע.
כאילו בלעדיו לא היה כור יש לנו את בורא עולם הוא דואג גם לזהיראת שמים
מי צריך את דוד ושלמהאריק מהדרום
יש לנו בורא עולם שיכל לבנות לנו את בית המקדש כמו כלום, סתם בזבוז של הקצעת כל אדם המלכים האלה.
אוקיה-מיוחד
שמעון פרס הוא האלוהים
שמעון פרס הוא האלוהים
היה הווה ויהיה
פסל כבר יש לו, מקדש כבר יש, קורבנות למכביר
כלום לא חסר
שמעון פרס הוא האלוהים
היה הווה ויהיה
פסל כבר יש לו, מקדש כבר יש, קורבנות למכביר
כלום לא חסר
המיוחד אכן אתה מיוחד צינקן בשקלפיטר פן
סך הכל ביקשנו לא לבזות אדם טוב יהודי טוב. מי שמך לבזות את שם ה' .
אראל סגל הוא עגל הזהב של הימין?פיטר פן
הגיון פשוט אדם שתרם למדינה מת
כן חמוד תרם הרבה הרוגים שרופים פצועים ויתומים עדיף שתסתוםיראת שמים
ועוד משהו אתה כבר מאוסיראת שמים
הגיון פשוטעין הקורא
אדם שהזיק למדינה יותר מכל אדם אחר
והרג הכי הרבה יהודים מאז סטלין מת.
אני מבקש מכולם להרגע ולחזור לדון בדרך מכובדת
מרדכי
בס"ד
ראו את זה כאזהרה לפני חסימה.
ראו את זה כאזהרה לפני חסימה.
הפרדה מגדרית4ne1
מה דעתכם על הצעת החוק שאושרה על הפרדה מגדרית באקדמיה?
אני חושב שצריך לעשות הפרדה בהכל לא רק באקדמיה. ערים לנשים וערים לגברים, תחבורה נפרדת, רפואה נפרדת, מקומות עבודה נפרדים.
זה יפתור המון בעיות
יש לי גיסה פסיכולוגית חרדיתoo
אבל היא לא למדה שם
וזו שלמדה בבר אילן כבר מסיימת תואר שני בשנה הקרובה
אופיר סופר פורש מהפוליטיקהאיתן גיל
יומיים לפני פיזור הכנסת הפנים הבן יקיר לי שהבוס הרמאי רימה אותו.
אופיר סופר, אל תלך בלי חברך סלומון,
מי זה ומה ההישגים שלוזיויק
מי זה? אה, הפודל של בצלאלאיתן גיל
שהביא ארצה עשרות אלפי גויים, וטרפד את חוק הגיוס
כתבת כאן שני שקרים, ממליץ להמנע מהוצאת שם רעהסטורי
תמיד ובמיוחד בתשעת הימים
הוא לא 'הביא' ארצה עשרות אלפי גויים, להפך, הוא שינה כיוון מכל שנות השליטה של ליברמן מהשקעה רק ביוצאי חבר העמים - שממילא רובם המוחלט גויים - להשקעה בהבאת יהודים מארצות מגוונות, שמהם גוים לא מחפשים לעלות.
שנית - ממש לא הוא זה שטרפד את חוק הגיוס. את חוק הגיוס טרפדו אגודה, שכל נוסח שהוצע לא היה מספיק טוב בשבילם. מה שהם רצו, היו מספיק ליכודניקים שלא יכלו לבלוע, גם בלי קשר לאופיר סופר.
וכמובן, גם הביטוי המזלזל שכתבת על פצוע מלחמההסטורי
פשוט לא נכון, אם זה היה נכון - הוא לא היה פורש.
הוא פורש על רקע חילוקי דעות בינו לבין סמוטריץ' איך נכון לנהוג במצב שבו מצד אחד נציגי הציבור החרדי התגלו בעליבותם ואוגואיסטיתם, כשמשתמש בדיבורים על 'לומדי תורה' כדי למנוע שבבניקים מהחלצות למלחמת מצווה ומצד שני - אין לנו קואליציה אחרת...
תשלם בשביל בטחון ישראל מה שהוא שילם, לפני שאתה מתמש כלפיו בביטויים מזלזלים כאלו.
הוא גיבור ישראל, ואף אחד לא יקח את זה ממנואיתן גיל
אבל בכל הנוגע לחוק הגיוס הוא התנהג כמו חנווני קטן, ויש אומרים שהיה שלוחו של הבוס, כדי שחס ושלום לא ידבק רבב בבגדו של הבוס.
על רקע זה לא בלתי אפשרי שהתגלעו חילוקי דעות ביניהם.
בדבר אחד (כמעט) הכל מודין. טלית שכולה תכלת הוא לא, וקל וחמר לגבי הבוס שלו.
אתה כרגיל, קודם ממציא תאוריה ואח"כ מתבסס עליההסטורי
מסכים לגמרי שההתנהלות שלו, לא הוסיפה אף מתגייס חרדי והוסיפה למתח הקואליציוני, שהחרדים בחוצפתם גרמו.
למרות הצדק בדבריו על הגיוס, ואין לי מושג איך מישהו יכול להתנגד לדרישה שבמקביל להסדרת מעמד לומדי התורה, עליו הוסכם בהסכמים הקואליציונים, הציבור החרדי יראה שהוא חלק מכלל ישראל ויוביל בגאון ובהובלה של מנהיגותו - מהלך של גיוס משמעותי של אלו שבזמן שאחיהם נחלצים לעזרת ישראל מיד צר - הם יושבים בצ'ונטיות במקרה הטוב ועל הברזלים ובטרמפיאדות לאילת במקרה המצוי, מבחינה קואליציונית זאת היתה התנהלות לא חכמה ולכן נוצר פער בינו לבין בצלאל.
כפי שכתבתי קודםאיתן גיל
הוא עוזב כי רימו אותו.
וגם הרויח ביושר.
לא שמעתי אף אחד מחבריו, ובמערכת הפוליטית בכלל, שקורא לו לחזור.
וגם, נכס אלקטוראלי מעולם הוא לא היה, נהפוך הוא- מאז ההודעה על פרישתו המפלגה מתחזקת בסקרים.
עכשיו הנפצת עוד תאוריה...הסטורי
הוא (וגם משה סלמון) לא עוזבים כי רימו אותם, אלא כי נוצר פער משמעותי.
שמחה רוטמן אתמול בגלי ישראל הביע צער משמעותי.
ואגב, ההתחזקות בסקרים היתה כבר שלשום. הופתעתי שאחד כמוך, שכל כך התבחבש בסקרים שלכאו' טענו שלא עוברים, לא פתח שרשור על כך...
אפקט סופר נרגעאיתן גיל
סמוטריץ' נחלש ועומד שוב על 4 מנדטים, כשהוא מגרד את אחוז החסימה מלמעלה.
ובשרשור בתוך שרשור, במיוחד בשבילך, לפי סקר מעריב מהבוקר, סמוטריץ'+בן גביר מאבדים יותר מעשרים אחוז מכוחם האלקטוראלי בקיזוז הריבוי הטבעי. בלעדיו הנפילה היתה כ- 25 אחוז.
לגבי הפער המשמעותי שנוצר, אם נוצר, כי במקום לקדם יידישקייט, קידמה המפלגה מלחמת חורמה בחרדים.
רחמנות על צביקה מור שהימר על הסוס הלא נכון.
כידוע, כתבתי לשיטתך, איני מחזיק מסקריםהסטורי
בכלל, בוודאי לא מסקרים שמתהפכים מידי יום.
אבל אם כבר אז הפוך - אפקט סופר הוא ההחלשות לא ההתחזקות.
יש בעיה אמתית כרגע שהציוני דתי הממוצע מגבעת שמאול או פתח תקווה, מנווה שאנן או רחובות - לא מוצא את בני דמותו במפלגה. כל הנציגים שנשארו חוץ מוולדיגר שגם לא ברור את תהיה בשביעיה הראשונה בכנסת הבאה - הם מציר 60. הפרישה של סופר וסלמון, שביטאו (גם אם אני חושב שהיו צריכים לעשות זאת בצורה יותר חכמה פוליטית) קול משמעותי בציבוריות הציונית דתית - מצמצמת את הציבור שרואה במפלגה את מיצגיו.
במידה רבה, וסמוטריץ' היה מודע לזה כשהשתדל בפריימריז לקדם את רחלי צינקין ודומיה, על זה תלויה השאלה אם באמת זאת מפלגת הציונות הדתית, או שזה רק גרסה של תקומה - חייבים לומר - גרסה עם הישגים כבירים.
ממילא אני ממש לא מבין למה האנשים שסמוטריץ' מנסה לגייס הן דמויות כמו עופר וינטר או הרב זרביב, גיבורי ישראל אבל זה לא רלוונטי. אין שום הוכחה שמי שהיה אריה בשדה הקרב, יצליח בפוליטיקה, על פי רוב זה להפך. אבל מעבר לזה - שניהם דמויות ש'ישכנעו את המשוכנעים', לא אלו שהציוני דתי הממוצע מדרום ירושלים או נו"ש ימצא בהם את מי שהוא רוצה להצביע לו.
