תורה ומידות באים יחד?פשטות11
החלום שלי - בית של תורה
היה לי קשר מאכזב בעבר, קשר שהתגלו בבחור מידות בעייתיות בניגוד למצופה מבחור ישיבה.

יכול להיות שאני קצת חיה בסרט ובאמת לא אמורה לצפות למידות טובות יותר מאחד שלומד?

בסיומו של קשר זה הרגשתי שהוא לא שווה את מסירות הנפש שלי
ועכשיו מפחדת שהציפייה שלי מעידה על חוסר מוכנות אמיתית לבית של תורה.
יתכן שצריך להסתכל על שני הדברים - תורה ומידות בנפרד ולא לתלות את האחד בשני?

אשמח לשמוע הגיגייכם..
ממש לא. תנסי לחפש מידות לא רק ב"לומדים בני תורה", תמצאי.נפש חיה.

בהצלחה!

תודה ומידות ממש לא באיפ בנפרד. האחד אמור להשפיע לטובה על השני.
כשמשהו לא "עובד"- סימן שמשהו בשילוב לא מצליח.
וצריך לברר למה.

לא בהכרחאריק מהדרום
אפשר עם תורה ובלי מידות.
אפשר בלי תורה ועם מידות.
אפשר עם תורה ועם מידות.
ואפשר בלי תורה ובלי מידות.
סך הכל 4 אפשרויות.
וזה כמובן לא בוליאני בהכרח...קוד אבל פתוח
אני למדתי באחת הישיבות החשובות בציבור הדתי לאומי,חסדי הים
וגם הסתובבתי בהרבה ישיבות דתיות לאומיות.

אגיד, שדווקא ממה שראו עיניי, רוב התלמידי חכמים, היו להם מידות מעולות.
ככה, שאם תמשיכי לחפש, אז תמצאי בעז"ה תלמיד חכם וגם בעל מידות.

[ברור, שיש קצת שאין להם מידות טובות, ומהם צריך להתרחק.
נגיד, אני מבחוץ נראה כאילו שאני יודע הרבה תורה, אבל זה זיוף, וגם מידותיי מקולקלת.
בד"כ אם יש לך עין חדה, מהר מאוד את יכולה לזהות, את הבחורים עם מידות רעות.
אמנם תהיי אופטימית, כי רוב תלמידי החכמים שראיתי, יש להם מידות מעולות.]
מה זה אומר חשובותאילתי
אני לא אוהב את ההגדרות האלו
הכוונה שהוא וותיק, נולדו ישיבות אחרות ממנה, והםחסדי הים
נחשבים ברמה גבוהה מבחינת הלימוד.
[תבחר בין כרם ביבנה, מרכז, הר-המור, הר עציון]

אני כן חושב שיש דירוג בין ישיבות, וראיתי את זה בעיניים שלי.

ה"מידות הרעות" שלך מצאו חן בעיני.....מילים טובות

תורה שלומדים טוב ונכוןהרוזן!

צריכה להשפיע על המידות, ולרומם אותן.

זה לא קסם ולא נעשה לבד (כמעט שלא).

צריך ללמוד בצורה שמודעת לזה. וללמוד גם על מידות. ועל דברים שנוגעים לפנימיות התורה - כי הם משפיעים בצורה בולטת יותר על הנפש לרצות בטוב, ולהיות מוכנים להתאמץ ולעבוד בשביל זה.

אבל מן הראוי שזה ישפיע.

אמנם אינני יודע אם תורתו איננה שווה את מסירות הנפש של האישה שתהיה לו בע"ה - כי תורה משפיעה תמיד ופועלת על המציאות ועל מי שלומד אותה. אלא אם כן הלימוד שלו עצמו פגום גם כן.

אבל בוודאי שאם מידותייך טובות וכשרות ככל יכולתך, אינך צריכה להתפשר כלל בתחום הזה על פחות ממי שדומה לך.

אדרבה, מידות טובות חשובות מאוד לקשר זוגי, וא"א לתפקד טוב ולהעמיד בית כשיש מידות מקולקלות.

חפשי ומצאי בע"ה אחד שלומד תורה ומשקיע בה, ומידותיו טובות.

בהחלט יש הרבה כאלה ב"ה.

אמנם פגשת אחד שלא היה כזה, וזה מצער מאוד. אבל ב"ה הוא איננו מעיד על הכלל...

ב"הצלחה רבה.

ממה שאני רואה לא תמיד בא ביחדמישהי 1
כל אדם שקובע עיתים לתורה *אמור* להיות עם מידות טובות יותרצקון לחש

ביחס לעצמו שלפני הלימוד תורה.

כלומר, הכל יחסי. זה תלוי במה הבסיס שממנו הלומד מתחיל, ואם הוא בכלל לומד באמת ומכוונות טהורות.

מכאן שאם התנאים של הלימוד הנכון מתקיימים, ודאי שיש שיפור (השאלה מה היה לפני... חושב)

תאורטית, יכול להיות שאדם מסויים לא ילמד מעולם תורה, אבל הבסיס של המידות שלו טוב מאחר שלמד תורה.

פשוט זה שלומד בקביעות משתפר הרבה יותר מאותו הנ"ל וסביר להניח שאם זה שלא למד לא ישתפר, הלומד יעקוף אותו בסוף.

כמובן שיש מקרים שהתורה נעשית לאדם סם המוות ח"ו, והוא הופך ליותר גרוע, אז לפעמים זה מעיד שהאדם לא לומד מתוך כוונות טובות. אבל נראה לי שזה די נדיר, בטח בדור שלנו.

סטטיסטית, בני תורה (כאלה שממש שקועים בתורה), הם ברובם המוחלט לגמרי אנשים מאוד עדיני נפש ומתחשבים ונחמדים, כלומר כלל המידות שלהם משופרות. באחוז הרבה יותר גבוה מבמסגרות אחרות שהייתי בהן (כמעט כל הסוגים).

תודה לך ולאחרים על התגובותפשטות11
ואתה ממש צודק, הכל באמת יחסי .
בשמחה רבהצקון לחש

זהירותמיאו מיאו
כתוב בתלמוד:
עם ראית עם הארץ חסיד (כלומר עם מידות טובות) אל תדור בשכונתו
ואם ראית תלמיד חכם שנוקם ונוטר כנחש (נחש... לא נראה לי צריך להסביר) חוגרהו על מותניך.
כלומר, שהתורה היא מפתחת את עצם האדם והמידות הם רק לבוש התנהגות חיצונית. אצל עם הארץ גם תכונות טובות נובעות מרדידות ברצון ההטבה שלו. לעומת זאת, אצל תלמיד חכם גם המידות הרעות נובעות מתוך עומק רוחני וטוב לב...
נראה לי שאתה מדבר על רמות מאוד גבוהות..פשטות11
לא כל בחור ישיבה מוגדר תלמיד חכם..
את צודקתמיאו מיאו
כפי המידה שהוא שקוע בתורה וכפי הזמן שהתורה פעלה בו, כץ הדברים שכתבתי רלוונטים יותר.
אני דברתי על כח התורה שהוא פועל בעומק של האישיות עת כמה אדם הוא מלא ביוב ולכן בהתאם לכמות ואיכות התחרה האדם הופך ליותר איכותי.
בהצלחה לך
אני חולקת!אופטימיות
התורה אכן משפיע על אופי האדם ומעדנת אותו,
אך העובדה שאדם לומד יותר הרבה תורה לא תעיד בכלל אבל בכלל על איכותו כאדם בעל מידות טובות!!
זו לא דעתימיאו מיאו
אלא דעת חז"ל בתלמוד שבת סג. וההסבר במהר"ל שם. אם מקובלים עלייך דברי חכמים את יכולה להסתכל שם.
אני לא יודעת מה לומר חוץ מזה שהיום במציאות זה לא המצב.אופטימיות
וכמובן שמקבלת דברי חכמים.
אתם לא באמת חולקיםברגוע

אם לומדים תורה לשמה, ובאופן הנכון- אז התורה באמת מעדנת וכו'- "נעשת לו סם חיים"

אבל אם לומדים לא לשמה (כמובן שיש בזה הרבה דרגות) אז התורה פחות משפיעה,

ובמקרה הקיצוני אפילו משפיע לרעה- "נעשת לו סם מוות".

@אופטימיות

נכון מאודאופטימיות
לכאן כיוונתי, שאפשר לראות ביום יום הרבה בחורים שיושבים ללמוד רוב היום תורה ועדיין המידות שלהם לא טובות,לא מקפידים על בן אדם לחברו או על דברים בסיסיים אחרים לצורך העניין.
זו נקודה שזועקת,
צריך קודם מידות ואז 'תלביש' את התורה עליך , אחרי שתהיה בן אדם.
צודקת בעיקרוןברגוע

אבל לא צריך לחכות שיהיו מידות טובות ורק אז להתחיל ללמוד,

צריך ללמוד תורה לשמה ובמקביל לעבוד (וגם ללמוד) על עניין המידות,

וככה התורה גם תשפיע עליו לתיקון המידות.

צפיתי שזו תהיה תגובתך, וזה נכון...אופטימיות
רק מה שבאתי להעביר זה שלא בהכרח לימוד התורה במציאות משקף את המידות כי יש כאלו 'לומדי תורה' שאין להם מידות. וכשלומדים תורה שלא לשם שמיים(גאווה/להראות כמה אני יודע) זה 'לא שווה' בעיניי.
מׁׁׁסכיםברגוע

אם זה לשם גאווה (קינטור, התנצחות), זה "נעשית לו סם המוות"צקון לחש

ו"טוב שנתהפכה שלייתו על פניו".

אז לא רק שזה לא שווה, זה גם לא מומלץ בכללי ;)

לא למדתי את המהר"ל אבל..קן ציפור
בס"ד
אני אסביר איך אני מבין את הגמרא.
האדם רואה לעיניים וה' רואה ללב.
כאדם יתכן ויראה בעינייך עם הארץ שהוא חסיד, אומרת הגמרא לפי המשנה "אין עם הארץ חסיד" כדי להיות חסיד אמיתי צריך החלטה עמוקה של עבודת המידות הוא כרגע נותן כי טןב לו אבל אכן הוא לא חסיד בפנים. וזה מסוכן כי אתה רואה בו חסיד ורוצה לקבל ממנו.
לעומת זאת כשאתה רואה תלמיד חכם אז זה בעינייך ומדירכה הגמרא התלמיד חכם לא יתכן, תבתכל טוב יותר תגור בשכונתו ותלמד.
ואם את רוצה דוגמאות לכך, יש הרבה סיפורים מהסגנון הזה לדוגמה בשבת אח שלי סיפר על מקרה בו הרמב"ם עשה לגמרי לפי ההלכה, רק שהוא הציג את כלפי מישהו (לא זוכר כרגע את הסיבה) כלא לפי.
איך?
היה לו עבד יהודי ששמו גוי ואמר להביא יין.
היה עגל במעי אמו ובגלל זה הןא אמר לטבוח כי עגל כזה נפטר בשחיטת האם.
והיה נראה לי עוד משהו, אבל הנקודה שאתה לא רואה את הכל וחז"ל יודעים שהתורה כן משפיעה על האדם ולכן אתה צריך אם תראה את התלמיד חכם נוקם ונוטר יתכן ולא הבנת ואם תראה את העם הארץ כחסיד יתכן ותלמד ממנו גם דברים אעים.. עי הוא חסיד בעינייך..
ושכחתימיאו מיאו
ל הכבוד לך, הרצון שלך הוא אמיתי להתחתן עם תלמיד חכם, כל הכבוד לך על הרצון, הנחישות ומסירות הנפש.
ממש לא!פינגו0

אפשר לראות זאת בפירוש מתלמידי רבי עקיבא.

מהרבה חברים שיצא לי להכיר ומהרבה מסגרות שונות, אין אנלוגיה בין מידות טובות ללימוד-תורה.

האדם צריך לעבוד על כל תחום בנפרד, וכך גם למדוד אותו כל דבר בנפרד..

אבל מצד שני, יש הרבה שהם גם וגם, אז אם זה חשוב לך - אל תתפשרי על שניהם!

לא מחייבאהוד כהן
אני לומד באחת מהישיבות הגדולות בציבור, ומקצת ניסיון אני יכול להגיד שזה לא מחייב, אדם יכול ללמד תורה כל היום וכל הלילה וכשהוא רואה אוכל לההפך לחייה, או לדבר לשון הרע וכו.. צריך לברר עם חברים שלו איך הוא באמת מתנהג בכל מיני סיטואציות ואני מאמין שזה דבר שרואים עם הזמן כשיוצאים (לדוגמא אם מישו חותך אותו בכביש והוא מתחיל לקלל וכו) . מה שכן אוכל להגיד זה שמי שיש לו מידות מתוקנות התורה באמת נכנסת אליו ומשפיעה עליו. גם חז"ל דרשו "אשר שם משה" התורה משולה לסם, זכה-נעשית לו סם חיים, לא זכה- נעשית לו סם המוות (ומכאן שרואים שאם באמת אדם מתקן את עצמו מבחינת מידות ושאיפות ורוצה להתקדם התורה תעזור לו ואם הוא לא מתוקן ואין לו רצון להתקדם, יותר משהתורה לא תשפר אותו היא תזיק לו).. מקווה שעזרתי
זכה – נעשית לו סם חיים, לא זכה – נעשית לו סם מיתה.נפתלי הדג
אני חושב שההבדל הוא לפעמים גם או רק ברצון...אליפלט
יש אנשים שלא לומדים תורה והם בעלי מידות טובות ויש אנשים שלומדים תורה והם לכאורה בדיוק כמוהם. אבל כשזה מגיע, למשל, לכעס (מוצדק - חתכו אותי בכביש, מה נראה להם) או ללשון הרע, או לשאר הדברים שבמציאות החברתית והאנושית הם "טבעיים", אז שני החברים לעיל יכעסו או ירכלו וכו', אבל בדרך כלל זה שלומד תורה (באמת, מי פחות ומי יותר, והכוונה בעצם למי שאכפת לו מדבר ה' והוא מכוון לבו לשמיים) גם יסתכל פנימה ולאחור, יצטער על מה שעשה, יתחרט, יחשוב איך לא לחזור על כך להבא. זו לא תנועת נפש שמצויה אצל מי שלא לומד תורה, בטח לא בכל המידות שעבורנו הן משימת חיים (כעס ולשה"ר כבר הזכרתי, וכן נקיות הלשון, גאווה, קנאה, תאווה, כבוד, חמדנות, טהרת העיניים ועוד ועוד). אני רואה לא מעט דוגמאות סביבי, וזה מפתיע אותי לא פעם, אבל בעצם זה לא אמור להיות כל כך מפתיע.
(אגב, זה גם נכון לגבי חקירת האמת ונאמנות ודיוק בפרטים, תכונות שבני"שים מסגלים לעצמם בישיבה ואז לא מבינים את העולם המטושטש שבחוץ...)

אפשר לקרוא לזה מצפון, אני חושב שרצון זו מילה יותר מדויקת בהקשר הזה. לאן מכוון הראש שלי, לאיפה אני שייך, לאן אני שואף להגיע, איפה אני רוצה להיות.
אניח כאן פסקה של הרב זצ"לע מ
באורות הקודש ג':

אף על פי שהתורה והמצות מזככות הן את המדות, מכל מקום אי אפשר לסמוך על זאת לבד, והכרח לעסוק בזיקוק המדות, ובתיקון המוסר ביחוד.
תודה רבה!!ביינישית
צריך להגדיר מידות...אניוהוא
@צקון לחש ועוד כתבו לך שהכל יחסי, מה הוא היה לפני הלימוד.

זה כמובן נכון אבל אני אחלוק עליהם קצת.

מידות בלי עבודה הן לא לא מידות אלא הרגלים.
ואסביר-
אדם שנולד רגוע - נראה כאחד שעבד על מידת הכעס שלו, אבל בעצם הוא מעולם לא עבד עליה וכשיקרה לו מקרה מאד קיצוני הוא גם יתפרץ בכעס.
אבל אדם כעסן שעובד על עצמו - גם אם עכשיו הוא כועס משטויות הוא מנסה להתגבר ובעתיד גם משברים קיצוניים הוא יוכל להתגבר.

עבודת המידות אמיתית נמצאת בד'כ אצל לומדי ואוהבי תורה. קשה למצוא מישהו שמנותק מתורה ובכל זאת *עבד* על המידות.

לכן לענ'ד לא צריך לחפש מישהו מושלם. צריך לחפש עובד.
ולדעת שיותר קל לסיים את כל הש'ס מאשר לתקן מידה אחת בשלמות... אבל הדרך היא החשובה....
כתבת יפה. תודה!פשטות11
גם אליפלט וגם אחרים.
תודה לךאניוהוא
אם קשה לתקן מידה אחת בשלמות,הייזל
אני יכולה להיות סמוכה ובטוחה שאדם שהרוגע בטבע שלו יגיב ברוגע גם למצבי קיצון; ולא יכולה אף פעם לבטוח לגמרי במישהו שעבד על הרוגע שלו, גם אם עבד קשה.
אי אפשר להיות סמוך ובטוח בכלום.אניוהוא
חוץ מדבר אחד. מי שלא עובד לא יהיה מתוקן לעולם.
אדם שנולד רגוע יכול בקלות לקלקל את המידות שלו. הרבה יותר קלצקון לחש

להרוס מאשר לתקן.

[ולצורך העניין אדם רגוע בקלות יכול להיות אכזרי יותר מאדם כועס]

דיברתי על רוגע, לא על מידות רעות שהוא עלול ללוות.הייזל
אתה חושב שאם בטבע שלי אני נדיבה, יהיה לי קל יותר להיהפך לקמצנית, מאשר הפוך (קמצנית שעובדת כדי להיות נדיבה)?
את מפספסת את הנקודה. רוגע מוחלט הוא מידה שלמה, שאף אחד לאצקון לחש

נולד איתה.

סטטיסטית זה בדיוק כמו לתקן מידה בשלמות.

לכן כעסן הוא כמו רגוע, לכל אחד יש מגרעות שיקח המון זמן ועבודה לתקן.

עכשיו יותר מובן?

קמצנות זאת מידה שקל לשבור אותה. וכן קל יותר לקלקל מלתקן.

השאלה היא אם זאת מידה שמצוי לקלקל. בדורנו לא, כי זה דבר לא מקובל חברתית.

לגבי כעס, בדורנו הרבה יותר קל להפוך לכעסן, אי אפשר להכנס יותר מדי ללמה.

אבל אני מכירה אנשים רגועים ללא גבול.הייזל
ומתקנאת בהם...
עברת על כל המידות שלהם? משל לשולחן שרגל אחת עקומה בוצקון לחש

מי שאין לו שום רגל עקומה יש לו השתוות הנפש וכנראה שהוא צדיק גדול בעל רוח הקודש (מחוייב).

אם לא, אז יש לו מידות שאת פשוט לא רואה...

דיברתי על מידה ספציפית, לא אמרתי שהם מושלמים בכל מידותיהם.הייזל
@אניוהוא - התגובה שלי אליך נבעה מאיזשהו בירור שאני עורכת עם עצמי בתקופה זו...
בהצלחה!אניוהוא
לדעתי מה שכתבתי נכון....
אמן... בעז"ה.הייזל
צקון לחש

לא חושב שזאת מחלוקת כל-כך, מסכים עם הדברים

לא הנקודהרווק ב

אני קצת חולק עליך בהגדרה.

לענ"ד נראה שמידות בלי עבודה הם המידות והתכונות של האדם. לכן אדם צריך לעבוד על מידותיו. (כל המעביר על מידותיו וכו'ׂׂׂׂ )

מאידך עבודת המידות הם הרגלים שאדם מסגל לעצמו, ובסופו של ההליך נעשים לחלק ממידותיו ותכונותיו.

אבל זה רק עניין טרמינולוגי.

לעצם העניין נראה לי שזו לא הנקודה.

אישה שרוצה בעל עם מידות, זה לא משום שהיא רוצה בעל צדיק או עובד.

אלא משום שהיא רוצה אדם שתוכל לחיות אתו בנעימים.

ולכן אדם כעסן שעובד על מידותיו ומנסה להתגבר על אף ששכרו הרבה מאוד, בכל זאת לא נעים לחיות במחיצתו. זה שלאחר מעשה הוא מתנצל לא משנה הרבה לאיכות החיים במחיצתו.

אך אדם שמעצם טבעו הוא רגוע, החיים במחיצתו הרבה יותר נעימים אף אם כדבריך שבמקרה קיצון הוא יתפרץ.

ולהפך, לפעמים עדיף בלי מידות ובלי תורה, מאשר בלי מידות עם תורה.

לא פעם אנו רואים אנשים חסרי מידות אך אדוקים כביכול בתורה, ומשתמשים בתורה בכדי להצדיק מעשיהם. לא מוכן לעזור כי זה ביטול תורה. מצדיק את כעסו בכך שהשני לא דקדק בהלכה.  מדבר בזלזול ובבוטות, כי הוא מדבר בשם התורה וההלכה, וכן על זה הדרך.  (הפשעים הגדולים באנושות נעשו בשם השם.)

בני זוג שנפרדים לא נפרדים בגלל הבדלי דת אלא בגלל מידות.

לכן לדעתי לא כדאי לחפש מישהו "עובד", אלא אדם שמעצם טיבעו הוא נעים ונוח.  בפרט לאור מה שציטטת שיותר קל לסיים את הש"ס וכו'.

כמה אנשים אתה מכיר שסיימו את הש"ס?!  א"כ מי ערב שיצליח לתקן חצי מידה?  המציאות מלמדת שאנשים לא משתנים.

בטח הנקודה.אניוהוא
מי שעובד גם יעבוד על בניין הבית.
מי שלא - לא יעבוד על כלום.
לא כל כך בטוח.רווק ב

אדם עם אופי ומידות טובות, לא צריך לעבוד על בניין הבית.

אדם עם מידות פחות טובות , אין לו זמן לעסוק בתיקון הבית.

עד כאן הדמגוגיה.

לעצם העניין, מדוע אתה חושב שאדם עם מידות טובות לא יעבוד? וכי אדם שמטבעו הוא אציל נפש לא יעבוד על בניית הבית?!

ולחלופין אדם עם מידות רעות שעובד על מידותיו, אתה בטוח שיצליח בעבודתו בבניית ביתו, ולא יכרע תחת עומס העבודה?

נ.ב. בד"כ אני די מסכים איתך.(לא שאתה צריך הסכמה ממני)

אולי לא הבנת אותיאניוהוא
העניין הוא אדם עובד או לא עובד.

אם הוא עובד ונקודת הפתיחה שלו גבוהה אז מה טוב..

אבל אדם שלא עובד בהכרח נופל.
אם כבר טרמינולוגיה, אז זהצקון לחש

מידות

תיקון המידות

עבודת המידות (עבודה עם המידות, מה שכמעט אף אחד לא נוגע לו)

סליחה אבל ממש לא קשה למצוא מישהו שמנותקאמת ואמונה
מהתורה ובכל זאת עבד על המידות.
מכירה הרבה כאלה.
אנשים לא דתיים וחלקם גם לא מאמינים שעובדים על המידות יופי.
אולי הם לא קוראים לזה עבודת המידות...
לא מחייב יש כאלו שישזיו נתן
יש אלו שאין
כל אדם הוא עולם בפני עצמוshir20

קשר מאכזב עם אדם אחד, לא בהכרח קשור לקשר שיהים עם אדם אחר, אפילו אם הם למדו/לומדים באותה ישיבה ובאותו מחזור.

לא פרטת מהן א המידות הבעיתיות שהיו באותו בחור, יש מידות שבהן יש לצפות מכל בחור ישיבה לעמוד בהם כגון לא לגנוב, לא לשקר (למעט במקרים שיש היתר הלכתי). אך יש מידות שהן יותר תלויות באופיו של האדם, וצריך להשקיע הרבה מאמצים כדי לשנותן (כגון מידת הכעס או הגאוה), יש כאלה שאין להם את המידה הרעה הזו מטבעם, יש כאלו שיש להם את המידה הזו מטבעם, אך הם מנסים או מצליחים להתגבר עליה ויש כאלו שאפילו לא מנסים.

לכן, חשוב שתרשמי לעצמך את המידות העיקריות שחשוב לך שבעלך ינהג לפיהן ותנסי לברר האם הן מתקיימות אצלו עוד לפני המפגש הראשון או במהלך המפגשים הראשונים, אך זכרי כמעט לכל אדם יש "שריטות" , כך שאל תצפי למצוא בן אדם מושלם.

לגבי ההתלבטות שלך, כדאי שתפרטי מה המידות החשובות לך ואז ניתן יהיה לציין אילו מהמידות האלו מצופות יותר מבחור ישיבה/תלמיד חכם, אילו לא קשורות לתלמודו ואלו קשות מאוד להשגה גם אם מצופות מבחור ישיבה (לדוגמא הקפדה על איסור שמיעת לשון הרע)

העיקר זה המידותזה דעתי
דבר ראשון לבניית בית זה מידות כי מה שווה כל התורה שלו אם אין לו מידות כמובן שמי שרוצה לעבוד על המידות עם התורה זה יותר קל אך רק ללמוד תורה בלי עבודת מידות לפעמים גם זה מוסיף לו גאוה שמתגאה שיודע תורה והוא לא מקבל את דעת האחר שזה הבסיס לנשואים
שניהם חיוניים, כאשר הבסיס הוא מידות טובות.הדרכה
מקרה חד פעמי... רוב בחורי הישיבה עם מידות מעולותטוב_

מוסיפה זוית אישית..בנחת...

ב"ה זכיתי להיות שותפה ב"בית של תורה".

אל תחלשי מחוויה שלילית שחווית. כתבו לך כבר הרבה שבעקרון הקשר בין מידות לתורה קיים ועדיין צריך להיות עם עיניים פתוחות למציאות הספציפית.

למי שיש רצון וכוחות לזה - זו שליחות גדולה, וגם מציאות חיים נפלאה, אשרי מי שזוכה!!

(כמובן שאין מושלמות.. וגם בני תורה והחיים איתם לא מושלמים. ועדיין, בהחלט שווה את מסירות הנפש)

איחולי הצלחה רבה בהמשך הדרך! מוזמנת להיות בקשר אם צריך..

"דרך ארץ קדמה לתורה.."קן ציפור
בס"ד
כמובן יש כמה פירושים
אחד מהם שנראה לי קשור לנשוא זה שנכון התורה נותנת דרך ארץ ומידות כפי שאמרת אבל כדי שזה יקרה צריך לבוא עם מוכנות של עבודת המידות ללימוד.

באותה מידה בן אדם יכול להיות פרופסר לפסיכולגיה חברתית ולהרביץ לאשתו, וזה מקרה מפורסם שקרה ואותו פרופסר תירץ שיש הבדל בין מה יודעים ומה עושים.
בדרךכלל בן אדם שיודע משהו גם ינהג לפיו וזה הציפייה שלנו.
ואולי יותר אנו מצפים פה כי מבחינתו התורה אינה חוכמה ולכן האדם הלומד בא כדי לקיים ולעבוד גם על מידותיו.

בכללי נראה לי שברוב בחורי הישיבות לא נותנים יד חופשית במוסר ורובם אכן לומדים תורה ומתחזקים גם במידות.

ואולי כדי לבחון לעצמך מאיפה את באה לתורה האם את באה רק כדבר יפה דרשה יפה אמר הרב גימטריא נאה או שאת באה לשמוע שיעור כדי להתקדם ולעבוד?
לא שאני אומר שלא אבל זה יכול נרטה לעזור להבין מה את רוצה כשאת אומרת בית של תורה וכיצד התורה בביתך תשפיע גם על המידות.
אין בור ירא חטא, ולא עם הארץ חסיד.בן-ציון
ועם הארץ זה מי שגם אם קרא ושנה - אם לא שימש ת"ח הרי זה עם הארץ גמור.
יראת חטא זה לא מידותצריך עיון
בטח שכן, אולי לא במובן של פותחת השרשור.בן-ציון
מידות זה לא רק בן אדם לחברו, אלא המכלול של תכונות האדם.

אבל לא לזה הבאתי.
בור לא יהיה ירא חטא ללא תורה,
אבל זה לא יהפוך אותו לירא חטא.
"יפה תורה עם דרך ארץ" אבל זה לא מחייב שאם יש תורה יש דרך ארץ.

מידות כמו תורה שבאה לידי מעשה- צריך לקנות.נפש חיה.
ומח דברים שהתורה נקנית בהם
כולל דיבוק חברים
שמיעת האוזן
ועוד כמה דברים.

שימוש ת"ח זה גם חלק מהעסק. לא?
לא הבנתי מה ניסיתי לומר בהקשר שלי . תוכל להסביר?פשטות11
החתימה שלך יפה.
הדבר הכי חשוב בנישואין הוא המידות של בני הזוג. נקודה.אמון ואמונה

דרך ארץ קדמה לתורה.

את צריכה לחפש קודם כל את החיבור עם הבחור ואז את השקדנות שלו.

גם אני התחתנתי עם בחור ישיבה ומתחברת לחזון אבל קודם כל המידות שלו יקבעו אם הוא יהיה בעל מתחשב/ עוזר/ מפרגן או להפיך. יש יצורים שלומדים תורה. לא היית רוצה כזה לבעל, תאמיני לי.

יש קומה בסיסית יותר.

נכוןהפי
ע מ
קומה בסיסית יותר של ישרות טבעית.
מוסיף פה המלצה לעיין בהקדמת הנצי"ב לספר בראשית.
↑↑↑↑ ממליצה לך להקשיב להאמת ואמונה
לא קראתי את כל השרשורבסדר גמור

אבל זה כמו להגיד שכל מי שהולך ללמוד חינוך יש לו מידות של מחנך וראוי שיהיה מחנך. 

את כן אמורה להתאים לעצמך מישהו עם מידות טובותshindov

אם מדובר באחד שלומד על אחת כמה וכמה.

מסופר על אחד מראשי הישיבות שביררו אצלו על תלמיד.

משום מה ראש הישיבה לא התלהב ולא נתן המלצה חמה. 

שאלו אותו: הרי מדובר בלמדן עצום וחריף, אז מה הבעיה?

ענה ראש הישיבה: הסטנדר לא מתווכח איתו.

המון הצלחה.

ואוו סיפור חיי..ביינישית
ההילכו יחדיו לימוד תןרה ומידות טובות??אני מאמינה שזה קיים יחדיו.ושזה יגיע זה יגיע
לבדוק מידות.255

חבל שלא פירטת מה ראית אצל הבחור,היית מקבלת תשובות ממוקדות...סוס

לא נפרט מטעמים ברוריםפשטות11
חוסר דבקות במידת האמת, קפדנות כלפי אחרים ,הרגשה של הכל מגיע לי, חוסר אמינות..

לי יש סטיגמות ודעות קדומות חיוביות מאוד (יש שיאמרו מדי ) כלפי בחורי ישיבות
מכאן האכזבה..
כנראה שאני צריכה קצת למתן אותם..

אני מודה לכל מי שהגיב והחכים. בהחלט החכמתם. יש הרבה מה ללמד עליו זכות.
תודה רבה לכולם!
נראה לי שכדאי שתעשי בירורים בסגנון חרדי לפני שאת יוצאת עםצקון לחש

בחור ישיבה, שואלים רב בישיבה וחברים על מידת ההתמדה, וגם על המידות.

ככה אפשר לדעת אם הוא לומד רציני ולא להתאכזב ח"ו אם הוא לא עומד בסטנדרטים המצופים מבחור ישיבה

להלן מספר הצעות ללימוד זכות על הבחור...סוס

א)חוסר דבקות במידת האמת-יתכן שגדל בעיר של גויים ומפני דרכי שלום התרגל שמותר לשקר

ב)קפדנות כלפי אחרים-כנראה שהמסכת הראשונה שהוא לומד עדיין היא מסכת נזיקין ולכן הוא מנסה למנוע נזקים באמצעות הקפדה יתרה על אחרים.

ג)הרגשה של הכל מגיע לי-הוא שינן יותר מדי פעמים את מאמר המשנה:לפיכך כל אחד ואחד חייב לומר, בשבילי נברא העולם.

ד)חוסר אמינות-הוא אמין מאוד,אבל לאינטרס אחר ממה שרגיל לחשוב.

לימוד זכות זה לא להסביר למה הוא טעהע מ
זאת מלאכה יותר קשה, להבין שבאמת הוא טוב ולא רק ללמד חובה בדרכים ותרוצים יותר נעימים.
את כן אמורה לצפות למידות טובות מאחד שלומד.ד.אחרונה

הציפיה שלך לבית של  תורה היא מעולה.

ובית של תורה, זה גם הלימוד תורה, וגם יישומה - כולל במידות טובות.

וכבר הגמרא מצביעה על המשמעת של קידוש השם וחלילה ההיפך:

אביי אמר: כדתניא: "ואהבת את ה' אלהיך" –  שיהא שם שמים מתאהב על ידך. שיהא קורא ושונה ומשמש תלמידי חכמים, ויהא משאו ומתנו בנחת עם הבריות. מה הבריות אומרות עליו? – אשרי אביו שלמדו תורה, אשרי רבו שלמדו תורה, אוי להם לבריות  שלא למדו תורה, פלוני שלמדו תורה – ראו כמה נאים דרכיו, כמה מתוקנים מעשיו, עליו הכתוב אומר: "ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר" (ישעיהו מט ג). אבל מי שקורא ושונה ומשמש תלמידי חכמים ואין משאו ומתנו באמונה, ואין דבורו בנחת עם הבריות, מה הבריות אומרות עליו – אוי לו לפלוני שלמד תורה, אוי לו לאביו שלמדו תורה, אוי לו לרבו שלמדו תורה … ראו כמה מקולקלין מעשיו וכמה מכוערין דרכיו! ועליו הכתוב אומר: "באמור להם עם ה' אלה ומארצו יצאו".

וכמובן, שזו לא ציפיה שש"במקרה" יהיה כך. אלא מי שלומד תורה מתוך תשובה, ומתכוין להידבק ע"י כך בנותנה, ולשים לב לדרכיה ולהשתדל לחנך עצמו ללכת לפיהם - אז הוא אמור להיות גם בעל מידות טובות. לפחות להרגיש על מה עליו לעבוד - ולעשות את זה.

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

בא נחשוב על זה רגע לעומקחדשכאן

אתה מחפש בחורה "ממש מעולה, תורנית מבית תורני, דוסה, צנועה וכו וכו", או בחורה עם שרוול מתחת למרפק?

כלומר, אם אתה חושב שהיא באמת בחורה דוסית ותורנית ומתאימה לשאיפות שלך, ורק יש את העניין של המרפק, אתה צריך להבין שזה רק

שיש את העניין של המרפק..

יש דברים שקשורים לצניעות שנובעים מכל מיני מקומות, ולאו דווקא מצביעים על מקום לא תורני. לפעמים זה סתם סביבה שהיא מגיעה ממנו (אני יודע שאמרת שהבית תורני ועדיין..)

אני שמח שזה חשוב לך, בוודאי אם תתחתנו ותחיו ביחד, אתה תראה איפה נכון לדבר על הדברים האלה (בסוד אני אומר לך, יכול להיות שזה יבוא גם בדרך לחתונה). זה לא דיבור על לכסות מרפק! זה דיבור על הלכה, על שאיפות, על אורח חיים.

אם היא תורנית כלבבך, אין סיבה שדבר כזה בלבד יחצוץ ביניכם.

בכל אופן לא חושב עכשיו שמתאים לדבר על זה. ובאופן טיפה מתנשא 🙈 כשתגדל, תבין למה דיבור על זה עכשיו גם לא באמת נכון מצדך, מעבר לזה שהוא לא נכון כלפיה.

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1

תשובת הצ'אט - רווקבחור עצוב

• שיהיה גבוה, אבל לא שחצן.

• חתיך, אבל שלא יידע שהוא חתיך.

• חכם, אבל שלא יתקן אותי.

• עשיר, אבל שיהיה עניו.

• תורני, אבל שלא יהיה "כבד".

• קליל, אבל רציני.

• מצחיק, אבל שידע מתי להפסיק.

• רגיש, אבל גברי.

• גברי, אבל מחובר לרגשות.

• ספונטני, אבל מתכנן הכול מראש.

• כריזמטי, אבל צנוע.

• מנהיג, אבל שייתן לי להוביל.

• אוהב לטייל, אבל גם אוהב להישאר בבית.

• ספורטאי, אבל שלא יהיה מכור לחדר כושר.

• בשל רגשית, אבל עם נשמה של ילד.

• חברותי, אבל שלא יהיו לו יותר מדי חברות.

• שיהיה לו תואר.

• רצוי שניים.

• ועדיף שגם יעשה מילואים בלי להתלונן.

• שיהיה לו עסק מצליח או עבודה בהייטק.

• אבל שיסיים לעבוד בארבע כדי להיות עם הילדים.

• שיאהב ילדים.

• אבל שלא ייתן להם מסכים.

• שידע לבשל.

• ושלא יעשה מזה עניין.

• שיקום מוקדם לתפילה.

• אבל גם יישאר ער לדייט עד חצות.

• שילמד דף יומי.

• וגם שיספיק לקרוא ספרי פסיכולוגיה.

• שיהיה מחובר לרב.

• אבל שיחשוב בעצמו.

• שידע לרקוד.

• אבל לא יותר טוב ממני.

• שיאהב מוזיקה.

• אבל שלא ישמיע טראנסים באוטו.

• שיהיה כריש במשא ומתן.

• אבל עדין איתי.

• שיזכור כל תאריך חשוב.

• בלי שאני אזכיר.

• שידע להחליף גלגל.

• לתקן ברז.

• להרכיב איקאה.

• להבין במשכנתאות.

• להשקיע בבורסה.

• ולהוציא את הזבל בלי לבקש.

• שיהיה עמוק.

• אבל גם זורם.

• שידע להכיל.

• אבל גם להציב גבולות.

• שיכבד את ההורים שלי.

• ויאהב את האחים שלי.

• ויצחק מהבדיחות של אבא שלי.

• שיהיה בן 29.

• עם ניסיון החיים של בן 45.

• והאנרגיות של בן 23.

• בלי מטענים.

• בלי אקסיות.

• בלי דרמות.

• ועם אינטליגנציה רגשית של מטפל זוגי.

• וכמובן... כימיה. כי אם אין כימיה — כל השאר לא משנה.

עכשיו אותו דבר לגבריםחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך י"ד באב תשפ"ו 20:19

כמובן ג'נרטתי את המקבילה לגברים (חלק חמודים, חלק קצת פספס והייתי עורכת יותר)

שתהיה צנועה, אבל נראית כמו דוגמנית.

תורנית ומשכילה, אבל שאין לה ידע הלכתי יותר ממני.

חכמה ושנונה, אבל שלא תנצח אותי בוויכוח.

זורמת וקלילה, אבל שתקפיד על קלה כבחמורה.

שתפרגן לי מול החברים, אבל שלא תגרום לזה להיראות כאילו היא מחנכת אותי.

נשית וענוגה, אבל שתדע להרים ספות כשמנקים לפסח.

דעתנית ומבינה, אבל שתיתן לי להרגיש הראש בבית.

עצמאית, אבל שתחכה להחלטה שלי.

שתרצה לפרנס את לימוד התורה שלי, וחס וחלילה לא שתפתח קריירה.

שתעשה תואר פרקטי.

עדיף בהוראה או חינוך מיוחד.

אבל שתרוויח כמו בהייטק כדי לשלם שכר לימוד לישיבות.

שתעבוד חצי משרה.

כדי שתהיה בבית כשאני חוזר מסדר ערב.

שתאהב ילדים.

שתגדל שבט של שמונה ילדים.

אבל שלא תיראה עייפה לעולם.

שתדע לבשל כמו אמא שלי.

ושלא תשתמש באבקת מרק.

שתכין חלות כמו במאפייה.

ותלמד את כל הסגולות להפרשת חלה.

שתאהב אורחים בשבת.

ותארח 15 חברים מהישיבה בהתראה של שעה.

ותשמח לשטוף את כל הכלים במוצאי שבת בלי להזעיק אותי.

שתהיה מחוברת לרבנית שלה לתמיכה רגשית.

אבל שתסכים עם הרב שלי בכל נושא.

שיהיו לה אידאלים לתמוך בחצי שנה רצוף מילואים.

אבל שלא תדרוש ממני לגור בגבעה.

שתדע לשיר זמירות שבת.

אבל שלא תשמיע קול ליד חברים שלי.

שתאהב מוזיקה יהודית עמוקה.

אבל שלא תביא לי שירי קרליבך של שלוש שעות.

שתעשה ספורט ותשמור על כושר.

אבל בצניעות ובלי לעשות מזה עניין.

שתדע לנהוג בצורה בטוחה.

אבל שתיתן לי לנהוג תמיד.

שתדע לקפל את הציצית היטב בלי שהפתילים יסתבכו בכביסה.

ותגהץ לי את החולצות הלבנות בלי קמט אחד.

שתהיה עמוקה מחשבתית.

אבל שתסתפק בוורטים פשוטים על הפרשה.

שתדע להכיל את הספקות שלי.

אבל שתהיה יציבה כמו סלע אמוני.

שתכבד את ההורים שלי.

ותאהב את השטויות של אחים שלי.

ותצחק מהווארטים הנאמרים בשולחן שבת של אבא שלי.

שתהיה בת 21.

עם בגרות נפשית של בת 50.

והמראה הרענן של בת 16.

בלי היסטוריה של דייטים.

בלי חפירות של 'לאן הקשר הולך' - שפשוט תזרום עד האירוסים.

ועם יכולת הקשבה של פסיכולוגית קלינית אחרי יום עבודה.

וכמובן... שיהיה ענווה ופשטות. כי אם אין פשטות — איפה כל התורניות?

חחח שיתחתן עם עצמו או עם עץראומה1

ארץ השוקולד

יש שיר כזה

שיתקצר(:אני:)))))

אמונההפי

אגב זו תשובה לכל אתגר

חתןימח שם עראפתאחרונה

אני בחור. זה חשבון של אמא שלי. הצעות שהיו תפוסות -יעל11

האם שייך לגבי הצעות שאמרו לי שלא פנויות כרגע, או שבדיוק קיבלו הצעה אחרת, לשאול לאחר זמן מה את המשדך מה קורה ואם פנויה? או שלא שייך?

לענ"ד שייךאשר ברא

גם לדעתי שייךגב'

לברר אף פעם לא מזיקאביעד מילוא

אם אמרו שלא פנויות או קיבלו הצעה אחרתארץ השוקולדאחרונה

שייך,

סביר מאוד שאפילו לא קיבלו את הפרטים שלך בגלל זה.

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עליאחרונה

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

מזל טוב!בנות רבות עלי

רק עכשיו אני רואה @ארץ השוקולד אני נכנס פעם במאה שנה לכן לא ראיתי.

שתזכו לבניין עדי עד !

תודה רבה אח!!!ארץ השוקולדאחרונה

אמן, שימחת

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

אני איתךחדשכאןאחרונה

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיoo

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

לי היו 2 מודליםעל הנס

אחד של ההורים

השני של הסבא וסבתא שגרו צמוד ממש

הדתדלתי לקחת את הטוב שראיתי משניהם.

מההורים שלי למדתי בעיקר מה לא

מהסבא וסבתא קיבלתי המון.

אבל קצת עיוות לי את המושג זוגיות כי סבא שלי היה בעל מהסרטים באמת.עשה הכל או כמעט לגמרי הכל ופינק את סבתא שלי ממש בלי סוף וממש נהנה מזה.

היא היתה ממש נסיכה שלו.

ברור. מכל אינטראקציה קרובה מושפעיםברוקולי

משפיע מאודadvfb

בעיקר בהתנהלות בתוך קשר,

בסוף, זה מה שראיתי בבית. על בסיס זה, אני יכול לעצב את איך אני רוצה שהזוגיות שלי תראה.

..אני:)))))

אני לא חושבת שמודלי זוגיות מכל סוג שהוא היו משפיעים על מה שאני מחפשת.

כוחה של מילה טובהמוקי_2020

(מיועד לכל המינים, רשום מנקודת מבט זיכרית, כי אני זכר )

מה תעדיפו יותר מתוך 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

בת זוג שתעגל פינות כשהיא תביע את דעתה בחיוך ונועם לגבי דברים שהיא מספרת לך, כדי לא תפגע, לא תכעס או לא תתעצבן

( גם דברים שלא קשורים אלייך אלא גם אליה או לאחרים)

אפשרות 2 :

בת זוג שתגיד הכל דוגרי, אמת טהורה, בצורה הכי ישירה. בלי לעגל. בלי לטאטא. כשאתה הולך לישון אתה יודע בדיוק מה היא חושבת באמת.אין משחקים. אין הפתעות.

עכשיו אני כבר מכיר את המגיב בתגובה השלישית שירצה מישהי שהיא גם וגם

והיא תדע מתי להיות ככה ומתי להיות ככה כאילו היא AI מהלך עם הוראות הפעלה.

אז זהו שבשאלה הזו אין כזה פטנט.

לכן, צריך לבחור מבין 2 האפשרויות כדי להבין מה תעדיפו יותר 1 או 2 .

תדמיינו שתקבלו 100% כזו לכל החיים ואז תענו.

גן עדן רוחני עוד בחייכם, לעונים

החברה של אחותי, הפספוס שלי, והלב שעדיין צובטיאיר45

הי, לא יודע אם מתאים לשתף כאן אבל בכל זאת...

אני גר בישוב מאוד קטן אי שם... היתה לאחותי חברה טובה שגדלה אצלנו ממש, ותמיד הדיבור היה היא לי ואני לה... [גם ממנה גם ממני]

בסופו של דבר כל אחד פנה לדרכו... ובאמת שכחתי ממנה עד שגענו לגיל היא לא הייתה הראשונה, אבל אני כן אגיד שלפני שנה ניסינו להציע אבל היא הייתה בוף תקופת מבחנים, מיד אח"F יצאה עם מישהו והתחתנה..

וואלה עבר לי יצאתי עם עוד, עדיין לא מצאתי...

אבל פתאום זה חזר לי בברומנג, לא יודע כל פעם שאני רואה אותה עם בעלה (נולד להם בן)... זה כן עושה משהו בלב...

ובשבוע האחרון פתאום יוצא לי לחושב עליה, ואני בלחץ מזה... מה הקשר שאני חושבב, זה כבר עבר לי.

וגם אני כאילו אומר מה אני ימצא...

בקיצור אני אוכל תסביכים...

אולי יעניין אותך