אפשר לסמוך על גברים?!שובל אור

אני כבר עוד מעט בת 19 וחצי, ולפעמים מוצאת את עצמי ברגעים שאני מרגישה שפשוט לא באלי להתחתן לעולם. ושלא תבינו לא נכון- אני, כמו כל בנאדם נורמלי, רוצה להקים בית, משפחה, ילדים.. וכמובן שאני רוצה גם בעל.

אבל...

הסבירו לי שמה שנמצא בראש מעייניהם של הגברים ביקום הזה זה מין (וסליחה על החוסר צנזורה, ומחילה מהגברים שכאן, אבל מה לעשות- תודו שאתם כאלה). שמעתי ואני מכירה אישית סיפורים על גברים נשואים, דתיים מקפידים, שהקימו משפחות למופת- ומרוב יצרם עשו מעשים נוראיים.  נכון, בפועל אחוז עושי מעשה הוא נמוך, אבל לכל גבר יש נפילות, ואני בעצם יכולה לחיות עם גבר, והכל יהיה תקין, לכאורה. כי לכי תדעי מה עובר לו בראש?!?

ולכן אני שואלת- איך אפשר לסמוך על גברים?!

חח תשובה שלימכאל 2 3
בחסדי ה'

לא בדיוק נכון כי זה לא שכול החיים גברים מחפשים נשים

ומה לבנות את יצר ?

את צריכה לחפש גבר שהוא בעל מידות טובות

עד כמה שאפשר (וגם לו יש יצרים) רק שהוא יותר שולט ביצרים שלו
בהצלחה

וטוב לשעת שלך את יצר (לא חייב ליות יצר מ... אבל יצר לשון הרע וכו')
לא נכון. וזה גם חד-צדדידובלה
וכי לבנות אין יצרים? וכי בנות לא מאמללות לפעמים (ויותר מלפעמים) את בעליהן, ולפעמים דווקא בנושאים האלו? את יודעת כמה בדיחות כבר המציאו על זה שהגברים סובלים מהנשים. זה אומנם רק בדיחות, אבל לא לחינם הן לא הומצאו על הכיוון ההפוך.

אני לא מתכוון בכלל להתקיף, אני רק רוצה לומר שכשם שבדרך כלל דווקא הבנות כן נחמדות ומסוגלות להקים בית נורמאלי ונעים, כך גם הגברים. גם הם רוצים ומסוגלים להקים בית יפה ונאמן, טוב וחביב, ובהחלט מוכנים בשביל זה גם להתגבר על יצר מסויים, שהוא גם לא נמצא בד"כ במימדים מפלצתיים כאלו כפי שאת מתארת.
אמנם יש מחלה כזו שמסתובבת ברחוב (!) של גברים שראשם שקוע במקום הלא נכון, אבל זה ממש לא מצדיק לקבוע באופן כזה כוללני ש"מה שנמצא בראש מעייניהם .... זה מין". זה ממש לא נכון. אני מכיר הרבה גברים, ב"ה... זה לא נכון. אם כי יצר יש לכל אחד, ויצר יש גם לנשים, לא רק לגברים.

לכי תדעי מה עובר לו בראש? קצת בירורים לפני השידוך, את תדעי טוב במה הבנאדם שקוע.

זה בתגובה למה ש"הסבירו לך".
אפשר!מלמלה
יש צדק בדברי דובלה, אכן לא ניתן להכליל את כל הגברים ולומר... אנשים נופלים אם גברים ואם נשים- כיום גם בציבור הבנות ניתן למצוא את זו הבעיה.
לכן בהחלט ראוי לברר לפני שיוצאים היכן ראשו של הבחור מונח!
אם הפחד לא אוכל לעזור לך, תסמכי על עצמך שתצליחי לזהת בעיות מסוג זה! אני חושבת שניתן לזהות בפרק זמן מסויים!
המלצה שלי אל תכנסי לנושאים אלו עם חברותייך הרווקות או הנשואות זה מכניס אותך למקומות לא טובים ומעסיק אותך- וזה יהרוס לך.
נסי לברר לעצמך מה את רוצה ופחות לפחד ממה עלול להיות, ובכלל בכל הדברים הלא כ"כ נחמדים. התעסקי בעיקר!
כי זה טפל!
בהצלחה!
אני מצטערת לומר אבל כבר שמענו על מקרים של אנשיםשובל אור
שהשתנו מן הקצה אל הקצה פתאום באמצע החיים...

אני בטוחה שאף אחד מבני זוג שמתחתנים לא חושב בהתחלה על כיוון כזה של גירושין או משהו בסגנון. זה בא עם הזמן.
אפשר לסמוך על נשים?משה
אני כבר עברתי את 19 וחצי, ולפעמים מסתכל על דברים ומרגיש שממש לא בא לי להתחתן לעולם. ושלא תבינו לא נכון - אני, כמו כל בן אדם נורמלי רוצה להקים בית, משפחה, ילדים... וכמובן שאני רוצה גם אישה,

אבל...

אני מכיר אישית יהודי שעובד איתי (לא בערוץ 7 - בפרוייקט אחר שבו אני מעורב, אם כי בהיקף שעות מצומצם).
גרושתו, דתיה ובעלת משפחה למופת (לשעבר), זרקה אותו מכל המדרגות ומשך שנים מידרה אותו מילדיו, שעליהם הוא שילם מזונות.

נשים שהיו נראות טובות, מרוב יצרן לכסף עשו דברים נוראים. פרקו משפחות, רדפו אחרי הגברים האומללים בבתי המשפט (שנותנים להן מזונות עתק) והביאו את הגבר לפת לחם, ואז גם הוציאו נגדו פקודת מאסר וזרקו אותו לכלא והפכו אותו לעבריין.

אפשר גם להביא דוגמאות אחרות שבהן הילדים הללו מתו מרעב והאמא חגגה על המזונות שהבעל שילם.

ולכן אני שואל, אפשר לסמוך על נשים?!
נו, באמת- הפכנו לממש קטנונייםמלמלה
אתם מדברים על מקרים ספציפיים שאפשר למצוא עם פינצטה. ברור, כולנו יכולים להביא דוגמאות כללו, אבל אני מדברת באופן כללי- הסתכלו על מה שצריך, ומה שעיקרי!
תשובת המשקל, יפה!דובלה
והמסקנה ברורה. יש גברים "רעים" ויש נשים "רעות". כשאדם הולך להתחתן, הוא צריך לדעת עם מי הוא הולך לעשות את זה, ולחסוך צרות לחיים. בכל אופן, שום דבר הוא לא כלל, לא כל הגברים רעים ולא כל הנשים רעות. אפילו לא חצי.
יפה אמרת!מלמלה
בעל ;עם מידות טובות ויראת שמיים -יעל ל'
ברוב המקרים לא יגיע לדברים האלו.

ואלו שני דברים שצריך ( לדעתי) לחפש בבעל
לסמוך על גבריםיהודית פוגל
מעניין מה הביא אותך לחשוב על העניין הזה באינטנסיביות כ"כ גדולה. האם בגלל מכת תאונות הדרכים לא תצאי מהבית, או לא תעלי על רכב?
האם יתכן שעברת ח"ו חויה כלשהיא המצריכה טיפול?
מציעה לך לבדוק ביסודיות מדוע הצד ה ז ה של חיי הנישואין מטריד אותך כ"כ במקום הצד היפה השמח והמאושר.
נשמח לשמוע ממך,
י.פוגל
ולהלן תגובתיי:שובל אור
הנה מה שרציתי לכתוב:

הנושא הזה מאוד מעסיק אותי, כי השנה 'יצאתי לחיים' כמו שאומרים, סיימתי שרות לאומי במועדונית טיפולית לילדים ממשפחות רווחה, ואפשר להבין שנחשפתי לסיפורים מזעזעים של מה שעומד מאחורי המשפחות הנ"ל, החל באלימות וכלה בבגידות, וחשוב לי מאוד לציין שמדובר במשפחות דתיות.
זו סיבה ראשונה. עוד סיבה- מכיוון ש'יצאתי לחיים' וגיליתי את העולם, גיליתי גם כמה העולם הזה רע, ולא רק מהבחינה הזו ויש עוד המון דברים שמטרידים אותי בחיים האלה ושפשוט מוציאים לי את החשק לחיות, אבל זה לא הפורום המתאים לדבר על זה.
וגם, אני יכולה להצביע בערך על 5 מקרים בסגנון הנ"ל ביישוב שבו אני גרה, (מבין הדוסים שקיימים, חשוב לציין) שארעו השנה ( מורה באולפנא שאנס תלמידים, בעל שעזב את אישתו ע"מ לחפש לו ריגושים חדשים, אחד שהכיר איזה מישהי והחליט לעזוב לטובתה ועוד כלמיני)

אז אין פלא שזה כ"כ מעסיק אותי ומפחיד אותי.
ואני לא היחידה בגילי שחוששת מזה, יש לי חברה שאני מדברת איתה על זה הרבה וביחד אנחנו מנסות להגיע לפיתרון, ויש לי עוד חברות שמאוד מוטרדות מזה.
צודקת ויש פתרוןאנונימי (פותח)
חששך צודק לאור העובדה המצערת של גירויי מסיבי של העולם המערבי של הפקרות וחוסר צניעות ברמות שלא היו מעולם. לגברים באמת קשה מאד בעולם הזה וכל יציאה לרחוב ובוודאי החשפות לטלבזיה ואינטרנט משחיתים ממש את הנפש. ובכלל הגישה התרבותית ששמה את ההנאה והריגוש החולפים במרכז.
אמנם התורה נתנה פתרון "בראתי יצר הרע בראתי לו תבלין" וזה לימוד תורה. ע"כ טוב לגבר כי ישא עול תורה בנעוריו. וכזה תבחרי לך אדם שלמד או לומד ברצינות תורה ומתכוון להמשיך ברצינות לקבוע עיתים משמעותיים לתורה. גם את תחזקי אותו תמיד להיות קשור לתורה ולמיות עמוקות ורציניות ולהתרחק ממגרי היצר החדישים.
אחת הבעיות היא ההתעלמות מהבעיה, ישנן נשים שלא ערות ליצר של בעליהן ולמה שהתקשורת גורמת להרס של הבית.
ואחרי הכל 'העיקר לא לפחד כלל' ולא להיות מושפעים ממקרים קיצוניים אלא עם עניים פקוחות לבנות חיים טובים בעין טובה. בהצלחה
יענקל.
זה גם ה'פיתרון' שאני וחברה שלי הגענו אליו, אבל....שובל אור
(לא סתם שמתי מרכאות על המילה פיתרון...)

אבל..
אני לא רוצה בעל דוס ששקוע כל היום בעולמה של תורה. וזה לא שיש לי משהו נגד אנשים כאלה, (אפילו אחותי שנשואה למרכזניק הצליחה לשכנע אותי אחרי ששאלתי אותה למה בעלה לא מסתכל עליי), כי טיפוס כזה פשוט לא מתאים לי..
אבל אני כן רוצה נניח לראות עם בעלי איזה סרט טוב, או לצאת לבילוי בקניון.. וזה בלתי אפשרי בגלל שככה הוא ייחשף למראות אסורים.
אז בעיניי זה לא פיתרון, ואני ממשיכה להיות מתוסכלת וחסרת אונים עם העניין.
תגובהאנונימי (פותח)
לא כתבתי שהוא צריך ללמוד כל היום אלא שברקע שלו חזק והוא קובע עיתים לתורה ברצינות וקשור לדמות תורנית. הוא יכול להיות איש עבודה [יגיעת שניהם משכחת עוון].
לגבי סרט זה באמת רצון לתפוס את החבל משני צדדים, כי היום הסרטים מאד מגרים וה'ערכים' שהם מוכרים בגלוי ובמרומז הם של הפקרות ומתירנות כשהמצליחן הוא זה שבוגד באשתו או שנגרר אחרי תאותיו, מלבד איסור ההסתכלות עצמו על נשים לא צנועות.

יחד עם זה אני מסכים עם הכותבים שאף שנפגשת עם תופעות מזעזעות צריך לדעת שבסופו של דבר הם יוצאות דופן, ואע"פ שלגברים יש יצר חזק זה לא כל החיים שלהם ומעניין אותם דברים אחרים ובוודאי בחור ערכי שמעניין אותו חסד או יישוב הארץ וכדומה ומתעסק ברצינות בפעולות חיוביות אע"פ שיש לו יצר זה לא מרכז החיים שלו ואם יש לו אישה אוהבת ומשפחה חזקה הוא לא ימכור את זה בשביל הנאה רגעית.
בהצלחה
יענקל
חותם על כל מילהדובלה
לגבי השורה האחרונה שלך-שובל אור
זו בדיוק הבעיה.. אני לא חושבת שגבר מלכתחילה מתחתן עם אישה מסויימת ע"מ לבגוד בה אח"כ, אבל כמו שציינתי- ביישוב שלי עצמו קרו שלושה מקרים שהגבר פשוט החליט לעזוב את כל מה שהוא בנה לטובת מישהי אחרת, ומדובר במשפחות דוסיות של ממש! וזה מה שמפחיד אותי..
לשובל אור-לא הבנתי מה רצית להעביר כאן:סירת עץ
מה זאת אומרת? בעולם יש טיפוסים שונים ואם את מתייחסת לבגידות,אז יש בעלים בוגדניים,ויש בעלים נאמנים. ודבר זה מתייחס לכל התחומים בחיים בהם יש תמיד שני קצוות.

אני לא בטוחה שהפחד שלך מחתונה נובע דווקא מהנושא שהזכרת,אלא פשוט את מדחיקה את הסיבה האמיתית וממירה אותה בתירוץ נוח,כדי שלא תצטרכי להתמודד איתו.
בנוסף,את צדקת כשאמרת שלגברים יש יצר,תראי לי אדם אחד בעולם,ואפילו רבנים שלא יהיה להם יצר-אך הם,בניגוד לטיפוסים אחרים-שולטים בו.וכשאת יוצאת לחפש בעל,את לא צריכה לבדוק איתו את הנושא הספציפי הזה,אלא בכלל את השליטה שלו על החיים,על היצרים ועל כל דבר שאת חושבת שראוי בדיקה. ולפעמים לא צריך להתעמק יותר מידי בשאלות "הוא ככה?" הוא כזה וכזה?" איך סבתא אומרת? "בחורה צריכה להתחתן כשהיא צעירה וטיפשה"....ברגע שהיא מתחילה לחפור באנשים-היא תישאר רווקה לנצח...
חושבת כמוךאנונימי (פותח)
חשוב שגבר יעסוק בתורה וגם בעבודה פיסית. הראש לא פנוי אז לשטויות.גם נשים צריכות שהראש שלהן לא יעסוק בהבלים .שובל אור ,יש גברים כאלה רק תתני לזה הזדמנות
מתוך דברי הרמב"םאנונימי (פותח)
ברוב הזמן וברוב המקרים הדברים מתוקנים וטובים
לא כל הזמן יש אסונות
לא כל הזמן יש מלחמות
לא כל הזמן יש רעב
לא כל הזמן יש צרות
נכון שהצרות הגדולות שהאדם עושה הם לעצמו, הרגלים מגונים רוב אכילה ושתייה לא בריאה וכמובן שימוש ביצרים שלא למטרתם
כיוון שהרוב טוב, אז אין להיתפס למיעות ולהשתדל שלא יקרו אסונות אישיות שנבני בידענו מתוך בורות.
אפשר אולי לנחם אותך בכך שאם את מחפחד מהדבר, כנראה שתשמרי ממנה
לסמוך על גברים, תגובה מס 2יהודית פוגל
מה דעתך ל פ ת ו ח נושא זה ביסודיות ובאריכות עם בן זוג פוטנציאלי, כלומר,כאשר תהיי בקשר רציני עם בן זוג הנראה לך מכל הבחינות, תפתחי עימו דיון גלוי, פתוח ועמוק בנושא זה (כמו בכל נושא אחר), בכך תשיגי כמה מטרות: ייסוד ערוצי תקשורת מבוססים ומובנים, וגם תלמדי על אופיו וכיצד הוא רואה את הקטע הזה במורכבות של חיי נישואין.במידה ותעשי זאת נשמח אם תשתפי אותנו בחוויה.בהצלחה, י.פוגל
בבוא העת אני אעשה את זה.שובל אור
אבל זה יקרה בערך עוד שנתיים, כי אין לי תיכנונים להתחתן בקרוב.
אל תהיי בטוחה!אור77
ה' מתכנן!!!
לא אנחנו!
אני בטוחה מאוד ;וכל קשר שצץ אני מעלימהשובל אור
כי יש לי תיכנונים לגבי השנתיים הקרובות ואי אפשר לעשות אותן כל עוד יש חבר או אפילו קשר.

נכון שזה משהו שה' מתכנן אבל זה בשליטה שלי אם לעשות את זה משהו או לא.
סליחה שאני מתווכח עם ממוחים אך זה נראה מתכון להרוסאנונימי (פותח)
סליחה שאני מתווכח עם מומחית אך בחור שידברו איתו ע"ז ובייחוד בפגישה עלול להפגע מהחשד ומהכניסה לעולמו המאד אינטימי. נראה לי שבת שתדבר עם בחור ע"ז בלי להכיר את מערכת ההתמודדיות שלו עלולה להרוס את הקשר.
אימון בגבריםיהודית פוגל
ליענקל, אתה אומר שבחור אשר יפתחו איתו את הנושא הזה בפגישה ייעלב מהחשד וגם עלול לברוח. וובכן, הרי אין חושדים בו, ד נ י ם על הנושא המסויים הזה אשר גורם לבחורה אי שקט ופחדים, אם אי אפשר לדון עם בו הזוג הפוטנציאלי על כל נושא בפתיחות ובאימון,יש מקום לבדוק את הזוגיות הזו, האפשרות לדון ולדבר על הכל, ושדברים לא יוצאו מהיקשרם, ולא ישמשו בעתיד כחומר להתקפה נקראת אינטימיות ריגשית, וזהו מצב אופטימלי ונפלא בזוגיות, ובעצם זוג שהשכיל ליצור אינטימיות רגשית נחשב לפיסגת ההצלחה,והם חווים זוגיות במיטבה. עוד על אינטימיות רגשית בהמשך.אשמח לקבל שאלות והערות בנושא.
אם את לא בוטחת בו 100%אנונימי (פותח)
לא חושבת שזה נבון להקים בית ולא לסמוך עליו
אם אין אמון הבסיס רעוע וחבל לבנות בית כזה
הכרתי פעם בחור פשוט מקסים וזה היה זה וקרה משהו והבנתי מה בראש שלו אז (גיל 18) פשוט ברחתי.

פגשתי אחרים וזה לא היה זה אבל המשכתי לנסות. פגשתי רב גדול שלא אמרתי לו כלום והוא אמר לי שיש עוד תפוחים בעץ שלו והוא (הרב) ישלח אותו אלי כשהתפוח יהיה בשל.

אז נכון לא התחתנתי בגיל 20 (ב"ה גם לא בגיל 30) אבל יש לי את השידוך הנכון. שלא שאין עליות ומורדות אבל יש אמון 100% ולפעמים גם מקבלים סטירת לחי (שרוצים לברוח להואי) אבל אם הבסיס טוב אפשר לתקן

בהצלחה לך וחתונה רק שבטוחים 100 %
ולכן אני גם לא חושבת שבמצבי הנוכחי אני יכולהשובל אור
לפתח קשר עם בחור.
מי סיפר לך ;שזה מה שיש בראש של הגבריםאנונימי (פותח)
בראש של גבר אמיתי יש מחשבות רבות למשל:
מה אני יכול לעשות בכדי לשמח את רעייתי?
תודה לך קב"ה על האשה הנפלאה שזכיתי להתחתן עימה
אשתי היא הדבר הכי הכי הכי מתוק בעולם

נכון לפעמים לכולנו יש נפילות אבל התורה וחז"ל מלמדים אותנו להביט על המציאות בעיין טובה.
והנפילות, מה איתן? הן באו לעולם בכדי לאפשר לנו להתגבר ולהתבגר

תחשבי טוב יהיה טוב
אהבתי את מה שכתבת.. ועכשיו לעוד עניין, אם לא אכפתשובל אור
לכם... (זה קשור אחד בשני)

בגדול- האם זה בריא וראוי לחשוף או להיחשף לנושאים כגון הנ"ל?
לפעמים אני חושבת שאילולא היו מדברים על מקרים כאלה בפומבי לא היה נוצר לאנשים הפחד והחשש הזה..
וזה לא רק בתחום הזה, נניח בתחום המחלות- מרוב שמדברים כ"כ הרבה על מחלת הסרטן ל"ע אני מתחילה לחשוב שכל בלוטה קטנה שיש לי זה גידול ח"ו..
לפעמים אני גם חושבת שרק בגלל שאנשים נחשפו לסיפורים כאלה, עולה להם הרעיון גם לעשות את זה (נניח בנושא של בגידות)
אז האם זה טוב להיחשף? כי מצד שני חוסר מודעות עלול לעלות ביוקר במידה והדבר באמת קיים...

ועוד באותו עניין... האם זה טוב לחשוף, נניח ילדים, למציאות הזו?
אני את הילדים שיהיו לי בעז"ה לא רוצה לחשוף לתכנים כאלה (אני מדברת עכשיו גם על סרטים לא חינוכיים וכד'), אבל מצד שני אני לא רוצה שהם יהיו תמימים, אני ארצה שהם ידעו שלצערנו קיימים דברים כאלה בעולם.. כי אחרת בגיל מבוגר יותר הם יחשפו לזה ויקבלו את שוק חייהם...

אני אשמח לשמוע את דעותיכם כאן, למרות שזה לא קשור ישירות לנושא של לקראת נישואין וזוגיות (או שבמחשבה שניה כן.. כי אני צריכה לגבש את דעתי לפני שאני הולכת לחפש בעל..)
לדעתי? להרחיק ילדים מזה כחץ מקשתדובלה
אני אישית לא חושב שהם יקבלו את "שוק חייהם" כשיגדלו, ככשגודלים השכל גם גודל והכל נראה אחרת. ואפילו אם כן, עדיף שיקבלו את זה כ"שוק", וידעו שזה דבר פסול ומורחק, כל כל מורחק עד שחוטפים ממנו שוק,
מאשר שיגדלו עם זה מילדות, וזה יהיה אצלם משחק, דבר מובן ופשוט, תופעה מוכרת שאין בכלל מה להתרגש ממנה.

במילים אחרות, עדיף שיהיו כביכול "תמימים", מאשר שיגדלו עקומים להחריד, אדישים לכל רוע העולם. וזה גם לא נקרא תמימים במובן של "אדיוטים". כי תאמיני לי, אדיוטים הם לא יהיו מזה שהם לא מעורבים בעולם התחתון, או בהיכרות איתו אפילו מסרטים וספרים. רק להיפך.
ולכן גם הסכמתי עם מה שאמר יענקל, שכשאת אומרת שאת רוצה לצאת עם הבעל לסרטים ובילויים, אבל שלא יבגוד, זה קצת דומה לרצון לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה. את חושפת אותו לכל העולם מסביב, לזוהמה שלו (בסרטים), ומצפה שהוא ישאר מלאך. אולי הוא ישאר, אבל לא מומלץ לנסות. החיים הכי טובים הם חיים משפחתיים, פנימיים, רגועים. כאלו הם החיים, והבעל נהנה מהם, אין סיבה לשום אדם לבגוד.
ואני שוב חוזר בזה בעצם לנושא הראשון ומדגיש, זה לא נכון הכלל הזה, ש"זה מה שבראש של הגברים". ממש ממש לא. רק יש אנשים חלשי אופי שלא התגברו על יצרם, ויש גם נשים כאלו. ואת יכולה לעשות את כל ההשתדלות לזהות את האופי הזה מבעוד מועד.
זה לא לגמרי נכוןמשה
"לא נולדתי אתמול", זו הגדרה שניתן לשייך אליי בנקל, וגם לא למדתי רק במקומות שהחביאו בעיות כגון אלו. גם התרבות החילונית וחקייניה מעולם לא היו זרים לי, אם כי בעיקר הפעילו את שרירי הקיבה והפה בכיוון ההפוך.

בשביל לשרוד בעולם שלנו, צריך לדעת (ומגיל צעיר ככל שאפשר) שהוא אכזר, ושיש אנשים רעים וצריך להיזהר מהם.
שום מקום אינו נקי מסוטים למינהם, ממטרידים נחמדים (בנות) ומשאר תופעות שליליות הנפוצות בעולמנו. קדוש ברוך הוא לא ברא את הרשעים אצל החילונים ואת הצדיקים אצלנו.

ילדים קטנים צריכים לדעת שיש רוע בעולם, צריכים לדעת (השאלה רק עד כמה) שיש עולם תחתון (תרתי משמע) וצריכים גם לדעת להיזהר ממנו.

תמימות היא דבר רע, ותמימות מוחלטת היא דבר רע באופן מוחלט, לאור העובדה שיהיה מי שינצל אותה.
הבדל גדול בין השנייםדובלה
ברור שהוא צריך לדעת שיש רוע בעולם, וכו' וכו', אחרת כשהוא יחשף אליו ביום מן הימים הוא עלול להמשך אליו.

אבל יש שני דרכים לחשוף אותו לזה: אפשר לידע אותו שיש כזה דבר רוע, אבל זה רע. ואולי גם שיראה בקניון אנשים כאלו וכאלו, ולהבהיר לו שהוא צריך להיראות אחרת. שידע שיש כזה דבר קולנוע ופאב, אבל להחדיר לו שהם מקומות טמאים שצריך להתרחק מהם.

דרך שניה, לשבת איתו בבית ולראות טלויזיה, ו"סרט נחמד שרק יש בו קטע של נשיקה" ובכך לתת לזה גושפנקא ולגיטימציה, להסתובב איתו חופשי בקניון בתחושה שזה מקום רגיל ולגיטימי ולא יקרה כלום אם גם אנחנו נראה כמוהם, וכו' וכו'.

בקיצור, לדעת שיש רע ביחד עם הידיעה שצריך להתרחק ממנו, אפשרי בהחלט גם בלי להיחשף לזה באופן השני שהזכרתי. כי בזה רק הורסים את הנפש שלו, ולא מחנכים אותו בזה להתרחק מהרע.
אבל..שובל אור
נניח בסרט שיש בו קצת קטעים אינטימים (כמובן סרט שמיועד לילדים), אם אני אגיד לילד לא להסתכל על כאלה דברים, הוא יחשוב שזה משהו רע, דוחה ומגעיל שאין לעשותו, וזה לא באמת כך!
וזה באמת מה שמצטייר לילד בראש, ומלווה אותו עד בגרות..
לכן לדעתידובלה
הפיתרון הוא לא להראות לו סרטים כאלו. אני לא חושב שבגלל זה יהיה לו אח"כ חסך בנושא... הוא גם יגדל כמו כל אחד.
זה לא דבר רע שאין לעשותו, אבל זה לא נושא לסרט, זה לא דברים שעושים בראש חוצות. כשהילד יתחתן, הוא ידע טוב מאוד מה זה.

לחשוף את הילד לרע, כשהרע מוצג כדבר מובן מאיליו, זה פוגע בנפש שלו.
בכלל, תמיד ובכל מצב, ראיית דברים לא צנועים זה דבר שפוגע בנפש, ואין דבר ברור. לא נוגע כאן "להכיר שיש רע בעולם", אחרי ככלות הכל, אנחנו מצווים לשמור על העיניים ועל האוזנים, כשם ששומרים על הפה וכו'. לא כל דבר מותר לראות. זה פשוט משחית את הנפש, זה הכל.
הסתייגותמשה
צריך להכיר את הרע שעלול לפגוע בילדים. ככל שיכירו אותו יותר כך הסיכוי שיפגעו ממנו קטן.

יש לזה מחיר, זה נכון, אבל נראה לי שאם זה יפחית פגיעה בילד מסכן אחד - דיינו.
לא התייחסתם בדיוק למה שהתכוונתי...שובל אור
התייחסתם לדברים הקיצוניים, שברור לי שאני לא מעוניינת לחשוף ילד רך ותמים לעובדות האלה.
יותר התכוונתי לחיי היום-יום, נניח האם לקחת את הילד למקום בו הוא עלול להיחשף לאנשים שמתלבשים קצת שונה ממנו (כמו קניון), או לחשוף את הילד לסרט ילדים נחמד רק שיש בו קטע של נשיקה, לזה התכוונתי.
אם אפשר? לא פחות מהאיכות ב'לסמוך' על נשים.סבא גפטו
אבל חשוב לשמור על עירנות, וכפי שכתבת, המושג 'מין' תופס אצל הגבר במובן כזה או אחר. לומר שהוא בראש מעיינו?
בתור גבר, או יותר נכון, עלם, אני יכול לומר - שכשאדם לא תופס את עצמו ועושה משהו מועיל /לעצמו/עם עצמו/לכלל/לקהילה וכו'... ולא משנה אם זה עבודה/התנדבות/פרנסה/שיעור וכו'... יש מצב שזה יעלה בראש שלו.

לסיכום: איך אפשר?
כי הם גבר אמיתי, הוא 'גבר' - ולכן אפשר לסמוך עליו.
ואת זה את תדעי, לכשתפגשי איתו. ז"א לא מיד. - אבל די בהתחלה.

46/99
הכל צורך צורת הסתכלות קצת שונה..אנונימי (פותח)
הקב"ה ישתבח שמו ברא את האדם שהוא היצירה הגדולה והניסית ביותר בעולם! והוא גם ברא יצרים (לרע, לטוב, דיבור, אכילה , יחס וכו' וגם כמובן התעווה)
הרעיון הוא לא להתווכח למי יש יותר יצרים ממי ולהפוך אנשים לפלצות רק בגלל מחשבותיהם.
הרעיון הוא לדעת לקחת את היצר הזה שבנו ,שהקב"ה טבע בנו ולא לחינם, ולנטבו למקום הנכון והראוי. וכך נוכל לעבוד את ה' יתברך בשמחה ובשלימות.
אם זה יצר לשון הרע- ללמוד לפרגן
אם זה יצר הסדיסטיות- ללמוד שחיטה או מילה
אם זה יצר סקרנות- למקדו בלימוד התורה והעמקה בה
ואם זה יצר המין- לשמור אותו ליום שבעז"ה נוכל לקיים את המצווה הכמעט חשובה ביותר והיא ,המשך בניית עם ישראל ויתקיים בנו הפסוק :"פרו ורבו ומילאו את הארץ"..

עכשיו, כמובן לא חסר את אלה שמנצלים את ייצרם למטרות נזולות ונתעוות. ואני יודעת את זה מנסיוני (תאמינו לי שאני יודעת ולא אפרט) וכן קשה באמת אחרי דבר כזה לסמוך על המין השני.
אבל צריך לזכור שמקור היצר הוא לא רע בכלל אלא טוב! וכולי תקווה שכל אחד ואחת ימצאו את בני זוגם יסמכו עליהם ויעזרו תמיד אחד לשני להגיע לדרך הנכונה ולא ליפול ממנה!
בהצלחה!
אפשר לסמוך!!!אנונימי (פותח)
אומרים: כלב רעב אוכל בחוץ, ואת זה גם הנשים צריכות לזכור!
אם אשה לא נותנת מספיק לבעלה, אז יש גברים שיחפשו את זה בחוץ וברור שלא כולם, יש גברים עם יראת שמים שלא יעשו את זה לעולם. אבל יש לזכור שזה גם ההיפך גם אשה יכולה להפיל את הגבר בקלות, אם את תבטחי בו ב-100%, הוא לא יאכזב!
הכל תיאורטיאנונימי (פותח)
חביבתי, חבל לך לחשוב יותר מדי ולהתבחבש... גברים הם לא נשים,אבל הם לא באופן אוטומטי וגורף "סוטים", כמו שגם לא כל הנשים טהורות וזכות וחושבות כל היום על עניינים שברומו של עולם,
בע"ה כשתמצאי את בחיר ליבך דברים אלו כלל לא יעסיקו אותך...
תראי אותו כמו שהוא ולא תזכרי כלל את כל התיאוריות המטופשות,
ואחרי הנישואין, כמעט הכל תלוי בך, אם הדשא שלך יהיה ירוק יותר לא תהיה לו שום סיבה לחפש דשא אחר...
יש המון בחורים מצויינים שלא רק קובעים עיתים לתורה אלא גם הולכים לסרטים ובכל זאת לא מתנהגים כמו שראו בסרט...
לדעתי את צעירה מדי ואינך מוכנה עדיין ליצור קשר זוגי רציני,
החשש שלך מפני הקשר הזוגי מביא אותך למחשבות מוטעות על גברים,
בע"ה כשתהיי מוכנה באמת וכשיבוא הבחור הנכון כל המחשבות האלה תיעלמנה.
בהצלחה.
זה ממש שטויות במחילה.פלפלתי
מזה "לדעתי את צעירה מדי ואינך מוכנה עדיין ליצור קשר זוגי רציני,
החשש שלך מפני הקשר הזוגי מביא אותך למחשבות מוטעות על גברים,
בע"ה כשתהיי מוכנה באמת וכשיבוא הבחור הנכון כל המחשבות האלה תיעלמנה." ????
יש לי חידוש בשבילך - זה קורה בכל הגילאים. אז מה עכשיו?
נופצה לך האשליה של חוסר ההתמודדות?

כן מחנכים (? יש כאלה??) יקרים, תתחילו לחנך לחיים ולא לחימום כיסאות.
בהצלחה!
לסמוך?...אבינעם 7
מצטרף לקודמי ברוב הדברים רק רציתי להתיחס
לנקודה מסויימת בשאלה הראשונה שהעלית-
נראה לי שזה חשוב מה שהערת לגבי צורת הבילוי של סרט או קניון כי זו נקודה שבגיל הזה קצת לא מבינים.
וכמו שאמרו כבר לפני- א"א לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה.
ז"א צריך לדעת שצורת חיים מסויימת שלנו כזוג (וגם לפני כן - כרווקים) מאוד מקרינה על הבית, על הזוג, ויותר מאוחר על הילדים. בד"כ בחור שכן מבלה כך - הוא פחות קשור לתורה, ו...תבחרי לך מה את רוצה..
אגב, צריך לבחון את מידת המוסריות של הבחור ולאו דוקא את מספר השעות או השנים שהוא לומד בישיבה!.
אני מניח שכבר נמאס לך לשמוע את זה בשלב זה... אז די.

לגבי - האם זה טוב להעלות דברים כאלו?-
אני קורא לזה (כמשל) "קו פרשת המים".
לעני"ד, כששומעים סיפורים כאלו או מעלים לדיון דברים כאלו מפחידים זה יכול להשפיע בשני כוונים עיקריים: חיובי -נרתעים ומתחזקים יותר להזהר שלא להגיע לדברים כאלו. או חלילה, שלילי- זה יוצר מצב של אווירה כללית של הפקרות. תלוי איפה ממוקמים ביחס לקו פרשת המים - כך כיוון הזרימה.
וטוב שהעלית.

אי אפשר.אנונימי (פותח)
אל תאמין בעצמך עד יום מותך. לא משנה אם אתה אשה או גבר. במקום לחשוב על אמון באחרים תתפללי שאת לא תכשלי.
מין ואוכלאגם-כנרת

לסמוך? איזו שאלה, אם לא עליהם אז על מי? הרי נבראנו כולנו בצלם.

בנים יקרים, גם לבנות יש יצרים, אבל הם שונים. בכלל, אתם יודעים שבנות שונות. אשה נוצרה ממשו בנוי כבר, מן הגבר, בשר ודם (אה וגם צלע שזה בכל זאת משו יותר רך ופנימי, מאשר אדמה קשה וחיצונית, (ובהתאם, גם אברי הרביה, אצל בנות הם פנימיים), אז אל תנסו למצא שויון ביצרים, (אתם מבינים שזה לא לענין, זה סתם אמירה שהרגיזה אתכם), השיויון הוא ערכי, והשוני -  אישי. רק זה היה חסר לבנות, שלא יהיו לבנים יצרים

שובל יקירה, יש כל מני שמועות שגורמות לנו לחששות, והאם בגללן אנו באמת נרתעים ולא מעיזים כלום?

בעיני מין הוא צורך בדיוק כמו אוכל, אלא שלאוכל אנו מתיחסים יותר בסלחנות, כי בלי אוכל אי אפשר. אבל באמת, גם בלי מין אי אפשר. ובכלל, כל התאוות ראוי להן להיות מרוסנות. לראות אדם/אשה שמתרצים את ה-100+ ק"ג שלהם בלחץ בעבודה, הריונות, לידות, תנאי מחיה קשים, רעידות אדמה וצונאמי, זה לא להתמודד עם תאוות האכילה. יצר האכילה לא פחות חזק ממין, אבל הוא יותר נסלח, אולי כי לא תמיד יש נפגעים סביבתיים.
הדבר תלוי במינון. לא קשה ללמוד מהרמב"ם. דברים מפורטים על טיב המזון, כמותו, תדירותו, שתייה וכו. (הוא אפילו מתיחס לאוכל רע במדה מועטה שעדיף על אוכל בריא בכמויות מופרזות, אם רוצים להתיחס גם לרע וטוב ולא רק למינון).

אני מאמינה שאנשים שומרי תורה, משתדלים בכל המצוות, כפי יכולתם.
כמו לכל המידות והתאוות שיש הדרכה בסיסית בתורה, יש גם ביחס למין. (תפתחי תורה, תגלי בדיוק כמוני). ההדרכה הניתנת לחיי אישות, כבר יש בה מן הריסון. (המנעות שבועיים ממגע, אף בן אנוש בחיים לא היה גוזר דבר כזה) זה הכי אלקי בעיני, ואני מאמינה שאנשים שפויים, מקבלים גם את הכח להתמודדות, ממי שיצר את הסייג.

סטיה בתחום המין, כמוה כהפרזה בכל תחום אחר, לע"ד כמובן.

לוידעת אם לדבר בדיוק על זה בדייט ראשון, זה העניין, אבל בהחלט הנושא המטריד הזה ראוי לעלות כמו כל נושא אחר שמטריד/משמח אותך. שיתוף בעברית.ואפשר גם ב

ובסוגריים, בנים הם עם מרתק ומקסים, מקבל ומעניק, ואוהב ומפרגן -  אם רק מאפשרים להם.
והם גם יודעים

אז? לסמוך עליהם? תחזרי לראש דברי...

ואחד היצרים הבוערים בי הוא האהבה
ובשמו קבלי חיבוק אוהד (ועכשיו אני מוכנה גם לקבל על הראש

כּנרת
עולה מן המדבר

ביקורת באישי - בלי פספוס של האנטראגם-כנרת

לאור דברי שכתבתי בכותרת "מין ואוכל", יצא חוצץ כנגדי מישו, שהציג עצמו כ"אבא", ואני מודה לו בכל לב, על כי העמידני על טעותי.

לדבריו, הטעות שלי היא בהשוואה שאינה מדויקת בין מין לאוכל:
הוא סבור כמוני שלתאוות האכילה יותר סלחניים כי אין בה נפגעים סביבתיים, מה שאין כן במין: (מה שאני מביאה כאן מדבריו, זה על דעתו והסכמתו).  מין יכול להרוג, מין יכול לפצוע נפשית וגם פיזית, בעוד שתאב המזון יהיה אולי שמן מכוער ודוחה, אבל לא פוגע סביבו. ושהיצר הזה הוא אכן חזק יותר אצל גברים, (נו, אם הוא אומר אבל ברך על דברים שאמרתי ביחס לריסון.

אני מודה לך "אישאבא",וגם על הרגישות שלך שמא אפָּגע, אבל אין לי כל בעיה שתעלה את הדברים בפורום, הרי זה לטובת כולם. ובודאי אם דברי שגויים. אחרי הכל, אתה הגבר מבין שנינו

שובל, כמו שכבר אמרתי, זה לא "ה"דבר היושב בראש מעיינם של גברים, ואני עדיין מתיחסת לזה כאל צורך בסיסי, כרוב הצרכים האחרים שלנו, אך אפשר להבין את חששך במיוחד לאור דוגמאות שהבאת, אשר ביחס לישוב לא גדול, זה לא מעט ואכן מפחיד. עם זאת, טוב שפנית לכאן, כדי לשמוע שזה לא כל העולם,
ושגבר הוא טוב ויפה וגם אופה

ימים אהובים
כּנרת

את צודקת!!!!אנונימי (פותח)
וזה לא הכל
גברים מכריחים וגם הם משמינים בקלות
מקצתם גם לא מקפידים על ניקיון בבית וזורקים
את הגרבים מתחת למיטה
ואם זה לא מספיק גם נוחרים בלילה
ב"ה שאני גבר ויכול להתחתן רק אם נשים
שהם יצורים בעלי כוונות רק טובות
האמנם???דובלה
מקריחים התכוונת, ודובלהאגם-כנרת
נראה לי שהוא כתב בציניות, במיוחד לפי הסוף...
וגםאנונימי (פותח)אחרונה
וגם עושים גרפצים בקול ובושות ברבים, מפליצים כל הזמן, לא עושים כלום בבית, ישנים עד מאוחר, לא מספיק רגישים, עצלנים כרוניים ובכלל מעצבנים...
מה הפידבק שאתם נותנים בפגישות ראשונות?advfb

בפגישה ראשונה, וגם שניה שלישית עדיין לא מכירים והקשר יכול מהר מאוד לרדת.

לכן באופן אישי אני נמנע מלהביע תחשות בצורה מפורשת.

לדוגמא אמירה בסוף הדייט כמו - "היה לי כיף המפגש איתך, תודה " זאת תגובה שהייתי נמנע ממנה בשלושת דייטים הראשונים.

לכאורה זאת יכולה להיות תגובה הכי טבעית ויכול להרים ולבנות אמון וקרבה אבל.. מה עם נגלה עוד מעט שזה לא מתאים אחרי זמן קצר? הנפילה תהיה פתאומית יותר.. לכן אני מעדיף לבנות בצורה הדרגתית את הקשר ולא לדלג שלבים.

מצד שני, כמובן שאני אשדר גם בלי מילים או בצורה עקיפה את התחושה הטובה שלי ושאני מעוניין להמשיך, 

נגיד לומר בסוף הדייט - "תהני בהמשך הערב בבית קפה עם החברות" - נגיד במשפט הזה, אני הראתי שאכפת לי ממנה, שאני זוכר את מה שהיא אומרת לי וזה חשוב לי וסוג של גם נותן לה תחושה שאני איתה למרות שסיימנו את הפגישה. קיצר, אני מראה לה שאני בעניין, בלי לומר את זה במפורש. ככה אני פחות מפעיל לחץ ופחות יוצר ציפיות אבל נשאר בתוך המשחק ;)

אחרי שעושים שיחת "יחסנו לאן" ושמענו כל אחד מה אנחנו חושבים על הקשר אז ארגיש יותר בנוח ושיותר שייך לומר דברים יותר אישיים. מה דעתכם? 

כמה תגובות אפשרויות למה שכתבתי -

א. נשמע מעניין, אבל אתה חפרן

ב. וואי איזה אשכנזי אתה, פחד פחדים

ג. אמת מוחלטת, איישם את זה בכל הדייטים שיהיו לי

ד. למה ככה? תן לעצמך להפגע גם

מוזמנים גם לעוד תגובות מקוריות ;)

אני מסכימה עם הרעיוןאני:)))))

אני רק לא חושבת שזה משפט שמקרב יותר מדי. אני יכולה שיהיה לי כיף אם מישהו גם אם אני מבינה שאנחנו לא מתאימים,אז למה לא לפרגן?

בפגישה ראשונה אני מסכימה כי זה ממש רק המפגש הראשוני, אבל אם ממשיכים ל2 ו3 וכו' לדעתי כדאי להגיד. 

בחור אמר לי את זה בפגישה ראשונה היה לי קצת לא נעים כי אני הבנתי שאנחנו לא מתאימים וזה יעצר פה אבל עדיין אמרתי לו שגם לי היה כיף כי זה לא שקר, והוא אחלה בן אדם.

יכול להיות, לוקח את מה שאת אומרתadvfb
דוקא נראלי שיש חשיבות להבעת קרבה\הערכה כלשהיפתית שלג

אם היה לך טוב, ואתה חושב שגם היא בכיוון. זה חלק מבניה של קשר.

מנסיון שלי הרבה פעמים בנות רוצות להרגיש שיש הדדיות מסוימת בשביל להביע רצון להמשיך ולהעמיק את הקשר, ככה שלתגובה מקרבת מצידך יכולה להיות השפעה גם על הצעדים שלה, כמים הפנים לפנים. כמובן- לכן צריך גם שהמילים שאומרים יהיו נאמנות לתחושה שלנו.

נתתי מקום למה שאתה אומרadvfb

רק אמרתי בדרך עקיפה ולא בדרך ישירה.

השאלה לא היתה אם להתקרב אלא איך ועד כמה.

וואי איזה אשכנזי אתה, פחד פחדים😅פצל"פ

סתם, אני מבין את העיקרון

אבל לא כ"כ מסכים

כי בסוף גם על הרמיזות שאתה עושה אני יכול לומר שזה סתם פוגע אם נפרדים...

בעיניי בסוף זה חלק מהתהליך

ברור שמנסים להקל כמה שיותר

אבל בעיניי זה כן משהו שנצרך ועושה טוב

בטח אם אני מתלבט אחרי דייט ראשון

הרבה פעמים לדעת שלצד השני היה טוב יכול לדחוף לתת צ'אנס 

לא אמרתי להיות פוקר פייסadvfbאחרונה

להביע עניין - בצורה עקיפה ולא בצורה ישירה.

להגיד היה לי נעים היום וכדומהברוקולי

מתאר מצב נתון ביחס לשלב ומאפשר במלל להבין מה קורה  

איך זה מראה על קרבה?

בכל מקרה גם אופציה של לזכור מה יש ולאחל זה להגיד אותו דבר בלי מילים וזה סבבה גם 

להגיד היה נעים זה באמת לא כזה מקרבadvfb

להגיד היה כיף זה יותר בוטה

נשואה אבל חייבת להגיב על הדוגמא שנתתתוהה לעצמי
בחור שהיה אומר לי תהני בבית קפה עם חברות, בחייםםם לא הייתי מנחשת מזה שהוא בעניין שלי. מבחינתי זה היה נשמע לי כמו בנאדם נחמד ומנומס ששם לב לפרטים. לא מעבר. ולומר שהיה לך נחמד בדייט זה לגמרי לא יותר מידי בעיני, מקסימום תגלה שהיא לא בעניין, זה חלק מהחיים. כדי להרוויח ולהיקשר צריך לקחת סיכונים.

(חייבת לומר שכקוראת לפעמים מהצד מדהים אותי הפערים שיש פה בין השרשורים. בשרשור אחד כמעט כולם מסכימים על זה שבדייט שני צריך לומר לבחורה שהיא יפה (אגב בעיני זה לגמרי יכול לחכות לאחרים החתונה) ובשרשור אחר לומר שהיה דייט נחמד זה מוגזם..)

הרבה פעמים זה פחות משנה מה התוכן שאומריםadvfb

אלא איך אומרים אותו, באיזה הקשר, באיזו טונציה..

אתם מתעסקים בטפל ולא בעקרון שרציתי להעבירadvfb

שהבניה של הקשר בצורה הדרגתית והשקיפות היא לא שלימה בהתחלה.. בלי לרדת לדקויות.

נזכרתי במשהו מדהים שחוויתי בזוגיות מסויימת ששכחתיראומה1

נזכרתי בתחושה שהבחור מקבל אותי כמו שאני, העניק לי מרחב בטוח להיות מי שאני ותמך בבחירות ובהחלטות שלי.

יכלתי להרגיש משוחררת, להרגיש ילדה שם..

בדברים הכי קטנים. אני כזאת בחיים אבל בזוגיות זה קיבל זרקור.

למשל כשטיילנו בטבע אז הורדתי נעליים ורקדתי כזה בעדינות, כשנסענו ברכב בחורף ציירתי לבבות על אדן החלון.. זה יצא ממני בטבעיות והוא פשוט חייך אליי בנועם.

זה לא התאים בגלל דברים אחרים אבל אני נוצרת זיכרונות חיוביים ומדייקת לי לקשר האמיתי שלי מה חשוב לי להרגיש שם וזו אחת הנקודות המהותיות

מדהיםadvfb
וואושפלות רוח
בקרוב ממש אמן
יפה מאודנוגע, לא נוגע

לכאורה זו גם הדרך הכי טובה לבדוק התאמה.. לתת מרחב בטוח לצד השני להיות מי שהוא ולראות אם זה מתאים

רעיון מעולה ראומה1אחרונה
נפגשתם פגישה ראשונהפתית שלג

ולא היה צריך הרבה זמן עד שהיה ברור לך כשמש שדייט שני לא יהיה.

איך זה משפיע על המשך הזמן שנותר לך מולה\ו?

לי יש ציפייהלגיטימי?

שבמקרה כזה, 

במיוחד למי שתוך דקות כבר קיבל החלטה שזה לא רלוונטי עבורו -

להמשיך את הדייט למשך זמן מקובל (נניח שעה וחצי-שעתיים). 

לשים בראש את המחשבה שלי זה לא מתאים ולא שייך בשום צורה, אבל אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר.

לנהל שיחה קלילה עם אדם כהיכרות למשך עד שעתיים, תוך התעניינות - אמור להיות משהו אפשרי לחלוטין.

יצא לי להיות כמה פעמים בדייט עם מישהו, והיה ברור אחרי דקות שהוא ממש לא מעוניין, ומשכו את הדייט - אבל בצורה מאוד מזלזלת ופוגענית.

וואואמרלד

"אולי אם נכיר את האדם שמולינו יותר טוב נוכל לשדך בינו לבין אדם אחר"

עזרת לי למצוא את האיזון למצבים כאלה,

כדי לא לשקף חוסר עניין וגם לא יותר מדי עניין..

תודה רבה

פעם שמעתיאשר ברא

שהרב סבתו אמר שבפגישות כאלה חייב להמשיך את הזמן מינימום המכבד.. כי בסוף נמצאת מולנו נשמה ואנחנו ח"ו לא רוצים לפגוע בצד השני.

לכן כן אפשר להמשיך נגיד עד שעה וחצי גג ולדבר כמו שיחת חולין ולסיים את זה בצורה מכבדת

כשזה קרה לי התייחסתי לזה כמו פגישה עם חברהנפש חיה.

לא תמיד זה מעניין

אבל נהגתי בנימוס והקשבה לבחור שמדבר ומספר,  האוירה יותר קלילה כי פחות מחייבת להמשך.

אז לא למשוך את הזמן סתם

אבל כן לכבד את הזמן וההשקעה של הצד השני.

מתי להתקשר לומר את ההחלטה?

הכי מהר שאפשר מדין "ואהבת לרעך כמוך" 

..אני:)))))

אני אשתדל להמשיך ולהיות נחמדה ולהתעניין אבל במסגרת הזמן המקובל כדי לא להשלות.

וקרה לי שאחרי שדיברנו כמה דקות והכרתי יותר את הבן אדם השתנתה לי ההסתכלות ורציתי להמשיך.

הכי רגילה בעולםהפי

גם אם לא מתאים אני לא ייבש אותו

עדיין אני אשמח להבין מי עומד מולי .

מנגד אני לא אשלה אותו ולא אזרוק משפטים של קירבה שיכולים להתפרש כקרובים

הדבר הכי צבוע זה להשלות אדם.

אם אני לאנארצה אותו אני לא אגיד לדוגמא ואוו ממש היה לי כיף איתך מחכה לפעם הבאה.

גם אם היה לי הכי כיף לא אגיד את זה חחחadvfb
חבלהפי
מה שחשבתיאני:)))))
לא תמיד טוב להעלות ציפיות, גם אם רוצים להמשיךadvfb

לפעמים זה יכול להלחיץ

כן, להפרד ממנה בצורה מפרגנת 

אבל "להגיד היה לי טוב" זאת אמירה עם משמעות שלא תמיד ארצה להשתמש בה.

אולי לא היה לה טוב וזה סתם מעמיד אותה במקום לא נוח ומשדר שאני מצפה שגם לה יהיה ככה.

אולי היה לה טוב אבל היא לא חושבת שמתאים?

אולי היא צריכה לעכל את המפגש?

אולי שתינו עפים אחד על השני אבל מעדיפים לנהל את הקשר בזהירות?

כן, לא תמיד אני יגיד את מה שיש לי בפנים, וזה נראה תלוי שלב ורמת אמון..

זה הרבה פעמים גם קורה טבעית, זה לא אני חושב "אה אני לא יגיד את זה למרות שאני חושב ככה"

להתנהג באנושיותadvfb

"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"

חושב לעצמי אילו אני הייתי בצד השני, איך הייתי רוצה שיתייחסו אלי במקרה כזה וכך משתדל להתייחס.

ובכללי, מפגש עם בנאדם הוא לא רק מפגש פונקציונלי.

הוא משמש את המטרה שלי אז אני משתמש בו ואם לא אז אני זורק.. מפגש עם בנאדם זה אירוע. במיוחד שיש לזה הקשר יחסית רגיש.

עדיין מותר להיות מתוסכל, אבל אם זה משפיע על תפקוד לא תקין זה אומר דרשני

עם השנים למדתי לעצור את הדייט ולא למרוח סתםראומה1

למה? כי אני לא רוצה לסבול וסתם למשוך ולאשלות אותו.

כנ"ל בסוף הדייט אם הלא שלי ברור לי אני חותכת בסוף הערב.

איך הבחור קיבל את זה?פתית שלג
היו כאלה בהבנה היו בהלם.ראומה1
מכל בן אדם אפשר ללמודברוקוליאחרונה
פחות משעה זה לא ראוי
באיזה מספר של דייט ואיךא"י שלנו לעד
הייתם מספרים לבחור/ה על מחלה כרונית לא קשה בכלל שיש לכם. ( לא מפריעה גנטית, לא תורשתית, לא קשורה לפוריות בה גם ויש גם אישור מרב שבגלל שהיא לא קשה לא צריך לספר עליה מראש בהצעה)
מאוד תלוי כמה היא משפיעה על החיים האישיים והזוגייםפתית שלג

לדעתי לרוב משהו בין פגישה שניה לחמישית

לא משפיעה בכלל ב"הא"י שלנו לעד
לדעתי בשלב הבירורים אם זה רציניזיויק
ואם לא אז די בהתחלה תלוי ברמת החומרה
בשלב של הבירורים הרב אמר שלאא"י שלנו לעד
זה מחלה עם שם מפוצץ שהיא כלום אצלי אבל אצל אנשים אחרים היא יכולה להיות משהו רציני 
מביןזיויק
וואי המון בריאות בעזרת ה'!
כשמתחילים בכללי לשתף דברים יותר אישייםפצל"פ
פגישה שלישיתבחור עצוב
אם היא לא משפיעה בכלל על חיי היומיוםמתואמת

אז רק כשהקשר כבר חזק למדי. (זה אינדיבידואלי באיזו פגישה זה קורה)

אם יש השפעה על חיי היומיום - אז כשהקשר כבר יחסית יציב אבל עוד אין קרבה חזקה (מניחה שזה בערך בפגישה שלישית-רביעית).

זה לא משפיע בכלל חוץ מבדיקה פעם בשנהא"י שלנו לעד
אבל מפחיד אותי לספר מאוחר זה כאילו אני משקרת כזה
אז לא עדיף לספר בהתחלה? פגישה ראשונה- שניה?יעל מהדרום
לק"י

לתת את כל המידע.

אבל אז כאילו למה שירצה להתמודד עם דבר כזה?א"י שלנו לעד
הבאסה שזה כלום אבל יש למחלה שם מפוצץ 
בשביל זה כדאי לפרט בכנות מה זה אומריעל מהדרום

לק"י

אולי להוציא מידע רפואי בנושא ולתת לו.

להציע לו להתייעץ עם בנאדם מקצועי בתחום.

ובהצלחה!

התמודדות לא קלה.

אז לדעתי אין צורך לספר מוקדם מדי.מתואמת
אם את רוצה לפנות אליי באישי, אוכל לפרט לך על ניסיון אישי שלי במשהו דומה.
אשמח כתבתי לךא"י שלנו לעד
מה המשמעות של תוצאות הבדיקה?הסטורי
כלומר, כנראה אם לא היתה שום משמעות למחלה, לא היה צריך בדיקה. בודקים כי חוששים ממשהו.

מחילה, אבל כותב מדם ליבי מכמה מקרים שהכרתי. לפעמים רבנים עם הרבה רצון טוב ממליצים להסתיר. חלקם מחוסר הבנה שיש השלכות לדברים וחלקם דווקא 'מבינים', שבאיזשהו מקום אומרים לעצמם 'לכולם יש בעיות כאלו ואחרות, אז למה להגיד'.

במציאות, אם באמת מדובר רק על אירוע עבר חסר משמעות, אין סיבה לספר. אבל אם יש משהו עם השלכות, גם אם חושבים שהוא לא משמעותי - לפעמים אח"כ מגלים שהוא משמעותי. התסכול של אדם שמרגיש שמי שהוא אמור לתת בו אמון לכל החיים -הסתיר ממנו, מאוד גדול ומאוד מקשה על בניית מרחב אמון זוגי. לעומת זאת כנות, היא משמעותית וכשיש כנות - אפשר לשאת ביחד הרבה.

מסתבר שבחור שכבר מכיר ומוקיר אותך וחושב להתחתן איתך (תלוי ציבור אם זה אומר פגישה שלישית או פגישה עשרים) - לא יוריד בגלל מחלה כרונית שלא משמעותית לחיים. תספרי לו על האבחנה ועל חוסר ההשלכות כמעט, מי שבכל זאת יוריד - כנראה באמת לא מתאים לך. 

תראי,לגיטימי?

בעיניי,

קשר זוגי מבוסס על כנות. קשר שיש בו הסתרה מכוונת של מידע - רק עצם ההסתרה היה מרחיק אותי מהקשר.

אם זה לא משהו שאת מתכננת לספר מראש -

הייתי מספרת אחרי שיחת "יחסינו לאן". 

תיאור שלבי הקשר:

א. הצעה. ב. בירורים. ג. שיחת טלפון. ד. דייט ראשון. ה. שיחת טלפון. ו. דייט שני. ז. שיחת טלפון. ח. דייט שלישי. וכו'

אחרי דייט שלישי (או אולי רביעי\חמישי), אם הקשר החזיק עד אז - בד"כ מנהלים שיחה שבו אנחנו מחליטים את אנחנו רוצים להמשיך בקשר או לא. כלומר, בתחילת הדרך, בפגישות הראשונות, רוב הקשרים לא ממשיכים - רוב הקשרים נגמרים תוך פחות מכמה פגישות.

לכן בשלב הזה, אחרי שכבר יש היכרות ראשונית, ואת מעוניינת להמשיך בקשר - הייתי משתפת - וכמובן בוחרת את המילים. אולי אפילו מביאה איזשהו סיכום רפואי שמפרט מה זה בדיוק אומר. כלומר, אחרי כמה דייטים ראשונים, כשאת מחליטה להמשיך בקשר, ואת שומעת מהצד השני שגם הוא מעוניין - אז כחלק מהשיחה הזאת, את אומרת לו שיש לך משהו שהיית רוצה לשתף, שאת לא רוצה להסתיר את המידע הזה אבל זה לא נראה לך משהו כזה עקרוני, ולפרט. (האם המצב שלך עלול להחמיר?)

[אם לא מפריע לך לשתף ואת בכל מקרה אנונימית כאן, את יכולה לכתוב במה מדובר, ואולי יש כאן עוד מישהו שמתמודד עם זה?]

ועוד הערה: כולנו בני אדם. סביא להניח שכולנו נושאים איתנו איזשהו עניין רפואי, בין שאנחנו יודעים מכך ובין אם לא, ברמות סיכון שונות. אם את יוצאת עם מישהו, שלא יודע להכיל את העניין הזה - אז אולי זה לא מי שאת רוצה להקים איתו בית..

גם אנשים עם בעיות\מחלות וכו' מתחתנים, וגם אנשים שדי בריאים לא תמיד מתחתנים מהר ומוקדם...

יש לי טרשת נפוצה במצב ממש טוב ב"ה!!א"י שלנו לעד
יצא לילגיטימי?

לצאת עם שניים שיש להם טרשת במשפחה.

ממה שאני זוכרת, אחד סיפר כבדרך אגב בדייט ראשון; לא היה דייט שני, אבל לא בגלל זה.

השני, מי שהציע את ההצעה היתה גיסתו, והיא סיפרה על זה (וגם על הבירורים שהיא עשתה לפני שהתחתנה). לא יודעת אם זה בר מיוזמתה או מיוזמתו וכו' - גם שם לא היה דייט שני, ולא בגלל זה.

יש לי גם חברה נשואה עם טרשת, אבל היא אמרה לי שהמצב שלה עלול להחמיר בצורה רצינית.

ממה שאני מבינה, זה מחלה שיכולה להתבטא בהרבה דרכים, ולכן כדאי לדעתי לפרט מה בדיוק יש לך, ואיפה זה עומד וצפוי לעמוד. לתת מקום לצד השני לשאול שאלות, לא להקטין את החשש והספק - תוך שאת מבהירה כמה זה מינורי בעינייך.

ובעיניי, להסתיר את זה לאורך זמן - זה נותן לזה נפח הרבה יותר גדול. מבינה למה לא לשתף כל אחד שאת יוצאת איתו, אבל לדעתי, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אחרי שיחת יחסינו לאן הראשונה - זה הזמן הכי מאוחר.

פגישה שלישיתוהוא ישמיענו
נגיד 4, מתי שהולך לכיון טוב ומרגישים בנוחאני:)))))
תמיד אמרו פגישה שלישיתנקדימון

או רביעית, אחרת אדם עם חולי כלשהו לעולם לא יצליח לצאת לדייטים.

פגישה ראשונה זה גישוש ראשוני.

פגישה שנייה זה אומר שפגישה ראשונה היתה בסדר.

פגישה שלישית זה כבר אומר שרוצים באמת לנסות.

לכן, בשלישית - או אולי ברביעית - זה אכן הזמן לספר. כדי לא להיכנס למערכת יחסים ואז להפיל משהו, שהצד השני עלול לפרש כתיק וכהסתרה, וכמובן אם נפרדים אז שלא יהיה מטען רגשי כבד מידי.

יש ספקטרום של אנשים בנוגע ליחס למחלות שונות, חלק יבהלו מכל דבר, חלק יכילו גם מצבים קשים, וחלק יהיו דינמיים וזה יכול להיות תלוי במזל או ברצון שלהם להמשיך עם הדייט - לכן כדי לאפשר הזדמנות לכולם, ממתינים טיפה ואז מספרים. זה הרציונל.

זה מאפשר לכולם הזדמנות אמיתית.

בהצלחה רבה!

פגישה ראשונהארץ השוקולד
גג שניה
לזרום..האופטימי

אם אין לזה השפעה וודאית על הזוגיות ו/או הפוריות, אז לספר כשאתה מרגיש שזה מתאים, אין בעיה אפילו שזה יקרה לאחר החתונה..

מצד שני, גם לא להסתיר בכוונה..

לא הייתי ממליצה לספר אחרי החתונהיעל מהדרום

לק"י

ולו רק, כי בעיני זה עלול לפגוע באמון.

וגם אם אין השפעה וודאית, אבל יש סיכוי סביר להשפעה- צריך לספר מספיק זמן לפני שמגיעים לקשר קרוב (אני מבינה שזה לא המצב של הפותחת, אבל כותבת את זה בכללי).

התארסתי אז באתיג'ון

לא הייתי פה כמה שנים, אבל חשוב לי להגיד לכולם ובפרט למי שיותר מבוגרים כאן.

יש תקווה ויש טוב ויש אור גדול.

אבא תודה. ויעבוד יעקב ברחל 14 שנה ויהיו בעיניו כימים אחדים.

מזל טוב!זיויק
שימחת
14 שנים - כי היה צריך להינשא לשתי נשים 🥲 מזל טוב!פ.א.
מזל טוב!אילת השחר
עבר עריכה על ידי אילת השחר בתאריך י"ט בשבט תשפ"ו 15:59

אני זוכרת את הניק שלך מלפני זמן רב...

בע"ה שתזכו שיהיה בניין זה בניין עדי עד מלא שמחה, ברכה ושפע ברכת ה' בכל מכל כל.

מזל טוב🥳🥳פתית שלג
אני זוכר אותך ניק יקר. מזל טוב!והוא ישמיענו
מזל טוב!!advfb
מזל טוב! שתזכו לשנים ארוכות וטובות יחד!!יעל מהדרום
איזה יופי! בשעה טובה! משמח מאד אור ונחת!נפש חיה.
בהצלחה בכל.

או מזל טוב!!!!! שה' יברך אתכם הרבה אורהפי
מזל טובארץ השוקולד

שנים מאושרות יחד רבות ושמחות ובריאות

תודה רבה לכולם!ג'ון

בשמחות אצל כולכם, כל אחד כפי עניינו ובקשתו ושבאמת כל האיחולים הטובים יתקיימו בכם, ריגשתם💚 (לא הגבתי לכל אחד בנפרד כדי לא להספים).

מזל טוב!נוגע, לא נוגע
בניין עדי עד בנחת ושמחה
איזה כיף לשמוע!! מזל טוב!אני:)))))אחרונה

שתזכו לבניין עדי עד!!

וידוי של שדכניתלגיטימי?

בשם שלומית שראל:

הופיע בעלון השבת "הדור" בשבוע החולף.

מה דעתכם?

מה החוויות שלכם מול שדכנים - מה רמת ההיכרות שלכם עם השדכן? האם זה כלל שליחת כרטיס? שיחה? פגישה? ליווי? משוב?

ולפי מה הרגשתם שהם משדכים אתכם?

אשמח להפניה בשו"ע להלכה כזאתנפשי תערוג

שחייב (או אפילו רצוי) שיש חיוב על ההורים למצוא חתן/כלה לילדהם

שידוכים בין ישיבות ומדרשות. מה דעתכם על התופעה?והוא ישמיענו
מה הבעיה?ברוקולי
מעניין אותי לשמוע דעות. לא בהכרח שיש בעיהוהוא ישמיענו
כמו כל מקום, תלוי אישיות של המשודכיםנפש חיה.
לא מבינה מה העניין.לגיטימי?

זה לא משהו חדש.

להרבה מוסדות יש (כבר שנים) שדכן רשמי, או אולי פחות רשמי.

אולי אני לא מבינה למה אתה מתכוון, אבל למה שזה יהיה שלילי?

לא בהכרח שלילי.והוא ישמיענו

אני לא מדבר על עצם זה שיש שדכן או שדכנית. ובוודאי שכוונתם לש"ש. מסקרן אותי לשמוע מה דעתכם על השיטה עצמה.

השאלה היאלגיטימי?

היכן בחור\בחורה דוסים ילכו לחפש שידוך?

הגיוני ליצור כתובת, שבו יש "אוכלוסיית יעד" רלוונטית.

הגיוני שעם אדם עם השקפת עולם דומה לשלך יותר קל ליצור שפה משותפת.

(יש לי סטטיסטיקה יפה בעניין, אבל דיברתי עליה לאחרונה הרבה בחיים האמיתיים, אם זה מעניין אפשר לפנות בפרטי).

בהכללה, ובמיוחד צעירים,

דוסים פחות יהיו באירועי פו"פ. פחות באפליקציות ובאתרים. פחות אצל שדכנים "רשמיים". מההתרשמות שלי, רובם מסתמכים על החברים והסביבה המוכרת, ורק בשלב שני פונים לאפיקים אחרים. כלומר - לא מתייחסים לשאלה איך הבחורה המיועדת בכלל תכיר אותם, אלא בונים על זה שהיא אחות\בת דודה\שכנה של החברותא. או הר"מ. ומי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו, יקבל פחות הצעות, ובטח אם הוא כבר לא במסגרת ישיבתית.

מה הכוונה מי שפחות טוב בהתברגות החברתית שלו?והוא ישמיענו
כמו בכל חברהלגיטימי?

יש אנשים ש"מקובלים" יותר או פחות. 

אני מאמינה שאנשים שיותר בולטים מבחינה חברתית, יקבלו יותר הצעות מהחברה סביבם.

אנשי השוליים, פחות.

ואיך זה קשור לשדכנים של ישיבות ומדרשות?והוא ישמיענו
כל יוזמת שידוכים שעושים אותה בטוב היא מבורכתadvfb

בעיני, זה ממש טוב אם זאת תהיה נורמה יותר חזקה, שאין מוסד תורני ללא מי שאחראי מטעמו שכל אחד יכול להרגיש נוח בכך לפנות אליו.

צריך לחזק את העניין הזה.

כמו בהרבה פעמים בחיים צריך  שיהיה את האיש המתאים במקום המתאים

אני לא מתכוון רק לשדכן ככתובת שניתן לפנות אליהוהוא ישמיענו

אלא לשיטה עצמה. על פי מה השדכנים משדכים. מסקרן אותי לשמוע מגוון מחשבות על כך

דהיינו שמדרשות מסויימות יתאימו לישיבות מסויימות?advfb

כאילו איזו שיטת שידוכים יש פה?

אני בכוונה משאיר את זה פתוח. מעוניין ללמוד מכםוהוא ישמיענו
חח אני פשוט לא מבין כל כךadvfb

אם הדיבור הוא ביחס לסטיגמות של ישיבות ומדרשות - אז אפשרי בהחלט להשתמש, כמו שאפשר להשתמש בכלל הכללה, תוך כדי כמובן לקחת אותה בערבון מוגבל ולא השתעבד אליה.

כן הייתי ממליץ לאנשים מסויימים לחפש תלמידים או בוגרים של מקומות מסויימים שהם יותר בז'אנר שלהם, אבל ברור שזה לא סותר שכדאי לבחון כל הצעה לגופה.

אני לא מכיר "שדכנים" ואני לא יודע פי מה אותם שדכנים שאני לא מכיר משדכים..

כן יכול לומר שיש שני סוגים של דרכים לשדך - 

להיות פסיכולוג - להבין לעומק מה בנאדם מחפש, מה מעסיק אותו, מה החוזקות והחולשות שלו ולפי זה להתאים בין אנשים שיכולים להתאים. שימלאו אחד לשני צורך נפשי.

להיות סוציולוג/אנתרופולוג - לזהות כל מיני סממנים תרבותיים וחברתיים שבדרך כלל אומרים משהו על הבנאדם, כגון איפה הוא למד השכלה תורנית ואיפה הוא רואה את עצמו ביחס למגזר ועל פי זה לזהות את המשותף בין אנשים. צריך מידה קטנטנה של ציניות ביחס לזה. מי שתמים לגמרי לא יכול להבין את השיטה. השיטה הזאת לא מושלמת בכלל בכלל, אך היתרון העיקרי שבה שהיא מאפשרת לשדך גם לא ע"י היכרות מעמיקה. ומה לעשות, לא כולם מקבלים הצעות מחברים.

אז הפסיכולוג מקביל לחבר והסוציולוג לשדכן?והוא ישמיענו
כן, אבל זה לא מוכרחadvfb

חבר יכול לשדך על פי סטיגמות (וזה יכול להיות מצויין לדעתי אם זה נעשה בטוב טעם)

שדכן יכול לערוך ראיון עומק עם מי שהוא משדך משני הצדדים ולשדך על פי זה, כן, בדרך כלל זה פחות נפוץ אבל לך תדע.

אתה צודק שבהכללה חבר זה יהיה לפי שיטת הפסיכולוג ושדכן יהיה לפי שיטת הסוציולוג.

..אני:)))))

א. זה לא תופעה.

ב. זה מעולה שמשדכים בין ריכוזי בנים לריכוזי בנות.

ג. טוב ששידוכים נעשים בצורה מסודרת.

א. למה לא מדובר בתופעה?והוא ישמיענו

ב. כיצד נעשים השידוכים? מה הם שיקולי הדעת? מדוע זה מעולה לדעתך?

ג. האם זה שונה מפניה רגילה לשדכנים? או שאין הבדל?

לכאורה עם פוטנציאל הכי גבוהנוגע, לא נוגע
תודה! מעניין. אשמח לשמוע מדוע לדעתך 🙏והוא ישמיענו
כי יש בסיס דומה. כמובן שזה נכון למקומות שיש להםנוגע, לא נוגע

קו מסויים וגם באים לשם בחורים בסגנון מסויים 

טוב מבין שהשרשור קצת עצבן.לא זו היתה המטרה. בהצלחהוהוא ישמיענו
בזמנו אמרתי לרב שליהפי

הרב למה אתם לא עושים ארוחות משותפות??

הוא צחק זהו שם זה נגמר

חחחחadvfb

גם גרם לי לצחוק חחח

חחחחחחהפיאחרונה
המלצות לשדכניםמוריהה

שלום לכולם, בתור אמא לשני רווקים פוטנציאלים בגילאי ה20+ מהציבור הדתי תורני/חרד"לי שכרגע בלי הצעות וזה קצת מתסכל,

אשמח לשמוע מכם על שדכנים/אתרים מומלצים לציבור הזה ועל רעיונות איך כדאי לפעול כדי לקבל הצעות?

למצוא מי שיכול לייצג אותם בשגרירים בלבתמיד בבטחה

יצאו מזה הרבה שידוכים טובים (אם מוצאים שגריר טוב)

רשימת שדכנים מתעדכנתארץ השוקולד
רשימת שדכנים מתעדכנת - לקראת נישואין וזוגיות

לא מכיר את הרוב ברשימה אז לא יודע לחוות דעה, אבל ככלל, המטרה היא לא מקסימום הצעות אלא הצעות מתאימות ולכן שווה לחשוב איזה שדכן/שדכנית/כמה מהם מהרשימה יתאימו להם.

ובנוסף- רק כשהם מעוניינים. אם הם רוצים את העזרה שלמרגול

שלך

(ובכלל אם מחפשים ברגע זה)

תוכלי לפרט קצת יותר(:(:

איזה סגנון הם ומה הם מחפשים?

אפילו בסטיגמות של ישיבות אולפנות..

יש לי כמה שדכניות מעולות ורוצה להבין קצת יותר מה הכיוון(:

אם הם רוצים להיות אברכים לתקופה ולא שנה שנתיים(:(:אחרונה

יש את המיזם של הרב שמואל אליהו- מומלץ מאוד!

לוקח להם קצת זמן ליצור קשר אחרי שמשאירים פרטים אבל הם מאוד משתדלים ובעז"ה מצליחים.

אולי יעניין אותך