{מתוך אתר דתילי}
הרב פרופ' הרשקוביץ {אני!} דורש ליישם את החוק הנורבגי
יו''ר הבית היהודי {אני!} הודיע אמש כי יעלה את הדרישה הכרוכה בתיקון חוק יסוד הכנסת בכל משא ומתן קואליציוני.
במידה ויתקבל החוק צפוי ח''כ סלומינסקי לשוב לכנסת.
עמיעד טאוב 19/02/2009
יו"ר הבית היהודי, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ {אני!}, הודיע אמש (ליל ד') בשיחה עם פעילי התנועה, כי בכוונתו להעלות בכל משא ומתן קואליציוני דרישה לתיקון חוק יסוד: הכנסת, לפי המודל הנורבגי.
על פי המודל הנורבגי מתפטרים חברי הממשלה מהכנסת עם מינוים לשרים ומאפשרים לאחרים לבצע את הפעילות הפרלמנטרית השוטפת.
במידה ויתקבל הדבר צפוי ח''כ סלומינסקי לשוב לכנסת במקומו של הרב פרופ' הרשקוביץ {אני!} שצפוי לשמש כשר מטעם המפלגה.
"חשוב לי שמנהיגי הסיעות יובילו מהלך של אחריות לאומית, שבו מנהיגותם במפלגה לא נפגמת, ובמקביל הם יכולים לאפשר לכוחות פרלמנטריים חיוביים נוספים ליטול חלק בעשייה הדמוקרטית". כאמור לפי החוק הנורבגי, חבר פרלמנט שנבחר לכהן כשר מפנה את מקומו בפרלמנט, ושב אליו עם סיום תפקידו בממשלה.
אמש נפגשתי ויו''ר האיחוד הלאומי יעקב כץ (כצל'ה)במלון שרתון סיטי טאוור ודנו בנושא שיתוף הפעולה בין סיעות הציונות הדתית.
היום יפגשו ראשי הבית עם נשיא המדינה שמעון פרס ויודיעו לו על כוונתם להמליץ על נתניהו כראש הממשלה הבא.