
סמ"ר בניה כהן, סמל מחלקה בגדוד שקד של גבעתי, קיבל את אות מצטיין נשיא המדינה לשנת תשפ"ד.
כהן הוא תלמיד שיעור ד' בישיבת ההסדר ירוחם, שאיבדה 9 מתלמידיה במלחמת חרבות ברזל. הוא למד בישיבה עד שיעור ב', ולאחרונה חזר ללמוד בישיבה כחלק ממסלול ההסדר.
בשבעה באוקטובר חזר להילחם יחד עם הגדוד שלו ללא היסוס ועד לרגע זה הוא מגן על המדינה ונלחם ברצועת עזה. לצד הלחימה קיבל כאמור את אות מצטיין נשיא המדינה.
"ישר נכנסנו לעבודה הכי חזק שאפשר. כולנו נכנסנו מהר ללחימה והיינו נעולים על המשימה", סיפר כהן. "הישיבה בנתה בנו מעמד נפש לעשות הכול על הצד הטוב ביותר. במהלך המלחמה שלנו בשטח עזה, בבוקר אחד המפקד שלי הודיע לי על קבלת האות. זה לגמרי היה בהפתעה גמורה ומאוד ריגש אותי. פחות התעסקתי בזה מהעומס והעיסוק בלחימה עצמה. כשחזרתי הביתה סיפרתי להורים שלי והם מאוד התרגשו, וזה שימח אותי מאוד."
הוא הוסיף בצניעות כי "זה מעמד מאוד משמעותי עבורי. כל אחד מאיתנו עושה תפקיד מאוד משמעותי בגדוד. החתירה למצוינות, להשפעה ולהצלחה הלב של בית המדרש שחינך אותנו לערכים האלו. אני שמח שהאמת בה כולנו הולכים ונלחמים לאורה זוכה להערכה והוקרה".
"לצערי", הוסיף, "מסירות הנפש מתבטאת לפעמים גם במוות של חברים קרובים וטובים". הוא שיתף על חבריו לשיעור שנפלו במלחמה, ימים ספורים לאחר שישבו יחד. "איתן דב רוזנצוויג, יקיר שנקולבסקי ואפרים יכמן זכרונם לברכה היו חברים יחד איתי בשיעור בישיבה. אפרים גם היה החברותא שלי בסדר בוקר בשיעור ב' ותיכננו לחזור ללמוד יחד אחרי המלחמה. כשאתה מקבל את הידיעה על כך שהם נפלו זה נותן לך מכה בבטן אבל חייבים להתעשת ולהמשיך להילחם. רוזנצוויג נהרג ממש יומיים לפני שיצאנו. ישבנו יחד בשבת כל המחלקה והחברים שהגיעו כל אחד מאיפה שהוא משרת ודיברנו שיח מאוד משמעותי".
אך למרות הקושי בניה התעשת ואמר כי החיים חייבים להמשיך והניצחון מוכרח להגיע. "אנחנו עם של אריות והרוח היא מלאת שליחות ואמונה בצדקת דרכנו. אנחנו זוכרים את כולם וממשיכים בעוצמה לחיות ולחתור למצוינות ולניצחון" סיים.