שירשור הבחירות הגדול!רחלקה

מכיון ששוב ושוב עולה פה הצורך של אנשים לדבר על הבחירות, המועמדים וכד' אני מכריזה בזאת על פתיחת שירשור הבחירות!

כאן (ורק כאן) אתם מוזמנים לכתוב את כל הגיגיכם/ הגיגי אנשים אחרים.

ובזאת אבקש מכולנו לא לפתוח שירשורים חדשים בנושאי הבחירות, שקשור רק בעקיפין לנושא הפורום.

כל הישועות!
רחלקה

מרזל - יו"ר ועדת הקלפי ב...אום אל פאחם:השם הוא המלך!

מרזל - יו"ר ועדת קלפי באום אל פאחם

מי שלא רצה את ברוך מרזל צועד ברחובותיה של אום אל פאחם צפוי לקבל אותו כיו"ר ועדת קלפי בעיר ביום הבחירות.

מרזל:  "אמלא את תפקידי בלי לפחד כלל".

כתבה בנושא:השם הוא המלך!
מי יהיה יו"ר קלפי באום אל-פחם? ברוך מרזל

"אני מבטיח להקפיד ולעמוד על קוצו של יו"ד כדי שלא יהיו זיופים", אומר יו"ר הקלפי המיועד, שמתכנן גם צעדת מחאה בעיר הערבית מיד אחרי הבחירות

אפרת וייס

פורסם:  02.02.09, 06:47

מי שלא רצה אותו בעיר יקבל אותו בקלפי? ברוך מרזל אמור להשתתף בצעדה באום אל-פחם עם מאות פעילי ימין - אבל קודם לכן הוא יגיע, ביום הבחירות, לעיר הערבית ויהיה יו"ר ועדת קלפי מטעם "האיחוד הלאומי".

"האיחוד הלאומי" מורכבת מארבע סיעות: התקווה, תקומה, מולדת וסיעת ארץ ישראל שלנו. במסגרת ההסכם קיבלה סיעת ארץ ישראל שלנו, בה חבר מרזל, מינוי ליו"ר קלפי בבית ספר באום אל-פחם.

מרזל אמר ל-ynet: "אשתדל לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר. בכנס של ועדת הבחירות הסבירו לנו שהתפקיד של יושבי הראש הוא למנוע זיופים, לדאוג לטוהר הבחירות ולהקפיד שעקרונות שלטון החוק והדמוקרטיה ייושמו במלואם".

עוד אמר מרזל: "אני מבטיח להקפיד ולעמוד על קוצו של יו"ד, כדי שלא יהיו זיופים בעיר ושהקולות של 'האיחוד הלאומי' בעיר ייספרו וייחשבו בלי מניפולציות מיותרות".

לקראת הבחירות לכנסת צפויה המשטרה להעלות את הכוננות בכל רחבי הארץ, על מנת למנוע ניסיונות של ארגוני הטרור לבצע פיגועים. במקביל, תפעל המשטרה בתחום החקירתי על מנת למנוע זיופים, אך עם זאת נראה כי המשטרה תצטרך להציב כוחות בסדר גודל לא מבוטל באום אל-פחם על מנת למנוע חיכוכים ועימותים בין מרזל לתושבי העיר.
"פאשיסטון קטן.."רחלקה
שמעתי את ההגדרה הזאת אתמול, וממש השתעשעתי (לרגע).
קישור לכתבות נוספות בנושא:השם הוא המלך!
אזיה תותח הבנאדם הזה. =]גלוק17
ומה עם זה שבבית אל יהיה ערבי קיצוני?אריקל
בבית אל יהיה נציג של מפלגת רעם תעל, או יותר מדוייק לומר מפלגת רעל.. (נדמה לי שאריה אלדד אמר את זה)
הוא בסוף לא מגיע (-כך אמר אחמד טיבי ימ"ש)השם הוא המלך!

והסיבה היא כי הם 'אינם מכירים בהתנחלויות'.

נו טוב, שלא יבוא...

באירוח בפורום תפוז נשאל אורי אורבך לגבי צביעותוואלאד
ובסופו של דבר הוא נתן תשובה ברורה - לדעתו לסרב לגרש יהודים אכן אסון גדול יותר מאשר טילים על באר שבע.

ש: שאלה חשובה למר אורבך‬: לפני ההתנתקות כתבת (ואני מצטט) "הסרבנות היא אסון גדול יותר מההתנתקות"
לפני שבועיים אמרת "מי שמחק את הצבע הכתום בגוש קטיף - קיבל צבע אדום בבאר-שבע, אשדוד ואשקלון...
תושבי הדרום נאלצים לשלם את מחיר האיוולת של שוחרי הנסיגות".

לפי זה, האם יוצא שאתה בעצמך חשבת שלסרב לגרש יהודים ולהקים את מדינת החמאס, זה גרוע יותר
מטילים על באר שבע ואשדוד? האם גם אתה לא שותף לעיוולת הזו?

ת:
גם אני כידוע לך התנגדתי להתנתקות בתוקף. אלא מה? כשממשלה מקבלת החלטה הרת אסון והכנסת מאשרת בנושא שנוי במחלוקת על הציבור לקבל זאת. גם אם מתברר שהוא צודק. על כן שאלתך היא קינטור גרידא. על אף האיוולת שבנסיגה - זה היה רצונו של רוב הציבור בישראל באמצעות נציגיו בכנסת. תפרידנו הוא למנוע באמצעות הכוח הפוליטי החלטות מסוג זה.

ש: אבל למה התנגדת יותר, להתנתקות או לסרוב? מדבריך ניתן להבין שטילים על באר שבע זה אסון קטן יותר מחייל שמסרב לגרש יהודי.

ת: סרבנות המונית היא אסון גדול
משום שבעתיד היא לא תאפשר לקבל החלטות חשובות: גם לא לצאת למלחמה. בשעת מבחן, אם ניתן לגיטימציה לסירוב המוני, לא יהיה לנו חלילה צבא הנאמן למדינה, ואז נובס במלחמה. לכן סירוב הוא אסון גדול מאוד ודבר מסוכן. גם עקירת יישובים היא צרה צרורה וטעות חמורה.
מיכאל בן ארי בראיון מרתק ב-ynet:השם הוא המלך!
מספר 4 באיחוד הלאומי: כולם מבינים שכהנא צדק

ל"אויב שבתוכנו" הוא יפתח מסדרון הומניטרי בוונצואלה; עם הערבים הוא מוכן לדבר - על הבשן והגלעד; לביניש הוא מבטיח: את השמאלנית האחרונה בעליון. הח"כ המיועד מיכאל בן-ארי נשבע אמונים למורשת כהנא - ומשוכנע שהוא לא לבד

קובי נחשוני

פורסם:  02.02.09, 11:00

מי שלא רצה את כהנא, יקבל את מיכאל בן-ארי. שמונה ימים נותרו עד לבחירות, וארבעה מנדטים לאיחוד הלאומי - כפי שמנבאים חלק מהסקרים האחרונים - עשויים להכניס לכנסת את מי שמגדיר עצמו "תלמידו וממשיך דרכו של הרב כהנא". בשיחה עם ynet מציג ד"ר בן-ארי את הפתרון שלו לבעיית ערביי ישראל ולמדיניות האקטביזם השיפוטי של בג"ץ, מצהיר שלא יישב בממשלה שמקדמת תהליך מדיני ומסביר את תמיכתו בסירוב פקודה.

בחירות 2009 ב-ynet: כל הדרך לקלפי

"לא רק אני מייצג את הרב כהנא", מדגיש בן-ארי כשהוא נשאל על מורו ורבו. "הוא מיוצג היום על-ידי הרבה מאוד אנשים בכל מקום, בכנסת ומחוץ לה. ליברמן מתחפש לכהנא וצובר מנדטים, לימור לבנת נשמעת היום גם היא כמו כהנא, וכולם מבינים שצריך למצוא פתרונות לבעיית ערביי ישראל - נושא שפעם היה אסור לדבר עליו. האמירה 'כהנא צדק' כבר נשחקה. אתה ממש רואה איך מה שהרב כהנא זרק לאוויר לפני 24, שנה הפך היום לנושא המרכזי של מערכת הבחירות".

כיצד תביא לידי ביטוי בכנסת את משנתו השנויה במחלוקת?

"אסור לומר 'ערבים', אז אני אדבר על האויב הערבי. צריך לפתוח פרוזדור הומניטרי של הפליטים למקומות כמו טורקיה וונצואלה, שוודאי ישמחו לקבל אותם. צריך גם לגייס מכל העולם סכומי כסף גדולים, אבל במקום שהוא ילך לאיבוד על פצצות - הוא יועבר אליהם כ'מענק התאקלמות'".

אתה מתכוון לכל ערביי ישראל?

"אני משער שלא כולם אויבים. לדרוזים, למשל, יש נאמנות עצומה והם לא עוינים. אבל ערבים באום אל-פאחם, שרוקדים על הגגות כשיהודים נטבחים? מה שאני מציע זה לא אכזריות או גזענות, אלא יצר קיום. זה או אנחנו או הם. אם נהיה נחמדים אליהם ונחלום על דו קיום - הם יילחמו בנו".

ד"ר בן-ארי טוען שהטרנספר הוא רק חלק קטן ומשני במשנתו של הרב כהנא. בין היעדים הנוספים שהוא מסמן - גם חיסול "שלטון בג"ץ", והוא מתחייב "להמשיך את מורשת פרידמן".

"דורית ביניש היא נשיאת העליון האחרונה שמייצגת את השמאל בישראל בצורה כזו מובהקת, והבא בתור כבר יצטרך להיבחר בבחירות שישקפו את דעת הרוב בישראל", מצהיר המועמד לכנסת. "אני טרי בפוליטיקה וצריך קצת ענווה, ולכן אני עוד לא יודע לומר בדיוק אם הן יתקיימו כל שלוש או ארבע שנים". הוא מוסיף: "ערכאה שיפוטית עליונה היא דבר שאנחנו מצווים עליו, אבל כאן הגולם קם על יוצרו". בן-ארי מבטיח כי הוא וחבריו לא יעשו חיים קלים לבג"ץ - לא במינוי שופטים ולא בהתערבות בהחלטות כנסת וממשלה. "לא הכל שפיט ולא הכל בגיץ".

