שאלה טיפה מוזרה אבל קריטית בשבילי.בעע

האם יש מצב כזה של

גם להיות דוס, פאות,

פועל בנחלה גאולצ וכו

שומר קלה כבחמורה,

עם קדושה מטורפת כזאת,

אחד שמגיע לפינויים סיבוש וכאלה

שלומד תורה וחי את השם יתברך בחייו,

שכל המטרה שלו בחיים זה לעשות את רצון הבורא,

וגם..

חוגג את יום העצמאות?

ממלכתי ח"ו?!

יש מישו כזה????

גבעונים ממש אין כאלה, חברה שבאווירה ישיהדות=דרך חיים

ו**** אני חושב שאת טועה, יש גבעונים שיודעים להודותנחשון מהרחברון

הרוב המוחלט לגמרי לא חוגג ביום העצמאות ובטח שלא ממלכתי...יהדות=דרך חיים

נכון כי היום רובם גינזבורגרים...נחשון מהרחברון

אבל לך שנתיים אחורה... תראה הרבה גבעונים שכן אומרים הלל וחוגגים

מה הרב גינזבורג לא חוגג יום העצמאות? ולא רואהשלמה גר

בתקומת המדינה השראת שכינה?

ציניות?כהנא צדק!

יש, אבל במידה עם יום העצמאות...תורה מעל הכל!
נגיד אומר הלל בלי ברכה,
כי להודות על ההצלה צריך, אבל לא להיתקע במקום ולדעת שזה רק שלב בגאולה, ולהמשיך להתקדם ולשאוף ולעשות....
הסביר לי את זה "גבעון" מורחק
גבעונים ממש לאא"י השלמה

אבל יש הרבה שלא גרים עצמם בגבעות

ראי/ה מה שכתבתי...תורה מעל הכל!

אמר לי אתזה "גבעון" מורחק, שאם הייתה לו אפשרות, היה רץ לגבעה...

הקים כמה גבעות, גר שם, הכל!

וזה גם מה שהרב ליאור אומר...

ממלכתים אין...ניסו

כאלה שאומרים הלל בלי ברכה יש כמה אבל בפורפרציה (בד''כ חדשים...)...

אבל זה ניראלי טיפאלה סותר...

אין שום סתירה. להפך!! נע"ג אמיתי ידע בכח מי הוא פועלנפש חיה.
בלי להתנכר
ובלי לשלול
ובלי להילחם ולשנוא חינם
לעניין ברכה או לא בהלל- שאלה יפה.נפש חיה.
אישית אני אומרת הלל בלי .
זה תהילים. ולכן אומרת בשלמותו.

הודיה להשם ית על החסד הגדול
ומתוך כך תפילה ובקשה לעתיד
נע''ג אמיתי יודע בשם בשם מי הוא פועלניסו

מי נלחם בו ובי שהוא פועל בשמו...

והנה לפני יום העצמאות...ניסו

שלחו לנו תזכורת

7 צווי הרחקה חדשים לחבר'ה...

ושוב, "גבעון" הסביר לי אתזה...תורה מעל הכל!

@ניסו

אנחנו צריכים לומר תודה להשי"ת על כל הצלה בכל מלחמה שהיתה,

ביום העצמאות נעשינו ריבונים על עצמינו בארץ שלנו.

ולא שפוטים של הבריטים או העותמאנים...

המדינה לא מושלמת ורחוקה מכך, ואפילו הולכת אחורה. התפקיד שלנו זה לקדם אותה בתורה, בכנסת, בצבא, בהתיישבות.

להכין לגאולה!

אבל חייבים להודות לה' על ההצלה, לאו דווקא על מה שיש היום...

לא ריבונים על עצמינו...ניסו

אלא תחת עריצות של יהודים מומרים(ציונים)

אין כזה הבדל בינם לבין הבריטים...

ולא יודע איזה גבעון הסביר את זה לא נשמע הגיוני...

תקרא היסטוריה מהסטוריוניםנפש חיה.
ןתשמע את עזרא יכין
טאז תדבר.

לצפצף זה כולם יודעים.
דווקא ישבתיניסו

שיחה אם עזרא יכין שלוש שעות 

ואני יודע שזה נשמע מוגזם ההשואה הזאת אבל בכוונה הקצנתי...

ומה הוא אמר ומה טתה מסיק מדבריו?נפש חיה.
עזבי אם אני יגיד מהניסו

הוא אמר יכניסו אותו מעצר מנהליחיוך גדול

מוזמן באישי או במסר קראתי אותו השבת דווקאנפש חיה.
אם את נמצאת בהרצאה שלוניסו

תשאלי אותו מה שאת רוצה אחרי הוא בד''כ עונה או אפשר לקפוץ אליו הבייתה...

אני רק יגיד שאני מתון לעומתו...

מתי הוא נותן הרצאות?נפש חיה.
איפה שמזמינים אותו...על הר ה' ששמם

בד"כ זה מוסד או משהו, הוא לא נותן יותר מדי הרצאות פומביות.

בכל זאת בן 90

אה. שוין .נפש חיה.
בכל אופן לענייננו

לא הכל שחור לבן
בשביל לחיות פה צריך להבין על מה ולמה
ולשמוע בנחת את הכל.
ולא לחרוץ מהר מידיי.
אתה מאוד מתון (בדברים נגד הערבים)כהנא צדק!

יאלה ניסו תפסיק אתה ומיעוט מהגבעונים לאמר שטויותכהנא צדק!

לך לך לאירופה של לפני 100 שנה תחטוף מכות ברחוב יגזרו לך את הפאות כל הפולנים הארסים, כל יומיים תגיע גזרה חדשה ועלילת דם על יהודי אחר., ובדרך לתפילה יפרקו אותך מכות ויקרעו לך את שקית התפילין,  כל יומיים יחזור חבר אחר מהרחוב אחרי  ששברו לו תרתי משמע את כל הגוף, זה מאית של מאית של מאית  של מאית ממה שהה באירופה לפני 120 שנה, היום כשערבי מתקרב אלי ברחוב במטרה להרביץ לי, הוא חוטף פי 10 ממני.

אתם הגבעונים תמיד מספרים על האצ"ל והלח"י, תקראו קצת סיפורים לפני 200  100 שנה מה היה באירופה ותתחילו להבין כמה המציאות פה היום במדינת ישראל הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר טובה.

אומר את זה מי שכבר סובל 10 חודש מהסתרא אחרא בבית.

(את כל הדברים הרעים (הרבים) על המדינה אני לא צריך לאמר לך...)

וכל זה עוד לפני שדברתי על הדברים החיוביים שיש במדינה עצמה, וכמו הדברים הרעים יש לא פחות בכלל דברים טובים.

איפה הקשרניסו

בין ארץ ישראל למדינת ישראל...

ברור שיש הבדל בין מה שהיה באירופה לעכשיו ושצריך להודות לה' על כל הקיבוץ גליות...

אבל לא בתאריך שכמה כופרים הקימו לעצמם מדינה...

אתה כמו כל המזרוחניקים שנותנים להם כאפה אומרים תודה ומושיטים תלחי השניה...

ואם לא היה פה שלטון יהודי, המצב היה עשרות מונים יותר גרועכהנא צדק!

אתה וכל הכופרים במעשי ה' ( שלא מאמינים במדינה) ואין לי כוח לריב עכשיו

בעיקרון נכון אבל צריך את השורש להביןנפש חיה.
^^^^^^^^^^^246246
קשקן צמרתshindov

אם לא הייתה מדינת ישראל עם עצמאות. לא יכולת להיות נוער גבעות. אולי היית מחפש גבעות בפולין.

בפןלין אין גבעות. יש דם יהודי לרובנפש חיה.
אסור להשתחוות לפסל שבועט לך בראשיוסל'ה

ועוד לקרוא לזה גאולה. 

אתה יהודי שמאמין בעם ישראל ובארץ ישראל, המדינה בדיוק להיפך.

זוהי גלות בתוך גלות

דהיינו גלות שמסוגלים להמציא רק יהודים

זוהי האנטי תזה לגאולה

עצם העניין שיהודים יראי שמים מחשיבים את המדינה עדיין לאתחלתא דגאולה, אחרי כל מה שראו בעיניהם 

זה הגורם העיקרי שמעכב את הגאולה האמיתית והשלימה

סדר הגאולה מפורש ברמבם והוא לא כולל רע במיעוטו

הוא כולל רע גמור כמו הנצרות והאיסלאם וגם דרך זה הקב"ה פועל

אבל לחגוג זאת זוהי כפירה וטפשות

תלמד את דברי שלשת האדמורים האחרונים בחבד על הציונות ותבין איפוא אתה חי

אור גדול מאיר הכלנקדימון
תלמד קצת מדברי הרב קוק, ותבין באיזה מקום נפלא אנחנו נמצאים כחלק מתהליך הגאולה. וודאי שאפשר וצריך וראוי להודות להי"ת על העובדה שאחרי אלפיים שנה עם ישראל יושב עצמאי באדמתו והארץ נותנת פירותיה בעין יפה ויש צבא שמציל את עם ישראל בכל יום בלי פחד או בושה, וכמות ואיכות לומדי התורה מרקיעה שחקים לא היה כזה בכל הדורות, ורבים מהעם חוזרים בתשובה ורבים אחרים עוסקים בנושאי רוח (ולא מתעניינים רק בחומריות), ומדינת ישראל היא גם מעצמה טכנולוגית שחשובה לכל העולם.
נכון, לא הכל מושלם ועוד אין בית מקדש ועדיין יש קשיים ולכן זה לא הגאולה אלא התחלת הגאולה.
ועל זה וודאי שראוי שתהיה הכרת הטוב להודות לה׳.
(ברכה על ההלל הזה זה כבר שאלה הלכתית אחרת, הרב אליהו הורה לומר הלל בלי ברכה למשל)
כפוי טובה ובור. כופר מצוי.shindov

שגם לא ראוי לתגובה. ובלי מדינת ישראל וצבא ההגנה לישראל, לא היה דבר כזה נוער גבעות. וספק אם היה נוער בלי גבעות... על הגבעות היו רצים רוצחים ארורים. אז מספיק לקשקש ולשאול אם צריך לעשר מים.

כפירה- לומר על כוחות אנושיים כאילו ח"ו בעלי תכונות אלוקיותיוני
"בלי מדינת ישראל וצבא ההגנה לישראל, לא היה דבר כזה נוער גבעות" - ואתה עוד מאשים אחרים בכפירה? מזעזע.

הקב"ה הוא ומלבדו אין אחר, בכוחו והיו נערי גבעות וברצונו ולא היו.

לצייר כאילו המדינה היא אלוה זוהי עבודה זרה ממש
זוהי דרך הטבע וכך אנו צריכים לעשות...לישועתך קיויתי
אני אלך לעבוד כדי שאוכל לחיות, לא אשב בטל ואצפה שיהיה לי הכל, ואם אדם בא ומספק לי אוכל אז לא להודות לו?! הרי זה רצון ה' וזה לא האדם שצריך להודות לו...

יש לך את התפיסה הבעייתית של "אם הקב"ה היה רוצה".
ולגבי הכפירה-אין לי אפילו למה להתייחס...
אבל לומר שאם לא האדם הזה היית מת ברעביוני
זה כפירה במלך העולם הזן ומפרנס לכל.

הפרנסה היא לא מהבוס שלך, הוא רק כלי.
ובנוגע לביטחון שלנו פה, לאלוהים מהלכים שאנחנו לא מבינים, אבל הוכח כבר כמה פעמים שהכלי הזה הוא כלי חד"פ סדוק ומלוכלך.
אוי מתוק רואים שאתה לא בעינינים גבי תורת חב"ד, ראהשלמה גר

שיחה של הרב גינזבורג ביוטיוב שנקראת "הרב קוק" ושם הוא חד משמעית שברגע שהרבי מילובבויץ הכריז שהגיעה הגאולה הרי שכל דבריו הקודמים לחלוק על התפיסה שלהרב קוק גבי המדינה- נפלו ואינם קיימים גם לפי דעתו!!!!! 

זה לא משנה אם יש או אין מישהו כזה.הדובדבן שבקצפת

אם אתה חושב שזה נכון, אז מה אכפת לך?

(אני אישית אומרת הלל בברכה כי כך נפסק להלכה ע"י רוב כמעט מוחלט של הפוסקים.

חוגגת על היציאה ממוות לחיים, והתקדמות שלב בגאולה, ועושה מה שאפשר כדי לא להיתקע בשלב הזה.)

ודאי. להגיד עם ברכה. גם לגבעונים מותר ואף חובהפעמיים חי
אני מאמין שיום העצמאות גדול כ"כ עד שאין לנו עדיין קנ"מ להעריך אותו בסדר גודל היסטורי. שיבת עמ"י לארצו, עצמאות מדינית, מדינה בעלת צבא 14 החזק בעולם, פריחת לימוד התורה בסדר גודל שלא היה מעולם, כלכלה מהייציבות בעולם, יהודים חיים כאן את החיים בשקט ושלווה, הולכים לעבודה מכינים קפה רואים סרט טוב, עובדים את האדמה, מפתחים סטארט אפים בקנה מידה עולמי.
גאה להיות ישראלי, אוהב את הצבא אוהב את המדינה.
חג עצמאות שמח.
נשמה שלי שיאירו עליך כל האורות של הגאולה בחג הקדוששלמה גר

יש הרבה ממלכתים שהם...לישועתך קיויתי
עבר עריכה על ידי רמבמיסט בנשמה בתאריך ד' באייר תשע"ז 08:46
דוסים, פאות, שומרים קלה כחמורה, עם קדושה מטורפת כזאת, שלומדים תורה וחיים את השם יתברך בחייו, שכל המטרה שלהם בחיים זה לעשות את רצון הבורא, ויש להם אהבת ארץ ישראל יותר מהרבה גבעונים.

כל כך לא יפה איך שניסחת את זה, כאילו שתי הקבוצות עומדות כמעט אחת מול השנייה.

רגע, והר המורניקים שלא מגיעים לפינויים,וא"י חשובה להם לא פחות מלך, אז הם לא עובדי ה' פתאום?!

רק מי שכמוך הוא דתי?! כל השאר סתם חילונים?!
יפה כתבתנקדימון
יש... אחילא נשברים!
זה לא קשור לגבעון או לאדורדעה

זה קשור לזה שהמדינה מסמלת כיום לצערנו את המרידה במלכות ה'.

ולכן להגיד תודה לה' ביום שהמורדים במלך חוגגים את עצמאותם לא שייך.

כן צריך להודות לה' על כל הטוב, אבל למצוא לזה עיתוי יותר מוצלח.

תלמיד של הרב שמואל טל? ניחשתי נכון??שלמה גר

ודאי זה מה שהרב ליאור אומר גם נער גבעות וגם חג העצמאותעף על עצמו

מחילה!ה' הוא ה-מלך!

לא קצת הגזמנו עם החיפוש אחרי הרע?!

נכון. יש חסרונות במדינה שלנו-אבל עד לרמה של שנאת חינם כזו! בכח להתעמת! לפלג! לחפש את החושך בכל הנס הענק הזה! אני בטוחה שלאבא שלנו אין נחת רוח מכל האמירות שעפות פה!

חבר'ה! אני מציעה- שבו בבית ותחשבו קצת על העניין של עין טובה- ושאחרי הכל ולמרות מה שקורה-המדינה הזו היא נס גלוייי!!

אולי נעבור לגרמניה!!! שם לא מפנים יהודים בכלל!

לא מפנים יהודים- אבל עשו דוקטורט בלהרוג אותםנפש חיה.

ציניותתת נשמה!ה' הוא ה-מלך!

צוחק

אני התכוונתי בדיוק למה שאמרתעף על עצמו

שלהיות נער גבעות כוסף למלכות ישראל המתוקנת לא סותר לשמוח בחג העצמאות על מה שיש! ושזה דעת הרב דוב ליאור

זה לא לחפש את הרע אך ורק כדי למצוא רעעל הר ה' ששמם

כדי לתקן משהו, את לא יכולה להגיד שהכול טוב ובכל זאת 'לתקן עולם במלכות ש-די'.

כדי לתקן משהו צריך לראות מה רע, מה צריך תיקון - ולתקן אותו.

אממה אנחנו רוצים לתקן ולראות מה רע, אבל תוך כדי יש הוה אמינות לשאר הדברים, כגון: אנחנו ראינו שהמדינה שלנו נראית ככה וככה, ואולי בגלל זה אנחנו גם לא נגיד הלל כי אין על מה לשבח את הקב"ה במדינה הזו.

אבל זה לא 'לחפש את הרע' כמו שהגדרת את זה אלא פשוט לראות את המציאות,

לא ב'משקפיים ורודות' וגם לא ב'משקפיים שחורות' אלא מציאות - ותו לא.

מקווה שהובהרתי.

אח שלי אני חושב שאתה פשוט לא יודע מה הטוב שבמדינה!שלמה גר

בטח אתה אומר עולם תורה ענק נו היום גם באמריקה אפשר להקים עולם תורה ענק, אין פוגרומים נו היום גם באמריקה אין פוגרומים אדרבה פיגועים יש יותר בישראל...      אז לכן נשמה אני יסביר לך- הטוב שבתקומת המדינה בכך שהיא היא הבינין החומרי של עם ישראל והגם שהיא נשלטת ע"י הרבה רשעים-  מורה היא על התחלת הגאולה שזה אומר נשמה שלי "השראת שכינה" אתה מבין  על ההשראת שכינה של התחלת הגאולה אתה מודה! אתה לא מודה על ביבי וגם לא על בגין! (כמש"כ זאת ריב אברום זצוק"ל במורשה) היום כל אחד יכול להשיג את השראת השכינה על הנשמות את זה תתבונן בנפשך ותראה את עוצמת הכיסופים שלך לשכינה לפנמיות הנשמה  לקבלה  ליחודים  לקרבת השם וקימעא קימעא תתגבר הארת השכינה עד שכולם יחפשו קרבת השם כמש"כ "...לא רעב ללחם ולא צמא למים כי אם לשמוע את דבר השם" "ומלאה הארץ דעה את השם.." (כמו שכותב הרב החלבן בהקיצו ורננו וכמיוסד בכתבי הרב קוק ותלמידיו ועוד)            חג עצמאות שמח מתוך תורה ודביקות בהשם אמן

הרב כהנא אמר הלל בברכה ערב ובוקרנחשון מהרחברון

וכך עושים תלמידיו עד היום, מוזמן לישיבת הרעיון היהודי... לראות את החבר'ה של חוזרים להר, את בנצי, בן ארי מרזל וכו אומרים הלל וחוגגים בשמחה.

החגיגה היא על קידוש ה מול הגויים בעמידה היהודית מול  העולם וההכרזה שאנו אלו ששולטים בארצנו ועמינו. נכון עכשיו יש בעיות, כי מי ששולט מתנגד לקב"ה, לתורה, לארץ ישראל ולכל מי שנושא את הדגל הזה ביד רמה.

אבל - זה לא משנה שעצם זה שיהודים שולטים בארצם ועמם זוהי התחלת הגאולה, הרמבם כותב על מלכות בית חשמונאי "חזרה מלכות לישראל יתר על 200 שנה" מי היו מלכים במאתיים שנה האלו? ינאי הרשע, הורדוס וחבריהם, מתייונים כופרים, אלו שהביאו לכאן לאחר מלחמת אחים את הרומאים שבסוף החריבו את הבית, אבל הרמבם קורא להם חזרה מלכות לישראל, אמנם מקולקלת אבל מלכות....

יש חבר'ה, והרבה אבל קצת ערבבת, נחלה - רובם חוגגים ורובם ממלכתים... אפילו מאד ממלכתים. גאולצ לא ממלכתים אבל יש שם את שני הצדדים, אלו שמודים ואלו שפחות... יש את הכהניסטים - שכבר כתבתי שאומרים ורוב חוזרים להר (הבוגרים יותר) כהניסטים... יש גינזבורגרים...  שפחות חוגגים אם בכלל אבל זה בהכללה מטורפת מה שכתבתי... 

