נתניהו?
לפני שפרש אמר שלא פוסל אף אחד, מצא לעצמו משבצת טובה.
ומה שווה התחייבות של שקרן פתולוגי? מה הוא מרוויח עכשיו מהזיגזג שלו?
נתניהו?
לפני שפרש אמר שלא פוסל אף אחד, מצא לעצמו משבצת טובה.
ומה שווה התחייבות של שקרן פתולוגי? מה הוא מרוויח עכשיו מהזיגזג שלו?
אבל הוא יעמוד בהתחייבות הזו כנראה כמו שעמד בקודמת....
ובקדנציה הנוכחית גם נשאר עם השמאל בהתחלה, ורק באמצע המלחמה, הוא פרש והצטרף לממשלת נתניהו כאשר בין כה הייתה ממשלה בלעדיו ולשמאל לא היה שום סיכוי.
אם הוא היה לשון מאזניים, והוא היה יכול להכריע את הכף בין ימין לשמאל, גדעון סער לא היה מעיז להפר את התחייביותו לשמאל הקיצוני, למרות שזה מצב מלחמה.
ובעיקר - השאלה המהותית היא האם זו הבטחה ליבתית, יותר מההבטחה שלא לשבת עם עבאס ושלא לתת ללפיד להיות ראש ממשלה בשום קונסטלציה.
ואם כבר, גם לגבי המרואיין וגם המראיין - איך שני אנשים שרואים את עצמם כשומרי שבת, משתפים פעולה עם החילול שבת ההמוני בתכנית הזאת?!
(כן, אני יודע שצולם מראש, אז מה, הבמה היא במה של חיחול שבת ומן הסתם הראיון הזה גם הקפיץ את כמות הצופים)
כנראה שלהבנתו, אלו שרלוונטי שאולי יצביעו לו, רוצים כרגע לשמוע את המשפט הזה ולא את המשפט ההפוך, אז הוא אומר להשאר רלוונטי אצלהם.
גם סמוטריץ' התראיין בחול לתוכנית שמשודרת בשבת, אלא שהוא דאג שהקטע הספציפי שבו הוא יופיע ישודר לפני כניסת השבת.
זה לא מנע ממנו להשתלח בבנט, ולכתוב שהוא עצמו (סמוטריץ') לא ייתן יד לתוכנית שמחללת שבת ולא יתראיין לתוכנית שמשודרת בשבת.
ובכן, אם הקטע שלך בתוכנית מופיע 10 דקות לפני הדלקת נרות ואז התוכנית ממשיכה בלעדיך עמוק לתוך השבת, אז לא נתת יד לתוכנית שמחללת שבת? נו באמת.
לא יודע למה, אבל כנראה פוליטקאים דתיים ממש אוהבים תוכניות שמשודרות בשבת...
הרי גם אם הוא מתראיין ביום שלישי לערוץ 12 הוא תומך בערוץ שמשדר בשבת.
אם הוא מקפיד שהראיון לא ישודר בשבת אז לפחות הוא יודע שהצופים לא חיללו שבת כדי לראות אותו.
לא להשתתף בתוכנית שמשודרת בשבת. סה טו. פשוט מאוד.
כך סמוטריץ' גם הצהיר בפייסבוק שלו, רק חבל שהוא לא הצהיר לקיים...
אז תפסו אותו בזה שהוא לא כתב את החילוק הזה בפוסט נגד בנט.. בסדר
זה לא שהוא כתב ''אני לא מסכים שישדרו ראיונות איתי בשבת'', ואז אפשר עוד להתפלפל על הראיון שהוא נתן לאופירה וברקו. אלא הוא ממש כתב שחור על גבי לבן שהוא לא ייתן יד לתוכניות שמחללות שבת.
ובכן, הוא יושב שם באולפן ומריץ צחוקים עם המגישים על זה שאמנם התוכנית עצמה תימשך עד 8 בלילה, כלומר עמוק לתוך השבת, אולם הוא כמובן לא יישאר עד השעה הזאת ואיזה מזל שעכשיו שעון קיץ.
זאת סתירה מוחלטת לדברים שכתב, לא דיוק קטנוני.
כל חבר כנסת, שליח ציבור, עיתונאי, אזרח וכו' - לא יתעסק בשמירת המצוות של חברו אלא רק בשל עצמו.
אף אחד לא בחר בבנט או בסמוטריץ' בשביל שהם יורו הלכה לרבים בנושא שמירת שבת.
מי שבחר בהם עשה זאת מסיבות פוליטיות.
לא ארצה לראות את סמוטריץ' מגיב בזלזול לחילול שבת של בנט, ולא ארצה לראות חבר כנסת אחר צוחק על סמוטריץ' על זה שהוא אוכל במסעדה טבעונית ללא כשרות.
זה פשוט לא עניינכם ולא עניינו של הציבור.
כאן למשל, לא רק שתמכת בהבעת עמדה לגבי שמירת מצוות של אחרים לפי הבנתך, אלא בכפיית מצוות לפי הבנת ציבור אחד, על ציבור שהוא ורבותיו סוברים אחרת:
הבייס שלו לא חושב שמלחמת מצווה היא לוקש של השמאל - אקטואליה וחדשות
(אני יכול למצוא סיבות אחרות לכפיית גיוס. אתה הכנסת את הכפיה הדתית כשיקול משכנע)
הבנת שמה שמפריע לי ולעוד דתיים ציוניים, זה עניין של בן אדם למקום?
שכואב לנו על כך שהחרדים מפספסים מצווה גדולה ולכן לא יקבלו עליה שכר בעולם הבא?
ברור שלא זו כוונתנו, ברור שהבעיה עם ההשתמטות היא קודם כל בין אדם לחברו.
מה שכתבתי למעלה שלא צריך להתעסק בשמירת המצוות של שליחי הציבור שלנו, הכוונה כמובן למצוות של בן אדם למקום.
אם חבר כנסת יאנוס או ירצח או יכה אז זה בהחלט עניינו של הציבור.
אתה יכול לא להסכים איתי כמובן, אבל לא יכול לטעון כמו שניסית כאן שאני לא עקבי.
הנה מה שכתבתי שם:
תראה את הדיונים בוועדות הכספים וחוץ וביטחון.
תראה עשרות נשים מתנחלות עם כיסויי ראש, את הרב קלמנזון, תראה את הבייס של סמוטריץ' במלוא תפארתו, צועק וזועק שאי אפשר עוד לתת לחרדים להשתמט.
תראה איך אלה שהצביעו לסמוטריץ' כבר 10 שנים פעם אחרי פעם, לא יכולים עוד לשאת לבדם את האלונקה.
תשמע את הכאב שלהם. תשמע את התסכול מכך שמי שאמור לייצג אותם, ממשיך לפגוע בהם אישית ולאומית.
וכן, בהקשר של הדיון שם (וגם כאן) אין הסבר לא 'מצוותי' לטענות שלך ושל אחרים נגד סמוטריץ'.
אין לי שום הסבר לוגי לטענה שלך, שסמוטריץ' פוגע בהם אישית ולאומית, במה *הוא* פוגע והאם אתה מכיר התנהלות אחרת של סמוטריץ' שהיתה גורמת לחרדי אחד יותר להתגייס?
הטענה היחידה שאני יכול לשמוע היא טענה עקרונית 'דתית', שאסור לשבת בממשלה כזאת שלא מגייסת את החרדים ולכן עדיף להפיל אותה ולגרום שתעלה ממשלת שמאל, שאמנם לא תגייס אף חרדי אחד יותר, אבל לפחות סמוטריץ' יהיה באופוזיציה אז לא יוכלו להאשים אותו בזה.
שאלתי שוב והתעלמת.
תענה על שאלה פשוטה: "איזו התנהלות שונה של סמוטריץ', היתה לדעתך גורמת לגיוס של חרדי נוסף אחד?".
כיוון שברור לי שלא ענית, כי אין התנהלות כזאת, ברור לי שהטענות כלפי סמוטריץ' הן טענות דתיות/אידיאולוגיות. הוא לא פוגע באף אחד בהתנהלותו, אלא להפך - במכלול התנהלותו הוא מסייע מאוד לשיפור המצב הביטחוני והלאומי לפי הבנתו. נכון, אין פתרון ראלי כרגע לגיוס החרדים, לא לסמוטריץ' ולא לאף אחד אחר. כואב, אבל זה המצב.
הוא שר האוצר, מי אם לא הוא יכול לבטל את שלל ההטבות שמקבלים המשתמטים?
ואם תגיד שהחרדים יפילו את הממשלה בגלל כסף, שיפילו.
זה צריך להיות חשוב לו לא פחות ממה שזה חשוב להם.
עבורם זה כסף, עבורנו זה חיים.
שר האוצר לא מקבל החלטות בחלל ריק, יש מסגרת קואלציונית.
(לא שביטול הטבות יגרום לגיוס...)
עריכה: אגב, לא שזה משנה, הרבה מאוד ממה שהובטח לחרדים בהסכמים הקואליציוניים, לא קויים בגלל תקציב המלחמה. זה בסדר גמור, מלחמה דורשת קיצוצים וקוצץ לכל הציבורים. כן, ההצגה בחלק מהתשקורת כאילו החרדים חוגגים, רחוקה מהאמת.
מה שמחזיר אותי לשם:
שאם החרדים יפילו את הממשלה, זה לא כסף, זה חיים. אין שום ממשלה שתגייס חרדים באופק, וזה ממש לא משנה אם היא תהיה בראשות הליכוד או בראשות מישהו אחר.
אם ח"ו הממשלה היתה נופלת, או אפילו לא נופלת אלא רק היתה עוברת בקריאה טרומית הצעת החוק לפיזור הכנסת לפני שלושה שבועות - היתה נוצרת דינמיקה שלא מאפשרת את מבצע עם כלביא וכולנו חילונים כחרדים, אוהבי סמוטריץ' כשונאיו בסכנת שואה. כפי שכתבתי, אין שום ממשלה שתגייס חרדים בצורה מסיבית, מקסימום שממשלת שמאל-ערבים תעשה, זה לדפוק את החרדים במיסים ובמקביל תוכל לפעול ביטחונית, רק בהסכמת מועצת השורא.
האם בשביל לדפוק את החרדים, שווה להכניס את כל עם ישראל לסכנת שואה?!
במילים אחרות, בזמן שסמוטריץ' היה בבור, במאות רבות של שעות על ישיבות בנושא הצלת עם ישראל מהסיכון האירני, אופיר סופר* היה עסוק בצעדות, שעם כל הכאב המוצדק, היו עלולות רק לחזק את הדינמיקה שתמנע את הצלתינו.
*אני לא מדבר לא על משפחות שכולות, לא על פצועים ולא על מגוייסים, כמו שמשה דיין הסביר את אי תגובתו להתייחסויות מאוד קשות שחטף "אמא שכולה תמיד צודקת". אבל כן מזכיר:
א. בכל הקטגוריות הללו, לצד אלו שנשאבו למאבק על גיוס חרדים, יש רבים אחרים שזועקים שאל תשקיעו כרגע פרומיל אנרגיה במה שמסיח את הדעת מניצחון מוחלט.
ב. אחרי הכל - החלטות כולל החלטות קשות צריכות להתקבל בקור רוח.
גולדקנוף הציע ליו"ר ועדת הכספים להקפיא אישור תקציבים למערכת המשפט ונדחה על הסף.
וכשדרעי מנסה להתערב, רומזים לו לשבת בשקט.
היתה פעם מפלגה שהגדירה את עצמה גשר בין חרדים לחילונים. הגשר הזה קרס מזמן
אם דרעי (שעדיין לא כיפר על כך שהחזיק את ממשלת אוסלו, האבן שטיפש אחד זרק ועד היום כל החכמים לא מצליחים להרים) במקום להתיישר עם החונטא המשפטית (שהוא מאלו שהכי סבלו ממנה) היה מטיל את כל כובד משקלו על כך שהרפורמה תבוצע - היינו היום במקום אחר, גם מבחינת מה שחשוב לחרדים וגם מבחינת הביטחון של כל עם ישראל.
כמו שנתניהו אתאיסט מושלם, והבייס שלו מסורתי- דתי.
לגבי הרפורמה, דרעי רוצה להשאר מהאו"ם למרות שמשה ארבל, נציג בכיר בש"ס, לוטש את עיניו לכסא בבג"ץ
ונתניהו כבר מזמן לא אטאיסט. במשך שנים הוא לא היה אומר 'בעזרת ד'' בשנים האחרונות זה השתנה לגמרי. ובשנתיים האחרונות ובמיוחד בשלושת השבועות האחרונים, רואים עד כמה הוא בתהליך של תשובה, גם אם זה עדיין לא יורד לכל הרזולוציית של 'פרטיה ודיקדוקיה'. הוא טוב בהצגות, התפילות והדיבורים של החודש האחרון על סיעתא דשמיא,הם אמת וניכרין דברי אמת.
ללא תמיכתו בחוק, החוק לא היה עובר. אבל כאמור הבייס שלו חושב אחרת, מה שחייב אותו להריץ קמפיין: נתניהו צריך אריה חזק.
לגבי נתניהו, אני מקנא בתמימות שלך, ובניגוד אליך אני לא רואה אותו מתי שהוא מוסר שיעורים בישיבת מרכז הרב.
יש באמת הבדל בין מנהיג שחטא למקום או לחברו, כמו שרואים בהבדל בין שאול המלך לדוד, מי אחבד את המלוכה ומי לא.
מצד שני מי שאמון על שמירת שבת לא יכול שלא חשמור עליה.
גם מבחינת החילונים "קשט עצמך ואחר כך קשט אחרים"
וגם מול דתיים שיתקשו לסמוך עליו.
בבחירה בין טיבי לביבי הוא רגשית ופןליטית עם הראשון
האיש מנסה להוכיח נואשות שכפיל של לואי דה פינס עם עבר סמי-ימני הוא המועמד הראוי ביותר לתפקיד ראש ממשלת ישראל.
הוא מאוד נזהר מלהתחייב שהוא לא ישב עם נתניהו
הוא מטריקים שישפיעו על הבוחר וניתוח אופן הבחירה של כל גוש.
אמנם אסטרטגית הוא אמור לקחת קולות ממפלגות הימין בעיקר ולכן האמירה קצת מוזרה,
אבל אולי הוא בונה על זה שבלאו הכי גדעון סער וחבריו יחד עם אדלשטיין בורחים אליו מיד אחרי הבחירות ולוקחים ממנו את כתר הנוכל,
כדי להמליך אותו בנוכלות.
היום הוא קורא לסיום המלחמה כי הוא מבין שזה אמור לקרות בקרוב, ומאד מעוניין שיגידו שסיימו כשהוא אמר לסיים.
זו אידיאולוגיה של איש רב פעלים שהציל את ז'לנסקי והעביר למוסד את הכספים כדי לסכל את תוכנית הגרעין
הוא גם הציל את המדינה מהכאוס כמובן
ומזעזעת האסוטיאציה שזה מעלה...
לטובת הצעירים: פעם 'ערוץ 7' היה תחנת רדיו. אחת הפרסומות החוזרות יותר, היתה לאולם ורסאי. בבוקר אחרי שהאולם קרס באחד האסונות האזרחיים הגדולים בתולדות המדינה (כמדומני הכי חמור לפני מירון) - הפרסומת עוד התנגנה בערוץ...
אם שילמו, אז צריכים לקבל תמורה. לא ?
השאלה מה הם יעשו עם התמורה
(נשמע כמו התחלה של בדיחה שחורה. והיו הרבה בדיחות שחורות אז)
הרי יכול להיות מאוד שינסו להתמודד בבחירות הבאות כמו הדר מוכתר עם צעירים בוערים וכעת בניסיון להיכנס לליכוד.
וינטר
בנט
סמוטריץ'
מעוז
פייגלין
למה הם לא מתאחדים
מי צריך את כל הסלט הזה
הוא באותו סל עם יאיא פינק, חילי טרופר, ואחרים.
ולצפות שיתאחדו, זה די מוזר.
אגב, לא רשמת גם את בן גביר. משום מה אתה עושה לו הנחת סלב.
אגב, סמוטריץ' ופייגלין התאחדו אם פספסת
הם יהיו בעד לעשן את הקנאביס היותר ירוק ועליון?
במי תומכים הדתיים הלאומיים - והנושא המפתיע שנדחק לשוליים
כמובן שיש הטיה מסוימת אידיאולוגית בכתבה ועדיין מעניין בטח.
אני בכוונה דיברתי על בנט וסמוטריץ' לפני ממשלת בנט-לפיד, כי ברור שהרבה ממצביעי בנט עזבו אותו עקב הממשלה שהוא הקים, אבל לפני כן רואים תעדוף פנים דתי מכיוון שאז לא היה משהו כה משמעותי שונה יותר מהסיפור הדתי.
עופר וינטר משיב לרב אבינר: "הם היו מספיק ראויים להיפצע וליפול - וראויים להנהיג" | ערוץ 7
….חזית אחת הולכת בדרכו הממוצעת של הרב קוק, שמנהיגה באו בחזית אחת אל הבוחרים שלהם למרות הבדלים בדעות הם הלכו בדרך האמצע. כנראה למי שאומר "הכבוש משחית" הוא מתכוון למצבה של הציונות הדתית כיום. אנשים שחושבים שרק להם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל ושאחדות העם בכלל ואחדות הציונות הדתית בפרט תלך לעזאזל.
כי דרך החכם לשאול שאלות הגונות כפי עומק חכמתו, ודרך הכסיל לשאול שאלות שאין בהם ממש לפי כסילותו.
… אני כסיל על זה שלא הבנתי שהכל לפי זכות הדור . אני זה לא העיקר זכות הדור זה העיקר.
ובאופן ספציפי מדובר בדור הקיים של הציונות הדתית.
אך אני תוהה אם תרצה שבטרם נעמיק בדיון נקדים כמה מילים על מדיניות איחוד ומאוחד, על קיקיוני השמאל שמוחלפים כמריונטה לפני כל בחירות, או דווקא על התשוקה הטהורה שבליבך לראות איחוד גדול בימין וניצחון על חלומות העיוועים של השמאל הסהרורי.
איך אומרת הבדיחה? שני יהודים, שלוש השקפות.
זו שאלה הלכתית נטו, והחצוף עופר וינטר לא צריך להכנס לזה.
שיתעסק בארגון מפלגתו המיותרת והתיאטרלית, ויתפלל לרחמי שמים מרובים לעבור את אחוז החסימה.
המלצות ממנו על פוליטיקאים לא הייתי לוקח.
והזוי שיורד מהארץ, מתיימר להטיף על 'הדרך של הרב קוק'.
לא עזבו את הארץ שבה נולדו - וממקום שבתם עסקו בהכפשת הארץ ומיישביה.
… מאשר הייתי בישראל וזה לבד מצדיק את היותי כאן. גם אם היתי בארץ לא הייתי חוסך בקורת על מה שקורה בארץ וזה לא להשמיץ . אתה צריך ללמוד להכיל בקורת של אנשים שלא חושבים כמוך אבל אהבתם לעם ישראל וארץ ישראל לא פחותה משלך. אני כרגע בדרך לארץ הקודש כפי שאנשי חב"ד נזהרים לכנות את מדינת ישראל בשם הזה ואפילו לא אנשים כמוך יוכלו לכבות את תשוקתי לארץ ישראל ולעם ישראל היושב בארץ וזה כולל אותך. אולי נפגש בסליחות בכותל שנה טובה וחתימה טובה.
באוסטרליה, אתה יותר יהודי רפורמי
תגידו עוד היום מה אתם עושים עם טלי גוטליב.
הוא לא נקב עד איזו שעה, אבל נראה שהאיום הפעם הוא רציני.
אני ממליץ לחברים להכין את המקלטים.
אם נתניהו יסרב זה אומר שגוטליב מביאה כמות יפה של קולות - מה שיתן לה כח בתוך הליכוד.
אם נתניהו יסכים - יש קולות שישתמשו בהסכמה הזו ויעזבו את הליכוד ויחזקו את בן-גביר (כי אפילו נתניהו הסכים).
בן-גביר עצמו יצא כאן "מכבד" את נתניהו ובכך ניטרל לפחות קמפיין אחד של הליכוד נגדו.
שורה תחתונה: יופי של שח.
אבל כהרגלו הוא יקבל החלטה לגביה כשעתיים לפני סגירת הרשימות.
יש מצב שהיא תמצא את עצמה מחוץ לרשימת הליכוד ועדיין לא ברשימה של בן גביר.
נתניהו "יתנצל" על הטעות, והיא תעתור לועדת הבחירות המרכזית שתעיף אותה מכל המדרגות.
במקרה הכי גרוע הוא לא ירוויח את האקסטרה שאולי היה מקבל. כך או כך הוא שיחק יפה.
חזקה על בן גביר שעשה שיעורי בית, מה שהביא אותו להתלבט אם יהיה נבון להכניס אותה אליו הביתה- למפלגה.
במצב של תיקו פוליטי נתניהו יגיד שהוא לא חייב לו שום דבר וילך עם איזנקוט
בס"ד
(הסקר השלישי, לא בדק את התרחיש)
היא לא שווה כמה מנדטים כטענתה, ולכל היותר שווה את המנדט של עצמה.
על כף המאזניים השניה נמצא הפה הגדול שלה, והמהלכים הפוליטיים שהיא תעשה קרוב לודאי, שלא לרצונו של ראש המפלגה.
מנגד, הליכוד יותר מישמח אם היא תוותר על מקומה ברשימת הליכוד לכנסת.
בס"ד
אלמוג כהן, שהוא הדוגמה הנגדית, לא העביר מנדט מעוצמה יהודית לליכוד. גם לא המעבר של אילוז לליברמן או של אדלשטיין לגלעד ארדן (הם דווקא ממש היו שמחים למנדט אחד, שגם את זה אין להם ברוב הסקרים) כך שגם המנדט הזה של גוטליב יש בו הישג גדול שלא כל ח"כ ברשימת הליכוד היה מצליח להביא.
נכון, המנדט הזה מגיע עם עוד אישיות ציבעונית ולא פשוטה, אבל בעוצמה יהודית מכירים אותה מספיק טוב (אולי אפילו יותר מאשר נתניהו מכיר אותה) ונראה שהם עשו את הישקול הפנימי שלהם.
כי מספר המנדטים שיקבל הליכוד בקלפי נשאר בגדר תעלומה ונע בסקרים השונים בין 19 ל- 32 מנדטים.
נוכל לראות כמה היא משפיעה על המנדטים. גם בכיוון ההפוך כמובן, כלומר כמה יחזרו לליכוד (אני מקבל לצורך העניין את ההנחה שהיא באמת "הבריחה" כמות משמעותית).
מבחינתו הוא עדיין ניצח את המהלך כי הוא אוהב אנשי פרונט כאלה. עוד אדם קולני יעשה לו רק טוב מבחינתו.
עמית סגל טוען שבליכוד אולי יפסידו קצת מצד אחד, אבל ירוויחו יותר מאלו שמסוייגים מהסגנון וההתנהלות שלה. את עוצמה אף אחד לא יעזוב בגללה, ככה שרק ירוויחו.
אני לא בטוח שהוא לגמרי צודק, כי יש אנשים כמוני. בבסיס יותר נוטה לצה"ד אבל מבועט מזה שבפתק שלי אאלץ להכניס את המלוגמן פייגלין, (שגם הערב היה צריך להכריז שאם הוא לא שר הביטחון הוא באופוזיציה).
ככה שהפתרון היחיד יכל להיות להצביע עוצמה. אבל להכניס את הוולגרית גוטליב, זה לא יותר טוב...
שאלת מיליון הדולר היא כמה מנדטים ישיג בסך הכל "גוש הימין", ולא כמה תשיג כל רשימה בנפרד, ואם הליכוד ועוצמה ירויחו מנדט, או יאבדו.
כפי שצויין, פייגלין הכריז שאם הוא לא שר בטחון הוא באופוזיציה, וזה אומר הפסד מנדט שלם לגוש הימין. אל מול זאת נאמר שאם ישאר מחוץ לכנסת ההפסד יפוזר בין כל הסיעות.
לתת לפייגלין דריסת רגל בכנסת היא טעות פוליטית שתעלה על השלחן מתי שהוא, אבל את שנעשה אין להשיב.
סמוטריץ' הבטיח לעצמו באמצעות פייגלין מקום בכנסת הבאה, בעוד ממשלת ימין פחות מעניינת אותו, לכאורה.
כיוצא בזה, גוטליב, אם לא יתנו לה את תיק המשפטים היא לא תצביע עם הקואליציה, וזה אומר שבטרם בחירות נזרקו שני מנדטים ריאליים לפח האשפה.
ולכן, אם לא יהיו ב"גוש" לפחות 64 מנדטים כדי לנטרל את שני ההזויים הנ"ל, היציאה היחידה של נתניהו מהפלונטר תהיה באמצעות קואליציה עם גדי ונפתלי.
לפי שעה, אפילו הסקרים המפנקים של פילבר מראים פחות מ- 64 מנדטים.
ההערכה שלו היא שזה מחזיר לליכוד בוחרים שסולדים מוגוטליב ועלולים להצביע למפלגות המרכז.
לגבי פייגלין, גם אם הוא באופוזיציה - הוא לא ישלים למרצ-רעם. ממילא זה שהוא לא ישרוף עשרות אלפי קולות, מוריד את הסכנה.
בייחס לסמוטריץ', אתה כמו אדריינוס עם: "יהודי למה אמרת שלום לקיסר?, יהודי למה לא אמרת שלום לקיסר?"
אם הוא לא היה מתאחד, היית טוען שזה שהוא לא מתאחד עם רסיסי המפלגות, מוכיח שלא אכפת לו מהגוש. עכשיו שהוא התאחד עם רסיס ומוכן לעוד איחודים - אתה טוען שזה מה שמוכיח שלא אכפת לו.
הערכות על המהלכים של סמוטריץ', נשמח לשמוע מאנשים שלא אובססיביים כלפיו.
היה עובר את אחוז החסימה על בטוח, אבל הוא לא חבר אליהם כדי לא להרגיז את הלייטים שכבר מזמן ברחו מהאורווה.
ויש גם את הסכסוך הבלתי נגמר עם הר המור.
סקר של מעריב מהבוקר נותן לסמוטריץ' 5 מנדטים, ויוצא מזה שהמשקל של פייגלין בבלוק הטכני הוא זניח, חרף כל הרעש והצלצולים.
פייגלין לא ישלים לרע"ם, שמחת זקנתי, אבל גם לא ישלים לימין, וזה כבר סיפור אחר. אם הקואליציה תהיה גבולית במספר חבריה, הצבעת נגד של פייגלין תפיל את התקציב והממשלה תיפול.
המעברים בין עוצמה לליכוד הם בתוך הגוש, לכאורה. הבעיה תהיה במשא ומתן להרכבת הממשלה. בן גביר כלשון מאזניים ידרוש את כל העולם ואשתו, והיה לו ממי ללמוד, או אז יאלץ נתניהו לבחור בין ממשלת רוטציה לישיבה באופוזיציה.
לאופוזיציה יש אידיאולוגיה מובהקת שמאחדת את כולם- רק לא ביבי.
לקואליציה יש מעכשו את פייגלין שהכין שיעורי בית, ובמקום לומר רק לא ביבי ולחטוף, הוא דורש לעצמו את תיק הבטחון שזה בעצם אותו הדבר.
לא שאני מתלהב מהכנסת פייגלין, אבל עם סקר מעריב אפשר לעטוף דגים - כל התייחסות מעבר לכך היא בזבוז אנרגיה.
אגב וינטר, הוא אמר אתמול שאם בישורת האחרונה יתברר שאין לו סיכוי, הוא ישקול לפרוש.
חזרה לפייגלין, במצב של תיקו 60 אם איזנקוט יציע לו את תיק הבטחון, הוא יקח, ולא תעמוד לימין הטענה שפייגלין הוא בנט 2, אחרי שהצהיר במפורש שבלי תיק הבטחון הוא לא עם הימין.
קודם כל, לא נאמרה המילה האחרונה, כך שמוקדם להתלונן. יש עד יום שלישי בעשר בלילה, ונאמר בפירו שעובדים על עוד איחודים.
לגבי לייטנר אפשר לדעת מי הוא? מה דעותיו בכל מיני נושאים שעל הפרק? יש לו דעה על אופן ניהול המלחמה? מה הוא חושב על השתלטות מערכת המשפט והפקידות על סמכויות נבחרי העם? הוא תומך בהתישבות או שכמו הרבה חרדים בכלל אוחז מהשבועות? ובכלל, כמה אנשים באמת עומדים מאחוריו (ומאיפה המימון לכל המסע תעמולה כשאין לו כרגע יחידות מימון?)?
לגבי מעוז, לא רואה שום סיבה לשריין, חוץ מפרדוקס הסחטן. הוא לא מביא שום ערך מוסף, בניגוד לאחרים שאולי איננו יודעים איך יתפקדו בכנסת - עליו אנחנו יודעים שנוכחותו שם חסרת תועלת. הוא לוקח איתו למפלגה שתשריין אותו מקסימום 20,000 קולות וגם זה בהגזמה, כאשר אם יפרוש - רובם יצביעו ממילא לצה"ד ומיעוטם לש"ס/ג', לא כזה הפסד...
יש לו כ- 50 אלף קולות שילכו לפח אם לא תהיה להם אלטרנטיבה.
אני לא יודע מהם דעותיו בכל תחום, אבל יורשה לנחש שהוא לא יקדם קנביס, ואיסור ברית מילה. הוא לא ידרוש את תיק הבטחון, ועוד כמה דברים טובים שיסנדלו את הקואליציה הבאה. אישית אני לא מכיר אותו, אבל זריקת קולות לפח מפריעה לי.
אתה מחזיר אותי לסמוטריץ, יותר משהוא מעוניין בממשלת ימין, הוא מעוניין בחברות בכנסת הבאה, ואדון פייגלין מבטיח לו את זה, לכאורה.
לכולי עלמא, בלי פייגלין הוא בחוץ.
לייטנר שהבייס שלו נמצא בביתר עילית ומודיעין עילית, לא יפקיר את יהודה ושומרון.
את פייגלין שיכניס לכנסת הבאה מטעם מפלגתו את עצמו בלבד, וקרוב לוודאי שיהיה באופוזיציה, ויגנוב מנדט- אתה מנרמל, ואחרים אתה שולל. אוי השנאה והציניות.
יש שלל מפלגות ורסיסים ואתה: "סמוטריץ' סמוטריץ' סמוטריץ', למה כן, למה לא, אם הוא לא עושה הוא לא בסדר ואם כן הוא - גם כן לא בסדר".
מאחרים אין צפיות, אין דרישה לאחריות, אין כלום.
יש כרגע שלוש מפלגות מחאה חרדיות לפחות - אין לי מושג כמה כל אחת מהן שווה, אבל קודם כל שיתאחדו בינהן, אם הן בכלל רוצות אחדות, כל עוד שזה לא המצב - מסתבר שהן רוצות לשרוף קולות וממילא לא יסכימו לאחדות.
אין לי מושג (וגם לך אין) אלו עוד מהלכים על השולחן, אין לי גם מושג, מה כל אחד מהשחקנים דורש בתמורה לאחדות והאם הדרישות שלו סבירות.
אם אני סמוטריץ', אני ממהר עוד לפני כניסת שבת להציב לחזי נחמה הצעה שלא יוכל לסרב לה. אמנם גם הוא גר על ציר 60, אבל יש לו קצת סדר יום אחר והוא יכול להיות משמעותי כקונארה לוינטר.
כשתתחיל להציב דרישות גם לאחרים, נתחיל להאמין שהדרישות שלך מסמוטריץ' ישרות. דוגמא מובהקת: מפלגת אח"י, של תלמידי הרב אברג'יל - היא בדיוק הציבור שבין ש"ס לעוצמה. אם אתה ישר - תשמיע דרישה לבן גביר להכניס אותם ולמנוע שריפת קולות.
וכשמציבים בפניך מראה, אתה נתלה בקש וגבבה.
עצם הכנסת פייגלין לכנסת תגבה הרבה דמעות פוליטיות ואותנטיות. סמוטריץ' כאמור הבטיח את מקומו בכנסת הבאה וכל השאר מעניין את סבתא שלו.
אם פייגלין שיחזיק במנדט בודד יעמוד על תיק הבטחון, השותף שלו סמוטריץ' עם ארבעה מנדטים משוערים ידרוש גם את תיק הבטחון, וגם את האוצר, והחוץ, והמשפטים, וגם ראשות ממשלה. בעיניו השמיים הם הגבול. הוא מומחה בזה.
ממשלת ימין- ימין לא תצא מזה.
אם אתה רוצה את חזי נחמה במקום פייגלין- לך על זה.
וינטר לא שייך לכאן, ובן גביר לא שייך לכאן. הליכוד ישבור איתם את הראש.
אינך מציב מראה, אתה מציב אובססיה.
אינך יודע אם באמת היו אלטרנטיבות לפייגלין. כלומר - תיאורתית יש כמה וכמה, מציאותית אין לך מושג אם הם בכלל רוצים להתאחד ומה המחירים שהם דורשים בתמורה.
אני ממש לא מחבב (פוליטית) את פייגלין. אבל הדרישה הציבורית היא להתאחד. אני מעריך בפשטות, שמפלגת הציונות הדתית היתה עוברת גם בלעדיו, אבל כעת אנו רואים מי אכן מוכן להתפשר ולוותר בשביל אחדות ובשביל להתרחק מאזור הסכנה, ומי מעריך שהוא ואפסו עוד.
כשתתחיל להציב דרישות גם לשחקנים אחרים בזירה, נתחיל להתייחס ברצינות לטענות המעגליות שלך.
אבל נראה שהפסק של הרב אבינר אודות יוסף חדאד רק מחזקת את מפלגת עמך ישראל, אני רואה בכל מקום ברשתות רק פסקים שכנגד ושבחים על פועלו של יוסף חדאד כקצין ופעיל הסברה וציטוטים שלו והבאת מקורות שפתאום זה דווקא כן בסדר וכו' וכו'.
חבל שוינטר תומך בנתניהו בלבד אבל.
יש מישהו יותר טוב לתמוך בו?
המגלומן משה פייגלין התראיין אתמול בפטריוטים של ערוץ 14, ודרש לעצמו את תיק הבטחון כדי שלא יהיה ה- 7 באוקטובר הבא.
ורמז שאם הוא היה שר בטחון, הטבח לא היה בא לעולם.
שגעון הגדלות של האיש הזה הוא מן המפורסמות. בהיותו חבר ליכוד, מן השורות האחוריות, התמודד פעם אחר פעם על ראשות המפלגה, עד שהראו לו את הדלת החוצה.
ברקורד העשייה שלו יש את חסימות הכבישים, ואת קידומו של אולמרט למקום ריאלי ברשימת הליכוד לכנסת. זהו.
בעקבות הריאיון אמש, יותר ויותר אני משתכנע שאם האיש המסוכן הזה יהיה האצבע ה- 61 בכנסת הבאה הוא לא ישמור אמונים לגוש הימין, ויערוק תמורת אתנן כזה ואחר. את בנט הוא מכיר באופן אישי.
בימים שנותרו עד להגשת הרשימות יש לבדוק חזור ובדוק, אסון מול תועלת בשיבוצו בבלוק טכני לכנסת הבאה.
אם ירוץ בגפו, ישרוף כ- 80 אלף קולות, ועל פי השיטה אצלנו יתחלק הבזבוז בין כל המפלגות בכנסת. לא נעים ולא נורא. שווה בדיקה.
התעקש, למרות ששניהם היו קרובים בסקרים
הנקודות מעל המילים "לנו ולבנינו" בפרשת נצבים (ספר דברים, פרק כ"ט, פסוק כ"ח) הן חלק מסימני אותיות נקודות שעל פי המסורת יש עליהם דורש ומובלעת בהם משמעות מיוחדת. הפסוק המלא: "הַנִּסְתָּרֹת לַיהוָה אֱלֹהֵינוּ וְהַנִּגְלֹת לָנוּ וְלֻבְנֵינוּ עַד עוֹלָם לַעֲשׂוֹת את כָּל דִּבְרֵי הַתּוֹרָה הזאת". לפי חז"ל (באבות דרבי נתן), הנקודות מסמנות שאולי המילים "לנו ולבנינו" אינן צריכות להיקרא במלואן או שיש צמצום במשמעות האחריות. לפי הסבר המדרש, הנקודות באות ללמד שעם ישראל אינו נענש על עבירות נסתרות (עבירות שאדם עושה בחדרי חדרים), אלא רק על דברים גלויים. על הנסתרות אחראי הקב"ה לבדו, ורק על הגלוי יש לנו ולבנינו אחריות עד עולם. לפי פרשנים נוספים, הנקודות באות להוסיף רובד עמוק מעבר לפשט – להראות שיש הבחנה ברורה בין מה ששייך לשמיים לבין מה ששייך לבני האדם. ( השתמשתי בAI להעביר את המסר)
מיני שמות?
עליהם בעיצומה של השבת, כשאינם יכולים להגיב.
נראה לך מישהו קורא אותו וזה משפיע על מישהו פה?
באמת חבל לך על הטרחה והזמן
ואנשים שיחפשו מידע יראו ש"הנה, הודאת בעל דין, גם בערוץ 7 קוראים להם פורעים!"
אז כדאי מאוד שמי שקורא יבין שמדובר על יורד, על נמושה, שארץ ישראל הקיאה אותו והוא במקום חשבון נפש - פורק את התסכול שלו מהכשלונות העצמיים, בהשמצות פרועות על אלו שהם הנגטיב שלו - מוסרי הנפש על ארץ ישראל.
את השרשור בראשי.
כי הוא בראשי כרגע.
הזאת גורמים לנו - חמור מאוד.
על ידי גורמים עוינים...
אבל נראה שאתה מחפש נקמה בעם היהודי,
ממש כמו היטלר קטן.
למה אתה מבקש מאיתנו להניח את הנשק?
לא להילחם? לחכות עד שהערבי יהרוג וירצח?
למה יש לך פתחון פה על בחירתנו לגור בכל ארץ ישראל ולחיות בה בביטחון?
למה אתה מטיף לאנשים ללמוד ממך?
אתה אדם חלש!
ומשם לקטרג על מוסרי הנפש לגאולת העם והארץ.
...מוקיע מעשים אלה וכמובן זה לא מועיל לשלמות הארץ והעם
תושבי קוסרה לעומת זאת, מסכנים אותנו...
שגריר ארה"ב הוא לא אפילו....
היו המחבלים הנתעבים שביצעו את הטבח
בדיוק כמו שתושבי קוסרה מסכנים אותנו
חבל לבלבל בין אויב לאוהב
...פחות משנה לארוע וכבר הסמפטיה לקהילה היהודית כאן ירדה.
יותר ויותר שומעים על סבלם של בני דודנו בארץ הקודש.
אני מבין שלכם זה לא אכפת אבל כדאי שתהיו מודעים לעניין
כמוך.
זה שגויים רואים ביהודים אשמים אוטומטיים, זה מצער אבל נורמלי - זה שיהודים מתייצבים בצד של פראי-האדם ולא של אחיהם, זו מחלת נפש.
…. שמדינת ישראל עודדה "הגירה מרצון" ובאו לכן עשו הפגנות ומיעוט אנטישמי שממש לא אוהב מוסלמים תפס טרמפ והצטרף לחגיגה כמו כן מוסלמים פקיסטנים למשל שמזדהים עם אחיהם הערבים לוקחים חלק . רוב האוסטרלים אוהבים אותנו. פשוט קשה להם עם תמונות כגון מה שקורה בקוסרה למשל.
במקום להשמיץ כדאי שמישהו יסביר לי מה התכלית לפעולות. הללו זה בטוח לא משרת את ההתישבות ביהודה ושומרון.
הבעיה האמתית היא האוטו-אנטישמים, הן בתשקורת והן באוסטרליה. יהודים שאוטומטית משוכנעים שבכל אירוע היהודים אשמים.
צריך להפנים, שבכל אירוע התשקורת קונה אוטומטית את גירסת פראי-האדם. זה נכון תמיד ונכון שבעתיים בשבת.
אם אתה רוצה באמת לדעת מה קורה בגבעות ולא דרך התשקורת שעושה הכל להכפיש אותם - עקוב אחרי אלישע ירד/אלחנן גרונר ברשתות, או באינטרנט באתר 'הקול היהודי'.
שסוף סוף האויב מקבל קצת בראש