74 שנים חיכינו לראש ממשלה מחלל שבת בפרהסיה.איתן גיל

מה שלא העזו לעשות ראשי ממשלה הקודמים עשה ראש ממשלה עם מדבקה על קודקודו.

 

ובמחנה הדתי לאומי צרצרים.

 

על הגעת מטוסי F15 ביום שישי, חצי שעה אחרי כניסת השבת, הפילו לרבין את הממשלה, ועכשו עולם כמנהגו נוהג.

 

כי מה שאסור לחילונים מותר גם מותר למיזרוחניקים.

 

שמעתם את הרב פלוני אומר על זה משהו? אולי הרב אלמוני?

 

הצחקתם את אנשי המופת איילת שקד, סטלה ווינשטיין, ואביר קארא.  

בא לא נעמיד פנים שנתניהו שמר שבתמיכאלצ

לדוגמה כאן הוא תועד בחוף עם המאבטחים שלו בשבת, אז אי אפשר לומר שבנט הוא הראשון שמחלל שבת. עם זאת, אני בהחלט מקבל את התחושה שבנט מאד נהנה מהעובדה שיש לו תירוץ לחלל שבת.

מאיפה אתה מקבל את התחושה הזו?צחקן


איסור הליכה לים בשבתאיתן גיל

גזירה שמא יטלטל טיפות מים ומגבת מחוץ לתחום שבת. לפי התמונה שצירפת הוא לא נכנס למים ולכן לא עבר על אחת מל"ט מלאכות האסורות בשבת. 

 

חוץ מזה, נתניהו מעולם לא הגדיר עצמו שומר שבת, ו/או שומר כשרות. כן- הוא מעולם לא היה חבר במפלגה דתית.

 

א- קיצר, חפש מישהו אחר לרכב לו על הגב.

הוא ראש ממשלה. כשהוא הולך לים הוא עושה את זה עם כל הפמליהמיכאלצ

אי אפשר לטעון שאין כאן חילול שבת, ונתניהו וודאי היה מודע לכך.

עכשיו, אני באמת לא כועס על נתניהו שהוא מחלל שבת, מאחר שידוע שהוא חילוני ולכן אך הגיוני לצפות ממנו שיחלל שבת. עם זאת, הטענה ש-74 שנים לא חילל ראש ממשלה את השבת, פשוט אינה נכונה.

 

יש כל כך הרבה על מה לתקוף את בנט, שאין שום סיבה להמציא דברים לא נכונים כדי לתקוף אותו.

אתה טועההָיוֹ הָיָה
פשיטא שגם כל ראשי הממשלה החילונים חיללו שבת, זיל קרי בי רב הוא, לא לזה הוא התכוון ואין צורך להוכיח מביבי.
ההבדל הוא בין חייו הפרטיים לבין פעילות ממלכתית. ובזה, אכן, הנוכל עשה מה שמעולם לא עשו. שר"י.
נכון מאודאיתן גיל


איך אפשר לקבוע אם הטיסה מותרת והכרחית, בלי להכיר פרטים?פשוט אני..

לך ולי אין מושג על מה הם דיברו שם, ואיזה דברים עמדו על המאזניים.

 

אפשר רק להעריך שהם לא דיברו על מתכונים לאוזני המן.

 

מה שמותר וחובה לעשות בשבת - עושים. העובדה שעד היום ראשי ממשלה לא טסו בשבת לא משנה כלום.

 

מה שאסור לעשות בשבת - לא עושים, אפילו אם עד היום ראשי ממשלה טסו בכל שבת לנופש בקפריסין. זה פשוט לא רלוונטי.

בדיוק^^^צחקן


השאלה היא לא מה דיברו, אלא למה לא היה אפשר לחכות 5 שעותמרדכי
בס"ד

אני לא מתיימר להבין בנושאי פיקוח נפש, אבל את הצורך לנסוע דווקא בשבת לא מובנת לי. אפילו בקרמלין הבינו את חשיבות השבת והוציאו הודעה רשמית בדבר הפגישה רק באמצע ולאחר ששבת יצאה פה בארץ, ולא סתם.

שאני מוסיף לכך את העובדה שזו לא פעם ראשונה שזה קורה, אז זה כבר מעלה תהיות. ‏בפעם הראשונה שבנט יידע אותנו על חילול השבת שלו, בעת חטיפת שלושת הנערים, התלהבנו. בפעם השניה שהוא עשה מזה קמפיין שלם, בעת פרוץ הקורונה, פרגנו. בכ"ז אנשים מתים פה. כעת זה כבר נהייה פטתי לחלוטין ונראה זלזול במושג פיקוח נפש.

העיקר שיהיה לו עוד סיפור סוחט דמעות לספר בתשדיר הבחירות הבאות. בדיוק כפי שהיה במערכות בחירות קודמות. מע שחושב שאני מגזים, שיכנס לעמוד הפייסבוק של בנט ויבדוק איזה קטע ספציפי הוא העלה מתוך הראיון עם מביקה הדר לרשת 13. מי שחושב שזה צירוף מקרים הוא תמים. מאוד תמים.
שתי הערותפשוט אני..

א. שנינו לא יודעים למה לא היה אפשרי לחכות 5 שעות. מאוד יכול להיות שזה חלון הזמנים שהיה לפוטין בלו"ז, וזה היה או זה או כלום.

 

ב. הקרמלין ממש ממש לא התרגש מהשבת. הם לא הודיעו על הפגישה בהתחלה מכיוון שהיא הייתה סודית, גם בארץ וגם ברוסיה היא נשמרה בסודיות מוחלטת עד ההודעה שיצאה. המחשבה כאילו ההודעה יצאה בכוונה לפי שעת היציאה של השבת בארץ ישראל, נשמעת לי מאוד מאוד תלושה מהמציאות. 

אז כך -מרדכי
בס"ד

א. בהחלט יכול להיות שזה פיקוח נפש והכל נכון, לא אמרתי שלא. אבל אתה מכיר את משל ה'זאב' 'זאב' ולכן אני מרשה לעצמי לא להאמין ישר למי שהופך את חילול השבת שלו לקמפיין קבוע.

ב. לא הייתי אומר את זה ללא ביסוס. בוודאי שהכל היה סוגי, אבל היה ניתן להוציא את ההודעה בהתחלה, היה אפשר בסוף, והיה אפשר גם שעה אחרי. העיתוי לא היה מקרי בלבד.
הוא והמלווים שלו יצאו בשני מטוסיםאיתן גיל

אחד המשיך לגרמניה, והשני חזר ארצה.

 

אפילו אם תמצי לומר שהטיסה לרוסיה היתה פיקוח נפש, אחרי הפגישה עם פוטין בוודאי פקע דין פיקוח נפש.

 

וחוץ מזה, מי צילם שם? גוי של שבת?

 

ומי אישר להם לחלל שבת, גלעד קריב? 

^^^הָיוֹ הָיָה
ומכאן התשובה לשאלתו של @צחקן מניין התחושה של @מיכאלצ.
זה נהיה כבר מתכונת קבועה. תמיד חשוב לנוכל לחלל שבת עם הרבה כותרות, במעין "צדקות" כזו ואולי שדר של "אני הדתי האמיתי, הנאור והמתאים לעידן. ולא כמו הפאנאטים החשוכים".

רק חרש-עיוור לא יבחין בשדר הזה.
אבל כמו תמיד, יהיו אלו שיעצמו עיניים בכל הכוח. שוין, התרגלנו.
אין שום טעם להתווכח איתכם.צחקן

אם בנט לא מוכשר ולא חכם - אז הנסיעה שלו היא רק נזק ולא תועלת, ואסורה בשבת.

זו דעתכם מראש. זה הכל.