"בית המשפט העליון יורכב מאנשי משפט עם שיקול דעת, שהשקפת עולמם תואמת את ערכי עם ישראל בארצו", מסמן בן-ארי את המטרה. "אנחנו לא צריכים בג"ץ שמתאים גם לשבדיה. השופטים בישראל יהיו לטובת היהודים ולטובת חיילי צה"ל, שהם יקרים יותר מחיי אחרים".

בשביל כל אלה אתם צריכים להיות חברים בקואליציה. תשבו בממשלה שמקדמת תהליך מדיני?

"אם בקווי היסוד של הממשלה יהיה מדובר על מסירת שטחים - אנחנו לא נהיה שם, ויש על כך הסכמה בין כל החברים ברשימה. אני מדבר רק על דיבורים ולא רק על ביצוע. לא נחכה כמו אורלב עד שהכל גמור. עצם קיומו של תהליך מדיני עם הסורים או הפלסטינים הוא בעייתי, אלא אם כן במקום שאנחנו נמסור את הגולן הם יחזירו לנו את הגלעד והבשן. אבל אנחנו מאמינים שנתניהו ירצה ללכת לממשלה שתתקן את העוול והאווילות, תחזק מאחזים ותסיר את המצור והקיפאון של השנים האחרונות מעל ישובי יהודה ושומרון".

כמי שעוסק בהוראה ומחקר של נושא המקדש, מה אתה חושב על המצב בהר הבית? 

"בעשר השנים האחרונות אני קשור בנושא בעיקר כאיש אקדמיה וכמרצה, אבל ברור שהפעילות המחקרית שלי היא גם אידיאולוגית. אין ספק שנעסוק בכנסת בעניין הריבונות היהודית בהר ונפעל להחלת ההלכה במקום. המציאות בהר הבית היא אחד מביטויי החולשה החמורים ביותר של מדינת ישראל, ואני מאמין שמי ששולט בהר הבית שולט בארץ ישראל. המשימות העיקריות שלנו הן להגביר את התודעה בענייני המקדש ובדבר שייכות המקום לעם ישראל ולתקן את המצב בשטח.

"לגבי בניין בית המקדש - רבני המפלגה, שאני וחבריי כפופים להם, יכריעו איך ומתי עושים את זה. דעתי האישית היא שיש מצווה לבנות בית לה' ולהקריב בו קורבנות, וצריך לקיים אותה כמו כל מצווה אחרת. אבל כאמור, אני לא שליח של עצמי אלא של התנועה שהתחייבה להישמע לדעת הרבנים, והם שיקבעו גם בנושא הזה". 

אין לך בעיה לשבת במפלגה שחלקים ממנה אינם ציוניים ואולי אנטי-ציוניים?

"אני לא אוהב את המונחים האלה. יש הרי הרבה מאוד 'ציוניים' שלא

הייתי יושב לידם בשום מקום, אבל עם הרב וולפא אני יכול ללכת יד ביד ולהסכים על מאבקים ויעדים משותפים. חב"ד הייתה שותפה איתנו כל הדרך למען ארץ ישראל ועם ישראל, והיא עומדת כחומה בצורה להגן על ארץ הקודש. החיבור הזה לא זר, לא חדש וזה ממש לא לצורך הבחירות.

"נכון שיש בינינו מחלוקות, כמו למשל ההסתכלות על כל תהליך הגאולה והיחס ליום העצמאות, אבל ההבדל הוא טרמינולוגי. לדעתי הרתיעה מהזדהות עם הציונות היא בגלל הציונות החילונית, ולעתים אני מצליח להבין מאיפה זה בא. אני לא יכול לשלול את זה. אבל בכל מקרה זה ממש לא נטורי קרתא".

הרב וולפא תומך ידוע בסירוב פקודה, את יום העצמאות הוא כינה "חג העצמאות הקומוניסטי". בזה אתה מסכים איתו?

"לא רק שאני לא שולל סרבנות, אני אפילו מחייב אותה. זה פסק הלכה מפורש של הרב שפירא, שאסור לחייל לפנות יישובים בארץ ישראל. הייתי גאה בתלמידיי, שסירבו פקודה להשתתף בגירוש וישבו על זה בכלא. הנכונות ליישר קו עם כל דבר שצה"ל עושה היא טעות חמורה".

ומה עם סרבנות משמאל?

"ההשוואה בין אוהבי ישראל לבין סרבני המצפון כמו 'יש גבול', שהוציאו עצמם מכלל ישראל ומשתפים פעולה עם האויב, היא אכזרית. זה ממש רוע לב". 

כמה 'פנינים' מצחיקים מתוך הראיון:השם הוא המלך!

'לימור לבנת נשמעת כמו כהנא'.

ו.."לגבי בניין בית המקדש - רבני המפלגה, שאני וחבריי כפופים להם, יכריעו איך ומתי עושים את זה".

אשרי המאמין...

פייגלין מזהיר: ליברמן יהיה כמו שרון!!!השם הוא המלך!

שני צדדים למטבע: מצד אחד ליברמן הוא פושע - למרות שכנופיית 'שלטון החוק' רודפת אותו, ומצד שני הכנופייה הזו מסוכנת ומרושעת יותר מכל פוליטיקאי - כזה או אחר.

המאמר:

האתרוג הבא

מאת משה פייגלין

ליברמן בנה לו תדמית של איש חזק אבל הוא באמת דחליל.

" על מה אתה עצור? " -  שאל אותי הפורץ שישב אתי בתא.
"חסמתי כבישים , עשיתי הפגנות, דברים כאלה..." –  ניסיתי לסיים את השיחה.
"איזה נבלות" – הפטיר הפורץ – "גם אותי עצרו סתם...."

תמורת משרד שלא היה ולא נברא, הצטרפו ליברמן וחיילי הבדיל שלו לממשלת אולמרט המתנדנדת ותחזקו אותה – כמעט שנתיים
קשה מאוד להיווכח עד כמה זיכרונם של אנשי הימין וארץ ישראל קצר. אם לא היה טיבי, ליברמן היה צריך להמציא אותו – ולהיפך. מי מהפתאים הללו זוכר עכשיו שהאיש ה"חזק" ליברמן – התגלה לאחר כשלון מלחמת לבנון השניה כחתול בעור נמר.

תמורת משרד שלא היה ולא נברא, הצטרפו ליברמן וחיילי הבדיל שלו לממשלת אולמרט המתנדנדת ותחזקו אותה – כמעט שנתיים. אולי המליארדר מארטין שלאף, בעליו של קזינו יריחו, האיש שגם ליברמן וגם אולמרט קשורים אליו – אולי הוא יודע להסביר מדוע הלך העורב אצל הזרזיר.

ליברמן כבר הכריז על נכונותו לחלוקת ירושלים, הוא לא מנע שום נסיגה, לא תרם דבר לארץ ישראל ושלל החשדות וה"עסקים" המפוקפקים התלויים בחגורתו מבטיחים כי ברגע האמת  - תימצא שוב הדרך להוליכו בתלם הנכון ולגייס את קולם התמים של אנשי הימין שבחרו בו, לטובת הגירוש הבא. לליברמן תדמית של "איש חזק". אפשר להתווכח עם הקביעה הזו – אולם דבר אחד ברור, ללא תשתית ערכית מתאימה – קורסים ה"אנשים החזקים" על שולחיהם.

גם שרון נחשב, ובצדק, לאיש חזק, עד שהעדיף להיות אתרוג. לשרון לא היתה פחות אהבת הארץ מאשר לליברמן.  להיפך - היתה לו היסטוריה ארוכה של מסירות נפש עבורה. אך כח מן הסוג של שרון וליברמן מתקפל תמיד בפני כוחות חזקים ממנו. גרוע מכך – הוא מעמיד עצמו לרשות החזקים ורומס את מי שנחשב בעיניו חלש גם אם נתן בו את אמונו.

ליברמן כבר הכריז על נכונותו לחלוקת ירושלים, הוא לא מנע שום נסיגה, לא תרם דבר לארץ ישראל
כשהוא נתון לחקירות, ליברמן יפעל בדיוק כמו שרון. בכח בוחריו, הוא יאפשר בלי להניד עפעף את יוזמות הגירוש הבאות. כח מבין כח ובהחלט ייתכן שזו בדיוק הסיבה שבעטיה הם שומרים עליו כך – על אש קטנה...

הפרקליטות הישראלית, מערכות החקירה התביעה ועשיית הצדק, זוכות כיום למעט מאוד אמינות בקרב האוכלוסייה הישראלית. יכול פרקליט המדינה משה לדור לגלגל עיניו לשמים ולהישבע בשם כל הקדושים שבחקירת ליברמן לא מעורבים אינטרסים פוליטיים. –  גם אם יצדק, איש כבר לא יאמין לו. מסיבה זו כתבתי כבר לפני שנה שמלבד מקרים מיוחדים, יש להקפיא הליכי חקירה נגד ראש ממשלה ושרים בכירים עד לסיום כהונתם. רודנות חסרת פרצוף, מפחידה אותי הרבה יותר משחיתותם של אלה שיעמדו שוב לבחירתי בעוד כמה שנים. ברור שכשהפרקליטות מחליטה שלא לחקור את וייצמן, הרצוג או ברק, אך אינה מתעייפת מחקירתו המתמשכת של דרעי או של ליברמן – העקרונות המנחים אותה אינם בדיוק "אובייקטיביות שיפוטית" ואיתרוגו של שרון כבר הוכיח.

אלא שכמו אצל אותו פורץ – שחיתות מערכת התביעה והמשפט אינה מטהרת את האנשים הללו ממעשיהם ואינה מספקת שום סיבה טובה לתת בהם אמון. 

מאיר פרוש כנגד הפאשיסט המתלהם ליברמן:השם הוא המלך!

'תפיסת הנאמנות של ליברמן - טוטאליטרית' -

(שימו לב לקטע האחרון)

ח"כ הרב מאיר פרוש אומר, כי "ליברמן התחנך בברית המועצות הקומוניסטית, והוא עדיין לא השתחרר ממושג 'הנאמנות' המזויפת של משטרים טוטאליטריים".

אליה שילה

ח"כ הרב מאיר פרוש (יהדות התורה) דוחה בחריפות את קמפיין הבחירות של ח"כ אביגדור ליברמן: 'בלי נאמנות אין אזרחות'. "ליברמן התחנך בברית המועצות הקומוניסטית, והוא עדיין לא השתחרר ממושג 'הנאמנות' המזויפת של משטרים טוטאליטריים".

הרב פרוש מוסיף, כי "במדינות המשוחררות מדיקטטורות הממשלה היא מכשיר בידי המדינה, כשם שהמדינה היא מכשיר בידי העם. עם ישראל הוכיח לאורך ההיסטוריה הארוכה שלו, שאפילו אם המדינה נופלת העם מוסיף להתקיים ויכול להקים את המדינה מחדש. וזה מותנה, כמובן, אם הוא נאמן לערכי הנצח ולמורשת שלנו".

"אכן, עמנו הוכיח נאמנות. הוא בא לא"י מתוך רצון לחדש מציאות שעברה מן העולם לפני אלפיים שנה – מכוח התורה, מכוח האמונה, מכוח התפילות, מכוח הקשרים הרוחניים. זו הייתה הנאמנות האמיתית; זו צריכה להיות הנאמנות המוחלטת", טוען הרב פרוש.

"מה זאת 'נאמנות למדינה'? אם המדינה תחדל לחלוטין להיות יהודית; אם המדינה תבטל חלילה את השבת כיום קדושה ומנוחה; אם המדינה תכריז על עצמה כדמוקרטיה ניטרלית וכישות המנותקת ממורשתנו – האם גם למוטציה הזאת אנו צריכים לשמור נאמנות?", שואל הרב פרוש.

זה מסביר למה לא מרחיקים אותו מהכנסת.משה
אגב, כפי הידוע לי, ליברמן היה ב'כהנא' בעברוהשם הוא המלך!
מישהו יודע יותר פרטים על כך?
יהואר גל, חברו המנוול של הפושע חלוץ, עובר למפד"ל:השם הוא המלך!

אותו מנוול, שלבושתנו היה מועמד ברשימת 'האיחוד הלאומי' - עף משם ב"ה ועובר לביתו - הבית השמאלני (המכונה 'הבית היהודי'). אותו מנוול הוא כזכור חברו הטוב של פושע המלחמה דן חלוץ שר"י, ואולם עם רבנים הוא אינו יכול להסתדר ('הבעיה היא הרבנים' הוא אומר) ומקיא מפיו  את כל קיא הטירוף שלו על צדיקים כרב וולפא ומרזל.

ולנו רק נשאר לומר: "ברוך שפטרנו מעונשו של זה...".

כתבה בנושא:

מס' 22 באיחוד הלאומי: "הבית היהודי יותר טוב"

יהואר גל התאכזב מחבריו למפלגה ואמר כי חלק מהרשימה מורכבת מאנשים שהם "על סף הטירוף". הוא קרא לתמוך במפלגת הבית היהודי: "אני מעריץ אותם"

קובי נחשוני

פורסם:  04.02.09, 03:00

אלוף משנה (מיל') יהואר גל, שדורג במקום ה-22 ברשימת האיחוד הלאומי לכנסת, הודיע אתמול (יום ג') במפתיע על תמיכתו במפלגה יריבה - הבית היהודי. גל הסביר את המהלך בצירופם של אנשי "ארץ ישראל שלנו" לאיחוד הלאומי, הדרת הנשים ומחוייבות המפלגה לרבנים. לדבריו, בכוונתו להצטרף לחי"ל (חילונים למען מפד"ל) שהביעה תמיכה בבית היהודי. 

בשיחה עם ynet הסביר גל כי התאכזב מחבריו במפלגת "התקווה", שלטענתו בגדו בעקרונות המפלגה "לשם כסאנוּת נטו". עוד אמר: "אני לא תומך ברשימה שחלקים ממנה תומכים בסירוב פקודה ושלוקחת אותנו לקצה המטורף של הרב וולפא וברוך מרזל. יש שם אנשים שהם על סף הטירוף, ואני לא בעד מטורפים".

לדבריו, "צריך לנהל מדינה ואי אפשר לתמוך בסירוב פקודה שיפורר אותה. לא צריך לקלל ולגדף את חיילי צה"ל ואת מדינת ישראל כדי להוכיח נאמנות לארץ ישראל. גם שליטת הרבנים לא לרוחי, והדרת הנשים היא חשכת ימי הביניים. הדברים נוגדים את כל הבסיס שעליו קמה המפלגה".

גל שיגר במכתב לחברי "התקווה" שבו המליץ להם להצביע כל אחד לפי שיקול דעתו. "החלטנו שאם נדשדש לפני הבחירות סביב אחוז החסימה נפרוש מהמרוץ או שנצטרף למפלגה אחרת כדי לא לבזבז כמעט שלושה מנדטים לימין. זה המצב היום באיחוד הלאומי, ואני מצפה מהם לנהוג כך. להערכתי, הסיכוי של הבית היהודי גבוה יותר, ולכן אני ממליץ עליהם. הם בחרו רשימה יותר נכונה של אנשים נורמלים, גם אם היא לא מושלמת. חבל לי, למשל, על אורי אריאל שפרש ממנה, אבל זו הציונות הדתית בתפארתה".

הוא הסביר מדוע הסכים להיכלל מלכתחילה ברשימת המועמדים על אף האיחוד עם "ארץ ישראל שלנו": "חשבתי שההליך דמוקרטי ושמוקדם מדי לפרוש, אז לא ראיתי צורך למחות על זה", הדגיש. "חוץ מזה, זה לא באמת נחשב להתמודדות. הרי בבחירות הקודמות הייתי במקום ה-20 ועכשיו אני ב-22, אז בכלל הלכתי אחורה".

בן גביר: גל הוא צבוע ודו-פרצופי

את תמיכתו כאדם חילוני דווקא בבית היהודי, הסביר: "לדעתי הציונות הדתית היא עמוד האש לפני המחנה, החלוצים של שנות האלפיים. אני מאוד מזדהה עם הערכים שלהם. זהו ציבור נהדר עם נוער פנטסטי שיחזיק את מדינת ישראל. אני מעריץ אותם. הבעיה היא עם הרבנים, והם שעושים את כל הנזק עם פילוגים למחנות וחוסר יכולת להתאחד. צריך להפריד את הדת מהפוליטיקה".

ח"כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי) מסר ל-ynet בתגובה: "כל מהלכי ההשתלבות של מפלגת 'התקווה' באיחוד הלאומי אושרו עלי ידי הגופים המוסמכים ב'התקווה'. מי שלא הצליח להיבחר למקום השני במפלגת התקווה ונבחר רק

למקום הרביעי, ולאחר מכן החליט לעבור למפלגה אחרת - אינו יכול להיחשב כבעל זכות טיעון ביחס למפלגת התקווה".

דובר מפלגת "ארץ ישראל שלנו", איתמר בן גביר, טען בתגובה כי רק לאחרונה ביקש גל להצטרף למפלגה זו, שאת ראשיה הגדיר "מטורפים". "אני מבין שיש בליבו על אריה אלדד, וחבל שכך, אבל שלא ינסה לצבור נקודות על הגב שלנו. מי שפונה אלינו בבקשה להצטרף כשמרזל והרב וולפא עוד היו ברשימה, ואחרי תהליך האיחוד המבורך יורק לבאר ממנה שתה, הוא צבוע ודו פרצופי. ארץ ישראל חשובה יותר מהחשבונות האישיים של יהואר גל".

הליכוד על ליברמן: הוא בבחינת "כלב נובח לא נושך":השם הוא המלך!

בליכוד לא מחכים לנתניהו: "ליברמן רק נובח"

ארבעה צעירים ברשימת הליכוד לכנסת החליטו לשבור את הדממה ויצאו למתקפה חזיתית נגד ישראל ביתנו. "ליברמן תיחזק את ממשלת אולמרט אחרי דו"ח וינוגרד. ישראל ביתנו - מפלגה של סיסמאות"

אמנון מרנדה

פורסם:  03.02.09, 17:06

"ליברמן תיחזק את ממשלת אולמרט אחרי דו"ח וינוגרד. מפלגתו מדברת גבוהה גבוהה אבל אסור לשכוח שהם אלה שישבו בממשלת השמאל של קדימה. זו מפלגה של סיסמאות פופוליסטיות" - כך אמרו אחר הצהריים (יום ג') שניים מצעירי הליכוד, שגיב אסולין וציפי חוטובלי, בשיחה עם ynet. השניים, יחד עם קרן ברק ויריב לוין, שברו בכך את השתיקה של המפלגה בכל הנוגע לישראל ביתנו וח"כ אביגדור ליברמן.

הנרדף?
"התמיכה בליברמן מגיעה קודם כל מהצברים" / יעל ברנובסקי
חברי כנסת ופעילים במגזר הרוסי סבורים כי הניסיון של ישראל ביתנו להפוך את החקירה נגד ליברמן למסע רדיפה אישי - מצליח להביא לה קולות נוספים, אך לאו דווקא במגזר הרוסי
לכתבה המלאה

אסולין, חוטובלי, ברק ולוין לא תיאמו את המתקפה נגד ליברמן עם הנהגת הליכוד, הנמנעת בשלב זה מלתקוף את יו"ר ישראל ביתנו. חלק מצעירי המפלגה, הממוקמים עד למקום ה-35 ברשימת הליכוד, חוששים כי התחזקותו של ליברמן בסקרים תבוא בסופו של דבר על חשבון מקומם בכנסת.

"הגיע הזמן לחשוף את פרצופו האמיתי של ליברמן", אמר ל-ynet שגיב אסולין. "ליברמן ומפלגתו מדברים גבוהה גבוהה אבל אסור לשכוח שהם אלה שישבו בממשלת השמאל של קדימה, אשר תחייבה לחלק את ירושלים בהסדר קבע ונמנעה מהפלת שלטון חמאס ברצועת עזה. ליברמן הוא בבחינת 'כלב נובח לא נושך'".

"ליברמן הוא זה שישב יחד עם מג'אדלה ולבני סביב שולחן הממשלה. פרט לאמירות פופוליסטיות מפחידות וחלולות מה עשו ליברמן ומפלגתו? איזה חוקים ויוזמות לקידום האג'נדה שהם מציגים עכשיו הם העבירו? לא צריך לחפש תשובה, כי אין כזו. כל החקיקה בנושאים הללו נעשתה על-ידי הליכוד. ליברמן לא מצהיר במי יתמוך להרכבת הממשלה, אך שיכול להיות מצב שבו 'הצבעת ליברמן וקיבלת לבני'. הציבור צריך להיות ער לזה. ראינו כבר בבחירות האחרונות למה הובילה הצבעת המאחה לגמלאים", הוסיף אסולין.

"נתפס כימני אך תומך בחלוקת ירושלים"

לדברי חוטובלי, הדימוי של ליברמן הוא דימוי שיקרי וחלול. "ליברמן נתפס כימני למרות שדיבר על חלוקת ירושלים. הוא נתפס כמנהיג חזק למרות שאין שום החלטה משמעותית שרשומה על שמו. הוא האיש שתיחזק את ממשלת אולמרט בתקופה שאחרי דו"ח וינוגרד. ישראל ביתנו היא מפלגה שאין לה אידיאולוגיה ברורה אלא רק סיסמאות פופוליסטיות".

המועמד יריב לוין אמר: "חשוב מאוד שהציבור יפנים שמי שרוצה את נתניהו כראש ממשלה חזק - צריך להצביע ליכוד. אם הליכוד ימנה פחות מ-30 מנדטים זה עלול להביא לבחירות תוך שנתיים. זה ימנע יציבות שלטונית. צריך לזכור שהליכוד ישב שלוש שנים באופוזיציה - ישראל ביתנו לא".

קרן ברק הצטרפה אף היא לביקורת על ליברמן ואמרה: "כצעירה תל-אביבית יש לי בעיה גדולה עם הסחף שיש בקרב הצעירים לכיוון ליברמן. בליכוד יש את כמות הצעירים הגדולה ביותר ואנחנו, כפי שהבטחנו, נדאג לצעירים ששירתו בצבא או בשירות לאומי לשנה אקדמית חינם ולהקלות במס במשכנתאות. ליברמן כבר ישב והציל את ממשלת אולמרט הכושלת משך תקופה ארוכה ולא עשה דבר עבור הצעירים".

הדברים גרמו לסערה בלשכת נתניהו. מקורבים לנתניהו סיפרו כי יו"ר הליכוד זעם כששמע על הפרסום. "האמירות הללו מיותרות. אין לנו מאבק עם ליברמן ואין טעם לפתוח מאבק כזה. הדברים שנאמרו אינם על דעתו של יו"ר הליכוד ואינם לרוחו והם טופלו. לליכוד יש קמפיין מסודר ואין מקום לפעולות עצמאיות ומיותרות שכאלה".

מישראל ביתנו נמסר בתגובה: "אנחנו מבינים את הלחץ וההיסטריה שבה נמצא הליכוד, אבל התקפות היסטריות על ישראל ביתנו לא יעזרו לו, וגם לא למחנה הלאומי. אנחנו לא נגרר, אנחנו נמשיך לגדול על-ידי כך שנציג פתרונות ברורים לכל האתגרים שעומדים היום בפני עם ישראל".

בליכוד מתכוונים להשיק מחר קמפיין שלטי חוצות חדש. בשלט החדש יופיע נתניהו לבדו ולידו הפתק "מחל" והכיתוב: "ליכוד גדול. ממשלה יציבה". לדברי גורמים בליכוד, ההחלטה לשנות את הקמפיין הנוכחי אינה קשורה לסקרים האחרונים המצביעים על ירידה בפופולריות של הליכוד.

בכיר  ש"ס אריאל אטיאס: אנו מפלגת שלום, צריך פרטנרהשם הוא המלך!

"עם זאת מבהיר אטיאס כי לטעמה של ש"ס ההתנגדות לנסיגות עתידיות הוא כאשר אין פרטנר מהעבר השני של שולחן הדיונים. אטיאס אינו מוכן להתחייב להתנגד לנסיגות במידה ומהעבר השני של שולחן זה יוצב גורם שייראה כפרטנר אחראי ויציב.

"בשלב הזה כשאנו רואים שאין עם מי לדבר בוודאי שאנחנו מתנגדים לנסיגות, אבל השאיפה שלנו לשום לא פסקה", אומר שר התקשורת". (תוך כתבה בערוץ שבע).

האיחוד הלאומי!!!!!הירהורי הלב
אם האיחוד הלאומי בלי לפחד כלל!!!
מי שמצביע משפיע...
האיחוד הלאומי הרשימה של הימין!!!
הדתיים הלאומים אם כצ'לה....
ברור שהם המפלגה שתשאיר את הבית שלנו במקום.......
רק למה לכתוב פעמיים 'אם' במקום 'עם'?אריקל
אשמח לקבל את עזרתכם במידע לגבי כצ'לה ...yannai

אני מעוניינת לדעת (תביאו הוכחות,לא לכתוב סתם ניחושים) האם כצ'לה הוא בעד סירוב פקודה במקרה של פינוי ישובים חלילה ואף התנגדות אקטיבית נגד חיילי צה"ל וכוחות הביטחון במקרים כאלו 

או שדעתו היא " סרבנות אפורה" (ז"א- לא מסרב פקודה באופן ישיר אלא מנסה לחמוק בכל דרך מביצוע הפעולה) והתנגדות פסיבית בלבד,  ובכלל- על יחסו הכללי לצה"ל ולמדינה.

וכנ"ל לגבי אורי אריאל.

תודה רבה על העזרה. המידע יעזור לי להחליט למי להצביע בבחירות.

סירוב פקודה זה הפרמטר היחיד?רחלקה
או שמא מדובר בכלל ברחרחן של הבית השמאלני?ואלאד
מדובר במישהי שנמצאת על קו התפר בהתלבטות למי להצביעyannai

אני  ב"ה ממלכתית (ובעברי חרדית כך שזה לאחר בירור תורני עמוק . אני יודעת שאני לא נמצאת בפורום ה"נכון" מבחינת האידיאולוגיה שלי , אך בבקשה בלי השתלחויות נגד "הממלכתים" אלא נסו לענות עניינית ובצורה מכובדת, "איזהו מכובד..." ) וגם תורנית מאוד.

מהצד התורני- אני נוטה יותר לאיחוד הלאומי שנראה כאילו הוא יותר תורני, גם אין ספק שכצ'לה ניראה הרבה יותר אידיאולוגי ונאמן לא"י מהרב דניאל הרשקוביץ' (למרות שנוכחותו של פרופ' אלדד סותרת את הקו התורני של האיחוד, מה עם שבת וכשרות לדוג'? אך ורק רק א"י היא פרמטר ל"תורני"??רק היא חשובה? על זה בדיוק לצערנו החרדים תוקפים אותנו: על כך שלדתיים לאומים אכפת רק מא"י ומכל שאר מצוות התורה- לא אכפת להם ) אולם מהצד הממלכתי והציוני שחשוב לי, לא פחות - אני נוטה יותר למפד"ל,  אך הקו היותר פשרני שלהם,מבחינה דתית, מרתיע אותי....

קיצור- אני באמצע ובהתלבטות לא קלה.

קו אדום מבחינתי ובילתי מתקבל זה לזרוק אבנים על יהודים ולקרוא לחיילים בשמות גנאי כמו  "נאצים" וכו' . אני נגד סירוב פקודה (כדעתו של הרב מרדכי אליהו שליט"א שהוא אומנם לא הרב שלי,   וכן דעתם של רבנים נוספים גדולים אליהם אני משתייכת ) כי אני בעד מדינת ישראל וצה"ל ולכן  אני בעד סרבנות אפורה- התחמקות ממילוי הפקודה הנוראית הזו אך לא התרסה כנגד המדינה.

לכן חשוב לי לדעת מהי דעתו של כצ'לה בעניין-כי הוא הראש של המפלגה. אם הוא הטיפוס שלא יתנגד לאלימות כנגד חיילינו היהודים. אם הוא טיפוס שיקרא בקול רם ובמוצהר בעד סרוב פקודה (כדעתם של רבניו הרב דוב ליאור שליט"א והרב מלמד שליט"א שדרכי רחוקה מדרכם ) - יתכן שלא אוכל להצביע לאיחוד הלואמי.  אולם אם הוא נגד אלימות כלפי חיילנו ונגד קריאה מוצהרת לסרבנות (למרות שבתוך תוכו ידוע שכצ'לה לא הכי "ממלכתי" )  אולי אצביע להם.

אז מה אתם אומרים ,לפי מה שידוע כמובן מעברו של כצ'לה?

תודה.

יש לי כמה דברים לומר--הירהורי הלב

האיחוד הלאומי הם אלו שלא יתפשרו על ארץ ישראל....
אמרת שאליהם את שוקלת מהצד התורני, שזה נכון,
אבל הם גם ממש מפלגה ציונית.... לדעתי זה המפלגה שמשלבת הכי הרבה תורניות וא"י! 
המפד"ל לדעתי יכולים לוותר על דברים חשובים לטובת הכיסא שלהם,
לאומת אנשי האיחוד הלאומי שהאידאולגיה שלהם היא בראש!!!

אני קצת לא מבינה את הקו שלך, בענין ההסירוב פקודה הבנתי אותך (אם כי אני לא מסכימה)
אבל האיחוד הלאומי זה לדעתי המפלגה שלא תוותר על א"י....

מקווה שתרמתי לעבעתך לאייחוד הלאומי (למפלגה שתגרום שהבית שלי ושל עוד הרבה "מתנחלים" להשאר במקום... 

למה לשמור שבת בהתרסה?ואלאד
הבא ננהיג שמירת שבת "אפורה". הרי גם את השבת צריך לקדם רק אם כל העם יסכים לכך, לא? לפי שיטת חכמי המפד"ל, אסור להתגרות ולהתריס נגד מדינת ישראל שמעוניינת לחלל שבת, וצריך לאפשר תחבורה ציבורית בשבת. מי שירצה לשמור שבת לבדו - ישמור. שמירת שבת אפורה.

ממלכתית יקרה, לא לחנם אמר אליהו התשבי על הר הכרמל "עד מתי אתם פוסחים על שני הסעיפים....ואם הבעל לכו אחריו".

מי שמדמה בראשו שאפשר להיות נאמן גם למדינה וגם לקב"ה - מצבו קשה יותר מחילוני תומך מרצ. לחילוני יש סיכוי להבין שהוא חי בטעות ולחזור בתשובה, ואילו הפוסח על שני הסעיפים דומה ליווני פגאני שבוחר כל יום מחדש לאיזה אליל מהפנטאון הוא יקריב קרבן.

הרמב"ם פישט ואמר "אם מלך מצוה לעבור על מצוה ממצוות התורה אין שומעין לו" - ואילו הממלכתיים ה"תורניים", מחפשים מקלות רצוצות מתחת לכל עץ אשרה רענן כדי להצדיק מילוי פקודה אכזרית של גירוש יהודים על רקע גזעם, פקודה שלא התקבלה באף צבא על פני כדור הארץ מאז צבא הוורמאכט. חילוני כופר ומומר עדיף אלפי מונים מ"ממלכתי תורני" שכזה.

ומי שכמוך, חושב שפקודת עקירת יהודים אכן נוגדת את חוקי התורה ולא מתאמץ לפלפל את עצמו לדעת כדי להכשיר את השרץ - צריך לשאול את עצמו, האם יש דוגמא בשו"ע כולו לעבירה שהאדם עצמו צריך להמנע מלעשותה אך אסור לו להזהיר אחרים? האם אין בתורה אזהרה על "בפני עיוור"? האם קדושת צה"ל המדומה והמדומיינת הופכת על פניו לא רק את ההגיון האנושי אלא גם את הכללים התורניים הבסיסיים, הזועקים מקירות השכל כי זוהי חובה של ממש לסרב פקודה בגאות של מצוה ולהתריס נגד הצבא, המדינה וכל גוף אחר, אהוב ואהוד ככל שיהיה, שיבחר לחלל את שמו ית' ולפעול נגד רצונו?

ומרדכי היהודי לא יכרע ולא ישתחווה.
צל"ש! ניסחת טוב!otk100
כל הכבוד !!
תשובה ארוכה ואחרונה .yannai

הסגנון שלך שהוא "רק הרב שלי(או הדעות שלי...) צודק וכל השאר גם טועים וגם רשעים, ערב רב וכ' וכו'..." רחוק מדרכה של תורה! אתה בטח יודע יש מסכת שלמה בגמרא  העוסקת בעיקרה במחלוקות בין גדולי חכמינו...כך בנויה היא היהדות וכבר לימדונו חכמינו שתלמידי חכמים מרבים שלום בעולם ומפרש הרב קוק זצ"ל כיצד? ע"י מחלוקות לשם שמיים! כך בונים את העולם ועושים שלום, כך מתקדמים. כל אחד תורם לעולם את הנקודה המאירה שבו וכולם ביחד יוצרים אבוקה של קדושה ואמת. "בעקבתא דמשיחא האמת תהא נעדרת" ומסביר הרב זצ"ל- נעשית עדרים עדרים! בכל קבוצה ובכל פלג יש גרעין של אמת וכמה שקשה לך להבין איך יש אמת גם בנטורי קרתא וגם באותה מידה בדתיים הממלכתים-עדיין זו האמת שמדריכה אותנו תורתנו ללכת בה.   אני מקווה שאתה מבין שהעולם לא בנוי רק משחור ולבן אלא גם מהרבה גוונים אחרים....

בכל אופן לגופו של עניין- את דרכנו הממלכתית שואבים אנו אך ורק מתוך תורתינו הקדושה. מתוך תפיסה ואמונה עמוקה שזו היא דרכה של תורה וכך רוצה הקב"ה שננהג !

שים לב שאתה צריך לערוך מחדש את הודעתך ולמחוק את הציטוט מאליהו הנביא כיון שלפי שיטתך הוא רשע גדול....אליהו היה ממלכתי כידוע ! הוא לא זרק אבנים על אחאב ולא ניסה לנקב את צמיגיו של מרכבתו...אלא כיבד אותו מאוד מאוד (רץ לפני מרכבתו!) ולא בגלל מעשיו (הפושעים והחוטאים, הרבה הרבה יותר משרון/ אולמרט/ בן גוריון... ) אלא כ- "נציגה של מלכות ישראל הקדושה" .....אנחנו כדרכו של אליהו נביאנו , נקרא בקול  למנהיגנו: סורו מדרך חטאים! אל תפסחו על שני הסעיפים, די לתרבות המערבית השיקרית, די לעזיבת מקור מיים חיים: דרך התורה אולם נכבד אותכם מאוד מאוד על מה שאתם מייצגים- קדושת המלכות הישראלית המתחדשת לאחר אלפיים שנות חורבן...!

והנה מאמר  של המהר"ל (שלא חשוד ב"ממלכתיות" .. ) שנכתב לפני כמה מאות שנים. עבורך ושכמותך המאמינים ב"קליפות השולטים בעם" הוא נכתב :

כותב המהר"ל על הגאולה הגדולה והאחרונה של עם ישראל באחרית הימים דרך משל: משל לפרי הצומח על עץ. כיצד דרך הפרי לגדול? בתוך קליפה! בתחילה אין בכלל פרי, רק קליפה קטנה....במשך הזמן הולכת הקליפה וגדלה ומתעבה..הולכת ומתרבה...עד שבשלב כל שהוא הקליפה מתחילה להיות דקה יותר ויותר ובסוף התהליך- את הקליפה זורקים ומתוכה-מוצאים את הפרי המתוק והבשל!!!  איפה גדל הפרי הזה? מניין הוא שאב את כוחו לגדול ולצאת לאויר העולם? רק מתוך הקליפה רק בזכותה! כמובן שאין היא העיקר אלא היא טפלה לפרי כי בסופו של דבר אותה זורקים- והפרי הוא החשוב- אותו אנחנו רוצים, אולם התפקיד של הקליפה הוא גדול וחשוב ויקר מאוד! ללא הקליפה לא יהיה לך פרי!

והנמשל מסביר המהר"ל הוא שמשיח בן דוד יצמח בתוך הקליפה! מתוכה ואך ורק מתוכה יצא לנו המנהיג האמיתי והשלם לו מחכה העולם מזה 5769 שנים. יקח זמן! אלו תהליכים ארוכים עד שהפרי יבשיל וצריך סבלנות. אך ברגע שראינו כבר את "הקליפה" שהגיחה לאויר העולם - ברור לנו שהוא כבר כאן!

מי שרואה את "הקליפה" ומתעצבן מה"ליכלוך והזוהמה" ורוצה לקטוף אותה מן העץ ולהשליכה לאשפה- בעצם רוצה לכרות את השורש ממנו צומחת מלכותו של המשיח! הוא רוצה להשמיד את המשיח עצמו! וכך באמת חושבים אוייבינו שונאי ישראל הערבים ! מטרתם היום אינה השמדת עם ישראל כבודדים (את זה רצה עמלק- או הנאצים ימ"ש). מטרתם אותה הם ומצהירם השכם והערב היא השמדת "מדינת ישראל" !. הצורר האירני ימ"ש עושה כנסים תחת הכותרת : "העולם ללא ציונות"- זאת היא מטרתו המוצהרת- השמדת הציונות!!!! (בתוך תוכו הוא מרגיש שממנה צומחת מלכות משיח ה' וכנציג כוחות הרוע - הוא חייב להילחם בכך!)  אם היה רוצה להשמיד רק את היהודים כיהודים בודדים- כבר מזמן היה הורג את כל אלפי היהודים החיים באירן- אולם כידוע הם חיים שם בכבוד ועושר...

הרבה מסיפור השתלשלות הגדולים והצדיקים של עמ"י -או בעיקר המנהיגים והמושיעים -יצאו מ"קליפות"! פרץ- מסיפור יהודה ותמר! משה- שגדל על ברכיו של המלך הרשע פרעה. רות- ממואב- שנולד מסיפור לוט ובנותיו!  דוד- מסיפור בועז ורות ה"גיורת המואבייה"...

וכך גם משיח בן דוד יצא מהשתלשלות- "הרצל והציונות" !  למה?? כי כך ה' רוצה. ולמה? תלמד קצת  קבלה ותבין.לא כאן המקום להכנס לעומקי ולסודות התורה...

הארכתי רבות. אולי לא היה זה כאן המקום לפרט כ"כ בנושא כה גבוה ולא פשוט אולם אם באמת לב יהודי חם לך ואם באמת חפץ אתה למצוא את דרכך בעולמו של ה'- אנא שב ברצינות להשוות דרכים. קח את סיפרו של הרב יואל מסאטמר "ויואל משה" וקח את הספר "אורות" של מרן הרב קוק זצ"ל , שב עם 2 תלמידי חכמים אמיתיים הבקיאים ב2 הספרים הללו -אחד ההולך בדרכו של הרב קוק ואחד ההולך בדרכו של האדמו"ר מסאטמר (אני מקווה שתצליח למצוא ת"ח סאטמרי שלמד לעומק את "אורות") שאל את כל השאלות המכבידות על ליבך על הכל: אמונה והשקפה דרך חיים וצורת הסתכלות על העם, התורה הארץ והגאולה. 

לאחר שתקבל את כל התשובות-תוכל לקבל החלטה בלב שלם . כשתגיע למעלה אחרי  120  בע"ה תדע שעשית הכל כדי ללכת בדרך ה' באמת!  ....בהצלחה.

ובנתיים- אנא כבד כל יהודי באשר הוא ובאשר דעותיו ה"מוזרות".

נראה לי שכצל'ה כן קורא לסרב פקודה במוצהרמעוז אסתר
חוץ מזה שהרב אליהו אומר כן לסרב פקודה תקראי:

הרב מרדכי אליהו שליט"א :

"אני מכה על חטא שקראתי לא להתנגד לפינוי"

בראיון לקראת ראש השנה בעלון "מעייני הישועה" מכה הרב על חטא על עדינות המתנחלים בעת הפינוי ומבהיר: "היום לא אגיד ככה". הסיבה לשינוי העמדה: "חשבתי שהמשטרה, הצבא והממשלה יהיו בני אדם ויתחשבו במגורשים". ועוד במסקנות: "לו יכולנו להשתלט...אם היה לנו שכל... אם היו הדתיים מאוחדים, הם היו זוכים ברוב במדינה". והסיום אופטימי: "ברור שנחזור לגוש קטיף, ברור שננצח"

"אני, הייתה לי שגיאה, ואני מכה על חטא על כך שאמרתי לאנשים לא להתנגד לצבא ולא להתנגד למשטרה אלא 'אמרו לך לצאת – תצא'", כך אומר הרב הראשי לשעבר, הרב מרדכי אליהו, מחשובי רבני הציונות הדתית בעלון "מעייני הישועה", המחולק בבתי הכנסת. אליהו מבהיר כי אם תהיה התנתקות נוספת הוא קורא לחיילים ולשוטרים לסרב פקודה ובמקביל, קורא לכל המפלגות הדתיות להתאחד, "כי כך, בחזית דתית, הם היו מצליחים למנוע את הפינוי".

בשבת חולק בבתי הכנסת ברחבי הארץ העלון, בו מופיע ראיון חגיגי לכבוד ראש השנה עם הרב מרדכי אליהו. במהלך הראיון נשאל הרב: "בעקבות מה שקרה בגוש קטיף, אנשים רבים ביהודה ושומרון חיים היום בפחד שמא גם בהם יפגע החורבן. הם איבדו את הביטחון שהם יהיו שם לעולם. מה הרב אומר להם?"

תשובת הרב אליהו היתה : "אני אגיד לכם. אני, הייתה לי שגיאה, ואני מכה על חטא על כך שאני אמרתי לאנשים לא להתנגד לצבא, ולא להתנגד למשטרה אלא 'אמרו לך לצאת - תצא'. היום לא אגיד ככה, היום אם אומרים לך – 'תצא', אל תצא! תישאר במקום, עד שיסחבו אותך בכוח וירימו אותך – 'על כפיים יישאוך'. אני לא אגיד 'תכה' או 'תילחם נגד זה', אבל 'תתעקש להישאר במקום!'. אני אמרתי בעבר, 'מסכנים החיילים, מסכנים השוטרים, מרחמים עליהם, מסכנים. איך יבואו יריבו עם יהודים?'. היום אסור לרחם, אלא לומר 'לא, אני לא רוצה! לא עוזב את המקום!', עד שיבואו ארבעה, עשרה, עשרים אנשים, ירימו ויוציאו אותך".

על השאלה למה הרב שינה את דעתו אחרי ההתנתקות בסוגייה, אמר הרב אליהו: "חשבתי שהמשטרה, הצבא והממשלה יהיו בני אדם ויתחשבו במגורשים. ומה בסופו של דבר? הוציאו אותם, זרקו אותם בכל מיני מקומות, אפילו אוכל לא היה להם. אמרו: 'ניתן לכם בתים', נתנו קרוואן וקראו לו וילה, ובאמת מדובר בקרוואן. אז מה – עשו בו 'שינוי השם'?! הלא אלו דברים בטלים ומבוטלים. זרקו אנשים סתם.

"בשביל מה לזרוק את האנשים האלו? האם עשו רע למישהו? הלא אלה האנשים הכי יקרים והכי טובים, הלכו לגור בארץ שהייתה שממה. בשביל מה אתם מוציאים אותם? בשביל מי? לתת את זה לגוי?! איזה הגיון זה? זה לא הגיוני! וזה גם לא מוסרי".

הרב נשאל עדיין עומד על דעתו שעל חייל לומר למפקדיו "כפי שאיני מחלל שבת, כך איני ממלא את הפקודה" וענה: תשובה: "שיגיד 'אני לא יכול, לא יכול'", אומר אליהו. "הייתי אומר שהחיילים כולם צריכים ללכת למפקד הצבא ולהגיד לו - 'זה לא מוסרי, ועד שיביאו פסק מהרבנות הראשית לישראל שאנחנו נקיים את פקודת הגירוש – אנחנו לא נבצע פקודה'".

"אם חס וחלילה יגידו לחיילים לבוא לפנות יהודים ביהודה ושומרון, הרב יגיד לחיילים לסרב פקודה?", נשאל הרב וענה: "כן!".

הרב הזהיר מפני התנתקות מהמדינה. "צריך להזהר לא לריב...אין דבר כזה ללכת, לעזוב...צריך להמשיך לעזור! לסייע! הממשלה נכשלה פעם אחת – תלמד מוסר. בגמרא כתוב: 'גזירא עבידא דבטלא' – הממשלה מתחלפת, תבוא ממשלה אחרת. להתאחד!".

"אם כך, המטרה היא להשתלט על המדינה?", נשאל אליהו והשיב: "לו יכולנו להשתלט...אם היה לנו שכל...האמת היא, שאם היו הדתיים מאוחדים, הם היו זוכים ברוב במדינה. לו הלכו לבחירות בחזית דתית היו מצליחים". המראיין ביקש להבהיר את הנקודה. "האם כוונת הרב שהיום אגודה, האיחוד הלאומי, ש"ס והמפד"ל צריכות...?", שאל. והרב השיב כי "כולם צריכים להתאחד! אגודה וש"ס ו...כולם צריכים להתאחד! היום המצב מחייב את כולם להתאחד. יש התנתקות?! אדרבא, אנו נתאחד. אם נתאחד, נוכל להיות הרוב".

בהמשך אמר הרב אליהו: "היום מישהו שאל אותי אם אוכל להושיב את הרב עובדיה עם הרב אלישיב. עניתי, 'זו באמת שאלה'. אנחנו צריכים להקים בבחירות האלה חזית דתית מאוחדת, ואם יטענו – מי בראש – ויטענו תמיד, זו טענה של ירבעם בן נבט – אז אני אגיד להם, 'על פי הגורל'. או שיעשו רוטציה לפי הא"ב, אבל כך או כך, היום חייבים להתאחד. אני בעד התאחדות, אני נגד החלק מאגודת ישראל שבא והתחבר לממשלה. איך אתם מתחברים לממשלה שמקצצת תקציב של ישיבות? איך אתם מתחברים לממשלה שפועלת נגד התורה ונגד היהדות? איך מתייחסים לשאלה של ההתנתקות ושאר הדברים?! חלק מאגודת ישראל הולכים ועושים את המעשה הזה. הם טוענים שהם שאלו את הרבנים – אני לא מאמין להם".

"הרב אלישיב לא נתן להם?", מקשה המראיין. "אני לא מאמין להם ששאלו", עונה אליהו. "אולי עשו ורק אחר כך הלכו לשאול. אולי הרב אלישיב שתק להם. עצם העניין שהלכו לשאול דבר כזה זו שגיאה. מה יש לשאול? זה דבר שהוא תמוה! מה פתאום להתחבר לרשעים. מה ההווא אמינא?!".

לסיכום נשאל אליהו אם יש להמשיך ולהתפלל לשלום המדינה. "המדינה – מדינת ישראל, ממשיכים להתפלל לשלומה ולשלום העם היהודי היושב בתוכה, ומכלל הן אתה לומד על הלאו".

הרב אליהו חוזר ואומר כי "ברור שנחזור לגוש קטיף, ברור שננצח. אנחנו נצא מהמכה הזו ונצא מחוזקים. צריך להוסיף ללמוד אמונה – זה הפתרון".

יצהרניק (או שמא יצה"רניק) שמצביע מרצואלאד

י', בשנות ה-40 לחייו, תושב יצהר, חוזר בתשובה, הצביע עד היום מסורתית לש"ס. מה נשתנה בבחירות האלו? מתברר שדי הרבה. "אני הולך להצביע מרצ", הוא מצהיר בשיחה עם ynet.

"למרות שאני לא מסכים איתם מפורשות מבחינה אידיאולוגית, הם היחידים שמבטיחים לתמוך בחוק פינוי-פיצוי. האינטרס שלי הוא כלכלי נטו, יש לי משפחה לפרנס וקשה לשרוד פה בשומרון. מפלגות הימין לא תומכות בחוק ומרצ היא היחידה שמצהירה על כך באופן גלוי".

אותו מתנחל מסתיר בקנאות את כוונותיו מסביבתו הקרובה. "אפילו אשתי לא יודעת. היא מצביעה לש"ס ואם תדע מזה היא לא תקבל את זה יפה, בלשון המעטה. ביצהר יראו אותי כבוגד. זה יישוב שנחשב קיצוני בדעותיו, הם לא יקבלו את זה יפה, הם יעשו עלי חרם".

הרב יעקב יוסף אסור להצביע למפלגה שהיתה שותפהלאוסלומעוז אסתר

הרב יעקב יוסף אסור להצביע למפלגה שהייתה שותפה להסכם אוסלו ורומז על ש"ס

האם מותר לבחור במפלגה

שהייתה שותפה להסכמי אוסלו?

בחומש דברים בפרשת ואתחנן )ד', ל'( התורה אומרת: "ושבת עד ה' אלוקיך ושמעת

בקולו". גם בפרשת ניצבים התורה עוסקת בנושא התשובה. ב"ה זכינו, וגם לאדם

שחטא יש אפשרות לחזור בתשובה. במסכת יומא פ"ו, מביאה הגמרא ארבעה

חילוקי כפרה, והרמב"ם מביא )ספר המדע, הלכות תשובה פרק א' הלכה ו'(להלכה

ולמעשה שיש חילוקי כפרה. כל עבירה היא לכלוך על הנשמה. וככל שהלכלוך גדול

יותר, התשובה קשה יותר.

בעל תשובה צריך לתקן את כל מה שלכלך. הוא צריך לנסות לטהר ולנקות את

הנשמה שלו. צריך הרבה עמל והרבה יגיעה כדי לכבס ולטהר את הנשמה. אדם

צריך להיות זהיר. גם על הדברים שהם שוגג צריך תיקון. בחומש במדבר )פרשת

מסעי, פרק ל"ה( מובא דינו של אדם שהרג נפש בשגגה, שצריך גלות. צריך כפרה.

לכן, כל אלה שתמכו בהסכם אוסלו, על פי ההלכה, ע"פ הדין, הם חייבים תיקון.

רצחו יותר מאלף איש!

גם אם תגיד שזה לא במזיד אלא בשוגג, שהטעו אותם, הרי הם עשו את הפשע

הנורא הזה, "ידיהם דמים מלאו", והם חייבים, בלי ספק, תיקון. אינני יודע מה

התיקון. אני יודע מה התיקון של אדם שהרג בשוגג נפש אחת. אבל על הריגת כל

כך הרבה נפשות, אינני יודע מה התיקון.

ולא מספיק לומר "אני חוזר בי". מהגמרא ומדברי הנביא שאמר "ופקדתי בשבט

פשעם" אתה רואה שלגבי הדברים החמורים לא מספיק לומר "אני חוזר בתשובה".

אם אדם ביטל מצוות עשה, כמו למשל אם אדם לא התפלל יום אחד, מיד כשהוא

חוזר בתשובה – "ושב ורפא לו". לא זז משם עד שמוחלים לו. אבל ההורג נפש

בשגגה צריך, לפי דין תורה, גלות לעיר מקלט, גם אחרי יום הכיפורים, עד מות הכהן

הגדול. ואם על נפש אחת ככה, מסכנים – מה יעשו אותם שתמכו בהסכם אוסלו?

מי שעשה את הדבר הזה, אינני מקנא בו.

על מפלגות החילונים אין לי קושיות. בלאו הכי... ה' ירחם. אבל

אני מדבר על מי שבחר במפלגה שהייתה שותפה לפשע הנורא

של הסכם אוסלו. כל אדם שבחר במפלגה כזו, גם הוא קשור

לפשע הזה. נמצא שאותו אדם צריך לתקן.

במסכת הוריות, המשנה מדברת על סוגי קורבנות. יש קורבן יחיד ויש קורבן ציבור.

יש סוג קורבן שהציבור מביא כשהוא נכשל. למה, הרי הרבנים פסקו לו? למרות

שפסקו לו, התורה מחייבת קורבן. היום, לצערנו, אין קורבנות, אבל צריך תיקון.

מבואר בהלכות תשובה לרמב"ם, שאם חלילה לא יעשה האדם שום תיקון, "נכונו

ללצים שפטים". ה' ירחם.

מצביעים ט' לאיחוד הלאומי

איפה זה פורסם??אוריין
אין כלוםם...אוריין
בעלון "ארץ ישראל שלנו"מעוז אסתר
השר אטיאס מצהיר: ש"ס בעד המשך מסירת שטחים לערביםמעוז אסתר

השר אטיאס מצהיר: ש"ס בעד המשך מסירת שטחים לערבים
קישור לכתבה

News/News.aspx/185091

השר אריאל אטיאס ממפלגת ש"ס בראיון וידאו לאתר ערוץ 7,

באשר לאפשרות המו"מ עם הפלשתינים חוזר אטיאס על העיקרון ולפיו ש"ס הינה מפלגת שלום,
אולם לא באופן חסר אחריות ביטחונית כפי שהיה בהתנתקות .
עם זאת מבהיר אטיאס כי לטעמה של ש"ס ההתנגדות לנסיגות עתידיות הוא כאשר אין פרטנר מהעבר השני של שולחן הדיונים. אטיאס אינו מוכן להתחייב להתנגד לנסיגות במידה ומהעבר השני של שולחן זה יוצב גורם שייראה כפרטנר אחראי ויציב

הראיון המלא:

בראיון לערוץ 7 אומר שר התקשורת אריאל אטיאס כי גם הוא כמו יו"ר מפלגתו השר אלי ישי יודע שכל מי שיבחר לראשות הממשלה לא יפקיד את תיק החינוך בידי ש"ס, אולם הקמפיין המתמקד בסוגיה זו נועד להציף את הבעייתיות החמורה הקיימת במערכת החינוך בשנים האחרונות.

הוא קובע כי הניהול עד כה מערכת החינוך בידי מפלגות אחרות נחל כישלונות חרוצים, בן במימד החינוכי ערכי והן במימד ההישגי. כיוון שכך הוחלט בש"ס לשים דגש של ממש על סוגיה זו במהלך מערכת הבחירות.

באשר לזירה המדינית אומר השר אטיאס כי ההחלטה להתמקד בשאלת ירושלים והצורך באחדותה במהלך הקמפיין אינו מעיד על הסכמה לויתורים ביהודה ושומרון. "אנחנו שמים את הנורה הבוהקת והמהדהדת ביותר על מה שרוב הציבור מזדהה איתו", אומר אטיאס.

באשר לאפשרות המו"מ עם הפלשתינים חוזר אטיאס על העיקרון ולפיו ש"ס הינה מפלגת שלום, אולם לא באופן חסר אחריות ביטחונית כפי שהיה בהתנתקות.

עם זאת מבהיר אטיאס כי לטעמה של ש"ס ההתנגדות לנסיגות עתידיות הוא כאשר אין פרטנר מהעבר השני של שולחן הדיונים. אטיאס אינו מוכן להתחייב להתנגד לנסיגות במידה ומהעבר השני של שולחן זה יוצב גורם שייראה כפרטנר אחראי ויציב.

"בשלב הזה כשאנו רואים שאין עם מי לדבר בוודאי שאנחנו מתנגדים לנסיגות, אבל השאיפה שלנו לשום לא פסקה", אומר שר התקשורת.

בהתייחס לסוגיית גלעד שליט אומר אטיאס כי מדובר בסוגיה כואבת שרצוי לצמצם בדיבור אודותיה, וכשהיא תגיע לפתחו של הרב עובדיה יוסף הוא יפסוק כיצד תצביע ש"ס בסוגיית שחרור מחבלים.

באשר לערוץ 10 והמחלוקת שהתרגשה סביבו אומר השר אטיאס כי לצד ההסדר הכלכלי שהציע אין בכוונתו לוותר בסוגיה הערכית ולא ייתן יד לפגיעה במחויבות התכנית של הערוץ כלפי הצופים.

רבין אמר שבלי תמיכת ש"ס לא היה חותםמעוז אסתר

מי הביא עלינו את אוסלו?

בשבוע האחרון, כחלק מתעמולת בחירות זולה במיוחד,

מנסים בש"ס למחוק מעצמם את הקלון של הסכמי

אוסלו. זאת למרות שללא ישיבתם בממשלת רבין

ותמיכתו של יו"ר המפלגה אריה דרעי, הסכמי אוסלו לא

היו מגיעים לעולם. בעבר, ש"ס עוד התפארה שבזכותה

הצליחו להניע את תהליך ה"שלום". הודאת בעל דין

כמאה עדים. נביא מה אמרו אנשי ש"ס עצמם על

תמיכתם ב'הסכמי אוסלו'.

ח"כ שלמה בניזרי, בראיון לתוכנית 'ערב חדש' עם

דן מרגלית ב 22/6/00- : "צריך לזכור, ואתה יודע זאת,

שהסכמי אוסלו יכלו להתבצע אך ורק הודות לתמיכת

ש"ס, לטוב ולרע".

ב 8/9/02- אמר אריה דרעי, בראיון לניסים משעל

בתוכנית 'משעל חם': "בכל תפקידיי בממשלה, אני

וחבריי... תמכנו בתהליך השלום. בלעדינו לא היה

שלום".

ב 25/3/99- הביא ערוץ 2 את דבריו של אמנון

ליפקין-שחק בעדותו בבית המשפט למען אריה דרעי:

"אריה דרעי תמך בתהליך השלום )אוסלו( ותמך גם

בשעות לא קלות בתהליך שהיה טראומטי לחלקים

גדולים של החברה הישראלית. אני חושב שתמיכתו

בתהליך השלום, ובדרך שהוא עשה זאת, עזרה

לתהליך השלום הקשה והמורכב הזה לצאת לדרך".

רק איחוד לאומי גדול וחזק יוכל, בעזרת ה', להעביר

את גזירות ממשלת אולמרט מהעולם. 

רבין אמר שבלי תמיכת ש"ס לא היה חותם

על הסכמי אוסלו, לא היה נשען רק על גוש

שמאל-ערבים בנושא מהותי כמסירת שטחים

של ישראל. אבל בש"ס כנראה מעדיפים

שנשכח את זה. נשק לאויב הפלשתיני, שטחי

מולדת לערבים, עקירות אכזריות – זה מה

שכדאי לזכור כשש"ס מבטיחה לנו שאנחנו

חלק ממנה. ומה הפעם? שת"פ עם אולמרט

למסירת חלקי מולדת נוספים

למה להסתבך ? אם ש"ס היו יוצאים מהממשלה אז הממשלה הotk100

יתה נופלת (וכדרך אגב אוסלו לא היה יכול להתקיים)

אגב לפני הגירוש ראיינו את אלי ישי ברדיו (לא מדוייק)

אלי ישי> אני מתנגד לגירוש כי זה מה שהרב עובדיה אמר

המראיין>זה נכון שהצעת לשרון לתמוך בגרוש בעד מליירד(או מליון ,לא זוכר) שקל ?

אלי ישי> כן

המראיין>אבל הרב עובדיה אמר שלא !?

אלי שי> אם שרון יסכים אז אני ישאל את הרב שוב והוא כנראה יסכים...

ולנו לא נותר אלא לבכות

"הרב" הרשקוביץ נגד הרב כהנאmavetlaaravym
בראיון לפורום אתר השמאל הדתי "כיפה", התייחס ראש הבית היהודי-מפד"ל לשאלה על הרב כהנא:

• הרב כהנא הרב הרשקוביץ ☼

את הרב כהנא כאדם לא הכרתי. שמעתי אנשים שדברו טובות עליו ברמה הפרטית. כמנהיג ציבור גבלה עמדתו הפוליטית בהסתה וגזענות אותן אני שולל מכל וכל, ומהן אני מסתייג בתקיפות.

http://www.kipa.co.il//community/show.asp?messageid=4604923

ווי חצוףף!! הוא שולל את התורה!!אוריין

אם הוא רב אני אלוהיםmavetlaaravym
בין אם הוא רב ובין אם לא תהיה בטוח שאתה לאאוריין

בס"ד

אלוקים ! !!!!!!!!!!!1

למה האיחוד הלאומי לא מבין ש-'במלחמה כמו במלחמה'???The yehudi

ועל כל ההשמצות וההתקפות של החדר המפד"לי(הבית היהודי בלע"ז) התשובה היא רק: 'הנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים וגו' וכדו'.....

להרבה אנשים זה לא נראה אמין ונראה רק כאילו אין להם תשובות.....

בל"ד לראשות הממשלה,מאחורי הקו
רק הם יביאו לנו אטום!
להפיץ אצל אחינו החרדים: הרב קניאבסקי תומך ב'ט'אנונימי (פותח)
הרב חיים קניאבסקי בירך את יו"ר האיחוד הלאומי לקראת מחר

הרב חיים קניאבסקי שליט"א בירך לפני דקות אחדות את יו"ר האיחוד הלאומי יעקב (כצל'ה) כץ ואיחל לו "ברכה והצלחה" בבחירות. 

במהלך הפגישה שוחחו הרב קניאבסקי וכצל'ה אודות חלקו של כצל'ה בבניית הערים קריית ספר וביתר, שכעוזרו של אריק שרון במשרד השיכון היה הכוח הדוחף מאחורי הבניה. במהלך הפגישה שמח הרב על הישמעות כצל'ה לרבנים ועל כך שדעת התורה מדריכה את האיחוד הלאומי.

הרב חיים קנייבסקי הוא בנו של הסטייפלער, הרב יעקב ישראל קנייבסקי ונחשב לרב גדול בציבור הדתי והחרדי, הוא אחיינו של החזון איש ונשוי לבתו של הרב יוסף שלום אלישיב.

News/Flash.aspx/243353

החזיר הצבוע נתניהו שר"י: אקים קואלייציה עם קדימההשם הוא המלך!אחרונה

ביבי: אקים קואליציה של קדימה, עבודה וישראל ביתנו  

(כנראה בלי מפלגות הימין וחרדים)

"אם אבחר אפנה לכל המפלגות הציוניות שיצטרפו לקואליציה
בהנהגת ליכוד אחד. אנחנו ניקח את כל המפלגות האלה - קדימה,
עבודה, ישראל ביתנו", אמר בתכנית בערוץ 1 בה התראיינו גם
יו"ר קדימה ויו"ר העבודה.

http://www.inn.co

לכל מי שזה לא היה ברור לו - הרשע הארור הזה מתכוון ללכת בדרכו של אריק ימ"ש.

אמנם הוא ב"ה הרבה יותר חלש - אך לצערנו כנראה שלא פחות מסוכן.

ה' יצילנו.

ועדת הבחירות המרכזית: פסילת מרזל פסולה!!!השם הוא המלך!
ועדת הבחירות המרכזית: פסילת מרזל פסולה

ברוך מרזל בדרך למזכירות הקלפי באום אל-פאחם. נשיאות ועדת הבחירות המרכזית פנתה ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בבקשה שינחה את המשטרה להשתמש בסמכויותיה כדי למנוע פרובוקציות מצד מרזל או כלפיו בעיר הערבית

אביעד גליקמן

פורסם:  09.02.09, 19:32

נשיאות ועדת הבחירות המרכזית החליטה הערב (יום ב') כי אין כל עילה להתערב בהחלטת סיעת האיחוד הלאומי, לשלוח את פעיל הימין ברוך מרזל כמזכיר קלפי באום אל-פאחם, וקבעה כי התערבות מסוג זה תהיה "פסולה לחלוטין".

עם זאת, פנתה נשיאות הוועדה ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בבקשה שיפעל בכל הדרוש וינחה את המשטרה להשתמש בסמכויותיה כדי למנוע פרובוקציות מצד מרזל או כלפיו. מזוז הנחה את המשטרה להיערך בהתאם.

מס' 22 באיחוד הלאומי:
"הם על סף הטירוף" / קובי נחשוני
יהואר גל התאכזב מחבריו לאיחוד הלאומי ואמר כי חלק מהרשימה מורכבת מאנשים שהם "על סף הטירוף". הוא קרא לתמוך בבית היהודי
לכתבה המלאה

מעבר לכך, הנחתה נשיאות הוועדה המרכזית את יו"ר הוועדה האזורית חדרה - האחראי על הקלפי באום אל-פאחם - לשגר מזכיר נוסף לקלפי ביישוב בו אמור מרזל לכהן, על מנת למלא, אם יצטרכו, את מקומו של מרזל או של כל חבר אחר. 

נשיאות הוועדה הסבירה כי אין בהתערבותה שום תועלת, כיוון שנראה כי החשש הוא אישי מפני נוכחותו של מרזל בקלפיות במגזר הערבי - כחבר או כמשקיף - וממילא החשש אינו מיוחד לקלפי שבה הוא שובץ.

מרזל הביע סיפוק מהחלטה הערב, ואמר: "נקווה שהיועץ המשפטי לממשלה והמשטרה יפנימו את המסר ויבינו שתפקידם אינו להתקפל בפני מסיתים מאום אל-פאחם, אלאל לקיים ולשמור על החוק".

מזוז הזהיר, ריבלין התעלם

מוקדם יותר פנה מרזל ל"אגודה לזכויות האזרח" ולארגון "בצלם" בבקשה שירימו את קולם נגד האפליה נגדו. "לא יכול להיות שהם יפעלו עבור כל ערבי שמגיע עם דגלי אש"ף למרכז תל-אביב בשם חופש הביטוי, וימנעו ממשקיף בחירות חוקי למלא את תפקידו בהוראת שופט", טען.

בשבוע שעבר הזהיר היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בפנייה דחופה ליו"ר ועדת הבחירות, השופט אליעזר ריבלין, כי הערכות השב"כ והמשטרה צופות התפרעויות שיש בהן פוטנציאל לפגיעה בחיי אדם, אם ייכנס מרזל לקלפי באום אל-פחם - וביקש למנוע זאת. בתגובה, כתב השופט ריבלין כי בסמכותו להורות רק על דחיית פתיחת קלפי או על הפסקת הצבעה וחידושה, וגם זאת -

רק בערב יום הבחירות או ביום הבחירות עצמו. לדבריו, התפקיד שיועד למרזל מטעם מפלגתו אינו מעלה או מוריד משום שלהערכת המשטרה עצם נוכחותו באום אל-פחם עשויה לפגוע בסדר היום הציבורי.

סוגיית מרזל והקלפי הובילה לתגובות רבות. גם תנועת "שלום עכשיו" פנתה לשופט ריבלין בבקשה שיתערב, אולם היום הוא השיב להם בשלילה וחזר על נימוקיו מהתשובה למזוז. בשבוע שעבר החליטו פה אחד בעיריית אום אל-פאחם לא לאפשר לאיש הימין הקיצוני להיכנס לעיר.

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס

רבנים חרדים ודתיים לצדו של כצ'להימין אמיתי

בס"ד

רבנים בכל הארץ לימין האיחוד הלאומי: News/News.aspx/185217

הרב חיים קנייבסקי בירך את כצ'לה:

הרב קנייבסקי וכצל'ה

News/News.aspx/185320

הרב מרדכי אליהו שליט"א בירך את כצ'לה:

הרב אליהו וכצל'ה

News/News.aspx/185282

הרב שמואל אליהו שליט"א בירך את כצ'לה:
כצל'ה והרב שמואל אליהו

News/News.aspx/183421

הרב דוד אבוחצירא בירך את כצ'לה:

News/News.aspx/184479

הרב יעקב יוסף שליט"א קורא להצביע ל'איחוד הלאומי':

הרב דוד דרוקמן שליט"א במאמר - מדוע להצביע דווקא עבור האיחוד הלאומי?:

http://www.sos-israel.com/10634.html

הרב בן ציון גרוסמן שליט"א: "על פי שולחן ערוך‚ כל יהודי חייב להצביע לאיחוד הלאומי"

http://www.sos-israel.com/10503.html

כצ'לה התברך אצל הרבי מילובאוויטש:

הצביעו 'איחוד לאומי' שסימנה 'ט'

הרב יעקב יוסף :"גם אני קורא להצביע לאיחוד הלאומי"מעוז אסתר
הרב יעקב יוסף הוציא מכתב תמיכה ביו"ר האיחוד הלאומי

הרב יעקב יוסף, בנו של הראשון לציון הרב עובדיה יוסף, יוצא הערב במכתב תמיכה פומבי ביו"ר האיחוד הלאומי יעקב כץ, (כצל'ה).

הלילה יחולק המכתב בשכונות חרדיות רבות ברחבי הארץ

.

חמישה רבנים חרדים נחשבים: אפשר להצביע לאיחוד הלאוממעוז אסתר

חמישה רבנים חרדים נחשבים: אפשר להצביע לאיחוד הלאומי

הרב חיים קנייבסקי, הרב יורם אברג'יל, הרב החלבן, הרב לפקוביץ' והרב דוד כדורי הנחשבים כמובילי דעת קהל בציבור החרדי והדתי אומרים כי תמיכה באיחוד הלאומי והצבעה למפלגה זו כמוהה כהצבעה למפלגה חרדית. "מי שאינו מצביע ל - ג' יכול להצביע לאיחוד הלאומי ולש"ס"- אמרו. כל החמישה אף התירו לפרסם את הדבר ברבים.
אכן, זו מפלגה ודאי חרדית יותר מהאחרות!!השם הוא המלך!
האדמו"ר מערלוי סירב לחתום על ה'קול קורא' למען ג'השם הוא המלך!

כמו"כ גם האדמו"רים מבוסטון ואאל"ט גם סדיגורא (=אלו בעצם שלושת האדמו"רים הכי 'ימניים' במועצת גדולי התורה) כתבו מכתב שממנו משתמע שלא חובה להצביע דוקא לג', וכך גם הרב מיכל יודא לפקוביץ.

בג' משתמשים ברבנים ערב הבחירות, ויורקים בפרצופם לאורך כל הקדנציה.

אגב, בבחירות הקודמות האדמו"ר מסלונים אמר לא להצביע לג' עקב עזרתה לגירוש (לצערנו הפעם הוא כן תומך בהם - לאחר שהתחייבו לחתום על כמה דברים, אך כמו שאנו מכירים אותם - הסיכויים שהם יעמדו בהתחייבויותיהם שואפים לאפס).

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה