שרשור חדש
שידוך מטרמפאנונימי (פותח)

שלום לכולם, אני חדש פה וכבר יש לי שאלה:

מה דעתכם על טרמפיסט שהנהגת מציעה לו את הבת שלה? (זה לא מראה על יאוש מסוים?)

שווה לנסות למי שעוד לא התחיל ברצינות עם הבלאגן של הדייטים?

זה נורא הזוי, ואין כל כך את מי לשאול עליה אלא רק את אמא שלה...

בתודה מראש, אגוז

בן כמה אתה? היא?משה
גילאיםאנונימי (פותח)
אני בן 22... והיא 20... זה משנה בכלל?
לאגוז,יהודית פוגל
נהגת הציעה לך לפגוש את ביתה. זה אומר שאתה בחור נחמד, מרשים,משדר אמינות, ואף פעם אי אפשר לדעת... אני סידרתי פעם עבודה מצוינת לכלתי מכיון ששמעתי שתי נשים מדברות באוטובוס, לא יכולתי שלא לשמוע, וברגע האחרון לפני שהן ירדו לקחתי מספר טלפון
(הייתי זקוקה להמון אומץ....) ויצא דבר נחמד מאוד. לכן, לא לזלזל בשום דבר, לקב"ה יש המון דרכים.
זה ממש לא מראה ייאוש, חוץ מזה אמהות מתחילות להילחץ
כשהילדות בנות 15-16 ....
בהצלחה.
מצטרפת ליהודיתיונה
נראה לי שיש קצת הבדל....דובלה
בין הצעת עבודה, לבין הצעת שידוך.

אני לא יודע להסביר, אבל זה נשמע לי מאוד מוזר, להציע שידוך בטרמפ. "הוא נראה בחור נחמד"? א"א להכיר בחור מטרמפ. עכ"פ קשה מאוד.
ואולי, כמו שאומר אגוזי, זה מראה על יאוש מסויים??

בכל אופן, אולי זה השגחה, אבל תמיד כדאי לברר היטב קודם. קשה לי להאמין שאין עוד אנשים שמכירים אותה חוץ מאימה... - מקסימום, תעשו איזו פגישת גישוש אחת, לראות אם יש על מה לדבר.
אפשר לעשות השתדלות, וכמובן שההחלטה היא בידי הזוגיעל ל'
לדובלה, שידוך מטרמפיהודית פוגל
קיבעון מחשבתי הוא דבר שעלול לטרפד דברים נפלאים שעשויים לקרות ונידחים על הסף. נא להיות קצת יותר יצירתיים. בפרט בנושא שידוכים. בחור נעים ונחמד שכל "חטאו" הוא שראיתי אותו בטרמפ אפסיד אותו ??
ליהודית פוגל-למה החלטת שזה קיבעון מחשבתי ????אנונימי (פותח)
זהירות בדברייך דבר נאה ומתקבל.
לד.ב.ש - קיבעון מחשבתייהודית פוגל
אז מה זה? כמו שכתבתי בחור נפלא וכו אבל ההצעה לא עברה דרך הצינורות המקובלים......
קיבעון מחשבתי-ליהודיתאנונימי (פותח)
לא כל מי שלא מסכים איתך זה קיבעון מחשבתי, וחוסר יצירתיות.קראי שוב את הערה של דובלה שאליו התיחסת. הוא מעורר נקודות למחשבה נוספות והבטים בהחלט. שראוי להתיחס אליהם בכבוד!!!
מי לא ניתקל בסיגנון האימא הפולניה (קלפטה)שלא משנה מתאים או לא זה מה שהיא רוצה או חולמת...ולכך תידחוף.
לא לנסות כי הדרך לא מקובלת- זה בהחלט קיבעון מחשבתייעל ל'
ואני מסכימה עם יהודית
לד.ב.ש- קיבעון מחשבתייהודית פוגל
אין קשר בין קיבעון מחשבתי להסכמה איתי או לא. כמובן שזכות כל אחד להתנהג בדרך שנראית לו, ולבדוק הצעות שהגיעו אליו ר ק בדרך שהוא רואה לנכון. אבל מהתגובות הרבות שקבלת אתה יכול לראות כמה הזדמנויות פז אדם יכול להחמיץ רק כי.... ולאו דווקא בעיניני שידוכים. אני מתנגדת לקיבעון מחשבתי בכל התחומים, וסבורה שאנשים מקובעים עלולים להפסיד הרבה ויתכן שחייהם משעממים...
אבל בכל זאת - מה הקשר לקיבעון מחשבתי??דובלה
האם אמרתי שלא לקחת שידוך מטרמפ, בגלל שזה לא הצינורות המקובלים?? האם מישהו יכול לצטט ממני דבר כזה? אני רק העליתי נקודות מחשבה, מה שיגרום כאן לאיזה היסוס ולמחשבה פעמיים - לא בגלל שזה לא מקובל אלא בגלל הסיבות שהסברתי לגופו של עניין, שזה מוזר ואולי אפילו מעלה חשד.

עם זאת, גם אמרתי בפירוש שכדאי לברר את ההצעה היטב, ואולי זה משמיים!! ואת זה אני בהחלט יכול לצטט את עצמי (בשביל מי שקשה לו להציץ רגע בתגובה הקודמת שלי), הנה:
"בכל אופן, אולי זה השגחה, אבל תמיד כדאי לברר היטב קודם. קשה לי להאמין שאין עוד אנשים שמכירים אותה חוץ מאימה... - מקסימום, תעשו איזו פגישת גישוש אחת, לראות אם יש על מה לדבר."

סליחה שלקחתי את זה אישי, פשוט קיבעון מחשבתי לא נחשב אצלי למחמאה גדולה, ואני גם לא ממש מייחס לעצמי את התכונה הזו. לפחות לא במקרה הזה.
לדובלה ואחרים שחושבים -.........אנונימי (פותח)
אני לא בטוחה (ואפילו אחרת)- שגב' יהודית פוגל (עים כל הנשיקות של כינרת .)היתה נותת לבת שלה להיפגש עים מישהו שהיציע בטרמפ ואפילו בחוסר צניעות. למה הכוונה??? לכל אדם יש כתובת מה גם שזה בחוג שלנו. נראה לאימא שהבן מתאים לבת?- תבררי בעדינות תוך כדי שיחה בנסיעה עים הבחור על שם משפחה , היכן לומד? היכן גר? מספיק לומר אתה מאוד מזכיר לי מישהו ואז חוק הדתיים פועל. לאחר הטרמפ מס' ברורים והגעת לבחור עים נתונים יותר על הבחור והנה דרך מכובדת! ולכל אלה שחושבים אחרת היכנסו לאתר ערוץ מאיר לשיחות של הרב לנדאו כיצד לבחור בין זוג ולא כל הצעה לקבל. בהצלחה לכולנו והמון בתים מאושרים לעדי עד.
נשיקות ד.ב.שאגם-כנרת

אהבתי את דברייך שנאמרו בטוב טעם. ודאי צריך קודם לברר וכו'.

אני משערת שהיא לא היתה מציעה, אלא אחרי שיחה שניהלה איתו.
והנה החמוד למטה, מעדכן אותנו...

הנשיקות ליהודית היו כאות תודה שניערה אותי בדיוק ברגע הנכון, שכל כך הייתי צריכה.
נשיקה מביעה רצון להתחבר למנושק, כמו לספר תורה, מזוזה, לאדם אהוב, ולעיצה של יועץ...

המון גלים שובבים
מצננים ימים חמים
כּנרת

שידוך מטרמפ -תגובה מס 3יהודית פוגל
וכי אמרתי שלא צריך לברר ובדוק כמקובל?? אמרתי רק שלדעתי צריך להתייחס להצעה כזו כמו לכל הצעה אחרת, אבל איך כבר הפגשת אןתם?? בודאי צריך לבדוק במי ובמה מדובר, וכן את כל שאר הבדיקות משני הצדדים? אם הייתי בודקת לביתי הצעה שהגיעה מטרמפ? ממש כן! למה לא? כמובן אחרי שהבירורים העלו טוב. כל טוב!
זוגיות הגבתי ולא מצאתי את תגובתי רננה פ.אנונימי (פותח)אחרונה
האם תוכלי לעזור לי למצוא את תגובתי?!
שלך רננה פ. נייד 0523580289
שנה טובה ומתוקה מראשית השנה ועד דאחריתה.
שלך רננה פ.
יופי יהודיתאגם-כנרת

בדיוק בזמן, ניעור מקיבעון מחשבתי. אכן כמה הפסדים זה גורם לנו, ואנו אפילו לא מודעים שזה זה.
 (בכל מני תחומים, לא רק שידוכים). כמה טוב שאת כאן.

אלףףףףףף נשיקות

כּנרת

לכינרתיהודית פוגל
איזה פירגון, תודה חמודה, הייתי זקוקה לזה...
תודהאנונימי (פותח)
תודה רבה על כיווני החשיבה החדשים, ואשמח לקבל עוד עצות...
בע"ה אם יהיו התפתחויות בנושא, אשתדל לעדכן.
לא לזלזל בטביעת עין של אמאאנונימי (פותח)
היא גם הכי רוצה בטובת ביתה, ולדעתי זה מראה על אומץ ולא על יאוש (אני לא הייתי מעיזה לעשות את זה... וחוץ מזה, ממה יש לה להתייאש? הבת שלה בת 20!)
פשוט תברר עליה.hedva
תשאל את האמא איפה היא לומדת (או עושה שירות או למדה או...), וכמובן שתשאל את האמא את כל הפרטים בעצמה ואח"כ תברר דרך מכרים בכלליות יותר (רק כדי שלא תגלה פתאום מישהי ממש לא קשורה אליך...).
בהצלחה! אולי זה השידוך של חייך?סירת עץ
שידוך מטרמפ....אנונימי (פותח)
אחת מחברותיי הטובות התחתנה עם בחור שהיא הכירה בטרמפ.אמנם לא דרך אמא שלו, אבל בכל זאת בחור זר. חברה שלה ביררה עליו במקום בו הוא למד- והיום הם נשואים באושר ב"ה. בהצלחה רבה!
אני היתחתנתי לאחר פגישה באוטבוסאנונימי (פותח)
אבל כמובןשכשאמא מציעה לך את הבת שלה- תשאל אותה במקום-
איך את יודעת שאני בחור טוב?
למה את חושבת שאנחנו מתאימים?
אני בכלל לא יודעת אם אני מוכן להיכנס לקטע של ההיכרויות..
לא נראה לך מוזר להציע את ביתך למישהוא שאת לא ממש מכירה?
דבר ... תזרום .. אל תהיה כ"כ עצור..
בעיה של דתיים לעיתים.
שומרים את כל השאלות ללילה..
בהצלחה!
האדם שהכיר ביני לבין בעלי- מעולם לא ראה אותייעל ל'
וההחלטה להתחתן הייתה כולה שלי
מכירה זוג דומהיוקטנה
האמא פגשה את החתן במקום העבודה שלו (היא הגיעה כלקוחה), וחשבה שהוא יתאים לבתה. מכיוון שהיא חששה מתגובה דומה לשלך, היא ביקשה מגורם שלישי להציע לזוג את השדוך זה עבד!
ו-סליחה - ,יאוש מסוים" גיל 20?! i don't think so!
בירוריםעמישב
בס"ד לק"י

אני הייתי נותן פה חשיבות לבירורים.

כיף לחיות בעולם הזה בתמימות, אבל צריך לדעת מתי לחשוש מעט "אשרי אדם מפחד תמיד".

אם מהבירורים יוצא כל טוב הארץ וכו' (ותעשה כמה, אל תסמוך על אחד, תנסה לברר עפ"י איזור מגורים וכדו' ומכרים שלך שנמצאים בסביבה. וכן אולפנה, ע"י רב האולפנה וכן הלאה).

אגב, אני מקווה שההצאה הגיעה לאחר שיחה, אחרת זה באמת נשמע הזוי.
עדכונים מהשטחאנונימי (פותח)
טוב, הבטחתי עדכונים אז ככה:

החלטתי להיפגש ונפגשנו מספר פעמים,
עדיין יש מצב להמשך ויש מצב שזה ייגמר בגלל סיבות אחרות... אשתדל לעדכן התפתחויות בקרוב
איזה יופי, אגוזאגם-כנרת

כל הכבוד!

אתה לא חייב דו"ח מצב לאפ'חד, אבל נשמח להשתתף איתך...

בהצלחה בכל התפתחות

כּנרת

סוף לסיפוראנונימי (פותח)
שבוע טוב לכולם,

רציתי שוב לומר תודה על כל העצות והתגובות ולהודיע לכם שזה בכל זאת נגמר לאחר מס' שבועות אבל היה שווה את הניסיון.

בינתיים, שתהיה שנה טובה לכולם
ובעזרת ה' כל מי שצריך למצוא זיווג הגון שימצא עוד השנה
אתה מזה חמודאגם-כנרת
ששיתפת

מאחלת לך כל הטוב האפשרי
המון קוים ורצועות של אור ואהבה, להאיר בהמשך

כּנרת
כל הדרכים כשרותאנונימי (פותח)
גם לי קרה משהו דומה. פעמיים. עצרתי את רכבי ואספתי בחור בטרמפ לרכב שלי. הוא מצא חן בעיני, ומאוד רציתי לעשות משהו בעניין. אבל לא ידעתי איך להתחיל איתו. לבסוף שנייה לפני שירד שאלתי אותו אם הוא פנוי, הוא הגיב בשלילה, אבל אם לא הייתי מנסה לא הייתי יודעת מה הפסדתי.
בפעם אחרת, הבחור היה נראה מתאים לחברה שלי. הצעתי לו, והוא שמע את הדברים, לקח את מספר הטלפון שלי, ערך בירורים דרך חברים מהישיבה וחזר אליי עם תשובה.
נסתרות דרכי ה'. וכול הדרכים כשרות כל עוד אתה לא עושה משהו שמזיק למישהו.
הצעות אפשר לשמוע מכל אחד ובכל מקום, אבל(!) אז מגיע החלק שלך וזה הבירורים. אם הבירורים עוברים בשלום, אין סיבה לא לנסות!
בהצלחה!
אהבה והתאהבותאגם-כנרת

 ליהודית ולכל בעלי הדעות--

מה בין אהבה (על כל סוגיה, גם אהבת השם וכו') לבין התאהבות?
בין מקוריות למקריות?
(בגדול, בכללי, ובנגיעה הפרטית)

תודה לכולם
ימים יפים ואהובים
כּנרת

מה את רוצה?אנונימי (פותח)
יש הרבה מה להתפלסף בקטע הזה, השאלה מה את רוצה ומה התועלת בדיון הזה?
לפני שנסביר את ההבדל, תסבירי קודם את הקשר ביניהםדובלה
בין אהבה להתאהבות אני יכול להבין את הקשר.

אבל מה הקשר בין מקוריות למקריות, מלבד זה שיש להם אותיות קצת דומות? אם אינני טועה זה אפילו לא מאותו שורש!
אסביר ברצון אגם-כנרת

תחילה --
אני רואה חובה לעצמי לציין שאינני מצויה בספרי הקודש, ובשאלה שהעליתי אני מבקשת  לברר את הדברים מנקודת חשיבה תורנית. אודה אם התיחסותכם תהיה מתוך מבט גם אל מי שאינו שוחה בימהּ של תורה.

ולשאלה מה זה תורם לדיון - יתכן ו'לא רלונטי' חושב/ת שהפורום מיועד רק לבעיות אקוטיות ולנסיון לתת להן מענה, ועל כך תשיב המנהלת. אני סבורה שיש גם מקום בפורום הזה למידע רחב יותר, המעניק פרספקטיבה בתחום האהבה וההתאהבות מעבר לכאן ועכשיו.

ובכן -
קראתי דברים שכתב מישו, והוא הביא גם בשם ספר הנקרא "נתיבות שלום" והרי זה לפניכם:
הוא הסביר משו על דאגה והמשיך:
"כך לדעתי גם ה"אהבה".יש "אהבה" פשוטה ויש "אהבה" של בניה. שתיהן אהבות, אך ברבדים ואיכויות שונים לגמרי ואל לנו לטעות באבחנתם!
ה'נתיבות שלום' קורא להם אהבה מקורית מול אהבה מקרית. האהבה השכיחה היא האהבה המקרית. היא יכולה לתקוף אותנו מהבטן, כמו שאנחנו מכירים, לכל דבר ואפילו לצדיקים אך בסופו של דבר היא תלויה בדבר ואין סופה להתקיים, גם אם זו אהבה לתכונות הצדיקים, כי לולא תכונתם האהבה היתה מתנדפת. אבל אהבה מקורית היא שונה לגמרי, היא אהבה לעיקר העיקרים לדבר שאתה כלום בלעדיו, כל ישותך, כמו שאנחנו אומרים "שמע ישראל....ה' א-ח-ד..",כאשר הוא האחד ואין בילתו ולא רק באלים, לו כל חפצנו ותשוקתנו,נגיע לאהבת ה' הרצויה..."

על זה אני שואלת.
מקווה שיותר הובנתי, אין לי בעיה לנסות להסביר עוד, על אף הקושי שלי ביכולת הביטוי (כמסתבר).

ערב צונן
כּנרת

אם כן אזי אין השאלה מה ההבדל בין מקריות למקוריותדובלה
כיון שבציטוט שהבאת, המילים הללו באו דווקא להדגיש את המרחק והקוטביות בין שני סוגי האהבה. כי מקריות זה ההיפך ממקוריות.

ברובד עמוק יותר, יש את מה שאמרו חז"ל על אהבה התלויה בדבר לעומת אהבה שאינה תלויה בדבר. וכמובן, שהראשונה סופה שלא להתקיים ("בטל דבר בטלה אהבה") והשניה סופה להתקיים.

בגדול הייתי אומר, שהסוגים מקבילים פחות או יותר. אהבה התלויה בדבר היא בגלל שראיתי מישהו יפה, או עשיר, או חכם, או כל תכונה אחרת שגרמה לי לרצות בקרבתו ולאהוב אותו. האהבה הזו היא גם מקרית, כיון שהיא תלויה ביד המקרה ולא בבחירה האישית שלי. לא אני החלטתי שדווקא הוא יהיה יפה ולכן אוהב אותו, אלא ככה הוא נברא, ואני אוהב אותו לא בגלל שהוא מי שהוא אלא בגלל התכונות החיצוניות ש"נפלו" עליו כביכול במקרה.
אהבה שלא תלויה בדבר היא שאני החלטתי לאהוב מישהו בבחירתי שלי, לא בגלל תכונה חיצונית. והיא אהבה מקורית, כמובן, כיון שזו הייתה החלטה שתלויה בי ובבחירתי, ולכן היא יותר ברת-קיום כיון שאינה תלויה ביד המקרה.

אבל יותר בפרטות אני חושב, שאהבה "מקרית" היא אהבה מאוד חיצונית, שאפילו לא ממש תלויה בדבר. היא תלויה ברוח. רק באהבה מקורית עצמה אפשר לחלק את זה לשני הסוגים. אבל לא בטוח.
אהבה והתאהבותיהודית פוגל
ובכן, אין כל קשר בין אהבה והתאהבות מלבד האותיות הדומות. התאהבות היא משהוא ראשוני, לא מושכל, ויש לה תפקיד - להקל על בני הזוג את ההתחלה. נעים מאוד להתחתן מתוך התאהבות, הראיה מעורפלת, החושים רדומים, הכל נראה נפלא וורוד. כך בורא עולם רצה את זה מכיוון שאם זוגות היו רואים את המציאות כמעט אף אחד לא היה מתחתן.ובכן בני הזוג התאהבו, התחתנו ויצאו לדרך. בשלב מסויים נגמרת ההתאהבות היא ת מ י ד נגמרת, ויש צורך לבנות אהבה שהיא משהוא הרבה יותר בוגר, חזק, יציב ועם משמעויות עמוקות יותר. משהוא מושכל שנבנה עם המון יסורים וכאבי לב, אבל עם סיכוי ללוות את בני הזוג לכל החיים. בטעות חושבים בני זוג שהאהבה שלהם נגמרה כאשר הם חווים גמר ההתאהבות ולפעמים הם נכנסים לחרדה ואפילו מתגרשים ח"ו. כאשר בעצם מה שקרה הוא שנגמרה ההתאהבות שהיא ראשונית וזמנית וצריך לבנות אהבה אשר אמורה כמו שכתבתי ללות את הזוג כל חייהם.איך בונים אהבה? בפעם אחרת אי"ה.
האם יכול לקרות שנגרמה התאהבות ולא מגיעה אהבה?יעל ל'
בוודאי!!!!אנונימי (פותח)
רוב אהבות הנעורים לא מתקיימות וכל מיניי חלומות בהקיץ... בכל אופן על מנת שהתאהבות תיהפך לאהבה עלינו לעמול קשה לשם כך- לבנות, להשקיע, לתת ובעיקר ניתן לממש התאהבות לאהבה ע"י בניה נכונה בחיי נישואין- הקמת בית נאמן, הבאת ילדים לעולם, חינוכם לתורה וכו' וכו'
יעל יאגם-כנרת
האם לומדים אתזה רק לקראת נישואין, או שניתן לפרושׂ כאן יריעה בנושא הזה?
אני מאד הייתי שמחה ללמוד/לקרא על הדברים מנקודת מבט תורנית.

ים של אור
כּנרת
אם כך יהודית,אגם-כנרת
נתאזר בסבלנות. רק אל תשכחי

לילה שלֵו
כּנרת
ליהודיתאנונימי (פותח)
אני התחתנתי
מזל טוב דןאגם-כנרת

אמנם אני לא יודית, אבל שמחה לשמוע

הרבה שמחה ואהבה.

אם ככה, אני מבינה מדברייך שההתאהבות היא רק מלכודתאנונימי (פותח)
טוב, אני יותר ויותר שומעת את הדעה הזאת וייתכן שהיא נכונה ,שההתאהבות היא רק מלכודת שטמונה בטבע האנושי כדי לגרום לאנשים לעשות את הדבר המופרך ביותר שאת בעצמך הודית שבאופן מושכל לא היו עושים אותו בחיים: להתחתן.
אם כך, אני משלימה בצער, אין כל טעם לעשות דבר שאתחרט עליו אחר כך. אם אני יודעת מראש שזוהי מלכודת למה בכלל להיכנס לשם? אם אני יודעת שאתבאס מזה שזה נגמר.. מלבד הצורך הזה בהשלמה ובאוטופיה מאוהבת כזאת אני חיה טוב עם עצמי ועם חברות. בלי ההתאהבות אני לא רואה הבדל גדול בין לחיות עם גבר ללגור עם חברה (מלבד הקטע המיני,שוא לא ממש מטריד אותי כרגע). בשביל מה אני צריכה להכניס את עצמי למערכת מחייבת כשאני יודעת מראש שהסיבה שבגללה בחרתי בה תיעלם אחרי מספר שנים?ולא, אני לא מתחתנת בשביל להביא ילדים . נכון לעכשיו ממש אין לי רצון או צורך בזה.
הטענה של יערהיונה
על פניה הטענה הזאת נראית לוגית.
(ונראה לי שכאן טמון הפתרון ל"בעיית הרווקים/ןת"....)

כנרת,
אם תתני תשובה מספקת לטענה הזאת (כאן בפורום,או אפילו רק בינך לבין עצמך),
אם תצליחי להפריך את הטענה הלוגית הזאת-נראה לי שכבר תמצאי בעצמך את התשובה לשאלה "מה בין אהבה להתאהבות".

תודה לך,יערה,על תוספת ה"פלפל" לדיון.

שנה טובה !
אהבה והתאהבות - תגובה מס 2יהודית פוגל
יערה, ההתאהבות אכן נועדה לגרום לאנשים להתחתן, כי לא לתוהו בראה לשבת יצרה. זוגיות טובה היא תוצאה של דבר אחד בלבד: ע ב ו ד ה!!! בורא עולם לא ברא את העולם מושלם, הוא רוצה בעבודה שלנו. כמו שהוא לא ברא מרק ירקות לתוך הסיר, אלא אדם צריך ל ע ב ו ד עד שיהיה לו מרק ירקות, כך גם בנוגע לזוגיות. המרכיבים ישנם, הזוג צריך לספק את העבודה. וכדי שלאו יפחדו יותר מידי מקילים עליהם את הדרך ע"י ההתאהבות, אבל אין מנוס מעבודה, וברמה יומיומית. זה שאת אומרת אם זה כך אני מותרת, טוב, זה יכול להיאמר בנוגע לכל שאר האספקטים בחיים: לא אצא לטיול כי אפשר להיפגע, לא אטוס כי המטוס יכול ליפול, כלומר תחיי את החיים בצורה מינורית ביותר ללא שמחה, התנסויות, חוויות פן בסוף הכל יקרוס. כמובן שזוהי בחירה שלך, אני לא הייתי בוחרת בה. מחכה לשמוע ממך! נ.ב. הקטע מ"הכל לאדון הכל" הוא נפלא, ותודה למי שציטטה אותו.
מה היא אותה "עבודה"?אנונימי (פותח)
בכל פעם שמדברים על זוגיות, מדברים על "עבודה" ו"עבודה" ו"עבודה"...
למה מתכוונים כשאומרים את זה? איזה סוג של עבודה? במה זה בא לידי ביטוי בחיי היומיום?

שבוע טוב
מה שנקרא אצלנו- "עבודת המידות"יונה
כמה פשוט-ככה קשה.
...אבל משתלם....

שנה טובה !
עבודת המידותאנונימי (פותח)
היה לי די ברור שזו תהיה התשובה...
אבל מה הכוונה בפועל כשאומרים את זה? בחיי המעשה? במה זה בא לידי ביטוי?
הרמיוני, מסקרן איך ;את/ה ;מבין/ה את ; ה"אגם-כנרת

אני מוכנה להציג את הבנתי הבלתי מקצועית למה הכוונה "עבודה": יתקנו ויוסיפו ה'מומחים'
למעשה זה לנהוג כפי שהיינו רוצים שבן הזוג ינהג בנו, כלומר,
בסבלנות, הקשבה (בלי להחפז למצא פתרונות, רק להקשיב),
אמפתיה, להניח לו כשהוא זקוק להפוגה שלו, להשכיל מתי לוותר,
וכשמוותרים לא להרגיש קורבן, ואם אפשר שהויתור יבוא מלב שמייח...
נו, רק המעט הזה מצריך "עבודה", רצון עז ואהבה כּנה לבנות ביחד.
ההשתדלות להיטיב היא העבודה. מעין נתינה ללא התחשבנות וקטנוניות. 
כמו שאמרה יהודית, בשביל מרק ירקות צריך לעמול, לקנות, לנקות, לחתוך, להכניס לסיר, למלא מים, תבלינים ואהבה.(נראלי שזה יוצא יותר מוצלח אם חושבים על מישו שאוהבים) (וזה בהתחשב בכך שלא אנחנו זורעים את הירקות וכו').

אני מציירת לי את הזוגיות כשני עיגולים שאחד מונח על הצד של העיגול השני וזה יוצר באמצע מעין עיגול נוסף, או ליתר דיוק אליפסה, האליפסה הזו היא זירת ההתרחשות הזוגית, ומה שבצדדים זה המרחב הפתוח של כל אחד מבני הזוג, המביא את כל הטוב שלו למרחב הזוגי שבאמצע. אני נורא מקווה שציירתי משו ברור, גרועה שכמותי (בציורים).

אכפתיות ללא חפירות
אהבה תומכת שאינה חונקת
חמלה שמקדמת
יד רחומה                   
ואהבה אהבה כל היום,
כי מה כבר צריך בנאדם בסה"כ?

אהבה לכל
כּנרת

*את ;ה"עבודה"אגם-כנרת
להרמיוני - "עבודה" בזוגיותיהודית פוגל
למה מתכוונים כאשר אומרים עבודה: לא להתרגז כאשר יש סיבה, ללמוד מהם הצרכים הרגשיים של בן/בת הזוג, ללמוד לשמוע אותו/אותה גם באוזן השלישית, הארת פנים בכל עת, לדון לכף זכות, להתייחס לפנים משורת הדין, לתת לבן הזוג גב, לעזור לו לבנות את מעמדו במשפחה, לתת לו גיבוי מול הילדים, לתת לו/לה תמיכה כאשר הוא נופל, לא להשתמש במילים: אמרתי לך, תמיד אתה/את, למה אף פעם את אתה/ לא.... תראה את אחי, השכן, בן הדוד, כמה הם הספיקו... ואלה רק כמה דוגמאות. בהצלחה.
תודה!אנונימי (פותח)אחרונה
אכן עבודה לא פשוטה מחכה...

יהודית, האם כשאמרת בתגובה הראשונה שלך בשרשור הזה (מ-כ"א אלול) שתעני לשאלה "איך בונים אהבה?" התכוונת בעצם לכל מה שאמרת עכשיו, או למשהו אחר?
אם יש עוד משהו, אני יותר מאשמח לשמוע
אני לא אוהב את הביטוי "התאהבות"משה
אני מעדיף את הביטוי "הידלקות" - שמייצג נאמנה יותר את המצב האקראי והנגמר הזה.
ואני אוהבתאגם-כנרת
את הביטוי שהצעת...
צודקדובלה
תגובה לאגם כנרתאנונימי (פותח)
אגם כנרת יקרה- ישנם ספרים רבים שניתן לקרא וללמוד מהם- שני כרכים "הבית היהודי" של הרב שמחה כהן. "פרקי אהבה"- שני כרכים של הרב אבינר. "ואהבת לרעייתך כמוך" גם של הרב אבינר- ישנם עוד ספרים רבים העוסקים בכך ואלו טיפה קטנה שיכולה לתת הרבה- רוב הספרים מתחילים בנושא של בניית הקשר לפני החתונה, בניית האהבה האמיתית ולא "הידלקות" סתם כמו שניסחו כאן קודמי בחכמה.
שיהיה בהצלחה.
וואוו, יעל |חיבוק|אגם-כנרת
בכמה מלים אפשר לאמר תודה?

איזה יופי. שימחת אותי ממש.

לילה קסום
ואהבה טובה
כּנרת
על אהבה וקרבהיונה
זהו ציטוט מתוך הספר "הכל לאדון הכל" מאת רוחמה שיין (הוצאת פלדהיים).
הספר מומלץ בחום,כולו.

הקטע הזה עונה,לדעתי,במידה מסוימת לשאלה שהעלית.

"היה על משה ועלי לקבל רשיון נישואין.
מכיון שגילי היה פחות מ-18 ,חיייבים היו אבא ואמא לתת את אישורם.
נסענו למשרד...נתבקשנו לשבת...
שולחן גדול ומסביבו כסאות עמד באמצע החדר.אבא ואמא ישבו כל אחד בקצה אחר של השולחן,בעוד משה ואני ישבנו זה ליד זו.
הבחנתי בצורה שבה ישבנו,שהיתה ספונטנית,והערתי בעקיצה לאבא ואמא
"אתם רואים,משה ואני רק עומדים להנשא ואנו קרובים זה לזו,בזמן שאתם,שהנכם נשואים זמן כה רב,רחוקים זה מזו"
אבא נשא דברו: "אסביר לך דבר מה. משה ואת מתחילים זה עתה את חיי נישואיכם.יסודות נישואיכם לא חזקים עדיין.אתם זקוקים לקירבה פיזית ביניכם כדי להוכיח את מסירותכם זה לזו.
אך אמא ואני חיים יחד שנים כה רבות,מבינים אחד את השני.ביכולתינו להיות משני עברי השולחן,או אפילו בשני צדי העולם,ונישואינו ישארו איתנים ובטוחים"
אמא הקשיבה בדריכות לכל מילה של אבא. פניה קרנו. הבחנתי במבט מרפרף שחלף ביניהם והביע עולם ומלואו.
לראשונה בחיי הבנתי,מה גדולה מסירותם ומה עמוקים רגשותיהם ההדדיים....."

שנה טובה לכל בית ישראל !


ליהודית, יונה וכולם בעצםאגם-כנרת
יהודית - אני נהנית לשמוע אותך, ואת השאלות הצפות בי אינני שואלת כרגע, כי נדמה לי שעלי לקרא שוב בדברים, (גם שלך גם של אחרים, וגם מה שקיבלתי במסרים)למרות שבוער בי מה. (אנשים במסרים אומרים דברים כה חכמים שחבל לי שהם לא משתפים את כולם, כמו ה"אבא" ההוא, אבל זה ענינים. בכללי תדעו אנשים שאין לי בעיה שיסתרו אותי וכו' לצורך ברור נושאים, ונסיון לעמוד על אמיתותם.
יונה, הבאת קטע מקסים. מגרה למצא ת'ספר הזה. לקרא בו.
יערה, הגם שטרם הגדרתי את הנושא, התאהבות בעיני היא חלק בראשיתי לבניית קשר, אבל שוב, גישושים, הגם שהם לא מטרה, הם הדרך אליה.

אהבתי החמה לכולכם
שבת נעימה ונהדרת
כּנרת
תכנים בפורום, ומספר הדואר אלטרוני שלייהודית פוגל
משתתפים יקרים, שימו לב, לא ניתן להעלות בפורום תכנים בלתי מתאימים. לבירור נושאים שהם רשות היחיד, ניתן לפנות אלי טלפונית, או לרב, ואי אפשר לפרסם במסגרת הפורום נושאים שהצינעה והצניעות יפים להם וד"ל. לצערי איאלץ למחוק מהפורום תכנים בלתי רצויים. תודה. אני מפרסמת כאן שנית את מספר הדוא"ל שלי:fogel22@012.net.il  ואשמח לקבל שם דואר אישי. כלטוב להפעם.
אחותי הרווקהאנונימי (פותח)

 

   שלום  אני חדשה בפורום  מה לעשות עם אחותי בת 23  שטוענת שכבר אין לה הצעות מחברות . אחותי גרה כרגע בבית עם אבא שלי ואשתו (השניה)  ונורא קשה לה.

הצעתי לה שתלך לשדכניות או דרך האינטרנט היא לא רוצה. האם לעשות זאת מאחורי גבה כדי לעזור?

 

 

אחות רווקהיהודית פוגל
אולי תדברי עם חברות שלה לפני שאת פונה לשדכניות? אבל לכאורה כל מה שתעשי על מנת לקדם אותה ביצירת קשר של קיימא הוא לגיטימי. עדיף כמובן ללא ידיעתה.
את ביחס אליה.אנונימי (פותח)
לא ציינת, האם את רווקה או נשואה? צעירה או מבוגרת מהאחות? מה רמת וסוג הקשר ביניכם? כמה מהאחים רווקים או נשואים?
אני מציעה...מלמלהאחרונה
שתגשי לחברות הטובות של אחותך, אם את קשורה לאיזו רבנית שאחותך גם קשורה אליה- ובעז"ה נשמע בשורות טובות!
משתתפי פורום יקרים שלום,יהודית פוגל
הפעם ברצוני להציג בפניכם את הדילמה הבאה: בחורה בת 37.5 נפגשת 3 חדשים עם רווק בן 39 משכיל, מסודר, מחונך, מתפרנס, משפחה טובה ונעים הליכות. אבל דא עקא, היא לא מצליחה להתאהב בו, מאוד מנסה, היתה בשיחות עם מאמנת אישית, מ א ו ד רוצה להתחתן, אבל קשה לה לקבל את מה שאומרים לה בצורה גלויה וסמויה: בגיל  ה ז ה  קודם כל מתחתנים ויולדים אח"כ נראה מה עם אהבה. הבחור אומר שלא איכפת לו להתחתן על בסיס כזה. אבל היא קרועה מכאב ואומרת: כך נגזר עלי לעמוד מתחת לחופתי? ללא אהבה ושמחה? גם לא כ"כ מאמינה שזה אפשרי לבנות בית טוב ויציב בצורה כזו. מאוד מעונינת לקבל חוות דעת ואם אפשר חיזוקים. כמו כן אומר בהזדמנות הזאת שאשמח לקבל משובים על הפורומים, מה יש, מה חסר, מה הייתם רוצים וכו... כל טוב, שיהיה לכולנו רק טוב.
חברה יקרהיונה
את צריכה להחליט,במה את בוחרת,
בחלום או במציאות ???????????

נכון שאת כבר הרבה שנים חולמת ,על בעל בדיוק כזה וכזה
ובית בדיוק וכזה כזה וכו'...
אבל כעת יש לך אפשרות להגשים חלק מהחלום,או
להשאר עם כל החלום,אבל רק בדמיונך..

תשליטי קצת את הראש,תשמחי במה שיש לך ,ובסוף תקבלי פרס-
תגלי שהחיים יותר יפים ממה שיכלת להעלות בדמיונך .

נסי ותהני

האחות זלמה (האחות הראשונה של בי"ח שערי צדק)
כתבה על פתח חדרה שיר נפלא ,לדעתי זה מתאים גם כאן:

נמנמתי וחלמתי
החיים הם חדוה

קמתי ונוכחתי
החיים הם חובה

פעלתי ונדהמתי-
החובה היא חדוה !
טוב, זה טיפה שונהדובלה
כי הבעיה היא הפוכה. זה לא שחסר בפרטים, שהיא חלמה על מישהו יותר משכיל או יותר גבוה, וצריכה לוותר על זה.

הבעיה היא הפוכה, אם הבנתי טוב. הפרטים ה"טכניים" לכאורה בסדר גמור, הבעיה היא השורש והיסוד של חיי נישואין מוצלחים - האהבה. אם היא חסרה, אז אני חושב שזה בעיה.
יכול להיות שהיא תבוא עם הזמן, אני לא יודע. אני לא ממש בטוח מה התשובה במקרה דנן. אבל בכל מקרה אני לא חושב שזה קשור למה שאמרה יונה, אם כי זה דבר נכון מאוד בפני-עצמו - בלי קשר לענייננו.
שוב, זה לא שהחלום לא הוגשם כפי שרצינו, אלא שחסר כאן חוט השידרה.
מסכימה.פלפלתי
אפשר להתחתן ללא אהבה??יהודית פוגל
תודה לאלה שהגיבו עד עכשיו, הבחורה מבקשת עוד ה ר ב ה תשובות בנוסח כן או לא, משהוא ברור וחותך כי היא מתקשה להחליט, ויהיה עליה לקבל החלטה בקרוב. כל החלטה מפחידה אותה, גם לחיוב וגם לשלילה. תודה
אבל הכוונה אמיתיתפלפלתי
יכול לתת רק מי שמכיר אותה אישית או שיודע בדיוק מי הבנאדם השני. לדבר סתם כולם יכולים. אבל אולי משו בו לא טוב ולא כדאי שהיא תלך על זה "גם אם היא זקנה קשישה וזו הזדמנות חייה"..?
ואולי כן כדאי שהיא תלך על זה כי היא סתם פחדנית ומנפחת דברים.
לדעתי...אנונימי (פותח)
לא מתחתנים בלי אהבה. זה מאוד עצוב בכל גיל.
אבל - אהבה היא גם עניין של החלטה, ואולי זה יכול לעזור. זה פשוט משחק עם כללים. גם הבחור וגם הבחורה מחליטים שעכשיו הם אוהבים מאוד זה את זו, ובעיקר זו את זה, ומתנהגים בהתאם, וככה משכנעים את עצמם בעיקר.

אם הבחורה, גם אם היא פשוט מחליטה שעכשיו היא אוהבת את הבחור, ומתנהגת בהתאם, אחרי תקופה מסויימת, עדיין לא ממש מתחשק לה - למשל - לפגוש אותו, זה לא משמח אותה לראות אותו, היא לא ממש רוצה לספר לו חוויות, או שהיא מעדיפה ללכת לכל מיני ארועים או בילויים בלעדיו - חבל על הזמן של שניהם, בעיקר שאין הרבה.
האם היא אי פעם התאהבה במשהו?אנונימי (פותח)
והאם זה היה במישהו שממש ממש לא היה שייך להתחתן איתו?


לדעתי, יש איזשהו מנגנון הגנה פנימי, בתת מודע של האדם, שגורם לו לא לעשות דברים שהוא מפחד מהם. אז אולי זה בא משם.

הבנה שלה ש"האהבה לא באה" כי אני לא רוצה שהיא תבוא- ואז אני אצטרך לעשות את השינוי... וכולי- כשהיא תבין שזה בא לה ממקום כזה, של פחד לא הגיוני ושהיא לא רוצה בו, היא יכולה לבדוק את עצמה ולהבין- למה היא מפחדת מנישואין? איך אפשר לפתור את זה?

אם היא אף פעם לא התאהבה, גם לא במישהו שלא שייך להתחתן איתו בכלל (ואז בעצם ההתאהבות לא "מחייבת" אותה לעשות את הצעד של החתונה), אז כנראה שמה שכתבתי לעיל לא נכון, והיא תצטרך להשלים עם זה שהאהבה שהיא מדמינת לעצמה היא לא האהבה של החיים שלה.

אני בעד להתחתן. ילדים, בניה של בית- זה יתן לה אושר- ואולי כך היא תגיע גם לאהבה שלה היא מצפה.

עדיף על חיי שיממון בודדים.
למיץ פטל, נישואין ללא "אהבה"יהודית פוגל
נהיניתי מאוד מהתשובה שלך, אתה בעצם אומר אהבה היא דבר עלום וחלקלק, בגיל הזה צריך לקחת כוחות, לעשות מה שצריך ולקוות לטוב. גם דעתי היא כזו. וזכרו, הוא אדם טוב, אציל מידות ובעל נפש מתפרנס, ונראה לי שקשה להיכשל עם האיכויות האילו.
וגםאנונימי (פותח)
נכון, אם הוא איש טוב בוודאי שהיא צריכה לעשות את כל המאמצים למצוא את הדרך לאהוב אותו. אבל כולנו יודעים שיש הרבה אנשים בעלי מידות מצויינות ולא כולם יכולים להתחתן עם כולן.
היא באמת צריכה לבדוק אם זו הבעיה והמגננה אצלה, ואם זה ככה, ללמוד להתגבר עליה, גם בעזרתו, גם אחרי החתונה. ואולי זה פשוט עניין של "מה שיוצא אני מרוצה"...

אבל לפעמים לא, גם אם אין סיבה אובייקטיבית. וזה כמעט "לא הוגן" להגיד שזה עדיף על חיי בדידות ושממון.
לעניות דעתי - בכל גיל - עדיפה בדידות עצובה מאוד, על חיים עם מישהו שהוא מאוד לא מתאים - אבל באמת - ורק היא יודעת.

ואולי ההתעסקות העצמית והלחץ של "מה יהיה, אני לא אוהבת אותו" מונע ממנה להבין שהיא אוהבת אותו בדרכה, ואולי זו אהבה שונה ממה שהיא חשבה שתהיה לה, אבל עדיין אהבה?! - ושוב, רק היא יודעת...
אולי אפשר ...אנונימי (פותח)
לבקש מהבחור ,אפילו באופן מלאכותי ,להראות ביטויי אהבה(לקרא לה בשם חיבה,לתת לה מתנות עם הקדשות מתוקות,פרחים, מכתבים,וכדומה),ומתוך כך תגיע ההתאהבות. אני מכירה מקרה כזה שבו רעיון כזה עזר.
נזכרתי בסיפור שקראתיאור77
קראתי פעם סיפור... לצערי, שכחתי את שם הרב הגדול הקשור לסיפור זה. ואני מקווה שאני לא 'מעוותת' את הסיפור יותר מידי.
מסופר על בחור ישיבה שבא אל אותו רב, וטען כי שידכו לו בחורה---- הכל טוב, חוץ מ- העיניין שהוא לא אוהב אותה.
הרב שאל וחקר אותו לגבי כמה נושאים והגיע למסקנה- שזה באמת לא מתאים וכדאי לנתק את הקשר... ובברכת הצלחה הבחור עמד להפרד מהרב, אך לפני כן, שאל אותו הרב עוד שאלה אחת...
האם לאחר שתפרד ממנה, ותגלה שהיא נפגשת עם מישהו אחר, תרגיש משהו? או שזה "לא יזיז לך"?
הבחור ענה שהוא ירגיש קצת צביטה בלב....
ולכן- הרב נפרד ממנו בברכת ברכה והצלחה בהקמת בית יהודי עם אותה בחורה!

את המסקנות יש להסיק לבד...
וכמובן שההחלטה קשה, אך תפילה לי לאל שתזכה לבנות בית כשר ונאמן עם המיועד לה. וכמובן- ברכה והצלחה!
מה זאות אהבה????אנונימי (פותח)
זו שאלה מענינת
אם כוונתך לרגש מתוק מריר אשר חשים אחרי שנדלקנו
זה מחזיק זמן קצר ואין בו ממש
הרי כולנו אהבנו גם בסיבוב הראשון ומה יצא מזה
חשוב יותר קשר חם וחברי תוך כבוד ורצון לשיתוף
רגש זה לא הכול
זוגיותאנונימי (פותח)אחרונה
שמעי חביבתי: התחתנת כי התאהבת. בחיי הנישואין ממש אז את התמונה תולים על הקיר ואת המשכורת בבנק ואת התעודה במגירה וחיים עם האופי . לפי דעתי הקטנה- המידות הכי חשובות ושיהיה חיבור שאפשר לדבר בלי לחשוב כל הזמן איך לומר כדי למצוא חן אלא להיות את ולרגיש טוב .
פרידהאנונימי (פותח)

אני יוצאת עם בחור במשך שלושה שבועות, והגעתי למסקנה שזה לא מתאים לי. בקיצור מעוניינת להפרד.

מהי לדעתכם הדרך הטובה להפרד לאחר יציאה של פרק זמן יחסית ארוך, בטלפון או בפגישה? לנמק מדוע או לא? (כמובן דברים לא פוגעניים אלא להסביר אם מה קשה לי ולא מסתדר)

תודה על העצה

להתראות

מנסיון..אנונימי (פותח)
אם זה בחור שהיה לך קשר טוב איתו אבל בכל זאת לא מתאים אז בפגישה ואת יכולה להסביר גם למה משום שאם הוא מעוניין להמשיך אז תצטרכי לתת לו הסבר קטן אבל אם זה בחור שאת לא רוצה לראות את הפרצוף שלו ואת סובלת ממנו ושאת איתו אז בטלפון..
בהצלחה ותתפללי שה' ישים לך את המילים הנכונות בפה כדי לא לפגוע חלילה
יום טוב שבוע טוב בשורות טובות
לדעתי - בכל מקרה בטלפוןדובלה
כאשר זה בפגישה פנים אל פנים, גם את וגם הוא תחליפו צבעים, תגמגמו ותסמיקו.
הטלפון יכול לחסוך אי נעימות. תסבירי לו בצורה הכי פחות שיכול להיות, אבל הוא לפחות לא יאלץ אולי להסמיק בפנייך, דבר מאוד לא נעים, וכן גם את.
גם אני בעד הטלפוןיעל ל'
הפגישה סתם תיצור מצב לא נעים
ומה בדיוק עושים ברגע זה ....
וגם להסביר בקיצוריעל ל'
כן אבל אם הם יוצאים הרבה זמן ואנונימי (פותח)
הוא בכלל חושב שכן אז היא לא יכולה ככה ל"זרוק" אותו אנחנו בני אדם תחשבו עם חלילה לכם זה היה קורה זה מצב אמת שאחד מבני הזוג לא מרגיש שזה זה אז פשוט אומרים זה לא מסובך בכלל.
אבל שלווה אני חושבת שאת צריכה לעשות את מה שליבך אומר לך אנחנו יכולות לייעץ עד מחר אבל העיקר שאת תחליטי ותבחרי בדרך הנכונה בעז"ה
בהצלחה
לא יודעת איך להחליטאנונימי (פותח)
בד"כ אני במת מסיימת קשרים בטלפון, ובזה נגמר העניין רק שבזמן האחרון אני שומעת יותר ויותר אנשים שטוענים שזה לא יפה ופילו מעליב ולכן בחרתי לשאול.
תודה על התגובות
איך לסיים קשר??יהודית פוגל
לדעתי או דרך השדכן, או בטלפון. אינני אוהבת את המחשבה שבחור או בחורה מתכוננים, מתלבשים וכו רק כדי לשמוע שהכל נגמר ואז נשאר ערב ארוך פנוי עם טעם לא טוב, בשביל מה לצאת מהבית לצורך זה?? אפשר גם בתחילת ההיכרות לשאול בנחמדות איך הוא /היא רואים את הענין הזה, כלומר, מהי הדרך המקובלת עליהם לסיום קשר, ולנהוג כך.
תגובה ליהודיתאנונימי (פותח)
לצערי בציבור הדתי לאומי אליו אני משתייכת לא כל כך מקובל לערב את השדכן, (בטח לא אם זה בחור אחר שאיתו נפגשת קודם לכן) כך שבשבילי השדכן זה לא פיתרון.
בקשר ללשאול את הבחור ולדבר על זה בהתחלה יכול להיות שזה רעיון אבל זה רק לאחר מעשה ולא לפני.
בנוסף שמחתי לשמוע שיש יועצות שחושבות שצריך לסיים את הקשר בטלפון, כי קודם לכן שמעתי מס' יועצות שמתנגדות, אני באופן טבעי מעדיפה בטלפון אבל לאחר שהעירו את תשומת ליבי שאולי זה לא יפה החלטתי לבדוק.
תודה רבה
לרוב כדי טלפון.אנונימי (פותח)
לעניות דעתי 3 שבועות זה בכלל לא הרבה זמן והדרך הטובה ביותר היא להתקשר. במידה ויוצאים יותר זמן או שזה ממש רציני כדי לדעתי לומר בטלפון שזה לא נראה לך כל כך טוב ושכדי לצאת לאיזו הפסקה כדי לבחון את הענין ואז אם ההחלטה להפרד נשארת בעינה אני חושב שראוי להפרד פנים מול פנים (מה שכן, גם פרידה דרך הטלפון לאחר התהליך הנ"ל היא בהחלט לא חסרת רגישות!)
משהו חשובאנונימי (פותח)
כאשר זה ממש רציני אז צריך לספק תשובה למה רוצים להפרד (במידה וזה לא מעליב) אבל כאשר לא יוצאים הרבה זמן אני חושב שלא כדי להסביר כי השני בתוך תוכו יבין "שהוא לא מספיק טוב" שזה כמובן שטות גמורה ולכן פשוט כדי לומר ש"לא מתחבר לי" או הגדרה כללית אחרת.
ליהודית- בקשר לשאלה איך לסייםאנונימי (פותח)
זה נראה לי נורא האפשרות שהצעת לדבר על זה אם זה לא זה אז איך נסיים.
כי זה נותן הרגשה של- תשמע/י אני רוצה לסיים ולא יודע/ת איך, אז מה דעתך?
כשבעצם בינתיים אני רוצה לסיים בחתונה אך יש לי רצון להבטיח את עצמי אם האפשרות של חתונה לא תהיה איתך.
זה לא עלול לפגוע אם נקודה כזו מעלים על השולחן? או שלפי דעתך אפשר לסובב את השיחה לא באופן ישיר כמו- איך סיימתי עם אנשים אחרים.
אבל בעצם חזרנו לאותה נקודה כי מה פתאום מדברים על סיום הקשר.
סיום קשר - תגובה מס 2יהודית פוגל
מדוע זה נראה כ"כ נורא?? לדעתי שיא הכיף בקשר הוא האפשרות לדבר על ה כ ל ושדברים יתקבלו כמו שהם. לדעתי זה מעיד על בגרות, עוצמות אישיות ועוד. כמובן שדיון על איך מסיימים אם זה מה שיהיה לא צריך להיעשות במחצית השעה הראשונה של הפגישה הראשונה, אלא במסגרת ההיכרות הכללית של אופי, העדפות, מה גורם לך הנאה, מה מעצבן אותך, וכאן אפשר להעלות את נושא סיום קשר, איך נראה לך הכי נחמד לסיים קשר... ואין בטוח כהודאת בעל דין...לגבי השאלה למה בכלל מדברים על סיום, ובכן, מה לעשות לא כל הקשרים נגמרים בחתונה...
תגובה לא"י לנצח-בנוסף ליהודיתיונה
אני מסכימה בהחלט עם יהודית,ורוצה להעיר את תשומת ליבך למשהו נוסף...
מה עושים ברגעים הכי מרוממים של החתונה ? מיד אחרי "הרי את מקודשת לי" ?
נכון,קוראים את הכתובה .
ומה כתוב שם ?
שימי לב, ברגעים הראשונים והמרגשים ביותר של הנישואין מדברים על " מה וכמה אני אהיה חייב לך במצב של פרידה וגירושין"...
חשבת על זה פעם ?

"כתובה וחתימה טובה" ושנה טובה ומתוקה לכולם !
תגובהאנונימי (פותח)
משך זמן של שלושה שבועות בעיניי זה הרבה זמן!
לדעתי בטלפון. למה לבזבז לו ערב?אנונימי (פותח)
טלפון עדיףאנונימי (פותח)אחרונה
הרי בטלפון זה מהיר חותך וסופי
קל לך כי אין את המימד הויזואלי
וקל לו כי הוא לא יכול לנסות "האולי בכל זואת" התבזות
בפגישה תהיה מבוכה רבה יותר ומה תעשי אחרי שתגידי לו את זה?
לומר בכלליות כל נימוק הוא פתח לנסיון שיכנוע שאני מניח
זה רק התבזות מיצדו כי הרי זה לא ילך
בתמצית שהיה קצר סופי וכללי(דקירה וסיבוב)

הצורך של גברים לשליטהאנונימי (פותח)

יהודית- אני מרימה את הכפפה ופותחת את הנושא-

הצורך הזה הוא צורך הטבוע בגברים שלנו- דבר הדורש מאיתנו הרבה תבונה כנשים.

עולם הגברים הוא מאד תחרותי ושאפתני ולכן כאשר הם מגיעים הביתה מתפקידנו לתת להם את החממה של הבית ואת תחושת השליטה- שלא כ"כ הצליחו להשיג בחוץ- לרוב.

שליטה- אין הכוונה למרות, דיקטטורה ושלטון עריצות אלא למנהיג ומוביל- דבר שגם דורש הרבה- אין זה אומר שאנו אפס בזוגיות אלא להיפך לתת לו תחושה טובה ולדעת לנווט נכון- הרי חייבת להיות היררכיה בתא משפחתי והאבא הוא המנהיג בראש הסולם. זה יכול להתבטא במס' משפטים לילדים לדוג': "מה שאבא יחליט מקובל עלי"- ואם אמרת את זה לידו בכלל סוף הדרך (פירגון בזוגיות וכו'). "אתה יודע שהמלה האחרונה היא של אבא/ שאבא בסוף מחליט"- כמובן תלוי באיזה נושאים (צריך כזוג להחליט מראש) וכמובן שבחדר את יכולה להתווכח ולהגיע עימו להחלטה משותפת- אך הוא אמר! - חובותיו- להנהיג שולחן שבת לדוג'. 

הצורך של הגבר בשליטהיהודית פוגל
יפה, תיאור נכון ומדוייק. אנא, עוד התייחסות.
ואשאל את ההיפוך :אנונימי (פותח)
האם אנו נותנות רק את הכרדיט או באמת מאמינות בזה?
ועוד שאלה: ומה התפקיד שלנו,כיצד מונחת המילה שלנו , בפני הילדים-ז"א אנחנו מעניקות להם מה שהם צריכים"-כבוד ולהפך?
כמים הפנים לפנים כך לב האדם לאדםאנונימי (פותח)
בוודאי שאנו מאמינות בזה? הרי התחתנו עם אדם שאנו סמוכות עליו! לגבי תפקידנו נראה לי שאין צורך אפילו לומר מהו מכיון שהוא אין סופי- את לא מרגישה? בכל אופן רוב שעות היום האשה- האמא עם הילדים-ולכן יש תוקף חזק למלה שלנו בעינייהם- ברגע שאנו מכבדות את המלה של האבא אוטומאטית זה יהיה הדדי- ואין דבר נפלא יותר מכך שילד גדל בתחושה שהוריו אוהבים, מעריכים ומכבדים ולא רבים, סוטרים ומחולקים. מעבר לכך ישנם תפקידים שונים בבית- אם הילד רעב הוא יגש אליך וישאל מה אוכלים צהרים ולא ישאל את אבא, מן הסתם הוא ישאטל אותך גם מתי לחזור מחבר וכו' כי את זמינה יותר. בגיל הרך והצעיר של הילדים אבא יתן את הטון- למרות שאין הרבה נושאים חשובים בהם הוא יתן אן הטון אך כאן זה תלוי בבינתך. כמו למשל- הילדים רוצים מאד לנסוע שבת ואת לא החלטת- אפשר להגיד שאבא בסוף מחליט ונדון עימו על כך בערב- עד אז את יכולה לדון עימו בעצמך מה לעשות והוא יציג את התשובה בפני הילדים- דעתך היתה משותפת לשלו אך הוא הציג אותה. בגיל הבוגר יותר- ילד רוצה לילמוד בישיבה מסוימת- מותר לך לחלוק עליו ולהתווכח אך לומר שאבא בסוף יחליט ופה את תתוכחי עם בעלך בחדר וכו' ונניח שאת ממש לא מסכימה לדעתו- תפנו לגורם שלישי מייעץ והוא יעזור להחליט- אבל האבא יציג את התשובה בסוף.
האמיני לי שדעתך היא בעצם הופכת להיות מאד משמעותית. הילדים גדלים בצורה בריאה ואת מרגישה שיש לך על מי להישען כי בעצם הצלחתם ליצור מנהיג לבית שמוביל ותומך! זה לא רק כבוד זו גם אחריות!!!!! (הובלת שולחן שבת, דילמות עיקריות בחיי הילדים ...)
יש שיעור מאוד מענין על זהאנונימי (פותח)
של אהובה צוקרמן, שניתן בבנין שלם "דרך לפתרון בעיות בזוגיות", ובו היא מסבירה את המבנה הנכון של המשפחה, שבנייתו תלויה מאוד באישה (כפי שכתבו קודמותי) ובבינתה.
לי השיעור עזר מאוד.
לנו הנשים יש נטיה לקחת אחריות על הכל, ולפעמים זה גורם לזה שאנחנו כביכול "לוקחות" לגבר שלנו את הנהגת המשפחה. וזה גרוע לכולם.
שווה מאוד לשמוע.
תודה על העיצה- קבלתי.אנונימי (פותח)אחרונה
אפשר לסמוך על גברים?!שובל אור

אני כבר עוד מעט בת 19 וחצי, ולפעמים מוצאת את עצמי ברגעים שאני מרגישה שפשוט לא באלי להתחתן לעולם. ושלא תבינו לא נכון- אני, כמו כל בנאדם נורמלי, רוצה להקים בית, משפחה, ילדים.. וכמובן שאני רוצה גם בעל.

אבל...

הסבירו לי שמה שנמצא בראש מעייניהם של הגברים ביקום הזה זה מין (וסליחה על החוסר צנזורה, ומחילה מהגברים שכאן, אבל מה לעשות- תודו שאתם כאלה). שמעתי ואני מכירה אישית סיפורים על גברים נשואים, דתיים מקפידים, שהקימו משפחות למופת- ומרוב יצרם עשו מעשים נוראיים.  נכון, בפועל אחוז עושי מעשה הוא נמוך, אבל לכל גבר יש נפילות, ואני בעצם יכולה לחיות עם גבר, והכל יהיה תקין, לכאורה. כי לכי תדעי מה עובר לו בראש?!?

ולכן אני שואלת- איך אפשר לסמוך על גברים?!

 

וגםאנונימי (פותח)
וגם עושים גרפצים בקול ובושות ברבים, מפליצים כל הזמן, לא עושים כלום בבית, ישנים עד מאוחר, לא מספיק רגישים, עצלנים כרוניים ובכלל מעצבנים...
אם כבר מדברים:בדולח

אני נסעתי לפתח תקווה וישבתי ליד בחור והוא הציע לי להכיר אותו

 

לבדולחיהודית פוגל
ומה היה בהמשך??
גילתי שיש לו סוכרת נעורים ולא יודעת מה קורה אז.בדולח
הוא מנם ממשיך לשלוח הודעות וכאלה.
מה קשור מה מי שיש לו סוכרת נעורים הוא רע? ; ;מכאל 2 3
ברור מיכאלאגם-כנרתאחרונה
שמי שיש לו סכרת הוא לא רע,
אלא שבדולח מביעה בזה חרדה, שנובעת לדעתי
מחוסר ידע מה זה סכרת נעורים.

בדולח, תקראי על הנושא ותווכחי לדעת שהם חיים
יפה מאד, נישאים ויולדים ילדים.
וכמובן מקפידים על הטיפול התרופתי.

בריאות איתנה
אור ותכלת
כּנרת
ליהודית, מנהלת הפורוםשי גבסו

שלחתי לך הודעה בפרטי ולא קיבלתי תשובה.
אם יש לך אפשרות לראות מסרים, (יש כאלה שביטלו  את האפשרות הזאת) אני אשמח לקבל תגובה.

לשי גבסויהודית פוגלאחרונה
לצערי לא ראיתי את ההודעה/שאלה שלך, אנא כתוב לי שוב ואענה לך בשמחה.
תעוזה היא הדרך להצלחהאנונימי (פותח)

המפחדים מכל עלה נידף

מפסידים תהיה זהיר אך גם תבטח שהקב"ה

ידריך את דרכך

נשמח להתבשר שהשידוך עולה יפה!!!

פערי גילאיםאנונימי (פותח)
מה אתם אומרים על פערי גילאים בפרק ב'?
שמעתייונה
שמעתי פעם ממישהו מין "נוסחה" כזאת :
פער גילאים בין בני זוג, הוא איננו מוגזם כל עוד הוא פחות משליש מגילם של בני הזוג...

הנוסחה הזאת "מאפשרת" לנו פער גדול יותר ככל שבני הזוג מבוגרים יותר (ופרק ב' הוא בד"כ מבוגר יותר).
וכמובן, אפשר "למתוח" או "לכווץ" את הנוסחה הזאת - תלוי אם מתייחסים לשליש מגילו של הצעיר/ה או המבוגר/ת מבין השניים....
ברכה והצלחה !
שאלה יותר טובה: מה אתם אומרים על פערידובלה
גילאים כשהאישה גדולה יותר מהבעל?

כלומר: האם זה בעייתי שהאישה גדולה יותר? עד כמה? עד איזה גודל פער זה עדיין סביר? איזה בעיות יכולות להיווצר ממצב כזה?

זה חשוב. אני שואל אם יש טעם להיפגש עם הצעה שגדולה ממני ב... שנה וכמה חודשים.

(אגב, יש לי חבר שהתחתן עם בחורה שגדולה ממנו ב-4 שנים. אבל זה נחשב חריג מאוד, וזה גם לא היה "הצעה", הם הכירו לבד).
יש לי חבר שנשוי עם מי שגדולה ממנו בכשנתייםמשה
הייתה המרכזת שלו כשהוא היה מדריך.
פער גילאים - הבחורה מבוגרת מהבחוריהודית פוגל
לדעתי, כיום עם מצוקת הרווקים/רווקות אין שום בעיה עם פער גילאים כזה. אני מכירה זוגות רבים מאושרים וחיים נהדר עם אישה המבוגרת קצת מבעלה. בחוגים החסידיים ששם הבחורים מתחתנים מאוד צעירים 18-, זה אפילו נחשב ליתרון, לפחות אחד מהם קצת יותר בוגר ובשל... אבל אני חייבת להוסיף שכאשר זהו המצב חייבים ליידע את מדריכיהם של בני הזוג, מאחר וזה מצריך היערכות שונה במקצת בכל הקשור לבניית ההיררכיה במשפחה. לפעמים, מחוסר ידע, האישה לוקחת סמכויות ופיקוד כי היא פשוט כבר יותר מכירה את החיים ואז נוצר מצב שהגבר מרגיש שלקחו לו את השליטה, ולעיתים מצב זה בלתי הפיך ועלול לגרום קשיים. כאן נגעתי בנושא חשוב מאוד: הצורך של הגבר בשליטה, ואשמח לפתוח בו דיון, מחכה בסקרנות לתגובותיכם!
לזה בדיוק התכוונתידובלה
לחשש שהיא תרגיש גדולה ומבינה יותר, ותתייחס לבעל בביטול ו/או כל שהוא, אפילו קטנצ'יק.

זה בהחלט לא מוכרח שזה יקרה, כפי שהרבה הזכירו כאן - ישנם זוגות רבים הנשואים באושר כשהאישה גדולה מהבעל (ביניהם - שניים מהאחים שלי...).
אבל זה עלול לקרות, וצריך לקחת את זה בחשבון. אני סבור שזה דבר שאפשר לשים לב אליו בפגישות.
לדעתי זה תלויפלפלתי
בשניהם.
יש מצבים שזה יכול להיות מצאים ויש כאלה שלא. תלוי באופי.
יש מבוגרים שמתנהגים כמו ילדים קטנים - ויש צעירים שבוגרים.
תלוי.
טפשי לפסול על זה.לדעתי.
בעיקר כשזה בגילאים צעירים. כשזה מבוגר זה הרבה יותר קשה.
מסכימה עם פלפלתי.יונה
נס. ; ;פלפלתי
הזוגות הכי טובים שפגשתי- האישה מבוגרת מהבעלאנונימי (פותח)
מהכרות אישית קרובה מאוד...
לדעתי זה ממש לא שיקול. במיוחד בגיל צעיר, שאז אין סכנה שהשעון הביולוגי של הבחורה יגמר מוקדם מדי...- עד גיל 30 בערך- לדעתי-אין לזה חשיבות אם יש התאמה בין בני הזוג.

קחו בחשבון גם שהנשים מאריכות ימים יותר מהגברים, אז ככל שפער הגילאים לטובת הגבר גדול- זה בעצם יותר שנים להיות לבד בסוף...
סתם....
היא הצעירה שבעסק , כל החיים לפניה+2אנונימי (פותח)
הוא גם בא עם ילדים. הם מדהימים יחד , אבל לו יש שיער לבן,והיא בת 24. יש 14 שנה פער בינהם,למרות שזה לא נראה , כשהם יחד.
אין פה אבא לילדה , פשוט חבר וחברה.
אבל זה פשוט לא נורמטיבי, ולכן מציק...
זה נראה לי יותר מדי.אנונימי (פותח)
פערי גילאים בפרק ביהודית פוגל
משום מה מקובל לחשוב שבפרק ב צריך להשלים גם עם פער גילאים גדול. יתכן שזה נובע מהעובדה שבפרק ב המבחר קטן הרבה יותר ובנושא הגיל קל יותר לוותר.לכאורה אם כל שאר הנתונים טובים ומשביעי רצון מאוד, ניתן להשלים עם פער גילאים. אבל יש כמובן לדעת שלכל דבר יש מחיר!! אולי צריך לשקול גם את זה כאשר שוקלים להתגרש, ואולי שיקול זה כמו עוד הרבה שיקולים הרי משקל ישפיעו על הזוג לעבוד על הזוגיות בפרק א במקום לוותר כ"כ הרבה בפרק ב....
לא בוכים על חלב שנשפך...אנונימי (פותח)
הם כבר הגיעו לפרק ב'-זה לא יועיל לנו להגיד להם לעבוד על פרק א' שלהם. השאלה האם זה נקרא ויתור,למרות שיש התאמה נפלאה?
גיל - פרק ביהודית פוגל
לא מדובר על זוג שכבר שם, אלא על זוגות שבדרך... מעל 6-8 שנים נחשב כויתור. מתוך היכרות עם אינספור זוגות בפרק ב כאשר הפער הוא יותר גדול מהנ"ל, יש קשיים למרות ההתאמה, חשובה גם התאמה בגיל, אדם הוא יצור דינמי, ובכל עשור הוא משתנה עם כל המשמעויות.ואז נוצרים קונפליקטים בהצבת מטרות, בילוי הזמן, השימוש בכסף, סבלנות לילדים קטנים ועוד.
ולכן את אומרת שזה לא טוב?אנונימי (פותח)
שזה מתכון בטוח לפרק ג'?
לאורות גבוהים - פער גילאיםיהודית פוגלאחרונה
זה ממש לא אמרתי. אמרתי רק שזה ויתור, וכמו בכל ויתור יהיו מחירים. צריך לצייר סיטואציה כמו: אם היא בת 24 יתכן שהפוקוס שלה לעשור הקרוב יהיה על קריירה, על יותר חופש, מימוש עצמי בעוד שהוא אולי כבר מפוקס על הבית, ורוצה אישה בבית. יתכן אולי שזו היתה הסיבה לגירושיו?? יתכן שעכשיו כאשר הוא מאוד מעוניין בה הוא יבטיח הכל, אבל יתקשה לקיים. הוא שאמרתי: לברר בדיוק רב מטרות, לפחות לעשור הקרוב,כמו כן אם לה חשוב לפתח את עצמה, עד כמה הוא מסוגל להיות שותף בגידול הילדים וניהול הבית. צריך לבדוק נכונות וגם מסוגלות. יש גברים שמאוד רוצים אבל פשוט לא טובים בזה, אין מסוגלות, הכל לוקח הרבה מאוד זמן, וגם הביצועים לא משהוא ואז כשהיא חוזרת בשעה מאוחרת עייפה ורצוצה ומקדם אותה בלאגן גדול, לא צריך דמיון כ"כ מפותח... לסיום חושבני שהם צריכים לבדוק את כל המערכת בדקדוק רב, ורצוי בעזרת איש מקצוע מנוסה שיודע לחפש ואולי למצוא את המוקשים החבויים. בהצלחה.
השקפותאנונימי (פותח)

שלום!

יש לי התלבטות קטנה:

התחלתי להיפגש עם בחור שחוזר בתשובה, ורואה את עצמו יותר בזרם החרדי מאשר הציוני דתי (אני מגדירה עצמי כציונית- דתית).  על אילו נקודות בנושא כדאי לדעתך לדבר לפני שמחליטים למסד את הקשר, בכדי למנוע חילוקי דעות בהמשך?

תודה רבה

להס - השקפותיהודית פוגלאחרונה
קודם כל שיהיה לכם בהצלחה, מרגש מאוד. תבררו מהי עמדת כל אחד מכם בנושאים: איפה יתחנכו הילדים, סגנון לבוש, סוגי הכשרים, מקום תפילה, טלויזיה, רדיו, איזה ספרים ועיתונים, אם הוא רוצה ללמוד - כמה זמן? פחות או יותר בסדר הזה. אני חושבת שדתית לאומית וחרדי יכולים למצוא בקלות את הנוסחה המתאימה לשניהם ולבנות בית נאמן בישראל. ללא קשר להנ"ל תנסו לברר מהו המישור הריגשי שכל אחד מכם חי בו, וכן מהי השקפתכם על, כן, על כ ס ף.
לציפור דרור, - אינטימיות ריגשיתיהודית פוגל
אינטימיות ריגשית היא מקסימליזציה של הקשר הזוגי. אינטימיות ריגשית מורכבת מכמה דברים: כמו אימון מוחלט, מין ידיעה ברורה שכאשר בן/בת זוגי פותחים את הפה, לא ייצא משם אף פעם משהוא רע, פוגע, מעליב נגדי. גם כאשר הפעולות שלי לא מובנות. אינטימיות ריגשית היא חוסר שיפוטיות, קבלה מוחלטת של בן/בת הזוג על מעלותיו ומגבלותיו, מתן מקום נרחב לרצונות בן הזוג, מתוך דאגה כנה לשלומו, חוסר תחרותיות, קבלת השונות וויתור על מאבקי הכוח, חתירה תמידית משותפת למטרות משותפות, ועוד ועוד. כמובן שכל אחת מהנקודות האמורות לעייל יכולה להיות נושא לשיעור שלם, אבל אלו הם רק ראשי פרקים. ניתן לזהות חיצונית זוג שזכו לאינטימיות ריגשית. יש להם מין הארת פנים תמידית ונפלאה זה כלפי זו, מין מסר של אושר על שזכיתי בך, שלווה ורוגע בולטים, תחושה של עבודת צוות טוב ומיומן ועוד. במקורות אנו מוצאים דוגמה נפלאה לאינטימיות ריגשית אצל ר עקיבא ורחל, כאשר אותו שכן התגרה בה, ושאל איפה בעלך כ"כ הרבה שנים? ותשובתה הנפלאה כל כך: מצידי הוא יכול לחזור וללמוד עוד 12 שנה... יש לציין אומנם שאת האינטימיות הריגשית הזו ר עקיבא בנה טרם צאתו לדרכו, באותה אמירה מפורסמת: כשיהיה לי כסף אקנה לך ירושלים של זהב, כלומר, צרכיך מבוטחים איתי לחלוטין, שכן יכול היה לאמר לה אם את רוצה תכשיטים, תחזרי מאיפה שבאת, כאן לא יהיו תכשיטים.... כלומר הבעה הדדית של אימון מוחלט בבן הזוג, ואימון מוחלט במקומי אצלו. משתתפי פורום יקרים, יקצר המצע, נמשיך בעז"ה.
נפלא ! תודה רבה .אנונימי (פותח)אחרונה
מסכים עם כל מילה.
תופעה חדשה שמתחילה לרוץאנונימי (פותח)

לאחרונה ראיתי שמתחילה תופעה (שלפחות רצה בישיבות) להחתים רווקים ורווקות (את הרווקות לא מחתימים בישיבות) על בקשה מהרבנים של הציבור שלנו שיצאו בקריאה שמי שמשדך זוג מקבל  מכל צד 2500 שקל. מסיבה פשוטה, שתופעת הרווקות בציבור שלנו מתחילה לתפוס תאוצה ורוצים לתת דרבון לזוגות הצעירים לשדך ותוך כדי לקבל 5000 שקל.

מה דעתכם? בעד? נגד?

אז מה, מעתיקים מהחרדים?!משה
מה זה קשור לחרדים?דובלה
אבל בלי קשר לזה, לא אהבתי בכלל את הרעיון. משתי סיבות:

א. זה הופך למשחק, מן תחרות, העיקר לסגור שידוך ולקבל את הכסף, לא משנה אם השידוך יהיה מוצלח או לא. כבר לא מחפשים את האדיאל, את הדאגה לחבר ולמצוא לו את מה שמתאים לו.

ב. זה קצת סחטנות לצד של החתן והכלה... הם יהיו חייבים לשלם את הכסף? איזה מין דבר זה? אני חושב בכלל שכל הרעיון של שידוך מצד חברים הוא שזה יהיה טבעי, לא שיחפשו בכוח כדי להרוויח את הכסף.
כי הסכום לקוח משם, השיטה משם, הכל משם.משה
מעניין, פעם ראשונה שאני שומע על זה.דובלה
זה הרי "שיטה חדשה", לא?!
אתם רוצים שידוך אבל לשלם זו סחטנות???אנונימי (פותח)
אם חבר מציע והסתדר אין ענין לדרוש תשלום
אבל אדם שיושב, מרים טלפונים משקיע מזמנו ומכספו כדי למצוא שידוך לא מגיע לא תשלום??
אם כך למה שיעשבה זאת??
קשקוש הלשם שמים הזה.

להציל חיים זה לא חסד?, אז מה לא נשלם לרופאים?? ולרפא טוב משלמים הרבה.
ועוד רבות הדוגמאות.

אתם רוצים שיציעו לכם ויתנו הצעות טובות ולא סתם כל יציעו כל אחד, אתם רוצים שישקיעו בכם הרווקים אבל לשלם כסף על ההשקעה נראה לכם סחטנות?????

ועוד צריך לשלם רק עם השידוך כן יוצא אל הפועל וכן מרימים חתונה, 2500 ש"ח לשלם הוצאות שידוך, זה הרבה??? כמה עולה צלם, תזמורת וכו'??
שהם רק אחראים לבדר אתכם בערב זה?, להם אתם מוכנים לשלם הרבה כסף, ולמי שבזכותו הגעתם עד הלום לא??

כן כן כולם שליחי ה' גם הנגן והצלם..

סדר עדיפיות בחים ....
יפה אמרת, וההבדל ברורדובלה
אדם שיושב, מרים טלפונים ומשקיע מזמנו ומכספו כדי למצוא שידוך - וודאי שמגיע לו תשלום. זה שדכנות במשרה מלאה, וזה עבודה ופרנסה שלו בדיוק כמו הרופא שיושב בקליניקה שלו.

אבל מדובר כאן על חבר שמציע. ולפי ההצעה הזו, אין יותר מצב כזה שחבר טוב מציע סתם וזה הולך ואיזה יופי, אלא מהיום הבחור מתחיל לפחד שחברים שלו ימצאו לו שידוך, בגלל מה שהוא יהיה חייב לשלם אחר כך. מדגיש - חייב. זה הרי הכלל.
וזה נראה לי כלל שגוי, כיון שממה נפשך: אם הוא מציע את זה כחבר טוב, אז אין כאן מקום "לחייב" תשלומים, המשודך לבד ירגיש כמה מגיע לחברו. ואם זה הופך לתחרות כזו מי יעשה יותר שידוכים החודש, בגלל שזה פשוט משתלם, אז יתחילו לזרוק שמות וללחוץ על שידוכים לא מוצלחים, בגלל שרוצים את 5000 השקלים, שכעת בעצם כבר לא מגיעים לשדכנים שכאלו.

וסתם שאלה, אני לא מבין בזה - 5000 שקל זה לא מחיר יקר מידי בשביל שידוך אחד? זה משכורת חודשית כמעט. כמה שדכנים לוקחים? אל תגידי לי ששדכנים במשרה מלאה מרוויחים 50,000 לחודש (וזה במקרה שהם סגרו רק 10 שידוכים החודש).
למה לחבר שמציע לא מגיע תשלום?אנונימי (פותח)
הוא לא טורח ומברר ומתקשר וחושב? ברור שהוא עושה את זה מאהבה, אבל לא יזיק להחזיר לו את הזמן והכסף שהוא השקיע, וגם לתגמל אותו, כן, כדי להמריץ אותו להציע עוד, ולהציע הצעות טובות.

וחוץ מזה, למה לחשוב שזה יגרום לאנשים להרגיש חייבים לצאת- להפך, אם עכשיו אתה יוצא עם כל בחורה שמציעים לך בגלל שאין לך הרבה אופציות, אם ישתנו הכללים,יהיו לך הרבה יותר הצעות, ותוכל לבחור לצאת עם הבחורה שהכי נשמעת לך. זה דווקא שיפור, לא?

עוד לא פגשתי בחור/בחורה שפוחדים לצאת כי אח"כ חייבים לשלם לתזמורת של החתונה. מה ההבדל? שזה (התזמורת) לא הכרחי לאושר שלך, וזה (השדכן) כן.
אני בעדאנונימי (פותח)
כדי לעשות שידוך אתה משקיע המון זמן כח ואפילו כסף (שיחות נפש בנייד...) וברוב הפעמים השידוך נכשל (לפעמים אפילו לפני שהבחורה ידעה,עוד בשלב הבירורים) אז זוג שהשתדך ומשלם בעצם מכסה בשביל עוד זוגות ויגרום לחברים לא להתייאש מלשדך
ובעניין הסכום-אולי זה סכום גבוה אבל זוגות מוציאים על פרחים או שמלת כלה הון תועפות אז הכרת טוב למי שהביא אותך לכל החתונה הזו היא חשובה לא פחות.
ולא נראה לי שאנשים ישדכו סתם כי כדי ששידוך יצליח צריך להשקיע מחשבה והתאמה-ומי שישדך רק בשביל כסף-בכל זאת ייאלץ להשקיע,לבדוק ולהתאים.
באילו ישיבות זה רץ? אני לא שמעתי על כך בכמה ישיבותאנונימי (פותח)
תופעה חדשה שמתחילה לרוץיהודית פוגל
יתכן שבכיוון חיובי מאוד 5000 שקל בשביל שיקום בית חדש בישראל ושני אנשים ימצאו אושר, נשמע סביר, י. פוגל
חבל לקחת את הכסף...אנונימי (פותח)
כדאי לעשות את זה לשם שמים ואני בטוח שבשמים תקבלו הרבה יותר שכר!!!
בשעתו אמרה לי הרבנית נריה שכסף של שידוכים זה כסףפועה
עבר עריכה על ידי פועה בתאריך י' אב תשס"ז 08:57
עבר עריכה על ידי פועה בתאריך י' אב תשס"ז 08:56

הכי כשר. הרבה יותר מכסף על הוראת תורה או מקצועות קודש. היא "הכריחה" אותנו לקבל תמורה יפה.

דרך אגב: כאשר יש לזוג בעיה של עקרות, תמיד שואלים אותם האם שלמו דמי שדכנות, לא פעם מגיעים אלינו זוגות עם כסף או מתנה ומתנצלים ששכחו לתת...ונראה לי שלא פעם זה סייע ונושעו.

מכאן שדמי שדכנות הם חשובים, והלוואי וזה ידחוף עוד אנשים לעיסוק במצווה החשובה הזו.

זה כסף כשר מאדאנונימי (פותח)
ונכון גם שזוג שאין להם ילדים שיבדקו אם שלמו למשדך כי הוא יכול להעלב ולהקפיד אם לא מודים לו או נותנים לו איזה שי צנוע. אבל כשזה מגיע לממדים של 2500 שקל מכל צד זה נראה לי מוגזם לדרוש. שלא תבינו לא נכון, אני לא נגד ואני חושב שזוג חייב לתת מתנה ולהודות למשדך אבל לא לדרוש ולחייב 5000 שקל!!!
שבת שלום.
במה את עובדת?? את מקבלת משכורת?? חבל ממש.אנונימי (פותח)
את יודעת גם למורים לא צריך לשלם בכלל, כי יש להם זכות לחנך את הדור הבא, איזו מצווה גדולה, בטח יש שכר גדול בשמיים.

אה וגם למשגיח כשרות, שמציל אותנו מאכילת טרפות, זה מצוה כ"כ חשוןבה, אז מה פתאום עוד לשלם??

הלו להתעורר, מי שרוצה שירות ושירות טוב, צריך לשלם .

למה נראה לכם שמישהו בכלל צריך לבזבז מזמנו ומכספו- על כל הטלפונים והבירורים אלה למענכם בחינם??

שוב חבר שמציע או חברה ללא מאמץ , נראה לכם מוגזם לשלם , אבל לפחות מתנה, כח הוא שליח מצוה.

דרך אגב גם למוהל משלמים, ולא נותנים את הכסף בברית עצמה כי אסור לו לקבל כסף על המצווה, ובכ"ז משלמים הרבה כסף למוהל.
על מקצועיות משלמים.
הוא אשר אמרתידובלה
כשמדובר במישהו שזה המקצוע שלו - אמת ויציב.

אבל מדובר כאן על חבר שמציע. אני בעד לתת לו איזה מתנה, אפילו אולי 500 שקל, וגם זה לא באופן כפוי. זה דבר שנעשה מאיליו בין חברים.
יש לדון את השדכנים לכף זכותאנונימי (פותח)
ולהניח שאין הם עושים זאת בשביל הכסף אלא זהו תמורה לגיטימית לשיחות טלפון ולכל הזמן היקר שהם משקיעים בגלל זה הם גם באים מישיבות מן הסתם הם יראי שמים ולא סתם ארחי פרחי
יש הצגה שנקראת "על ניסים ונישואין"אנונימי (פותח)
בסיום ההצגה בדיוק על זה מדברים המשתתפים. זו הצגה על רווקים שלא מוצאים כלה, והם מציגים באופן מאד חד את הבעיות של הסקטור הדתי-לאומי (אבל לא רק). הם אומרים באופן חד משמעי - אדם שרוצה שישדכו לו צריך להבין שבד"כ השדכנים כן עושים עבודה - טלפונים וכו', מוציאים מממונם, ובהחלט מגיע להם תשלום. לטענתם, דבר כזה יקפיץ את רצינות המשדכים, וידרבן אותם לשדך לחבר את החברה של האשה..
חבר'ה מה קורה???אנונימי (פותח)
אנחנו לא אומרים שלא צריך לתת מתנה למשדך ומי שזה המקצוע שלו חייבים לתת לו סכום הוגן מאוד לפי הדרישה של השדכן אבל סתם חבר שלי מהישיבה שיושב בארוחת ערב עם אשתו וחושבים חצי שעה את מי אפשר לשדך כל הכבוד לו, באמת!!! אבל אין שום הצגקה לדרוש 5000 שקל!!!
דמי שדכנותיהודית פוגל
למ.י.
הצעה נחמדה: לקחת דמי שדכנות כמקובל, ואח"כ לקנות לזוג מתנה מכובדת כמעט בכל הסכום, או קרוב לזה. אני נוהגת כך כאשר מצליח לי שידוך.... אבל לצערי אין לי כישורי שדכנות מי יודע מה, א נ י משוכנעת שזה מאוד מתאים וטוב, אבל הם חושבים אחרת...
לא נראה לי...מלמלה
נראה על פניו שהמטרה טובה ומעולה, וכן ירבו, אבל מכאן ועד כדי מחרה זה נראה לי מאוד אבל מאוד מוגזם, ב"ה כאשר אנשים חושבים לעשות חסד יעשו בכל מקרה ולא עבור הכסף. כן אני הבנתי אולי מורים גם יעשו גמ"ח! אבל לא! אם וכאשר פונים לשדכנים שידוע כי זה המקצוע בו עוסקים אזי ברור שיש לשלם, אך מכאן לחפש אנשים עבור בצע כסף...
בכל אופן אני לא רואה זאת בצורה טובה, זה קצת דוחה אותי התחושה שיש אנשים שעל הגב שלי מחפשים לעשות כסף.
לא נראה לכם?
קראתי את כל התגובות כאן, ובא לי להגיד לכולכםאנונימי (פותח)
שאם אתם רואים ככה את הדברים, אז קצת מגיע לכם.

אף אחד לא בא לסחוט אתכם, ולא לעשות ג'ובות על הגב שלכם. שדכנים מקצועיים שזו המטרה שלהם לקחים הרבה יותר מזה, כי זו הפרנסה שלהם.
פה מדובר בד"כ באנשים שעושים שידוכים כי אכפת להם, ולדעתי מגיע להם כל הכבוד אמיתי, ולא מן השפה ולחוץ, כי זה באמת עסק מעצבן. לחשוב, להתקשר, לחכות כי היא תפוסה, או שהוא בהפסקה, זה לוקח המון זמן וכח. אנשים עושים את זה כי הם צדיקים, אבל לדעתי צריך גם להכיר טובה ולשלם. אם אתה לא מוכן לשלם על משהו (כמו רוב המגיבים כאן) זה אומר שזה לא מספיק שווה לו עד כדי לשלם.

מלמלה:אני חושבת שאם משהו יחפש לך עבור בצע כסף, תרגישי בזה מיד, ואם לא תרגישי, ובעבור בצע כסף (אח, מילים מלוכלכות) ימצא את בחיר ליבך, גם אז זה יראה לך נורא כל כך?

ושוב לומר, שברור לי שרוב האנשים שעוסקים בזה עושים זאת בשביל החסד.
אבל יש הבדלדובלה
אמרתי בפירוש שצריך לשלם או לתת מתנה או בכל אופן אחר - למי שמצא לך את השידוך. זה ברור.

אבל אני לא מסכים עם הרעיון להפוך את זה לחוק, שחבר שמצא לי שידוך אני צריך לשלם לו סכום כזה, באופן של חוק. זה דבר שאני ירגיש בעצמי כמה מגיע לו על זה. ואם זה נעשה באופן כזה, באופן טבעי וחברי, אזי באמת השידוכים שנעשו ע"י חברים ישארו "בשביל החסד" וגם יהיו אמיתיים יותר.
אבל ברגע שזה הופך לחוק, שחבר שמשדך מקבל על זה סכום קצוב, הוא כבר ינסה לתקוע כל מיני הצעות סתם, כדי לזכות בסכום המיוחל... משא"כ כשהוא עושה את זה בגלל שהוא חבר שלי, והתמורה כבר תגיע אח"כ.
ואני לא רואה מעלה בכך שיהיו לי "הרבה הצעות", כשרובם נזרקו סתם, בשביל הסיכוי שהזורק יזכה בסכום...

אצל שדכן מקצועי זה שונה, כי הוא באמת יושב ומתעסק בזה, וזה הפרנסה שלו. ובנוגע אליו אני לא דואג שהוא "יזרוק סתם" הצעות, כי זה יפגע בשם שלו ובפרנסה שלו. זו העבודה שלו, למצוא שידוכים כמה שיותר מתאימים.
אבל סתם חבר שנוצרה לו פתאום הזדמנות לרווח נקי שלא מן המניין, מה יש לו להפסיד להתחיל לזרוק הצעות? ולסבך אותי עם אין-סוף יציאות בלי תכלית? לדעתי זה הורס את כל העניין.

ושוב, לא עלה על דעתי בכול אופן לא לשלם לאחר מעשה לחבר טוב שנתן שידוך מוצלח, אני רק מדבר על המצב שזה נהיה "מחיר", נהיה "חוק". זה הורס הכול.
כן, זה צריך להיות קבוע.אנונימי (פותח)
קודם כל, לא נעים, הטבע האנושי נוטה להעריך פחות מדי את "מה שמגיע לו" (לשדכן). ואיך תעריך כמה מגיע לו על זה? כמה אחוזים מהדרישות המוקדמות התקיימו? זה לא מעשי.
ולגבי האמיתיות- שידוך הוא אמיתי ביותר גם אם נעשה ע"י החבר הטוב ביותר, וגם אם נעשה ע"י מכר רחוק שבמקרה היתה לו הברקה, כך שלא נראה לי שהתשלום יפגע בזה.

לגבי "תקיעת הצעות" שממנה אתה כל כך חושש: בציבור החרדי, שם נוסתה ההצעה הזו (בהצלחה...) מי שתוקע הצעות, אף אחד לא מקשיב לו. גם אתה יכול לברר על ההצעה, ולראות האם זה שייך לך או לא, ובסופו של דבר, רק מי שיציע ברצינות, ישמעו ממנו הצעות. אני שמחה לשמוע שאין לך בעיה של מחסור בהצעות, אבל לרבים ורבות מרווקי ציבורינו יש בעיה רצינית מאוד בתחום, ואם תשלום יעזור כדי לפתור את הבעיה הזו, זה ממש שווה כל שקל.

בקיצור: בירורים יפתרו את הבעיה של הצעות שלא קשורות, וחוץ מזה- אינני רואה שום חיסרון.
נראה לכם שכסף זוהי התשובה?מלמלה
אני בעד שהשדכן/נית ישלמו לזוג לא ?אנונימי (פותח)
לא הכל צריך לקנות בכסףאנונימי (פותח)
יש לצאת כנגד תופעת השדכנות החרדית ואופן שבו מחוייבת משפחת הכלה "למכור" את בנותיה בהתאם לשוויו של הבחור. שידוכם ניתן לעשות גם ללא תמורה כספית, ונראה שככולם, אבל כולם רוצים שהאחרים יעמדו תחת החופה, גם ללא תמורה כספית. והקב"ה ישלם שכרם של העוסקים בצרכי ציבור
דור שני לשדכנים-לשם שמיםאנונימי (פותח)
גדלתי בבית שעוסקים בשידוכים כהובי וגם מאוד הצליחו. אני עשיתי כנשואה כבר 3 שידוכים (נשואה כ שנתיים). אבל אים אני צריכה לדאוג לפרנסתנו אני תמיד דוחקת את הטיפול בשידוכים לסוף המטלות ואז שוב נדחה.(באחד השידוכים ביקשנו כלי בשווי 100 ש"ח,וקיבלנו ספר!!! בלי בושה אז ברור שמקרה כזה דוחק את הכוח והזמן יותר ויותר.
שדכנית כצוות ממוסד לימודים.אנונימי (פותח)
באחת האולפנות החזיקו בשכר שדכנית שעבדה יום יום בנושא ומאוד מאוד הצליחה אולי כדאי לאמץ זאת.
אנחנו זוג ששידכנו הרבה מאוד (מעל 20)[אנונימי (פותח)
1000$ מכל צד זה מתחיל להיות שוהאנונימי (פותח)
אנחנו זוג שהיינו שליחים להרבה מאוד (מעל 20 זוגות)
והפסקנו - שאישתי התחילה הינו זוג צעיר ששידך את החברים - עם הזמן יצא שמה של אישתי למרחוק והינו מקבלים 30 פניות ליום לערך-היו אנשים שניסו לדבר איתנו חצי שנה ולא הצליחו
היינו שולחים טפסים ואנשים היו מגיעים לראיונות.
הבית ב"ה גדל וקרסנו, פתאום זה או לסדר את הבית או לשדך, לצאת עם הילדים או לשדך.
אז לוקחים עוזרת שתעשה כלים - ובזמן הזה עושים שידוכים
החשבונות טלפון מגיעים ל2000 ש"ח לחודשיים שחלק נכבד קשור לשידוכים
ואז דברנו עם הראש ישיבה שלנו והוא קבע תעריף שכל אחד שמצליח ישלם לנו, התעריף גדל במשך הזמן
אבל אנחנו פרשנו מהתחום - מכמה סיבות אחת מהם שהיו שני זוגות שלא שילמו את המגיע ואחרי כל ההשקעה האין סופית זה מתסכל

באופן כללי שדכן מעולה עושה 4-5 שידוכים בשנה (בררנו אצל כמה מהתחום) בערך על כל כמה עשרות שידוכים יוצאת חתונה אחת -
כלכלית פחות מ1000$ מכל צד זה לא כלכלי למי שעובד בזה.
מי שמתחתן משלם גם על כל ההשקעה שלא קשורה אליו.

ולגבי החברים כן לשלם להם והרבה - חבר שיקבל במכה סכום מאוד משמעותי שה ידרבן אותו בצורה בילתי רגילה להמשיך עם הרבה כח וחיות
אשמח מאוד לתגובות
לתגובות ibane@walla.com


זה הופך את העסק הזהפלפלתי
למסחר בנשמות. (סליחה על הבוטות).
זה מתחיל במקרה הטוב בלנסות לחשוב באמת, ורק כשחושבים באמת- יכולות להגיע תוצאות אמיתיות. כשהופכים את זה לעסק מכניס זה נראה רע, זה מרגיש רע - ורחמנות על החבר'ה שעוברים תחת "שרביטם" של אלו שיקבלו כסף. כי הדולר יעמוד מול עיניהם ולא עזרה וחסד אמיתי, גם לא סתם מחשבה לעזור לחבר שמולך.
הדבר הבסיסי ביותר שצריך זה שהחבר'ה הנשואים יתחילו לחשוב על מי שסביבם - או שיתחילו להוריד קצת את חומות ההפרדה המטורפות.
אחד מהשניים. אי אפשר לרקוד על כל החתונות.
שימו לב- הנשואים בעד והרווקים נגד.אנונימי (פותח)
אולי דברים שרואים מכאן (בנישואין) לא רואים משם?

ואני חוזרת על מה שכתבתי קודם- אם אדם יציע לך רק בשביל הכסף- אתה תרגיש בזה והוא והצעותיו "ישרפו".
ואם מישהו, בשביל הכסף, ימצא את בחיר לבך- זה לא כדאי לדעתך?
השאלה כמה שריפות נצטרך לעבור בדרך.פלפלתי
ויש לי הרגשה שהרבה.
ל"ג בעומר יהיה לנו כאן.
וזה לא פחות חמור מלהשאר רווק.
צלקות נפשיות, שמעתם על זה?
יש משהו בדברייך.אנונימי (פותח)
ועדיין אני מאמינה שמרובה הטוב שיצא מזה על הרע.




לא כל כך מסכיםאנונימי (פותח)אחרונה
אני רווק וחושב שאם ישנו שידוך מוצלח
מה שאתה מחפש וכו' וכו'
אז אין סיבה לא לתת תמריץ או הכרת תודה
למי שהכיר ביניכם
ותקראו לזה איך שאתם רוצים אפילו דמי שדכנות
לצאת עם בחור חילוניאנונימי (פותח)

רציתי להתיעץ עם משתתפי הפורום (וכן אני חדשה פה) תודה מראש!

 אז ככה קוראים לי יעל ואני בת 20 (סטודנטית לר. בעיסוק) ורציתי לקבל את עצתכם בעניין מאוד חשוב מאחר ואני לא יכולה להתיייעץ עם הקרובים אלי ( לא סיפרתי להם מחשש שיפגעו הם לא יעלו על הדעת כזה דבר!) . פגשתי בחור מקסים באוניברסיטה והוא בן 24 סטודנט לכלכלה בתחילה עבדנו יחד ומצידי לא יחסתי לו שום חשיבות אך לאט לאט התידדנו והפכנו לחברים ממש קרובים (לא זוג, ידידים!) ואני חיבת לציין שהוא בחור בוגר אחראי ואני ממש אוהבת את האופי שלו לאחרונה הוא ביקש ממני להדק את הקשר ולשקול לצאת  יחד. והבעיה הגדולה היא שהוא חילוני ואני בחורה דתייה שמעונינת לבנות בית של תורה ואני ממש ממש מתלבטת בגלל שאני לא מוכנה לצאת עם חילוני אך אני ממש מחבבת אותו והוא חבר ממש טוב שלי ואני לא רוצה להפסיד אותו ואני לא רוצה משהו אחר. יצאתי כבר עם כמה ועם אף אחד לא הצלחתי להיות ככה ממש חברה (אני חושבת שצריכים להיות ממש חברים קודם!)ואני כן מרגישה קרובה אליו יותר מאנשים אחרים הוא טוען שכמו שהוא מכבד אותי ואת דעותיו אני צריכה לכבד אותו נסיתי להסביר לו שזה ממש לא פשוט והוא לא מוכן לשמוע על לחזור בתשובה וטוען שלא רוצה לחיות בשקר ואם כן זה צריך להיות אמיתי ממנו ולא מאילוצים חיצוניים מה לעשות????    

העניין מאד מורכבאנונימי (פותח)
יעל יקרה- גם אני חדשה בפורום ואני בת 27- בה' מדריכת כלות- אולי דבר שיוכל לתרום לנושא-
קודם כל דעי לך שמבחינת התורה אין שום איסור לשאת חילוני- הרי כולנו יהודים ורוצים להמשיך את עמ"י יחד!
אך- חשוב מאד לדעת 2 דברים- א. איך מגיעים לחיי נישואין?- מתוך אהבה אמיתית או מתוך התאהבות?
ב. עלינו לדעת מה מטרת הנישואין ומה הם צופנים בחובם.
אהבה- דבר הנבנה מתוך נתינה, רצון לעשות טוב לאחר, ראיה משותפת של אותה דרך, אותם אידאלים, שאיפות ורצונות- חס ושלום לא אותו אופי!!- אהבה פירושה להקים יחד חלום משותף- יכול להיות ישוב, ילדים וכו'.
חיי נישואין מורכבים מגבר ואשה יחד שכל אחד מהם שונה שמים וארץ מחברו!!!! מלבד זאת שהחשיבה שונה, ראית המציאות שונה, קבלה רגשית שונה וכו'- מנסה הזוג לצמצם במקסימום פערים נוספים- מספיקה התמודדות זו! ולכן ישנם הרבה זוגות נשואים עם הבדלים תרבותיים ואפילו קיצוניים- זה לא חוסך להם ויכוחים ומריבות- מבטיחה לך. לכן חשבי טוב טוב האם הבדל כזה משמעותי לא יגרום לכם כ"כ הרבה מריבות? האם לא כל פעם תצטערי שאין תורה בביתך, שאין מי שישב וילמד איתך אחת לשבוע מספראהוב עליכם, שאין דעתו בחינוך הילדים כמו שחלמת תמיד, אנני אומרת חס ושלום שלא! יש לי חברה שנישאה לחילוני והדבר מובן אך עליך לחשוב היטב לפני צעד שכזה- הדבר לא פשוט בכלל! אם חששך הוא שלא תמצאי בחור שיפתח איתך כך- אל תחששי לזאת!! עודך צעירה ב"ה ובעז"ה יגיע גם זה- החליטי לעצמך על אילו נקודות אינך מוכנה להתפשר- אשמח לקבל תגובתך.
מצטרףדובלה
בדרך כלל הדבר החשוב בבית - או עכ"פ אחד הדברים החשובים ביותר - הוא האדיאלים המשותפים, יותר מן האופי המשותף.

חוץ מעצם העניין, שתפקידינו להביא ולחנך דור ישרים, ילדים שילכו בדרך התורה. וזה יהיה מאוד קשה לחנך אותם בדרך שלך, כשבעלך חושב אחרת, ונותן להם דוגמא אישית שונה לחלוטין..!!
וזה ימשיך בוויכוחים לאיזה בי"ס לשלוח אותם, איזה סרטים להראות להם וכו' וכו'.

וכל זה בנוסף לויכוחים האין-סופיים בנוגע לדרך החיים האישית שלך. מה שיגרום לך אולי לנסות "להתפשר" פה-ושם, דבר שכמובן לא רצוי.

בקיצור, אני סבור שאת תמצאי עוד אנשים מתאימים. לא צריך להינעל על מישהו שלפי ההגיון לאו דווקא שהחיים ילכו יפה... כנ"ל, התאהבות זה לא מה שעושה את חיי הנישואין. תחשבי על זה.
"התמעטות הדורות"אם הבנים12
א. בתורה נאמר באיסור לא תתחתן בם שהטעם "כי יסיר את בנך מאחרי ועבדו אלוהים אחרים" ופסק הרב נבנצל (רב העיר העתיקה) כי באיסור זה נכללים היום אף החילונים.

ב. מדברייך נראה כי אינך יודעת כלל וכלל מהו בית של תורה. במקרה הטוב הינך רוצה בית דתי. ובכן דעי לך כי במקרה ותחליטו להתחתן אף זה לא יהיה לך ואתן דוג' שתוכלי לשאול את חברך כבר עכשיו: האם הינו מודע כי בחיי בדתיים ישנו דבר הנקרא "נידה" והדבר אומר כי בחלק מהזמן הינכם אסורים (ע"פ רוב כשבועיים מתוך חודש) ובזמן זה אף אסור לו להושיט לך דבר מיד ליד (שלא נדבר על לגעת בך וכו').

ג. אי אפשר לצאת עם בחור אחר כאשר ברקע חברך החילוני נמצא ברקע כל עוד הוא שם אף פעם לא תמצאי את מבוקשך כיוון שתחפשי אותו בבחור שתצאי איתו.

ד. אחזור על הדברים שנאמרו פה כבר כנראה שאינך מודעת כלל מהם חיי נשואים והבעיות שיצוצו לכם הינם אין ספור לדוג' חינוך הילדים (איך יראו אבא שעושה קידוש או הולך לביכ"נ) שמירת שבת וכו'
לצאת עם בחור חילונייהודית פוגל
שלום לך, מכתבך ממש נוגע ללב. אבל לצערי אני חייבת לאמר לך שעלייך לשקול היטב היטב את ההשלכות הקשות של קשר כזה.לכל זוג נכונה עבודה רבה בקשר הזוגי. על ידי יצירת קשר עם אדם אשר תפישת החיים שלו כל כך שונה משלך את בעצם מגדילה לעצמך את כמות העבודה שיהיה עליכם להשקיע בקשר עד לרמה בלתי אפשרית. ואני לוקחת כאן סמכות מקצועית מליאה.
מעבודה עם זוגות כאלו - גם לאחר שנות נישואין רבות, אני רואה מפח נפש, קשיים עצומים, השלכות קשות על הילדים ועוד.
לאחרונה השתתפתי בכנס מקצועי חשוב, אחד הנואמים היה פרופסור מכובד, גוי,נושא ההרצאה שלו היה: בחירת בן זוג. ההמלצה החד משמעית שלו היתה: ל ב ד ו ק !!! רקע, השקפת חיים, מטרות,אידיאות ועוד רשימה ארוכה על מנת ליצור מקדמי הגנה רבים ככל האפשר כדי להקטין חיכוכים וויכוחים. יש לך מושג למה את נכנסת, כאשר כל הקדוש והיקר לך בעיניו חסר משמעות במקרה הטוב?
זכותו של כל אדם לחיות לפי השקפת עולמו, וקשה עד בלתי אפשרי לכפות או אפילו רק לרצות את בן הזוג כאשר השקפת העולם מנוגדת.וכבר אמר מי שאמר: יכולים דג וציפור להתאהב, אבל איפה יקבעו את דירתם?
כל טוב, חיזקי ואימצי,
יהודית פוגל
לא כדאיאם הבנים12
באמת יש בחורים דתיים מקסימים, ברור שלכתחילה גם את מעדיפה בחור דתי. בעזרת ד' תמצאי בקרוב את הבחור האמיתי.
לפי דעתי-את צריכה לתת לזה צ'אנססירת עץ
גם אני נמצאת בקשר עם חילונים ואני חייבת לציין שזה לא השפיע עלי כהוא זה מבחינת הדת,אלא רק נתן לי פרספקטיבה על העולם האמיתי(החילוני) והוציא אותי מהבועה שבה הייתי שרויה. אל להן לבנות דתיות להסתגר בעולם פרטי משלהן,בו מוצב שלט "אין כניסה לחילונים" רק מפני שהם חילונים ולא משנה מה טיבם מבחינה אנושית.
ואיך זה הולך:
קודם הבנות לומדות באולפנא-לבנות
אח"כ הן עושות שירות לאומי-שוב,עם בנות
ואז הן עוברות למדרשה-של בנות
ולמכללה-של בנות
ואז הן מכירות מישהו דרך שידוך,והוא בעצם הגבר הראשון שבו הן נתקלות במשך חייהן,והן לא יודעות בדיוק איך להתנהל איתו כי מימיהן הן לא דיברו עם בחורים...
מה זה קשור בכלל?דובלה
לא מדובר על להכיר חילוניים. גם אני מכיר חילונים. אבל נישואין זה משהו אחר לגמרי. אחד מהם יצטרך להתפשר, וזה עלול להיות היא. אחרת החיים יהיו סיוט, ויהיה ויכוח על כל צעד ושעל, וחוסר הבנה, והוא יזלזל במה שיקר לה והיא תעיר לו על הטלויזיה בשבת, וטוב אף פעם לא יצא מזה.

להכיר זה משהו אחר, וגם זה לא צריך שבחורה דתיה תכיר בחורים חילוניים. אם זה מצד שיהיה "פרספקטיבה" רחבה יותר על העולם, שמשום-מה את קוראת לעולם החילוני "העולם האמיתי", אז אפשר להיות בקשר עם בחורות, בנות מינה.

בקיצור, אני לא חושב שהייתי צריך לומר את כל זה. זה מיותר, וטיפשי. זה ברור מאיליו. אם ההשקפה שלך היא שהעולם החילוני הוא האמיתי, וצריך להכיר אותו ולהתקרב אליו, ומשום מה דווקא עם בן - מה שכמובן לא ישאר רק בידידות סתמית, אם זו ההשקפה שלך אז קשה להתקרות בכינוי "אני בחורה דתית". חבל.
את מתייחסת כאן לזרם קטן מאודשובל אור
את עשית כאן הכללה, שזה דבר שכדאי מאוד לרחוק ממנו.

ועכשיו כדי לשבור לך את המיתוס, יש גם בנות ש:
לומדות באולפנא, עושות שרות-לאומי, לומדות במדרשה, הן מרגישות שהן מספיק חזקות כדי לבוא אל העולם עם מה שהן התמלאו, ועכשיו הגיע הזמן לצאת מהבועה.
ויש גם בנות ש:
לומדות באולפנא, בין לבין משתתפות בב"ע, מתיידדות עם המד"ש, הולכות לש"ל, מתחתנות עם המד"ש וממשיכות בחיים.
ויש גם בנות שלומדות בתיכון דתי, ממשיכות לש"ל, אח"כ לימודים באוניברסיטה וכו'.
(מה שציינתי כאן לא בהכרח בא ביחד, אבל בהחלט יש את כלמיני שילובים כהנ"ל בציבור הדתי לאומי)

ועוד משהו קטן- תהיי רגע כנה עם עצמך ותחשבי, באמת הקשר שלך עם החילונים לא השפיע עלייך כהוא זה מבחינת הדת?
התגובה מיועדת לסירת עץשובל אור
ולא לשירשור הכולל.
מהי פרספקטיבה נכונה?? מי קבע אותה בכלל??אנונימי (פותח)
מצטרפת ומחזקת את דברי קודמי על סירת עץ ורוצה להוסיף ש:א. מי שאין לו פרספקטיבה על העולם אז הוא כלום??מי אמר לך מהי פרספקטיבה נכונה? אולי מי שכל היום יושב ולומד תורה ויודע דרך הגמרא- דקדוק, ביולוגיה, פיזיקה ומטמטיקה??? ב. דווקא הבנות שכל חייהן גדלו עם בנים וראו ודברו ונפתחו- יהיה להן קשה לבנות קשר יציב ובריא עם בן זוגן ואלו שזה להן הבן הראשון ואפילו המאה אך רק למטרת שידוך- הקשר שלהם בריא, איתן וחזק, הרבה יותר עמוק כיוון שהם פונים אחד לשני כאל בני אדם הרוצים לבנות ולקדם יחד משהו ואילו אלה הנפגשים לפני כן סתם כחברים- הם עסוקים הרבה בלהרשים אחד את השני וכך קשה אח"כ למצא גבר שהקשר עימו יהיה ברמה גבטהה. ב-ד-ו-ק!!! מקרוב ראיתי את הדברים!!!
קשר בריא זה רק למטרת נישואים?!סירת עץ
ונגיד שנפסח על הנקודה המגוכחת הזאת,האדם האנושי ככל בעלי החיים חי בקבוצה,בלהקה,זאת אומרת שהחברה סובבת אותו,חברה שמורכבת משני מינים,וכל קשר שלו עם הפרט בחברה יכול להתבטא כקשר עמוק ברמה גבוהה,או חלילה,כקשר יותר חלש ולא מחייב.

גם להורים שלכם יש חברים,נשואים או רווקים,שאותם הם הכירו מפני שהחיים הובילו אותם אליהם,כלום תגידו שהקשר הוא רדוד?
כן ולאדובלה
החברה בנויה כל אחד מבני מינו. החברים שלי כולם בנים, והחברים של אישתי יהיו כולן בנות. קשר אמיתי בריא בין בן ובת הוא רק קשר הנישואין.
סתם ידיד וידידה, אם זה קשר סתמי, ניחא. אבל קשר עמוק של אשה אחת עם יותר משני גברים, מביא, הביא ויביא לאסונות ולפירוק טוטאלי של המון משפחות. וכן בצד השני.

ומה שאמרה יעל גם כן נכון בתכלית, והוא לקוח מהמציאות שלנו כאן בעולם ולא מספרי הרומן. קשר חברי בין בנים לבנות מורכב בחלקו הגדול ואולי העיקרי מנסיון להרשים אחד את השני, במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב, כל אחד מהם לא מעניין אותו בכלל מהאישיות של השני אלא מהגוף שלו... זה לא קשר בריא, בכלל לא. משא"כ קשר למטרת נישואין, כשהדגש בו הוא על החיים שיבנו יחד ועל הבית והילדים, זה קשר אמיתי ותכני.
כנ"ל שוב, האדם האנושי אכן חי בקבוצה ולהקה, אבל של בני מינו.

וכל זה לא קשור בכלל לרעיון המגוחך שדתיה תנשא לחילוני, רק בשביל צורך מפוקפק מאוד ב"פרספקטיבה נוספת" על העולם (שאת קוראת לו משום מה "האמיתי"). חיים כאלו, כפי שכבר אמרתי, מיועדים להיות מלאים בוויכוחים מרים, בעלבונות הדדיים, באי-אמון ואי-הבנה אחד את עולמו של השני. זה לא קשר בריא, לא חיים בריאים ולא בית בריא.

פרספקטיבה אפשר לקבל גם משיחה עם ידידים בני-מינך, מקריאת ספרים ומעוד דרכים. אם-כי אני לא ממליץ עליהם בחום. אני לא מבין מי צריך בכלל את ה"פרסקטיבה" הזו, ובוודאי לא מבין למה צריך להקריב עבורה את חיי הנישואין.
יתכן וישנם קשרים בריאים אך לא עמוקים ולא נפשיים!!אנונימי (פותח)
אני מצטרפת לכל מלה של דובלה ורוצה רק להוסיף לסירת עץ כי ישנם סוגי קשרים בעולם- קשר נפשי ובריא הוא בנישואין. כמו כן יש סביבי הרבה גברים העובדים עימי- הקשר הוא טכני וענייני ולא נפשי בכלל!!! גם באוניברסיטה כשלמדתי- נעזרתי בסטודנטים ועזרתי ושאלתי וכו' אך לא מעבר לזה- בילויים, שיחות מעמיקות ושיחות נפש וכו'-לא. והכי הכי חשוב נכון מה שאמר דובלה- כדי להכיר עולם ועוד חברים ואנשים לא מקריבים את הזוגיות למענם!!! כי זה החיים שלך! של בעלך!!! וחשוב מאד- של ילדיך בעז"ה!!!
מה הקשר? זה לא מה שאמרתי!סירת עץ
לא אמרתי שצריך להינשא לחילוני רק בשביל "לעשות דווקא",אמרתי שאישה או גבר לא צריכים לצמצם את עולמם לכדי ציבור אחד ויחיד.
אם החיים יגלגלו אותי לחילוני,אני לא אומר "הוא חילוני,כך שזה בטח לא יחזיק מעמד ולא שווה לי לנסות"....אלא אני אבחן את זה מקרוב ואני אחליט אם זה מתאים לי או לא. באותה מידה אני אנהג עם בחור דתי,זה שהוא דתי לא אומר שהוא מתאים לי.

ולגבי החילונים,יש בניהם אנשים יותר טובים מכמה מהציבור שלנו,ואם ננדה אותם מהחיים שלנו-לנצח הם יישארו חילונים.אז עד לאן הצביעות שלכם הגיעה?! מצד אחד,אתם מתנדבים ב"ראש יהודי" כדי "לקרב רחוקים" אבל אתם בעצמכם סולדים מהם,ואף אחד לא רוצה לקיים איתם כל קשר! זה כאילו אתם אומרים לאותו חילוני תועה,"תחזור בתשובה,רק עד אז,פשוט תתרחק ממני"! איפה הקירוב של אותם אנשים אליכם? האם אלו סתם ססמאות?!

תחשבו על זה...
סליחה, אבל מתגובתך נראה שלא הבנתאנונימי (פותח)
מהו אורח חיים דתי באמת. זה לא קטע של כמה פולחנים טכניים, שכל אחד מבני הזוג נוקט בשיטה של "חיה ותן לחיות", זה המנוע והסיבה לחיים, לבחירות הרבות שהאדם והזוג צריכים לעמוד בהן, ולכן- זה פשוט לא שייך לקרב לבבות ע"י ויתור על כל העקרונות שלך.

לא מתחתנים רק עם האופי של האדם. מתחתנים גם עם השקפת עולמו, האידאלים שלו והמשפחה שלו. אי אפשר להפריד.
את מוכנה להקריב את חייך ועקרונותייך כדי "לקרב" (לטעמך) אדם חילוני? זה גם ממש לא קשור לסלידה ממנו, זה פשוט ההבנה שלצערינו יש בינינו הרבה מפרידים, ועד שהוא לא יעבור אותם, אין לנו, כאנשים דתיים שרוצים לחיות חיים שלמים, כמעט שום אפשרות לחיות אתם חיי נישואין תקינים.
וכנראה שאת צריכה משקפיים כי לא קראת היטב!זהבית
לא כתבתי ש"צריכים" להתחתן עם חילונים כדי לקרב אותם,אלא אמרתי שלא צריכים לשלול את זה על הסף.
ותסלחי לי שאני אומרת לך,לכם,אבל מאיפה יש לכם את הבינה לתכנן את החיים שלכם בדרך אסטרטגית? לומר,"אני אתחתן עם כזה וכזה",או "אני אחיה לפי אידיאלים כאלה וכאלה"...?
הרי בכל רגע החיים שלכם,וקו מחשבתכם עלול להשתנות,זה לא בידיים שלנו,ולכן אתם לא יכולים להחליט באופן סופי מטעל הכיוון שבו אתם הולכים. שוב,כמו שכתבתי אינספור פעמים,החיים הם בלתי צפויים ובשל זה,אל לכם להסתגר בתוך עצמכם,ולקבל החלטות עתידיות והרמטיות שלא ניתנות לשינוי.....
אבל מה הקשר, רבונו של עולם??דובלה
תאמיני לי שאני ממש לא "סולד" מ'חילונים', זה יהיה שקר גמור לומר שאני לא שומר איתם על קשר, לא אמרתי לאף אחד "תתרחק ממני", לא הסתגרתי בתוך עצמי, ולא "תכננתי את החיים שלי בדרך אסטרטגית" (לא הבנתי מה הקשר). ואני גם הזכרתי בכמה מקומות כאן בפורומים שיש אנשים שאינם חובשי כיפה שהם הרבה יותר טובים מאנשים שנחשבים בעיני עצמם לדתיים.
אל דאגה, אני נקי מחשד מכל האמור לעיל.
 
אבל יש הבדל גדול בין לשמור איתם על קשר / לקרב אותם / להכיר אותם ואפילו להעריך חלק מהם, לבין להתחתן איתם. ולא בגלל שיש לי משהו נגדם.
 
אני רק מבקש ממך שוב לחשוב רגע: איך יראו חיים משותפים של בני זוג, שהשקפות העולם שלהם כל כך רחוקות זו מזו, ובעיקר בנוגע למעשה: איך תגיב אישה דתיה כשבעלה ידליק את הטלוויזיה/מיקרוגל בשבת, יאכל בבית דברים לא בדיוק כשרים, ויחנך את הילדים שלך בדרך הפוכה מהשקפתך, יזלזל וילעג לעקשנות שלה לא לקפוץ לאיזה ערב בפאב ויתעצבן כשלא תסכים להצטרף אליו לנסיעה לחוף בשבת בצהריים,
ומאידך איך הבעל יגיב לכל ה"שגעונות" (ח"ו) של אישתו בתור דתיה.
 
גבירתי, חיים כאלו לא בדיוק יראו נחמד. שוב - לא אמרתי להתרחק מהם, בוודאי שלא לסלוד מהם.
אבל בבית שלך, בחינוך של הילדים שלך, בשולחן השבת שלך, חייב להיות קו אחד בבית. אחרת יהיה מריבות מבוקר עד ערב, ומישהו תמיד יאלץ להתפשר בענייני הדת, וזה עלול להיות האישה הדתיה. וזה בוודאי לא דבר רצוי. זה לא נקרא "פרספקטיבה" על העולם.
 
ובאמת, קצת פורפורציה, לא להתחתן עם בנאדם שהשקפת החיים שלו מנוגדת לשלי, זה עדיין רחוק מאוד מההתבטאויות שלך - "להסתגר בתוך עצמכם, לקבל החלטות הרמטיות... ולתכנן את החיים בדרך אסטרטגית".
"אני אחיה לפי אדיאלים כאלה וכאלה", זה קו בסיסי שצריך להיות לכל אדם. אדם שלא יודע לפי איזה אדיאלים הוא חי, הוא בבעיה גדולה ורצינית מאוד מאוד. זה לא "פתיחות", זה חוסר אופי וחוסר דעת. כל אדם צריך להחליט עם איזה אדיאלים הוא חי, ובהתאם אליהם לבנות את הבית שלו.
והדברים פשוטים וברורים.
זה לא סתם להכיר או לעבוד, זה להקים ביתמשה
ופה אני מסכים עם הכותב שמעליי.
אני בהחלט לא מתכננת שינוי בקווי המחשבה שליאנונימי (פותח)אחרונה
איזו מין אמירה זו?
את רוצה לומר שהדברים שבהם את מאמינה נכונים רק ברגע זה ועד שלא יתחשק לך לחשוב אחרת?
זה בהחלט בידים שלנו! מי אומר לך מה לחשוב? במה להאמין? רק את, נכון? אז למה שזה ישתנה פתאום? אולי מה שאת מאמינה בו עכשיו לא מספיק ברור לך, ולכן הגיוני בעינייך שאמונותייך עתידות להשתנות.
אז זהו, שלא.
אני מתחתנת עם אידאלים ברורים, שמן הסתם עוד יתפתחו ויעמיקו- אבל הכיוון שלהם בהחלט ברור, ולכן לא שייך לערב בהם אדם שקווי היסוד שלו מנוגדים לשלי.

זו כנראה הבעיה עם המשקפיים, אבל לא הבנתי מה הקשר בין לא להתחתן איתם ובין להסתגר בתוך עצמינו. ואם נשמע מדברי שאני נגד לעבוד/ לדבר עם חילונים, אז הריני להבהיר את עמדתי.
התכנית שלי ברדיו-אינטרנט בימי שני ורביעייהודית פוגל

משתתפי פורום יקרים,

כידוע לכם, מזה כמה שנים אני משדרת ברדיו -אינטרנט פעמיים בשבוע תכנית בעיניני זוגיות, הורות ומשפחה.

התכנית משודרת בימי שני ורביעי בין השעות 12 ל-1 בצהרים. לאחרונה קיבלתי מספר פניות ממאזינים האומרים השתדלי להכניס בכל תכנית כ-10 תשובות, מכיון שהשאלות והתשובות מאוד מענינות, אבל לפעמים את מאוד מאריכה, ומספיקה רק 4-5 תשובות. כלומר, האמירה היא לא נורא אם הכמות תבוא קצת על חשבון האיכות.

מאוד אשמח לשמוע את חוות דעתכם. כמובן שאני מתכוונת לשידורים כאן בערוץ 7 דרך האינטרנט.

מחכה לתגובות,

כל טוב, י. פוגל

אני בעד איכותאנונימי (פותח)
אולי באמת אפשר לקצר בקריאת המכתבים, אני לא חושבת שמישהו ייעלב... ואז יהיה זמן ליותר שאלות. אבל חוץ מזה, השאלות והבעיות נוגעות באופן טבעי להרבה אנשים וזה מה שיפה וטוב בתוכנית. זה חשוב לענות בפרוט ולא לזרוק תשובה של "כן או לא", גם אם יש פחות תשובות בתוכנית.
התכנית שלי בערוץ 7יהודית פוגל
תודה מתילדה, יפה מצידך ואנא, עוד תגובות
לפעמים כמות היא גם איכותאבינעם 7
וכך במקרה הזה.
התכנית שלי בערוץ 7 באינטרנטיהודית פוגל
נו, אז מה מחליטים, כמות או איכות, ובכלל הייתי רוצה לקבל תגובות, הערות והארות על התכנית. ת ו ד ה
האמת-פלפלתי
אנחנו לא כ"F מקשיבים כאן לתוכנית. במחילה מכבודך.
יש גילאים שזה מתאים להם ויש כאלו שיש להם עוד קוצים ואין להם סבלנות לתוכניות מסוג זה ואלו מתאימות לאנשים מבוגרים יותר.

פורום ורדיו זה שתי מדיות אחרות לחלוטין.
פלפלתייעל ל'
סליחה שאני מתערבת אבל נראה לי שזה קצת מעליב.

אף אחד לא הכריח אותך להקשיב לתוכנית , וגם לא להגיב.

השאלה מכוונת למי שכן מקשיב.
אבל היא שאלה למה לא מגיבים לה על מהפלפלתי
שהיא שאלה, והיא שאלה כבר כמה פעמים ואף אחד לא מסביר וגם לא מתייחס. זה לא פחות מעליב.
אז הסברתי.

זאת המציאות, מה לעשות..

וסליחה אם זה בכל זאת פגע. זאת לא היתה המטרה.
איכות עדיפה על כמותאנונימי (פותח)אחרונה
יהודית היקרה תוכניתך מצויינת ומועילה מאוד לא רק ל"שואל" אלא לשאר המאזינים לא אחת קיבלתי תשובות לשאלותיי מתוך תשובותייך וזאת משום שאת מקיפה את השאלה ממספר כיוונים שונים בו זמנית, וכך ניתן לקבל מענה לשאלות נוספות.
חיזקי וטימצי והמשיכי בדרכך
רווקה ותוכנית באנונימי (פותח)

יש לי שאלה/נושא לדיון, דווקא בעיקבות מה ששמעתי בתכנית הרדיו עם יהודית פוגל בשבוע שעבר. 

 בתכנית הקראת שאלה של אמא לבת רווקה יחסית מבוגרת, ש"מקובעת" על תכונות ספציפיות לבחור שאיתו היא תתחתן. האמא דואגת שמא זו אובססיה.  (לי - באופן אישי - נראה שצריך גם איכשהו לשמור על מרחק בשביל לאפשר לבת "לרדת לבד מהעץ" בשקט).  בין השאר אמרת שצריכה להיות תוכנית ב' וגם תוכנית ג' והבת צריכה להחליט על שלב מסויים בו היא תעבור לתוכנית הבאה.

ודווקא התייחסת למצב בו הבת פשוט מחפשת מישהו עם תכונות טובות, מציאותיות, שכל אחת שואפת להתחתן עם מישהו כזה (למשל טוב לב, מתחשב, ירא שמים...), ולאו דווקא משהו יוצא דופן וספציפי (ג'ינג'י, מורה לדרמה וחובב טיס...)

ואני תוהה - גם כשהיא שואפת להתחתן עם מישהו בסגנון חיים מתאים לה - מבחינה דתית, וכללית, ומישהו עם תכונות טובות באופן כללי, גם אז את חושבת שהיא צריכה לוותר על השאיפות?

במיוחד בגיל מבוגר יחסית, אני מניחה שהיא יודעת מה היא רוצה בחיים באופן כללי. היא אמורה "למחוק את עצמה" ?  או להתחתן עם מישהו שלא מתחשב, שלא מקשיב, שסגור בעצמו -  למשל, רק כי "לא מצאתי אף אחד, ואני רוצה להתחתן"??

ואולי בעצם, כשמכינים תוכנית ב' צריכים לכלול תוכנית של - אם אני לא אצליח להתחתן בכלל?

ומה יש לציבור הרחב להגיד על זה?

