שירות צבאיאגוזי

השאלה מכוונת לבנות...

עד כמה קריטי לכן שהבחור שתצאו איתו שירת/משרת בקרבי ? 

האם התפקיד תומך לחימה באמת "מפחית" מההערכה הראשונית שלכן ומשפיע אפילו על רצון להפגש ? 

לא קריטי לי שישרת בכללפה לקצת
שיעשה מה שטוב לו.

ואם ירצה לשרת אחרי החתונה, יקבל את ברכתי
האישיות העיקר.נפש חיה.
רק להדגישאגוזי

מכיוון ששמעתי סיפורים כאלו מחברים אני מנסה לברר עד כמה זה קורה אם בכלל.

מעבר לכך, אי אפשר להתעלם מהקונצנזוס הקיים על קרביים (בין במודע ובין שלא במודע) בעיקר בציבור הדתי לאומי, לכן יש למחשבה הזאת קצת היגיון כשזה מגיע לתחום הדייטים.

זה קורה. אבל כל מקרה לגופו.נפש חיה.
כן, חשוב ליכמעין הנובע
לא יודעת מזה תומך לחימה
אשמח מאוד להסבראגוזי

מדוע זה כ"כ חשוב לך ? 

תומך לחימה זאת הגדרה רחבה שנעה בין חייל שיושב בקריה במשרדים לבין חייל שנמצא בבסיס סגור עם לוחמים אבל לא מתפקד כלוחם (ז"א, יכול להיות בחמ"ל, בתפקיד מודיעיני או נהג מבצעי). 

לא יודעת כמה בא לי להיכנס לזה כמעין הנובע
אגב, לא פתחת כבר שירשור על זה פעם?
זכור לי שכן ושהגבתי שם גם והיה דיון דיוני

ונראה לי שפה אני מגיבה שונה משם.. לא זוכרת
אכןאגוזי

ולא קיבלתי תשובות ברורות כ"כ לכן אני מנסה שוב...

אז זה ג'ובניק במילים אחרות?כמעין הנובע
סוג שלאגוזי

יש כאלו שחוזרים פעם בשבוע-שבועיים ובהגדרה הם לא קרביים וכאלו שחוזרים כל יום.

כן- תומך לחימה = ג'ובניקארץ השוקולד
לדעתי אלו תפקידים ממש חשובים, זכיתי להיות כזה

אבל אחרים מזלזלים בג'ובניקים ולכן הוחלט למתג אחרת ולשנות את השם
כי ג'ובניקים נתפסים בצורה לא נכונה.ענבל
בס"ד

או כי הם עצלנים, או כי הם לא גברים מספיק וכדומה.
בנוסף לזה אנשים חושבים שג'ובניקים זה אנשים שעושים יומיות בהכרח ולרוב לא עושים שום דבר משמעותי. אף אחד לא מסביר שהאנשים שיושבים למשל ביחידות המודיעין ומצילים חיים באופן די תדיר- גם נחשבים ג'ובניקים.

(למען הסר ספק-
אני מאמינה שגם להיות טבח בצבא זה חשוב. הצבא לא יכול בלי ג'ובניקים. לכן הייתי מבררת על כל אדם לגופו. אבל אני מקבלת את זה שיש בנות שזה נראה להן מחוסר פטריוטיות או גבריות או גם וגם. לכן באתי להדגיש את העובדה הזאת ^).
לא נכון. תומך זה שלב אחד לפני לוחםעובד
עבר עריכה על ידי עובד בתאריך ג' בתשרי תשע"ז 00:05
ג'וכניק משרת בג'וב בבסיס עורפי בד"כ בקרוב או במרכז הארץ.
תומך משרת באיו"ש בכ"מ תפקידים משמעותיים ונקלע לעיתים ללחימה-
לא בדיוקצריך עיון
עקרונית הצבא מחלק לשלוש רמות: לוחמים, תומכי לחימה ו'אחר'. תומכי לחימה זה מפקדות גדוד וחטיבה, תצפיתניות ודברים כאלה.
וגם מכונאי רכב וכאלה (אחי היה משהו כזה)יעל מהדרום
לק"י

מה עושים ה"אחר" האלה?!

ו@כמעין הנובע קחי בחשבון שיש אנשים שנלחמו חהיות בקרבי, והצבא מסיבותיו שלו לא נתן להם.
אז לא תמיד זה מעיד משהו......
מכונאי רכב זה מקצוע, ההגדרה תלויה גם איפה הוא שירתצריך עיון
מכונאי בגדוד/חטיבה/חטמ"ר מוגדר תומך כי הוא נמצא בסביבה לוחמת ונכנס גם לסיכונים מדי פעם
'אחר' זה מילה מכובסת לג'ובניק*, כל מי שמשרת יותר מאחורה ולא אמור להיות קרוב לאש

*מיותר לנסות להלחם בכינוי, צריך לשנות את התפיסה
תודה על ההסבר! ההבנה שלי בצבא שואפת לאפסיעל מהדרום
לא הפסדתצריך עיון
או רוכב שמיים...נפתלי הדג
הם לא לוחמים?צריך עיון
לאנפתלי הדג
מה שבא ללמד שמישהי שפוסלת מישהו בגלל ההגדרה הטכנית של התפקיד שלו קצת חיה בסרט...
אתה בטוח? זה ממש מוזר...צריך עיון
לא נעים, הם גם עובדים יותר קשה ממני פיזית וגם מסתכנים יותר
ככה אני יודע ממי ששרת שםנפתלי הדג
אולי זה השתנה...
ונכון, זו הפואנטה.
רק חשוב לי להדגיש -כמעין הנובע
גם מי שעושה תפקיד מודיעיני זה מעולה מבחינתי.
וצריך לדון כל מקרה לחוד, למה לא עשה קרבי.
ואם הוא יתום ולא אישרו לו? ואם הוא בן יחיד והוריו לא הסכימו?
יש מלא סיבות. כל אחד צריך לבדוק באופן אישי.

כל עוד זה לא נעשה מעצלות או מסיבות אידיאולוגיות שלא תואמות את שלי - אבדוק זאת.
(יתום מאשר לעצמו)צריך עיון
(יתום מצד אחד)כמעין הנובע
(מאיזה צד?)ה-מיוחד
(זה משנה?)כמעין הנובע
(אני אוהבת את ההתכתבות הזאת עם הסוגריים )
(וואי, אהבתי את השם)ה-מיוחד
(יאי תודה! )כמעין הנובע
זה הבעיה636

את לא יודעת ובגלל חוסר הידיעה את פוסלת. אין לך מושג כנראה מה חיל המודיעין-תקשוב עושים 

היא אמרה שאין לה בעיה עם מודיעיןצריך עיון
^^ גם בוא נגיד שרוב מי שאני מכירה היה במודיעין, כך שלהגידכמעין הנובע
שאני לא יודעת כלום על מודיעין זה לא נכון.

כן "יעשה לי את זה" יותר קרבי (לגמרי), אבל בכלל לא אפסול על מודיעין. עבודת קודש בדיוק כמו קרבי
בואי נשאל את זה אחרת636

כמה את מבינה בתפקידים העורפיים בצה"ל?

בשביל מה אתה שואל?כמעין הנובע
אם זה בשביל לדחוף אותי לפינה ולהוכיח אותי על זה שאני צריכה לצאת גם עם ג'ובניקים (בתפקידים שלי אישית מפריעים) אז כאן זה נגמר מבחינתי.

וקראת את כל שאר התגובות שלי כאן בשירשור?
אני ממש לא מנסה לגרום לך לצאת עם עורפיים636

( שונא את המילה ג'ובניקים) אני מנסה להוכיח לך שבגלל שרמת הידע שלך בצבא מועט את פוסלת סתם, וכן קראתי את התגובות שלך.

כן? מאיפה לך?כמעין הנובע
אם קראת את התגובות שלי אז בטח קראת שג'ובניקים שאני פוסלת אלו טבחים וכל מה שדומה לזה.
תומכי לחימה (שלא בדיוק הבנתי מה זה אומר) וכל דבר אחר, אני אברר לעומק ואשאל על התפקיד ופועלו בצבא ובחיים לא פסלתי סתם רק לפי השם של התפקיד (כל עוד זה לא אחד מהתפקידים שמפריעים לי מראש), כך שאם קראת את התגובות שלי (שציינתי שם על התפקידים שמפריעים לי *אישית*. יכול להיות שהם תורמים, אבל לי אישית זה מפריע ופחות מתאים לי לגבר שלי), אז אני לא כ"כ מבינה מה אתה מנסה להוכיח כאן..
פשוט מאוד636

קודם כל אני אציין אותך לטובה שאת כן מבררת מה הוא עושה בצבא ולא פוסלת על ההתחלה. הבעיה שאת חושבת שתפקיד בצבא באמת מסמל אם הוא "גבר" מספיק.

את יודעת מה? אני אשאל את זה אחרת- גם אם ה' ישמור ויציל הוא טבח, הוא פחות גבר? הוא יהיה בעל ואבא גרוע בגלל התפקיד בצבא? 

זה לא חדש שבשביל עדן הגבר צריך להיות מושלםעוזיהו
ככה זה אמור להיות,הגבר ידע לעשות הכל והיא לא תצטרך לנקוף אצבע..רק לחלק לו פקודות
יותר טוב מגבר שלא מוכן להוציא שקל על בחורהצריך עיון
מזל שהטלפונים היום הכל כלול...
חחחעוזיהו
שוב,הכסף זה הטפל,לא העיקר.
אין לי בעיה להוציא..אבל אין לי סיבה לעשות את זה..ברגע שתהיה לי סיבה אמיתית ולא מה שהמציאה החברה המתיפייפת שקוראת נגד גזענות אבל בעד לשנוא ערבים,בעד השואה האחרונה,בזה לנקלטים ומפגינה על מנת להוציא אותם מהמדינה...שיחזרו לאפריקה..טוב..גם אני באתי מאפריקה,האמת שהמרוקאים,צפון אפריקה,ראשי ממשלה שקוראים לשלום אבל מעבירים כספים לארגוני טרור,בתי ספר שמשקרים לך שאם אין לך תעודת בגרות אין לך כלום בחיים,שאם נטעה אנחנו טיפשים,שאסור להיכשל,שנותנים לנו לגלות את העולם דרך ספרים,לשנן ולעשות מבחנים,כמו ניסוי במעבדה.."לצאת ג'נטלמן" אז לא תהיה לי בעיה לעשות את זה.
וזה לא יותר טוב.אני מוכן להוציא על עצמי.
ב"ה שאני לא צריכה לצאת איתךש.א הלוי
*עריכה- כתבתי משהו ארוך בעניין, אבל אז הבנתי שאין עם מי לדבר *..

בעז"ה שתמצא את מי שמתאימה לך. (בלי להוציא עליה שקל.)
ברוך השם טוב או ברוך השם רע?עוזיהו

גם אני עונה ברוך השם ששואלים אותי מה שלומי,אבל לא תמיד ברוך השם טוב.

זה לא אומר שהוא פחות גבר וזה לא מצביע על איך הוא יהיה כאבא.כמעין הנובע
לי אישית התפקידים האלו מפריעים.
באופן כללי, לא קשור לחתונה או לא.

ואם זה מפריע לי אני חושבת שראוי שאפסול על זה, כי פחות מתאים לי להתחתן עם מישהו שלא אעריך.
מעולה636אחרונה

ענית על השאלה שלי, בטח אחרי המשפט האחרון שלך. בטח בעבר שלך שלא עשית שירות צבאי, אין לי עוד שאלות. שנה טובה ומבורכת שתהיה לך ולכול חברי הפורום ובעז"ה כול הרווקים והרווקות יתחתנו השנה! 

לא אכפת ליענבל
אמממtz1994
הערכה ראשונית זה כן משפיע, אתה יודע, כמה
" מתלהבים" מההצעה אבל אני אישית חלילה לא אפסול מראש הצעה על בחור שלא היה בקרבי. אצא ואראה אם האופי מתאים לי. מה שכן אכפת לי יותר זה ממה זה נובע. אם זה נובע מחוסר ביטחון או אחד שמחפש חיים קלים אז זה יפריע לי.
לא מפחיתים...

אבל קרבי זה מרשים ומוסיף להסכלות עליו כ"גבר" ובהערכה שלי אליו

אם זה מוסיף לערכה שלך עליוגבריאל.ק.צ
אז זה כן מפחית.
אם בעיניך הקרבי יותר גבר אז מי שלא קרבי פחות גבר?
תומך לחימה זה מישהו שנמצא בבסיסים קדמיים יותרהיום הוא היום
כלומר יותר רואה לוחמים ומקומות רחוקים מהעיר ופחות רואה בית (חוזר פעם בשבוע ומדי פעם סוגר שבת).

חייל עורפי ממש זה מי שחוזר יומיות ונמצא בבסיסים בתוך הערים.

לאגוזי- זה לא משהו שחייבים לספר לפני פגישה שניה-שלישית אז זה חוסך לך את ההתלבטות. אם לא היית אתה (בהנחה שהשאלה בשבילך) או תומך לחימה אחר עושה צבא בכלל וגם לא שירות לאומי אז אולי היה צריך להודיע מראש אבל כאן אין צורך.

כמו כן גם כשמספרים צריך לעשות את זה בצורה כמה שפחות דרמטית ולא לעשות מזה נושא. ככל שמספרים יותר בנחת ופחות בדרמטיות הסיכויים להמשך יותר טוב (נכון לגבי כל חיסרון בעיניך או חיסרון בעיני אחרים). חלק מהעניין זה להרגיש בנוח עם עצמך ואז אתה לא מרגיש צורך בהול לספר על זה והכל יותר טוב.

לא יודע מה רלוונטי אליך ומה לאחרים. שכל אחד יברור את מה שרלוונטי לגביו
לא חושבאגוזי

שאפשרי או הגיוני "להסתיר" כזה דבר. זה נושא שעולה בפגישה הראשונה ופעמים שגם לפני בבירורים. 

אם יורשה לי להגיב..רחפת..
יראת שמים ועבודת ה' שלו מעניינת אותי. לא אכפת שלא יעשה צבא אם הוא לומד. ואם עשה, לא אכפת איפה. חשוב לי מה שמניע אותו בחיים.
זה לא סותרכמעין הנובע
תתחדשי!רחפת..

מה לא סותר את מה?

תודה!כמעין הנובע
יראת שמים ועבודת ה' לפועל שלו בצבא.
ברור לי שלראשון אני שמה 100 דגש ורק אחכ בודקת צבא, ואין כאן סתירה שהפועל שלו בצבא ירד בשל זה
אז למה זה משנה מה תפקידו בצבא? לוחם או תומך??רחפת..

כי זה משנה לי. ותומך - עדיין לא הבנתי ממש מזה אומרכמעין הנובע
תומך - חייל שהוא לא לוחם אבל נמצא בחזית (בערך) ומסתכןצריך עיון
לדוגמה:
נהגים
שלישות
לוגיסטיקה
חימוש
הקרבי אומר משהו לגביי האופי? הוא יותר מצ'ואיסט או משהו??רחפת..

לא (לגבי השאלה השניה בעיקר)כמעין הנובע
ממכלול התשובות שלך נראה שזה לא באמת פרמטר אצלךצריך עיון
ממה שהבנתי גם אם יציעו לך מישהו שהיה רל"ש רמ"ד חרטא כלשהי את לא תפסלי ישר אלא תבררי קצת יותר לעומק למה הוא הגיע לשם, לגיטימי.
(להגיד שזה ישפיע על ההערכה זה קצת לחיות בדימיון וחבל, אבל אני מאמין שברגע שמכירים את הבנאדם טיפה לעומק זה עובר)
זה דווקא כן. אולי לא באטרף אבל כןכמעין הנובע
מבחינתי תפקידי מודיעין או סייבר נותנים את עצמם וחשובים בדיוק כמו לוחמה.
כן ארצה עדיין קרבי, אבל בכל זאת.. על זה לא אפסול.

כל דבר אחר? אהיה כנה ואגיד שיוריד לי, ואם אגיע לסיטואציה כזו אתלבט ואולי אחפש דברים אחרים להוריד אותו.
אם זה דבר שלא קשור בו (יתום/ בן יחיד) יהיה לי קשה לעבוד על זה באופן אישי אבל זה כבר משהו אחר. על זה אני מאמינה שלא אפסול (למרות שכן יפריע לי). זה לא תלוי בו וזה לא פייר

ויצא לי להכיר לצורך העניין מישהו ששירת ביחידה מובחרת וכו', כשהגענו לדבר על צה"ל ושות' הבנתי שכאן זה דיי נגמר מבחינתי.
אז כן, גם אחרי שהשירות נשמע אחלה, גם פה יש לברר

קיצר נו, אני קשה. מה לעשות
סוף סוף תגובה נורמאלית של מישהי שקיבלה חינוך טוב.י.

לא בחורה,אבל מרגיש צורך לענותעוזיהו

למה שיהיה למישהי אכפת?

אני מתכוון,מה שהיה זה מה שהיה,וכל רגע הוא רגע חדש,וכל יום הוא יום חדש.

למה שמישהי תפסול אותך בגלל איפה ששירתת בצבא?

מכיוון שזה כבר קרהאגוזי

זה נושא כ"כ קריטי בציבור הדתי לאומי שאם לא נפגשת בו אז כנראה שאתה לוחם או שלא יצאת עדיין לדייטים או שפשוט זכית להפגש עם כאלו שלא היה אכפת להן כ"כ.

למה?עוזיהו
יצאתי פעם אחת לדייט אמיתי למטרת חתונה
זה נגמר ממש לא טוב.איפה שאני רוצה להתקבל זה עניין שלי,למה שיהיה לה אכפת מזה?
חג שמח!שנה טובה!
מכיוון שזה נושא מהותיאגוזי

במציאות שלנו. אי אפשר להתעלם מהנפח העצום שהצבא תופס בשיח החברתי ובדימוי העצמי של כל אחד. קיימים מקומות עבודה סגורים ליוצאי יחידות מובחרות, חברות היי-טק לוקחות אנשי מודיעין וכו'.

באותה המידה, בנושא הדייטים, יש הווה אמינא רצינית מאוד (וכמו שניתן לראות - גם מבוססת ולא דמיונית, אבל ב"ה לא במימדים גדולים) לחשוב שיש בחורות שאופי השירות של הבחור איתו הן יוצאות - קריטי ומהותי בשבילן. 

זאת שאני יוצא איתה עכשיו בכלל לא אכפת לה איפה אני אשרת.עוזיהו

כל מה שהיא ביקשה ממני זה שאני אלך לאיפה שלבי חפץ להיות בו.

אשריכם!צריך עיון
לי זה לא כזה משנה...אביול

אבל כן חשוב לי שישרת בצה"ל. לא משנה מה, העיקר שחשוב לו לשרת.

אחי, מה זה משנה?הלוי
גם אני הייתי תומך לחימה=ג׳ובניק ואני לא מתבייש בזה. וב״ה מצאתי אשה שלא אכפת לה מזה, ככה שבע״ה אני בטוח שגם אתה תמצא.
אגב, אני גם השתמשתי בנתון הזה כדי לסנן בנות.

סליחה על כך שאני עכשיו תוקף את הבנות שמסננות על פי קרבי או לא ותלוי בסיבה של הבחור. אתן נותנות ללחץ חברתי וסיפורי סבתא לעצב את דעתכן, וזה עצוב. אתן אפילו לא באמת מבינות על מה אתן פוסלות, שזה מגוחך.
מה זה משנה אם הוא קרבי או ג׳ובניק? מה זה משנה מה הסיבה? זה לא אומר דבר ולא חצי דבר על גבריותו ומידותיו של הבחור.
אני מכיר ג׳ובניקים גבריים ואמיצים ומנגד, קרביים רק בהגדרה אבל בפועל פחדנים ומסכנים.
יש הרבה תפקידים חשובים בצה״ל שהם לא קרביים ולא תמיד מגיעים לתפקידים משמעותיים, למרות שמבקשים, כי צה״ל משבץ לפי מה שהוא רואה לנכון.
יש גם הרבה בחורים איכותיים שפשוט לא מתאימים לקרבי (לדוגמא אחד מאחי, שהוא היה קרבי אבל יכל להועיל הרבה יותר ביחידת סייבר או מודיעין. הוא פשוט התבזבז בקרבי).
נכון, לכן צריך לדון כל מקרה לחוד.כמעין הנובע
ואתה מביא תפקידים מסויימים בג'ובניק. על מה שהבאת אני בחיים לא אפסול.
אבל מה עם החלק האחר של הג'ובניקים? מה עם טבחים ושות'? רובם שמשרתים בתפקידים כאלה הולכים בשביל לעשות וי וללכת או כי לא מצאו פטור (זה לפי מה שהבנתי. לא מכירה כאלה). וזה מראה על אופי האדם עצמו ועל האידיאולוגיות שלו, ועל זה כן אפשר לפסול.
ממש לא מחייבצריך עיון
גם שם יש אנשים אידאליסטים, כל אחד והסיפור שלו
לפסול בצורה כוללת זה ממש לא חכם, אם זה חשוב לך תבררי ספציפית עליו

(תתחדשי על הניק, ממש יפה!)
לא יודעת, קשה לי עם תפקידים כאלה.כמעין הנובע
אולי כי אני אישית אוהבת לפעול הרבה ולעשות, וגם כי אני אידיאלסטית מאוד וחשוב לי עשייה. גם חייל פשוט (חפש? ) אני אשאל אותו למה לא התקדם..
אז אני יודעת שזה פחות מתאים לי לבן זוג שצריך להיות אדם שאני אעריך (מדובר על טבחים ושות'. ממש לא על חפשים (ככה רושמים?)).

והיי, תודה! כיף לשמוע
יש אנשים עם פרופיל נמוך שלא מתאים להם מודיעיןצריך עיון
ויש כאלה שירד להם פרופיל תוך כדי שירות. לפעמים מורידים מישהו בשביל שיהיה יותר בבית בגלל בעיות ל"ע, כדאי להיות רגישים כששואלים על זה.
תבררי אם הבנאדם אידאליסט ואם חשובה לו עשיה, השרות הצבאי זה לא מדד מספיק מדויק
נכון, אבל לרוב הוא נכון.כמעין הנובע
לא ברמה שאפשר לסמוך עליוצריך עיון
אידיאליםמלכישוע

הרוב הולכים לקרבי בשביל וואסח יותר מאידיאלים
שאלתי פעם קבוצה של בחורים טרום גיוס לאן הם רוצים, התשובות נעו מגןלני וצנחנים ועד מטכל ושייטת. כמובן שבגלל אידיאלים ורצון לתרום למדינה ולצבא
כשאמרתי להם שיש מספיק במקומות הללו ולצהל חסר נהגים, אם מישהו מוכן ללכת להיות נהג היתה שתיקה
שאמרה הרבה
וגם טבח ןעובד ממטרות נחוץ לצהל, כי אם לא היה נחוץ התפקיד לא היה קיים
שלא נדבר על מודיעין שזה שאסור לספר ולא יודעים מה עושים מוריד מהערך...
(לא נכון להגיד 'אם לא היה נחוץ לא היה קיים'צריך עיון
בגלל חובת הגיוס הצבא מוצא לאנשים מה לעשות, אין אופציה להגיד למישהו שהוא מיותר)
נכון לגביי זה שיש תפקידים מיותרים,הלוי
לדוגמא, משק קפה או משק מכונת צילום בקריה (תפקידים אמיתיים).

אבל לא נכון לגביי זה שצה״ל לא יכול להגיד למישהו שהוא מיותר. אמנם זה לא קורה הרבה אבל זה קורה, שצה״ל אומר למישהו שהוא אינו נצרך לצה״ל ונותנים לא פטור, רק כי היה מחזור גיוס גדול ממה שצה״ל היה צריך או, כי לצה״ל לא התחשק לבדוק ״בעיה״ רפואית קצת יותר לעומק.
(מכיר את שתי הדוגמאות באופן אישי).
בגלל מחזור גדול? על זה לא שמעתיצריך עיון
אני מכיר כמה שלא גוייסו מכל מיני סיבות מוזרות, התכוונתי שכמערכת קודם כל כולם מתגייסים ואחרי זה בודקים את הצורך, ברור שיש יוצאים מהכלל.
הרוב? חבל, פשוט לא נכון והוצאת שם רע.*צועד*
לא עניתמלכישוע
אם זה אידיאלים שילכו להחות נהגים, מה שלסר לצבא
לוחמים יש די והותר
ולא, אני לא נהג
אף פעם לא ראיתי פלוגה מבצעית עם סד"כ מלאצריך עיון
וראיתי יותר מפלוגה אחת
יחסית למקומותמלכישוע
אחרים קרבי זה מלא
הכל חסר בצהל. השאלה היא מה חסר יותר...
יש לך נתונים רשמיים?צריך עיון
יכול להיות שאתה צודק, אשמח לדעת על מה אתה מתבסס
אני לא ראש אכאמלכישוע
אבל בוודאות מה שהכי חסר זה נהגים
ושיש חוסרים בכל מקום אני יודע ממקומות שהייתי /חברים שהיו
בכל מקום (כמעט) חסר כ"א

ובכ"א זה לא הנקודה
הנקודה היא שכיף ללכת למקןמות בגלל כיף/וואסח וכו׳ ולומר אידיאלים, אבל לא להסכים להיות נהג וכד׳...
גם אם הנתונים לא נכונים הרעיון ודאי נכון...
אם אתה לא ראש אכא, מאיפה הוודאות?צריך עיון
בוודאותאגוזי

אומר לך שחסר יותר תומכי לחימה מאשר לוחמים. זה נתון בכלל לא חדש ולא מפתיע.

ויש הרבה אמת בהצבת המראה הזאת כששואלים אדם אם לצה"ל יהיה יותר חשוב לשים אותו בתפקיד אחר שהוא לא חשב או רצה אותו - האם בכ"ז ילך אליו או יתעקש על רצונו הפרטי. 

מאיפה הוודאות הזאת?צריך עיון
יכול להיות שאתם צודקים, כרגע אתם מדברים באוויר
יש לי חבר טוב שהיה נהג תובלה וברגע שביקש לעבור ללוחמה הוא קיבל, אפילו שכבר השקיעו בו רשיון
יצא לי לדבראגוזי

עם כמה בעלי דרגות שעוסקים בנושא (גם אותי השאלה סיקרנה) וקיבלתי מהם תשובה נחרצת שלוחמים לא חסר וזה קל להשלים את החוסר במידה ונוצר, מה שאין כן לגבי שאר התפקידים שמסביב. 

תוסיף לזה את האווירה והלחץ החברתי שדוחף רק לקרבי וזה מה שיוצא - אף אחד לא רוצה להיות כזה: חייל שאין לו נשק, אין לו סיכה שתופסת חצי מהחזה או כומתה מזהירה.

נוצר זלזול בכל מי שלא עבר הכשרה מעל 03-05, וגם אם מחמיאים לך - אתה בעצמך לא מאמין שאתה תורם כמו קרבי. אלו דברים שאני שומע כל הזמן מחברים והמציאות הזאת קשה. 

אני רואה בעיניים שחסרים לוחמיםצריך עיון
אצלנו התקן זה 18 לוחמים, בפועל יש 15, אחד כנראה יורד עכשיו ועוד אחד שמתים להוריד אבל אין סד"כ
ושמעתי את זה לפני כמה שנים גם מ(אל"מ במיל') הרב שנוולד, הוא מונח עמוק בחישובים האלה
בסדראגוזי

בוודאי שזה קורה. כל חטיבה יודעת ש-X חיילים שהגיעו ביום הגיוס לא יסיימו. כנ"ל לגבי עלייה לגדוד וחוסרים בסד"כ - זה תמיד קורה מטבע הדברים (פציעות בעיקר).

אני מדבר על זה שגולני/צנחנים לא צריכים להתחנן או בכלל לבקש שמישהו יבוא אליהם מכיוון שיש ביקוש עצום לכך. זה תקף לרוב מוחלט של החי"ר (מלבד מעטים שיש להם פחות ביקוש וזה רק מחזק את הטענה כי לא מעט הולכים בשביל הוואסח ופחות כי זה חסר וחשוב גם שם. ממה שריון פחות ? ממה מוד"ש פחות ? הרי שניהם קרבי ! נק' למחשבה...). 

ברור שיש גם ענין של וואסח, לא אמרתי שלאצריך עיון
יודעים מראש שאנשים יפלו ולכן תמיד מתחיליל מסלול עם יותר ממה שצריך, אבל אם היתה אפשרות היו מתחילים עם יותר ממה שיש עכשיו.
(אגב, ממה שראיתי הרוב לא יורדים על פציעות אמיתיות אלא עיניינים אחרים)

נכון שהרבה מאוד רוצים דווקא גולני או חיר, אבל מחלקים אותם בשווה בין כל היחידות אז בשורה התחתונה גם לרובאית בגולני חסר אנשים בדיוק כמו לרובאית בהנדסה.
ושוב, ברור שגם הוואסח ו'מה יגידו' משחק פה תפקיד
לגבי הסוגריים*צועד*

שריון - לא שונה מחי"ר לבד מכושר ובעיקר ווסאח.

מוד"ש זה בסוף זה שעוזר ללוחמים.

בתור אחד שהתגייס ע"מ להלחם באויבים - לא הגיוני שארצה להיות זה שנותן את הכדור בראש של המחבל במקום זה שמכווין במצלמות את הכח המסתער? הגיוני מאוד. בלי לזלזל בתפקיד - הקריטי צריך לומר - של מוד"ש.

מספריםמלכישוע

אצלנו (מודיעין כלשהו)

חסר בערך שליש מהתקן

ברוב החוליות יש חצי מהתקן ובמעטים 3/4

חוליות מלאות בקושי יש...

לא אמרתי שבג'וב הכל מלאצריך עיון
הפריע לי שאתם מתעקשים שיש מספיק לוחמים, הדגמתי לכם מה המצב עכשיו
(אצל חברים שלי זה יותר גרוע, הגיע לרמה שמאו"ג התלונן שחסרה לו כוננות)
מפקד אוגדהמלכישוע
אוגדה זה יחידה שמאגדת מס׳ חטיבות
הפנצ׳ זה שהוא בדרגה גבוהה (דומני שתת אלוף)
צריך עיון
מסומן ע"י חרב וענף של זית מוצלבים
טעות*צועד*

אני דיברתי בעבר עם ראש אכ"א, ה - מבין בענייני סד"כ

והוא הסביר לי.

כל מי שהיה בפלוגה לוחמת יודע שאין בעיה לדחוף 10 אנשים לא קרביים, להגדיר אותם כקרביים ו'להשלים סד"כ' ולסגור פינה. זה אומר שיש מספיק לוחמים?

אם אתה מוכן שאלו שילחמו ויגנו על הבית שלך יהיו אנשים חסרי כל יכולת מלחמתית - שיערב לך. בדיוק כמו שאני לא רוצה שמטומטם יקבל תפקיד בסייבר - כי זה יפגע בי, אני לא מוכן שיכניסו לוחמים שאינם לוחמים להגן ולהלחם.

גולני צריכים מאוד לוחמים. לך תסתכל בפלוגות המבצעיות שלה. צנחנים לא מכיר אישית את המצב שם.

אחי, לא תוכל להתעלם מהעובדה שהמון המון תפקידי ג'וב הם תפקידים שנוצרו בגלל סד"כ מיותר ולא בגלל צורך מציאותי בתפקיד. 

בואו נעשה כלל. אם אתם מדברים צבאית, אתם חייבים לתת הסבר לכלכמעין הנובע
ראשי תיבות!!!

אחרת, אין דיבורים על צבא

@צריך עיון וכל מי שהגיב כאן

מה לא הבנת?צריך עיון
אכ"א - המפקדת של אווזי הבר*
אל"מ - אלוף משנה, דרגה בין סגן אלוף (סא"ל) לתת אלוף (תא"ל) מסומנת ע"י שלושה פלאפלים על הכתף

עוד משהו?

*אגף כח אדם
אווזי הבר? מה מקור הכינוי?כמעין הנובע
ותודה!
להבין את התפקיד של החייל על פי המדים שלו זה בינתיים קצת גדול עליי
רק לוודאצריך עיון
המפקדת אקה (או איך שלא כותבים את זה) היא דמות מהתוכנית נילס הולגרסן
זה ראשית תיבות של אגף כוח אדם
אהה חזק!!!! כמעין הנובע
זה לא הענייןאגוזי

מה שקורה בפועל בגדודים עם החוסרים בסד"כ זה נושא אחר לגמרי.

עצם זה שחסר זה לא בגלל היעדר ביקוש ולא בגלל שחסר פיזית לוחמים לכלל צה"ל - אלא מכיוון שאנשים יוצאים מקרבי מכל מיני סיבות והצבא פשוט לא יודע איך להסתדר עם זה כמו שצריך (זה כבר דיבור על התייעלות והקצאות נכונות וריאליסטיות).

אני מדבר איתך על חוסרים לכתחילאים בתפקידי מפתח שאנשים פשוט מסרבים להגיע לשם. 

אני מסכים חלקית עם המשפט האחרון. מצד אחד אני רואה לא מעט חיילים שיושבים כל היום בבסיס ולא עושים כלום, אבל מצד שני יש הרבה שכן עושים והתפקיד שלהם חשוב.

נניח שטעיתימלכישוע
זה לא משנה את הנקודה שבאתי להעביר.
אנשים לא באים ושואלים "מה חסר אני רוצה לתרום" הם באים והולכים לקרבי בשביל האקשן והוואסח...
אנשים מורכבים, זה גם וגםצריך עיון
ברורמלכישוע

לא אמרתי שזה לא גם וגם

אך זה לא שונה מג'וב...

ככה:*צועד*

האידיאל הוא ללכת לצבא ע"מ להגן על עם ישראל.

מטרת הצבא היא להלחם.

בצבא יש סוגים של תפקידים ברמות שונות.

לפעמים אין קשר בין הגדרת התפקיד (קרבי/לוחם) לבין התפקיד שאתה מבצע בפועל.

צריך לדון כל אדם-תפקיד באשר הוא.

השאלה שצריכה להשאל פשוטה.

האם הבחור הגיע לצה"ל לתפקיד בוא הוא יוכל למצות את יכולותיו ולתרום להגנת עם ישראל

או שהוא הלך עם הזרם/לעקוץ.

ואתה טועה, לצה"ל אין מספיק לוחמים. מידיעה.

מסכים עמךמלכישוע

למשפט האחרון לא עונה כי זה ויכוח על נתונים

אני מכיר כך, אתה מכיר אחרת... לא משנה לרעיון..

חסר לצה"לtz1994
נהגים, טבחים וכו כי אף אחד לא רוצה את התפקידים האלה וכנראה יש לכך סיבה. בחורים לא צריכים לבחור לאן ללכת לפי " איפה שחסר" אלא לפי מה שטוב להם.
מאיפה הנתונים על מה חסר לצהל?צריך עיון
ממה שאני רואה הרבה רוצים להיות טבחים, ודווקא לוחמים אף פעם אין מספיק...
^^^כמעין הנובע
חח אתם ממש חוסכים לי להגיב היום!
אממtz1994
טוב אולי זה תלוי במגזר..הרבה ביינישים שרוצים להיות טבחים? חח טוב..ממה שאח שלי סיפר מהישיבה רובם הולכים לקרבי ואלה שאין להם פרופיל אז הצבא מחפש אותם לכל מיני תפקידים כגון נהגים וכו
רוב הביינישים לוחמים באמתצריך עיון
אבל אני מכיר כמה ביינישים טבחים (לא מכ"שים, כאלה שהתגייסו ללוחמה וירדו למטבח)
נכוןמלכישוע
אבל שלא יצעקו אידיאלים
למה לא?tz1994
אז ממה לדעתך זה נובע?
ציינתי וואסחמלכישוע
ממה שראיתי יש הרבה שהתגייסו בלי לחשוב יותר מדיצריך עיון
הם לוחמים רק כי זה מה שהם קיבלו בבקו"ם
מישהו צריך גם לדאוג שהחיילים יאכלו....יעל מהדרום
לק"י

ולפעמים הצבא מסיבותיו שלו לא נותן קרבי גם לכאלה שמתחננים על זה בערך.
(ככה שהם לא יתגייסו רק כדי לעשות וי).

ויש אנשים שלא מסוגלים פיזית או נפשית להיות בקרבי. את התרומה שלהם הם ישקיעו במקום אחר.
מה הבעיה עם טבח? מה לא משמעותי בתפקיד זה?הלוי
עבר עריכה על ידי הלוי בתאריך כ"ט באלול תשע"ו 07:39
נפוליון לא סתם אמר שהצבא צועד על קיבתו, והוא כבש את חצי מאירופה. הוא הבין את חשיבותו של טבח (אגב, מה זה אומר על עקרות בית שדואגות להכין אוכל למשפחותיהן, האם בגלל שהן במטבח בבית תפקידן בחיים פחות חשוב מאשת הייטק או מנהלת חברה?).
ויש לך מושג איזה תפקיד קשה זה להיות טבח בצה״ל? לא סתם התפקיד הזה הוא שבוע שבוע (שבוע בבסיס ושבוע בבית).
זה רק מראה שאת לא באמת מבינה מה תפקיד חשוב ומתפקיד לא חשוב, אלא שההגדרות שלך לחשוב ולא חשוב מעוצבות מדעות קדומות שנוצרות משטיפת מוח ולחץ חברתי.

אגב, התפקידים היחידים שאמרתי ״בפירוש״ הם סייבר ומודיעין (שלהם תתי תפקידים, שחלקם מיותרים) והם היו בהקשר ספטסיפי אל אחי, שאמרתי לו בפירוש לא ללכת לקרבי (למרות היכולת הפיזית), כי הוא לא המתאים לקרבי ויעל להועיל הרבה יותר במקומות אחרים.

ואת כנראה פספסת את מה שאמרתי על כך שלא תמיד מקבלים את התפקיד שמבקשים בצבא, וזה קורה הרבה.
אני, הייתי בהגדרת תומך לחימה רק בגלל הבסיס ששירתתי בו ולא בגלל התפקיד. בגדול לתפקיד שלי היה איזשהו פוטנציאל להיות יחסית משמעותי, אבל בפועל הוא היה תפקיד כל-כך לא משמעותי. וכמו הרבה אחרים, הגעתי לתפקיד זה כי צה״ל שם אותי שם, למרות שביקשתי משהו אחר.

גם רוב הג׳ובניקים הם בג׳וב, בין הוא משמעותי בין אם לאו, כי הפרופיל או המצב המשפחתי שלהם לא מאפשר להם להיות בקרבי. וזה שצה״ל נתן להם פרופיל נמוך, לא אומר שיש להם בעיה רפואית משמעותית, אבל מספקת כדי שלא יתאימו לקרבי. ורק בגלל שצה״ל הגדיר כך, זה לא אומר שזו גם בעיה תורשתית.
ויש גם ג׳ובניקים בעלי פרופיל קרבי, אבל שפשוט לא מתאימים מנטאלית לקרבי, בין אם זה כי הם פשוט לא מתאימים לשדה הקרב (לא יוכלו להתמודד עם מצב של לחימה והרג) ובין אם זה כי קשה להם עם המאמץ הפיזי הגדול שנדרש בקרבי.
(סתם דוגמא קלאסית מניסיון על נשים בעניין המנטאלי. יכולה להיות מישהי שיכולה להתעסק עם דם ולחץ, אבל כשהיא תראה עכבר או ג׳וק אז היא תיכנס לפאניקה כאילו זה מוקש. זה לא אומר שהיא אשה לא איכותית).
יש גם כאלה בעלי פרופיל קרבי ורוח קרבית, אבל בחרו לתרום בתפקיד ג׳וב כזה או אחר, בין אם מאידאל ובין אם מחשיבה רחוקה לעתיד שאחרי הצבא.

נ.ב. כדי שלא יחשבו שאני יוצא להגנת הג׳ובניקים רק בגלל שהייתי ג׳ובניק. אני ביקשתי להיות קרבי וגם היה לי פרופיל מתאים, אבל צה״ל רצה אחרת.
ואת דעותיי גיבשתי עוד בתיכון.
לא קריטי בכלללמתנת שמיים
העיקר שיהיה אדם טוב..
שנה טובה וברוכה!
לא...אלטלנה

יצאתי גם עם כזה וגם עם זה (וגם עם אחד שעוד לא עשה וכשיעשה זה יהיה רק כמה חוד' לצאת ידיי חובה ננה-בננה)

זה ממש לא מה ששינה. (מודה שהייתה ליי קצת עין עקומה על הגו'בניק ויותר הערכה לקרבי אבל ממש בקטנה) החלטתי לצאת איתם בגלל דברים אחרים 

עוד משהו מטומטם שמעכב שידוכיםמלכישוע
מה זה משנה איזה שירות צבאי??
אנשים ונשים: תתחילו להתמקד בעיקר
לא היה לי קריטי בכלליעל מהדרום
נכנסתי דרך הראשי.. לדעתי לאתפוחית
קריטי. מכירה מקרוב כמה שבגלל פרופיל נמוך ואחד שזה שהוא בן יחיד לא שלחו אותו לקרבי

(וגם ל"ע במקרה של מוות של אחד מהקרובים (בצה"ל?) צריך חתימה של ההורים כדי לשרת בקרבי)
לא.לא נולדתי
חד משמעית
ותגידי איפה את עשית שרות לאומי? שנתיים?תתתתתתתתת
משרד רוה"מ? למה לא? אולי בשב"כ? אולי בשגרירות? איפה הפטריוטיות? השאלה זה לא איפה הוא היה השאלה זה למה?
לא קריטי בכלל.חופשיה לנפשי
העיקר שהוא עשה מה שטוב לו.
לא שמתי לב שאתה בכלל בןתתתתתתתתת
מעניין האם אתה לפני שירות ובהתאם לתשובות תבחר להיכן להתגייס..
או שאתה רוצה לדעת מה אולי להגיד בבירורים .
אבל אני לא מבין למה אתה נכנס לראש של בנות
אני משרת כעתאגוזי

בתור ג'ובניק. אני גם התחלתי בקרבי וצה"ל רצה אחרת (ואני ב"ה שמח במקום שאני נמצא כי אני מרגיש שהוא מאוד חשוב ותורם).

כל השאלה נובעת מתסכול שחוויתי ומחברים טובים שגם חוו את זה. 

הדבר היחיד שבאתי לבדוק הוא עד כמה המגמה הזאת רחבה. 

לא יזיק לבוא בפחות תוקפניות אחי.

כולם פה טועים בטעות יסודיתאאבבאאבב
אני שם לב שכולם פה (גם אלה שמגינים על הגובניקים וגם אלה שלא) מניחים שהם לא תורמים הרבה למדינה ואין אידיאל להיות שם, אבל מגנים עליהם בזה שזה לא אשמתם וכו וכו.
זה פשוט לא נכון!
לא רוצה להשוות אבל חיילים בסייבר (גאמא) חיל מודיעין, תלפיות, חבצלות, שחקים, אופק וכד תורמים וחשובים בדרכ יותר מחייל קרבי ממוצע.
ההוכחה לכך היא שבכל המקומות האלה מחייבים את החיילים לחתום קבע על מנת לשמור עליהם כמה שאפשר בצבא(בין שנתיים לשבע! תלוי בתפקיד) .
נוסף על כך מוזמנים לשמוע נאומים של הרמטכ"ל וראש הממשלה שמסבירים שזה הזירה הכי חשובה בימינו!!
אני ממש לא מזלזל בחפ"ש קרבי אבל בגלל שאני רואה שלחברה פה אין טיפה מושג לגבי הבסיס לכל מלחמה ומבצע אני מדגיש את חשיבות המודיעין (מי פורץ לכור האיראני, מי מפתח את כיפת ברזל, את טיל חץ, את מעיל רוח, טנק מרכבה 4, אוסף מודיעין לפני כל מלחמה ומבצע עובד בכור בדימונה -ועוד מאות או אלפי פרוייקטים סודיים)
בקיצור דתיים לאומיים. תפסיקו לחיות בסרט ולהעריך רק חיילים קרביים. .
נכתב בכאב ובכעס..

אני לדוגמה עם פרופיל קרבי בכושר מצוין ונתונים מקסימלים בצבא ובכיף יכול להיות ביחידה טובה בקרבי אבל אני יודע שאני אתרום הרבה יותר במודיעין אז אני הולך לשם ולומד מחשבים ומשקיע זמן ואנרגיות (ועושה ימי מיונים מתישים) ושואף להתקבל למקום כזה
הם דיברו בכללי על תפקידי גו'ב לא רק על מודיעיןש.א הלוי
אף אחד לא עשה פה הנחה שבגו'ב תורמים פחות.
וגו'ב זה יותר מרק מודיעין וכו'.
ורוב הבנות שרוצות קרבי יסכימו גם מודיעין.

אני בכלל נגד המדד הזה.
גרוע בעיני כמו לבחור אם לצאת או לא עם מישהו רק בגלל שצבע העיניים שלו לא חום/כחול/ירוק בקבוק.

ואגב, לכל מי שרוצה וחייבת קרבי וקצין- דברו איתי אח"כ כשיש מילואים כל הזמן, ואת נשארת לבד.

תקרא שובאאבבאאבב
אתה מוזמן לקרוא שוב.
עצם זה שהם הגנו על הגובניקים בטענה שהם רצו קרבי ולא הצליחו זה מראה שהם מניחים שרק קרבי תורם, אבל אמרו שזה לא אשמתו של מי שלא הצליח להגיע לשם
לא מחייב. הם רק מסבירים לבנות פה שזה לא בחירה של הבחורש.א הלוי
ובהרבה מקרים הצבא פשוט קובע לך עובדות ואין ברירה כ"כ.
זה מה שאני הבנתי.
אתה מניח בשמם הנחות שהם לא כתבו...
ואני בת
אין ספקאגוזי

שחיילים לא קרביים תורמים לא פחות בכלל ולפעמים גם מעבר לקרבי במקומות מאוד מסויימים.

אבל...

אתה לא יכול להתעלם מהדגש העצום שנותנים לקרבי בחברה הישראלית בכלל ובמגזר הדתי לאומי בפרט.

אתה יכול לראות את זה בדיבור בין חברים בישיבה, ביחס אל החיילים הקרביים לעומת אלו שלא כשמגיעים לביקור בישיבה או בכלל ברחוב.

תהיה בטוח שמסתכלים עלייך באופן אחר לגמרי אם יראו אותך עם מדים ונשק לעומת מצב דומה בלי נשק. 

זה לא היה הטענה שלימלכישוע
אני חושב שמודיעין תורמים המון.
הנקודה שלי הייתה שהרוב הולכים לקרבי בגלל וואסח יותר מאשר אידיאולוגיה
קודם כל יש רוב מוחלט לטובת ה"לא משנה לי"לא נולדתי
וחוצמזה, אתה צריך רק אחת,
שתעריך אותך, ותעריך גם את התפקיד שאתה עושה בצבא.
נו אז בכלל מה הבעיהתתתתתתתתת
1. אם המעבר היה כפוי עליך אז בכלל לא אמור להפריע לבחורה כלום.הרי התחלת כקרבי.
2. לא חושב שבכלל צריך לשנות לך מה המגמה בציבור הרי הזיווג שלך ירצה אותך כנראה גם אם זה שתסיים את התפקיד שלך לא כלוחם.
3. יש ת'פקידים בתור גובניקים שמצילים חיים ותורמים לביטחון המדינה הרבה יותר מעוד מ"פ חיר.
לכן ידידי תתעודד וכמו שראית שמלמעלה בחרו לך מקום לשרת בו שמתאים לך ולכישוריך יותר מלוחם פשוט כך יבחרו לך את זו שתתאים בדיוק לך ולא יפריע לה השרות או לא שרות.
4 יש הרבה נשים שיעדיפו גבר שיהייה יותר בבית מאשר במילואים. רוב הסיכויים שתשרת הרבה פחות במילואים אחרי זה ולדעתי כך רוב הנשים שאוהבות את משפחתם ובן זוגם.
5. מצטער שפגעתי בדבריי. לא התכוונתי. מחילה
לא אכפת לי אם עשה צבא או לא. העיקר שיהיה גבר טובמישהי=)

המצב בשטח מול האמת הפשוטה.פעמיים חי

אין אפשר להתעלם מהיוקרה העצומה שהציבור הדתי לאומי מיחס לשירות קרבי, יש לזה הרבה סיבות (חלקן כמובן מוצדקות), שלא ניכנס אליהן כרגע. אבל זה בהחלט המצב. לוחם או קצין קרבי, שלא לדבר על לוחם ביחידה מובחרת ממותג גבוה מאוד בציבור הדתי לאומי, לעומת "סתם" בחור צדיק טוב לב וירא שמיים שאיתרע מזלו או פרופילו והוא שירת ביחידה עורפית. האמת הפשוטה היא שלא צריך להסתנוור ממעלה אחת של הבחור, אלא צריך לשכלל בשום שכל את ככלל מעלותיו וחסרונותיו, ואת מידת ההתאמה האמתית שלו לבחורה ספציפית. למשל בחור יכול להיות קצין מעולה ביחידה מובחרת אבל יש בחורות שימצאו שהוא מחוספס מידי או לא מספיק רגיש לטעמן, או בחור ג'ובניק ופרופילניק אבל מאוד עדין, מתחשב, וקשוב לבת הזוג בצורה יוצאת מן הכלל. (כמובן שחלילה אין הכוונה להגיד שכל הקרביים לא רגישים מספיק וכ' זאת רק דוגמה הממחישה את הצורך לשכלל את כל המעלות והחסרונות ואת מידת ההתאמה הספציפית לכל בחורה.) ברכה והצלחה לכל הרווקים והרווקות שימצאו בע"ה בשנה הבאה עלינו לטובה אתן בן הזוג המתאים מהר בבריאות טובה והמון שמחה.

