פריקה ויעוץ, מבקשת את עזרתכם.. ;)עצובהה

היי לכולם, 

אני ממש זקוקה לעזרה, 

אולי זה יהיה ארוך, מצטערת מראש.  

אני בחורה תורנית מאוד, שואפת להתחזק ולגדול ביראת שמיים ובקיום מצות, מידות וכו'.. 

בשנים האחרונות עשיתי עבודה גדולה והתחזקתי יותר, 

מאז ומתמיד היה לי  רצון חזק ושאיפה להקים בית של תורה קדושה ויר"ש. 

היו לי נפילות ומעידות, לא טלית שכולה תכלת, ממש לא. אבל הרצון גובר. 

בחינת צניעות, משתדלת להקפיד על כל ההלכות ולהשתפר. 

שואפת לבחור תורני לפחות כמוני, 

יש רק בעיה אחת, ההורים שלי לא ממש מבינים אותי, 

אני לא מגיעה מבית תורני מידי, יש מצוות וכו' אבל לא מעוניינים לשמוע על בחור ישיבה. 

המנטליות שאני מגיעה ממנה היא מאוד שמרנית ומאוד אפילו פרימיטיבית. 

ההורים מאוד מאוד מאוד מעורבים בתהליך, מרשים לעצמם לקבל החלטות חשובות במקומי.

אני יודעת שכולם, ללא יוצא דופן, יכתבו לי שההורים יכולים רק לייעץ אבל ההחלטה היא בידיים שלך והם לא יכולם להתערב וכו וכו'. הכל טוב ויפה אבל לא עובד אצלנו. 

יש אצלנו יראת כבוד מההורים בקטע מפחיד (ואני לא ממליצה על דבר כזה, זה מרחיק את הילדים מההורים, זה גורם לנו, הילדים, להסתיר דברים ולא לשתף)

אנחנו לא יכולים להגיד כל מה שאנחנו חושבים, הכל מאוד מחושב ומאוד שקול, יותר מידי. 

הבעיה הגדולה היא שההורים שלי שכחו שאת הבחירה שלהם הם עשו, היא בחרה בו והוא בה, וזהו, שם זה נגמר. עכשיו תורי לבחור!!! 

אני כמו משהו דומם, אם הם היו יכולים הם גם היו יוצאים במקומי לפגישות. 

אני מלאה בכעסים, בתסכול! אני מרגישה בודדה במערכה! 

אני מצטערת אבל אני אגיד את זה הכי בוטה שיש, 

הם מחפשים אנשים טובים ואינטלגנטים, בשביל שיהיה לי קל לחיות, ויחד עם זאת מחפשים אנשים בעלי מעמד וכסף. 

אני מחפשת אנשים יראי שמים בעלי חסד, בני תורה! זה מה שאני רוצה. 

כשאני אומרת להם את זה, הם משתיקים אותי, 'מה את מבינה, את יודעת מה זה לחיות בצמצום? עדיף שתשתקי'  (ואני לא מגיעה מבית של מליונרים, ממש לא ואם יורשה לי לומר, אפילו ההפך)

הם חושבים שאני ילדה קטנה וטיפשה שלא יודעת לקבל החלטות. שצריכים לעשות הכל בשבילה.

איןלי אף אחד. 

התפללתי ה מ ו ן ! ! על בחור יר"ש, בחור תורני, שלומד תורה לשמה, בעל מידות טובות, התפללתי על בחור ממשפחה פשוטה וחמה אנשים יראי שמים שאנ אוהב ואכבד אותם והם אותי. 

מרגישה נורא מתוסכל מבחינת האמנה שלי, האם ה' שומע את התפילות ומתייחס יותר לרוצונות של ההורים שלי מאשר את שלי? אני מתפללת לבנות בית לכבוד ה', לא מבקשת פאר והדר, אלא לחיות עם בעלי בכבוד ואהבה ושלום. 

פעם אבא שלי אמר לי - אולי ה' רוצה שאת תתחתני עם מישהו שלא לגמרי דתי, ה' רוצה שאת תחזקי אותו. 

לא מוכנה לשמוע על זה!! אבל הנה ה' אולי באמת רוצה את זה, כי הוא מציע לי רק בחורים כאלה.. ממש הסתר פנים נוראי, מרגישה שכבר אין טעם להתפלל לה', הרי ממילא הוא שומע את ההורים שלי וממלא את מבוקשם על חשבוני..

עד פה ההקדמה, עכשיו לפואנטה, 

הציעו לי בחור שהציג את עצמו בטלפון כבחור 'דתי ממשפחה דתית'. חששתי נורא ולמרות זאת יצאתי לפגישה. 

מסתבר שהחששות שלי נכונים. 

הבחור לא לובש ציצית (לא שאלתי אבל ראיתי שאין, וזה היה ברור, לא טעיתי)

מתפלל 3 תפילות ביום אבל (!!) שחרית לפעמים במניין ולפעמים לא, מנחה וערבית יחיד (ובמקום שהוא עובד אני יודעת בוודאות יש כמה מניינים). 

בחור שלא לומד תורה בכלל, מידי פעם אם יוצא לו במקרה הוא ישמע. לא בכוונה תחילה. 

על רב ודעת תורה אני בכלל לא מדברת. 

אבל מה? נשמע שיש שורשים טובים מהבית ויש רצון להתחזק אבל בקצב שלו. יש לציין שהבחור כבר בן 29 (לטעמי בגיל הזה בוא צריך כבר להיות יציב מבחינת הדת, משום מה לא קרה אצלו). 

בנוסף, אומרים עליו שהוא בחור ממש ממש טוב, צנוע ועניו, עדין, לא כועס אף פעם.. שאלהתכונות שאני ממש הייתי רוצה בבעלי. 

מה דעתכם, האם שייך להמשיך למרות שאין לו את הדברים הבסיסיים? ויש רצון ונראה שיש מידות טובות? נפגשנו רק פעם אחת. היתה פגישה טובה דווקא. 

ממש ממש חצויה! 

סליחה על האורך, אבל בבקשה תעזרו לי..

תודה לכל העונים.

אם יש מידות טובותבואי אהובה
אם הוא באמת בכל מידות טובות , נוח לסביבה , ויש לו רצון להתקדם , וקצת חכמה ,
שווה לנסות !!
את יכולה לעלות את הנושא איתו ,
יש מתב כזה , אני יודע שזה קצת מוזר ,
אבל שבחור מבוגר לא נשוי , קצת מרשה לעצמו למעוד , או לנהל אורח חיים יותר פשרני ,
אישה היא מסגרת , של הגבר , הקרקע שלו , וחיי נשואין מכניסית את האדם למערכת שונה , רצינית יותר

השאלה מאיזה מקום זה מגיע,
מן הסתם הבחור למד בישיבה , או מסגרת תורנית כלשהו , שם הוא לא היה ברמה הזאת , הוא היה יותר חזק

אפשר לעלות את הנושא ולדבר על זה בפתיחות מה הוא חושב על הדברים , תציגי לו אותם ,

לגבי ההורים שלך כואב לשמוע , אין לי הרבה מה להגיד ,
כולי תפילה , שיבינו לליבך ,
לקרוא ולהתמוגגע מ
יש לי הרבה מה להגיד, אז אגיד רק קצת...

את מתמודדת עם דברים מאוד לא פשוטים, כל הכבוד לך על הדרך שבה את עושה את זה ועל זה שאת לא נכנעת למה שמסביב, להורים, וכו'...
בעניין הזה חשוב לי לומר שחשוב מאוד שתמשיכי לדבוק בדרך שלך, ברצונות ובשאיפות. ותמשיכי גם, כפי שנראה שאת עושה, להמשיך לכבד את הורייך בכל מה שאפשר ולהימנע מפיצוצים.
ולמרות שאת יודעת, אני כותב שההורים יכולים רק לייעץ, ולא להתערב בהחלטה. וזה יעבוד גם אצלכם. כדאי ג"כ להכין את הקרקע לפני כן, בדברים יותר קטנים. ומניסיון, זה נראה בהתחלה רחוק ובלתי מושג, ואחרי איזשהו תהליך את לא מאמינה שהגעתם לאן שהגעתם ואת לא מבינה איך יכול להיות שפעם היה אחרת.
יכול להיות גם שהם לא לגמרי יקבלו את זה. גם לגיטימי.

ההורים מאוד מאוד מאוד מעורבים בתהליך? תוציאי אותם מזה. אי אפשר בדיבורים להסביר להם שזה לא תפקידם? תסתירי. זו דעתי.
והטענות האלה, אולי ה' רוצה שתתחתני עם מישהו פחות דתי, שתחזקי אותו, ושאל תתחתני עם בחור ישיבה כי זה חיי צמצום, יכולות לפעמים לבלבל. אל תתבלבלי! זה פשוט שטויות. שטויות כאלה שאם אכתוב להן תשובות אני ארגיש טיפש שבכלל התייחסתי. (וזה לא ה' מציע לך רק בחורים כאלה, זה האנשים שמציעים לך. זה מה שהם מכירים. ה' רוצה שתפני לאנשים שיציעו לך בחור כמו שאת מחפשת)

לגבי העניין השני. הרצון שלך לבית תורני, שופע קדושה וטהרה, יראת ואהבת שמיים, אל תתפשרי עליו.
הבחור הנוכחי, נשמע, לפי מה שכתבת, שהוא די רחוק משם (במיוחד בגלל העניין של הלימוד תורה). אז אולי... אבל מצד שני יש את העניין של הרצון, הוא רוצה להתקדם. את יודעת כמה הוא רוצה? לאן הוא רוצה להגיע? השאיפות שלו גדולות כמו שאת רוצה שהן יהיו או שהוא רוצה רק קצת יותר ממה שהוא עכשיו? יש לך ערובה שהרצונות האלה יתממשו? את מוכנה לחכות בסבלנות עד שהוא יתקדם בקצב שלו? את תרגישי שאת מתפשרת?

אשרייך! ממש!
(ולמה שלא תצאי עם בחור ישיבה?)

הרבה אור. הרבה הרבה אור וטוב.
וואו..מסכימה ממשPandi99

לא שייך להתפשר על רמה רוחניתאושרקה
את יכולה למצוא מישהו גם תורני וגם עובד זה לא סותר ....ולא רק מי שלומד בישיבה נקרא בחור תורני יש מלא בחורים טובים שגם עובדים וכן אולי ההורים שלך צודקים בגלל שהם עצמם הרגישו קושי מבחינה כלכלית ולא רוצים שגם את תחיי בחוסר ...זה מאוד קשה להתסדר כלכלית שאין תמיכה מההורים וגם רוב הבחורי ישיבות עובדים שנה אחרי הנישואים כי הם לא מסתדרים לגבי הבחור ...לא שייך לצאת איתו תחפשי בחור ברמה תורנית גבוה שעובד וכן מידות זה חשוב אבל את לא צריכה לחזק אף אחד זה צריך לבוא ממנו
העלית כמה נקודות ואנסה להתייחס לכולםחלל הפנוי
אם חסר תגידי ואני להתיחס (הולך להיות טיפה ארוך)
אז דבר ראשון אני רוצה להתחיל דווקא מהאחרון.אמרת שהבחור בן 29 ושהוא צריך להיות יציב מבחינה דתית ומשום מה זה לא קרה אצלו. אז אני יגיד לך שכל החיים הם רצו ושוב. והאמת מהמשיותר מעניין ומגניב לדעתי זה שהוא אומר שהוא מעוניין להתקדם ובקצב שלו, כי באמת כמו שאמרת הרבה אנשים יודעים איפה הם מבחינה דתית ונשארים שם גם הדוסים ביותר לפעמים שוכחים שיש תמיד לאן לשאןף, אומרים שהם יודעיפ טוב מאוד איפה הם רוצים להיות ושהם שם. אבל אני אגלה לך סוד, לכולם (בלי הכללה גמורה) יש עליות וירידות. הקב"ה שם אותנו במצבים לא הכי נעימים וכייפים וכל אחד עובר את הנסיונות שלו. אני מכיר זוג שיש להם 8 ילדים, 6 מתול הילדים הם ילדים עם צרכים מיוחדים. אץ קולטת? 6 מתוך 8 עם צרכים מיוחדים. איזה נסיון זה!! האבא הוא תלמיד חכם וכך היה כל חייו , למד בישיבה עשה מבחני הרבנות וכל המסלול וכו. אז בעקרון מבחוץ נראה שהוא היה חזק ויציב כל הדרך. אבל אני אגיד לך שמבפנים זה לא תמיד נכון. אפילו אשתו לא באמת ידעה מה עובר עליו, כל הזמן היא שואלת את הקב"ה למה וכו... וזה נראה שהיא לא היציבה כי מצד אחד אומרת השגחה מצד שני לא יכול יותר עוזבת לכמה שעות לים מעורב ויושבת שם (לא נכנסת אבל כן שם עם כל הפריצות ופשוט יושבת שם וצוחקת על החיים שלה ועל ה' יתברך) והוא בפנים בפנים היו רגעים שהיה כבוי מבחינה דתית. כבוי! לגמרי! לא שאל שאלות כלום החליט שאין אלוקים אין דת אבל שמר הכל כדי שלאשתו תהיה את המקום הזה כי היא צריכה את זה יותר ממנו. הבאתי את הסיפור הזה כדי להדגיש את המקום של הרצו ושוב ממקום פנימי אצל אנשים שנראים יציבים ממקום דתי. יש גם אנשים שמתחזקים עם השנים ופתאום בגיל שלושים וחמש אחרי שסוף סוף סיימו את הדוקטורט שלהם ומצאו עבודה שמכניה הרבה כסף עוזבים הכל והולכים לישיבה. רבי עקיבא בעצמו רק בגיל 40 התחיל ללמוד תורה. כל החיים הם גלים. עכשיו כל זה לא בהכרח אומר ומעיד עליו או אומר לך לתת לו הזדמנות אני רק מעלה נקודות בעניין הזה

נקודה שניה לגבי ההורים. נושא מורכב ולא פשוט. מצד אחד יש מקום של כיבוד הורים שיש לך מצד שני הרגשות והרצונות שלך. הבאתי את הדוגמא של רבי עקיבא אז גם כאן רחל.. כלבא שבוע לא רצה שהיא תחיה עם אחד כזה ואפילו איים לנתק קשר לגמרי ממנה אם תהיה איתו ובכל זאת הלכה. אני חושב וממליץ לך לעשות כמה דברים בעניין הזה.
1. לשבת עם כל הורה בנפרד בלי שהשני יודע ולהגיד להם לא ךהגיד לשני שיישבת ודיברת איתם ולדבר אל הנפש שלהם ולבקש מהם רק להקשיב בלי להגיב. ותפתחי את הלב ודברי דברים שיוצאים מהלב אל הלב. ותדגישי להם שאת יודעת ומכבדת את הדעות שלהם אבל פשוט היית חייבת להגיד להם את מה שאת מרגישה מרב אהבה אליהם.
2. (אם החלטת לא להמשיך עם הבחור הזה ולהמשיך למצוא את הבחור הישיבה שאת מחפשת) אז לצאת איתם בלי שידעו בהתחלה וכשתמצאי את האחד תהיי כולך באורות ובשמחה שהם ישמחו שכל כך טוב לך ורק אחרי זה תגלי להם מי הבחור כדי להראות להם כמה הוא עושה לך טוב.
3. היה לי עוד משהו אבל שכחתי אם אזכר אכתוב בהמשך.

דבר שלישי לגבי המקום של התפילות. כל אחד יש לו את ההתמודדויות שלו עם תפילות. יש אנשים שלומדים בישיבה שלא קמים למניין, והם דוסים ממש. איך יכול להיות? פשוט לא מא שם. אני בצלחתי להבין מה זה תפילות במניין רק בצבא. לפני זה לא היה אכפת לי להתפלל יחיד. אפילו הייתי רוצה להתפלל יחיד. יותר נח אתה מול ה'. יש לי הרבה חברים שבנות שיצאו איתן עשו להם קטעים בקטע הזה.. אז לגבי התפילות חושב שכל עוד הוא מתפלל 3 תפילות ביום ומנסה לפעמים במניין זה גם יפה. (שוב כל אחד והזכות שלו למה שהוא מחפש אבל בעיניי עניין של המניין זה לא מה שאמורים לפסול עליו.)
דבר אחרון לעכשיו זה לגבי ה' יתברך. אני כבר ארבע שנים בעולם הדייטים (יש שיגידו שזה כלום אבל בשבילי זה הרבה ומקווה שיגמר בקרוב אמן) אבל מתוכם היו לי רק 4-5 בנות שיצאתי איתם יותר מדייט אחד(או שהבנות חתכו או שאני) וכל זה מבנות שיצאתי איתם את לא יכולה לדמיין כמה הצעות נפלו עוד בהתחלה כי לא היו רלוונטיות בכלל אבל אני רואה את זה בתור ברכה מה' שהוא עוזר לי לדעת מה אני לא רוצה ויכול להגיד שלא מתאים בלי להיפגש ולעבור את כל המאמץ הנפשי של דייט. דייטים זה מאןד מעייף את הנפש. אז אל ץראי את זה בתור סימן מה' אולי להחליף מה שחמפשים על פי הצעות בלבד.
בהצלחה רבה
מקווה שהייתי מובן.
את תוותרי עם הרבה טקט וכבוד!אך טוב לישראל

"בדרך שאדם רוצה לילך, מוליכין אותו בה."

מבינה לליבך, ומאמינה שאם תהיי דבקה בדרכך תיפגשי גם עם המתאימים בדרכם לך. (בחורי ישיבה, בוגרי ישיבות-ישנם שדכנים/ות רבים לחוגים אלו)  

עקב המצב המורכב עם משפחתך מציעה לך להתיעץ עם דמות תורנית שאת מכירה (מימי לימודיך או בסביבתך) שתדריך אותך כיצד להתמודד עם המצב שאינו קל.

בנוסף, אולי ישנה דמות שהוריך מעריכים ואת יכולה לערב אותה בבעיה ואולי לבקש לתווך ולהפשיר את המתח.

וכפי שאמרו, נראה שהוריך אוהבים ורוצים בדרכם את טובתך, במשך הזמן יסתגלו, יעריכו ובע"ה ישמחו בדרכך.

בהצלחה חמודה! 

נ.ב. אני אמא מחתנת, לא בגיל הצעירים, ומנסיון בע"ה יהיה טוב!

הוצאת לי את המילים! מדוייק.עבודת ה'

בעיקר מדגישה שכדאי לשתף עוד מישהו במורכבות עם ההורים, גם בשביל שאר האחים וגם בשביל ההורים בעצמם (זה לא נשמע מצב בריא)

כדאי מישהו שיוכל לעזור לך באופן אישי להתמודד עם המצב ולראות מה הדרך הנכונה לעשות דברים

ועוד מישהו/ אותו אחד שיוכל לגשש ולראות אם יש מה ואיך לדבר עם ההורים שלך,

להסביר להם בנעימות שכדאי לשחרר קצת ולתת לכם חופש בחירה. 

המון בהצלחה!

בעז"ה תראי ישועות בקרוב ושה' יפנק אותך וישמח אותך!!

סליחה, אל תותרי! בל' ולא בת'אך טוב לישראל

סליח

ואי כל הכבוד על התגובההפי
הדרשה שלי בבת מצווה היתה פחות ארוכה
חחחחחלל הפנוי
קורה חחח
תקשיביעונה חדשה
הייתי במצב כמעט כמו שלך כשכתבת שהם חושבים שאת קטנה וטיפשה ההרגשתי שאני כותבת את זה. הרגשתי תמיד שאני אמורה להשתלב בחיים שלהם ולא באמת היה לי מקום לחיים עצמאיים (אבל עדיין אצלי זה פחות חריף)
לאחר מחשבה החלטתי שזהו! אני בגיל שאני צריכה לבחור לעצמי את הדרך בחיים ואני לא יכולה לחיות חיים של אחרים גם אם זה ההורים שלי.
לכן אם רציתי משהו מסוים (לאו דווקא שידוכים) החלטתי שאני הולכת עם זה עד הסוף. בהתחלה זה היתה התנגדות עדינה "תודה אבל אני בוחרת כך" זה כמובן לא עבד אז המשכתי "אני יכולה לשמוע עצות את ההחלטה אני רוצה לעשות" המשכתי ב"החלטתי ככה למרות מה שאמרתם מקווה שתתמכו בי"
והעקשנות השתלמה.
אני לא אשקר. רעדתי. לא האמנתי שאני עושה את זה. אפילו בכיתי בלי שאף אחד ראה...
אבל הרגשתי שאני חייבת להבהיר מתי החיים המשותפים נגמרים ומתי החיים האישיים מתחילים.
היתה תקופה איומה שההורים הטיחו בי האשמות שאני לא מעריכה מה שעשו בשבילי, ולא אכפת לי מהם וכו
פשוט עניתי שאני עדיין אוהבת ומעריכה אותם ורוצה לשמוע את דעתם אבל לפעמים הדעות שלנו שונות.
והתקופה הזו הסתיימה הם הפנימו את המסר ואני משתפת אותם עכשיו כמעט בהכל.
החרטה היחידה שלי בעניין זה שלא עשיתי את זה קודם!
זה החיים שלך.
אני מאמינה שההורים שלך אוהבים ודואגים בלי גבול
אבל הם לא יכולים ללכת נגד הרצונות שלך לגבי דבר כל כך מהותי כמו שידוכים. תנסי מישהו אחר שיעזור לך בזה.
הורים להתייעצות זה הדבר הכי טוב שקיים
אבל הורים שמתערבים זה הדבר הכי בעייתי שקיים
עכשיו ברווקות זה קשה בנישואים זה קשה עוד יותר

אני מדגישה שאני אוהבת את ההורים שלי. משתדלת מאוד להתחשב בדעותיהם. אכפת לי מהם יותר מהכל.
אבל הגבולות ברורים.

המון הצלחה!!
^.ונסי

יש לי תשובה לשאלה שלך, (מידות או יראת שמים) אבל הנקודה של להתמודד מול הורים חשובה יותר.

בהצלחות

לדעתי בלי קשר לאותו בחורקוד אבל פתוח
צריך לפתור את העניין עם ההורים, אל תתני להם להחליט בשבילך, גם במחיר של פרידה לתקופה זמנית. ההשלכות של זה גם אם תמצאי בחור כמו שאת מחפשת הרסניות לזוגיות (מה יקרה אם ההורים שלך ירצו משהו אחד, ובעלך משהו אחר?).
מסכים עם רציניואמונתך בלילות.
אני אספר סיפור אישי פעם היה לי חילוקי דעות עם ההורים שלי בנושא מסויים. אז אמרתי להם אני לא הולך להשתנות זה מה שאני חושב שנכון לי ואת זה אני אעשה. אם זה לא מתאים אני אעזוב את הבית כמובן שזה יפגע לי בתואר ובעוד דברים

בסופו של דבר הם הבינו שאני רציני זה גרם להרבה פחות מתיחויות בבית. אני המשכתי במה שאני מאמין בו והם מצידם הבינו שאני עושה דברים מתוך בחירה ולא ניסו לחנך אותי

אם הם לא היו מסכימים אני הייתי עוזב את הבית ואני חושב שזה מחיר שמשתלם
מסכימה עם רציני.הייזל
ואכן, גם לי עלה עניין המגורים בבית.
בת כמה את? נשמע שהגיע הזמן לעבור דירה, גם לך וגם להורים שלך יהיה בריא אם הם לא יעקבו אחרי כל צעד ושעל בחייך, ולא יהיו עד כדי כך מעורבים.
יהיו לך חיים טובים איתוירח קר
הוא נשמע בחור טוב,לא ברמה שלך מבחינה דתית, כל השאר כן.

כל עןד הבית יהיה יהודי,ותכלס האישה קובעת איך יראה הבית(בשיתוף עם הבעל) יהיה לך מאוד נוח וכיף.
'לא ברמה שלך' זה בעייתישירה515
אישה זקוקה לגבר שהיא מעריכה, ויש לה מה לקבל וללמוד ממנו. לא אדם שהיא צריכה כל הזמן לדחוף אותו "משכני אחריך נרוצה".
כמו כן, גבר זקוק מאוד לאישה שתעריך אותו ותהיה מוכנה לקבל ממנו.

אני לא יודעת אם במקרה זה המדד חייב להיות ציצית ותפילה במניין, אבל אם יש חוסר הערכה כלפי הבחור, זה לא מתאים.
הדבר שהכי קפץ מכל מה שאמרתשוקולד לבן
הוא הקשר שלך עם ההורים.
נשמע שההורים שלך לא הבינו שגדלת ושיש לך רצונות משל עצמך ובכלל שאת אדם אחר ולא בבואה שלהם.
וזה מתכון להרס עצמי והרס זוגיות, לא משנה עם מי תחליטי להתחתן בסוף.

כי הורים שמתערבים ככה יכולים להתערב בנושאים הכי אישיים בין בני הזוג, ופשוט לגרום להם לסיכסוכים ומריבות ובסוף לגירושין.
תחשבי על דברים הכי בסיסיים בחיים כמו מקום מגורים, עבודה, מקום לימוד לילדים ואפילו איפה לחגוג את החגים ושבתות. כשהבחור ירצה אחרת ממה שההורים שלך ירצו מה תעשי? פשוט תקרעי בין שניהם.
לכן קריטי דבר ראשון ללכת להתייעץ עם מישהו חכם איך לנתק את עצמך מההורים. ואז גם תראי שאפשר ללכת לישיבות ולשדכנים ולקבל הצעות מתאימות יותר, ולא חייבים רק מה שההורים אומרים. אבל בלי להתנתק כאישיות נפרדת מההורים אי אפשר להיכנס לזוגיות ולכל מה שהיא דורשת ממך. לא סתם אישה לא מחוייבת אחרי החתונה בכיבוד הורים כי הבעל קודם.

ולגבי הבחור ספציפי- כדאי לבדוק איתו מה הוא אומר על המחשבות שלך והרצונות שלך בבית, ואיפה הוא רואה את עצמו בתוכם.
רק תיזהרי מאד לא להתחתן מתוך לחץ ומחשבה שיותר טוב מזה לא יהיה אז נתפשר, כי אי אפשר לחיות עם אדם מהסיבה הזאת. רק אם את באמת חושבת שהבחור כמכלול מתאים לך ומוצא חן בעינייך ותוכלו להקים בית כמו שאת רוצה עם דגש על מה שחשוב לך את יכולה להמשיך הלאה.
וואו כל מילה כאן בסלע מאחל לך הצלחה רבה ממש קשה הכי חשוב!!!!אביחי18

אל תתפשרי על הבחור!נקודה אל תתני לאף אחד לעשות את זה לי ניסו לעשות וסליחה על הביטוי שמתי פס קצוץ האחים וההורים דיברו ואמרו לא כדאי לך והיא לא מתאימה לך ועוד. ואני שמח שזה מה שעשיתי  מגיל צעיר מעוד הלכתי ככה נגד הזרם וואלה זה עובד בהצלחה רבה!!!

לשאול רב .אני חושבת שבזה אין כיבוד הוריםרק אמונה

קודם כל-שולחת לך חיזוק ללכת בדרך שבחרתמישהי 1
ממש היה עצוב לי לקרוא שההורים שלך לא מכבדים אותך!!
את ילדה גדולה ולא תוכלי לעשות מה שהם רוצים בלי שתרצי
אני חושבת שבמצב הזה את צריכה לפעןל כדי לקבל הצעות שנראות לך ולא להורים!
מאמינה שכשיהיה בחור שתרצי ותאהבי גם הם ירצו את האושר שלך ויקבלו אותו
לגבי הבחור שאת עכשיו נפגשת איתו-נשמע לי שבן תורה זה ממש חשוב לך ולא תוכלי להמשיך איתו
קודם כל, אל תהיי עצובה..דעתן מתחיל
לא בשבילי, בשבילך. כי זה פוגע בך, לא עוזר.
דבר שני, אני חושב שהדרך שלך לא מתחילה בפגישה אלא עם ההורים. אני יודע, זו נקודה רגישה מאוד והיא נראת לא אפשרית כמעט, אבל היא כן. וזה לדעתי הניסיון שלך.
גם אני מבית דומה לצערי, וצריך המון אומץ לומר 'לא'. אבל צריך לפעמים, עד כמה שזה כואב, ואולי אפילו מסוכן גם מציאותית.
וב'לא' אני מתכוון להורים.

יש בחורים אידיאלים בשבילך. כאלו שדמיינת? יש לא מעט ב"ה. המניעה היחידה היא מהבית.
אני לא מאמין בהתפשרות על קדושה כי כך ההורים רוצים. אני גם מאמין שאם הם יחליטו את ההחלטה הזאת, בעצם הגדולה ביותר בחייך, הן גם יחליטו את השאר.

אני לא מאמין שזו העצה שלי, לצאת חלילה נגד הורים אהובים, אבל כך אני מרגיש במציאות המורכבת בה את חיה. מקווה שאם ולאחר שתחליטי את ההחלטות בעצמך, ההורים יעריכו ויוקירו ולא להפך.

אני לא הייתי מתפשר על בחור כזה, גם אם מידות נפלאות, פשוט כי זה לא מספיק. (מדבר בתור אחד כזה..)

בכל מקרה, בהצלחה רבה
..העני ממעש

מה המיקום שלך בין האחים? מה המגזר שלכם? מה המגזר של הבחור?

יש להסדיר את העניין מול ההורים. תביני שהם אכן דואגים לך , וכן שאת עלולה בבוא היום, לחשוב על סוגייה מסויימת שהחלטת אחרת מהם, שהם צדקו ממך. ובכל זאת- אדם צריך לקחת אחריות ולבחור בעצמו את הטעויות שלו.

יציבות לרווק בגיל הזה- אין יותר יציב. בד"כ פחות! זה שיש לו קביעות, זה  מעולה. מתפלל- אפי' לא במניין- נו..

אחרי נישואין , בחור עלול פתאום להגיע יותר למניינים. ויכול להיות גם שלא..

צריך לשים לב שנישואין הם AS-IS. לא על דעת ועל מנת לשנות XYZ

יש לך מישהו להתייעץ? גם אם זו חברה. 

בהצלחה

טוב, לא ציפיתי לכ"כ הרבה תגובות, תודה לכל אחד\ת. והנה עדכון:עצובהה

נפגשתי אתמול עם הבחור פגישה שנייה, הוא באמת בחור טוב, נעים הליכות ועדין. לא אומרת עדיין שזה מתאים לי או לא. אבל עובדתית, נשמע שיש לו באמת מידות טובות וכוונות.. 

דיברתי עם הבחור על השאיפה שלי לגבי בית של תורה וכו', הוא היה חיובי ואמר שיחשוב על זה. ממתינה לתשובה ממנו. 

לגבי ההורים, אתמול היה השיא. 

הגעתי וההורים מיד שאלו איך היה ומה היה, לא הראיתי התלהבות, ההפך, כי אני יודעת שאם אראה התלהבות אפילו מועטת הם מבחינתם כבר לא חושבים פעמיים, 

הם אמרו שבפגישה הבאה תגידי ככה וככה, 

אז אמרתי 'אבא אני לא בטוחה שתהיה עוד פגישה, אני כיבדתי אותך, נפגשתי פעמיים, אני לא בטוחה שהוא מתאים לי.'

ואז התחיל הבלגן! בחיים שלי לא ראיתי את אבא שלי כך, 

הוא קם בעצבים, התחיל לצרוח (לא לצעוק, צרחות) 'את לא הבת שלי יותר, אני שונא אותך, את חושבת שאני אתן לך להתחתן עם מי שאת רוצה?! נראה לך!! אני מחליט עם מי את מתחתנת!! מעכשיו אין לך זכות אפילו להביע דעה!! ותיזהרי לעשות לי טובה שאת נפגשת איתו, ואת לא מתארת לעצמך מה יהיה אם הוא יגיד לך עכשיו 'לא'!! 

הוא צרח ודפק על השולחן והתנהג בחוסר שליטה מוחלט, לעולם לא ראיתי אותו בוכה, הוא בכה אתמול!! 

נלחצתי מאוד מהתגובה שלו, פשוט ניסיתי להבין מה אמרתי לא בסדר?! 

אמרתי לו שאני פוחדת להתחתן אתו ובסוף יהיה לא תורה ולא נעליים. 

לא אכפת לו ממה שאני מרגישה, הוא פוחד שאחיה בעוני וקשיים כלכליים כמותו, אבל לא אכפת לו שאחיה בלי תורה. 

אמא שלי תמכה בו כשבד"כ היא לצידי. 

הוא אסר עליי לדבר עם הרב 'אם אני אשמע שדיברת עם הרב....'

אבא שלי חולה לב, נורא הדאיגו אותי העצבים שלו, ולכן נאלצתי לעמוד מולו ולבלוע את הרוק לשמע הגידופים שהוא אמר עליי בצרחות שכל הבניין שמע.

הוא ניסה להסביר לי שהוא מחפש בשבילי כסף ומעמד כי הוא רוצה שיהיה לי קל לחיות והילדים שלי לא יגדלו בתת תנאים כמו שבני תורה חיים, לטעמו. אני מבינה אותו, אבל מה עם הרצונות שלי? מה אני צריכה להרגיש עם החוסר של התורה לכל החיים?? 

הוא טוען שיש לי יראת שמיים חיצונית בלבד, ואני רוצה בן תורה רק כדי להראות לאנשים שהנה התחתנתי עם בחור שלומד ובשביל להוכיח לאנשים. הוא אומר שכל התפילות והתהילים שאני מתפללת לא שווה כלום, מה שכן צריכה בחורה דתית לעשות זה לקחת מישהו כמו הבחור הזה ולהגדיל אותו, 'את דתייה מזויפת'. 

הוא השביע אותי שכשאני אתחתן אתו, שלא אבכה אפילו לא דמעה אחת בבית שלו, ואוי לי אם אני אהרוס לאנשים כאלו את החיים. וכמובן שהכל מלווה בגידופים מפה ועד הודעה חדשה.

בקיצור, הבחור לא ענה לי עדיין. 

פוחדת שהוא יגיד לי שהוא לא מעוניין להמשיך. 

אני לא מתכוונת לעשות כלום. רק להוריד הילוך. הפסקת אש מהצד שלי. 

אין לי כוחות מולו. פשוט אין לי. 

ושוב תודה רבה רבה לכל הקוראים והעונים. 

תשובות יפות ומושקעות. 

וואוקוד אבל פתוח
לדעתי את חייבת לעזוב את הבית, עד שהעניינים ירגעו...
לאפחד לא מגיע שייתיחסו אליו כך :/הפי
באמת שהלב שלי נקרע לקרוא את מה שאת כותבת, אם את צריכה לפרוק או משהו אני לגמרי אהיה זמינה !ונסיכה אל תשכחי שבשמיים רואים הכל צדיקה כל פעם שמישהו צועק עליך ואת שותקת שערי שמיים פתוחים את יכולה לבקש הכל!!
וואו. קשה לי ⁦והוא ישמיענו
נראה לי, ואני אומר את זה בזהירות, אל תורידי הילוך. פשוט אל תשתפי.
עם כל הכיבוד הורים וכו'- אף אחד לא אחראי לחיים שלך מלבדך. בטח שלא לצדיקות ולרוחניות שלך וכו'.
מגיע לך בעל קדוש
היי חזקהדעתן מתחיל
עבר עריכה על ידי דעתן מתחיל בתאריך ד' בסיון תשע"ח 15:11
את יודעת מהי הדרך הנכונה בשבילך. זה קשה, גם מפחיד ומורכב, אבל אין ניסיון שאת לא יכול לעמוד בו.
גם אני הייתי מתרחק קצת מהבית בתקווה להבנה שאבא פגע בי.
לא פשוט בכללטוב גדול

יפה שלמרות כל הסצנה הזו את עדיין רואה שמה שמניע את אבא שלך זה הפחד שתחיי בקושי כמוהו.

מסתבר גם שהוא חווה את הקשיים הכלכליים בצורה עמוקה יותר מרוב האנשים,

והוא ממש לא מוכן שגם את תחיי בקושי הזה.

משום מה זה או תורה או כסף,

אבל יש הרבה בני תורה באמת ובתמים שגם עובדים ומתפרנסים יפה.

רק שהיום שלהם מתחלק.

והם שואפים לבנות בית של תורה כמו שאת רוצה.

אני הייתי מציעה לך לאמר לאבא שלך שאת מבינה שהוא לא רוצה שתחיי בקושי כלכלי וגם את לא מתכוונת לחיות ככה

וכשיציעו לך בחור שלא תעריכי את הרמה הרוחנית שלו, ואת יודעת שאבא שלך לא יבין את זה,

פשוט תאמרי סיבה אחרת למה זה לא מתאים לך, סיבה שההורים שלך יכולים להבין ולקבל.

הרבה הרבה כח וסיעתא דישמיא!!!!

..העני ממעש

את לא בתימן. להוריד לחץ- אין חובה ששידוך מסויים "יסתדר " או לא. ודאי לא מטעמים אלה.

אביך לוקח את זה קשה, טבעי. וטוב שהבלגת. בפרט שהוא חולה לב. להורים קשה לפעמים לעכל את מעברי ילדיהם בין סטטוס "ילד"- "בוגר"- "מבוגר". לחתן ילד זה תיק..

"לקחת מישהו ולהגדיל אותו"- לא נכון. וגם- אין לכפות נישואין.

"השביע אותי"- כנל. זו מציאות שהיתה ואיננה. כיום חתונה היא יותר בין בני זוג ופחות בין המשפחות/ חמולות. ושהאבא היה שליט. היום החיים מורכבים יותר.

הייתי מציע להמנע קצת מהעניין כולו.. אך אין לך "להתקפל"- החיים הם שלך בסופו של יום

ע מ
(אין לי מילים כרגע...)
הבחור אינו הנושא כעתהסטורי
כפי שרבים כתבו לפני, אם מי תתחתני זה החלטה שלך, רק שלך! יש לך שאיפות נכונות מאוד, אבל זה נושא לשלב הבא.

כעת את חייבת למצוא דמות חינוכית משמעותית שתעזור לך למצוא את האיזון, של איך מכבדים את ההורים וייחד עם זאת, מבהירים להם שאלו החיים שלך וההחלטות יתקבלו רק על ידייך.

נשמע קצת, שאבא שלך, עם כל הרצון הטוב שלו, תופס אותך כעוד רכוש שלו, שהוא מחליט איפה הוא יהיה. ממקום כזה ממש לא שייך להתחתן, אפילו אם במקרה, הוא ימצא את הבחור שממש ממש חיפשת.

בהצלחה רבה וחג שמח
מצטרפתחיהל'ה
וואו יקרההמטיילת בארץ
בדיוק בחג שמעתי שיעור על כיבוד הורים ועל השאלה האם לבן מותר לישא אישה שאביו לא רוצה שישא. הרמ''א ועוד רבנים אמרו שמותר אין בזה בעיה של חוסר כיבוד הורים והאב צריך פשוט להתמודד. רק דעה אחת (המקנה למיטב זכרוני) אמר שהבן לא צריך להתחתן איתה.
כך שאם זה מעודד ומחזק תדעי שהלכתית ההלכה איתך לדעת הרמ''א ועוד.
מבחינת ההורים זה קשה להם אבל בשבילך חשןב מאוד לדעתי להסביר להם בצורה כזאת או אחרת שאיני יודעת שזאת ההחלטה שלך ובחירה שלך.
בהצלחה מתוקה נשמה שיהיה לך שבוע טוב.
שולחת לך שוב ענק.
קשה ממש!שירה515
מה שאני רואה כאן זו מסחטה רגשית.
אבע שלך יודע שאם הוא יתפרק, אמא שלך תעמוד לצידו, והוא מקווה שגם את.
אני ממש מעריכה את הכוח שלך להתאפק! זה ממש כיבוד הורים!
אבל חשוב שהאיפוק הזה יהיה כלפי חוץ, והעמידה שלך תהיה איתנה. אם תכנעי ללחץ הרגשי הפסול הזה, זה רק יעודד אותו להמשיך כך. וכמו שכבר כתבו, בחיי הנישואין זה עלול להיות הרסני. וזה בכלל לא משנה, לצורך העניין, עם מי תתחתני.
ההתנהגות של אביך היא אלימות מילולית ורגשית.
אסור לו לשלוט בחיים שלך בדרך כזו.

ועוד משהו שפתאום עלה לי- כקרבן לאלימות כזו, את נמצאת בסיכון להתחבר לבחור אלים. בבקשה קראי על סימני אזהרה לזיהוי בן זוג אלים (גם בן תורה צדיק יכול להיות בן זוג אלים!!) זה נראה לי ממש חשוב בשבילך.
כתובת לפניהעוסית

יקירתי,

את צריכה לפקוח את העיניים, את חווה אלימות מסויימת מילולית ונפשית.

העונים פה או צעירים מדי או לא מכירים את העולם הזה עדיין..

השליטה של אבא שלך בך אינה נובעת  מטוב לב. ברור שיש רצון טוב כלשהו -איפשהו, אך מזמן זה איבד כיוון. ההתפרצויות של אבא שלך- תוך תחושת האשמה שלך על מצב הלב שלו, זה גם חלק מהתופעה.

יש פה השפלה ומחיקת האישיות שלך. בנוסף הוא מטיל עליך אימה ופחד. טוב לב לא מביא לגידופים.

את צריכה לפנות לקבלת עזרה מקצועית.

אני ממליצה לך - בתור עובדת סוציאלית, לפנות לתהל - מרכז הסיוע לדתיות 026730002. הם יכוונו אותך הלאה.

ה' רוצה שאת תבני את חייך. הוא מקשיב לתפילותייך ומשתוקק לתת לך את האיש שאת רוצה בו- את צריכה לפתוח לו ולעשות את התהליך האישיותי שלך. ה' מכוון אותך כדי שתוכלי לחיות בכבוד אהבה ושלום עם בעלך, ולא תשחזרי בזוגיות את הקשרים שיש לך בבית .

בעזרת ה' את תתחתני עם איש טוב אוהב ה' ותורה ותהי מאושרת. כדאי לא להתחתן במצב הזה היום אלא רק מתוך עמדה נפשית חזקה ויציבה יותר. עם יכולת בחירה מודעת.

בהצלחה

היי בשמחה ובכך יאיר לך ה' את דרכך

מסכימה. יש פה הרבה נורות אזהרה שמעידות על אלימות מילולית.44444
אולי לא ברמה הקשה ביותר אבל זו אלימות מילולית.
לדעתי כדאי לא להתחיל לצאת ולחפש אשת מקצוע שתעזור לך לברר ולשים לב לנקודות חשובות.
כי באמת בת לאבא אלים נמצאת בסיכוי יותר גבוה להתחתן עם אלים.
קראתי עכשיו את התגובה השניה.44444אחרונה
אין פה נורות אזהרה. זה על השולחן- אבא שלך אלים.
יכול להיות שהוא גם רוצה בטובתך, זה לא סותר.

לדעתי תעזבי עכשיו את הדייטים ותלכי לטיפול על הנקודה הזו. כמו שכתבתי בת לאבא אלים נמצאת בסיכון להתחתן עם בעל אלים.
זה בהחלט משהו שאפשר להמנע ממנו, חכן כדאי לטפל בזה עכשיו.
מאיזה מוצא את?תודה לאל
יש עדות במדינה שדור ההורים שונה בתכלית מדור הילדים. במיוחד שההורים לא ילידי הארץ והם מבוגרים יותר.
תשובה קצרה. קחי את רבי עקיבא כמודלהלוי מא
שיעזוב 24 שנים את הבית?תודה לאל
נראה לי הגזמת
שתיקן את מידותיו 40 שנה ואחר כך התורה התיישבה בליבוהלוי מא
אתה לא אמיתיתודה לאל
אז שתחכה לבחור הזה שיהיה בן 40 ואחר כך עוד 24 שנים. אם הוא יהיה רבי עקיבא שתתחתן איתו
חזקי, התפללי, אל תוותרי.מלכיאלי

בקשה , אל תתיאשי, תתפללי  וה' יגלגל לך בית של תורה.

גם אם מדובר בבחור טוב עם מידות טובות, וכרגע ממש לא תורני - זה הימור.

ה' יהיה בעזרך במהרה!

הממ... הנה כיווןן-כל זמן

בס"ד

ראשית - אני מאוד מאוד מבינה אותך!!! מסכימה איתך מאה אחוז. לא סתם צורם לך הפער בין הדרך שלך לבין זו של ההורים שלך כי הוא קיים. אני מאוד מעודדת אותך להיות נאמנה לעצמך יקירתי.

ולגבי הבחור - אינני באה להכריע לכאן ולכאן מכיוון שאת כבר בתוך קשר וסה"כ נשמע ממך שהוא אדם טוב..

שמעתי פעם רבנית אמריקאית בשם לורי פולטניק שאמרה שאחד השאלות שצריכות להישאל כשנפגשים עם מישהו זה - האם את מעריכה אותו?

ואת - מצליחה להעריך אותו? או שיש שם כיווץ?

לגבי העניין העקרוני של בן תורה - נפתח בזה שאני רווקה ועוד לא יודעת מה חיי נישואין ומשפחה דורשים מבחינה כלכלית וכו' אבל אם זו השאיפה שלך (וזו שאיפה כל כך הרבה יותר מעבר למדהימה בעיניי) אולי כדאי שתשמעי מאנשים שהקימו בתים כאלה איך מסתדרים? שזה לא יהיה כל כך זר ותיאורטי.

מאחלת לך שמחה ונאמנות לדרך שלך!

לדעתי בוודאות להמשיךאני והגיטרה
קשה לי לפרט, קשה לי לנסח במילים.
אני רוצה להגיד לך כח מיני דברים.
*העובדה שלא ראית ציצית, רק אומר שהוא לא משאיר ציציות בחוץ, לא כולם משאירים בחוץ.
* להתפלל 3 תפילות ביום, זה וואו. גם אם הם לא במניין.
*מידות טובות זה הדבר הכי הכי חשוב.
*יצר הרע תמיד ידע לבוא ולחבל בקשרים זוגיים. בכל בחור שתצאי איתו תהיה איזה נק' שתהיה לך קשה איתה. לדעת אותה מראש, יכול להקל ;) (וההפך, זה לגלות את נק' הקושי אחרי הנישואים).
* להתחבר לבן אדם אחר, לרצות להיפגש איתו שוב, לרצות להיחשף בפניו, לרצות לשתף דווקא אותו, להרגיש שההנאה הזוגית מביאה לידי חיבור פנימי, כל זה אלו הדברים הוואו בדייטים.
לא עלינו אפשר לצאת תקופה ארוכה ולא להגיע לזה.
אל תפספסי הזדמנות פז.
מקווה שהצלחתי קצת להעביר את הרגשות שלי.
מוזמנת לפרטי אם רוצה לשמוע עוד (מזדהה איתך באופן אישי)
דור של עיקבא דמשיחאמדבר שור

בס"ד 

חייבים לומר ברור, הקשר הזה עם ההורים מסוכן לך. 
קשה להגיד, אבל זו האמת. 
את חייבת לייצר לעצמך מרחב בו את בונה את החיים שלך כמו שאת מבינה. 
זה לא אומר לבטל את ההורים אבל צריך להבין. 
ההורים שלנו שייכים לדור של משיח בן יוסף, מה זה אומר? 
שעיקר מחשבותם, דאגותיהם ועניינם זה בניין חומרי. 
הם לא אשמים. הקב"ה כך רצה שיהיה וזה הכוחות נפש שנטע בקירבם. 
אנו, שייכים לדור של מעבר למשיח בן דוד. ולכן, בניין חומרי לא מספיק לנו. 
אנו רוצים גובה! אנו רוצים תורה וקדושה וטהרה. 

אי אפשר לדכא את התנועה הנשמתית הזו , ואי אפשר להשתכנע לעזוב את זה. אם את רוצה בן תורה אז זו המציאות! ואם זו באמת שאיפה חזקה, מישהוא יכול לשכנע אותך כך שתרגישי שאת באמת שלמה בלי לרצות שאיפה זו? לא בטוח שיתכן. את רוצה לחיות עם צביטה בלב בכל יום ולהתפלל שדברים ישתנו? כך נכנסים לנישואין? לא חבל? 
יש מלא!!!! בחורים שמחכים ליום לפגוש מישהיא כמוך!!! ובנתיים פוגשים בנות מבולבלות, לא סגורות על עצמן, כאלו שהתרבות היוונית ( מה שנקרא בשפת העם, תרבות מערבית) קוסמת להן. 
יש לך רצונות קודש! את הנורמלית! 
יש כאן פער דורות אדיר וצריך להכיר את זה. אז מה עושים? 
שומעים להורים, מכבדים ומעבדים את הנתונים ובוחרים בסוף החלטה שהיא שלנו בלבד. 
החלטה שאפשר לנו לחיות איתה. 
בהצלחה רבה רבה !! 
אל תוותרי על החיים! הם שלך . 
נפגש בחצרות בית השם במהרה בעז"ה! 

קראתי שוב, אני חושב שיש לי קצת מה לומרוהוא ישמיענו
אני אתייחס רק לשאלה לגבי הבחור, כי על השאלה לגבי ההורים- כבר הבעתי את דעתי. אני ממש התרגשתי לקרוא על השאיפות שלך, אילו שאיפות גבוהות ועליונות- מדהים!!! (בית לכבוד ה', בעל עניו וצנוע, שלומד תורה לשמה... לא דבר של מה בכך בכלל) אז ברור שמגיע לך בעל בהתאם.

לגבי הבחור. תראי, יכול להיות שהוא בחור נפלא, איש חסד ועניו וכו'. אבל אני רוצה לחדד נקודה קטנה ואת תחליטי מה לעשות עם זה:
יש שתי הגדרות שונות של ענוה. יש ענוה שהיא נקראת כיום 'סובלנות'. סובלנות זו מידה טובה ומעולה, אבל היא יכולה לנבוע בימינו מהבנה שאין אמת אחת- אדישות, אולי אני טועה? אולי אני לא צודק? (פלורליזם)
כלומר כשאין ערכים מוגדרים- זה פחות "קשה" להיות נחמד. פחות דורש מאמץ ועבודה.
זה מאוד נוח להיות עם אנשים כאלה, אבל זה לא אמיתי.

את מחפשת ענוה אמיתית. ענוה אמיתית זה אדם שיודע מה האמת, האמת זו התורה, ומתוך האמת הגדולה כל כך של התורה ממילא הוא מכבד כל אדם. הוא מבין את המשמעות והחשיבות האישית המיוחדת של כל אדם, ולכן הוא מכבד אותו. מצד הצלם אלוקים שבו.

לכן, אדם שאין לו דרך ברורה בעבודת ה'- שלא לומד תורה, ולא ברור לו שצריך לקיים את כל המצוות כמו תפילה ציצית וכו' וכו', ייתכן מאוד שהמידות הטובות שתמצאי אצלו הם בדרגה הרבה יותר נמוכה ממה שאת מחפשת. אולי הם לא נובעות אצלו מבירור, אלא בדיוק להיפך- מחוסר בירור ומחוסר הבנה.

לדעתי שווה לחשוב על זה ולנסות לבדוק מהיכן באו לו המידות הללו- הוא עבד עליהם? איך? מדוע? וכו'.

בהצלחה רבה!
שאלה רצינית לחכמת ההמונים (אפשר גם המונות)אחד איש

תגידו יש לכם מקום שמחפש בבחורה קצת (קצת!) משהו אימהי? כאילו שבחלק כלשהוא מהזוגיות והקשר הבחורה תהיה גם מישהי שיודעת לעטוף רגשית ולנחם וכזה?

לא סגור על איך להגדיר לגמרי אבל כיוון כזה

פורק עצבים פהראובן255

סתם בא לי לפרוק את העצבים שיש לי לא יודע אפילו איך אני מרגיש כועס, עצבני, מתוסכל, עצוב אולי עוד כמה רגשות שליליים שאני לא יודע איך להביע אותם בנוגע לשידוכים

ככה אספר בקצרה עליי אני  רווק בן 27 מאזור המרכז, דתי, בעל תואר ראשון, וב''ה עובד 

למה אני אומר דתי כי אני לא יודע איך להגדיר את עצמי מצד אחד אני הולך עם כיפה וציצית ושומר נגיעה ביום יום אז זה סוג של לשייך את עצמי למגזר הדתי לאומי ומצד שני אני יותר פתוח חי את התרבות המערב רואה סרטים סדרות הולך להופעות אבל לא למועדוני לילה אז זה סוג של לשייך אותי למגזר הדתי על הרצף 

יש לי חברים מכל מגזר אם זה דתי לאומי ואם זה דתי לייט ואם זה חרדי אבל הבעיה היא שכל אחד מהם לא משייך אותי למגזר שלו הדתי לאומי משייך אותי לדתי על הרצף כי הוא אומר שאני יותר מתלבש כמו החברה החילוניים שככה מתלבשים הדתי על הרצף (אני לובש מותגים והולך עם נעלי סניקרס של נייק או אדידס כאילו יותר אופנתי שזה פחות הסגנון של הדתי לאומי שהם לובשים בלנדסטון למשל שאני לא מתחבר לסגנון הלבוש הזה או טבע נעות ביום יום) והחבר הדתי לייט מגדיר אותי כדתי תורני\חרדי כי יש לי כיפה יחסית גדולה והולך עם ציצית ומתייעץ עם רב בכל מיני דברים והחבר החרדי מגדיר אותי סוג של חילוני כי אני יותר מדי פתוח

ועכשיו לחלק שמביא לי עצבים.. אז אני כמו כל בחור רוצה להתחתן ולקים משפחה ובית אז פניתי לכל מיני שדכנים בטבלה שיש בקבוצה והבעיה היא של קיבלתי אפילו לא הצעה אחת!! אחרי שקיבלתי את ההודעה שכן הם עוסקים בשידוכים וכן הייתי בראיון אצלם בבית אבל מרגיש לי שאחרי שסיפרתי להם את המסלול חיים שלי פשוט נעלמו לא ענו להודעות שלי סתם שילמתי מקדמה אמרתי להם שאפילו אני מוכן לשלם יותר מדמי שידוך אבל מרגיש לי כלום נאדה נרגיש לי פשוט שהעם שלנו יותר מדי מקובעים כל אחד למסלול שלו ולמגזר שלו 

סתם פורק פה עצבים מרגיש לי שהייתי חייב 

תודה שקראתם עד פה ואשמח לשמוע מה אתם חושבים

למה אתה צריך להיות 'בסדר' של מישהו?משה
להתאים לאיזה פס יצור או משהו.
כי אנשים לא רואים את זה בטובראובן255

ככה זה נראה בעיניי אנשים מעדיפים שיהיה קו אחד ולא כמה זרמים של מזגר באדם

אתה נשמע לי דתי "רגיל" לחלוטיןרוני 1234
אין שום קשר בין נעלי בלנדסטון לרמה דתית. זה יותר קשור לסגנון עירוני מול סגנון כפרי/מתנחלים.

גם סרטים וסדרות זה משהו שרוב הדתיים רואים.

אני חושב שמה שחסר לךחתול זמני

זה סימני פיסוק (בתור התחלה).

אינך שונה מהדתי הרגיל הממוצע כפי שאני מכיר, ראיתי המון כמוך. אולי זה לא בדיוק נכנס לתוך מגזר ספציפי כמו דת"ל מתנחל / חרדי / לייט אבל זה מאוד מאוד נפוץ.

למרבה הצער נראה שברגע שחורגים טיפונת מאחת המסגרות המובנות הספציפיות, נשארים די לבד מול המערכת.

שדכן ראשי תיבות שקרים דובר כסף נוטל כידוע.

אם לא מהם תבוא הישועה, ניסית לברר אצל משפחה / חברים / בית הכנסת וכיו"ב?

נכוןראובן255

חסר לי סימני פיסוק 

ניסיתי כרגע בכל מקום בסביבה שלי אבל כרגע ללא עזר

באמת גועלהפיאחרונה

אתה עצבני בצדק 

גם ממני איזה שדכנית רצתה להכיר לי רצתה על זה איזה חמש אלף..

אמרתי לה ממי את צריכה לשלם לי.. היא פחות התחברה לקונספט

אגב די לנרמל נייק ואדידס די תמצאו אופי עדיף כבר בלנסטון..

אני מנסה לחשוב אולי תתנדב בעמותות מסויימות משם תכיר 

רגש - מתי הוא אמור לבוא?יובללל

מעביר שאלה מחבר שאין לו חשבון בפורום (:

אני יוצא עם מישהי כבר 8,9 פגישות (לא סגור על זמן כי זה תוך כדי צבא), וממש נחמד לי איתה. יש ביננו התאמה לדעתי כמעט בהכל ממה שדיברנו עליו עד עכשיו. השקפה, תורניות, תרבות וכו. יש לנו צחוקים ביחד, וכשנפגשים יכולים לשבת 4-5 שעות בכיף לגמרי ואפילו יותר. הקטע הוא שאני לא מרגיש. (או שאני לא יודע אם אני מרגיש?). היא הראשונה שאני יוצא איתה (מאז התיכון כן?(;), ולכן אני לא יודע מה אמורים להרגיש. אבל המצב הוא שאין לי "פרפרים בבטן" או משהו כזה. פשוט ממש נחמד לי להיות ולבלות איתה. טוב לי איתה סה"כ בשגרה. אבל אין משהו מעבר, אין רגש כזה חזק כמו שדמיינתי שיהיה לי כשאהיה בקשר. וזה מתחיל להפחיד אותי. האם אני פוגע בנו בזה שאני ממשיך למרות זה? זה משהו שמשתנה? מה אמורים בכלל להרגיש אחרי זמן כזה?

בסוגריים אני אגיד שיש פער קטן שהפריע לי מההתחלה וזה שהיא טיפה יותר גבוהה ממני, וזה הרתיע אותי בהתחלה. אבל אני מתחיל לחשוב שאולי יש לזה קשר על משיכה ורגש?

ממש אודה לעזרתכם!!!

נשמע שיש לך הרבה דמיונותintuscrepidam

ואתם לא מעמיקים את הקשר בכך שכל פגישה שלכם זה צחוקים וכיף ונמנעים מלהעמיק את הקשר. לא ברור אם החלטת שאתה רוצה להתחתן, בטח שלא ברור אם החלטת להתחתן איתה, ומתוך כך אתה חוזר לתירוץ הגובה ששמרת לך מראש, שלא השתנה מאז שהתחלתם להיפגש.

הייתי שמח לנסות לסייע לך אם תענה איפה אתה עומד ביחס לכל מה שאמרתי, אולי הכל הבל, רק אתה יודע.

מענייןיובללל
מה שאתה אומר.  אשמח לשמוע יותר, יש משהו בזה
תענה על מה שכתבתיintuscrepidam
בהמשך לדבריךנקדימון
אני הייתי ממליץ על כרטיסי שיח. זה עושה פלאים.
אוקיייובללל

החלטתי שאני רוצה להתחתן- כן. אני רוצה את זה מאוד, צמא לזוגיות ואהבה. אבל, לא יודע מה זה כי בחיים לא הייתי בדבר כזה.

לגבי להתחתן איתה, כמו שאמרתי המון דברים מתאימים לי, כיף ונחמד לי איתה אבל אין רגש.

ועניין הגובה, מההתחלה זה היה קשה לי זה נכון. לפעמים מפריע יותר ולפעמים פחות. עכשיו נראלי שזה פחות, אבל מפחד שבשכל שלי זה עדיין נתפס כמשהו פחות מושך אולי.

(היא דרך אגב סבבה עם הפרשי הגבהים ממה שאני שומע ממנה)

תרחיב בבקשהintuscrepidam

למה אתה רוצה להתחתן?

למה אתה צמא לזוגיות ואהבה?

אם אתה לא יודע מה זה אז למה אתה רוצה את זה? ולמה אתה רוצה משהו שאתה לא יודע?

מה זה אומר שאין רגש?

למה זה מפריע לך שהיא גבוהה ממך?

למה אתה מפחד ממה שאולי יש לך בשכל? ולמה שלא תבדוק בשכל שלך ותעדכן אותי?

אם נפגשים אחת לתקופהארץ השוקולד

קשה שרגש יווצר, שינסה למצוא דרך להיפגש בתדירות גבוהה יותר.

אם נפגשים רק אחת לתקופה ויש כיף, כדאי לנסות להעביר שלב ולהיפגש יותר, אחרת, חבל לדעתי על הקשר כי יהיה קשה לבנות אותו.

(אני הפסקתי קשר על דבר כזה אחרי שהבנתי לאחר מספר חודשים שאם עדיין נפגשים רק אחת לשבוע ולא יותר רגש כבר לא יבוא ולא נוכל לבנות משהו יחד כי כל פעם זה להיזכר מה קורה אצל האחר.)

ממה שאני מבין ממנויובללל
זה לפחות פעם בשבוע, אבל קשר רציף בטלפון ובsms
צריך יותר מפעם בשבוע כדי ליצור רגש לדעתיארץ השוקולד
יש מצב שהיא פשוט "ידידה"משה

ויש מצב שהקשר שלהם פשוט משעמם.. 

הראשון, להיפרד. לא מתאים.

השני - לעשות דברים ביחד.  ללכת לקניות. לעשות הליכה. ללכת לבנות משהו ביחד (להתנדב ווטאבר). לא עוד "דייט".

אתה נמשך אליה?הפי

זה מאוד פשוט כן או לא

( אצל גברים זה שונה מנשים גברים עד דייט 3 יכולים להגיד אם יש משיכה או לא אבל נשים זה שונה מאוד)

לדעתי, משיכה זה לא מספיק בשלב מתקדםארץ השוקולד
צריך גם רגש
ברור שזה לא מספיקהפי

מה השאלה בכלל?!

לי לקח חצי שנה להביןכְּקֶדֶם
אנא חפש באתר של ....גרון (שכחתי שם פרטי)נחלת

הוא יועץ נישואין וממה שאני קוראת אצלו, הוא טוב. אפילו מאוד.

הוא מדבר על נושאים רבים, ובין השאר גם על הדילמה הזו.

גם באתר "השדכן", יש טיפים טובים.

בהצלחה.

היי!יובללל
ראיתי שיש לו שם מאות מאמרים.. אם יש לך הכוונה ספציפית אשמח לקבל(:
אין. אבל אולי תכתוב כותרת רלבנטית ואז זה יבוא.כדאינחלת
חחחחחכְּקֶדֶםאחרונה

יצאתי עם מישי שגבוהה ממני ב8 סמ

זה לא אמור כזה להפריע אלאכ אתה מרגיש שזה פוגע לך באגו ובגבריות קל וחומר כשזה לא מזיז לה

(כי יש המון בנות שיפסלו על זה ובצדק, הן אמורות להרגיש בטוחות לידנו))

קיצור אחי אין מה להתבחבש יותר מדיי אל תעשה תטעות שלי ותמשיך כדי לפענח מה אצה מרגיש, זה אמור להיות מאד ברור - אתה מתגעגע אליה? אתה מרגיש משיכה אליה? אצה רוצה לומר לה דברים רומנטים? אם לא אז עם כמה שכואב תחתוך עכשיו.

כדי שלה לא יכאב מדיי אחכ

שאלהנחלת

האם יש למישהו רעיון היכן אפשר למצוא שדכן/ית המכירים אנשים

לא כל כך "חלקים", עם אי אילו מוזריות, אבל טובים, ישרי דרך,

דתיים...

מחפשים לבת של חברה; הבת בת 48, תימניה, שמורה, מאוד ישרה

וטובת לב. 

תודה!

בהצלחה, מצרף קישור לרשימת שדכנים והערהארץ השוקולד

רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

בנוסף, הייתי ממליץ לתאר קצת יותר מה היא מחפשת, היא לא רק אישה בת 48 אלא יש לה אישיות ודרישות, וגם אין פה ממש תיאור שלה.

אם תפרטי מעט יותר יהיה קל יותר לאנשים לחשוב אם הם מכירים מישהו מתאים.

תודה רבהנחלת

האם הרשימה היא לאנשים עם מוגבלויות?

מחפשת אדם נוח, שמור, ירא שמים (כיפה סרוגה) .

בשמחהארץ השוקולדאחרונה
שווה לנסות, תבדקי ותעדכני שם בשרשור.

את מבינה שלא תיארת שום דבר ייחודי על בן אדם כאן?

אני תוהה האם זה דבר חיובי או שלילי

יש מספר עמותות שידוכים לבעלי מוגבלויותאריק מהדרום
אפשר לחפש בגוגל.
תודה רבה!נחלת
מכתב לבעלי.אמה לעם קדוש

סוג של חדשה פה פצלש לניק ישן

אולי יעלו עליי פה כמה בנות, נראה לי שהכתיבה שלי אולי תסגיר.

אם יש מישהי כזו, אשמח שתכתוב לי באישי.

פהאמה לעם קדוש

איש שלי

אהוב אחד

זה יום העצמאות

מצאתי לי פינת טבע פה

לכאורה, זה מה שחיפשתי בדיוק.

חורשה, שקט, אוויר נעים.

ועדיין, משהו בי לא מוצא מנוחה.

אני רוצה אותך, ובו זמנית אני מלאת פחדים מההליכה לקראתך.

אני יודעת שיש בי הרבה. יש בי מה לתת, יש בי אור. אני בטוחה בזה.

רק שבכלי העולם הזה, עוד לא למדתי ככ איך להנביע אותו, את האור הזה.

והבוץ דבק במעיינותיי, והסחף גובר עליי.

אני במערבולת פנימית, מרגישה שאין לי קרקע בטוחה להישען עליה.

לא מרגישה שאני יודעת,  לא מרגישה אולי כמעט בכלל..

אני לא יודעת מה יש שם, ברגש, שאני רוקדת איתו במין ריקוד של רצוא ושוב..

אני רוצה להרגיש, אני רצה אחרי ההרגש, מחפשת את הקו הדק הזה של רגש אמיתי שינבוט בי, ובו זמנית אני ככ בורחת ממנו. ככ מפחדת להתמסר אליו באמת.

אני רוצה אותי.

אני רוצה אותי בגדלות.

אני לא רוצה להיות נחסרת ככ בחסרונך..

אני לא רוצה להגיע אליך מתוך הריק,  מתוך הכלום, מתוך האין..

אני רוצה להלך בעולם בקומה זקופה, להיות עושה לי בית בתוכי. פינה של מלכות.

אני רוצה לזכור שיש בי.

אני לא חסרה. אני לא שבורה, אני לא אבודה.

אני רוצה ללמוד לאהוב את עצמי גם ככה. על כל חלקיי.

אני רוצה להצליח להתקלף... להגיע על הגרעין ההוא, שהוא אני, לחבק אותו שם ולשאוב ממנו כח.

ושם, בקודש הקודשים, חתום בחותמו של כהן גדול

מונח, הרצון שלי.

❤️קפיץ

קראתי. אין לי מילים מעבר

מדהיםזיויק
בעזרת ה' בקרוב
תזכי להקים בית נאמן בישראל!intuscrepidam
ריגשת אותיאביעד מילוא

ולא קל לגרום לי להתרגש

מאוד יפה וכל כך מוכר...ואגב,נחלת

מה משנה אם מזהים אותך או  לא?  אף אחד לא מכיר אף אחד כאן, ממילא.....

כתיבה יפה מאודנוגע, לא נוגעאחרונה
אני חושב שצריך לזכור שגם אדם שהכי שלם ואוהב את עצמו, אם הוא לא מרגיש חסר ואבוד ברווקותו- הוא כנראה בבעיה. 
מרגשת שאת ❤נגמרו לי השמות

וואו יקרה איך כתבת את הלב שלך

כמה מרגשת את

כמה אור וכמה אהבה יש בך ויש בך לתת

ב"ה שתמצאו אחד את השנייה במהרה ובמתיקות שלמה 🙏❤

הוא בטוח יזכה בך

מתגעגע למקום הזהחצילים
מעניין כמה פה אני עוד מכיר
האיש והצחילים-משה ר-
בנותכְּקֶדֶם
באיזה משחת שיניים אתן משתמשות?

והאם הינכן זוכרות לצחצח גם בלילה?

כמו כן אנאכְּקֶדֶם
לא לשתות יותר מדיי קפה או תה

ובייחוד לא קולה!!!

כמה דרישות כפרה. מסכנות הבנות.אונמר
אני קראתיחתול זמני

שעדיף להימנע ממשחות שיניים מלבינות. ייתכן שהן מלבינות אבל הן משפשפות את האימייל (במיוחד פחם וכיו"ב).

פרדונטקס טוב לחניכיים אם יש בעיות חניכיים / חניכיים רגישות וכיו"ב.

סנסודיין repair (אם מכיל NOVAMIN) טוב לשיניים רגישות ה־NOVAMIN ממלא סדקים מיקרוסקופיים באופן דומה לאימייל או משהו כזה. מומלץ בחום זה גם נותן תחושה חלקה לשיניים.

חוץ מזה כמעט כולם אותו דבר. זה שיש מיליון סוגים בסוף כמעט כולם אותו דבר וכמעט אותם מרכיבים, זה confusion marketing. גם למשל בסנסודיין: יש כמה משחות עם כל־מיני כיתובים שונים אבל אם להסתכל על הרכיבים, זה בדיוק אותו דבר (ומחירים שונים...)

מומלץ להשתמש במברשות רכות. היעילות היא אותה יעילות אלא שהרכות פחות פוגעות בחניכיים / משפשפות את האימייל. אני אישית ממליץ על curaprox, ה־ultrasoft מדהים וגם די עמיד בהשוואה להרבה מתחרים.

צודק אחי, יש הרבה בנות שנראה שאכלו פופקורןintuscrepidam

ובאו לפגישה.

אבל אפשר לשנות את זה אחרי האירוסין. תזמין אותה לשיננית או הלבנה.

בניםאנימהאחרונה
מה שהוא אמר
אח שלי הולך להציע נישואיןLavender

ואני בוכה מהתרגשותתת

כמה שזה היה צפוי אני פשוט מאושרת

אבא תודה

וואי מלא מזל"ט!! 🎉🎉🎉ל המשוגע היחידי
אמן תודה🙏Lavender
מאוד מאוד מרגש. מזל טוב!נחלת
תודה תודה❤️Lavender
מזל טובשפלות רוח
בקרוב אצל כל הרווקים והרווקות בעם ישראל אמן🎉🎊
אמן ואמן תודה!Lavender
וואוזיויק
ב"ה
מרגש, מזל טובארץ השוקולד
טנקס🙏Lavender
ברוך ה'❤הרמוניה
💖💖💖Lavender
קרה כבר?זיויק
מרגש 
חחח עדיין לאLavender

אבל זה סופי ב"ה

תודה!

האם היא יפה???חתול זמני

(סתם)

האמת שלאLavender

וזה בכלל לא מעניין אותו

הוא אמר מזמן שזה יהיה הדבר האחרון שיעניין אותו באשתו...

חחחחחחחחחחחחחחחח וואי אל תגידי לה אבל.חתול זמני
חחח סומכת עליו שיגיד לה שהיא האישה הכי יפה בעולםLavender

היא יודעת שהוא שרוף עליה...

וואי, לא ציפיתי שזה יהיה התגובה שלך ל המשוגע היחידי
חח למה לא?Lavender

אחים לא בהכרח דומים

כע ברור, אבל כאילו את אחותול המשוגע היחידי

את אמורה לפרגן ולהרים, : כן בטח!!! מהממממת!!!!! 🥰😍

משו כזה

חחח אבל אם גם הוא בראש כזה אז הכל טוב

אה חחח אין כמו כנותLavender

היא מהממת באופי שלה והכל טפו חמסה וב"ה

ולפני שהכיר אותה הוא בכלל לא היה בעניין של בנות או חתונה

והוא רוצה ואוהב אותה מלכתחילה אז אני לא רואה בזה בעיה לומר שהיא לא הכי יפה בעולם...(גם לא יפה באופן כללי, חביבה עם חן יהודי)

וואלה איזה יופיל המשוגע היחידי

תאמת שיש לי הערכה לזה,

ברור שצריך משיכה חיצונית גם,

אבל הפנימית זה הדבר שבסוף הכי מחבר. (לענ"ד)

חן חןLavender

בסוף זה גם עניין של אופי ומאד אינדיבידואלי לכל אחד

דייי לא, זה לא יפהאני:)))))

כאילו, את יכולה להגיד לנו ולאנשים אחרים אבל לא לאחיך

חחח כי לו זה לא מפריעLavender

אבל אני גאה לספר לכם שאני נותנת צ'אנס ויוצאת גם עם הבחורים שהם לגמרי קלאסיים מבחינה חיצונית

אין דבר כזה מישהו שלא אכפת לו מהמראה של אשתואני:)))))

תעשי רק דברים שאת שלמה איתם(:

כנראה שסף ה"אכפת" שלו במקום שונה לחלוטיןLavender

וחשוב לו מישהי שנראית נורמלי ולא מכוערת.

ואין לו עניין דווקא בבחורה "חתיכה".

אני עושה דברים שיש להם פוטנציאל שאהיה שלימה איתם😉

נכוןאני:)))))

בעיניו היא יפה, אל תגידי לו שהיא לא.

כאילו, זה לא נחמד, והוא עלול בסוף להאמין לך.

בעיניו היא חמודה ככל הנראהLavender

לא יודעת אם "יפה" בהגדרת הוליווד

ברור שלא אגיד לו, אני אחות טובה אחרי הכל

..אני:)))))

נכון, יפה

(❁´◡`❁)Lavenderאחרונה

אולי יעניין אותך