רווקה ותכנית ביהודית פוגל
מאזינה יקרה,חן חן לך על התגובה המענינת.
תראי, הכוונה כמובן לא היתה שכאשר "עבר הזמן" יש להתחתן אפילו עם גס רוח, המוני ופשוט.
בכל גיל ובכל מצב ל א נ י ת ן לוותר על תכונות בסיסיות של יראת שמים, מידות טובות והתנהלות נעימה ועוד, אבל מה לגבי אלה ששמות ויטו על עדה, בעלי תשובה, גובה, גיל, השכלה,ואפילו אדםנפלא, מחונן בכל מידה טובה אבל הוא כבר בפרק ב ואני בפרק א,ואני חייבת רק מישהוא שהוא בפרק א ואמתין עוד מי יודע כמה שנים.כלומר, מין התעקשות שחייב להיות ה כ ל מה שחלמתי עליו כל השנים. הכרתי זוג נפלא שהתחתנו בגיל די גבוה, 10 [!] שנים קודם רצו להכיר ביניהם, אבל היא סירבה נחרצות. אפילו לא היתה מוכנה לראות אותו מרחוק כי הוא היה נמוך מידי לטעמה (הוא היה בגובה נורמלי, לא "לנגער"} אחרי 10 שנים קשות "התפשרה" והם חיים נפלא, הקימו בית נהדר, ומאוד מתאימים זה לזו.
זה הרעיון, משתתפי פורום יקרים, אנא עוד תגובות, תודה, וכל טוב יהודית
בדרך כלל, אנשים בסוף מתחתניםדובלה
בכל מקרה עם משהו קצת שונה ממה שהם חשבו בהתחלה.

כמו שיהודית אמרה, יש תכונות בסיסיות וחשובות שעליהם בוודאי לא מתפשרים כ"כ מהר. אם מדובר על עדינות, יראת שמים וכו'.
אבל כשבדמיון שלה היא חיפשה מישהו מאוד מאוד מוגדר, שדווקא חובב מוזיקה וגם יש לו חוש הומור וגם וגם וגם, קשה מאוד שהיא תמצא בדיוק את מה שהיא מחפשת. ע"פ רוב מתפשרים על כמה דברים, ובסוף גם מגלים אולי שזה היה לטובה.

ככה העולם טוען, שברוב המקרים אדם מתחתן עם מישהי שונה ממה שהוא דמיין בהתחלה, וזה הולך מצויין.
נכון לגמרי, ובכל זאת אני מקשה...אנונימי (פותח)
ברור שאנשים מתפשרים וככה צריך.
מה שגרם לי לתהות, זו ההגדרה של סתם התפשרות או התאמה עם המציאות - כ"תוכנית ב", וגם ההשוואה לבחירת מקצוע - מקצוע מסויים לא מעשי בשבילי למרות שמאוד רציתי - לכן ראוי לשלוף את תוכנית ב, ולהזכר שאני אוהבת ויודעת לעשות עוד דברים, ואולי יש מקצוע שיתאים באמת לחיים המסויימים שלי.
ומה למשל, אם הרווקה לא ממש דבקה בתוכנית מסודרת כמו שתארתם (רק בתכונות הממש הכרחיות לכל הדעות, כמובן), וגם עם זה לא הולך? - וזה הלא לא תלוי רק בצד אחד, אם בכלל יש צד...

סיפרתי על התוכנית ברדיו לחברה, ובלי שהספקתי להוסיף כלום היא אמרה - כלומר, תוכנית ל - מה לעשות אם אני לא אצליח להתחתן??
למתילדה,יהודית פוגל
לאיזה צורך חברתך רוצה תכנית למה יקרה אם לא אתחתן? למה לחשוב שלילי?
ובכלל, תנאים מוקדמים הם מתכון לצרותאנונימי (פותח)אחרונה
ב"ה
לעניות דעתי יש היום שימת לב מוגזמת לציפיות מבן/בת הזוג.
אנחנו מתחתנים לא כדי להוליד ילדים (את זה עושים היום גם ללא חופה) אנחנו מתחתנים לא בגלל האהבה (היום חיים ביחד גם ללא חופה) אנחנו מתחתנים כי הקמת משפחה היא המטרה העליונה המשותפת לבני זוג. תוכנית א, ב, ג, נו באמת קצת פחות תיאומים ציפיות והתאמות והכל יהיה בסדר. ממילא החיים המיתיים מתיחלים אחרי החופה ולא לפניה. בהצלחה
מה דעתכם על הקטע הזה?ננסי
בס"ד

עצות לדייטים...קראו והפנימו!!!

1.בירורים(מופנה לבנות בעיקר)-הבירורים האינטנסיביים שלכן מוציאות לנו הבנים את המיץ הרוח וההתלהבות, כלומר אנחנו לא נגד שמישהי תברר לפני הפגישה, במיוחד אם זה נותן לה שלווה ובטחון, רק שזה אמור ללכת מהר ולא להיגרר שבועות כמו מסטיק.. ולהשתדל לברר רק קווים כללים, בינינו-כולם יודעים שהבירורים לא אובייקטיביים כמעט....

2.לבנות-להשתחרר מהראש הזה שאתן מצפות להיפגש עם מישהו שדומה, מזכיר דמות מוערצת אצלכן - רב במדרשה, אולפנא, מורה נפלא, דייט לשעבר, אח, אבא,בעל של חברה או אפילו דמות וירטואלית דמיונית שלא קיימת במציאות. תפגשו עם האדם שמולכן תשתדלו להכיל אותו, יש בו דברים מקסימים ייחודיים.. וכשם שפרצופיהן שונים כך.....
לבנים-כנ"ל אצלכם, אל תשוו בין משהי למשהי זה פשוט עושה לה עוול, הבנות בכלל , וכל אחת בפני עצמה הן כל כך עם נפלא, טוב, שמח, ומקסים, פשוט תברכו את ה' שזיכה אתכם להיפגש עם האחת והמיוחדת הזו, (ובינינו- כל בן יודע שהבן הכי משולם לא מתקרב לקרסוליים של הבת הכי גרועה!)

3.ממממ...... נקודה חשובה! -כשמדברים בטלפון לפני הפגישה, לשדר שמחה והתעניינות לא עייפות (תוך תחושה של יאללה נו עוד דייט...) מעט בטחון בה' שהפעם זה באמת זה ישנה את ההתייחסות ומידת ההשקעה, (טיפ-בנים לא מסמפתים בנות שלא צוחקות וזורמות) ההערה זו רלוונטית באותה מידה(ואפילו במידה גדולה יותר לבנים) לבנים!

4.עצה כללית- להשתדל כמה שיותר לזרז עניינים- לא להימרח עם פערים משמעותיים בין השיחה בטלפון לפגישה- זה משכיח מי האדם, וגם מיותר.... פשוט וקל.. "מה דעתך על להיפגש מחר..?

5.בפגישה- לבנות!!! אני יודע שזה ישמע שטחי ורדוד- אבל הגמרא קובעת שאסור לאדם לקדש... לפני שיראנה... שתמצא חן בעיניו..(קידושין מ"א.) וזה ודורש מהבנות להתחשב בכך שהבנים לא פנימיים,א לוקיים וצדיקים כמותן, ולכן שמעו לי, תשקיעו בעצמכן- לא בצורה קיצונית (הערה על הבושם..... לא יותר מידי!!! זה גם לעיתים גובל בבעיה הלכתית...) אבל תיראו הכי טוב שאתן יכולות במיוחד בפגישות הראשונות! -ולבנים-ללמוד מסילת ישרים ולפתח מבט יותר פנימי בע"ה!

6.בפגישה-(לבנות), תראו, יש בנים ויש בנים, יש בנים שהם טיפוסים אקטיביים זורמים, מדברים, ונוחים, ויש כאלה שפחות,(הם גם אנשים נפלאים!) סורי על המעמסה, אבל פה זו גם נקודה שנדרש מכן להפעיל את בינת הלב שניחנתן בה ולזהות מי ומי ההולכים, ואם הבן הוא שתקן, רציני,לא זורם, לא חי (הגדרה של בנות) תדובבו אותו ותגלו דברים נפלאים. לא בחקירה וכדו', אבל בהתעניינות כנה, פשוט תחשבו שאתן עם חברה, ותשתמשו לפחות ב-6.3 קבין מהקביי שיחה שקיבלתן... זה יצור פתיחות, כיף, וכמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם...

7.עצה כללית-להשתדל שהפגישה הראשונה, תהיה במקום שתוכלו לדבר בו ולהכיר, לא רועש לא, רשמי מידי, לא עם מכרים ברקע וממש לא עם פלאפון שמצלצל בלי אבחנה (זה אפילו מעט מעליב)
 


8.אם בטלפון היה חשוב לשדר שמחה ופתיחות קל וחומר בן בנו של קל וחומר בפגישה עצמה, נפגשים עם אדם חדש, קצת הארת פנים, חיוך (מי שקשה לו שישים גפרור בפה), בדיחות עושות שירות נפלא לשחרור פקקים, ולא להתבייש לדבר ולספר על עצמך, פשוט תהיו אתם בלי שוקיסטיות, רצון להרשים, פחד מתגובה וכדו' כל אדם יודע שאין דבר יותר מוערך מכנות תמימה ואמיתיות!

9.להשתדל לא לאחר-(במיוחד פגישה ראשונה) זה לפעמים מעיב על כל האווירה ואם אחרתם אז להתנצל!

10.לדוסים שביניכם- ממ.... אם הבן מדבר דברי תורה וכדו' יתר על המידה תדונו לזכות, הוא בא מישיבה, כל עולמו זה התורה, לאט לאט הוא יפתח
לבנים הביינישים-אם אתם יוצאים בשביל חברותא..... אז.. בישיבה יש חברותות יותר טובות!
הערה2 לביינישים-לא להיבהל!בת שעושה חרוזים ושרשראות, בוחרת חצאית חצי שעה וכדו' היא לא שטחית, ממש לא!

11.לא לשאול את הצד השני שנייה אחרי שנפגשתם, מתי הוא צריך ללכת ומתי האוטובוס שלו וכו'.. גם שהכוונות טובות זה יוצר תחושה של............ אז פשוט לא!

12.לבנים-אם הבת צמאה, רעבה תציע לה משהו, אפילו שאתה בטוח שהיא תסרב..דיאטה.. (לביינשים-אל תדאגו, אם תקנו לה משהו, אין בזה חשש לספק מקודשת... )

13.גם אם ראיתם שזה ממש לא מתאים, ואם זה ממש לא מתאים אפשר לראות אחרי- 23 וחצי שניות, תשמחו על זה שיש לכם עכשיו הזדמנות לקיים את מצוות ואהבת לרעך כמוך, ולעבוד על המידות, אל תחמיצו פנים, אל תעיפו מבט בשעון, פשוט תשדלו ככה סתם לשם שינוי לעשות לאדם שמולכם טוב! תתעניינו, ספרו על עצמכם, ותביעו הערכה למעשיו...

14.נקודת מפתח! שהשיחה לא תיגרר לראיון עבודה, קשה אח"כ לצאת מזה, זה לא שב"כ ולא אגף חקירות, סבלנות ותדעו הכול, יותר לשתף את השני מאשר- שאלה תשובה וחוזר חלילה...

15.לבנים!!!! אם הפגישה נמשכת עד מאוחר, ללוות את הבנות ולא משנה כמה הפגישה הייתה גרועה! ולבנות, לא להיות סרבניות יותר מידי בנושא.

16.אז ככה הטלפון שאחרי- כמו כל דבר בצה"ל זה מתחלק לשלושה אפשרויות.
א)נראה לכם שמתאים- אז היות ומסורת ביד אבותינו היא שהבן מתקשר, אז להתקשר ויפה שעה אחת קודם, ובלי התפתלויות לומר שמתאים, כנ"ל הבנות, לא לשאול את השאלה המוזרה של- מה את אומרת?!?!?!? פשוט לומר ישר ולעניין!
ב)שאתה בספק- זה יהיה מאוד נחמד אם נהיה אמיתיים ופשוט נשתף את הצד השני בספק, כמו שפרויד אמר-"לדבר על זה" ואולי זה יקל את קבלת ההחלטה, וגם שאתם רוצים לחשוב עוד, אז להתקשר יום אחרי ("מנהג ישראל הלכה הוא") ולהגיש שאתה רוצה זמן לחשוב.
ג)במקרה שזה "לא" -בלי יותר מיד הקדמות וגמגומים, הסברים, וזה לא אתה זה אני וכו וכו' פשוט אמרו לא! כמה שאפשר לעשות את זה בעדינות (אל תצפו שזה הולך מתישהו להפוך להיות קל זה תמיד היה הווה ויהיה קשה)
לבנות(וגם לחלק מהבנים)- כשמתקשרים אליכן יום אחרי אז לא לפתוח את השיחה בהעברת חוויות כי אולי זה "לא" ואז זה ממש לא נעים, פשוט להמתין ולשמוע את גזר דינכם.

לבנים, לא משנה כמה קשה לך, רע לך חם לך קר לך, לא נעים לך, תמיד תמיד תתקשר יום אחרי, העלמה מחכה! (עיינו מסכת תענית דף ח. בתוספות-ד"ה "חולדה ובור")
לבנים שנזכרים להיות כנים-אז זה לא הזמן!- אם אתה פוסל בגלל מראה חיצוני אז "משנים מפני השלום"- כלומר לעולם אל תגיד למשהי שזו הסיבה, זה פוגע ממש! ההלכה מתירה במקרה כזה לשנות בדיבורך.(עיין בבא מציעא כג.)
לא לחתוך בהודעות!!! ולא להתחיל לפרט למה לא, רק אם התבקשתם אז.... וגם אז ביקורת בונה ולא הטחת עלבונות!

17)יצאתם?! לא הסתדר?! להעביר הלאה... כמו בתחנת מוניות- "מי פנוי לקבל את השיחה" זה בצחוק, אבל בכל צחוק יש מעט אמת ובצחוק הזה הרבה, תראו חבריכם וחברותיכן, בדיוק במצב שלכם, אין חסד יותר גדול מלעזור בבניית בית בישראל, מצב הרווקות בארץ.... ,ובעצם למה לא! תגדילו ראש, תשמרו טלפונים של אלה שיצאתם איתם ותתחילו לשדך, או כמו שאומר מו"ר הרב אבינר "כולנו שדכנים"

18)עצה גדולה מאין כמוה!! (משהי שיצאתי איתה אמרה לי) - תנסו פעם לבא לפגישה לא מתוך מחשבה של .. איך הצד השני. מתאים לי טוב לי , יעזור לי, מצחיק אותי, משמח אותי, נותן לי, כיף לי, יהיה לי טוב איתו, וכו' ותצאו מתוך מחשבה של האם אני רוצה לעשות למי שמולי טוב באמת ובתמים?! תאמינו לי שכשתמצאו אדם שתרצו לעשות אותו מאושר, המון דברים אחרים פתאום יתיישרו- תזכרו את דברי הרב דסלר- האהבה היא תוצאת הנתינה (שלנו) -כמה שניתן נאהב יותר!

19)העצה אולי הכי הכי חשובה!! עין טובה ושוב עין טובה!! לדון לזכות פשוטו כמשמעו, תחשבו רגע 2 עולמות נפגשים, 2 דעות, 2 מינים שונים, הרגלים שונים, מחשבות שונות, מנטליות שונה, הכול שונה, ברור שייווצרו מתחים, בשביל זה אנחנו פה. לעבוד המידות, אז פשוט להדגיש את הטוב, ולזכור שמאחורי כל אחד עומדת נשמה אלוקית טהורה מעצם יצירתה, חלק אלוה ממעל מלאה אור, שמחה, לבביות, חום אכפתיות, ואהבה לכל "פשוט תזכרו שעל עמ"י כולו נאמר "כולך יפה רעייתי ומום אין בך" ישראל בני מלכים! (עיינו מוסר אביך לראי"ה פרק א,ז)


20)אני חוזר בי,מהקביעה שעצה 19 הכי חשובה- זו העצה הכי חשובה!!! -אני אומר אותה דרך מעשה שהיה כך היה, אחד התקשר לרב אבינר שאל אותו מה הכי מועיל להצלחה בשידוכים- ענה לו הרב - "תפילה" והתלמיד שאל ,ואחרי התפילה מה הכי מועיל אמר הרב- עוד תפילה........! פשוט לא להפסיק להתפלל- "קווה אל ה' חזק ויאמץ ליבך וקווה אל ה'

יפה מאוד, תודה.דובלה
אבל על סמך מה החלטת את מה שכתבת במילים האחרונות של סעיף 2 ??....
באמת ;יפה.hedva
רק שאני לא יודעת עד כמה דיבורים על הנושאים האלו שוב ושוב מועילים.
בסופו של ענין, זה רק תפילות...
יפה, אמיתי וקשה!מלמלהאחרונה
היי לכולם..אנונימי (פותח)

החלטתי להצתרף אליכם.. לא, לא צריכה שטיח אדום ואת הפרחים אפשר והכרחי לתרום לחיילים..

מקווה שיהיה נחמד פה ויש פה מקום...

יום מקסים.

תודה רבה..אנונימי (פותח)
חשבתי שכבר לא ממש ראו את ההודעה הקטנה שלי..
שיהיה חודש טוב ושמח.
ברוכה הבאה...בילי
אהלן..אנונימי (פותח)
ברוכה הבאה, ממש כיף שייש מישי נחמדה..
ניהול פורוםיהודית פוגל
תודה לכל המברכים, איפה השאלות ??
ברטכה הבאהמכאל 2 3
חמודאנונימי (פותח)אחרונה
אני פשוט אוהב את זה
יהודים יקרים!פלפלתי
בס"ד
 
ארץ ישראל קוראת לכם בדחיפות!
 
שנת השמיטה בפתח - ונותרו עוד כ-15 אלף שתילי גפנים לשתילה במרחבי גוש שילה.
בואו ליישב את הארץ במעשה ולא בדיבורים!
 
נותרו ימים ספורים עד לר"ח אלול, ימים בהם עוד ניתן לשתול אותם, לעבד את הקרקע, וליישב עוד שטחים במרחבה של ארץ ישראל!
 
הזמן מועט והמלאכה מרובה.
 
נוער ומבוגרים המוכנים לתרום מזמנם ומרצם למטרה חשובה זו מתבקשים להתקשר ל- חנן 052-6424289
 
נוער רציני יזכה לישוב הארץ, ארוחות מסודרת, שינה בישובים והרבה הרבה שמחה!
 
מחכים לכם!
 
(ועוד בקשה קטנה - העבירו בקשה זו לכל רשימת התפוצה שלכם. תודה רבה!)
פלפלתי - שתילהיהודית פוגלאחרונה
למרות שזה לא נושא הפורום, אבל כל מה שקשור לארץ ישראל, צמחיה, יופי וכו קרוב לליבי, אז איפה אתם חברה?