אז עם מהמומלץ לחמם בחורף??
מזגן אין (גרים בשכירות ובלאו הכי, אני לא אוהבת מזגן בחורף...)
רדיאטור זולל חשמל.
שמעתי על מקרן חום, אך יש לי חשש שהוא מחניק כמו מזגן וגרוע יותר....
אשמח להמלצות.
תודה!
אז עם מהמומלץ לחמם בחורף??
מזגן אין (גרים בשכירות ובלאו הכי, אני לא אוהבת מזגן בחורף...)
רדיאטור זולל חשמל.
שמעתי על מקרן חום, אך יש לי חשש שהוא מחניק כמו מזגן וגרוע יותר....
אשמח להמלצות.
תודה!
אני לא שמה לב לחשבון חשמל גדול במיוחד. (בטח לא לעומת הקיץ שהמזגנים דולקים בקצב...)
מה שטוב בו שהחום שלו נעים ולא מחניק כמו כן את מכוונת את הטרמוסטט לעוצמה שאת מעוניינת וכשהוא מגיע לאותוה עוצמת חום הוא נכבה ורק שומר על החום הקיים וכך זה אפילו חוסך בחשמל.
עוד יתרון לרדיאטור- אפשר להניח עליו בגדים שיתחממו, אני מניחה לילדים שלי את הפיז'מות וככה אחרי האמבטיה הם לובשים פיז'מות חמימות ונעימות.
וכך גם בבוקר עם הבגדים.
יש בצד אזור עם פתחי אוורור ששם כתוב במפורש שאסור לכסות.
אבל על כל השאר מותר.
מחמם נהדר, שימוש זול.
רק צריך להתקין מפצל לגז במטבח, בהנחה שאין נק' גז נוספת.
אשמח גם לרעיונות לספרים בנושא שאפשר לקרוא עם הילד.
הוא עדיין מתכחש לנושא תספורת : (
לבקש שיגזרו תלתל יברכו את הילד
יש שם אולם נחמד כזה... (אין לי מושג אם עולה כסף..)
למכון פסיכולוגי דרושה עובדת מהמגזר הדתי
לעבודה משרדית בגישה לעולם הטיפול- החלפה לחל"ד
דרישות התפקיד:
כחצי משרה, שעות הבוקר- גמיש, באזור האוניברסיטה- גבעת שמואל.
קו"ח לפקס 03-5326316 או במייל contactltd@bezeqint.net
לפרטים יוכבד 03-5328114, 050-9113083
אני פותחת בעז"ה גמ"ח תרופות בישובנו (שבי שומרון), ויש לי בעיה להשיג תרופות מרשם.
אם למשהו יש במקרה בקבוק או תרופה מיותרים (וסגורים) אשמח לתרומות. (מה שהכי נצרך זה אנטיביוטיקות - לילדים בעיקר).
הדסה שטראוס 050-2023522
שבי שומרון.

אם כיבסת כמו שאת רגילה, וזו לא פעם ראשונה שאת קונה שם, וזה אף פעם לא קרה,
יכול להיות שמשהו לא תקין בפס הייצור.
תמיד כדאי לשאול - אולי לקוחות נוספים התלוננו.
האם יש תנועה מסויימת, שוחקת במיוחד, שאת חוזרת עליה שוב ושוב במהלך יום העבודה? זאת אולי סיבה.
ועדיין, אם פס הייצור תקין, זה לא אמור לקרות.
לאחר הרבה בדיקות ונסיונות, זה מה שעשה אצלי את ההבדל
זה בעיקר חיסון, כמו עד עכשיו. יש סוגי נוגדנים שהגוף מייצר בצורה מיטבית רק בגיל שנה, ויש גם סוגים שרק אחרי גיל שנה. אז כמובן שצריך את הגיבוי החיסוני מאמא בינתיים, ולכן המלצת ארגון הבריאות העולמי להניק עד גיל שנתיים.
חוץ מזה יש לה עוד תפקידים, למשל רגשית כמו שכתבת, ותמיכה בהתפתחות המוח (שבשלב הזה עדיין גדל בקצב מאוד-מאוד מהיר וצריך את החומרים המתאימים) ועוד כל מיני.
ו--- גם תפקיד תזונתי. כל מיני חומצות שומן הכרחיות, חלבונים וכו'. אבל תפקיד תזונתי לא אומר שההנקה צריכה בהכרח להשביע לבד. היא כבר לא משביעה לא כי החלב התמעט (אחרי שההנקה כבר מתבססת ועברו כמה חודשים זה לא אמור לקרות... אלא אם כן את בהריון חדש) אלא כי הצרכים של הקטנה גדלו, והיא כבר לא יכולה לשבוע רק מחלב.
כמו שירקות הם מרכיב חשוב והכרחי בתזונה של מבוגרים, אבל הם לא יכולים להיות כל התזונה. זה לא מספיק.
אז איך אוכל והנקה הולך ביחד? פשוט - ביחד
כמו שירקות ובשר הולכים ביחד. נותנים גם מזה וגם מזה.
למיטב הבנתי, מערכת ייצור החלב משתנה תוך כמה שבועות. בהתחלה היא תלויה בהורמונים כלליים, שזורמים בכל הגוף (ומשפיעים גם אל כיווץ הרחם ועוד). צריך לדעת איך המערכת ההורמונלית הזאת פועלת כדי לא להשבית אותה בטעות. וזה נכון שבשבועות הראשונים אם אין פינוי חלב במשך כמה שעות רצופות עלול להיווצר אצל חלק מהנשים מצב שהגוף לא יפריש את ההורמונים המתאימים לייצור חלב.
אבל אחרי שההנקה מתבססת, ועובר עוד כמה זמן, ייצור החלב נהיה "מקומי", בשד עצמו. זה נהיה מאוד פשוט - פעולת היניקה של התינוק "לוחצת על הכפתור" ומייצרת לו עוד חלב, על המקום. ישר מהיצרן לצרכן
לכן הרבה נשים בשלב הזה כבר לא צריכות רפידות ולא מרגישות מלאות לקראת הנקה - כי השד מייצר את הרוב תוך כדי ההנקה עצמה.
בתחילת ההנקה למרבה הצער די קל לשבש את המערכת. אבל כשמגיעים לשלב הזה הייצור כבר די יציב ולא פשוט לערער אותו. הרבה נשים מגלות שחודשים אחרי שהפסיקו להניק - עדיין יוצא חלב בלחיצה.
בגיל חצי שנה יש קפיצת גדילה, מה שאומר שבאמת יכול להיות שאין לך מספיק חלב בשבילה ולכן היא לא שובעת- כדי לגרום לגוף לייצר כמות גדולה יותר. אז לדעתי כן כדאי לך להמשיך להניק יותר זמן כל פעם, או לעיתים יותר קרובות- ע"פ דרישתה. כי אם תשלימי כל הנקה עם אוכל, או שתחליפי הרבה באוכל- אז ייצור החלב שלך באמת לא יגדל.
בגיל הזה לדעתי רוב התזונה כן מבוססת על הנקה, ומוצקים נכנסים בין לבין או כתחליף לארוחה או שתיים, לא יותר מזה. כך לדעתי בכל מקרה.
ובאופן כללי- ההנקה היא לגמרי לא פינוק- כמו שכתבו לך. למעשה- ההנקה היא אף פעם לא פינוק. כל עוד הילד יונק הוא מרוויח הרבה מאוד.
אמנם הוא התפתח לכמה כיוונים נוספים אבל אולי יעזור לך.
אולי להביא לה משחקים למטבח שתתעסק איתם? הבן שלי אוהב להפוך את כל הצעצועים ואז להתעסק בהם מדי פעם כשהוא עובר
כשאני במטבח הוא גם מגיע לשם ואז יש לו ארון ששמתי שם רק קופסאות וכלים מפלסטיק שהוא מוציא ומשחק בהם וזה מעסיק אותו המוון זמן.
שימי אותה על מזרון או על שטיח עם כמה צעצועים שהיא אוהבת ותלכי לעיסוקייך... מדי פעם תעברי ותראי מה היא עושה שם עם עצמה...
פעם בכמה זמן להכין סיר ענק ולטחון ולהקפיא במנות קטנות ואז לא צריך לבשל כל יום
מה שבתאל1 הציעה אני עושה וזה עוזר
גם אני באותו מצב, וכשהיא מסכימה לשחק קצת בלול אז יש כמה דקות שקט..
אם אני במטבח אני שמה אותה על הרצפה עם צעצועים באזור שלי, וכל זמן שאני רואה אותה אני יכולה לעשות דברים.
וזה באמת קשה..
בבוקר, מיד אחרי שהיא קמה, אני שמה אותה בעגלה והיא מסתכלת איך אני מארגנת את המיטות ומתארגנת בעצמי.
שלום
ב"ה פתחתי משפחתון בביתי לגילאי 0-3
.זה מיועד ל5 תינקות שכולל את שתי התינוקות שלי. אני לבד איתם בבית מרווח עם חצר צמודה.
בהתחלה חשבתי שזה יהיה לשנה / שנתיים עד שיהיה כלכלי לצאת לעבוד עד שהתינוקות יהיו בגן עירייה...
אך אני מאוד נהנת להיות בבית בזמן איכות עם התינוקות טוב לי לילדים הגדולים ולהתארגנות בבית ומתחילה לחשוב שמתאים לי להמשיך גם בשנים הבאות .
צריכה רעיונות לפעילויות שמתאימות מגיל 9 חודש עד גיל שנתיים.
בעקרון יש לי משחקי בקופסאות כמו חיות מכוניות כלי מטבח וכו
כשנעים בחוץ יוצאים קצת לחצר , יצירה שמותאם לגיל זה...ציורים מדבקות בר בצק.
קבעתי בלוז זמן מפגש עם מוזיקה ובובות .
ב12 התינוקות הולכים לישון עש 13:30.
אשמח לקבל המלצות לפעילויות במגוון תחומים במינימום הוצאות כספיות (בהמשך כשיתאפשר ליאקנה משחקים חדשים וחומרי יצירה . כרגע אין לי כסף להשקיע במשפחתון.
רוצה גם ללמד נושאים מותאמים לגיל דקלומים יצירות מתאימות למפגש שירי אצבעות פעילות בתנועה אך אין לי ידע איך עושים זאת. אשמח להמלצה על מקומות או אתרים באינטרנט שאוכל למצוא שם חומרים ורעיונות.
וכן המלצות לפיתוח עסקי אני מעוניינת שזה יהיה עסק קטן עם תשלום מס קבלות ותלושים מסודרים.
אשמה להמלצות מניסיונכן מה כדאי וממה להזהר בפתיחת עסק מה הפרוצדורה
כרגע הקושי העיקרי זה להעסיק תינוקות קטנים במשחק הרבה זמן... לכן אשמח ממש לרעיונות ישימים שאוכל להשתמש בהם שלא מאוד מלכלכים )אני איתם לבד ותוך כדי צריכה לשים לב שלא יאכלו דברים מהרצפה(...
תודה רבה!!!
קצת קשה שיתאים לכולם...
נראה לי שאם תקחי לך נושא ותלכי איתו כמה ימים יהיה יותר קל. תעשי יצירות, תשירי שירים, תספרי סיפורים בנושא.
יצירות: תנסי לחשוב מה יש בחוץ שאפשר ליצור איתו. הם אוהבים מאוד.
נניח- הדבקת עלי שלכת, איסוף בלוטי אלון, וכל מה שיש...
ממליצה לך לקנות דיסק של אריאלה סביר "משחקצב"- שירי הפעלה לילדים, אצלי מאוד מאוד אהבו את זה.
לגבי פתיחת עסק- קחי לך מישהו שילווה אותך. זה פשוט אבל יש הרבה דברים שחשוב לדעת לגבי מילוי דו"חות, הצהרות הון, טפסים וכו'.
לגבי רעיונות: אתר "הלול"- נותן רעיונות בחתך של גיל ונושא.
לגבי להיות עצמאי ולפתוח עסק משגשג ומפרנס: צריך לדעת להיות עצמאי, יש קורסים של משרד התמ"ת שעוזרים ומכוונים בתחום.
זה לא משחק ילדים (תרתי משמע) וזה לא פשוט כמו שמדמיינים.
רעיונות נוספים:
קביעת לו"ז קבוע יקל עלייך את ההתארגנות והמחשבה על רעיונות...לדוג':
עד 8:30 משחקי בוקר- תיבות פעילות - חיות/מטפחות/דמויות/קוביות וכדו'.
עד 9:00 תפילה קצרצרה (שמע ישראל) ומפגש בוקר- שירים, דקלומי אצבעות והפעלה עם שירים. אפשר לעשות מפגש עם חיות וכדו'
9:00 ארוחת בוקר
9:30 יציאה לחצר/ בימי גשם אפשר סיפור בהמחשה (בובה של חילזון ללולי שבלולי, פרפרים לשלושה פרפרים, בלונים למעשה בחמשה בלונים וכדו')
10:00 יצירה (הדבקה, מדבקות, ציור עם צבעי ידיים, גואש, צבעי פסטל וכדו')
10:30 תיבת פעילות- כמו בבוקר, אבל תיבה שונה...מכוניות גדולות/ לגו גדול וכדו'
11:00 פינות- משחקי דימיון- איסוף של ציוד - תחפושות, עגלת בובה כלי מטבח וכדו'
11:30 ארוחת צהריים
12:00 שינת צהריים.
שימי לב שהחלוקה היא כל חצי שעה החלפת פעילות, לקטנים יותר זה יכול להיות גם כל רבע שעה, אין להם עדיין סבלנות ליותר מזה...
זה לו"ז פחות או יותר מהפעוטון אצלנו מהישוב...
ב"הצלחה!
בסכום קטן יחסית נותנים ליווי מצוין...
כמו שהציעו לך, משחקים עם פקקים (הרחבים- כמו של ספרינג/ מים בטעם/ חלב תנובה 3 ליטר), הבן שלי מת על זה ואני לא מבינה איך לא נמאס לו... תלכי למחזורית הקרובה ותתחילי לאסוף, יש בכל מיני צבעים. את יכולה לשדרג ועל חלק מהפקקים להדביק או לצייר בע"ח, ירקות ופירות, כלי נגינה. תקחי קופסא של סימילאק או כל קופסא אחרת שיכניסו לתוכה. ולגיוון את יכולה כל פעם לתת את אותם פקקים רק בקופסא שונה.
כדורים בכל הגדלים והצבעים זה להיט! מנסיון!! (או שזה רק בגלל שיש לי בן?!)
ביוטיוב יש כל מיני דקלומים ושירים שילדים אוהבים.
ממליצה לך לפרסם במקום מגורייך ואצל קרובייך שתשמחי לקבל משחקים לא שימושיים. לפעמים אנשים מחפשים רק איך להיפטר ממשחקים במצב טוב, פשוט כי אין בהם יותר שימוש. בימבות, ספרים קשיחים,עגלה ובובה, פאזלים מעץ, לגו גדול וכו'
בקרוב (אם אני זוכרת נכון ב11.11), יהיו מבצעים גדולים באליאקספרס, זה אומר שתוכלי למצוא משחקים בשקלים בודדים.
חוצמיזה, ממליצה לך להוציא כל משחק לזמן קצר וכל שבוע להחליף בין המשחקים. זה מחדש לילדים והם מסתקרנים, משחקים יותר זמן.
יש לנו בן אוטיסט,ילד נוסף עם קשיי תקשורת וילד שעבר משבר, ומטופל.
משפחתינו חולקת על הטיפול,היא מסייעת עם אחד הילדים,אנו רצים עם אחד
אחרי השני,לטיפולים.המטפלת שלנו לא תמיד עוזרת,לפעמים מתיחה בי האשמות,
על דרך גידול הילדים,שיש לנו משפחה ברוכה.
כמה מהמטפלים לצערי היו ,לא מתאימים והחלפנו כמה פעמים.
סכומי העתק ששילמנו לטיפולים במשך שנה ורבע, מגיע לעשרות אלפי שקלים.
גמרתי כמה ספרי תהילים.אני נעה בין פעילות יתר,דאגה טיפול,לבין לסמוך על ה'
שיכוון אותנו.אנו ממש באפילה.
הילד האוטיסט טופל ,אחרי זמן שלא היה מאובחן,ועברנו שנים קשות,עד שידענו לטפל
בו,וגם עד שמצא מקום לימוד טוב עבורו.
הוא היה די אלים,עד שמצאנו בשבילו,סידור חוץ בייתי,טוב עבורו.
אנו עסוקים עם שאר הילדים שזקוקים לטיפול,שנות הלחץ לא היטיבו עם אף אחד.
היה גם סיפור של פירוק עסקה חשובה,שעלה בנזק כספי והרבה עוגמת נפש,
עם אנשיםלא הגונים.
אנו מצפים לישועה מהירה!
והוא העומד לימינכם.
אל תשימי לב מה אומרים אנשים שמרגישים קרובים אליכם ומעורבים - מן הסתם מאיכפתיות ומרצון טוב - אבל לא הם זכו בילדים שלכם ולא הם שמגדלים אותם.
לכי עם הלב שלך ועם החוכמה האימהית שהקב"ה חנן אותך בה.
קחי לתשומת ליבך רק עצות מועילות ומחזקות.
המון בהצלחה.
ישועת ה' כהרף עין.
אם ה' נתן לכם נסיונות כאלו, בוודאי גם מתן בתוככם את הכחות. תיבנו ותתעצמו מתוך בנין ההתגברות, הסבלנות.
ואם "מטפלת מטיחה האשמות", צריך לבדוק אם היא מתאימה. היא לא עושה לכם טובות, אלא נשכרת לעבודתה. שלא תיתן ציונים. את יכולה להגיד לה שאת מבקשת שתבחין בין הדברים. מה ששייך לטיפול המקומי, בכבוד. מה ששייך למבנה המשפחתי שלכם וכו', נא לא להביע דעה.
הצלחה רבה.
מצטרפים לתפילתכם!
חיזקו ואימצו!
מתוך אמונה גדולה ברבש"ע-נותן החיים, האמינו בעצמכם, האמינו בילדכם!
יש לכם את הכח לצמוח! יש לכם את הכח לגדל ולהצמיח!
יש לילדים את הכוחות הבריאים להצליח!
עלינו ההורים מוטלת החובה, להאמין בילדינו! מתוך אהבה גדולה, ומתוך בטחון בד' שמלאים הם בכוחות בריאים, טובים וישרים. (גם בילדים אוטיסטים. מהכרות.) להזהר לא להחלש ולא להחליש.
רק להאמין! לתת להם כח!- זה יתן גם לכם כח!
זה ענין של זמן... פירות קוצרים אחרי שזורעים בדמעה...
כל מילה טובה נותנת הרבה כח! גם אם קשה לכם להאמין במילים, תגלו פלאים...שני הצדדים מתעצמים מכל מילה...
אמר הרב נריה זצ"ל "גדולים, הופכים חלומות גדולים למציאות" -חייבים חלומות גדולים! ועם עין טובה, לחשוב רק טוב...
להאמין בהם מכל הלב! ולפעול לממשם... בעזרת ד' יהפכו למציאות.
תראו אתם בישועתכם.
ויראו כל ישראל בישועה הכללית והשלימה!
שמה אילה בלוך- אושרת היא דתייה ואישה מקסימה
לך זה מתאים אני לא יודעת אם היא מטפלת גם בזוגות.
שוה לברר.
ללחוץ על נחיר אחד עם האצבע בדיוק בשקע שבצד האף מעל הפתח של הנחיר.
כשנחיר אחד סתום, הרבה יותר קל לנשוף החוצה בעוצמה.
כנראה שהנזלת אצלו סיבית/סמיכה/צמיגית במיוחד (מחילה, גם אני מפליגה בתיאורים
) ולא קל להניע אותה החוצה.
ועצות לסיים את הנזלת - ויטמין C , להפחית מוצרי חלב - לפחות לימים של ההצטננות.
אני נשואה כבר שנה וחצי, ויש לי פחד להביא ילדים בגלל ש...
אני חוששת שהילדים יתפסו את מקומי אצל בעלי.
ב"ה הכל טוב ויפה עכשיו בזוגיות שלנו, אז למה שפתאום תבוא ילדה קטנה שבעלי יאהב מאד (כי בכל זאת זאת הבת שלו..) ואני ארגיש שזה בא על חשבוני.. האהבה שהייתה רק אליי מתחלקת עם עוד אנשים.. ואולי גם אקנא??
הייתי רוצה לדעת מנסיונכם, האם זה חששות שווא? או שיש לי ממה לחשוש..
אני לא צריכה שתשכנעו אותי למה חשוב להביא ילדים, כי אני מודעת לעניין..
זה פשוט חרדה שמשתלטת עליי, שהטוב הזה שיש ביננו יעלם או ייגמר..
מה לעשות?!
לשנות מבט:
לחשוב, עד עכשיו הוא אוהב אותי "רק" כי אני אשתו. אח"כ - גם כי אני אמא של הבת.. חוץ מזה, כשיש "פרוייקט משותף" כזה, זה דבר מקרב מאד. מגדלים ביחד, דואגים ביחד, חושבים ביחד. אדרבה, זה "דלק" חדש לַקשר - מעבר לדלק הראשוני.
אם תסתכלי כך, אז לא תעסקי בקנאה מאהבה שלו לילדה (בעז"ה), כי אתם תאהבו אותה ביחד. עוד "ביחד".
וזה גם גוון אחר של יחס - אלייך ואל ילדה.
וזה כמובן, חלק אינטגרלי ומרכזי מהנישואין.
במקום הזה , שפוחד להיות נטוש . לא מתוך הרגשה ש: "אני לא בסדר" , אלא מה מביא אותי לחשוב שאם יבוא ילד -אני לא אהיה נאהבת יותר , ואני אקנא.
