אני כבר מלא זמן מחפשת ולא מוצאת..
מה הקשר לפורום ארץ??רוצה סנדלים נוחות וטובות להתהלך בהם בארצנו היפה!! ![]()
תודה![]()
שבוע טוב![]()
סנדלים תנכיות אופנתיות ויפות - גזית.. 180 ש"ח..
ולא קשור לפורום.
תכתבו פה, אולי זה יסייע למישהו להגיע...
בס"ד! הרב כהנא צדק!
איזה באסה הגענו בידיוק שנגמרה ההפגנה.. מי עושה הפגנות ב22:00 ??????????
ומה הוא גר בניר בנים?? מזה החור הזה?? מה הוא לא יכל לגור בירושלים או משו???? ?.
ד"א אריה קינג מחפש משפ' לשער המזרח אולי תשכני אותו שם...![]()
המושבניקים העצבניים שם כמעט יצאו עלינו...הרכז ביטחון התקשר כדי להוציא אותם מהבתים כי המשטרה כבר הלכה...
בס"ד! הרב כהנא צדק!
אם אני יישב אותו שם בשער המזרח הוא לא יוכל להיות בצה"ל... זה יהיה פגיעה בבטחון...
חבל...
לא חשבתי שמישהו יצליח להגיע [למקום כזה; בשעה כזו; עם מחסומים מסביב (כנראה) במקום לא מוכר]
http://www.viddler.com/explore/haimkarel/videos/48/ -פרק 1
http://www.google.co.il/www.viddler.com/explore/haimkarel/videos/49/&-פרק 2
ולא מצאתי את חלק 3 לצפיה ישירה...
בס"ד
צריך להדביק שם את המאחזים שצריכים חבר'ה לשבת..
לסכם שם בתגובה אחת את השרשור מאחזים שיפתח כאן כל שבת?
עכשיו תזכור לבד כל שבת? או להזכיר לך?
שרפו אתמול את גאון הירדן בשנית.
ערבים..
ימח שמם!!
לא סתם להתבכיין!
צאו לשדות!!
וד"ל.
מעצבן, נכון?
גם כשמוחקים לנו זה מעצבן...
זה לא היה כתוב בערוץ..
חוצמיזה לא כתבתי את זה סתם.. שים לב להודעה השניה.
חייכתני.. מקפיצה.אלירזאחרונהלא מזמן כתבתי, אבל זה עדיין משגע אותי.
לא ידעתי בוודאות לאיזה פורום לשייך..
אשמח לתגובות.
אומרים שהשעון של הרב אליהו כבר בשעה 12:02
זה אומר שהגאולה כבר פה ורק אנחנו
נאבקים בה כמו אהבלים (סליחה)
ונלחמים בציפורניים ובשיניים לדחוף אותה ולדחות.
מוותרים על הר הבית
מעבירים כספים לעזה
קוראים "תקרית" למקרה בו רצח
שוטר ערבי בנשקינו אחד מאזרחינו
בגלל שעלה להתפלל בקבר יוסף
מכריזים על הקמת מדינה פלסטינית
לגרים האלו שמשתלטים על הארץ הקדושה
ןלנו אין הכח להעיף מכאן אין כל מי שאינו
שומר על חוקי המדינה.
ולנו אין הכח לשפוט אותם על חטאיהם
כלפינו.
על הרצח הרב שעשו בנו.
סוגרים להם "שטחי A"
במקום לעמוד ולירות בהם בחזרה...
מי אחראי על המדינה שלנו????
מי מתיימר להגיד שהוא זה????
מי מעז לומר " כוחי ועוצם ידי"
ולדחוף בשתי ידיו את הא- לוקים.
שלא יכנס לטריטורית מלכותו.
שלא יוכל להתייחד עם ילדיו
ולגאול אותם סוף סוף מהריחוק
הכפוי עליהם בשל חטאיהם.
במשך אלפיים שנה......
סורי על הלשון הקצת ספרותית מידי...
קבלו בהבנה=)
(ככה אני כשאני מתעצבנת..)
השאר - תמים תהיה עם ה' אלוקיך
לא מחשבים קיצין..
אבל כתבת נהדר
פתאום בזמן האחרון שמתי לב שיש בצורה מלאכותית המון טריקים שמתייחסים לרב אליהו הרב הראשי המנוח זצ"ל כאילו זה מוצר.
אחרי שמישהו כתב על הליכה לקבר של הרב אליהו ( ככה בדרך אגב, כאילו הוא באמת רוצה לכתוב על הרב פורמן ) כותבים עכשיו על כל מיני דברים בשביל לדחוף בדרך אגב את השעון של הרב אליהו ( כאילו שהשעון שלו אחרת מהשעון שלך ) . שקוף לגמרי.
"השעון של הרב אליהו" זה לא השעון שענד על ידו, והוא אחרת משהשעון שלי ושלך. גגל ותראה.
בררתי , זה שעון לגמרי רגיל , שעשו עשרות אלפים כמוהו באיזה בית חרושת לשעונים.
תקרא מה שכתוב בתנ"ך.
מלכים ב פרק יח א'
וַיְהִי בִּשְׁנַת שָׁלֹשׁ לְהוֹשֵׁעַ בֶּן אֵלָה מֶלֶךְ יִשְׂרָאֵל מָלַךְ חִזְקִיָּה בֶן אָחָז מֶלֶךְ יְהוּדָה:
... וַיַּעַשׂ הַיָּשָׁר בְּעֵינֵי ה' כְּכֹל אֲשֶׁר עָשָׂה דָּוִד אָבִיו:
(ד) הוּא הֵסִיר אֶת הַבָּמוֹת וְשִׁבַּר אֶת הַמַּצֵּבֹת וְכָרַת אֶת הָאֲשֵׁרָה וְכִתַּת נְחַשׁ הַנְּחֹשֶׁת אֲשֶׁר עָשָׂה מֹשֶׁה ...
זה ברור לגמרי . אנחנו מאמינים בה' ולא בכל מיני חפצים. אם חזקיהו היה חי היום ,אני בטוח שהיה לוקח את השעון הזה , וממיס אותו בחומצה .
הנה כאן צילום של השעון,
שהרב אליהו זצוק"ל קיבל מבבא סאלי. וזה לא כמו שאתה חושב יש דברים שהם נראים גשמיים אבל הם רוחניים
כמו שהרב חצונית נראה אדם כמו כולנו אבל באמת הוא מלאך.
כתבת
יש דברים שהם נראים גשמיים אבל הם רוחניים
ואתה יודע איך קוראים למה שכתבת על דברים גשמיים שהם רוחניים?
חיזקיהו המלך ( תקרא מה שכתבתי ב "בררתי" ) קרא לזה עבודה זרה.
כתבת:
שהרב חצונית נראה אדם כמו כולנו אבל באמת הוא מלאך .
אתה חושב לא חושב שזה ההפך ממה שהתורה שבעל פה אומרת, שבקשר להולדת ילדים, פריה ורביה בני אדם כמו בהמות ולא כמו מלאכים ?
אז יש לו ילד , וזה אומר שהוא כמו כל בן אדם אחר . ואסור להגיד שהוא מלאך.
ואשתו התחתנה עם מלאך ?
ההגזמות לא מביאות כבוד לתורה.
תסתכלו במה שהראיתי כבר מלכים ב' יח א .
חזקיהו כתת את נחש הנחושתת שעשה משה רבנו בכבודו ובעצמו !!!
מישהו יודע אם היה איזה נביא שאמר ליאשיהו שזה לא בסדר ?
כתוב באיזה מקום בחז"ל שזה לא בסדר ?
אני בטוח שאם זה לא היה בסדר היה בתנ"ך משהו נגד חיזקיהו . אבל כתוב בפרוש עליו "ויעש הישר בעיני ה' " זאת אומרת שאסור להתייחס לחפץ כמו למשהו רוחני, ושאם מתייחסים לחפץ כלדבר קדוש צריך להיפטר ממנו איך שהוא.
אתה כותב "כמו מלאך" ,
מקודם כתבו ש"באמת הוא מלאך" .
זאת אומרת שאתה יודע שמה שכתב זה בהחלט נגד התורה. אז למה לא תיקנת , שלא ייטעו ?