אני אישית עם הכהניסטיטם

וואו איזה זכות לראות את כבוד מעלתו מבקר בפורום התגעגנו!יהדות=דרך חיים

תראה אם מצפה אביחי תובב"א היתה על תילהיהדות=דרך חיים

אז היינו יכולים להגיד שיש גבעה שחוגגת את יום העצמאות אבל...

ואם התגעגעת קפוץ לביקורנחשון מהרחברון

אתה מצטרף אלינו לטיול?יהדות=דרך חיים

התגעגעתי - לא מפהאניוהוא
וראיתי אותך השבוע.

נראה אם תזהה...
הי איש! דשנפש חיה.
שאלה חשובהיהודיה)

יש לי חברה שנעקרה מעמונה ועכשיו לא מוכנה לגעת בדגל ישראל. מצד אחד אני אוהבת ומבינה אותה ומצד שני קשה לי לעכל את האנטי ציונות הזאת, וגם דיברתי עם אמא שלי ששאלה אותי כמה זה חשוב לי הציונות בחברות שלי, ואם קשה לי מדי אני מפסיקה להיות חברה שלה או שלא כ"כ חשוב לי ואז אני מתעלמת. בינתיים אני מתעלמת אבל כשאני חושבת על זה אני מזועזעת מעצמי שתכל'ס זה שאני עושה איתה צחוקים זה שבעצם הציונות לא חשובה לי מספיק?
בקיצור- זה הגיוני לא לגעת בדגל ישראל אחרי שעקרו אותך מהבית?
תודה רבה!
נ"ב: שיהיה ברור אני ממש מעריצה את כל אלה שנלחמו על הארץ שלנו ואוהבת כ"כ ואין שום כוונה לפגוע.

השאלה למי אתה אומר תודהאודי-ה
אם אתה אומר תודה לבני אדם אז אין לך על מה. יש הרבה אנשים במדינה שטועים או עושים מעשים נגד הציונות.
אם אתה אומר תודה לקב"ה שנתן לנו מדינה ושעזר לנו לנצח את אויבנו אז בכלל לא משנה איך האנשים מתנהגים.
המדינה היא לא של השמאלנים (או של ממשלות הימין שפינו). המדינה היא של כל עם ישראל.
כשאתה מסרב להודות לקב"ה זו כפיות טובה כלפיו ולא כלפי ראש הממשלה...
ברור שצריך להגיד הלל בברכה ולשמוח.
זה שאתה יכול לבנות בית בגבעה וזה שאתה יכול לחיות בארץ בבטחון לא מובן מאליו. ויש לנו גם שפע כלכלי שלא היה כמוהו. אנחנו נוטים לראות את השלילי ולא את החיובי אבל עם כל "חוסר הביטחון" והבלבול של הממשלה, בדורות הקודמים היו שמחים מאוד להגיע למצב שלנו.
מסקנה שלי לבינתייםבעע

בכללי שיא ההייתי מבולבלת על יום העצמאות,

אני באה ממשפחה ממלכתית אבל לא הייתי שלמה עם זה.

קראתי חוברת של תורת החיים למה לא לחגוג והתחבטתי בזה הרבה.

אינלי עדיין דרך סופית,

אבל סתם אני נותנת נק למחשבה לכל אלו שכן חוגגים,

שאם כבר לחגוג- אז לחגוג עם המובן השלם והקדוש שלזה.

יענו,

במקום לבזבז את היום הזה על מנגלים והתלהבות שאפשר לשמוע שירים-

בואו נחגוג באמת כמו שהשם יתברך רוצה.

בוא ננצל את היום הזה לחשבון נפש אמיתי של איך לנתב את המדינה שתהיה במצב שכולנו נוכל לומר עליה הלל עם ברכה, למדינה קדושה, של מלכות השם אמיתית,

שכל אחד יקבל על עצמו עוד תרומה שהוא נותן לעמי/אי/תורת ישראל ומשם גם למדינת יהודית.

יש רב גדול (אוף אנלא זוכרת מה שמו)

שמסופר עליו שהיה ביום העצמאות חוגג עם דגלי ישראל וכו,

ואחכ הולך למאה שערים, קורע בגדיו ומתאבל.

נראלי שזה האידיאל.

(ולכל אלו שיש להם דעה נחרצת בנושא,

רק תזכרו שאין פה נכון ולא נכון.)

האידאל הוא להודות על מה שקיבלנו.נפש חיה.
ולומר תחנון על המתנה שקיבלנו
אישית
נשמע לי מוזר. אפילו קצת חוצפה.

תארי לך היית אומרת תחנון במקום להודות...

מצטייר מאד מוזר.
ויש שיר של יהודה עמיחי (לא ידוע לי על שכזה ואם כן - יש ללמוד היטב לפני שכותבים מי הוא היה ואת הסיבה למעשיו) המתאר את המצב של תחנון בגאולה מול ההלל בירושלים.
צריך להודות על כל הניסים שקרו פהניסו

אבל לא דווקא ביום שהקימו כאן מדינת כפירה ובטח שלא לשמוע שירים ולהסתפר בספירת העומר בגלל זה...

למדת הרב קוק ןשיחות על מהות היום??נפש חיה.
בכלל קראת חומר?
ממליצה לך להתחיל מ "להוסיף אומץ"

ולבקש מ@אניוהוא
וגם ב @לך דומיה תהילה

שירחיבו לך קצת.
למדתי תשיטה של הרב יצחקניסו

וגם של הרב טל...

זה לא דומה בכלל.נפש חיה.
הם לקחו קצה של הדבר ומלמדים לאורו.

לך לתלמידי הרב קוק
ותבחן את הדאך לעומקה.
טתה לוקח חצי מכל שיטה ובונה איתה אידאולוגיב?!

חבוב ככה לא עובדים....
תבכה בתשעה באב על מה שאין ותודה ביום העצמאות על מה שישרותה החמודה

נכון מאודשלמה גר

מאז הגרוש גם התלבטתי כמה שנים אם לחגוג או לאמרדכי
בס"ד

עד שהתחלתי לקרוא מאמרים של מו""ר הגאון הרב דוב ליאור, שפתאום הביא תפיסה אחרת ממשה ששמעתי עד אז למה כן לחגוג. מאז אני חוגג כל שנה ומודה לקב"ה על הטוב שיש לנו עכשיו, מבלי להעלים עין מכך שיש לנו עוד לאן לשאוף ומה לתקן.

אחד מהמאמרים הרבים של הרב ליאור בנושא, שנראה לי ניתן למצוא עוד כאלה ברחבי הרשת -

הרב ליאור: תפרידו בין היחס למדינה לבין מנהיגיה -

דבריך קודש קודשים וכן כתב מרןשלמה גר

ריב אברום זצוק"ל הבאתיו מקודם 

דברים דומים אמר כבר הרצי"הנפש חיה.
אני ממש ממש אשמח לראות את המקור שבו הרצי"ה אומר אתשלמה גר

היסוד הזה להפריד בין הממשלה לעצם המציאות של המדינה!!!!!!!   אני פשוט הרבה זמן מחפש לראות את אחדות ההשקפות בין מה שריב אברום כתב במורשה ותלמידיו אחריו לבין ישיבות הקו המכונים "ממלכתיים" שצועדים לאורו של הרצי"ה- אני מתכוון שהעולם מציג אותם כחולקים ואני פשוט מת לגלות שהכל אחד ולא פלוג 

א. אם אני לא טועה מופיע ב "מתוך התורה הגואלת" של הר שוורץנפש חיה.
או ב לנתיבוצ ישראל או ב שיחות הרציה איפשהו . זה ברור לי שהוא אמר זאת וזכור משיחות באולפנה. הכי טוב ידע לומר לך@ד. הוא טוב בזה.

ב. ישיבות הקו המכונים 'ממלכתים' לא צועדים ממש בדרכו ועל זה התפלגו בזמנו. והחילוק מתבסס על השקפה שונה.
אז פילוג על ה 'מה' וה 'איך'- יש. הוא קיים אבל כבר פחות מדברים עליו ועל הסיבות לו.
מצאתי לך! תראה פה-נפש חיה.

בעין טובה | אתר ישיבה,

כל השאר עדיין רלוונטי- צריך לדעת שבשורש העניין כולנו שמחים על תקומת ישראל ומודים לה על כך!

תודה רבה רבה בזכותך הבנתי יותר טוב את היסוד של להפריד ביןשלמה גר

הממשלה לעצם מציאות המדינה, והכי חשוב הבנתי שלפי הרב מלמד גם רבנו הרצי"ה סבר לחלק כמרן ריב אברום מ"מ צריך לברר בביהמ"ד של ישיבות הקו מה לדבריהם היתה דעתו של רבנו הרצי"ה חוששני שמסוף חלק א של לאמונת עיתנו ישנו קונטרס קטן שכמדומה לא מסכים עם דברי הרב זלמן מלמד בדעת הרצי"ה וכן משמע בדברי ד. החמוד שהפנית אליו שלא ס"ל לחלק. תודה רבה   חג שמח מלא אורות של גאולה

הרצי"ה לא חילק בחריפות בין הממשלה למדינה.ד.

להיפך, הוא ראה בממשלה שליח של כלל ישראל לשליטה בארץ.

אלא שכמו כל שליח, "לתיקוני שדרתיך ולא לעיוותי". ולכן, כשהמשלה הראתה נחשלות באחיזה בארץ ונכונות ח"ו להפקיר חלקים ממנה, כתב: הממשלה בשביל העם ולא העם בשביל הממשלה.

אבל הרצי"ה ראה ערך חשוב ביחס של כבוד למנהיגי המדינה, בתור שליחי האומה לשלטון בארץ. עם זה, לא נמנע מלבקר כשהיה צריך - ובאותו זמן, גם לשבח דברים טובים ולחזק.

[פעם, לפני שנים רבות, נכנס אצלו מישהו ודיבר בחריפות על רה"מ. אמר אח"כ הרצי"ה, אני לא יכול לדבר כך על רה"מ. בשבילי רה"מ הוא שליח של ה']

נו נו זה בדיוק מה שאמרתי שהעולם מציג את תפיסת רבנו הרצי"השלמה גר

שכיום ממשיכה הם ישיבות הקו המכונים ממלכתיים כחלוקה על תפיסת מרן ריב אברום שמחלק בין הממשלה לעצם מציאות המדינה, ובאה נפש חיה ואומרת לי שגם רבנו הרצי"ה ס"ל לחלק בין הממשלה למציאות המדינה ולא פלוג!! ונתמלאתי שימחה גדולה, אבל מה אעשה והיא אמרה שאתה המומחה לעינינים האלה ואתה אומר שלא כדבריה אוף!. חגגגגגגגגגגגגגגגגגגגג   שמחחחחחחחחחחח מלא אורות של גאולה אח שלי  

ידידי היקר והנחמד...ד.

לא צריך לעשות "חילוקים" גדולים מידי...

גם ר' אברום זצ"ל החזיק מאד מהרצי"ה זצ"ל. ואחרי שהרצי"ה  נפטר - ור' אברום היה צריך לקחת הנהגה - הביא עוד יותר מדברים שהיה הרצי"ה משנן בענייני הציבור והמדינה, וכך גם נוהג אחריו בנו יבלחטו"א, ר' יעקב שליט"א. הרצי"ה היה ה"מומחה הגדול" לענייני ציבור ותחיית ישראל.

ולא צריך לעשות מזה ענין יותר מידי. הכל מודים ששליטתנו על ארצנו, קרי המדינה, היא ענין גדול. וברור שמי שעל ידם מתבצעת השליטה הזו בפעל, הם הממשלה. שליחי מצוה. והכל מודים שאם הם עושים משהו שלא כהוגן, קל וחומר מנסים חלילה לוותר על משהו מארץ חיינו, זה לא תופס ואין להם סמכות - ובכ"ז המדינה ממשיכה בערכה העצמי, שזה ריבונות ישראל על ארצו, על תוצאותיה החשובות.

גם לך ולכולם, מועדים לשמחה לגאולה שלמה. 

ואם יהיה לך זמן ואתה מעונין - הא לך קישור לשיחת רבנו הרצי"ה זצ"ל, מזמור י"ט למדינת ישראל, ובה מסביר באריכות ענייני מדינתנו וערכה וקדושתה וקדושת יום עצמאותנו. ולשומע ינעם....

מזמור י"ט למדינת ישראל - הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל - חינוך תורני בדרך חיובית

דן המתוק פשוט שריב אברום כיבד בצורה עצומה את הרצי"השלמה גר

ושניהם גדולי עולם אבל בשורה התחתונה היסוד שהוא כתב במורשה לפי דברי רבני הקו אינו לדעת הרצי"ה, עכשיו אתה יכול לומר שזה לא חילוק מהותי וכמובן שאני מסכים העיקר שמכירים בהגעת הגאולה דרך שלב תקומת המדינה, אבל סוף כל סוף יש הרבה נפק"מ ראה ערך סירוב פקודה ועוד רבים וכמו שאפשר לראות בחוש ההבדל בין ישיבות הקו לישיבות מרכז הרב והייתי מאוד שמח לגלות שבאמת אין מחלוקת. תודה נשמה 

למה ערך "סירוב פקודה"...ד.

אתה יודע שכך הורה הרב צבי טאו שליט"א בגירוש מגוש קטיף. שמעתי שהיו אצלו חלק מראשי מכינות, אמרו לו, אבל הרב כתב.. (על עצמו) ענה להם: אז תגנזו את זה (לא הבינו אותו נכון, כמו עוד לא מעטים..).

אני לא מתפעל מידי המכינויים האלו, "ישיבות הקו" ואחרים. יש חילוקים בדגשים. כולם אהובים כולם ברורים. אני מכיר רבנים גם מכאן וגם מכאן.

תודהשלמה גר

ואני מסכים איתך ממש שלא משנה ההבדלים האלה ואני שומע רבנים  מישיבות בקו בראשם הרב טאו שליט"א ולומד בספריו וכמובן רבנים משלל ישיבות מרכז הרב שבהם אני לומד. 

לדעתי לפני שתהיה נער גבעותחדשדש
תהיה נאמן לעצמך. שזה אומר שאם מתאים לך לחגוג יום העצמאות זה מה שתעשה בלי קשר לשאלה אם זה מה שנערי גבעת עושים או לא..(וכמובן שאם לא אז לא. אבל שוב בלי קשר לשאלה..)
בקשר לשאלה עצמה בטח כבר ענו לפני
תלוי איך חוגג. אין סיבה לא לשמוח ולהודות שאכן נעשה פה נסדורשת קרבתך
אבל מהמגזימים שאומרים הלל ערב ובוקר, לא תמצא גבעונים
סיבוש זה לא נערי גבעות!!א"י היפה
אני בחורה נורמטיבית לחלוטין ובאה לסיבוש באופן רציף פחות או יותר וזה לא גבעוניסטי בכלל!! לרצות ביהמ"ק זה גבעוניסטי??
נערי גבעות זה רע? לא הבנתי מה את רוצה...בוערתלארץישראל

"אני בחורה נורמטיבית לחלוטין ובאה לסיבוש באופן רציף" ונערי גבעות הם לא נרמטיבים?

לאא"י היפה
הם עושים עבודה חשובה והרבה מארץ ישראל היא בזכותם, אבל הם בחורים לא נורמטיבים. הם מדהימים אבל לא נורמטיבים
טעות. הם נורמטיבים בדרכם- אבל כדרכם של נערים- לא תמידנפש חיה.אחרונה

רואים את כלל התמונה- או את המחיר של התגובות שלהם לאורך זמן
ופחות שוקלים רווח הפסד.

זה טבעי והגיוני
לכן הם גם לא ממש מקשיבים ועושים דברים כמו שחושבים.
זה לא בהכרח רע- אבל צריך לדעת מאיפה זה נובע.

לא קראתי הכל -אניוהוא
מה אכפת לך. אם יש מישהו כזה או לא?
אם זה מה שאתה חושב ומאמין בו אז תפרוץ דרך.
מה יכול לקרות כדי שתשנו את דעתכם?שריה הכהן

כדי שהדיון יהיה רציני צריך כל צד בדיון להגדיר מה אילו היה קורה הוא היה חוזר בו ומשתכנע ש.(מדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתנו או שהיא מעשה שטן שמעכב את הגאולה(כמובן המדינה לא התהליך) 

אם היו יורים ביהודים בפינויים או באנשים שעולים להר הבית?

או אם להבדיל היה רוה''מ דתי ומדינת הלכה?

אם אין הגדרות ברורות מתי אני נוכח שמה שאמרתי לא רלוונטי הדיון הוא סתם לזרוק סיסמאות...

וכמובן הדיון הופך ללא רלוונטי למציאות אלא דיון תאורטי בהבנת סטיקרים שונים

אתה קצת מצחיק.. תעשה מה שהלב שלך אומר לך..אוהבתעולם...

אנחנו הגבעונים לא חוגגים את יום העצמאות בגלל שכל מה שאנחנו חיים ופועלים ומוסרים את נפשנו זה על דברים שהמדינה שונאת. פשוט שונאתתתת היא שונאת את העקשנות שלנו הגבעונים. היא שונאת את הגבעות שאנחנו מקימים במסירות נפש עצומה היא פשוט שונאת אותנו נקודה. ולכן היא מתאכזרת אלינו ככ [אם אתה כותב שהיית בהמון פינויים והפגנות אני בטח לא צריכה לפרט לך מהזה אכזריות..] השאלה שאתה מעלה היא קצת מצחיקה וסליחה שאני אומרת היא גם  מראה שאתה לא ככ מחובר למעשים שאתה עושה. כאילו כל הכבוד שאתה הולך לסיבושים ולהפגנות וזה אבל תחשוב פעם אחת באמת האם אני מרגיש מחובר לכל זה? מרגיש חלק מזה? מרגיש שזה עושה לי טוב? או שפשוט אתה עושה אתזה כי זה ניראה מגניב וקול וזה.. ברגע שאתה תרגיש מחובר לעצמך, למה שאתה פועל ועושה ממילא השאלה הזאת נראלי תיפטר לך מעצמה.  אז קיצר שלא תבין לא נכון אני מעריכה את מה שאתה עושה רק פשוט ממליצה לך לחשוב שוב פעם... ופשוט להיות מחובר ללב שלך

'אנחנו הגבעונים'הדובדבן שבקצפת

(2 יהודים, 3 דעות...)

חחח... תכלס. וחוצמזה,בוערתלארץישראל

באיזה גבעה היא גרה, שהיא מגדירה את עצמה גבעונית?????? שתודיע לי אני גם יבוא לשם...<צ> @אוהבתעולם...

אני, וכל הכהניסטים. בשמחה כמו של הרמתגנים אם לא יותרכהנא צדק!

אבל ח"ו רח"ל לא עלינו אני כמובן לא ממלכתי רח"ל!כהנא צדק!

בשביל להבין את כהנא צריך להבין מה זה ממלכתינפש חיה.

לא הבנתי, בכל אופן הרב כהנא היה האחרון הממלכתי ועשה מה שבתורכהנא צדק!

רב פסק

צריך להבין מי הוא היה ומהם עיקרי תורתו ומכוח מה הואנפש חיה.

הלך ופעל.

אני לא באה לבטל חס ושלום- הוא פעל מאהבת ישראל גדולה שהייתה בו, והוא כן ראה וזעק על עוולות, אבל האם הוא היטל במחי יד את תקומת ישראל שקמה לענינו?
את זה כדאי לברר.

ואם בישיבה על שמו אומרים הלל- כמראה שיש דברים בגו.

תלוי אם אתה ציוני ממלכתי שאוהב את המדינה העלובה הזאת אז כןhpjj

ננח

בוודאי שיש מצב.. הרי הרב משה לווינגר זצ"ל, שנחלה הלכו לפיו,ד.

חגג לגמרי את יום העצמאות.

אדרבה, יחגוג את זה כחלק מהשמחה לעשות רצון הבורא ית"ש, להודות לו ולשמוח בגאולתו ההולכת קמעא קמעא כדברי חז"ל.

בטח!! זה מצויין!!נער גבעות מצוי

שום שום דבר מכל אלו לא סותר! קח ("רק") לדוגמא את הרצי"ה! מי יותר מתנחל ממנו?! ומי יותר מאמין במדינה יותר ממנו?!

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך