שאלהנוסח ספרד
זה נכון שיש כאלו משפחות של ספרדים שהן טובות, ויש כאלו שהן לא טובות? ז"א פחות דתיים, או מסורתיים וכו

רק שואל, בלי חשש לגזענות
נכון כמו אצל אשכנזים ותימניםאוריה,
אלא אם כן כבודו חרדי ואז טיב החומר תלוי בארץ המוצא והדת זו האליבי.
שאלה קצת מצחיקה😅ע מ
בטח שיש, מאיפה השאלה נובעת?
מישהו אמר לינוסח ספרד
שהספרדים יותר מחוברים לחילונים
שבכל בית כנסת ספרדי תוכל למצוא בשבת איזה מישהי עם מכנסי ג'ינס (ושאצל האשכנזים אין בכלל)
יש בזה משהוע מ
יותר עממיים. לא יודע להגיד מאיפה זה נובע.
הוא אמר לי שמהערביםנוסח ספרד
ופעם הם היו ממש כמו מדינות עולם השלישי וכשנכנסו להשכלה אז הם נהיו יותר נימוסים
בגדולהולם במיוחד
יש משהו אצל הספרדים שהרבה פעמים הם עם יותר סנטימנטים למסורת (מכירה מישהו שמגדיר את זה במירמור: ''כי הם עשו חינגות בגלות במקום לסבול'')
ולכן גם מי שעוזב את הדת נשאר איפשהו על הסקלה.

והסגנון הקיבוצניקי שכשעלו לארץ פרקו עול לגמרי זה עולים מאירופה...
על הסוגרייםמוטיבציה
הם פחות נכוו מרוח ההשכלה ופחות נכוו מהמשיחיותאחיתופל
זה ממש לא נכון!נירוונה
עבר עריכה על ידי נירוונה בתאריך ו' בחשון תשע"ח 08:49
תקופת ההשכלה התחילה בספרד ובמדינות ערביות, הערבים היו מאוד מפותחים בתחום הכתיבה והבלשנות בעוד שבמדינות אחרות באירופה (ששם היו יותר נוצרים) היו עסוקים בציד מכשפות ולא ידעו לקרוא ולכתוב. הנימוסים וההשכלה תמיד היו שם. להגיד על תרבות שלמה שהיא חסרת נימוס?! ממש מגעיל ובטח ובטח לא מעיד על נימוס שלך
ההשכלה לא כתנועה כפי שהייתה באירופה לפחו. בפן יהודיאחיתופל
נדמה לי שהוא התכוון לתנועת ההשכלהסתם 1...

לא להשכלה כתיאור אנשים משכילים. למשל הרמבם היה משכיל מאוד אבל אין קשר בינו לבין תקופת ותנועת ההשכלה.

תנועת ההשכלה= תנועה ספציפית בפרק זמן ספציפי ובאזורים ספציפיים.

כמובן שאפשר לנהל דיון מדוע זה השפיע על אשכנזים ועולם הדת שלהם כמו שהשפיע ועל הספרדים [שם כולל מדי ליותר מדי קבוצות] השפיע אחרת אם בכלל.

יותר גרוענירוונה
להגיד שעד תקופת ההשכלה, שהייתה ממש לא מזמן (ביאליק כותב על זה הרבה), הם היו חסרי נימוס?
זה מה שהפריע לי. הסטיגמות האלו שנובעות מעליונות מסוימות שלא בצדק וזה מאוד לא יפה.
בקיצור, אל תדברו בלי להבין. אל תדברו ממקום מתנשא.
וכן אני גם אשכנזיה (חצי) ולא חושבת לרגע שאני יותר טובה ממישהו אחר.
הוא לא אמר *חסרי* נימוסנוסח ספרד
אז רק פחות מנומסים?נירוונה
בהשוואה למי? מי קבע והגדיר אז מה זה נימוס?
באותה מידה אם היו מגיעים אליהם אנשים מתרבות שונה שמין הסתם גינוני הנימוס שלהם שונים הם היו חושבים אותו הדבר.
אתה לא מבין את הנקודה שמפריעה לי בתפיסה שלך, תעריך תרבות שונה, תעריך אדם שונה ממך תפסיקו לשים תווית ולתייג או להפך, ויותר גרוע - אל תנסה לשנות ובטח ובטח לא לגרום למישהו שונה ממך להרגיש פחות רק בגלל התרבות שלו.
אני חושבנוסח ספרד
בהשוואה לאשכנזים..
תחשוב הפוךנירוונה
שונה זה לא חסר נימוס.סתם 1...
זה מה שקשה להרבה אנשים להבין. משני הצדדים אגב...
הוא לא דיבר על שונהנוסח ספרד
הוא אמר "נהיו יותר נימוסיים"
זה בדיוק מה ש"הוא"סתם 1...
לא בדיוק הבין.
קראת ספרים של אלי עמיר? (תרנגול כפרות, מפריח היונים).

הוא מדבר על זה המון. ספרדים הגיעו למצב קיים כאן במדינה. וזה מה שהיה נקרא נימוס- מה שכבר השתרש ומוכר. מה ששונה לא מנומס...

הוא מביא שם בספרים דוגמאות שקרו לו. מי אמר שלהשתמש בידיים באוכל חייב להיות מלוכלך, מגעיל ולא מנומס? מי אמר שרק מוזיקה מסוימת היא מנומסת ותרבותית ואחרת לא?...
מבין מה שאתה אומר. זה עוד דבר.נוסח ספרד
אבל "הוא", אמר לי בפירוש, שהוא לא מדבר על שונים
מסכימה איתך "נירוונה"!!!!מירב!!

נכון הכוונה היתה לתקופת/תנועת ההשכלהנוסח ספרד
עדות ספרד לא נכוו מההשכלה טרום הגיעם לארץאחיתופל
ה"ל
לכן יחסם לחופשיים יותר מקבל
למה לתלות את זה בהשכלה? מה הקשר?סתם 1...

החילוני הספרדי, שהיה קיים בהכרח גם בקהילות ספרדיות, לא הוצא מחוץ לקהילה, לא חווה משבר חיים פרטי ולא חיפש חיכוך עם הקהילה.

מתוך זה לא נוצרה דינמיקה של חיכוך כלל. לא בהכרח קשור להשכלה. אולי ההשכלה כאיום באשכנז לעומת הספרדים.

קשור גם לתנועות המשיחיותאחיתופל
אשמח אם תפרטסתם 1...
ארצות אשכנז נכוו מאנשים כגון שבתאי צבי ודומיואחיתופל
ה"ל
ולכן היו פחות סובלניים כלפי שינויים מן המוכר והישן והיו יותר סגורים והתכנסו כלפי עצמם
ממש לא נכוןהזדמנות

במרוקו, עיראק, לוב נכוו ועוד איך

א יחסי ב היה השכלה אבל פחות עם הפן הכפירתיאחיתופל
זה פשוט כי החילוניים יותר מחוברים לספרדים ;)שִׁירָה

והשאלה שלו היא למהאחיתופל
כי הספרדים יותרעונה חדשה
מקבלים את השני
מקבלים את השונה

לא מפחדים מדעות חדשות
לא מסתגרים בינם לבין עצמם
ולא כל כך ביקורתיים

סליחה אם הגזמתי
אני פשוט ספרדייה בין אשכנזים קשים
חחח חזק וברור עונה חדשה! ;)!!מירב!!

יכול להיותנוסח ספרד
אבל חבר שלי אמר לי שהחמימות של הספרדים נובעת מזה שחלקם פחות נימוסים אז הם שמים על דגש על הטוב (וזו היא החמימות) שיהיה מקביל
מדבריך נשמע שנימוס זה קרירות. לא ברורסתם 1...
לאנוסח ספרד
מה שאמרתי עכשיו זה דבר אחר
אשמח אם תסבירסתם 1...
לא קשור לעניין, פשוט משהו אחרנוסח ספרדאחרונה
שירה,אולי זה כי לרוב האשכנזים קרים לחילונים ולא מקבלים אותם?!!מירב!!

ולא נותרת ברירה לחילונים אלה להתחבר לספרדים,ואז זה משתמע בצורה הזו?!המום

אז העניין הוא בדיוק ההיפך מהשאלהאמא ל6 מקסימים
זה לא שהספרדים (הדתיים)הם פחות דתיים, ולכן כביכול יש בביהכנ"ס שלהם "מקולקלים", אלא להיפך: גם הספרדים שלא מכנים עצמם "דתיים" הם מאוד מסורתיים ומחוברים לדת, ולכן הם באים לבתי כנסת.
אצל היהודים הספרדים יש הרבה יותר אמונת חכמים, קשר חם ואוהב לדת, קבלת עול פשוטה וכו'
זה מהצד המסורתי,סתם 1...

כמו שכתבת יפה.

ומהצד הרבני יש גם הכלה של המסורתי ועירובו ושמירה עליו בקהילה.

למשל אדם מסורתי אוהב ומכבד את המסורת. ישלח את ילדיו למוסדות הקהילה [אני מדבר בגלות] ובניו יחזרו בתשובה ויתחזקו או יישארו כמוהו ובניהם יתחזקו. 

השקעה לטווח רחוק לטובת עם ישראל.

ואפשר לומר גם{ר}צינית
שאפשר למצוא יותר חילונים מאמינים/שומרי מסורת וכו' מאשר אצל אשכנזים
נכוןשילת מעין
השאלה אם זה עדיף על פני זה שהמסורתים מקלקלים את הספרדים
"נוסח ספרד",שטויות!אני נמצאת בבית כנסת אשכנזי במקרה'!!מירב!!

ורוב האוכלוסיה שם עם מכנסי ג'ינס ואפילו עם קעקועים.בוכה/צוחק

אבל אין *מישהי* עם מכנסי ג'ינס, נכון?עוז ותהילה
לא מבינה מה ההבדל בין מישהי למישהו,ברורררר שיש!!!!מירב!!

מישהו יגיד לה "הייי את עם הג'ינס צאי החוצה"??

יש מלא רוסיות,אתיופיות,וכן...עם ג'יניסים,וחולצות בטן.

"אשכנזים" כן כן...!מגניב

או שאת מגזימהעוז ותהילה
בהתאם לסגנון כתיבתך וכינוייך עם הסימני קריאה, או שמדובר בבית כנסת של חוזרים בתשובה חצי פעיל שאימץ לעצמו את נוסח הממלכתיות קרי נוסח ספרד (אפרופו) כי בשום בית כנסת אשכנזי מיינסטרימי לא תמצאי מישהי שהולכת עם מכנסי ג'ינס.
חחחח "אשכנזי מהמיינסטרים"? קבל לייק.!!מירב!!

ואצל החרדים האשכנזיםעונה חדשה
כל כך קשים שגם אשכנזי עם ג'ינס ילך לבית כנסת ספרדי
במה זה "לא טוב" שיש מסורתיים בבית הכנסת?משה

שהם לא בעטו ונהיו אפיקורסים כמו האשכנזים מהקיבוצים?

לא חושב שלזה הוא התכווןאחיתופל
אולי כי זה מקלקל..נוסח ספרד
אני חושב שהספרדים בעצמם חושבים שזה מקלקל, בגלל זה במוסדות חינוך שלהם אף אחת לא תבוא ככה

לא התכוונתי לזה, אבל ניסיתי לענות
ובמוסדות האשכנזיים כן?אחיתופל
קמ"ל שלא..נוסח ספרד
אך זה קשור לספרדים רמת הדת עוד לא הבנתי?? :/!!מירב!!

וידוי של עריק...מחפש אהבה

ישבתי אתמול, מאוחר בלילה, עם חבר.

שנינו עריקים (אני מאתמול.. מזל טוב!), שנינו עובדים ולומדים כמה שעות בערב.

סיפרתי לו שהציעו לי מסלול מיוחד לחרדים. משהו תקדימי שעוד לא היה.

לא רוצה להרחיב בפרטים, רק אומר שלכאורה אין שום מניע דתי לסרב לו. זה אפילו יותר טוב רוחנית מהעבודה שלי היום.

אמרתי לו: "יוסף, אתה בא?"

זה לקח כמה דקות, כמה שתיקות.

ואז זה השפריץ ממנו החוצה:

"לא רוצה ללכת למקום שלא אוהבים אותי שם",

"לא רוצה ללכת למקום שרוצים שאשתנה"

"מקום שיאהבו אותי רק אם אהיה כמו כולם".

פתאום הבנתי, המסלול שאני הולך להתגייס אליו, לא יתרום כלום לצבא. הוא סוג של מסלול מומצא כדי לגייס אותי בכל מחיר.

אתם פשוט מנסים לשנות אותי.

גלית דיסטל, במה זכית שיצאו מפיך המילים האלו: "רוצים שהחרדים יתגייסו? ... זה לא יבוא בקללות. זה לא יבוא בכפייה. ... זה יבוא כשנקשיב למצוקה שלהם. ... אפשר לפתור את זה. אפילו בקלות. אם רק נעצור רגע להקשיב להם"

"אני רוצה שתדעו אחיי החרדים, אתם לא לבד, ספינת הדגל של הימין מאחוריכם במאה אחוז ולא כנדבה ולא כתרומה אלא כי אתם סיירת המטכ"ל של הזהות היהודית במדינה הזו''.

היא תקפה בחריפות את הקואליציה: "מה שקורה עכשיו הוא בלתי נסבל. על לפיד אמרה: "מרכז בור ונבער שמי שעומד בראשו אין לו אפילו תעודת בגרות ושהיהודי הקדוש בעיניו הוא ישו, ובזכות שמאל קיצוני, לב המדינה הזו נדחק לשוליים".

היא הזהירה: "אתם יושבים כאן זחוחים ולא מבינים איזו רעידת אדמה תתרגש עליכם, אנחנו על סיפו של הר געש, אני כרגע עומדת על הלבה ומתריעה - לא יימשך יותר מצב שבו רוב יהודי ציוני יהיה מדוכא, לא יימשך! אנחנו מילימטר מלהבעיר את האדמה הזאת, אתם לא מבינים? כמה אפשר לדכא?''

