איך גורמים לגבר להיות מוביל בקשר?כמעין הנובע
בלי שהוא יפגע או ירגיש מאוים וכד'.
מה שנראה לי שיגרום לי אישית להיות יותר מובילarixon
כשצריך להחליט משהו, לתת לו את המקום.
להתייעץ איתו.
להודות לו על דברים שהוא עושה בשבילך.

אבל נראה לי שאם האישה צריכה לגרום לגבר להוביל משהו פה מוזר מראש.
אנסה לתת דוגמה קטנה.כמעין הנובע
רוצים לצאת, באים לקבוע מקום.
והוא פשוט לא מחליט איפה.
הוא: "מה שטוב לך" "מה שנוח לך"
אני: "מה שתחליט זה טוב"
הוא: "מה שתעדיפי.. מבחינתי הכל בסדר"
ברררר

ואני רוצה שהוא יחליט. שהוא יקבע. שהוא יגיד מה עושים ופשוט נלך אחריו.
אבל מפחדת לפגוע בו.. שפתאום ירגיש לא "גבר" בעצם.
וזה לא רק זה. גם באיזו שעה, אם לקנות קפה או לא, אם נשב או לא.
תוביל אתה. תגיד אתה.
למה אני צריכה להוביל ולהחליט?
איך לגרום לו שהוא יוביל ויקבע?
תפילי עליו את זהה-מיוחד
לאן את רוצה?
לא יודעת, תחליט אתה
ראה תגובתי ל"הלוי"כמעין הנובע
יש אנשים כאלהיוני
אני למשל, לא חושב שזה מעיד על חוסר גבריות, פשוט יש הרבה דברים שאין לי בהם העדפות ואין לי בהם הבנה והם לא כל כך משנים לי. ואם לה יש העדפות בזה או שיש לה הבנה בזה, אז שהיא תבחר.. בטח אם זה משנה לה ואם אני אבחר משהו שלא נראה לה (למרות שלא אכפת לי מה) זה יפריע לה.

למשל לי אין בעיה לשבת על ספסל בטיילת באמצע החורף, אני יודע שאני צריך להיות יצירתי במציאת מקום שיהיה מתאים לה כי ספסל בטיילת באמצע החורף ובטח כשכבר חושך, זה לא מתאים לה..
אז שהיא תבחר, למה לשבור תראש ובסוף לא יהיה לה נוח כשלי מתאים כל דבר?

את רוצה לשבת? לי אין בעיה לשבת ואין לי בעיה לעמוד או ללכת, אבל אני לא רוצה שיקרה מצב שאת סוחבת את עצמך ומקללת אותי בלב כי בא לך לשבת. לי לא אכפת, תבחרי את.. מה מסובך בזה?
קפה? מתאים לי, מים? מתאים לי? כלום? גם כן...

למה את מרגישה פחות נשית בגלל זה? או שהוא פחות גברי בשביל זה?
זה לא מדד לכלום!

תשאלי אותו איזה וויסקי הוא שותה, זה כבר יתן לך מדד גבריות אמיתי
הגזמת קצתה-מיוחד
גם להגיד לה בואי אחרי למדבר יהודה ולא מעניין אותי מה את חושבת. זה גם לא גבריות
זה גם דוגמא.
גם מחיי הנישואים זה ככה
איפה אתה רוצה להיות בשבת, איפה לצאת בערב ועוד.
חייבת להיות לך עדיפות אבל לא להגיד ככה החלטתי וזהו.
לא הבנתי במה הגזמתייוני
היא הביאה דוגמאות, התייחסתי לדוגמאות האלא והסברתי איך יכול להיות שגם לי זה יקרה.

אגב הוא יכול להיות גברי והכל אבל עולם הדייטים חדש לו או שעולם היציאות בכלל חדש לו, עד עכשיו בילוי בשבילו היה או בבית או בסניף או עם חברים בשכונה או בחצר של הישיבה, פתאום הוא צריך לבחור בין קניון ללובי של מלון, בין בית קפה לגלידריה.. ואין לו מושג בזה. יכול להיות?

גברי? יאללה עד הסוף, הבחור קרבי הבילוי שלו היה לשבת בשקם עם החברה, שיקח אותה לשבת בקיוסק עם פחית קולה וחמצוצים
אגלה לך סודה-מיוחד
לרוב הגברים והנשים בהתחלה עולם הדייטים היה חדש להם
לומדים לאט לאט. אי אפשר להגיד ככה זה ולא מעניין אותי.
לגבי הדוגמא בסוף שהבאת זה חלק ממה שכתבתי, להציע לה אבל להתחשב בדעתה. לדוגמא: אני רוצה לשבת בקיוסק עם קולה ופיצוחים, מתאים לך?
דרך אגב עצות טובות:
או שלא אכפת לו, כמו שיוני אמר, - לקראת נישואין וזוגיות
פחית קולה וחמצוצים נשמע כמו החלום שלי בערך,חופשיה לנפשי
בסדר בלי הקולה.
קנה לי שקית סוכריות גומי וחמצוצים וקנית אותי😍
אז למה צריך קיוסק?יוני
אם זה קניין, תיפגשו כבר מתחת לחופה
"הרי את מקודשת לי בטבעת חמצוצית זאת..."
לא חייבים קיוסק ולא חייבים להתחתן בשביל לזכות באהדתיחופשיה לנפשי
יוני
התייחסתי ל"קנית אותי" בהקשר לנ"ו - קניין.

למה אני מסביר בדיחה לא מוצלחת.?
הבנתי את זה, ולא מסבירים בדיחות בציבור.חופשיה לנפשי
יופי נקנה אותך לבייביסיטרים על השובבוןיעל מהדרום
אחלה רעיון.. שק"ם..ג'מבה
..עוזיהו

''גם מחיי הנישואים זה ככה''-זה ככה לאנשים ונשים נורמטיבים(על פי מה שהחברה מכנה אותם)...

אבל אנשים ונשים לא מבינים שלפעמים,מה שהחברה עושה...הוא טעות...הוא טמטום.אנחנו משועבדים לחברה ואנחנו צריכים לעשות מה שהיא אומרת לנו...העניין הוא...שאף אחד מאיתנו לא חייב לחיות לפי חוקי החברה.אנחנו יכולים לשבור את הכללים ולעשות מה שמתאים לנו...לא להפר את החוק,אלא לשבור את הכללים.

מסכימה עם יוני...יעל מהדרום
לק"י

ומבינה שלפעמים נמאס להחליט לבד, אבל פחות יפריע לי שזה בגלל שהוא אמור להיות ה*גבר*.
פשוט לפעמים נמאס להחליט לבד...
צריך להבין מה זה אשהdada1

כתוב בתהילים שהשם אבי יתומים ודיין אלמנות.

אבי יתומים זה מובן כי ליתום חסר אב. אבל אלמנה, מה היא תעשה עם דיין? חסר לה בעל.

התשובה היא שבטבע אישה מחפשת אדם שיפסוק/יחליט לה מה לעשות, זה מבחינתה גבריות ולא איזה בקבוק וויסקי אתה שותה.

ממליץ לך לקחת את הדבר זה לכל חיי הזוגיות, שמתי שהאישה שואלת זה לא כי באמת אכפת לה מה אתה חושב היא פשוט רוצה שמישהו יחליט בישבילה.

יש כאלו גברים שמעדיפים שיחליטו להםעוזיהו

ואני מדבר דווקא על הדברים האלו

או שלא אכפת לו, כמו שיוני אמר,געוואלד
או שהוא רוצה שיהיה לך הכי נוח ו(עדיין) אין לו מספיק ביטחון שהוא יודע מה יהיה לך נוח.
יכול להיות שהוא חווה ביקורת מצידך או חוסר נוחות/הסכמה שלך על בחירות שעשה ולכן נותן לך לעשות אותן.
יכול להיות אפילו שלפני הדייט הראשון הוא גילה כמה תנאים את מחפשת (שיהיה אור, שיהיה שקט אבל לא ייחוד, שיהיה מקום נוח לשבת אבל גם להסתובב וכו וכו) שהוא פשוט לא רוצה להיכנס לטררם הזה של להציע ולשלול שוב ושוב.

בכל אופן, הייתי מציע 2 הצעות:
א. לכוון אותו. להגיד בפירוש (הוא גבר!) מה את מחפשת ולא לחכות להצעה או לבקש בקשה כללית מדי.
ב. אחרי שעשית את זה, לשדר ביטחון גמור בבחירה שלו. לתת פידבק חיובי (אם אפשר, חיובי בלבד).

בהצלחה גדולה.
תודה על התגובה.כמעין הנובע
לגבי הביקורת - אני לא חושבת שביקרתי אותו או נתתי לו תחושה פחות נעימה. אני יודעת שהוא גבר, ולכן משתדלת להיות רגישה מאוד בעניין הזה. לא לבקר על החלטות או "הובלה מצידו" וכד'.
ממש משתדלת בזה ושמה על זה תשומת לב.

