קרבי ולא קרביעיקר וטפל

אני יודעת שזה נושא שמדברים עליו הרבה, וזה יכול להישמע ממש שטחי..

ואני בעצמי לא מבינה למה זה כזה מפריע לי! אני מנסה להימנע מזה ולא להכניס למשבצות אבל זה כן משנה לי.

אז מה כל כך משנה לי? אם בחור היה בקרבי או לא. אפילו מביך אותי להגיד את זה.

כן זה משמעותי בעיניי ולא יודעת אם זה בגלל שזה נחשב אולי יותר גברי או בגלל שזה באמת נותן לבחור להתמודד עם הרבה דברים ולהפוך אותו לבוגר יותר. ונכון שגם מי שלא היה בקרבי יכול להיות בוגר.

אבל מה אני יכולה לעשות שזה משהו שהוא בונוס מבחינתי?? אני מרגישה רע שאני בכלל מתייחסת לזה. אבל כמו שלאחת חשוב שלבחור יהיו X שאיפות, ככה לי חשוב לדעת שהוא נתן מעצמו ונבנה מזה..זה כזה רע שאני מסתכלת על זה? אני תמיד מנסה להגיד לעצמי שזה לא מעיד על כלום אבל זה לא עוזר כי אני כן מסתכלת על זה. 

בנות - לדעתכן זה משהו שבכלל צריך להתייחס אליו?

בנים - לדעתכם זה משהו שכן נותן ערך מוסף לבן אדם שאי אפשר לקבל במקום אחר? 

רק להגיד שחשוב לי שיהיה עם יראת שמיים ומידות טובות הרבה יותר מאשר שיהיה בקרבי. אבל עדיין. מבאס אותי לדעת שהבחור שאני יוצאת איתו לא עשה שירות כזה(אני לא יוצאת עם אף אחד כרגע). ואני לא רוצה שזה יבאס אותי. 

רק לא יודעת איך לייחס לזה פחות חשיבות. אני יודעת שזה שטחי אבל לא מצליחה להוציא את המחשבה הזאת מהראש..

אני אעזור לך.אור אש
אני יכול להגיד שהשירות הצבאי היווה חוויה משמעותית עבורי ב"ה. אבל הצבא נותן ערך מוסף גדול למי שבא עם בסיס חזק מהבית , מי שאין לו את הבסיס הזה עלול להתרסק בצבא, חילונים ודתיים.

הצבא הופך הרבה אנשים לקטנוניים שמסתכלים רק על הד' אמות שלהם, אוכל שינה ובית, זהו.
הייתי מפקיד והיו לי חיילים שפשוט היו שם כי שמו אותם שם והצבא לא בנה אותם בשום צורה, הם יצאו עם נשק הביתה אבל אני בטוח שכל חייל במודיעין עולה עליהם בכל קנה מידה, כולל גבריות (כמובן שהיו לי גם חיילים מדהימים וגיבורים ).

אז יכול להיות שהצבא מוסיף מסוגל לבן אדם המון, אבל יש הרבה אנשים טובים שמתגייסים לקרבי ולא מקבלים הרבה , להיפך הצבא מכבה אותם מהרבה בחינות. הרוח הגדולה שקיימת בשירות צבאי לא מחייה כל אחד.

לסיכום , אל תדאגי יש הרבה חבר'ה טובים שאינם לוחמים ויש להם הרבה מעלות. כשתכירי את האיש שלך זה יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך.
בגדול, ממש שטויותכי בשמחה תצאו.

לא רוצה להכליל, רק אומר משפט ששמעתי מחבר שהיה קצין קרבי:

'איך הן מצפות שאהיה רגיש, כשכל הדיבור היה ישיר וציני?'.

זה לא אומר כלום (וגם אותו בחור עשה עבודה, והוא נפלא מאוד),

אבל זה כן אומר שלשירות קרבי יש לעיתים מחירים,

שלא תמיד טובים לכל הבנות שמפנטזות עליו.

קיצור, תדונו בדברים לגופם.

זה טיפשי כמו צבע עיניים ושיער,

שלגיטימי לדרוש, אבל אין בזה טעם (מלבד משיכה, אולי)

בהצלחה!!

לדעתי זה שונה מצבע שיער ועיניים.*צועד*
בלי לומר את דעתי בנושא השירשור.
יש לחלקכי בשמחה תצאו.

אבל לא כל חילוק שאפשר לחלק - צריך לחלק...

לדעתי פה החילוק נכון..*צועד*
עבר עריכה על ידי *צועד* בתאריך י"ג בתשרי תשע"ח 09:52
א. מה שעוברים בצבא בקרבי.

ב. מה זה אומר על אדם שלא הלך לקרבי.

ב. דורש בדיקה טכנית. א. דורש מחשבה אם קיים, ואז בדיקת עומק בצורה פרטנית.

וזה לא ישיבה פה!
לא אומר שזה כלוםכי בשמחה תצאו.

אבל לא כל מה שאפרש לחלק צריך לחלק.

(ואגב, לא זלזלתי ולא אזלזל בצבע עיניים,

אם זה תנאי הכרחי למשיכה. אבל זה נושא אחר).

הם רוצות את זה כי זה גברי, ולא כי הוא מוכשר 07,

אז מראש החילוק הזה לא באמת שייך לסיפור.

מי שעבר קרבי מחוספס יותר לרוב*צועד*
וזה הגיוני שחיפשו את זה.
אתה מכיר אשה שמחפשת מישהו יותר מחוספס?כי בשמחה תצאו.

לא חושב שיש קורלציה בין המעטות לאלה לאלה שרוצות קרבי

הן רוצות 'גבר'*צועד*
וגם רגיש,

והאמת היא, שזה לרוב בא אחד על חשבון השני.

צודק שסטיסטית הלא קרבי יהיה יותר רגיש,
אבל בהתאם סטטיסטית הג'ובניק יהיה רגיש יותר.

האיזון זה הפרפקט
מכירה קרביים ממש רגישים. אפילו אחד בקבע.רחפת..
אולי הם יודעים לעשות ניתוק.. מעניין.
ברור שיש... אנחנו מדברים על רוב.*צועד*
לא דיברתי בכלל על רוב!!כי בשמחה תצאו.

ראה דבריי למטה

השאלה אם אתה קורא נכון מה בנות מחפשות*צועד*
בחייל
ברור שיש!!כי בשמחה תצאו.

לא אמרתי מעולם דבר מעין זה!!

רק אמרתי שמה שבנות מחפשות בקרבי הם קרביות וחספוס,

שנוגדים לחלוטין את העדינות והרגישות שהם מחפשות.

לכן מוכח שהחיפוש של קרבי הוא בדיוק כמו חיפוש של עיניים כחולות,

שהוא לגיטימי, רק אין לו הצדקה אובייקטיבית.

למה לא? אני אשמח לכמה שיותר דעותעיקר וטפל

זה אולי משתייך אצלך בתת מודע לגבריות,איוושה
וזה טבעי שתרגישי ככה. את לא צריכה לענות את עצמך בגלל זה. זה נכון ששירות קרבי לא מעיד על טיב האדם, אבל הוא כן מעיד על יכולות מסויימות שלבחור הזה יש; בריאות טובה; ניסיון עם נשק וסיטואציות פיקנטיות של לחימה, מה שיוצר תחושת ביטחון (גם אם פיקטיבית) עבור הבחורה. כל זה עלול לבוא בחבילה עם תכונות בעייתיות ואופי רע, כן? שלא ישתמע שקרביים הם מושלמים בהכרח (פפפחחח ממש לא...), ומצד שני שלא ישתמע שכל השאר הם חסרים או בעייתיים. אבל המשיכה שלך כן הגיונית, אז אל תלקי את עצמך. איך ממגרים אותה? שאלה טובה שאין לי עליה תשובה...
מסכים מאודנקדימון
אבל, לא בטוח שצריך למגר את זה..
דבר ראשון- זה ממש יפה איך שאת כנה עם עצמךאורות הכתובה
נשמע שיש בתוכך ההתלבטות ושיג ושיח עם עצמך. נשמע שאת חותרת לאמת ומסתכלת לעצמך בעיניים (אממ. זאת אומרת. מטאפורה, נו) ורוצה באמת לברר וזה לכשעצמו נפלא.

לגופו של עניין- בהחלט בחור ששירת בקרבי התמודד עם דברים שבחור שהיה עורפי לא התמודד איתם.
(אגב- לעורפיים יש התמודדויות אחרות, שאין לקרביים).

ואני לא ממש יודע מה לייעץ לך..נשמע שזה דבר שממש תופס אצלך מקום, ולא אני אתיימר לשנות לך סדרי מחשבה ותובנות בחיים.
אני אישית רק חושב שיש חיים גם לפני ואחרי צה"ל.
שבן אדם זה מסכת חייו, בחירותיו, טעויותיו והאם וכמה למד והתקדם מהן. ואנחנו נבנים מכ"כ הרבה דברים בחיים.

בחור שהדריך בתנועת נוער
בחור שהתנדב או מתנדב בעמותה כלשהיא
בחור עם אינטיליגנציה רגשית
בחור שטוב עם ילדים
בחור שעובד על המידות שלו
בחור שלא מוותר לעצמו בחייו האישיים וחותר להתקדם במה שהוא יכול, גם אם הפרופיל שלו לא איפשר לו שירות קרבי.
אלף ואחת התמודדויות אחרות, מבחירה או מכורח המציאות.

ואגבצ׳יק. כתבת שמבאס אותך לדעת שהבחור שאת יוצאת איתו לא עשה שירות כזה-
ואז כתבת שאת כרגע לא יוצאת עם מישהו.
אני לא יודע, אבל אולי, יש מצב,
שבתור משהו תיאורתי זה מפריע לך ממש עכשיו. אין מולך מכלול של דמות ואישיות כך שרק העניין הזה צף מולך.
אך אולי אם תכירי בטעות ג׳ובניק חמוד. שיהיה בן אדם טוב, וירא שמים, ותהיה לכם כימיה טובה וימצא חן בעיניך ותעריכי את מי שהוא- אולי פתאום תראי דברים באור אחר.
שנכון, הוא לא קרבי. וזה באסה, כי רציתי קרבי.
אבל היי, הוא טוב אלי, הוא מקשיב לי, אכפת לו ממני. אני חשובה לו, טוב לי ונעים לי להיות בחברתו ובקרבתו. אני מעריכה אותו, אני רואה בו דברים שחשובים לי בדמות של מי שיהיה בעלי, אני רואה בו מישהו שיכול להיות פרטנר טוב לחיים שלי. בן זוג טוב לחיים ביחד. ואני חושבת שהוא גם יהיה אבא טוב.

אולי אז..תרגישי אחרת

כך או כך- ב"הצלחה רבה במהרה

^ תגובה יפה!שיראל.
תגובה יפה! התחברתי לכל מה שרשמתיטבתה
בעיקר לסוף
בעיני ממש לא משהו להפיל עליובדרך.

יש אנשים שלא עשו קרבי סתם בגלל קטע רפואי(ברכיים,עיניים ושאר שטויות) וזה בעיני ממש לא משהו שאמור להפריע ובקשר למה שנבנה בצבא - לגמרי תלוי אדם יש אנשים שיבנו ברבנות מה שאחרים לא בנו במגלן ולהפך...

התלבטות מובנת.trhtkf
בתת מודע, גבר שעשה קרבי, מתחספס יותר, ומגיע מוכן יותר לחיים. ככה זה מצטייר. אבל 2 הערות:
א. לכל כלל יש יוצא מן הכלל. הרבה פעמים הסיבות לאי שירות קרבי הן אחרות לגמרי.
ב. אני יכול להעיד על עצמי, שאם הייתי צריך להתגייס היום, לא בטוח שהייתי הולך לקרבי. זה ממש לא הירואי ומגן על המדינה כפי שהיה בעבר.
ג. תני לו צאנס, אולי בזכותך עוד בנות ישברו את הסטיגמה הנחנחית שדבקה בחיילים העורפיים..
חשוב להביןחלל הפנוי
שיש כאלה גם שרצו קרבי אבל מכל מיני סיבות כאלה ואחרות לא איפשרו להם.
כל אחד עובר דברים שה' שם אותם בהם. ואם ה' לא היה רוצה שיעבור את הדברים בקרבי אז זה מה שהיה צריך לקרות.
דבר שני אני יכול להגיד לך שיש אנשים עם תפקידים לא קרביים שמה שהם עוברים בצבא אפילו צריכים להיות יותר מוערכים. כמובן יש את הקטע של הזחילות בבוץ ומסעות ומעצרים ולתפוס קו בשתיים בלילה. שזה מאצואיסטי מאוד.
ואם את לא רוצה שיפריע ולא מצליחה שלא יפריע, תנסי לשמוע אולי תשמעי סיפורים שאנשים לא קרביים עברו בצבא.. ותמיד אפשר לעשות מילואים של קו גם אם לא קרבי וכו'.. בקיצור..
זה כמו שמישהו יפסול על מישהי שהייתה בשירות לאומי במשהו מסויים מאשר אחר...
אני חושב שאתמתן תורה
צודקת לגמרי... אין ספק שזה שהבחור עשה שירות קרבי נותן משהו ברושם כלפיו, והיחס הוא שונה

לא נראה לי שיש בעיה עם זה שיש רצון שהבחור יהיה גבר כזה, מגניב עם יכולות פיזיות ונפשיות...

הקטע שבאמת השירות הקרבי נותן משהו לבן אדם שאי אפשר להשיג במקומות אחרים ככה שעם כל העניין ש''כל שירות מכבד את בעליו'' עדיין יש רווח מסויים דווקא בשירות כזה: מבחינה פיזית, נפשית, התמודדות עם מצבים לא פשוטים וכו'...

איך שאני רואה את הדברים, השאיפה שלך מאוד טובה וטבעית- פשוט יש גם בחורים טובים ואיכותיים שעשו שירות עורפי ויש כאלה קרביים שה' ישמור.. אבל באופן כללי יש בצורה מאוד ברורה הבדל מסויים ודווקא זה ממש חיובי לשאוף למשהו שמבחינתך הוא שלם יותר כשיש לזה גם אחיזה במציאות👍
תודה על התגובותעיקר וטפל

תודה על ההבנה גם. משום מה חשבתי שאקבל תגובות שיפוטיות.

אולי כשאפגוש מישהו שיתאים לי בהרבה דברים אחרים זה כבר לא יפריע, אבל אם מציעים לי מישהו שאני מכירה ויודעת שהוא לא עשה כזה שירות, יש לי פחות חשק לצאת איתו מבלי שהכרתי אותו וזה הקטע המעצבן שאני מנסה לשנות אבל לא מצליחה.

אשמח לעוד תגובות מאירות ומחכימות חיוך

לדעתיארץ_אהבתי
בגלל שאנחנו מגזר של אידיאלים.. ורוצים להשתייך לדברים גדולים.
אבל - קחי בחשבון שאת לא צריכה לוחם בבית, את צריכה בעל שיהיה אבא.
את התכונות שצריך בשביל זוגיות וגם כדי להיות אדם טוב, לא בהכרח בונים בצבא..
הרוב נבנה בבית, בתנועת נוער, בישיבה-בכל מסלול החיים .

*הייתי בקרבי*
תגובה שאולי תעצבןג'ון
אם את רוצה קרבי בגלל מה שזה בונה וכו וכו. אז תפסלי גם את מי שעשה הסדר (התנצלותי מראש מחברי הפורום הרלוונטים, באמת שאני לא מזלזל ולא מתכוון לזלזל) כי מה לעשות ועיקר הקושי הוא בהמשך. ולא, התנדבות במסעות זה יפה, אבל זה לא משו מעבר, לא בונה מדי ולא כלום. אז תצאי רק עם מכיניסטים או בוגרי גבוה שעשו שלוש?
מה כן? אדם נבנה בכל מקום, זה תלוי נטו בו. אז יכול להיות. לך חימושניק ר''ל שמצד החברה שבה הוא עבד עשה עבודת מידות הרבה יותר גדולה ונבנה הרבה יותר מאדם ששירת ביחידה הומוגנית ונוחה מבחינת האוכלוסיה.

מה שכן, את יכולה להתייחס לזה בתור פרמטר, כמו שבן יגיד שהוא מוכן לצאת רק עם בלונדיניות תכולות עיינים. זה יפה? לא בהכרח. זה נכון? לא בהכרח. זה לגיטימי? כן.
אני ממש לא מסכים עם העובדות.*צועד*
לא יודע למה הגעת למסקנה שמה שבונה בצבא זה דווקא השלב המתיש בהחלט בגדוד.

זה בערך כמו שאגיד
לעשות 4-8 ולהיות סמרטוט זה יפה, לא משהו מעבר..
שזה שטויות בוודאי..

בצבא נבנים בהקשרים שונים. לא רק בגדוד.
ולהכנס מתחת לאלונקה /להקים את כולם להמשך מסע כשכולם מתים, לדעתי בונה לא פחות מלקום ב2 לשמירה כוותיק בגדוד.
נראה לי שניכם צודקים (פוסט מודרניזציה יוהוו)אורות הכתובה
כי 'להיות בן אדם טוב' ו'להיבנות' זה לא מתכון קבוע של עוגה-

קחו שנתיים ורבע שירות קרבי
הוסיפו שתי כפות התנדבות
העבירו שלושים ושתיים ספתות את הכביש
(לחלופין אפשר להעביר רק שתיים עשרה בנתיבי איילון)

ביחשו בכיוון השעון והכניסו לתנור בטמפרטורת החדר

כל אדם הוא מיוחד
בעל מסלול חיים אינדבידואלי
עם השגחה פרטית ייחודית
ובחירה חופשית ייחודית
וכל אחד נבנה ממסלול חייו

יש משהו בשלושנים שאין בהסדר
ויש משהו בהסדר שאין בשלושנים אחרי מכינה/גבוהה

וגם חרבונא זכור לטוב
איך דחפת פה את השגחה פרטית*צועד*
ברור שיש בשניהם

מדבריו הבנתי שהסדר אין כלום ביחס ל3 שנים שהכל בו. אז קצת איזנתי.
ביחס למה שהשתמע שהיא מחפשתג'ון
אז כן במידה רבה אין הרבה ביחס למה שאני מבין שהיא רוצה מקרבי (אין הרבה אין הכוונה כלום, זה הקצנה. ולא, לא אמרתי או התכוונתי להגיד שום דבר בסוגייה של הסדר vs. שלוש, גם ככה זה לא רלוונטי כבר לאף אחד כאן כמעט . ולא אמרתי שזה דבר פסול)
אני אסביר יותר ואני חושב שתסכים איתי, שהמסלול היא תקופה בטווח זמן מוגדר וידוע, ואתה (כלומר רוב גדול של מי שמגיע ממסגרת מקדימה כלשהי) בהתחלה עדיין מלא מוטיבציה ויותר קל לו, והוא רוצה והוא יודע כמה זה חשוב ומבחינתו זה לא אפור ומטומטם ללכת במסע.
וכן גם מחלקה צעירה שנטחנת עכשיו אפילו שלוש שלוש לאיזה שבועיים זה לא הנק'. (ואני לא חושב שמישהו יגיד שזה לא סבל).
יכולת התמדה, עמידה ביעדים (הרוחניים בין היתר) ושאר דברים שנוהגים ליחס להשפעה של שירות קרבי, כן נבנים ונבחנים יותר לאורך זמן.
(לדוג' תיקח את החייל הכי סמרטוט שאפילו לא סיים הכשרה והוא יספר לך חוויות וכמה היה כיף לו בהכשרה אבל וכו..)

בגלל זה אמרתי ו @אורות הכתובה הבין אותי נכון, שבסופו של דבר הכל נבחן ביחס לאדם שמולו היא עומדת. ואם הרצון בטייטל, קרבי/לוחם על משייטת מטכל/צוות כוננות מטכלי לפלישת חייזרים. סבבה. זה בדיוק כמו שגבר ירצה שמי שהוא יוצא איתה תהיה בעלת הטייטל בלונדינית.

נראה לי זה כבר מנצלש לה את הדיון להסדר מול שלוש וזה לא הכוונה לא שלה ולא שלנו..
ממתי ותיקים קמים ב2 לשמירה?????עוד השנה
לא ותיקים ממש, לוחמים בוותיקהצריך עיון
מאיפה התעוררת? *צועד*
בתור טוחן בגדוד מפוז"ם, זה הטריד...עוד השנה
הכל טוב מיזומות הר דוב וכרום שלום.*צועד*
נשמעהרוזן!
שיש לך כותרת בראש שנקראת 'קרבי'.
(הפיסקה הבאה לא לגנאי, אלא כתיאור שמטרתו לעזור למקם את התחושה הזאת לגבי 'קרבי' בתוך מרחב השיקולים שלך עצמך בבחירת בן הזוג, ובתוך מרחב הנפש שלך עצמך. אין לקרוא פיסקה זו בנימת ביקורת, כי זו לא ביקורת, אלא מה שאני שומע ממך. כמו כן ייתכן שאני טועה או מגזים). את לא בהכרח יודעת בדיוק עד הפרטים הקטנים מה זה אומר, והאם יש לזה עדיפות אמיתית על פני מי שיש לו את הכותרת 'לא קרבי'. וגם לא בחוויה, לא חווית מה זה קרבי ומה זה לא. את גם לא יודעת מה גרם לאדם מסויים להיות קרבי ומה הביא אדם אחר שלא להיות קרבי. ובעצם, את מרגישה שאין לך סיבה ממשית להעדיף קרבי.
לכן זה מרגיש לך שטחי.
יש לך רצון ברור שהוא יהיה קרבי. אבל את לא מצליחה להגדיר לעצמך מאיפה הרצון הזה נובע, ולכן יש בך התקוממות פנימית נגד הרצון הזה.
כאמור, כל זה הוא השערה מתוך דברייך ייתכן מאוד-מאוד שלא הבנתי נכון, במקרה כזה - נא להתעלם מן ההודעה. אנשים יכולים לטעות, ובמיוחד בהערכה עפ"י כמה שורות טקסט בודדות שמישהי כתבה.

אבל אם הצלחתי להעריך נכון - עצתי היא, לנסות לחשוב.
מאיפה נובע אצלך הרצון למישהו קרבי דווקא? כשאת שומעת שפלוני עשה קרבי - איזו תמונה עולה לך בראש (בחור עם אש בעיניים ורובה ביד ששולח צרורות על מחבלים בעיניים רושפות, עם ספר קודש ביד ומתוך צעקות "מלחמה להגנת ישראל מיד צר שבא עליהם היא מלחמת מצווה"?), כשאת שומעת שאלמוני לא עשה קרבי, מה עולה לך בראש (בחור חנון, מגישים לו רובה ואומרים לו - לך חסל מחבלים! מגיב - "נעעע, אני? אני מעדיף לשחק גולות... תביא איזה תפקיד משרדי מעפן"? בחור חסר אידיאלים שלא מוכן להקריב למען המדינה? בחור חלש שלא מסוגל לעמוד במתקפת אוייב וברח לתפקיד עורפי? וכן על זה הדרך).
נסי לבחון באמת, מתוך מוכנות לקבל את שתי האפשרויות: האם יש כאן הבדל אמיתי? האם ההבדל הוא מוכרח, האם הוא נובע דווקא מעובדת היותו קרבי או לא קרבי? או שקרבי זה בעצם השלכה מעשית סבירה לתכונות שחשובות לך אבל לא הכרחית?
ולבחון מתוך אמיתיות. אולי כן! ייתכן שבכמת חשוב לך שיהיה קרבי. ואולי יש משהו אמיתי מאחורי הדברים האלה. אחרי שתבחני ותגלי משהו אמיתי שמטריד אותך, לפחות תדעי שבאמת הבנת למה ותהיי עם זה. ואולי לא! אולי תגלי, שזה בעצם מביע אצלך משהו שיכול להיות גם אצל מי שלא עשה קרבי. או שהכרת מישהו מסויים שעשה/לא עשה קרבי, ובהקשר עם הקרביות שלו יש תכונה שמאוד מצאה/לא מצאה חן בעינייך וזה נתקע לך בראש.

ואז תדעי עד כמה זה באמת משמעותי לך ותהיי שלמה עם זה לכאן או לכאן...
חייבים בשביל זה לעשות בירור פתוח. אם באמת משמעותי לך - אז יאללה, להעדיף דווקא קרבי! ואם באמת לא משמעותי לך - אז לא להעדיף קרבי! אבל לחפש את הדברים שמתוכם נוצר אצלך הרצון שיהיה דווקא קרבי...

ב"הצלחה!
ייתכן שכל ההודעה הזו היא טעות גדולה בהבנה, אז אשמח לשמוע אם עזרתי במשהו... ולא להיפגע אם טעיתי בבקשה.
מה מצחיק?הרוזן!
סוגריים מספר 2 ו-3.רחפת..
הרוזן!
זה כמובן מוגזם ביותר... רק לצורך ההמחשה.

והיי, נכון שאני כותב כל הזמן עם מלאמלא סוגריימיים, אבל לא הגעתי ל4 פעמים סוגריים בהודעה ההיא! כבר נלחצתי בהתחלה ;)
?? למה? הרוזן!
לא מבין בזה, אבל בתכנות יש הרבה סוגרייםצריך עיון
לא הרבה המוןקוד אבל פתוח
לא מן הנמנע ששורת קוד תסתיים כך:
x)))));b

(האות b רק בשביל היישור שמאל לימין, תתעלמו ממנה)
אהבתי את התגובה!!דובשניה
ודרך אגב זה נכון גם על כל תכונה שאנחנו מחפשים בבן/ת זוג
לי זה היה חשוב.מישהי=)
יצאתי עם ג'ובניקים ואיך לומר.. פחות אהבתי.
כן. מותר לך לרצות מישהו קרבי כמו שמותר לך לרצות מישהו לא שמן.
יותר גברים מה לעשות..

אני ראיתי גם שבחור שהלך חקרבי מתוך מציאות מחוספסת הם הופכים לעדינין
מעניין אותי לעשות ניסוי פעםצריך עיון
לקחת חבורה אקראית של גברים ולתת לבנות לנסות להבדיל מי לוחם ומי לא, ההימור שלי זה שהסטיה תהיה גדולה למדי
באמת יכול להיות מעניין.*צועד*
אני חושב שהייתי מצליח לגלותקוד אבל פתוח
ברוב (לא מוחלט) של המקרים...
אם הנושא חשוב להן כמו לפותחת, הסטייה לא תהיה גדולה...הייזל
הי, הייזל! לא ראיתי אותך פה המון זמן...הולם במיוחד
מה שלומך?

מהממת! ב"ה טוב מאוד...הייזל
איך את מרגישה? יש קצת חופש בין אי שם ובין הלאה?..
יש זה נשמע ממש מצויין.הולם במיוחד
(בא לי לשמוע יותר מזה...)
אצלי טוב, ב''ה. חיכינו לסוכות, סופסוף הנה בא😎
בלי להתייחס לשאלה הספציפית אם אתה צודק או לאהולם במיוחד
זה לא הסקר המתאים..
השאלה היא לא אם כל הקרביים עשויים להתאים להן, אלא אם יש התאמה בין הגברים שיכולים להתאים להן לבין בחורים קרביים. כלומר, אם מתוך קבוצה של גברים שיש להם פוטנציאל (בלי קשר לקרבי/ לא) הרוב המוחלט יהיו קרביים...
לא השאלה היאקוד אבל פתוח
אם יש לבנות יכולת להבדיל בין קרבי ללא קרבי, ממילא אם זה באמת משמעותי להן או לא.
היא צודקתצריך עיון
אם הן מחפשות תכונה מסוימת שנמצאת רק אצל קרביים זה הגיוני גם אם זה לא אצל כולם
לא קראתי את התגובות האחרות.. אבל גם לי הייתה את אותה בעיהבעצמי
תמיד חשבתי שאתחתן עם מישהו לא קרבי וגם תמיד נלחמתי על היחס כלפם.. לא יודעת למה- אבל ככה תמיד חשבתי.
התחלתי לצאת לדייטים ולא נתתי תשומת לב גדולה לעניין, בהתחלה יצאתי עם הרבה בחורים ג'ובניקים ואחד אפילו שלא עושה צבא- ואז הכירו לי כמה כן קרביים ונפל לי האסימון.
רוב מי שהיה קרבי (לא מכלילה אבל כך היה עם הבחורים שיצאתי איתם) פיתח במהלך השירות אופי שונה מהג'ובניק. לדוג- קרביים בדרך כלל עם ראש פתוח, יותר השקיעו בדייטים, התמודדו עם כל מיני מצבים.. לעומת הג'ובניקים שבאופן גורף פחות השקיעו, ופחות התמודדו עם כל מיני מצבים..
בנוסף, היה לי חשוב שלבעלי הצבא והארץ יהיו דברים שחשובים לו - ולא פעם יצא לי להתווכח על חשיבותו של הצבא עם הבחורים הלא קרביים שיצאתי איתם, ואז הבנתי שגם מאוד חשוב לי שבעלי צריך להיות בחור שהצבא חשוב לו, לפחות בראש.
עוד משהו שיכול להיות משפיע עלייך - שמשפיע גם עליי-
רוב הבחורים שגדלתי לידם היו הכי קרביים שיש. ואני בעצם גדלתי לתוך מודל מסויים של גבר.. וכל מי שלא היה כזה מבחינתי לא היה מספיק טוב.

ובסופו של דבר התחתנתי עם קרבי, קצין שרוצה להמשיך לקריירה צבאית..(ועם זאת, עדין ורגיש)
זה לא מה שכיוונתי אליו אבל זה מה שהיה לי טוב, כמו שכתבתי בהתחלה, בכלל חשבתי שאתחתן עם ג'ובניק.
לסיכום- אני אומרת, תלכי עם הרגש שלך, אם בתחושה שלך קרבי יותר מתאים תצאי עם קרביים, אני לא אומרת לפסול באופן גורף כל ג'ובניק, כן עדיין יש מקום לברר ולנסות, אבל בתוכך את יודעת הכי טוב מה יהיה טוב בשבילך.

סליחה על האורך..
בהצלחה!!
אגב.. עוד משהו שעלה ליבעצמי
זה כמו שבחור לא יסכים לצאת עם מישהי שלא עשתה שירות לאומי..
מקבלים את זה כדבר לגיטימי לגמרי..
כך גם בחורה- יכולה לבחור עם איזה ''סוג'' בחור להקים בית.
אני חושב שזה לא נכוןרבבה1

יש לי חברים שרצו לעשות קרבי ולא יכלו בגלל פרופיל נמוך אבל בנות כל אחת יכולה לעשות שרות לאומי

כל בחירה היא לגיטימיתקוד אבל פתוח
ואף אחד לא יגיד לך עם מי להתחתן
השאלה אם זה החלטה נכונה...
בתור מישו שמשרת בקרביאהוד כהן
אגיד לך שזה בעיני פשוט חשיבה לא נכונה של איזה משהי שרואה בחור עם נשק וישר מתלהבת.. תחשבי שאת רוצה להיות עם אדם עד סוף חייו, עכשיו את מסתכלת על איפה הוא שירת וזה מגניב אם הוא היה במטכל או שייטת וכו אבל בתכלס לעוד עשרים שנה זה ממש לא יזיז לך איפה הוא היה בצבא. את תרצי בנאדם עם ערכים שיכבד אותך ושיהיה אבא טוב לילדים שלך. להיות קרבי בצהל לצערי לא אומר שאתה יותר ערכי מאיזה שליש בקרייה וזה לא ערובה לכלום, הכי הרבה מה שישאר לך זה איזה כמה סיפורי צבא משעממים על שמירות בצומת הגוש במקרה הטוב ובמקרה הרע לשמור על כמה עצים בלבנון. כל אחד פה מכיר אנשים ששרתו בכל מיני מקומות והם ערכיים או לא בלי קשר לשירות הצבאי שלהם(מה זה שנה וארבע או שנתיים ושמונה לעומת עשרים-שלושים שנה של עבודה עצמית על ערכיות מידות ועבודת ה??) מצטער על הבוטות , בהצלחה בהחלטה
חותם על כל מילה.רק אני שאלה
חשוב לי להסבירעיקר וטפל

שזה פחות העניין של להתלהב מנשק וממדים. ממש לא. זה יותר התכונות והאופי שאני מקשרת לבחורים בקרבי.

כן העניין שבחור נבנה ומתמודד עם דברים בשירות שלו, גורמים לי להסתכל עליו אחרת. 

או לחשוב שאם הוא עבר X דברים כנראה שיש בו את התכונות שאני מחפשת. 

העניין הוא לא כמה שזה "מגניב ושווה". בגיל 16 זאת אולי הייתה הסיבה..עכשיו זה מגיע ממקום אחר

גם בדרך כלל זה לא מה שרואיםבעצמי
יצאתי עם בחורים שהיו קרביים - ואף פעם לא ראיתי אותם עם נשק או מדים.. ועדיין יש שוני באישיות.
וגם- כשיצאתי עם בעלי (סיפרו לי לפני באיזה יחידה הוא ומה הוא עושה בצבא וכו) בפועל הוא הגיע לדייט בלי נשק (ברור שבלי מדים) והוא היה נראה רגיל לגמרי.. אז זה בהחלט לא קשור למדים ולנשק!
ועוד אוסיף..שבמהלך ההיכרות והנישואין דווקא הדברים האלה שכביכול עושים רושם הכי מפריעים..והכי לא מרכזיים..
בעלי מקסים ולא קרבי אני והגיטרה

בעלי לא קרבי, ותורם מ-א-ד למדינה. עם מידות טובות וערכים ואידיאלים מפה ועד הונלולו.
קצת קשה לי להבין את הקשר שאת עושה בין קרבי למידות/תכונות/וכו מסויימות. כלומר, מבינה, אבל לא מסכימה.
ובעלי גברי : )  (על הנושא של "רגיש" זה (בין היתר) משהו שעובדים עליו בוגיות. בנים לרב לא בנויים לשחנש"ים כמו שבנות, וכמו החברה הכי טובה שלך...) בהצלחה

בתינון בוחבוט

אני מציאה לך שתיקחי בעל יראה שמים וצדיק ורק ילמד תורה ולא יעבוד אולי חצי יום ודביקות בארץ ישראל ושהיה גבר ואל תישכחי לבדוק אותו חזק וגם תראי אותו להורים ולאחים שלך שיגידו אם הוא באמת טוב לך ותמיד תיתני לו איזה מילה ב"ה תמצאי במיהרה את בחיר ליבך מימני רוני בוחבוטבלחבלחפרחפרח

מה קורה בקרבי?דוד=)

אין ספק שיש דברים שקורים לבן אדם בקרבי.

אבל לפחות לדעתי, בכל מה שקשור לזוגיות לא קורה משהו טוב בצבא.

בכלל לא טוב. אני יכול לפרט ולזעזע ולהוציא לך את החשק לצאת אי פעם עם קרבי... האדם מתפתח אולי בפני עצמו מאוד בצבא. עומד בפני קשיים וכאלה. נוו נחמד, נחמד, קצת וואסח, עומד עם נשק, עושה קצת מעצרים.. 

קיצור, תרדי מהעץ שקרבי זה משהו, זה עץ לא נכון עץ מפגר שנובע מכל מיני תפיסות פרמטיביות שיש לנו בראש על גברים

נ.ב אני חי"ר כבר שנתיים

אמנם לא הייתי חייל אף פעםבעצמי
אבל אני מוקפת בחיילים קרביים ולא קרביים ולדעתי הדברים המזעזעים שאתה רומז עליהם נובעים ממשק עם העולם החילוני, שהוא פרוץ וגס, בלי קשר אם המסגרת קרבית או לא. (מכירה באופן אישי מקרים מזעזעים מבסיסים של תומכים)
ברור שקרבי משפיע האדםקוד אבל פתוח
דברים שלוחם עובר ב 3 שנים (או שנה וארבע) אין כמעט ג'ובניק שיעבור בכל חייו. וזה משפיע על האדם ומחשל אותו.
זה הגיוני להימשך אל בחור שהיה לוחם יותר, יש משהו מאוד גברי ומצ'ואיסטי בלוחמה.

וגם, תוכנות אופי שמשיגים בדכ במהלך השירות, שאומנם אפשר להשיג אותם בהמון מקומות אחרים, אבל הסיכוי למצוא את זה אצל מי שהיה לוחם יותר גבוה...
אבל אני לא יודע עד כמה זה משמעותי לזוגיות.

אז לגמרי הגיוני ולגיטימי לסנן על זה, אבל נטו מהסיבה שזה גורם לפחות משיכה, כי אם זה סיבה אחרת, זה לא נראה לי נכון.

אני הייתי לוחם אם זה משנה...
אני יכול לומר שרמת האיכפתיות לסביבה התחזקה אצלי מאודCo2
כלומר יש לי סלידה קיצונית מאוד מאגואיזם, ומחוסר התחשבות ואיכפתיות - רק בגלל שעשיתי שירות קרבי משמעותי..
איך זה קשור? (אם אתה גובניק שישר מבטל את מה שאני אומר אל תמשיך לקרוא)

כי כשאתה עושה 2/4 בעמדות במוצב שכוח אל - אחרי שירדת מסיור של 12 שעות כי אין סד"כ, ואתה בקושי יושן.. אתה עולה לעמדה וחושב על מי יחליף אותך ומתי תפגוש את המיטה, ואז כשמחליפים אותך.. אתה יודע בדיוק איך זה מרגיש.. אבל ממש בדיוק - אתה חוזר למיטה ל3 שעות שינה, ו.... מעירים אותך שוב לשמור... ואם אתה חושב על עצמך ועל העייפות המוצדקת שלך ועל זה שזה לא הוגן -אתה תופר אותו. אבל אם אתה חושב על חבר שלך -- על איך הוא מרגיש.. בדיוק מה שהרגשת לפני 3 שעות -- אתה מקבל כוחות נפש לקום.

אתה מתחת לאלונקה ואתה יודע שכמו שאתה סובל כולם סובלים - ואם תהיה אגואיסט אתה תגרום לפחות חילופים באלונקה.
צריך לעשות איזו שהיא מטלה - נניח לבנות אוהלי 12 - אם תלך ותחשוב על עצמך חברים שלך יעבדו קשה יותר..
חבר שלך נמצא בעמדה וזה נופל באוכל אתה שומר לו אוכל.

זה ממש 4 דוגמאות על קצה המזלג.. זה הרבה יותר מזה.

וזה מקרין גם למשפחה ובבית האיכפתיות שלמדתי בצבא - השתנתי המון.

לא חושב שגובניק עובר שיעורים מהסוג הזה
דווקא הדוגמאות שהבאת מוכיחות שזה לא תלויג'ון
תפקיד זה תלוי אדם. אדם ששם לב, נבנה. אדם שלא, לא. יכול להיות גם ג'ובניק שיבנה.
לא רואה מציאות שבה ג'ובניקקוד אבל פתוח
יצטרך להפסיד שעת שינה בשביל חבר שלו, כשיש לו בסהכ 3 שעות ליום במשך ה17 ימים הקרובים..
לא מכיר את העולם של הג'ובניקים מקרובג'ון
אתה חושב שבנאדם שהוא לא ערס ומגיע לחימוש, לא מקבל עבודת מידות גדולה?
לא אותו סוג של עבודת מידות...קוד אבל פתוח
ג'ובניק רק אומר שהחייל לא עם נשק 24/7אני והגיטרה
כ"כ עצוב לקרוא מה שכתבת.
תסתכל (לדוגמא) על העתודאים. בגיל צעיר מתחילים תואר, ואז חותמים ל6 שנים. מלבד הגנ"ש/אבט"ח מידי פעם, יש לא מעט פעמים (תלוי תפקיד) שנשארים בבסיס ללילה כי קרה תקלה קריטית, או כי תורך להיות כונן ועוד.
הצבא הוא הרבה מעבר ללוחמים שבחזית. בלי "העורף", ועבודה שוטפת מול אבטחה ברשת, מיחשוב, מודיעין, ועוד, שום תרגיל לא יוכל לצאת לפועל, שום כלי נשק לא יוכלו להגיע לארץ, וכו.
אנא. עמ"י תבין! המושג ג'ובניק הוא בעל קונוטציה שלילית מאד. כשבעצם, מה שזה אומר, זה שבמסגרת תפקיד החייל הנ"ל הוא לא צריך לשאת נשק. זהו! הוא תורם מאד בדרכים אחרות!!
ג'ובניק לא שווה חוסר חשיבות, או חוסר עשיה, אלא ר-ק חוסר נשיאת נשק!!!!!!!!
נ"ב הדוגמאות שהבאת הם דוגמאות לניסיונות. אדם טוב, לא אמור להתלבט מה לעשות בהם. אדם לא טוב, יתחמק. אדם טוב, שנכשל, ירגיש לאחר מכן לא נעים, ולא יחזור על הטעות פעם נוספת.
אף אחד לא פחות טובכי בשמחה תצאו.

אבל ההתמודדות של קרבי שונה מזו של חייל עורפי או תומך לחימה. נתון.

ברור שזה יוצר בנפש חוויות שונות, מבלי להוסיף או לגרוע באיזו מהן.

מה שאני טענתי הוא שהרצון לבחור בחור קרבי לגיטימית,

ואין בה יותר מאשר הרצון לבחור מישהי תכולת עיניים. זהו.

הנסיונות שוניםקוד אבל פתוח
ולא יותר קלים, שונים.

אין ג'ובניק שמגיע לסיטואציה כזו:
אין סדכ, יושנים 3 שעות כל לילה, צריך להחליף חבר בשמירה. עוד 5 שינה זה מצד אחד גן עדן, מצד שני תופר את החבר שגם רוצה כבר לישון.

אמרתי שלג'ובניקים אין נסיונות? יש! ואולי אפילו יותר קשים, לא הייתי ג'ובניק... אבל זה לא אותם ניסיונות, ומימילא הם בונים משהו אחר בנפש...

ואולי זה מעליב את הג'ובניקים, אבל אף ג'ובניק לא יגיע אף פעם לרמת הקושי הפיזי שיש ללוחם... וגם אם (וזה ממש לא בטוח) יהיה לו יותר קשה זה יהיה קושי שונה מנטלית ופיזית.
טעותג'ון
הוא לא רק חסר נשק. כן קרבי תורם יותר אין מה לעשות, כמו שאמרת בעצמך גם העתודאים וגם הפקידים והפקידות הם חלק מהמכונה *אבל* בראש החץ נמצאים הלוחמים. וגם הצבא מכיר בכך.
שוב, כמו שכתבתי למעלה, אני לא חושב שג'ובניק פחות נבנה, בטח לא פחות מהסדרניק, או שזה איזה שהוא קריטריון מהותי יותר מגובה או צבע שיער, אבל מכאן ועד להשוות בין שניהם המרחק רב.

סליחה על ההקפצה ועל הפלישה לפורוםO.K
ראיתי את השרשור לפני החג ולא הספקתי לענות

רוצה להוסיף נקודה שאני לא יודעת אם כתבו כאן או לא-

אתחיל בכך שלגיטימי ורלוונטי לפסול על כל דבר
את זו שצריכה לקום עם האיש הזה בבוקר ולשמוח בבחירה שלך לחיים ולא הסביבה.
רק לעשות בירור ועבודה עצמית מאיפה הרצון נובע ולבא עם ראש פתוח אולי גם אדם שלא 100% מתאים ל"רשימת מכולת שלי" יכול להתאים לי.
והאם הרשימת מכולת היא סביבתית או אישית לך. (האם את רוצה בחור כזה בגלל מה שיגידו או אייך שזה נראה כלפי חוץ או בשביל עצמך.)

ועכשיו לנושא המדובר ולנקודה שלי-
בעלי גו'בניק, לכאורה עשה תפקיד שלא נחשב ג' וב בעיני רבים והוא לא עם אופי של ג'וב ולא כלום (לפחות לפי מי שפוגש אותו ומבין שהוא היה גו' בניק דיי בהלם , משום מה לגברים צבא זה נושא שיחה לכל החיים)

אותי זה לא עניין מעולם, לא בדייטים ולא לפני
לא שינה אם עשה צבא או לא אבל זו אני.

אחרי החתונה הבנתי שזה משהו שכן חשוב להרבה נשים
אבל לא לאורך זמן-
כי אז מגיעים הילדים, ונשים שלא התחתנו עם איש צבא קבע וכל האידאלים של הקרבה הקשורים בכך
לא תמיד יכולות להתמודד עם - מילואים.
כן. מילואים
משהו שלג'וב יש אולי פעם בשנה אם בכלל
ולקרבי יש בתדירות גבוהה יותר, ותמיד כשהילדים חולים/בחופש/מצב קריטי אחר
אז מקבלים עזרה ותמיכה מהסביבה, אם יש אומץ לבקש(לא קל לסנג' ר את השכנה לכל דבר, ולא כולם מבקשים עזרה בקלות)
אבל אמרו לי כמה פעמים כמה טוב לי שבעלי לא עושה מילואים ואייך היו מוותרות על תגית "קרבי" אם היו מורידים להם את המילואים.
שלא לדבר על צוק איתן ועופרת יצוקה ומלחמות בכלל
(בעלי ניסה להתנדב, ולא רצו אותו.) ששם זה לפעמים חודש ויותר שהאיש לא נמצא בבית ולא קל להיות בטווח הטילים והאש עם ילדים לבד.
ושוב, עזרה מהסביבה- אבל לא תמיד אפשר לקבל את העזרה כי את בבית עם הילדים לבד וכל יציאה היא פרויקט בפני עצמו, ומספיק שאחד חולה.
או שאת בחדר לידה והוא בעזה והילדים אצל השכנים/משפחה ואת משתגעת מדאגה ואין אייך להשיג אותו או שהוא יכול מתי שאת לא יכולה לענות.
ועוד מליון סיפורים ודברים שחוזרים על עצמם כל שנה מחדש.
(נופש שקבוע מתבטל בגלל מילואים, ילדים שתמיד מגיעים לבי"ח בזמן שהבעל במילואים, חגים ושבתות לבד ועוד ועוד.. זה נראה קל מרחוק אבל התמיכה הנפשית חשובה יותר מהתמיכה טכנית ברוב המקרים. )

אז בררי עם עצמך מזה קרבי עבורך
ואולי תמצאי את התכונות הללו גם בג'ובניקים
וגם אולי אצל כאלה שלא עשו צבא כלל.

אמנם נשואה לאיש קבע קרבי..בעצמי
עבר עריכה על ידי בעצמי בתאריך ט"ז בתשרי תשע"ח 13:14
אבל אני חייבת לכתוב שדי כאב לי לקרוא את התגובה שלך.
מילואים?!
באמת?? זה הקושי של הנשים האלו בחיים?
ממש כואב שזה היחס לגוף שבלעדיו אנחנו לא יכולים לחיות כאן. הצבא חשוב מאוד! איך אישה לא מבינה את הערך של לשרת את המדינה. כן, גם כשזה פוגע בחיים האישיים, ותאמיני לי שהמחיר של מילואים הוא כלום לעומת קבע. ועוד לנשות מילואים יש תנאים, למשל החוק שעכשיו בתהליך- לצאת שעה מוקדם מהעבודה, נשות קבע לא יכולות אפילו לחלום על זה. לא לדבר על הלילות הספורים עם הבעל..
לדעתי אישה שבעלה משרת במילואים צריכה להיות גאה, להיות גאה שעומד לידה איש עם ערכים ויכולת להגן על העם שלהם. ולא להסתכל במבט מצומצם על היום הולדת שהפסיד או את המסיבה בגן.. ובטח שבטח- לא להעיז לחשוב על זה כשיוצאים עם בחורים..
באמת שהיה לי קשה לקרוא את התגובה הזאת.
צריך חלק שיחיו חיים לא נורמליים כדי שלכולם יהיו חיים נורמליים - זה הקיצון של אנשי קבע. הייתי מצפה שמי שבשבילו אנחנו חיים באופן לא נורמלי לפחות יתרום בשמחה ובגאווה את החלק הקטן שלו.
לכן כתבתי שזה לא רלוונטי לנשים שהתחתנו עם איש קבע.O.K
נשות הקבע הן במקום אחר לגמרי ואי אפשר בכלל להשוות. ולא מילואים זה לא קרוב ולא דומה בכלל לקבע. אולי דוגמית בקושי, אולי.

ולא לכולן יש את הכוחות שלהן.
ולא לכולן זה מתאים.
אלא למיעוט קיצון כמו שכתבת

ואת לא יכולה להגיד לאישה להיות גאה כשזה לא בכוחות הנפש שלה וכשאת לא יודעת מה היא והמשפחה שלה עוברים.

ובגלל שאני נגד הצורה שבא הצבא פועל כיום באופן כללי אמנע מלהגיב לשאר ההודעה.
נשמע לי סיבה ממש בעייתיתקוד אבל פתוח
יש לנו מדינה, ומישהו צריך להגן עליה, וצריך בשביל זה גם כח מילואים.
אז בנות לא נלחמות, זה הגיוני, אבל זה לא אומר שהן לא יכולות להיות שותפות במאמץ.

כמובן אם מסכימים על חשיבות השירות הקרבי, כי אם הדיון נמצא במקום אחר לחלוטין.
אני לא חושבת כך על הצבא כך שלא אגיב.O.K
לא חושבת שהוא צריך להיות כוח התנדבותי מדיני פוליטי כמו היום אלא צבא מקצועי לחלוטין
וכל החשיבה היא אחרת וכו'.
אז שם הדיוןקוד אבל פתוח
כנראה לא מתאים לך קרבי לא בגלל המילואים אלא בגלל שאת לא מאמינה בזה...
וב"ה זכיתי להתחתן עם ג'ובניקO.K
אבל היא צריכה לחשוב גם על הנקודה הזו ואולי זה יהיה לה המדד האם המותג "קרבי" קורץ לה או יותר מכך.

ואשמח אם נשים שחיפשו והתעקשו על קרבי יבואו כיום, 5-6 שנים אחרי חתונה ושיש ילדים

ויגידו שזה כ"כ חשוב ומשמעותי להן כמו אז.
כאלה שפסלו על גו'ב עוד לפני ששמעו על הבחור

לא מצאתי אחת כזו.

(לא מדברת על נשות קבע. משום מה פספסו את זה)
או גרושות עם ילדים שמתעקשות על כך- משום מה, זה פחות משמעותי בנישואין שניים.. לאן הלהט הקרבי נעלם?
או שמא הן הבינו אילו דברים חשובים להם ושאפשר למצוא אותם בכולם בלי קשר לשירות הצבאי?- שזו הנקודה שלי.
את הטיעון הזה אני מקבלקוד אבל פתוח
התנגדתי אל הטיעון של המילואים
את צודקת,*צועד*אחרונה
אך לדעתי יש עוד המון דברים שבנות(וגם בנים) מחפשים
ואחרי 5-6 שנים, ובטח 15 שנים, יגידו שזה היה שטויות..

כגבר אני מסכים איתךקוד אבל פתוח
אבל בניגוד לגברים, נשים נמשכות לגברים אחרים....
ולכן אפשר להבין למה הן רוצות את זה...
חחחחחח....זאת בת פשוט השם מישתמש של אח שלי ואני לא יודעת איךינון בוחבוט

לא הגבתי לך🙊קוד אבל פתוח
את מתבלבלת בתגובה כנראה...

הנה סירטון שמסביר את איך לשרשר נכון:

🎥 הדרכה לשרשור נכון במערכת הפורומים של ערוץ 7 - YouTube
אז מי שחושב שאני גבר אז אני בתינון בוחבוט

כדאי לשנות בכ. א.קוד אבל פתוח
או לפתוח ניק חדש כאן:
ערוץ 7 - חדשות ותוכן יהודי
לא בטוח שזה טרולקוד אבל פתוח
נתקלתי בהרבה שלא הבינו את המערכת בהתחלה והפכו לניקים נחמדים שהוסיפו לפורום לא מעט...
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יש לך עבודה רגשית לעשותמשה

גם על זה שאתה 'מחזיק' אותה, וגם על החרדה שהייתה לך בתוך הקשר.

אחרי שתעשה אותה

אתה תראה פלאים. מבטיח.

מה זאת אומרת "מחזיק"?מה כבר ביקשתי

ואיך עושים עבודה רגשית? 

תתחיל בלכתוב בפנקס רשימותמשה

אחר כך יש לי עוד כמה כיוונים. אבל אני לא מכיר אותך מספיק בשביל לענות לעומק. בגדול זה אומר יותר ביטחון עצמי ויותר תשובות של פורום רגישים (גם שם קיבלת ממני תשובה אבל קצת אחרת).

זה כואב, אך תזהר לתלות את הערך העצמי שלךadvfb

במישהי כזאת או אחרת.

היא לא אהבה את זה, מי אמר שהיא מייצגת את כל הבנות?

כולם מיואשים ושבורים, אך זאת אשליה.. אל תחשוב שזה אישי שלך

בודאי שיש לכאב שלך מקום.

זה לא נעים וחשוב להרגיש את הכאב של הציפייה שהתנפצה.

זה חתיחת משבר, בחורה שאומרת לא, שמסבירה למה לא.

אני אישית לא ממליץ לך לקחת איתך את הפרשנות שלה. 

מה ששלה שלה. מה ששלך שלך.

מקדיש לך את שורות השיר -

"זה ניראה לך אבוד
ושאין לך סיכוי
שאותה אהבה
תבוא לך בשינוי

וביטוי שימו לב
מה אפשר להגיד
ומי יודע מה צופן העתיד
מי?"

בסוף אתה לא צריך את על הבנותתפוחית 1

אלא רק אחת

והאחת שלך תתחבר לאופי שלך..

ברור שזה מאכזב ממש. אבל אל תסיק מזה מסקנות מייאשות עליך 

נכון אבלמה כבר ביקשתי

זה פשוט נשמע כמו צורך נשי בסיסי לא איזו גחמה של מישהי ספציפית

ככה זה נשמעadvfb

זה אומר שזה נכון ומדוייק במאה אחוז?

סטריאוטיפ לעיתים מרגיש נכון, אבל הרבה פעמים הוא ממש לא מדוייק וגם לא נכון.

ואוו אחי, משתתף בצערךדרייב

לצערינו העולם הזה עדיין לא טהור.. ואנשים טובים כמוך פעמים רבות נופלים בין הכיסאות ולא זוכים להערכה הראויה. אהבה אכפתיות ורגישות אלו תכונות טובות שלא נמצאות אצל כל אחד!

אך במציאות הזו, נשים מעדיפות ונמשכות דווקא לגבר חזק ומוביל יותר מאשר גבר אכפתי שרוצה בטובתן.. יש לזה סיבות פסיכולוגיות שמקורן מהגו'נגל והטבע החייתי.

מהסיבה הזאת ישנם נשים שמתאהבות דווקא בגברים רעילים ואפילו פושעים, שלא סופרים אותן ויחליפו אותם כמו גרביים...

לא משנה כמה התקדמנו ומעמד האישה כיום מכובד מאי פעם, נשים עדיין מחפשות ביטחון מגבר.

וגם אתה כאדם טוב ואימפתי, יכול לנסות להשתפר בתחום הזה. מתוך הבנה שזו הטובה הגדולה שאתה יכול לתת  לאישתך העתידית בעז''ה שתאהב ותעריך אותך!

לכן בתחילת קשר מומלץ לבוא, על אף כל החששות, והרצון הטוב לשיחה חופשית ורגישה, דווקא להיות יותר מאופק ויציב. לא לשדר נלהבות או התעניינות גבוהה מדי. לאחר שהאישה תראה את יכולותיך, לנהל קשר ושיחה, היא גם תרצה לראות את הצדדים הפנימיים שלך יחד עם החששות והקשיים.

מצרף סרטון שלמדתי ממנו הרבה, ובכללי ירון ויסברג הוא אלוף בתחום. ממליץ לכולם בחום!😉

אהלן אחשפלות רוח
עבר עריכה על ידי שפלות רוח בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 1:37

קודם כל רק רוצה לשתף שגם אני בחור רגיש, כלפי חוץ זה לא נראה ככה בכלל בכלל בכלל, אבל בפנים אני ובעיקר הקרובים אליי יודעים את זה, כשהייתי קטן הרגשתי את התחושות האלו של "אני לא מספיק גבר" היום אני יודע שזאת אחת התכונות החזקות שלי, אני יודע לזהות אנשים וסיטואציות, ממש להבין מה הם מרגישים ולמה וגם מה להגיד או לא להגיד. וגם בפגישות וקשרים זה משהו שלא רק עוזר לי, אלא ממש מוביל אותי בקשר, אתה יותר מכיל יותר יודע איך לגשת מה לדבר ואם בכלל צריך לדבר או פשוט לשתוק ולהקשיב, וזאת תכונה שלהרבה מאוד גברים פשוט אין, שמעתי כמה פעמים מנשים שיש לי אינטילגנציה רגשית מאוד גבוהה ושהן אהבו את זה מאוד, אני מאמין שאני ואתה דומים בזה.

עוד עניין, ככה השם ברא אותך, והוא לא עושה טעויות, שמעתי מרב מאוד חשוב, שמה זה "חנוך לנער על פי דרכו" ? מה הכוונה?

אז הוא פירש בצורה כל כך פשוטה ומדהימה, נניח פלוני קיבל ילד עם תכונות של אסרטיביות מנהיגות וכו שבילדות אצלו באות לידי ביטוי בחוסר שקט הוא כל הזמן קופץ רק משתולל כי יש בו תכונה שהשם טבע בו להנהיג ולהוביל והוא כרגע ילד, אין לו מושג מה לעשות עם הצורך הפנימי הזה אז הוא מתפרץ החוצה בצורה כזאת, ואם אנחנו בתור הורים נבוא ונרגיל אותו לשבת ולשתוק ולא לקפוץ ותפסיק לזוז כל שניה ושב בשקט וכו וכו, נעלה לשמים אחרי 120 והשם ידון אותנו על זה, "מה עשיתם לבן שלי? נתתי לו תכונות מנהיגות כי התיקון שלו בגלגול הזה היה להוביל אנשים, להוביל מיזמים, להוביל פרויקטים, להוביל דברים, להזיז אנשים לא משנה מה, היה לו ייעוד מסוים שהחינוך הקלוקל שלכם הרס את התכונות שהיו צריכות להביא אותו לייעוד שלו".

וכן לגבי ילד רגיש, הורים שינסו לעשות ממנו גבר גבר, ואסרטיבי וכו, זה לא שייך, הילד הזה יש לו ייעוד ספציפי שבגללו הוא נולד עם תכונה חזקה של רגישות, הוא צריך לטפל באנשים, לעזור לאנשים על ידי זה שהוא מרגיש אותם ומבין אותם ואתם בתור הורים הרסתם אותו וכל הנשמות שהיו צריכות בגלגול הזה להיעזר בו ולעבור דרכו לא קיבלו את העזרה שלהם רק כי חשבתם שאתם יודעים יותר טוב מבורא עולם וניסיתם לשנות את התכונות אופי של הילד.

ובנימה אופטימית זו דוד, היא הפסידה קצת הרבה. וכנראה שבאמת זה לא נכון לה, אבל זה לא אומר שאין מישהי בחוץ שזה הכי נכון לה בעולם וצמאה לזה, ואל תתייאש מזה שהיא אמרה שאתה מה שהיא מחפשת אבל החליטה לסיים בכל זאת, אחדש לך, אתה לא מה שהיא מחפשת. והיא לא מה שאתה מחפש.

מה שאני מנסה להגיד זה שתקבל את זה שזה מי שאתה, כי ככה השם החליט והוא לא עושה טעויות, מי יודע מי צריך להנות מהתכונות שלך אולי הילדים העתידיים שלך, אולי אשתך, אולי קודם כל אתה בעצמך, וגם נראה לי שכשתהיה מי שאתה ותרשה לעצמך להיות עם האופי שלך בלי להלקות את עצמך זה יעשה רק טוב.

תחייך אח שלי השם איתך (:

תודה רבה חברמה כבר ביקשתי

ריגשת ועודדת אותי מאוד

אני לגמרי מסכימהסולמית

יש בנות עם יותר חכמת לב שיצליחו להבין שגבר רגיש זה מתנה.

אחרי מעל עשרים שנות נישואין לגבר רגיש, שידעתי כמה זה טוב, אבל זה היה נראה פחות מגניב בהתחלה, והיום החברות אפילו קצת מקנאות בי.

הקליפה של המאצ'ו נחמדה בהתחלה. אחכ קצת יותר קשה לחיות חיים של נישואים ומשפחה, על שלל קשייהם עם מישהו שקשה לדבר איתו והוא לא מבין למה את מתרגשת מזה.

שאלה קטנהפצל"פ

"בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה"

דיברת איתה על זה?

אולי קצת באיחור אבל כןמה כבר ביקשתי

פתחתי את כל נושא הרגישות והיא אכן הגיבה כפי שחששתי...

אוקייפצל"פ

דיברת איתה על הפחד לאכזב ספיצפית? או בכללי על הרגישות?

היא כאילו לא התייחסה לזה שאתה מפחד לאכזב אותה?

רק אמרה שהיא מרגישה שהיא צריכה בחור יותר חזק ויציב?

אם היית יודע שיותר מזה שחשוב לה מה או איך תעשה, חשוב לה שפשוט תעשה, זה היה משנה אצלך משהו? היית מצליח יותר ליזום ולהוביל?

כי בסוף יציבות ובטחון עצמי זה משהו משתנה מול אנשים וסביבות

אדם יכול להיות עם הרבה ביטחון עצמי בחוץ אבל בבית עם המשפחה לפחד ולחיות בלחץ, או להיפך, אדם שמרגיש שבבית ומשפחה מקבלים ואוהבים אותו אז הוא מרשה לעצמו להיפתח ולהיות עם בטחון, ובחוץ לא.

בטחון עצמי זה משהו שתלוי בסביבה...

אם אתה מרגיש בקשר/סביבה/אנשים מסוימים שיש לך מקום ומקבלים אותך ואוהבים ורוצים לשמוע אותך אז ממילא יתפתח לך ביטחון עצמי במרחב הזה

ברור שזה משהו שהוא תהליכי שנבנה לאט לאט

כי אם אדם רגיל להיות חסר ביטחון מול כולם, כי הוא רגיל שלא רוצים לשמוע אותו, אז זה באמת חתיכת שינוי בראש לעשות פתאום להפנים שיש מקום שרוצים לשמוע אותך בו ושמחים במה שאתה עושה גם אם אתה טועה ולא הכי הכי מדויק כל הזמן

אבל זה לגמרי אפשרי

אז השאלה היא קודם עליך

האם אתה מוכן להיפתח ולפתח ביטחון עצמי מול מישהי שמבינה אותך ומעריכה אותך?

להבין שיש פה מישהי שרוצה אותך ככה כמו שאתה, עם הטעויות וזה שאתה לא מושלם, אבל היא פשוט רוצה שתהיה אתה, שתרגיש בנוח להיפתח מולה מתוך הידיעה שהיא באמת רואה בך המון טוב והייתה שמחה שיפתח ותיזום יותר מתוך מי שאתה ולא לחקות איזה דמות אחרת שנראה שהיא תמיד בטוחה בעצמה אבל היא לא אתה

אם לא, אז אני חושב שאתה צריך לעבור תהליך בכל מקרה

כי בעיניי ביטחון עצמי זה לא משהו גברי דווקא, זה משהו טבעי של אדם שגדל בסביבה בריאה ומיטיבה

וזה צורך אנושי ביטחון, פשוט מתוך הפחד לטעות ושיבקרו אותנו על הטעויות שלנו אנחנו הרבה פעמים מעדיפים להיסגר ולא ליזום, כדי להרגיש מוגנים מהביקורת או הזלזול

אם ובתקווה שכן, אז אתה בסדר גמור

עכשיו השאלה זה על הצד השני (הבחורה המדוברת, ובכללי בחורות פוטנציאליות) האם הם מוכנים לעבור את התהליך הזה? או שהם רוצות לקבל מישהו שהוא כבר מושלם בהכל והוא גם וגם דוס אבל פתוח וכל החלומות הוורודים האלה

אני לא יודע כמה רלוונטי לגבי זאת שדיברת עליה לחזור ולנסות את זה, אבל גם לגבי בנות אחרות, זה משהו שצריך להיות מדובר ביניכם

אפשר גם לנסות לברר על זה מראש בבירורים, כמה זאת מישהי שמחפשת את האחד המושלם, וכמה היא מבינה שזוגיות טובה זה בעיקר עבודה ביחד

והיא מוכנה לעשות עבודה ולהשקיע ולעבור תהליך ביחד איתך כדי לקבל בן זוג טוב כמוך ולחיות בזוגיות טובה שהיא גם מאוד מכילה ורגשית וגם יש בה ביטחון ויציבות

יש בנות בוגרות ורציניות שישמחו מאוד להשקיע בתהליך כדי לקבל מישהו עם לב טוב ורגיש כמוך

ואלה שלא, אז באמת פשוט הרווחת סינון, אני לפחות לא הייתי רוצה לחיות עם מישהי שמחכה לאביר על הסוס הלבן ולא מבינה שזוגיות זו עבודה

סליחה על השיעור כללי 🙈

מקווה ממש שבכלל הבנתי נכון את המצב והסיטואציה ואני לא מבלבל סתם במוח

ואני אגיד עוד משהו יותר בתיאוריהפצל"פ

בדיוק כמו שה"תפקיד" של "גברים" זה להשפיע ולהוביל וליזום

ככה גם ה"תפקיד" של "נשים" זה לקבל ולהכיל ולתת מצידן את המרחב הבטוח והחומל שיש בו מקום לטעויות אבל לא ממקום של ייאוש וזלזול אלא דווקא מתוך הערכה

אם צד אחד לא מוכן לקחת את ה"תפקיד" שלו אז שלא יצפה מהצד השני

כמובן שזה נכון ל2 הצדדים, וגם גברים צריכים לדעת ליזום ולהוביל מתוך המקום המקבל מהצד הנשי

איזה מדהים לדעתהרמוניהאחרונה

שאתה בחור מקסים ופשוט יש נקודה אחת שאתה צריך להשתפר בה, נקודה שגם ככה חשובה לך לחיים.

צא לדרך.

הכל לטובה...! מה שהיה היה תסתכל קדימה. מי ששלך תגיע אליך בזמן הנכון. 

זה מאד קשה להיות רגיש, מזדהה, אבל אפשר לעבוד על זה ולפתח חוסן רגשי.

לגבי המשפט שאמרת שהיית מצליח בתור בחורה- זה לא נכון. גם בנות צריכות חוסן רגשי. כל אדם צריך. אחרת הוא נטרף כמו ספינה בים.

לדעתי אתה צריך להשתנות קודם כל בשביל עצמך. תשמע שיעורים מחזקים באמונה ושיעורים שמלמדים איך גבר צריך להתנהג עם אשתו, ותקבל על עצמך ליישם, בלי פילטרים וסננים. זה אפשרי. האנשים הכי חזקים הם אלה שיודעים לבטל את עצמם בשביל מה שצריך. אני חושבת שברגע שתגיע לאיזון בתכונת הרגישות אשתך כל כך תרוויח. מעבר לרווח שלך בחיים יציבים ובריאים.

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

..שפלות רוחאחרונה

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfbאחרונה
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfbאחרונה

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בסדר גם אתה רשמת שטויותהפי

קשה להתייחס לזה ברצינות

לגבר מותר לאישה אסור ..

נו באמת

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לא יודעתהפי

בערך איך שאתה מתמודד עם החיים

או שזה זר לך

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסא

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

אתה מתחתן איתה לא עם המשפחה שלה.shindov

לא פוסלים על זה, לפני פגישה.

...יוני.ו.אחרונה
קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

אולי יעניין אותך