מישהו בקשר עם הרב אבינר?ארץ השוקולד
הרב כתב בשו"ת סמס בעולם קטן שלא ניתן ללמוד חברותא עם מי שעולה להר הבית, אני רוצה לשאול באמת האם הוא מתנגד ללימוד מהרב ליאור ו/או הרב רבינוביץ' ו/או הרב אליעזר מלמד שעולים להר הבית?

ממש לא מחפש להתנגח ולכן אני מחפש מישהו שיוכל באמת לשאול אותו מה הייתה כוונתו.

תודה רבה
(מוזמנים להחזיר לי תשובה באישי)
משהו השתבש אצלוימ''ל

זה היה הניסוח (המשפט המלא: "אין ללמוד איתו בחברותא, כי לימוד תורה הוא יסוד להשקפה נכונה, והרי משהו השתבש אצלו").

ובכן, נראה שלדעתו אכן משהו השתבש אצלם (הרי אם אצל תלמידיהם שסומכים עליהם השתבש משהו לדעתו כל שכן שאצלם).

אתה לא חושב שהגזמת? הדוכס מירוסלב

זה נראה שכתבת את זה על הרב אבינר... לא יודע אם בכוונה

זה ממש לא במקום, ואתה בתור מנהל לא צריך לתת לזה במההדוכס מירוסלב

קל וחומר לא לעשות את זה.

אני לא מסכים עם הרב אבינר על הרבה דברים, אבל קיבלתי על עצמי להזהר בדברים שלי כלפי תלמידי חכמים אמיתיים

על מה אתה מדבר? ציטטתי אותוימ''ל

תקרא מה שכתבתי כי אתה מגיב לא לעניין.

ציטטת אותו עליו? הדוכס מירוסלב

מה נסגר?

מה עליו, מה?ימ''ל

"משהו השתבש אצלו, זה היה הניסוח (המשפט המלא: "אין ללמוד איתו בחברותא, כי לימוד תורה הוא יסוד להשקפה נכונה, והרי משהו השתבש אצלו")"

מה לא ברור לך פה?

עכשיו הבנתיהדוכס מירוסלב

הטון פה בשרשור נראה בעייתי.

אני מקווה שלא הגבת בצורה לא ישירה לשאלה של הפותח בכוונה לרמוז דבר כזה

הבעיה היא שהגבת בלי לקרוא את הנאמרארץ השוקולד
הרב אבינר בהחלט שלל הרבה רבנים חשובים באופן טוטלי באמירה זאת...

(אני לא בא כאן לתקוף, אבל אני חושב שזה הזוי שככה הרב אבינר מדבר כלפי רבנים גדולים וחשובים)
קראתי, הוא לא. ימ"ל הביא את זה במפורשהדוכס מירוסלב

כך נראה - בית המדרש

נראה לי שאתה לא קראת...

הוא בהחלט שלל את הלימודסתם 1...
איתם ומהם וזה כולל את הרבנים שהזכיר ארץ השוקולד.
לאחר מכן הוא חידד שהם אינם "פסולים", אינני יודע למה כוונת השואל והעונה.
החידוד הזה מעלה או מוריד?
החידוד הזה, לכל הפחות, צריך להזהיר אתכם מביזוי ת"ח.הדוכס מירוסלב

איפה ראית כאן ביזוי??סתם 1...
האיפוק זועק מהשרשור הזה שבסופו של דבר מונע עליה ודרישה של "הר הבית".

זה לא בעייתי בעיניך? להתבטא, אמנם בעקיפין, נגד גדולי ישראל של הדור הזה זה לא בעייתי בעיניך? להתייחס לרבנות הראשית כסנהדרין שמחייבת את כל העם ועל ידי זה לסתום פיות ודעות בתורה זה לא בעייתי... ? וכו'

יש כאן התבטאות יוצאת דופן ועליית מדריגה ביחס למחלוקת בדעות ולכן אנו מנסים להבין מה קורה.
איפוק? לשון הרע זה גם בעקימת שפתייםהדוכס מירוסלב

ביזוי או לשון הרע, במה דנים?סתם 1...
לשון הרע על דבר שפורסם בעיתון מפורסם?
ביזוי והרמיזה נלמדת בהיקש מלשון הרעהדוכס מירוסלב

תוכל לצרף את השאלה והתשובה?סתם 1...
הנהימ''ל

נ"ב
שלחתי לו שאלה, מחכה לתשובתו.
הנה תשובה מפורטת יותר שלוימ''ל

חברותא עם הנכנס להר הבית
הרב שלמה אבינר
[רשם: הרב מרדכי ציון]

שאלה: שמעתי שהרב אמר שאסור ללמוד חברותא עם מי שעולה להר הבית.  למה?

תשובה: קודם כל, הוא לא "עולה" להר הבית, אלא הוא חוטא.  לגבי עצם הנושא, נראה שיש בו חידוש, אבל באמת אין בו שום חידוש. המחשבה  שיש חידוש, טועה בכשל ההרכבה: הוא אינו יודע שאם א' נכון, ב' נכון, אז  גם ג' המורכב משניהם הוא נכון.  בנדון דידן, שתי ההנחות הן: א. כניסה להר הבית היא שיבוש וחטא חמור מאוד, ולא איזה קלקול קטן צדדי.  ב. אי אפשר ללמוד תורה בחברותא עם אדם שיש בו שיבוש חמור.  אם זה אם זה מחלוקת לשם שמים או לא, לא מעלה ולא מוריד, כי גם שיבוש לשם שמים הוא שיבוש.  ומה שיש כמה תלמידי חכמים שמתירים, זה לא קשור לנושא, כי גם תלמיד חכם שאומר דבר משובש, זה עדיין דבר משובש.     אדרבה, אצל תלמיד חכם זה חמור יותר בגלל השפעתו.  
לכן, אנחנו רק מדברים בשתי ההנחות:
ההנחה הראשונה: זה שיבוש חמור מאוד.  התרגלנו ולא מזדעזעים.  אבל די לנו בשתי שורות של מרן הרב קוק: "פגיעה אחת בקדושת מקום בית חיינו, עולה לנו על כל מיליונים של יישובים מעשיים" (אגרות הראיה ב רפה).
כאשר הברון מרוטשילד נכנס להר הבית בתוך אפיריון שגויים נשאו אותו, בחושבו שתחבולה זו מותרת, חכמי ירושלים החרימו אותו.  היו לו זכויות אדירות, אבל הוא נכנס להר הבית, וכל הישובים שבנה  לא כיפרו על זה.  אפילו נפסיד את כל הכסף, נחרים אותו.  הוא אמר: הוא טעה בשוגג, וביקש סליחה.  אז נגמר העניין.
יש מי שטועה מתוך חרדת קודש, רצון להתקרב לד', אבל זה לא מזיק פחות.  דוגמה: נדב ואביהו הקריבו אש זרה  מתוך צימאון עצום של דביקות ד', הם היו קדושים גדולים, אבל ד' לא ציווה, לכן באה אש מן השמים, שרפה אותם (עיין רש"י ויקרא י ג, שהם היו גדולים יותר ממשה ואהרן).  הם טעו לא מתוך שפלות אלא מתוך עילאות, אבל זה לא מזיק פחות.  הכוזרי נותן משל לכסיל המחלק תרופות ואנשים מתים מהן.  היה לו כוונות טובות, אבל הוא עדיין הרג אנשים.
הג"ר שלמה זלמן אוירבך שאל אדם שהיה מקורב אליו אם הוא נכנס להר הבית, וכשענה שלא, אמר לו שאם היה עולה, לא היה מדבר איתו.  ואמר הג"ר צבי טאו: אם חבר כנסת נכנס להר הבית,  איני תומך במפלגה. 
פגימה קטנה שם בתוך הקודש פנימה היא כמו אלף חטאים במקום אחר, אפילו אם האדם עושה כן מתוך צימאוןלדביקות בד'.
ההנחה השניה: אי אפשר ללמוד עם כל אחד, מכל אחד ולכל אחד.  הוא הדין רב שאינו הגון (מועד קטן יז א), או ללמד  לתלמיד שאינו הגון.  מה שרבי מאיר למד מאלישע בן אבויה היה דבר חריג (חגיגה טו, ב).  נכון ש"קבל אמת ממי שאמרה" (הקדמת הרמב"ם לשמונה פרקים), אבל לא נמנה אותו לר"מ בישיבה.
גם "חברותא", זה  אותו עקרון.  אדם לא יכול ללמוד תורה עם חברותא שאינו הגון.  והוא יכול ללכת צבא איתו, לבנותאת הארץ, עוד הרבה מצוות, אבל אין ללמוד תורה איתו, כי הדברים הלא הגונים שבו מחלחלים בלימוד, באופן מודעולא מודע.  אם זה מודע, זה קל יותר, כי מתווכחים על זה, אבל אם זה לא מודע, זה יותר בעיה.
כך כותב רבי צדוק הכהן, שבוודאי אפשר להיות חבר של אדם שאינו הגון, וגם לקיים מצוות איתו, אבל אין ללמוד איתו בחברותא, כי לימוד תורה הוא יסוד להשקפה הנכונה, והרי משהו השתבש אצלו (פרי צדיק, סוף ויקרא, סוף מאמר "עמלה של תורה").  
מרן הרב קוק מסביר שמי שלא מבין את זה, אינו מבין כח השכל.  החושב שיוכל ללמוד דברים לא הגונים ולא יקרה לו כלום, מזלזל בשכל.  הוא לא מבין איך השכל חודר בתוך האדם ומהפך את כל אישיותו, גם לטובה גם לרעה (גנזי הראיה - חנוכה).
לכן אדם לא יכול ללמוד  עם חברותא עם השקפה משובשת.  יש טועה לתתא (למטה) - עבירות, ויש טועה לעילא (למעלה) - הטועה מתוך רצון עליון.
סיכום: א. כניסה להר הבית היא שיבוש וחטא חמור מאוד.  ב. אי אפשר ללמוד תורה עם אדם שמשהו השתבש אצלו.

(התקבל בוואצאפ)

שכוייח, תודהארץ השוקולד
אז המסקנות הן שאסור ללמוד מפנינ הלכה יותר לדעתו של הרב אבינר...

(למען האמת אני בשוק קצת מדברי הרב אבינר, כי הוא קורא די בפירוש להחרים מגוון רבנים חשובים במגזר הדתי לאומי (הרב ליאור, הרב אליעזר מלמד, הרב רבינוביץ', הרב אליקים לבנון, הרב חיים דרוקמן ועוד.)
אבל זה בסדר, כי יש רבנים שמחרימים את הרב אבינר בגלל הלכות נדה אז הוא פשוט ממשיך באותו כיוון.)

(ולגבי הסיפור על הגרש"ז זה מעניין שהמקור היחיד ששמעתי לסיפור זה, הוא מהרב אבינר ומשום מה אני לא חושב שהגרש"ז סירב לדבר עם הרב גורן לדוגמא)
מה שגיליתי על עצמי דווקאסתם 1...
זה שאני חושב כמוהו אבל הפוך
ומדוע?
מכיוון שמה שקוראים לו היום "הר הבית" הלכתית איננו הר הבית או לפחות המתחם האסור.
הרי ברור שאין באמת מחלוקת האם מותר להיכנס להר הבית או לא, כולם אוסרים כניסה מעבר לקו מסוים.

זה שהיום הגיעה יישות מדינית כזו או אחרת והחליטה לתחום מתחם ולכנות אותו "הר הבית" אינני מבין איך מזה הגיעו לאן שהגיעו, זה לא מעלה ולא מוריד הלכתית.

אדם שפוסל אדם אחר בגלל עליה למקום מסוים עקב סייגים לא ענייניים זה לדעתי בעייתי ואני אינני רוצה ולא יכול ללמוד ממנו.

לטווח רחוק נראה שדווקא דעות כמו של הרב אבינר ואפילו הרבנות, במקרה הזה, סופם לעשות יותר נזק.
אני חושב שהגזמתם עם הביזוי המרומז פה...הדוכס מירוסלב

לגבי התחימה של הר הבית, זה לא איזה ישות. זה הורדוס בזמנו כשהיו חכמים והכל עד כמה שאני זוכר.

אז אולי יש קנה מידה נוסף חוץ מכבודו וזכרונו הפנומנליסתם 1...
מוזמן בחום לחדש לי מי שינה את הטופוגרפיה של הר הבית חוץהדוכס מירוסלב

מהורדוס

מומחה להטיית דיונים. לא נופל שוב...סתם 1...
התחמקות מכוונת?הדוכס מירוסלב

אני יודע בוודאות שהורדוס היחיד שהתעסק בטופוגרפיה של הר הבית.

יש לך מקורות אחרים? שתף... ותלמד לעשות compartmentalization לרגשות שלך, זה מוזר בגיל כזה.

שמעון חשמונאי גם הוסיף (אבל זה קדוש)ארץ השוקולד
ואני לא יודע אם ומי עוד
אני מדייק את האמירה שלי, לא שינוי טופוגרפי אלא הוספההדוכס מירוסלב
עבר עריכה על ידי פלוני מפונפן בתאריך ד' בניסן תשע"ח 15:09

טופוגרפית

אחרי עריכה: הבנתי למה התכוונת...

אני חושב שכאן צצה חלק מהבעיה, שיוסף בן מתתיהו הוא לא סמכות עם משקל הלכתי.

כך נראהימ''ל

למרות שמההמשך זה לא ברור

[אין מה להשוות בין הפסילה הזו שהיא על בסיס מחלוקת הלכתית לבין הפסילה על נושאי נידה (בין השאר) שלא הייתה בבסיסה מחלוקת הלכתית אלא טענה על הכשלה במזיד. אני לא מתכוון להיכנס לדיון הזה אלא רק להעיר על ההבדל המהותי הנ''ל]
[לא באתי להשוות, אלא להעיר שזה אירוני]ארץ השוקולד
אפשר לדון על הטענה לכל כיוון, אבל רבנים חשובים (כולל בית הדין הרבני האזורי של ירושלים) הורו לרב אבינר לא לפסוק בדיני נשים לפחות, אז זה אירוני שגם הוא קורא להחרים רבנים על בסיס דבר אחד.
נו מה הבעיה? אדרבההדוכס מירוסלב

הרב אבינר מסכים עם הרבנים שאסרו עליו לפסוק בדינה שהם יכולים להחליט ככה.

ומאידך הוא הולך לפי רבנים אחרים שהתירו לו (יש פה בעיה הלכתית של בית דין מול סתם פסק, אבל זה לא המקום לדון בזה).

הוא עושה בדיוק את מה שהם עשו והוא לא יצא נגדם כשהם יצאו נגדו... נראה לי שזה מתיישב בסדר

זה מתיישב בסדרארץ השוקולד
רק חשבתי שזה אירוני
המשפט הראשון שכתבת לא נכוןהדוכס מירוסלב

זה תלוי במחלוקת לגבי ת"ח שסרח האם דנים את כל מה שכתבת כשגויים בגלל שהיה לו איזה רשעות נסתרת או שמתייחסים אליו כאל שני אנשים שונים ומקווים שישוב בתשובה.

יש דעות שאומרות (לא זוכר מי, אפשר לעניין בסוגיא של אם דומה למלאך ה' וכו') שהדברים שכתב בעבר היו בסדר, ועל זה סמך רבי מאיר (אם כי הוא לקח את זה למקום יותר קשה)

נכון שזה תלוי במחלוקתארץ השוקולד
אבל הוא כתב בפירוש לשלול הכל, בין אם זה רב ובין אם זה חברותא.

אינני מסכים עם דבריו של הרב אבינר, אבל אלו דבריו. מוזמן לקרוא שוב ולהבין שלא הקצנתי את דבריו
הוא לא כתב, ימ"ל הביא את זה בהמשך במפורטהדוכס מירוסלב

אצטט מתוך הדברים ואז תאמר לי מה הוא ניסה לומר:ארץ השוקולד
1. ומה שיש כמה תלמידי חכמים שמתירים, זה לא קשור לנושא, כי גם תלמיד חכם שאומר דבר משובש, זה עדיין דבר משובש. אדרבה, אצל תלמיד חכם זה חמור יותר בגלל השפעתו.
2.ההנחה השניה: אי אפשר ללמוד עם כל אחד, מכל אחד ולכל אחד. הוא הדין רב שאינו הגון (מועד קטן יז א), או ללמד לתלמיד שאינו הגון. מה שרבי מאיר למד מאלישע בן אבויה היה דבר חריג (חגיגה טו, ב). נכון ש"קבל אמת ממי שאמרה" (הקדמת הרמב"ם לשמונה פרקים), אבל לא נמנה אותו לר"מ בישיבה.

כל זה מתוך ההודעה הזו:
הנה תשובה מפורטת יותר שלו - בית המדרש

ומה שאתה דן על ביזוי ת"ח, אני שואל על תלמידי חכמים מהכיוון השני.
אה אם מישהו עבר עבירה אז לך מותר לעבור?הדוכס מירוסלב

אני חושש לירא"ש של החבר'ה פה.

יותר ממה שזה מעיד על הרב אבינר, זה מעיד עליכם.

לתלמיד חכם מותר לחלוק על בני הפלוגתא שלו, גם בחריפות. ראינו את זה במשך כל הדורות.

בישיבה שלי היו נוהגים להגיד, ואני מלהג: "תלמידי חכמים יכולים לחלוק אחד על השני. הם בוודאי יגיעו לגן עדן. כל התלמידים שלהם ודאי יגיעו לגהנום".

סביר מאוד להניח שאני חולק על הרב אבינר בהרבה יותר נקודות ממה שאתם חולקים. לא הייתי מתבטא ככה בעשור האחרון.

אל תציג בבקשה את תלמידי עמ"י הקדושים כרשעים היורשים גיהנוםדור =(
כי זה לא צנוע? הדוכס מירוסלב

לא צנוע ודי פרועדור =(
כדאמרי אינשי : "וואטאבר" הדוכס מירוסלב

^^^ארץ השוקולד
כי זה לא ראוי להוציא שם רע על עם ישראל.

ו@פלוני מפונפן אינני חושב שזה שמישהו עבר עבירה מתיר לי גם, אני פשוט תוהה למה מה שאמרתי זה ביזוי
זה לא שם רע, ציטטתי את דברי הרבנים שאמרו בשם גדולי עולםהדוכס מירוסלב

לא זוכר מי הראשון שאמר, אבל זאת אמרה מפורסמת.

זה נאמר אצלנו הרבה בישיבה כי הייתה איזו מחלוקת ציבורית בזמנו. לא זוכר באיזה נושא.

הרב העביר שני שיעורים בישיבהלמה לא?
והתלמידים שאלו אותו את זה...

חברותא עם נכנס להר הבית (1) (וידאו) – שיעורי הרב שלמה אבינר

חברותא עם נכנס להר הבית (2) (וידאו) – שיעורי הרב שלמה אבינר

ממה שהבנתי -

"האם הוא מתנגד ללימוד מהרב ליאור ו/או הרב רבינוביץ' ו/או הרב אליעזר מלמד שעולים להר הבית?"

עקרונית כן. אבל:

א. זה לא אומר שהם לא תלמידי חכמים או שלא צריך לכבד אותם.

ב. צריך שכל. תלוי אם יש אלטרנטיבה, "עדיף שתלמד לבד?!" (ציטוט)

@ארץ השוקולד אני לא מבין אותך. בעיניו זה עניין חמור (כנראה הרבה יותר מצרת ערוה), ולדעתו תורה זה לא מתמטיקה שאפשר ללמוד מכל אחד.
אתה היית לומד מרב גדול שנוסע במכונית חשמלית בשבת או שאומר שהרבי חי ממש?! (אני כן, אבל בכל זאת...)

ככה הוא חושב. מה אתה רוצה שהוא יעשה? שהוא לא יבין ככה?..
יצא לי קצת תוקפני... סליחהלמה לא?
אני חושב שעיקר הזעזוע שלנו היא כי התרגלנו בשנים האחרונות שיש רבנים גדולים שמתירים לעלות ורבנים גדולים שאוסרים, אז זו מחלוקת לגיטימית.

זה נכון עבורנו, שקטנים לעומת שניהם.
אבל הרב אבינר מספיק מבוגר (וגדול) כדי לראות זאת אחרת...
תחשוב על לפני 15 שנה, כשהיה ברור לכולם שלא עולים.
מה פירוש לראות אחרת?ברגוע

זה שיש מחלוקת בין רבנים גדולים זאת עובדה,

הרב אבינר רואה מציאות אחרת?

מחלוקות תמיד היו, אבל לומר על מי שעולה לרב הבית, שזה כולל גם רבנים גדולים,

"משהו השתבש אצלו"- לזה אנחנו לא רגילים.

למה אתם מתעלמים מזה שהוא כתב בהמשך שהוא לא פוסל אותם?הדוכס מירוסלב

הוא לא פוסל אותם לגמריברגוע

אבל הוא כן אומר שמשהו השתבש אצלם, ואם יש חלופה אחרת אז גם לא ללמוד בספרים שלהם.

אוקיי... ואז מה? היו מחלוקות כאלה הרבה פעמים בעם ישראלהדוכס מירוסלב

וברור לנו ששני הצדדים קדושים וצדיקים.

מי שלא ינקה מדינה של גהנום זה מי שמכניס את האף שלו בין הענקים האלה...

נכון שהיוברגוע

אני לא מכניס את הראש,

אבל כשמישהו כותב שזאת לא מחלוקת לגיטימית האם מותר לעלות להר הבית,

אני רואה צורך להעיר.

להעיר זה להכניס את הראשהדוכס מירוסלב

הדרך היחידה שאפשר להגיב לתלמיד חכם, פוסק, היא בצורה תורנית.

יש לך ראיות הלכתיות ותורניות לצד השני? מעולה. יש לך ביקורת אישית על הת"ח/רב? זה בוודאי לא שייך ועבירה חמורה.

אנחנו לא הרב אבינר ולא בליגה שלו. החשיבות העצמית בדור שלנו היא צרה קשה מאוד, הפכנו את עצמנו לברי פלוגתא לכל אחד ואפילו לא רק בדיון תורני ראוי.

למען האמת אני ממש מתפלא שיש כזאת טינה סמויה כלפי הרב אבינר בציבור שלנו. על שום מה?

הרב רחוק מאוד מההשקפות שלי, אבל את צורת ההתבטאות הזאת נטשתי בתחילת שנות ה20.

עדיין לא מאוחר לעשות תשובה.

הערתי לניק, לא לרב אבינר.ברגוע

לא יודע אם הרב אבינר חושב כך, אבל הניק פה כתב שזאת מח' לא לגיטימית.

המחלוקות סביב הרב אבינר כבר ישנות ואין עניין לפתוח פה הכל.

*מגרד בראש*הדוכס מירוסלב

איך הבנתי את זה הפוך האמת שמההיכרות איתך התפלאתי, מחילה.

בכל אופן אני חושב שהמחלוקות הישנות האלה לא באמת ישנות לפי הרמיזות פה בשרשור

אם אתה מונח בסוגיה אתב יכול לענות גם למישהו שיש לו תעודת רבנסתם 1...
אם אתה ישר וסברתך ישרה והגעת מתוך עיון למסקנה שונה אז זו דעתך. המחלוקת היא אגב דעתך.

אם אתה לא ישר והחלטת לחלוק לפני שהגעת למסקנה אז זו בעיה.
זה נכון, השאלה איך חולקיםהדוכס מירוסלב

אוקיילמה לא?
כנראה לא הבהרתי את עצמי. בעיניי זו *כן* מחלוקת לגיטימית, בעיני הרב אבינר לא. כמו שהוא סובר שלחשוב שהרבי חי זה לא מחלוקת לגיטימית.

ובעיניי זה לגיטימי שהרב אבינר יחשוב שזו לא מחלוקת לגיטימית.
השאלה היא כשרב חולק על מישהוארץ השוקולד
איך הוא מתייחס לצד השני...
אממלמה לא?
עבר עריכה על ידי למה לא? בתאריך ד' בניסן תשע"ח 00:14
הוא מכבד אותם?

וחושב שהטעות שלהם איומה.

הדיון קצת מסתעף, אז אני ממקד:
בעיניי השאלה אם הצד השני במחלוקת הוא חלק מ-"אלו ואלו" לא תלויה בגדלות החולקים, אלא בחומר הנושא.

והבהרה: אני לא עו"ד של הרב אבינר.
טענה מעניינתארץ השוקולד
אני מכיר רבנים שחולקים אחד על השני ולמרות זאת מכבדים אחד את השני, אז זה אפשרי
ממלמה לא?
יכול להיות שאתה צודק.

מההיכרות שלי עם השפה של הרב אבינר אני לא חושב שהכוונה "הם חלו במחלת נפש". יותר כמו "יש להם שיבוש חמור בהשקפה".

רק שאלה (שאני באמת מתלבט בה): אם רבנים גדולים היו משתתפים במיסה ח"ו, תוך הסתמכות על המאירי וכו', זה היה לגיטימי בעיניך שהרב אבינר יגיד דבר כזה?

תקשיב לשיעור, בעיניו זה לא רחוק מזה.

[אגב, בשיעור כשאומרים לו שהם רבנים גדולים הוא עונה: "מה זה קשור? אז חייבים להסכים איתם? אנחנו הולכים על פי רבותינו"].

(למען הסר ספק, אני בעקרון בעד עלייה להר)
הזוי שכדי להמחיש מחלוקת בעניין המקדשארץ השוקולד
אתה מביא את המקבילה מעולם הטומאה...

מעניין מה שאתה אומרארץ השוקולד
לא נכון עובדתית ביחס ללפני 15 שנה, יש כרוז מלפני עשרים שנה בערך הקורא לעלות ועליו חתומים רבנים רבים. ויש כרוז נוסף מאז הקורא להקמת בית כנסת על ההר (בפינה הצפון מזרחית נדמה לי) ועליו חתומים בין השאר הרב מרדכי אליהו, ר' אברום שפירא והרב חיים דוד הלוי.

נכון שהרב אבינר מבוגר יותר מאיתנו, אבל הוא עדיין תוקף בצורה מאוד משתלחת רבנים רבים אחרים גם אם הם באותה רמה איתו. (לא יודע איך למדוד)
לא הבנתי מה אתה בה להוכיח לגבי שחתמונשוי שמח
להקים בית כנסת בהר?
ברור ששניהם לא הסכימו בשום אופן לעלות להר!
עד כמה שאני זוכר בית הכנסת בהר היה יוזמה של הרב אליהוהדוכס מירוסלב

והמטרה שם הייתה כדי להסדיר את המקומות שאין בהם בעיה לעלות.

ומי שחושש היום לעליה חושש להחטאת הרבים.

לא חושב שיש מי שחולק לגבי הקדושה של ההר כיום (דחו מהלכה את דעת מי שאומר שאין [הראב"ד] עד כמה שאני יודע).

ולא חושב שיש מי שסובר שאין מקומות שהם לא ממש נחשבים חלק מהר הבית.

יש מחלוקת לגבי האם המקומות האלה נכונים ומדוייקים, ולגבי ההשלכות של העליה לגבי מי שלא מקפיד על טבילה ויודע את המקומות וכו'. ככה אני מכיר את הסוגיה

לגבי היוזם אני לא יודעארץ השוקולד
לגבי התוכן בהודעה זו, בטוח אתה צודק.

ו@נשוי שמח ניסיתי להראות מכאן שהייתה התעניינות בהר הבית גם לפני יותר מ15 שנה ולא היה מוסכם לכולי עלמא שאסור לעלות בכלל להר הבית גם אז.
זה דבר ידוע שזאת יוזמה של הרב אליהוהדוכס מירוסלב
עבר עריכה על ידי פלוני מפונפן בתאריך ד' בניסן תשע"ח 15:31

אני חושב שזה חוזר על עצמו כמה פעמים ב"אביהם".

יש פה ציטוט של הרב אליהו (נראה לי משו"ת הרב הראשי)

בנו ותלמידיו של הרב מרדכי אליהו: "הוא התנגד לעליה להר הבית" | כיפה

הנה הצילום של המכתב המקורי (ראיתי בפורום אוצר החכמה)

יתכן, אני לא בקי בכרוזיםארץ השוקולד
נכון שהוא יזםנשוי שמח
אבל יזם בכלל במקום אחר ממה שטוענים היום.
דברתי עם הבן שלו הרב יוסף אליהו (ראש כולל דרכי הוראה לרבנים) אמר שאבא שלו אסר מכל וכל לעלות וכל מי שנכנס אליו בטענה שמותר וכו׳ יצא ממנו שהוא יודע שאסור
גם הרב שמואל, כשהוא עצמו היה מורה לעלות, אמר שאבא שלו אמרהדוכס מירוסלב

שאסור לעלות. מאז הרב שמואל חזר בו, לא יודע למה*...

אבל לא הבנתי למה הגבת לי? אני לא טוען שהרב אליהו אמר שמותר לעלות, פשוט הסברתי שהוא היוזם של הרעיון של בית הכנסת בהר

* פעם הוא אמר שהטעם להתיר זה משום מצוות כיבוש אם אני זוכר נכון, יכול להיות שהשיקולים של מצוות כיבוש השתנו. לא בקיא במצוות כיבוש הארץ

אני חושב שמדובר בפינה הצפון מזרחיתארץ השוקולד
שם הרב גורן מביא שלכולי עלמא מותר לטמאי מת להיכנס ולכן הייתה הסכמה רחבה לבית כנסת שם
תודה על ההסבר וההרחבהארץ השוקולד
כאן רציתי להבין וסייעת רבות בכך בתגובתך👍

לא חשבתי שהוא אמר לא לכבד, אבל טוב שהבהרת

לגבי חומרת האיסור, טמא שנכנס למקדש חייב כרת (בהנחה וקדושת המקום חלה גם כיום) ובא על הנידה זה גם כרת, אז שניהם יונקים את אותה רמת חומרה.
היילמה לא?
אני בצד שלך.
בעיניי זה שיקול בין ספק כרת/חשש למכשול בכרת לבין מצוות עשה/דרישת המקדש.

אבל כששואלים אותו בשיעור "גם בית הלל למדו עם בית שמאי?" הוא עונה "מה זה קשור?! בית שמאי עשו דברים חמורים?" (לפני כן הוא מדבר על זה שהם התחתנו אחד עם השני והודיעו כשמישהי הייתה פסולה לצד השני).

להבנתי הרב אבינר מבין כפשוטם את דברי הרב קוק "שפגימה כחגירת הציפורן במקום המקדש חמורה יותר מאלף יישובים מעשיים".
ובניגוד אליי הוא מרגיש מחוייב לרב קוק.
כתבת טוב, תודה ויישר כחארץ השוקולד
פיו..למה לא?
תודה, כיף לנהל איתך דיונים. (גם כשאני טועה)
ואני מקווה שברור שאני לא מצפה שתקבל את דעתי.

כבר חשבתי שהשרשור הזה יגיע למקומות רעים...
ארץ השוקולד הוא בחור יקר הדוכס מירוסלב

בשמחה, תודה שהצטרפת לדיוןארץ השוקולד
לא הייתה מטרה להגיע למקומות רעים בדיון
מעניין הקטע עם בית שמאי ובית הלל במסכת יבמותסתם 1...
מוזכר והתוספות מעירים על זה, שבית הלל התחתנו עם בנות שמאי אך לא הפוך מכיוון שלפיהם ישנם דברים שנוגעים לאיסורים חמורים וטומאות.

גם גרסת הירושלמי ל"אותו יום ננעצה חרב בבית המדרש" היא קשה מאוד.
ישנה מסורת שנמצאה בגניזה, אצטרך לחפש את הציטוט המדויק למי שמעוניין, לגבי יום ספציפי שהוזכר כיום שנפלו בו רבים מבית הלל על ידי בית שמאי.
פשט המשנה לא ככההדוכס מירוסלב

לא נמנעו בית שמאי מלישא נשים מבית הלל, ולא בית הלל מבית שמאי.

תודה, לא הכרתי למה לא?
אסתכל בהזדמנות
אמרו לי שיש לזה התייחסות בספר חכמים של הרב בני לאוארץ השוקולד
אבל אולי זה רק לגבי מנחם, אני לא בטוח במאה אחוז מה סיפרו לי.
לצערי לא הספקתי עדיין לעבור על הסדרה הזו של הרב בני לאו.

ואכן, הדברים הללו מאוד קשים
רק רוצה לומרזוכרי קדושתך.

מועד קטן י"ו  ע"א- ע"ב

פעם אחד גזר רבי שלא ישנו לתלמידים בשוק מאי דרש (שיר השירים ז, ב) חמוקי ירכיך כמו חלאים מה ירך בסתר

אף דברי תורה בסתר יצא רבי חייא ושנה לשני בני אחיו בשוק לרב ולרבה בר בר חנה שמע ר' איקפד אתא ר' חייא לאיתחזויי ליה א"ל עייא מי קורא לך בחוץ ידע דנקט מילתא בדעתיה נהג נזיפותא בנפשיה תלתין יומין ביום תלתין שלח ליה תא הדר שלח ליה דלא ליתי מעיקרא מאי סבר ולבסוף מאי סבר מעיקרא סבר מקצת היום ככולו ולבסוף סבר לא אמרינן מקצת היום ככולו לסוף אתא א"ל אמאי אתית א"ל דשלח לי מר דליתי והא שלחי לך דלא תיתי א"ל זה ראיתי וזה לא ראיתי קרי עליה(משלי טז, ז) ברצות ה' דרכי איש גם אויביו ישלים אתו מ"ט עבד מר הכי א"ל דכתיב (משלי א, כ) חכמות בחוץ תרונה א"ל אם קרית לא שנית ואם שנית לא שילשת ואם שילשת לא פירשו לך חכמות בחוץ תרונה כדרבא דאמר רבא כל העוסק בתורה מבפנים תורתו מכרזת עליו מבחוץ והא כתיב (ישעיהו מח, טז) לא מראש בסתר דברתי ההוא ביומי דכלה ור' חייא האי חמוקי ירכיך מאי עביד לה מוקי לה בצדקה ובגמילות חסדים (ויקיטסקט)

(ילקוט שמעוני משלי תתקל- תתקלא

חכמות בחוץ תרונה -
שאל רבי שמואל בר נחמני את רבי יונתן בן אלעזר, שהיה עומד בשוק: 
א"ל: שנה לי פרק אחד. 
א"ל: לך לבית הלמוד ואשנה אותך. 
א"ל: לא למדתנו חכמות בחוץ תרונה?! 
א"ל: אם קרית לא שנית, בחוצה של תורה, המרגליות היכן היא נמכרת בחוץ [או בחנות]?  כך התורה: ברחובות תתן קולה - במקום שמרחיבין אותה, בבתי כנסיות ובתי מדרשות.

פעם אחת גזר רבי שלא ישנו לתלמידים בשוק.
מאי דרש? 
חמוקי ירכיך - מה ירך בסתר אף דברי תורה בסתר. 

והא כתיב חכמות בחוץ תרונה? 
כדרבא דאמר: 
כל העוסק בתורה מבפנים התורה מכרזת עליו בשוק. 
והא כתיב: לא מראש בסתר דברתי?! 
ההוא ביומא דכלה. ) (דעת)

יש סכנה גדולה בשו"ת שפעמים תשובות שנענות בבית המדרש יובנו לא נכון בשוק.

ולכן הרב אבינר משתדל להיות מאוד ספציפי. הפעם הוא יצא מגדרו והסביר את ההוראה למעשה באריכות.

ובכן- א. לענ"ד אין מדובר באיסור הלכתי גורף כ"א בעצה ללימוד, שכן המקור הוא פרי צדיק.

ב- הרב דבר על חברותא ששניהם באים לליבון ההלכה והמסקנה יחד, וזה לא מומלץ לעשות עם מישהו ש(מבחינתי )נקודת המוצא ההשקפתית שלו לגבי התורה וההלכה היא לא טובה (פעמים שזה שוני שאין ליצור בגינו מרחק פעמים שזה משנה דוגמא קיצונית- אפיקורוס (ח"ו לא להשוות. רק להבהיר את הנקודה) ) ללמוד משמו שיעורים וכו', זה הרב לא אמר. לענ"ד חברותא היא אינטימית יותר ומשפיעה יותר מאשר שיעור.

ג- כמובן שזו שאלה פרדוקסלית מה יעשה מי שרוצה לקבל תורתו מהרב ליאור שכן, הרב ליאור אומר כן ללמוד מעולי הר בית ה'.

חברי הולך לשאול את הרב שאלות, אני יכול לבקש לשאול אותו אם תרצה.

מענייןארץ השוקולדאחרונה
לגבי סוף דבריך אשמח ממש
תודה רבה
למה...סיעתא דשמייא1

...במעשה העגל השם סלח כאשר העניין הוא עבודה זרה ממש במזיד

ואילו בעניין המרגלים שזה לשון הרע לכאורה ועוד שהם עשו תשובה השם לא סלח?

לדעתי השם תכנן מראש שדור יציאת מצרים לא יכנס לארץ ישראל.

כמו שנאמר "אל נורא עלילה".

גם בכבוש הארץ הם היו….סיעתא דשמייא1
… זקוקים לניסים מעל הטבע כמו: נפילת חומות יריחו, "שמש בגבעון דום".
תשובה על סחיטהפשוט אני..

נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד. 

למשל לשדוד בנק.

אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.

הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.

אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.

אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?

מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.

מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).

מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר

צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת

כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר

כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)

אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאר
כשהיה מגיע ר"ע אצל פסוק זה היה בוכהחתול זמניאחרונה

"ומה מי שנתכוון לעלות בידו בשר חזיר ועלה בידו בשר טלה טעון כפרה וסליחה המתכוון לעלות בידו בשר חזיר ועלה בידו בשר חזיר על אחת כמה וכמה"

=> מסקנת הגמרא במסכת נזיר היא:

– אם התכוון לאיסור ועלה בידו היתר, צריך כפרה

– גם אם התכוון לספק ועלה בידו היתר, צריך כפרה

"כי ישרים דרכי ה' וצדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם משל לשני בני אדם שצלו את פסחיהן אחד אכלו לשום מצוה ואחד אכלו לשום אכילה גסה זה שאכלו לשום מצוה וצדיקים ילכו בם וזה שאכלו לשום אכילה גסה ופושעים יכשלו בם אמר ליה ר"ל האי רשע קרית ליה נהי דלא קא עביד מצוה מן המובחר פסח מיהא קא עביד אלא משל לשני בני אדם [...]

ואחד אכלו לשם אכילה גסה - או מחמת תאוה שאכלו ברעבון:"

=> כאן היות ואין שום צד של איסור במעשה אלא פגם בכוונה אז אמנם לא עשה מצווה מן המובחר אבל בהחלט עשה מצווה

ולדעתי החתולית הזמנית זה המקרה הכי דומה, אין שום צד של איסור במעשה הדיווח / איום עצמו, זה שהכוונה כזאת או אחרת אמנם פוגע במצווה מן המובחר אבל עבירה אין כאן

כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה

אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד איש
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד

ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ

מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה

קשה לקריאה?

או תובעני מבחינת עבודת השם? 

מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14

א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?

ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?

(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)

(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)

אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..

אני אתחיל.

א.  קלאסי-  ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).

ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..

הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום

על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.

אבל מי יקרא את זה?

א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14

בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?

אשמח לחידוד..

שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני

זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.

או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.

יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה

ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד

(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)

אההה , שאלה מעולה!אני:)))))

אכתוב ב"נ בהמשך

שומרת את השרשור

הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול

כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).

לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).

ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)

כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
חול, וגם שם לא כל התפילה אלא המינמום שנשים צריכות לומר?
כן, ואפילו בנפרדמרגול

ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.

ובנפרד בשביל הפרקטיות…

אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)

הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)

יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.

וגם אם אני לא טועה

מנחה, ראש חודש, חגים... 

פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא

בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..

ה' ישמח אתכם, תודה

אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14

ידעו..

זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי

האדמור מפיאסצנה היד..

אכן.אחד איש
הכשרת האברכים עסוק בזה
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש

הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.

בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה

וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14

אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..

אבל שוב זה קצת שונה..

שווה לעיין שם בכל מקרה😃

זהו..אשר ברא

על שמחה ועצבות יש מלא!

אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..

תודה

צריך לדעתאחד איש
הרבה פעמים קושי בהתעוררות הלב והתלהבות תלוי לפעמים במצב נפשי שצריך לעבוד עליו או באיזה תפיסה מסוימת על ה' או על עבודת ה' שצריך לשפץ ועוד עניינים שלאו דווקא הפתרון שלהם זה להוסיף התחזקות על עניין ההתלהבות בעצמו אלא העניין הוא המסביב. להבין מה מונע מהלב להיפתח מה יושב עליו
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אבל אני מדברת על השלב של אחרי, שהבן אדם נמצא כבר בשמחה ורוצה להגביר התלהבות (:
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
מניח שיש כל מיני ספרים חדשים של הדור הזה וכל מיני שיעורים בנושא לא מכיר מספיק אבל מן הסתם אפשר למצוא
לא מכירה🙈אשר ברא
תוכל לפרט?
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם, התבונן עוד, שכמו שהזריזות הוא תולדת ההתלהטות הפנימי, כן מן הזריזות יולד ההתלהטות. והיינו, כי מי שמרגיש עצמו במעשה המצוה כמו שהוא ממהר תנועתו החיצונה, כן הנה הוא גורם שתבער בו תנועתו הפנימית כמו כן, והחשק והחפץ יתגבר בו וילך. אך אם יתנהג בכבדות בתנועת איבריו, גם תנועת רוחו תשקע ותכבה. וזה דבר שהנסיון יעידהו.

ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.

אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.

השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה

בהצלחה!

אולי יעניין אותך