אם בתורה יש מצוה ואהבת לרעך כמוך , זאת אומרת שאתה לא יכול להגיד "אנחנו אפסים" כולל כל האחרים . ואפילו אם מישהו חושב שהוא אפס עדיין אסור לו להגיד שכל האחרים אפסים כמוהו.
נחש הנחושת הגיע ממשה רבנו לפי מה שה' אמר לו לעשות. ומשה רבנו זה לא פחות מכל הרשימה שלך.
וגם חזקיהו לא פחות .
אתה הבאת כל מיני מקורות שכפי שאתה בעצמך אומר אומרים
האפסיות שלנו היא כנגד הבורא יתברך וכן אנחנו צריכים להרגיש שאנחנו כלום לידו..
אם אתה רוצה אתה יכול לגמרי בצדק להגיד שגם כל בני האדם ( כן בני אדם ) שהיזכירו הם אפסים לעומת הבורא יתברך.
גדולה תתחילו קצת להאמין בתלמידי חכמי
אבל אסור לך להגיד ( כשאתה לא משוה לה' ) שכל היהודים חוץ מהרשימה שלך הם אפסים .
פשוט זלזול ביהודים , שראיתי ( תעזרו לי איפה זה כתוב ) שנקראים בנים של ה'.
ואני שונא לכתוב תשובות ארוכות אז אני לא יאריך יותר ויש לי הרבה מה לכתוב על זילזול כזה בקדושי עליון שאין לנו הבנה ותפיסה בהם.
הגישה שלך היא נוצרית. ביהדות יש "חפצא" עם משמעות רוחנית. כמו תפילין וכמו ארבעת המינים.
כתוב בפרוש:
מלכים ב פרק יח א'
וַיְהִי בִּשְׁנַת שָׁלֹשׁ לְהוֹשֵׁעַ בֶּן אֵלָה מֶלֶךְ יִשְׂרָאֵל מָלַךְ חִזְקִיָּה בֶן אָחָז מֶלֶךְ יְהוּדָה:
... וַיַּעַשׂ הַיָּשָׁר בְּעֵינֵי ה' כְּכֹל אֲשֶׁר עָשָׂה דָּוִד אָבִיו:
(ד) הוּא הֵסִיר אֶת הַבָּמוֹת וְשִׁבַּר אֶת הַמַּצֵּבֹת וְכָרַת אֶת הָאֲשֵׁרָה וְכִתַּת נְחַשׁ הַנְּחֹשֶׁת אֲשֶׁר עָשָׂה מֹשֶׁה ...
אז בבקשה , בתורה כתוב שלא היה מישהו כמו משה , וכאן אומרים שחפצים של אנשים אחרים יותר חשובים ויותר קדושים ממש שעשה משה , ולא סתם עשה אלא לפי מה שה' אמר לו.
תפילין וכ' צריך לכבד כי ככה מכבדים את מה שכתוב בהם , ושתוב בהם מה שה' אמר . אם מישהו חושב שהמזוזה בעצמה זה משהו רוחני אז היא פסולה . הרמבם ( אני חושב) אומר שאם עושים מזוזה בשביל קמע אז היא פסולה. וככה גם תפילין .
אם אתה חושב שערבה ולולב ואתרוג והדס זה קדוש. אז זה ממש נורא.
מי שחושב כך שלא יגיד על אחרים שהם כמו נוצרים.
אנחנו דנים ב"קדוש" במובן של חפץ גשמי שהוא גוף רוחני .
לא בשום דבר אחר. עם ישראל קדוש בזה שהוא מיוחד לקיים את מצוות ה' . ארץ ישראל היא המקום לקיום תורת ה' , וכו' וכו'.
אבל מי שנמצא בארץ ישראל , וכורע ומשתחוה לאבן מאבני הארץ עובר על איסור של "אבן משכית" !
בינתיים אני כותב בדיוק לפי התורה . ולא ראיתי מישהו שיסביר לי למה להרוס את נחש הנחושת שעשה משה בדבר ה' זה "ויעש הטוב בעיני ה' " , ולרסק את השעון ההוא שרואים בו חפץ רוחני זה לא מצוה מהתורה.
ומאיפה כל אחד מאלה שסוגדים לחפצים מרשה לעצמו לקרוא למי שלא כמוהו כאילו הוא נוצרי .
מאיפה מרשה לעצמו מי שלגמרי להפך מהתורה להגיד שיהדות זה לייחס קדושה לכל מיני חפצים למשל
למה שעשה חרש שעונים , שנעזר בצורף והלם שוב ושוב בפטיש , וחיזק בכל מיני ברגים שלא יתפרק ,ויצא לו שעון ! ( רק לאחרונה למדתי על משהו בדיוק כזה ישעיהו פרק מא פסוק ז' ) .
אבל אצלנו יש בלבול . מי שהולך לפי התורה והתנ"ך והתורה שבעל פה והפוסקים בכל הדורות , הוא לא בסדר. מי שהולך לפי מה שטוקבקיסט תוקע באינטרנט ,כאילו שהוא צדיק יעני , זה קדושה וקדוש.
חשבת אולי לעיין בפרשנים על עניין נחש הנחושת?
פשוט שאלתי ואמרו לי שהחכמינו אמרו בפרוש :" וכי נחש ממית וכי נחש מחיה ?". כלומר אין שום דבר רוחני בנחש הנחושת , ואין בו שום קדושה.
ותגיד ביושר. אם היו מספרים שהרב הזה והזה קיבל נחש נחושת מהרב ההוא , והרב ההוא היה מרפא עם הנחש הזה כאלה שהוכשו על ידי נחשים ועושה איתו כל מיני ניסים . היית אומר שלשבור את נחש הנחושת הזה זה בסדר ?
תגיד את האמת.
ומעיל של ספר תורה?
השאלות שלך ממש לא לעניין . אין שום קדושה בבגד עם ארבע פינות שצריך לשים בו צצית . אפשר להיכנס לשרותים עם ציצית. ואם מישהו הולך עם בד ענק נניח מטר וחצי על שני מטרים שצריך צצית ברור לגמרי שמותר להיכנס עם זה לשרותים. זה בדיוק כמו שצריך לעשות מעקה בגג של בית וומותץר אז לעשותץ בבית שרותים .
בטלית שמתפללים לא מתאים להיכנס לשרותים בגלל שזה לא מכבד את התפילה , והתפילה היא הדבר החשוב לא הטלית . אותו דבר על מעיל ( אתה מתכוון לכיסוי ששמים אחרי הגבהה על התורה?) , גם זה לא כמובן לא דבר קדוש אבל אם שמים בשרותים זה לא מכובד לתורה.
הבנת !
ואם אתה חושב שהטלית בעצמה זה דבר קדוש אז זה עבודה זרה.
וכתבת שאצלך אתרוג ולולב וערבה והדש זה דבר קדוש.
אז רק שתדע מעולם לא קיימת נטילת ארבעה מינים בסוכות ! כי עשית את ארבעת המינים לאלילים ואז צריך לשרוף אותם והם פסולים.
שאלתי ואמרו לי שחז"ל אמרו בפרוש שנחש הנחושת שעשה משה לא יכול לעזור כלום , וזהה לפי מה שאמרו :
"וכי נחש מית וכי נחש מחייה?" . זה אומר שלא.
ואתה בורח מלהגיד ברור שצריך לחסל שעון שמאמינים שהוא קדוש .
עיצבן אותי שעובדים עלינו .
ראיתי לאחרונה שוב את 'סיפור הפרברים' . הסבתא שלי הדביקה לי את האהבה לסרט הזה.סרט עתיק עתיק , אבל המוזיקה של ליאונרד ברנשטיין שמה אותי בעולם אחר. ושם בסרט רואים את הגיבור עומד ושר שיר מקסים ולגמרי במקרה הוא מחזיק ארגז שעליו כתובת ענקית "קוקה קולה" !
מה קוקה קולה שייך לשיר ? לא שייך בכלל !
אבל מה. אנחנו מרגישים נפלא מהשיר ובלי לשאול אותנו תוקעים לנו במוח שקוקה קולה זה נהדר , ושצריך להוציא את דמי הכיס ולקנות עוד קוקה קולה , ושקוקה קולה תרוויח ממני עוד כסף !
זהו אז כשעובדים עלי בפרסומת יש לי אנטי.
ואני לא אוהב שאני לא יודע מי , מכניסים לנו בכל מיני טריקים את הרב אליהו זצ"ל כאילו שהוא מוצר למכירה.
בטח שהדברים שכתבת עליהם גרועים לא פחות ואפילו יותר.
חשבתי שאכתוב הערה קטנה וזהו , אבל נסחפתי לכתוב .
וטוב לפחות שאתה רואה שכתבתי בסדר. ואני מקוה שלא פגעתי באף אחד.
והערה שלי קטנה בעניין [y.s. -הערה אישית לא בתור מנהלת, שתהיה רגוע!]
שאלו דרכים בעבודת ה'.. ולכן כףכף וקוריצה:
"צדיק באמונתו יחיה"
[ואני אומרת את זה רק בהקשר של עובדי ה'.. לא 'כל אחד' יעשה מה בראש שלו..
רק כשזו עבודת ה' עם הרבה יראת שמיים וכוונה לרצון ה'.]
היום בשנת ה'תש"ח:
הספינה אלטלנה שעליה הייתה כמות גדולה של נשק בהזמנת ארגון אצ"ל, יצאה לדרכה מצרפת לישראל.
תיזכורת:
אליעזר לוקר היה על סיפון אלטלנה ברגעי הטבעתה מול חופי ת"א. במלאת 61 שנים הוא נזכר: היינו בטוחים שהיורים ערבים.
פרסום ראשון: 22/06/09, 21:33 שמעון כהן
ראיון עם אליעזר לוקר
היום מציינים בוגרי האצ"ל את התאריך הלועזי לציון 61 שנים להטבעתה של אוניית הנשק 'אלטלנה' מול חופי תל אביב. ביומן ערוץ 7 מספר אליעזר לוקר, מלוחמי האצ"ל שנכחו על סיפון האנייה ברגעי ההפצצה על הרגעים בהם הבינו העולים שייחלו לראות את חופי הארץ שקבלת הפנים לה הם זוכים היא קבלת פנים של אויבים.
"באנו עם כל התחושה שאנחנו מביאים נשק לארץ. ידענו שאנחנו אלף איש מביאים נשק לעשרת אלפים איש, נשק משוכלל יותר מהסטנים שירו לפעמים ולפעמים לא", הוא מספר על תחושת השליחות שקרסה עם הגיע האוניה לחופי כפר ויתקין שם החל הירי לעברה.
לוקר מספר כי בתוך בליל השפות של נוסעי האוניה, בליל שפות של יהודים עולים מקצוות אירופה, ניסו להבין מי הם היורים לעבר האוניה והסברה הראשונה הייתה שמדובר בערבים שכן מי עוד יכול לירות על אוניית נשק יהודית?
במהלך ההפלגה מכפר ויתקין לחופי תל אביב, מספר לוקר, היה מי שהעלה את ההצעה לסובב את חרטום האנייה ולשוב לאירופה, אבל "חשבנו שאי אפשר לסובב את האוניה. לחזור אין דרך. איזו שמחה הייתה לנו לראות את הארץ. זו הייתה הרגשה קשה לראות חברים נפצעים, חברים שבאו להציל את המדינה וזו קבלת הפנים שהם מקבלים".
בשעת ההפצצה מול חופי תל אביב היה לוקר סמוך למנחם בגין ששב וקרא לאנשיו שלא להשיב אש לעבר מקור הירי. "הוא לא רצה לרדת מהאונייה. רצה להישאר אחרון גם אחרי שהיא הופצצה, עד שזרקו אותו כמה חבר'ה אל המים".
בדבריו מזכיר לוקר את הפקודה שנתן רבין לירות בשוחים מהאוניה אל החוף. הוא מזכיר דברים שאמר בכהנו כשגריר ישראל בארצות הברית "דפקנו אותם. דפקנו את האונייה. שרפנו ודפקנו אותם בים". לוקר גם אינו שוכח את רגעי ההגעה אל החוף, כאשר חלק מהניצולים נפוצו לכל עבר וחלק אחר נעצרו על ידי החיילים שעל החוף.
לדבריו הכעס כלפי היורים עדיין נשאר. "כעס מוכרח להישאר אבל במשך הזמן הפצע מתרפה".
/News/News.aspx/190925
ה' תש"ח: ספינת האצ"ל אלטלנה, עמוסה ב 930 מהגרים, נשק מדים וציוד רפואי מגיעה לחופי כפר ויתקין. האצ"ל ביקש לשמור 20% מהנשק לצורכי הגנת ירושלים. בן-גוריון דחה את ההצעה וציווה לפתוח עליה באש עד טביעתה. נאום של מנחם בגין ברדיו הקורא לאחיו לא ליטול נשק לידיים, מנע פריצת מלחמת אזרחים. בהמשך נערכו חילופי אש בין כוחות צה"ל ואצ"ל, אשר בעקבותיהם הספינה נמלטה לכיוון תל אביב, שם המשיכו חילופי האש שבסופם, בשעות אחר הצהריים של ט"ו סיוון נפגעה הספינה מפגז תותח ועלתה באש. בעימותים בין צה"ל לאצ"ל נפלו 16 לוחמי אצ"ל ושלושה חיילי צה"ל. זמן קצר לאחר סיום הפרשה נעצרו כ-200 אנשי אצ"ל במבצע שנקרא על ידי הממשלה מבצע "טיהור", הארגון פורק ואנשיו השתלבו בצה"ל.
עם התותח על האניה ובעקבות זה קודם בדרגה.....
מה שהוא ובן גוריון קראו "התותח הקדוש".
לא נשכך ולא נסלח.
ה' תש"ח: ספינת האצ"ל אלטלנה, העמוסה ב-930 מהגרים, נשק מדים וציוד רפואי (ראה ערך בי"ג סיוון) נפגעת מפגז תותח בהוראת קברניטי המדינה ועולה באש. התותחן הראשון שנתבקש לירות, יוסף אקְסֵן, הצהיר שהוא מסרב ומוכן להישפט ואף להיות מוצא להורג, בטענה שזה הדבר הטוב ביותר שהוא יעשה בחייו. עוד שמונה חיילים נוספים מסרבים פקודה. התותחן שביצע בסופו של דבר את ההפגזה, הלל דלסקי, איש מח"ל מדרום אפריקה, ניסה גם כן למחות אך שוכנע לבסוף וביצע את הירי. הספינה עולה בלהבות. בקציר הדמים שבעימותים שבין צה"ל לאצ"ל שבו ירו יהודים על יהודים נפלו 16 לוחמי אצ"ל ושלושה חיילי צה"ל. האנייה טובעה לאחר מכן על ידי צה"ל. זמן קצר לאחר סיום הפרשה נעצרו כ-200 אנשי אצ"ל במבצע שנקרא על ידי הממשלה מבצע "טיהור", הארגון פורק ואנשיו השתלבו בצה"ל. התותח שביצע את ההפגזה, שיש המכנים אותו עד היום 'התותח הקדוש' מוצג כיום בבסיס צה"ל.
כידוע השיכור הרוצח יצחק רבין שר''י פיקד על הפצצת האונייה.
בE1 ביום בנות בלילה בנים ובנות? מגוחך .....
הבנים שישנים בשטח יותר רחוקים מהבנות ככה שאין בעייה...
חוץ מזה שכל אחד ישאל את הרב שלו הלכתית מה כדאי ועדיף לעשות על מנת למנוע בעיית צניעות.
* החתימה שלי זה כדי להרגיע את משה נרי- משה אני יחזור מתי שהוא ירצה....... עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה...
בס"ד
אתה רב? זהו א"י אז הכל מותר..?! אנחנו רוצים קדושה לא סתם לחזק את א"י אלא לחזק אותה מתוך קדושה וכשבנים ישנים ביחד עם בנות במרחק של מטר או שתיים זה לא קדושה(למשל בקטע הזה רמת מיגרון עושה משהו ממש חכם מבנה בנים מבנה בנות מרחק נורמלי אחד מהשני..)
ברור שצריך לשמור על כללי הצניעות וברור שצריך כמה שיותר מרחק אבל בנים באי אחד נמצאים על תקן שומרים והם צריכים להיות בהסג יד ולא כמו ברמת מגרון.
אבל זה תלוי בנסיבות, בד"כ עדיף יותר רחוק אם יש סכנה מסוימת אז טיפה יותר קרוב, ובאמת כדאי כמה שיותר רחוק.
משומה סביר להניח שערבי משוטט מסוכן יותר מאשר יהודי ישן..
הערבים היו מתקרבים כל לילה לכיוון המאחז אבל אז השינה התחלקה בנות למעלה יותר
והבנים באזור היותר מסוכן. אני עוד פעם אומר תשאלו שאלה הלכתית ותכתבו מה הרב ענה ואיזה רב.
ברור שאם תשאלו רב שהוא חושב שאין בעייה בחברה מעורבת שהתשובה תהיה מותר...
ישר כח
לאחר בירור מעמיק בE1 שומרים על הפרדה מלאה
אין ישיבות בין בנים לבנות והשינה יחסית מרוחקת היא לא קרובה אחד לשני יש הפרדה לפחות של 70 מטר
ככה שכל הדיון פה אינו רלוונטי.
כל טוב ובשורות טובות!!!
יש קרבה בן הקומות..
רמת מגרון זה מאחז מבוסס, עם מבנים, גרעין קבוע של בנים ובנות, עיזים, חמור, כלב ואפילו משפחה.
הערבים כבר למדו להכיר את הההמצאות שלנו שם וחוץ ממקרים בודדים, הם יחסית שקטים.
לכן, להרבה בנות לא ממש יפריע להיות שם לבד, אפילו בלילה - כי ברוך ה' המקום שקט. *
אני לא יודעת אם אנשים פה זוכרים, אבל ברמת מגרון, בתקופה של שריפת המבנים,
הבנים עברו לגור ממש 50 מטר מהבנות (הם היו בערך איפה שהמטבח הקודם, והבנות בנקודה הישנה שלהן).
בתקופה הזאת האווירה עם הערבים הייתה הרבה יותר מתוחה, ולכן המרחק בין הבנים לבנות
הצטמצם באופן זמני, פיסית, בהוראת הרב עוזי שרבף.
ב-E1 לעומת זאת, המצב שונה לגמרי.
באי אין גרעין קבוע של בנים. בכל פעם מגיעים בנים אחרים שהתפקיד שלהם הוא בדרך כלל לשמור
והמרחק שנשמר ביניהם לבין הבנות הוא הכי גדול שאפשר, כך שהשמירה תהיה עדיין איכשהו אפקטיבית.
המצב הזה אי"ה הוא רק זמני, ובע"ה כשהמצב ישתפר... נקים את E2!
![]()
ועם כל זאת, חשוב לי להדגיש, שהקדושה וההפרדה האמיתית לא תלויה רק במרחק הפיסי,
אלא בעיקר באווירה ובצביון של המאחז - והאווירה הזאת נקבעת על פי האנשים שמגיעים!
אתה יותר ממוזמן לבוא ולהשפיע!
* אגב, שלשום מצאתי חיילים שישבו באמצע הלילה על השביל ליד הציר והם אמרו לי שהם שומרים עלינו שם, על בסיס קבוע!
.
בס"ד! הרב כהנא צדק!
ביום יש רק בנות כי זה מה שיש... נשמח שיהיה גם בנים למה הבדואים מגיעים בעיקר ביום
ואת יודעת אנחנו ישנים בנפרד אז מה הבעיות שלך???????????
ושמוליקק בואא נגזיםםם באמתת ....
בס"ד
א' תודה רבה למשה שהאיר את עיני אז מצטער..
ב' נכון שהכי קל זה להגזים אבל צחקן אמר שעדיף קרוב אז אמרתי לו שאם עדיף קרוב אז שישנו ביחד..ברור לי שלא ישנים ביחד(ועכשיו אני גם יודע שהם רחוקים אחד מהשני..) אבל תסכימו איתי שכמה רחוק שאפשר זה יותר טוב(ברור שלשמוא על גבול שבו אפשר לשמור על הבנות)
ג' אמא אדמה אני מסכים איתך ב100% זה בהחלט תלוי בחבר'ה ובאווירה שיש!!
ד' בלנ"ד אחרי שאני אצא לחופש(חמישי הקרוב) אני אבוא בע"ה..!
ה' הוא המלך!
חזק ואמץ!
אם יש מאחז שגורם לקצת פחות קדושה (ואני מדבר בעיקר על הענינים האלה) עדיף שלא יהיה מאחז מאשר שיהיו בנות בגבעה רמת מגרון זה עוד איך שהוא בסדר אבל פחות מזה זה ממש לא בסדר
בקיצר אנחנו דואגים להפרדה ובלילה יש הפרדה מלאה מי שזה עדיין לא מספיק לו שידבר עם מאיר והוא יסביר לו...
אני ומשה סיימנו להסביר מה קורה שם מבחינת צניעות.
ישר כח!!!
תגידו , אתם לא חושבים שהשמאלנים שכותבים וקוראים בפורום , קוראים גם כל מה שכותבים על סידורי לינה ?
נכון שבין הבנות יש כמה עם נשק ברישיון , וערבי שיגיע למגורים שלהן בלילה יחטוף כמה כדורים בראש אבל זה יסבך אותן במשפטים. ימציאו כל מיני האשמות נגדן.
אז בבקשה אם מישהו חושב את עצמו למדן ערכי התורה , אז משונה מאוד שלא קיים אאצלו הערך לא לסכן חיי יהודים , ולא לתת לערבים הנחיות לאיזה מבנה עליהם להגיע .
והערה לדוב מורל ( לא אליו אישית אלא לכל מי שבכיוון הזה) .
מה זה "אם יש מאחז שגורם לקצת פחות קדושה (ואני מדבר בעיקר על הענינים האלה) .." ?
על סמך מה אתה מרשה לעצמך להגיד משהו כאילו יש חוסר קדושה כל שהיא בהאחזות זו או אחרת ?
ודע לך , חוסר קדושה זה לא כשישנים במרחק 20 מטר מהבנות ,
חוסר קדושה זה דוקא כשלא ישנים , ודוקא כשחושבים כל הזמן על חוסר קדושה .
תבדוק בבקשה , איפה יש יותר קדושה בין אלה שבגבעות או בין אלה שבכל מיני מסגרות דתיות , או חוסר מסגרות דתיות.
נעשה את זה מדויק . נכון שאחוז ההריונות , לא בנישואין, בקרב נערות בגבעות , קטן ( או אין בכלל) מאשר במסגרות אחרות ?
טוב,האמת שממש אין לי כח לקרוא את כל השרשרת תגובות אבל אגיד מה אני חושבת.
לדעתי נוטים לחשוב שהתשובה לשאלה האם הרב שרלו או הרב אבינר חולקים בצורה מאודמאוד חד צדדית.
ואסביר למה אני מכוונת.
תראו המצב לא כזה פשוט,וכל אחד מאיתנו (הדתיים הלאומיים) מגיע מנקודת מוצא שונה לגמרי.
ולכן גם כל אחד חושב דברים הפוכים לגמרי.
אף אחד מהרבנים לא טועה ואין צודק ואסור לנו הקטנים לחלוק על 2 הרבנים העצומים האלו.
לעניות דעתי,הרב אבינר מחמיר מאוד מאוד בעניין על מנת שלא יהיו פרצות ושלא יקחו את גישת הרב שרלו שברור לגמרי שהיא האידאלית (אם תקראו את הספר תראו תמונה של בית מקדש) אבל מה לעשות אנחנו ממש ממש רחוקים מהמקדש וברור שעלינו לעשות הכל כדי לקרב אותו.
אבל לאט לאט בסבלנות,כל אחד מאיפה שהוא מגיע מנסה להתקרב ולקרב אחרים.
היא לכתחילה, לפי אלה הדוגלים בה.
לפי אלו הדוגלים בה.
בתור יהודים שמאמינים בתורת אמת, אנחנו צריכים לבחון מהי האמת המוחלטת ולא האמת לפי פלוני או לפי אלמוני.
בכל מקרה, אם כבר במעורב-נפרד עסקינן, הרי לכם מאמר שכתבתי בס"ד. אמור להתפרסם בקרוב בצורה יותר רצינית:
(משום מה אני לא מצליח להעלות כאן קובץ. אני נאלץ להשתמש במתחרים..)
-הדיון גלש כבר למקומות שאינם חביבים ביותר-
העלית את הקובץ מעולה..
ברור לגמרי שאתה לגמרי צודק בקשר למוסף "שבת" . "שבת" לא אומר בפרוש שהוא לוחם בתורה אבל עוששה את זה, בכל מיני טריקים. למשל המדור הקבוע והמיותר לגמרי בשם "מדרש חדש" שבא לשכנע שכל המדרשים הם חנטריש ושמדרש זה סתם המצאה פרטית .
אבל ראית שגם בחלקים אחרים יש תעמולה בעד לא לשמור תורה ?
אולי אתה צודק, תביא דוגמא . תודה.
האדמו"ר מצנעאאחרונהשאלה:
האם אני כימני צריך לייחל ליום שבו כל הערבים[ללא יוצא מן הכלל] ימותו ולצעוק "מוות לערבים ומוחמד מת" בכל הזדמנות? כי לא נראה לי שכל ערבי שנולד-נולד עם רובה וחגורת נפץ [או שאני טועה..]
האם אני צריך לשנוא את השמאלנים בגלל שהם לא חושבים כמוני?כי נראה לי שבסופו של דבר גם רוצים את הטוב של העם היהודי אבל הדרך שלהם שונה ושגויה [או שוב אני בכלל טועה]
נ.ב. אני שואל בכל הכנות..אז להתחשב ולא לזרוק סיסמאות או סתם להיכנס בי ולפגוע...
<צ> למקפידים
נחמד להתעורר בבוקר מצעקות בגלל איזה החרמת ציוד.. ה
כבר חשבתי שחלמתי שאני בגרוש.. כמו שהיה בחומש.. אוכככככ
כשהתעוררתי הבנתי שמחרימים ציוד..
אבל זה היה בתחילת שבוע, מה נזכרת בזה עכשיו?...
בס"ד
אין ספק שבקטע הזה יצבר עושים עבודה מעולה..!!
ורשמתי שזה היה בתחילת השבוע!...
שיצעקו בגלל החרמת ציוד!! מצויין!!
כי ברגע שזה יעבור למעצרים ותקיפת יצהרניקים ע"י שוטרים
אנחנו נצטרך לעשות מעבר לצעקות..
אנחנו עושים עבודת צוות מעולה.. בעז"ה שלא נצטרך להפעיל דברים שלא צריך.. ![]()
או מחפשים באינטרנט סיכום על זכויות אדם ואזרח, ומשננים בע"פ..
ממש לא קשה לזכור אתזה, בתור אחת שלומדת אתזה עכשיו לבגרות.
הם רומסים באמת כ"כ הרבה זכויות בסיסיות בלי סיבה, פשוט אפחד לא יודע שרמסו לו תזכות הבסיסית כרגע.
ולנו אין ידע
קיצר, תחכימו ויום טוב.
שלהרבה חבר'ה החוקים נמצאים במוח שלהם מהניסיום שלהם עם המשטרה...
לי בבגרות הייתה שאלה שהתשובה הייתה הרחקה מנהלית.
ולגבי האפיקורס יזהר אין צורך להשיב לו כי הוא ממילא לא יקשיב לתוכחות.
ואין צורך לשוב לדיונים הארוכים מאוד שהיו בפורום בעניין ביזוי תלמידי חכמים....
איזהו אפיקורס? זה המבזה תלמיד חכמים. (סנהדרין צט)
שָׂמִים חֹשֶׁךְ לְאוֹר וְאוֹר לְחֹשֶׁךְ שָׂמִים מַר לְמָתוֹק וּמָתוֹק לְמָר
(ישעיה ה, כ)
אם כבר באפיקורסים עסקינן, תאמר לי: הרב שלמה פישר הוא אפיקורוס? והרב דב ליאור? הרב יעקב יוסף? הרב בן ציון מוצפי? הרב ניסים קרליץ?
אם הרבנים כמו הרב ליאור הרב פישר הרב יעקב יוסף ועוד אמרו אז זה לשון הרע?
יש צורך להפיץ את זה כדי שלא יתדבקו בשקרים שלו, הוא חוטא ומחטיא את הציבור, הרב ליאור אמר לי שהוא לא רב ולא תלמיד חכם, ולא לקרוא את הספרים שלו, אז מה אתם אומרים על זה?
אז חבר'ה, בואו ניזהר בלשוננו..
אם תיהיה אמיתי עם עצמך, תקרא שוב את כל התגובות ותפתח הלכות לשוה"ר תראה שאין שום תועלת..
אם תגלה משו אחר- אשמח ללמוד משו חדש!!
שהוא עזר לגירוש וסירס את המאבק...ששששש אסור לספר זה לשון הרע, דחילק תפסיקו להיות עיוורים עם ראש קטן...
mp123
תתעלמי מכל אלו שחטאו בגירוש ותמישכי לתת להם כבוד, אנשים שמואסים ככה בארץ חמדה אז מה מעריכה אותם ככה?
ארץ ישראל זועקת "תפיסקו לתת טיעונים דפוקים למה לא לספר על אנשים שחטאו כנגדי"
חטא המרגלים החדש
ועוד זה בדיוק השבת הנושא בפרשה... אז כדאי שנתקן חטא קדם הזה כלפי ארץ ישראל.
מה זה "ממלכתי" והאם זה טוב או רע??
עד כמה שנדמה לי ממה שראיתי בחברה של דתיים , ממלכתי זה מי שרואה את הצד החברתי כחשוב יותר מהצד הדתי. אצל ממלכתי להיות בסדר עם שלטון זה יותר חשוב מכל דבר.
והכוונה גם לשלטון רישמי . כלפי מה ששרים מחליטים וזה אומר שרים חילוניים . וגם כלפי החברה (החילונית) בכלל שאז הממלכתי יקרא לזה אהבת חינם.
ממלכתי זה לא אומר חפיפיניק . אם משהו דתי לא קשור למה שראש ממשלה חילוני רוצה אז ממלכתי יכול בהחלט להקפיד על זה.
בקיצור בערך כמו אסתר.
דעות לא קונים במכולת באותו דפוס.
כשם שפרצופיהם שונים - כך דעותיהן שונות
גם של ממלכתים למיניהם.
[ואם כבר שואלים - אז עדיף לשאול איפה שהם בעצמם יענו או לבקש שרק הם יענו ויסבירו איך הם רואים זאת בחיובי]
רק דברים טובים. הוא חושב שיש בה בעיות שצריך לתקן, אך הוא חושב שהתיקון צריך לבוא מהעם ולא מפעולות יחידים.
וודאי שיש סוגי ממלכתים וזה שונה מאחד לאחד..
כמו שגם אצל חבר'ה בגבעות יש טריליון גוונים ותתי מגזרים..
נמצא בספר אוצרות רמחל
לימוד יוצא דופן על מהלך הגאולה כפי שבכלל בכלל לא רגילים לחשוב ולמבין תואר האמת.
מי שקורא\קרא אשמח באישי
ממלכתי, זה קו ישר שעושה את הכל עקום, להבדיל מחיוך, שזה קו עקום שעושה את הכל ישר!
מותר להעתיק או ששמור בזכויות יוצרים?
אף אחד לא יודע מי היוצרים חחחחחחח
להלן אגרת קמ"ד:
ב"ה, עה"ק יפו ת"ו, י"ג סיון תרס"ח.
אדון נעלה ונכבד מר יהושע שאכנאוויץ נ"י, שלו'.
עברו שבועות מספר כמעט, מאז קבלתי את מכתבו היקר עם הקטע מ"הד הזמן". בין כה חקרתי לדעת בבירור תוכן הדבר, והנה הפרצה מהצעירים היתה באופן יותר מגונה ממה שהיא מתוארת במה"ע הנ"ל. הועד עשה, כמובן, את חובתו, ויגזור שלא תנתן עבודה לאלה המכאיבים בנו חלקת הדת והאמונה, עד אשר נאלצו לעזוב את המושבה.
זהו כל עיקר הענין הפרטי. אבל מה שנוגע ללמד על הכלל כולו מזה הוא, שהננו צריכים עכשו אימוץ גדול כעת היה, שזרם החיים בארץ ישראל הולך ומתגבר, לשמחת לב כל אוהב עמו וארצו, אבל לעומת זה, עם פרץ זרם חיים זה עצמו, באים יסודות מקולקלים וחמרים מזיקים להאסף באה"ק. ותרופה אחרת אין כ"א לחזק את ידם של שלמי אמונים, בכל דבר מעשה וישוב, ובהרמת קרן בתורה ובמדע, למען יעטרו הם את החיים החדשים ההולכים ומתהוים בא"י, בעטרת הקדושה וההוד המרופדת על רגשי קדש נאמנים.
לזאת צריכים אנו כל שלמי אמונים להאגד יחד מקרוב ומרחוק, להקים לנו גדר ביהודה , לכונן עתה בישוב החדש, במרכזו, ישיבה חדשה ומפוארה, מעוטרת בכבוד ונימוס חיצוני, ומושפעת בפנימיותה באור שלהבת אש קודש, של חם יראת שמים של אמת בשכל טוב, ובתי-תלמוד של אומנות ושל עבודת-אדמה, תחת השגחת מורים כאלה, שלא רק דגל הלאומיות החדשה בידם, אותה הלאומיות, שהניצוצות המחיים את האומה מעולם ועד עולם, היורדים תמיד כטל חרמון על הררי ציון, משמי קדם של אמונה טהורה ואהבת דת קודש ותורת אמת, נדעכו ממנה, כ"א מורים, שהחבה הלאומית וההשכלה המדינית והמעשית שלהם תהי' היה וקיימת בקדושת ישראל, באור ד', ובחיי עולם של התורה והמצוה. יסוד זה אם נניח, נעשה ונצליח באמת, להרים קרן ישראל בא"י ובעולם כולו, והחלקים הטובים, שהם מתקלקלים כעת מצד הכשלון והסרון הקנינים של כשרון-החיים המלא בשדרות האמונים לתורה ולמשפטי ד' הישרים, שהנם על כן עלולים להתדבק במחריבי קודש, הם עצמם ילוו עמנו יחד, לעבוד בכל כח ובכל שכלול, לטובת נשמת האומה האמיתית, הגנוזה באמונה ובחקי תורת אמת. ולמראה אור ברק שכלול ישוב של אמת, על אדמת הקודש, ינוסו הצללים, והפריצים יחופו ראשם, ולא יוכלו להרים קרן בגאוה ובוז.
ואתה אדוני אתכבד להודיעך, כי זה לי זמן הגון אשר בחנתי דרכי, ואדע נאמנה שכל תקות ישוב א"י, וכל תקות הצמחת קרן ישועה לישראל מציון, תלויה היא בנקודה אדירה זאת, שיאספו אלינו כחות טובים, לעסוק בבנין הרוחני והחמרי של ארץ ישראל, ודוקא ע"פ יסודות הקולטורא ההולכת בצעדי-און בא"י כבכל העולם כולו, וכל מי שנקודת יראת שמים אמיתית בוערת בלבבו, לא יוכל להיות שיתעלם מלבא לעזרת ד' ועמו. אל נא נאחר את המועד, אל נא נתן את הרומסים לרמוס כל היונקים, שרשי צמח-ד' העולים על אדמת הקודש. אחינו היקרים, שלומי אמוני בני אשכנז, ההולכים בעקבות גדול-הדעה, נזיר-אלקים המרומם הגר"ש רפאל הירש ז"ל, אשר הציל בגבורת ישע ימינו את שארית ישראל המערבית, ע"י אשר למד והורה לאחוז בכל תכסיסי החיים במילואם, לכונן על ידם את עמדת היהדות הנאמנה. רק בתנאים אחרים, בפרטים משתנים, אבל ברוח אחד, הננו נקראים לעבוד כן בארץ ישראל עתה בימינו. אם נעזוב את שעת הכשר, של התחלת התפתחות הישוב, והחלישות הגופנית והרוחנית וחסרון אמצעי המלחמה יבאו עד מרום קצם אצל שלומי אמונים שבא"י, והיד הרמה המחומשת בהפקרות ודרכי הגויים, באין זכר לקדושת ישראל באמת, המחפה את חרסיה בסיגים של לאומיות מזויפת בגרגרים של היסתוריה ושל חבת השפה, המלבישה את החיים צורה ישראלית מבחוץ במקום שהפנים כולו הוא אינו יהודי, העומד להיות נהפך למשחית ולמפלצת, ולסוף ג"כ לשנאת ישראל וארץ ישראל, כאשר כבר נוכחנו ע"פ הנסיון, - היד הטמאה הזאת תתגבר, אז אין די באר גודל האסון. אבל בד' בטחתי, שלא יתן למוט רגלנו, וכל חרד לדבר ד', וכל חפץ בישועת עמו וארץ קדשו, יעמד על דגלנו, ונתחיל ליסד בציון פינת יקרת, ולהחיות את הישוב החדש, על בסיס טהרת האמונה, המחוברת עם ששון החיים ודרישת משאלותיהם הצודקות, והי' ד' עמנו, לקומם הריסות עמנו לדור דורים. ואתה, עורך נכבד, שים נא ידך עמנו, ובא בראש כל חלוץ, לימין ד' רוממה.
הנני חותם בברכה ורגשי כבוד ויקר,
הק' אברהם יצחק ה"ק הנ"ל
זה לא חדש שיש בתוכנו הפקרות ודרכי הגויים שהם שורשי הבעיות שירשנו באלפי שנות גלות ובהם צריך לטפל בחכמה
כשלמדנו את זה אני לא בטוחה שזה היה מהמקור הזה.....
בכל מקרה- זה לא סותר את מה שכתבתי..
הגישה של הציונות הדתית שאם נבנה גשר בינינו לחלונים הם ישתפרו ויהיה אהבת חינם וכו' - קרסה סופית בגוש קטיף לאחר שכל העולם ראה את קלגסי המדינה השראלית מגרשים באכזריות ונבזות יהודים מביתם והורסים אותו לקול מצהלות המחבלים.
לא ראינו שהציבור החילוני נקף אצבע לעצור את זה.
מזה חשש מרן הרב קוק זצ''ל, אלא שהוא הביט באופטימיות וקיווה לטוב, כעת כולם רואים שהחשש שלו צדק!!
[כמובן שהוא לא היה נביא וממילא זה שהביט באופטימיות לא הבטיח כלום].
החלישות הגופנית והרוחנית וחסרון אמצעי המלחמה יבאו עד מרום קצם אצל שלומי אמונים שבא"י, והיד הרמה המחומשת בהפקרות ודרכי הגויים, באין זכר לקדושת ישראל באמת, המחפה את חרסיה בסיגים של לאומיות מזויפת בגרגרים של היסתוריה ושל חבת השפה, המלבישה את החיים צורה ישראלית מבחוץ במקום שהפנים כולו הוא אינו יהודי, העומד להיות נהפך למשחית ולמפלצת, ולסוף ג"כ לשנאת ישראל וארץ ישראל, כאשר כבר נוכחנו ע"פ הנסיון, - היד הטמאה הזאת תתגבר, אז אין די באר גודל האסון.
הוא כותב דברים מאוד ברורים:
ואתה אדוני אתכבד להודיעך, כי זה לי זמן הגון אשר בחנתי דרכי, ואדע נאמנה שכל תקות ישוב א"י, וכל תקות הצמחת קרן ישועה לישראל מציון, תלויה היא בנקודה אדירה זאת, שיאספו אלינו כחות טובים, לעסוק בבנין הרוחני והחמרי של ארץ ישראל, ודוקא ע"פ יסודות הקולטורא ההולכת בצעדי-און בא"י כבכל העולם כולו, וכל מי שנקודת יראת שמים אמיתית בוערת בלבבו, לא יוכל להיות שיתעלם מלבא לעזרת ד' ועמו. אל נא נאחר את המועד, אל נא נתן את הרומסים לרמוס כל היונקים, שרשי צמח-ד' העולים על אדמת הקודש. אחינו היקרים, שלומי אמוני בני אשכנז, ההולכים בעקבות גדול-הדעה, נזיר-אלקים המרומם הגר"ש רפאל הירש ז"ל, אשר הציל בגבורת ישע ימינו את שארית ישראל המערבית, ע"י אשר למד והורה לאחוז בכל תכסיסי החיים במילואם, לכונן על ידם את עמדת היהדות הנאמנה. רק בתנאים אחרים, בפרטים משתנים, אבל ברוח אחד, הננו נקראים לעבוד כן בארץ ישראל עתה בימינו. אם נעזוב את שעת הכשר, של התחלת התפתחות הישוב, והחלישות הגופנית והרוחנית וחסרון אמצעי המלחמה יבאו עד מרום קצם אצל שלומי אמונים שבא"י, והיד הרמה המחומשת בהפקרות ודרכי הגויים, באין זכר לקדושת ישראל באמת, המחפה את חרסיה בסיגים של לאומיות מזויפת בגרגרים של היסתוריה ושל חבת השפה, המלבישה את החיים צורה ישראלית מבחוץ במקום שהפנים כולו הוא אינו יהודי, העומד להיות נהפך למשחית ולמפלצת, ולסוף ג"כ לשנאת ישראל וארץ ישראל, כאשר כבר נוכחנו ע"פ הנסיון, - היד הטמאה הזאת תתגבר, אז אין די באר גודל האסון. אבל בד' בטחתי, שלא יתן למוט רגלנו, וכל חרד לדבר ד', וכל חפץ בישועת עמו וארץ קדשו, יעמד על דגלנו, ונתחיל ליסד בציון פינת יקרת, ולהחיות את הישוב החדש, על בסיס טהרת האמונה, המחוברת עם ששון החיים ודרישת משאלותיהם הצודקות, והי' ד' עמנו, לקומם הריסות עמנו לדור דורים. ואתה, עורך נכבד, שים נא ידך עמנו, ובא בראש כל חלוץ, לימין ד' רוממה.
הנני חותם בברכה ורגשי כבוד ויקר,
הק' אברהם יצחק ה"ק הנ"ל
http://ydaat.com/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=38
השיר ששומעים ברקע...
מישהו מכיר?
תודה!
איך הצלחתם לקרוא את הכתב הזה? ערכתי לשם שיפור הקריאה..
http://www.shoresh.org.il/spages/forums/showforum.aspx?forumID=12&masID=2814
ולמי שאין כח לפתוח
רציתי לשתף בחוויה כאובה שעברתי. החוויה הזו הביאה אותי לתובנות חדשות באשר למציאות בה אנו חיים בירושלים ובכלל בארץ הזו, ואני מרגישה צורך להעביר אותה הלאה.
ביום שישי האחרון, כ"ג באייר 27.5.11 בשעות אחר הצהריים היינו בדרכנו לבית הורי המתגוררים בשכונת מעלה הזיתים בירושלים, אצלם תכננו להתארח בשבת.
למי שאינו מכיר-
מעלה הזיתים היא שכונה יהודית השוכנת בדרום רכס הר הזיתים בירושלים, סמוך לשכונת ראס אל עמוד.
השכונה ממוקמת על קרקע שנרכשה לפני כ130 שנה ע"י כולל חב"ד.
לפני כ10 שנים נרכשה הקרקע מכולל חב"ד ע"י ד"ר ארווין מוסקוביץ, והחלה בניית השכונה באישור ממשלת ישראל.
כיום מתגוררות במקום כ80 משפחות.
תושבי השכונה הם כולם אנשים שומרי חוק שרכשו את בתיהם בכסף מלא ומתייחסים בכבוד לשכניהם הערבים.
ובחזרה לאירועי יום שישי האחרון:
עוד כשהיינו בדרך, התקשר אבי וסיפר לנו שיש במקום הפגנה של פעילי שמאל, ושנתכונן לעיכובים בכניסה לשכונה. המחשבה שעברה לי בראש היתה שאמנם הם מעצבנים וטענותיהם שקריות אבל אחרי הכל זכותם לחשוב אחרת וגם להפגין... ננשום עמוק ונעבור את זה.
המחשבה התמימה הזו השתנתה מהר מאוד.
כשהתקרבנו לשכונה נתקלנו בעשרות אנשים, חלקם מנופפים בדגלי אש"ף וחלקם בשלטים שונים בעברית ובערבית.
כשפנינו לכיוון שער השכונה הותקפנו ע"י עשרות מפגינים שחסמו לנו את המעבר, בעטו ברכב ודפקו עליו בעוצמה מכל הכיוונים עד כדי כך שכל הרכב רעד ובמקביל שילחו לעברנו מטר של קללות ויריקות.
במושב האחורי ישב בננו התינוק בן השנה וארבעה חודשים שכמובן נבהל מאוד ופרץ בבכי היסטרי. המפגינים שללא ספק הבחינו בכך כיוון שעמדו צמודים לחלון שלו, המשיכו לצעוק, לקלל ולהכות בעוצמה רבה.
התחושה ברגעים אלו הייתה אמנם לא של סכנת חיים אך של חוסר אונים ומצוקה ממשית.
הרגשנו בלינץ'. מעולם לא נתקלתי בכזו שנאה. לאנשים שם היה ממש רצח בעיניים.
היינו בהלם מוחלט וניסינו להרגיע את התינוק ואת עצמנו וגם לחשוב איך נחלצים מכאן.
בשלב מסוים עברה בי המחשבה לנסות לפנות אל אחד המפגינים שעמד ממש ליד החלון שלי, גבר בגיל העמידה שנראה כמו אדם מהוגן מן השורה. איך שפתחתי את חלון הרכב הבנתי את טעותי- עוד לפני שהספקתי לפתוח את הפה חטפתי מאותו מפגין יריקה ישר בפרצוף.
אני לא יודעת כמה זמן נמשכה אותה סיטואציה, בכל מקרה התחושה היתה של סיוט מתמשך. בסופו של דבר הצלחנו איכשהו לעבור את זה לאחר התערבות של השוטרים שהיו במקום.
אמנם פיזית יצאנו משם, אבל הכאב, ההלם, ההשפלה וסערת הרגשות המשיכו ללוות אותנו במשך כל השבת. למרות שאנחנו אנשים מבוגרים ויש לנו כלים להתמודד עם סיטואציות כאלה, זה בהחלט היה אירוע קשה וטראומטי עבורנו, על אחת כמה וכמה לבננו התינוק.
במשך כל השבת הוא היה מפוחד, בכה הרבה, פחד לצאת מהבית ולא הפסיק להגיד: "בום בום".
עד היום בכל פעם ששמעתי על עוד הפגנה של "פעילי שלום" באיזה כפר או שכונה, מצד אחד הם עוררו בי רגשות שליליים כיוון שאינני מסכימה עם דעותיהם ואני חושבת שהם גורמים נזק למדינה, אך מאידך היתה בי איזו אמפתיה כלפיהם, איזו מחשבה שמדובר באנשים שבאמת רוצים שלום, שאכפת להם מזכויות אדם ושבסופו של דבר הם מונעים גם מכוונות טובות.
ביום שישי האחרון הבנתי עד כמה טעיתי. אנשים ונשים שמתקיפים בכזו אלימות ושנאה, שמסתובבים עם רצח בעיניים, שמסוגלים לירוק לאישה בפרצוף רק בגלל שהיא חושבת אחרת או שנקלעה בטעות למקום הלא נכון, שאינם בוחלים באמצעים ואינם מהססים לפגוע ברכוש ולגרם טראומה לילד קטן אינם ראויים לתואר פעילי שלום.
מדובר באנשים רעים שהדבר היחיד המניע אותם הוא שנאה עמוקה. האמת צריכה לצאת לאור, מסיכת הצביעות הצדקנית חייבת לרדת. למען עתיד טוב יותר, כדאי שכולנו נדע מהו פרצופם האמיתי של אותם "פעילי זכויות אדם".
מזכיר לי מקרה דומה, אבל לפני זה חשוב לי לצין שאני ממש מעריכה את חילי צה"ל בעד וכו' אבל קרה לי מקרה דומה שעמדתי במחסום(טרמפים.. מקום ידוע) ובא אחד עם 2 פלאפלים ( לא מבינה בדרגה) אבל הבנתי את זה לפי היחס של החילים אלי.
בד"כ הם מעלימים עין ומסכימים לתפוס שם טרמפים אבל באותו יום כשהוא הגיע וביקש ממני ללכת ולעבור את המחסום,
אני אישית פחדתי בגלל שזה בשומרון וכו' אבל היו איתי עוד אנשים ועברתי את המחסום אחרי שכולם עלו לטרמפים ונשארתי לבד,חזרתי ועמדתי ליד החילים ואז בא אלי זה עם הפלאפלים וביקש ממני לחזור אחרי שאמרתי לו שאני מפחדת ואני ממשיכה לעמוד פה הוא איים עלי שיעצור אותי בגלל שזה שטח צבאי ואז בא חיל והצטרף אליו ואמר לי שאני לא בסדר ואני צריכה להקשיב להוראות שלו.