"אני ממש לא אופטימית, אלא מודאגת מאוד מפני העתיד, כי ברור לי שגם אם החרדים יתגייסו זה לא ירגיע את הרוחות, כי תמיד ימשיכו להיות נגדם טענות: 'למה מפרידים בין גברים ונשים?' 'למה משקיעים כל כך הרבה כסף בהתאמת חטיבות לאורח חיים חרדי?' ועוד, אבל אני גם מאמינה בלב שלם שהקב"ה הוא זה שמנהל אותנו ורוצה שנגיע לימים טובים יותר. אז כן, עוד יהיה טוב, ועד שזה יקרה אני מבטיחה להמשיך לפעול"

"הדבר שפועם בי יותר מכל הוא לא תחושת הביטחון, אלא דווקא תחושת החופש. חופש כערך עליון חופש מקסימלי בכל תחום אפשרי. החופש שלי כיהודייה לבנות בית על אדמת אבותיי כי זוהי האדמה שלי ושל בני עמי. החופש של יזמים ישראלים צעירים חרוצים ומלאי מוטיבציה לבנות עסק משגשג מבלי לשאת את עולו של המגזר הציבורי ואני יודעת כמה עול זה מכביד, סחבתי אותו על כתפיי במשך שנים לא מעטות".

"החופש של בני האדם להיות בטוחים בכל מקום. החופש של נשים ערביות לזכות בלילה אחד שקט ונטול חרדה מבלי להתהפך במיטה ולתהות האם בנם יהיה קורבן לאלימות. החופש של נשים חרדיות לבחור במחיצה ציבורית כי זהו צו מצפונם וזוהי בחירתן החופשית הלגיטימית והמלאה. החופש של כל הורה לבחור את חינוך ילדיו על פי תפיסת עולמו גם כשמדובר בהורה חרדי".

"החופש הנפלא להתבטא ולהחליף רעיונות מבלי לחשוש מהענישה המצמררת ואכזרית של משטרת התקינות הפוליטית. החופש של הציבור לצרוך רעיונות ולגבש מחשבות מתוך היצע של תקשורת חופשית. כי שוק חופשי הוא מחשב חופשית. החופש של נבחרי הציבור שיושבים בכנסת הזאת לממש את רצון העם מבלי לחשוש מאיום השוט הבלתי נראה אך קיים תמידית של מערכת אכיפת החוק, שלא תמיד חקר האמת הוא נר לרגליה ולא תמיד רדיפת הצדק הוא המנוע שמניע אותה".

בתחילת דבריה סיפרה ח"כ דיסטל על הוריה שלא הורשו לגעת בירקות בשוק באיראן על מנת שלא "יטמאו" אותן ביהדותם, ובהמשך הדברים אמרה: "המערכת הפוליטית כמו שילבה הידיים מימין ומשמאל כדי ליצור אחדות, אלה שהאחדות הזאת איננה כוללת את אבי ואת אמי. הם נדרשים כעת אחר כבוד פשוט לזוז הצידה. הוריי אמנם אינם טמאים עוד, הם רק המחלה שבגללה קם לו גוש הריפוי, הם רק הפגם שבגללו קם לו גוש השינוי, הם רק אבן בנעל של ישראל הראשונה שבגללה קם לו גוש האיחוי. אבי ואימי ולמעלה משני מיליון בני אדם חרדים, דתיים, מזרחים ומסורתיים הפכו שקופים או נלעגים או מוחרמים או נרדפים והכל בשם איזו אחדות מזויפת שבאה להסתיר שיסוי עמוק מאוד ושנאה עמוקה ביותר".

בהצלחה בחופש שלך בכלא הצבאיאריק מהדרום

ובסנקציות הכלכליות האישיות.

גם סתם חיילים לא שואלים אותם מה הם רוצים להם אפילו לא מציעים מסלולים מותאמים לאורח חייהם.

יש לך לב גדולמחפש אהבה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 12:21
🖤🖤🖤🖤🖤אריק מהדרום
אני מוחה על העריכה של המנהלנקדימוןאחרונה

לא היה לה שום הצדקה. זה צנזור שראוי שלא היה בא לעולם. המנהל אמור לשמור על פאסון גם מול אלה שאינם במחנה שלו.

מסכימה לגמרי.נחלת
מסכימה עם מחפש אהבה. לחלוטין. רקנחלת

צריך להיזהר לפעמים מחופש מוגזם. ולנהייה אחרי מה שהעם אומר.

מבחינה בטחונית (אולי לא כל כך שייך אבל ממליצה לשמוע את ד"ר

מרדכי קידר בנושא "איך איראן קיבלה הסכם כל כך טוב?)

כמעט שבת שלום לכולם!

לא הבנתם. עד למטה הם דברי גלית דיסטלמחפש אהבה
לי אף אחד לא אמר "בוא תתגייס, אתה תשאר תתרןדי שרוט
אל תדאג. הצבא לא ישנה אותך. מכילים פה תתרנים".

אף אחד לא הכין אותי למפגש עם הלוף. וככה הצבא שינה אותי. יצאתי היפרוסמי. די שרוט נהייתי מאירועים שונים לחלוטין.

אולי הם מנסים לשנותoo

ואולי לא

זה לא באמת משנה

מה שמשנה זה מי אתה/ מה אתה רוצה/ בוחר לעשות עם החיים שלך

אם סביבה עלולה לשנות אותך

סימן שגם היום הסביבה מגדירה אותך/ מחליטה בשבילך

לא משנה איפה תהיה

אתה זה שאחראי לעצמך

אף אחד לא באמת משנה אותך

אלא אתה בוחר/ מאפשר את זה

זו תובנה חזקה גם בשבילנונקדימון
ניסחת יפה אז צילמתי מסך. תודה
תודה 🙂oo
אני מניח שאתה רוצה לשמוע את דעתינונקדימון

אז ככה:

א. אנחנו מתגייסים לצבא כי זה מה שנכון לעשות. זו מצווה. והארגון צריך חיילים במגוון סוגים ותחומים.

ב. זו הכללה פזיזה וחפוזה להסתכל על הצבא ולא על האנשים שמרכיבים אותו. יש אנשים שירצו שתשתנה ויש אנשים שלא. יש מקומות שיותר ויש מקומות שפחות. ככל שאתה יותר "נמוך" בהיררכיה שם אתה דווקא פוגש יחס אחר וטוב. אני יכול לומר שאצלי רוב מוחלט מקבל אותנו הדתיים באהבה אדירה, ויש אפילו כמה שקצת התקרבו (אפילו רק בדעות) בעקבות המפגש איתנו. בנוסף, בטירונות שלי (לא קרבי) הייתה לידי מחלקה של ביינישים מבוגרים, ומפקד המחלקה שלהם ביקש במיוחד לקבל מחלקה כזו כי הוא מרגיש שזה מפרה אותו.

כלומר, הרבה תלוי בך. לא רק להאשים ולהסתכל בעוינות על אחרים. תדאגו להצדיק את האהבה שאתם רוצים, ואם לא אהבה אז לפחות כבוד. תדאג להיות מי שמקדש שם שמיים בהתנהגות שלך (יש אצלנו אנשים שבמפורש אומרים שהם לא מקללים בשיחה איתי. לא כולם אך בהחלט יש. זה לא פלא?).

ג. אם אתה בא דרך מסלול מסודר אז יש לך גב חזק מאחוריך. ככה זה למשל בישיבות ההסדר ולכן המסלולים פורחים והבחורים יוצאים באותה רמה רוחנית כמו שנכנסו (ולפעמים אפילו יותר, עד כמה שזה נשמע מוזר לאוזן החרדית).

ד. בגלל שהמבט, בסופו של דבר, הוא לא רק שלך עליך אלא של התמונה הגדולה אזי אפילו מסלול שאולי הוא לא הכי תורם שבעולם (ואני בטוח שלא מדובר על משקי ממטרות) עדיין מועיל לטווח הארוך. אם הציבור החרדי, כמכלול, יצטרף לצרכי הצבא אזי ייפתחו מסלולים, אפשרויות ואפיקים נוספים וגם הצבא יהיה מוכרח להתאים את עצמו יותר לצרכים של האדם הדתי והחרדי. אבנים שחקו מים.

ה. לא מעט מההסתכלות על החרדים היא דבר שהם הביאו על עצמם. בעבר הם התגאו בזה, ועכשיו לצערם המחיר מתחיל להיפרע. לא מאוחר לתקן, וזה בהחלט אפשרי.

ו. לא נדבר על גלית דיסטל עצמה כי היא לא הענין, אבל גם עלינו בציונות הדתית יש כל הזמן טענות ויש כל הזמן מאבקים למרות שאנחנו מתגייסים הכי קרבי, עובדים ועמלים, לומדים ותורמים ומהווים חלק אינטגרלי מהציבור. אבל אנחנו לא עושים את זה כי "הם רוצים" אלא כי זה מה שנכון. ואנחנו מתאמצים לדאוג למה שאנחנו צריכים בתוך המסגרות השונות. ובסופו של דבר, השמאל הקיצוני הוא פחות מחמי מעם ישראל. הסיכויים שתיפול בחברה טובה הם דווקא גבוהים. כמובן תמיד יהיו בורים וטיפשים, ואפילו רשעים - אבל כמו שאמרתי, פעמים רבות אתה בעצם ההתנהגות שלך והיראת שמיים שלך תוכל לשנות את המבט. (וכן, לפעמים גם קצת ויכוחים ודיונים עם אחרים).

ז. השתדלתי מאוד לשמור על שפה ושיח אחר בתגובה הזו, ללא אמוציות. אני מקווה שזה ניכר. הפעמים הקודמות התדרדרו מהר וחבל. אני מצידי משתדל, אנא גם אתה (ואתם).

דיון פילוסופי נחמד שלא אמור להשפיע על הגיוס עצמןמרגול

צבא זה לא תכנית לפי בקשתך

והשיבוץ לצבא לרובנו פשוטי העם הוא לפי צרכי צבא

אפשר להתדיין על כמה התפקיד הספציפי משמעותי, או על היחס והאם מנסה לשנות או לא. וכמובן כדאי לעשות צעדים בשביל לשפר את המצב בצבא והיחס לחרדים, חיילים וכו.

אבל כל זה לא מוריד מהחובה החוקית (והמוסרית, לעניות דעתי) להתגייס ולקחת חלק.

מילא היית אומר את מה שאומר ושבגלל זה אתה מנסה לשנות שיבוץ

אבל להשתמט? להוציא עצמך מכלל ישראל? לעבור על החוק ולהגיד "מזל טוב" תוך שאתה יורק על ציבור המשרתים במעשיך?

לא ולא. שום לגיטימציה. 

אז גלית דיסטל היא הרב החדש שלך?הסטורי
אין לי מילים..מחפש אהבה

אני חייב להגיד לכם שאני נדהם כל פעם מחדש כמה הציבור הדתל"י רחוק כל כך בפנימיותו ממה שהוא מייצג בחוץ.

בתור ציבור, אתם הציבור הכי מכיל, מחבק ואוהב [חוץ מהחרדים]

אבל כשמפרקים את זה לחתיכות, באישי, אחד על אחד - לצערי פגשתי את ההפך.

אני יודע שאני קול קורא במדבר, אבל אני חושב שהתובנה הכי חזקה שלי משלושה חודשים פה בפורום, זה שהציבור שאליו אתה משתייך, אף פעם לא יעשה אותך יותר טוב (לפעמים אולי להפך, כי הסטיגמה החיובית שמודבקת לך בזכות הציבור שאליו אתה משתייך, מסתירה ממך את העבודה האישית שאתה צריך לעשות בנושא הזה בדיוק. אתה חושב שאתה מתוקן בו).

אישית, מה שעברתי בחיי הביא אותי להבנה חזקה שהאידיאל העליון של חיי הוא דיבורים של אמת. לתת לעצמי ולעולם מרחב בטוח להביא את עצמם כפי שהם באמת, בלי לפחד ולהסתיר.

להעריץ ולחבק ולאהוב את הנפש שלנו כפי שהיא, כי גם הכישלונות, העיוותים, השריטות, דווקא הם פותחים שביל עמוק אל הנפש. הם המראה הכי יפה של הנפש.

קצת כואב לי להבין את זה, אבל כנראה שאין קיצורי דרך. אי אפשר להתחבר לאידיאל הזה דרך ציבור מסוים. הכל זה בליבנו פנימה.

הנפש יקרה מאוד, וצריך להיזהר בה, ולשומרה מאוד מאוד...

משיח יבוא וייתן מקום ליוחאי שמסתובב בעולם בלי למצוא מקום... לכל היוחאיים האלו.

זהו, עכשיו סוגר את הלב, נועל אותו. עוטה שיריון עשוי מעור פיל, ונכנס לכוננות ספיגה... 

הגבת לי? אין לי מושג איך כל הדרשה הזאת רלוונטיתהסטורי
אני לא 'הציבור', אני בן אדם אחד. באופן אישי אני מכיל כל מיני אנשים שונים, מכל מיני ציבורים, שאני בקשר איתם בחיבה רבה, וזה לא סותר שיש ביקורת על התנהלות.

פעם שמעתי שבזוגיות - אם כל אחד לומד את ההדרכות שלו, תהיה זוגיות מדהימה, אבל אם כל אחד מבני הזוג, 'קורא את הספר' שפונה לשני - תהיה זוגיות קנטרנית ומזעזעת.

לגופם של דברים - אני חושב שהיא בהחלט צודקת בקריאה לציבור הרחב/לרשויות לנהוג אחרת. אבל לך, כשאתה שואל את עצמך האם להתגייס, השאלות שהיא מעלה לא רלוונטיות.

אם נכון (ומצווה!) להתגייס, צריך לעשות את זה גם אם לא אוהבים אותך. אם לא נכון, אז לא משנה כמה אוהבים.

כשאתה נכנס למגרש ביתי של מתגייסיםדי שרוט
וחלקם הם משתמשים שכולים ואתה מנופף להם בגאווה על עריקות מה ציפית שיקרה? שעוד פעם הציבור הדת"ל יוריד את הראש בריגשי נחיתות כמו שהיה 78 שנה? שמתוך אהבתם אליך הם ילטפו לך את האגו?

הנהי וההתבכיינות לא תרשים כאן אף אחד.

אני לא נדהמתoo

זה צפוי מאד

אין באמת ציבור שהוא 'טוב'

לכל חברה יש מעלות וחסרונות

ככל שאדם נותן ל'ציבור' או לחברה אליו הוא משתייך

להשפיע עליו יותר

הוא פחות הוא עצמו

ויותר בובה של החברה

והפסקה הזו נהדרת

'לתת לעצמי ולעולם מרחב בטוח להביא את עצמם כפי שהם באמת, בלי לפחד ולהסתיר.

להעריץ ולחבק ולאהוב את הנפש שלנו כפי שהיא, כי גם הכישלונות, העיוותים, השריטות, דווקא הם פותחים שביל עמוק אל הנפש. הם המראה הכי יפה של הנפש.'

ממש לא התגאתי..מחפש אהבה

הפוך, אני מכבד ומעריך מאוד אפילו שלא גדלתי על זה, ואני גם רוצה להיות חלק מזה ברמה כזו או אחרת.

נראה לי לא קראת לעומק את מה שכתבתי.

אני מדבר על האהבה לכל יהודי שהתמוססה תחת מגפי הגיוס.

על הקבלה של כולם, שנעלמה תחת דורסנות הגיוס.

ובעיקר על זה שכולנו, בתוך הלב, לא באמת חושבים שאפשר לפתור משהו בדורסנות, אבל בפועל זה הכלי המרכזי שאנחנו משתמשים איתו נגד החרדים.

רק תנסו להיכנס לראש של חרדי שעובר בימים האלו את מה שאתם עושים לו...

דורסנות הגיוס? "מה שאתם עושים לו"?מרגול

המשתמט עושה לעצמו

ודורס את סביבתו

בכנות, בהתחלה בעיקר כאב לי ברמה הרגשית-לאומית, על האדישות כלפי המאמץ שלנו, על זה שאתם מוציאים עצמכם מכלל ישראל, על זה שאתם לא זוכים לקחת חלק בהגנה על העם והארץ ובתקומת ישראל.

אתה יודע כמה זמן מנסים בדרכים נעימות וכמעט התנדבותיות מבחינת הפרט לעודד גיוס בחברה החרדית?

והאמת? מי שצריך להרים את הכפפה ולמצוא דרך שממש תתאים לאורח החיים החרדי לשרת בצבא זה החרדים! איך אין לכם רצון לשרת בצבא ולהגן? איך אתם לא באים ומתחננים שיתנו לכם להתגייס, ובמסלול מותאם?

לא, מבחינתכם אתם לא מתגייסים, ואם רוצים שתתגייסו אז אנחנו שאר העם הם שצריכים להתאמץ ולהציע פתרונות ולדחוף אליהם.

איפה אתם??

ושלא בדורסנות אפשר לפתור משהו?אריק מהדרום

או שהאסטרטגיה היא להמשיך לתת לפרזיטים ולמשתמטים לזרום?

מה בעצם הטענה? שלא מצאו לך תפקיד בצה"ל כמאלף אריות אסייתים לבקנים אז אתה חותם בלשכה?

ראשית, הציונות הדתית אינה מקשה אחת, כידוענקדימון

שנית, גם מי שיש בו אהבה והכלה הוא לא אוהב להיות פראייר, וגם אינו מחויב להסכים לכל מעשה ומחשבה של מושא ההכלה. החרדים הם חלק מהגוף של עם ישראל, אבל זה לא אומר שאם יש חולי אז מתעלמים ממנו. הרי בסופו של דבר מהי הטענה (שלנו) עליכם, שאתם מוציאים את עצמכם מן הכלל ולא מתחברים עם הכל; שאתם מסתגרים מאחורי החומה בלי להושיט יד; שאתם לא משתמשים בכוח שלכם כדי להועיל. האם מי ששונא מחפש לרחק או לקרב?

ואם יורשה להוסיף שיש משהו צורם בביקורת על "אהבה והכלה" מפיו של ציבור שעד היום ממשיך לבוז למזרוחניקים, לישיבות שלנו, לגדולי הרבנים שלנו, לספרים שנכתבים אצלנו, למסירות הנפש ההיסטורית שלנו להתלכלך גם עבור החרדים. האם הרב לנדו לא אמר שהבחורים שלנו מתים בקרבות בגלל שהצורה שלהם מעוותת? האם לא ביטלו את תואר הכבוד הרבני של הרב גורן בעקבות מחחוקת הלכתית? האם הפוליטיקאים החרדיים, "שלוחי דרבנן" של המועצות, לא משתלחים השכם והערב בציבור שלנו? האם תרצה שאצטט מפניניו של "הרב" גפני או שאחוס על כולנו ואימנע מכך?

מה עם העבודה האישית אצלכם? אתם זוכרים גם אותה או שאתם זוכרים רק את העבודה שלנו?  אני מניח שאתה לא מחפש להכאיב בכוונה, אבל זה קורה.

כל מילה בסלעפשוט אני..
צודקים..מחפש אהבה

מסכים עם כל מילה.

תודות..מחפש אהבה

תודה לנקדימון - שמת לי מראה לפנים, בזכותך הבנתי יל עצמי ועל מידותיי משהו שבחיים לא ידעתי שקיים בי.

תודה למרגול - על התובנות המאלפות.

תודה לדי שרוט על התוכחה המיישרת.

תודה לאריק שלא נפגע ממני.

וגם תודה למישהי אחת שפירגנה. 

אני מניח שאתה צינינקדימון
ובכל זאת דע לך שאני מאוד משתדל ללמוד מהשירשורפלצת הקודם שהסתיים בטעם מר מאוד.

אפילו התלבטתי אם לבקש מצ'אט ג'יפיטי שיעדן את התגובות שלי (ואני רציני). בסוף היה נראה לי שהפעם אני מצליח לשמור על טעם סביר. מקווה...

לא, זה דווקא לא היה ציני. בכלל לא.מחפש אהבה

לימדת אותי על עצמי משהו חשוב מאוד. ועל זה אני באמת מודה לך

נכנסת לבית של מישהורקאני

ירקת לו בפרצוף

ואז התבאסת עליו שהוא לא מכיל ומחבק אותך

אני באמת לא מבינה מה מטרת הפוסט הזה

זה נראה נטו רצון להתגרות

ננה בננה אני עריק ואתם לא

עם זה אני לא מסכיםמחפש אהבה

חוזר אחורה להודעה הראשונה.

לא רואה איפה ירקתי למישהו בפרצוף.

הפוך, הגעתי כקורבן, באתי לשתף ולקבל תמיכה.

אז נכון, מסכים עם המשפט השני שאני לא צריך להתבאס שלא מכילים ומחבקים אותי פה.

אבל להגיד 'ירקת לו בפרצוף' - צר לי אבל הלכת רחוק מידי.

את הדבר הכי חשוב לא אמרתימחפש אהבה

בסוף מה שעומד בבסיס של הכל זה משהו אחד:

יש הרבה חרדים שרוצים להתגייס ולתרום למדינה.

אבל מרגישים שבמערכת שרוצים לשלב אותם אליה אין מישהו משלהם שדאג להתאים את המערכת אליהם.

בשבילכם, הצבא עבר המון שינויים, והוקמו בו המון תשתיות בשביל שאתם תוכלו לשרת בו בלב שקט.

בשבילנו לא.

הצבא עוד לא מתאים לנו. גם המסגרות החרדיות.

לא יעזור כלום, לי יש גנים של חרדי. חרדים הרבה פחות מחוסנים ממכם.

חרדי ייפול בצבא כפי שהוא היום ודתי לאומי לא. נקודה.

במקום להתשלח בואו ננהל שיח פורהמחפש אהבה

מה אתם אומרים על הטענה האחרונה שכתבתי?

כבר עניתי על הטענה הזו בהודעתי הקודמתמרגול

אתם טוענים שהצבא לא מותאם לאורח החיים שלכם. סבבה מקבלת

אבל אתם מצפים שמי שיפעל בשביל לשנות ולהתאים זה אך ורק אנחנו, הציבור המשרת

אתם מאוד רוצים להתגייס, אבל במקום מותאם?

יאללה תילחמו על זה! תקימו ועדות שמטרתן ליצור פלטפורמה מותאמת בצבא. ועדות שיש בהן חרדים! שמכירים את הצרכים וכו.

אבל זה לא באמת קרה עד היום, נכון? לפחות לא בצורה רחבה ומשמעותית.

אז זה נשמע לי כמו רק עוד תירוץ.

הצבא לא התאים את עצמו לדתל סתם כך ולחרדים לא. זה קרה כי הדת"ל באו לצבא והציפו מהשטח ונלחמו על מקומם בצבא. הן על כך שיהיה להם מקום, והן על כך שיהיה להם מקום שמותאם לחיים דתיים.

והחרדים איפה?

נצח יהודה וחשמונאים זה מבורך, אבל זה קומץ. 

למה המסגרות החרדיות לא מתאימות?נקדימון
אם בצעירים עסקינן, אז יש את ישיבות ההסדר החרדיות שיש להן גב חזק למיטב ידיעתי.

אם במבוגרים עסקינן, הניחא לנצח יהודה אבל מה חסר בחשמונאים?

ואם בשאינם קרביים עסקינן אז באמת ייתכן והרכבת כבר יצאה מהתחנה בשלב זה, אם כי יש לי אישית רחוק משפחה שהלך דרך "קודקוד" ובפעם האחרונה שראיתי אותו הוא היה עדיין חרדי כמו שהיה לפני כן.

אכן יש תלונות שהן לא על הפרט אלא על הציבור ככלל, בעיקר על המנהיגים הרוחניים, המתחזים לרוחניים, ושאינם רוחניים בכלל. לא לכל סיפור פרטי של אדם חרדי יש פיתרון ברגע הנוכחי. זה נכון. מסיפור כזה הציפיה תהיה ביחס לדור הבא שלו...

להגידרקאני

אני עריק מזל טוב לי 

כשאנשים פה מוסרים נפש וחלקם איבדו קרובים

זו יריקה בפרצוף

ועוד להוציא את עצמך קורבן

מחילה אבל אתה קצת מנותק

מסכים. אני מנותק, אבל לא יורק בפרצוף.. ח"ומחפש אהבה
אשמח מכאן והלאה תגובות לעצם הנושאמחפש אהבה

מה אתם אומרים על התחושה של החרדי שהוא לא מחוסן, ולכן הצבא לא מתאים לו.

צעד קטן לאדם היחיד, צעד גדול לעם ישראל כולונקדימון
אם נתעלם רגע מהטרמפיסטים שבשבילם גיוס חרדים זה באמת רק עוד טקטיקה למטרותיהם הרעות,

מה שמבוקש מהציבור זה לא ייאוש אלא התחזקות. לא ויתור אלא תחילתו של לימוד. לא נסיגה אלא שימוש בכוח הציבורי כדי לדרוש את מה שהוא צריך.

המודעות צריכה לתסוס בציבור כדי שהתיקון יקרה. בסופו של דבר, במחילה על הניסוח, התורה קצת יצאה מאיפוס והתחושה הזו עצמה שאתה מתאר יכולה להיות מנוף לתיקון. לפעמים דברים צריכים "ותעל שוועתם" כדי שמלמעלה יגיע בחזרה הד לבקשה.

מובן שאתם לא מחוסניםאריק מהדרום

אבל היה לכם 78 שנה להתכונן לארוע הזה ואז פתאום הוא הגיע לפני שנתיים וחצי ואתם לא מוכנים.

אף אחד לא הכין את הציבור הדתל לצבא לפני 78 שנה, הרב שלמה גורן הרים את העניין הזה לבד על הכתפיים שלו.

ואני אגיד לך יותר מזה, יותר מסוכן מהצבא זו האקדמיה מבחינת התאמה לחרדים ובכל זאת חרדים נכנסים בהמוניהם לאקדמיה חלק בתוכניות מתואמות לציבור החרדי וחלק לא.

כאשר אתה רואה אשה טובעת בנהר אתה לא עוצם עיניים כחסיד שוטה, אתה מציל אותה או קורא לעזרה, אתם נקראים אל החזית, לתת כתף ולהחליף מילואימניקים עייפים ולקחת אחריות על עם ישראל, זה לא הזמן להתפלפל אם 4:45 מותר להתפלל שחרית או לא, פשוט תפסיקו לערוק.

מה שלומכם אנשים? משיח נאו בפומ!
חיים נושמים יומיום ב"הל המשוגע היחידי

אני מבין שאת מהוותיקות פה

חסדיזיויק
מישו יכול להסביר מה הסיפור של 'ל המשוגע היחידי'?מחפש אהבה
מה אתה רוצה לדעת?ל המשוגע היחידי
אתה מגיד קצת לא לעניין, סליחה על ההתקפהמחפש אהבה

קמתי במצב רוח קרבי..

מחילה.ל המשוגע היחידיאחרונה

אשמח להבין מה הפריע לך, כי אני לא ראיתי שום בעיה במה שכתבתי.

(אני גם לא מגיב פה הרבה בכללי...)

משהו יפה שפגשתי..מחפש אהבה

עוד סיפור, הפעם עם בחור. הבחורצ'יק שאני מדבר עליו הוא מוכשר בקנה מידה. מעמיק, חכם, נבון, בעל מידות, ו---מכיר היטב את מעלותיו. 

ובכן, קרה שבתקופה מסוימת בישיבה הבחור התחיל להתנדנד. פתאום הצוות אינו מרוצה ממנו. הוא נכנס לעימותים עימם. הוא אינו מרוצה מהצוות. הם "יורדים לחייו" ומשפילים אותו. הם אינם מכירים בערכו ובמעלותיו, וכו'. 

הקרוסלה מסתובבת שמאלה וצוברת תאוצה. קרב ההאשמות — ממנו אליהם ומאליהם אליו — מביא אותו מהר מאוד הביתה. זהו! אי אפשר לשרוד איתו יותר בישיבה. הוא מעיב על כל הסדר ועל כל ה"טעם הטוב" שבישיבה. 

"אז מה אתה אומר, שלוימי? תסביר לי בצורה פשוטה: מה קרה לאחרונה בישיבה"? "כלום. אין לי מה להסביר עוד. הם אנשים רדודים. לא מבינים אותי. חושבים שאני בשר ודם כמו כל שאר הבחורים בישיבה. לא מבינים שיש לי נפש. שיש לי נשמה מעמיקה. לא מאמינים שכשאני אומר משהו — אני מתכוון לכך ברצינות. חושבים שאני עוד איזה "מתבגר" שמנסה להתמרד עליהם, וצריך "להעמיד אותו במקום" באמצעות דיכוי מתמיד והשפלות חוזרות". 

אז אתה מרגיש שהם משפילים אותך? - "מאוד." "תגיד לי, שלוימי, מה בעצם אתה רוצה מהם?" - "שיבינו אותי"! "עוד משהו?" - "שיעריכו אותי". "עוד משהו?" - "שיכירו בי". 

כאן כבר עצרנו. כי פתאום לא דיברנו על הצוות. לא דיברנו על הישיבה. לא דיברנו על השפלות, ולא על ויכוחים. דיברנו על צורך. צורך עמוק מאוד. הצורך שיראו אותי. הצורך שיגידו לי שאני שווה. הצורך שמישהו שאני מעריך – יעריך גם אותי. 

"תגיד לי", המשכתי לשאול אותו, "אם מחר בבוקר ראש הישיבה היה קורא לך לחדר שלו, מניח יד על הכתף שלך ואומר לך: 'שלוימי, אני מעריך אותך. אני יודע שאתה בחור רציני. אני יודע שיש בך עומק. אני יודע שאתה רוצה טוב' – כמה מן הכעס היה נשאר?" הוא שתק. ואז חייך. "לא הרבה", הוא הודה. 

"אז יכול להיות", שאלתי בעדינות, "שכל המלחמה הזאת היא בעצם מלחמה על הכרה?" הוא שוב שתק. והפעם השתיקה הייתה ארוכה יותר. "יכול להיות", הוא אמר לבסוף. 

וכאשר הגענו לנקודה הזאת, התחיל להתברר דבר נוסף. אדם שנלחם על הכרה, עושה לפעמים דברים שלא באמת מתאימים לו. הוא מתווכח יותר מדי. הוא מקצין. הוא מזלזל. הוא לועג. הוא חייב להוכיח. הוא חייב לנצח. הוא חייב להראות לאחרים שהם אינם מבינים, כדי להוכיח לעצמו שהוא כן. 

"תגיד לי בכנות", שאלתי אותו, "יכול להיות שהיו פעמים שלא באמת נלחמת על האמת – אלא על הכבוד שלך?" הוא הוריד את העיניים - "כן." "ויכול להיות שלפעמים זלזלת בערכים שהיו חשובים להם?" - "כן." "ויכול להיות שלפעמים ניסית להראות להם שהם קטנים ואתה גדול?" - "כן." 

וכאן קרה הדבר היפה: הוא לא נשבר. הוא לא הובס. הוא לא הוכרע. הוא פשוט פגש אמת. ופתאום נעשה לו קל יותר. כי כל עוד הוא היה משוכנע שהוא הקורבן היחיד בסיפור, הוא היה חייב להמשיך להילחם. אבל ברגע שהוא הסכים לראות גם את החלק שלו – המלחמה הפסיקה להיות נחוצה. 

"אתה יודע מה?" הוא אמר. "אני חושב שאני רוצה לדבר איתם." "להתווכח?" - "לא." "להסביר?" - "גם לא." "אז מה כן?" - "לבוא עם דגל לבן." אבל לא דגל לבן של אדם שהפסיד. דגל לבן של אדם שהבין שהניצחון אינו הדבר החשוב ביותר. דגל לבן של אדם שהבין שאפשר לומר בפשטות: "רבותיי, גם אני תרמתי למריבה הזאת. גם אני רציתי מכם הכרה. גם אני נפגעתי. גם אני ניסיתי לפעמים להכריח אתכם לראות אותי. 

והאמת היא, שכמה שאני נראה חזק – אני עדיין צריך לשמוע מכם לפעמים שאני בסדר".

וזוהי, אולי, אחת המתנות היפות ביותר של הענווה: היא אינה גורמת לאדם לחשוב פחות על עצמו. היא גורמת לו פחות לעסוק בעצמו. היא אינה מוחקת את המעלות - היא משחררת את האדם מן הצורך להוכיח אותן בכל רגע מחדש.

לתחושתי אתה מבטא את עצמךנקדימון

ולא את ציבור הבית שלך.

אולי יש קבוצה של חברים מסביבך שזה השיח בה, אבל זה לא מה שעובר על הציבור כולו, לא מה שקורה בעיתונים החרדיים, לא מה נאמר אצל הרבנים, לא מה שהיה במשך היסטוריה שלמה.

ויש לציין שאתה שם אותנו במילכוד, כי אם נהיה "נגד" מה שאתה אומר אז זה פוגע בך, ואם נהיה "בעד" אז אנחנו נעשה שקר בנפשנו.

תוכל לעזור לנו להבין איך לשוחח איתך?

שאלה טובה..מחפש אהבהאחרונה

יש לציין שגם אני מתמודד עם השאלה הזו, בקשר לאיך לתקשר עם עצמי

הזמר שהכי נגע לכם בלב...מחפש אהבה

מי זה?

יש כמה, אני חושב שאצלי זה שירים ספיציפיםל המשוגע היחידי

וגם תלוי בזמנים.

לאחרונה נגע בי השיר "שווים"

יש מלאShandy

יש לי מלא שירים וזמרים

כל שיר כמעט ונוגע בי לא משנה באיזה שפה..

אבל יש זמר שאני ממש אוהבת

זה רון בוחניק

המסתערבמיפ
זמרים הם הרופאים הכי טובים שיש למדע להציעאנימהאחרונה
הוכתר כמשפט האווילי ביותר בתולדות המוזיקה העברית בעת החדשה
יאוש - זה בלקסיקון שלכם?זיויק
אני מתלבט בקשר לנושא מסוים אם זה שם
אצלי זה נוכח הרבה..מחפש אהבהאחרונה

כל פעם כשאני מצליח לצאת ממנו, אני מופתע כל פעם מחדש.

ת'אמת, שזה לא בדיוק 'מצליח' אלא שהשם מוציא אותי ממנו.

אבל נשמע מסקרן הנושא

אוח... ימים סוערים...מחפש אהבה

במיוחד!

היי בונבוןמיפ
בא לפו הרבה?
תגובה מוזרה בעליל - אני חייב לומר..מחפש אהבהאחרונה
לגמריל המשוגע היחידי

כולם פתאום עוברים שינויים ביחד

משבר שקט עם אחותי הגדולה שמכאיב לי.אוריאנה

משהו שיושב לי על הלב תקופה ואני לא רוצה

לפתוח עם המשפחה

כי זה יכול להעכיר אווירה וזה לא מה שאני רוצה שיקרה.

אחותי הגדולה ואני לא תמיד היינו החברות הכי טובות.

קשר סבבה היו שנים יותר, היו שנים פחות.

היא התחתנה כמה שנים לפניי

והכל ממש בסדר,

אני נשואה עם המשפחה שלי,

היא נשואה עם המשפחה שלה.

באופן כללי היא בקשר הרבה יותר טוב עם המשפחה של בעלה מאשר המשפחה שלנו.

שם היא מרגישה ממש ממש חלק.

היא מגיעה לכל האירועים, הם נמצאים אצלם המון,

היא בקשר ממש טוב עם האחיות שלו.

ממש חלק מהמשפחה לגמרי.

בדיוק הפוך מאיך שהיא מרגישה איתי.

לאירועים שלי היא אפילו לא תמיד באה.

לכל מיני דברים שאני מזמינה היא די מתחמקת.

והשבת,

מישהי מהמשפחה

הייתה אצלה עם בעלה והילדים,

ופתאום הבנתי משהו,

שאני אף פעם לא הייתי אצלה בבית.

היא מעולם לא הזמינה אותי, או מישהו מהילדים שלי,

או את בעלי.

אין שום שיח כזה.

איזה פעמיים כשעברנו קרוב לעיר שהיא גרה בה,

אפילו הזמנתי את עצמי,

ופעם אחת היא פשוט לא ענתה כל היום,

ופעם השנייה היא התנצלה שהיא לא בבית.

אבל היא אף פעם לא אמרה,

אבל תבואו ביום אחר, בואו ננסה פעם אחרת.

אף פעם לא הזמינה מיוזמתה

אותנו אליה.

אני לא יודעת אם הבעיה היא אצלי או אצלה.

אולי זו פשוט תחושה כללית.

אני מרגישה שלפתוח את זה ייצור אווירה עוד יותר כבדה וממש ריב.

אני יושבת עם עצמי, ודי מתוסכלת.

לא כי אכפת לי מביקור כזה או אחר,

מעוד פעם לבוא אליה או שהיא תבוא אליי,

אלא פשוט

כי האווירה במשפחה לא כל כך

זורמת מאוחדת ומגובשת, והם פשוט

לא מרגישים חלק מאיתנו.

אין לך שליטה על הצד שלה. רק על שלךמשה

את יכולה להרגיש. קודם כל.

אפשר להציע/להזמין. אפשר לעשות את 'העבודה' בצד שלך. אבל בצד שלה,  אם היא לא רוצה אין באמת משהו שאת יכולה לעשות. זה שלה.

נכון. אבל יושב עלייאוריאנה
'אוריאנה שזה יושב עליי'משה
תנסי לכתוב קצת ולגשש בנפש מה באמת כואב לך. מרגיש לי כמו  משהו משפחתי או אחריות שלקחת על מישהו אחר.

לכתוב. שוטף. בלי הפסקה. לפחות 5 פסקאות.

לא רוצה להכניס לך רעיונות לראששלג דאשתקד

אבל לצערי שמעתי על כמה סיפורים כאלה, שהמקור שלהם היה איזו חוויה לא נעימה מלפני הרבה שנים. אולי בעלך החמוד עשה משהו ששידר משהו... (לפעמים זה איזה תת מודע מדברים מהילדות, שמעוררחם אצלה קנאה או כאב כלשהו. כל עוד את הקטנה, יש יותר סיכוי שאת לא זוכרת/מודעת להכל).

את יודעת מה פער הגילים ומה הגיוני וכדו'.

בכל מקרה, אין המון מה לעשות עם הדברים האלה. נשמע שאתן חיות בטןב למרות הקרירות הזו, אז אולי אפשר להניח לזה ככה...

כן כנראה. אין איזה טראומה מהעבר.אוריאנה
פשוט לא היינו הכי קרובות, עכשיו כשהילדים ממש בגילאים קרובים זה מציק.
פשוט כואב...ארץ השוקולד

יכול להיות חוויה ישנה, אבל יכול להיות יותר אופי שמשהו באופי שם נח לה יותר מהאופי במשפחה.

היי מכיר קצת מקרוב.. עובר משהו מאוד דומה..אבי שם

לא רוצה לפרט אבל מישהו מהמשפחה- שאני מאוד מאוד אוהב ורוצה קשר חי- לא כל כך קשור אליי בלשון המעטה, בשלב כלשהו פתאום קלטתי שמאז שהתחתן כשמגיע אלינו שבתות לא היה אומר לי שלום ישיר/נותן איזה חיבוק/ אפילו לא מיישיר מבט. לאחים אחרים כן.

אותו דבר כשהיה הולך, כואב לי מאוד. ברור לי שלא ממקום רע.

פתאום גם קלטתי שהמון דברים שאני עובר לאחרונה הוא אפילו לא מודע אליהם. אפילו ברמה הטכנית ובטח שלא בקטע ריגשי.

הוא גם מאוד מאוד מחובר למשפחה של הצד השני ומרגיש שם בבית (כל הכלות והחתנים שלהם זה ככה)..

אבל יש כמה דברים שדי ברורים לי לוידע למה אבל נראלי אין היגיון בלא להסכים עם זה.

כמובן הכל רק לדעתי והרגשתי..

א- לומשנה כמה הוא מרגיש טוב עם המשפחה של הצד השני, ברור שכמו שהוא חסר לי ככה אני חסר לו, אין תחליף למשפחה, אח או אחות, לכן, אם אנחנו מדברים על חוסר אמיתי, שהוא לא רק דמיון בראש שלי ברור שגם הצד השני סובל מהמציאות הזו ורוצה משהו אחר..

ב- בחיים בחיים אני לא אסכים עם אמירה של לא נורא תוותרי ותמשיכי ככה, סך הכל אין מריבות.. (לפעמים חוסר קשר כואב וקשה הרבה יותר ממריבה, וגם אם לא), ברגע שיש תביעה (דו צדדית, ושוב, כנראה שיש) לקשר עמוק, אם לא נרווה את זה, זה לעולם לא סתם 'יירגע'.. זה יעני תביעה בנפש שתישאר..

ג- אז לעצמי אני אומר.. קודם כל לא להתייאש מהקשר. ואז גם לא לכעוס על הצד השני.

ד- אולי לאט לאט לפתח איתה קשר. אבל ממש לאט בהדרגה, לשלוח הודעה, להגיד שלום. ומתישהו אפילו לדבר על עצם הניתוק. לצערי בשלב די עוד אין לי ניסיון..

בהצלחה ממש!

האמת, סורי אבל נחמד לדעת שיש עוד איתך בסירה..

סורי אם כתבתי בביטחון מדי..אבי שם

פשוט הרגשתי הזדהות ממש חזקה עם המון פרטים שכתבת. וכמה תגובות, סליחה, אבל נראות לי ממש מוטעות שיובילו לעוד כאב וחיים פחות בריאים..

ממש מקווה להצלחתך

טוב מאד שאת רגישה לענייןזיויק

זה נראה כאילו תוצאה של מה שהיה בבית ההורים קודם.

זה מאד מוערך שאת מרגישה את החוסר ואת זה שצריך אחרת.

האם לדעתך אפשר לבנות קשר חדש?

את רוצה בזה?

קשה מאוד מאוד מאוד!!!מחפש אהבה

דווקא אחרי הנישואין מגלים כמה אנחנו צריכים את האחים שלנו הרבה יותר מאי פעם..

❤️❤️❤️אנוני.מיתאחרונה
אוף! מחפש מישהו אחד בעולם שיבין אותי...שבור לרסיסים

אולי יעניין אותך