שרשור חדש
הצלת חיים! דחוף! תקראו עד הסוף...אנונימי (פותח)

בסוף השבוע שעבר דווח בחדשות:
"...שני חיילי צה"ל נפצעו אתמול (ה) באורח קל מפגיעת טיל נ"ט בכלי הנדסי של צה"ל במהלך פעילות במרכז רצועת עזה, הפצועים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים..."

מאז פציעתם, יש לציין לשבח את הטיפול המסור של כל גורמי צה"ל המלווים את הפצועים לאורך כל הדרך במסירות ובנאמנות, תוך חיבוק חם למשפחות, ולקיחת אחריות מלאה על החיילים שנפגעו בעת מילוי תפקידם.כאשר נפגשתי אישית עם הטיפול המסור של כל גורמי צה"ל ,הרופאים והאחיות בפצועים,בכל הריעות והאחווה בין הלוחמים,הדבר שימח אותנו מאוד, אולם גם העלה הירהורים ושאלות לא קלות.

דווקא על רקע הטיפול המסור בחיילים שנפצעו, איננו יכולים שלא לשאול את עצמנו – כיצד יתכן, שישנו חייל שנפגע בעת מילוי תפקידו, והוא הופקר לנפשו?! כיצד יתכן שמפקדיו הישירים והעקיפים – כולם התנערו מאחריות, ומשאירים אותו לדמם "פצוע בשטח" במשך 22 שנה?!

כוונתנו כמובן לסוכן הישראלי יהונתן פולארד, שפעל בשליחותנו והציל את כל מדינת ישראל מסכנות גדולות, אולם מאז נזרק מהשגרירות הישראלית בבושת פנים – הוא הופקר, ללא שום "אבא" , ללא שום גוף של מדינת ישראל שלוקח עליו אחריות להשיבו הביתה.

במשך 22 השנים שיהונתן שוהה במאסר, הוא היה נתון פעמים חוזרות ונשנות לעינויים קשים ולטיפול אכזרי. פולארד הוכה , נקשר ערום בתאו אל זרם מים קרים ואיטיים למשך שעות רבות,
ועוד עינויים והתעללויות רבות.. ממשלת ישראל קבלה דיווח מלא על כל מקרה של התעללות בסוכנה, אבל לא רק שלא התערבה לטובתו אפילו פעם אחת,גם לא התלוננה על כך מעולם.

כאשר יהונתן פנה לנציגי ישראל וביקש שיתערבו להקלת תנאיו בכלא – סרבו נציגי ישראל לעשות זאת. התנאים של יהונתן בכלא – הם תנאים קשים, של אסיר פלילי, ולא של סוכן ישראלי. אם הייתה ישראל מעבירה בצורה רשמית את מכתב ההכרה- הדבר היה משפיע לטובה גם על תנאיו בכלא. דוגמא למצבו:

" פולארד מציין בין היתר כי בבית הסוהר מופעל חימום למרות מזג אויר חם. האגף בו הוא שוהה הוא כ'סאונה' גדולה והתא שלו הוא כ'סיר לחץ' וכתוצאה, התפתחו אצלו מחלות שהשם המשותף שלהן הוא 'היפרטרמיה'. נוסף על כך "שנים רבות של סבל בכמה בתי סוהר עם התנאים הקשים ביותר הרסו את המערכת החיסונית שלי. לחץ הדם שלי נמצא כבר מזמן מחוץ לסקאלה, יש לי כולסטרול גבוה, סכרת, דלקת פרקים כרונית, סימפטומים של גלקומה, התקפות קשות מכיס המרה, גידולים בסינוס שמונעים ממני להיבדק על מנת לוודא האם הם ממאירים או שפירים. בנוסף, יש לי סינוסיטיס כרוני אשר גורם לי לעיתים קרובות לדימום, סחרחרות, בחילה וכאבי ראש נוראיים. (מנחם רהט "מעריב" ניסן תשס"ו) " . מאז מצבו רק הלך והחמיר.

במשך 22 שנה,ביקר השגריר את יהונתן בכלאו רק פעם אחת בלבד! (בח' אייר תשס"ה, מאי 05)

עובדות אלו זועקות אלינו כיום , כאשר מצבו של יהונתן קשה ביותר, מארה"ב נשלחים מסרים רבים על נכונות אמריקאית לשחרור יהונתן אם תהיה בקשה ישראלית לשחררו, אולם עד היום ממשלת ישראל עדיין לא לקחה אחריות, לא ביקשה באופן רשמי את שחרורו של יהונתן, והוא עדיין "פצוע בשטח". דווקא בימים אלו של "בין המצרים"- נתעורר כולנו להצלת אחינו יהונתן, לפני שיהיה מאוחר ח"ו.