חותם על (כמעט) כל מילהאיתן גילאחרונה
לשמאל אין מה למכור, לא בדיוק, כי הוא מוכר רק לא ביבי, ומסתבר שזה עובד לא רע.
ולענייננו, סמוטריץ' מנסה לגייס כוכבים, אבל כוכבים לא מדברים לקהל שלו.
דוגמאות יש בלי סוף, וחלק מהם הזכרתי בהזמנויות קודמות. עופר וינטר זה אפי איתם החדש, ועל הרב זרביב אני לא רוצה לכתוב.
מפלגות צריכות להתמקד באויבים ולא לקושש כוכבים.
בענייננו, סמוטריץ' מתמקד במנסור עבאס, ולא בליברמן, והוא טועה, אבל מי אני שהוא יקשיב לי.
אם סמוטריץ' יעמיד למבחן הבוחר: אופיה היהודי של המדינה, מול וודקה וחזיר, ומחיקת הרוב היהודי השברירי, הוא יחזור ל- 14 מנדטים, ובגדול.
או במילים אחרות, ה"רק לא ביבי" של סמוטריץ' והציונות הדתית צריך להיות רק לא ליברמן.
נ.ב. ליברמן עושה את המנדטים שלו מ- "משיחיים" ומריצות, ולא שיש לו משהו אחר למכור.
חובה לשמועסביר11
אשתי נתנה לי פטורפשוט אני..אחרונה
מה ההבדל הגדול בין עמיר לבן אוליאל?סביר11
גם הוא יושב כי הודה בדבר שלא עשה, ויש עשרות הוכחות לכך ברשת.
🛎🛎שנימה ההבדל?
עמיר מן הסתם הודה בגלל איומי רצח שקיבל ,
ובן אוליאל הודה בגלל העינויים.
זה משנה כל כ
תקלה לא מאפשרת לפרט:סביר11
אני לא רואה הבדל גדול,
שניהם הודו במה שלא עשו
וחיים לניתוק מהמשפחות
אתה מבין שבהשוואה הזאת אינך עוזר לאף אחדהסטורי
רק מזיק לבן אוליאל?
ההבדל הוא עצום -
יגאל אמיר הודה במעשיו באותו רגע ובחקירה הראשונה, הוא גם התגאה בכך. אגב, בעייני, על עצם ההודאה הנלהבת שלו וההתנהלות שלו בבית המשפט - ראוי שישב בכלא עד סוף ימיו.
כל מי שטוען כל מיני קונספירציות, צריך להסביר גם למה יגאל אמיר שיתף איתן פעולה.
בן אוליאל הודה רק תחת עינויים, חזר בו כשהחקירה לא היתה תחת עינויים והסכים 'להודות' שוב, כשבניגוד לחוק הכניסו את המענה לחדר.
לא מזיק ולא עוזרפשוט אני..
שניהם הורשעו בפשעים שביצעו,
אצל שניהם ההודאה היא לא הראיה היחידה נגדם (אחד עשה זאת מול קהל רב ואחד ידע פרטים מוכמנים שאפילו החוקרים לא ידעו),
שניהם היו יהירים בבית המשפט ולא הביעו כל חרטה,
שניהם יישבו בכלא ובצדק עוד שנים רבות.
תגובה אחרונה, כי באמת אין לי כח לריב על זההסטורי
איני יודע מה בן אוליעל ביצע או לא ביצע.
אני כן יודע שאלו שטוענים שהם 'לא ידעו' כל מיני דברים, הם אלו ששיקרו למעלה, שיש הצדקה לעינויים, שמבוצעים במדינה רק במקרה של פצצה מתקתקת - כשהם ידעו טוב מאוד שזה שקר.
הם עינו עצור, נגד החוק, נגד התקנות ובעיקר נגד כל נורמה אנושית, רק כי 'רוח המפקד' היתה שאת התיק הזה חייבים לפענח (משום מה כעשר שריפות בתים בדומא, לפני ואחרי, כמעט לא נחקרו...).
הם גם עברו במהלך השחזור המדובר על הכללים, כשהחוקרים מהחקירה נכחו בשחזור.
אגב, אני גם מתקשה לסמוך על מערכת חקירה, שהיתה כל כך שיטחית, שבמשך שבועות ארוכים מהאירוע ושלושה שבועות שהחשוד הספציפי ועוד עשרות נחקרים בהם בחקירת שב"כ (שגם בלי עינויים, היא פגיעה חמורה באדם באשר הוא) לא טרחו לשלוח את מעבדת הזיהוי הפלילי, לבדוק אם החלון נפתח ימינה או שמאלה...
אני גם יודע שההודאה שלו, לא מתאימה לעדי הראיה שהעידו על שניים.
