שרשור חדש
אנשים אני צריכה עזרהשיח סוד
תנו לי משפטים או אמיתיים או מומצאים אבל עם קאצ' יפה עם המילה "אש" או "עשן"
בערך 4-5 מילים.
היו ברוכים.
אפשר להיות לא מקורי?צהרים
אין עשן בלי אש
הייחיות צבעונית
מתייגת לך את האיש והמילים
@האטורי האנזו
^^אנונימי (2)
לגמרי 😅
דם ואש ותימרות עשןחסדי הים
יש את האלו המוכריםsimple man

המטיר עליו אש וגופרית

 

אוד מוצל מאש

 

אש בוערת באפו

 

באפס עצים תכבה אש

 

עורב שהביא אש לקנו

 

להישאר על אש קטנה

 

כהמס דונג מפני אש

 

מה זה בעצם אומר קאצ' יפה? משמעות עמוקה כלשהיא?

קאצ' שיהיה יפה וחמוד כזהשיח סוד
אני פשוט עושה מתנה לבעלי וצריכה משפט טוב
אהsimple man

אש בוערת בליבי/ליבך

 

אחריך אלך באש ובמים

 

געגוע גורם לאהבה מה שרוח גורמת לאש, מכבה אש קטנה ומעצימה אש גדולה

 

 

שיהיה בהצלחה

 

 

איפה האטורי?🤔

בקצב הזה נחשוב שאתה הפצלש שלוצהרים
הוא בד"כ מגיע באיזור 1 2 בלילה..ברגוע


אז מה מחברהאטורי האנזואחרונה

בסופו של דבר שני אנשים יחד 

 

נראה לי שמיקוד היה עוזר. (לא שהוא עזר לי בבגרויות ובמגנים אבל זה אחלה תירוץ)

עצוב, מצחיק, השראתי מעצים, אהבה, שנאה? אז פשוט אניח כאן קצת.

 

כי תעבר במים אתך אני ובנהרות לא ישטפוך

כי תלך במו אש לא תכוה ולהבה לא תבער בך

 

דם אש ותמרות עשן, זה כל מה שאני זוכר דוקטור

 

סקיצה- אולי יש לכם רעיון להמשך- נמצא האקדח המעשן..

סקיצה- אל הערפל כי שם האלהים..

 

כרווקה, החיים שלי זה אש בשדה קצוצים

 

מתאימה לי כמו אש לבנזין

 

מתאים לי כמו אש לקרח

 

אתה בוער בי כמו אש וזה שומר עלי חיה. 

 

בטקסים אידניאנים מעבירים מסרים באמצעות עשן. אולי המסר

שהם מעבירים הוא "אנחנו עולים באש!"

 

*לוקח הרבה זמן להבין שמכונת עשן נשרפת*

 

מדליק את המנגל> העשן עליי

זז ימינה> העשן עליי

זז שמאלה> העשן עליי

מכבה את המנגל> העשן עליי

טס לקאטמנדו ומשנה את השם לג'ורג'> העשן עליי

 

 

ולכל המחמיאים! מילא אם לא הייתי קורא כאן ויודע שאתם ברמות על חלל מעלי, אז אולי הייתי מאמין

אבל אגיע לשם יום אחד ונוכל לשבת יחד ולאכול בייגלה וחמציץ (:

הרוב מלוקט.

 

מותר ללכת לישון עכשיו בצום?דודי 321
כן למה לא?תפוחית 1
כי אולידודי 321
זה הסחת דעת מהצום או זילזול בצום
כאילו אתה מעביר אותו בשינה במקום להצטער
אםהָיוֹ הָיָה

זה לא מפני עייפות או חולשה, אלא נועד אכן להעביר את הזמן ולחסוך את הצער והעינוי - אכן מאוד לא ראוי.

אבל אם צריך כי אתה חלש או עייף וכדו' - אין חשש.

תודהדודי 321
צודק,אבל כמו שאמרו אם אתה חלשתפוחית 1
ומה שיעזור להצליח לא לשבור זה לישון- אז תישן
עריכה שלי- אבל הכי טוב שתשאל רב
לא יודע מה אתכם...בינייש פתוח
אבל אני שצמתי 21 שעות, כבר לא מסוגל לעשות משהו אחר מלבד לחשוב על אוכל ולספור את השעות מתי זה כבר ייגמר...
כך שבשלב הזה לא רואה שום בעיה לתפוס תנומה
בגדול, שאלות הלכתיות מומלץ להפנות לרב ולא לשאול ניקים אנונימק"שאחרונה
בפורום.
אני לא עף על ארגון הידברות כידוע, לא ממש מחזיק מהםאריק מהדרום

הם עיצבנו אותי לא פעם, אבל כשראיתי את הסרטון הזה, פשוט התחלחלתי, איך הרב זמיר כהן והידברות הקדימו אותנו?

ח"כ בצלאל סמוטריץ

 

הסדרה הגועלית הזו מוכרת לנו שנים רבות, כולם, כל מי שמעורה במכללות ואוניברסיטאות ובכלל בציבור הכללי מכיר את הזוהמה שהיא מפיצה, יודעים ממי החבר'ה הסמרטוטים שפותחים עלינו ג'ורה ממחזרים בדיחות, איך אנחנו לא יצאנו נגד הסדרה הזו כך לפני כן? איך הרשינו לעצמינו להוריד את הראש לכאפה, להיות דתיי מחמד אפסים? איך? איך זה שהרב זמיר כהן הוא הראשון שפרסם כזה סרטון? הראשון שעשה קריעה על הפעם הראשונה שראה את זה?

 

נבלות סרוחות פרזיטים שחיים מכספי המיסים של כולנו לועגות לקודשי ישראל וצופיהם לועגים לנו בראש חוצות, לך תסביר להם לפתוח ספר? יש להם סדרה, ספרים זה לדוסים חשוכים, פרזיטים נבלות סרוחות, אנחנו מתקדמים, יש לנו יוצרי סרטים שכבר קראו במקומינו ועיבדו לנו את מה שצריך לדעת בבחינת "הלעיטני נא מהאדום האדום הזה" זו פשוט בושה לנו כציבור שהרב זמיר כהן היה "הראשון לזהות", יוצרי הסדרה גורמים נזק אדיר מימדים כבר שנים רבות, למה אצלנו לא זעקו?


אהכלי פשוט
בטח תומר פרסיקו, בלוג לולאת המשהו. האדם המומחה בתבל ליהדות או מדע... עוד בלבלן מוח

נו, במי כבר אתה יכול להיתלות..
בורות נשברים.

נ.ב. ואני לא מצטער שאני לא בודק של מי הבלוג, ב''ה הנטספארק חוסם לי את התוכן שקישרת. דוקא שמח שזה קורה
מה הקשר בין הזקן בן המאה לקמצא ובר קמצא ומה נלמד מזה?אניוהוא
קראתי לאחרונה ספר שנקרא 'הזקן בן המאה שיצא מהחלון ונעלם'. הספר מספר את קורותיו של אלן קרלסון השוודי בן המאה לאחר שברח דרך החלון מבית האבות בו היה, ובמקביל את סיפור חייו השזור לאורך כל היסטורית המאה ה-20 החל מהמפכות הדמוקרטיה לעומת בתי המלוכה, דרך המלחמה הקרה ויצור פצצות האטום בארה'ב ובברית המועצות, הצלת צ'רצ'יל מנסיון חיסול באירן ועוד.
רוב קוראי הספר יקטלגו אותו במדפי ההומור והפרודיה. אך לדעתי, לאחר התבוננות, אפשר לתת לו גם קצת מקום במדפי המוסר.

אומרים חז'ל 'אקמצא ובר קמצא חרוב ירושלים', בגלל בעל הסעודה שבייש את בר קמצא, שהוזמן בטעות ע'י השליח במקום קמצא, הלך בר קמצא והלשין לקיסר.
לכאו' אפשר לתמוה מאד. אמירה זו נראת כהתעלמות מהמציאות. וכי זה מה שמניע את העולם? הרי קדם לזה מרד אמיתי, ושנות איבה עמוקות בין רומי ליהודה. האם סיפור קטן כזה באמת משפיע בסדר גדול מדיני רחב עד שנאמר שהוא זה שגרם לחורבן?
עוד קשה מה אשמתו של 'קמצא' הרי הטעות היתה של השליח והוא בכלל לא צד בסיפור!?

נדמיין לעצמנו שיגיד לנו מישהו שהמלחמה של ארה'ב נגד הטאליבן ואל-קאידה התחילה בגלל שבלילה שלפני הפריעו לנשיא בוש לישון וארוחת הבוקר הגיעה בשעה איחור.
כולנו נצחק. הרי המלחמה פרצה בגלל הפיגוע במגדלי התאומים בניו יורק!
אל לו יגיד לנו אדם היה נוכח שם, שבאמת אם הנשיא בוש היה באותו זמן פחות עצבני הוא היה מגיב אחרת, והעצבנות שלו נבעה מההפרעה לינה ואיחור ארוחת הבוקר, אנחנו באמת נבין שיש דברים בגו.
בעצם זה הרעיון של הספר 'הזקן בן המאה', המעשים הקטנים, הסעודות והיחסי אנוש הם שמשפיעים על כל ההיסטוריה של המאה ה20.

כך מלמדים אותנו חז'ל, אל תתבונן המהלכים מדיניים בלי להתייחס למידות של הנפשות הפועלות.
אם המידות של בעל הסעודה או של קמצא היו מתוקנות יותר, כל ההיסטוריה היתה נראת אחרת.
יתכן שדבר זה נרמס בשמות שבחרו חז'ל. 'קמצא' פירושו חגב. המרגלים אומרים על עצמם 'ונהי בעניינו כחגבים' כלומר החשיבו עצמם כקטנים.
גם קמצא ובר קמצא חשבו על עצמם הקטנים ולא חשבו שההשלכות של מעשיהם עלולות להיות כ'כ הרסניות. חז'ל באים ללמדנו שגם אדם 'קטן' עם מידות לא מתוקנות יכול להחריב את ירושלים.
יתכן שזו אשמתו של קמצא, אדם שמרגיש עצמו קטן, לא אכפת לו מסביבתו, ואם יש שמחה לאוהבו אז הוא מחכה להזמנה כי הרי הוא קטן. האם זה מתוקן שאח לא יבוא לחתונה של אחיו בגלל שהוא לא נתן לו הזמנה?
כך קמצא מרגיש עצמו קטן, ולא מגיע. לו הוא היה מגיע, אולי בעל הסעודה היה רגוע יותר בחברת חברו הטוב? אך החסרון של החבר מניע כל מיני רגשות אצל בעל הסעודה, למה הוא לא בא, וממילא כל דבר קטן 'מדליק' אותו יותר..

רעיון זה מופיע גם בפרשתנו. משה רבנו מוכיח את בני ישראל, כשמשה מתחיל לדבר על חטא המרגלים משה אומר 'ותקרבו אלי כולכם'. מסבירים חז'ל שכל ישראל באו בעירבוביא לבקש ממשה שישלח מרגלים. בתחילה משה חשב שזה נובע מרצון עז לא'י. אך כעת, לאחר המעשה משה מבין שהמידה הרעה של חוסר דרך ארץ למבוגרים היא זו שגרמה גם לחטא המרגלים, היא מוכיחה שלא רצו להכנס לא'י לשם המצווה אלא לשם תענוג.(עי' כלי יקר)

שנזכה להתבונן על כל מעשינו ולהבין שכל מעשה אפילו הקטן ביותר משפיע על כל העולם כולו.

(יסוד הדברים ע'פ דברי ר' משה רוזנשטיין זצ'ל המשגיח דלומזה בספרו אהבת מישרים)
יפה מאוד מאוד.הָיוֹ הָיָה

באמת, נהניתי!!

יישר כח. 

יפה מאוד!יהודי פשוט.
יפה מאודארץ השוקולד
נהניתי וברוך השב.

רגע, קראת את הספר או הרב רוזנשטיין קרא?

אגב, יש ספר הסטוריה קליל "רגעים היסטוריים ורגעים היסטריים" שמדבר על החלטות משמעותיות ומה שקרה מסביב למנהיגים באותן הרגעים
תודהאניוהוא
לא שבתי... רק ביקרתי


הרב רוזנשטיין נפטר משברון לב בתחילת השואה... אני קראתי...
בכיףארץ השוקולד
התלבטתי האמת אם לכתוב ברוך המבקר או ברוך השב.

ממליץ?
לא יצא לי עדיין לקרוא
אני קראתי עוד משהוהפי
שהפחד הוא זה שגרם להם לחטוא . הפחד להיכנס לארץ הפחד של מה יהיה הפחד של שינוי הנהגה
שאם לא היו נכנסים בדימיונות היו מבינים שה' איתם ואיך טעם בכלל לשלוח מרגלים.

זה קטע כי לפעמים אדם עשה דרך כל-כך ארוכה ומלאת תקווה ומי שהורס לו
זה הוא עצמו ...
תחשוב הם היו צריכים לחגוג את הכניסה לארץ ומה הם מעדפים לחזור למצרים.. למוכר אפילו שהוא נורא
ובמקום החגיגה.. צער אבל 40 שנה להסתובב במדבר
באותו יום שבכו.. בכי חינם זה הכי שלא ישכח
בכי לדורות.
תשעה באב..

תוספת יפהארץ השוקולד
תודההפי
יפה מאוד! אבל חייב להעירבינייש פתוח
אם חבר לא מזמין אותי לחתונתו אני לא בא. זה מוצדק
יש לאדם בחירה חופשית על מעשיואניוהוא
אכן זה מסוכן לתת לאדם בחירה חופשית.
בודאי שזה עונה.אניוהוא
מה שיקרה הוא לא אקראי, הוא תלוי בבחירה החופשית של האדם.
ההשגחה כביכול משתנה לפי הבחירה החופשיתאניוהוא
לא מסכים.בן מערבא

״אם המידות של בעל הסעודה או של קמצא היו מתוקנות יותר, כל ההיסטוריה היתה נראת אחרת.״. 

 

לצערנו בית המקדש בכל מקרה היה נחרב, ומה שאמרו חז״ל שזאת היתה הסיבה זה בבחינת ״מגלגלים זכות ע״י זכאי וחובה ע״י חייב״. אבל אם זה לא היה מתגלגל מהסיבה הזאת זה היה מתגלגל מסיבה אחרת. 

כשחז״ל אומרים שבגלל המעשה הזה או הזה חרבה ירושלים / ביתר הם לא מתכוונים שזאת הסיבה העיקרית לעניין, אבל הם כן באים ללמד עד כמה מדובר במעשים מכוערים ופסולים שהם היו בסופו של דבר הטריגר שהוביל לפיצוץ.   

 

והא לך ראיה. בדומה לכך אמרו חז״ל בבבלי במסכת שבת דף י ע״ב:

 

״ואמר רבא בר מחסיא אמר רב חמא בר גוריא אמר רב בלעולם אל ישנה אדם בנו בין הבנים שבשביל משקל שני סלעים מילת שנתן יעקב ליוסף יותר משאר בניו נתקנאו בו אחיו ונתגלגל הדבר וירדו אבותינו למצרים״. 

 

האם גם שם תרצה לומר שאילולי יעקב אבינו היה עושה אפליות בין הבנים שלו ההיסטוריה היתה משתנה ולא היתה גלות מצרים ? הרי גלות מצרים היתה גזירה קדומה, ואם זה לא היה מתגלגל מהסיבה הזאת אז זה היה מתגלגל מסיבה אחרת. 

 

 

אני עדיין חושב שיש בשורש של הדברים שלך רעיון נכון ועמוק. קוראים לו ״אפקט הפרפר״. 