אני לא חושב ככה.

 

אני חושב שנימקתי את עמדתי.אריאל יוסף

ואני מזכיר שגם טענת שאני טועה ומשקר כשכתבתי לך לפני הבחירות לאן פניו של בנט.

וגם כשהזהרתי כבר בתשע"ג(!) שהוא בא לעשות סיבוב על הצה"ד ולזרוק אותה.

 

אז במחילה, נראה לי שאני קורא אותו קצת יותר טוב ממך.

או, שבנט כמו כל פולטיקאי לא מיישם את כל ההבטחות שלוצחקן

ובזה הוא לא שונה מאף אחד אחר.

 

 

זה לא בדיוק מה שטענת לפני הבחירות, אבל בהצלחה.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך ג' באדר ב תשפ"ב 23:23
 
זו דוגמה, ואל תאלץ אותי בבקשה להביך אותך עם עוד כמה יותר טובות.
"מנענו בחירות חמישיות"... הבאות כנראה יהיו השישיות...
כנראה שדווקא כן.
כולן התבררו כאמת. אחת לאחת. עשה אפילו יותר ממה שהשמיצו.
כידוע. כללללל הפוליטקאים עשו סיבובים על ציבורים וזרקו לפחהָיוֹ הָיָה
וכולם הפרו את כל הבטחות הבחירות שלהם, בגדו בבוחריהם וחצו את הקווים.
כולם.
ממש.
לא אמרנו אפילו מילה אחת ממה שאתה טוען בשמנוהָיוֹ הָיָה
אבל כנראה אתה מאלו שמאמינים לכל מילה שלו, גם אם הוא יאמר שעכשיו יום.
תסביך האשה המוכה של המזרוחניקים
הנוכל עצמו לא טוען שזו היתה טיסה מבצעית.איתן גיל

וגם אם כן- הגיוני שיבקש אישור של רב מוסמך לחלל שבת.

 

בינתיים נודע שהוא הדליף את דבר הטיסה לעמית סגל, זאת אומרת, פיקוח נפש לא היה שם.

 

תכל'ס, שיוריד את המדבקה מהקודקוד, ואל יחלל שם שמיים בפרהסיה.

אני לא מוכן לדון בצורה כזאת, כל טובפשוט אני..


למה, כי התרגזת שהוא אומר שצריך לשאול רב? 😅הָיוֹ הָיָה
כמה מתאים לשיטתך העקבית
בקיצור, עד היום לא היתה שום סוגיה בתולדות המדינה שדחתה שבתאריאל יוסף

ופתאום נוצרה אחת כזאת לראשונה בתולדותינו בסוגיה שאפילו לא נוגעת אלינו...

 

אמין בערך כמו "דברים שרואים מכאן לא רואים משם" ועקירת יישובי חבל עזה תועיל למעמדנו הבינלאומי...

 

הזוי איך שאחרי שהרשע הנוכל הזה דרס כל נורמה מוסרית/ערכית/אנושית בשביל המגלומניה שלו,

יש כאלה שעדיין בטוחים שיש לו שיקולים נעלים שמנחים אותו בהחלטותיו (ועוד מצד אלו שהוא השתמש בהם וזרק אותם).

 

אין לזה הסבר אחר מתסביך האישה המוכה.

https://www.yeshiva.org.il/midrash/4077

ההיסטוריה פשוט לא רלוונטית. כל מקרה נבחן לגופופשוט אני..
האם רופא צריך לסרב לנתח בשבת, כי עד היום במשך עשרות משמרות לא הגיע אליו בשבת חולה אנוש?

איזה מן טיעון זה בכלל?
לא כי הטיעון שלך...אריאל יוסף

כל מקרה נבחן לגופו, אבל לא ייתכן שפתאום במלחמה שלא קשורה אלינו יהיה פיקו"נ שלא היה כמותו בכל מלחמותינו.

ואם נלך למשל המנותק שלך - הרופא שלך כנראה לא ראה מימיו חולים במצב אנוש או מימיו לא עשה משמרת בשבת.

 

הלוואי שהיה ניתוח שמוציא את תסביך האישה המוכה.

מלחמה שמאוד מאוד קשורה אלינופשוט אני..
להזכירך רוסיה היא הריבון דה פקטו בסוריה, והיא זו שמאפשרת לצה''ל יד חופשית יחסית במניעת מעבר נשק מתקדם מאיראן לחיזבאללה.
מצד שני אנחנו מקבלים נשק וכסף מארצות הברית, האויבת של רוסיה, וגם את האמריקאים אנחנו לא רוצים להרגיז.

יש פה כל כך הרבה אינטרסים, אפשר לכתוב על כך דוקטורטים שלמים. אז להגיד ''לא קשור אלינו'' זה לא רציני...

ושוב, אתה חוזר לאותה נקודה - אין לך מושג על מה הייתה השיחה, אבל אתה בטוח שהיא לא בגדר פיקוח נפש. איך אפשר לפסוק בלי לדעת את הפרטים?
הזוי שאתה הופך את זה למשהו שקשור אלינו יותר ממלחמותינו.אריאל יוסף


הזוי שאתה משווה חול להליום, דברים שפשוט לא קשורים אחד לשניפשוט אני..
האם במלחמותינו הייתה יכולת לקבל יתרון אסטרטגי על ידי טיסה בשבת, ובכל זאת בחרו לא לטוס?

אם כן, אז זה חמור מאוד.
אם לא, אז איך אפשר להשוות בין דברים לא קשורים?

אז ראשי הממשלה בזמן מלחמות חיללו שבת בדרך אחרת ולא בדרך הספציפית של טיסה. מה זה מלמד בדיוק? אגב, אני לא מכיר מצב שראש ממשלה טס מכאן בזמן מלחמה, לא בשבת ולא בשלישי. הוא נשאר כאן בשביל לנהל את העניינים מקרוב.
חילול השבת בזמן ניהול מלחמה בבית הוא אחר, אבל הוא בוודאי קיים.

זה פשוט לא שייך לכאן, אתה מתעקש לפסוק הלכה על ידי דוגמאות מהעבר וזו פשוט שיטה שלא קיימת בהלכה.

ברגע שיש הלכה לפיה מותר לחלל שבת במצבים א' ב' ג', אז כל מקרה צריך להיבחן לגופו האם הוא עומד בתנאים הנ''ל. אם בעבר התנאים לא התקיימו והיום כן, אז יש לחלל שבת. אם גם היום התנאים לא מתקיימים, אז אסור. ככה פשוט.
לפייס את פוטין כדי שיתן להמשיך להפציץ בסוריה -אריאל יוסף

יכול לחכות כמה שעות, אם זה נושא השיחה לשיטתך. אפשר גם לשוחח בטלפון או בזום.

זה לא נושא השיחה לשיטתי. אין לי מושג מה הנושאפשוט אני..
אני לא אומר שהטיסה הייתה מותרת, אני אומר שאין לנו מושג.

ובוודאי יש דברים שדורשים שיחה ב-4 עיניים ולא בזום, ובוודאי לפעמים ראש המדינה הקטנה צריך להתאים עצמו ללוז של ראש המדינה העצומה.

אנחנו פשוט לא יודעים מה היה שם.
וזה מפתיע אותך שיש דברים שאנחנו לא יודעים?פשוט אני..
הייתי פעם בשבת שבע ברכות, האבא של הכלה הוא בכיר בשב''כ.

באמצע סעודת שבת הוא קיבל טלפון, ענה, אמר כמה משפטים בערבית, וניתק.

אני הייתי בהלם מהסיטואציה ההזויה, אבל כל המשפחה שלו רגילה לזה...

אז אני יכול לשפוט האם היה מותר לו לענות? הרי אין לי מושג מה בדיוק הוא עושה בעבודה, אני לא מבין מה הוא אמר בטלפון, ואני לא יודע מה היה קורה אם לא היה עונה.

בכל מה שקשור למודיעין, דיפלומטיה, ביטחון וכו' - אין לנו מושג מה קורה. אם היינו יודעים, לא היינו נרדמים בלילה...


נ.ב.

''דברים שרואים מכאן לא רואים משם'' זה משפט שכביכול מיועד להכשיר מצב שבו פוליטיקאי שינה את דעתו לאחר שנבחר לתפקיד. אמנם המשפט הזה מתאים כמו כפפה ליד לבנט שבחר להקים ממשלה עם השמאל אחרי שהתחייב לא לעשות זאת, אבל זה לא רלוונטי למקרה הספציפי הזה. זה לא שלפני הבחירות הוא הבטיח לא לחלל שבת אפילו במצב של פיקוח נפש. אם אכן יש פיקוח נפש בטיסה שהייתה, אז בוודאי שהוא היה צריך לבצעה.

ואנחנו? פשוט לא יודעים.
השיטה שלך מטורפת לחלוטין.אריאל יוסף

היא מאפשרת למנהיגי המדינה לקדם כל מהלך שהם לא רוצים בטענות שהוא מבוסס על נתונים שאיננו יודעים.

 

גם אם מחר בנט יקדם נסיגה אתה תצדיק אותה אם הוא יטען שבתמורה תקבל סיוע חשאי נגד אירן?

להגיד ''איני יודע'' זאת שיטה מטורפת? נו שויןפשוט אני..
אם תהיה הצעה לנסיגה בוודאי שלא אתמוך בה מתוך אמונה עיוורת ש''זה לטובה''. אבל זה לא קשור לדיון.

יש דברים שראש ממשלה צריך להביא לידיעת הציבור, כמו נסיגה משטחים וכו', ויש דברים שהוא לא צריך להביא לידיעת הציבור, כמו נושאי השיחה שלו עם פוטין.
פתאום אתה כן יודע?...אריאל יוסף

אתה מבודד את השיחה עם פוטין כאילו מדובר באירוע נקודתי למרות שטענת שייתכן שמדובר בצורך אסטרטגי שאינך יודע תוך התעלמות מהסתירה המובנית שלך: אם אתה סומך עליו בחילול שבת לצרכי פיקו"נ מסיבות אסטרטגיות עלומות, למה אתה לא סומך עליו בענייני נסיגות לצרכי פיקו"נ מסיבות אסטרטגיות עלומות?

 

אני טוען שהוכח כמה וכמה פעמים שאין שיקולים נעלים שאיננו יודעים בהתנהלותו אלא אך ורק האגו שלו.

אתה יכול להתעקש להמשיך ללכת אחריו בעיניים עצומות ולסמוך על שיקול דעתו ולהתפלא שהכל מתפוצץ לך בפנים. בהצלחה.

אני לא סומך עליו, לא הצבעתי לו ולא אצביע לופשוט אני..
ובאמת התעייפתי. אני לא חושב שאפשר לדעת אם הטיסה מותרת בלי לדעת מה היה בה, אתה חושב אחרת, שכוייח.
אני עם פשוט אני בנושא.צחקן


מניח שגם היום היה חשש כבד לפיקוח נפש...אריאל יוסף

ש"ס: "בנט רומס את השבת" | ערוץ 7

או שאנחנו לא יודעים כלום, נכון @פשוט אני..?

 

כמה נקודותפשוט אני..

א. ההנחה שלך כאילו אני מגן באופן אוטומטי על כל פעולה של בנט, או מגנה באופן אוטומטי כל פעולה של מישהו אחר, פשוט שגויה. אני בוחן כל מקרה לגופו. הקמת ממשלה הנתמכת על ידי מפלגת רע"מ, למשל, זאת החלטה הזויה ובזויה בעייני והיא הורידה ל-0 את הסיכוי שאבחר בו. בהקשר הזה אציין שב-4 מערכות הבחירות האחרונות שהיו כאן, לא הצבעתי לבנט אפילו פעם אחת, למעט כאשר הוא רץ ברשימה אחת עם סמוטריץ'. 

 

ב. חילול השבת שמתואר כאן בוודאי חמור, אך שים לב שהוא לא של ראש הממשלה. אם ההוראה לעשות זאת יצאה ממנו, זה חמור בעייני אף יותר מאשר אם היה עושה זאת בעצמו.

 

ג. האמירה של ש"ס כאילו "ראש הממשלה הראשון עם כיפה הוא ראש הממשלה הראשון הרומס את השבת בריש גלי"- שקרית. נתניהו נפגש עם השרים בשבת: "זה לא יחזור על עצמו".

זה לא מוריד או מעלה מחומרת העניין, כי כשאני שופט מקרה אני שופט אותו לגופו.

א. לא היתה שום הנחה כזו.אריאל יוסף
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך כ' באדר ב תשפ"ב 19:38
 
 

אני טענתי ששבת לא מעניינת אותו. ניסית להגן עליו. אני חושב שיש כאן הוכחה.

 

ב. למרות המתקפות הוא שומר על שתיקה, בניגוד למה שהבאת בסעיף ג'.

 

ג. לא חתמתי על כל מילה בכתבה... הבאתי אותה בשביל הדיווח ולא בשביל התגובה של ש"ס.

 

@צחקן, מחכה לתגובה:

מניח שגם היום היה חשש כבד לפיקוח נפש... - אקטואליה וחדשות

זה לא בדיוק מה שטענת לפני הבחירות, אבל בהצלחה. - אקטואליה וחדשות

תימה איך טרם הבאת את ההבלים של שביעי שבוע שעבר בנושא>>אריאל יוסףאחרונה
 
זה משום מה נראה לי קצת יותר חכם:

באשר למאמצי התיווך הישראליים אומר ד"ר ברודני כי לו היה מייעץ לראש ממשלת ישראל "הייתי אומר לבנט אל תתאמץ ואל תתווך, כי בעיני פוטין מי שלא איתנו הוא נגדנו. גם בן גוריון ניסה לשחק את אותו משחק ולא הצליח להיות ניטראלי בין המערב לברית המועצות. בסופו של דבר אף אחד לא יהיה מרוצה. כל אחד ידרוש שנהיה בצידו. מבחינה מוסרית ברור איפה אנחנו צריכים להיות כשתקפו כאן מדינה אבל מבחינה מדינית יש שיקולים אחרים. אין שום הכרח מבחינתה של ישראל לתווך. אם בנט רוצה פרס נובל לשלום, זה לא פרס שצריך לחפש אותו. אני לא חושב שנצא מהתיווך בצורה טובה כלשהי".

 

המלחמה באוקראינה: בנט יסבך אותנו? | ערוץ 7

 

במילים אחרות: הטיסה הזו יצרה חשש לסכנת נפשות. לא מנעה אותה.

אגב - לא ראינו שהצלת נפשות היא ערך נעלה כ"כ בעיניואריאל יוסף

במהלך החודשים האחרונים. לא רק שלא ראה לנכון לחלל עבורה את השבת, הוא גם לא ראה לנכון להטיל מגבלות. זה עלה לנו לפחות בכמה מאות אם לא כמה אלפי הרוגים (ואני חושב שהוכחתי כאן כבר בגל הראשון שאיני מחסידי הסגרים, אבל יש גם קיצוניות הפוכה). פתאום פיקו"נ הוא שיקול מכריע בהחלטותיו (אחרי שבגל הראשון כשכיהן כשהב"ט פרסם ג"כ שחילל שבת כדי לטפל בנושא). פתטי.

 

"חיללתי שבת כי ידעתי שחיי אדם עומדים פה" | ערוץ 7

@פשוט אני.., מניח שגם אז הצדקת אותו.

עכשיו פתאום קורונה שדחתה שבת לא דוחה הגבלות...

תמשיך לעצום עיניים ולסמוך על שיקול דעתו.

 

גם אתה, @ultracrepidam

במקרה הזה, כאמור, ההיסטוריה מאוד משמעותיתמרדכי
בס"ד

כשיש משהו שחוזרים עליו פעם אחר פעם, גם אם כל פעם מוצדקת בפני עצמה, צריכה לגרום לנו לשאול שאלות על העיתוי. תמיד אפשר לתרץ חילול שבת בגלל פיקוח נפש, השאלה איפה היה אפשר למנוע או לפחות לצמצם כזה.

תסכים איתי שאם שרת התחבורה וראש הרלב"ד החדש היו קובעים ישיבה דווקא בשבת על איך מצמצמים את מספר המתין בתאונות הדרכים, מספר שעולה מיום ליום, ומזמינים לדיון באופן בהול את ראש הממשלה, אז זה בהחלט משהו שיכול לחכות למוצאי השבת, גם אם ביום שישי חלילה הייתה תאונה חמורה ששינתה את כל התמונה.

אס כמובן שזה לא אותו הדבר, ובכל זאת עלינו לשאול האם ראש הממשלה טס בגלל הפיקוח נפש או עם הפיקוח הנפש, כפי שהוא אוהב לומר (בחדרים סגורים) על הקורונה. אגב, היום התרסמו לאורך היום תדרוכים על ניצול הטיסה לתפילת שבת, ושהצליחו למצוא חמש דקות לסעודת שבת ממאכלים וחלות שהביא אלקין. שצריך להתחיל לספק תדרוכים לשנות תמונה, אז כנראה התמונה המקורית לא מספיק יפה.
ההשוואה אינה מן העניין. כולם יודעים את זה.צחקן

הרלב"ד מוזנחת ואכן ייתכן שזה פיקו"נ, אבל אין צורך לדון בזה בשבת.

מוכרים דברי הרב ישראלי שכל דבר של רבים הוא פיקו"נ בסוף באיזה שהיא צורה, ועדיין לא מחללים עליו את השבת תמיד.

 

 

בכוונה הלכתי על השוואה שכזומרדכי
בס"ד

כי באותה המידה זה נכון גם לטיסה לרוסיה. האם פוטין ביקש מבנט לבוא אליו דווקא בשבת אחה"צ? האם לא היה ניתן לחכות למוצאי השבת ואז לטוס?

זה שמדובר במלחמה לא הופך את זה אוטמטית לכשר ישר.
בעניין פיקוח נפש שואלים רופא לפני ששואלים רבאיתן גיל
זהו שהנוכל לא שאל לא רופא ולא רב.
------רב שמואל
אם זו הבעיה, זה סימן טוב.

כי 74 שנים חיכינו לראש ממשלה שהעם לא חושב שצריך לבזות אותו או להגיד לו מה לעשות - והנה - עכשיו אתה אומר שחיכית לו 74 שנה. אז סוף סוף אולי זה התממש!
------רב שמואל
וזה מקל וחומר, שאם 74 שנה חיכית לו, אז כנראה גם קודם היה טוב יחסית, ולכן זה אומר שבעצם בסדר ואין באמת בעיה - להפך, זה אומר שהמצב יחסית טוב.
מאחל לביביסטים המשך אבל וחורבןאינליאז

היום ובכל יום.

לביביסטים ולנפתליסטים כאחדאיתן גיל
אהבת ישראל שלמה ומלאהחלב ודבש

מאיפה באו האנשים המרושעים הללו?

מי נותן להם רעיונות?

בן כספית Ben Caspit - הערוץ הרשמי

מי נתן רעיונות? אולי אלו שזעמו על צביקה מור?הסטורי

או שבזו לדיצה אור?

אולי אלו שקראו לכל הדתיים אוכלי מוות, הכניסו רעיונות, אולי ההוא שטען שצה"ל הורג ילדים כתחביב.

נאמרו הרבה דברים מזעזעים בשנים האחרונות, משום מה רק חלקם יצרו סערה תקשורתית...

והוא לא היחיד ולא הראשון שמפגין אהבה גדולהחלב ודבש

זכור לטוב גם פעיל הימין הידוע איציק זרקא שאמר בקולי קולות "אני גאה בהיטלר ששרף 6 מיליון יהודים, חבל שלא שרף את כל האשכנזים"

למרבה הצער. זרקא לקה בשטף דם במוחו הפורה ונזרק לכלבים

ההתפסות וה'סערה' מהתבטאויות של איזה פעיל זניחהסטורי

שלא מייצג אף אחד, תוך התעלמות אלגנטית מביטויים מקבילים של בכירי הפוליטיקאים ואנשי התשקורת משמאל - מעוררת בחילה.

זוכרת איך צרו על הבית של טלי גוטליב?ספק

כשהבת האוטיסטית שלה בבית ולא נתנו לה לקחת אותה למסגרת שלה?

אולי את אחד מ"מיטב בניה" שלכם שניפץ שימשה של רכב על ילדים קטנים שישבו במושב האחורי?

מה לגבי החברים שלך שרדפו אחרי הילד בן השש של עמיחי שיקלי?

וכמובן, החברים שלך שאמרו למשפחות שכולות ומשפחות חטופים שתמכו בממשלה שהם רוצים שהילדים שלהם ימותו?

ההבדל הוא שאצלינו מדובר בפסיכים מהשוליים וכולם יגידו שמדובר בפסיכי - אצלכם, זה המיינסטרים ואתם מגבים אנשים כאלה.

אלו הם זוטי דברים שמתרחשים מאה פעמים ביוםחלב ודבש

בכל סכסוך שכנים או הפגנה או מחאה או כל סוג אחר של עימות.

אתה באמת משווה את זה לדברי הזוועה הנפשעים הללו של שמחה וצהלה, יחולים ואיחולים להשמדת יהודים אשכנזים במחנות השמדה?

אני מצי עלך לחשוב שנית על הדברים

לא, זה המיינסטרים שלכם.ספק

ולא, לצור על בית של חברת כנסת ולא לתת לה לקחת את הבת האוטיסטית שלה זה לא זוטי דברים!

לנפץ שמשה של רכב על ילדים קטנים - זה לא זוטי דברים!

וכן, זה הרבה יותר חמור מלומר מילים. לא משנה איזה מילים - אלימות פיסית חומרה בהרבה.

אם את לא מבינה את זה, אז משהו מאוד לא בסדר בראש שלך.

מאוד מאוד לא בסדר.

בהחלט זוטי דבריםחלב ודבש

זה אפילו פחות מהקללות וניבולי הפה של המפגינים, ובראשם התכשיט הידוע, רמי בן יהודה, בתקופת ממשלת בנט, כולל נחזיר אתכם לאושוויץ וקריאות זונה רוסייה לאשתו של אלקין ומרדף אחרי ילדיה בדרכם לבית הספר. זרקא ואשתו, עוד שני תכשיטים, פלשו לחצר ביתה של סילמן. היה הרבה יותר מכוער ממה שעכשיו,

את לא נורמלית. את מודעת לזה, נכון?ספק

את משווה פה ג'ורה של איזה אידיוט לאלימות אמיתית וחמורה במיינסטרים שלכם. שכולכם תומכים בה.

אם את לא מבינה שאת לא נורמלית, אז אני לא יכול לעזור לך.

כל מה שאני יכול זה לפרסם את העמדות המעוותות שלך כדי שאנשים יבינו שהם חייבים להצביע נגדכם בקלפי - כי אתם פשוט חבורה של מטורללים.

אח"כ אתם לא מבינים איך ביבי קיבל כ"כ הרבה מנדטים...

להד"מ, לא אמרו ולא כתבוחלב ודבש

ולא שום כלום.

אבל יש מישהו שמאיים ברצח על האם השכולה, רעייתו של גדי איזנקוט.

תומכי נתניהו הפגינו מחוץ לבית איזנקוט: "רצחת את הבן שלך, בוגד!" | תיעוד

אם כל מה שהתשקורת לא אמרה, לא היההסטורי

באמת אין איך להתמודד אתך.

דחילאק, נאמר או לא נאמר:

הועברת לדף אחר

נאמרו גם דברים חמורים בהרבה על הורים שכולים מימין, על הורי חטופים, על פצועי צה"ל, על ציבור שלם שבניו יוצאים שוב ושוב. משום מה זה לא מעורר סערות בתשקורת ואצלך.

שקרים לא יעזרוחלב ודבש

תביא עובדות ונדבר, תביא קישורים ותביא דוגמאות

הבאתי דוגמא, תתיחסיהסטוריאחרונה

שפרלינג אמר או לא אמר את דברי הבלע?

מה זה יועיל?קעלעברימבאר

מעצר בדרך לשבע ברכות

מה ההגיון בכל זה? מה זה יועיל?

אני מקווה שדובר צהל גםקעלעברימבאר

ימשיך לאכוף את החוק על כל צרכני הקנאביס בישראל - 3 שנים בכלא על החזקת 15 גרם. כך כתוב מפורש בספר החוקים. אנחנו הרי מדינת חוק (של היועמשית) לא?

אתה לא מעודכן: החזקת קנביס לשימוש עצמיספק

הפכה לעבירה מנהלית ולא פלילית שגוררת קנס על עד 1000 שקלים.

במידה ומישהו מבקש להישפט ולא לשלם את הקנס או שהוא מקרה חריג (כמו חייל, שוטר וכו') - אז הוא יכול להישפט למאסר.

שרן השכל העבירה את זה למיטב זיכרוני.

זה באכיפה. בספר החוקים עדיין 3 שנים.קעלעברימבאר

יש מדניות אי הפללה.

אבל אנחנו מדינת חוק לא?

אז באותה מידה שיהיה אי הפללה ואי אכיפה למשתמטים חרדים.

אבל היועמשית...

מה שקרה היה ככה:ספק

ב-2018 עבר חוק בכנסת שהיה הוראת שעה - זה נקרא מתווה ארדן.

בחוק היה שעל קנביס לשימוש עצמי יוטל קנס וזו תהיה עבירה מנהלית ולא פלילית.

כשפקע התוקף של אותה הוראה שעה, שר המשפטים פעל מתוקף סמכותו להאריך את הוראת השעה כתקנה מנהלית לאחר שזו עברה כחוק בועדת החוקה של הכנסת.

כשיעבירו הוראת שעה כזאת בכנסת ואז שר המשפטים ירצה להאריך אותה באמצעות תקנות מנהליות שיעברו בועדת החוקה של הכנסת - אז המצב יהיה דומה.

בכל מקרה התירוץ העלוב של השמאל:קעלעברימבאר

"צריך לעצור חרדים כי אנו מדינת חוק" הוא סופר עלוב

זה עדיין החוק.ספק

הנה החוק היבש לפי גימיני:קעלעברימבאר

העונש הרשמי בספר החוקים (המסלול הפלילי)

לפי סעיף 7(ג) לפקודה, מי שמחזיק בסם מסוכן או משתמש בו לצריכתו העצמית בלבד, דינו – מאסר שלוש שנים או קנס גבוה (קנס לפי סעיף 61(א)(4) לחוק העונשין). [1]

  • החרגה מיוחדת למוסדות חינוך: לפי סעיף 7(ד), אם אדם מחזיק בסם לצריכה עצמית בתוך כותלי בית ספר או בחצריו (והוא אינו לומד שם), העונש המרבי מחמיר ומגיע לעד חמש שנות מאסר. [1]

2. מסלול "אי ההפללה" המנהלי (ספציפית לקנאביס)

על אף שעונש המאסר של 3 שנים עדיין רשום בספר החוקים (מאחר שקנאביס לא עבר לגליזציה מלאה אלא דה-קרימינליזציה), התיקונים המנהליים קובעים כי אזרחים נורמטיביים ללא עבר פלילי רלוונטי לא יועמדו לדין פלילי על החזקת כמות לצריכה עצמית של קנאביס (עד 15 גרם), אלא העבירה תטופל דרך מערכת קנסות מנהליים: [1, 2]

  • פעם ראשונה:

    קנס מנהלי בסך 500 ש"ח (עבור החזקה) או 1,000 ש"ח (אם השימוש נעשה במקום פומבי/ציבורי) ללא פתיחת רישום פלילי.

  • במקרים של הישנות חוזרת (או החרגות): החוק מחריג קבוצות מסוימות כגון קטינים, אסירים, חיילים ואנשי כוחות הביטחון, שעליהם מנגנון הקנסות המנהליים אינו חל באופן אוטומטי והם עשויים לעמוד לדין משמעתי או פלילי רגיל. [1, 2, 3]

אבל ב-2018 עבר חוק אי הפללהספק

שהיה הוראת שעה ל-4 שנים שלאחר מכן, שר המשפטים בחר להאריך כתקנות מנהליות לאחר שהן עברו בועדת החוקה של הכנסת.

כשתחוקק הוראת שעה כזאת בנוגע לגיוס חרדים ואז שר המשפטים יחליט לעגן אותן בתקנות מנהליות באישור ועדת החוקה - נדבר.

היועמשית יכולה פשוט לא לאכוף. בדיוק כמו שלאקעלעברימבאר

אוכפים היום פוליגמיה בבדואים.

זה לא אשמת הכנסת, זה רק אשמת היועמשית

אז אתה אומר שלא צריכים לאכוף אף חוק על אף אחדספק

אני מדבר על העיקרון של שמירת החוק - צריכים לאכוף גם את זה וגם את זה.

אבל תשווה את המצב של הפוליגמיה במגזר הבדואי לחרדים. בסדר.

אבל המצב של מאסר על קנביס לצריכה עצמית, שונה מבחינה חוקית.

לא. לא כל חוק חייב להאכף.קעלעברימבאר

אתה מסכים שמי שעובר ברחוב צדדי שעוברת בו מכונית פעם ב5 שעות לא במעבר חציה לבית של השכן ממול לא אמור לקבל קנס?

חוק זה דבר טכני-פוליטי.

אכיפה זה החיים עצמם.

לא הגיוני שאזרח תמים ולא עבריין יעצר כאחרון הפושעים.

זה נקרא קומנסנס, הגיון בריא

כל חוק חייב להיאכף - אחרת מדובר באכיפה בררניתספק

זה בעיקרון ובעולם מושלם.

לפעמים יש אילוצים (כמו כח אדם וכו') שגורמים לכך שמערכת האכיפה חייבת להגדיר לעצמה סדרי עדיפויות - אבל זה לא אידיאל.

החוק הוא חוק ויש לאכוף אותו.

נקודה.

גם אם אני לא אוהב אותו.

אם אני חושב שיש לו תמיכה ציבורית בנושא, אני ארוץ לכנסת ואנסה לבטל אותו.

אגב לפני תיקון החוק, האםקעלעברימבאר

כל צרכני הסמים העצמיים ישבו 3 שנים בכלא?

לא

איך בדיוק היית יכול לדעת מי מעשן ג'וינט בבית?ספק

אתה מבין אילו משאבים היית צריך כדי למצוא את כולם?

וגם אז, העונש המקסימלי הוא 3 שנים. שופט יכול היה להחליט אחרת גם לפני.

אם היו לנו משאבים והיו כולאים, היית מרגיש שזהמוסריקעלעברימבאר

?

ב. גם היועמשית יכולה לאכוף אחרת

אם היו משאבים לאכוף את כל החוקים - אז כן.ספקאחרונה

חוק הוא חוק.

אם אנחנו רוצים לחיות בחברה מתוקנת, אז אנשים חייבים לציית לחוקים - גם כאלה שהם לא אוהבים.

מי שלא אוהב חוק, יכול להפגין, להצביע למי שמוכן לשנות את החוק או לרוץ לכנסת בעצמו.

ולא, היועמ"שית לא יכולה להחליט מה אוכפים ומה לא.

זה לא מופיע בשום חוק.

בשביל זה יש רשות מבצעת ולא רק מחוקקתקעלעברימבאר

והרשות המחוקקת נתנה את הסמכות לשר המשפטיםספק

לפעול כפי שפעם באישור ועדת החוקה.

זה נעשה לפי חוק.

והממשלה נתנה סמכותקעלעברימבאר

ליועמשית לבחור לא לאכוף.

הקטע זה שהיא חושבת שהיא מעל כולם

לא נכון. הממשלה מעולם לא נתנה סמכות כזאת ליועמ"שיתספק

ה"סמכויות" של היועמ"שית נגזרו מפסקה שכתב אהרון ברק בפסק דרעי-פנחסי שבו אהרון ברק שיקר לגבי מסקנות ועדת אגרנט שקמה כדי לקבוע את סמכויות היועמ"ש ב-1962.

אגב, ממשלת לוי אשכול אימצה את מסקנות ועדת אגרנט.

כאמור, ברק שיקר בפסק הדין כדי לתת ליועמ"ש סמכויות על והשאר, היסטוריה.

כמובן ייתכן שזה תכנון של השמאלקעלעברימבאר

ללחץ על החרדים שיסכימו לממשלה עם איזנקוט

הפתרון היחיד הוא שוויון בין כל הקהילות והמגזריםחלב ודבש

יש לתת לחילוניים את אותה זכות שלא להתגייס כמו לבנות דתיות וכמו לתלמידי ישיבה חרדים, צריך גם לאפשר להם תנאי שירות מקלים כמו לתלמידי ההסדר.

זו הדרך היחידה להבטיח הרמוניה ואפשרות לקיום משותף באותה מדינה

אני מסכים שצריך לפטור את כל הבנות החילוניות מגיוסקעלעברימבאר

זה היגיון פשוט, ושקוף מעין כמוהוקורא נלהב לשעבר

זה דחיפה נואשת של הדיפ-סטיט את החרדים לחיק אייזנקוט.

החרדים יודעים שממשלת שמאל תעצור את ההזיה הזאת ועם כל החוסר וודאות האם יזרקו את החרדים זה ניסיון נואש וחכם להביא את החרדים לצעד הזה

סמוטריץ' צריך להגיע לבתי רבנים החרדים ולבקש סליחהאיתן גיל

הוא תדלק- במקרה הגרוע, ושתק- במקרה הפחות גרוע, לנוכח מתקפת השנאה נגד החרדים בעלוני השבת של המגזר.

הוא לא מהאו"ם, במקום לצופף שורות עם דרעי ויעקב אשר נגד השמאל ההרסני, הוא הלך לקושש קולות אצל הלייטים מפתח תקוה וגבעת שמואל, והם ירקו לו בפרצוף. אפילו פתק אחד הוא לא קיבל מהם.

הקמפיין בעלוני השבת היה בתיאום מלא עם מסע הצלב שהובילו ערוצי קפלן בתשלום מלא כמובן. הוא השיג את מבוקשו, ש"ס הוכתה שוק על ירך, ואיבדה כמעט מחצית מכוחה בכנסת היוצאת. הבייס שלה- מחציתו חרדים מבית אבא- נשארו, ומחציתו חוזרים בתשובה, נמלטו והתפזרו בין ליברמן לוינטר, וגם בן גביר זכה מעט מן ההפקר.

בעקבות הצלחת הקמפיין, וסילוק מהשלטון של ממשלת ימין מלא מלא, התייתר המשך מלחמת החורמה בחרדים באיצטלא של "שוויון". ערוצי קפלן התחילו כבר להציף מסר חדש שלפיו גיוס חרדים הוא לא נושא שצריך להתעסק בו, ואפשר לנרמל אותו תמורת הצטרפות החרדים לקואליצית איזנקוט- בנט- עבאס. כמו אותו אנס מטאפורי שהציע גלידה לקרבן שלו לפני שהוא נפרד ממנה.

האמת היא שחרדים מעולם לא היו רצויים בצבא, וסוגיה זו עלתה כאן די והותר, וחבל להשחית עוד מילים.

כאמור, סמוטריץ' צריך להגיע לבתים של הרב לנדו, הרב הירש, והרב יוסף, ולומר בפניהם דבר תורה, ולבקש סליחה, ויפה שעה אחת קודם.

בפעם המאה, אין שום דרך לגייס מסה של חרדים כאן ועכשהסטורי

חוק הגיוס שכמעט הוסכם עליו בממשלה היוצאת, הוא הדרך הכי יעילה להתחיל תהליך מתון של גיוס חרדים. אלו העובדות. גם וינטר שביסס מסע בחירות שלם על גיוס חרדים בלי לשאול אותם - רגע לפני שנכנס לפוליטיקה הודה שזה פופוליסטי.

האם זה לא מוכר? יכול להיות. זה גם לא ראוי שהחרדים ככלל לא מתגיסים. זה פשע הלכתי ומוסרי, אבל זאת המציאות.

ברחבי הדתיים המתונים הסתובב בשלוש השנים האחרונות איזה דמיון על 'ברית המשרתים', עוד לפני הבחירות היה ברור לכל מי שעיניו בראשו - שאין ברית כזאת, שכל הדיבורים בשמאל על גיוס הם רק כדי לזעזע את הקואליציה.

כעת מוסרות המסיכות, בערוץ 12 פתאום מדברים על 'חוק הגיוס' ולא על 'חוק ההשתמטות', עיתונאים ופוליטיקאים בכירים ששלוש שנים פמפמו 'גיוס חרדים' פתאום מדברים על תהליכים ועל זה שאפשר בהמשך.

מעוז חצה את רף 8000 קולותאיתן גיל

מסקרן לדעת כמה כסף הוא הוציא בשביל להגיע להישג העלוב הזה.

שמעתי, ספק בצחוק ספק ברצינות, שעם אותו סדר גודל של תקציב הביאו הערבים 19 מנדטים.

מעוז מצטרף לעוד 10 ליצנים ששרפו ביחד מאות אלפי קולות לימין, שסילקו בפועל את חלום ממשלת ימין מלא.

התעקשותו "לרוץ עד הסוף" כדי להפגין את שוויו האלקטוראלי השיגה תוצאה הפוכה עבורו. בעוד שהיה מקובל לחשוב שהוא שווה בין 20 ל- 30 אלף קולות שהם קצת יותר מחצי מנדט, עכשו כולם יודעים שהוא לא יותר מתמונת קישוט במרחב הפוליטי שלנו.

לפחות אתה מודה שה"ה הם שמאל.אריאל יוסף

הגיע הזמן שהימין יפרק את הברית עם החרדיםקעלעברימבאר

סמוטריץ ביבי ובן גביר צריכים ללכת עם אייזנקוט לממשלה בראשות ביבי וסמוטריץ.

כאשר העסקה היא כזאת : סמוטריץ יהיה שר הבטחון, מעוז שר החינוך כצירוף מבחוץ, ואייזנקוט וחבריו יקבלו שרים כמו איכות הסביבה וכדומה (ואם הוא ממש מתעקש אז שר חוץ).

העסקה לאייזנקוט תכלול תמורה: חוק שאמנם יבטל את מעצרי כל החרדים, אך יתנה ש50 אחוז מהישיבות החרדיות (שיוחלט על ידי החרדים) שלא יקצו 10 אחוז מתלמידהם (כלומר השבבניקים שבמילא רוצים להתגייס) לגיוס לצבא עכשיו - לא יראו שקל מהמדינה, וכן תלמידיהם לא יקבלו שום תקציב מהמדינה. ואילו ישיבות חרדיות ש10 אחוז מהם יתגייסו - יקבלו פי 5 תקציבים מהיום, בתור הוקרה ללומדי תורה.

זו הדרך היחידה גם לגייס את השבבניקים החרדים וגם לצרף את אייזנקוט לממשלת ימין על מלא שבה הימין יישלוט ואייזנקוט יהיה נספח.

הגיע הזמן של הימין לפרק את הברית עם החרדים.

זו הדרך היחידה לגייס את החרדים ולהקל על המילואמנקים, לא על ידי מעצר וכפיית חרדים. אלא פשוט ביטול תקציבים לחרדים. ברגע שלחרדים יהיה חסר כסף, השבבניקים ירוצו בהמוניהם להתגייס.

אלא אם כן אנחנו רוצים עוד בחירות ללא הכרעה

למה הרב לנדוי ישלח?קעלעברימבאר

כי הוא יודע שהשבבניקים במילא נחשפים לדברים גרועים יותר כיום, ודווקא חטיבה חרדית תשמור עליהם תורנית.

הסיבה שהוא לא שולח כרגע זה כי הוא חושש (חשש שווא) ממדרון חלקלק שבו הצבא יגייס את כל החרדים, ומהאובססיה החרדית לבניית חומות על גבי חומות מחשש קל שבקלים לחילון, הרי על כל זה מבוססת האידטלוגיה החרדית, וזו הסיבה שהם לא משנים את כובעיהם וחליפותיהם בחום הכבד.

לכן צריך איזה מנוף לחץ שיילחץ על החרדים, ואז הם מעצמם יתירו לשבבניקים להתגייס לחטיבה חרדית.

כשהם צריכים כסף הם מתירים יפה מאוד לשלוח את הנשים לעבוד בחברות חילוניות, ופתאום לא חוששים מ"חילון ופריצת גדר".

יש כבר חטיבת חשמונאים עם תנאים תורניים מעולים, אני לא רואה שזה גורם לגיוס מסיבי. אלף איש זה לא מסיבי. בקצב הזה הם יתגייסו עוד 100 שנה

זיופי בחירות: להבליג או לערוך בחירות חוזרות? ​hamedinai

​איך מתמודדים עם זיופי בחירות: להבליג או לערוך בחירות חוזרות?

​

כדי לקבל החלטה נכונה לגבי אי-סדרים וזיופים בבחירות, צריך להסתכל על התמונה הרחבה: תכפילו את כל השיבושים פי חמישה, ותחשבו מה נקבל אז.

​המגזר הערבי מהווה אמנם "רק" 20% מהאוכלוסייה, אך ברגע שנוצרת תחושה ש"מותר" לשבש ולזייף בחירות בקלפיות מסוימות – המסר שעובר לכולם הוא שאיש הישר בעיניו יעשה. אם כולם ינהגו באותה צורה וישבשו את ההליך הדמוקרטי, נעבור למציאות אחרת לגמרי שבה הדמוקרטיה פשוט מפסיקה להתקיים.

​מול תופעות כאלה אסור להבליג. פגיעה בטוהר הבחירות מחייבת טיפול שורש, אכיפה קפדנית, ובמקרים של שיבוש חמור – גם עריכת בחירות חוזרות כדי להגן על עצם קיומה של הדמוקרטיה.

על משהו מינורי בהרבה, בג"ץ הורה לערוך בחירות חוזרוהסטורי

חוזרות בכל בית שמש.

אבל היות שהפיראט המשפטי יצחק (עלינו) עמית, לא התבייש לכתוב שחור על גבי פסק דין, שדעותיו המשפטיות תלויות בשאלה האם הממשלה מוצאת חן בעיניו - אין סיכוי שכאן יהיו בחירות חוזרות.

בראש ובראשונה יש להוכיח זיופיםחלב ודבש

ומשיוכח כי היו זיופים אין מנוס מבחירות חוזרות בכל קלפי מזוייפת וכבר היו דברים מעולם

בבית שמש המחוזי ובעקבותיו בג"ץ, ביטלו לחלוטין אתהסטורי

הבחירות ושלחו את העיר כולה לבחירות חדשות - בגלל ידיעה על 36 תעודות זהות שמי שהצביע בהן לא היו בעליהן המקורי, לא שזה היה משנה את התוצאות:

החרדים צודקים.לא היתה סיבה לביטול הבחירות בבית שמש - אקטואליה וחדשות

לפי זה, המעטפות עם הכסף ופתקי רע"ם שנמצאו - מספיקים לבחירות חוזרות בכל מדינת ישראל.

למה זה מספיק?חלב ודבש

איזה קשר אתה מוצא בין החומרים הללו לבין תוצאות הבחירות?

אנא הסבר

שוב, בבית שמש היתה ידיעה על זיוף הצבעה מינוריהסטורי

שלא שינה את תוצאות ההצבעה לא לראש העיר ולא למועצה בשום דבר. עדיין שופטי המחוזי החליטו ושופטי בג"ץ אישרו את ההחלטה, על בסיס כל מיני סיפורי סבתא, שכנראה היה זיוף בהיקף הרבה יותר גדול ועל סמך זה שלחו את כל העיר לבחירות חוזרות - שהתוצאות בהן היו זהות, מיותר לומר.

כאן אנחנו יודעים בוודאות שניתן שוחד בחירות לפחות בכמויות מסוימות. אנחנו יודעים בוודאות שכל תחנות הדלק בנגב היו מלאות בכרטיסים חריגים, אנחנו יודעים בוודאות שהיו אחוזי הצבעה חריגים מאוד לעומת כל מערכת בחירות. אנחנו יודעים בוודאות שהזיוף הזה שינה את תוצאות הבחירות.

לפי הקביעה של בג"ץ מאז - צריך לשלוח כעת את כל המדינה לבחירות חוזרות.

מה פירוש "היתה ידיעה"?חלב ודבש

היו מעטפות מזויפות? רישומים מזויפים? כפל הצבעות?

בית משפט לא פועל על סמך סיפורים אלא על סמך ראיות.

האם היו ראיות לאי סדרים?

קראת את הקישור ששמתי?הסטורי
והנה הוכחות לזיופיםהסטורי
נראה לי כי ההצהרה המשותפת של סולברג זיני ומיארהחלב ודבש

מייתרת את הדיון הזה

ההצהרה לא היתה משותפתהסטורי

סולברג דיבר *וטען* שהוא מדבר בשמם. במקביל טוענים שזיני אומר שהיועמ"ש שב"כ מנע ממנו לחקור כראוי. יועמ"ש שהוא ירושה מהכושל רונן בר, שכל הזמן שם לו רגליים.

נזכיר שאת מיארה הכושלת, שכבר כמה וכמה פעמים מעלה בתפקידה ובגישה לבג"ץ עמדה נגד הממשלה - והפסידה, כי אפילו שופטי בג"ץ המוטים נגד המשלה, הבינו כמה דעותיה אבסורדיות ועדיין - הממשלה פיטרה אותה ובג"ץ אילץ להשאיר.

