יושב ראש הציונות הדתית, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', קרא בהצהרה מישיבת הסיעה להגביר את הלחץ הצבאי על חמאס כי לדבריו זה מה שיגרום לחמאס להסכים לעסקה.
"אנחנו במלחמה", פתח סמוטריץ' את דבריו, "ברגע זה הלוחמים שלנו נמצאים בחאן יונס ונלחמים פנים אל פנים עם הנאצים של חמאס דאעש, מגנים ותוקפים אקטיבית את חיזבאללה בצפון ופועלים מדי יום ביהודה ושומרון. אנחנו נלחמים נגד הקמים עלינו לכלותינו. במלחמה צריך להתנהג כמו במלחמה והדבר הראשון והמרכזי הוא לשמר את האחדות שלנו שגילינו אותה מחדש אחרי שמחת תורה".
הוא הוסיף כי "יהיה זמן לתחקירים, חשבון נפש ומציאת אשמים, יהיה זמן למחאות ולביקורת, יגיע הזמן לחזור אל הציבור בבחירות ולקבל אמון. בבחירות אבל כעת הזמן להילחם על העתיד שלנו ולנצח במלחמה ולפעול בכל כוחנו כדי להחזיר הביתה את החטופים שלנו. התנהלות פלגנית ואלימה פוגעת בביטחון ישראל".
"אמרתי והזהרתי כי זו תהיה טעות לשלוח את המשלחת שלנו לקטאר ולמצרים בזמן שחמאס רוצה בהמשך המלחמה. לצערי אנחנו נסוגים באופן עקבי מהקווים האדומים שלנו וזה רק גורם עוד יותר לסינוואר לטפס גבוה יותר על העץ", אמר.
הוא התייחס בהמשך לדרישות חמאס ואמר כי "הדרישה החדשה לביטול מסדרון נצרים והחזרת מאות אלפי תושבים עזתיים לצפון הרצועה ובתוכם אלפים רבים של מחבלים היא סכנה נוראה לתושבי שדרות שחזרו לביתם ונמצאים במרחק של קילומטרים בודדים ולכל אזרחי מדינת ישראל ותפגע ביכולת לפרז את רצועת עזה כתנאי לשיקום הרצועה. כל מי שיאשר את הצעד הנורא הזה יפקיר את ביטחון ישראל. מי שדורש את זה הוא חסר אחריות".
לדבריו, "הדרך להחזרת החטופים היא בהגברה דרמטית של הלחץ הצבאי וכניסה לרפיח עם או בלי הסכמה אמריקאית, עד לכניעת החמאס, חיסול סינוואר והחזרת החטופים כולם".
סמוטריץ' אמר עוד כי "באופן אבסורדי, במקביל לחזית בדרום אנחנו נמצאים תחת מתקפה משולבת מדינית וביטחונית במטרה להביא להקמת מדינה פלסטינית בלב הארץ. שילוב כוחות של השמאל, התקשורת ולחצים בינלאומיים ולמרבה הצער כולל גם גורמים מסוימים במערכת הביטחון ובקבינט המלחמה, מנסים להכניס את הרש"פ בתחפושת מחודשת לשלוט בעזה ואז לחבר אותה ליהודה ושומרון ולהקים מדינת טרור בארץ ישראל כאילו לא למדנו כלום בשבעה לאוקטובר".
"כחלק מהמתקפה הזו, אנו רואים הטלה של סנקציות חסרות תקדים על אזרחים ישראליים שכל חטאם שהם מתיישבים ביהודה ושומרון ושומרים על אדמות המדינה שלנו. לא נסכים לכך וניאבק בכל כוחנו כנגד זה", הבהיר.
הוא התייחס לצמצום הסנקציות מצד ארה"ב כלפי מתנחלים ואמר: "אני שמח לבשר לכם שבזכות התעקשות ודרישה חד משמעית שלי יחד עם ראש הממשלה והשר דרמר, הממשל האמריקאי העביר מכתב המצמצם דרמטית את הסנקציות שננקטו ומאפשר לבנקים לשחרר את חשבונות הבנק של המתיישבים שהוקפאו לחלוטין. זה עדיין לא מספיק אבל זה בהחלט צעד בכיוון הנכון ולא נרפה עד שכל הסנקציות יבוטלו".
בעניין חוק הגיוס אמר כי "יש לי מסר חשוב לציבור החרדי: התמונות שראיתם אתמול בירושלים לא משקפות את מה שהציבור הישראלי חושב עליכם. אל תתנו לקומץ של פעילים פוליטיים קיצוניים לדחוק אתכם מחוץ להשתלבות ולהשפעה בחברה הישראלית. הם לא מייצגים אף זרם בחברה הישראלית. החברה הישראלית מתנערת מהם. החברה הישראלית מתכווצת כשהיא רואה את מפגני הכוחנות האלו שמבקשים להרוס ולהחריב בשעה שעם ישראל נמצא במלחמה. האנשים האלו לא מייצגים את הישראלים. הם לא מייצגים את החילונים. הם לא מייצגים את הלוחמים ואת חיילי צה"ל. הם לא מייצגים את האחדות שעם ישראל כולו התכנס סביבה".
"אמרתי בצורה ברורה כי בעקבות הטבח בשמחת תורה והצורך האמיתי בחיילים נוספים כולם צריכים להיכנס מחתחת לאלונקה. גם הציבור החרדי חייב לקחת חלק במשימת ההגנה והביטחון של המדינה", אמר.
סמוטריץ' הסביר כי "הדרך לשילוב הציבור החרדי עוברת בהידברות ושיח אמיתי עם המנהיגות החרדית ובהקמת מסלולים ומסגרות המתאימים לאורח חייהם בצה"ל ובמערכת הביטחון. בכבוד, באהבת אחים, בשיח, באמון ובתהליך מדוד ואחראי. כל דרך של שנאה והכפשה כפי שלצערנו אתמול בצעדת אחים לנשק למאה שערים תשיג את התוצאה ההפוכה ותגרום נזק אדיר".
לסיום אמר סמוטריץ כי "גם המערכת המשפטית של בג"ץ והיועצת המשפטית חייבת לפעול כדי לסייע בהצלחת המשימה ולא לגרום לקרע חמור ועוינות שלא יביאו לגיוס של חייל אחד נוסף".