 

הרעיון הוא בדיוק אפקט הפרפר. כל מעשה קטן של כל אדם משפיעאניוהואאחרונה
אל תחשוב אני קטן 'אני חגב' מה כבר אני משפיע.
דע שכל מעשה שווה עוד אבן קטנה בסתימה של הסכר...
בזה גם הסברתי את המשך הגמרא 'ענוונתנו שלו זכריה בן אבקולס החריבה את היכלנו...' זו עוד אבן... וזו בדיוק ענווה של 'אני חגב'...
שמעתי שיחה מעניינת של הרב זינינפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ט' באב תש"פ 12:09
טוען שקמצא ובר קמצא זה שמות שאולים לתופעה שהייתה אז
בחדשות שמדווחים רק רע שכחו לדווח ירידה במספר החוליםבינייש פתוח
ושיא בכמות המחלימים

בגלל ששינו את ההגדרה של המחלימיםברגוע
אני סומך עליהם שלא ישחררו מי שעלול להדביק בעתידבינייש פתוח
כלומר הוא בוודאות יחלים בעתיד הקרוב ואם יצריך הוא ישב בבידוד עד אז
גם אניברגוע
רק הסברתי למה התקשורת לא דיווחה שהיו אלפי מחלימים בימים האחרונים
אבל זה לא ירידה במספר החולים...אדם כל שהוא

אם היית מפעיל את אותם קריטריונים בשבועות האחרונים, היה בכל יום מספר מחלימים גדול ממה שדווח, ובכל זאת, מספר החולים החדשים ליום היה גדול יותר.

רק בגלל שאותם מחלימים הצטברו ליום אחד, אז מספרם עוקף את מספר החולים החדשים.

ירידה אמיתית במספר החולים, תהיה כנראה כמה שבועות אחרי שמספר החולים החדשים ליום יהיה בירידה, וכפי שהיה בגל הראשון.

כבר לא עושים בדיקות למי שבעבר יצא חיוביפשוט אני..
אומרים לו לחכות 13 ימים מאז הבדיקה החיובית, ואם ב-3 הימים האחרונים הוא היה בלי תסמינים, הוא אוטומטית נחשב לבריא ויכול לצאת מהבידוד.

לפני ההחלטה הזאת, מי שלא קיבל שתי תשובות שליליות בהפרש של 3 ימים, עדיין היה נחשב לחולה.
זה לא נכון..מקום בעולם
יש הרבה חולים שלא קיבלו 2 שלילי ועדיין יצאו מבידוד.
שים לב שכל סופש מספר הבדיקות יורד...צהרים
ומה תגיד על הקפיצה האסטרונומית במחלימים?בינייש פתוח
בוודאות חלו הרבה פחות מ2750...
מה שאמרו לך פה. שינו את ההגדרה של החלמהצהרים
ולכן נוספו מספר גבוה של מחלימים.
שוב זה חוזר על עצמובינייש פתוח
משהו מוזר בנתונים..אדם כל שהוא

המספר הכולל של המחלימים הוא כמו בנתונים של משרד הבריאות, אבל המספר היומי שונה לגמרי.

איך תסביר שמספר המחלימים כמעט שווה לחולים הפעילים?בינייש פתוח

למרות שלפני שבוע הוא עקף אותו בממש המון...

כי הגדרת המלחינים השתנתהנפשי תערוג
זה תוצאה של שני דברים..אדם כל שהוא

1. שינוי הקריטריונים שהזכירו, שגרם לעליה במספר המחלימים בשבוע הזה.

2. כל מחלים, גם נגרע ממספר החולים הפעילים, וגם מצטרף למספר המחלימים. אם מספר המחלימים היומי יותר ממחצית ממספר החולים החדשים היומי, הפער מצטמצם.

יש שם איזה עניין עם השאלה ממתי סופריםצהרים
במלל הם כן מביאים את הנתון של 2057 מאומתים בתאריך 27 כמו שמשרד הבריאות פירסם

חולי קורונה בישראל: תמונת מצב | שירותי בריאות כללית
עכשיו זה כבר צריך להיכנס לספר השיאים של גינסבינייש פתוחאחרונה
לא מבין את זהאין לי כינוי335
הבנקאית שלי אמרה שהיא מזמינה לי דיירקט שיהיה עוד שבוע וחצי ומאז עבר כמעט חודש,והבנק לא מתקשר אלי להודיע לא כלום .
אחרי שבועיים בערך דיברתי איתה והיא אמרה רק משהו טכני שאני אגיע לקחת ושהיא לא תהיה ביום שני אז המנהלת תביא לי . קיצר מאז עבר כמעט חודש וכלום. הבנק לא יוצר קשר! אולי היא בכלל לא הזמינה לי?
היא אמרה לך להגיע לקחתsimple man

זה אומר שמסיבה כלשהיא הם לא הולכים לשלוח לך את זה בדואר

 

 

למה אתה מחכה? כאילו מה אתה מצפה שיקרה עכשיו?🤔

לאאין לי כינוי335אחרונה
היא לא אמרה שזה מוכן ורק שאבוא לקחת.
אני רק העלתי איתה את הנושא והיא מילמלה משהו על זה שהיא לא תהיה ביום שני ..אבל שום מילה על זה שיש דיירקט מוכן ורק לבוא לקחת. ברור שאתקשר ביום ראשון לשאול אבל זה הזוי שהבנק לא יוצר קשר בכל מקרה ומודיע שיש לי כרטיס מוכן
עבודה מזדמנת מחר בירושלים:בסדר גמור
סרטים לת"ב..הָיוֹ הָיָה

.

שני הסרטונים הופקו ע"י ישיבת תורת החיים.

בקרוב נשוב : 

השיבנו ה' אליך : 

מי שמוגבל בגישה ליוטיוב יכול להוריד את שני הסרטונים האלו כאן.

 

 - סרטים

מקדש בלהבות -הקרב האחרון על ירושלים וחורבן הבית השני : 

בית המקדש- פאר היצירה בימי הורדוס : 

קשת טיטוס ומנורת המקדש - מירושלים לרומא וחזרה : 

תחת המגף הרומי -שלטון הנציבים בפרובינקיה יהודה : 

הכיבוש הבבלי וחורבן הבית הראשון : 

תאורו המצמרר של יוסף בן מתתיהו על ימי המרד והמצור בירושלים והרעב בעיר : 

בית המקדש - סרט מאת מכון המקדש : 

 

תודה רבה!אוהב כנות


תודה רבה סרטונים מעולים!פאטה מורגנה
וואוו השקעת. תודה רבה שנזכההלהיות בבית המקדש בקרובנפש חיה.
תודהsimple man
מהמם כל-כך תודההפי
עצוב
תודה רבה!כלי פשוט
שנזכה לעשות הרבה הרבה סרטים על הבנין!
ותחזינה עינינו בשובך לציון, ברחמים.
ממש שווה! תודה רבה!אני זמנית כאןאחרונה
לכל מי שלא מצליח להתחבר בקלות, ה' שלח את הרבי מצאנזפלונפון מירוסלב

מקור - אתר בחדרי חרדים


כשאני שומע את אחד מגדולי ישראל בזעקות שוברות לב שכאלה אני נזכר כמה הצדיקים הם בעולם אחר לגמרי מאיתנו

תודה תודה!!!!פלונטר 9


אוי וויכלי פשוט
האדמו''ר מצאנז- קלויזנבורג זיע''א קודש קודשים.. 😥
וואי זה שורטחיות צבעונית
מצמררארלט


תודה ממש!!! חיזק מאוד בצום!!!לב אוהבאחרונה


מרגיז אותי!הָיוֹ הָיָה

איזה חמש כתבות עלו היום בערוץ, שמראות את ההתיישבות היהודית, את ההצלחה בהר, וכו'.

וזה כל כך הפוך ממה שצריך לעשות היום.

היום אנו מתאבלים על מה שאין.

לא מסיחים את הדעת במה שיש.

לא לחינם אסור באיסור גמור לקרוא את נבואות הנחמה היום וכדו'.

אז למה עושים את זה?

את זה שיראו ביום העצמאות ויום ירושלים.

לא בתשעה באב!

מסכים לגמרימני ים

עת ספוד ועת רקוד

בגלל שרוצים להראות את המצב היום , ושנדע שעדיין לא שלםנפש חיה.
שאנחנו מוכחרים לפעול לדרישת המקדש.
הצעדים הקיימים הם טובים
אבל זה רק מסמן לנו כמו תמרור
מה לבקש ועל מה לזעוק.
לימוד זכות יפה.הָיוֹ הָיָהאחרונה


איפה אפשר לדווח על פרסומות לא צנועות באפלקציה?מזמור לאל ידי
אגב אין אפקלציה לפורומים?מזמור לאל ידי
כשאני לוחץ "פורומים" באפקלציה-
הוא פותח לי אותם בדפדפן.
לא יודע. אבל אם יש לך סינון, לא אמורות להופיע הפרסומות הנ"לJewiceאחרונה
כל המתאבל על ירושליםאוי טאטע!
זוכה ורואה בשמחתה
רעיון שעלה לי להטעים טיפה
משל למה הדבר דומה
פעם אחת פתחתי את הראש
מגיע אלי בחור ממד"א ושואל אותי "כואב?"
עניתי לו כן
ואז הוא אומר לי "טוב! סימן שיש עצבים"

או לחילופין מהתורה
הפסוק כותב על יעקב שמאן להתנחם על מה שהאחים סיפרו לו שיוסף מת, רש"י שם:
"וימאן להתנחם. אֵין אָדָם מְקַבֵּל תַּנְחוּמִין עַל הַחַי וְסָבוּר שֶׁמֵּת, שֶׁעַל הַמֵּת נִגְזְרָה גְזֵרָה שֶׁיִּשְׁתַּכַּח מִן הַלֵּב וְלֹא עַל הַחַי (בראשית רבה)"

מה המשמעות בעצם אלינו?
אם בית המקדש חרב לגמרי, אז היינו אמורים לבכות עליו שנה או אפילו יובל כי זה משהו לאומי ולא פרטי, וזהו, די, היה נגמר צריך להמשיך הלאה, כמו על מת שנפטר מהעולם
אז למה אנחנו ממשיכים עד עצם היום הזה להתאבל?
כי בעצם בעומק בית המקדש לא נחרב לגמרי, הקשר שלנו עם ד' לא נותק
נשאר איזה ניצוץ ומציאות פנימית שממשיכה
בין אם לעולם לא זזה שכינה מכותל המערבי ומקום המקדש שנתקדש לשעתו ולעתיד לבוא
ובין אם "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם, בתוכו לא נאמר אלא בתוכם" שלכל אחד מאיתנו יש ניצוץ של בית מקדש פרטי
ויש בתי כנסת שהם מקדש מעט, ויש לימוד תורה וקיום מצוות
והניצוץ הזה הוא מה שגורם לציפייה והכיסופים שלנו


ולפי זה אפשר להטעים מה העניין של להתאבל על ירושלים
שהאבילות מראה שניצוץ המקדש עדיין חי אצלנו, זה לא משהו שהיה ונגמר ומת ולא יחזור ואז אבילים שנה וגומרים
אלא זה משהו חי שאנחנו מצפים כל הזמן לחזרתו, ודווקא בגלל זה אנחנו עדיין ממשיכים באבילות ובגעגוע ובציפייה

ובעז"ה מתוך ההחייאה והגילוי של הניצוץ הזה נזכה לראות בפועל בבניין בית המקדש בימינו!
יפה, ישר כחבסדר גמור


יפה, תודה !ברוקולי


תודהפרח-אש


אמןןן יפהנפש חיה.אחרונה
איזו אגדת חורבן הכי מדברת אליכם?בעוז ובענווה

בעיני הכי מצמרר מעשה "שוליא דנגרי" (גיטין נ"ח א'):

 

"מעשה באדם אחד שנתן עיניו באשת רבו ושוליא דנגרי הוה פעם אחת הוצרך (רבו) ללות אמר לו שגר אשתך אצלי ואלונה שיגר אשתו אצלו שהה עמה שלשה ימים קדם ובא אצלו אמר לו אשתי ששיגרתי לך היכן היא אמר לו אני פטרתיה לאלתר ושמעתי שהתינוקות נתעללו בה בדרך אמר לו מה אעשה אמר לו אם אתה שומע לעצתי גרשה אמר לו כתובתה מרובה אמר לו אני אלווך ותן לה כתובתה עמד זה וגרשה הלך הוא ונשאה כיון שהגיע זמנו ולא היה לו לפורעו אמר לו בא ועשה עמי בחובך והיו הם יושבים ואוכלים ושותין והוא היה עומד ומשקה עליהן והיו דמעות נושרות מעיניו ונופלות בכוסיהן ועל אותה שעה נתחתם גזר דין ואמרי לה על שתי פתילות בנר אחד"

 

ממליץ על שני השיעורים הבאים שמרחיבים בעניין:

 

שיעור 27 – אגדת שוליית הנגר', גיטין נח ע"א | vbm haretzion

 

תוכחה נסתרת | צהר

 

 

שמעתי השבוע שיעור קצר של הרב אלגאזי על האגדה הזאתברגוע

מקשר את זה לשבירת הכוס בחופה

 

בדקה 2:30:00

איכה רבה ג, ו:חסדי הים
"ויגרס בחצץ שני מעשה בבנו של ר' חנניה בן תרדיון שנתחבר ללסטים וגילה את רזן. והרגוהו ומלאו פיו עפר וצרורות. לאחר שלשה ימים נתנוהו בכליבא, ובקשו לקלס עליו מפני כבוד אביו, ולא הניחן. אמר להם: הניחו לו ואני אומר על בני. פתח ואמר: (משלי ה') ולא שמעתי לקול מורי ולמלמדי לא הטיתי אזני כמעט הייתי בכל רע בתוך קהל ועדה. ואמו קראה עליו: (שם י"ז) כעס לאביו בן כסיל וממר ליולדתו. אחותו קראת עליו: (שם כ') ערב לאיש לחם שקר ואחר ימלא פיהו חצץ".
יש מפרשים שהמשפחה הוכיחו אותו על שיצא לתרבות רעה ויש פירוש שהוכיחו אותו על שגילה את הסוד של הלסטים.

זה מדהים היחס הקשה הזה בין הבן לאביו, אמו ואחותו בשעת הצרות..
מה הרעיון של המעשה הזה?צהרים
אתה מבין את הסיפור בתור ביקורת על רבי חנניה בן תרדיון?
שיש מחיר ליציאה מהדרך והקרובים צריכים לא לחפות על כךחסדי הים
אלא להצהיר על כך.
המעשה הבאבן מערבאאחרונה

"עולא ורב חסדא הוו קא אזלי באורחא כי מטו אפתחא דבי רב חנא בר חנילאי נגד רב חסדא ואתנח אמר ליה עולא אמאי קא מתנחת והאמר רב אנחה שוברת חצי גופו של אדם שנאמר (יחזקאל כא) ואתה בן אדם האנח בשברון מתנים וגו' ור' יוחנן אמר אף כל גופו של אדם שנאמר (יחזקאל כא) והיה כי יאמרו אליך על מה אתה נאנח ואמרת אל שמועה [כי באה] ונמס כל לב וגו' א"ל היכי לא אתנח ביתא דהוו בה שיתין אפייתא ביממא ושיתין אפייתא בליליא ואפיין לכל מאן דצריך ולא שקל ידא מן כיסא דסבר דילמא אתי עני בר טובים ואדמטו ליה לכיסא קא מכסיף ותו הוו פתיחין ליה ארבע בבי לארבע רוחתא דעלמא וכל דהוה עייל כפין נפיק כי שבע והוו שדו ליה חטי ושערי בשני בצורת אבראי דכל מאן דכסיפא מילתא למשקל ביממא אתי ושקיל בליליא השתא נפל בתלא ולא אתנח אמר ליה הכי אמר ר' יוחנן מיום שחרב בית המקדש נגזרה גזירה על בתיהן של צדיקים שיחרבו שנאמר (ישעיהו ה) באזני ה' צבאות אם לא בתים רבים לשמה יהיו גדולים וטובים מאין יושב ואמר ר' יוחנן עתיד הקדוש ברוך הוא להחזירן לישובן שנאמר (תהילים קכה) שיר המעלות לדוד הבוטחים ביי' כהר ציון מה הר ציון עתיד הקדוש ברוך הוא להחזירו לישובו אף בתיהן של צדיקים עתיד הקב"ה להחזירן לישובן חזייה דלא מיישב דעתיה א"ל דיו לעבד שיהא כרבו" (בבלי ברכות נח ע"ב) 

מחשבות: עבודת היום..חדשכאן

בס"ד

אנחנו כואבים, חסר לנו, לא הגענו אל הגאולה השלמה. נראה שאין לנו אפילו את ההבנה מה חסר לנו.

הגמ' מביאה שהיו בעם ישראל כאלה שרצו אחרי החורבן שלא לאכול בשר ושלא לשתות יין. ואומרת הגמ' שחז"ל לא קיבלו את זה. שזו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה. ושאל הרב יעקב שפירא: האם אין בנו צמחונים? האם אין אנו יכולים שלא לאכול בשר ולא לשתות יין? וענה, שאין אנו יכולים לעמוד בצער של הגזירה, בדלדול החיים שמגיע עם גזירה כזו. מוטל עלינו לפעול, להתקדם, ודלדול החיים (אף שנוכל לעמוד בגזירה) ממעיט את החיות שבנו, את היכולת לעשות מה שמוטל עלינו.

כל השנה אנחנו עובדים (לפחות משתדלים) לתקן, להתקדם, לשפר. ובתשעה באב אנחנו יושבים לארץ ומתאבלים על עוד שנה שהבית עדיין חרב, שהגאולה הגשמית לא הושלמה כל שכן הרוחנית. חז"ל תיקנו לנו הכנה ליום הזה (את אותו צוואר בקבוק) כדי שנוכל להגיע מוכנים להתאבל, לקבל ולקחת מהיום הזה.

ביום הזה אנחנו יושבים על הארץ, קוראים קינות, חושבים על הצרות ועל הגלות ובוכים וקוראים לה' שיושיע אותנו, שיגאל גם את עצמו איתנו.

וגם מנסים להבין, מה היום הזה בשבילנו? האם אנחנו מרגישים כל כך בגלות? ואולי זו צרה גדולה יותר - שאנחנו לא מרגישים מה חסר לנו. כמה החיים שלנו מנותקים מה', מנותקים מחיי הטהרה שיש בזמן בית המקדש. חיים של דבקות וקירבה לה'.

ואז (בתקווה) חוזרים בתשובה, ומצטערים על דלדול כוחות החיים שלנו, על זה שאנחנו לא עושים, לא פועלים.

וכשאנחנו מתעוררים למחרת, מופיעה ההקלה, מגיעה מנוחה. ובין הזמנים, וחופש, וחזרה למסלול החיים! ומה כל זה היה? זהו?? ושוב חזרה לחיים ונתראה בכניסה לבקבוק שנה הבאה?

התקופה הזו של שלושת השבעות בנויה מ: ההכנה ליום עצמו, ומהיום עצמו.

מחר אנחנו נאלצים לשים את אופי ההכנה בצד. אין בכוחנו להתאבל כל השנה, ויותר מזה, אין באבל כזה תועלת – כמו אותה אמא שממאנת לקבל תנחומים על בנה. באבל שכזה חסרה העשיה, ההתקדמות והתיקון.

לכן אנחנו חוזרים לחיים, חוזרים לכוחנו. אך האם חזרנו באותו מצב? האם ההכנה היתה לשוא?

העבודה שלנו ומה שהשגנו ביום הזה, היא התשובה: האם הצלחנו להתחבר לחוסר, לכאב, לגעגוע, לצער השכינה? האם הצלחנו לעורר רחמיו עלינו? האם הצלחנו לנסות ולתקן מכאן והלאה את מעשינו? להיות ראויים לגאולה שאנחנו רוצים. האם אנחנו חוזרים למסלול החיים המוכר שיביא אותנו חזרה לתקופה הזו בשנה הבאה? או שמא אנחנו לוקחים איתנו מטען מהיום הזה, הבנה שזה בנו, בכוחנו? שמוטל עלינו לעבוד, להשתפר, להשתנות, להתקדם להיות ראויים לגאולה שאנחנו מקווים ביום הזה.

אם נזכה לצאת עם מחשבות, קבלות והבנות מהיום הזה, אפילו שאנחנו חוזרים לשטף החיים הרגילים ולומדים תורה ואוכלים בשר ושותים יין ומתקלחים ושומעים מוזיקה (כי אלה החיים), הרווחנו, בגדול! שברנו את המעגל שחוזר לצערנו כבר יותר מ2000 שנה. ומקווים אנחנו שבשנה הבאה כבר נהיה במקום אחר, אולי במקום אחר לגמרי. שנה זה המון זמן! שנה של עבודה, שנה של התקדמות. "אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה, בְּבִיאַת הַמָּשִׁיחַ, וְאַף עַל פִּי שֶׁיִּתְמַהְמֵהַּ, עִם כָּל זֶה אֲחַכֶּה לּו בְּכָל יום שֶׁיָּבוא.". בכל יום! נכון, קשה לנו לחיות ככה - שממש מחר יבוא המשיח או אפילו עוד חודש. אבל עוד שנה? כמה שינויים והפתעות יכולים להיות בשנה? האם לקחנו משהו מהיום הזה כדי להיות ראויים לגאולה הזו?


שנזכה!

יפה , תודה !ברוקולי


וואוווו!!!!נפש חיה.
יפה מאוד!!נועה גבריאל
וואו תודה רבהחיות צבעוניתאחרונה
מי מצטרף למרתון ספר איוב? שמיעה ברשתסוג'וק
שאומרים לי שצריך להתחבר לצער על תשעה באבהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ח' באב תש"פ 23:56
אני נזכרת
איך הייתי בקבר של צדיק כמה בדרך סיפרנו סיפורים עליו.. כמה אור עם כמה תקווה באתי להתפלל
ושבאנו לא היה שם אף אחד חוץ מאישה עם מכנסיים שפשוט עמדה שם אמרה בליבה תפילה..
ואני כבר התחלתי להתפלל ..
אבל לא הצלחתי להתחבר לגמרי
פתאום בא בחור שצעק : צדיקות כאן זה עזרת גברים..
ואני תהייתי בליבי היכן?
אין כאן אף גבר ואף שלט ואף גדר
האישה עם המכנסיים ענתה לו :אנחנו הגענו קודם תמתין בצד השני ..
ואז הם התחילו לריב
את לא מבינה כאן בדרך כלל הגברים מתפללים !
והאישה ענתה לו אבל אנחנו כבר כאן באמצע תפילה ואין שום שלט שום סימן .. יש נשים שמתפללות גם כאן !
ואז הוא אמר לה את עם מכנסיים מזה יעזור התפילה היא לא תתקבל במילא מי צריך את התפילה שלך?
והיא צרחה עליו ..

באותו רגע כל-כך כאב לי הרגשתי מזה חורבן מזה שנאה
אנחנו בקבר של צדיק אוהב רואה את הטוב בכולם
למה ככה למה ?

לא הצלחתי להתרכז בכל הבקשות והצרות שבאתי איתם שלא נדבר על שמות לתפילה
נסיתי ממש ניסיתי .. ובקללות שקיללו אחד את השני
פשוט נשברתי התפללתי שיסלחו להם שישבו בתשובה.. ונסיתי להשתלט על עצמי לא לבכות זה מקום ציבורי.. לא הכרתי את עצמי.. היה כוח שכלי שאמר לי תנסי לחזור להתפלל על עצמך .. ולא הצלחתי מה הטעם בכלל? מה הטעם ?
אבא שבשמיים רואה את זה? ובוכה על בניו ...


פעם ראשונה שהיה לי טעימה מזה באמת להתפלל על עם ישראל ..
וכמה הבחור והבחורה הם רק דוגמא
לעם שלנו כמה הוא מפולג כמה למה למה למה?

פתאום הבנתי מה היה לי חסר בתפילה
חיבור חיבור אמיתי לא סתם אין חיבור
אם אדם לא כואב את כאב אחיו ולא שואל בשלמו
איך הוא מגיע לאביו בלי להכיר באחיו?

ולא אני לא מדברת על להביא שמות על משפחתו קרוביו וחברותיו

הרבה מעבר
כואב את המצבהאטורי האנזו

 

אני מניח שאם הייתי מנסה ללמד זכות, הייתי אומר 

שכל כך אפשר להבין אותנו,

אנחנו כאלו חלושים, שבורים שותתי דם מקרבות עקובים, חרושי מלחמה,גושי עפר קרוצי חומר.

כולם מדברים בגדול, על שלום עולמי, שלום בין מדינות, בין אזורים.. 

אבל מה אתי? מה עם השלום שלי עם עצמי? מתי כבר אקבל אותי אלי?

מתי אבין, שגם אני יפה באיזה אופן,

מתי אאמין שה' שמח בי כמו שמאמין ששמח בכולם חוץ ממני. 

 

כשאנחנו לא שלמים עם עצמינו, בדרכ מה שקורה זה שאנו יושבים על מטענים וחביות נפץ

ואז קורה הגרוע מכל, אנו מתחילים להעיר לאחרים. כאילו בתואנה של 'הוכח' 

אבל האמת המביכה היא שנאמס לנו מעצמינו.

 

 

נכוןהפי
נכון מאוד
המאבקים הכי כואבים הם סביב דתadvfbאחרונה

שכל אחד חושב שהתורה שלו יכולה להשפיל את האחר.

"אוהב את הבריות ומקרבן לתורה" תורה היא מקור של האחדות וכואב שאנשים מנצלים כביכול את התורה לפירוד.

הנצי"ב בהקדמה לספר בראשית מדבר על זה.. 

לתשעה באבחידוש

(מהאתר של משה רט)

 

תארו לעצמכם שיום אחד השמש נעלמת. ללא כל התראה מוקדמת, השמיים מחשיכים, וכדור הארץ שוקע בעלטה. המדענים מנסים לברר לאן נעלמה השמש, אבל בינתיים הקור נעשה בלתי נסבל, האוקיינוסים קופאים, והאנושות (או מה ששרד ממנה) יורדת לחיות עמוק בבטן האדמה, שם עדיין חם.

 

בבטן האדמה, מקימים בני האדם לעצמם ערים גדולות (כמו "ציון" בסרטי המטריקס). הם מפיקים אנרגיה מהחום שבליבת כדור הארץ, ומשתמשים בה כדי ליצור תאורה מלאכותית. באמצעות האור הזה הם יכולים לגדל צמחים, וכך לספק מזון לכולם. בשל העדרו של אור השמש, חייב כל אחד מהתושבים לשבת כרבע שעה כל יום מול תאורה פלורוסנטית, כדי לספק לעצמו ויטמין D. אבל חוץ מזה, החיים נכנסים למסלול של שגרה.

 

השנים חולפות, ודור חדש נולד, דור של ילדים שלא ראו מעולם את אור השמש. ההורים מספרים להם סיפורים מלאי כמיהה וגעגוע על הימים המאושרים בהם השמש זרחה בשמיים, ואנשים חיו באוויר הפתוח מעל פני האדמה. אבל למען האמת, הילדים לא מצליחים להבין למה המבוגרים עושים כזה עניין מהשמש. מה כל כך מיוחד בה?

 

"למה אנחנו צריכים את השמש?" שואלים הילדים. "אור – יש לנו מספיק מהמנורות שלנו. בשביל מה צריך אור יותר חזק, שלפי הסיפורים שלכם הוא כ"כ מסנוור שאי אפשר להסתכל בו? חוץ מזה, את המנורות שלנו אפשר להדליק ולכבות מתי שרוצים, ולכוון את עוצמת התאורה שלהם, ואילו על השמש אי אפשר היה לשלוט ככה, ואנשים היו כפופים למחזוריות של יום ולילה, גם אם זה היה להם לא נוח. יתרה מזאת, לפי מה שקראנו בספרים, לשמש היתה גם קרינה מזיקה, שהרבה אנשים חלו בגללה בסרטן העור ובעוד מחלות. אז מה טוב בזה? ולגבי התיאורים שלכם על הנופים שמעל פני האדמה – גם פה בבטן האדמה יש מקומות יפהפיים, מערות נטיפים, נהרות לבה ועוד. אז מה אתם עושים כזה סיפור מהשמש הזו? לא נראה לכם שעכשיו החיים שלנו הרבה יותר נוחים וטובים בלעדיה?"

 

מה אפשר לומר לילדים הללו? מבחינתם, הטענות שלהם צודקות והגיוניות לחלוטין. אבל כל מי שזכה לחיות באור השמש, יודע היטב איזה הבדל עצום יש בין החיים מעל פני האדמה, בעולם שטוף שמש וזוהר, לבין חיים במערות חשוכות בבטן האדמה, לאורם של פלורוסנטים חיוורים. הוא יודע זאת היטב – אבל אין לו דרך להעביר את הידיעה והחוויה הזו, למי שלא חווה אותה מעולם. מי שלא חי באור השמש, ורק קרא תיאורים שלה בספרים, יכול בקלות להגיע למסקנה שהשמש לא חסרה לו בכלל, ואולי אפילו עדיף בלעדיה.

מה הנמשל של הסיפור הזה (הלקוח מהספר "חובת האדם בעולמו")? בימים אלו, אנו נמצאים בתקופת "בין המצרים", בין י"ז בתמוז לתשעה באב, בהם אנו מצטערים ומתאבלים על חורבן בית המקדש שהיה לפני כמעט 2000 שנה. אבל רבים מהיהודים החיים כיום, אינם מבינים מה בעצם חסר לנו בלי בית מקדש, למה בכלל אנחנו צריכים אותו; הרי ללמוד תורה, להתפלל ולקיים מצוות – אפשר גם ככה. למה צריך את כל העסק עם הכוהנים והקורבנות, שבכלל נראה פרימיטיבי? מה אנחנו צריכים עכשיו, שכל פעם שמישהו יעשה עבירה, הוא יצטרך לעלות למקדש ולהקריב קרבן? וגם בשלושת הרגלים נצטרך כולנו להיסחב לשם, ואיזה פקקים בטח יהיו בדרך... ונצטרך ללמוד מחדש את כל הלכות טומאה וטהרה המסובכות שלא נוהגות כיום. בקיצור, בשביל מה צריך באמת את כל כאב הראש הזה? בשביל קדושה? השראת השכינה? מה זה בכלל?

 

וזו בדיוק הבעיה. כבר חיינו כל כך הרבה שנים בלי "השמש" של המקדש, שאנחנו לא מבינים מה חסר לנו בלעדיה. בדיוק כמו הילדים שנולדו בבטן האדמה. אנחנו לא מכירים את המציאות בה שורה השכינה בבית המקדש, בה יש חיבור ישיר בין העולם לאלוקות, ובה רוח הקודש אופפת את ירושלים, ונביאים זוכים לחזיונות עליונים. אנחנו לא מכירים את הרגשת הטוהר וזיכוך הנפש, שמרגיש החוטא לאחר שהביא קרבן והתכפר לו. ולכן בית המקדש נתפס בעינינו כמו איזה בית מטבחיים גדול, מבלי שנרגיש מה איבדנו כשנחרב.

 

משל נוסף, שקשור לעבודת הקרבנות, ראיתי פעם אצל הרב עמיחי גורדין בעלון "שבת בשבתו". הרב גורדין השווה את עבודת הקרבנות, לקשר הפיזי בין איש לאשה. למסתכל מבחוץ, לא ברור למה צריך את כל ה"גועל נפש" של החיבור הפיזי, את כל העיסוק המלוכלך עם הגופניות והתאווה. האם "אהבה אפלטונית" רוחנית, ללא כל מגע פיזי, אינה עדיפה וטהורה יותר?

והתשובה היא כמובן, שעבור מישהו מבחוץ, כך אכן נראים הדברים. אבל מי שנמצא "בפנים", ומבין את המשמעות האמיתית של החיבור בין איש לאשה, מבין שכאשר הוא נעשה כראוי – לא מדובר במשהו מלוכלך או גס, אלא בחיבור רוחני במדרגה גבוהה ביותר. אם רוצים להגיע לקשר עמוק ופנימי באמת, אי אפשר לנטוש את הקומה החומרית, כאילו אנחנו מלאכים רוחניים ללא גוף. חייבים לקחת גם את הגוף, ולהשתמש גם בו כדי להגיע לדבקות השלמה.

 

למען האמת יש לי קצת הסתייגות מהמשל הזה, כי אני דווקא כן חושב שאהבה אפלטונית היא נעלה יותר. אבל לצורך העניין, הנמשל הוא מובן: עבודת הקרבנות, על כל הדם והלכלוך הכרוכים בה, אמנם נראית למתבונן מבחוץ כמשהו גס ובלתי ראוי. אבל מי שמחובר באמת לאלוקים, יודע שצריך להתקרב אליו באמצעות כל צדדי המציאות. לא רק במימד הרוחני של תפילה ומחשבה, אלא גם במימד הפיזי, באמצעות בשר ודם ממשיים שעולים על המזבח. אגב, שמעתי פעם על מישהו שתמיד חשב שקרבנות זה משהו פרימיטיבי ומאוס, עד שהזדמן לו להיות בטקס הקרבת קרבן הפסח של השומרונים בהר גריזים. המעמד החגיגי עשה עליו רושם כל כך חזק, עד ששינה את דעתו לגבי הקרבנות, והבין את ההשפעה הגדולה שיש להם על האדם הדתי. יש דברים שצריך לראות כדי להבין...

 

בכלל, צריך לדעת שכל היהדות כפי שהיא בנויה היום – נוצרה כדי להתמודד עם מציאות של העדר מקדש. כל הספרות ההלכתית הענפה והמפוארת, נדרשה בשל העדר מוסד הסנהדרין, היושב ליד המקדש ומורה הלכה פסוקה בכל נושא. כל ספרות הפילוסופיה היהודית, נכתבה כדי לתת מענה לשאלות ומבוכות, שאצל מי שרואה את אור ה' בבית המקדש – לא היו מתחילות בכלל. תנועות כמו החסידות לענפיה, ושאר זרמים רוחניים, מנסים לתת לאדם חוויה של דבקות וקרבת אלוקים – שנחוצים רק בשל הריחוק מה' שנגרם עקב חורבן הבית. וכך גם בתחומים נוספים. נכון, היהדות יצרה לאורך הגלות יצירות מפוארות ביותר – אבל כל היצירות הללו, אינן אלא בבחינת מכשירי החייאה לחולה אנוש, שככל שמצבו מחמיר, כך נדרשים מכשירים רבים יותר ומשוכללים יותר כדי להעמידו בחיים. אפשר להתפעל מהתחכום והיופי שבמכשירים, אבל כמובן היה עדיף יותר להיות בריא, ולא להזדקק להם!

יהי רצון שנזכה להבין באמת את החיסרון הגדול שבהעדר בית המקדש, ומתוך כך נזכה גם לראות במהרה בבניינו.

לא קראתי הכל - נשמע מאמר ממש ממש יפהה' אלוקינו

רק אומרת שללא אור של שמש - אין חיים.
כי השמש זה לא רק אור , זה אנרגיה , שמפעילה את כל התאים בגוף שלנו
מה עם פוטוסינתזה? גם זה אי אפשר ללא השמש.
 

פוטוסינתזה מתקיימת גם באור של נורהפאטה מורגנה
וואוחיים של
ממש יפה!!
תודה רבהאוהב כנות

ממש יפה, הייתי צריך את זה

תודה רבה. ממש חזקחיות צבעונית
מדהים, תודה!איכה
וואו,מדהים!!נועה גבריאל
הצליח לחבר אותי...
מחזק. יפהבינייש פתוח
ישר כוח. מקסיםעלה שלכת
יפה מאודכלי פשוטאחרונה
מזכיר את משל המערה של אפלטון,
אולי הוא לקח את הרעיון משם.

באמת בחורבן הבית איבדנו את הנבואה.
ומאז כל עולם המושגים שלנו השתבש לגמרי.
מחיצה של ברזל מפסקת בין ישראל לאבינו שבשמים.
השליך משמים ארץ תפארת ישראל
איך עושים חוויה מתקנת למשהו?מבקש אמונה

תקשיבו, יש לי טראומה מצומות... וגם מתקופת הסליחות.

 

כשהייתי ילד בגיל 12 14, אבא שלי היה מכריח אותי לבוא לבית כנסת -מהתחלה עד הסוף, ואפילו לעמוד כשאפשר לשבת

והיה לי ממש קשה ברמה שבסוף הצום בקושי יכלתי לעמוד. 

כנ"ל סליחות, היו מעירים אותי בכוח לפנות בוקר וזה היה סיוט ומשעמם.

 

מאז כל פעם שמגיע צום והתקופה שלפני ראש השנה אני נהיה עצוב ולחוץ. 

(לצום אני עוד חייב, אבל לסליחות אני לא הולך - לא מסוגל ללכת.)

מה עושים?? איך מתקנים את זה. אפאטי

מה שישר קופץ לי זהבסדר גמור
טיפול cbt

אבל לאו דווקא. אפשר כל טיפול אחר שעשוי לעזור .
אגב אני מצטער לשמוע. זה משהו שלדעתי נובע מפער בין הדורות מלבד המידות
יש משהו שאני יכול לעשות לבד?מבקש אמונה

נניח להרגיע את עצמי לאותו רגע אני כן מצליח - מזכיר לעצמי צומות שעברתי בשלום וזה נרגע..

השאלה מה עושים לטווח ארוך.

ידוע לך מה העיקרון של השיטה? 

 

אין לי כוח כל דבר ללכת לטיפול ולשלם 300 שקל פגישה. 

מספיק פעם אחת ניסיתי, היה נחמד,  המטפל סך הכל אמר דברים שכל חבר יכל להגיד לי.

יש ספריםבסדר גמור
עבר עריכה על ידי בסדר גמור בתאריך ח' באב תש"פ 19:39
חפש משהו שעשוי להתאים לך.

יש גם סליחות בלילה שאפשר ללכת
אוקיי, תודה אני אבדוק.מבקש אמונה


לעבור חוויות טובות ומתקנותצהרים
למשל, סליחות בכותל בעשרת ימי תשובה זה משהו עם עוצמה לא רגילה. תבוא בראש טוב, בעיקר תהיה שם ואל תרגיש צורך לומר את כל הסליחות בלחץ. לנשום את האוויר של ירושלים.
האמת הייתי רק פעם אחת בסליחות בכותל..מבקש אמונה

יודע מה, היה סוג של נחמד יותר. ההמוניות הייתה כיפית

אבל זה קצת קשה להגיע. אני גר במרכז.. 

 

תנסה ליצור לך חוויה מתקנתאיכה
למשל ללכת לסליחות בלילה, שהרבה יותר קל לישון מאוחר מלקום מוקדם. לחפש מניין סליחות מיוחד (ספרדי מן הסתם) שתוכל פשוט להנות מהשירים ומהחוויה.
כאילו קצת לנתק את המטרה מהמעשה, ללכת סליחות כי זו חוויה ואז אולי תצליח להגיע למטרה, וגם אם לא לא נורא.

לגבי צומות, אולי להפוך את התניה שנוצרה לך בראש, שצום = סיוט אחד גדול למשהו אחר (זה בעצם גם מה שאמרתי למעלה..)
לנסות לחשוב איך את העובדה שאתה צם למשהו משתלם עבורך.
יש בחינה שזה קצת חוטא למטרה של הצום, אבל תעשה את זה קצת ואז תוכל לחזור לצום כמו שצריך (באמת בתשעה באב זה יותר מורכב , אבל יש עוד צומות)
למשל להכין לעצמך ביום שלפני הצום כל מיני דברים מפנקים לאכול, למצוא תעסוקה מיוחדת שאתה כמעט ולא עושה ולעשות אותה בצום, להכין משהו מיוחד לצאת הצום וכן הלאה.

לא התכוונתי להראות אחת שמבינה בכאלה דברים, כי אני ממש ממש לא 🙈
בקיצור זה בטעות, אבל אם זה יעזור לך מצוין.
תודה על התגובה.. למה את מתנצלת מבקש אמונה

נראה לי באמת שבלילה יהיה לי יותר נחמד, לקום בבוקר לסליחות זה ממש מדכא אותי.

דווקא מעדיף סגנון אחר, לא אוהב את הסליחות בסגנון הספרדי.

אולי אני צריך כאלה שקוראים את זה כמו תפילה. מכירים כאלה? או שכולם שרים?

 

לגבי מה שהצעת בצום, אני אחשוב על זה,

מצד אחד אני באמת רוצה להצטער עם כולם, מצד שני אולי זה באמת יעזור לי ואח"כ נחזור למה שצריך..

 

תודה על התגובה!! 

שמחה לשמוע!איכהאחרונה
נשמע שזה ככה אצל אשכנזים.
אבל לא אומרת מניסיון, עדיף לשאול אותם ישירות..
את בעלת השמחה היום סתם אני יודע שזה 'איכה' כמו ש-ה'חסדי הים
אמר לאדם.
"על זה היה דווה ליבנו" איך להתחבר?הָיוֹ הָיָה

להלן מספר שורות ששלחתי לכמה אנשים שביקשו ממני בפרטי,

מסתמא יהיה לתועלת לציבור, לכן העתקתי לכאן.

 

תשב ותחשוב, על התיאורים מהחורבן, על מה שעברו במצור, בהגליה.... כמה סבל, כמה צער, וכל מה שעברנו אח"כ במשך כל הדורות, מסעות הצלב, גירושים שונים ומשונים, האינקווזיציה, פרעות הקוזקים, השואה האיומה, ועד גירוש הגוש, הכל הכל מכח אותו חורבן נורא שהיה אז,
תחשוב על זה שהיה מקום של השראת השכינה, של קרבת ה', שאת ההרגשה הכי גבוהה שהרגשת פעם ברוחניות - הרגישו שם כל רגע פי אלף.... שעבדו שם את ה' בהתרוממות הרוח, שהרגישו קרובים אליו, התרפקו עליו באהבה, והמקום הזה חרב, נתון למשיסה, אנחנו רחוקים מה' והוא רחוק מאיתנו - "אוי לו לאב שהגלה את בניו" ו"שכינה מעוללת בעפר קרנה"
הקב"ה כיכול סובל, סובל מהגלות, ושמו מבוזה, ובמקום קדשו, ב"חדר המיטות" (!!!!!!) שלו,  כלשון הקינה, שוכנים זדים ארורים ומנאצים, שרודפים את בניו ומציקים להם, והוא כ"כ משתוקק שנשוב ונתחבר יחד באהבה עזה, בדבקות ורוממות, ואילו אנו עדיין כ"כ רחוקים, כ"כ מנותקים, והוא כוסף, מייחל, משתוקק, מצפה, מתחנן.....
המקום שהיה פסגת הקשר, שהאיר לכל העולם, איננו עוד, וכל העולם בהסתר פנים נורא, לא רואים כמעט את הנהגתו ית', הרוע פושה, והוא מסתיר פניו בכאב....
ומכח אותה הסתרת פנים, באים כל כך הרבה צרות נוראיות, וכל הסבל והצער שעברנו ועודנו עוברים, ככלל וכפרט, האומה כולה והאדם היחיד, הכל משם נובע.... תחשוב על סבל שקורה בעולם, תחשוב על עוני, על רעות, על מחלות, על דיכוי, על שכול, על יתמות, על פטירה בטרם עת, על התייסרות במכאובים, על עקרות, על עיכוב זשידוכים, על הכל הכל הכל, ותדע, שכל זה מחמת ש"אנכי הסתר אסתיר פני ביום ההוא".
תחשוב על רגשי הלאום שלנו, תדמיין את רגעי המרד הגדול, את המוני אנשים נשים וטף שמיהרו ברגעיהם האחרונים, לתפוס כל כלי שבא ליד ולמהר אל חצרות בית ה' להלחם ברגעיהם האחרונים על הבית הגדול והקדוש, ונפלו שדודים בפני זדים זרים ואוייבים.
על אומה גאה, ממלכה עצומה, שהוגלתה בבזיון, שעברה מצעד ניצחון משפיל וכלי המקדש בידם לראווה, וההמון הרומי הריע....
תדמיין את רגעי השפל הזה, הבושה, אוי הבושה, בושת האומה היהודית, בושתו של מלך מלכי המלכים.....

אוי מה היה לנו. זה מחבר אותי. תודה.נפש חיה.
ואייי זה פשוט קורע את הלב אבל זה פשוט האמתבחור אחד


מקווה שבסדר להוסיףתתעלמו ממניאחרונה
"המגיד ממעזריטש עסק גם הוא כמלמד תינוקות בתחילת לימודיו עם הבעל שם טוב. מסופר כי בעת שלמד עם הילדים את פרשת יתרו ובה מוזכר מעמד הר סיני, הוא שאל את הילדים: מי זוכר את מעמד הר סיני? הוא התחיל להזכיר לילדים את מעמד הר סיני, כפי שהיה חקוק בנפש האלוקית שבתוכם, שהיתה בגלגול הקודם במעמד הר סיני, עד שכל הילדים "נזכרו"[5]. בחסידות מבארים כי כאשר מעוררים את הניצוץ האלוקי הטמון בנפש האדם, יש בכוח הניצוץ האלוקי "להזכר" ולעורר כוחות הנסתרים בנפש."
לא ראיתי כתוב בשום מקום אבל נראלי שאם כל המלאכים וכסיל וכימה ועקרב וכל המציאויות הרוחניות חוו את חורבן המקדש ובכו
אז מסתמא גם הנשמה שלנו מה"גוף" או איפה שלא הייתה, גם חוותה והרגישה את חורבן בית המקדש
רק צריכים לעורר אותה שתזכיר לנו, ולא לפחד באמת לחוות את זה ולבכות ולהתאבל, כי זה לא מוזר והכי טבעי שבעולם "כמי שמתו מוטל לפניו"
מותר מאוורר בתשעה באב?דודי 321
להזיע זה לא אחד מחמשת העינויים של תשעה באב. בוודאי שמותר.קרן-הפוך
תודהדודי 321
תודהדודי 321
גם מזגן מותרבחור אחד


תודהדודי 321
האמת תמיד יש לי שאלה לגבי מזגן כי עדין מרחפות באוויר טיפות מאוד זעירות של מים...
נו מה זה קשור למה אתה שותה אותן?בחור אחדאחרונה


משו מעורר לתשעה באבנועה גבריאל

ואוו קורע את הלב אבל אמת לאמיתהבחור אחד