המורדים החותים בתימן
המורדים החותים בתימןצילום: Mohammed Hamoud / Anadolu

הבכיר החות'י נאסר א-דין עאמר פרסם אחר הצהריים (ראשון) אזהרה מטעמו של הארגון, ולפיה בשעות הקרובות צפויות להתבצע פעולות צבאיות שיכוונו לשדה התעופה בן גוריון ולשדות תעופה נוספים בישראל.

לדברי עאמר, האיום מגיע בתגובה לתחילת מבצע "מרכבות גדעון" של ישראל ברצועת עזה.

ההודעה מתפרסמת זמן קצר לאחר שדובר צה"ל הודיע כי כוחות צה"ל פתחו היום בפעולה קרקעית נרחבת בצפון ובדרום רצועת עזה, כחלק ממבצע "מרכבות גדעון".

לקראת פתיחת המבצע, תקף חיל האוויר במהלך השבוע האחרון למעלה מ-670 מטרות של ארגון הטרור חמאס. בין היעדים שהותקפו: תשתיות תת-קרקע, מחסני אמצעי לחימה, מחבלים ועמדות שיגור טילים נגד טנקים.

הלילה נשמעו אזעקות במספר אזורים במרכז הארץ, כולל תל אביב, השפלה והשרון, בעקבות ירי טילים מתימן.

דובר צה"ל עדכן כי טיל אחד יורט. תושבים דיווחו על הדי פיצוצים, ופעילות נתב"ג נעצרה לזמן קצר. מספר טיסות עוכבו, ובמד"א עדכנו כי מלבד צעיר שנחבל בדרכו למרחב מוגן בבת ים, לא דווח על נפגעים נוספים.

הירי הלילה התרחש כיממה וחצי לאחר שצה"ל תקף את שני הנמלים המרכזיים בתימן במסגרת מבצע "שקיעות אדומות", בתגובה לירי המתמשך לעבר ישראל.

בתקיפה השתתפו 15 מטוסי קרב שהטילו מעל 35 חימושים לאחר טיסה של כ-2,000 קילומטרים. לפי דיווח ברשת "אל-חדת'" הסעודית, התקיפות בוצעו בלמעלה מ-10 יעדים.