מקורות טובים לברזל.אנונימי (פותח)

שלום.

יש לי אנמיה.. אני לא אוכלת בשר והברזל שלי ממש על הפנים..

אני צריכה תחליפים עשירים בברזל, B12 וחומצה פולית. אם יש דברים שניספגים מהר וטוב אשמח לשמוע..

דבר נוסף, קראתי באתר של "דרך חיים" על אגוזי פיסטשיו שהם מכילים הרבה ברזל (14 מ"ג ל100 גרם) מישהו מכיר? מה זה האגוזים האלה? איפה ניתן למצוא אותם?

תודה רבה מראש!

גם חמאת שומשום מלא מכילה 14 מ"ג ל100 גר'שומרונית
וגם 1100 מ"ג סידן וגם 600 ומשהו קלוריות..
אני לא יודעת מה זה חמאת שומשום מלא..אנונימי (פותח)

הכוונה טחינה? איפה ניתן לקנות את זה?

ותודה רבה!

כן, הכוונה טחינה, אבל משומשום מלאשומרונית

ואפשר להשיג כמעט בכל רשתות המזון, נראה לי- יש של חברת "בטר אנד דיפרנט" (אבל לבדוק שזה באמת חמאת שומשום מלא- עם מכסה ירוק, כי יש להם כמה סוגים של חמאת שומשום. אגב, הסתכלתי שוב וראיתי שזה 15 מ"ג ברזל, לא 14). ויש של חברת "ירושלים", שהיא יותר יקרה, אבל מצד שני ל"בטר אנד דיפרנט" יש טיפונת טעם לואי, ול"ירושלים" אין.

וחשוב דווקא שומשום מלא. בטחינה הרגילה יש 1/5 סידן ו1/3 ברזל מהמלא-5 מ"ג לעומת 15...

אצלי בבית אני מערבבת עם דבש- בערך בכמות של 1/2 כף דבש לכף חמאת שומשום, וזה הממרח שהכי אוהבים אצלנו! אנחנו (אני, בעלי והילדים) גם אוהבים להעביר לצלוחית ולאכול ככה בכפית, בלי כלום..

(ואם הילדים שלי אוהבים את זה אז זה חייב להיות טעים...)

תודה רבה!!! ומה ההכשר שיש על זה?אנונימי (פותח)

אם ילדים אוהבים זה באמת חייב להיות משהו טעים..

אני אנסה את זה.. תודה!!

פיסטשיו=פיסטוקכלנית1
אגוזי פיסטוק עשירים בברזל ובסידן וניתן להשיגם בכל בית טבע (יש סופרמרקטים שמוכרים אותם, אך יש לשים לב לקנות לא קלויים ששומרים יותר על הערכים התזונתיים). ניתן למצוא גם כמו חמאת אגוזים מימרח על בסיס פיסטוק וכך אפשר להוסיף כמות מסויימת, כי זה די משעמם לאכול פיסטוקים בלי כלום.
גם הירקות הירוקים כגון: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה מכילים הרבה ברזל. נראה אותך אוכלת כמו ארנבת עלי פטרוזיליה... אפשר לקנות כלורופיל (בבית מרקחת). טוענים שזה מסייע לספיגת הברזל. תוכלי להשתמש בזה בהתחלה לפחות.
פיסטשיו=פיסטוקכלנית1
אגוזי פיסטוק עשירים בברזל ובסידן וניתן להשיגם בכל בית טבע (יש סופרמרקטים שמוכרים אותם, אך יש לשים לב לקנות לא קלויים ששומרים יותר על הערכים התזונתיים). ניתן למצוא גם כמו חמאת אגוזים מימרח על בסיס פיסטוק וכך אפשר להוסיף כמות מסויימת, כי זה די משעמם לאכול פיסטוקים בלי כלום.
גם הירקות הירוקים כגון: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה מכילים הרבה ברזל. נראה אותך אוכלת כמו ארנבת עלי פטרוזיליה... אפשר לקנות כלורופיל (בבית מרקחת). טוענים שזה מסייע לספיגת הברזל. תוכלי להשתמש בזה בהתחלה לפחות.
תודה רבה!אנונימי (פותח)

אני לא הייתי רוצה כדורים או כל מיני תוספים כאלה..

אני מחפשת יותר ירקות או דגנים או דברים דומים..

עכשיו אני רואה שיש כל מיני ממרחים אז זה כבר יותר טוב..

היכן ניתן להשיג את הממרחים?

ושוב, תודה.

מימרחי אגוזיםאנונימי (פותח)
ניתן להשיג מימרח אגוזים בבתי טבע. חלקם בתוספת סוכר. חלקם 100% פרי אבל הם סמיכים מאד וקשה למרוח, כך שתחליטי לבד. חלק מהם ללא תוספת סוכר, אך עם תחליף סוכר (טבעי) אם את חסה על השיניים. יש גם סופרמרקטים שמוכרים אותם בפינות הטבע שלהם.
תודה!! ידוע לך אולי אם יש הכשר מהדרין?אנונימי (פותח)
טחינה משומשום מלאבעל תשובה
"אחוה" הם היצרנים (אם איני טועה גם עבור B&D )

בהכשר רבנות שומרון מהדרין, ובד"ץ העדה החרדית ירושלים.

יש כמה סוגים של טחינה, או חמאת שומשום, לא כ"כ משנה, מה שחשוב שזה יהיה משומשום מלא.

ניתן לראות גם בסימון תזונתי את ההבדלים בין המוצרים השונים.

אנו משתמשים בטחינה משומשום מלא באריזה עם תוית בצבע חום. כמות הסידן שם גבוהה מאד.

ברזל:
כבד, יש כמות גדולה של ברזל. אני לא זוכר במה יש יותר כבד עוף, או בקר.
בירוקים: חסה, תרד וכד אם אני לא טועה גם פלפל ירוק.

שתהיה בריאות איתנה!

תודה רבה!! ואני מחפשת תחליפים לבשר..אנונימי (פותח)

כן. פירוט בהמשךכלנית1

בראשית - בד"ץ עדה חרדית.

טוב טבע - חת"ם סופר (החותמת הישנה).

מקורות ברזלאנונימי (פותח)

בעדשים אדומים יש הרבה ברזל- אפשר להוסיף לכל מרק ירקות

שיבולת שועל- דייסת קווקאר או סתם גרנולה

אפשר לקנות- כוח לכל (נראה לי שכך קוראים לזה) של טבע מהדרין זה תערובת של מלא סוגי אגוזים טחונים - פצצת סידן וברזל אפשר להוסיף ליוגורטים , סלטים, ממרחים בכריך.

יש ל B&D ממרח שקדים עם דבש וסומסום- ממש טעים

ולחברת אחווה (כשרות מהדרין) יש טחינה גולמית מסומסום מלא- ממש טעים בלי טעם לוואי

בריאות וטוב

תודה! ואיפה קונים את זה? בסופרמרקטים? חנויות טבע?אנונימי (פותח)
קישורים מחיפוש בגוגלבעל תשובה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3644286,00.html

http://www.doctors.co.il/ar/2740/%D7%9E%D7%A9%D7%A7+%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%9C+%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%9E%D7%99%D7%94+%D7%A9%D7%9C+%D7%97%D7%A1%D7%A8+%D7%91%D7%A8%D7%96%D7%9C

http://forums.nana10.co.il/Article/?ArticleID=110942
תודה רבה!! אני אעיין בהם..אנונימי (פותח)
מקורות לברזלאנונימי (פותח)

ברזל - חלמוני ביצים, חיטה מלאה, משמשים, שזיפים, וצימוקים מיובשים,

גזר לבן, כרובית, סלק, אוכמניות, אננס, תפוחי אדמה מתוקים - בטטות, ענבים

חומצה פולית - סלק, לפת, פטרוזיליה, גזר, ברוקולי, כמעט בכל העלים הירוקים, גם בפולי סויה ובנבט חיטה

b12 - חלב, ביצים, גבינה, דגי ים מלוחים, יש גם מעט מאוד בנבט חיטה ובסויה. לפעמים צריך השלמה של כדורים מיוחדים - עדיף כדורים למציצה.

ובעצם - אם תאכלי כבד - אם את מסוגלת - יש בזה הכל.

גזר לבן? מה הכוונה? אני לא מכירה את זה..אנונימי (פותח)

איפה קונים את זה?

ותודה רבה!!

שם בוטאני - pastinaca sativa - ממשפ' הכרפסיים  אנונימי (פותח)

בכל אופן אם תשיגי -

גזר לבן אפשר לבשל במים, לאדות או לאפות, חייב בישול מהיר וקצר - 8-10 דקות.

ואפשר גם לסחוט למיץ

איפה אני מוצאת את זה? בסופרמרקט?אנונימי (פותח)

אם אני אגיד "גזר לבן" יבינו אותי?

ותודה רבה!

אצלנו "גזר לבן" זה פשוט כינוי לשורש פטרוזיליה!נחשונית
הגברת כמות הברזל בגוףרבקה למפרט
כדי שהכבד יצור המוגלובין בכמות מספיקה בגוף יש לצרוך כלורופיל שהמבנה האטומי שלו דומה להמוגלובין. כאשר צורכים כלורופיל הכבד יוצר ברזל. כדאי איפוא לשתות כלורופיל מירקות ירוקים או מעשב חיטה (לא טעים ) או מעשב שעורה (כנ"ל) ובעיקר "כלל ירוק" בכל ארוחה. עלים ירוקים מכל הסוגים בכל ארוחה יספקו ברזל זמין בגוף. יש לדעת כי יש תרופות המתחרות על ספיגת הברזל כתוסף ,כן יש תוספים שמתחרים איתו על הספיגה. על כן יש להרחיק תוסף ברזל 8 שעות ממתחרים. כאשר צורכים מזונות עתירי ברזל אין בעיה.
כלורופילאנונימי (פותח)

לא הבנתי מה זה כלורופיל? מתי לוקחים אותו? זה כדורים? 

אני לא לוקחת כדורים של ברזל..

תודה!

כלורופילרבקה למפרט

כלורופיל הוא חומר שהצמחים מיצרים שעוזר להם לבצע את תהליך הפוטוסינתזה (הטמעת הפחמן הדו חמצני שבאויר בעזרת האור והפיכתו לגלוקוז. חומר זה מעורר את הכבד ליצר ברזל מכדוריות דם שמתו ועוד.  אפשר לקנותו מוכן לשתיה עם תוספת נענע, המינון כפי מה שהיצרן כותב, ואפשר להכין מיץ כלורופיל מפטרוזליה סלרי כוסברה ודומיהם במסחטת  גזר פשוטה. יש המהדרים לשתות מיץ עשב חיטה שיש לו תכונות נפלאות, אך טעמו כדשא וקשה להתמיד בו.

מקווה שעזרתי במשהו.

ומה עם אורז מלא?מאמע צאדיקה
רימונים או תרכיז רימונים טבעי עשירים בברזלDvo

ברוב חניות הטבע אפשר למצוא או להזמין.

ויטמין C עוזר לגוף לקלוט את הברזל, כך שכדאי לאכול משהו עם ויטמין C יחד עם המאכל העשיר בברזל.

בהצלחה!

אני מביא מיץ רימונים טבעי טרי עד הביתאנונימי (פותח)

של חברת פומרנץ ממבוא חרון.

דברו איתי- 052-2800507

תודה רבה!אנונימי (פותח)
ירקות ירוקיםאנונימי (פותח)

לשתי חברות שלי, (דווקא לא צמחוניות) היו בעיות קשות מאוד של ספיגת ברזל, עד כדי אישפוזים בהריונות, ומנות ברזל. שתיהן גילו בדרך "המקרה" (רק מה') שאכילה של עלים ירוקים טריים (בסלט עם עגבניות ופטרוזיליה או כוסברה / מקלות סלרי ) הקפיצה אצלם את רמת הברזל בצורה משמעותית ביותר עד כדי ש"ניצלו" מאישפוזים ומנות דם.

לחברה אחרת לעומת זאת עזר רק מיץ רימונים.

אני משערת שזה משתנה מאחד לשני, ואת צריכה למצוא מה טוב לך באופן אישי.

בהצלחה רבה!!!

דברי כפירהאנונימי (פותח)

אם כבר הגעת למצב של "על הפנים" כדאי קודם כל לקחת כדורים ולהיות בן אדם,

אחר כך אפשר לנסות את כל העצות הטובות שקיבלת כאן,

ולבדוק אם את עומדת במשימה ומצליחה לשמור על מצב מאוזן.

בריאות טובה והרבה הצלחה

תגובה לדברי כפירהרבקה למפרט

הכותבת צודקת. ברם יש למנוע מצב של חוסר ברזל ע"י אכילה של ירקות ירוקים ותאנים!!!

בהריון אני ממליצה על גנטל אירון - ברזל עדין או ברזל עדיף או פרנטל. גם זאת לאחר בדיקת דם. גם עודף ברזל אינו טוב!

גם אוכלי בשר יכולים לסבול מחוסר בגלל בעיות ספיגה כגון חוסר בחומצת קיבה, בעיה שמופיעה אצל קשישים.

שאלה לרבקהאנונימי (פותח)

שלום לך.

כבר מספר פעמים שבלטת בעצותייך המקצועיות והראת בענווה רבה את ידיעותיך בתחומי הרפואה השונים. האם את מתמחה או שמא למדת משהו מתחומי הרפואה/ פרא רפואה?

(סליחה על החדירה לפרטיות. הידיעה שעצה ניתנה ע"י בעל הבנה בעניין ממש עוזרת)

תודה לך.

אני לומדת שנה רביעית נטורופטיהאילה שלוחה
חתמתי בשם בתירבקה למפרט
ניסיתי הכל.. ואני עם כדורי ברזל..אנונימי (פותח)

אני מחפשת דברים עם כמות ברזל מאוד גבוהה כדי לעלות אותו מהר..

תודה..

בדקת טרנספרין ופריטיןרבקה למפרט

לעיתים כמות החלבון המוביל והחלבון הנושא את הברזל  קטנה והם גורמים לחוסר ברזל.

האם האנמיה שלך מיקרובלסטית או מקרובלסטית  (הכדוריות דם גדולות או קטנות)?

מה מצב ה-B12 שלך?

ניסית ג'נטל איירון? לא כדאי הברזל של קו"ח כיוון שהוא גורם עצירות.

בכל אופן כדאי לשלב הכל. כדורי ברזל ותזונה עתירת ברזל.

יש לבדוק שאינך אוכלת עם הברזל סיבים תזונתיים שיכולים לגרום לאי ספיגתי במעי כיוון שהם מנקים את תכולת המעי החוצה...

אני לא יודעת איזו אנמיה יש לי..אנונימי (פותח)

פעם אחרונה הB12 היה בסדר הבעיה שלי היא המאגרים שכמעט ואין בהם כלום..

אני לוקחת ברזל של חברת סולגר וגם הוא אמור להיות טבעי ובכל זאת עושה לפעמים עצירות..

אי אפשר לאכול מאכלים עשירים בברזל עם סיבים תזונתיים? אני אוכלת כל בוקר 2 פרוסות לחם מלא יכול להיות שזה מפריע?

תודה רבה לך!!

איך את מעיזה להגיד דבר כזה? את מכירה אותי בכלל?אנונימי (פותח)

מה שייך דברי כפירה? נכון, כתבתי על הפנים  אבל מכאן ועד זה שאני לא בן אדם הדרך מאוד רחוקה.. איך בדיוק הגעת לזה?

תתפלאי, אבל אני במעקבים של בדיקות דם, אני כבר שנים עם כדורים, ניסיתי מליון ואחד דברים הייתי אצל אירידולוג שסחט לי את הכיס, הייתי בית מרקחת לכדורים (טבעיים) ולא עזר כלום.. ואחרי כל זה לא רק שלא עלה הוא גם ירד.. 

איפה יש פה כפירה? אל תשפטי בן אדם (כן, אני בן אדם למרות שאני מרגישה על הפנים..) כל עוד את לא יודעת מה עומד אחרי בקשה כזאת..  

תודה..

חחח לא הבנת אותה....מאמע צאדיקה
במילה "כפירה" היא התכוונה לדברים שהיא בעצמה כתבה... כדורים של כמיכלים במקום טבעונות וכו'...
אם זו באמת היתה הכוונה אני מבקשת סליחה..אנונימי (פותח)
מתכון לחטיף גרנולה - עשיר בברזלאנונימי (פותח)

בס"ד

מתכון לחטיפי גרנולה

קלי הכנה טעימים וגם בריאים (בעיקר אם שמים מצרכים מלאים - שומשום, פצפוצי אורז מלא, טחינה מלאה וכו')

מצרכים

• 1 1/2 כוסות של שיבולת שועל גסה ושומשום (הפרופורציות בין השניים ייקבעו ע"י טעם אישי)
  • 1 1/2 כוסות של גרעינים, אגוזים, קוקוס, צימוקים, פירות יבשים, פצפוצי שוקולד, פצפוצי אורז (אתם יכולים לבחור מה להוסיף ובאיזה פרופורציות)
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/4 כוס טחינה גולמית

שלבי הכנה

1. שמים את השיבולת שועל ושומשום בסיר. מחממים את הסיר ומערבבים עד שהתכולה מתחילה להפוך לצבע צהוב. - שופכים את התכולה לכלי אחר.
  2. שמים את הסוכר, דבש וטחינה גולמית בסיר. מחממים כדקה על טמפרטורה נמוכה עד שהסוכר נמס. מוסיפים את כל המרכיבים לסיר ומערבבים היטב.
  3. שמים נייר אפיה בתבנית מלבנית (או כל כלי מלבני אחר) שופכים את כל התכולה ומוסיפים נייר אפיה מעל לתכולה  ולוחצים כדי שהתערובת תהיה צפופה. (אפשר עם הידיים או כל כלי שהוא.)
  4. מכניסים לכמה דקות למקרר.
  5. לפני שזה מתקשה חותכים לעוגיות ואז מחזירים למקרר לחצי שעה נוספת.

.

תודה רבה!! בעז"ה אני אנסה..אנונימי (פותח)
נכוןאנונימי (פותח)
הם גם אחלה לכל דיאטה מומלץ לאכול אותם. פיסטשיו אגב זה פיסטוק באנגלית. אני חושבת שלא מגדלים אותם בארץ אלא עושים להם הובלה ממדינה אחרת יכול להיות שאני טועה צריכים לבדוק זאת יש לי עובדת הנהלת חשבונות שכל הזמן מנשנשת אותם אני אשאל אותה
נדמה לי שטחינה מלאה מכילה די הרבה ברזלtzvib

טבלה לערכים תזונתייםאנונימי (פותח)
אני מצרפת קישור לטבלה שמצאתי אפשהו באינטרנט- שזה אינדקס ערכים תזונתיים של כל המזונות הנפוצים- ממש הרבה לפי ה-א,ב. ואז אתה יכול לבדוק בעצמך במה יש הרבה ברזל ויטמינים וכו'
בהצלחה!

חמאת שומשום וברזל נוזליאנונימי (פותח)
חמאת שומשום זה יותר מטחינה מלאה, ויש בה פי 1000 יותר מטחינה רגילה- את כל הויטמינים- אם אני זוכרת נכון..פעם מטפלת טבעית שלי אמרה לי את זה..

כדאי לך לנסות ברזל נוזלי הוא נספג יותר טוב. יש מוצר כזה שקוראים לו "פלורדקס"- תחפשי בבתי טבע יש.
כל טוב!
כדורי ברזל מעוליםאם6
בכל ההריונות סבלתי מכדורי הברזל שגורמים לעצירות. בהריון האחרון קיבלתי פרו-נס (אכן נס) יש בזה כל מיני צמחים ועזר המון בלי תופעות לואי!
א-ס-פ-ס-ת אספסת ושוב אספסת.אנונימי (פותח)
מקור מעולה לברזל.
כנ"ל כבד. אבל מכיוון שאת צמחונית.. תצטרכי כנראה להשלים הרבה דברים בעזרת תרופות..
בלסלסלסלססלסלססללסאנונימי (פותח)
נסי קינואה ומולסהאנונימי (פותח)אחרונה
בקינואה יש הרבה ברזל.
גם במולסה יש הרבה.
נסי לצרוך אותם עם מזון עתיר בוויטמין C.(לדוגמא מיץ תפוזים טריים,) מה שמאוד יגביר את הספיגה שלך.
(לא זוכרת בדיוק כמה, אבל פשוט תבדקי.)
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך