הכתומים לא לומדים - הגיע הזמן ללמוד את הלקח!השם הוא המלך!
הכתומים לא לומדים: הגיע הזמן ללמוד את הלקח  
 
  


המבצע בעזה הסתיים ללא הכרעה, וחמאס ממשיך לירות על ישראל. האם זה היה שווה?

שושי גרינפלד מבקשת להפיק לקחים
כ"ב טבת ה´תשס"ט - שושי גרינפלד

והנה, שוב הסתיים מבצע הראווה בעזה ב... לא כלום. זה היה צפוי מראש. שוב שוכבים בנינו מתים, במוות מיותר טיפשי וחסר תועלת. במקום כל מחבל חמאס שנהרג, ישלחו האיראנים שבעה אחרים. ואם יצליחו להמליך בעזה את אבו מאזן- מטרת המבצע המקורי של שליטי בג"צ ושלוחיהם, אזי נשמע בקרוב חלילה גם על הגירוש הבא. אולי יהיו עוד כמה פרפורי מלחמה, אבל גם הם יסתיימו ב... לא כלום. גם הם רק יביאו, חלילה, עוד מוות מיותר וחסר תועלת.

גם לפני גירוש קטיף היה מבצע, קראו לו: חומת מגן, והנה התוצאות: גירוש, טילים, עוד מוות ועוד הרג. הגיע הזמן לעשות חשבון נפש. לו היו החיילים הכתומים מסרבים לצאת למבצע הראווה הנוכחי, ודורשים שאחד היעדים יהיה חזרה לגוש קטיף, אחרת הם לא משחקים ושוברים את הכלים, לו היו החיילים מסרבים לצאת לקרב כדי להמליך את ארגון הרוצחים אש"פ על פני חמאס, ולעזור בכך בקרית הקברים גם של יו"ש וגם של המדינה כולה, היה סיכוי לשינוי אמיתי.

היה ברור מראש שזו לא יותר מעוד מלחמת ראווה פוליטית. אליקים העצני גם גילה לנו את מטרותיו האמתיות של המבצע: "כל הגורמים האלה, וחבורת אולמרט-לבני בראש, חותרים לחסל את החמאס כדי שיוכלו להעביר את השטח לפת"ח. או אז יכריז הקוורטט על "חיסול הטרור" ומדינת פלשתין תוכרז בהתאם למפת הדרכים. וכך ייצא שישראל הקיזה את דמה למען הקמת מדינת אויב בארצה, וכרתה בעצמה את קברה.

הדוברים מציגים את העילה לצאתנו למלחמה, לכאורה בפשטות: יום אחד השתגע החמאס והחל ממטיר רקטות על ישראל. הם אינם מספרים שהחמאס מוכן כל העת להפסיק את האש, אם רק נסכים לפתוח את המעברים. ומדוע אנחנו מתעקשים לסגור אותם? מפני שהפת"ח ברמאללה ומדינות ערב והמערב ביקשו מאיתנו להטיל את המצור הזה. עובדה היא שהחמאס ניצח בבחירות דמוקרטיות, זכה לרוב בפרלמנט והרכיב ממשלה. אלא שהמערב הצבוע, וישראל בתוכו, מכיר בכללי הדמוקרטיה רק בתנאי שהזוכים הם "משלנו". לכן, בהיות החמאס שייך ל"ציר הרשע" והפת"ח הוא "משלנו", ניצלו את משרת הנשיאות שנותרה בידי אבו מאזן, ראש הפת"ח, כדי לרוקן את ממשלת החמאס מכל סמכויותיה. פרצה מהפכה, החמאס תפס את השלטון ברצועה, ובתגובה הוטל החרם הזה, כדי לשרת את האינטרסים של בעלי מפת הדרכים, ובראשם הפת"ח. לישראל נועד תפקיד המוציא לפועל של הסגר במעברים, ובמסגרת זו מתעקשת ישראל, יחד עם הפת"ח והמצרים, שאת מעבר רפיח יאייש הפת"ח ולא השלטון החמאסי החדש. בתגובה, החלו ליפול הרקטות".

החייל הכתום הקטן מספר לעצמו שהוא נלחם בשירות העם, שהוא יוצא להגן על "עם ישראל", הלוואי שזה היה כך, אבל האמת המרה היא שהחייל הקטן נלחם בשירות בג"צ, ובשרות השלטון הטוטליטארי העכור של מדינת ישראל. החייל הקטן לא מבצע את פקודת "העם", הוא מבצע את פקודת שלטון בג"צ, ונוצר את האש כשאותו שלטון מורה לו לעצור. צה"ל הוא בסך הכול אחת מזרועות הביצוע של השלטון. לו היו החיילים הכתומים מסרבים לרוץ למבצע הראווה הנוכחי, היה סיכוי שכללי המשחק היו משתנים, או לפחות התודעה. סרבנות לא הורסת את הצבא. זוהי סיסמא ריקה שנועדה לסרס את מה שבאמת עשוי לעצור את זממו של השלטון. סרבני השמאל לא פרקו את הצבא, אבל הם כן שינו את התודעה וייצרו אמירה חד משמעית שהכיבוש הוא פשע, והוא משחית. השמאל, בעזרת סרבניו, שינה את ספר הפקודות הצה"לי, וסלל את הדרך לגירוש. סירוב לפעולה כלשהי מסמן את אותה פעולה כמעשה פשע. ואז יש סיכוי לשינוי.

רק החלפת השלטון בישראל, לא בבית הנבחרים, אלא השליטים האמיתיים, העשירון העליון ושליטי בג"צ, תועיל, ונוכל אולי לחיות כאן בשלווה ובשקט, ללא פגזים, וללא שחורי המדים. מי שעדיין לא מאמין מוזמן לעיין בארכיון מעריב מהשבוע שעבר, שם בכותרת ראשית נכתב כי בבית הנבחרים התקבלה החלטה כי מפלגות ערביות מסוימות החותרות תחת קיומה של מדינת ישראל לא ירוצו, ובהמשך אותה כותרת: בג"צ צפוי לבטל את ההחלטה. לבית הנבחרים אין כל תוקף. בג"צ מרוקן את החלטותיו ממשמעות או תוקף.הריצה העיוורת בשירות השלטון משאירה את המצב העגום כמו שהוא. וממנפת את המוות המיותר הבא. ואת הגירוש הבא. החיילים הכתומים הם הגלגלים שמניעים את השלטון הרקוב.

כמו בשח מט: לפעמים מקריבים את המלכה, ואז מנצחים במט.
הגיע הזמן להתפקח.

האם התנדבותנו המופרזת מביאה את הגירוש הבא?השם הוא המלך!אחרונה

האם התנדבותנו המופרזת מביאה את הגירוש הבא?

מאת הראל כהן

כדאי שננהג קצת כבוד בעצמנו ונפסיק לתת הלחי השנייה.

אחרי שבעטו בו, גירשו אותו, היכו אותו וכינו אותו בכל כינויי גנאי, הציבור שלנו אשר מסר את נפשו נגד הגירוש, כעת אץ ורץ להתנדב ראשון להלחם ולנקות את הרפש שלכלכו מי שהביאו את חורבן חבל קטיף.

זו לא הפעם הראשונה. כך גם היה במלחמת לבנון השנייה, שראש-הממשלה אמר שתכליתה להיות מנוף ל"התכנסות" - לאמור נקיון השולחן לקראת חורבן יישובי יהודה ושומרון, בדיוק כמו בחבל קטיף וצפון השומרון, ומסירת חבלים אלו לאויב הערבי.

אין היום דומה לימי מלחמת השחרור, בה כל יהודי המסוגל לצאת לקרב היה חשוב. יש היום עוד אנשים שיכולים להלחם. בעיקר חילוניים שמאלנים שתמכו ועודדו את הגירוש ובעיקר ילדיהם. לא צריך חתן לצאת מחופתו. שום חילוני לא היה עושה זאת.

איני רוצה לפגוע במוטיבציה של איש, בוודאי לו במי שנלחם להגן על חיי,  ובודאי לא במשפחות שיקיריהם נמצאים כעת על חורבות יישובי הגוש, וכל שכן לא במי שילדיו חירפו את נפשם, נפצעו ואף נהרגו במלחמה הנוכחית באויב הערבי בחבל עזה.


בנינו, אחינו אלה, הולכים בדרכו של ירמיהו הנביא ומתנדבים להיות חלוצים לצבא ולהלחם ראשונים. אין ספק ששכרם בחירוף נפשם גדול ועצום הוא
אני מעריץ את יכולתם להיות כירמיהו הנביא שכמוהו אף הם חזו את המסובב הזה מן הסיבה. הם ידעו בוודאות ש-2 המלחמות האחרונות יגיעו כתוצאה ישירה מן הגירוש וחורבן חבל קטיף הפורח. ירמיהו הנביא לא אמר אחרי חורבן בית-המקדש "אמרתי לכם", אף שהשליכוהו אחיו לבור כשלא מצא חן בעיני הממשלה מה שהיה לו לומר. אדרבה, הוא התנדב לרדת עם עמו לגלות אותה חזה. בנינו, אחינו אלה, הולכים בדרכו של ירמיהו הנביא ומתנדבים להיות חלוצים לצבא ולהלחם ראשונים. אין ספק ששכרם בחירוף נפשם גדול ועצום הוא. אולי דווקא משום שהם נלחמים למרות האבסורד, שכרם כנראה עוד גדול הרבה יותר.

אבל אני כן מבקש להאיר צד נוסף למטבע שנדמה לי שלא מתחשבים בו גדולי מחנכינו. נדמה לי שיש הבנה - סמויה אמנם, אבל בכל זאת קיימת - בליבות אותם אנשים שקיבלו עליהם החלטות הזויות, שסיכנו את האומה הזו ב-16 שנים האחרונות מאז חתימת הסכמי אוסלו הרצחניים. ואסביר את כוונתי.

כשאהוד אולמרט התמנה לראש ממשלה עקב נבצרותו של שרון, סברתי שלא יתכן שאדם, שאינו יודע מה זה נקרא לא לישון בלילה כי בנו לוחם בצבא, ימונה למשרה שיש בה התכנות לשליחת חיילים אחרים לקרב. אמרתי שמי שהינו אבי המשתמטים לא יכול לשקול בדעתו נכונה מתי מסכנים חייל ומתי לא. שאול בנו ירד לפריז. אריאל בנו ירד לניו-יורק. שניהם משתמטים משירות בצה"ל. בתו דנה עסוקה בזימה ועריות. איך יתכן שאיש כזה יהיה ראש ממשלה וינהיג את העם היהודי?

מאוד הכעיס אותי שאותה תקשורת שדאגה לכך שכל עם ישראל ידע מה שמה של העוזרת של שרה נתניהו, הסתירה בכוונת מכוון מעיני הציבור את העובדה ש-2 בניו היחידים של ראש הממשלה בפועל, ירדו מהארץ. חברים קרובים ענו לי ששיני אבות לא צריכות לקהות בגלל בוסר הבנים, והביאו דוגמאות למנהיגים היסטוריים של העם היהודי שבניהם לא הלכו בתלם.

בעת שאמרתי זאת, לא היו מלחמות נראות באופק הממשי אז. ובינתיים, הסתבר שאיש זה המשווק והשותף באדריכלות הגירוש מחבל קטיף וצפון השומרון, וכמעט של חורבן חבלי יו"ש ורמת הגולן, מעורב עד צוואר ב-2 מלחמות. (איני יודע אם היה עוד ראש ממשלה שפיקד על 2 מלחמות.)

ו
כשאהוד אולמרט התמנה לראש ממשלה עקב נבצרותו של שרון, סברתי שלא יתכן שאדם, שאינו יודע מה זה נקרא לא לישון בלילה כי בנו לוחם בצבא, ימונה למשרה שיש בה התכנות לשליחת חיילים אחרים לקרב
כעת מקננת בי המחשבה, שהפזיזות של ממשלות ישראל לספסר בחבלי נחלת אבותינו תוך לקיחת סיכונים ודאיים ומטורפים, נובעת מידיעה סמויה שאם יהיה צורך לתקן את טעויות הממשלה, הדתיים, אלה שגורשו, כבר ילכו להלחם ולמות. אני מודע לכך שעדיין קרוב למחצית קציני צה"ל אינם דתיים. אבל בעוד אצלנו יש 100% גיוס, אצל החילוניים, בעיקר השמאלנים, יש עשרות רבות של אחוזי השתמטות, ובוודאי לא שותפות מאסיבית כשלנו ביחידות מובחרות.

איני אומר לשבור את הכלים כעת ולא להשתתף במלחמה. שבירת הכלים הייתה צריכה להיעשות ערב הגירוש. אם כל חייל וקצין חובש כיפה היו נשמעים לגדולי ישראל ערב הגירוש ולא משתתפים בשום דרך, ישירה או עקיפה, בחורבן חבל קטיף, הייתה הממשלה מבינה שיש קו מאד אדום שהיא עברה ושהיא אינה יכולה להרשות לעצמה לאבד חצי של הצבא. כמובן אני סבור שכך נצטרך לעשות אם חלילה יוזמותיו של אולמרט וחבריו להחריב חבלי ארץ נוספים יצאו אל הפועל.

אבל אני חושב שאולי התנדבותנו המופרזת להיות ראשונים תמיד בשתי המלחמות האחרונות, שהן תוצאה ישירה של הגירוש, אולי מחזקת את התחושה הסמויה של הממשלה, שתמיד יהיה מי שינקה את הלכלוך שהיא מלכלכת.

ומילא אם הממשלה הייתה מבינה ומכריזה שטעתה, ושהיא לא תחזור בעתיד על מעשים כאלו, ושהיא מתכוונת להשמיד להרוג ולאבד את כל חיילי האויב שהביאה מתוניס לפני 16 שנה, ולבנות שוב את כל היישובים היהודיים, עוד היה מקום להתנדבות הזו. אבל לצערי הרב כבר אמרו שרי ממשלה זו שאין המטרה במלחמה הנוכחית למוטט את שלטון חמס, ואין המטרה להפסיק את הירי לגמרי (כך אמר שאול מופז בימיה הראשונים של המלחמה בראיון לגלי צה"ל), אלא רק "ליצור מציאות בטחונית חדשה".

הדתיים שירקו עליהם בגוש קטיף ממשיכים להלחם למות ולהיפצע. מי שיבקר בבית חולים סורוקה יראה רק דתיים ובעיקר מתנחלים.


אם כל חייל וקצין חובש כיפה היו נשמעים לגדולי ישראל ערב הגירוש ולא משתתפים בשום דרך, ישירה או עקיפה, בחורבן חבל קטיף, הייתה הממשלה מבינה שיש קו מאד אדום שהיא עברה ושהיא אינה יכולה להרשות לעצמה לאבד חצי של הצבא
התקופה היחידה שהתקשורת מראיינת כל-כך הרבה דתיים ובעיקר מתנחלים, זה בזמן המלחמה, כי כל ההורים של הפצועים וההרוגים שאותם צריך לראיין הם חובשי כיפות ושביסים. אבל אל תתבלבלו. זו אותה תקשורת שאמרה שהמתנחלים מתעמתים עם הצבא, מבזבזים את זמנו של הצבא ומקשים עליו להתפנות למשימות חשובות יותר. אותה תקשורת שאמרה שהמתנחלים מקוממים את הצבא עליהם ומשניאים את עצמם בבית השלום. כמובן אלו אותם מתנחלים שכעת נמצאים על אלונקות בבית-החולים. כעת הם נקראים בשם הניטרלי "חיילי צה"ל הנלחמים בעזה". זו אותה תקשורת שלא יודעת לנהוג כבוד באותם מתנחלים כואבים שבצר להם קצת משתוללים, בעיקר כשיש עידוד לכך מאבישי רביבים זמינים. אבל כדאי עוד יותר שננהג קצת כבוד בעצמנו ונפסיק לתת את הלחי השנייה שלנו או את גופנו כולו למכה ולחרפה.

את השקר הגדול צריך לחשוף באיבו, ולא רק בעת מלחמה.

וקצת היגיינה ציבורית ותקשורתית עלינו לדרוש: לא יתכן שיואל מרכוס, יעל דן, רזי ברקאי ועמוס הראל ודומיהם יפרשנו את המלחמה הזו. אלו האנשים שלא רק שלא שאלו את השאלות הקשות את הפוליטיקאים שהביאו עלינו את החורבן הנורא בגוש קטיף ואת שתי המלחמות שגרר מאז, אלא אף הובילו לחורבן ועודדו אותו.

ועוד דבר אחד: מפליא אותי לראות שכשפרס מגיע למיטת בית החולים בסורוקה, הורים לוחצים לו ידיים כאילו אין לו חלק בכול הדבר, כאילו לא הגה את הרעיון המטורף של אוסלו, שהוא אם כל החטאות שבאו אחריו. האם החייל הפצוע המחייך בנדיבות לפרס הבא לבקרו, פשוט בור בהסטורייה קרובה ואינו יודע מי הוא פרס? האם הוא סתם מתרגש מהמעמד האופורי של ביקור נשיא המדינה?

מילא אם היו עושים כל הנ"ל תשובה, אבל הסיבה היחידה שהם כעת לא עוסקים - לפחות בפומבי - במסירת חבלי שאר הארץ לארגוני המחבלים אש"ף וחמאס, היא רק בגלל שהם עסוקים במלחמה על חורבות חבל קטיף כדי להגן על מדינתנו מפני מה שעשו בין שתי המלחמות הקודמות.

סליחה שאני מביע דעה שרבים חושבים אבל לא מעיזים לומר.

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

 

 

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

 

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

 

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

 

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

 

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.


אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".


אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת








יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

 

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה

אולי יעניין אותך