שאמרתי לו שתפקידם של חילי צה"ל הוא הגנה על עמ"י וברגע שאני יעבור תמחסום יוכלו לעשות לי כל מה שרק הם ירצו הוא גיחח עלי ואמר שאני לא באמצע לבנון.
המקרה הזה כ"כ זיעזע אותי שהרגשתי שאני עומדת לבכות הרגשתי פשוט את הקרע בעם ויצא לי שיר נחמד-
שביטא את כל הרגשות שלי באותו זמן-
" חתיכות,גזרים אחים נקרעים.
וכאילו ששכחנו מאיפה באנו ולמי אנחנו שיכים,
שכחנו מי אויב ומי חבר,מי בעד ומי זה נגד.
שכחנו את עצמינו את מי אנחנו אוהבים,למה באנו ולמה אנחנו נשארים.
שכחנו לסלוח,שכחנו למחול,
אם הית רוצה,יכולת לשאול!
הית יודע,הית מבין בסך הכל אנחנו אחים"
הלילה מכוכב השחר למבואות יריחו
עידכון: ´עמיתים לטיולים´ טיול לילי לנחל על הסכין (ודי אל-וחיתה)+אנדרטת הנ"ד (במקום בי"כ נערן), אי"ה היום ! יום חמישי יד´ סיון תשע"א (16.6.11).
טיול חלומי בו נרד מקובת א-נג´מה לבקעת הירדן דרך ואדי ווחיתה המצוקי והתלול ובו מספר מפלים ואולי נזכה לטבול בגבים שתחתיהם. נתחבר לטריק אבו ג´ורג´ ונחצה לאור הירח המקסים את בקעת ייט"ב דרך המטעים של חוות עינות קדם עד לאנדרטת הנ"ד. נצדיע ללוחמי הצנחנים ונסיים במבואות-יריחו.
טיול זה מיועד למטיבי לכת בלבד (קשה), אורך מסלול ההליכה כ - 15 ק"מ ,
מצ"ב מפת המסלול המעודכנת.
הטיול מאושר ע"י צה"ל
21:20 מפגש נהגים בישוב מבואות-יריחו, הגעה מכביש הבקעה מספר 90 (מפת כבישים מצורפת) השארת רכבים ונסיעה לכוכב השחר דרך כביש 449 המפותל.
21:45 יציאה למסלול משער היישוב כוכב השחר שעל כביש אלון (אגד קו 949 ב 21:00 מים´).
06:00 סיום משוער בישוב מבואות-יריחו ותפילת שחרית למעוניינים.
אופי המסלול: אתגרי ביותר - מיני אקסטרים ! נרד מצוקים+מפלים ונאלץ לשבת על העכוז, למתוח אברים ולהיאחז בזיזי הסלעים עם קצות האצבעות.
בבקשה - להקפיד לבוא דווקא עם נעליים, מים 3 ליטר לפחות, סידור ותפילין לנוהגים להניח ופליז לצינת הלילה המדברית.
מומלץ לנצל את פורום אג´נדה קהילת טיולים בא"י בשביל שידוכים בין בעלי הרכבים והטרמפיסטים על ידי ´הוספת תגובה´ http://www.agenda.co.il/56/forum/
לבירורים: עמית אררט araratamit7@gmail.com (במידת הצורך 052-7-90.60.90 ) .
האחריות הביטחונית והבטיחותית על המטיילים בלבד.
טיול ליל ירח מלא לאורך ואדי קלט
הנכם מוזמנים לטיול ליל ירח מלא לאורך ואדי קלט.
נפגש ביום חמישי בלילה אור לט"ו סיוון 16.6.11 בשעה 22:30 בתחנת הדלק ליד מסעף כפר
אדומים. (נתן להגיע באוטובוס אגד קו 125 היוצא מבנייני האומה בשעה 22:00)
המסלול: ואדי אבו א ד´בע, עין קלט, מנזר סגט ג´ורג´. תל קיפרוס – מבצר חשמונאי-הרודיאני,
תצפית ליריחו, סיום משוער 07:00 במצפה יריחו.
אורך המסלול כ 17 ק"מ.
עלות 50 ₪
ציוד
נעלי הליכה נוחות,
ביגוד מתאים למזג האוויר (צפו בתחזית)
פנס
משהו לאכול
למעוניינים גזיה קפה ועוגיות וכו´
חובה להירשם אצלי סלולארית
בברכה
מאיר כהנא 054-6201330
http://www.facebook.com/event.php?eid=215927988441037
בעיצומו של תכנון החופש..
אשמח אם מישהו יכול להגיד לי-
באיזה מאחזים צריך אנשים?
איפה הם נמצאים?
מה צריך לעשות בכל מקום?
האם אפשר להגיע בתשעת הימים (בעצם- מתי צריך ואפשר להגיע)?
ואיך יוצרים קשר?
תודה רבה ושבוע טוב!! =)
צרי כאן קשר עם הניק "אמא אדמה", או הניק "גלוק17", שתי בנות צדיקות.
בעיקרון, צריך בנות בכל מיני מאחזים, הן ידעו להכווין אותך הכי טוב.
חוצמזה, יכולה גם לפנות בSMS/טלפון למס' 054-3093905 ותענה לך בת שתסייע.
בהצלחה!
לק"י.
לפרטי הגעה- תיצרי קשר בפלא' שנמצא למעלה.. 
בגוש עציון יש את הגבעה הגוססת "ארזי שלמה" המשטרה החריבה את המבנה שהיה שם וכשניסינו לבנות חדש הם הוציאו אותנו(הם טוענים שזה "שטח צבאי סגור"). צריכים עזרה המון כוח אדם בשביל לבנות את המקום מחדש ובעז"ה לשהות שם בקביעות.
בתקווה לבשורות טובות
אני לא שואלת בקנטרנות.. אלא באמת כדי להבין את המצב ולראות מה אפשר להועיל..
שכוייח לך באופן פרטי ולחבר'ה שכן פועלים!! 
גלוק, ממך לא ציפיתי לכזו תגובה... ועוד אפילו בלי טיפת ציניות?!
.
פעם יותר בנים פעם פחות בנים העיקר שבE1 הנוכחות נמשכת.
את צריכה לרדת מתחת לגשר.
ממצפה יריחו לכיוון מעלה אדומים לרדת ליד השלט שכתוב משטרה ימינה ויציאה.
בהצלחה!!!!
יש מאחז רק לבנות?
סעדה אם לא אכפת לך אני מבקש שתחזור להנהיג
החברים במטה זקוקים לך ונמאס לי לכתוב לך באישי...
כמה פעמים כבר שאלתי כזה על מאחזים וכו'..
אני ממש רוצה לתרום לא"י אבל אני ממש לא בקטע של ללכת מכות עם שוטרים/לעשן מחוץ לעיניים של אמא (ולא מאשימה חלילה אף אחד. אבל אני יודעת שיש מקומות שזה מה שהולך בהם..)
אני לא מגדירה את עצמי ימנית קיצונית ולא מתאים לי כלא.
רוצה באמת לעזור לבניין הארץ.
לאן כדאי לי ללכת?
חוצמזה, אני מעדיפה מקום שבו יש כזה רב/אדם מבוגר שיודע בערך מה הולך, מקום שמשתייך לאיזה תנועה וכו'.. (אינלי מושג איך הדברים האלה הולכים, כמו שאתם שמים לב..
) פשוט לא באלי לבזבז ת'זמן על משהו שהוא חסר תועלת אמיתית בעיני.
ובכלל "ללכת מכות עם שוטרים" -???
אני תוהה אביב- מי מזין את המידע שלך על יושבי הגבעות חוץ מהפורום הזה?
אנחנו לא הולכים מכות עם שוטרים..
זה רק כשיש פינוי, והם מתנהגים כמו חיות.
יש כל מיני דרכים לעזור לא בצורה המעשית המסויימת שאת רואה כאן
אנחנו מעלים מידי פעם מידע לגבי צורות פעולה כאלו ואחרות למען בניין הארץ
שלא כוללות אפילו הגעה לשטח.
למרות שזה מאוד! אבל מאוד מאוד חשוב!! (להגיע)