אני כן יודע בוודאות, שפדופילים שיש עליהם ידע וודאי שפגעו בעשרות ילדים מסתובבים חופשי, בגלל דיקדוקי עניות של כללי החקירה וזיהום חקירה. אז כן - אני מצפה שהעובדה שיש לאדם גזומבות זו לא הצדקה לדה-הומניזציה.
להערכתי בלי הוכחותמשה
בן אוליאל היה עבריין קטן שהיה מעורב בעבירות רכוש וכו'. אינני יודע אם עשה מה שטוענים שהוא עשה. אני נוטה להאמין שלא.
מה המקור לסיפור הפרטים המוכמנים שאתה מדבר עליו?נקדימון
א. השופטים פסלו את ההודאה שלו כי היא נעשתה בניגוד לחוק (כלומר בניגוד למוסר ולצדק).
והעירעור הכשיר דבר פסול. על בסיס מה? רק על בסיס הכוח שלהם לעשות את זה.
ב. למיטב ידיעתי, לא היה להם שום הוכחה שהוא קשור לסיפור. לא ביומטריה, לא עדות, כלום.
כל אדם תחת עינויים קשים יספר מה שרוצים לשמוע. לכן גם במחבלים עושים את זה רק כאשר יש סכנה אמיתית, ואי אפשר לקחת סתם מנוול ערבי ולענות אותו כדי לקבל מידע.
זה מה שאני יודע. אולי יש טעות בידי.
בוודאי שיש טעות, קרא את פסק הדיןפשוט אני..אחרונה
דלפ: אייזנקוט לא היה כל כך נאיבי, זה היה סרקזםhamedinai
## **דל"פ: גדי אייזנקוט לא היה כל כך תמים ונאיבי, יאיר גולן פשוט לא הבין סרקזם**
בסרטון שהתפרסם לאחרונה, יאיר גולן מספר שבזמן ההתנתקות, גדי אייזנקוט אמר לו על המחבלים:
> *"הם פשוט ישבו על הטריבונה, ימחאו לנו כפיים ויהיה לך משעמם"*.
>
התגובה האוטומטית של כולם היא לתפוס את הראש ולשאול: איך קצין בכיר כל כך היה מסוגל להיות כזה נאיבי? במיוחד אחרי שכולנו ראינו את תוצאות הסכמי אוסלו והנסיגה מלבנון.
אבל האמת היא קצת שונה, ואולי אפשר להסתכל על זה אחרת:
**אייזנקוט לא היה תמים. הוא הבין מצוין לאן זה הולך.**
### **הסבר חלופי: הומור שחור מול חוסר הבנה**
אייזנקוט הבין היטב את גודל האסון והפיאסקו של ההתנתקות, וביטא את זה ב**ציניות מוחלטת ובסרקזם שחור**.
מי שלא הבין את הציניות הזו הוא יאיר גולן (שהיה אז קצין צעיר יותר ולא ניחן, איך לומר בעדינות, ביותר מדי חוש לניואנסים או חכמה יתרה בקריאת המפה), ולקח את הדברים פשוטם כמשמעם.
### **אז למה אייזנקוט לא אמר את זה בפירוש?**
נשאלת שאלת מיליון הדולר: אם אייזנקוט הבין שההתנתקות היא אסון, למה הוא התנסח ברמזים סרקסטיים במקום להציג עמדה ברורה ואמיצה?
* **מכבש הלחצים של התקשורת:** באותם ימים, המערכת הממסדית והתקשורתית אתרגה את התוכנית לחלוטין. כל מי שהעז להשמיע קול ביקורתי נגד ההתנתקות – סומן מיד, ספג שיימינג והוצג באור שלילי, קיצוני ומסוכן.
* **ההקבלה לימינו:** קל מאוד לראות את הדמיון לימינו אנו – כאשר כל מי שהעיז להביע התנגדות לעסקת כניעה מול מחבלים, או חושב אחרת מהמיין-סטרים בנושא החטופים, נתקל במתקפה תקשורתית חסרת רחמים שמציירת אותו כ"אוכל מוות" ואויב העם.
### **השורש הרוחני: מנטליות של גלות**
הפחד הזה לומר את האמת הפשוטה, והצורך להסתתר מאחורי מסכות ורמזים, מראה בדיוק באיזה מצב רוחני ומנטלי אנחנו נמצאים. אנחנו עדיין בתוך מציאות של גלות, שעליה נכתב בתוכחה:
> **"וְרָדַף אֹתָם קוֹל עָלֶה נִדָּף..."** (ויקרא כ"ו, ל"ו)
> **"וְכָשְׁלוּ אִישׁ בְּאָחִיו כְּמִפְּנֵי חֶרֶב וְרֹדֵף אָיִן..."** (ויקרא כ"ו, ל"ז)
>
כשמנהיגים וקצינים מפחדים לומר את האמת הברורה רק בגלל צל של ביקורת תקשורתית, זוהי התגלמות ה"עלה הנידף" והרדיפה העצמית של זמן הגלות.
העמדת פניםhamedinaiאחרונה
מרוב הפעמים שהוא עשה את עצמו כאילו שהוא טיפש חסר שכל, בסוף הוא נהיה כזה
[url]https://x.com/OhevTziyon/status/2077708681840394321?s=20[/url]
הנשיא הרצוג התגלה עוד פעם כפחדן חסר עמוד שדרה.קורא נלהב לשעבר
כשזה אנשי שמאל הוא חונן בלי לחשוב פעמיים (שלא להגיד בלי לחשוב בכלל...) אבל כשזה אנשי ימין פתאום צריך לשמוע מה הפרקליטות חושבת... מה צה''ל חושב...
-זה בדיוק הסמכות שניתנה לך- לחון גם כשלא חושבים כך במערכת אכיפת החוק.
אם כולם מסכימים שאפשר לחון לא צריך את כל הסיבוך הזה שנקרא חנינה של הנשיא
הוא שמאל, זה הכל.נקדימון
אין צורך להתפלפל. הרצוג הוא איש שמאל שאפילו לא טורח (או לא מסוגל) להסתיר את זה.
הוא גם פחדן וחסר עמוד שדרה שאישתו אמרה (לפני הבחירות מול "נתניהו מאוחדת") שכשיש לחצים אז הוא הולך לישון. בדיוק בגלל זה הוא נמצא שם בנשיאות. בובה מרצון על חוט מרצון.
לא הבנתיפשוט אני..
א. מתי הוא נתן חנינה לשמאלנים שהרגו אנשים?
ב. מי קבע שלהרוג מחבל מנוטרל זה ימין?
ג. למה אתה כותב בלי לדעת את החוק? החוק *מחייב* את הנשיא לקבל חוות דעת של משרד המשפטים ושל גורמים אלה ואחרים לפני שהוא מחליט, למרות שבסוף מותר לו להחליט ההפך מהם.
https://www.gov.il/he/pages/department_pardons_about
ד. יש לך דוגמה מ-30 השנים האחרונות למשל, שהנשיא נתן חנינה לאדם שמעולם לא הצטער על הפשע שהוא עשה?
ואם תאמר שאליבא דאלאור הוא לא עשה פשע, אז בוודאי שהנשיא לא יכול לחון אותו, שהרי סמכות החנינה היא לא ערכאת ערעור ואין בסמכות הנשיא להתערב בהחלטות עובדתיות ומשפטיות שקבע בית המשפט.
ה"חנינה" שאזריה ביקש היא לא ביטול ההרשעה אלאנקדימון
על קיצור תקופת הרישום הפלילי.
חשוב לזכור שהרמטכ"ל לשעבר איזנקוט כבר קיצר את העונש שאזריה קיבל במשפטו,
שוועדת השחרורים קיצרה לו שליש, ולפי כ"ץ אזריה היה לוחם מצטיין בעת שירותו (אני מקווה שהוא לא ממציא).
אולי אני טועה אבל נדמה לי שאתה מנסה לייצר איזו השוואה מוזרה בין סתם פושע שרצח לבין חייל בלב חברון בעת אירוע מתגלגל.
זו עדיין חנינה, בלי מרכאותפשוט אני..
ואני לא מנסה לייצר השוואות, את זה עשה פותח השרשור.
אגב, קיצור שליש ניתן כפרס על התנהגות טובה בכלא, השתתפות בתוכניות שיקום וכו'. זה לא מעיד כהוא זה על כך שהוועדה חושבת שהפשע הוא לא פשע או שבית המשפט הגזים עם גזר הדין.
---קורא נלהב לשעבראחרונה
א- זה לא 'הרגו אנשים'- זה לוחם, באירוע מתגלגל, בסביבה עויינת, שירה ב*מחבל שדקר*, שהיה חשוד מאד עם מעיל.
ולאירוע כזה, עם כל כך הרבה גורמים מקלים וחריגים, הנשיא נתן הרבה פעמים חנינה.
ב- שוב זה לא סתם 'מחבל מנוטרל'. זה תוך כדי אירוע וכו'.
לא אמרתי שהמעשה עצמו ימין. אלא אזריה הוא איש ימין והריגת מחבל נתפס כמשהו 'ימני'.
ג- דווקא ידעתי את החוק. בגלל זה אמרתי שיש לו סמכות גם אם הגורמים הנ"ל לא מסכימים. אלא שפתאום אצל אנשי ימין הם אומרים דעתם וזה קודש קודשים וחלילה לעשות כנגד זה.
ד- נגיד שזה לא היה בעבר. נגיד שהוא לא התחרט כי הוא סבר שפעל נכון בסיטואציה. זה לא משנה בכלל. יש לנשיא סמכות רחבה להפעיל שיקול דעת ממגוון סיבות ולוחם מסכן ששגה בסיטואציה סבוכה שכזאת וכבר קיבל עונש משמעותי, בהחלט ראוי לחנינה מהנשיא.
האם העוות דין של וועדת מירון גרר אסון נוסףhamedinai
קשה להכריע בוודאות האם מחדל ה-7 באוקטובר נבע מרשלנות רבתי או מבגידה פנימית מכוונת. עם זאת, אם נבחן את תרחיש הבגידה, הרי שוועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון היא שייצרה את התשתית ואת התמריץ למהלך.
1. תקדים ועדת מירון והכשרת הכלי הפוליטי
ועדת מירון קבעה תקדים חסר תקדים כאשר הטילה אחריות אישית ישירה על ראש הממשלה, במנותק מהדרגים המבצעיים ומההחלטות בשטח. מהלך זה סימן למתנגדי השלטון כי הוועדה הממלכתית יכולה לשמש כלי פוליטי יעיל לעקיפת המנגנונים הדמוקרטיים והפלת הדרג המדיני.
2. כשלון המניפולציה מול המגזר החרדי
הניסיון למנף את אסון מירון כדי להנדס את תודעת הציבור החרדי ולייצר דה-לגיטימציה לנתניהו נחל כישלון חרוץ. הקהילה החרדית, המסתמכת על ערוצי מידע עצמאיים, זיהתה את המניעה הפוליטי שמאחורי המסקנות וסירבה לקבל את הנרטיב התקשורתי.
3. העתקת הזירה: ממירון לעוטף עזה
הכישלון בהנעת הציבור החרדי הוביל, על פי תאוריה זו, לחשיבה מחדש: כדי לייצר אפקט פוליטי דרמטי, נדרש אירוע שיפגע באוכלוסייה החשופה ומגיבה יותר לזרם המרכזי של התקשורת. המנגנון שנוסה במירון – יצירת קשר ישיר בין מחדל בשטח לבין אשמת ראש הממשלה – הועתק ושודרג לקראת הזירה הבאה.
4. מנגנון ההפעלה: אסון מבוקר לשם שינוי משטר
תרחיש זה מניח כי ההחלטה לאפשר את פריצת הגבולות התבססה על אמון מלא ב"מנגנון האשמה" הממסדי:
השלב הראשון: יצירת אסון הומניטרי וביטחוני בעוטף עזה.
השלב השני: הקמת ועדת חקירה ממלכתית כסמכות עליונה ובלתי מעורערת.
השלב השלישי: ניתוב הזעם הציבורי באופן בלעדי לעבר ראש הממשלה, תוך הסרת אחריות מיתר הגורמים – בדיוק על פי התקדים המשפטי של מירון.
לסיכום:
מסקנות ועדת מירון יצרו קונספט משפטי חדש לפיו ראש הממשלה אחראי מיניסטריאלית ואישית לכל כשל במדינה. קביעה זו היא שנתנה, ככל הנראה, את האור הירוק לגורמים המעוניינים בהפלת הממשלה לפעול בצורה קיצונית, מתוך ידיעה ברורה כי מערכת המשפט והתקשורת יספקו להם את הגיבוי ויסמנו אשם יחיד.
במבט עמוק יותר, מתגלה כאן העיקרון הרוחני וההיסטורי לפיו "עבירה גוררת עבירה", ועיוות דין סופו לגרור אסון כבד. כאשר התרחש עיוות הדין הממסדי והתקשורתי הבוטה באסון מירון, רבים במחנה הפוליטי הנגדי בחרו לעצום עיניים. הם חשו והבינו שמדובר באי-צדק משווע, אך ניחמו את עצמם במחשבה הצינית שהפעם – העוול משרת את האינטרס שלהם ומניב להם נקודות פוליטיות.
אולם ההיסטוריה מלמדת שחוקי המוסר אינם נעצרים בקווי הפרדה פוליטיים. השתיקה מול עיוות הדין במירון הכשירה את הקרקע, והאי-צדק הזה חזר כבומרנג והמיט אסון נוראי, חסר תקדים, על כולנו יחד – ללא הבדל מחנה או דעה.
מתוך ההבנה כי רק צדק אמיתי ומערכות משפט נקיות מפוליטיזציה יוכלו להשיב לנו את הביטחון והאחדות, אנו מסיימים בתפילה:
"הָשִׁיבָה שׁוֹפְטֵינוּ כְּבָרִאשׁוֹנָה וְיוֹעֲצֵינוּ כְּבַתְּחִלָּה, וְהָסֵר מִמֶּנּוּ יָגוֹן וַאֲנָחָה".
זה מתאים לבחור ישיבה לראות מונדיאל?אריה ישאג
ובאופן כללי כדורגל.
הרי התפקיד של בחור זה ללמוד
לאזיויק
אוףאריה ישאג
הייתי בטוח יהיה תגובה נחמדה יותר
נראה ליאשר ברא
שמצד האמת לא.. כי באמת צריך לעמול ולהשקיע בתורה ובלימוד וזה קצת לשרוף זמן על דברים שאין בהם תכלית.
מהצד השני, עדיף אולי לראות מונדיאל מדברים אחרים.
נראה לי שזה תלוי בך, גם איפה אתה מונח בעבודת ה' שלך והאם זה סתם בילוי? או בריחה? או גם וגם?
נראה לי יותר עמוק מסתם לראות משחק כדורגל.
מצד האמת?אריה ישאג
מצד האמת יש כל כך הרבה דברים שאני לא צריך לעשות. השאלה אם זה משהו שמוריד ומפריע בעבודת ה' שלי.
מה יהיה עדיף? שאני ישמע חדשות ואקטואליה?
שזה בעצם שאלה בפני עצמה. מה עדיף לבחור ישיבה, לצפות בכדורגל או לשמוע חדשות
נדמה לימשה
שהעולם של "בחורי ישיבה" מכיל מעט מדי פעילויות גבריות חיוביות והרבה מדי ישיבה (מבורכת לכשעצמה) על ספרים.
האנרגיה הזו צריכה לצאת איפשהו. רואים את זה בהפגנות האלימות של הפלג אבל האמת שגם כדורגל זה דבר די נפוץ אצל גברים "רגילים".
אתה רוצה להפסיק כדורגל מסך? תסתכל בעין אוהבת למה אתה צריך ללכת לשם. אולי תלך לחדר כושר או לגינת כושר ציבורית כדי לעשות "ספורט" ולהיות גבר אמיתי ולא רק ספורט כורסא. לך תשחק כדורגל במגרש. עם בני אדם אמיתיים ועם הגוף שלך. הגוף שלך יכיר לך טובה וגם הלימוד שלך יכיר לך טובה על זה. ומצד שני האנרגיה בגוף שרוצה את זה תקבל את המענה שלה.
אם מדובר על עצמך-פתית שלג
שמע, יש בך מלא אנרגיות בגיל הזה ותחומי עניין, אם אתה לא תוציא אותם על משהו הם יתפרצו בצורה לא מבוקרת או שהם ידכאו אותך.
כדאי לך לא להזניח את תחומי העניין שלך בזמן הפנוי, וככה גם הלימוד בשאר הזמן יראה אחרת..
אם לצרוך תרבות כדורגל מתאימה למי ששואף שתורתו תהיה אומנותו? כנראה שלא🤷♂️ אבל אם כל הסביבה סוחפת לזה+הנפש שלך מנסה להשתחרר ואתה לא נותן לה מענה ראוי- אז זה באמת קשה להגיד לזה לא.
תנסה למקד את עצמך מה מעניין אותך באמת ותן לזה מקום בלו"ז.
נ.ב המגיב אינו משגיח.
מנין לכותב על כמות האנרגיות שיש בי?אריה ישאג
עבר עריכה על ידי אריה ישאג בתאריך כ"ז בתמוז תשפ"ו 15:29
והלא כמדומני שאין אנו מכירים פנים אל פנים..
אתה מכיר בחור ישיבה\נער שאין בו מלא אנרגיות?פתית שלג
נו נואריה ישאג
לא כל אנרגיה היא לדברים ככדרורגל. יש אנשים הנהנים משחמט למשל או דברים דקים ועדינים יותר
הוא שאמרתיפתית שלג
תנסה למקד את עצמך מה מעניין אותך באמת ותן לזה מקום בלו"ז
יש אנשיםoo
שתפקידם לשבת בבית/ בבר/ ברחוב לצפות בטלוויזיה לשתות בירה ולשאוג?
אנשים יכולים לעבוד/ ללמוד/ להיות בטלנים
זה לא קשור לתחביבים שלהם
מונדיאל זה תחביב שנחשב די צנוע כי נראה לי שכולם שם גברים
אז הוא יכול להתאים גם לבחורי ישיבות
אמתאריה ישאג
אך מצד שני הנפש מוגבלת ולא יכולה לחבב גם דברים מצד הקדושה וגם מצד קליפת נוגה
נפשoo
זה הדבר הכי פחות מוגבל שיש
אלא אם עושים שטיפת מוח רצינית שמשתלטת עליה
מענייןאריה ישאג
נאמר פה אחרת. נפש (איך שהיא בתוך גוף האדם) היא אכן מוגבלת, וכוחה להנות או לאהוב דברים מוגבל. ולכן אין ביכולת וכח האדם להתחבר לתענוגות עוה"ז וקדושה יחד...
לא יודע, אבל במונדיאל ספציפית יש בעיה.מבקש אמונה
אם בליגת אלופות לדוגמא, 99% אחוז מהזמן לא מראים את הקהל ולא שאר שטויות, רק את מה שקורה על המגרש.
במונדיאל מראים הרבה את הקהל וביניהם בחורות מאד לא צנועות,
ולפעמים גם יש שופטות עם מכנס קצר.
שאלה מורכבתהסטורי
כלומר התשובה הפשוטה היא לא פעמיים -
פעם אחת לא, כי בחור ישיבה (וכל יהודי שיש לו זמן) צריך ללמוד תורה.
ופעם שניה לא - כי אשרי האיש וגו' ובמושב לצים לא ישב.
אבל בחור שרוצה להחזיק, צריך להיות מודע למקום שלו. לא להפוך את החולשה לאידאל, אבל לדעת שהוא אינו מושלם ואם מה שמציק לו בנפש זה הגעגוע למונדיאל - עדיף שיתן לעצמו במידה מסויימת ובתקווה ושאיפה להשתחרר מזה, משישב מול הגמרא, כשהראש במונדיאל.
לאנפשי תערוג
באידאל לא
אבל מצד שני. זה גם לא כזה נורא. משמע אפשר להיות תלמיד ישיבה ועדיין ולראות מונדיאל.
אם נפשו שואבת אותו לשם.
לדעתי שיתן לעצמו "פיצוי לראות"
אבל יוסיף לימוד וקדושה במקום אחר.
לא.shindov
מותר וצריך לשחק כדורגל, לפעמים. לצפות במשחק ביטול תורה מוחלט.
כן ולא, ובפועל לא.אברהם יאיר שטרן
כן כי צריך מקום לנפש, לנשום לנשוף ולנפוש...
לא כי זה תרבות מטומטמת וגויית...
אפשר למלא את הצורך באוויר גם בדרכים אחרות (ציור, סרטים, שירים, שחנשים/נעייסים/שיבבובים, ספרים ועוד...
יוצא שלא...
לא ממש יש בעיהמה שנכון
בהחלט כןהאברך דוד
מי שלא לומד בהתמדה כל היום וגם חלק מהלילה, הוא לא באמת תלמיד ישיבה, ואז יכול לעשות כרצונו.
על מה זה מבוסס?פתית שלג
מבחינה חוקית יש התחייבות ל9 שעות ביום
ההגדרה תלמיד ישיבהמה שנכון
זה בחור שהלך למסגרת ישיבה קטנה או ישיבה תיכונית. והוא צריך ללמוד מ9:00 בבוקר עד 21:30 בלילה הוא לא צריך ללמוד בלילה ובכל היום. ויש לו הפסקות ואז בהפסקות הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה.
וגם בלילות הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה... כי אם לא היה לו זמן פנוי הוא לא היה יכול לראות מונדיאל. שזה על מה שאנחנו דנים בפורום הזה!
לא נשאל האם אפשר תכנית מבחינת זמןאברהם יאיר שטרן
או הלכתית מבחינת גניבת דעת הציבור, או מבחינת ביטול תורה...
נשאל האם מתאים מבחינת זה שאתה בחור ישיבה וזה מונדיאל...
האברך דוד אמר שמי שלא לומד כל היום וחלק מהלילה הואמה שנכון
לא באמת תלמיד ישיבה. רק עניתי לו מה זה תלמיד ישיבה...
מחילה, חשבתי שזו תגובה על השרשור מתחילתו...אברהם יאיר שטרן
ההתנצלות מתקבלתמה שנכוןאחרונה
לא!!!!!!!!!ףךלצ
לא!!!!!!!!!
אין כזה בעיהמה שנכון
אם הוא לומד וגם רואה אז סבבה. העיקר שילמד אבל אם הוא לא לומד זה ביטול תורה אז סביר להניח שאסור. אבל רוב הבחורי ישיבות לומדים. אז זה לא כזה בעיה לראות...