אכן נושא רלוונטי חיילת משוחררת.עממית

היי, בתור מישהי דתייה שהתגייסה לצבא ועוסקת כיום בהכנה לצהל,יוצא לי לעבוד עם כלל סוגי החיילים והמלש"בים (מועמדים לשירות ביטחון..)

אני מכווינה נערים מלש"בים לשירות הצבאי בהתאם ליכולות שלהם ולשאיפות שלהם.

אכן המון בנים דתיים במיוחד מכוונים לקרבי ואני תמיד עושה איתם עבודה של "לשם מה קרבי?" "האם זה הוואסח או או האידיאלים?" ומתגלים דברים מעניינים.

אם נדבר גלויות , אני אישית מאמינה כי מי שיכול שילך לשרת בקרבי. אני עוקבת אחרי התהליך מקרוב ורואה את האפקטים והאתגרים שהוא מביא איתו לכל בחור. יש חוסר בלוחמים ולכן מבחינתי מי שיכול וכשיר מבחינה מנטלית ורפואית שילך וינסה לפחות. הריחוק מהבית , ההתמודדות , וכן כן יש פה גם הזדמנות נפלאה להגשמת אידיאלים וערכים שחונכנו עליהם.

אך אבהיר כי זה לא מתאים לכל אחד,ואני רואה גם כי מי שלא מסוגל ומתאים באמת בסופו של דבר פורש . 

חשוב לי להדגיש כי אני לא רואה את הפרופילניקים (לא ג'ובניקים!) כחלשים או פחות גבריים חס וחלילה, אני תמיד אומרת כי האדם הוא שעושה את התפקיד ותפקיד הוא רק כותרת ולכן לא אפסול בחור שלא משרת/שירת בקרבי אך כן בגלל התהליכיות שאני בוחנת מהצד , אגיד כי זה יוסיף אצלי נקודות זכות לרזומה . 

עוד פעם, זה באמת עניין אינדיבידואלי וכל מקרה לגופו , לי נגיד קשה לסבול אווובר וואסח ולוחמים שעפים על עצמם ומרשים לעצמם כל מיני דברים. דיברתי כאן על לוחמים ערכיים שהצבא כן נתן את האפקט שאני מחפשת .

שנזכה לראות אנשים בזכות מי שהם ולא בגלל מה שהם .. חג שמח  

וואי קראתי עכשיו את השירשור הקודם,כמעין הנובע
שיא האהבתי את מה שהגבתי שם!

לסיכום,
כן, חשוב לי שעשה משהו משמעותי בצבא.
8200 וסייבר מבחינתי על אותה סקאלה עם לוחם.
חשוב לי שילך לצבא מתוך אידיאלים ורצון לתרום באמת את נפשו ויכולתיו למען עמ"י (@צריך עיון כתב כאן פעם תגובה יפה בעניין שנחרטה בזיכרוני..)

כל השאר, קשה לי..
אבל עוד לא יצא לי לפסול אוטומטית על תפקיד בצבא. תמיד אני שואלת ומבררת למה היה בתפקיד הספציפי שלו.. וכן, לא אשקר שזה קצת (אולי יותר מקצת) מוריד לי
את יכולה לקשר לשרשור הקודם?צריך עיון
ואפשר לדעת איזה תגובה שלי אהבת?
כןכמעין הנובע
קרבי - לקראת נישואין וזוגיות

וכן, אבל זה יקח קצת זמן למצוא
תזכיר לי בלי נדר אחרי החג?

אגב, *איזו* תגובה
תודה, לא מצאתי שם תגובה מעניינת שליצריך עיון
איזו בושה, רק שרחפת ולקוס לא ישללו ממני את התעודה
התגובה שלך לא הייתה שם. זה היה בלי קשרכמעין הנובע
חג שמח!
לי זה לא משנה*שלי*
כל עוד שהבחור נתן מעצמו בצבא זה בסדר.
לדעתי אין לזה משמעות אמיתית לחיי המשפחהסטיוארט
עם זאת, יש בנות שבתת מודע או אפילו במודע מרגישות שמי ששירת בקרבי הוא יותר גבר.
לרוב הבנות הסרט הזה עובר עם השנים ולבנות מעל גיל 25-6 בדרכ ממש לא משנה איפה שירתת.
אלה מחפשות יותר הקשבה שמחה סגנון דתי מתאים.
ממש לא חשבתי על זה בדייטים...טלי לוין

אני מסכימה עם זה שלצערנו קרבי עושה את לבנות...

אני אישית מעולם לא חשבתי על זה בדייטים.. בעיניי בחור שנתן את כל כולו ובא לתרום אז אם שימש כתומך לחימה, או עתודאי זה ממש בסדר, גם בחור שהחליט להמשיך לישיבה וללמוד זה בסדר לחלוטין. העיקר שאדם עשה את הטוב ביותר בשבילו.

ולא הגיע לצבא לשרוף זמן ..

אבל העיקר באמת זה המידות והאישיות של האדם, לי לא הפריע צבא או ישיבה בכלל. (בסופו של דבר בעלי מסיירת אני בכלל לא דיברתי אבל בעלי שירת וחברות היו מתפעלות מאיפה שהיה, ) אבל זה הדבר האחרון שעניין אותי, לא פסלתי גם בחורים מישיבה, חבל מאוד שזה נושא שמפריע לבנות. כי בסופו של דבר האישיות והאופי הטוב מלווים כל החיים.

בנות באמת תסתכלו על העיקר, המידות והפנימיות של האדם יכול להיות גם קרבי ואיכותי וגם תומך או בן ישיבה שיהיה בעל מדהים!

ועוד משהו חשוב..טלי לוין

בחורה שמודדת אותך לפי איפה ששירתת היא לא בשבילך. 

תמתין בסבלנות לאחת והיחידה שתאהב אותך בפנימיות שלך בגלל מי שאתה!!  

אל תפחד, אתה בסוף תרוויח אישה שיש לה ראיה שגם כשתזדקן , תשמין אתה תראה בעיניה הכי מושלם שיש. 

תמתין בסבלנות!

ובהצלחה לכולם בבחירות שלהן ושלהם!!

לא קריטיצפורה

מעולם לא היה קריטריון פסילה..
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"תאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfbאחרונה

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך