"חבדניקים וקווניקים מסרבים להיות אויבים".
מישהו מבין הלמדנים כאן מכיר עוד התייחסויות דומות מצד אדמורי חב'"ד לרב קוק? ובכלל, התייחסויות מכל סוג לרב (תורתו, פועלו וכדו')? מעניין אותי לחקור את זה.
לך דומיה תהילהובלי קשר לכותרת (לא שייך..) על "קוווניקים" ו"אויבים" -
מכל מקום, הרבי הריי"צ זצ"ל, שהיה בזמנו של הרב קוק - אכן התייחס אל הרב זצ"ל בחרדת קדש והערצה רבה.
באגרותיו אליו, הכינויים בראש האיגרת הם כמעט יחידאיים. כאשר הרב זצ"ל חלה - שלח לו הרבי הריי"צ איגרת מודאגת על מצבו, והודיעו שבישיבתו מתפללים עבורו.
כמובן, בביקור בירושלים, היו ביקורים הדדיים זה אצל זה.
לביקור אצל הרבי הריי"צ, הצטרף גם הרב חרל"פ זצ"ל, ושמעתי מת"ח, שהרב חרל"פ דיבר איתו כנגד שיטת חב"ד לגבי תחיית ישראל דהאידנא.
בוודאי שהיו חילוקי דעות לגבי דרך הגאולה. בעוד הרבי הריי"צ זצ"ל אמר שלא מרצוננו יצאנו לגלות ולא מרצוננו נצא ממנה - סבר הרב זצ"ל שאכן מה שרואים בעינינו בשיבת ישראל לאדמתו, היא-היא השבתו של ה' אותנו לכאן.
אבל בנושא של אהבת ישראל לכל אשר בשם ישראל יכנה - ואי ההתייאשות ממנו, יש קרבה מאד גדולה. כך גם בהתאמצות המעשית לקרב לתורה מתוך אהבת ישראל.
כשנפטר הרב הריי"צ - דומני ששלחו הרב חרל"פ והרצי"ה, זצ"ל, איגרת אליו להמשיך את שלשלת הקדש. וכשעלה לנשיאות-חב"ד, שלחו את ברכותיהם, על לוגו של הישיבה.
כשביקר הרב לוינגר זצ"ל, אצל האדמו"ר האחרון מחב"ד זצ"ל, בברוקלין - התענין אצלו מה שלומו של הרצי"ה זצ"ל.
[הרבי מלובאוויטש מעיר על מה שהרב זצ"ל הגיה בתפילת ביהמ"ד "שלא עשני מיושבי קרו"ת - ראשי תיבות "קרקסאות ותיאטראות", כי לא מצאנו "תורידם לבאר שחת" על סתם יושבי קרנות... והוא השיג על כך ולא הסכים עם ההגהה]
זה בערך מה שעולה לי כרגע - כמובן בלי שאהיה מה"למדנים".... שנזכה בעז"ה.
כמדומני בשיחות הרב צבי יהודה תלמוד תורה, עמ' 30-35 בערך.
שלא שייך שבישיבה יבואו ללמד מבחוץ. יש סדר לימוד ורמי"ם.
ואכן, למי שהיה מתענין - היה בכללי דומני מדריך ללמוד נפש החיים לפני תניא.
וברור שבישיבה יהיו ספרי חב"ד - ועוד מכל מיני גוונים. תורה היא.
שהלב הולך אחר המוח...
והמח שלך - "מונח" שם....

אופטימיותהתכוונתי, בהומור, שזה שאת קראת שכביכול צריך ללמוד נפה"ח "לפי התניא".. ולא "לפני", זה בגלל שהראש שלך מונח בחב"ד, לכן את קוראת כאילו צריך ללמוד "לפי זה"....
וגם השאלה הנוכחית כנראה קצת נובעת מזה.
האמירה שצריך ללמוד את זה לפני זה - אינה כדי להבין את התניא יותר טוב.. אלא הדרכה של סדר בלימוד.
היו עוד הדרכות כאלה: מה לפני מה במהר"ל, בכתבי הרב, בכלל, וכו'.
ובוודאי שאלו שני ספרים, שלומדים כל אחד מהם כמו שהוא.
[ואפשר ללמוד תניא, כמו עוד ספרים ביהדות, מתוך עצמו. מתאמצים ומתרגלים. אפשר גם להיעזר]
ולא בתור בסיס.
אלא, שניהם ספרים חשובים ללימוד מצד עצמם. כל אחד בפני עצמו. ויש הקבלה מסויימת בנושאים. הרצי"ה הדריך ללמוד קודם נפש החיים, ש"יותר מסודר". ואולי יש להניח שגם מסיבה נוספת.
ודומני שעם כל הכבוד לגוגל - בעניינים כאלה, כדי לעמוד על אמיתת הדבר, אין ברירה אלא ללמוד את הספר..
גם אם ניתן לקבל מושג כלשהו על נושאיו ע"י חיפוש.
מעין "שלד".
ולא אמרתי שמלמד עלסדר בלימוד. אלא שמדבר בצורה מסודרת על הנושאים שהוא דן עליהם.
באמת קשה להבין את זה "באויר"...
.יש דברים שקצת קשה להבין תיאורטית.
לא נורא..
תראי את נפש החיים בפנים, הוא לא דן בחסידים.
הוא מסביר עקרונות.
דווקא יש דמיון גדול בינו לתניא.

![]()
[ובוודאי שלא שייך להגיד כלל וכלל שרבי חיים מוולוז'ין "חזר משיטת הגר"א" שעמד לפני ברעדה, ומחה שקוראים אותו "תלמיד" לגר"א, מחרדת הקדש...]
בכללי, הרצי"ה היה מדריך ללמוד קודם מסילת ישרים. אח"כ הכוזרי. אח"כ מהר"ל - שלושת הספרים היסודיים, ולפעמים גם מנתיבות עולם (שאמר ש"זה מוּסר"), והרב וכו'.
וגם תלוי לפעמים בשואל. שברור שלפחות משלב מסויים ואילך - כבר יש נטיות אישיות וכו'.
הרצי"ה היה מעיר על הדמיון בין זה לתניא, אלא שזה "יותר מסודר".
וכן כתב הגאון ר' גדליה קעניג זצ"ל, מנהיג חסידי ברסלב, ספר בשם חיי נפש, להראות שבדברים היסודיים לא נחלקו.
והחסידות
לא נחלקו בדברים שהם ביסודי האמונה.
וקרא את שם ספרו - ברמיזה לנפש החיים, "חיי נפש".
הוא עצמו, היה מחשובי חסידי ברסלב.
ושמעתי שהרצי"ה זצ"ל שיבח את הספר.
לך דומיה תהילהמה זה שלשלת הקודש?
שהוא היה השביעי להם.
[היה פעם שהרבי מלובאוויטש זצ"ל, דרש על "בחינת ארץ ישראל" בחו"ל ("עשה כאן ארץ ישראל"), והרצי"ה העיר שחלילה להמשיך מכך שאפשר גם להפריש שם תרו"מ; כלומר, העיר על העיקריות של ה"ממש" של אר"י]
אגב הרב קוק פעל רבות למען הצלת הרבי הריי"צ מידי היבסקציה ימ"ש
יש גישות שונות - צריך לכבד גם אם לא מסכימים.
נ.ב.סתם דוגמא .להבדל בין הרב קוק למי שהוא תמך בהם (הצייונים)
שהרב קוק הציל את הרבי הריי"צ.
הציונים ניסו להרוג אותו ברוסיה.
"הציונים" ניסו להרוג אותו ברוסיה, זו עלילה...
ובוודאי שיש הרבה יותר משותף.
כל התורה כולה.
נהיה היום משהו משונה כזה, שכל הבדל בהסתכלות, גם אם על דברים חשובים - הופך להיות כאילו בעל משמעות יותר מכל התורה שכל תלמידי החכמים לומדים ומקיימים.
היו באותו זמן הרבה צעירים שנמשכו לציונות.
היה בחור שניסו לסחוב אותו מהישיבה אליהם , הנהלת הישיבה שלקחה אחריות על הבחור נעלה את הבחור ישיבה והודיעה להורים שלשו שיבואו לקחת אותו.
אותם אלו שניסו למשוך איתו ניסו להתפרץ לישיבה ולחטוף את הבחור בכח ובין השאר בקרב יריות.
בגלל המקרה הזה ועוד מקרים דומים הרבי הריי"צ עשה רישיון לנשק והלך עם אקדח באותה תקופה
[גם אם נניח שהוא נכון - צריך לעיין במקור]
שהנהלת הישיבה "נעלה" בחור שלמעשה רצה ללכת "איתם".. והיו כאלה שניסו להתפרץ ולעזור לו לצאת
[יש להניח שאם היה ההיפך - דהיינו שהחסידים היו מצליחים לשכנע מישהו ממוסדות "אחרים" שיבוא, והיה רוצה והיו נועלים אותו בכח, היית מצדיק נסיון לעזור לו בכח לצאת]
ואתה אומר שהיה "קרב יריות" (איך "קרב"? למי היה נשק מהצד השני).
אז זה אומר ש"הציונים" ניסו רצו להרוג את הרבי.... יפה מאד..
אלא כלפי צדיקים ורבנים באופן כללי.
לא הבנתי את ההקשר בין הפסקה לבין המשפט הראשון..
?
]שכל אחד לוקח תפקיד מסוים וממלא אותו.
ולא כולם עושים את אותו התפקיד, כך מכסים את חו"ל ואת הארץ, את משיח ואת הגאולה המעשית וכו' וכו'.
השלימות היא שדואגים לכל הפרטים
הכרת הערך הפנימי של כל אדם מישראל, בלי תלות במעשה החיצוני.
היכולת למחות בכל תוקף כנגד דברים מסויימים, בלי לאבד את הענין הנ"ל כלפי אלו שמולם מוחים.
ויש גם בהרבה פרטי הדרכות. לא זוכר כרגע לפרטים.
אבל כבר חשבתי פעם שהיה מקום לכתוב איזה חיבור עם ההקבלות..
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
יש חוק שקובע את המינימום,
ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.
זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...
אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.
אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.
לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?