הערה פשוטה של עמית סגל לגבי ההצהרה הזאת:

"רוצים דוגמא? 4000 קולות בערך מנעו מהמנדט השמיני של רע"מ להפוך לשביעי של ש"ס.

במקרה כזה סט שלם של אפשרויות פוליטיות מתאפס וסט שלם אחר נוצר

האם כבודו, כבודה ואדוני יכולים לבשר שהיקף הפרשה גדול או קטן מ-4000 קולות?"

הוא לא "טען" אלא אמר בפשטות ובגלויחלב ודבש

לעיני ואזני המשתתפים וכל הציבור הישראלי.

כל השאר הוא הבל הבלים

תגובת רוטמן ליועמ"שית העבריניתהסטורי

יו''ר ועדת חוקה וחבר ועדת הבחירות המרכזית חה"כ שמחה רוטמן

הייתי בסרט הזה כבר.

אוגוסט 2024,

חה''כ עמיחי שיקלי ואני דורשים מיו"ר ועדת חוץ וביטחון קיום דיון דחוף על פרשת הפצ"רית ושדה תימן.

לדיון מתייצבים גורמי אכיפת החוק ובליווי האשמות מהאופוזיציה, מסבירים שאנחנו סתם מדמיינים, מפריחים האשמות ודוחפים לקונספירציות.

לנסיונות הטיוח מתגייסת מיד גם גלי בהרב מיארה ובכירי הפרקליטות, ורק לחץ שלנו בכנסת, לחץ ציבורי, עתירה לבג"ץ ומידע שמגיע בנס לשב"כ בשנה של איחור, מוציאים את האמת הנוראה לאור.

התגלה שהפצ"רית פגעה בביטחון המדינה כדי לעשות קמפיין הלבנה להתנהלות השערורייתית של מערכת המשפט על חשבונם של הלוחמים האמיצים שלנו בדיוק כפי שטענו מלכתחילה.

ומאז אותו גילוי, גלי בהרב מיארה ויצחק עמית עושים הכל כדי לקבור את הפרשה.

***

אוקטובר 2026, שיקלי ואני, עם עוד חברי כנסת פונים לסולברג ולראש השב"כ בדרישה לחקור חשדות לשוחד בחירות בהיקף נרחב ולפגיעה בטוהר הבחירות.

סולברג מבין את האירוע, ודורש מהשב"כ חקירה מהירה ויסודית במכתב חריף מאין כמוהו.

ופתאום, משום מקום, בסצינה שנראית כמו סרטונים של בני ערובה, יושבים סולברג, זיני ודין לבנה, יחד עם גלי בהרב מיארה, וסולברג מסביר שלמרות שעדיין החקירה לא הסתיימה, אין מה לדאוג והכל בסדר.

כל זמן שהאירוע של ההשפעה הזרה ושוחד הבחירות ההמוני טופל על ידי השופט סולברג ועל ידי ראש השב"כ זיני, הייתי יחסית רגוע.

כשראיתי אתמול את גלי בהרב מיארה יושבת לידם, הכל נהיה ברור מאוד ומפחיד מאוד.

מי שקברה את פרשת השימוש ברוגלות, מי שקברה את פרשת הפצ"רית וכח 100, מי שמתמחה באכיפה בררנית ובשקרים לוועדות הכנסת, לא תהיה זו שתניח את דעתו של הציבור על טוהר הבחירות.

לגלי בהרב מיארה יש עניין אישי בתוצאות הבחירות, יותר מכל פוליטיקאי שמתמודד בהן. היא יודעת היטב שעצם כהונתה בתפקיד תלוי בתוצאות.

לזה מצטרפים הפרסומים שיש פעולות חקירה שהיועצת המשפטית מסרבת לאפשר, בדיוק כמו אז, בפרשת הפצ"רית.

אני לא יודע להגיד מה יהיו תוצאות החקירה. אני רוצה שהמידע שאני העברתי לשב"כ ייחקר וייבדק, ואשמח מאוד כחבר כנסת וכחבר וועדת הבחירות שיניחו את דעתי.

לציבור הישראלי מגיעות תשובות. אסור שהן יגיעו רק במקרה בעוד שנה, כמו שקרה בפרשת הפצ"רית או במידע על הרוגלות.

סולברג וזיני צריכים לדרוש ממנה: "גלי, אל תתערבי!"

המעורבות של גלי בהרב מיארה בחקירה הזו היא הסימן המחשיד הגדול ביותר לזיהום הבחירות בישראל.

שמחה רוטמן - Simcha Rothman (@rothmar) on X

רוטמן הוא כשלון מהלך, במקומו הייתי שותק לנצחחלב ודבש

הוא כשל ונכשל בכל מעשיו ובכל פעולותיו כיושב ראש ועדת החוקה וכאחראי לחקיקה חשובה וגורלית.

איש בזוי וכושל ואחד האחראים הראשיים לכשלונות הממשלה בכל מעשיה וגם בבחירות.

כשאין מה להגיב לגופו של עניין, עוברים לגופו של אדםהסטורי

לא שזה משנה לגופו של עניין, אבל תבדוק שוב, רוטמן כיו"ר וועדת חוקה, העביר כמאה חוקים בשלל נושאים. אין מי שהצליח כמוהו. כולל לא מעט חוקים ותקנות לטובת הציבור, שהיו תקועים שנים ומוגשים כל כנסת מחדש.

ברור שבחירות חוזרות, מה השאלה?דורש טוב לעמיאחרונה

התוצאות קשות ומחייבות חשבון נפש רציניחלב ודבש

הקואליציה הצליחה לצבור בסך הכל כ 2,375,000 קולות ואילו האופוזיציה קבלה כ 2,980,000 קולות.

לאופוזיציה יש 600 אלף קולות יותר מאשר לגוש הקואליציה.

זה מצביע על כשלון גדול בדרכה של הממשלה ובהשגת אמון ושביעות רצון של הציבור בישראל מהשגי הממשלה.

יתכן שבכל מיני טריקים ושטיקים תוקם ממשלה שתחפה על גודל הכשלון הנורא הזה של ביבי וחבריו.

אבל אי אפשר יהיה להמשיך באותה מדיניות ובאותה שיטת ניהול של כל מערכות המדינה.

פשוט אי אפשר

כרגיל, לא ענית.אריאל יוסף

מדינה יהודית או מדינת כל אזרחיה?איתן גיל

בעוד כשלושה שבועות, אם לא שינוי של הרגע האחרון, תוקם ממשלה חדשה בישראל (הפעם המחבלים בכרמים לא ימשכו את המשא ומתן הקואליציוני 60 יום, מהטעם הפשוט שהם לא יהיו על המגרש).

הממשלה החדשה שמסתמנת תשען על קואליציה של שני שליש יהודים, ושליש לא יהודים שאינם מחובבי ציון בלשון המעטה.

מדינת ישראל מוגדרת במגילת העצמאות- יהודית. בעוד כשלושה שבועות כאמור היא תהפוך למדינת כל אזרחיה דה פאקטו.

בזה אחר זה יבוטלו חוק הלאום, ויעשו פעולות אופרטיביות למעבר למדינה דו לאומית.

מסתמן שיהיה עדכון גרסה לראשית צמיחת גאולתנו, ואנה אנו באים.

לא חושב שתקום ממשלה כזאתברגוע

ואם כן תקום היא תיפול מהר, כמו ממשלת בנט שהייתה עם רע"מ, ובבחירות הבאות הימין ינצח בגדול.

לא יהיה שבעה באוקטובר אבל היהאיתן גילאחרונה

ולא תהיה מדינת כל אזרחיה, אבל היא קורמת עור וגידים.

הכל מוכן, רק צריך לקבוע מי אשם.