בס"ד,
ערב טוב ושבוע טוב,
גב' פוגל, את עוזרת לי להסתכל על אמא, כמו שקורה לי בזמן האחרון, שאמא הגיע לגיל 80, עם דמנציה קלה, וזה מזה כואב, וצובט, לאישה ניפלאה כמו אימא.
ובכן, אמא היתה אישה של עבודה, אישה של פיוס, אישה של חסד.
ואיתי היתה הכי קשורה, אנו שלוש בנות, אני האמצעית, אמא היתה אישה הדוממננטית, אבא, היה אדם עצבני, שהביא עימו את המסא מהבית, ואצלינו היה מבטא אותה. רק היום אמא הסבירה לי כאשר אנו יושבות ומשוחחות ארוכות בנושא. אמא, זה ענין של אסיפות הורים, אמא, ענין של עתיד.
כאשר רצינו משהו, אמא מגייסת את כל כולה למען. יש כסף , ויש הגשמת שאיפות לילד, מדובר בין שנות ה- 50 עד ל- 80, תארו לכם , במצבים הקשים ביותר דאז.
פורים, אמא משנסת מותנאים, ומכינה לילדים מכלום, תחפושות. ומשנסת את אחותי הגדולה, גם כאשר זה כרוך בשכנועים, והפצרות.
אמא, ענין של סדר ונקיון בבית, סדר בארונות, עבודה מאומצת. אמא , טיולים, אבא מציעה טיולים, ואמא מכינה עימנו את הצידה, ומכינה אותנו לטיול.
גם כאשר יש חג, יום הולדת, אימא ממהרת לקנות מתנה, לא סתם, שפע רעיונות של מתנות,
מכינה את האוכל הטעים ביותר, שיהיה מענין בפה.
ותמיד כאשר היתה צריכה עזרה, אם בעבודה, אם בחסדים, היתה מבקשת ממני, תעשי לי טובה, עשי כך וכך, והיום, זה הקטע, היום, הן בבישול שלי, והן בסידור ביתי, והן בנקיוןן, תמיד היא אומרת, את נקיה, את הבלבוסטה שלי, אם לא את, לא יודעת מה הייתי עושה...
לא מתערבת בעניני בני זוג, ותמיד מגנה על הצד השני, ותמיד אומרת לילדיה, אל תריבו, תעשו למען בן הזוג שלכם, כזאת היא אמא, אישה של ירושלים, של שלום, של נתינה, של אהבה.
אמא לא כל כך אהבה, חיבוקים ונשיקות, אבל היתה נירתמת בצורה המהירה ביותר.
ואני היום לוקחת ממנה, רק לעזור, לתת, כאשר הילדים צריכים, לתת, ולהעלם.לא ללחוץ, להיייעץ עם הילדים על הרתמות לעזרה. להניח לילדים את בחירת העצמאות שלהם.
אשרי, זכיתי באמא ניפלא,
ויהי רצון שאיהיה אני גם עם הגינים האלה..