 היום הוא יום הולדתו החמישים ושלוש של יהונתן. מגיל 31 יהונתן בכלא!! עשרים ושתיים שנה!!!!
מה אתה, איש צעיר, הספקת לעשות ב22 השנים האחרונות?
גם אתה יכול לעזור להפסיק את ההתעללות הזאת!!!


לחתימה על העצומה למען שחרור יהונתן פולארד ופעולות למען שחרורו: http://www.mp100.info/clients/pollard/index.asp

לחתימה על עצומת האקדמאים למען שחרורו:
http://www.mp100.info/clients/pollard2/view.asp

לפרטים נוספים: http://www.freepollard.net

טוב סורי שאני פותחת עוד אשכול אבל..רוחמה הקראסיבה
עבר עריכה על ידי פועה בתאריך ט' סיון תשס"ז 23:34

אני צריכה איזה מתכון טעים עם תמרים. וגם צריכה לרעיון לפשטידה פרוווה.

אשמח לעצות.

ממתקי בריאות עם תמריםאם הבנים12
2 כוסות תמרים ללא גרעינים
1/2 חבילת מרגרינה
1/2 כוס אגוזים או/ ו שקדים קצוצים
1/4 כוס שיבולת שועל
קצת קוקוס

ממיסים תמרים ומרגרינה על אש קטנה
מוסיפים את שאר החומרים
משטחים בתבנית או עושים כדורים קטנים מגלגלים בקוקוס ולמקרר
טעים ובריא.
בהצלחה.
איך זה יכול להיות בריא עם מרגרינה??פלפלתי
להחליף את זה בשמן ניסיתם? זה יוצ טוב?
אפשר גם עם ;שמןאם הבנים12
בערך 5 כפות שמן או 1/4 כוס שמן אבל אז כדאי לשמור במקפיא ויוצא מצוין. ויותר בריא...
אם כבר דברתם על בריא, כמה דברים בקשר למרגרינה ושמןצפורהאחרונה
בס"ד
מרגרינה זה ממש כמעט פלסטיק (אולי מי שאמר את זה קצת הגזים אבל הכיוון מובן, מרגרינה לא בריאה) אז מומלץ להמעיט את השימוש בה ממש. ובקשר לשמן, שמן עדיף לשימוש שלא בחום כיוון שהוא נהפך משומן לא רווי (שהוא השומן הרצוי) לשומן רווי שהוא שומן לא בריא, ע"כ שמן אמנם עדיף ממרגרינה בהרבה אך עדיף גם לא להרבות בשימוש בשמן וע"כ טיגון אף הוא אינו בריא.

בקשר לבישול שמן עדיף להוסיף במידה ואפשר את השמן רק בסוף הבישול ממש כדי שכמה שפחות יחומם.


מתכוניםאנונימי (פותח)
כנסי לאתר של העמותה שם יש מלא מתכונים וגם בפורום של תפוז
איזו עמותה?רוחמה הקראסיבה
עמותת צליאק...חני.
אמא לצליאקית.. איך הולך?חני.
יש לך מתכונים מיוחדים ללא גלוטן?חני.אחרונה
תשעת הימים הגיעואנונימי (פותח)
וצריך להכין אוכל בלי בשר. יכולים לתת רעיונות?
אולי למישהו יש מתכון לאנונימי (פותח)

עוגת שוקולד ודובדבנים.

את האמת אני מחפשת את מתכון שהיה בעיתון "בנשוב הרוח" של ערכים, לקראת ט' באב. אם למישהו יש את העיתון ו/או מתכון אחר והכי חשוב קל להכנה (כי אני לא יודעת לאפות עוגות... )

תודה לכם צדיקים וצדיקות.....

קרן אור

המאפיות שובתות - יש פתרון תוצרת בית מצוין.אם הבנים12

הנה מתכון מצוין ופשוט להכנת חלות/ לחמניות. אם עושים כמות כפולה [מומלץ בשביל הפרשת חלה] אפשר להקפיא ונשאר ממש טוב.

המתכון של חמותי:

1 קילו קמח

1 שמרית או כף שמרים יבשים

4 כפות סוכר (אם רוצים אפשר גם כף דבש בנוסף לסוכר)

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה

3/4 2 כוסות מים חמימים

1/4 כוס שמן

למריחה: 1 ביצה ושומשום.

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערה גדולה מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים

אח"כ מוסיפים את המלח

ביצה ומים ולשים לבצק חלק (צריך להיות קצת דביק)

בסוף מוסיפים את השמן לשים ומניחים את הבצק לתפוח לשעה

מכינים חלות או לחמניות ומתפיחים עוד קצת

מורחים בביצה ומפזרים שומשום אם רוצים

אופים בחום בינוני גבוה (185) עד שמזהיב

 ב"הצלחה!

 

סבבה...מיסטר דום
אולי יש לך מתכון לחלה לא מתוקה?
זה לא מתוקאם הבנים12
לאחינו האשכנזים אפילו מומלץ להוסיף עוד קצת סוכר שיצא מתוק.
אם הבעיה זה הסוכר אז צריך קצת סוכר בשביל להתפיח/ להתסיס את השמרים. ב"הצלחה!

הבצק מתאים גם לפיצה או פיתות עם זעתר.
מה צריך לשנות אם רוצים שזה יהיה קמח מלא?בלה
או מלא חלקי?
להוסיף עוד 1/4 או 1/2 כוס מים.אם הבנים12
באמת שכחתי לכתוב שזה יוצא טוב גם בקמח מלא (בתוספת קצת מים)
חברה שלי משתמשת במתכון הזה קבוע בקמח מלא והיא מרוצה.
אנחנו נכין בעז"ה....מיסטר דוםאחרונה
למה אף אחד לא מנהל את הפורום?!מיסטר דום
עוגהאנונימי (פותח)
למי יש מתכון לעוגת שוקולד טובה וקלה ושכחתי להזכיר שתצא טובה
עוגת שוקולד עם מיונז!אנונימי (פותח)
שלום!

עוגת שוקולד שחורה שחורה! פשוטה פשטוה!
פשוט זורקים את כל החומרים לקערה ולתבנית!

2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כפית קפה נמס
2 כפיות סודה לשתיה
1 כוס מיונז (כן כן מיונז)
2 כוסות מים רותחים

שמים בתנור על 180 עד שקיסם יוצא נקי.
העוגה מאוד עדינה אז רצוי להגיש יש מהתבנית.
אני מוסיפה ציפוי 400גרם שוקולד ושמנת מתוקה ממיסים ושופכים מעל העוגה.

בתאבון!
מיונז?שמיניסטית123אחרונה
פעם ראשונה שאני שומעת מתכון כזה, מיונז ושוקולד.. שילוב מענין..
יש רעיונות למתכון קל לאורז מלא?בלה
על כל כוס אורז שתי כוסות מיםאנונימי (פותח)
טיפה שמן טיפה מלח מבשלים המון זמן.
בישול אורז מלאאנונימי (פותח)
לאדות בצל - כמות לפי הטעם, עד שמתקבל צבע זהוב.
להוסיף אורז מלא.
על כל כוס אורז להוסיף 2 כוסות מים רותחים ומלח לפי הטעם.
לבשל כ - 25 דקות מבלי לכסות.
כשהאורז מוכן לכבות את הגז ולכסות.
בהצלחה ובתאבון.
רעיון מענין, למה לא לכסות?אנונימי (פותח)
כדי לקצר את זמן הבישולאנונימי (פותח)
אפשר להשרות את באורז במים(רותחים בתחילה) לכמה שעות.
אח"כ מטגנים בצל קצוץ, כאשר מזהיב מוסיפים גזר מגורד ומטגנים עוד מעט. מוסיפים את האורז ומערבבים ואח"כ מוסיפים מים, מלח, מעט כורכום ופלפל שחור.מבשלים 30 - 20 דקות (אורז שהושרה לפני כן במים). יוצא טעים!
אורז עם פטריות בתנור, מעולה!!!אנונימי (פותח)אחרונה

כוס אורז חום או לבן
2כוסות מים
קופסת שימורים של פיטריות שמפניון + הנוזל
1/4 כוס שמן
כף גדושה אבקת מרק בצל
מלח ופלפל לפי הטעם

שמים הכל בתבנית מכניסים לתנור מחומם מראש 180מעלות, חצי שעה עם מכסה חצי שעה בלי מכסה.

בתאבון...
אני צריכה מתכון לאנונימי (פותח)
ללשון אני רוצה להכין לשבת אז מי שרואה אם תוכל להגיד לי תודה מראש
סלט קל וטעיםאנונימי (פותח)

עגבניות יפות (עדיף שרי,לא חובה-לחצות אותן)-קוביות גדולות, בצל סגול-פורסים לטבעות וחוצים כל טבעת,זיתים שחורים-לפרוס לעיגולים.אפשר להוסיף קצת פטרוזיליה

מתבלים לפני ההגשה -שמן זית פלפל שחור ומלח

 

איך מכינים משה בתיבהאנונימי (פותח)
איך מכינים משה בתיבה
ככה:אנונימי (פותח)
מרדדים בצק עלים וחותכים לריבועים. עןטפים נקניקיה עדיף קפואה ( פרווה\בשרי) בריבוע בצק כך שרק הקצוות יציצו למעלה ולמטה. אפשר למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום.אופים עד שהמצק מזהיב. (תלוי בעובי הבצק), בערך 10-20 דק
תודה רבהאנונימי (פותח)אחרונה
עוגיות גרנולהאנונימי (פותח)

אני מחפשת מתכון לעוגיות מגרנולה. פעם אכלתי את זה ונהנתי, ואני רוצה גם שכל משפחתי תהנה. אשמח לקבל הצעות של מתכונים. תודה רבה.

מקווה שזה יהיה כמו אלה שטעמת אנונימי (פותח)
שלום!

כוס צמוקים (אפשר גם שוקולד ציפס)
3/4 כוס מרגרינה
1 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
ביצה גדולה
2 כפות מים
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס קמח
1 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתיה
3 כוסות קוואקר/ שבולת שועל


שמים את הצימוקים במים ל10 דק.(כדי לרכך)
שמים את כל החומרים בקערה חוץ מהקוואקר מערבבים במערבל ואז מוסיפים את הקוואקר והצימוקים בעירבוב עם כף.

יוצרים עיגולים ושמים בתנור על 180 אם אני לא טועה בערך ל10-12 דק- עד שיש להם צבע יפה...

תהנו! אנחנו מתים עליהם!
תודה!אנונימי (פותח)
תודה! זה נראה מעולה, אני אנסה את זה בקרוב.
אגב- כמה גרם מרגרינה זה 4\3 כוס?
תהני!אנונימי (פותח)
זה כמעט מרגרינה שלמה (של 200 גרם)

גם אני מצטרפת לתודה!אנונימי (פותח)אחרונה
מחפשת מתכוני חצילים מתוכנית טלוויזיה ישנהאנונימי (פותח)

מחפשת מתכוני חצילים שהיו בתכנית שום, פלפל ושמן זית עם גיל חובב ואיילת לטביץ. למישהו יש ?

היו שם מתכונים לסלטי חצילים, חצילים מוחמצים ועוד.

תודה.

קליעת חלה משמונהאנונימי (פותח)
מישהו יודע איך קולעים חלה לשמחות משמונה?
קליעה מחמש מיוחדת ועודאנונימי (פותח)אחרונה
שלום,

משמונה אני לא ראיתי אף פעם את יודעת שיש כזה?
אני אשמח לשמוע אם את מוצאת אני תמיד מחפשת קליעות חדשות.

בכל מקרה קליעה מדליקה ביותר למדתי מקרין גורן!
קליעה יפיפיה מחמש-
http://haimtov.co.il/GoodLife/Inner.aspx?ArticleID=764

ויש לי גם קליעה בשש אבל אני לא יודעת כ"כ איך להסביר בכתב יש אותו בספר "לקראת חלה" ספר מהמם על הפרשת חלה,חלות ולחמים!
מומלץ!

יום מצויין!
אלונה

עודת שוקולד!!מיסטר דום

רטוב:

4 ביצים

4\3 כוס שמן

כוס מים פושרים

 

יבש:

2 וחצי כוסות קמח

2 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

2 כוסות סוכר

4\3 כוס קקאו

אופן ההכנה:

לערבב את כל הדברים הרטובים ביחד עד שיוצאת בלילה חלקה עם בועות

והביצים עולות.

אחרי זה להוסיף את המצרכים היבשים.

לערבב עד שיוצא בלילה חלקה עם בועות.

אחרי זה להשים מים רותחים על הבלילה...ולערבב טוב טוב..

עד שיותא ממש בועות והבלילה אורירית ....

(תבנית רגילה)

מומלץ סיר פלא..ומומלץ להוסיף חצי כוס אגוזים.

40 דקות בתנורמיסטר דוםאחרונה
סוגי בשר.רוחמה הקראסיבה

יש לי הרבה בשר בבית, <לא מבינה בכול המספרים> ואני רוצה להשתמש בזה.

אז אני אשמח אם יש כאן מישהו שמביןבזה ויוכל לעזור לי.

אז יש לי ככה-

צוואר 10

שריר 8

חזה עגל 3

מכסה הצלע 7

צלי כתף 5

_____________________________________________

אני צריכה לדעת מה לוקח יותר מהר, וגם מה ניתן לעשות עם כול דבר.

תודה רבה!!

<פעם ראשונה שאני מכינה בשר>

דחוף מתכון לפרגיותאנונימי (פותח)
שיהיה עם חומרים זמינים ולא מסובך מידי
יש למישהי מתכונים מוצלחים לאוכל סיני?אנונימי (פותח)
מה אפשר לעשות עם חלבונים של ביצה?שובל אור

הכנתי עוגה מ5 חלמוני ביצה, ונשארתי עם כמות רצינית של חלבונים..

אם למישהו יש רעיון טוב כיצד לנצל אותם אני אודה לו מאוד.

חג שמח וטעים

עוגיות קוקוסאנונימי (פותח)אחרונה
מתכונים יפים לחג בסתם ליום רגילאנונימי (פותח)
אפשר מתכון לאצבעות גבינה?אנונימי (פותח)אחרונה