ואמרתי לו (אני חושבת גם באופן שמאוד מובן. מתלבטת שאולי בנוסח פגעתי? כי זה כבר דיי הפריע לי מידיי) - "אתה הגבר. תחליט אתה" (ראה תגובתי ל"הלוי", שם הסברתי גם על ההמשך..).
לא חושב שזה עלול לפגוע..געוואלד
ושוב - לדעתי -
או שאין לו מספיק ביטחון ביכולת שלו לבחור במשהו שיהיה טוב לך (ואז צריך לבדוק מאיפה זה בא: או חוסר ביטחון כללי, או פחד מביקורת, יכול להיות גם שהוא כל כך בעניין שלך ומפחד להרוס בגלל החלטה גרועה...)
או שפשוט לא אכפת לו והוא לא רוצה להכניס את הראש לעניין הזה. מבחינתו זה מאוד הגיוני! לה זה משנה - אז למה אני צריך לבחור? למה אני צריך לנחש מה טוב לה? הרבה יותר קל שלא תבחר מה שטוב לה, אני הרי מסתדר בכל מצב...
הוא לא מבין את הצורך שלך בהנהגה. אם זו הסיבה, הוא צריך לשמוע את זה הרבה, ועם הרבה לב.

אפשרות נוספת, דבר שקורה לי לא פעם: יכול להיות שבחיים האישיים שלו הוא נדרש להוביל, לקבל החלטות, יותר ממה שנכון לו. והמפגש איתך הוא הזדמנות בשבילו לנוח, להרפות.

בכל מקרה, רק להזכיר את הידוע לך, לחפש דיבור חיובי שמעביר את המסר. במקום 'אתה לא מספיק...' (או אפילו 'אני צריכה יותר...') - 'הלוואי והיית יותר...'
שוב תודה.כמעין הנובע
אבל איך לעשות את זה בצורה עדינה מספיק אם הוא צריך לשמוע את זה הרבה?
מפחדת שכמה שאתשדל להיות עדינה זה לא יהיה מספיק והוא יפגע בזה.
זה דבר גם שחשוב מאוד מאוד אצל הגברים.. לכן החשש

ותודה על התגובות. עזרת לי לחשוב.
לכן אמרתיגעוואלד
"ועם הרבה לב"
וכן-
"דיבור חיובי".

זה לא קל. צריך לזכור שמצידו הוא עושה את הדבר הכי טוב שהוא יכול לחשוב עליו - הוא מוותר על הבחירה שלו כדי שלך יהיה הכי נוח.
וכששני הצדדים דורכים אחד על השני עם כוונות טובות, זה מסוכן...

את רוצה לגרום לו לרצות לבחור בשבילך. זה לא פשוט. זה דורש ממך לשדר קצת תלות בו. כלומר, אם לא תבחר - לא יהיה. אם לא תבחר, יהיה לי רע. לא באופן תקיף של 'אתה הגבר, תחליט אתה'. באופן עדין של 'אני כל כך רוצה שתבחר בשבילנו'.
אני מניח שבדיבור עדין את יותר טובה ממני, כך שאחסוך את הניסוחים...
ושוב - מינימום ביקורת על בחירות שלו, אפילו ביקורת מוסווית.

(במאמר מוסגר, אם לא תבקרי בכלל שום דבר ורק תגידי 'איזה נפלא המקום שבחרת, פשוט מושלם' זה יהפוך את זה ללא-אמין, כפי שזה באמת. כדי שמחמאה תהיה אמיתית המוחמא צריך תחושה שאת מתייחסת אליו ברצינות, והמבחן הוא - האם את גם יודעת לראות את החסרונות. איך עושים את זה? שאלה טובה.)

והרבה הרבה מחמאות על הבחירות. לאו דווקא בהקשר שלכם.
אני רוצה לחדד,געוואלד
וסליחה על החריפות,

א. לדעתי, לצפות ממנו לבחור כשאת רוצה שיבחר משהו מסוים או כשלך יש תשובה מוכנה, זו קצת אכזריות. הוא צריך לשבת ולחשוב, לנסות להיכנס לנעליים שלך, לשאול בפורום, וכו... כשהתוצאה תהיה בסוף 'לא, זה לא טוב'. לא אומר שאת עושה את זה חלילה. רק אומר שאם יש לך מקום (כדוגמה) - תגידי. הוא לא צריך לטרוח כ"כ הרבה ולהתאכזב רק בגלל שהבחורה רוצה ש'הוא יחליט'.
בהקשר הזה אני ממליץ לך לקרוא שוב ושוב את תגובת ותן טל למטה. היא ממחישה את זה מעולה.

ב. הוא גבר. הטבע שלו הוא להוביל. הוא פחות צריך לשמוע את זה ממך, זה מי שהוא! אלא שכאן הוא לא נוהג כטבע שלו בגלל סיבה מסוימת, ולכן צריך להסיר אותה. להגיד לו שוב ושוב שאת צריכה שהוא יוביל לא יעשה טוב, בשבילו זה 'את אומרת שאת צריכה שאני אבחר אבל לא מרוצה מהבחירות שלי, מה לעזאזל את רוצה ממני...'

ג. לא להעביר ביקורת זה לא מספיק. את צריכה שבאמת לא תהיה לך ביקורת (כמעט) על הבחירות שלו. שתהיה לך עין טובה כזו שבאמת כל בחירה שלו תשמח אותך. רק אז הוא ירצה לבחור ויתפוס את המקום הטבעי שלו.

כל זה לדעתי, בלי לומר מה את עושה. רק איך נכון לנהוג בעיני.
מסכימה. יישר כח!!~א.ל
אולי..אמא_מאושרת
להפחית ביקורת? רק אולי..
אצלי על דברים שאני מבקרת אני יודעת שבפעם הבאה הוא יתייעץ. אולי אפילו לא ביקורת, פשוט סתירת עמדות.
לדוגמא אם הוא שואל: "נלך לבית קפה א?"
ואז אני:"לא, בא לי על בית קפה ב"
אז פעם הבאה הוא כבר יימנע מלנקוט עמדה מלכתחילה..
נשמע דווקא בחור נחמד ומתחשבשאולי18
תגידי לו "אני מעדיפה שאתה תנהל את כל הענינים"ריקו

נפגשתי עם בחור כזה חחלב אוהב

בהתחלה זה היה נחמד אבל אח"כ זה העלה לי את הדם לראש. כאילו בן אדם, תיהיה מוביל!!!! 

ועכשיו ברצינות- 

אני חושבת שבחורים יראי שמיים במיוחד העדיני נפש מטבעם הם פשוט כל הזמן מנסים לרצות ולרצות ו"מה שאת רוצה" ו"איך שאת רוצה" ו"לי לא משנה כלום, תגידי את" ו"באמת לא אכפת לי"

ואני מבינה מאוד ש"באמת לא אכפת" להם אבל בבקשה תעשו שאכפת!!! קחו את המושכות תדריכו, תייעצו (כן בתחילת קשר אנחנו רוצות לשמוע עצות, אחרי החתונה נראה כבר, אבל בהתחלה תוכיחו שאתם עם ביטחון עצמי, עם עמוד שידרה וכו' וכו').

אני אישית מאוד מבינה את המקום של הבחורים שלא מובילים ולכן אני בכוונה מתייעצת איתם אפילו בדברים שאני כבר יודעת את התשובה עליהם, אני פשוט משחקת אותה קצת ראש קטן או לא הכי חכמה כמו "די! באמת ככה כתוב? לא ידעתי...פשש חידשת לי" צוחק

ותמיד היה לי חלום שבעלי יהיה באופי מנהיג כזה, אבל כנראה שזה יישאר בגדר חלום ננה-בננה

חחחחחאהבה בתענוגים
קורעת!!

את צודקת שה"יראי שמיים" יותר מרצים... אני חושבת שזה נובע מהמידות הטובות שלהם.

אני לא בטוחה שאנחנו רוצות לשמוע עצות... (עובדה שלא העצות הן אלו שמעניינות אותך)
אנחנו פשוט רוצות להרגיש שיש "משפיע" לידנו.

הייי אל תגידי כאן דברים כאלה בקול,
הם עוד יחשבו שאנחנו תמיד אמא שלהם שמנסה לעודד אותם
ולא יאמינו לנו כשבאמת נפרגן להם מהלב.
לפעמים הם באמת יודעים יותר מאיתנו.

לבעלך יהיה אופי "מנהיג" כשאת תמליכי אותו
יש כאלה שהן ירח באופן טבעי. ויש כאלה שצריך לומר להן ולהזכיר להן שוב ושוב "לכי והמעיטי את עצמך"... נכון שזה קצת כואב/קשה/מאתגר? אבל את רוצה שמש!! אז לכי והמעיטי את עצמך

נראלי שיש לך אופי קצת דומיננטי דיברנו על זה.

בקיצור, שלא יעלה לך הדם לראש, זה לא שווה את זה...
יכול להיות שהוא ספציפית לא מוביל והוא לא מתאים לך, או שכולם לא מובילים והבעיה ב"מובלת".
(ואני אומרת את זה בתור אחת כזאת, אז נכון שאת סולחת לי שאני מדברת חופשי?)
אז נשאר לנו או להבין איפה באמת אנחנו צריכים להשקיע, או לחפש במקום אחר...

"משפיע"אוריה,
עוד יחשבו שאת חבדניקית
האמתאהבה בתענוגים
שנראלי שבאמת בחסידות משתמשים במושג הזה "משפיע ומקבלת"...

קיצור, אני לא חבדניקית, אבל גם לא לא-חבדניקית...

ושיחשבו כולם מה שהם רוצים כמובן...
חחחחחחלב אוהב

אני אוהבת את התגובות שלך את יודעת את זה נשיקה

וכן, נכון נכון... זה ממש קשור באופי...

יש שאומרים שלבחורה דומיננטית מתאים בחור עדין ושקט... אני מוחה בתוקף על המשוואה הזאת!!!

אהבתי את המשל עם הירח...  אני חושבת שעם בחורים מסויימים אני יכולה להיות ירח באופן טבעי חח

אבל כן כמו שכתבתי, אני ממש בעד לתת ולתת כמה שאפשר לגבר את המקום שלו! חושף שיניים

"בתחילת הקשר רוצות לשמוע עצות, אחרי החתונה נראה כבר"מבקש אמונה

פה חשדתי המום

חחחחח... אדם שהוא נסער בסה"כ רוצה שמישהו יקשיב לולב אוהב

יכול להיות שהוא מנסה להתחשב בך~א.ל
וחושב שזו הדרך הטובה ביותר.
תחשבי שיכול להיות שאם היה קובע חד משמעית אולי הוא היה מצטייר גם לא טוב.

תאמרי לו בפשטות: האמת, שבקטעים האלה, נח לי שאתה תחליט..

הצלחה רבה!
כשאת תהי פסיביתאהבה בתענוגים
יהיה מישהו אחר שיהיה חייב לקחת את התפקיד.
מנסיון... חוץ מזה שבשביל קשר, צריך לפחות צד אחד שהוא יוזם.

בכ"מ, "לא יודעת, אתה הגבר, תחליט אתה"... זה ניסוח שכן עלול לפגוע לטעמי.
אני לא אומרת את זה בתור אחת שאף פעם לא פגעה במישהו, אבל אם כבר שאלת, אז אני אומרת...

זה סוג של - או שאתה לא גבר, או שאתה לא מתפקד ככזה...
ככה זה יכול להתפרש... ואני חושבת שזה כן קצת מעליב. (במיוחד כשכנראה שהכוונה שלו טובה...)

את יכולה לומר שאת באופן אישי צריכה שהגבר שלך יהיה יוזם יותר... באופן יותר שיתופי והרבה פחות ביקורתי.
ואם הוא יפגע מזה, אני חושבת שזה כבר עניין שלו.
יש מצב שהוא לא מכיר את האזוראוריה,
אז הוא מעדיף שאת תבחרי מיקום?

ונגיד איפה לשבת, אני נותן לבחורה לבחור כדי שתרגיש בנוח. לי פחות משנה.

כשגבר משאיר לך את הבחירות, זה מראה שהוא מאד מכבד אותך. לא תמיד זה נובע מחוסר גבריות.

תראי איך הוא עם חברים. מהם תחביביו ובכללי איך הוא..

ואם זה עושה לך את זה שהוא יוביל, תבקשי ממנו שהוא יוביל..
תגידי לו, בא לי מה שאתה רוצה. או "בוא נלך לאן שאתה רוצה/נשב/נשתה/ ועוד.. יאללה"?

תקשורת טובה ביניכם והרבה ממנה. לא לפחד ולא להסיק מסקנות מהר מידי
איזה קטע, היתה לי חברה כזאתהודיה60

תמיד כשתכננו לצאת לאנשהוא או לעשות משהו היא אף פעם לא היתה אומרת מה היא מעדיפה

תמיד "מה שאת רוצה"

"מה שטוב לך "

"מה שנראה לך"

אף פעם לא יוזמת

זה היה מחרפן אותי עד כדי כך שאיבדתי טעם בחברות הזאת

לאט לאט ציננתי את הקשר 

את לא צריכהtz1994
לגרום לו להוביל.אם הוא לא כזה בעצמו וזה חשוב לך אז כנראה הוא לא בשבילך
למה שתפסול על כזה דבר?הברווזה שבאגם

הגזמה פראית. הרבה גברים מתנהגים ככה בגלל כל הפמיניזם הדתיצקון לחש

שמשתולל בחוץ.

הרבה גברים לא יודעים מה מצפים מהם אז הם פשוט נותנים לבחורה להוביל, כי הם מפחדים שיצאו עליהם.

הרבה גברים?tz1994
לא בטוחה בכך. בטבעו של גבר להוביל. רוב הבחורים שפגשתי הובילו את הקשר ולא הייתי צריכה לגרום להם ליזום. וגם אם אתה צודק והוא נהג ככה מחשש אז הוא היה מתנהג ככה פעם פעמיים ולא גם אחרי שהיא דיברה איתו על זה. זו דעתי לפחות
זה לא אמור לפגועאהבה בתענוגים
בעיקרון זה תלוי בכמה את נותנת לו מקום להוביל/להשפיע...
תשאלי את עצמך אם בכלל בא לך לתת לו את המקום הזה, כי יש מצב שאם את לא מאפשרת לו את זה באופן אוטומטי, יש לזה סיבה...
בכ"מ, בשביל לאפשר לגבר להיות מוביל, לכי והמעיטי את עצמך ואני לא אומרת שזה קל. ממש לא.
לרמוז לו..אגם מים
עבר עריכה על ידי אגם מים בתאריך י' בחשון תשע"ז 16:01
ויש המון דרכים. יש כאלה שצריכים דחיפה קטנה.. כדי לשים על זה דגש ולדעת כמה זה חשוב. יכול להיות גם שהוא באמת ככה..
פשוט תגידי לו שאת רוצה שהוא יוביל וייזום יותר.הלוי
^^^^ לפעמים אני לא מבינה מה העניין להסתבך..ענבל
בס"ד

הייתי אומרת לו שאני מעדיפה שהוא יחליט.
באיזה שהוא שלב אמרתי לו - "לא יודעת. אתה הגבר, תחליט אתה"כמעין הנובע
יכול להיות אולי שהנוסח לא היה טוב.
הייתם נפגעים מזה?
אבל אז הוא באמת הציע רעיון וזרמתי איתו.
אבל אח"כ על משהו אחר הוא שוב אמר "מה שטוב לך" וכו' וכו'.

אז מה?
אני אישית לא נפגעתי, זה היה חמודצקון לחש

אבל זה תלוי ברמת הביטחון של הבחור בגבריות שלו

אם הוא יודע שהוא גבר-גבר, זה יראה לו נחמד

אם הוא חושש שהוא לא מספיק גבר-גבר זה עלול לערער לו את הביטחון העצמי, וזה אף פעם לא נעים

לתשובה כזאת תעני שאת סומכת עליו ועל מה שיחליט.הלוי
גם אם את לא באמת בוטחת בו, זה ידרבן אותו להחליט.
אני אישית לא הייתי נפגע. מה שכן, יש בחורים שיגידו ״מה שטוב לך״ או ״מה את מעדיפה?״ וכו׳, לא מתוך חוסר החלטיות או בטחון עצמי נמוך, אלא כי בכוונתם להתחשב וקודם לשמוע את דעת הבחורה לפני שהם מקבלים החלטה.
מדהים. ככה אומרים לאישהאורח כלשהו
זה כל כך עצוב..עוזיהו

אויה,אויה לנו...''יתומים היינו ואין אב אמתינו כאלמנות'' אויה לנו אויה לנו...

אויה לנו שהגבר לא החליט לאיפה הם יצאו לדייט..אויה לנו.

נו באמת,ה' יתברך ירחם...איזה בחור,לעזאזל,ירגיש לא גבר כי הבחורה בוחרת את המקום?

אני באופן אישי,שונא להוביל את הקשר.כשזה בא מהצד השני זה מושך יותר...מפני שזה מראה שהיא רוצה בזה,ואני לא מדבר על דברים מטומטמים כמו בחירת מקום לשבת...אלא דברים הרבה יותר עמוקים...זה מראה שהיא מעוניינת להתקדם ויש לה ביטחון...אנשים ונשים מתכוננים כיום לדייטים כאילו הם הולכים להיפגש עם ראש הממשלה,לא עוצרים לחשוב לרגע...שאותם אלו שהם הולכים לפגוש כרגע הם פשוט מישהו שנמצא במצב כמו שלך...למה זה צריך להיות ככה?אנשים ונשים פוחדים כל כך מכל צעד שהם עושים...כאילו...מה כבר יכול לקרות?תקבלו דחייה?להבטיח שזה תמיד יצליח?לא...את זה אני לא יכול להבטיח...אתה לא יכול לנצח תמיד אבל אל תפחד להיכשל,אתה לא יכול לדחוף את עצמך להצלחה כאשר אתה פוחד מהכישלון אלא אתה תדחוף את עצמך להצלחה מפני שאתה מאמין במה שאתה רוצה לעשות ואתה מאמין ושזה הדבר הנכון לעשות...ואני חושב,שאלו שמצליחים,הם אלו שבאמת לא אכפת להם מה תהיה התגובה מהצד השני...אני מתכוון,כמובן שזה ייתן ביאוס...אבל...פתאום ככה הם לא ירגישו ''לא גברים'' בגלל שלצד השני זה לא בא טוב...ואלו שכן מפחדים,הם אלו שאולי מצליחים לעשות משהו אחרי תקופה כל כך ארוכה,ואם וכאשר הם מקבלים ביאוס מהצד השני הם מרגישים פתטיים.

זה גם ההבדל בין המנצחים למפסידים.

המנצחים הם אלו שלא מפחדים להקריב את כל מה שיש להם...למען מה שהם יכולים להיות

המפסידים הם אלו שימצאו תירוצים ל''למה לא''...ל''בוא נוותר על זה''... והם אלו שישארו תמיד מאחור...

אז די כבר להתעסק בדברים כאלו טיפשיים...אתם רוצים משהו?לכו ותשיגו את זה.נקודה.

את באמת רוצה את זה?לא אכפת לי,ולא אכפת לאף אחד מפה כנראה.לכי דברי אתו ותאמרי לו שזה מה שאת מרגישה...

אם זה משהו שחשוב לי כנראה זה לא טיפשי.כמעין הנובע
תודה על ההבנה.
תקשיבי פעם הבאה שהואהרקולס
עבר עריכה על ידי הרקולס בתאריך י"א בחשון תשע"ז 21:21
אומר שמבחינתו הכל בסדר תשחקי אותה ראש קטן תגידי לו שגם מבחינתך הכל בסדר, שגם את לא יודעת ותתעקשי על זה עד שהוא יבחר, ככה כל הזמן.. עד הרגע הזה שזה יהיה כבר קצת מוגזם מצדך ואז הוא יבין.. פשוט לעורר אותו
^^^^ ממש מסכימה , וגם-על שפת הנחל

אפשר לעורר אותו גם עם אמירות כמו- לאן הולכים - "תפתיע אותי", "תחשוב על משהו מעניין, אני זורמת"

לאתגר אותו...

אני זוכר את הפעם הראשונה שיצאתי עם בחורה שהודתה בזה בפניצקון לחש

זה היה באמת מקסים שהיא אמרה לי "אתה הגבר, תחליט אתה". בחורה מקסימה ביותר.

אבל באמת שלא הבנתי אותה, כי הזמנו פיצה ושאלתי אותה מה היא אוהבת על הפיצה... ונראה לי לגיטימי לשאול אותה לפחות מה לא גורם לה בחילה ;)

בכל מקרה יש מקרים שזה כן רלוונטי לתת לבחורה לבחור...

ולא צריך לפחד להגיד לבחור את זה, לדעתי.

חחחחאהבה בתענוגים
הרחיקה לכת..
כן, אבל הבנתי מאיפה זה נבעצקון לחש

וזה בהחלט דבר שקל לשנות.

אבל יש כאלה שבאמת לא מעניינים אותם ענייני "עולם הזה", אז לא תצאי איתם ראש.

מבחינתם לשבת בתוך מכולה במחסן אחורי של סופר.

זה בדיוק מה שאמרתי לו כמעין הנובע
הוא לא התחבר?צקון לחש

לא יודעת לענות.כמעין הנובע
אין פה מה להתחבר.. פשוט באותו רגע אולי הוא היה טיפה טיפה מופתע מהדוגריות שלי אבל הציע לבסוף.
הבעיה שאחרי כמה זמן חזרנו שוב לנקודת ההתחלה
כמה זמן עבר מאז? ודיברתם שוב?צקון לחש

אי אפשר לפתור בעיה בשניה אחת, כלומר בד"כ (יש יוצאים מהכלל).

אפשר לתת לזה זמן להתבשל ולראות אם הוא מצליח לשחרר את ה"אי קביעתיות" הזאת שלו, או שמא טראומה מפמיניסטיות.

אחרי כמה זמן כבר תופסים אם זה מובנה באישיות או לא, קשה לי להאמין שכן, אין יותר מדי גברים כאלה בעולם.

הכי מצחיק זהותן טל
(תיאורטי, לא קרה לי במציאות)
שהיא נגיד תגיד לך כזה "תחליט אתה איפה יושבים" ואתה:
בואי נשב בגן הורדים.
היא: לא, קר מידי שם בלילה
אתה: סבבה אז בבית קפה בסינמה סיטי
היא: לא, רועש שם מידי
אתה: ממממ סבבה אז בלובי של מלון רמאדה
היא: לא יודעת, מרגיש לי רשמי מדי. מה דעתך לשבת בארומה בעמק רפאים? יפה שם...

*אתה במוח שלך: אז כל ה"תחליט אתה" הזה היה בשביל לקבוע לי בסוף שיושבים בארומה עמק רפאים? נראה לי אני מוכן לחיי נישואים...*

כמעין הנובע
מצחיק, בסוף הוא באמת הציע מקום שאני פחות אוהבת אבל עד שהוא הציע לא רציתי לשלול
לכן צריך לאזן.. הרי זה שהוא הקובע היחיד בנוגעותן טל
למיקום זה לא באמת מה שהופך אותו לגבר וגם להיפך - זה שהבחורה מעוניינת שזה לא יהיה במקום כזה או אחר ולכאורה בכך תסנדל בחירות שלו - לא הופך את אותו בחור לפחות גבר...

יש כל כך הרבה דרכים לראות את הגבריות שלו גם בלי לסבול חלק ניכר מהפגישה במקום שבתכל'ס לא היית רוצה לכתחילה...
בוודאי שלא. לא אמרתי זאת לרגע.כמעין הנובע
ואיזון זה חשוב וטוב וזה גם מה שאני מחפשת.
לא נראה לי שאמרתי משהו אחר כאן.
לא אמרתי שאמרת, אל דאגה ב"הצלחה...ותן טל

תגידי לו שהדעה שלו חשובה לך(:הפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך י"ב בחשון תשע"ז 01:13
תסבירי לו שאת שואלת אותו מה הוא חושב? או מה הוא רוצה ? את רוצה שהוא יענה ולא יפיל את ההחלטה רק עליך כי אתם ביחד ההחלטה צריכה להיות משותפת ביח-ד
נסי להגיד את מה שאמרת עם קצתהרקולס
הומור.. (וגם בדרך רצינית כמובן..) אולי בהקשר למשהו.. צריך מצב טוב ותנסי עוד קצת
את מנויה לפנימה?לב טהור:)
בס"ד

כי בעיתון של החודש היה שם טור בדיוק על זה...
אם את רוצה אצלם לך ואשלח לך באישי...
זה לא חייב להתבטא בזה...הרוזן!
קראתי את תגובותייך בשרשור.
לדעתי פשוט לא בזה זה מתבטא, לדעתי...
אם היית אומרת לי משפט כזה, לא הייתי נעלב לדעתי בכלל, אבל אני חושב שהיה מצחיק אותי - כאילו, אם אני הגבר אז אני צריך להחליט איפה לשבת, לדוגמה? מן הסתם גם לה יש דעה- כמו שכתבת, שבאמת פחות העדפת את מה שהציע, אז למה שלא נשמע מה ההעדפות שלה ומה ההעדפות שלי ונחליט מה הכי נוח לשנינו? אם זה היה מתמיד לאורך זמן, יתכן מאוד שגם הייתי חושש שהיא לא מרגישה מספיק בנוח איתי כדי לבטא את התחושות והעדפות שלה...
בעיני, ההובלה של קשר יכולה להתבטא בדברים משמעותיים יותר - ונראה לי בעיקר בהחלטות, ולאו דווקא ברעיונות.

באופן כללי, בכלל אני חושב - אם יש לך דעה לגבי נושא מסוים בקשר - ומניח שזו לא הפתעה גדולה מדי עבורך, שאני מתכוון בכלל לדעה, גם על עצם הקשר כגון ליזום אותו או לעורר לכך שאולי הגיע הזמן להכריע אותו לחתונה - העובדה שאת אישה לא ממעיטה בחשיבות הדעה שלך, והרבה פעמים, אם לא תגידי בעצמך- מי אומר שהוא יעלה בדעתו לשאול בכלל... אז לדעתי, אם יש לך דעה כלשהי, לא בהכרח שתפקידו לשאול אותך. מתפקיד שניכם להעלות דעותיכם ולשאול על מה שלא יודעים...

בהצלחה רבה!
אנסה להסביר.כמעין הנובע
יש הבדל בין כל פעם להגיד "מה שאת רוצה" "מה שתבחרי" וכו', לבין מידי פעם להגיד - חשבתי על מקום x, מה דעתך? מעדיפה מקום אחר?/ אני בסדר עם מה שתבחרי וכו'.
ברגע שהוא הביא מלתחילה רעיון למשהו ספציפי ואז אומר "מה שנוח לך" וכו' זה נותן תחושה יותר שהוא מוביל, שהוא יוזם.

בוודאי שאם יש לי דעה אגיד אותה ובוודאי שזה שאני אישה זה לא ממעיט בדעתי (לא חשבתי על הכיוון הזה לרגע. ונראה לי גם דיי ידוע שאני בעלת דעות חזקות ואומרת אותן. מה גם שזרמתי עם המקום שהציע למרות שפחות אהבתי כי לא רציתי לשלול עד שהציע משהו..), פשוט התכונה הזו בגבר חשובה לי.
אז אולי הגישה של "מה שנוח לך" ונתינת הבחירה והעלאת רעיונות מתאימים לדעתי לאחר יותר זמן מאשר על ההתחלה - "תחליטי את". לפחות כך זה בעיניי לפי מה שמתאים לי..

וכן, ברגע שהוא פועל יותר בסיגנון לפי ההתחלה שכתבתי, זה נותן תחושה של תכונות מסויימות יותר. ובוודאי שזה לא מציג על כל המכלול שלו בתור "גבר", אך בכל זאת... זה דברים מורגשים שמשפיעים.
תראי איך הוא עם חבריםאוריה,
יכול להיות שהוא לא טבעי מול בחורה. קרה לי גם בתחילת דרכי חח ועד היום במידה מסויימת..
מז"א?כמעין הנובע
הובלה בקשר עם בחורה זה אחרת..
לא יודעת כמה הקשר שלו עם חברים קשור לזה.
בצעירותי הייתי דוס כזהאוריה,
שבקושי דיבר עם בנות אז בפעמים הראשונות התפדחתי ולא ידעתי שאני צריך להוביל.
לומדים עם הזמן...
אזברגוע

מה זה יעזור שתגרמי לו להיות המוביל?

או שיש לו את התכונה הזאת או שלא.

אני חושב שזה לא קשור לגבריותצריך עיון
אמנם זה לא מניסיון, אבל נראה לי שאם אני אצא אם מישהי שתמיד תבטל את דעתה ולא תגיד מה היא רוצה אני אשתגע...
אבל זה בכלל לא העניין.. גם אני הייתי משתגעת ממשהי כזאת.כמעין הנובע
אפילו מגעיל. איפה העמוד שדרה?
אז לא הבנתי...צריך עיון
נראה ליהרוזן!אחרונה

שאת הצורך הנשי הזה, גברים לא מיד קולטים.

אני עצמי, היתה לי שיחה על הנושא עם אחותי בעקבות השרשור הזה, ואפילו שזה היה פנים-אל-פנים בצורה נורמלית, התקשיתי לקלוט את זה. אני חושב ומקווה שבסוף קלטתי משהו.

תמיד אומרים, שאם יש איזה משהו שמפריע - להציג את זה בתור "זה לא אתה שלא בסדר, זה הצורך שלי".

זה נשמע לי בדיוק העניין כאן, ושכאן באמת זה כך...

כי, אני חושב שגם את בעצמך כתבת פה - זה לא בהכרח משהו רע אצלו. אלא, יש אנשים כאלה ויש כאלה. וזה תכונה שלך היא חשובה.

וכדאי אולי להגיד עוד משהו - ברמות מסויימות, ייתכן שזה עלול להרגיז.

לאו דווקא בתור 'פגיעה בגבריות', אלא -

ניקח לדוגמה את מה שכתבת, לבחור מקום ישיבה. אם אתם רוצים לבחור מקום ישיבה, ולצורך העניין חשוב לו שזה יהיה מקום שנוח לך, ולו עצמו לא משנה בדיוק איזה מקום מלבד העובדה הזו, שיהיה לך נוח שם.

ובמקרה כזה, ברור שאת יכולה לבחור/להציע מקום ישיבה אם רק תרצי. זה לא משהו מסובך.

אבל את לא עושה את זה... למה - כי הוא צריך לעשות את זה.

למה? מה היא רוצה ממני? מה, עכשיו כל עניין בחירת המקומות האלה חייב ליפול עלי? ואם אני לא מבין במקומות נוחים ולא נוחים והיא בדיוק יודעת, אז ג"כ אני אהיה חייב לבחור? וכו'

כלומר, דברים שנראה שזה רק 'על העקרון', ש'דווקא הוא' - כי גם היא יכולה לעשות את זה באותה מידה, רק לא רוצה, כי רוצה להיות מובלת. יכול להיות שעצם הציפייה הזו ש'מפילה' הכל עליו, עלולה להרגיז...

לפחות כך לגבי עצמי.

כלומר, להשתדל שזה לא ירגיש שאת 'מפילה' את עצמך עליו.

(מקווה שהצלחתי להבהיר את הנקודה...)

אם זה עדיין מפריע לךה-מיוחד
וניסית לעשות כל מה שאת יכולה והוא עדיין לא מספיק מוביל בעינייך אז אפשר להיפרד כידידים.
לא אסון, זה קורה בחיים....
לדעתי התשובה זה לדבראוריה1

לפעמים לא נעים לדבר על משהו כי חושבים אולי מישהו ייפגע. אבל זה לא נכון, כי דווקא ההימנעות משיח משותף עלולה ליצור קשיים, אי הבנות וכו'.

אסביר זאת בדוגמא שלך. אני מניח שלבחור שלך יש יכול להחליט כשהוא צריך לבחור בשביל עצמו. אז למה כשאתם ביחד הוא נמנע מזה? אולי הוא רוצה לעשות לך טוב ולא יודע מה הכי טוב בשבילך ולכן הוא רוצה שאת תבחרי? אולי הוא חושש שלא תרגישי שהוא 'משתלט'?

אם ממשיכים בלי לומר כלום, אז עלולים להפסיד. כי אף אחד לא יודע מדוע השני לא מספיק מרוצה. הוא מבחינתו מנסה לעשות כמה שיותר טוב, אבל מרגיש שהשני לא מספיק מרוצה. וזה מקשה כמובן...

לכן בכל התחום של חיי זוגיות חשוב מאוד לשתף וללבן את הדברים ביחד.

לענייננו, נראה לי שהכי טוב זה שתאמרי לו:

'קשה לי עם זה שאתה רוצה שאני אחליט, גם לי לא אכפת מה נעשה, אבל אני רוצה שאתה תחליט.' ואז אם הוא ישאל למה שהוא יחליט ולא את, תגידי לו שככה זה עושה לך טוב שהוא מחליט. העיקר שהוא יבין שדווקא זה שהוא יחליט זה מה שעושה לך טוב. הוא לא ייפגע מזה אלא להיפך. הוא ירגיש הקלה שהדברים שמרגישים בסתר הלב צפו על פני השטח ואז אפשר בקלות להבין מה לעשות. ואז ממילא בקלות הוא ישמח לתפוס את התפקיד של 'המוביל' כי הוא יבין שדווקא זה עושה לך הכי טוב ולא להיפך.

אני לא יודע אם זה הולך כל כך פשוט כפי שכתבתי (בעז"ה שכן!), אבל בכל מקרה העיקר זה להמשיך ולדבר ולדבר ולדבר ביחד. ככה בונים חיי זוגיות טובים.

אהבתי את מה שיוני כתב הבנות היום מלחיצות..אתי

פעם ראינו זאת כג'נטלמניות לתת לנו לבחור,

היום זה נהיה - לא מוביל...

להוביל את הקשר זה להציע איפה לאכול?צריך עיון
תודה, אף פעם לא הבנתי מה זה אומר...

(כשפתחת את השרשור חשבתי שמהדיון שיווצר אני אבין את העומק שבדבר, התאכזבתי קלות)
חלק מזה כןה-מיוחד
להוביל בקשר, לא להוביל את הקשריוני
תוך כדי וזה, בפרטים הקטנים והלא משמעותיים להחליט יותר.
זה לא קשור להובלת הקשר אלא להסתכלות שלה על תכונות שלו.
התכונות שלו זה לא תמיד תירוץ מספקמה'
נראה של שיש פה צורך אמיתי נשי שלה וכשהוא יבין את הצורך שלה ואיך שהוא יכול לספק אותה ולשמח אותה זה יעשה לשניהם טוב על הלב. פשוט "הבורא נפשות...בחסרונן..להחיות בהן..." הצרכים והחסרונות נועדו להחיות..להתמלא... ועכשיו שבזכותכם הבנתי את זה שמישהו יסביר גם לי איך נותנים לבעל להבין שאשה צריכה שהוא ישקיע בה...😁😅😵
אני לא חושבת שאפשר יותר מידי. זה משהו מולד, תלוי באופי.פגישוש

אני גם הייתי כזה...*רם

בדיוק כמו שאת מתארת...

ואז הבנתי (לא זכור לי איך) שבנות לא מבינות את זה שיש כאלה וחייב להוביל ולהיות פעיל ואז עשיתי את זה.. אבל לקח לי זמן להבין את זה (אני נשוי ב"ה אבל באמת ראיתי שזה משנה את כל הקשר עם בנות).

המלצה שלי פשוט תסבירי לו את זה בצורה הכי פשוטה... אולי תראי לו את התגובה שלי

מה זה משנה מי מחליט ....יש כאלה שמעדיפים שהאישה תחליטאבני חן

כל אחד ומה שלו טוב ומשנה.כמעין הנובע
לא איכפת לי ככ מה אחרים מעדיפים בעניין הזה.. אני יודעת מה טוב לי ומה לי משנה וחשוב.
סבבה. אז פשוט תגיד לו שאת רוצה שהוא יקח פיקוד ....אבני חן

תגידי לו : אני מעדיפה /אוהבת /רוצה (איך שבה לך לנסח)

שאתה תהיה המחליט הכין נלך /הכין נולה ....

הוא לא אמור לנחש מה את רוצה /חושבת .

אם לא תגידי הוא לא ידע .

הוא רוצה להיראות לא-שתלטן אלא דווקא מתחשבחכמת ישישים

זה לא אומר שהוא לא יודע להחליט בשביל עצמו. בעיני נשים רבות התנהגות כמו שלו, דווקא היתה מוצאת חן. התנהגות כזאת מעידה על התחשבות בך. זה מראה שהוא לא שתלטן, והוא לא יפגע בעצמאות שלך [אם הוא באמת כזה, ולא רק מעמיד פני ג'נטלמן שאחרי החתונה יהפוך את עורו.] הצרה היא, שג'נטלמן כזה לא מתאים לכל אחת. יש מי שמעוניינת באלוף לראשה. מין "אבא" כזה. מי שיקח אחריות על חייהם המשותפים, שיהיה המוציא והמביא. היא רוצה להיות הנסיכה שלו. שיפנק אותה, יפרנס אותה ויחליט בשבילה. הצרה היא שמי שמתנהג ככה, בדרך כלל גם משתלט -- וזה בדרך כלל נובע מחוסר הבטחון שלו עצמו. במקרים קיצוניים, איש כזה הופך לבעל מכה, לא עלינו.

בכל אופן, אולי כדאי שתשוחחי איתו על הנושא הזה. תאמרי לו שאת לא רוצה להיות תמיד המחליטה. תאמרי לו שהיית רוצה שלפעמים הוא יחליט לאן הולכים ומה עושים. תראי מה תהיה התגובה שלו. בהצלחה.

עוד פעםה-מיוחד
מתחשב זה שאכפת לו ממנה. שהמקום נוח בשבילה, שלא מרגישה קר או חם, שהיא נהנית.
להגיד תחליטי את זה או שלא אכפת לו או שהוא לא יודע לאן, זה לא אומר שהוא מתחשב.
דרך אגב. שמעתי את הרב קוואס (ולא רק הוא) שאם האישה שואלת אותך מה אתה רוצה לאכול היום תגיד לה מה גם אם זה לא אכפת לך, זה שהבעל אומר לה מה שבא לך לא ממש עוזר ואפילו מסבך
מה ההחלטיות הזו?געוואלד
למה זה שהוא מתחשב לא נכלל ברשימת האפשרויות שלך?

או שלא אכפת לו, או שהוא לא יודע, או שהוא מתחשב. או גם וגם וגם.
כי היא אמרה לו תחליט אתהה-מיוחד
ואם הוא לא מחליט כנראה הוא לא יודע להחליט או לא אכפת לו
חוזר על השאלה.געוואלד
מי שמך לקבוע בהחלטיות כזו שיש רק שתי אפשרויות?!
אם אתה לא בקטע של עין טובה - לא צריך. אבל מכאן ועד להגיד משהו בוודאות המרחק גדול. לא היית שם ואין לך יכולת לשפוט.
מסכימה איתוtz1994

זה לא סיטואציה חד פעמית אלא פותחת השרשור אמרה שזה דפוס קבוע שהבחור אומר לה להחליט למרות שהיא ביקשה ממנו שהוא יחליט ודיברה אתו על הנושא. בהתחלה אפשר בהחלט להבין ולומר שזה התחשבות אבל אם זה המשכי גם אחרי שאמרה לו שקשה לה עם זה אז קשה להגיד שזה נובע מהתחשבות.

דרך אגבה-מיוחד
זה לא אומר שהוא אדם רע.
פשוט לא מתאים לה
גם זה נכוןtz1994
(זה נחמד הדיון הזה)כמעין הנובע
אמרת לו שאת רוצה שהוא יחליט ?(סורי לא קראתי הכל )אבני חן

ואיך הוא הגיב ? מה הוא אמר /עשה ?

אולי באמת הוא כזה וכך טוב לו , נח לו.

יוכל להיות שבאמת הוא לא מתאים לך, כי הוא לא משנה את ההתנהגות הזאת .

(ואם באמת זה ממש מפריע לך ההתנהגות שלו ).

בכל התחומים הוא כך ? או רק במקרים מסוימים ?

תבדקי את זה , אולי הוא  כך גם אם החברים שלו /משפחה ....

איך אפשר לזהות בדייטיםאנונימי בלנ"ו

מישהו כזה?

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוג - נשואים טריים

במהלך דייטים נראה לי פחות מתאים, אבל אחרי החתונה נשמע מהמם.

לא רוצה מישהו אובססיבי, ואני לא בטוחה שאני יודעת לזהות פוטנציאל כזה ולא להגדיר אצלי כמישהו אובססיבי. לפרגן, לפנק בדייטים זה מצוין, אבל באיזה שלב ואיך קריטי בעיני. איך יודעים לזהות את האיזון שמתאים לי?

תתחתני עם מישהו עם מידות טובות ותהפכי אותו לכזה.intuscrepidam
מידות טובות זה אכן התנאי הראשון, אבל גם מאוד תלויזמירות

בעיסוק והזמינות של הבעל, בדינמיקה הזוגית, בעומס החיים והמשפחה (גילאי הילדים, כמה ילדים). 

אם הבעל הוא זה שאחראי על ארגון הילדים בבוקר, להעיר, להלביש, אוכל, לפזר למוסדות חינוך - פחות זמינות ופנאי לפנק בבוקר במיטה עם אלפחורס את האישה האהובה…

אני דווקא לא מסכימה עם זהזרלאיבין

זה עניין של סדרי עדיפויות

לשים אלפחורס ליד הכרית עם פתק זו פעולה של פחות מ5 דק

זה דברים קטנים שעושים שינוי גדול בדינמיקה הזוגית

וההפך אם מכינים ארוחת בוקר לילדים אפשר להכין צלחת נוספת לאישה/ להזמין ארוחת בוקר עם שליח

זה עניין של מה חשוב

אם נהיה אובייקטיבים לאדם שאין זמן גם לא יהיה לו זמן להיות בפון או להתכתב עם אנשים או לעשות דברים שהוא אוהב ורובנו עושים את הדברים הנ"ל

אז שזוגיות זה דבר מספיק חשוב אפשר למצוא זמן למחוות יום יומיות של 5 דק

תהיי ראויה לכך,האופטימי

והקב"ה ידאג שתקבלי מישהו כזה.

את לא מתחתנת עם מוצר מוגמרנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ו 14:20

את מתחתנת עם אדם, פרטנר, שרוצה לעשות לך טוב ואת לו.

להתחתן עם האחד המושלם שבדיוק נותן לך את החיזור המדויק שאת רוצה - אין כזה כנראה.

הסוד הוא תקשורת.

ולא רק בחיזור, בכל ציפיה מסוימת שיש לכם מבן/בת הזוג.

המטרה היא לא חיפוש אחרי שלמות, וגם לא מה שהכי קרוב לשלמות.

המטרה היא אדם שאפשר לתקשר איתו בצורה בריאה, שהוא קולט, שהוא רוצה שיהיה לכם טוב וששניכם מוכנים לעבוד על זה.

רוצה פרחים כל שישי? אפשר להגיד.

גם מתנה, אפילו איזו מתנה ספציפית.

זה לא גורע מאפקט החיזור.

וללמוד עוד לפני החתונה - לא לצפות מאף אחד להבין ללא מילים, בן/בת זוג לא אמור לקרוא מחשבות ולא הבעות פנים עמומות.

וזה לא קשור למידות טובות, מכירה אנשים מהממים שלא קולטים את הצורך המדויק של האישה ולא את שפת האהבה שלה.

תקשורת טובה זה הנתון הכי חשוב להצלחה בזוגיות. 

הייזרלאיבין

רוצה לענות לך על כמה דברים

חשוב שתביני לא היינו נשואים דקה וחצי

זו זוגיות שנבנתה במשך שנים..כלומר לא התחתנו וישר הכל היה מושלם התחתנו עם הרבה אהבה ורצון להטיב אחד לשניה אבל כמו כל זוג עבדנו על הזוגיות דיברנו הרבה למדנו אחד את השני הסברתי לו בדיוק מה משמח אותי ומה פחות מדבר אלי ולאט לאט הוא הבין איך אני מרגישה אהובה ומחוזרת ומתוך זה שגבר אוהב אישה והוא רוצה לעשות אותה מאושרת אז הוא יעשה את הדברים שהיא הסבירה לו שמשמחים אותה

.אני חושבת כמו שרשמו לך מידות טובות זה הבסיס להכל..זה דבר שאני יכולה להעיד עליו היה לו מידות של בנאדם 1 לדור היינו נשואים כמעט עשור ואני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שראיתי אותו כועס אז תחפשי גבר עם מידות טובות ורגוע

לגבי דייטים אני באמת מאמינה בתחושה פנימית אני יכולה לומר לך שבשניה שראיתי את בעלי ידעתי שהוא יהיה בעלי לא חושבת שכשתרגישי מחוזרת תרגישי שזה גובל באובסיסיביות ההיפך את תרגישי אהובה ושמישהו דואג ואוהב אותך

וגם בדייטים בעיני אפשר לראות הרבה..הוא דואג לבדוק אם הגעת הביתה. מציע לך לשתות/ מביא איתו משהו לפגישה/ יוזם/ בפגישות מתקדמות מביא פרחים או פינוק קטן

אבל זה דברים שעם אדם טוב ניתן גם לבנות יחד

מאחלת לך מכל הלב שתמצאי את שאהבה נפשך

(לקרוא אותך זה קצת חמוץ על מתוק)משהאחרונה
יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
אני חושבת שזה קשור להגדרה של מה זה יציבותלגיטימי?אחרונה
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפי
נקודות מעניינות הפי.גבריאל.ק.צ
חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה
בניית קשר בדייטיםיובללל

התחלתי לצאת לפני כמה חודשים, ככה שאני יחסית חדש בנושא.

נקודה ששמתי לב שממש מפריעה לי ומרתיעה אותי היא כל עניין מעבר הקשר מהדייטים הראשונים שהם יותר בירור כללי לבין קשר שנהיה עמוק יותר ויותר. אני כאילו לא יודע איך לעשות את זה, מתי זה נכון ואיך לדעת האם הצד השני מעוניין.

אני מבחינתי כשאני מגיע לדייטים, בשאיפה שכבר אחרי 2-3 פגישות כבר יהיה שיחה זורמת משני הצדדים ושגם הצד השני יזום, כי הרי שנינו באנו להכיר, לא?

מרגיש לי שאצל בנות זה פחות ככה. הן לא ישלחו הודעה מעצמם להתחיל שיחה או ירימו טלפון לשאול מה נשמע.

האם לדעתכם זה המצב הנתון או שיש משהו שאני צריך לעשות בנידון?

ובכלל, אשמח לשמוע את חכמתכם בעניין מעבר מדייט לקשר.

תבורכו 

מרגיש לימשה

שאתה מרגיש שאתה יותר מדי משקיע וזה לא הדדי. אני טועה?

דווקא מה שהוא אומר זה ממש נפוץadvfb

לא יצא לצאת עם בחורה שאחרי דייט שני שלישי הבחורה מעצמה שלחה הודעה בלי ששלחתי לה.

אולי אני המוזר?

אולי אני חריג בזה בגלל שהכרתי אותן מראש בהתכתבותמשה

אבל בזמנו, בטח שהיה תקשורת דו כיוונית גם מבחינת יוזמה. וכשאין, זה לגמרי חשוד בתור היא לא מתלהבת אבל "עושה מה שצריך".

אתה גם בדור אחרררadvfbאחרונה

יש הבדל ממש גדול בין התרבות כיום של הודעות וואטסאפ

לבין הודעות בש.א בפורום או סמס

הרבה הצלחה!advfb

אני יוצא כמה שנים ב"ה ולא יודע איך זה אצל בנות..

אחרי 3-4 דייטים, אז אפשר לעשות סוג של שיחת חתך (לא כמו בצבא, אבל יש קווים מקבילים ;) ) שבה בהם עושים תיאום ציפיות.

קודם כל אתה משתף איך אתה מרגיש ביחס לקשר ואז - 

איך את מרגישה ביחס לקשר?

במידה והכל טוב, אז שואל -

איך מפה ממשיכים?

ולאו דווקא שהיא תענה תשובות ברורות, אלא שניכם בונים את זה ביחד.

בגלל שבכל זאת מדובר במישהי מסוג בת, ובקשר קשר שמכוון להקמת בית בישראל, זה קצת שונה מתיאום ציפיות במערכות יחסים אחרות, וגם על זה כדאי לתת את הדעת. 

^^ מסכימה. אל תצפה שדברים יקרו מעצמםלגיטימי?

אני מאמינה שהבסיס לזוגיות תקינה זה תקשורת תקינה.

מפריע לך שהיא לא יוזמת?

תגיד לה את זה.

מצפה שגם היא תתקשר\תשלח הודעה מיוזמתה - תגיד לה את זה.

סביר להניח שיש לכם ציפיות שונות, עמדות שונות על המקום בקשר.

צריך לנהל את השיחה הזאת בחכמה, לא כביקורת על איך שהיא היתה עד כה, אלא -

עד כה היה לי טוב וחיובי, ואני רוצה לקדם את הקשר הזה עוד קצת - ומתוך המקום הזה לדבר. לבדוק אם גם היא נמצאת במקום הזה בכלל, אם גם היא רוצה להצמיח את הקשר, ולבדוק איך כל אחד מכם יכול לעשות את זה.

בהצלחה!

כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימי

כרגע מה שעולה לי לראש:

עשיית מעשים למען האחר,

חשיפה של נושאים רגישים,

צבירת חווייות משותפות

ויש כמובן עוד..

הסדנא מתחילה בהיכרות,

היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.

כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.

אני הגעתי אליה עם 2 בנות.

עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).

היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.

בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).

עם אשתי,

היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.

וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.

לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.

אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).

לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.

אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.

לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..

עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.

עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.

רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.

(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך) 

תודה רבה על הפירוט!!איזו

מה שעולה מכאן שעבדתם על חסימה רגשית. זאת אומרת, הרגש הפוטנציאלי קיים רק שהוא חסום ולכן לא מופיע בפועל.

אבל ייתכן שבאמת אין שום רגש וזה לא עניין של חסימה. צריך פשוט לעבוד בהנחה שיש חסימה רגשית, ואם זה לא עזר אז כנראה שאין שום רגש פוטנציאלי.

הבנתי נכון?

נכוןהאופטימי

רק אחדד שאם יש התאמה שכלית, *הערכה הדדית, דיבור נעים ואין דחיה מבחינת הנראות.

אז הסבירות לחסם רגשי היא מאד מאד גבוהה.

*לגבי הראשונה שהזכרתי לעיל, לקראת סוף הקשר היא אמרה לי שהיא מרגישה שאני לא מספיק מעריך אותה, עד אז לא שמתי-לב לזה, אבל כשהיא אמרה את זה פתאום הבנתי שזה נכון..

בעיניי,לגיטימי?

שווה להתייעץ עם איש מקצוע.

מה את מתכוונת שאת אומרת איש מקצוע?advfb

זה נשמע לי שאלה שיא הטריוויאלית.

ואולי איש מקצוע זה יהיה מאמן לחתונה.. איזה אנשי מקצוע עוסקים בזה?

אני לא מכירה את השואללגיטימי?

@איזו

ויש מגוון עצום של אנשי מקצוע.

וצריך למצוא את הסוג והאדם המתאים לאירוע.

באופן אישי, נעזרתי באנשי מקצוע שונים לדברים שונים. לי חשוב ניסיון החיים של האדם, וגם סוג ההכשרה.

לא דומה בעיניי אדם שעשה קורס של חודשיים אצל מאמן אחר ומגדיר את עצמו כמאמן לחתונה ועוסק בזה שנה, לבין אחרים שלמדו טיפול בצורה רצינית יותר במסגרות אחרות, ועוסקים בזה מספר דו ספרתי של שנים.

יש היום המון גישות טיפוליות. יצא לי ללכת לאנשי מקצוע, להשקיע זמן וכסף, ולא התאים לי. יצא לי ללכת לאנשי מקצוע אחרים, שמאוד עזרו לי. מצאתי שהגישה של האחרים דיברה אליי הרבה יותר מהראשונים, שלא היתה לי מועילה. 

בעיני שווה להשקיע זמן ומאמץ למצוא אדם שיוכל לעזור לך, במיוחד אם מדובר במשהו שיש בו דפוס חוזר. אפשר לפתח מיומנויות וכלים, שלענ"ד יסייעו גם בחלק הבא של המסע הזה.

מניסיון אישיהאופטימיאחרונה

אורך ההכשרה ושנות הניסיון לאו דווקא מעידים על התאמה ואיכות,

וזה נכון לכל דבר ועניין..

לגבי טיפול, הפרמטרים החשובים הם התאמה בהשקפת עולם וחיבור בין-אישי.

תודה רבה. שבעתי מאנשי מקצוע הללו.איזו
אפילו אחד לא עזר לי, והלכתי לכמה..
גם אם היית אצל כמהadvfb

לא הייתי ממליץ להכליל

לדעתי זה תלוי בפרמטר אחד מרכזי.מוקי_2020

האם אתה יכול להכיר בחורות נוספות בקלות ? כאלה שסיכוי סביר שתהיה התלהבות כמו שהיתה לך כבר.

אם כן, אז כנראה עדיף לך להמשיך הלאה.

אם לא, אז שווה לבדוק לעומק אם יש משהו לעשות כדי להתניע את הקליק. ברוב המקרים יש מה להתניע.

הרי אם זו היתה הבחורה היחידה בעולם, היית מתנהג אחרת. זה על אותו סרגל.

החלק הקריטי הוא שאין לך משהו שאתה לא אוהב אצלה וזה רק נייטרלי כזה. כל עוד נייטרלי אז הכל פתוח ולפעמים גם משתלם יותר,

כמו תבשיל טוב על אש נמוכה.

בהצלחה.

איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))
נוו איך אף אחד לא כתבאדם פרו+

אין מצב שאתה מרים ידיים אחי!!

אם אין לך דאודורנט טוב..

אתה לא מרים ידיים, אחי!!

בגללכם הייתי צריך לכתוב את הבדיחה המטופשת הזו.

בדרך הבאה :מוקי_2020אחרונה

הכרת הטוב.
להעריך את הקיים.
לא לקחת אותו כמובן מאליו.

עכשיו, יש לך 2 דרכים.
הדרך הארוכה 
תצטרך להגיע לכזו תחתית,
שגם אם תראה פרח ברחוב או תעשה הליכה קצרה בפארק ביום עם שמש טובה,
 הדופמין שלך, התחושה הנעימה, הריגוש,  יעלה כמו שחקן כדורגל שמבקיע גול בדקה 90 מול 50,000 צופים.

או הדרך הקצרה
זה שתתחיל ממחר בבוקר, שינוי בסיסי, סיבוב פרסה, בעזרת צעדים קטנים מאוד,
על מנת שתהיה מאושר ושמח בחלקך, גם במצב הקיים. וברור שזה אפשרי כי מיליונים בעולם עוברים ועושים את זה.

עכשיו למשהו יותר מעשי.
תעשה ניסוי.
נניח אתה בתקופה שאתה לא שולט במחשבות ומרגיש ריקנות. אין לך חשק לכלום. 
תתקין אפלקציה עם מד צעדים.

תתחיל לשים לב כמה אתה זז כל יום.
אם למשל אתה  זז 5000 צעדים ביום ועדיין רצות מחשבות לא נעימות,
אז תנסה לזוז 10,000.
ואם זה לא מספיק אז 25,000 צעדים ביום. פשוט תתחיל ללכת עם מוסיקה נעימה או פודקאסט שמדבר על נושא קליל מאוד.

דבר אחד בטוח :
כשעייפים  ממאמץ בריא במהלך היום, אז  בסוף היום, אין זמן לחשוב על הרמת ידיים נפשית,
פשוט רוצים לנוח בכיף והכל רגוע מאוד.  זה מדע בסיסי ופשוט. 
לאנשים עסוקים אין זמן למחשבות האלה.
אין לך במה להתעסק ? תמצא משימות קטנות ופשוטות שלא דורשות מאמץ מחשבתי ותסיים אותם.

למה חשוב שתעשה השתדלות ללמוד את הדרך הקצרה ?
כי גם אחרי  שתמצא זוגיות יש אתגרים חדשים שגורמים לבן אדם להתעייף וצריך ללמוד איך להתמודד טוב יותר בתקופות האלה.
עדיף כמה שיותר מוקדם.

בהצלחה.

נפל לי האסימון שעברו 5 שנים מאז שהתאהבתי..ראומה1

ההרגשה הזאת המרחפת שכיף, שטוב, שמעניין, שנעים.

טוענים שזו לא אהבה באמת שזה שילוב של הורמונים ופרשנות שלנו על המציאות.

למה לחפש את זה בכלל בתחילת קשר אם זו מערכת הורמונאלית ופרשנות עצמית למציאות?

תהיה מתוך יאוש

נוצר לי הרושםintuscrepidam
שבנות נוטות יותר להגיע סגורות מראש ופחות עם פתיחות פנימית לחפש את הטוב בצד השני ואת דרך להתחבר. יש כמובן גורמים הרבה מסביב, אבל בסוף אם שני הצדדים מגיעים פתוחים להכיר אז ההתאהבות נוצרת ע"י החשיבה על הצד השני והמעשים כלפיו 
למה לחפש את זה בכלל אם זו פרשנות של המוח שלי?ראומה1
לא אמרתי לחפש, התכוונתי ליצור את זהintuscrepidam
המוח זה המשכן של העצמיות שלך 
המח הוא כלי מצויין שמשרת אותנודרייב

גם רעב נובע מפעילות מוחית בעקבות מחסור באוכל. אחרת היינו שוכחים לאכול...

זה לא מוריד מחשיבות וחווית האכילה

התאהבות היא טובה וחשובה, בלעדיה היינו בודדים ומרוחקים.. זה מוסיף רגש וחיבור לאדם שאליו אנו רוצים להתקרב. 

התאהבות אבל היא דינמית, שיכולה להתעורר בשלבים שונים בקשר והיכרות.

כנראה שלרוב היא לא תתעורר בדייט ראשון בו אנו יותר לחוצים ובוחנים אחד את השני. לכן כדאי לתת לזה קצת זמן ולראות אם מתפתח משהו 

לא חייב לחפש את זה, אבל לא בגלל שזו רק פרשנות שלנונוגע, לא נוגע

כי בהקשר הזה העולם מתווך לנו דרך הפרשנות שלנו. אין פה עניין אובייקטיבי של אמת או שקר. יש מישהו שיהיה לך חיבור טבעי אליו ולמישהי אחרת לא יהיה, ולהיפך.

בנוסף לכך, המצע שעליו אנחנו מתנהלים זה המוח שלנו, נרצה או לא. אם למישהו יש לדוג' חסימה כלשהי, הוא לא יכול להגיד לעצמו "תתעלם ממנה, זו רק פרשנות שלך למציאות" וזה יפתר, כי המוח שלו מתנהל לפי החסימה גם בלי שירצה. ואפילו אם הוא כל הזמן יקדיש תשומת לב ויבדוק אם הוא מתנהל לפי החסימה או לפי מה שנכון, זה עדיין לא ישנה את המבנה הפיזיולגי שנוצר במוח שלו שיוצר את החסימה, וזה ישפיע על הרצון שלו. צריך "לחווט" מחדש את המוח.. ועם עבודה זה אפשרי. רק צריך קצת ללמוד איך המוח עובד כדי לעשות את זה בצורה הכי מהירה יעילה.

ולעצם העניין- חיבור יכול להיות טבעי ומיידי אבל גם יכול להיבנות עם הזמן. אם חושבים שזה חייב להיות כבר בהתחלה יכולה להיווצר במוח חסימה שתמנע מהחיבור לקרות גם בקשר שהוא כן היה יכול לקרות בו.

וגם יאוש יוצר דפוסים לא טובים במוח.. אז כדאי נסות לחשוב טוב

כי זה פשוט עוזר...פצל"פ

אהבה אמיתית זה דבר שנבנה עם הזמן והנתינה והקבלה וכל מה שזוג חווים

אבל את כל זה אין מספיק בהתחלה

וזה קשה או אפילו בלתי אפשרי לעבור את כל הדרך הזאת עד לשם בלי שיש לך כלום שמניע אותך

אז לכן הקב"ה ברא לנו את ההורמונים...שיתנו לנו את הכוחות בדרך להגיע לאהבה אמיתית

הרבה הצלחה בע"הadvfbאחרונה

לגבי התהיה - אפשר לדמות את זה למצת ברכב. 

כדי שהרכב יתניע זה ניצוץ קטן שידלק ויפעיל את כל המערכת.

הניצוץ הזה הוא ההתאהבות.

זאת אולי תחושה שיטחית בתחילת קשר

אך בקשר יציב, וק"ו קשר ממוסד, התאבהות יכולה להיות ביטוי לאהבת אמת כלפי בן/בת הזוג.

אולי יעניין אותך