קריאה שלישי(ת) - גילוי נאותמרדכי

בס"ד

- 6 שבועות לבחירות - 

בחירות קודמות לימדו אותי שעד שלא סוגרים רשימות, לא כדאי להצהיר הצהרות למי אני מצביע. הכיוון היה ברור, השאלה היא למי יגיע הקול מבין שתי המפלגות, יחד או עוצמה יהודית. בסוף, כזכור לכולם, היה איחוד והבעיה נפתרה. חשבתי שלמדתי את הלקח, אבל מסתבר שלא עד הסוף, כי אומנם לא הצהרתי למי אני מצביע, אבל כן הצהרתי למי בטוח לא אתן את הקול שלי.

בקיצור, אם הייתם שואלים אותי לפני שלושה חודשים מה הסיכוי שאצביע לבית היהודי, הייתי עונה לכם שאין שום סיכוי. אפילו הליכוד יקבל את הקול שלי לפני כן, אמרתי. אבל זה היה בעידן בנט. וגם אם כל הזמן הזה עמדה על הפרק העזיבה שלו מהבית היהודי, אף אחד לא ציפה שזה יהיה רגע לפני הבחירות ושהוא ישאיר מאחוריו מפלגה שבקושי עוברת את אחוז החסימה.

ליצור הכלאיים שהקימו ביחד בנט ושקד עוד נגיע בהמשך. בכל אופן, הפרישה של בנט ושקד מהבית היהודי הובילה להזדמנות חדשה, איחוד גדול של כל מפלגות הימין האידאולוגיות לרשימה אחת שעליו הרחבתי לא מעט פעמים. הזדמנות ש כל החפצים בשלמותה של הארץ, יתאחדו ביחד למפלגה חזקה ואיתנה, במיוחד לקראת פרסום תכנית המאה של טראמפ שאף אחד לא יודע לאן היא תוביל.

היום, אחרי האיחוד בין גנץ ללפיד, ברור לכל מרכיבי האיחוד שהמהלך הזה היה הכרחי. אפילו חלק מהמתנגדים הגדולים שלו, כבר מודים בכך. אבל זה עכשיו, בתחילת הדרך זה בכלל לא היה ברור. בבית היהודי ובאיחוד הלאומי היו בטוחים שהם עוברים את אחוז החסימה בעצמם ואין להם צורך להתאחד עם עוצמה יהודית, אבל סקרים של הימים האחרונים לפני סגירת הרשימות הראו תמונה אחרת.

עד הרגע האחרון היה מי שניסה להרוס את האיחוד. ביושר נציין שגם בעוצמה יהודית יש לא מעט פעילים שניסו עד הרגע האחרון למנוע את המהלך, אבל זה בלט בעיקר במפלגת הבית היהודי ובדמויות בולטות בציונות הדתית שיצאו חוצץ נגד האיחוד. יפעת ארליך, מי שנכנסה רק שבוע לפני כן למפלגה בשריון המיועד לנשים, הודיעה מהר מאוד שהיא מסיימת את תפקידה בגלל האיחוד. דמויות כמו מזכ"ל בנ"ע לשעבר, דני הירשברג או רבנים שונים הודיעו שהבית של הציונות נחרב, לא פחות, ולכן אחרי שנים של נאמנות למפד"ל הם עוברים לבית חדש, לימין החדש.

לפני כחודש הייתי בחתונה של חבר המשתייך לנוער הגבעות. על ידי בחופה עמד כל הזמן הזה הרב אברהם סתיו, קרוב משפחה של הכלה, שרק לפני פחות משבוע הוציא פוסט בפייסבוק (שנמחק בהמשך בזכות הביקורת) שבו הוא משווה את האיחוד לעגל הזהב. לא פחות. בשולחן הסמוך אלינו ישבה יפעת ארליך, שכנה של משפחת החתן, אז היא כנראה עוד לא ידעה על הקריירה הפוליטית הקצרה שתהיה לה.

אומנם כולנו בעלי השקפות שונות, ואנחנו לא מסכימים על נושאים רבים, אבל לכולנו היה ברורה המטרה. באנו לשמח את החתן והכלה. ההבדלים בניינו לא הפריעו לנו לשמוח ביחד ולהשתתף באירוע אחד שאיחד כל כך הרבה קצוות ביחד.

פה אפילו לא מדובר על חתונה. מדובר על בלוק טכני שיום אחרי הבחירות יגמר וכל מפלגה תלך לדרכה. גם פה המטרה היא אחת, להתאחד על מנת שכל המפלגות יעברו את אחוז החסימה וששום קול לא ילך לאיבוד בזמן שגורל גוש הימין נמצא הסכנה. מדובר היה בצעד הכרחי שהציל את מחנה הימין באופן חד משמעי.

כעת צריך לעזוב את המחלוקות מאחורינו. האיחוד הוא דבר סופי שלא ניתן לשינוי. פעילי שלושת המפלגות (כן, אומנם כבר עברו שבועיים מאז, אבל עד לא מזמן גם הבית היהודי והאיחוד הלאומי פעלו בנפרד) חייבים להתאחד על מנת להביא את התוצאה הטובה ביותר למפלגת איחוד מפלגות הימין. אסור לנו להסתפק רק בכניסה של המועמדים של אנ"ש, אנחנו חייבים, כולנו, לשאוף להגיע לתוצאה הטובה ביותר עבור האיחוד הזה. להצדיק את הצורך שלו ולדאוג שלימין ולציונות הדתית יהיה בית אחד חזק.

ימין חדש, קהל יעד ישן

"מי שהצביע לבית היהודי – שימשיך להצביע לבית היהודי" אמרה שרת המשפטים, איילת שקד, לפעילים איתם היא נפגשה ימים ספורים אחרי שעזבה עם בנט את הבית היהודי. "אנחנו מנסים לקחת קולות מהליכוד ובעיקר מהמפלגה החדשה של גנץ ושל אורלי לוי" הוסיפה שקד. בשיחה סגורה אחרת, נשמע השר נפתלי בנט אומר באותו הקשר "יש כאן שינוי תפיסה. בשנים האחרונות לא היה שום ניסיון להעביר קולות מגוש לגוש, אלא רק בתוך כל גוש. אנחנו עושים הפוך. חצי מנדטים של גנץ יכולים לעבור אלינו".

יכול להיות שזה מה שחשבו בימין החדש בתחילת הדרך, שאולי הם באמת יכולים לבנות את עצמם מקולות שהם לוקחים לכחלון, אורלי לוי ואפילו לבני גנץ. אבל היום כבר ברור להם שזה לא נכון. השיבוצים האחרונים ברשימה, וכן הפרסום המסיבי בעיתונות המגזרית בסוף השבוע האחרון, רק מוכחים שבימין החדש ממשיכים להיאבק בכל הכוח גם על קולות הציונות הדתית. השיא היה פנייתם של בנט ושקד לבוגרי מכינת עצמונה, אותה המכינה שהקים הרב רפי פרץ, וקרא להם להצביע לימין החדש ולא לבית היהודי.

בנט ושקד עשו תאונת ברח-ופגע לציונות הדתית. קודם כל הם הביאו את הציונות הדתית למצב שבו הם נמצאים בתחילת מערכת הבחירות ללא מפלגה ראויה שמצליחה לעמוד על הרגליים. כולנו זוכרים איך התנהלה מפגת הבית היהודי רק לפני שלוש שבועות. כעת, בימין החדש לא מסתפקים בזה, אלא ממשיכים לפגוע בבית היהודי ומכוונים את הפרסומים שלהם לבייס של הבית היהודי. כנראה שאין באמת כל בשורה במפלגה החדשה, ובשביל להגשים את חלומו של בנט להגיע לכיסא ראש הממשלה, הוא עדיין צריך את הציונות הדתית שתהיה לו סולם בדרך לשם.

מה שלא מובן לי בכל הסיפור הזה, זה אנשים שעברו לימין החדש בגלל הצירוף של עוצמה יהודית. נפתלי בנט ואיילת שקד הם האחראיים הבלעדיים לאיחוד הזה. הילולא הפרשיה שלהם ברגע האחרון, איחוד שכזה לא היה יוצא אל הפרק. לכן לא ברור למה אותם אנשים מאוכזבים בוחרים ללכת דווקא למי שבגללם "נהרס להם הבית". בעצם, במחשבה שניה, זה דווקא מאוד מתאים לסוג הזה של אנשי הציונות הדתית.

