לקחתי את זה מתוך העלון קול צופייך שפורסם כבר באינטרנט ויופץ בעז"ה בשבת פרשת "וארא"
הסיפור על רחל אמנו
יש סיפור שמסתובב על אשה שבעת היות החיילים בעזה היא הזהירה אותם מפני בתים ממלוכדים ומארבים של אנשי חמאס. הלוחמים התפלאו שאשה דוברת עברית מסתובבת בין הפלשתינאים וגם מזהירה אותם. הם התפלאו איך היא מספיקה להגיע ממקום למקום ולהיות שם בזמן אמת ושאלו אותה מי את? אמרה להם: "אני אמא רחל". רבים שואלים האם זה אמת שזאת רחל אימנו, ומה אומר על כך מו"ר אבי שליט"א. אחד מהם היה אחד מראשי ישיבות ההסדר החשובות בדרום הארץ. הוא שאל: האם יציאתו של מו"ר אבי שליט"א לקבר רחל מבית החולים קשורה לזה, כיון שבפעם הראשונה שהרב יצא מבית החולים הוא נסע לקבר רחל. ועוד פעם נסע ממש לפני שהחלה המלחמה וגם באמצע המלחמה נסע לשם. וכמעט שלא הלך לשום מקום אחר חוץ משם. שאלתי אותו למה זה כל כך חשוב לו ואז הוא אמר לי שאחת האמהות סיפרה לו את הסיפור הזה על הבן שלה הלוחם שנמצא כעת בעזה.
סיפרתי לאותו ראש ישיבה שמו"ר אבא הרב שליט"א סיפר לנו כמה פעמים על הרה"ג סלמאן מוצפי זצוק"ל שלפני מלחמת העולם השנייה בא להתפלל בקבר רחל אמנו בחברת מקובלים חשובים, הם ביקשו מרחל אימנו שתתפלל על הצלת העם והארץ מיד הגרמנים שרצו להשמידנו אז כמו עתה. בעת שהרבו תפילה ובכו על עם ישראל אמר להם לפתע הרה"ג סלמאן מוצפי זצוק"ל שהוא רואה בחוש ממש את רחל אימנו מתפללת יחד איתם ומבכה על בניה. כמו ששמע אותה ירמיהו הנביא. אחר שסיפרתי לו אמרתי לו שאשאל את הרב ושאלתי אותו למה זה חשוב לו כל כך הכרי זה סתם סיפור? אמר לי שזה לא סתם סיפור, והוא מכיר אחד מהחיילים שהיה נוכח שם ומוכן להעיד על כך.
הלכתי לבית הרב מו"ר אבא שליט"א ושאלתי אותו האם המעשה עם רחל אימנו הוא אמת או לא? האמת היא שחששתי כי אני מכיר את דרכו של הרב לא להתייחס לסיפורים כאלה ברצינות. אמר לי הרב: "המעשה אמת". אחר כך הוסיף: "כשהייתי בקבר רחל אמרתי לה: כתוב: "מִנְעִי קוֹלֵךְ מִבֶּכִי וְעֵינַיִךְ מִדִּמְעָה". אני אומר לך: אל תמנעי קולך מבכי. לכי ותעזרי להם. תתפללי שיכו ולא יוכו". אחר כך הוא שאל אותי: "למה אתה שואל? האם היא אמרה להם שאני שלחתי אותה?".
ויהי רצון שזכותה של רחל אמנו וזכות כל האבות והאמהות יעמדו לתמיד לכל חיילי צה"ל באשר הם שלא יאונה להם כל רע. וכל הפצועים יחזרו לביתם בריאים ושלמים. אכי"