הציו*** הדתית...על הר ה' ששמם

כאפה. כאפה. עוד אחת.

תגידו למה הציונות הדתית מחכה לכאפה הבאה שהיא תקבל מהמדינה?

היא לא הבינה שה'אתחלתא' מחכה לגאולה?

אם יהיו עוד מכות ( ויהיו ) היא כן תבין?

היא לא יכולה לצאת לרחובות ולהפוך פה את כיוון החשיבה במאה שמונים מעלות?

רציני, מנסה להבין את המחשבה שמאחורי זה. 

לציונות הדתית קשה להתמודד עם הלכה ברובד המעשיהתוהו המזדחל

ברובד הרעיוני היא סבבה++  אבל ברגע שצריך להפוך דיבורים למעשים התפיסה ההומניסטית הדמוקרטית תקועה לה כמו מסטיק של חמש טון לסנדלים

המחשבה היאסיגריה מעשנת

לתת לקב"ה להנהיג את העולם שלו ואת התהליכים בו ולא להיתערב 

אז אל תיתני צדקההדובדבן שבקצפת

כי ה' עשה חלק מהאנשים עניים וככה הוא מנהיג את העולם שלו ואנחנו לא צריכים להתערב.

זה לא ככה, כתוב בפירוש שצריך לתת צדקה לענייםכהנא צדק!

אין שום רב שמפרש שצריך לתת לעני להתפרנס מעצמו. וגם לגבי הגאולה- את כניראה חושבת שהרבנים והציבור לא עושים ולא מנסים לעשות כלום לקירוב הגאולה, ובכן- את טועה בגדול מכיוון שאם כך היה, הרבנים לא היו קוראים להגיע לעמונה, ולא היו מנסים להכניס נציגים כביכול ימניים לכנסת, ולא היו מורים ללכת ךלהפגנות, וגם לא היו מורים לגור ביו"ש או ללכת לצבא, או לבוא לגור בארץה ישראל בגלל שהקב"ה יביא אותנו עם מכונה מיוחדת מחו"ל וגם לא היו לומדים תורה שנאמר שלימוד תורה מקרב את הגאולה, ולא היו עושים עוד המון דברים. עכשיו בשורה תחתונה גם אני הולך כמו רבים שדעתם שונה מרוב רבני הציונות הדתית, אבל לאמר שהם לא עושים כלום. טעות חמורה בידייך.

גם לכבוש וליישב את הארץ כתוב בפירוש.הדובדבן שבקצפת
והרבה יותר פעמים ממצוות צדקה.

לא נגעתי בכלל בשאלה של האם עושים או לא, רק המחשתי ל'סיגריה מעשנת' את המגוחך שבטענה שלה.

ד''א אני לא חושבת שלא עושים כלום אבל בהחלט לא מספיק. מה שעושים הוא מזערי לעומת מה שהיו יכולים לעשות אם היו נפטרים ולו רק ממשוואת ה''מה שלא לפי חוקי המדינה=נגד המדינה''. שלא לדבר על משוואת ''יסוד כיסא ה' בעולם=קדושה''
בכל אופן אין רב שאומר לא לתת צדקהכהנא צדק!

ויש רבנים שלמדו יותר תורה ממך שסוברים אחרת (אני לא בדעה של הרבנים האלה אבל יש כאלו)

זה עצוב, אבל לא מפתיעהדובדבן שבקצפת
בחטא המרגלים תמיד הגדולים נופלים הרבה יותר חזק. המרגלים היו נשיאי השבטים, ענקי עולם. וזה לא מנע מהם לחטוא במאיסת ארץ חמדה.
את ממש הפוכה שאת משווה בין המרגלים לבין הרבנים של היום.כהנא צדק!

"הזהרו שלא תכוו, שנשיכתן נשיכת שועל, ועקיצתן עקיצת עקרב, ולחישתן לחישת שרף וכל דבריהם כגחלי אש?" עם כל הכבוד של הבערה המצויינת למען ארץ ישראל

יפתח בדורו כשמואל בדורו.הדובדבן שבקצפת
בלבול מוח! הרב צבי יהודה הוא האחרון שישב בחיבוק ידיים.כהנא צדק!

אל תמציא שטויות. הציונות הדתית (מדבר על חלק מהרבנים) מורים לעשות הרבה מאוד דברים בכל מיני רובדים.

שמעתי מהרב אליקים לבנון שהוא אומר שעכשיו אנחנו מנמיכים רעש ומחכים לפרצה שנוכל לרוץ איתה מהר לכיוון נגאולה

אה, והפרצה הזאת תיוצר מעצמה? ככה, פוף, המפץ הגדול?הדובדבן שבקצפת
ואני לתומי חשבתי שגאולה זה תהליך קמעא קמעא ולא בבת אחת.
תשאלי את הרב אליקים, את מוזמנת בשמחה, לא חכמה לצעוק מהצדכהנא צדק!

תקבעי איתו פגישה או תתקשרי אליו כל בוקר אפשר עד 10:15 0524239709, אבל אם את באמת רוצה לקבל תשובות דברי איתו בכבוד

וזה לא סותר מה שהוא אומרכהנא צדק!אחרונה

אאממברגוע

בסופו של דבר בזכות הציונות הדתית חיים היום יותר מ 400,000 אנשים בישע,

והרבה שמולאנים מודים שא"א לפנות את כולם, ופתרון שתי המדינות ירד מהפרק.

נכון שחיים שם גם הרבה חילונים וחרדים, אבל רק בזכות הציונות הדתית התחילו להקים שם יישובים.

(כמובן שזה רק דוגמא לעוד הרבה דברים)

אנחנו מאמנים בקמעה קמעה, ולדעתי אם מסתכלים לטווח ארוך רואים בחוש שאנחנו רק מתקדמים.

אם הייתה דרך אחרת להביא את הגאולה ביום אחד, היינו מצטרפים בשמחה, אבל לצערנו אין דרך כזאת.

"הקמעה קמעה"-זה שלב שלבעיאית"י

ולא מחייב שזה אמור להיות ארוך 

>>הדובדבן שבקצפת
רובם המכריע של ה400000 איש לא הגיע בשנים האחרונות. הציונות הדתית בתחילת דרכה עשתה הרבה, עד שהיא החליטה 'להתנחל בלבבות'. (שזה די מקביל ל'אני דתי בלב').
פעם 'לגור בישע' היה חזית המאבק על ארץ ישראל. היום רוב מי שגר שם קרוב יותר לעורף מאשר לחזית.
400000 איש יחסית לכלל ה"ציונות" הדתית זה לא הרבה ובטח שלא מספיק. ולא, זה לא מה שימנע מהמדינה לפנות אותם; למי שלא שם לב, הפינוי השקט כבר התחיל. גבעת האולפנה, עמונה, מגרון, שוב עמונה- זה רק ההתחלה. בשקט בשקט עוד ישוב ועוד ישוב חותמים: ארץ ישראל לא שלנו. אז כשיגיע הפינוי הסופי, לא ניאבק. אין לכם מה לפחד לפנות אותנו, רק תציעו חלופה ונלך מכאן, הנה כבר אנחנו מוכיחים. תחתכו את הילד לשניים, לא אכפת לנו, הוא לא שלנו. לפחות נקבל משהו עד שגם אותו יקחו לנו.
בעמונה לא חתמו? אין ברירה, נאלץ אותם לחתום: אין לנו זכות מוסרית להיאבק על ארץ שלא שייכת לנו.

קמעא קמעא זה לא לאט לאט, אלא מעט מעט. שלב אחרי שלב, ואם אנחנו רוצים המעבר משלב לשלב יכול להיות מאוד מהיר.

איפה רואים שאנחנו מתקדמים? מה הישוב האחרון שנבנה? מתי זה קרה? סליחה, אבל מי שחושב שאנחנו מתקדמים, הוא עיוור.
זה לא עניין של טווח, זה הרבה יותר פשוט: פעם היינו במגמה חיובית ובנינו יישובים, והמגמה הזאת הפסיקה, וכשלא מתקדמים- נסוגים.

אולי אין דרך להביא את הגאולה ביום אחד, אבל זה לא פוטר אותנו מלנסות.
לשבת בבית ולומר שאין דרך, זו ודאי לא הדרך.
תשובות:ברגוע

א. מאז ההתנתקות עלה מספר התושבים ביו"ש ביותר מ 150000,

אז כנראה שבמקביל להתנחלות בלבבות, גם מתנחלים בא"י..

ב.לאמר שיש עכשיו פינוי שקט, מחילה- זה פשוט לא נכון.

בכל הדוגמאות שהבאת- התושבים נשארו ביו"ש.

ובסופו של דבר מספר התושבים (וגם הבתים) רק גדל כל שנה.

וחוק ההסדרה (או דברים אחרים שאיילת שקד עושה) אמורים למנוע את הפינויים "המשפטיים".

גם אני נגד ההסכמים שעשו, וברור שלפנות יישוב, גם אם זה להר ליד, זה נורא, וברור שצריך להקים

עוד ישובים ולספח את כל יו"ש.

אבל אני בהחלט חושב שאנחנו מתקדמים, גם אם לא בקצב שאנחנו רוצים,

תושבי עמונה (וגם רוב היישובים האחרים) לא היו חותמים על הסכם שמפנה אותם לגמרי מיו"ש,

לפי דעתי מהמאבק האחרון יצא ההפך- כולם ראו כמה נאבקים בשביל כמה קרוונים, וכמה נוער הגיע לשם בשביל להתנגד לפינוי.

זה לא המצאה שלי- הרבה שמולנים מודים שא"א לפנות את כל יו"ש, ושרעיון שתי המדינות ירד מהפרק.

ואני לא כתבתי שצריך "לשבת בבית ולומר שאין דרך"

אבל אני גם לא חושב שצריך לשנות כיוון של 180 מעלות כמו שהפותח כתב.

ולגבי המשפט הזה: " קמעא קמעא זה לא לאט לאט, אלא מעט מעט. שלב אחרי שלב, ואם אנחנו רוצים המעבר משלב לשלב יכול להיות מאוד מהיר"

יש לך רעיון מקורי איך לעשות את זה? אני אשמח לשמוע..

לא הבנת מה שאמרתי.הדובדבן שבקצפת

א. 150000 זה לא מספר מאד גדול, מספיק שכל משפחה מביאה עוד 2 ילדים וכבר מגיעים למספר הזה.

אבל בוא נעזוב מספרים, כמות האנשים וגם כמות הבתים הם לא המדד להתקדמות. כמה יישובים הוקמו בשנה, שנתיים, 5, 10 שנים האחרונות? אפס. וכשלא מתקדמים, בהכרח נסוגים, ומכאן אנחנו מגיעים ל-

ב. זה לא משנה שהתושבים נשארו ביו'ש. הם כבר חתמו על זה שארץ ישראל לא שלנו, ולכן אין להם שום זכות מוסרית לשבת בשטחים הכבושים מ67 או 48, בטח שלא להיאבק אם יחליטו לפנות אותם. 

המדינה לא מפחדת מכמות של אנשים, היא מפחדת ממאבק. אבל מי שכבר הוכיח שהוא לא יאבק - אין סיבה לפחד ממנו, אפשר לפנות אותו בקלות 'ברגישות ובנחישות'.

חוק ההסדרה אינו התקדמות, אלא בלימה חלקית של ההרס. זה לא משנה כי ההתיישבות הישנה רקובה וגוססת, אם היא לא תמות מבחוץ היא תמות מבפנים, כי היא לא מתקדמת. היא לא מקימה יישובים חדשים, ולכן נסוגה כל הזמן עם עוד ועוד הסכמים וקומבינות.

אז איפה אתה רואה התקדמות? איטית ככל שתהיה, איפה היא? אולי יש פה ושם התקדמות נקודתית, אבל המגמה הכללית היא של הרס וחורבן והסכמים.

אין הבדל בין הסכם שמעביר את התושבים 2 מטר לבין הסכם שמעביר אותם 20 קילומטר, שניהם מצהירים על כך שארץ ישראל לא שלנו, אז מה אתם עושים פה בכלל? לכו לאוגנדה וזהו...

הנוער שהתכונן למאבק בעמונה לא התכונן להיאבק בשביל קרוואנים אלא בשביל ארץ ישראל! אבל לצערנו תושבי עמונה לא מספיק האמינו בזכותם לשבת בנקודה המדויקת הנוכחית שבה הם יושבים, והחלישו את כל הכוחות שהיו מוכנים להיאבק על ארץ ישראל.

מי שחושב שהמדינה לא יכולה לפנות את כל יו"ש חי בסרט, וזה ששמאלנים אמרו את זה לא הופך את זה לנכון. ביבי הרבה יותר חכם ממנו; קודם הוא מסרס את המאבק ואחרי שלא יהיה פחד ממאבק הוא יוכל לפנות כאוות נפשו. בדיוק כמו שהוא זורק לנו עצמות של בניה בתוך יישובים, הוצאת קיטור מבוקרת, שנרגיש שאנחנו עושים משהו...

ג. מה לדעתך צריך לעשות? אני יודעת מה הדרך הנכונה בעיני, אבל זה לא חכמה לזרוק אחריות. מי שבאמת רוצה גאולה צריך לשבת ולחשוב מה זה גאולה, מה המצב כיום, איך מתקדמים ולאן... לא לומר שאין דרך ולהסיר אחריות.

לא חושבת שכוונת פותח השרשור היתה להפוך כיוון בכל המובנים, אבל בחלק מהם וודאי שצריך לעשות שינוי. לדוג' בגישת "בטח שא"י זה חשוב אבל לא נילחם עליה ולא ניישב אותה כי אסור לעבור על החוק של המדינה הקדושה", וכו'.

אני דווקא כן הבנתי..ברגוע

אני פשוט לא מסכים איתך.

תושבי עמונה רצו להישאר על אותו הר מסיבות אידיאולגיות, והם נאבקו חודשים ארוכים,

כולל דחייה של הסכמים קודמים למרות לחץ כבד שהיה עליהם.

וגם ההתיישבות בכלל רוצה מאוד להקים יישובים חדשים, זה בכלל לא נכון שהיא "רקובה וגוססת",

מאיפה הבאת את זה??

נכון, לצערנו הבית היהודי (ואולי גם ראשי המועצות) לא לוחצים מספיק בשביל שזה יתקיים.

ואני גם חושב שעלייה במספר התושבים והבתים זאת התקדמות.

ובכלל- לדעתי חוק ההסדרה זה גם התקדמות גדולה, אני סומך על סמוטריץ' ואורית סטרוק (שאמנם לא חברת כנסת אבל דיברה על זה) שמבינים בהתיישבות יותר ממני וממך- שממש היללו את החוק הזה, וגם הודו שלפני כמה חודשים היה סיכוי אפסי להעביר את החוק, ובזכות תושבי עמונה (והנוער שהגיע) הצליחו להעביר אותו.

ואני מסכים איתך במשפט האחרון, וכל הנוער שהגיע לעמונה הוכיח את זה במעשים. איפה ראית שכתבתי משהו הפוך? אני זרקתי אחריות? כתבתי שאין דרך? מסכים שצריך להמשיך ולהאבק נגד הסכמים וכו'

אבל זה בהחלט לא שינוי של 180 מעלות כמו שהפותח כתב.

בוא נדבר על זה.הדובדבן שבקצפת
מה המטרה שלנו?
כי הכל נובע מזה.
המטרה שלנו ליישב את יוש?
ליישב את כל שטחי המדינה?
להעיף ת'ערבים?
להנהיג מדינה יהודית?
מה לדעתך המטרה?
המטרה לקרב את הגאולה!ברגוע

ומיציתי כבר את הדיון הזה..

צדיקכהנא צדק!

לגבי חוק ההסדרה, ספרו לנו , הללו אותו, עשו לחיים, חיו בפנטזיה, בוא תספר לי איפה החוק עומד היום? תקוע בהצבעה שנייה. ובוא אני אספר לך שנתניהו שלפני העברתה התקציב, הוא לא נתניהו שאחרי העברת התקציב, והרב כהנא כבר אמר. השאלה היא מהי המטרה? מהות או כמות? לדעתי וודאי שמהות. וסמוטריץ וסטרוק וויתרו על המהות והלכו לכמות ועיניי הדלות רואות בזה בעייה.

מחכים איתו עכשיו עד שאובמה יעוף..ברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע! בתאריך ה' בטבת תשע"ז 18:51

ואני מסכים איתך שהם היו צריכים להתעקש שעמונה תיכנס לחוק.

פשוט עםפ כל הכבוד של בנט וסמוטריץ- הם הפקירוכהנא צדק!

בושה וחרפה, ועוד אחרי זה יש אומץ לבנט לקרוא לרבנים  ו"להסביר" כמה טוב מה שהוא עושה.

..ציף
עבר עריכה על ידי ציף ציף בתאריך ד' בטבת תשע"ז 16:05
איך תעשה מהפך כשהראש והגרעין מאמין שהמדינה הכופרת קדושה ?
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך