"לצבא כזה אני לא רוצה להתגייס":השם הוא המלך!

"לצבא כזה אני לא רוצה להתגייס"

תלמיד כיתה י"א שהשתתף בקורס גדנ"ע לקראת שירות צבאי, נאלץ לסבול התנכלויות בשל הצהרתו שכחייל לא יפנה יישובים. "מה שהיה שם זה פשוט בזיון".
בני טוקר

ראיון עם זיו שפירא

תלמידי כיתה י"א בתיכון מקיף נשר שהשתתפו בקורס בגדנ"ע שיכין אותם לקראת גיוסם לצבא, נאלצו לשמוע בשיחה הראשונה שלהם כי הם יהיו חייבים לציית לפקודה לפנות יישובים.

אחד התלמידים שהשתתף בקורס, זיו שפירא, מספר לערוץ 7 על השתלשלות האירועים: "הקורס התקיים בבסיס הגדנ"ע בצלמון. באנו למקום ואמרו לנו שהולכת להיות פה משמעת כמו בצבא. חילקו לנו מדים ומימיות ועשו לנו שיחות צוותיות, ואז בשיחה הראשונה שהייתה לנו אמר לנו המפקד שיש בצבא פקודות חוקיות וגם פקודות לא חוקיות וגם את אלה שאינן חוקיות צריך לבצע ואם רוצים אחר כך אפשר להתלונן".

"כששאלתי אותו בנוגע לפקודה לפינוי יישובים, הוא שאל אותי אם אני יסרב פקודה לעשות דבר כזה, וכשאמרתי לו שפקודה כזאת אני לא אוכל לבצע הוא אמר לי שאני יכול לארוז את החפצים שלי ולעזוב את המקום".

בעקבות הדברים החליט זיו שלא להתגייס לצבא. "במשך כל הקורס אותו מפקד המשיך להתנכל לי. רציתי להתגייס ליחידה קרבית, אך מה שהיה שם זה היה פשוט בזיון, לצבא כזה אני לא רוצה להתגייס".

קישור לכתבה ולראיון:השם הוא המלך!
אוף אוף...רחלקה

זה נכון שהצבא בעייתי.

אך זה לא הפתרון...

זה הפתרון היחיד! במקום להתגייס לצבא הגירוש:השם הוא המלך!

טוב לעזור לעם ישראל במקום בו באמת עוזרים לו, ולא ח"ו להיפך:

א. בחיזוק וביסוס ההתיישבות בארץ ישראל.

ב. בלימוד התורה - שבאמת מגן עלינו.

אפשר גם לשלב בין השניים.

ראו דבר מעניין בנושא:

לנדאו: לימוד בישיבה יכול להוות שירות לאומי
עוזי לנדאו, המוצב במקום השני במפלגת ישראל ביתנו, הפתיע הערב ואומר כי לימוד של בחור ישיבה יכול להוות שירות לאומי. לנדאו שהתראיין ב"מהדורה המרכזית" עם מרדכי לביא, ברדיו קול חי, אמר כי לישראל ביתו בהחלט יש טענות על מי בש"ס שהסיתו את הרב עובדיה.
לוי אשכנזי י"ז בשבט התשס"ט 20:47

עוזי לנדאו, המוצב במקום השני במפלגת ישראל ביתנו, מפתיע הערב (רביעי) ואומר כי לימוד של בחור ישיבה יכול להוות שירות לאומי. לנדאו שהתראיין ב"מהדורה המרכזית" עם מרדכי לביא, ברדיו קול חי, התייחס לנושא בעקבות דיון על הנושא של דרישת ישראל ביתנו לאזרחות תמורת נאמנות.

לנדאו שנשאל האם הדבר מתייחס גם לבחורי הישיבה, אמר כי הדבר נכון לכל אזרח בארץ. אלא שאז באותו משפט הוסיף לנדאו כי גם לימוד של בחורי ישיבה יכול להיות שירות לאומי. לנדאו הוסיף ואמר כי הדבר צריך להיות כמובן במינון מיוחד, אך כל דבר גדול מתחיל בחלום, וכי מדובר בדבר ראוי ומוסרי.

לנדאו התייחס גם לקמפיין השלילי שהובילה תנועת ש"ס נגד ישראל ביתנו, ואמר כי מישהו הסית את הרבנים, וכמובן שזה לא דבר שאפשר למחוק. אלא שהוא הוסיף ואמר כי להערכתו זה לא משהו שאמור להשפיע על ישיבה יחד בקואליציה, אך בהחלט מדובר בדבר שיישאר בלב.

לשמיעת הראיון

זה לא סותר אחד את השני.רחלקה

חשוב שיהיו חבר'ה (רציניים!!!!!!) משלנו בצבא.

חשוב לנו, חשוב לצבא, חשוב לתורת ישראל.

לגבי הכתבה- דיבורים לחוד ומעשים לחוד.
[בכלל- ברעיון מעיקרו חיובי, אך עלולים לנצל אותו באופן שלילי ביותר!]

אז מה כן הפיתרון?(לא בתמיהה, אלא שאלה אמיתית)קטיף שנית
כבר כתבתי לעיל את דעתי בעניין.רחלקה

אחזור עליה שוב וביתר פירוט:

מדינת ישראל במצב אנוש. השילטון כושל, ואנשי ההנהגה מושחתים.
אנחנו [כשאני אומרת "אנחנו" אני מתכוונת לציבור המרכזניקי עד גבעוני מתון.], כציבור שאכפת לו מ"כלל ישראל", מהארץ ומהתורה, צריכים "לתפוס את המושכות".
ויפה שעה אחת קודם.

ואיך נגיע להנהגה?
הדרך עוד ארוכה ומסובכת, אך בקוים כלליים:
צריך להכנס לכ-------ל המערכות הממשלתיות והממסדיות [החינוך, התקשורת, הבריאות, הביטחון...] ולהתקדם ולאט לאט לעלות מעלה מעלה ולהגיע להנהגה.
כמה שזה נשמע חסר סיכוי ["הם נגדנו", "לעולם לא ייקדמו שום אדם דתי" (מזכיר לי שפעם היה לי ויכוח ארוך עם הראל חצרוני על זה. הנ"ל טען שאין טעם להכנס למערכות, ודימה את זה לאדם שמגיע למקום ביוב, ומנסה לגרש את הריח הרע ע"י התזת דאודורנט. דימוי זה אינו נכון מעיקרו, מאחר ומדינת ישראל -שבדימוי היא "ביוב"- אינה מקולקלת מיסודה.)], יש לזה עתיד. וכמו שאומר המשפט- "אם תרצו- אין זו אגדה!".
אנחנו צריכים לצאת מהסטטוס של "מקבלים טובות מהפריץ", אלא להיות ה"פריץ" (לכאורה) בעצמנו.

מבינים?

אם לא נתגייס, ולא נכנס למערכות הללו, אנחנו בעצם מרשים לעצמנו להפקיר את הדבר החשוב מכל- ההנהגה!
אם נתבדל לא נגיע לשום מקום. והניסיון כבר הוכיח את זה.

ולסיום- מס' הבהרות:
1. כמובן כמובן כמובן!! שהכל מתוך תורה! אם לא נעשה זאת מתוך רצון לעזור ולהיטיב לא הועלנו בכלום (במקרה הטוב...). ע"ע אלעזר שטרן, יונתן בשיא. [שגם עם זה האחרון היתה לי שיחה נוקבת...]
2. כל האמור לעיל אינו דעתי הפרטית והאישית (לכן לא כתבתי 'לענ"ד'.). הכל הכל לפי רבותי.

זהו.
שאלות, הערות, וגם חפירות אפשר להפנות אליי.

שב"ש.

שכחת את העיקר:אחד מאלף

בס"ד

העיקר הוא החינוך. לא במובן של המשרד כי אם במובן לא-פורמלי, חינוך טבעי. ואני אסביר:

הגירוש מהגוש לא היה לפני 4 שנים, הוא היה הרבה הרבה לפני. העם התנתק תודעתית מהגוש לפני שנים. בעצם, הוא מעולם לא חש קרבה אליו. ולכן, ההתנתקות הייתה תוצאה טבעית, שהייתה מגיעה בשלב כלשהו. במוקדם או במאוחר...

מה הפיתרון? הפיתרון הוא לא בדברים חד-פעמיים, בקמפיינים קצרי טווח של מועצת יש"ע על סיפורים של יהודים. הפתרון הוא לחנך את העם לאור התורה. וחינוך כזה נובע מחיבור אמיתי שלנו אליהם.

אני לא מדבר על פנים אל פנים. אני מדבר על ה"חזרה בתשובה". על "מסיונריות". על גרעינים תורניים!

ברור לכל מי שעוסק בעניינים האלו של החזרה בתשובה (ושמעתי זאת לאחרונה אף מהר' יהושע שפירא ומהרב גנזבורג) שהפיתרון הוא גרעינים תורניים.

אני לא מדבר על גרעינים של חפיפניקים. של כאלה שבאו להוות "פינת הדת" דתתי מחמד צמרוריים. אני מדבר על אנשי אמת שאוהבים את הבריות ומקרבים אותם לתורה (ולא את התורה אליהם...)

זה לא זלזול במפעל ההתיישבות. זה קביעת סדר עדיפויות. במקום לריב על שליש גבעונת שהיא שלושת-רבעי נטושה, בואו תריבו על עכו. עכו מוסכמת על כולם, אבל הערבים כובשים אותה. בואו תריבו על תל-אביב. היא מוסכמת על כולם, החילונים שם מחפשים יהדות, ולא מוצאים. בעצם, בואו לחיפה, לבאר שבע, ללוד, לרמלה, לקצרין, וכו' וכו' וכו'.

ואיך מגיעים לכל זה? מגדלים אנשים של תורה. אנשים שלא מתכופפים כשמגיעה הרוח. אנשי אמת יראי אלוקים, שונאי בצע. בצע גשמי ובצע רוחני.

לא כתבתי לענ"ד, כי זו לא דעתי. זה כל התורה כולה. אני יכול להביא מאות מקורות שיכיחו את דברי, ואלפי סיפורים יאשרו אותם. אבל זה לא נצרך. בחשיבה פשוטה, ובלימוד קצרצר של דעת רבותינו, מגיעים למסקנות המתבקשות הנ"ל.

"חזק ונתחזק בעד עמינו ובעד ערי אלוקינו"

טוב, זו כבר גלישה...רחלקה

אני דיברתי על התחום של הקשר שלנו לצבא (כחלק ממערכות המדינה).
לעומת זאת, אתה דיברת על שאר הפרטים (החשובים!!).

מסכימה (כמעט) לגמרי.

חזק ואמץ.

חיל חינוך, למה ציפיתם?משה
מערך הגדנ"ע כפוף לחיל חינוך ומקבל המון המון חיילים מגרעיני נח"ל של קיבוצים ואחרים, זה בהחלט מסביר את ההתנהלות של המערכת הזו.

אני יכול להבין את החייל, אבל חבל  לפסול את כל המערכת הצבאית על רקע סיפור כזה. הדיון צריך להיות עמוק יותר מאשר קצין טיפש כזה או אחר.
אני לא יודע מה הוא חיפש שם מהתחלהאנונימי (פותח)אחרונה
ובכל אופן אם באמת הוא רוצה לשרת שם הוא צריך להיות מספיק חכם כדי לא לומר למפקד כאלו דברים
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך