' ולא אשוב עד כלותם'. למה כל כך קשה לכלות לגמרי אתחסדי הים
האויבים שלנו בעזה (עדיין נופלים חיילים כמו שראינו אתמול לצערינו) ובאיראן (מדיווחים מסויימים הם יוכלו לשפץ את אתרי הגרעין תוך כמה חודשים)?
לגבי איראן-אדם כל שהוא

לגבי מתקני הגרעין - לא ברור שהטענות האלה נכונות.

לגבי איראן בכללי - מה בדיוק ציפית שיקרה? שנשמיד את עשרות מיליוני תומכי המשטר? שנקים שם ממשל צבאי?

גם מדינה שהצבא שלה רוסק כמו עיראק במלחמת המפרץ הראשונה [שכללה מלחמה קרקעית], יכולה לבנות את הצבא שלה מחדש, אם לא יעצרו אותה מחדש.

הכל חלק מתוכנית אלוקיתצמאה לאמת

אולי ה' רוצה שנתפלל יותר ונתחזק באחדות ישראל?

ומבחינה טכנית- אנחנו נחמדים מידי ועוד נמצאים קצת בחשיבה גלותית, מה יחשבו עלינו אומות העולם

בסופו של דבר הקב"ה מוביל אותנו בדרך הטובה ביותר בשבילנו, גם אם לא תמיד נראה

שחיתות.מי האיש? הח"ח!

כשמקבל ההחלטה נגוע בשיקוליו, ההחלטה המתקבלת חולה. ומידת חומרת המחלה היא פונקציה של רמת הנגיעות.

אתה מאוהב בקונספירציותנקדימון
אבל אתה צודק שיש שחיתות בשבכ, ולכן בעזה יש בעיה. ואילו באיראן, שזה שתפ עם המוסד, הכל עבד כמו שצריך 
אז הכל טוב באיראן?מי האיש? הח"ח!

לא יהיה יותר מה לדאוג?

החיים אינם שחור לבןהסטורי
בוודאי שצריך לעקוב ובמידת הצורך גם להמשיך להפציץ כמו שעושים מידי שבוע בסוריה וכמעט מידי יום בלבנון, בלי נפגעים מצידנו.

אבל כן, עמדנו ערב שואה ואת האיומים המידיים לטווח של החודשים הקרובים ואפילו השנים הקרובות - הסרנו מעלינו 

איזה מזל שיש אנשים כמוך בעולם הזה.מי האיש? הח"ח!

תראה מה זה, לימדת אותי את מה שאני מנסה - ללא הצלחה מרובה, עליי להודות - להכניס כאן לראש של אחרים. ממש מדהים.
שיש שחור ויש לבן. יש אפילו אפור. כפי שהוזכר פעם בספר מסוים, בלילה - אפל למדי, כמו זה שבמהלכו אני מפרסם את התגובה הזו, עת מולד הירח - ובו כל התרנגולים שחורים, ייראה שחור אף חתול אפור.

חתול לבן, חתול שחור.

הנה משהו ממני אליך, באדיבות חנוך לוין:
לאן הלך ילדי, ילדי הטוב לאן /
חייל שחור מכה חייל לבן /
לא יחזור אבי, אבי לא יחזור /
חייל לבן מכה חייל שחור /
בכי בחדרים ובגנים שתיקה /
המלך משחק עם המלכה /
ילדי שוב לא יקום, לעולמים יישן /
חייל שחור מכה חייל לבן /
אבי בחשיכה ולא יראה עוד אור /
חייל לבן מכה חייל שחור /
בכי בחדרים ובגנים שתיקה /
המלך משחק עם המלכה

וכן הלאה.
ועכשיו באמת: יש לך תעוזה מגוחכת לפנות כאן אליי ולהטיף לי על איזה צורך במנת ריאליזם, בזמן שיש פה רשימה ארוכה ארוכה של כמה אחרים שלא נראה ולא נשמע שנחתו מהטיסה האחרונה לאיספהאן. וזה לפני שניכנס לכמה נוסחים מעניינים שפורסמו בדפי האתר הזה - לא בדיוני פורומים בין דגי רקק מגזריים חלילה - כמו "הניצחון הזה יעמוד לדורות" (מה זה "יעמוד"? ומה ההבדל אם חלילה יישב?), "תחילתה של התרוממות קרן ישראל" (אבל מאי נפקא מינה והאם דרוש שנסתדר ברחובות במבנים צורניים אנושיים ונקרא קריאות קצובות? או הייתכן שזה בעצם דיווח ממגרש הכדורגל?) או "על בנימין נתניהו יש השגחה אלוקית" (האם זה מחייב את השופטים במשפטו לעמוד מכסאם ולפרוש מאולם הדיונים, עקב נחיתות האדם הממוצע מול מדרגה נשגבת זו?).

אבל אני אודה על האמת, שלפחות התייחסותך הנלוזה הזו, נשמעת באמת על פניה שנובעת מתוך מקום של יושר. לי נשמע סביר שאתה באמת ובתמים מחזיק בתחושה שקרה משהו ששינה את החיים באופן שאולי כל אדם צריך לראות את זריחת השמש באור חדש. עדיין, לא יזיק שאתה תפנים שעוד יש מקום בעולם הזה גם לזוויות ראייה מגוונות.

למה מה שהוא כתב סותר ראליזם?קעלעברימבאר
בוא לא נהפוך יוצרות.מי האיש? הח"ח!

באופן טאוטולוגי - מתוך כותרת התגובה אליי - זו היתה קריאה לריאליזם. רק שזו היתה התפרצות לדלת הכי פתוחה בעולם.

שאלת שאלה פשוטה, האם הכל טוב באירןהסטורי
הגבתי עליה בצורה פשוטה ואת בתגובה דחפת כזאת ערימת מלל, שפשוט לא קשורה לעניין.

(אכשהו גם עברת משיח ענייני לשיח אישי, מיותר כשלעצמו. אבל הכי מוזר, שבתוך השיח האישי, הכנסת ציטוטים של אנשים אחרים לגמרי, כאן כבר ממש איני יודע מה אתה רוצה.)

