
כתב אישום שהוגש בארצות הברית נגד שני נאשמים בתכנון פיגוע נגד ישראלים בשליחות איראן חושף פרטים נוספים על הפיגוע הקטלני שסוכל.
התכנית האיראנית, כך לפי כתב האישום, הייתה לבצע פיגוע ירי המוני בסרי לנקה סמוך ליום השנה לטבח השבעה באוקטובר וכן להתנקש בחיי אני עסקים שפועלים למען ישראל ברשתות החברתיות.
לצד זאת, נחשף כי ה-FBI סיכל תוכנית של סוכנים איראנים להתנקש ביעדים אמריקניים וישראליים ובכללם גם הנשיא הנבחר דונלד טראמפ.
הנאשם הראשון, פרהד שאקירי, התבקש על-ידי גורם בכיר במשמרות המהפכה לבצע פיגוע ירי המוני באזור מפרץ ארוגם, מכיוון שמדובר ביעד פופולרי בקרב תיירים ישראלים.
עוד צוין בכתב האישום כי שאקירי הורה לעוזרו שנעצר מאוחר יותר על-ידי הרשויות בסרי לנקה לבצע את המעקב אחר האזור ולהוביל את חוליית המחבלים עם רובי AK-47 וכלי נשק נוספים שסופקו לו מבעוד מועד.
בחודש שעבר דווח כי לכוחות ההגנה בסרי לנקה הגיע מידע מסוכנות הביון ההודית על מתקפה מתוכננת בין התאריכים 19 ל-23 באוקטובר על ישראלים השוהים בארוגם ביי. באזור הוצבו יחידות קומנדו וקציני מודיעין של סרי לנקה.
ככל הנראה העצורים קיבלו כסף כדי שיבצעו פיגוע נגד ישראלים.