אנשים! חם היום! מה אתם מכינים להיום בצהרים?פלפלתי
לא מכיניםיהודיה מא"י
אוכלים משהו קר - פירות, ירקות יוגורט. ארוחה חמה בערב
אמא שלי בישלה אוכל
מעפר אני באה
יש לכם רעיון לעוגה לחאלקה?שמי
הכוונה לצורה.
עוגת ילד עם פאות...
אני ירושלמית
אני יכולה להעלות לך תמונה אם מעניין אותך... לבכור שלי עשיתי. לבאים אחריו כבר לא היה לי כח וזמן...
עוגת ספר תורהאם הבנים12
שתי רולדות בצדדים ובאמצע עוגת שוקולד
קישוט - אותיות א-ב כמובן! משוקולד או בצק סוכר
מזל טוב!!
אפשר תמונה של העוגה -ילד עם פאות??מים רבים
עוגה בצורה של ציצית. זה הכי קל.פלפלתי
אותיותיהודיה מא"י
אפשר ממש בצורות של אותיות, (לדוגמא עם בצק של פחנזיות) או עוגה מרובעת ולכתוב עליה את כל האותיות.
הכי מתאים, הכי קלאסי
בהמשך לרעיון של יהודיה...אני ירושלמית
עוגת שוקולד עם קרם שוקולד טעים,
ועליה מזולפות בקצפת אותיות הא-ב כמה פשוט ככה מרשים. ואם את משתמשת בצבעי מאכל (פוי! פוי! לא בריא! אבל מותר פעם ב..) אז זה בכלל חגיגה לילדים...
משהו פשוט פשוטרעיה ואם
עוגה בצורת לוחות הברית
מכינים עוגה כושית בתבנית מלבנית גדולה
מסירים למעלה עם סכין חלק מהעוגה כך שתתקבל צורה של "לוחות הברית" (שני 'הרים')
ומקשטים.
רעיון לקישוט-
מורחים קצפת ריצ' על הכל
מפזרים סוכריות לקישוט, כהות
ומכינים אותיות א-י משוקולד
איך מכינים אותיות? -
ממיסים שוקולד בשקית אוכל
גוזרים פתח קטן בקצה השקית
ומזליפים על נייר אפיה או שקף
צורות של האותיות.
(צריך להתאמן קצת על האותיות עד שהן יוצאות יפה.)
מחכים שהאותיות יתקרר ויתקשו
ואז מניחים אותם עם העוגה.
שכחתירעיה ואם
בקשר לסוכריות
לא מפזרים על כל העוגה אלא רק מסביב
ופס באמצע לאורך העוגה להפריד בין 'לוח' ל'לוח'
הלוחות היו מרובעיםיהודיה מא"י
לוחות מעוגלים בחלקם העליון - עיוות של הנוצרים.
וככה גם הרבה יותר קל להכין עוגה בצורת לוחות הברית
עוגה בצורת ציציתמשצאידאחרונה
או עוגה רגילה (כושית, וניל וכו')
היתה שנה שעשיתי - עוגת גבינה מפתיבר (לא צריך אפיה...)
עוגה מלבנית כמובן-
ציפוי גבינה או קצפת.
בצד העליון עושים "פתח" U רחב - חותכים ומוציאים את העוגה
בכ3/4 מהעוגה עושים שני פסים שחורים (למשל עם במבליק שחור או חמצוצים חומים)
מסמנים על הגבינה/ קצפת את שני הפינות למטה- וחורים- ומשחילים חוט ריקמה עבה לבן
אפשר אם רוצים להכין "הדפס" על הציצית (כמו הציצית שהילד יקבל) ופשוט לכתוב לו מזל טוב במרכז.
אני לא מוצאת את התמונה של העוגה- וחבל-
סליחה ובהצלחה
ו... מזל טוב
המלצהאיזה טוב ה'!!!!
מקווה שזה לא נחשב פרסומת -
היום ראיתי ברעננה חנות שכל חובב/ת בישול ישמחו להכיר. היא נקראת "המרכז המקצועי הכשר לשף החובב" (אני מקווה שזכרתי נכון) ולדעתי, מי שיודע מה הוא מחפש שווה להגיע במיוחד לחנות.
יש שם תבניות מכל הסוגים, שקי זילוף רב / חד פעמיים, חותכנים שונים ומשונים, קצת חומרי גלם, סכינים, עזרי קישוט וסידור ועוד הרבה מוצרים שונים ומשונים.
לא לפגוע בכבוד ירושלים: יש חנות בסגנון גם בירושליםכלנית1
בגבעת שאול יש חנות שעברה מתלפיות (לה שף), רח' כנפי נשרים ליד כלבוטק. מחיר טוב רק כשקונים חומרי גלם בכמות גדולה ויש שם כל מה שלא מצאתם במקום אחר... יש גם מכשירים שונים וגם מבחר חומרי גלם.
אז, מי שזכה בלוטו מוזמן לחגוג...
ויש חנות מקצועית שמתקיימים בה גם קורסי בישול מקצועיים בשוקניון ברח' אגריפס.
תודה רבה על העדכוןאיזה טוב ה'!!!!
מי שמכיר/ה חנויות נוספות בסגנון מוזמנים בשמחה להוסיף את המלצותיהם לתועלת כולם.
אני חושבת שיש משו כזה גם בנתניהבאג2000אחרונה
"מר קייק", למיטב זכרוני
שאלה על עמידות קצפת ריץ' בחוץ. דחוף ביותר!!יום השביעי
שלום,
אני רוצה להכין עוגה לכבוד ארוע.
הבעיה שאני צריכה להסחב איתה שעה בחום,
ואני רוצה להכניס בה קצפת ריץ' לא אפויה (עוגת רולדה למי שמכיר).
האם זה בכלל אפשרי?
והאם העוגה יכולה להשמר בטמפ' החדר או שבכל מקרה היא צריכה מקרר?
ברור שיותר טעים להגיש קר, השאלה זה אם אוכל, בגלל שלא בטוח
שיהיה מקום לאחסון במקרר.
תודה רבה!!
אם את מתכוונת לעוגה עם קצפתיהודיה מא"י
עוגה שהבסיס שלה ספוגי כזה,יום השביעי
וממלאי אותה עם קצפת ריץ'. שמקציפים עם פודינג, מורחים וזה מוכן.
השאלה אם זה היהי עמיד בחום הזה, או שיתקלקל..?
מצטערת, זה בכלל קפץ לי.יהודיה מא"י
מה עשית בסוף?
אני יודעת שרק קצפת לא מחזיקה, אבל קצפת עם פודינג אין לי מושג.
בסוף לא עשיתי את העוגה הזו,כי פחדתייום השביעי
שזה לא יחזיק מעמד.
עשיתי עוגת יומולדת שחורה פשוטה (בחושה), עם קרם וסוכריות מלמעלה..
העוגה הראשנה של גיסתיפפריקה--
כלה טריה שהביאה לשבת עוגה עם עיטורי קצפת ריץ והשקעה...
כשפתחו את הקופסה בבית נוכחו לראות שהריץ הפך למשהוא לא מוגדר- בין נוזל למשחה.
אז טוב שלא ניסית.
ועוגת יומולדת חייבת להיות עם שוקולד וסוכריות- איך בכלל היעזת לחשוב על משהוא אחר??
אם זו עוגת רולדהחילזון 123אחרונה
אז מה שאני עשיתי פעם זה הכנתי את העוגה, עטפתי בניילון והקפאתי.
כשיצאנו מהבית עטפתי טוב במגבת.
הלכנו איזה חצי שעה בשמש ולא קרה לה כלום, סה"כ התחילה להפשיר קצת.
כשהגענו נראה לי שהכנסנו למקפיא.
חלות אווריריות?סמדר
יש אולי שיטות על מנת שהחלות ייצאו לי עם אווריריות יותר?
(אם זה משנה,זה חלות רגילות ומתוקות, ורידדתי כל רצועה וגילגלתי שוב, עדיין לא כ"כ עזר..)
אשמח לעצות 
באמת?!??!-נאוה-
בס"ד
אף פעם לא חשבתי על זה..
תמיד שמעתי שמתפיחים פעמיים ויש כאלה שאפילו שלוש פעמים.
בלי נדר אנסה בבית ואגיד לכם איך יצא 
שבת שלום!
מתכון חדש לתפוחי אדמה!!קיפי.
נמאס לי כבר מהמתכון הרגיל (שבעיקרון הוא דווקא די מגניב- תפו"א עם ריץ')
ואני צריכה מתכון חדש, פרווה, שלא יהיו יבשים מהתנור ונתקעים בגרון,
ושאפשר לחמם על הפלטה בשבת בבוקר (יעני לא עם הרבה רוטב...)
יש??
אה, וגם את האופציה לחתוך תפו"א מבושלים ולערבב עם בצל מטוגן ומלח כבר קצת מיצינו, למרות שזה טעים מאד..
אני החלטתי להפסיק להכין תפו"א לשבת בסעודה שניהיהודיה מא"י
כי הם פשוט לא מתחממים טוב על הפלטה.
ובכל זאת- תפו"א מתובלים בתנור.
מקלפים/שוטפים את התפו"א חותכים לחתיכות שוות.
מבשלים במים עם מלח רק עד לרתיחה. משאירים קצת בסיר
מסננים את המים
מוסיפים שמן זית ושפע של תבלינים. אפשר ליצור 'סטים' של תיבול. (לדוגמא: שום ורוזמרין) אבל אני פשוט שמה מכל הבא ליד. אפשר להוסיף גם בצלצלים קטנים שלמים. מערבבים היטב
מעבירים לתבנית, שיהיו בשכבה אחת.
אופים בתנור חם 35-40 דקות, עד שהם זהובים ופריכים.
זה טעים גם אחרי חימום על הפלטה, אבל הם מאבדים את הפריכות שלהם, אבל אולי חימום בכלי פתוח יפתור את הבעיה הזאת.
זה בדיוק מה שאני רוצה לחדש..קיפי.
תפו"א אפויים עם תבלינים בתנור טעימים מאד מיד אחרי האפיה.
אבל אח"כ.. נהיים יבשים כאלה. וגם חימום על הפלטה לא מיטיב איתם..
אני מחפשת משהו שמבשלים אותם או אופים אותם עם איזה רוטב נגיד, שנספג בהם,
ואז גם אם שמים אותם אחרי זה על הפלטה בלי הרוטב הם עדיין נשארים עם הטעם של הרוטב ולא יבשים.
הצלחת להבין? ניסחתי גרוע..
ותודה על התגובה המהירה! איזו זריזות!!
תספרי לי אם תמצאי משהויהודיה מא"י
אבל אני מכירה תפו"א כדבר שחימום לא עושה לו טוב, ולא משנה איזה סוג של תפו"א.
ודרך אגב ביום טוב אני מכוונת את התנור עם שעון שבת, מבשלת ומתבלת את התפו"א מראש, ואופה רק ממש לפני הארוחה
יאמי, התפוחי אדמה הכי טעימים..!פלספנית
בעזהי"ת
חותכים את התפוחים קטן [אנחנו חותכים אותם במכשיר הזה שחותך ירקות, סלייסר, על הריבועים הגדולים שם..]- בצורה של צ'יפסים קצרים וקצת יותר עבים מצ'יפסים רגילים..
שמים בתבנית, מפזרים מעל מלח גס.
מכינים את הרוטב: בקופסא ריקה של ריבה או משו בסגנון [פשוט שיהיה אפשר לערבב בקלות..], שמים בערך רבע-חצי שמן סויה, ואז- קצת קטשופ, קצת רוטב צ'ילי, קצת רוטב סויה, כמה כפות סילאן- מה שיש בבית, תבלינים רגילים- פפריקה, צ'ילי גרוס, מלח, בזרימה כזה.. אפשר פחות רוטב, אפשר יותר, מה שרוצים..
סוגרים את הקופסא ומערבבים טוב טוב טוב, שופכים על כל התפו"א ומערבבים [כזה עם הידיים
] עד שכל התפו"א מצופים ברוטב.
סוגרים את התבנית בנייר כסף, ואופים עד שהתפו"א מתרככים, ואז נותנים לזה עוד 5-10 דק' בלי הנייר כסף, בשביל שיקבלו קרנ'ציות כזאת.
יאמי!
[הכנתי את זה שבת אחת, כשאבאמא נסעו- כל אחד 'נישנש' קצת, וביום חמישי בערב זה כבר נגמר והכנתי לשבת חדש..
]
מה שאנחנו עושים בד"כ-רחלקה
בעזהי"ת.
בעצם, הערה קודם:
המתכון הזה מאוד אינטואיטיבי, כי ככה אני מכינה את הדברים 
מטגנים-מאדים מלאמלא בצל [חתוך לקוביות או חצאי-טבעות] עד שנהיה שקוף, ואז מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים לקוביות (עדיף קטנות, כדי שהטעם ייבלע יותר טוב), תבלינים- מלח, פלפל, פפריקה אדומה ומה שאוהבים.
אם חסר מים אז אפשר להוסיף מים בשלב הזה (ומי שאוהב- גם רסק עגבניות)
מכסים ומעבירים לאש נמוכה
אחרי איזה 20 דקות זה מוכן...
וממש טעים
בתאבון.
מתכון של תפו"א אפויים עם נוזלים של אביגיל מייזליקאני ירושלמית
תפוחי אדמה בטעם של בית / אביגיל מייזליק --- מָרילין |
20/8/2010 10:44 |
|
אני רושמת לעצמי: בפעם הבאה להכפיל כמויות ~ בספר "טעם של בית" של אביגיל מייזליק ראיתי מתכון שמייד סיקרן אותי: מתבלים תפוחי האדמה בשמן זית, שום ועשבי תיבול ואחר כך אופים בתנור. אבל מה? לתוך מגש האפיה של תפוחי האדמה יוצקים מרק עד שהם מצופים, ואז אופים עד שרוב הנוזלים מתאדים והתפוחי אדמה רכים מאוד וזהובים. אז ניסיתי. והם באמת יוצאים רכים וזהובים: תענוג בטעם של בית מצרכים שמונה מאות גרם תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות ארבע כפות עשבי תיבול קצוצים: אני שמתי כוסברה תימין ורוזמרין שתי כפות שמן זית ארבע שיני שום כתושות - אני שמתי יותר מלח פלפל שלוש כוסות מרק - הכנתי מרק פיטריות מאבקה הכנה מערבבים את תפוחי האדמה עם השמן זית, עשבי תיבול המלח והפלפל מסדרים אותם על מגש אפיה בשיכבה אחידה יוצקים את המרק לתבנית ואופים כ- 50 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים ותפוחי האדמה רכים מאוד וזהובים
העתקתי מתוך האתר 'המטבח של איה'
הנה קישור: http://www.ayaskitchen.com/ אתר מדהים לכל ענייני הבישול והאפיה! מומלץ!!!
|
אה, שכחתי התמונה היא של מרלין איילוןאני ירושלמית
שהעלתה למטבח של איה וגם לבלוג הנהדר נהדר שלה!!
תציצו:
http://mablogeria.blogspot.com/
היא פשוט אלופה!!!!!!!! אתן חייבות לבקר בבלוג שלה!!!
אנחנו עושים תפחי אדמה עם אורגנוחיל'ה
לשבת בבוקר, ויוצא מצויין! (אני צריכה להגן עליהם אם אני רוצה שלא יגמרו לפני שבת)
זה די פשוט: חותכים את התפ"א קוביות בינוניות קטנות, ובצלים בקוביות קטנות בערך 6 תפוחי אדמה ל- 2 בצלים. מניחים בתבנית ומערבבים עם רבע כוס שמן - זית או רגיל מה שאוהבים. שופכים בנדיבות אורגנו (הרבה!) . במתכון המקורי מוסיפים 3 כפות אבקת מרק בצל, מכסים ואופים סגור שעה ואח"כ כ- 10 דקות פתוח שישחים קצת למעלה.
הכנתי כך והיה מצויין, עד שלפני כמה שנים הוצאנו את אבקות המרק מהבית. אז עכשיו במקום אני מוסיפה מלח- פפריקה מתוקה- אבקת שום, וקצת מים, במקום אבקת המרק. מחממים טוב בבוקר על הפלטה.
ואו, הרגע נכנסתי לכאן+mp8
כדי לשאול אם נראה לכן לעניין לשים אבקת מרק עם מים על תפוחי האדמה (אני מכינה קטנטנים) שאני עושה בתנור, שיצאו עם רוטב-
והנה אני מוצאת את דברייך.
תודה רבה!!
תפוחי אדמה בטעם צ'יפס ללא טיגוןאפצ'י
אבל עם קצת שמן.
המתכון הוא של סבתא שלי, איך לא, והיתרונות הם: קל לביצוע, ונחטף מהשולחן. תפוחי האדמה יוצאים עם מעטפת צ'יפס קראנצ'ית מבחוץ ותפוח אדמה נימוח מבפנים. ללקק את האצבעות.
החסרון המשמעותי: זה באמת לא מסתדר על הפלטה, אלא מהתנור לשולחן, ולכן אני מכינה לערב שבת ומשאירה בתנור (יש לו כזה מצב שבת, לחימום אוכל בלבד) והתנור נכבה עם הפלטה. (ובבוקר - קבוע אצלי- אורז, אבל בגיוונים שונים).
מצרכים: תפוחי אדמה
כ - 2 כפות שמן (קנולה,כי יותר בריא, או מה שיש)
סיר גדול + תבנית פיירקס מזכוכית, (לא יוצא טוב בתבנית חדפעמית).
מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לחצאים, שמים בסיר ומבשליםבמים ל 20 דקות עד חצי שעה,שיתבשלו אבל לא יתפוררו. תפוח אדמה גמדי - אפשר להשאיר בקליפה ולקלף בקלות אחרי הבישול בסיר.
מסננים מהמים ומעבירים לתבנית הפיירקס. מורחים על כל אחד בנפרד מעט שמן, עם הידיים (אחרי שהם התקררו) או ששמים את השמן בתבנית ומגלגלים בתוכו את תפוחי האדמה בעזרת 2 כפות גדולות (כמו שסבתא עשתה...)
וזהו!
שמים בתנור על חום בינוני-גבוה, 190 מעלות, ושוכחים שזה שם לבערך כשעה או עד שרואים את מעטפת הצ'יפס שנבנית על תפוחי האדמה.
אין טעם להסיף מלח, הוא לאימורגש וממילא בשולחן יוסיפו עוד. אצלנו אוהבים לחצות אותם ( כל אחד בצלחת שלו) ולשים רוטב על החלק הפנימי, ואוכלים על קליפת הצ'יפס. תענוג.
שיטהשיפקהאחרונה
אני בדרך כלל רק מסתכלת, אבל כשיש לי להגיב אני מגיבה. אז הי!!
יש לאבא שלי (כן, הוא המבשל בבית...) שיטה איך התפוחי אדמה לא מתבשים-
אופים אותם בתנור על חום גבוה(אניי לא יודעת כמה זמן לוקח לזה ללהתרכך) אבל כשהם אטופים בניר כסף. אחרי איזה שעתים(נראלי...) מורידים את הנייר כדי שהם ישחימו..
וזה יוצא מצון.
אה ויש לי גם מתכון תפוחי אדמה טעימים: מקלפים תפחוי אדמה- יותר שווה לעשות עם קטנים- וחותכים אותם לכאילו פרוסות. כאילו את באה לחתוך אותם לפרוסות, אבל תצרת 2 מילימטר לפני סוף התפוח אד'מה. ואז יוצא שזה צורה של תפוח אדמה, אבל כאילו פרוס. שמים בתבנית ושופכים לתבנית שמן מלח וכמה שיני שום מקולפות. עם הידים(מומלץ עם כפפות) מערבבים את הדברים שבתבנית(כך שכל התפוחי אדמה יקבלו שמן ומלח) את השיני שום לא צריך לשים על התפוחי אדמה אלא מספיק שהם נימצאים בתבנית וכבר הם נותנים טעם טוב. אופים בתנור((כמובן לפי השיטה שאמרתי קודם...)
ובנוגע לחימום על הפלטה- אם מחממים אותו מספיק נמוך ומכוסה במגבת(ולא רק בכיסוי של הפלטה) הוא מתחמם יופי ולא מתיבש.
בתאבון!!!
היה לי יום מעפןNעלי
ובא לי לפנק את עצמי באיזה אוכל..
יש רעיונות?=]
גלידה+עוגת שוקולד חמה~moriya~
מוס שוקולד... כמה את מוכנה להשקיע?
בא לי אוכל..חח לא קינוחNעלי
אטריות מוקרמות עם פטריות והמון גבינה צהובהיהודיה מא"י
פיצה או טוסט שווה
סלט חסה עם גבינה מלוחה ונקניקיות טבעול
צ'יפס
ואם את בקטע של בשרי - חזה עוף עם דבש בגריל, (ביחד עם הצ'יפס)
המבורגר
פסטה ברוטב בולנז
תווווודה!!Nעליאחרונה
כדורי שוקולדרימונית
שלום לכל חברי הפורום!
איזה כיף לקרוא כל פעם מחדש את התגובות וההמלצות החמות שלכם!
ראיתי באינטרנט כמה מתכונים וגם אני הכנתי פעם פעמיים כדורי שוקולד(השאר זה או אמא שלי או בימי הקייטנה שהמדריכות היו עושות)ואני לא יודעת מה הכי מומלץ.
אני מחפשת מתכון טעים ועם חומרים פשוטים יחסית הניתן לקנות במכולת יישובית.
תודה מראש!
מעריכה באמת.....
רימונית(שם בדוי)
הנהיהודיה מא"י
תסתכלי כאן
אני עושה בדר"כ את הראשון, הוא מחומרים פשוטים וטעים.
תודה רבה!!!רימוניתאחרונה
הצלת אותי!!!
יישר כוח!!
הנה הוא הגיע - שלב הגמר בתחרות מתכוני הפעלהיהודיה מא"י
סליחה ומחילה על העיכוב, סיבות שונות ומשונות גרמו לכך.
ואלו העולים לגמר.
עכברים מתפו"א של אחותו
לחמניות שוקולד של ילדים זה שמחה
עוגיות שחור לבן של אמא מסורה
סושי חביתה של Nעלי
סושי אמיתי של עקיבא ויעל
סדנת קישוט עוגות של elishevs
שיפודי שינצלונים של אם הבנים 12.
ואלו כללי הדירוג. כל משתמש שהיה רשום במערכת הפורומים של ערוץ שבע בזמן קיום התחרות ראשי להצביע פעם אחת ולבחור את שלושת המתכונים הטובים לפי דעתו. (מקום ראשון, מקום שני, מקום שלישי)
כמובן לא חייבים לבחור 3 מתכונים, אבל כן חייבים לציין בצורה ברורה איזה מקום אתם נותנים לכל מתכון.
הדירוג יתבצע עד ראש חודש מרחשוון, ולאחריו יוכרז הזוכה בתחרות.
הזוכה יקבל ספר מתכונים מתנת ספריית בית אל
איך מצבעים??טל-טל
בתגובהיהודיה מא"י
לרשום בתגובה את 3 המקומות הראשונים לפי דעתך
הדירוג שליאיזה טוב ה'!!!!
מקום ראשון שיפודי שינצלונים של אם הבנים 12.
מקום שני עכברים מתפו"א של אחותו
מקום שלישי סושי חביתה של Nעלי
הדירוג שלימה רבו
מקום ראשון - סושי חביתה
מקום שני - שפודי שניצלונים
מקום שלישי - לחמניות שוקולד
הדירוג שלי....נץ1
מקום ראשון-סדנת קישוט עוגות של elishevs
מקום שני-לחמניות שוקולד של ילדים זה שמחה
מקום שלישי-עכברים מתפו"א של אחותו
![]()
הדירוג שלישומשום אחר2
מקום 1: שיפודי שניצלים
מקום 2: לחמניות שוקולד.
בהצלחה ובתאבון.
ושליאחותו
1. לחמניות שוקולד
2. סדנת קישוט
3. שיפודי שניצלונים
בתאבון!
הדירוג שליdola
מקום 1: סדנת קישוט
מקום 2: סושי חביתה
מקום 3: עוגיות שחור לבן
שלי...~moriya~
מקום ראשון- לחמניות שוקולד
מקום שני- סושי חביתה
מקום שלישי- עכברים מתפו"א
קפיץ קפוץיהודיה מא"י
מצאו חן בעיני:+mp8
מקום ראשון: קישוטי עוגות
מקום שני: לחמניות שוקולד
מקום שלישי: שיפודי שניצלונים.
הדירוג שליי=]Nעלי
מקום ראשון=שיפודי שינצולים
מקום שני-עוגיות שחור לבן
מקום שלישי-סושי אמיתי
הדירוג שליאמא מסורה
מקום 1: סדנת קישוט עוגות של elishevs
מקום 2: שיפודי שינצלונים של אם הבנים 12
מקום 3: סושי חביתה של Nעלי
הדירוג שליאם הבנים12
מקום ראשון: לחמניות שוקולד של ילדים זה שמחה
מקום שני: עכברים מתפו"א של אחותו
מקום שלישי: סושי אמיתי של עקיבא ויעל
קפיץ - נשאר עד יום ששיאיזה טוב ה'!!!!
קפוץ קפיץאני ירושלמית
הדרוג שלי:טל-טל
מקום ראשון -סושי חביתה
מקום שני-שיפודי שניצלונים
מקום שלישי-עוגיות שוקולד+ סושי אמיתי..
=]
(אני דיי חדשה באתר..ככה שאני לא בטוחה אם אני הייתי בזמן התחרות..)
חוווווווווווווווווודש טוב ומתוק!=]
והמתכון הזוכה הוא:יהודיה מא"י
שיפודי שניצלונים של אם הבנים 12
אם הבנים, צרי איתי קשר בשיחה אישית או מסר לצורך קבלת הפרס
קולולולולולו!אחותו
תודה רבה!!!אם הבנים12
התרגשתי..
באמת היו מלא רעיונות יפים שפשוט כיף לעשות עם ילדים (כשיש זמן ורגועים)
בישול ואפיה עם ילדים זו חויה!! 
תודה רבה ליהודיה מא"י היקרה על התחרות ותודה לכולם על הדירוג!! (ממש לא ציפיתי...)
אם הבנים12 ברכותי!! עלו והצליחו!אני ירושלמיתאחרונה
ריבת אתרוגיםאמא מסורה
אני רוצה השנה להכין בעז"ה ריבת אתרוגית, אבל ראיתי שיש 2 דרכים להכין את הריבה:
אחת לבשל את האתרוג על קליפות, אחרי שחותכים לחתיכות, כמו המתכון שהובא כאן באתר- http://www.inn.co.il/News/News.aspx/209569
דרך שניה (מורכבת יותר) להוציא את הקליפה, ובחלק מהמתכונים גם את החלק הלבן ומהמעט פרי שנשאר להכין ריבה.
השאלה איזו דרך עדיפה יותר להכין את הריבה והאם כ"כ משמעותי להוציא את הקליפה?
אני גם אשמח לדעתאם הבנים12
היום החברה הביאו מהשכנים הרבה אתרוגים כדי שנכין מהם ריבה
אבל בפעם האחרונה שניסיתי (לפני כמה שנים) להכין אז הכל נשרף...
עצות מעשיות יתקבלו בברכה!!
ריבת אתרוגיםיהודיה מא"י
דבר ראשון בנוגע לקליפה.
לטעמי הקליפה חשובה מאוד לטעם של הריבה. מה שכן כדי להוציא את המרירות של הקליפה צריך להשרות את הקליפות במים כמה שעות טובות, ולהחליף את המים ושוב כמה שעות.
אז אחרי שעושים את זה חותכים את האתרוגים, מוציאים את הגרעינים שמים בסיר עם כמות סוכר שווה בערך לכמות האתרוגים (או יותר או פחות, לפי הטעם) מוסיפים מים, ומבשלים על אש קטנה מאוד.
כדי שלא ישרף כל 20 דקות בערך מערבבים.
אח"כ מרסקים או שלא שוב לי הטעם.
תודה ושאלה על הפגת המרירותאמא מסורה
כמה זמן מומלץ להשרות את האתרוגים במים, יום- יומיים, יותר?
היו מתכונים שראיתי שמדובר על 24 שעות והיו מתכונים שכתבו להשרות שבועיים (כמובן להחליף את המים כל כמה שעות)
ואיך עדיף להשרות, לפני שחותכים, כשהאתרוג שלם, או אחרי שחותכים?
אני השרתי חצי יוםיהודיה מא"י
כשהחלפתי את המים 4-5 פעמים. השרתי אותם שלמים מטעמי נוחות. אבל זה לא ממש משנה את יכולה להשרות לפני או אחרי שאת חותכת.
בעוד שעתיים וחצי הריבה תהיה מוכנה ואוכל לספר לך איך זה יצא
אז ככהיהודיה מא"י
אחרי השרייה של חצי יום עדין נשארה קצת מרירות באתרוגים.
אז אומנם הריבה יצאה טעימה בכל זאת, אבל נראה לי ששנה הבאה אני אנסה להכין בלי הקליפות או שאני אנסה להרתיח אותם קודם כפי שראיתי באיזשהו מתכון.
חוץ מזה תחתכי את האתרוגים קטן קטן. אחרי יותר מ3 שעות בישול הם עדין קשים מכדי להתרסק בבלנדר, וזה בגלל שהתעצלתי לחתוך קטן קטן...
קראתי ועשיתי הרתחה במקום השריהכלנית1
בשנה שעברה נסיתי לעשות אתרוג מסוכר (קיוויתי שצריך פחות סוכר מריבה). לפי מתכון שנסיתי (אל תשאלו כי אני לא בטוחה אם אמצא אותו), הרתחתי את האתרוג החתוך והחלפתי מים 3-4 פעמים להפגת המרירות.
תודה על העצות!אם הבנים12אחרונה
אחרי השרייה של 3 ימים (עם החלפת מים)
ובישול ארוך הריבה יצאה קצת מרירה נראה לי שבישול במים וסינון כמה פעמים יפיג את המרירות
ורק אח"כ בישול עם סוכר.
איזה כיף ללמוד ולנסות דברים חדשים!!! (אפילו אם לא מיד מצליחים)
דג מרוקאי של הסבתות !!!!!אנונימי (פותח)
מצרכים:
8 חתיכות דג חתוך לנתחים (דג ברכה או דג ים: מושט, לברק, דניס, בורי, נסיכת הנילוס, בס הסלע העדיפות האישית שלי – לא פילה ולא קפוא)
חצי עגבניה
2 פלפלים אדומים
פלפל מיובש אדום – ייתרון
1 פלפל צהוב/כתום – לא חובה מעשיר את הצבע.
גזר
פלפל חריף – לפי כושר השרידות
פלפל סודני – לא חובה ניתן להמיר בכפית סחוג
כוס שמן (כוס יפה)
כף גדושה כמון
קורט מלח (אני אוהב את המלח הגס)
אופציונלי: אבקת מרק בצל
2 כפות פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה – אופצינלי
כף כרויה (קימל)
ראש שום לפחות
חבילת פטרוזליה וכוסבור (כן! כן! חבילה!)
לימון פרוס או לימון בלדי
הכנה:
את הדגים יש להשרות לילה (או 8 שעות) במים עם הרבה מלח (הסבתות אומרות שזה הסוד)
יש לשטוף את הדגים היטב לפני הבישול
בסיר נפרד לתת בישול לגזר במים – לא ארוך
ולבישול:
ראשית,לקשר את עצמך לכל הצדיקים האמיתיים שבדורנו ולשורר ללא הרף "לכבוד שבת קודש" בסוד "תניא רבי נתן אומר שהוא שוחק אומר הטב הדק הדק היטב מפני שהקול יפה לבשמים"
להדליק נרות לצדיקים לפני – תבוא עליו ברכת טוב
ובקשה מד' שיצליח במעשה ידנו
גם זה סוד של הסבתות
לחתוך את העגבניה לחתיכות קטנות, בדומה לסלט
לחתוך את הגזר לטבעות דקות
להוסיף את השום – כאשר חלקו קלוף וחלקו לא, אלא בקליפתו
לחתוך את הפלפלים לרצועות דקות אבל לא דקיקות
בפלפל החריף רצוי להוציא את הגרעינים (ולא לשפשף את העיינים אחרי!!)
לשים שמן (לא הכל! ולא חצי!) על סיר הדגים הרחב, ולהדליק אש נמוכה
את רוב הסלט החי הזה יש לשים בתפזורת ולכסות לגמרי את תחתית הסיר
שוב, לקשר את עצמך לצדיקי הדור ובפרט לרבנו הקדוש,
על הירקות לשים את הדגים, תוך אמירת שמות הצדיקים זיע"א
על הדגים לשים שוב שכבה של יתרת הירקות.
את כל התבלינים לשים בקערת השמן ולערבב היטב
ליצוק את תוכן הקערה על הדגים ועל הירקות
אחרי שפיזרנו את התבלינים להוסיף מים ולעבור לאש גבוהה
מים עד לשלושת רבעי הסיר כך שניתן יהי לראות את הדגים (בנסיכה אפשר לכסות שלא ייראו – אבל לא יותר מזה)
לכסות את הסיר – ולהתחיל לנקות את הפוגרום שהשארתם במטבח
כעבור רבע שעה להשתמש בכף וליצוק רוטב על הדגים
לצמצם נוזלים, ולהנמיך את האש
לפני הסיום (10 דקות לערך) לשים פטרוזליה, כוסבור, ולימון
וואו תודה רבהיהודיה מא"יאחרונה
מה עושים עם מילוי לעוגת רולדה שלא הצליחה?שירה שירים
ז"א העוגה ממש נקרעה ואין סיכוי למלא אותה במשהו..
והכנתי כבר את המילוי (מפודינג וניל וחלב)
רעיונות??
עוגת בסקיווטים?=]טל-טל
להכין פחחזניות ולמלא..=]טל-טל
לאכול ככה בתור פודינג לקינוח?יהודיה מא"י
עוגת קרם שניטחנצ'ואחרונה
כלומר תחתית ושכבה עליונה מבצק עלים, צריך לצאת מעולה!!!
ואת יכולה להקציף גם שמנת מתוקה או ריצ' ולאחד אם זה. אולי יותר מוצלח.
מה אפשר לעשות מעוגה לא מוצלחת?חנצ'ו
עשינו אצל אימנו היקרה, פפריקה ואנוכי, עוגת שוקולד שיצאה יבשה וכבדה... איך אפשר למחזר אותה,או שהאופציה היחידה היא לזרוק לפח? 
כדורי שוקולד?רעיה ואם
אף פעם לא ניסיתי
אבל אולי...
כדורי שוקולד זה רעיון נהדר (ועוד רעיונות)יהודיה מא"י
הם יוצאים עסיסים כשמכינים אותם מעוגה ולא מבסקוויטים.
למתכון (בערך...)
לפורר את העוגה.
לערבב בכלי קקאו, סוכר, יין, מים, מרגרינה/חמאה ותמצית וניל. למהדרין - שוקולד במקום חלק מהקקאו הסוכר והמרגרינה.
לחמם עד שנוצרת תערובת חלקה (במיקרו או סיר מה שנוח) זהירות שלא ישרף. (לא כ"כ ממזמן נשרפה לי קערת פלסטיק במיקרו מציפוי שכזה שחומם יותר מדי...)
לערבב עם הפירורים, ליצור כדורים ולצפות בקוקוס.
ועוד רעיונות.
*להגיש את העוגה חמה עם כדור גלידת וניל.
*להכין סירופ שוקולד שעשוי מקקאו וסוכר בכמויות שוות, ועוד חצי כמות מים. לבשל עד שירתח ולשפוך אותו רותח על העוגה. הוא יספג ויחיה מעט את העוגה היבשה.
*להכין סירופ שוקולד, לשפוך על העוגה ואז להגיש אותה חמה עם כדור גלידת וניל
להכין מילוי לרוגלךאיזה טוב ה'!!!!
בדומה למה שיהודיה מא"י כתבה איך להכין כדורי שוקולד.
על אותו הרעיון של טחינת העוגה, רעיון למתכון נוסף:אני ירושלמית
לטחון את העוגה ולהוסיף את הקרם כנ"ל.
לאפות עוגת טורט בהירה. בחושה או עם הפרדת ביצים, מתכון שאת מכירה והוא מוצלח.
ליצור עוגת שכבות חגיגית!!
שכבה א':
טורט בהיר
שכבה ב':
פירורי עוגה טחונה+הקרם
שכבה ג:
קרם לזיגוג
אישית הייתי ממליצה לך על קרם קפה כלשהו, אבל את יכולה לשים כל קרם שאתם אוהבים.
יוצאת עוגה גבוהה, גדולה בכמות, ומרשימה!!! (פעם הכנתי את זה כתוצאה מעוגה שהתייבשה, למשלוחי מנות לפורים, וכולם מה זה התלהבו!)
תודה!חנצ'ו
מילוי לרוגלך זה מעניין, וכדורי השוקולד ניסינו פעם ולא כ"כ אהבו...
אישית, אמא שלי פורסת פרוסות את העוגה ואופה שוב,
זה יוצא יבש צנימים, כמו עוגיות מנדלברוייט, בד"כ גם לא שורד לילה... 
אבל זה לא מוצלח כ"כ לעוגות קקאו.
הרעיון של העוגת שכבות קנה אותי, רק לא הבנתי איך בדיוק עושים אותו.
את השכבת טורט אופים כרגיל ואח"כ מוסיפים את שכבה 2?
הקרם של שכבה 2 זה בעצם סירופ שוקולד שהכנו מקקאו מרגרינה וסוכר
ואת פירורי העוגה הטחונה? איזה מרקם צריך להיות לזה?
ושוב תודה!!!
הסבר לעוגת שכבות:אני ירושלמית
בשכבה הראשונה מניחים עוגת טורט בהירה.
על העוגה מורחים בשכבה אחידה את תערבת הפירורים והקרם. זה צריך לצאת במרקם משחתי כזה סמיך. (יותר דליל וקרמי מכדורי שוקולד) כמו קרם עשיר כזה.
על השכבה הזאת מורחים קרם נוסף. והפעם קרם זיגוג 'אמיתי'
יש את הקרמים על בסיס חמאה/מרגרינה
שהם בד"כ עם ביצים חיות. אם את רוצה יש לי מתכון לקרם כזה.
הקרם מהסוג הזה הוא עשיר וכבד מעט.
כמובן שאפשר להקציף שמנת/קצפת פרווה + סוכר + נותן טעם (לטעמי קפה, אבל אפשר גם וניל/פודינג וניל קקאו וכו') ולמרוח על העוגה.
מתקבלת עוגה בעלת שלוש שכבות ושלושה צבעים.
שכבה צהובה של עוגת טורט בהירה
שכבת שוקולד של פירורי העוגה עם הקרם
ושכבת קרם הזיגוג בצבע מוקה/וניל
אההה? איזה קרם כנ"ל?אחותו
אחותו רצית ממני משהו?אני ירושלמית
כן, לא הבנתי לאיזה קרם התכוונת בעוגת שכבותאחותו
הסתכלתי במה שכתבת ולא ראיתי שום קרם . ראיתי סירופ אבל לא קרם....
אולי אני לא מבינה משהו?
אגב, זה הולך גם עם עוגת דבש. ? ( קבלתי אחת קנויה , אני גם שונאת עוגות מתועשות עם הטעם לוואי שלהן וגם לא סובלת עוגות דבש אז השילוב.... בכלל...)
היא התכוונה לקרם שהצעתי לכדורי שוקולדיהודיה מא"י
ונראה לי שזה ילך גם עם עוגת דבש, אבל במקום קרם שוקולד תכיני קרם שמבוסס גם הוא על דבש או קרם קרמל או משהו בסגנון.
את אוהבת ריבת חלב?
תשמי שכבה ראשונה עוגת טורט בהירה, שכבה שניה פירורי עוגת דבש מעורבבות עם ריבת חלב, ושכבה שלישית גנאש שוקולד מריר. (או ציפוי שוקולד...)
יואו, הפלת אותי עכשיו, חולה על ריבת חלב...אחותו
אז קדימה לכי על זהיהודיה מא"י
ורוצה לשדרג לעוגת שחיתות מטורפת באמת?
אחרי השכבה של ריבת חלב תשימי שכבה של קצפת, תיישרי, תקפאי (ליציבות) ואז תמרחי למעלה גנאש שוקולד.
אם זה לא היה יקר בטירוף הייתי רצה להכין בעצמי לשבת...
גם אני חולה על ריבת חלב. אף פעם לא מצטערת שהתקלקל לנו איזה ליטר חלב...
(את המתכון לריבת חלב ביתית את כבר מכירה?)
די! די!הבטחתי להסיר מעלי את 10הקג' שצברתי עם השניםאחותו
בבקשה די!
![]()
לא משמינים מאוכל בשבתיהודיה מא"י
אני אזכור לך את זה. אז אשתדל לא לאכול באמצע שבוע..אחותו
נקניקי שוקולד.... מנסיוןReutotאחרונה
אפילו מעוגות שלא נגמרות...
מקרוני / ספגטי אדומים לילדיםנחשונית
איך עושים את זה? כלומר, לא לבשל ספגטי לחוד ורוטב לחוד, כי אז הילדים שלי לא אוהבים ולא אוכלים. אלא איך הופכים את הספגטי לאדומים עוד בסיר, ובלי חתיכות ירקות או משהו ברוטב? מה מרכיבי הרוטב, את מה מוסיפים למה, את הספגטי לרוטב או את הרוטב לספגטי ובאיזה שלב?
אצלנונווה מדבר
אני מכינה את הרוטב מרסק עגבניות ושום כתוש+תבלינים (פפריקה, כמון, מלח, לפעמים קצת כורכום או זעתר) ואז נותנת לזה לבעבע קצת, מוסיפה את הספגטי ומוסיפה מים רותחים עד שיכסו את הספגטי כ-2 ס"מ . מערבבת ,נותנת לבעבע ואז נותנת לזה להתבשל על אש נמוכה עם "חצי מכסה" פחות או יותר לפי הזמן שכתוב על הספגטי שאמור להתבשל.
כשהגז מכובה,משאירה מכוסה לעוד כמה דקות.
אגב,נווה מדבר
השום הכתוש הוא כדי להוסיף משהו בריא לאוכל בלי שירגישו
יש מתכון של ניקי ברעיה ואם
http://www.nikib.co.il/recipe-1387,1241.aspx
זה נקרא תבשיל פסטה עם ירקות, אבל אולי אפשר לוותר על כל הירקות
אני ויתרתי על האפונה וגזר כי ידעתי שהילדים שלי לא יאהבו
אבל... גם את זה הם לא רצו...
אז יצא שאכלתי סיר שלם כמעט לבדי (בעלי עזר לי קצת)
מסקנה שלי - שימשיכו לאכול פסטה לבנה ולהיות מבסוטים!
מה עושים? שיא הפשוט!פלפלתי
שמים כל מה שאת רוצה שיהיה בפנים, וטוחנים את הכל מרתיחים את זה עוד דקה שתיים - ומכניסים את המקרונים לתוך הסיר. (אנחנו שמים ברוטב גם בצל. אבל באמת שאפשר גם בלי.)
תודה לכולןנחשונית
ועוד אחד פשוט עוד יותריהודיה מא"י
מערבבים בקערה רסק עגבניות, שמן זית או רגיל, טיפת מיץ לימון (או בלי) שום, פלפל שחור, מלח ומים עד לדרגת הסמיכות הרצויה.
מערבבים עם האיטריות המוכנות
תכיני את הספגטי בנפרד ואת הרוטב בנפרד,פלספנית
בעזהי"ת
וכששתיהם מוכנים תכניסי את הספגטי המסונן לסיר של הרוטב [תכיני מלכתחילה את הרוטב בסיר גדול יותר.]. הילדים לא אמורים לשים לב בכלל..
אם לא מבשלים ביחד וסמיך, הם מטביעים אותן בקטשופכלנית1אחרונה
אני מחפשת מתכון לחלות שיוצאות ממש טובאני12345
מקמח רגיל בלי עניינים רבים מסביב. רק אולי כמה סודות לישה.
הסוד הוא לא במתכוןיהודיה מא"י
הנה המתכון שלי, סודות אח"כ.
ק"ג קמח לבן
4 כפיות שמרים יבשים
כף סוכר
3 כפיות גדושות מלח - להרחיק מהשמרים.
שמן זית - בערך שלוק וחצי (מצטערת את כל השאר אני מודדת בדיוק, את זה לא)
500 מ"ל מים חמימים.
לשים את הכל ביחד היטב, משמנים את הבצק היטב בשמן רגיל (לא זית!) מניחים לתפוח.
מורידים את הבצק, ואם יש זמן מתפיחים שוב. (שוב לשים שמן)
עושים צורות לחלות, משמנים אותן בעדינו ומניחים לתפוח.
מחממים תנור לחום גבוה. (220-240).
מורחים את החלות בביצה טרופה, ומפזרים שומשום, קצח, פרג או מה שאוהבים.
אופים 10 דקות בחום הגבוה, ואז מורידים את החום של התנור ל160 ל15-20 דקות נוספות.
מסכים בהחלט עם יהודיהאיזה טוב ה'!!!!
אני אישית כבר לא עושה לפי מתכון אלא לפי העין.
משהו נוסף שעוזר לחלות זה להדליק נר לע"נ הצדיק (כל אחד לצדיק שהוא מתחבר אליו) ולהתפלל על כל עמ"י בעת הפרשת החלה.
מנסיון, זה משפר את איכות החלה בצורה מדהימה.
ועוד משהו קטן, כפי שכתבתי כבר באחד השרשורים - משפר אפיה.
אבל מה זה חום גובה?אביוס
אני הכנתי כמה פעמים ויצאו לי חלות קשות כמו אבן אז ויתרתי... אבל אנחנו ממש רוצים להכין חלות וכרגע זה פשוט לא קורה....
באסה..
כמה חלות את עושה מקילו קמח?יהודיה מא"י
איזו צורה עשית להן, כמה זמן ובאיזה חום אפית אותן?
לא יודעת נגיד 5...אביוס
זה היה מזמן 
זה לחמניות, לא חלותיהודיה מא"י
5 חלות מקמח לבן צריך לעשות אותן עגולות (עייני בסודות), ולאפות משהו כמו 15-10דקות על חום גבוה (200) ודי. אפשר אפילו לאפות קצת פחות
ועכשיו לסודותיהודיה מא"י
בשביל חלות טובות צריך לישה טובה, התפחה טובה, אפייה נכונה ומתכון טוב.
לישה טובה: ראשית כל אם אפשרי מוסיפים את הקמח למים ולא את המים לקמח. מערבבים בקערה את המים, שמן, מלח (ובמתכון אחר גם ביצים) בקערה שניה את הקמח, השמרים והסוכר (ותבלינים במתכון אחר), ואז שופכים את הקמח לתוך המים. זה עושה הבדל עצום.
הדבר הבא - מתחילים ללוש. מגבלים את הקמח ומים ככה עם האצבעות בתנועות כמה של מיקסר כאלו עד שכל הבצק נעשה פירורים פירורים. רק אז מתחילים ללוש את הבצק לגוש אחד. אני מקווה שזה היה מובן, אם לא אני אשתדל לצלם תמונות בפעם הבאה שאני מכינה חלות.
תפיחה טובה - בצק תופח במקום חמים (חוץ מבצקים מאוד מסוימים שדווקא תופחים במקרר) זה אומר שבקיץ אפשר לשים את הבצק בחוץ בשמש, אבל בחורף הבצק תופח בתנור!!! מחממים אותו לחום נמוך, ואני גם שמה תבנית עם מים בתחתית כדי לא לייבש את הבצק. שימו לב תושבות ההרים - בחורף גם אם יש שמש מתפיחים בתנור. (לא יודעת מה לגבי מי שגרה במיושר החום והבטון, אולי שם חם מספיק בחורף בשביל להתפיח בצק)
לא לתת לבצק לתפוח יותר מדי. אם הוא תופח יותר מדי הוא מאבד את המרקם שלו ולא יתפח יפה שוב אח"כ. בדר"כ מתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו אלא אם כן כתוב אחרת.
דבר נוסף - לעשות ראש עיסה גם כשמשתמשים בשמרים יבשים (לא עושה בעצמי)
אפייה נכונה - לתת מכת חום בהתחלה.
נוסף לכך - אם החלות קטנות עד 250-250 גר' לחלה (כלומר 3-4 חלות מקילו קמח ויותר מכך) עושים חלות עגולות ולא מאורכות. חלות קטנות שכאלו פשוט מתייבשות בגלל שטח פנים גדול ביחס למשקל. לחלה עגולה שטח פנים קטן יותר ביחס לחלה מאורכת. (ובהזדמנות - מדריך מצולם לחלות קלועות בעיגול, אולי לקראת ראש השנה הבא...)
ומתכון טוב כבר קיבלת... אם יעלו לי לראש עוד עצות אכתוב בהמשך
יואו תודה!!מה זה ראש עיסה?אביוס
כמה מעלות זה "מכת חום"?
פעם הבאה שאני מכינה נראה לי תהיי צמודה אליי 
ראש עיסהיהודיה מא"י
זה כשמערבבים את קמח מים ושמרים ומניחים לזה לתסוס (לפעמים אפילו יום שלם)
מכת חום זה החום הכי גבוה בתנור שלך. (אלא אם כן יש לך תנור עם ניקוי עצמי אמיתי)
אני יכולה לוותר על הראש עיסה ולעשות עם שמרים טרייםאני12345
?
בשמרים טריים חייבים ראש עיסהיהודיה מא"י
בשמרית או בשמרים יבשים אפשר לוותר
אין לי זמן לתת לזה לתסוס יום שלם.גם לא חצי יום...אני12345
20 דקות אמורות להספיקיהודיה מא"י
אם אני זוכרת נכון.
מטעמי נוחות אני מעדיפה שמרים יבשים
אוף זה כזה מסובך...אביוס
לא הבנתי מה מסובךיהודיה מא"י
ואם ראש עיסה מסובך לך את יכולה להשתמש בשמרים יבשים. פשוט מערבבים עם הקמח ודי.
שאלה על הטיפ של חלות מאורכות/ עגולותאמא מסורה
אם עושים חלות מאורכות, כמה חלות אמורות לצאת מקילו?
אם אני קולעת צמה ועושה מזה עיגול (עם חור באמצע)- זה נחשב מבחינת שטח פנים לחלה עגולה או מאורכת?
עוד לא הגעתי לזהיהודיה מא"י
אני חושבת שכשאני אתחיל להכין מכל קילו 2 חלות אז אני אתחיל לעשות אותן ארוכות.
עיגול עם חור באמצע נחשב כמו חלה ארוכה. (אולי טיפה פחות, אני לא בטוחה)
קלעתי חלה ארוכה בתבנית אמייל בגודל עוגה אנגליתכלנית1אחרונה
החלה לא יצאה יבשה. אולי כדאי לקלוע ארוכות בתוך תבנית בגודל (ולקחת סיכון שחלק מהחלה ידבק ולכן לא להוציא את החלה מהתבנית עד אחרי הברכה...)
התמונות המצורפות למתכוניםheh
אני מרגישה ממש קטנונית, אבל במתכונים במאגר המתכונים פה באתר מצורפות תמונות ממש לא רלוונטיות.
בעיני עדיף לא לצרף תמונה בכלל אלא אם כן התמונה היא של המתכון הספציפי.
רק אני כזו קטנונית???
ככה זה בערוץיהודיה מא"יאחרונה
אם אין תמונה מתאימה שמים מה שיש.
סליחה ככה זה בעיתונאות...
עוגת נקטרינות הפוכהיהודיה מא"י
טוב, זה יותר רעיון ממתכון.
משמנים היטב תבנית קפיצית. אם יש בבית מורחים ריבה. חותכים את הנקטרינות (או משמש או אפרסקים...)לפרוסות ומסדרים יפה בתבנית.
מכינים תערובת עוגה בחושה לבנה בסיסית (איזה מתכון שיש לך בבית, ואם אין אני אכתוב לך אח"כ)
מורחים את הבצק בעדינות על הפירות, אופים כמה שצריך לפי המתכון של העוגה.
הופכים את העוגה למגש הגשה יפה. דוגמאת הפירות שסדרת בתחתית התבנית מקשטת את העוגה.
אפשר גם להכין ריבה. חותכים לחתיכות, מוסיפים סוכר בערך בכמות של הפרי (מומלץ להוסיף גם איזה תפוח חתוך) מבשלים כשעתיים על אש קטנה. מרסקים ומקררים.
אני מכירה את זה עם תפוחיםעוד כינוי
עשית לי חשק לנסות.
עם שזיפים גם הולך?
פירות הקיץ לא מפרישים יותר מידי נוזלים?
הולך גם עם שזיפיםיהודיה מא"י
ואגסים, ואפילו אננס/דובדבנים משומרים.
המתכון המקורי שאני מכירה דווקא עם משמשים משומרים. ובעצם עוד אחד עם תפוחים באמת
זה שפירות הקיץ מוציאים הרבה מים זה דווקא טוב, זה גורם לעוגה להיות עסיסית יותר
*זהירות עם עוגת שזיפים, במיוחד עם מדובר בשזיפים שחורים. הכנתי פעם איזה עוגה עם שזיפים כזאת שהם בתוך הבלילה. יצא נהדר וזללנו אותה ואח"כ לכולנו היה כאב בטן מהשזיפים...
עשיתי עם שזיפים יצא מצויין. תודהעוד כינוי
עם ענבים הולך?נחשונית
יש לי סלסילת ענבים שחייבת להיאכל במיידי. הם גם היו עם חרצנים ומעט פגומים אז ניקיתי, חציתי, חירצנתי, ומה עושים איתם עכשיו? אם הם לא מתאימים לעוגה הזו, אז מה כן אפשר לעשות איתם? תודה.
קומפוט/ריבת ענביםאני ירושלמית
יין!!! ואפשר גם צימוקיםיהודיה מא"יאחרונה
לוקחים בקבוק, עדיף מזכוכית וצינור גומי. עושים חור בפקק, משחילים את קצר הצינור ואוטמים היטב עם דבק/סיכה/סילקון.
שוטפים היטב את הענבים, מחטאים את הבקבוק עם מים רותחים.
מרסקים את הענבים, מכניסים הכל לבקבוק, סוגרים אותו. עושים עם הצינור לולאה וממלאים אותה במים. הלולאה כדי שהמים לא יכנסו לבקבוק, המים יוצרים שסתום חד כיווני.
מניחים את זה לחודשיים במקום חשוך, קריר, וכמה שיותר יציב מבחינת הטמפרטורה שלו.
אחרי חודשים מסננים בעזרת חיתול נקי, ושומרים בבקבוק במקרר. זה לא מחזיק הרבה זמן.
וצימוקים פשוט וקל - שוטפים, מחרצנים ומניכים ליבוש בשמש או בתנור.
רעיונות לא.צהריים טובה, מזינה, וטעימה גם לילדיםdola
אשמח לרעיונות לתפריטים.(ומתכונים נלווים אם אפשר....)
תודה!!!
אוסף של דברים שכתבתי בעבר, שאני מכינה באמצ"שאחותו
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t322342#4012857
דברים מהירים וקלים.
להכל ניתן להוסיף מנה פחמימתית ו/או ירקות
תודה! אשמח לעוד רעיונות...dola
אורזכלנית1אחרונה
אם יש לך סיכוי להצלחה עם אורז מלא- תודיעי לי. אצלי הבן מפונק מכדי לטעום והבוקר הוספתי לו לקופסת האוכל של הפסקת הצהרים (שניצל בשרי קנוי וטעים ללא מונוסודיום - בטוח הולך).
אורז מלא: לטגן בצל מעט ולהוסיף אורז ולבחוש 2-3 דקות. להוסיף על כל כוס אורז 2 כוסות מים ולבשל כחצי שעה. אני מוסיפה מיד אחרי טיגון הבצל רסק עגבניות. אולי לא כל כך בריא, אבל מגדיל את הסיכוי שיאכלו אותו.
אם לא הולך עם אורז מלא, אורז בסמטי (קצת יקר) יחסית די קרוב לאורז מלא. יש בו הרבה ויטמין B לסוגיו. לטגן בצל ולהוסיף אורז כמו במתכון הקודם. אפשר להביא לרתיחה אפונה/גזר ואפונה קפואים, לסנן ולהוסיף לאורז עם הוספת המים. אורז לבן מתבשל כמובן פחות זמן מהמלא.
תפוחי אדמה בטעם של בית / אביגיל מייזליק --- מָרילין