תגובתך היתה אבסורד.מי האיש? הח"ח!

הדיון האמיתי כאן הוא האם נושענו מצרינו ולפיכך אנחנו חייבים להודות, להלל, לשבח, לפאר, לעלה ולקלס, בפרט אולי לדרג מדיני. מה לעשות שנטלתי על עצמי את העול המצער, המייגע וכפוי הטובה להציג תמונה לא כיפית במיוחד. הציטוט שהבאתי מדברי טראמפ היה מבחינתי רק דוגמא אחת, למה שהיה עדיף שאנשים יבינו הן בנוגע לתוצאות הממשיות של ה - deux glorieuses (פרפראזה שלי על "שלושת הימים המהוללים" מהמהפכה בצרפת משנת 1830), והן למה שפוליטיקאים עושים מהן. ומה שלדעתך לא קשור, זה עניין שלך מבחינת פרשנות, אבל אתה מוזמן לחשוב קצת יותר. לגבי החתולים למשל, כי כמו ששרה מרגול פה זה לא אירופה; כאן זה פחות אמיר קוסטוריצה (בדוק את ההקשר) ויותר סמיר קוקוריצה.

אבל מי צריך אותי? רק תראה תוצאות סקר - מדהימות לחלוטין לעניות דעתי - לא של גולשי אתר הארץ, אלא של האתר הכא, המתהדר במספר הטיפולוגי 7:
6 אחרי המלחמה - סקר הגולשים של ערוץ 7

על קצה המזלג:
האם אתה סבור שאיראן תמשיך לפעול להגיע לגרעין למרות המערכה?
89% - כן – הם נחושים לחזור לתכנית

הנשיא טראמפ טען שבלם את ישראל מחיסול חמינאי במהלך הלחימה. האם ישראל הייתה צריכה לחסל את חמינאי למרות התנגדות טראמפ?
71% - כן – זו הייתה הזדמנות שלא תחזור
22% - לא יודע / אין דעה

עוד הפעם: פחות מעשרה אחוזים חושבים שאיראן במצב שלא תמשיך בתוכנית; פחות מתשעה אחוזים חושבים שהיה נכון לשמוע לטראמפ, ושבוודאות חשוב להימנע מעימות אדיר עם הממשל האמריקאי הנוכחי האהוד כל-כך. האם זה נשמע כאילו הציבור - הימני הדתי-לאומי, ואולי אף התורני-לאומי והלאומני! - חוגג וחש שמחה נטולת מועקה?
הרי גולשי האתר הזה אינם חשודים על הטרלה אולטרה-ימנית בסגנון אביגדור ליברמן רק כדי לעקוץ את נתניהו והקואליציה הנוכחית. סביר להניח שהתוצאות לעיל משקפות דאגה ממשית ואי-הכרה בגודל ההישג (בסקר קיימת גם שאלה בנוגע לסבירות שתידרש תוך פחות משנה תקיפה נוספת באיראן, עם תוצאה מהממת של 9% בלבד שחושבים שלא!!!).
אז כמה אבסורד יש בניסיונך להכתיב איזו נירוואנה ("עמדנו ערב שואה ואת האיומים... לטווח של... השנים הקרובות - הסרנו מעלינו"), לא מולי אלא מול קשת הציבור הנרחב שטורח לענות בסקר כל-כך פנימי ומגזרי.

נראה לי שיש בדבריך פה צעד לוגי לא מחייבארץ השוקולד

הרוב סבור שהאיראנים ינסו להשמיד אותנו גם בעתיד, אבל היכולות של האיראנים נפגעו משמעותית.

הרוב כאן סבור שהיה צריך לעשות עוד, אבל עדיין עשינו הרבה.

וזה עצם הנקודה, הסטורי מציע שנכון לחגוג על עצם הטוב שזכינו לו גם אם הוא לא מושלם. (ואני מסכים איתו)

עצם הנקודה היא שלא מרחיבים עיוןמי האיש? הח"ח!

"ושרים, שרים, קרנבל אדיר /
עד שלא רואים, עד שאין אוויר"
הסקר חושף מבלי משים את התחושה. שלא במתכוון. כי זה עניין של תת-מודע, של מה שחושבים בהיעדר הניסיון המתוזמר לשלוט במחשבות.

אתה טוען טענות שלא קשורות בגרושהסטורי

האם האירנים ינסו? כן, הם ינסו, אבל בניגוד למצב לפני שלושה שבועות, שהם על סף פריצה לנשק גרעיני, שזה סף שואה מבחינתנו - כרגע הם צריכים להתחיל מכמעט 0 עגול. שינסו, יקח להם שנים ואנחנו נמנע מהם בעז"ה.

האם היה כדאי לחסל את חמינאי? כן, היה כדאי מאוד. האם היה כדאי להמשיך עד ששלטון הרשע שם היה נופל? כדאי. יש אילוצים בעולם הזה.

האם בגלל זה שלא השמדנו אותם לגמרי, לא צריך להודות לקב"ה ולהעריך את שליחיו בארץ, על כך שניצלנו משואה קרובה?! מה הקשר?!

אתה כמו הזקנים בתחילת בית שני, שלא היו מסוגלים לשמוח בבניין העלוב יחסית למה שזכרו ושגם בו צריך לעשות ציור של שושן, שנזכור מי המלך ושלא נחשוב שחוזרת מלכות דוד. וגם להם היו צרות והצקות מבית ומחוץ ועדיין הנביאים נזפו קשות מאוד באנשים שהקטינו את השמחה, בגלל טענות מהסוג של טענותיך.

מוזמן ללמוד עזרא, חגי וזכריה ולחזור עם מסקנות.

היות שלא קיבלת את הצעתי בנושא ההסרטה והבימוימי האיש? הח"ח!

אז אין לי ברירה אלא לנהוג כמבקר, ולהודות שאתה תסריטאי מוצלח של סרטים. אולי תייסד סינמטק. יקרינו בו את סרטי יום הסף-שואה-מבחינתנו. שפילברג יביים - פוטנציאל לאוסקר.

אני מבין מזה שעברת לכתוב שטויותהסטורי
שלעניין אתה מודה שדברי נכונים.
אני מודה שאתה תסריטאי מצויןמי האיש? הח"ח!
מוקדש גם אליךהסטורי
אוי זה מעולה - אקטואליה וחדשות

בתוך כל שאר מתאונני ישראל ואלו שקצרה נפשם בדרך...

זה מעולה עבור מי שחי בשנת מינוס 1150 למניינם.מי האיש? הח"ח!אחרונה

פחות מעולה עבור מי שחי כל רגע אחרי, כי זו פרשנות פרטית למקרא, ומי הוא זה ואי זה הוא - אתה או כל אחד אחר - שיפרש את המקרא לצורך האינדיווידואלי. סינא טינא. עפר ואפר.
הנה מה שאני מקדיש לך מהמקרא: מל"א כ"ב.

תמיד יהיה מה לדאוגנקדימון

פשוט אין קשר לקונספירציות שלך.

לא מוכרת לי אף אחת כזומי האיש? הח"ח!

כנראה אתה יותר מכיר אותי משאני מכיר את עצמי

אדם קרוב אצל עצמונקדימון
השוטה לא יראה את שטויותיו, ולכן אנחנו כאן כדי לעזור לך
פשוט תביא דוגמאמי האיש? הח"ח!

אל תתבייש

אין צורךנקדימון
אתה דואג להביא דוגמאות כל שני וחמישי מכל משתמש שלך
זה נשמע שאתה מאוד מפחדמי האיש? הח"ח!

מה, אתה לא גבר? אתה לא יכול לעמוד במילה שלך? מבקשים דוגמא אחת, ואתה מתחמק?

הגבריות שלי לא זקוקה לך, תנוח דעתךנקדימון

אם מישהו אחר היה מבקש דוגמא אז הייתי מצרף לו את הקישור לכרטיסים האישיים של אינסוף המשתמשים הטרוליים שלך.

אבל אתה? אתה לא מספיק גבר כדי שאטרח בכלל

אתה עוד מדבר על קונספירציות.מי האיש? הח"ח!

מעולם - מעולם - לא היה לי כאן משתמש אחר. לי לא תהיה בעיה להישבע על זה בספר תורה בפני איזה רבנים שתרצה. רוצה להישבע שאתה צודק בטענה הזו על ספר תורה פתוח?
אז יש לך לפחות טעות אחת, אם כי לדעתי הרבה יותר. לפחות בנקודה הזו פשוט תודה שטעית בענק.

בהתחלה בילבלתי בינך לבין תות"ח בטעותקעלעברימבאר
ולא הבנתי למה הסגנון כל כך שונה
כבודו של תות"ח במקומו מונחמי האיש? הח"ח!
אתה מדבר דומה לאוסטרלינקדימון

אז קל להתבלבל ביניכם. ואולי אתה באמת האוסטרלי, מי יודע..

בכל מקרה, קישקוש השחיתות שלך הוא קונספירציה.

הנה עוד טעות שטעיתמי האיש? הח"ח!

כף רגלי עוד לא דרכה מעולם ביבשת חיות הכיס, ואתה שוב מוזמן לבחור רבנים שבפניהם אשבע על ספר תורה פתוח שאתה טועה טעות שערורייתית כרגיל.

עוד טעות חוץ מאלה שלא היונקדימון

וגם זו "טעות" לא ממש ברורה, כשאתה מדבר כמו שהאוסטרלי מדבר.

טענות השחיתות הן קונספירציה. חוץ משנאה נוטפת אין בהן כלום.

היכן הראיות? אין כאלה. חוץ מפימפום של סיסמא אין כלום.

אתה ממציא הרבה דברים.מי האיש? הח"ח!
עבר עריכה על ידי מי האיש? הח"ח! בתאריך ו' בתמוז תשפ"ה 12:26

אין שום "טענות" לשחיתות - יש דאגה, חשש. אין צורך באיזה ראיות כי הכל נסיבתי. אתה תתעקש שהשמיים כחולים רק כי זה טוב, ואני אתעקש שהשמיים אולי כחולים כי אולי היה אירוע חימצון אטמוספרי פלאונטולוגי. מה שאתה חושב לקונספירציה איננו אלא ספקולציה. אתה צריך ללמוד פילוסופיה אלמנטרית.

[עריכה] יודע מה, אתרום כאן דוגמא אמיתית לקונספירציה שאני-כמובן-ממש-אבל-ממש-אבל-ממש לא-מאמין-בה-ואילו-היו-מציגים-בפניי-הייתי-מייד-דוחה את הרעיון ואומר "אוי באמת! איך ייתכן לחשוב ככה? שערורייה!": "מישהו" שלח לאיראנים מיקום במכון ויצמן של שקמה ברסלר.
כפי שהבהרתי אני-כמובן-ממש-אבל-ממש-אבל-ממש לא-מאמין-בה-ואילו-היו-מציגים-בפניי-הייתי-מייד-דוחה את הרעיון כהזוי.

אלה משחקי מילים אלמנטרייםנקדימון
ותו לא.

הראיה ה"נסיבתית" היחידה שיש לך היא הקביעה שלך שיש סיפור שחיתוצ שרק מחכה להתגלות. בעוד שהראיה שלי היא שבמשפטים הקודמים שטפלו עליו הוא יצא זכאי, שבמשפט השוחד הנוכחי אז השופטים אמאו לפרקליטות להסיר את האישום המגוחך כי זה יפול בוודאות, שהחקירות נעשו ללא אישורים, שעד כה כל עדי התביעה הובסו בבית המשפו והפכו ל"עדים עוינים", שיש צורך ב300 עדים כדי לנסות להנפיק איזו אשמה, שבניגוד לכל אזרח אחר - ראש הממשלה מחויב להיות בבית המשפט 3 פעמים בשבוע, שפרוייקט אזרחי פירק באופן שיטתי את כל 315 ההנפצות על "סיקור אוהד של וואלה", שלא לדבר על כך שסיקור אוהד זה בעצמו "חטא" שנולד במיוחד לכבוד נתניהו. הראיות הן נגד הפרקליטות, נגד חולי הרל"בת, ונגד היוריסטוקרטים.

