האם להתחתן בתוך השירות הצבאי ?Shira336
חבר שלי ואני כבר שנה וחצי ביחד.. לפני חודשיים הוא התגייס לנצח יהודה ואנחנו ממש לא רוצים למשוך עוד את הקשר הזה מחוץ לנישואים... השאלה היא האם כדאי בתוך השירות הצבאי ? (קרבי) או לחכות עוד שנתיים לסיום השירות ?
אנחנו מאוד מתלבטים מה לעשות ונשמח מאוד לעזרה ויעוץ שלכם.. תודה
מזלמתן תורה
טוב על ההחלטה ללכת לחתונה

אני חושב שאם השירות הקרבי קריטי לו, אז שווה לחכות עוד זמן בשירות ואז אחרי שהוא יסיים את ההכשרה והטירונות, יהיה יותר קל להרגיש אם זה מתאים תוך כדי שירותי יש הרבה זוגות שהתחתנו תוך כדי שירות והיה להם טוב

אם השירות הקרבי לא קריטי לו כ''כ אז שווה ללכת על תפקיד עורפי, וככה תוכלו להתחתן בנחת תוך כדי השירות, וזה יעזור לכם גם הקטע של היציאות שלו הביתה..👍
תודה רבה לך Shira336
לא שייך,ד.

"לחכות עוד שנתיים"...

[גם שנה וחצי עד כה, זה לא דבר שראוי לכתחילה. מכירים לקראת נישואין. אבל לא מדברים על מה  שהיה]

אז צריך לראות: או שמפסיקים, וחוזרים לבדוק כשמגיע זמן שנראה לכם מתאים - או, אם אתם בטוחים שאישית אתם בשלים לנישואין, ורוצים זה בזה, אז להתחיל להזיז את העניינים, בהתחשבות בזמן המתאים תוך-כדי.

מצטרפת!^!!מירב!!
זה תלוי בךרינגטון
רוב הנשים סובלות כשזהבעל בצבא..
זה לחיות לבד ולהשאר לבד בבית ונפגשים פעם בשבועיים..

שמעתי שיש כאלה שגרים ביחידת דיור צמודה להורים ואז זה יכול להקל על הבדידות בתקופה הזאת..
בנצח הנשואים יוצאים כל שבוע בחמישיצלם אלוקים
חבל שנכנסתם למצב הזה, כי ברור שעדיף להתחתן כמה שיותרחסדי הים
מהר, ומצד שני יש לאו מפורש של "לא יצא בצבא" אחרי החתונה.

הכי עדיף, שהוא יצליח להשתחרר לגמרי אחרי החתונה, אבל אני מעריך שזה לא יקרה, אז אולי לסמוך על ה'חתם סופר' שאומר שאם האדם כבר התחיל את הצבא ויש לו הסכם איתם, אז אין איסור של "לא יצא בצבא".
למה להגיד חבלישי יונה
זה סתם מבאס אין צורך להעביר ביקורת על דבר שהוא לא בר תיקון.
יש צורך. הם כבר לא יכולים לתקן, אבל זו לא שיחה אישיתmatan
לא מדויקאריי
הלאו של לא יצא בצבא מדבר על מלחמת רשות, וברור שהיום זה מלחמת מצוה. לכן אין שום איסור.
וגם זה לא מדויקרינגטון

כי גם במלחמת חובה/מצווה, מדובר שהם יהיו תומכי לחימה ולא קרביים.

במלחמת מצווה הכל יוצאים...matan

אז איך יש אנשים שלא בצבא?
כלומר - לא כזה פשוט להגיד ש"מלחמת מצווה" וזהו.

כי אין צורך בכולםברגוע

לא פלוג רבנןmatan

זה חילוק שלא מופיע בפוסקים. זה חילוק שעושים היום ולכן ההגדרה של "מלחמת מצווה" שדוחה לאו של "לא יצא" לא תופסת כלפי

אדם פרטי, כי לא צריך אותו באופן ספציפי, כמו שלא צריך הרבה אחרים.

לא הבנתיברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע! בתאריך י"א בשבט תשע"ח 21:55

כתוב במשנה שהכל יוצאים למלחמת מצווה, אפילו חתן.
ז"א שבמלחמת מצווה אין את המצווה "נקי.."

נכוןmatan

כתוב הכל - ולכן, מלחמת מצווה מחייבת את כל עם ישראל לצאת למלחמה.
אם תגדיר את המצב כרגע כמלחמת מצווה- כולם צריכים לקום ולהיכנס לצבא.

אז יש שתי אפשרויות של פוסקי דורנו.
או גישה שאומרת שזו מלחמת מצווה, אלא שלא כולם צריכים להתחייל כי לא צריך את כולם ואפשר באחרים שנמצאים כרגע בצבא,
ואז אותו בחור הוא גם לא נצרך בדווקא להיות בצבא, הרי הצבא יסתדר גם בלעדיו כמו שהסתדר עד עכשיו, וחזר הדין של "נקי".

או גישה שאומרת שזו לא מלחמת מצווה באופן כללי, כי המלחמה מתנהלת כמלחמת בט"ש, וזה לא נכנס להגדרה של מלחמה כלל.

...ברגוע

לפי כל הגישות ברור ש"כולם" לא הכוונה שכולם חייבים להלחם,

גם בכניסה לארץ ובמלחמת עמלק לא כולם נלחמו.

המשנה שם היא בהמשך למשנה הקודמת, שהשוטרים מדברים אל העם- "הירא ורך הלבב",

ומחלקים שזה רק במלחמת רשות, אבל במלחמת מצווה הכל יוצאים- אפילו חתן

ז"א שחתן שיוצא למלחמת מצווה אין עליו איסור של "לא יצא בצבא".

הוא לא חייב להתגייס אם יש אחרים, אבל אם התגייס לא עבר על איסור.

לא מדוייק כללmatan

לפי כל הגישות ברור שכולם זה כולם בלי יוצא מן הכלל. 
זה לא המלצה לצאת, זו חובה דאורייתא על כל אדם ואדם ולכן יוצא אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה.
אלא שלא כל אחד יכול להיות בחזית- נכון, יש מי שיושב על הכלים. וכך גם כלה יוצאת כי היא יוצאת להיות חלק מהמערך התומך,
אבל זו לא שאלה של רצון או צורך ואף אחד לא חילק. 
כי פעם באמת לא היה חילוק כזה, או שכולם נלחמים או שזה לא מלחמה.
זה אומר שיציאה למלחמת מצווה דוחה "נקי יהיה", בתורת דוחה ולא בתורת ביטול.

אהה?ברגוע

אז אין היתר לאף אחד ללמוד בישיבה ולא להתגייס?

לפחות חלק מהדעות חולקות על מה שכתבת, ולא מהסיבה שהיום לא נחשב מלחמת מצווה.

בכל מבצע בעזה כל עמ"י צריך להתגייס?

ומעניין מאיפה הבאת שכולם נלחמו פעם בכל מלחמה.

אה?matan

בפשט, אם תגדיר את המצב כיום "מלחמת מצווה"- אין היתר לאף אחד שלא להתגייס.

איזה חלק מהדעות חולקות על מה שכתבתי.
הסברתי שיש בפוסקי ימינו שתי גישות-
אחת שזו לא מלחמת מצווה.
והשנייה, שיש לחלק בין מי שנצרך למי שאינו נצרך.

ולשתי השיטות אפשר לומר שלומדי תורה או נשואים לא יתחייבו.

גם "מבצע" בעזה לא בטוח שנקרא מלחמה... אבל באופן עקרוני כן, אם זו מלחמת מצווה.

אתה מכיר מלחמות של פעם? גם בפסוקים מובא כמה פעמים שקוראים לכל העם או לחילופין ביקורת על שבטים או קבוצות שלא

השתתפו בקרבות(אהמ הפטרת שבת שירה)

וגם מבחינה היסטורית, כדי שהתקלות כוחות תיקרא מלחמה היא צריכה להיות יותר ממאבק משטרתי בכנופיה.

יופיברגוע

פשוט בתגובה שלפני כתבת- "זו לא שאלה של רצון או צורך ואף אחד לא חילק"

אז לא הבנתי למה אין חילוק..

דבורה כעסה שלא שלחו נציגים מהשבטים ההם, לא שכל השבט צריך להצטרף.

במקום להמשיך להתווכח תראה תשובות של הרב ליאור:

השאלה נכונה, אבל ההסבר פשוט: הדין הזה, שמי שנשא אישה משחררים אותו ודינים נוספים, אמורים במלחמת רשות אבל לא במלחמת מצוה. פה אנחנו נמצאים במצב שהרשעים האלה מתנכלים לישובים שלנו בדרום, והיו מוכרחים לצאת כדי לבער את הרשעות הזו. זו מלחמת מצוה כמו שהרמב"ם אומר: "עזרת ישראל מיד צר שבא עליהם". לגבי מלחמת מצוה יש ביטוי בחז"ל: "הכל יוצאין, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה". הפטור לחתן הוא רק במלחמת רשות.

שאלה:
בתי מתעתדת להינשא לבחור מישיבת הסדר, שסיים את חלקו בצבא. הוא רוצה לעשות קורס קצינים במשך תשעה חודשים, שבמהלכו יגיע הביתה כל שבועיים, ולאחר מכן יהיה מחויב לשנה כקצין קרבי. האם בריא להתחיל כך נישואין?

תשובה:
לכתחילה לא הייתי ממליץ לעשות היכרות בשלב כזה, כי זה מקשה על האשה. אולם במקרה זה, כיוון שכבר הכירו, עדיף שיתחתנו עכשיו מאשר שימשכו את ההיכרות ללא חתונה זמן כל כך רב.

הרב יעקב אריאל:

אם האימון נחוץ לכוננות מלחמה אין לפטור את החייל מהאימון 
במלחמת מצוה יוצא חתן אפילו מחופתו

אוי...matan
לצטט דברים בלי להכיר סוגיה לעומק זה חסר ערך.

וגם לא הבנת את התשובות ככל הנראה.

הרב ליאור אומר-
המבצע הספציפי בדרום היה מלחמת מצווה, לא כך חייל בבט"ש. ההפך הרב ליאור מדייק שהמבצע בדרום היה, יכול היה לומר- אנחנו במלחמת מצווה אבל בחר להגיד שלא ככה. אלא אותו מבצע ספציפי.

וגם מה שמדובר אח"כ לא שאל אותו הבחור אם מותר לו. שואל האבא על הבריאות של זה. על זה ענה הרב יותר בריא ככה מאשר למשוך בלי חתונה.

והגישה של הרב אריאל היא יסוד ההסדר. שהחובה היא להיות מוכן למלחמת מצווה, אבל לא שיש מלחמת מצווה בפועל כל רגע ולכן האימון ההכרחי הוא מצווה שדוחה תלמוד תורה. אבל רק האימון ההכרחי שגם אותו יוכל לדחות עד אחרי שיקיים נקי יהיה לביתו.

ולא זזנו עדיין ממה שאמרתי, ששתי הגישות הן או על פי צורך או שזו לא מלחמת מצווה כפשוטה ובשתיהן יוכל לקיים נקי יהיה.

לפי הגישה של הרב ליאור והרב אריאל שזו שאלה מוכנות למלחמת מצווה ויש מקרים נקודתיים של מלחמת מצווה- אז אכן צריך להתגייס למסלול מקוצר.(וגם כאן יש הסוברים שיכולים לדחות על מנת לקיים לא יצא בצבא בשנה ראשונה)

אך לפי טענתך למעלה, שלא צריך, אבל קל עוד יותר כי הוא לא נצרך בפני עצמו. ולכן אין סיבה לפטור אותו מנקי יהיה ולא יצא בצבא
אוי אוי..ברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע! בתאריך י"ב בשבט תשע"ח 12:14

בשאלה הראשונה שאלו את הרב ליאור ספציפית על המבצע בעזה ולכן ענה כך, אבל הוא בהחלט סובר שכל הבט"ש הוא מלחמת מצווה.

בתשובה השנייה- אם זה היה אסור הוא היה כותב. אתה לא חושב?

(והשאלה שם היא בדיוק השאלה של בשרשור).

תראה מה שאלו את הרב אריאל (הבאתי קודם רק את התשובה)

שאלה:
שלום, 
אני מ"מ בגדוד מילואים קרבי,
יש לנו אימון קצר בקרוב (של 5 ימים),
האם יש עניין לשחרר מהאימון חייל שהתחתן בשנה האחרונה מבחינת ההלכה?
יש לציין שאמנם רק חייל אחד ביקש (כרגע), אך ישנם מספ’ חיילים במחלקה שהתחתנו בחודשים האחרונים.

ז"א שאין שום עניין לשחרר אפילו מאימון.

כ"ש לבט"ש.

תראה עוד תשובה של הרב אריאל:

שאלה:
לכבוד הרה"ג הרב יעקב אריאל שליט"א שלום רב!
הרמב"ם פוסק בפשטות שבמלחמת מצווה הכל יוצאים, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה ורציתי לשאול את הרב לגבי המצב שאנחנו נמצאים בו היום, שמצד אחד אנחנו לא נמצאים בפיקוח נפש מיידי, ומצד שני הצבא מגן על עם ישראל- מהו הגדר ההלכתי של המצב הזה? אם מדובר על מלחמת מצווה, לכאורה צריכים לגייס את כולם, והרי אנו רואים שהצבא אינו זקוק לכולם.
בנוסף לשאלה זו, רציתי לדעת האם חתן פטור משנה הראשונה במילואים בימינו (בהנחה שזו אינה מלחמת מצווה)? והאם יש חילוק בין אימון הכרחי לבין תעסוקה מבצעית- שלא זקוקים דווקא לחייל ספיציפי. והאם גם תלמידי ישיבה יהיו פטורים מצד שהם עוסקים במצוות תלמוד תורה, או שלחתן יש דין מיוחד? 
תודה רבה מראש

תשובה:
שירות המילואים מוגדר כעזרת ישראל מיד צר, 
אין מלחמה ממש כי ההרתעה היא המונעת זאת 
ההרתעה היא היא המלחמה.

שאלו אותו פה במפורש על בט"ש כשאין צורך ספציפי בחייל.

אוי...matan
זה לא חכם לנפנף בתשובות... גם לא מבינים אותן לגמרי.

לא ראיתי בדבריו שכל הבט"ש מלחמת מצווה.
ראיתי בדבריו שמבצע צבאי מסויים הוא מלחמת מצווה.

אף אחד לא אמר אסור חד משמעית.
ולכן הטענה שלך לא רלוונטית.
יש פה צדדים לכאן ולכאן. זה מהותו של דיון. הטענה היחידה הייתה- שזה לא כלכך פשוט לנפנף באמירה" מלחמת מצווה". צריך להבין את הקונטקסט של הדין הזה בתוך הדיון.

כפי שכתבתי למעלה, יש שתי גישות בנושא המצב כיום.
אתה דיברת על הצורך- ולפי זה, אפשר להגיד בקלות גדולה שהחייל הנשוי לא נצרך ספציפית לצבא.

היה של הרב ליאור והרב אריאל היא גישה יוצר מורכבת.
היא גישה שמעבדת את המושג "מלחמת מצווה" ליכולת הצבאית והיכולת הפרטית להיות שותף למאמץ המלחמתי ביום פקודה.
זו גישה שנפרשה כבר בכמה וכמה מדברי רבותינו, היסוד שלה אולי נמצא בדברי הרב ליכטנשטיין ב"זאת תורת ההסדר" בתחומין.

בגישה הזו כפי שכתבתי למעלה יש מצווה להיות מוכן, ולכן פעולות הכנה(כאימון) הן מכשירי מצווה שאכן ידחו את לא יצא בצבא(כפי שכתבתי למעלה...).
עם זאת בעוד האימון הוא מלחמת מצווה, הבט"ש הוא שאלה נרחבת. כמובן שיש בבט"ש חלקים שהם מלחמת מצווה, או שהם מכשירי מצווה. אבל כפי שלהלכה פוסקים שתורה דוחה בט"ש, כך גם לאו של לא יצא בצבא ועשה של נקי יהיה יכול לדחות.
(זה דיון בשיטות ולכן אין פה אסור או מותר, ולכן אם מישהו מחליט ללכת לפי גישה x זה לא אסור)

כל מה שאמרתי מלכתחילה, זה ש"מלחמת מצווה" לא כל כך פשוטה לפירוש בדורנו כדין הלכתי נקי ופשוט.

וגם כל הטענות של הרב ליאור והרב אבל אריאל לא קשורות לטענה שלך על הצורך.

כנראה שלא הבנת אותי קודםברגוע

מה פירוש 'הטענה שלי על הצורך'?

כתבתי שהאימרה ש"הכל יוצאים למלחמה" לא באה לומר שכולם חייבים להתייצב בכל מלחמה, אלא שבמלחמת מצווה אין את האיסור "לא יצא בצבא".

ולכן חתן בשנתו הראשונה שהולך לצבא לא עובר על איסור.

ואם היה צורך בכולם, כולם היו חייבים להתייצב.

הרב ליאור אכן לא כתב שם שכל בט"ש הוא מלחמת מצווה, אבל ברור לי שהוא סובר כך.

מי שמתגייס במקום ללמוד תורה לא עובר על איסור, כי זו מלחמת מצווה.

אבל עדיין לא אומר שכולם חייבים להתגייס.

אם היה צורך בכולם, כולם היו חייבים.

הגישה שלי לא שונה מהרב ליאור והרב אריאל.

לא למדת את הסוגיא, אז נראה לך שהגישה שלכם דומהmatan

אם נכנסים לשיקולי צורך צבאי- אין צורך בדווקא בחייל פלוני או אלמוני ולכן אין חלות

של "מלחמת מצווה" על אותו אדם.

האימרה של "הכל יוצאים למלחמה" זה לחלוטין אמירה של הכללת הקבוצה הגדולה ביותר.
זו לשון חכמים ולא עוד אלא ש"הכל" זו אמירה שבאה לרבות אפילו מי שהייתה הווה אמינא שלא יצא, אז כל שכן מי שאין סיבה שלא.

מלחמת מצווה אמיתית אכן דוחה לאו של לא יצא בצבא.

להגיד את זה להלכה היום בצורה פשוטה- זה כמו להגיד ש"חלב נכרי אסור" כי כתוב בגמרא שאסרו חלב גויים. זה לא נכון ולא מדוייק. ההלכה יותר מורכבת מציטוט במשנה.

זה שברור לך שמישהו סובר משהו זה לא מעלה ולא מוריד שום דבר.
ברור לי שהוא לא. ברור לי שהרב מתייחס באופן מאוד מדוייק למהי מלחמת מצווה, בגלל שבתשובות שלו הוא חוזר ומשתמש במושגים של פיקוח נפש ולא במושגים של מלחמת מצווה, לא באופן חד פעמי כפי שהבאת בתשובה ההיא על מבצע ספציפי, אלא בשאלות על גיוס הטענות של הרב עוסקות בפיקוח נפש ולא במלחמת מצווה.

מי שמפסיק מלימודו שלא לצורך, ואפילו בתוך הצבא כפי שאמר המלאך ליהושע בן נון,
אסור להפסיק ללמוד שלא לצורך.

שיטתך לכל הפחות שונה משיטת הרב דוב ליאור. 
וגם משיטת הרב אריאל ששיטתו היא שיטת ההסדר כפי שכתבתי למעלה, שעוסקת במכשירי מצווה ולא במצווה עצמה.

ולכן טענתך על "צורך" או "חוסר צורך" של הצבא - לא רלוונטית.

לסיכוםברגוע
המשנה אומרת שהכל יוצאים למלחמת מצווה, אפילו חתן.
אתה אומר שמדובר רק כשיש צורך בחייל הספציפי. אם הבנתי אותך נכון.
המשנה והרמבם לא מחלקים כך, וגם הרב ליאור והרב אריאל לא.
אם אתה מכיר מישהו שעושה את החילוק הזה אשמח לשמוע.
הרב אריאל כותב במפורש שזה מצד מלחמת מצווה (אימון ובט"ש) , לא יודע למה כתבת שזה מצד פיקוח נפש.

הכל יוצאים אומר שכולם חייבים להילחם, אם צריך אנשים. אם לא צריך עוד אנשים הם יכולים להגיע ופשוט יחזירו אותם הביתה כך שאין עניין שיגיעו.
אין פה שום חידוש שלי.

אבל זה לא אומר שחתן שמגיע למלחמה עובר על איסור. כמו שהרב ליאור כתב שם במפורש.

אני אחפש ב"נ מה הרב ליאור סובר על בט"ש.
עשית סלט אחד גדולmatan
הכל יוצאים זה כולם.
אתה חילקת בין הצורך לחוסר צורך, אני מתנגד לחלוקה הזו.

הרב אריאל כתב שאימון זה מצווה מצד הכנה.
אמרתי שהרב ליאור סובר מצד פיקוח נפש וזו הלשון שהרב ליאור מביא.

הנה ההוספה שלך של צריך מול לא צריך.
מאיפה הבאת את זה?

אתה בכלל קורא את מה שאני כותב. כתבתי מראש שזה דיון הלכתי עם צדדים ולא ניתן להגדיר איסור באופן פשוט.
אני ממש לא מבין אותךברגוע
מה פירוש כולם?
כל מי שלא הגיע למלחמת לבנון נגיד עבר על איסור?
סליחה זה לא דיון על איסורים, אז על מה אנחנו דנים פה בדיוק?
אתה רוצה שכל הגברים והנשים יגיעו למלחמה, ומה יעשו שם בדיוק?
הם רק יפריעו.

הרב ליאור כותב במפורש מלחמת מצווה, וגם הרב אריאל מחשיב אימון הכנה בתור מלחמת מצווה. תקרא שוב:
יופי - לקראת נישואין וזוגיות

במקום לזרוק מילים תקראmatan
אני לא "רוצה" כלום. חוץ מדיוק בדברי הלכה ובדברי חכמים.

בפשט של המושג מלחמת מצווה זה אומר שכולם צריכים להגיע ולהיות חלק מהמלחמה, מי על הכלים מי בחזית.
אני מסכים שכיום לא עושים את זה.
אני גם לא טוען שמי שלא עשה את זה במלחמת לבנון עבר על איסור.
אני אומר שהמושג מלחמת מצווה דורש בירור מעמיק יותר ובמיוחד בדורנו כשהמציאות מורכבת יותר אז לא פשוט מדביקים כותרת.

הרב ליאור כותב שמבצע ספציפי היה מלחמת מצווה. בכל שאר התשובות שקראתי שלו, הרב השתמש במושגים של פיקוח נפש, ולא הזכיר מלחמת מצווה.

גם את דעתך הרב אריאל הסברתי למעלה. אימון הוא הכשר לקראת מלחמת מצווה.

זה רמב"ם מפורש שגם לא יוצא למלחמת מצווהחסדי הים
כדאי ללמוד כל פרק ז' מהלכות מלכים כדי להבין. אצטט רק את זה:
"ואלו שאין יוצאין לעורכי המלחמה כל עיקר ואין מטריחין אותם לשום דבר בעולם הבונה בית וחנכו והנושא ארוסתו או שייבם ומי שחלל כרמו אין יוצאין עד תום שנה שנאמר נקי יהיה לביתו שנה אחת ושמח את אשתו אשר לקח מפי הקבלה למדו שיהיה נקי שנה בין לבית שקנה בין לאשה שנשא בין לכרם שהתחיל לאכול פריו.
כל השנה אין מספק מים ומזון ולא מתקן דרך ולא שומר בחומה ולא נותן לפסי העיר ולא יעבור עליו שום דבר בעולם שנאמר לא יצא בצבא ולא יעבור עליו לכל דבר לעבור בשני לאוין לא לצרכי העיר ולא לצרכי הגדוד".

בנוסף היום כל האימונים והשמירות, ולא המלחמה עצמה, הם כמו מלחמת רשות, אבל על כל פנים אסור לו לצאת גם למלחמת מצווה.
מה?ברגוע

זאת משנה מפורשת- אפילו חתן מחדרו.

הרמבם מדבר פה על הפטור של ערוכי המלחמה,

ובהלכה ד' כותב: "בד"א שמחזירין אנשים אלו מעורכי המלחמה במלחמת הרשות אבל במלחמת מצוה הכל יוצאין ואפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה."

וכל הפעילויות של צהל מוגדרות מצווה- עזרת ישראל מיד צר.

אתה נגד שירות של בנות, וקורא את המשנה כפשוטה?חסדי הים
עיין ב'הלכות מדינה' שהביא אחרונים שהסבירו את המשנה כמשל על פי הפסוק ביואל, ולא כקובע הלכה.
גם אם מבינים את המשנה כפשוטו, ברור ברמב"ם שמדובר שעדיין לא התחתנו.

הרמב"ם בפירוש מביא את פטור החתן בשנה הראשונה בלי לחלק (החילוק שהבאת הוא על מי שמאורס, לא שהתחתן כבר.) הוא כותב על חתן בשנה הראשונה:
"ואלו 'שאין יוצאין לעורכי המלחמה כל עיקר' ואין מטריחין אותם לשום דבר וכו' מה שהבאתי.
אז הוא לא מעורכי המלחמה.
תקרא שוב את כל הפרק ביחד, ותבין.

לא כל הפעולות של צה"ל מוגדרות כמלחמת מצווה, אלא רק המלחמה עצמה.
על כל פנים לכאן זה לא נפקא מינה, כי כמו שכתבתי חתן בשנה הראשונה פטור גם ממלחמת מצווה.
כןברגוע

אם היה צורך גם בבנות אני בעד שיגייסו אותן.

הרמב"ם כותב בהלכה י' שהחוזרים מערוכי המלחמה נשארים לעזור בעורף,

אבל מי שנשוי לא צריך לעזור אפילו בעורף.

אבל הוא כותב במפורש לפני שכל די ערוכי מלחמה היא במלחמת רשות,

"אבל במלחמת מצוה הכל יוצאין ואפילו חתן מחדרו", איך אתה מסביר את ההלכה הזאת?

הרמבם לא הבין את המשנה בתור משל.

ופוסקי זממנו כותבים שכל בט"ש הוא בגדר מלחמת מצווה.

פשוט מאוד, מדובר לפני החתונה כפשט הפסוק.חסדי הים
הרי אחרי החתונה הם ביחד.
הסבר מאוד מענייןברגוע
מלחמת מצווהאריי
הרמבם כותב "במה דברים אמורים שמחזירין אנשים אלו מערכי המלחמה, במלחמת הרשות. אבל במלחמת מצוה--הכול יוצאין, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה." וחתן שיוצא מחופתו זה אחרי חתונה ולא אירוסין. ולכן נראה שחתן לא פטור ממלחמת מצווה. וגם זה לא ברור בכלל שרק המלחמה עצמה מוגדר במלחמת מצווה
לדעתי44444
להתחתן.
אם הוא יכול שיקבל תפקיד ערפי.
שנתיים זה המון
אני חייל בנצח יהודהצלם אלוקים
כדאי קודם להכיר מה עובר על הבחור: בתחילת השירות עושים הכשרה של 7 חודשים, בד"כ יוצאים הביתה שבת כן שבת לא. אצלינו נשואים היו יוצאים כל שבת בחמישי בצהריים (חמשושים). ההכשרה קשה ואינטסיבית. המפקדים לא נותנים הרבה לצאת לדברים שלא הכרחיים כמו אירוע משפחתי מדרגה ראשונה. לדעתי לא מומלץ להתחתן בהכשרה.
אחרי שבעה חודשים עולים לגדוד, שם החיים הרבה פחות אינטסיביים, גם יש פלאפונים (בהכשרה יש פלאפון שעה ביום במקרה הטוב).
בהחלט יש חיילים שמתחתנים בגדוד. רק צריך לדעת לקראת מה הולכים. בכל מקרה לחכות שנתיים זה המוווון זמן..
אותי אישית המ"פ משחרר לדייטים פעם בשבוע
אני נשאתי לבעלי כשהיה בנצח יהודהאומנותי

התחתנו לקראת סיום השירות שלו וזה מבחינתי היה טראומה...

זה לא מתאים לכל אחת...

הייתי אחרי שמינית ואחרי שיצאנו שנה וחצי.

היה ברור שאי אפשר למשוך עוד.

בשבת שבע ברכות שלנו הודיעו לו שבגלל טעות פקידותית מאריכים לו את השירות בעוד חודשיים.

עשינו שבתות וחגים בבסיס וגם כשרצו לעזור לנו עם השיחרורים לא יכלו בגלל שלא היו מספיק חיילים שיחליפו אותו...

הוא אפילו נאלץ לעלות לשמירה עם דלקת חריפה בשן כי לא היה לו תחליף...

היחס קצת התמתן רק אחרי שפרצתי בבכי סמוך למ"פ...

בפועל כל זמן שהוא היה בצבא אני הייתי עם "בית על הגב", גרתי אצל אחותי ביומיום ובשבתות נפגשנו בבית שלנו/ אצל ההורים/ בבסיס עד שהוא השתחרר.

עד היום המילה "צבא" מוציאה אותי מדעתי...ואני שונאאאאאת(!) כשהוא יוצא למילואים!!!!

והשיא היה כשהתפוצץ לו מחבל במחסום....

לעומתי היו בנות שנישאו לחיילים קרביים יותר ונראה על פניו שהסתדרו יופי...

בקיצור, לא לבעלות לב חלש...

עניין של גישהבעצמי
אני התחתנתי עם בעלי כשהיה בתחילת דרכו כקצין. הייתי בבית שלנו רוב הזמן לבד.. בהחלט מאתגר- אבל ידעתי שאני מתחתנת עם קצין.. ידעתי שחלק מלהתחתן איתו זה אומר חיים אחרים משאר האוכלוסיה.
מפרגן המ"פ. לא ממליץ לסמוך על זה.*צועד*
אבל מהקווים שלכם קל לצאת ל דייטים. לברוח, להתחמק, לערוץ או כל בינוי אחר שמבטא יציאה מהמוצב ללא עדכון הגורמים הרלוונטיים.
הקווים של נצח תמיד בבנימין אבלצלם אלוקים
זה לא אומר שאפשר לצאת לדייט בלי שהמפקד ידע על ובלי לחטוף שבת/כלא
איך אומרים אצלינו הדתיים? 'בדדי הווה עובדא'*צועד*
נעלמת מהבסיס לדייטים?צלם אלוקים
חח סוג של דייטים.*צועד*
אבל כן
להתחתןאודי-האחרונה
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

ברור שמראה זה חשובזיויק
השאלה אם הרף שלך הגיוני וכמה משקל את נותנת לזה ליד הערכים החשובים באמת
מסכימה, חשוב לי הכל, גם מראה וגם ערכים.Lavender
תבקשי תמונהנעמי28

אם פעם אחרי פעם את פוסלת דייטים רק על סמך מראה, תעשי להם ולך טובה ותבקשי תמונה.

מראש אין להם סיכוי .

וזה לא להעלות סטנדרטים, זה לשנות/לדייק סטנדרטים.

כל אחד ומה שחשוב לו.

אין את הבחור המושלם, חיצונית אולי כן, אבל אין שלמות אצל אף אחד.

אני תמיד מבקשת תמונהLavender

ופוסלת עוד לפני הדייט, 

בדייטים עצמם פחות מפריע לי אם משהו לא 100%

ותודה על התשובה🙏

מעולהנעמי28

אם בדייטים זה פחות מפריע, תתקדמי עם זה.

אני חושבת שחשוב להתחתן עם משיכה, ולא מסכימה עם הדעות שגם ככה עם השנים מתכערים, מי שמשקיע בעצמו לא מתכער, הזנחה יכולה לגרום לדחייה גם אחרי קשר של שנים גם כשאוהבים, מתבגרים ומפתחים יופי אחר.

אם את מרגישה דחייה, תחתכי.

אם אין דחייה, גם אם הוא לא מושך ממבט ראשון, כדאי לתת צ'אנס של כמה דייטים.

בסוף נשים נמשכות לביטחון ולא ליופי, לרוב מתרגמים ביטחון ל- שרירים, גובה, כסף.

נתונים חיצונים שלכאורה משדרים שהגבר הזה יגן עליך ויתן לך ביטחון.

במציאות, הבריאות הנפשית והאופי נותנים הרבה יותר ביטחון מכל אלה, ולכן יש  סיכוי להימשך יותר ככל שמכירים את האופי. (לדעתי יותר ממקרה הפוך של משיכת גבר לאישה)

אז אל תוותרי על חתונה עם משיכה מסוימת, אבל תני לה זמן ומספר דייטים להתפתח במקרה ואין דחייה.

דעתי האובייקטיבית מסכימה עם הנאמרחתול זמני

אגב, כבן, לא הייתי רוצה לצאת עם בחורה שמפריע לה המראה החיצוני שלי. זה מאוד מבאס להרגיש דחוי.

להגדיר גבולות גזרהadvfb

יש מראה שהוא גבולי מבחינתך? אז תנסי?

וואלה אני מנסה להגדיר גבולות גזרה,Lavender

אבל נשארת עם גזרה מצומצמת...

בסוף אם חשוב לי גובה מסוים אז 50% יורדים רק על זה...

ואני תוהה עם עצמי אם לא כדאי להתפשר על כאלו נמוכים יותר, למרות שרואה שבדייטים עצמם זה מפריע לי... (אני גבוהה יחסית)

ראשית, נראה לי שלא כדאי לזלזל בצורך הזהadvfb

מממ לגבי מראה וכל דבר שהוא קשור לתחושה שאולי יכולה לעבור האינדיקציה בעיני זה אם את יכולה לבוא לדייט ולהנות ולהתמקד בשאר הדברים.

אם את יכולה אז הייתי ממליץ לך לנסות להמשיך לצאת אבל בלי לשים סטופר מתי זה ישתנה, דהיינו בלי לשאול כל סוף פגישה זה השתנה, זה לא השתנה? ככה הכי פחות יש סיכוי שזה ישתנה. ושוב, לא להכחיש במכוון את הקושי בתחושה שעולה.. זה יחסית עדין, מקווה שסה"כ הבנת מה באתי לומר.

ולגבי התגובות שאמרו לך "מראה משתנה" והקטינו בחשיבות של מראה כזה או אחר. יש בהם צד של אמת אבל כדי להשלים את התמונה נראה לי לומר שזאת משוכה שצריך לעבור, ואי אפשר להתעלם ממנה על ידי ידע שכלי קר ויבש. זה עניין ריגשי שצריך לדעת לעבוד מולו. ניסוי וטעייה. אם את מתלבטת בנוגע למשהו מסויים, תנסי אותו..

ועוד דבר חשוב - בסוף את בעלך את תאהבי ומתוך כך תאהבי את המראה שלו, אז קחי את זה באמת כמשוכה שצריך לעבור. כי נניח גם אם תתחתני עם בחור שמושלם חיצונית כעת מבחינתך או שתתחתני בסוף עם בחור ש"התפשרת" לגביו - בפועל מבחן התוצאה יהיה כעמעט אותו דבר מבחינת החיבור שלך אליו, ככה נראה לי. בסוף האמון והקשר והאהבה משפיעים על הכל וגם על החיבור למראה

ממש עצת הזקנים ועצת הילדים...הרמוניה

מה שהחברות אומרות זה שטויות. איפה כתוב שאשה וגבר צריכים להיות באותה רמת יופי? 

זה תלוי בך. 

תחשבי טוב מה מתאים לך, מה חשוב לך, מי את.

יש הרבה זוגות שאחד נאה ביותר והשני ההיפך הגמור והם מסתדרים מצוין ואוהבים מאד. ונשואים מספרים שמתרגלים למראה בסוף כי זה כ"כ מתגמד לעומת האישיות.

הבעיה שאת מתארת היא של בעיה של רבים מאיתנו בדייטים.

אני חושבת שאפשר לחלק את זה לשניים- מראה חיצוני בדייטים ומראה חיצוני בתמונות. 

עם תמונות רצוי באמת לתת יותר צ'אנס כמו שההורים שלך אומרים... 

בדייטים זה כבר יותר תלוי עד כמה יש בעינייך פוטנציאל ששווה להמתין ולראות אם גם המראה יתחבב בסוף.

מסכימה איתך לגמריLavender

רק שואלת, כמה זמן לתת צ'אנס לראות שאני מתרגלת למראה החיצוני בדייטים?

ומפחדת שאראה שהבחור מתאים לי רק לא אוהבת איך שהוא נראה ואכנס לקונפליקט ולא אדע מה להחליט😏

בסוף זה משהו שמוטבע בי עמוק, לא רק רצון להרשים ו"מה יגידו" האנשים...

בפניםמרגול

השאלה היא האם המראה שלו פשוט לא מושך אותך כרגע, או שהוא ממש דוחה אותך.

כשיש דחייה, לעניות דעתי חבל על כאב הלב של שניכם.

כשהבחור חמוד והכל אבל את לא מרגישה אליו משיכה (וגם לא דחיה)- זה משהו שלדעתי ממש יכול להתפתח.

לא הייתי מתחתנת בלי שיש משיכה. אבל משיכה זה משהו שממש יכול להתפתח עם ההיכרות והאהבה הרגשית, ועם הזמן. אז כן הייתי ממשיכה לדייט שני (כמובן אם האופי מתאים וכו)

אם את פוסלת יותר מ10% על מראה אז תסתכלי במראהבחור עצוב

ותסתכלי פנימה מה באמת מפריע לך.

פוסלת הרבה יותר מ10%🫣Lavender

האמת שמאז שאני ילדה ממש קטנה הפריע לי מראה חיצוני, אמא שלי אמרה לי שכבר שהייתי ילדה בת 4 לא הסכמתי להיות חברה של ילדה שיש לה "פנים לא יפות"

כמובן זה עבר לי עם השנים, אבל עדיין בעל זה לכל החיים בעז"ה.

פשוט חושבת שזה שריטה/ טבע בסיסי שלי.

ואני רוצה להיות נשואה למישהו שאני נמשכת אליו, ומפחדת שאם אתחתן עם מישהו שלא אהיה שלימה ב100% איתו יהיה לי קשה להשלים עם זה אחרי הנישואין...

מקווה שאני מצליחה להתנסח ברור בכאלו שעות😅

ולכן כתבתי להסתכל פנימהבחור עצוב

ועדיף מוקדם מאשר מאוחר. נניח שתמצאי את הבחור המושלם מבחינתך, מה תעשי עוד 10 שנים? 20? המראה משתנה. גם המראה שלך ישתנה אחרי לידות.

אף אחד לא אומר לך לסבול, אבל כן לדייק מה מפריע לך ולמצוא דרך להתגבר על זה.

מכיר אישית מישהי שעד היום לא מסוגל לצאת עם מישהו שהוא לא "חתיך" כלשונה. כבר מתקרבת היום ל40

..הרמוניה

מסכימה עם כל מי שכתבו שצריך פה להכנס פנימה, לראות על מה זה יושב אצלך וכו'

ואחרי שעושים את העבודה, בעיניי לשחרר ולתת מקום להקב"ה. יופי זה דבר גם סובייקטיבי... בע"ה כשה' יפגיש אותך עם בעלך הוא ימצא חן בעינייך. 

תשתדלי להיות מחוברת לעצמך וצאי לדייטים בביטחון ובשמחה. הכל מאת ה'.

האמת שלא ברור כאן מה מהות ההתלבטותארץ השוקולד

אם את מרגישה שיש הרבה פעמים שהחלטת בדקות הראשונות בדייט שלא מתאים ואם היית חושבת על זה כבר מהתמונה היה ברור לך שלא מתאים, אז לדעתי נכון לפסול כבר מראש. לאו דווקא כי זה סיבה נכונה או שגויה לדעתי, אלא כי אם ברור מראש שאין סיכוי חבל סתם לבזבז ערב לשניכם.

אם את מרגישה שצריך שהוא יהיה יפה יותר כי את יפה, מה שמגדיר בני אדם כטובים יותר או פחות זה היופי?

אולי יש דברים אחרים שחשוב יותר להקפיד עליהם ולבחור לפיהם?

שאלות נוספות בסיסיות ביחס להעלאת או הורדת סטנדרטים:

1. האם יש עודף הצעות? או חוסר?

2. האם יש הצעות רבות לא שייכות? אם כן, מה מאפיין אחוז ניכר מההצעות הלא שייכות?

נשמע שאת הגעת לשלב שבו יש שני קולות שמדברים אצלךמשה

ושניהם - לא קולות שלך. כלומר את פשוט משקפת קולות חיצוניים שמתנגנים אצלך בראש.

מה הקול האמיתי שלך? אולי בכלל זה פחד להתחתן שמתחבא מאחורי  רצון במשהו שלא ניתן להשגה. ואולי זה משהו אחר. שווה לעשות שם התבוננות יותר מעמיקה.

זה תלוי בכמה דבריםנוגע, לא נוגע
אבל השאלה הראשונה והעקרונית היא האם הרצון הזה הוא משהו עצמי אצלך או שהוא משהו שנרכש מתישהו. אחרי שתבררי את זה תדעי מה הכיוון, ובאופן קצת מוזר גם אם תגיעי למסקנה שזה משהו עצמי יהיה לך קל יותר להתגמש.
מספר נקודותintuscrepidam

תוך 15- 20 רוב הגברים בשכבת הגיל הנוכחית יקריחו, יגדלו כרס ויהיו עם גיבנת קלה.

באופן דומה, כנראה שהיופי שלך יראה בעיקר על ידי בעלך אחרי מספר הריונות...

אפשר ורצוי להתגבר על הטבע, זו תכונה בסיסית של עמנו.

משיכה נובעת משילוב של מציאת חן פנימית וחיצונית.

אי אפשר להיות בטוחים ב100% שהכל יתאים, זה ביטוי לחוסר אמונה וחוסר נכונות לעבוד על עצמך בזוגיות.

אם יש לך מספיק הצעות אז אין בעיה שתפסלי על כל דבר שתרצי. רק תקחי בחשבון שגברים משיבים תשובה חיובית ל20% מההצעות בערך. 

אני חושב שזו שאלת השאלותנקדימוןאחרונה
מצד אחד אנחנו בני אדם ולכן יש משמעות למראה ולמה שהוא מעיר בנו, מצד שני אנחנו בני אדם והעולם הפנימי גם הוא יקר ערך עבורנו.
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמהאחרונה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויהאחרונה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי היו עלי לטורחאנונימיכלשהו

נלאתי נשוא.

הקושי יכול להיות כפול - למי שגר בחו"ל יש יו"ט שניפ.א.
דיברנו השבת בבית הכנסת עם מי שעלו בעבר מחו"ל, וכמה קשה לחגוג פעמיים ליל סדר, וגם כמו השנה שזה יוצא 3 ימים רצופים של יו"ט ושבת 
דווקא כשיוצא רצוף כמו בר"ה הכי כיףחתול זמני

לא חסיד של המונח אבל באמת מרגיש כמו detox

אני לא מוצא שום דבר טוב לא ביומיים רצופים ובטח לאפ.א.

בשלושה

אם אתה כן נהנה מלהיות במצב "שבת" יותר מיום אחד, אתה נראה לי מוזר…

מה חסר לדעתך במצב שבת?חתול זמני

דווקא כשאני במצב שבת יש לי הרבה יותר יישוב הדעת לשבת לקרוא ספרים

אפשר לשתות יין בחופשיות לשיר לישון

תפילות עם ניגונים

זה טוב ליום אחד, מעבר לזה תחושה של בזבוז זמןפ.א.
3 ימים של בטלה כפויה
ומה היית עושה בזמן הזה?חתול זמני
תחביביםפ.א.
אם זה בזבוז זמן בעיניך אף־אחד לא מכריח אותךחתול זמני
מסתבר שגם חז"ל לא עפו על הרעיון של יו"ט שניPaslash
ר' בא ר' חייה בשם ר' יוחנן [שיר השירים א ו] בני אמי נחרו בי וגו'. מי גרם לי להיות נוטרה את הכרמים על שם כרמי שלי לא נטרתי מי גרם לי להיות משמרת שני ימים בסוריא על שלא שמרתי יום אחד בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שנים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת מי גרם לי להפריש שתי חלות בסוריא על שלא הפרשתי חלה אחת בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שתים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת ר' יוחנן קרי עליהון [יחזקאל כ כה] וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים.
אני מכירחתול זמניאחרונה

לעניות דעתי והבנתי הפונקציה של יו"ט שני היא מעין תיקון למצב פגום של שהיה בגלות

אם מצד עצם הגלות שמצריכה תוספת של התקדשות בגלל הטומאה שלה

אם מצד תיקון ביזוי המועדות

כך שאין בזה שכר בפנ"ע אלא רק להשלים מדרגה חסרה (וגם אז לא מגיע למדרגה של ארץ ישראל)

ואינה מקבלת שכר אלא אחת. משום דבא זה לה בסיבת חטאה לא יהא חוטא נשכר (יפה מראה)

כל אחד ומה שהוא אוהביעל מהדרום

לק"י

אם יש לי חברה שאני נהנית בה, גם שלושה ימים זה כיף.

קצת מנוחה...

הוצא מהקשרו -אדם פרו+
ברמות הגבוהות ביותר
באסה :/advfb

חוסר בקבוצת שווים הוא דבר שיכול להיות מאוד מורגש

מקומות לדייטים שיש ליד ממ'ד/מרחב מוגן? תודהdn5754

אשמח לרעיונות למקומות לדייטים

שיש לידם ממ"ד או מרחב מוגן..

בירושלים או באיזור המרכז (מודיעין ועד חצי שעה +- נסיעה משם)

אפשר גם בתי קפה וכו', אבל גם מקומות אחרים,

עדיף אפילו מקומות אחרים, כי בתי קפה רובם סגורים בפסח ..

תודה

אפשר תמיד סתם להסתובב במושבים באיזוררק נשמהאחרונה

יש בהם שקט נחמד כזה ובחלקם יש אפילו עגלות קפה, ובכל מושב יש מקלט ציבורי די נגיש

עוד רגע נכנס החגנגמרו לי השמות

החג של הגאולה

של יציאה מעבדות לחירות

של ניסי ניסים

ושל קריעת ים סוף

ו"קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף"

מאחלת לכל אחד ולכל אחת כאן את קריעת ים סוף הפרטית שלו במהרה ובמתיקות אין קץ

"כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות" - שהקב"ה שבידו הכל יראה לכם נפלאות גדולות, ניסים עצומים, וגאולה שלמה ואמיתית בטוב גלוי במהרה ממש 🙏💪

חג כשר ושמח ❤️

אולי יעניין אותך