יצא לכם פעם לחשוב-שוגי

אם הייתם חילונים החיים בחברה מעורבת האם כבר הייתם בזוגיות?

חשבתי על זה מלא פעמיםלב אוהב

ואני בטוחה שכבר הייתי בזוגיות..

אולי אפילו נשואה

אבל בכלל לא בטוח שזה היה עם בחור שמתאים לי... 

ברור לי שלאנעימת זמירות
כי כל הזמן היה לי נקודה לא שקטה בתוכי שהאורח חיים שלי לא נכון..וכשאדם לא שלם עם עצמו קשה לבנות זוגיות..גם לא מאממנה בהגדרה הזאת חילונים..לכל אחד יש את הנקודה היהודית שלו
אממ לא..מור ולבונה
ולא חייב להיות חילוני כדי להיות בחברה מעורבת.
ד"א, לדעתי אצל חבר'ה כאלה לעיתים זה קשה יותר.
די משוכנעת שכןיהל
לא חשבתי על זהברגוע

בכ"מ

אני מחפש להתחתן- להקים בית בישראל

לא להיות בסתם זוגיות.

לאבסדר גמור
אבל יצא לי לחשוב איך חיי החילוניים היו נראים- אילו בעולם מדומיין לחלוטין....
לא בטוח שמעבר לגדר זה קל יותראיוושה
אני מעריך שלא הייתי בזוגיותחסדי הים
בתור אחת שחוותה את ה'עולם החילוני'דרך אמונה בחרתי
אני לא חושבת על זה.
אבל עכשיו שאת כתבת.. אז אני חושבת שכן אבל
הזוגיות הייתה נמשכת כמה שנים טובות..
אז בהחלט - דרך אמונה בחרתי!!!! ומודה על כל רגע ורגע!!! שמחה להיות אשת אמונה ומשתוקקת להקים בית נאמן בישראל. בניין עדי עד ומתכוננת לכך! להיות ראויה לו והוא לי. להיות אשה יראת ה'. מתפללת המון.. שכל הדרך תעשה בקדושה וטהרה. שנרצה ונזכה בעזרת ה' ובהשתדלותנו!!!!
אשריך בגדול!אורות הכתובה
שה' ישמח אותך במהרה במהרה!
מניח שכן, ברוראורות הכתובה
ברגע שזה לא מחייב עד הסוף וכשהמושג שמירת נגיעה לא בלקסיקון, זו הברירה הטבעית.
מקסימום, נפרדים אחרי חודש, שנה, עשר
לא נכון 😒איוושה
אתה טוען שלחילונים אין קשיים במציאת בני זוג?

רק הערב חברה דתל"שית שלי התלוננה באוזניי על כמה שנמאס לה מהבחורים של העולם, ושהיא כבר משוועת למצוא זוגיות. היא חילונית ולא שומרת נגיעה.. איך זה מסתדר עם הטענה שלך?
נראה ציני.אופטימיות
כתבתי ברצינות גמורהאיוושה

התכוונתי שהיה נראה לי שהוא ציני.אופטימיותאחרונה
לגבי שאלתך הראשונה- אין לי מושג, לא מכיר תמציאות מבפניםאורות הכתובה
לגבי החברה הדתלשית- מה ההגדרה של 'זוגיות' בעולם החילוני? (או הדתלשי. הבנתי שזה לא תמיד אותו דבר, ואפילו יותר הגיוני שזה יהיה שונה כשמדובר בדתלשית ולא בדתלש).

יש הבדל בעולם החילוני בין לומר "יש לי חברה" לבין לומר "אני בזוגיות"?
באמת שואל. ואשמח לתשובות מאנשים שבאמת יודעים מה הולך שם.

אסייג לעצמי- מניח ש*אני* הייתי בזוגיות.
כי זה באמת לא נראה לי כ"כ מסובך כשזה לא מחייב, וכשאין שמירת נגיעה, וכשאין שולחן שבת להנדס ביחד
זה תמיד מסובך.איוושה

תחשוב כמה התאמה צריכה להיות מדוייקת, כדי ששני בני אדם שהיו פעם זרים יהיו מסוגלים "לסבול" את החברה אחד של השניה ואשכרה ליהנות ממנה.

זה לא משנה אם הקשר כולל מחוייבות או לא, או אם הם שומרים נגיעה או לא, או אם הם חילונים או דתיים.

לא סתם כל שידוך שמצליח זה פלא פלאים ונס גדול.

הרבה פחות מסובךלב אוהב
כשהשאיפות העיקריות שלך מהקשר הם שבסהכ יהיה טוב ונעים ורגש ומשיכה... היה לי את זה מלא פעמים.. התאמה רוחנית הרבה יותר קשה למצוא...
לכן אומרים שיותר קשה למצוא חברותא מאישהבסדר גמור
באמת כל שידוך מוצלח זה פלאאורות הכתובה
אבל קשה לי להזדהות עם החלק הראשון שכתבת.

שנמצא כולנ"ו במהרה ובשמחה
ברור שכןזית שמן ודבש

האמת שבכנות .. יותר קל לי לצאת עם חילוניות זורם ומסתדר יותריואב גל
לא לסכול אותי בבקשהה
כן לסקול* ,מלשון סקילהיואב גל
כן הבנתי..פשוט כתבת לסכול..נעימת זמירות
אההה חחחח רק עכשיו שמתי לב :,(יואב גל
לא נורא עדיף להיות סכל פעם אחת...בסדר גמור
מאמינה שכןשריקה

אולי אפילו *אחרי* מערכת זוגית כזו או אחרת,

אבל לאו דווקא מערכת זוגית שמורה להחזיק לטווח ארוך

לדעתי כןy101
כשלא צריך לחכות להצעות שנראות אלא לזרום עם מי שאתה מכיר נראה יותר קל..
אהמ.קוד אבל פתוח
תלוי מה זוגיות, ברור לי שהייתי בקשר, אם זה היה סטוצים או זוגיות אני לא יודע.... אבל משהו היה.

אבל אני לא אוהב את השאלות האלה של 'אם הייתם...'
אף פעם לא חשבתי על זה.....לב טהור:)

השגה על השאלה..ד.

מה זה "הייתם כבר בזוגיות"?...

הרי מי שעונים פה, אלו אנשים שמחפשים מישהו/י מתאים/ה, כדי להינשא - ועדיין לא מצאו. אם היו מוצאים - כבר היו יכולים להיות נשואים.

וברור שב"חברה החילונית" לא היו מוצאים יותר מהר מישהו מתאים לכך. אין כל סיבה.

זאת אומרת שמשמעות השאלה היא, פשוט, האם הייתם חיים בחיים מופקרים, ללא שמץ התחייבות, בידיעה שבהחלט סביר שזה לא יהיה מי שתתחתנו איתו - ולכן כביכול "לא היה איכפת לכם" לבדוק ממש אם זה האדם.. לכל היותר, והסביר, עוד אחד ועוד אחד.. איבוד הדברים הכי בסיסיים בצלם אנוש (גם כש"הרבה עושים" משהו שלא היה מקובל עד לפני כמה עשרות שנים גם בתרבות הגויית, זה עדיין לא הופך את זה למשהו נורמלי/מוסרי. יש הרבה דוגמאות לכך..), איבוד הבושה. איבוד הסיכוי להגיע לנישואין עם העמדת האישיות של שני בני האדם במרכז, ומתוך כך המרכיבים האחרים של החיים הללו, ואיבוד הראשוניות והתום. איבוד הסיכוי לבנות בית נאמן בישראל - בית שמתוך חיבור פנימי עמוק, ומתוך התחייבות עמוקה, ומתוך קדושה וטהרה, ומתוך שנהיים משפחה-איש ואשתו, ומתוך ראשוניות - לנצח. 

[אני לא רוצה להביא "משלים" חריפים - כמו, אם הייתם בדאע"ש, האם היית כבר רוצחים כעת לדעתכם... מספיק עצם הענין]

לפי ההבנה שלי, השאלה היא האם המציאות של חברה מעורבתמור ולבונה
בה יש היכרות עם בני המין השני (סביר להניח שגם הכמות היא גבוהה) תעזור לכך שתהיו בזוגיות?

זו שאלה הגיונית ועל פניו, התשובה היא כן.
אם אתה מכיר יותר בנות, יש לך יותר סיכוי להכיר מישהי שתתאים לרצונות שלך.

מעבר לכך, אני לא מסכימה עם המשוואה של חילוני=חיי הפקר ושבזוגיות כזו בטוח אין מחויבות.

לא כך הבנתי את זה,ד.

אם היה כך - היתה יכולה סתם לשאול על "חברה מעורבת". יש גם בבני עקיבא (כמובן, אם "זוגיות" הכוונה לנישואין).

ומלבד זה, אז זה לא על "זוגיות", אלא על נישואין. לצערנו, ידוע מה המשמעות של "זוגיות" שם. ובאמת, אין "זוגיות" ללא נישואין. אשליה. שקר וכזב.

ואגב, גם לא נכון ש"אם אתה מכיר יותר בנות יש לך יותר סיכוי שתכיר מישהי שתתאים" - הרי זו מציאות מוכחשת על פניה. אחוז הגירושין שם גבוה בהרבה. 

וכך כתב בספר חסידים על מישהו שנשא מישהי שאינה הוגנת לו  אמר לו, זה בגלל שהיית צופה בנשים.

ולכאורה, מעבר לעניינים מוסריים/נסתרים, יש לכך הסבר פשוט, שע"י כך מתקהה ההבחנה שלו במה שמיוחד לו.

[גם כאן, יש כאלה שאמרו שהכירו כבר למעלה ממאה בנות, ובפגישות אישיות. מספר "מכובד" לכל הדעות.. זה לא גרם שיכירו יותר מהר מי שמתאימה להם]

ולגבי הסיום, אפשר לחיות באשליות כמה שרוצים: כל "זוגיות" ללא נישואין - היא הפקרות. זו זנות - וחבל לצבוע את זה אחרת. מאד מצער אם אנשים מאבדים את התחושה הבסיסית הזאת. מאבדים את הבושה הבסיסית. 

היא אינה אשתו - אין מחוייבות. וברור לחלוטין, ללא שמץ-שבשמץ של ספק, לכל מי שמכיר את המציאות המרה הזו, שאם היו אומרים להם, "אתם בטוח מתכוונים להתחתן"? חלק גדול היו אומרים, לא. 

כלומר: עובדתית, לא בגלל שזו חֶברה כזו מוצאים יותר מי שמתאים - אלא בגלל שזו הפקרות אז מה איפכת אם לא בדיוק יתאים. לא התכוונו מראש שזה יהיה דווקא לטווח ארוך. נראה כבר...(אחוז הבנות שמשלות את עצמן שיצא מזה משהו, גדול בהרבה מהבנים - כך פרסמו פעם איזו סטאטיסטיקה. והן גם נשארות, באופן טבעי, עם יותר צלקות, ל"ע)

[ואני לא דברתי על מה "חילוני", אלא על מה שהיא שאלה עליו]

נכון, אפשר היה לשאול כך מור ולבונה
אולי זה לא עולה על דעתה שגם דתיים גדלים בחברה מעורבת, בה הבנים והבנות גדלים זה לצד זו באופן כלשהו.

כשאדם מכיר בדרך טבעית, בה קודם מכירים אחד את השנייה ואז מחליטים לקדם את זה הלאה,
זה נותן פור.
לעומת זאת, בדייטים לא כולם מצליחים לשמור על טבעיות ולכן הם לא מביאים את עצמם לידי ביטוי.
לחלופין, אנשים נוטים לפרש כל מילה או התנהגות של המדוייט, להכניס אותו לתבנית ולחשוב שעל סמך כמה שעות עמדתי על טיבו של האדם...
מה שאולי לא היה קורה אם היו מכירים ומבינים מאיפה הדברים נובעים או שהיו מגיבים בסובלנות גם לדברים שממבט ראשון הרימו עליהם גבה.

הראיה שבחורים יוצאים עם 100 בנות ועדיין לא מרגישים שמישהי מתאימה להם, לדעתי מחזקת את מה שאני אומרת.
אולי (אין לי מושג כי לא עברתי את זה) זה קורה כי הדרך מסרבלת אותם ואולי במקום אחר ובדרך אחרת היו מכירים ומעוניינים זה בזו.

בני עקיבא זו דוגמה טובה (לא שאני תמיד אוהבת את זה) לכך שאנשים מכירים בדרך טבעית ונישאים וכמות החתונות שיוצאות מהיכרות כזו מכובדת +.

העובדה שאני מכירה יותר בנים יכולה (לא באופן מוחלט, רק מעלה סיכויים) להועיל לשינוי הסטטוס שלי.
גם אם אני לא אתאים ל50 בנים שאני מכירה, אולי אתאים לחברים שלהם.
ההיצע גדל פי כמה וכמה.

גירושין, זה נושא כואב אבל לא מצאתי כי הוא קשור לדיון שלנו.

ולגבי ההפקרות, ניסיתי לענות אבל אני לא מצליחה להוציא תגובה הולמת שתבהיר את דעתי.
אז נסכים לא להסכים. לפחות לא לגבי הנחרצות של הדברים.
הנושא שלד.

אופן ההיכרות - דייטים או "טבעית" (שאני לא חושב שהיא טבעית..) - הוא נושא שאם היה ניתן לנתקו מכל מרכיב אחר, היה אפשר לדון בו, לכאן ולכאן.

כמו שהסברתי, בתגובה אל הכותבת, אי אפשר לנתק אותו. והמציאות ה"מעורבת" מביאה לקלקולים רבים יותר מאשר ה"תועלת" שכבר מכירים מישהו מתאים. קל וחומר אם מדובר על מציאות מעורבת מופקרת, שזו הריסה של האנשים מבחינה זו, טרם שיגיעו אל מי שמתאים להם ויתחתנו עימו.

את בני עקיבא אני מכיר מקרוב, והמחשבה ש"אנשים מכירים בדרך טבעית ונישאים.. וכמות חתונות..מכובדת", אינה מדוייקת. הרבה מהמכירים, אינם נישאים, כי כביכול "אין בכך חידוש", כמו ששכנים לרוב לא מתחתנים..

ורבים יוצאים מזה עם סריטות, שמזיקות גם לטווח ארוך. אכן, יש גם כאלה שהכירו והתחתנו. וממה שאני פגשתי, התורנים שבהם, אינם מעוניינים שכך ילדיהם יכירו - ולא במקרה.

ככלל, יש לדעתי נקודה חשובה - שאני לא בטוח עד כמה בנות מודעות לה - שההיכרות בין שנים לבנות היא אכן לא "טבעית" בעצם מהותה... השוני גדול, ואי המודעות לו גדולה עוד יותר. וזה לגמרי לא "טבעי" שחיים בחברה מעורבת.

אשר על כן, יש צד שדווקא המודעות לשוני, שבאה כאשר מנסים להכיר ממוקד לצורך נישואין, היא מביאה לחיבור אמיתי יותר ועמוק יותר, שיכול להיות בסופו של דבר רק מתוך שמתחתנים.

אם מבינים שזה חלק מובנה מהענין, אז נוהגים בסבלנות יותר בדרך של ההיכרות. מבינים שמבחינה מסויימת, כדברי המהר"ל, זה "חיבור בין הפכים".

וכדברים המצוטטים מהזוהר הק', שסיטרא אחרא מתחילה בחיבור ומסיימת בפירוד (להבנתי, הצד החיצוני מתחבר בקלות כביכול, בסוף מתפוצץ). סיטרא דקדושש, מתחילה בפירוד ומסיימת בחיבור; קודם הדגשת היחוד של כל צד, ומתוך כך חיבור אמיתי ועמוק ופנימי.

[לגבי הפקרות - מה שכתבתי זה עוד "כסף קטן". אין קץ לגנות את הדבר הזה, שבן ובת שאינם נשואים, איבדו את החושים הכי בסיסיים שאמורים להיות לבני אדם. מחקתי דברים שהוספתי - מוטב לא להאריך בנושא המצער הזה]

ביקשת הסבר על השאלה- אז בבקשה-שוגי

אכן התכוונתי לזוגיות= נישואין/ מערכת יחסית רצינית לטווח ארוך

הרקע לשאלה- שיחה עם חברה בה הדיינו על נושא הפגישות והבירורים וכדו' כפי שנהוג בחברה שלנו למול היכרות בצורה חופשית ומשוחררת יותר כפי שנהוג במחוזות אחרים.

לדוגמא- בחור גרוש בחברה דתית למול גרוש בחברה חילונית שברור ששם הרבה פחות מפריע הנושא, יכול להרגיש שאם היה בחברה אחרת לא היו פוסלים אותו מראש בגלל הגירושין אלא מכירים אותו היכרות אישית.

כך בחורה לא יפה מצד אחד תתקשה במציאת בחור בחברה חילונית כי שם שופטים על פי יופי ומנגד בגלל שיש היכרות אישית יכול בחור להתאהב בה ולא לפסול מראש לפני שנפגשו כי שמע שלא יפה. וכך הלאה והלאה.

ברור לי שמציאת הזיווג שלי היא משמים ולא תקרה רגע לפני שאמורה לקרות. וברור לי שחיים ע"פ ההלכה מקרבים אותי ליעד ולא מרחיקים אותי. ועדיין היה מעניין לדון על כך.

הופתענו שתינו לגלות שכל אחת הרהרה על כך לבדה, עניין אותי לבדוק מה הלך הרוח כאן.

עכשיו מובן יותר?

ראשית,ד.

לא "ביקשתי הסבר", אלא הערתי על איך שזה היה נשמע.

אם התכוונת לנישואין - שמח לשמוע.

"מערכת יחסים רצינית לטווח ארוך" - לא מקבל דבר כזה. מי שמוכנים לנהוג אחד עם השני בחוסר צניעות בסיסי (שכמו שאמרתי, עד לפני כמה עשרות שנים אפילו בחברה הגויית זה היה דבר בלתי נסבל. העירו על כך  - "במורת רוח".. שני פסיכלוגים אנגליים בספר ישן שכתבו), בלי להתחתן, הרי שה"רציני" אינו רציני אלא ההיפך. תוקע יותר ויותר בבוץ הזה. מראש יודעים שאינם מתחתנים. שאינם מתחייבים. שאינם משפחה. לא שהתחתנו וקרתה תקלה.. אלא מראש על דעת זה. ויוצאים מזה, הרבה-הרבה, בשן ועין. וכבר לא יבנו אח"כ מה שיכלו בלי זה. לעולם. שלא תהיינה אשליות. וזו פריצות גמורה.

לגבי עצם השאלה (שלטעמי מוטב היתה מוצגת כך - ולא בצורה שבעצם מצריכה אנשים שהתגדלו על צניעות, לחשוב "מה היה אילו היו חיים בפריצות" - רואים שכך הבינו את זה) - 

אפשר במבט ראשון לחשוב, שאם ממילא רואים אלו את אלו בחברה - אז אולי היו פחות פסילות-מראש, כפי שכתבת, והיה יותר סיכוי.

אבל, קודם כל אי אפשר להפריד בין הדברים. חיים בעוה"ז. המציאות של חיים כאלה, חסרי גבולות בין המינים, הרי אנו רואים בעינינו שהיא גורמת להרבה פריצות והפקרות וחוסר מחוייבות מינימלית ול"החלפות" כאילו מדובר בגרביים ולא בבת אדם. וזה - מעבר למתועב שבכך - בוודאי מרחיק את היעד שעליו את מדברת, של בניית בית עם מי שמתאים לך.

גם לגבי הדוגמאות שהבאת - מעבר לכך שכיום גם בחברה הדתית, לאור המציאות הלא-נעימה לצערנו, "גרוש" זה כבר לא מה שהיה פעם - 

הרי שלָמה שם זה לא נתון משמעותי? בדיוק מהסיבה הנ"ל, שכל היחוד שבין איש לאשתו, הבלעדיות, איבדה לצערנו מערכה. אין אצל כולם ערך עליון שאשתו תהיה הראשונה והיחידה ומתוך נישואין ותוכן משותף וקדושה וטהרה. 

אז כאילו "מרוויחים" שמכירים אישית מקודם, אבל מפסידים את ה"אישית" האמיתי. זה ששומר הכל למי שיתחתן, ומתוך שנהיים משפחה. עולם אחר.

כך גם לגבי היופי. את מכירה אמנם בכך ש"שם" ליופי יש משקל גדול - אך סבורה שולי בגלל "היכרות אישית מקודם", לא יפסלו בגלל זה מראש... חוששני שזו אשליה. מי שהצד החיצוני מאד משמעותי אצלו, לא יתחתן עם מישהי כזו. "מכיר מקודם"? הוא מכיר עוד הרבה..

התסכול שמביא לשאלה כזו, מובן. חושבות - אולי אם היו מכירים אותנו "חופשי", היה לנו יותר סיכוי למצוא או למצוא חן..

לדעתי, זו אשליה גמורה (כנ"ל, אפשר לראות מה גיל הנישואין המקובל שם, מה אחוז הגרושין, שלא לדבר על הדבר  הכאוב שהזכרנו מקודם, כמה ראשוניות יש. אולי היו עושים עליכן, ח"ו, יותר "ניסויים" ר"ל):

יותר כוויות, יותר אכזבות בעלות "משמעות", יותר התקהות חושים, פחות מהר למצוא ממוקד את מי שמתאים.

שלא לדבר, שאחרי שכבר מתחתנים - מה שיותר "נקי" מקודם, כך יותר טוב להמשך ולבנין הבית.

מה שנכון - שצריך להגדיל את ההזדמנויות לפגוש במי שמתאים, ובצורה כשרה. לעסוק בכך, להשתדל למקד את החיפוש - באופן שיהיו יותר הצעות רלוונטיות.

בטוח שהייתי נמצא בזוגיות מהר יותר.אור אש
אבל אני מכוון למקום אחר לגמרי, למצוא את אשתי... וזה כבר סיפור הרבה יותר מסובך :/
אף פעם לא חשבתי על זהדובשניה
ושמחה שב"ה אני לא נמצאת במציאות כזאת.
אם כבר היינו בה, או כמה זמן הספקנו להיות בה לפני שהיא התנפצה*צועד*
בקיצור, לא חשבתי על זה ב"ה.
לא לא יצא לי לחשוב על זהעדן ירושלים

אני שמח שאני דתי ושאני בזוגיותבגיל הזה...

הדעה הרווחת של החילונים שבגיל הזה לא נמצאים בזויגיות

לפחות לא כמו שלי..לא למטרת חתונה

ממש מזכיר לי שיחה עם מפקד חילוני ב2 בלילה*צועד*
הבחור עם חברה 6 שנים, זמן ארוך בהחלט בסביבה החילונית.

ואני שואל אותו, מתי אתם חושבים להתחתן?

והוא עונה, שנתיים ככה אחרי הצבא..

אז אמרתי לו משהו מכאיב ונוראי
"אתה יודע שיותר סיכוי שתישאר חבר שלה בלי נישואים משתתחתנו ותתגרשו אחרי זמן מה?"
ותכלס, הוא אמר שאני צודק.

השאלה שלך מציקה לי, כי היא מתמקדת ביתרון פעוט(היכרות 'לעומק' איכס) מהמבט הרחב.

היתרון הזה בא לידי ביטוי רק בשלב ההיכרות
אבל דווקא הוא זה שבשלב האמיתי, הרציני, שלשמו כל הבלאגן הזה בא-חיי הנישואים, שדופקים הכל וגורם לכ" כ הרבה בעיות בחיי הזוגיות התקינים.
לא.אופטימיות
כי הראש והלב מכוונים לבית קדוש, מהמקום/ברמה שבהם אני נמצאת היום.
עלויות חתונהארץ השוקולד

מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?

מקומות עם מחירים שפויים.

ברבנות..בחור עצוב
ממליץ לך להתייעץ איתה קודם כל. בסוף כנראה שלה יהיה אכפת יותר ממך מכל הדברים ה"קטנים". 
תודהארץ השוקולד
אנחנו מדברים בינינו בנושא, אל חשש
האולמות בנתיבות במחירים טוביםאריק מהדרום
וכדאי לך לשאול בפורום נשו"ט
תודהארץ השוקולד
אשאל
לאחרונה שמעתי שנשאר שם אולם אחד בלבד....יעל מהדרום
חורף/ קיץ, השכרה (מלא סוגי השכרות שמלה)/ תפירהנפש חיה.

ספקים- מתחילים לעומת וותיקים

מיקום אולם (גן/ אולם/ אולם באיזור תעשייה זול)

קייטרינג חיצוני/ כלול במחיר האולם- מגוון מפונפן של מנות/ אוכל פשוט

מספר מוזמנים 

יש הבדלים בין גן לאולם?ארץ השוקולד
אני חשבת שכן. גן יש לך המקום המטופח-עלויות שלונפש חיה.

ואם אני מבינה נכון, יש שם עוד דברים כשהמטרה של כולם היא היא לשמור על הנראות החיצונית והטיפוח המתמיד של הגן.

את החפצים, הספקים וכו' מביאים לשם- וזה עוד אופרציה לארגן אותה.

באולם יש לך את המקום כמו שהוא קומפלט, אתה משלם רק על השכירות שלו. 

מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
אם יש מראה מתאים, אפשר לקנות שמלה ממש בזול בחברוןנוגע, לא נוגע
תודהארץ השוקולד

כאן כנראה שפחות רלוונטי, אבל כנראה נסתכל בכל זאת

רגע רגענוגע, לא נוגע

צחקתי

התכוונתי בחלק הערבי (לבינתיים) של חברון

אם מחפשים גמחים , יש כל מיני טווחי מחיריםנפש חיה.
אישית , לקחתי שמלה מהגמ"ח בכוכב יעקב (לצערי אין לי את המספר, אם תרצה אנסה להשיג) הייתי סופר מרוצה. 
יש גם סלון כלות הודיה שגם לא יקרתפוחית 1
ויש גם סלון כלות "כשושנה" בשומרון, הבנתי גם לא יקרנפש חיה.
תודהארץ השוקולד

ספציפית, לא צריכים חסד ולכן לא אבקש מגמח שהוא באמת גמח.

פשוט מעדיפים להוציא פחות על עצם האירוע במקומות שזה לא יפגע 

תתחילו במקום האירועהמקורית

זה הכסף הגדול

משם - זה כבר עניין של סטנדרטים שלכם

אנחנו היינו סטונדטים  לפני 10 שנים. לא שילמנו על עיצוב אולם, עוד אין לי אלבום, לא הסתכלתי על התמונות גם יותר מפעמיים נראלי אז אני שלמה עם ההחלטה והזמנתי שמלות כלה ב450 שח בעליאקספרס🙈 וכן, יותר מאחת

(זה חלק שפחות בתחום שלך ואל תצפה ממנה האמת לדעתי אם זה לא בא ממנה. אבל לא היו לי סטנדרטים בקטע קיצוני ומצדי היה להתחתן בדשא מתחת לבית הוריי אבל בעלי התעקש שלא)

הגיוני, תודהארץ השוקולד
באתי להגיב ואז ראיתי שכבר קיבלת את השנקל שלי ענבל

בס"ד

המלצות ספציפיות לאולמות -

אולמי מייפל בפתח תקווה מאוד זולים יחסית לשוק. 

יש מצב שגם האולמות האחרים באותו אזור יהיו זולים. שאר האולמות שאני מכירה הם בפריפריה הצפונית אז לא יהיה רלוונטי אני מניחה...

זורקת לבדיקה - מצפה יריחו, אם הם עדיין עושים אירועים.

תודה רבהארץ השוקולד

מעריך מאוד

רעיון מעניין

הצעה ששמעתי. תראה אם תתחברתפוחית 1

לוותר על מנה ראשונה. להישאר עם סלטים ועיקרית

רעיוןארץ השוקולד
דווקא לא הייתי רוצה אופציה של הפחתת אוכל כנראה
יש סיכוי שמרכז גוש קטיף בניצןתוהה לעצמי
מקום יפה ממש למרות שזה לא אולם חתונות קלאסי
מרגיש לי מוזר להתחתן במקום כזהארץ השוקולד
ראיתי פרסוםעוד מעט פסח

אחוזת זר בשומרון (אזור קרני שומרון) 190 למנה כולל הכל. לא יודעת מה זה באמת כולל, רק ראיתי פרסום.

מקום ממש ממש יפה, אבל לא נגיש (מבחינה לאולם יש הליכה בעלייה לא סלולה), אם יש אורחים מבוגרים זה פחות מתאים.

שמעתי שגם גוונא בגוש עציון נחשב זול.

לא יודעת עלות מדויקת.

תודהארץ השוקולד

האמת שנגיש זה קריטי, כנראה שנבדוק לגבי גוונא

בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני

אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.

הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.

חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב

כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉

ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.

ברור שיש התקדמותadvfb

סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)

תעדכן בכל התפתחותLavenderאחרונה

סתם חחח

יאללה בקרוב בעז"ה 🥳

דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020

בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,

שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...

"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים),  מה הדמות שלך ?"

מה את מגיבה ?

האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת  בזמן אמת ?

מה את מגיבה ?

..Shandy

הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו

והייתי אומרת שזה קשוח

ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא

או תמר או יואב

תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה

ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.

וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח

אגב למה?

מה זה מגלה לך?

מסקרן 

אני מתחברחתול זמני

לעבד־מלך הכושי.

אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,

אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.

אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender

כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.

או רחל אימנו על ויתור נאצל

לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף

זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגעאחרונה
"חולדה. סתם.."
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד

זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך

כמה תובנות שלמדתי:

1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.

הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)

2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.

3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.

4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.

אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.

כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.

וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.

שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!

תודהארץ השוקולד

אמן ואמן!

שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא

אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.

כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..

ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.

איך אמורים לעשות את זה?

מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..

וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?

אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית

אז גמני 'עוצמה ואור'

לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא

ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה

רמה תורניתאביעד מילוא

ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו.  בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט.  אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם

2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות

אשמח לשמעו את דעתכם

מסכים ומחזק, מה שכתבת זה רק קצה המזלגפשוט אני..
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת

בס"ד

אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.

אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן

אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.

אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.

לפרטים נוספים:

משמחים בחתונות - משמחי דוד

תודה!

קפוץנפש חיה.אחרונה
בהמשך לשרשור מפגשים, מניחה פה פלייר- תצליחו!נפש חיה.

אבל אלו בני אנושכְּקֶדֶם
לא ניקים 
תמונת רגליים כנראה תצורף לכאן אם יעלה הרצון .....נפש חיה.
מוחה על הפרשי הגיליםפשוט אני..

וכי לבת 41 לא מגיע זיווג?

מי קבע שגבר בן 43 לא ירצה בחורה בגילו אלא רק עם פער של 3 שנים לפחות?

והאם גבר בן 28 לא מספיק בוגר בשביל בחורה בת 28?

איך ננסח בעדינות?בחור עצוב
הם היו אופטימיים עם ההפרשים האלו. ומהסיבות ההפוכות משלך. 
לא קשורה אבל- לגבי הגילים-נפש חיה.אחרונה

מנסים ליצור תנאים הגיוניים ליצירת קשר בפער גילים סביר. 

וודאי שבחורה בת 41 זכאית להתחתן

בע"ה שכולן וכולם יימצאו בנחת.

אולי יעניין אותך