אם זה קשה מדי , או מפחיד או כואב -אז סליחה
באופן כללי ילדים לא מחזקים או מפוררים קשר . אם כבר , אז מחזקים , כי האהבה מתגברת. יש אותו ויש אותך ,ויש את הפרי של האהבה הזו . פעם מישהי אמרה לי שכל פעם שהיא מחבקת את הילדה שלה ומנשקת אותה , היא מרגישה שזה אבק נישוק וחיבוק לבעלה . הילדה דומה לו . כלומר יש משהו ממנו -אצל הילדה המשותפת שלהם .
והיא לא תהיה אישה קטנה היא תהיה תינוק עם חיתול ומוצץ, ואולי בכלל יהיה לך בן אבל זה לא משנה
אני חושבת שאם זוגיות טובה אז בטוח זה לא אמור לקרות
אפשר בהומור, לרדת על עצמך... תבחרי זמן ששניכם באווירה טובה, שהוא קשוב אליך ותעלי את זה.
ישנה תופעה מוכרת שגברים לאחר לידה חשים שהתינוק "גנב" את האישה - היא משקיעה רק בו זמן וכוחות. תמיד אומרים למצוא זמן לחזק את הקשר עם הגבר לאחר לידה. אז למה שלא יהיה מצב הפוך- שהאישה חשה נטושה?!
כמובן, הכל בפרופורציות ולא בהגזמה. אבל שיתוף של הבעל בחששות יכול לפרק אותם.
ואם אתם צעירים תבלו עוד קצת ביחד....
ילדים אכן לוקחים הרבה מן הזוגיות ומשנים את הסדר הקיים (גם בהמון מובנים חיוביים וטובים ) , תחכי קצת והרצון יגיע...
זו תשובה ל"מותר" להנות מתקופת הנישואים והזוגיות לבד. מה גם שבמקרה הזה הם נשואים כבר שנה וחצי ב"ה. לא תגידי כמה חודשים ספורים.
ב. כתבת לה שנשמע שהיא עוד לא מוכנה לילדים - הפותחת מתנסחת בבגרות ובאחריות. מעבר לבגרות פיזית ונפשית בסיסיות, לעולם אי אפשר להיות מוכנים למציאות שילדים משנים את המאזן בבית, כשלא מתמודדים בפועל עם השינוי.
גם אם לא מדובר בחרדות, אחרי נישואין וזוגיות, גידול ילדים זו עבודה על המידות. ושוב, לא ניתן לעשות אותה באופן תאורטי.
ובמצוקות נפשיות וגם בתכנון המשפחה כך שלקבל היתר זה דבר פשוט.
ב. זה נכון שלעולם אי אפשר באמת להתכונן להלם הרגשי והפיזי שבהבאת ילד לעולם אולם דווקא בין השורות ניכר מהודעת הפתיחה שאין עוד מוכנות בסיסית להביא ילד לתוך הקשר, זה שלב שלא עובר חלק אצל כולם יש כאלה שצריכים את הזמן ואת ביסוס הזוגיות לפני.
כל החיים שלי רציתי ילדים , ונולדה לי בחסדי השם (אין מילה אחרת לתאר את זה ) ילדה אחת . הייתי בגיל שבו נשים אחרות הן כבר סבתות. מה שאנשים לא מבינים , זה -שהמתנה הזו הריון וילדים , היא זמנית מאד , מוגבלת מאד , ולפעמים היא לא ניתנת בכלל.
ההלם הרגשי והפיזי שאת (פרח בר) מדברת עליו, נובע מכך שהחיים המודרנים מנתקים אותנו מעצמנו -ילד הוא שינוי , אבל הוא לא הלם .
בהסתכלות ארוכת טווח , ברמה הגשמית , ילדים זה מה שנשאר אחרינו . לאור האמור לעיל , הפותחת -את צריכה להביא את עצמך למקום שבו את משתוקקת לילדים , או פתוחה לזה . אבל "להיות כמו כולם" זו לא סיבה טובה.
*סמיילית*אחרונהוכל הכבוד על האומץ לדבר על זה.
אני מאמינה שעולם כמנהגו נוהג - כל אחד ימצא את מקומו בתוך התא המשפחתי המשתנה.
התגובות שקיבלת כאן מחממות את הלב ולא נותר לי אלא לחזק אותן ואותך
שלום,
התינוק שלי ב"ה בן 9 חודשים.
העניין הוא, שהתזונה שלו עדין מתבססת בעיקר על מטרנה...
אני מנסה לתת לו דייסה/לחם/ירקות מעוכים/גבינה ומידי פעם אפילו בשר אבל במקרה הטוב הוא אוכל כמה ביסים.
ואז הוא כל הזמן עצבני כי הוא רעב (במדובר בתינוק גדול מבחינת משקל ב"ה) עד שאני נכנעת ושוב נותנת לו מטרנה.
פשוט שום דבר לא באמת משביע אותו חוץ מזה, אז בעצם יוצא שהוא אוכל מעט מאד אוכל אמיתי.
עכשיו כבר כמה ימים הוא משלשל, ניסיתי לתת לו בננה ואורז ושוב- רק כמה ביסים (וכן, אני מספרת לו סיפורים ומנסה להסיח את דעתו ולדחוף כמה שיותר...) ולא הסכים יותר. וכרגיל, לפני השינה, פירק עוד מנה גדולה של מטרנה... וזה לא טוב לו לשלשולים...
אם יש לכם עצות איך לסדר לו נכון את התזונה, אשמח.
תודה רבה!
החשיפה למוצקים עכשיו חשובה מאוד, אבל פחות בקטע התזונתי (גם, אבל כאמור - בשביל זה מספיקה כמות קטנה) ויותר בקטע החינוכי. זה הזמן שהוא הכי פתוח ללמוד הרגלי אכילה טובה - לכל החיים!
וזה אומר בעצם שקשאת מסיחה את דעתו ומכניסה לו כמה שיותר אוכל, את בעצם, מתוך כוונה טובה בלבד --- מלמדת אותו לנשנש מול הטלוויזיה, או עוד הרגלי אכילה בעייתיים שרואים אצל מבוגרים. לא כדאי. ממש לא כדאי.
אל תתייאשי, את עוד לגמרי יכולה לשנות. תני לו לשבת לידך כשאת אוכלת, לראות אותך נהנית מאוכל טוב, ובמקביל שכל הזמן יהיה מולו משהו קטן - ירק, קציצה, ביצה קשה - ושיהיה לו חופש גמור ללוש אותם, למעוך, לזרוק, לטעום, לירוק. ככה לומדים ליהנות מאוכל, ובתהליך הדרגתי גדלות הכמויות שנכנסות. בלי לחץ.
בהצלחה! ובשמחה! אוכל זה כיף!
המשכורת של בעלך מספיקה לכלכל אתכם?
אם כן, לדעתי כדאי לך להשאר עם התינוקת בבית.
*סמיילית*תבדקי כמה תרוויחי בסוג העבודה שאת מחפשת, תורידי מהמשכורת את המחיר של מעון/מטפלת ותחשבי אם שווה לך לעבוד בשביל הסכום הזה וההרגשה של מימוש היכולות (שכמובן אין לזלזל בה, זה חשוב מאד
)
ואם את מתלבטת על תואר שני, תבדקי כמה זה קשה, כמה ימים בשבוע.. לא פשוט ללמוד עם ילד אבל זה כן אפשרי 
בהצלחה ומזל טוב!
אני לא יודעת אם המקצוע שלך מאפשר,
אבל את יכולה לנסות לעבוד במשרה חלקית ולקחת מטפלת לפי שעות כך שזה יצא לך מן הסתאם פחות ממעון, וגם את תהני מהילדה וגם מעבודה
גם מעון אם את עובדת לפחות 24 שעות יש לך הנחה מהתמת...יש מחשבון של דרגה בתמת באינטרנט את יכולה לבדוק...
היי,
בני בן השנתיים וחצי עומד לעבור בעוד כשבועיים ניתוח כילה (בקע מפשעתי).
מספר ימים לפני הניתוח אנו אמורים להגיע עימו לבדיקה והכנה, ולאחר מכן נגיע בע"ה לניתוח- ההורים יכולים להישאר עם הילד עד שהוא מורדם ולהיות עימו מתחילת ההתעוררות לאחר הניתוח.
הבן שלי (כמו הרבה ילדים אחרים אני מניחה..) לא אוהב רופאים באופן כללי. מה גם שההכנה כוללת בדיקה באזור המפשעה, אזור שהוא בכלל לא אוהב שמתקרבים אליו ובטח שלא נוגעים בו.
אני מאוד חוששת מהתגובה שלו כשהרופא ירצה לבדוק אותו..
לצורך הענין, כשהגענו בשביל לראות אם צריך בכלל ניתוח הבדיקה כללה נסיונות שכנוע רבים שכשלו ובסוף זה קרה עם הרבה בכי וצרחות, למרות שהרופא עצמו היה מקסים עם מלא סבלנות וגישה מצוינת.
אני גם חוששת מהתגובה שלו לכניסה לבית החולים, לכל הסיטואציה ולרעיון שיכניסו לו מחט לגוף (עם חומר ההרדמה..)
איך להכין אותו לבדיקה? איך להכין אותו לניתוח? איך להסביר מה עומד לקרות? וכמה זמן לפני כדאי להתחיל לדבר על זה?
יש מישהי\מישהו שהילד שלה עבר דבר דומה בגיל הזה בערך?
תודה..
אני היית די היסטרית,(עם הבת הראשונה, לפני שנים רבות) אז נתתי לבעלי בעיקר לשהות איתה לפני כדי לא להשפיע מהפחד שלי, והוא זה שנכנס איתה לתוך חדר הניתוח.
החלק הקשה זה הצום שלפני, אבל אין מה לעשות, זה עובר....
עברנו ניתוח בגיל 6.
אבל כשהייתי צריכה לקחת את בת השנתיים וחצי או קצת יותר לחיסון-
יום לפני החיסון שיחקתי איתה ולקחתי בובה ואמרתי לה הנה הבובה באה עכשיו לאחות וצריכה לעשות חיסון כדי להיות בריאה והיא עושה ככה וככה ועושה דקירה קטנה ואוי הבובה בוכה קצת ואמא נותנת לה נשיקה ופרס.
וחזרנו על המשחק הזה 80 פעמים... ופעם אני הייתי התינוקת ופעם הבובה וכו'.
(היא כמובן אמרה "לא רוצה" כשאמרתי במשחק שהולכים לחיסון אבל אמרתי כל פעם שחייבים וצריך לעשות את זה כי...).
זה ממש עזר. הרגשתי שהיא הרבה יותר לוקחת את זה בקלות מפעמים אחרות. למרות שברור שהיא בכתה.
אני לא חושבת שצריך להכין אותו ל"רעיון שיכניסו לו מחט לגוף" או לעשות עניין מהכניסה לבית חולים.
הוא עוד קטן זה נראה לי מסובך מדי להבנה שלו. ומה אכפת לו אם נכנסים לבית חולים או לקניון או לספריה וכו'? לא נראה לי שההבדל ברור לו בכלל.
תכיני אותו למה שהוא יכול להרגיש. דברים פשוטים יחסית. ולהסביר שזה כדי שלא יכאב לו ושיהיה בריא וחזק.
דבר נוסף- תבררי אבל אני כמעט בטוחה שלפני ההרדמה נותנים סירופ שמטשטש קצת ככה שהילד כבר די רדום
מה שכן אולי כדאי להכין אותו לפתיחת וריד למרות שיכול להיות שגם את זה עושים כבר אחרי הטישטוש. אם לא- אז כדאי לדרוש שישימו לו משחת אמלה שזה מאלחש את האזור.
בקיצור הכי חשוב שתכיני אותו לבדיקה של הרופא שידע לקראת מה הולכים ולמה.
אם לפני הניתוח צריך להיות בצום תכיני לו כל מני משחקים לבוקר כדי להסיח את דעתו. כמו בועות סבון וכד'.
בהצלחה.
שלדעתי לא צריך להכין הרבה מראש. הוא עוד קטן. אפשר יום יומיים קודם.
בינתיים כבר עשיתי לי רשימה של שאלות למזכירה שם (באורך הגלות..) כדי שיהיה לי מושג מה הולך לקרות..
ב. בהיות שהוא אמור להיות מורדם, אז בעצם אין ענין שידע על "ניתוח" ושום דבר משמעותי מעבר למה שהוא עתיד לראות/לחוש.
ג. הרדמה לא אמורה להכאיב בשום שלב. אם זו מסיכה, תוך רגע הוא כבר "בחלומות". אם מחט, אז שמים קודם חומר אילחוש, וכך צריך לבקש. אם את תעמדי בצד השני, הוא לא יראה את זה בכלל.
ד. אז בעצם, אם היה מדובר רק בניתוח, היה אפשר לומר לו שצריך לעשות לו איזה משהו קטן לא כואב כדי שלא יהיו לו כאבים בבטן, ושהוא לא ירגיש כלום. הרופא יגע קצת בבטן וזהו. אתה אפילו תישן קצת בינתיים (אם אמור ללבוש בגד של בי"ח, להוסיף שיתנו פיז'מה מצחיקה של בית חולים).
ה. ה"בעיה" זה דווקא הביקור המקדים.. בדרך כלל, יש להם איזו "גישה" לענין. אפשר לומר שם, שמה שאפשר לדחות לזמן שהוא כבר מורדם - עדיף..
כעיקרון, כמה שההורים לוקחים יותר בשלוה וב"אגביות" וענייניות וביחס נעים, כך גם הילד קולט.
לגבי ביה"ח, מניין לילד מה זה "בית חולים". תראו לו דברים מענינים במקום. גם בחדר ניתוח, אפשר להראות איזה מנורות מענינות יש וכו'. "תשכב לרגע, נספור ביחד עד 10 וגמרנו".. (ב8 יירדם..)
כבר ראיתי ילדים קטנים שעוברים תפירה בראש, הרדמה מקומית, ובגלל שלוה של ההורים, אמון של הילדים, ושיחה נינוחה תוך כדי, לא היתה בהלה ולא ציוץ.. כאילו משוחחים על כוס שוקו...
כשמתעורר, להתכונן להרגשה לא נעימה ובכיונים.
הרבה חום ועל הידיים. עובר תוך זמן מה..
יש הבדל בין ניתוח כילה לבין בקע בטבור.
בטבור זה הרבה יותר פשוט. (לדוג'- באותו היום כבר משתחררים הביתה.)
את הבת שלנו ניתח ד"ר בוריס אורקין שהכרנו אותו כי היה הכירוג במרפאה שלנו, מאז הוא כבר הפסיק לעבוד שם, אבל המשיך איתנו בבי"ח קפלן ועכשיו הוא במעייני הישועה.
הוא היה בסדר גמור, והשרה עלינו (ועל הילדה) בטחון.
בזמנו כשבררנו על הניתוח- בקע בטבור- הרופאים עשו פרצוף שזה ניתוח קל ולא משהו מסובך שצריך לבחון בדקדקנות מי המנתח.
לפשט את הדברים -לרמה של בן שנתיים . חשוב שיבין שאתם אוהבים אותו , שאולי זה לא נעים , אבל זה לטובתו .
הילדה שלי עברה איזשהו טיפול מתמשך , אבל זה היה לפני גיל שנה .כך שלא היו נדרשים הסברים. חיבקתי הרבה , לפעמים בכיתי קצת איתה . אמרו לי שצריך להיות חזקים ולשדר לילד , שאת יודעת מה את עושה , ומה הולך לקרות, למרות שבגילאים מוקדמים לפחות , אין מה להסביר . בכל זאת , למרות שהיתה בת כמה חודשים , דיברתי איתה מהלב . הבטחתי שהכל יהיה בסדר . אני זוכרת שהבטחתי לקנות לה אופנים אדומים (לילדה בת כמה חודשים...) שהיא תהיה בריאה וכל מני דברים כאלו . אז נראה לי שזה טוב לדבר מהלב .
בהצלחה!
כאשר עבדתי בבית חולים במחלקת ילדים, הרבה מהילדים שם היו לפני/ אחרי ניתוח. וההכנה שלהם לניתוח הייתה לא פעם ע"י צוות מקצועי (פסיכולוגית רפואית, מרפאה בחיות או במוזיקה..) היו מקרים שהליצנים הרפואיים של בית החולים (במידה והילד נרגע מהם) הכינו את הילד לניתוח או אפילו נכנסו איתו לחדר הניתוח לפני ההרדמה.
הייתי מציעה לך אולי אם כל הדברים לעיל לא רלוונטים, לקחת בובה/ דובי ולהסביר לילד ע"י כך במילים פשוטות (ותקריני לו רוגע, ושאת שומרת עליו וכך גם הרופאים וכו..) שהדובי חולה וצריך לרפא אותו ושילטף אותו, (אפשר ממש להסביר על הדובי את התהליך הפשוט של הניתוח: שיכניסו אותו לחדר עם בגד מיוחד ויהיו אנשים עם בגדים ירוקים שאוהבים אותו ורוצים לרפא אותו וכו....) וככה כיד הדימיון הטובה. ואח"כ תגידי לו שמה שעושים לדובי צריך לעשות גם לו. ואיזה כיף שאמא ואבא שומרים עליו.
אני מבינה שמדובר בילד בן שנתיים וחצי וזה נשמע מטופש לספר לו סיפורים על דובי וכו.. אבל באמת מניסיון הילדים מבינים וזה יכול להרגיע אותם ולעזור להם (כמובן כאשר מדברים בשפה שלהם ולא מידי גבוה..).
רפואה שלימה!
הוא גם ככה לא ממש מבין, הכי חשוב לפנק במתנות
בכורי עבר ניתוח כזה.
הוא היה בהחלט מודע לעניין אך היה גדול יותר - קרוב ל6.
איני יודעת היכן תעברו את הטיפול, אך אצלו - נתנו לו לפני כן, עוד כשהיינו איתו בחדר, חומר כלשהו להרגעה והוא נהיה רגוע ומנומנם. המשכתי לקרא לו סיפור שהיינו באמצעו עד שהגיע הזמן ללכת לחדר ניתוח.
ליוויתי אותו עד החדר. שם נתנו לו את ההרדמה העמוקה יותר לצורך הניתוח וכך הוא לא התנגד או נבהל. זה עבר ממש ברוגע.
(עברנו לפני כן טיפול כלשהו עם בן אחר, והוא באמת ברח מחדר הניתוח, עם הבגד והכל, למסדרון... חמוד כזה - היינו צריכים ממש לשכנע ולהתאמץ להשכיבו במיטה. ב"ה הרופא והמרדים היו נפלאים וסבלנים. אבל ראיתי בדיעבד כמה קל יותר זה היה עם ההרגעה המקדימה)
כפי שכתבו לך, גם אצלו ההתעוררות וההתאוששות היו סבירות מאד, תודה להשם.
בנוסף, יש לפעמים במקומות ייעודיים לילדים חדר משחקים לזמן ההמתנות, ולעיתים גם ליצן\נית רפואיים.
אל תהיי לחוצה מידי. תהיו איתו, ויהיה בעז"ה בסדר.
איחולי לבריאות ולרופ"ש!
עם הרדמה כללית - אמרנו לו רק יום לפני שהוא עובר מחר בדיקה (ניתוח) לא כואב בזמן שהוא ישן ואמא ואבא יחכו לידו כל הזמן עד שיתעורר.
אגב ההחלמה הייתה מדהימה וקלה - תוך כמה שעות אחרי הניתוח הוא חזר לתפקוד מלא.
תבקשי שירדימו אותו עם מסכה ואז הוא בכלל לא יודע על כל מה שהולך בחדר ניתוח.
ואם אפשר שיהיה כמה שיותר מוקדם בבוקר כדי שלא ירגיש את הצום והמתח של הלפני...
תקנו לו מראש מתנות ופינוקים ותתכונני להרבה צומי שהוא ירצה אח"כ- אם אפשר שהמשפחה תבוא לעזור
להצחיק אותו ולהסב את תשומת ליבו כי זה יכול להיות מעיק הבכיונים אחרי.
ועוד טיפ מנסיוני- אולי זה ברור אבל כדאי ששני ההורים יהיו ביום של הניתוח (אם בעלך לא יכול אז סבא או סבתא או דודה)
שיהיה עוד מבוגר כי זה יום מפרך וצריך עזרה ביום הזה עם ילדים קטנים שאי אפשר לזוז מהם.
ותדאגי לארגן מראש אוכל מזין ומגוון לך ולילד.
רפואה שלמה!
כדאי לפני שנכנסים לומר, שאחרי שגומרים הולכים לקנות, נניח אוטו שהוא בוחר.. משהו שאוהב. לומר בנחת, לא שיחוש שיש "סיבה מדאיגה"... ואז תשומת הלב מופנית לחכות שיגיע כבר "אחרֵי".. וגם שווה את המחיר..
הילד בטח עוד לא מבין איזו מהומה היתה סביבו....
פשוטה אבל יציבה (לא בימבה ג'וק ודומיו, הוא קטן מדי - שנה וחצי).
ושתחזיק מעמד בע"ה.
תודה!
יש מאות סוגים
נראה לי שהוא לא מביא את כל הנתונים.
חוץ מזה שבימבה ג'וק הכי זול שם ב93. זה בוודאות יכול לעלות הרבה פחות.
זאת של ה40 היתה הרבה יותר טובה...
חיפשתי באינטרנט (גם לא בזאפ), וראיתי הכי זול באיזור 80...
אין לי זמן להתרוצץ בין חנויות, ובחנות לידנו יש בערך ב90.