בס״ד
גם הבניין שלנו מאד מפחיד אותי... אני ממש משוועת לעבור, בין השאר בגלל החשש של רעידת אדמה. אבל ממש עכשיו לא מתאפשר לנו עדיין (בע״ה שבקרוב גם אתם וגם אנחנו נוכל לעבור מקום בטוח יותר!!)
הפחד שלך הוא אמיתי ממש! לצערנו הרב יש מציאות כזאת של רעידות אדמה, וזה דבר נורא ואיום.
מה שעוזר לי זה - להחזיר את עצמי להווה, כל הזמן. עכשיו אני בריאה? בעלי בריא? הילדים שלי בריאים? זה מה ש*אמיתי*. כל השאר דמיון. אמנם בתיאוריה הכל יכול לקרות, אבל למה לתת לדברים היפותטיים, שבאותה המידה עשויים גם לא להתרחש לנו אף פעם, לקלקל לנו את מה ש*כן* יש לנו?
ה׳ נותן לי היום חיים, משפחה, בית ובריאות. כשאני עסוקה במה שאני עלולה לאבד ח״ו, אני כביכול מאבדת את כל הדברים האלה כבר עכשיו. כי הדמיון מאד חזק והמראות שהמוח שלנו מייצר ממש משכנעים ושואבים, עד כדי כך שאפשר לחוש בגוף ממש את הדמעות ואת הצער הבלתי נתפס על אובדן יקירנו ואובדן כל הטוב שיש לנו. ברגעים האלה, שאנחנו נותנות לחרדה להשתלט עלינו, אנחנו כביכול ״מקדימות״ צער של העתיד (שבכלל-בכלל לא בטוח שהוא יקרה) וחוות אותו כעת. במקום להינות ממה שיש *באמת* כרגע.
אם חושבים על זה לעומק, יש בזה משהו קצת אבסורדי. אנחנו רוצות שכולם יחיו ויהיו בריאים כי ככה נוכל להמשיך להיות מאושרות. אבל כרגע, זה בדיוק מה שקורה!! כולם חיים ובריאים!!!! ואם כן, *עכשיו* הוא הזמן לשמוח איתם ומהקיום שלהם 🙂!!!
איך עושים את זה? נשארים בהווה ומפעילים את החושים שלנו. להסתכל על הילדים, בהכי הרבה נוכחות שיש לנו. להקשיב לבן הזוג, בהכי הרבה נוכחות. לשיר, לרקוד, לאכול ארוחה חמה ביחד, להקריא ספר, לקלח, להתמוגג מהמתיקות, להשכיב, ללטף, לחבק, לצחוק - בהכי הרבה נוכחות 🙂. בגלל שבכל רגע נתון המוח שלנו יכול להכיל רק מחשבה אחת, הנוכחות הזאת ממלאה אותו (את המוח) בטוב הקיים, ולא מאפשרת מקום לתמונות מפחידות. את מבינה?❤️
יש עוד הרבה מצבים שעלולים להכניס אותנו לחרדות: אחרי פיגוע, אחרי פרסום של עוד פרשה של פגיעות מיניות, כששומעים על מישהו שאנחנו מכירים שחולה במחלה קשה וכו׳ וכו׳ וכו׳. אני ממש מרגישה על עצמי שחוץ מתפילות (!!!!), רק ההחזרה הזאת להווה באמת עוזרת לי.
ולמניעה, כמו שכבר כתבו, לא להיכנס לתמונות או סרטונים של אסונות! אני בכללי נמנעת מפירוט-יתר לגבי כל סוגי הדברים הרעים שמספרים עליהם בחדשות. אני מעודכנת, קוראת את הכותרות ולפעמים גם כתבות, אבל משתדלת מאד להימנע מתיאורים קשים. כי כמו שכתבת, כשרואים תמונות כאלה, קשה מאד-מאד להוציא אותם מהראש 🥺.
אבל גם אחרי שנחשפנו, אפשר לתרגל את החזרה להווה. זה דורש יותר מאמץ מאשר אם לא היינו רואות, אבל זה עדיין בהחלט אפשרי וזה שריר שממש שווה לאמן ❤️
(מה שיכול לעזור בהקשר הזה, זה לקרוא את הספר ״לאהוב את מה שיש״ של קייטי ביירון ולתרגל את שיטה שלה. זה מדבר בדיוק על זה, על המקום של המחשבות, ואיך לחזור להווה כל פעם מחדש).
בהצלחה אהובה, מקווה שתחזרי לישון טוב!!!
חיבוק 🤍🤍🤍