איך אופרטוניסט חסר כל אידאולוגיה מתחייב לא לשבת עםבינייש פתוח

נתניהו?

לפני שפרש אמר שלא פוסל אף אחד, מצא לעצמו משבצת טובה.

ומה שווה התחייבות של שקרן פתולוגי? מה הוא מרוויח עכשיו מהזיגזג שלו? 

זה לא נכון שהוא חסר כל אידיאולוגיהמשה

אבל הוא יעמוד בהתחייבות הזו כנראה כמו שעמד בקודמת....

הבטחה הקודמת, התקשורת לא דרשה ממנו לעמוד בהתחייבותhamedinai
אבל בהתחייבות לא לשבת עם נתניהו, התקשורת תדרוש ממנו, והוא יעמוד בזה למהדרין  מן המהדרין.
מה לגבי גדעון סער?בינייש פתוח
סער קיים את הבטחתו בקדנציה הקודמת והצטרף לשמאלhamedinai

ובקדנציה הנוכחית גם נשאר עם השמאל בהתחלה,  ורק באמצע המלחמה, הוא פרש והצטרף לממשלת נתניהו כאשר בין כה הייתה ממשלה בלעדיו ולשמאל לא היה שום סיכוי.

אם הוא היה לשון מאזניים, והוא היה יכול להכריע את הכף בין ימין לשמאל, גדעון סער לא היה מעיז להפר את התחייביותו לשמאל הקיצוני, למרות שזה מצב מלחמה.

הוא הפר התחייבות פעמייםבינייש פתוח
הפר גם את ההתחייבות לא לשבת עם מרצ, וגם את ההתחייבות לא לשבת עם נתניהו, ואגב יש לנתניהו רשת ביטחון עם החרדים לא יהיו אחידים בעניין פרישה מהממשלה על גיוס
התשובה בכותרתהסטורי

ובעיקר - השאלה המהותית היא האם זו הבטחה ליבתית, יותר מההבטחה שלא לשבת עם עבאס ושלא לתת ללפיד להיות ראש ממשלה בשום קונסטלציה.

ואם כבר, גם לגבי המרואיין וגם המראיין - איך שני אנשים שרואים את עצמם כשומרי שבת, משתפים פעולה עם החילול שבת ההמוני בתכנית הזאת?!

(כן, אני יודע שצולם מראש, אז מה, הבמה היא במה של חיחול שבת ומן הסתם הראיון הזה גם הקפיץ את כמות הצופים)

איזה תשובה באיזה כותרת?בינייש פתוח
הבטחה שאף אדם שפוי לא יאמין לה לא שווה כלום, אפילו לא שמינית מנדט
בכותרת שלך. הגדרת יפה את האישהסטורי
ואת רמת האמינות שלו...
זה לא עונה על השאלהבינייש פתוח
לאופורטוניסט אין שום סיבה להבטיח מה שלא יביא לו שמינית מנדט, כי כולם יודעים שהוא שקרן מדופלם
התכוונתי יותר ל'חסר כל אידיאולוגיה'...הסטורי
מה אכפת לו להגיד כך או אחרת? רגע אחרי הבחירות כשהכוכבים יסתדרו אחרת הוא יספר שזה לא היה ליבתי.

כנראה שלהבנתו, אלו שרלוונטי שאולי יצביעו לו, רוצים כרגע לשמוע את המשפט הזה ולא את המשפט ההפוך, אז הוא אומר להשאר רלוונטי אצלהם.

לגבי הסיפאפשוט אני..

גם סמוטריץ' התראיין בחול לתוכנית שמשודרת בשבת, אלא שהוא דאג שהקטע הספציפי שבו הוא יופיע ישודר לפני כניסת השבת. 

זה לא מנע ממנו להשתלח בבנט, ולכתוב שהוא עצמו (סמוטריץ') לא ייתן יד לתוכנית שמחללת שבת ולא יתראיין לתוכנית שמשודרת בשבת. 

ובכן, אם הקטע שלך בתוכנית מופיע 10 דקות לפני הדלקת נרות ואז התוכנית ממשיכה בלעדיך עמוק לתוך השבת, אז לא נתת יד לתוכנית שמחללת שבת? נו באמת.

לא יודע למה, אבל כנראה פוליטקאים דתיים ממש אוהבים תוכניות שמשודרות בשבת...

השאלה איפה שמים את הגבולברגוע

הרי גם אם הוא מתראיין ביום שלישי לערוץ 12 הוא תומך בערוץ שמשדר בשבת.

אם הוא מקפיד שהראיון לא ישודר בשבת אז לפחות הוא יודע שהצופים לא חיללו שבת כדי לראות אותו.

מתחת את הגבול בכוונה לגבולות האבסורדפשוט אני..
הגבול ברור מאוד:

לא להשתתף בתוכנית שמשודרת בשבת. סה טו. פשוט מאוד.

כך סמוטריץ' גם הצהיר בפייסבוק שלו, רק חבל שהוא לא הצהיר לקיים...

טוב, לי זה נשמע חילוק מאוד הגיוניברגוע

אז תפסו אותו בזה שהוא לא כתב את החילוק הזה בפוסט נגד בנט.. בסדר

זה לא שהוא לא כתב, הוא כתב ממש את ההפךפשוט אני..

זה לא שהוא כתב ''אני לא מסכים שישדרו ראיונות איתי בשבת'', ואז אפשר עוד להתפלפל על הראיון שהוא נתן לאופירה וברקו. אלא הוא ממש כתב שחור על גבי לבן שהוא לא ייתן יד לתוכניות שמחללות שבת.

ובכן, הוא יושב שם באולפן ומריץ צחוקים עם המגישים על זה שאמנם התוכנית עצמה תימשך עד 8 בלילה, כלומר עמוק לתוך השבת, אולם הוא כמובן לא יישאר עד השעה הזאת ואיזה מזל שעכשיו שעון קיץ.

זאת סתירה מוחלטת לדברים שכתב, לא דיוק קטנוני.

אגב לדעתי הפתרון מאוד מאוד פשוטפשוט אני..

כל חבר כנסת, שליח ציבור, עיתונאי, אזרח וכו' - לא יתעסק בשמירת המצוות של חברו אלא רק בשל עצמו.

אף אחד לא בחר בבנט או בסמוטריץ' בשביל שהם יורו הלכה לרבים בנושא שמירת שבת.

מי שבחר בהם עשה זאת מסיבות פוליטיות.

לא ארצה לראות את סמוטריץ' מגיב בזלזול לחילול שבת של בנט, ולא ארצה לראות חבר כנסת אחר צוחק על סמוטריץ' על זה שהוא אוכל במסעדה טבעונית ללא כשרות.

זה פשוט לא עניינכם ולא עניינו של הציבור.

לא יודע, בעבר היה נראה שדעתך אחרתהסטורי

כאן למשל, לא רק שתמכת בהבעת עמדה לגבי שמירת מצוות של אחרים לפי הבנתך, אלא בכפיית מצוות לפי הבנת ציבור אחד, על ציבור שהוא ורבותיו סוברים אחרת:

הבייס שלו לא חושב שמלחמת מצווה היא לוקש של השמאל - אקטואליה וחדשות

(אני יכול למצוא סיבות אחרות לכפיית גיוס. אתה הכנסת את הכפיה הדתית כשיקול משכנע)

האם מקריאת התגובה שלי שציטטתפשוט אני..

הבנת שמה שמפריע לי ולעוד דתיים ציוניים, זה עניין של בן אדם למקום?

שכואב לנו על כך שהחרדים מפספסים מצווה גדולה ולכן לא יקבלו עליה שכר בעולם הבא?

ברור שלא זו כוונתנו, ברור שהבעיה עם ההשתמטות היא קודם כל בין אדם לחברו.

מה שכתבתי למעלה שלא צריך להתעסק בשמירת המצוות של שליחי הציבור שלנו, הכוונה כמובן למצוות של בן אדם למקום.

אם חבר כנסת יאנוס או ירצח או יכה אז זה בהחלט עניינו של הציבור.

אתה יכול לא להסכים איתי כמובן, אבל לא יכול לטעון כמו שניסית כאן שאני לא עקבי.

הנה מה שכתבתי שם:

תראה את הדיונים בוועדות הכספים וחוץ וביטחון.

תראה עשרות נשים מתנחלות עם כיסויי ראש, את הרב קלמנזון, תראה את הבייס של סמוטריץ' במלוא תפארתו, צועק וזועק שאי אפשר עוד לתת לחרדים להשתמט.

תראה איך אלה שהצביעו לסמוטריץ' כבר 10 שנים פעם אחרי פעם, לא יכולים עוד לשאת לבדם את האלונקה.

תשמע את הכאב שלהם. תשמע את התסכול מכך שמי שאמור לייצג אותם, ממשיך לפגוע בהם אישית ולאומית.

סוג הטיעון שהשתמשת בו הוא טיעון של 'מלחמת מצווה'הסטורי

וכן, בהקשר של הדיון שם (וגם כאן) אין הסבר לא 'מצוותי' לטענות שלך ושל אחרים נגד סמוטריץ'.

אין לי שום הסבר לוגי לטענה שלך, שסמוטריץ' פוגע בהם אישית ולאומית, במה *הוא* פוגע והאם אתה מכיר התנהלות אחרת של סמוטריץ' שהיתה גורמת לחרדי אחד יותר להתגייס?

הטענה היחידה שאני יכול לשמוע היא טענה עקרונית 'דתית', שאסור לשבת בממשלה כזאת שלא מגייסת את החרדים ולכן עדיף להפיל אותה ולגרום שתעלה ממשלת שמאל, שאמנם לא תגייס אף חרדי אחד יותר, אבל לפחות סמוטריץ' יהיה באופוזיציה אז לא יוכלו להאשים אותו בזה.

בוודאי שיש הסבר, חזרתי עליו כאן במודגשפשוט אני..
שאלתי אותך כבר בשרשור ההוא והתעלמתהסטורי

שאלתי שוב והתעלמת.

תענה על שאלה פשוטה: "איזו התנהלות שונה של סמוטריץ', היתה לדעתך גורמת לגיוס של חרדי נוסף אחד?".

כיוון שברור לי שלא ענית, כי אין התנהלות כזאת, ברור לי שהטענות כלפי סמוטריץ' הן טענות דתיות/אידיאולוגיות. הוא לא פוגע באף אחד בהתנהלותו, אלא להפך - במכלול התנהלותו הוא מסייע מאוד לשיפור המצב הביטחוני והלאומי לפי הבנתו. נכון, אין פתרון ראלי כרגע לגיוס החרדים, לא לסמוטריץ' ולא לאף אחד אחר. כואב, אבל זה המצב.

יש תשובה פשוטהפשוט אני..

הוא שר האוצר, מי אם לא הוא יכול לבטל את שלל ההטבות שמקבלים המשתמטים?

ואם תגיד שהחרדים יפילו את הממשלה בגלל כסף, שיפילו.

זה צריך להיות חשוב לו לא פחות ממה שזה חשוב להם.

עבורם זה כסף, עבורנו זה חיים.

ענית בעצמךהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ג' בתמוז תשפ"ה 16:54

שר האוצר לא מקבל החלטות בחלל ריק, יש מסגרת קואלציונית.

(לא שביטול הטבות יגרום לגיוס...)

עריכה: אגב, לא שזה משנה, הרבה מאוד ממה שהובטח לחרדים בהסכמים הקואליציוניים, לא קויים בגלל תקציב המלחמה. זה בסדר גמור, מלחמה דורשת קיצוצים וקוצץ לכל הציבורים. כן, ההצגה בחלק מהתשקורת כאילו החרדים חוגגים, רחוקה מהאמת.

שר שפועל לא לפי הנחיות הממשלה מפוטרבינייש פתוח
ואחרי התלבטות אוסיףהסטורי

שאם החרדים יפילו את הממשלה, זה לא כסף, זה חיים. אין שום ממשלה שתגייס חרדים באופק, וזה ממש לא משנה אם היא תהיה בראשות הליכוד או בראשות מישהו אחר.

אם ח"ו הממשלה היתה נופלת, או אפילו לא נופלת אלא רק היתה עוברת בקריאה טרומית הצעת החוק לפיזור הכנסת לפני שלושה שבועות - היתה נוצרת דינמיקה שלא מאפשרת את מבצע עם כלביא וכולנו חילונים כחרדים, אוהבי סמוטריץ' כשונאיו בסכנת שואה. כפי שכתבתי, אין שום ממשלה שתגייס חרדים בצורה מסיבית, מקסימום שממשלת שמאל-ערבים תעשה, זה לדפוק את החרדים במיסים ובמקביל תוכל לפעול ביטחונית, רק בהסכמת מועצת השורא.

האם בשביל לדפוק את החרדים, שווה להכניס את כל עם ישראל לסכנת שואה?!

במילים אחרות, בזמן שסמוטריץ' היה בבור, במאות רבות של שעות על ישיבות בנושא הצלת עם ישראל מהסיכון האירני, אופיר סופר* היה עסוק בצעדות, שעם כל הכאב המוצדק, היו עלולות רק לחזק את הדינמיקה שתמנע את הצלתינו.

*אני לא מדבר לא על משפחות שכולות, לא על פצועים ולא על מגוייסים, כמו שמשה דיין הסביר את אי תגובתו להתייחסויות מאוד קשות שחטף "אמא שכולה תמיד צודקת". אבל כן מזכיר:

א.  בכל הקטגוריות הללו, לצד אלו שנשאבו למאבק על גיוס חרדים, יש רבים אחרים שזועקים שאל תשקיעו כרגע פרומיל אנרגיה במה שמסיח את הדעת מניצחון מוחלט.

ב. אחרי הכל - החלטות כולל החלטות קשות צריכות להתקבל בקור רוח.

מקצינים בגלל מאבקי כח ושליטה פנימיים לא פשוטיםאיתן גיל

גולדקנוף הציע ליו"ר ועדת הכספים להקפיא אישור תקציבים למערכת המשפט ונדחה על הסף.

וכשדרעי מנסה להתערב, רומזים לו לשבת בשקט.

היתה פעם מפלגה שהגדירה את עצמה גשר בין חרדים לחילונים. הגשר הזה קרס מזמן

יו"ר וועדת הכספים הוא גפניהסטורי
דרעי מעורב עד צוואר בכל דבר.

אם דרעי (שעדיין לא כיפר על כך שהחזיק את ממשלת אוסלו, האבן שטיפש אחד זרק ועד היום כל החכמים לא מצליחים להרים) במקום להתיישר עם החונטא המשפטית (שהוא מאלו שהכי סבלו ממנה) היה מטיל את כל כובד משקלו על כך שהרפורמה תבוצע - היינו היום במקום אחר, גם מבחינת מה שחשוב לחרדים וגם מבחינת הביטחון של כל עם ישראל.

דרעי קפלניסט למחצה, אבל הבייס שלו ביביסטאיתן גיל

כמו שנתניהו אתאיסט מושלם, והבייס שלו מסורתי- דתי.

לגבי הרפורמה, דרעי רוצה להשאר מהאו"ם למרות שמשה ארבל, נציג בכיר בש"ס, לוטש את עיניו לכסא בבג"ץ

האבחנות שלך מוטעותהסטורי
דרעי לא קפלניסט, אלא נאמן לדרך החרדית שלא להתערב בסדרי השלטון. הבעיה היא שכמו בעוד סוגיות - הם פוסחים על שני הסעיפים, בתיקון סדרי השלטון הם 'לא מתערבים', אבל בשלטון אוהו עד כמה. אם אתם לא בעסק - אל תהיו בעסק. אם הל'כה דודי' שלכם יותר חשוב מדיון על המשמעויות של עסקת שחרור מרצחים - אין לכם לגיטימציה לתפוס מקומות בפורום ששולח את ילדיינו לשדה הקרב.

ונתניהו כבר מזמן לא אטאיסט. במשך שנים הוא לא היה אומר 'בעזרת ד'' בשנים האחרונות זה השתנה לגמרי. ובשנתיים האחרונות ובמיוחד בשלושת השבועות האחרונים, רואים עד כמה הוא בתהליך של תשובה, גם אם זה עדיין לא יורד לכל הרזולוציית של 'פרטיה ודיקדוקיה'. הוא טוב בהצגות, התפילות והדיבורים של החודש האחרון על סיעתא דשמיא,הם אמת וניכרין דברי אמת.

דרעי גיבור אוסלואיתן גיל

ללא תמיכתו בחוק, החוק לא היה עובר. אבל כאמור הבייס שלו חושב אחרת, מה שחייב אותו להריץ קמפיין: נתניהו צריך אריה חזק.

לגבי נתניהו, אני מקנא בתמימות שלך, ובניגוד אליך אני לא רואה אותו מתי שהוא מוסר שיעורים בישיבת מרכז הרב.

אני ממש לא תמיםהסטוריאחרונה
ותקפתי אותו הרבה בפורום. ועדיין - אני עומד על דברי.
אני מסכים ולא מסכים איתךבינייש פתוח

יש באמת הבדל בין מנהיג שחטא למקום או לחברו, כמו שרואים בהבדל בין שאול המלך לדוד, מי אחבד את המלוכה ומי לא.

מצד שני מי שאמון על שמירת שבת לא יכול שלא חשמור עליה.

גם מבחינת החילונים "קשט עצמך ואחר כך קשט אחרים"

וגם מול דתיים שיתקשו לסמוך עליו.

לדעתי גם זה לא בסדרהסטורי
ובכל זאת זה שונה
לפי תבהלה 12 יש לו 61 עם טיבי ועבאסאיתן גיל

בבחירה בין טיבי לביבי הוא רגשית ופןליטית עם הראשון

האמת שלפי הסקרים שם יש לו 61 בלי הערביםברגוע
אבל גם הוא יודע שזה רק סקרים.. ולכן הוא נזהר לא להתחייב לשום דבר
ופרס ראש הממשלה...הסטורי
כי תסביך נפוליאוןshaulreznik

האיש מנסה להוכיח נואשות שכפיל של לואי דה פינס עם עבר סמי-ימני הוא המועמד הראוי ביותר לתפקיד ראש ממשלת ישראל.

תשמע את הקטע מהראיוןברגוע

הוא מאוד נזהר מלהתחייב שהוא לא ישב עם נתניהו

הכוח הפוליטי של בנטנרשםכלפעםמחדש

הוא מטריקים שישפיעו על הבוחר וניתוח אופן הבחירה של כל גוש. 

אמנם אסטרטגית הוא אמור לקחת קולות ממפלגות הימין בעיקר ולכן האמירה קצת מוזרה, 

אבל אולי הוא בונה על זה שבלאו הכי גדעון סער וחבריו יחד עם אדלשטיין בורחים אליו מיד אחרי הבחירות ולוקחים ממנו את כתר הנוכל, 

כדי להמליך אותו בנוכלות.

היום הוא קורא לסיום המלחמה כי הוא מבין שזה אמור לקרות בקרוב, ומאד מעוניין שיגידו שסיימו כשהוא אמר לסיים. 

זו אידיאולוגיה של איש רב פעלים שהציל את ז'לנסקי והעביר למוסד את הכספים כדי לסכל את תוכנית הגרעין

הוא גם הציל את המדינה מהכאוס כמובן 

כעבותות העגלה - חטאהנקדימון
הוא פשוט לא יכול אחרת. הרגל נעשה לו טבע.
כי יש ציבור טיפש עם זיכרון קצרזיויק
סבתא שלי לא טיפשהבינייש פתוח
כלומר רק סנילית בת 90 מסוגלת לשכוח עד כמה בנט שקרן פתלוגי.
בעקבות פרישת יהדות התורה מהקואליציהאיתן גיל

הקואליציה נשענת עדיין על רוב תיאורתי של 61 ח"כים, אבל מתוכם לא מעט ח"כים "עצמאיים", כמו: אדלשטיין, ביתן, דלל, דנינו, ועוד כהנה וכהנה.

ברקע יושבת ש"ס על הגדר, כאשר מצד אחד היא מחוייבת פוליטית לאחותה יהדות התורה, ומצד שני מוטב לה לנקוט בשב ואל תעשה, ולסמוך על נתניהו שיוביל לבחירות מוקדמות, ולכאורה בצדק, ואכן מזה זמן נאלצת הקואליציה להסיר את הצעות החוק הממשלתיות בזו אחר זו.

מצד שלישי יהדות התורה לא היתה היתה מרחיקת לכת ופורשת, ללא תיאום מוקדם עם האופוזיציה בדבר חקיקת חוק גיוס כלבבה תחת ממשלת שמאל קפלן.

גם לפי סקרי פילבר המחמיאים הרי שבלי יהדות התורה אין התכנות לממשלת ימין נוספת, ורק פתי יאמין שמי שנכווה ברותחין ילך שוב עם מי שהשיקים שלו חוזרים.

בין לבין, אני חוזר על הערכתי שנתניהו יפרוש מהפוליטיקה בתום קדנציה זו. מוטב מבחינתו אם הקואליציה הנוכחית תמלא את ימיה, ובתוך הזמן יורחבו הסכמי אברהם, ותושג הכרעה בעזה, שיצטרפו לגיליון ההישגים המפואר שלו. אבל מתאבד שיעי הוא לא.

רק לגבי מתאבד שיעיפשוט אני..

בבחירות בהן אולמרט ניצח, נתניהו קיבל 12 מנדטים בלבד.

זה קרה בעיקר בגלל שהציבור מאוד מאוד אהב את אריק שרון באותם הימים, ומאוד לא אהב את נתניהו שהיה שר אוצר מעולה (הציבור אוהב שרי אוצר גרועים, כאלה שמחלקים מתנות היום על חשבון העתיד של הילדים והנכדים שלנו. כשיש שר אוצר מעולה ששומר על קופת האוצר, הציבור מתנקם בו בקלפי).

למרות שהוא ידע מראש שהוא יפסיד, זה לא מנע ממנו להתמודד ואף להישאר בראשות הליכוד עד לבחירות הבאות בהן ניצח.

הוא היה באותם ימים צעיר יותר ב- 30 שנים- יחי ההבדלאיתן גיל
קדימה סחפה משילוב של הערצת המנהיג שמאפיינת מאודהסטורי

ליכודניקים, שהיו משוכנעים שהם מצביעים לשרון הנערץ, שלא רק שהשמאלנים עשו לו עוול ב82, עכשיו גם מאשימים אותו בכל מיני האשמות.

כשניסינו לשכנע אנשים, ששרון לא רלוונטי בבחירות ושאפילו אם הוא יתעורר (מה שלא היה צפוי רפואית...), כיון שהרשימות הוגשו בלעדיו הוא לא יהיה - הם לא האמינו לנו.

(אגב, בדיוק כמו ששנה וחצי קודם, אנשים שאוהבים את ארץ ישראל וההתיישבות, תמכו בהתנתקות כי "שרון יודע יותר טוב מכם").

מצד שני, לקדימה הצביעו הרבה אנשי שמאל, שהבינו ובצדק (לולי מלחמת לבנון השניה ועליית החמאס בעזה זה אכן מה שהיה צפוי), שהליכודניקים יעשו להם את העבודה שהם לא הצליחו, של התנתקות גם ביו"ש.

הליכוד באותן בחירות חטף מפלה, לא בגלל שלא אהבו את שר האוצר, אלא בגלל שאלו שהמסגרת היתה חשובה להם מהתוכן - הלכו עם שרון/אולמרט/הנגבי/אלקין/להמשיך? לקדימה ואלו שהתוכן חשוב להם מהמסגרת, לא הצביעו למפלגה שרק חודשים ספורים קודם החריבה עשרים וחמישה ישובים פורחים ומסרה את השטח לחמאס...

נתניהו כיו"ר אופוזיציה בקדנציה הזאת, הצליח למצב את עצמו כ'מנהיג הליכוד' (מה שלא הצליח בקדנציה הראשונה כששרון, דוד לוי, בני בגין ושאר הנסיכים מזנבים בו), תואר שברגע שזוכים בו - הרקע הפאשיסטי של התנועה הרוויזיוניסטית-חירות-הליכוד, בעיני ציבור גדול 'הדוצ'ה תמיד צודק'...

נתניהו בדורו כשרון בדורו, והרבה יותר.איתן גיל

סקר פילבר בערוץ 14 מצא שהמותג נתניהו שווה 26 מנדטים, בעוד המותג ליכוד שווה 8 מנדטים בלבד (השלם קטן יותר מסך חלקיו).

אם במשפחת נתניהו תתגבש החלטה מתבקשת לפרוש בשיא כוחו, הליכוד יסיים עם מספר מנדטים כמו יהדות התורה- במקרה הטוב, כאשר כל השאר יתפזרו בין בנט וליברמן עד אימן עודה.

סמוטריץ' ובן גביר ירויחו מהשלל, אולי עוד מנדט אחד כל אחד, לפני שיעלמו בתהום הנשיה הפוליטי והשרלטני.

בנסיבות האמורות תמהני הן על החברים של נתניהו במפלגתו, והן על שותפיו בקואליציה, שבמקרה הטוב נותנים לו להתמודד לבדו עם המשבר הקואליציוני האחרון, ובמקרה הפחות טוב מוסיפים שמן למדורה, ומשרתים את קפלן.

איכה אוכל לשאת לבדי אמר איש האלוקים, ונתניהו- מבן בנו ונכדו של קל וחומר.

סקרים עכשיו לא שווים כלוםהסטורי
אף אחד לא יודע מה באמת יהיו האפשרויות, אף אחד לא יודע מי יהיו הרשימות, אף אחד לא יודע מי יוביל את 'הליכוד בלי נתניהו' וכמה אהדה תהיה לו, אף אחד גם לא יודע איזה עוד אירועים-משני-מציאות, יתרחשו כאן עד הבחירות שאף אחד לא יודע מתי הם יהיו.
די די דיפשוט אני..
אין לי כבר כוח לאירועים משני מציאות
ייתי ולא אחמיניה?הסטורי
האמת, גם לי אין הרבה כח, אישית עדיין סוחב את השיבוש מעם כלביא, אבל בהסתכלות לאומית - אנחנו הולכים וזומרים את הרשע שמקיף אותנו. זה כואב, לפעמים כואב מאוד. לא סתם חז"ל תיארו חבלי משיח - כמו חבלי לידה, בלשוננו 'צירים', זה כואב, זה לא תמיד נראה טוב, מלווה בהרבה דם והפרשות - אבל נולד תינוק.
זה נכון. לצערי.משה
לא חושב שהחדרים סגורים עם השמאלברגוע

מהסיבה הפשוטה שאין להם עם מי לסגור, אף אחד לא יודע היום מי יעמוד בראש המרכז שמאל.

הם גם לא עזבו עדיין את נתניהו, הם רק מעלים את רף האיומים. יש להם עכשיו שלושה חודשים להגיע להסכמות עם נתניהו עד שהכנסת יכולה להתפזר.

הם יתמכו בשמאל מבחוץ- אולי.איתן גיל

תמורת העברת חוק הגיוס.

יעמוד בראש השמאל מי שיעמוד, כולל אחמד טיבי.

יכול להיותברגוע

אני רק אומר שכרגע שום דבר לא סגור, והרבה דברים יכולים להשתנות בפגרה

בעצם אתה טוען, שהטענות של בן גביר נגדם, מצריכותהסטורי

לקנות לו מראה דחוף. הם בסה"כ חוזרים על השיטות שלו:

*בהתחלה נמנעים מהצבעות עם הקואליציה

*בהמשך מתפטרים התפטרות חסרת משמעות כביכול בשם העקרון, שלא מועילה לעם ישראל כלום

*בסוף יחזרו תמורת איזה הישג קוסמטי שהיה מגיע איתו/איתם או בלעדיו/בלעדיהם.

מעניין, ימים יגידו.

לא בדיוקברגוע
נתניהו (אולי) יביא להם חוק טוב (מבחינתם) רק כי הוא רואה שהם רציניים במהלכים שלהם להפלת הממשלה. אני גם לא חושב שהם יחזרו תמורת משהו קוסמטי קטן.
האמת שאני לא בטוח, לגבי החרדיםהסטורי
אין להם באמת הרבה מה לחפש בחוץ. כל מה שהשמאל יהיה מסוגל לתת להם - נתניהו יתן יותר. בנוסף לכך, הם במאבק על הבייס שלהם. גפני ודרעי בהחלט נוטים שמאלה, אבל הבייס שלהם ימני מהם (וגם לאומי מהם), אם הם ילכו עם השמאל, יהיה לזה מחיר אלקטורלי כבד.
ולגבי נתניהו גם איני בטוח מה הוא רוצההסטורי

לשותפות ארוכת השנים של נתניהו עם החרדים, היו מחירים חברתיים וערכיים משמעותיים מבחינתו.

אם הטור הזה צודק:

המתקפה באיראן מלמדת מי ההיסטוריון המשפיע ביותר במאה האחרונה

יתכן שנתניהו של אחרי השמדת הכור האירני, כבר לא באמת מוכן לשלם לחרדים כל מחיר לא בגיוס ולא בסוגיות הכלכליות שבשביל לרצות אותם, עזב לחלוטין את גישתו כתלמיד של מרגארט תאצ'ר.

כן ולאאיתן גיל

נתניהו אמור היה לפרוש בשיא כוחו לאחר השמדת הכורים האירניים, אבל כמו כל מהמר סדרתי הוא לא מרפה, ולא בלתי אפשרי שבמקום הישג נוסף תבוא נפילה כואבת.

שר ההיסטוריה האכזר יזכור לו את נפילתו, ולא שום כלום מהמסכת המרשימה שלו.

אחרי כל זאת, יורשה גם לי להמר בפעם המי יודע כמה שנתניהו נחוש לתחזק את הקואליציה שלו עד למועד הבחירות החוקי, ולא להתמודד שוב לקדנציה נוספת.

ימים יגידוהסטורי
לי יש השערה לא מבוססת, שהוא כן יתמודד לקדנציה נוספת ואז ישתדל לעבור לתפקיד נשיא המדינה.

בנתיים להבנתי אינו מהמר כפייתי, אלא באמצע המשימה של ריסוק ציר הרשע וביסוס מדינת ישראל.

המתאבד השיעי (או שלא) בסיפור, זה דרעיהסטורי
מצד אחד, בתודעה כ'חרדי', הוא לא יכול להיות פחות נאמן לבחורי הישיבות מהאשכנזים. במיוחד שהרבנים שהוא נתמך בהם, התחרו בשנה האחרונה, מי מדבר יותר ויותר כנטורי קרתא בנושא. אם הוא לא 'יישר קו', עלול לאבד מציבור 'בני התורה', כארבעה מנדטים שחלקם נוטים גם ככה לדגל וחלקם (במיוחד ממחוזות ישיבת 'פורת יוסף - גאולה') מתלבטים אם להצביע בכלל.

מצד שני, רוב מצביעיו, פוטנציאל של בין חמישה לעשרה מנדטים נוספים, הם עם סנתימנט ליכודניקי בבסיס. בבחירות הקודמות הוא מכר להם שהם מצביעים בשני פתקים 'נתניהו צריך אריה חזק'. גם אם הם מעריכים את לימוד התורה - הם ובני משפחתם משרתים בצבא. הם לא יסלחו לדרעי, לא אם הוא יהיה זה שיפיל את נתניהו ולא אם הוא יהיה זה שיגרום להפסקת המלחמה.

דרעי יכול לפתור את המשבראיתן גיל

אם ידרוש לעצמו את ראשות ועדת החוץ והבטחון כדי לקדם את חוק הגיוס.

אני יודע שדרוקר יצעק ואברמוביץ ישתולל, וגם למיארה יהיה מה לומר, אבל תכל'ס, דרעי שיושב על דרך השגרה בקבינטים הרגישים ביותר, מנוסה הרבה יותר מהאופורטוניסט אדלשטיין. 

הוא לא יכול ולא רוצההסטורי

אף חוק גיוס לא יהיה כזה שמי שמחשיב את עצמו חרדי יכול לתמוך בו, ק"ו לא להוביל אותו.

כל המו"מ זה על חוק כזה ש'הגויים של שבת' מהליכוד יעבירו והחרדים ימחו מן השפה ולחוץ, אבל יוכלו להחליק את זה. ככה היה גם בסבבים הקודמים.

אם החרדים היו רוצים להוביל, אם הם היו מחליטים סוף סוף שכמו שהם לוקחים ביטוח לאומי ותקציבים למוסדות החינוך - הם חלק מהסיפור הלאומי כאן, הם היו יכולים בתחילת המלחמה להוביל מהלך של גיוס אלפים שאינם מהשוקדים על תלמודם יומם ולילה, תוך הבטחת השארותם במסגרות חרדיות, כשעשרים ח"כים עם העיניים על זה.

בתמורה הם היו מקבלים הרגעה בגזרת הבחורים שבאמת שוקדים על תלמודם לשנים רבות מאוד - הבעיה שהם לא רוצים.

הבעיה שהתברר סופית, שבניגוד לישיבות הציוניות, שבהן 'הסוגיא' היא באמת דחיית גיוס לצורך התגדלות בתורה מתוך אחריות על עם ישראל - בציבור החרדי הסוגיא היא התחמקות מגיוס ולימוד התורה הוא סתם הקרדום לחפור בו תירוצים.

לפני שידרוש לעצמו- צריך להציע לו, ונשמע את תגובתואיתן גיל

החרדים העלו בפני שרון דרישות קואליציוניות לפני שנת שמיטה, ובתגובה הוא הציע להם את משרד החקלאות...

אלא שאחר שהתיעצו עם עצמם הם ויתרו גם על המשרד וגם על הדרישות.

לענייננו:

ככל שאתה צודק בהערכות שלך שמדובר במאבקים טקטיים, הצע להם את הועדה היוקרתית והמתן לתוצאות  

לא טענתי שמדובר במאבקים טקטייםהסטורי
טענתי שהדבר האחרון שדרעי רוצה, זה להיות זה שיצטרך לנסח את החוק, או לקחת אחריות באופן כללי.

אגב, בדיוק כמו שהדבר האחרון שהוא באמת רצה, זה את משרד האוצר. ממש לא חסר לסציא-פופוליסט כמוהו, להיות זה שאומר למישהו שאין תקציב. ככה גם הדבר האחרון שהוא רוצה, זה להיות חתום על זה שמישהו צריך להתגייס.

אגב, גם המשמעויות האחרות של וועדת חו"ב, הן הדבר האחרון שהוא רוצה. כמשקיף בקבינט יש לו כח. אבל שבאמת יהיו לו עמדות בנושאים הללו? עובדה שלכל שרי מפלגתו יותר בער לאכול דג מרוקאי בבית, מלהשתתף בישיבת ממשלה קריטית ביותר שדנה במשמעויות, בהשלכות ובהקשרים הרחבים של עיסקת נסיגה ושחרור מחבלים.

אין הכי נמיאיתן גיל

אף אחת מהשותפות הקואליציוניות לא אמורות להיות הגוי של שבת של דרעי.

התמיכה הקואליציונית היא כעין שב ואל תעשה, לא בדיוק, כי בסופו של יום הן מצביעות בפועל בעד החוק.

ועדיין ההתנהלות של אדלשטיין ראויה לכל גנאי. 

אתה צודקהסטורי
ברור שההתנהלות של אדלשטיין אינה חכמה ואם נכון שהוא שינה סיכומים - גם לא הגונה.

בכל זאת הגיע הזמן שהציבור החרדי ייקח אחריות ויגיד מה הוא כן מציע בהסתכלות לאומית כללית.

זה פשוטאיתן גיל

ממשלת ישראל ה- 37 קמה בין היתר על יסוד הסכם קואליציוני שבין יהדות התורה לליכוד.

סעיף 90 של ההסכם מחייב את הסדרת מעמד תורתו אמנותו במהלך 2023. איפה אנחנו ואיפה 2023.

ואם יאמרו האומרים שסעיף זה הפך ללא רלוונטי ברקע מלחמת שמחת תורה, אף אתה אמור להם שללא סעיף זה ההסכם הקואליציוני משורשו נשאר תלוי באויר, וחסר ערך ממשי.

זה כמו לחיות עם אשה ללא כתובה.

ועל כן, בצדק הם פרשו מהקואליציה.

האופורטוניסט אדלשטיין בהיותו נבחר ציבור מטעם הליכוד משחק באש. הוא צד מלא ובלתי נפרד, והסכמים צריך לכבד גם אם בקפלן ובערוץ 12 יכעסו מאוד.

איך שלא יהיה, הכנסת הצביעה בעד ההסכם כלשונו, וכמקשה אחת, ברוב של 64 ח"כים, וללא הסתייגות כלשהי של האופורטוניסט האמור.

לחלופין יתכבד הוא לזוז הצידה לפחות עד להשלמת החקיקה.

איזה כיף כשהכל פשוטהסטורי
המציאות, מה לעשות, יותר מורכבת.

הכותרת שהצגת רלוונטית גם לנוסח שאדלשטיין הציע, הנוסח שהוא הציע *מסדיר את מעמד תורתו אומנותו*.

אגב, אני מבטיח לך שלאף אחת מהישיבות הגבוהות הציוניות, אין שום בעיה עם נוסח חוק שבסה"כ מוודא שמי שרשום בישיבה, באמת נמצא בה.

הסוד הגלוי, שפעם החרדים עוד ניסו לטשטש והיום הם אומרים בגלוי - זה שהסיפור אינו תורתו אומנותו. הסיפור הוא שהם לא רוצים שאף אחד יתגייס, גם מי שתורתו בכלל לא אומנותו.

אגב, בניגוד למה שמספרים לנו, זה ממש לא שבעים וחמש שנים כך, עד לפני כשלושים שנה, כולם היו חייבים בצו ראשון ומי שנפלט מישיבה/כולל בהחלט היה מתגייס למסלול כזה או אחר (למעט כמה נטורי קרתא, שלא היה אכפת להם להוציא פרופיל נפשי).

הסוד הגלוי, שלא כתוב בהסכם הקואליציוני, אבל כולם יודעים אותו - שעד פרוץ המלחמה, שלאף אחד חוץ מכמה טהרנים, לא באמת בער לגייס חרדים. השאלה האמתית שכל המערכת עסקה בה מעל ומתחת לשולחן היא איך *פוטרים* משירות כמה שיותר חרדים למרות שתורתם אינה אומנותם, כדי שיכנסו למערכת הכלכלית, בצורה שבג"ץ לא יפסול. אגב, העסקונה החרדית דווקא לא מתלהבת מהרעיונות הללו, כי להם עדיף שכמה שיותר אנשים יאלצו להיות רשומים בישיבות, לא יוכלו להתפרנס בכבוד וככה יהיו תלויים בעסקנים...

רק ש'במהלך שנת 2023' שציטטת, קרה משהו, משהו נוראי. וממילא התברר שצריך להתגייס לעזרת ד' בגיבורים. התברר שהדמיונות על 'צבא קטן וחכם', היו חלק מקונספציה עצומה שנגמרו המלחמות ומספיק קצת תחזוקה של המצב הביטחוני.

למנהיגות החרדית, הרבנית והעסקנית, היתה הזדמנות של פעם בשבעים שנה, לתקן את חטא המרגלים, לתקן את העיוורון שהשאיר מליונים לכבשנים באירופא ולהצטרף למהלך. יכלו להוביל בעצמם לגיוס של אלפים, בצורה מפוקחת, במסלולים צנועים וכשעשרים ח"כים עם העיניים על זה. אם באמת הציבור היה רואה גיוס של אלפים (ולא, תמונות של כמה עשרות יענקי דרעי בני ארבעים זה לא הסיפור...), הוא היה מצליח לבלוע, שהמעטים שבאמת תורתם אומנותם, שלומדים כפי כוחם ביום ובלילה, בחול ובשבת, בזמן ובבין הזמנים - לא מתגייסים כרגע.

