לפי World military spending rises to almost $2 trillion in 2020 | SIPRI
מדי שנה מדינות העולם משלמות כ-2 טריליון דולר על הוצאות צבאיות.
שזה
2,000,000,000,000 דולר
לפי השער היציג היום זה
6,433,060,000,000 שקלים
תחשבו מה אפשר לעשות עם כל הכסף הזה (מדי שנה)!
אפשר אולי אפילו אשכרה לבנות מדינות שלמות מאפס באמצע האוקיינוסים. כלומר להביא אדמה וכו' - ממש לבנות
מדינות שלמות יש מאין באמצע האוקיינוס שיהיו הכי מפותחות ועוד כל כך הרבה דברים.
אני יודע שזאת שאלה קצת תמימה אבל אם לא נשאל לא נקבל תשובות טובות...
אין איזה דרך לעשות איזהשהי טבלה בה כתובים כל ה"מחלוקות" שבגללם יש מלחמות (שטחים, דת, מחסור באמצעים וכל סיבה אחרת).
ופשוט לשבת כך וכך זמן כל מדינות העולם שקשורות לטבלה הזאת (יש מדינות שקטות שמעולם לא היה להם מלחמות ובכלל
לא קשורות לזה) עד שיגיעו ל"יישוב" טוב של כל המחלוקות. ואז אפשר לעשות וידוא לאט לאט של סגירה של כללל צבאות העולם וזהו. והוידוא יהיה מאד משוכלל עם כל מיני אמצעים מסוגים שונים, ויהיה ברור מה יקרה למדינה שתעבור על זה (כמו למשל סנקציות מכל מדינות העולם או שיישמר איפשהו מאגר של נשקים שבאופן אוטומטי יופנו כנגד מדינה סוררת מ*כל* המדינות האחרות).
העולם יהיה כל כך עשיר אחרי זה (שלא לדבר על חסכון בחיי אדם, פציעות וכן הלאה).
לכל מדינה / קבוצה שממש תתעקש על דברים שלפי דעתם מגיע להם אז מקסימום יתנו להם "פיצויים" של כך וכך מיליארדים, אפילו 500 מיליארד דולר פיצוי חד פעמי או כמה שלא צריך וזהו. הרי במילא כל שנה הולכים 2000 מיליארד דולר.
אני לא יודע אם בימינו "בשם הדת" יש מחלוקות גדולות חוץ מכמה קבוצות אנשים שיש כלפיהן הסכמה די רחבה שהם בעצם טרוריסטים. כמו איראן למשל. וגם שם זה לא שהמדינה טרוריסטית אלא רק חלק מהאנשים. ופשוט מדינות כאלו ישקיטו אותם אם יתנגדו לסגור את הצבא. כלומר יגידו להם - או שתסגרו את הצבא או שכל המדינות יעשו עליכם סנקציות שלא תוכלו להתקיים אפילו חודש אחד. כנ"ל לצפון קוריאה או כל התנגדות אחרת.
אז לסיכום -
א. טבלה בה יש את כל המחלוקות שגורמים למלחמות.
ב. טובי המומחים, זוכי פרס נובל, גדולי הדיפלומטים וכו' ישבו שישה חודשים רצופים בבית מלון הכי מפואר בעולם ויגיעו לדרך ליישב את כל המחלוקות.
ג. כל מי שירגיש מקופח יקבל איזשהו פיצוי נדיב במיוחד.
ד. אם יהיו קבוצות שלא יסכימו בשום פנים ואופן ליישוב ולפיצוי אז כל מדינות העולם ילכו נגדיהם.
ה. יוקם מנגנון שיתוכנן על ידי גאוני הסייבר מס' 1 בעולם איך לוודא ששום מדינה לא תפתח כלי מלחמה אחרי שכל הכלים יושמדו.
ו. כל מדינה בתהליך של 5 שנים תפרק את הצבא שלה ותשמיד את כל כלי המלחמה. הכל יהיה סימולטני, מפוקח וכו'.
ז. אם יראו שמדינה כלשהי / קבוצה כלשהי תלך נגד ההסכם כל מדינות העולם יהיו נגדה + יישמר מאגר נשק במקום אחד שעליו יהיו אחראים המעצמות באופן משותף (ארה"ב, סין, רוסיה וכד') והם יפעלו נגדה בצורה מוחצת ומהירה.
זהו!!!
חחח.
אז בטח אתם צוחקים.
אבל עכשיו ברצינות -
יש כל כך הרבה אנשים גאונים בעולם. מן הסתם אף אחד (שפוי) לא באמת רוצה מלחמות עם כל מה שזה דורש. זה יחסוך חיי אדם ואינספור כספים שינותבו לדברים *מועילים*.
מה אתם חושבים?
אני יודע שנשמע קצת תמים וכו'. אבל באמת - עם כמה טויקים (tweaks) פה ושם - למה משהו כזה בלתי אפשרי?