ולגביך אתה, לא כתבת "ספקולציה" אלא הצהרת קביעה וודאית. ולזה כבר קוראים קונספירציה. לא טענת טענת שמא אלא טענת וודאי נחרצת.

לא קראת כנראה מה שפרסמתי.מי האיש? הח"ח!

הנה דוגמא מפורשת: "אין שום צורך במקרה זה לקשר בין קבלת ההחלטה לשחיתות פרטית"
או שלא הצלחת להבין. תוכל לבדוק מולי בפרטי, חבל לייגע את הגולשים.
משאיר לקורא לשפוט.

שחיתות מהותיתנקדימון
זו רמת הטענה שלך.
זה מה שמכרו לך שלושים שנה ערוצי התשקורתהסטורי
לכן גם עד הרגע האחרון הם היו בטוחים ש'שרה לא תתן לקלקל את החתונה'. אין שחיתות ואין בטיח. כל החשדות בתיקים הם בין ספקולציות לבין עובדות שמעולם לא הציבו לאיזשהו איש ציבור רף שרואה בעובדות הללו שחיתות.

יש כאן מחנה פוליטי קטן מאוד, אך עם שליטה עצומה בתשקורת ובחונטה המשפטית, שהבין שהוא כבר לא יקבל את השלטון בדרכים דמוקרטיות, אז מה שנשאר לו זה להמציא שחיתות יש מאין.

תראה איזה בלבול.מי האיש? הח"ח!

מהיכן הבטחון שלך שהאזהרה מפני שחיתות קשורה בעניינים אינדיווידואליים?
אתה באמת לא מסוגל לראות מאיפה מגיעה לזות שפתיים?
אין שום צורך במקרה זה לקשר בין קבלת ההחלטה לשחיתות פרטית. נתניהו בעצמו סיפר שהכוונה היתה לתקוף באפריל ושזה לא יצא אז לפועל. ועל כך נאמר "מעניין מאוד".
מעניין שזה כן יצא לפועל בזמן שכמו בסיפור על הקשר הגורדי, זה פתר באיבחה אחת את סיבוך משבר הגיוס מול החרדים;
מעניין שזה לא היה כל כך דחוף באפריל לראות במצב העניינים סכנה נואשת של ממש ושכלו כל הקיצין, אבל ביום וברגע שהקואליציה היתה עשויה שלא לנצח בהצבעת אי אמון, האיום הפך פתאום לדחוף מאין כמותו, להבהיל ולהרתיע שותפים קואליציוניים מלפרק את מעשה המרכבה הפוליטי;

מעניין שזה התאים כמו כפפה ליד להשקטת הציבור, המואס במלחמה אינסופית ובלתי מוכרעת בעזה (מאיסה מכל קצוות הקשת הפוליטית), ושטואטאה עתה תחת תרועת הניצחון בחזית מרוחקת, בלתי נראית לעין הישראלי מן השורה, ושניתן להכריז על כל תוצאה בנוגע אליה, ללא צורך מכביד לפרט ולהתייחס לכל ההיבטים [משהו נוסף על כך להלן];
מעניין שזה נמדד כמעט בו במקום בסקרי מנדטים ואלקטורט.
אם אתה באמת מאמין שכל זה הוא לחלוטין צירוף מקרים, קונסטלציית כוכבים ומזלות מהשמיים, שהסתדרו באורח פלא מושלם כל כך לטובת הקואליציה הישראלית, אני חושב שיש לי מגדל כלשהו במנהטן בניו יורק סיטי למכור לך בחצי "גראנד". מתנוססות על המגדל הזה אותיות מוזהבות T, R, U, M, P.
יש בדיבור באנגלית בזמננו משחק לשוני מעט מטופש, אבל שמשמעותו ברורה מאוד, להגות "נאיבית" את המושג conincidence, לא באופן הנכון שנשמע "קואינסידנס", אלא משהו כמו "קואינקי-דינקי", כביכול בהגייה לא-מנוסה של ילד קורא מתחיל. הרעיון הוא ללגלג על מה שמוצג כצירוף מקרים, ולקרוץ באי-אמון. זה נשמע לי כמו מקרה קלאסי של קואינקי-דינקי.
הנה משהו לגבי התוצאות, שאתה כל כך בטוח שכולם צריכים להתייצב לכבודן בשלשות, ולהצדיע בפניהן בדום מתוח: כשדונלד טראמפ נשאל על מידת ההצלחה בתקיפה האמריקנית באיראן, הוא ענה "the flame is all underground, but everything above, if you look at the before and the after picture, everything above is burned black, the trees, everything". כלומר, הוא מבטיח שהנשק האמריקאי חיסל... את העצים בהר מעל המתקן התת-קרקעי.
כל אחד מוזמן לאכול את האוכל שמגישים לו. ההבדל בין סועד אחד מסוים לשאר הסועדים, זה שהוא - במסווה - מבקר את המסעדה, והגיע כדי לבקר את מה ששמו לו על הצלחת, ולא לזלול את זה בלי לחשוב.
ומה אתה עשית (באנלוגיה הזו)?
פירשת את הביקורת על הרוטב הבלתי-אכיל, כאיזו עוינות פתולוגית לעצם הרעיון של מיונז.

לא הבנתיריבוזום
גם אם מקשרים את עיתוי פתיחת המבצע למצב הקואליציה (בלי להתיחס לגורמים אחרים שמשפיעים על העיתוי) אפשר לומר בדיוק הפוך. אם מרחפת סכנה מעל הממשלה, יכול להיות שלא יהיה ניתן להוציא לפועל בקרוב את התכנית הקריטית הזו ולכן הדחיפות שלה עולה עוד יותר.

לגבי טראמפ, אם אתה כבר בוחר לצטט אותו, מוזר לצטט חלק קטן מההתבטאות שלו בנושא ואז להתיחס רק לחלק מהציטוט שכבר הבאת ולהתעלם מהשאר.

הממ. חוזרת בי לגבי הציטוט של טראמפריבוזום

ההתבטאות שהבאת אכן מוזרה קצת. אם יש לו דברים משכנעים יותר לומר, למה להיאחז באמירות חלשות כאלה?

מאוחר יותר הוא דיבר על סוכנים ישראליים שאישרו את הנזק בפורדו. האם זה שקר? לא יודעת, אבל בכל מקרה גם ישראל וגם גורמים אחרים בממשל האמריקאי, שבהחלט נזהרו מלהתבטא לגבי "השמדה מוחלטת", דיברו על נזק משמעותי. יכול להיות שהבעיה של טראמפ היתה ההודעה המיידית המוגזמת על "השמדה מוחלטת".

אתה אמיתי?!הסטורי
יש אלף סיבות מבצעיות, שבגללן מבצע כזה לא יוצא לפועל, זה ממש לא קשור. להפך, ההזיה החרדית כמעט הורידה לטמיון מבצע מוכן שהציל את מדינת ישראל משואה.

בגדול - נתניהו אינו סמל הפשטות והסגפנות, אבל אין שום סיבה לחשוב שהוא מושחת.

להפך, אם היה עליו בדל שחיתות, מערכת אכיפת החוק, שגייסה את כל משאביה, חקרה בעלויות חסרות תקדים בחמש יבשות, עברה בעצמה לא רק על התקנות והחוקים במסגרת אין ספור פעולות חקירה, אלא גם פגעה קשה בזכויות וכבוד האדם הבסיסיים של כל סביבתו (והם אלו שאנחנו צריכים להאמין להם שהוא עבר על החוק) - היתה מוצאת קייס ברור לתביעות.

אחרי כל פעולות החקירה חסרות התקדים, גייסו בדרכים פסולות לחלוטין שלושה עדי מדינה ומכל זה הוציאו תיקים מצ'וקמקים. בית המשפט כבר המליץ לפרקליטות לסגת מאישום השוחד, נשאר קשקוש של 'הפרת אמונים', שזה סוג של שיטת מצליח.

אחזור לפתיחת דברי, נתניהו הוא בהחלט נהנתן, אבל אחד הפוליטיקאים הכי פחות מושחתים.

ולגבי ציטוטים של טראמפהסטורי
הוא אמר הרבה דברים, הנקודה הקריטית אינה הדיבורים אלא המעשים - עמדנו ערב שואה וחסדי ד' איננו שם.
כל אחד יחיה בסרט שהוא ביים עבור עצמו.מי האיש? הח"ח!

נעשה עסק: אני אחיה בסרט שלי ולא אהיה מבקר הסרטים שלך, ואתה תחיה בסרט שלך ולא תבקר את הסרטים שלי.
saavy?

פורום הוא מקום לדיוןהסטורי
ומי שכותב הודעות בפורום, שיבנה על כך שיגיבו לו.

(כן הרבה פעמים התגובות שלך מלאות בכל כך הרבה מלל שלא קשור למה שאתה מגיב עליו, שבאמת קשה להבין מה אתה מנסה לומר)

אם מישהו לא הבין משהומי האיש? הח"ח!

הוא תמיד מוזמן לשאול. אולי ייקח לי זמן לענות, אבל אני אעשה מאמץ. והכל קשור - הכל. אין משהו שלא, ושום דבר לא הוכנס אקראית - הכל מתוך סיבה חדה כתער.

מטריף את הדעתזיויק
לא באמת מנסיםנפשי תערוג
הייתי ממליצה לךאשר ברא

לקרוא את הסיכום שיעור באתר גל עיניי, של הרב גינזבורג על הנושא הזה.

חלק ממנו:

איך גומרים מלחמה? דוד המלך אמר "ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם" – אסור לעצור מלחמה באמצע, צריך להגיע עד הסוף! אבל מה הוא, בעצם, הסוף הנכון למלחמה?

בצבא כל דבר מתחלק לשלשה חלקים, וגם לפי הפנימיות המלחמה מתחלקת לראש-תוך-סוף – ה"ראש" הוא היציאה למלחמה עם אור בעינים, באופן מפתיע ומבריק; ה"תוך" הוא המשך הפעולה, תוך התגברות והאצה מיום ליום (ונקיטה בתככים הנדרשים במלחמה); וה"סוף" הוא ריצוץ ראש-הנחש של האויב, שמבטיח שלא תהיה לו תקומה. אין להסתפק בהשמדת אמצעי הלחימה שלו – ה"עצים והאבנים" (או הכורים הגרעיניים...) – אלא לחסל את האויב עצמו. שאול המלך נכשל בכך שלא הרג את אגג, מלך עמלק, ולכן הוחלף ברעו הטוב ממנו, דוד, שיודע שיש להלחם עד גמירא.

אבל גם אחרי ה"סוף" יש עוד שלב, התכלית של כל המלחמה – לעבור מ"עת מלחמה" ל"עת שלום". עם ישראל נלחם בשביל להשכין שלום בעולם – לא רק לעשות שלום עם האויבים-לשעבר, אלא להשכין שלום במקומם שלהם ולסייע לאנשים הטובים שבמדינות האויב להחליף את משטר הרשע והאכזריות במשטר של צדק וחסד. דוד המלך לוקח את שלל אויביו ומקדישו לבנין בית המקדש, "ביתי בית תפלה יקרא לכל העמים".

שאלה על השקעותמחפש שם

יש למישהו ידע קטן בהשקעות?

מחפש מקום אמין להשקיע בו סכום לא גדול( כמה מאות) בחודש עם אפשרות להוציא את הכסף בכל רגע נתון.

אשמח לשמוע רעיונות

יש פורום לזהזיויק
נכון לא שמתי לב תודהמחפש שם
יש לך חברים, מכרים, בני משפחה להתייעץ איתם?פ.א.

צריך להתחיל בסקר שוק לגבי דמי הניהול.  כל בית השקעות ומדיניות דמי הניהול שהוא לוקח.  ויש הבדלים גדולים.  

אם יש כבר מישהו במשפחה הגרעינית שמשקיע ויש לו דמי ניהול טובים, יש בד"כ אפשרות לבקש תנאים דומים. (תלוי כמובן בגובה ההשקעה. על סכומים נמוכים קשה לקבל דמי ניהול נמוכים במיוחד).

אח"כ צריך להגדיר טווח השקעה ומזה לגזור מדיניות השקעה.  

תמיד אפשר להוציא את הכסף בהתראה קצרה. העניין הוא שאם אתה צריך את הכסף בעוד כמה חודשים או בעוד שנים - ככל שהטווח ארוך יותר מומלץ להשקיע באפיק מסוכן יותר.  

אתה רוצה לבחור כיצד להשקיע או שמישהו ינהל עבורך?ארץ השוקולד
אתה רוצה כסף בטוח או שאתה מוכן גם להפסיד ובתקווה תרוויח יותר?
משקיע בפסגותאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך כ"ד בחשוון תשפ"ו 23:30

הבנתי שהם הכי זולים.

מה מקור הטבלה?זיויק
כתוב לךאריק מהדרום
קהילת השקעות לעצלנים
איך מצטרפים?זיויק
איך מצטרפים למה?אריק מהדרום
לתפוצה הזאתזיויק
עושים לייק בפייסבוקאריק מהדרום
אין תפוצה מה אנחנו בניינטיז?
חחחזיויק
פייסבוק זה ניינטיז
טבלה יפהארץ השוקולדאחרונה

אבל מה שמשמעותי וחסר בטבלה זה מרווח ההמרה שיכול להיות משמעותי. (זה 2 אגורות לדולר ברוב המקומות, כך שזה יותר מחצי אחוז)

הודעה מנהלתיתפשוט אני..

בחודש האחרון נפתחו 6 (!) שרשורים שונים, שבכולם הרעיון זהה:

תראו איזה מצחיק/אידיוט צ'אט GPT.

א. איחדתי את כולם לשרשור אחד כדי למנוע הצפות

ב. לעניות דעתי הנושא מיצה את עצמו די מהר, ובאמת ככל שהשרשורים היו מאוחרים יותר כרונולוגית - כך היו להם פחות תגובות ופחות עניין.

והאמת והשלום אהבו

יותר טוב ככה.. הכי נכון.בנות רבות עליאחרונה
מה כל כך גרוע אם מקנאים בך?חסדי הים

יש חילוק פשוט של החתם סופר שאצל יצחק וכל האבות (ואפשר להוסיף הרבה דוגמאות בהיסטוריה) הגויים התקנאו בהם, אבל לעתיד לבוא הגויים דווקא יפרגנו ויאהבו אותנו. הוא אומר שזה חוסר בטוב האבות, ויתמלא לעתיד לבוא.

אז אני שואל מבחינה כללית מה כל כך גרוע אם מקנאים בך?

אנחנו גם מתפללים על זה בכניסה לבית המדרש.

אז נכון זה יכול לגרום לך נזק בפועל, כמו אצל יצחק בפרשה.

אבל אני שואל אם יש נזק לך עצם הקנאה?

ראיתי בעבר, שמדקדקים יותר בדין של מי שמקנאים בו.

אבל אני שואל מבחינה רחבה בכל כיוון: רוחני, פסיכולוגי ומעשי.

קנאה יוצרת ריחוק וגם סלידה לפעמיםנוגע, לא נוגע

ובני אדם בד"כ רוצים קרבה וחברות

יפהחסדי היםאחרונה
שבוע טוב, איך היה לכם הגשם השבת?זיויק

אותי זה מחזיר לילדות

בשבת היה הכי טוב שאפשר לבקש - רק במהלך הלילהזמירות
כייף לשכב במיטה, מתחת לשמיכה חמה ומפנקת, ולשמוע את הגשם בחוץ 🌧️🌧️🌧️
חדמשזיויק
היו גשמים חזקיםאביעד מילוא

ב"ה מלא גשמים שפע וברכה

חסדי ה'זיויקאחרונה
מרגישה לפעמיםהפי

שה' דוחק אותי לקצה

זה קשה כל אדם אחר היה נשבר מזמן

לפעמים אין לי מה להגיד יותר

נגמרו לי המילים 

רוצה לפרט?פשוט אני..
לא, נוח לי ככההפי
"קץ שם לחושך ולכל תכלית הוא חוקר"חסדי הים
כוונההפי
כתבתי מהלב לא מהראש. הראש שלי מסבירחסדי הים

את התגובה בכמה צורות.

אבל בסוף זה בחינת 'דברים שבלב שנכנסים ללב', ואז הלב שלך שמקבל את המסר, אמור לפרש את זה בראש שלך.

אם את רוצה אני יגיד לך את הצורות שהראש שלי מפרש את התגובה שהלב שלי כתב.

הראש שליהפי
מפרש שהוא שם קץ סיום לכל חושך לכל אתגר יש סיום גם כאלה שמרגישים בלי תכלית . 
כן. זה גם הפירוש הפשוט והמעודדחסדי הים

בראש שלי, ש-ה' חוקר ויודע מתי יהיה קץ, וסיום התכלית של החושך, ואחרי זה בעז"ה יבוא אור גדול.

תודה רבההפי
מאחל רק טובארץ השוקולד
קשה
שולח כוחותפ.א.

הלב איתך. זה לגמרי אנושי להרגיש מותשים כשהכול כבד. את לא אמורה להיות חזקה כל הזמן. מאחל לך קצת מנוחה לנשמה והרבה הקלה.

גם בתוך העומס והכאב — ה’ מחזיק אותך, ה' איתך גם בקשיים  

בע"ה בשורות טובות בקרוב!

אמןהפי
שולחת חיבוק❤️המקורית

וזה בסדר גם להישבר וגם שנגמרות המילים

♥♥הפיאחרונה
קרה לכם??? שיתוף חוויה מהיוםלעבדך

נכתב בלשון זכר אך פונה לשני המינים וכו...

קרה לכם שפגשתם משהו זר פעם אחת וזהו, משהו חד"פ, והוקסמתם ממש ממנו?

יכולים לספר קצת מה המקרה?

אם לא מעונינים, מוזמנים להישאר עימנו לשאלות הבאות..

מסקרן אותי אם עשיתם עם זה משהו אחרי המפגש? הקלאסי - אמרתם לו את זה בתום המפגש? או שמן הסתם זה סתם מפדח/מוזר ומוטב לשתוק?

אני מניח שסיטואציה קלאסית לזה זה דייט ראשון.. (כמובן, לא עם כל מדויטת.. ).

אבל אותי גם מעניין האם זה גם קרה לכם לא בדייט?(למשל לא עם בחורה אלא במפגש אקראי עם גבר כלשהו, או עם בחורה אבל נשואה/חילונית בקיצור לא עם משהי שיש פוטנציאל רומנטי..).

שמעו אני פגשתי עכשיו משהי חילונית בראיון עבודה, ועד עכשיו , 8 שעות אחרי אני אומר לעצמי אמאלה איזה בן אדם מיוחד...

(אלא אם כן תנפצו לי את הבועה, ותגידו לי שכל מראיינת במשאבי אנוש משחקת אותה הטיפוס הכי נחמד בעולם ואז בבית היא חוזרת להיות מכשפה.. ואז אם כן תחזלשו את מה שכתבתי, הכל הצגה בעולם הזה..😀😅).

מה היחס שלכם לחבר מביא חבר בעבודה?דג כחול

בס"ד.

אני מנסה להתקבל למקום עבודה, ויש לי בגדול 3 אפשרויות. 

אפשרות אחת לנסות להתקבל בלי שידעו איך הגעתי.

אפשרות שניה להגיע לראיון אחרי שחבר שעובד/עבד במקום העבודה יאמר שהוא ממליץ עליי.

ואפשרות שלישית, שאחד העובדים הבכירים בגלל שהוא מכיר את בן דוד שלי יתאמץ שיקבלו אותי..

אתם סבבה עם להתקבל לעבודה בכל אחת מהדרכים? אפשר גם לפרט קצת אם טיפה היה צובט לכם שאולי התקבלתם בגלל פרוטקציה אבל לא הייתם מוותרים על משרה בגלל זה או שכלל לא מפריע או שהייתם נמנעים מאחת הדרכים כי הייתם מרגישים שלא קיבלו אותכם בגלל כישורכם? 

תלוי איזה מקום עבודהנפשי תערוג

אם זה מקום עבודה שרוב העובדים התקבלו בגלל פרוטקציה או חבר מביא חבר.

לא רואה שום בעיה עם זה

חח מסכים, אבל איך אפשר לדעת זאת?דג כחול
החבר/הממליץנפשי תערוג
לא מכיר את התרבות הארגונית?
במקומות עבודה אוהבים לקלוט מועמדים המגיעים דרךזמירות

המלצות של עובדים מהארגון - כי עובדים כאלו עם פוטנציאל יותר טוב להיות יותר מתאימים מאוד לתרבות הארגונית, לעומת זרים שאף אחד לא מכיר.

תרבות ותמריצים של חבר מביא חבר חוסכת לארגונים הרבה כסף, מייעלת את תהליכי הגיוס.

מאוד ממליץ לך לנצל קשרים כדי להכנס למקום העבודה. 

בסופו של דברקפיץ

זאת פחות או יותר הדרך היחידה שקיימת.

הפסקתי לחשוב שזה דבר רע

אניoo

הגעתי למשרות רק דרך אתרי דרושים

לא ניסיתי דרך חברות ולא היו לי קשרים עם בכירים

בתכלס מה שחשוב זה איך עובדים ולא איך מתקבלים לעבודה

היו ויש לי אחלה משרות

ממש לא צריך פרוטקציה בשביל עבודה טובה

האפשרות השנייה היא הדרך הרצויה בחברות רבותארץ השוקולד

השלישית ממש תלוי באופן הנעשה והגיוס.

בתור מעסיקזיויק

אין לי בעיה שעובד יביא עובד אם הוא עובד טוב.

בסוף ההחלטה היא שלי.

אצלנו חבר מביא חבר מזכה את העובד בסכום כסףהמקורית

אבל זו לא ערובה להצלחה של הגיוס

בתור מעסיקהשם פשוט

אף אחד לא התקבל בגלל פרוטקציה

גם אם בא מהמלצה,

אבל פחות אוהבת שעובדים ביחד משפחה/ חברים קרובים.

בעיני זה חסרון ולא יתרון. 

נכוןזיויקאחרונה
איזה מספר IQ הייתם נותנים להיטלר?חסדי הים
להתרכז ביכולות אינטלקטואלית, לא מוסריות.
איך בדיוק נזכרת בו היום?פ.א.
אולי בעקבות כתבה הערב ב ynet על סרט דוקומנטרי בריטי חדש?

האם להיטלר היה "מיקרו-פין"? דגימת DNA חשפה פרטים חדשים

גבוה, אבל 0 ביחסי אנוש.קעלעברימבאר

הוא היה צייר ואומן מעולה, אבל לא קיבלו אותו למכללה לאומנות כי אמרו לו שהוא מצייר רק בתים וערים ללא בני אדם שבהם, ואם הוא מצייר בני אדם הוא מצייר אותם גרוע או מטושטש.

ככה הוא חי, ראה את העם הגרמני אבל לא רק שום אדם פרטי כאישיות אלא כבורג במערכת (גם גרמנים וגם יהודים).

האויבים הכי גדולים של עם ישראל הם אנשים בעלי  כשרונות אדירים שהיטו את עצמם לטומאה ורשע אדירים, כי רק אחד כזה יכול להיות אויב שווה ערך לישראל. כמו בלעם, לבן, המן והיטלר

IQ ממש נמוךאריק מהדרום
הוא היה *צייר* במדינת *גרמניה*  אז מדינה שלא שאלו אותך האם אתה רוצה להיות מהנדס, שאלו אותך פשוט איזה התמחות אתה רוצה להתמחות.

היו לו כמובן כישורים אחרים אבל IQ? הוא גם על זה רכב בדרכו לבחירות לקנצלריות, אני לא מהאליטיסטיים, אני מהעמך.

וגם הספר המלאה והמשעמם שלו, בוא נגיד שהוא לא קיים גם "איזהו חכם הלומד מכל אדם" הוא די היה ההפך, קטל בארסיות כל מי שלא חשב כמוהו.

אבל זה לא קשור דווקא לIQ.

אז איך הוא הצליח להגיע להיות השליט?קעלעברימבאר

חוץ מזה הזיהוי שלו בספרו שהעם היהודי הוא מפיץ המוסר בעולם (ולכן הוא שונא אותו) זה זיהוי נכון.

הרבה פעמים לאומנים יש גם איי קיו גבוה בתחומים אחרים

IQ זה IQאריק מהדרום

בוחנים את זה במבחני אינטילגציה מאוד ספציפיים.

כושר מנהיגות לא קשור לIQ.

יש מלא מנהיגי מדינות מטומטמים, לא חסר.

אתה שואל למה גרמניה בחרה דווקא מטומטם כזה? יש על זה הרבה מחקר, גם כי הם היו במשבר כלכלי פנסיות אחרי מלחמת העולם הראשונה, אז הם בחרו במישהו שישבור את הכלים ויהיה קיצוני.

גם כי הוא היה מאוד כריזמטי.

גם כי הגרמנים נאצים בלי קשר.

היו לזה הכנה פילוסופית מכיוון ניטשה ופיכטה ואחרים.

יש הרבה מחקר על זה, זה מעסיק אקדמאים משועממים במדעי הרוח.

כישרון אומנותי זה גם סוג של אינטליגנציהקעלעברימבאר
לא ראיתי ציורים שלו אז לא יודע גם כמה היה מוכשראריק מהדרום

בתחום הזה.

בכל מקרה השאלה היתה על IQ ולא על כישרון אומנותי.

כך או אחרת, אם נמדוד כישרון אומנותי שלו כסופר אז גם בזה הוא היה גרוע במיוחד.

איך אפשר לקרוא את הספר הזה? שעמום טוטאלי וארסיות, כגודל הציפיות כך גודל האכזבות.

מעניין לרדת לחלק "אבחון" של ערך זה.אריק מהדרום
כן כתבתי על האבחון בתגובה הראשונה,קעלעברימבאר
הוא צייר טוב אבל גרוע ביחסי אנוש
היתה לו כריזמה, לא אינטלקטזיויק
מקריאה של כתביו
הנהזיויקאחרונה

לא, היטלר לא היה אינטלקטואל במובן המקובל – לא אקדמי, לא פילוסוף, לא מדען, ולא איש רוח בעל תרומה מקורית.

אבל הוא היה אדם בעל יכולות רטוריות, זיכרון חזק, וידע עצמי רחב – שהשתמש בהם באופן דמגוגי ומניפולטיבי.הנה ניתוח קצר ומבוסס:למה לא אינטלקטואל?קריטריון

היטלר

השכלה פורמלית

נשר מלימודים תיכוניים בגיל 16, ללא תעודת בגרות.

מחקר או כתיבה מדעית

אף לא מאמר אחד. "מיין קאמפף" הוא מניפסט פוליטי, לא עבודה אקדמית.

חדשנות רעיונית

רעיונותיו – גזענות, אנטישמיות, לאומיות קיצונית – היו שילוב של דעות קיימות (גובינו, צ'מברלין, ניטשה מעוות).

ביקורת עצמית / דיאלוג

סירב לוויכוח אמיתי, דיכא מתנגדים, שרף ספרים.

למה כן נראה כאינטלקטואל (בטעות)?תכונה

דוגמה

זיכרון פנומנלי

זכר פרטים היסטוריים, צבאיים, טכניים – לדוגמה: ידע מפורט על כלי נשק, ספינות, מבצרים.

קריאה נרחבת

קרא מאות ספרים (גם בבית הסוהר ב-1924): קרליל, ניטשה, שופנהאואר, גתה, היסטוריה צבאית.

רטוריקה מבריקה

נאומיו היו מבוימים, דרמטיים, משכנעים המונים – כמו אינטלקטואל פוליטי.

כתיבה שיטתית

"מיין קאמפף" – 700 עמודים, מבנה ברור, טיעונים (גם אם שקריים).

מה אמרו עליו בני זמנו?אלברט שפּייר (אדריכל ומקורב):  "היטלר לא היה אינטלקטואל – אבל היה אוטודידקט מרשים. הוא ידע הרבה, אבל לא הבין לעומק."

יוזף גבלס (שר התעמולה):  "הפיהרר הוא גאון פוליטי, לא אינטלקטואל של ספרים."

הרמן ראושנינג (פוליטיקאי שערק):  "הוא קרא הרבה – אבל רק כדי לאשר את דעותיו הקיימות."

סיכום ב-3 נקודותלא אינטלקטואל – חסרה השכלה, מחקר, ביקורת, תרומה מקורית.  

אוטודידקט מוכשר – קרא הרבה, זכר הרבה, השתמש בידע להשפעה.  

דמגוג, לא הוגה – השתמש ב"אינטלקטואליות" ככלי שלטון, לא כמטרה.

במילה אחת:

היטלר היה "אינטלקטואיד" – נראה כמו אינטלקטואל, דיבר כמו אינטלקטואל, אבל לא היה כזה.

אולי יעניין אותך