אכן המציאות יותר מורכבתאיתן גילאחרונה
עבר עריכה על ידי איתן גיל בתאריך כ"ב בתמוז תשפ"ה 18:53

בן גוריון בהיותו שר בטחון חבש מגבעת לראשו והגיע לבני ברק להציע לחזון איש שכל הבחורים החרדים ימשיכו באהלה של תורה, לכאורה בגלל הכבשנים של אירופה. פרקטית- הוא פשוט לא רצה אותם בצבא.

אומרים שלקח זמן עד שהחזון איש נעתר לבקשה לקיים את המפגש, וכך או כך אין חולק שהוא לא זימן לפגישה עם בן גוריון נציג נוכח מטעמו שירשום את הסיכומים שהושגו.

או במילים אחרות, בן גוריון יכל לצאת מהפגישה ולספר כל סיפור הזוי שבא לו.

אכן, עובדתית, באותם ימים היו כ- 400 בחורי ישיבות, אך מעולם לא נקבע מספר זה כתקרה וכמכסה, כטענת בני תשחורת שעוד לא נולדו באותם ימים.

בדידי הווה עובדא, שמעתי במו אוזני מפי קצין בשרות פעיל בדרגת תת אלוף, שמטבע הדברים לא אוכל לגלות את שמו, שהצבא פשוט לא רוצה אותם. הוא לא רצה אז, ולא רוצה היום, אלא שהמערכת הפוליטית לוחצת, והצבא בעל כורחו עונה אחריה אמן.

לצד זה יאמר שההנהגה החרדית מתנהגת באופן הכי מטומטם שיכול לעלות על הדעת, ובמקום להציע לקפלניסטים באשר הם להכין מקומות כליאה לעשרות אלפי חרדים לפני זימונם לשרות חובה הם מתבכיינים מול כל מיקרופון מזדמן. 

מן המפורסמות שחרדים לא רואים בשרות צבאי ערך ממשי בפני עצמו, וככאלה הם לא יתגייסו. נקודה.

האם הם כבר ביקשו סליחה על שותפותם בהתנתקות?גבר יהודי

לקראת 20 שנה לאחד הפשעים הגדולים בתולדותינו,

האם מועצת-פשע (זה היה הכינוי שלהם בתקופה ההיא!) ביקשו סליחה על זה שהם עזרו להתנתקות לקרות?

האם צעירי חב"ד ביקשו סליחה על זה שהם (מנהלי בתי חב"ד בארץ) יצאו לנופש בימים של ההתנתקות עצמה? והשתדלו כמיטב יכולתם לא לעזור להפגנות הגדולות וכו'!

(רק ה"משיחיסטים" באו להפגין, ולדוגמא הרב שלום וולפא, שלימים הקים את מוזיאון גוש-קטיף)

בוא אלחש לך סודפשוט אני..

גם אם עוד חבדניקים היו באים להפגנות, זה לא היה משנה בכלום את תוכנית ההתנתקות.

מה שכן, אם פחות חבר'ה היו באים להפגנות ויותר היו מגיעים בשביל לעזור לאנשים לארוז (אני למשל עזרתי לחקלאי להעביר את הציוד שלו לשדה החדש שהוא קיבל) - אז אמנם זה לא היה עוצר את ההתנתקות אבל לפחות עושה אותה קצת פחות מרה עבור המפונים.

אני לא נכנס לזה,קעלעברימבאראחרונה
אבל הפגנות משדרות מסר שזה לא עובר חלק, וכך זהיכול למנוע את הפעם הבאה גם אם לא הנוכחית
פוליטיקאים ותקשורתפשוט אני..

למה פוליטיקאים חושבים שהם יודעים הכל וטובים בהכל?

להתראיין לתקשורת בינלאומית - זה משהו שלא כל אחד יכול!

קודם כל, אם האנגלית לא מצוינת, אתה כבר מתחיל גרוע. גם כי לא תבין טוב את המראיין, גם כי לא תוכל להביע את כל מה שאתה רוצה להגיד, וגם כי הטעויות שלך אוטומטית יגרמו לאנשים לזלזל בך ובתשובות שלך.

נניח שעברנו את מחסום השפה ואתה דובר אנגלית מעולה.

אתה יודע לדבר בצורה רהוטה? יודע לשים את הדגש על המקומות הנכונים? יודע איך לא ליפול בשאלות הקשות של המראיין?

מגיעים פוליטיקאים ישראליים, בטוחים שאם בישראל יש קונצנזוס רחב סביב המלחמה אז כך יהיה גם בראיון ב-BBC או ב-CNN, ובטוחים שאם רק יגידו "אבל הם התחילו" אז המראיין מיד יתחיל ללטף אותם מסביב לאוזן.

בקרב הפוליטיקאים - נתניהו, בנט ולפיד מעולים בהסברה לתקשורת הזרה (וכן - זה חשוב שדווקא אנשים מהאופוזיציה יתראיינו! שבעולם יבינו שזה לא עניין של נתניהו או של חצי מהעם אלא משהו שיש סביבו קונצנזוס).

מלבד פוליטיקאים יש גם אנשי מקצוע שעובדים בזה ועושים עבודה מעולה (למשל אילון לוי שלצערי פוטר).

פשוט כואב לי הלב לראות פוליטיקאים שמתראיינים ועושים בושות לעצמם ולמדינה.

דעת הקהל בעולם (ובמיוחד במעצמות) חשובה מאוד, אסור להפקיר אותה בידי מי שלא מבינים בזה.

צודקקעלעברימבאראחרונה
תתעסק בממשלת אוסטרליה בבקשההסטורי
ותניח למדינת ישראל עם הממשלה שאנשי המדינה בחרו.
תתמודד עם הטענות בבקשהסיעתא דשמייא
תציג טענות...הסטורי

כותב המאמר אינו פסיכייאטר, כך שאינו מוסמך להביע עמדות בנושא שפיות. לגופם של דברים, הוא ממחזר את הטענות הרל"ביסטיות הישנות ולועס אותן תוך שטוען פיסקה אחרי פיסקה ש'לא שפוי' לעשות את מה שלא מתאים לדעותיו הפוליטיות.

נו, שויין...

זה מותר רק למלך צארלס ירום הודוקעלעברימבאר
רון בן ישי אינו שפוי והמוסד המתאים ביותר לאישפוזואיתן גיל

הוא ווינט.

בין השיטין אכן ישנה בעיה בשדרת הפיקוד הקפלניסטית שלנו שמטעמים פוליטיים מובנים עוצרת קידום קצינים מוכשרים מהצד הימני של המפה פרט לבודדים שמקודמים גבוה יותר- למראית עין.

תפסיקו לרמות את עצמכם. המצב לא טוב.סיעתא דשמייא1
תשמעו את הרב אלחנן דנינו ותבינו לאיזה שפלות הממשלה הזדונית שלכם הגיעה.
תפסיק לזרוע דה-מורליזציה!הסטורי
תפסיק בכח לחפש את הרע!
ברור שהמצב לא טוב אם הנסיבות מחייבות אותךאיתן גיל

להיות מחוץ לגבולות המדינה.

ותרשה לי להפנות אליך שאלה פתוחה: למה אתה לא פה. האם ברחת בגלל צו מעצר שתלוי נגדך?

שואל בשביל ידיד מקפלן.

ב 1992 עזבתי בגלל אוזלת היד…סיעתא דשמייא1

… של שמיר לטפל בטילים של סדאם חוסין.

אחרי האכזבה מבגין שהחזיר את סיני  והבוץ בלבנון חשבתי ששמיר

אולי ישנה כוון.

כנראה שצדקתי מאז אנחנו בירידה תמידית.

עלית הליכוד היא האסון של המדינה.

המסלול של שנינו די דומהאיתן גיל

לפני כ- 4000 שנים עזבתי את מצרים בגלל אוזלת ידו של פרעה הרשע.

ומאז בכל דור ודור קמים עלינו לכלותנו, ויורשה לי להתלות בענין זה באמירה של המאור הגדול של השמאל האסוני: נפולת של נמושות

אז בניגוד לנפולת של נמושות כמוךהסטורי
אבותי דבקו בארץ חמדה ולא נטשו - לא במרד הדרוזים, לא ברעידת האדמה שהחריבה עליהם את הבית שלהם בצפת, לא כשהטורקים שחטו אותם במיסים, לא כשמוחמד פש'ה נלחם, לא כשהבריטים רמסו ולא כששלטון מפא"י דחק לשוליים את כל מי שלא היה בראש שלו.

כמו שלא עוזבים אמא, לא עוזבים את ארצינו בגלל אכזבה מהתנהלות שלטונית כזו או אחרת.

מי שחלש, מי שלא מסוגל ונאלץ לרדת, שלפחות ישב וישתוק ולא ימס את לבב אחיו כלבבו.

אתם נשמעים מתוסכליםסיעתא דשמייא1
מי שמלא תסכול ומשפריץ אותו לכל עברהסטורי
זה אתה.
לך לצבא במקום לקשקש בפורום הזה.סיעתא דשמייא1אחרונה
בטח למה לא להשאר ולהנות מזכויות על חשבון…סיעתא דשמייא1
… משרתי צבא ואולי גם מתרומות שגם אני השתתפתי בגיוסם.
במשפט אחד, בבצ'יק הצדיק את גיוס החרדיםשמיניסט באמ"ש
בבצ'יק קרא ליועצי נתניהו יועצי אחיתופל, רק שהעסקן כל כך אידיוט, כי גם התנך וגם הגמרא מזכירים שאחיתופל דווקא יועץ טוב, אז בעצם הפטור הוא לא ללומדים תורה אלא לעסקנים כמו בבצ'יק 
"‘מרכבות גדעון’ הוא אחד המבצעים הכושלים ביותר"רועישםטוב
עוד כתבה זורעת מורך לב, מבית התשקורת...הסטורי
אמר "המומחה"איתן גילאחרונה

"צבא אינו צריך לפעול בנושאים אזרחיים ולדאוג לאוכלוסיה". חחחה. 

ביהודה ושומרון יש מינהל אזרחי, והוא עובד טוב למרות חריקות פה ושם.

וגם בעזה זה יעבוד טוב תחת הגדרת שטח כבוש, עד לסילוק האוייב מעזה, וסיפוח מלא למדינת ישראל.

אבל "המומחה" אמר, אז מי אנחנו שנערער על חוכמתו.

עד מתי ????….סיעתא דשמייא
אי אפשר לנצח דת. 
בעידן האינטרנט קשה לקבל את ההגדרה הזאתshaulreznik
אני, לצורך העניין, נולדתי בברית המועצות, ללא כל גישה לספרים בנושאי היהדות. חילוני מודרני שלומד תורה בבית ספר (גם אם בצורה שטחית) ונמצא במרחק הקלקה מכל כותר שהוא, רחוק מלהיות תינוק שנשבה.
לחם ויין טוב בשר ודגיםאיתן גיל

האוייב העזתי ערער על טיב המזון שממשלת ישראל מספקת לו, והערעור נמצא מוצדק.

מעתה, לכבוד בין המיצרים, הוא יקבל גם עוגיות ושוקולד.

ובהמשך נראה שגם מטעני צד יספקו לו...

ממשלת תשעה באב עושה לנו מסיבת פורים.

מקווה מאוד שאתה מסיק את המסקנותהסטורי
ובבחירות הבאות תצביע ליחידים שמתנגדים לכך.

כל עוד ששישים אחוז מתושבי הר ברכה (כדוגמא מייצגת לציבור בכללותו) מצביעים ליכוד, אנחנו מקבלים ליכוד עם כל החבילה, על הדבש (יש, בהחלט, אסור להיות כפויי טובה) ועל העוקץ (גם יש, אסור להיות בת יענה).

אם הרשימה המאוחדת של הימין הדתי באמת ולאומי באמת היתה מקבלת כעשרים מנדטים, שבאמת קיימים בציבור שאת רוחו הם לגווניהם מייצגים ואל הנציגים הללו הם באים בטענות (הייתי רוצה לבדוק כמה מכותבי המאמרים נגד סמוטריץ'/סטרוק/רוטמן במקור ראשון ובעלונים, באמת הצביעו להם ולא לליכוד/שקד/מחנה ממלכתי/ש"ס וכד') - היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר, אבל המדיניות היתה הרבה יותר ימינה.

מסתבר מאוד שאם היה שר ביטחון, שלא תופס את תפקידו רק כיו"ר וועד העובדים של החבר'ה מהקליקה, הטבח היה נמנע, או לכה"פ התגובה היתה הרבה יותר מהירה והחלטית.

אתה יודע למי הצבעתיאיתן גיל

ואכלתי אותה.

כי האמנתי במנהיג שיידישקייט ואהבת הארץ על ראש שמחתו וקיבלתי מניפולטור ותחמן פוליטי.

המרחב הציבורי הפך לסדום ועמורה, ואנה אנו באים.

אודה ולא אבוש, לקראת הבחירות הבאות שיהיו מתי שהוא, מתגבשת אצלי מחשבה להשאר בבית .

אני לא יודע למי הצבעתהסטוריאחרונה
אני יודע את מי תקפת באובססיביות יומם ולילה, לפני הבחירות ואחרי הבחירות, הבחירות האלו והאחרות, עם שלל טענות שחלקן עוד אכשהו קשורות וחלקן (כמו השרשור שפתאום קפץ היום) לא קשורות בכלל לתפקידים, לסמכויות או למציאות בשטח.

אה, ולמרות שתקפת באובססיביות, לפני ואחרי, בלי אף מילה טובה, כל מערכת בחירות אתה טוען שהצבעת...

אולי יעניין אותך