סייג למצע - שתיקה

אם יש מחנה משותף אחד שמקשר בין המפלגות שמרכיבות את מפלגת כחול לבן, זה שכולם נגד ביבי. שום דבר מעבר לכך. ביתר הדברים ניתן למצוא לא מעט חילוקי דעות, עד כדי כך שדעה של מועמד אחד ברשימה סותרת את הדעה של מי שנמצא מעליו או מתחתיו ברשימה. בעוד גנץ הכריז ביציאה הראשונה שלו אל התקשורת שהוא ישנה את חוק הלאום, נמצא במפלגה גם צבי האוזר שהיה יד ימינו של נתניהו והוביל את חקיקת החוק, וכן יועז הנדל שכתב רבות על חשיבותו.

זאת הסיבה שבימים האחרונים הוכרז על עוצר תקשורתי במפלגה. אין ראיונות לתקשורת עד שיורכב דף מסרים אחיד ומצע אחד למפלגה. פעם היו נוהגים לכתוב מצע למפלגה ואליו לצרף את האנשים שתומכים במצע הזה, היום המצע הוא שלוש מילים בלבד - רק לא נתניהו, את כל השאר נסדר בהמשך.

לכן ברור לכולם שהגורל של כחול לבן ידוע מראש. לא הרבה זמן יוכל להחזיק הרעיון הזה שכולו מתבסס כל דבר אחד בלבד, ועל כל השאר הם חלוקים לחלוטין. כך קשה לנהל מפלגה. כולנו רואים איפה נמצאים היום ראשי מפלגת המחנה הציוני, שניסו לעשות את אותו הדבר בבחירות האחרונות. אז עוד היה אפשר לומר שהם יותר קרובים בדעותיהם אחד לשני, אבל במקרה שלנו גם זה לא.

כולנו חברים

ונסיים בסיפור משעשע.

בכל מערכת בחירות יש כמה מפלגות שמקבלים קולות בודדים בלבד, פעם אחר פעם, ובכל זאת מתמודדים גם בבחירות שלאחר מכן. אחת המפלגות הם 'כולנו חברים נ נח' של קבוצת חסידי ברסלב שרוצים לקדם נושאים שונים בכנסת.

בשבועות האחרונים הגיעה המפלגה למסקנה שלא מתאים לה שהיא כל פעם מתמודדת ולא נכנסת, אלא צריך לחשב מסלול מחדש. לכן, על רקע המאמצים לאיחוד בימין, נפגשו נציגי המפלגה עם בצלאל סמוטריץ וביקשו את המקום ה-13 ברשימת הבית היהודי. סמוטריץ כמובן סירב, והמפלגה גם הפעם תרוץ בנפרד ברשימה נפרדת. טוב שפעם בארבע שנים יש מערכת בחירות בישראל בשביל שמפלגות הזויות מהסוג הזה, יגיעו לכותרות ויעלו לנו מעט חיוך על הפנים.

לטור משבוע שעבר || לכל הטורים

המתקפות ההדדיותי. צ.

יפה

הערה: לדעתי בנט החריף את המתקפות לאחר שהרב פרץ החריף את המתקפות. בהתחלה היתה יותר עדינות בהתקפות ההדדיות. נראה לי שזה חלק מהסיכום של האיחוד עם נתניהו.

אני לא מדבר רק על מתקפות הדדיות, שזה בעיני לגיטימימרדכי
בס"ד

אלא בעיקר על קהל היעד שאליו הימין החדש פונה. הרי הם מדברים כל הזמן על הגדלת הגוש והבאת קהלים חדשים, אבל בפועל פונים לציונות הדתית במלא המרץ.

אגב, ההסכם עם נתניהו נחתם ביום רביעי בערב, לעומת זאת עלוני השבת וכל הפרסום המסיבי של הימין החדש ירד לדופס כבר ביום שלישי בערב, כך שקשה לי להניח שיש קשר בין הדברים.
והנה ההתנהלות הבעייתי של בנט נמשכתמרדכי
בס"ד

אחרי שלחץ בשבועות האחרונים לא מעט על הבית היהודי להתאחד עם עוצמה יהודית, הבוקר בראיון לכאן רשת ב' שהם לא ראויים לשבת בכנסת.

פשוט התנהלות דוחה וצבועה!
הוא ממשיך לסתור את עצמומיכאלצ
לא הבנתי מה הסתירה.די"מ
הם לא ראויים לשבת בכנסת ולכן הוא לא מתנגד להצביע להם.
זה לא אומר שהוא תומך בשלילת הזכות שלהם לנסות להעביר לכנסת.
ברור שהוא רצהעין הקורא
שעוצמה יהודית יתאחדו עם הבית היהודי, כי הוא רצה שכל הלייטים והממלכתים שעוד נשארו נאנמנים למפדל יעברו אליו. אחרי שהאיחוד התממש הוא יכול לתקוף אותם על חוסר הלגיטימיות שלהם ולנסות להרויח עוד קולות.
וודאי שזאת הייתה הכוונה שלומרדכי
בס"ד

אם כי לאורך כל התקופה הזאת הוא התכחש לכך.
עוד אנקדוטהמר.כ
שאלו מתמודד ממפלגת כחול לבן: מה אתה אומר על זה שאומרים שהקשר היחיד ביניכם הוא שכולכם אנטי ביבי.
אז הוא ענה: אני לא שונא את ביבי, אני פשוט חושב שצריך להחליף אותו
עדיין לא מצאתי הוכחה אחת. אחת(!!!) שבנט הוא ימיןאגמון החולה

איפה בנט היה בזמן אוסלו? איפה היה בזמן ההתנתקות?

ההתנתקות היתה רק לפני 14 שנה ואף אחד בעולם לא יכול להעיד ששמע את בנט מביע התנגדות כלשהי להתנתקות!

בנט צירף את אלונה ברקת שהיתה תומכת אקטיבית של ההתנתקות ופעילה בעד ההתנתקות עוד לפני ששרון אפילו חשב על זה

בנט בתור שר הכלכלה העניק הטבות חסרות תקדים לערבים וטען ש-99.9 אחוז מהערבים נאמנים למדינה ושרים התקווה

בנט תומך באמנת גביזון מידן שגם גנץ ולפיד תומכים בה, תומך ברפורמים והכניס תכנים רפורמיים לתכנית הלימודים

בנט ישב בממשלה כשהיא: שיחררה מחבלים, נכנעה לארדואן, נכנעה לווקף, פינתה את עמונה ואת מיגרון ועוד עשרות מאחזים

בואו תנסו לשכנע אותי מה ההבדל בין בנט ליתר יצירי כפיו של ביבי...כמו ליברמן וצבי האוזר. אופורטוניסטים שמתעלקים על קולות הימין וכשצריך גם השמאל והמרכז.

איפה הוא היה?תודה לאל
באוסלו הוא היה בשירות חובה ובהתנתקות היה בעסקים הוא משהו
גם אלונה ברקת היתה בעסקיםאגמון החולה

וזה לא הפריע לה לעשות קמפיין בעד ההתנתקות

יש שכל במהלך של בנט-ואם כן למה אצביע לאיחוד המשולש?Jac Han

בסופו של יום הוא יביא למחנה הלאומי יותר מנדטים.

נכון שלבנט אצה הדרך לראשות הממשלה-מי יודע אולי הוא יגיע. מי יודע אולי גם הוא יראה דברים שרואים משם..

אבל להתבוצץ בבוץ של המפד'ל שזה ס'ה מה שהבית היהודי והאיחוד הלאומי ושאר העסקנים-קצת נמאס.

יש דבר נוסף. החיבור אחד לאחד של חילונים ודתיים-זה דבר חשוב. וזה בסיס הימין החדש.

יש הרבה ימנים חילונים שמחכים לחיבור כזה ולא יצביעו לעולם לבית היהודי(וגם את הליכוד הם לא מחבבים)

אבל אני הבטחתי לעצמי שאם יהיה איחוד מלא אצלנו ולא יחרימו את עצמה יהודית אצביע עבורם

והבטחות אני נוהג לקיים

שלום על ישראל

האם בנט הגדיל את הגוש? לפניכם הנתוניםי. צ.

בנט ואנשיו נוהגים לחזור בביטחון על הטענה ש'הוא הגדיל את הגוש'. ובכן, לפניכם הנתונים.

להלן סך המושבים הממוצע של סיעות הקואליציה, כולל הימין החדש ולא כולל ישראל ביתנו, על פי הסקרים:

בעשרת הסקרים האחרונים לפני פרישת בנט: 57.5.

בעשרת הסקרים הראשונים אחרי פרישת בנט: 58.4.

בעשרת הסקרים החדשים ביותר: 57.3.

(בכל עשירייה, היה רק סקר אחד שבו היה יותר משישים.)

הנה כי כן, הכל בגדר סטיית תקן מזערית של מנדט אחד בקרוב. אז על מה הוא מדבר?

קשה לדעת באמתדי"מ
כי תלוי אם כולנו וישראל ביתנו יעברו את אחוז החסימה
נכון, נתוניםי. צ.

אמת.

בעשרת הסקרים האחרונים:

ישראל ביתנו עם 4-5, לא עברה בסקר אחד.

כולנו עם 4, לא עברה בשלושה סקרים.

גם רע"ם-בל"ד: 4-8, לא עברה בשלושה סקרים.

(אני מניח שזה לא נוגע למה שכתבתי על בנט.)

באיזה סקר בלד מקבלת 8?די"מ
סקר לא אמין.די"מ
למי שתוהה לעצמו לפשר פרץ ההופעות התקשורתיות של 'כחול לבן'מרדכי
בס"ד

אז אתמול בערב יצא דף מסרים מסודר מטעם המפלגה על הנושאים השונים.

מי שרוצה לקרוא, דובר בחשיפה של טל שליו בוואלה "לא נשב עם נתניהו תחת כתב אישום": נחשף דף המסרים של כחול לבן - וואלה! בחירות 2019
(ובטוויטר שלה ניתן למצוא את המסמך המלא)
פשר פרץ ההופעות טמון בסקר שלא פורסםסודית
גרים בלב שכונה הארד קור של השמאל. למרות זאת יש בית כנסת, והקהילה נחמדה..
בסמסים היה כתוב:
האם אתה מצביע כחול לבן?
נא השב:
1. כן, מצביע כחול לבן.
2. מתלבט אם להצביע כחול לבו.
3. כן, ואוצה להתנדב לשכנע אנשים להצביע כחול לבן.

חייכנו. מחקנו. כנראה התוצאות לא השביעו את רצונם.
מסכן ראש הממשלה נתניהו שצריך לעבור את כל הצער הזה,
כי הל לא מצליחים להבחר באופן דמוקרטי.
ותראו מי השתלט הבוקר על שער העלון מצב הרוחמרדכי
בס"ד

כזכור לכולם, מצב האוח הוא העלון הנקרא ביותר על ציבור בוחרי מפלגות 'גשר' ו'כולנו'.
הביקורת על שקד ובנט לא מוצדקת בעליל.די"מ

בנט ושקד לא עשו "תאונת פגע וברח" אלא לקחו את מה שהם הביאו.
כשבנט שקד והרב רונצקי הקימו את "הישראלים" הבית היהודי התנדנד מתחת לאחוז החסימה (שהיה יותר נמוך) כשבכנסת הקודמת הם קיבלו 3 מנדטים.
לאחר לחץ מצד רבנים ואנשי ציבור (בעיקר אורי אורבך) הם הסכימו להצטרף לבית היהודי ולהתמודד בפריימריז וניצחו באופן מוחץ.
מההתחלה ובמיוחד מאז חוסר ההצלחה בבחירות האחרונות זה היה ברור שזה עניין של זמן עד שהם יעזבו. ובצדק לדעתי (ואני לא מבין למה לא לדעתך ושאר החרד"לים) בנט ושקד לא מתאימים למפלגה שמנוהלת על ידי רבנים.

לגבי הביקורת על חוסר מצע - קשוט עצמך תחילה.
אמנם לאיחוד הלאומי יש מצע, אך לא לבית היהודי ואני לא יודע לגבי עוצמה יהודית. אם יש קישור, אשמח לראות.

עיתוי, צורהי. צ.

בקצרה: אני חושב שהביקורת על בנט היא בעיקר על העיתוי ועל הצורה. לגבי עצם הפרישה, כדבריך, כנראה שהיא היתה מהלך מתבקש ונכון.

ראה גם בדיון מלפני שבועיים, מהתגובה: זה לא פייר שהוא נטש ככה, ביום בהיר (והלאה)

לעוצמה, לפחות, יש מצע, התייחסו אליו בדיון הפסילה אתמול.

לא מבין מה הבעיה בעיתוידי"מ
אפשר קישור למצע של עוצמה?
כתב האישומים...י. צ.אחרונה

ארכז מהשרשור ההוא:

1. הוא נטש בתחילת מערכת הבחירות, כשהמפלגה לא מאורגנת בכלל, לקח איתו מימון מפלגות של שלושה ח"כים והשאיר חובות מטורפים. (הסטורי) - כשנכנס החוב היה 17 מיליון, הוא הצליח להגדיל אותו ל-30 מליון, ואז - איזה יופי - הקטין אותו ל-19. (י. צ.)

2. שינה את חוקת המפלגה הקיימת על מנת לקחת המון סמכויות מהמרכז, ואז עזב, והשאיר כאוס שלוקח המון זמן לסדר (נחשון מהצפון)

3. התחייב בפני הרב דרוקמן שלא ינסה לקחת מצביעים מהבית היהודי, והוא כן מנסה כל הזמן. (הסטורי):

א. מתייג אותם שוב ושוב כחרד"ל, ושהוא "הזרם המרכזי". (י. צ.)

ב. ישב לשכנע רבנים מהציבור הליברלי לתמוך בו (י. צ.)

ג. השתלט על שער העלון מצב הרוח, שכזכור לכולם, הוא העלון הנקרא ביותר על ציבור בוחרי מפלגות 'גשר' ו'כולנו'. (מרדכי)

4. הוא צירף את נחי אייל - מזכ"ל תקומה בעבר - לרשימתו (במקום לא ריאלי). זה ממש חתירה לאותו בסיס מצביעים. (י. צ.)

עד כאן.

נ. ב. בעיניי זה לא כל כך משנה. אני מצביע למי שלדעתי יקדם את הערכים שלי, לא בגלל שהוא מתנהג יפה או שלא.

הנה עוד הוכחה מי מעודד שנאת חינם בעם ישראל.סיעתא דשמייא1

הביטוי "מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ" לקוח מתוך ספר ישעיהו (פרק מט, פסוק יז). במקור, זוהי נבואת נחמה המבטיחה שבעתיד האויבים והמחריבים שהרסו את ציון יסתלקו ויעזבו אותה. לעומת זאת, בעברית המודרנית משתמשים בביטוי זה במשמעות הפוכה לגמרי: כאזהרה או טענה שהסכנה הגדולה ביותר והחורבן יבואו מבפנים, כלומר מתוך העם או הבית עצמו. [1, 2, 3]

משמעות מקורית מול שימוש מודרני

• במקרא (נחמה): הצרים והמחריבים שהיו בתוך הארץ או פגעו בה יצאו וילכו ממנה, ובני המקום ימהרו לשוב ולבנות אותה.

• בימינו (ביקורת פנימית): האסון, ההרס או הפילוג נגרמים על ידי אנשים מבית – מתוך הקהילה, החברה או המדינה עצמה.[1, 2, 3]

טיפשים ושקרנים - שניהם מעייפים אותינקדימון

אבי בלוט הודח מפיקוד המרכזאיתן גיל

טוב, או רע ליהודים?

40 נרצחים הי"ד בתקופת אבי בלוטשנונימי

וכמה בתקופות לפניו?נקדימון

40 זה מספר מאוד נמוך. במייחד ביחס למה שהיה אמור להיות כשהגזרה בוערת במיוחד.

השמאל, אגב, מסתכל כמוך אבל הפוך. לשיטתם חלה עלייה ב"פשיעה הלאומנית" אבל אבי בלוט כמעט לא עשה כלום כדי לעצור את זה. השמאל בוכה על כמות המעצרים הנמוכה שנעשתה נגד יהודים ביחס לכמות האירועים שנטען שיש.

לפי לשכת שר הביטחון, הוא לא הודח בכללנקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ' באב תשפ"ו 10:56

עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ' באב תשפ"ו 10:55

אמנם קמו מקהלות שטנה, אבל לשכת שר הביטחון מסרה שהרמטכל כבר המליץ על השינוי הזה, כבר בוצעו ראיונות, וכל המדובר כאן הוא על סבב המינויים הבא. כלומר שום הדחה או שקר אחר. כשהוא יסיים את תפקידו ממילא, אז המחליף יהיה בר-כליפא.

בקיצור, ספין של המקהלה. כץ אמר את הדברים גם בשידור חי, כך טוען ישי משהו (איזה כתב חרדי).

לשאלתך,

יוסי דגן וישראל גנץ עד כמה שאני זוכר ממש גומרים עליו את ההלל. עכשיו פורסם משהו ממועצת יש"ע, אם כי אני לא בטוח עד כמה דעתה חשובה בכלל.

בוא נגיד שעל יהודה פוקס לא דיברו ככה, לכן אני יוצא מנקודת הנחה שאבי בלוט היה די בסדר. מושלם זה רק אלוהים, אבל בפיקוד מרכז כנראה עבדו לא רע תחת בלוט.

עריכה: עכשיו מישהו הראה לי שבצלאל ואורית היו בפאנל של ערוץ 14 לפני כמה זמן ושיבחו את אבי בלוט ממש. גם שם ינון מגל ניסה להציג כתמים, ובצלאל חזר ואמר שבלוט הוא אחד האלופים הטובים ביותר שהיו בשנים האחרונות. שינוי התפיסה והביצועיות שלו אל מול הדרג המדיני נחשבת מעולה ממש.

בניגוד לפרשנות העקומה של עמית סגל - בלוט לא הודחהסטורי

https://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=read_count&om=959012&forum=scoops1

כמה הערות:

1. אם באמת קצין בדרגה כל שהיא, מנהל מדיניות שונה ממה שהממשלה מורה לו - ראוי שיודח.

2. בלוט עשה הרבה מאוד טוב להתיישבות, יותר טוב בוודאי מכל קודמיו.

3. בלוט גם ניהל גישה יחסית התקפית כלפי האויב.

4. הצווים המנהליים הם פשע. במדינה דמוקרטית אם יש חשד כלפי מישהו, מזמינים אותו לחקירה ומאפשרים לו למסור את גרסתו. אם גורמי החוק חושבים שהחשד מבוסס, מגישים כתב אישום שבו הטענות והראיות גלויות ומאפשרים לנאשם להתמודד משפטית. כך זה כלפי רוצחים, כלפי אנסים, כלפי פדופילים וכלפי פשע מאורגן, אין שום סיבה שכלפי מיישבי הארץ נוהגים אחרת.

5. ההצדקה היחידה לכך שהשאירו בחוק את תקנות שעת חירום של הבריטים, שכוללות אפשרות למעצר/הגבלות מנהליות - היא שמדינת ישראל מיום הקמתה ועד היום נמצאת במלחמה, במלחמה באויב, אי אפשר להתנהל לפי הנהלים הפליליים הרגילים. מישבי הארץ, גם באגף שקצת פורץ גבולות - אינם אויב.

למה האירוע הזה היה צריך להגיע לערוץ 14איתן גילאחרונה

היו לא מעט אלופי פיקוד מרכז שסיימו את הקדנציה שלהם בדרך אחרת.

בלוט שלא גדל בערוגות קפלן הוא מעכשו מועמד טבעי להצטרף לשם.

לגבי בר כליפא, יש מי שמסמנים אותו לרמטכ"ל הבא של צה"ל, אחרי הרמטכ"ל הנוכחי הכושל.

לא להיות תמימיםסביר11

אל תהיו תמימים🎪 הליכוד עם כל המפלגות שמימין לה שולחים חיילים למוות מיותר בעזה ובלבנון במקום תוכנית האלופים ומכניסים 600 משאיות לחמאס -החלטות בהשתתפות בן גביר וסמוטריץ' .

🔥אז אל תגידו שזהות לוקחת קולות לימין, כי חוץ מזהות אין ימין

התכוונתי למה שבגוף ההודעהסביר11אחרונה

לאור ריבוי מפלגות בימיןפילה

אני מתכוונת לפתוח מפלגה חדשה . היא תיקרא מפלגת ייאוש. כי שום מפלגה לא מציגה אותי בדיוק. אני אכין רשימה מאנשים שנראים בדיוק כמוני, נולדו רק בחודש תמוז המתגוררים במרחק הליכה ממני.

אני אבדוק בפינצטה איפה נולד סבא רבא שלהם ואיפה עלתה סבתא רבתא כי הדבר הוא נורא קריטי, אין להמעיט בחשיבותו.

וכמובן כל זה יבוא למטרת אחדות , נגד פילוג בעם , כולנו אחים וחברים. או שלא

אני בעד מפגלת "הסר"משה

חדמ"שנקדימוןאחרונה

לליכוד יש 140,000 מתפקדיםשנונימי

בעוד לציונות הדתית יש רק 24,000 מתפקדים,

אכן, המפלגה צריכה לפתוח את שעריה.

לציבור הדתי לאומי בסה"כ יש כחצי מיליון מצביעים שהם 14 מנדטים ואפילו פחות. זה לא מספיק.

על מנת להגיע ל30 מנדטים ויותר המפלגה צריכה לקרוא לתוכה גם מסורתיים, רוב העם הם מסורתיים ונוטים ימינה, ולהתפשר על ענייני הדת.

הרבה חילונים בוחרים ברמטכ"לים לשעבר כמו אייזנקוט,

רק בגלל שהוא היה רמטכ"ל (כאילו ימני) ומסורתי (לא דתי).

כמובן שזה רק אפשרות אם רוצים לנסות להשפיע ולהביא לשינוי.

אפשר גם להישאר יותר דתיים עם פחות השפעה.

רק לי מפריע שלא עשו פריימריז בציונות הדתית?advfb

בתור מתפקד בפריימריז הקודם,

אני פשוט לא מבין מאיזו סיבה צריך 170 עסקנים שיבחרו את הרשימה?

כנראה שזה לא יגרום לי לא להצביע שוב לציונות הדתית אבל זה מעצבן.

כשסמוטריץ' רוצה להתנהל בשקיפות הוא יודע לעשות זאת.

זה כיף להגיד שטויות!advfb

עסקנים הם לא אנשים רעים, אלא בעלתי תפקיד מסויים שיש לו מקום בהחלט.

אני מבין מה שאתה אומר אבל אני מאמין יותר ב- "הציבור מטומטם אז הציבור ישלם"

טראמפ החדש (החלש): ביטלתי התקפה על אירןאיתן גיל

במוצ"ש ישבתי עם חברים, והתחייבתי להצביע למנצור עבאס אם טראמפ החדש יתקוף בלילה באירן.

מסתמן שמנצור הפסיד את הקול שלי, ואנה אני בא.

מתקפת פתע של 7/10 הוכיחה שאי אפשר לעצור פריצהhamedinai

אם מתקפת פתע הוכיחה שגדרות במיליארדים, חיל אוויר, טנקים ותותחים לא יכלו לעצור פריצה בגבול עזה – איך אפשר בכלל לשקול נסיגה מיהודה ושומרון?

הרי ההשוואה בין שתי הגזרות הופכת את הסיכון ביהודה ושומרון חמור בהרבה (לפחות פי 6.2):

1. ​אורך הגבול: קו התפר ביו"ש ארוך פי 5.2 מגבול עזה (ויחד עם עזה מדובר פי 6.2). הגנה על קו כה ארוך היא משימה מורכבת ובלתי אפשרית פי כמה.

​2. קרבה ללב הארץ: יו"ש גובלת בקו הירוק, מטרים ספורים מריכוזי האוכלוסייה, התשתיות הקריטיות ועורקי התחבורה המרכזיים של גוש דן, השרון והשפלה.

1. ​אובדן העורף: בערים וביישובים של המרכז לא יהיה שום 'עורף' – כל מרכז הארץ יהפוך מיד לקו החזית.

​האם הניסיון המדמם של ההתנתקות מעזה, שהפכה לבסיס טרור מפלצתי, לא הוכיח שמהלכים כאלה הם סיכון קיומי שאין שום דרך להצדיק?

הכנסת הצביעה נגד הקמת מדינה פלסטיניתשנונימי

ברוב מוחץ - אפילו אנשי השמאל והאופוזיציה לא מסכימים להקמת מדינה פלסטינית.

נסיגה מיהודה ושומרון זוהי סופה של מדינת ישראל!!!

התאבדות!!! סוף החזון הציוני והשמדת היהודים בארצם!!!

יאיר גולן וכל החולי נפש האלה הם מיעוט נידח.

ואם הם יעלו לשילטון - עדיף מלחמת אזרחים!!!

המתקפה לא הוכיחה שאי אפשר לעצור פריצהפשוט אני..אחרונה

אלא שאסור לזלזל ביכולות וברצונות של האויב.

להגיד ''לא ניתן לעצור'' זה פשוט לא נכון,

פשוט זנחו לחלוטין את השמירה על הגדרות מתוך מחשבה שהצד השני רוצה שקט ושהגדרות לא יאפשרו חדירה.

הרי אם ''לא ניתן לעצור'' אז אין שום כשל, לא מודיעיני ולא מבצעי, כי פשוט אי אפשר. אבל בוודאי שהיו כשלים, ובוודאי שאם לא היו כשלים אז לא הייתה חדירה.

אולי יעניין אותך