בג"ץ אישר היום (ב') להרוס את בית המחבל אסלאם פרוך שביצע את פיגוע המטענים בירושלים בחודש נובמבר 2022, בו נרצחו אריה שצ'ופק וטדסה טשומה הי"ד.
בפיגוע הכפול נפצעו למעלה מ-20 בני אדם, מרביתם במצב קל או נפגעי חרדה.
את העתירה נגד הריסת בית המחבל הגישה משפחת המחבל בעזרת ''המוקד להגנת הפרט'' ועורכי הדין לאה צמל ונדיה דקה.
הפיגוע התרחש ב-23 בנובמבר 2022. המחבל הפעיל מטעני חבלה שהטמין בצומת גבעת שאול ובצומת רמות. המחבל התגורר ברמאללה וביתו כאמור ייהרס.
השופט חאלד כבוב התנגד להריסה והיה בדעת מיעוט מול השופטים יצחק עמית וגרוסקופף שתמכו בהריסת בית המחבל.
המחבל אסלאם פרוך, בן 26, תושב ישראל, ללא רקע ביטחוני קודם, התגורר לסירוגין בכפר עקב וברמאללה. הוא מהנדס מכונות במקצועו. חקירת השב"כ וימ"ר ירושלים העלתה כי המחבל שפעל תחת אידיאולגיה סלפית-ג'האדיסטית המזדהה עם ארגון הטרור של המדינה האסלאמית (דאעש) ביצע פיגועים אלה לבדו, לאחר שתכנן את הוצאתם לפועל במשך זמן, לשם פגיעה באזרחים ישראלים בירושלים.
המחבל צרך תכני טרור ובין היתר מצפייה בהם למד אודות יצור חומרי נפץ וביצע ניסויים בבור אותו חפר בשטח פתוח באיזור בנימין, שם גם ייצר את מטעני הנפץ.
בבור שאותר ופוצץ, הוסתרו חומרי גלם ליצור מטענים נוספים וכן נתפס נשק מסוג קרלו. במהלך המרדף אחריו, נתפס מטען נוסף מוכן להפעלה. מהחקירה עולה שפרוח התכוון לבצע באמצעותם פיגועים נוספים.
שי גליק מנכ"ל ארגון בצלמו בירך על פסיקת בג''ץ להרוס את בית המחבל: ''אני מברך על ההחלטה שהייתה אמורה להיות מזמן. הרס בתי מחבלים אמור לקרוא עוד בשבוע של הפיגוע ולא חצי שנה אחרי. אני דורש מממשלת ישראל להרוס בהקדם את הבית הזה ביחד עם שאר בתי המחבלים שלא נהרסו בממשלה הנוכחית''.