בעיה ושמה - משקפייםמשקפופרית!

היי!

יש לי בעיה רצינית והיא - יש לי משקפיים

אני שונאת. משקפיים. 

אני מרגישה ממש לא יפה איתם. מאוד, מאוד.

לעומת זאת בלעדיהם אני מרגישה מעולה! ואני בטוחה גם שכל הביטחון העצמי שלי יורד בגלל זה. כשאני שמה עדשות הביטחון שלי עולה ממש ממש.

לעומת זאת כשאני עם משקפיים אני מכונסת כזאת.

עשיתי בדיקה לבצע ניתוח לייזר אבל אני לא מתאימה (עובי הקרנית וכו..)

אני ממש מרגישה שבמקום העבודה שלי לא מעריכים אותי למשל בגלל איך שאני נראית. אני חושבת שזה שאני עם משקפיים הופך אותי לפחות יפה, וגם הרבה אחרים הסכימו איתי על זה שיש לי חן בפנים כשאני בלי משקפיים.. (אנשים בלי אינטרסים, אני בטוחה שזה ככה)

הלכתי לה-מ-ו-ן חנויות משקפיים ואני לא מוצאת כאלו שבאמת יפות עלי  

(כשהילדה שלי שברה לי את המשקפיים שנה שעברה לא ידעתי אם לשמוח או לבכות)

אני נואשת. לא יודעת מה לעשות. זה ממש משפיע לי על היומ-יום.

יש לכם עצות?

עדשות112233445566
אני ממש מפחדת לשים.. אני שמה רק באירועים ממש חשובים לימשקפופרית!

זה מפחיד אותי. לוקח לי בדרך כלל בערך חצי שעה לשים.............

את צריכה ללכת לאופטיקה שילמדו אותךהשאלה.
איך מכניסים מוציאים מהעין עדשה. זה מאוד פשוט, רק שיש טכניקה
כשתקלטי איך נח לך לשים ותתרגלי לזה, ילך בקלות. ויקח שניהמשיח נאו בפומ!
בטעות שורשר אלייךמשיח נאו בפומ!
[ניסיתי שנה+ ועדיין נורא קשה לי עם זה]מחפשת^

אני כמו מחפשת..משקפופרית!
לפעמים זה נהיה קל עם הזמן, שווה לנסותחדשכאן
זה באמת עולם אחר עדשות
לומדים לאט לאט איך לשיםמתלבטת!
בהתחלה זה לוקח הרבה זמן, נכון. אבל תראי שתתרגלי. תלכי למקום שקנית בו וידריכו אותך שם.

בעיקרון- מרימים קצת את העפעף וביד השניה מניחים על האצבע את העדשה ומכניסים!

בבקר הבנתי שלא כדאי לשים אותן ישר ובערב- להיות חצי שעה בלי עדשות אחרי שמורידים, כדי לתת לעין "לנשום"
(תבדקי גם לכמה שעות העדשות שלך)

בהצלחה!
הטריק הוא להשאיר את שתי העיניים פקוחות.ספק

גם אני בהתחלה פחדתילטובה
ושרוצים אז לאט לאט מתרגלים ופחות מפחדים..עובדה שאת מצליחה וגם לוקח הרבה פחות זמן.
...מחפשת^

משקפיים יפות, תנסי סגנונות שונים, יש כאלה שממש מחמיאות [אני לדוג' ממש מעדיפה להיות עם משקפיים מאשר בלי] לקרולינה יש משקפיים יפות ובחנויות פרטיות [ בבר אילן יש חנות טובה, ובשמואל הנביא בירושלים]

אם את נשואה, יש משקפיים שמתאימות יותר עם כיסוי ראש ואחרות שפחות, יש כיסויי ראש שמתאימים עם משקפיים ויש כאלה שלא- תנסי סגנונות שונים.

ניסיתי הכל..... לא אוהבת ):משקפופרית!
איזה מספר את?משה

לי היו משקפיים במשך עשור (והיו הכי לא אופנתיות בעולם, היום כמובן הן שיא האופנה), והורדתי אותן על ידי תרגילי עיניים ורגישות למה שהעין "אומרת".

הורדת משקפיים לגמרי?הבת של המלך
רואה
שש שש?
כן, וכן. זה היה תרגול של כמעט עשורמשה

זה התחיל מזה שהיו לי כאבים ושפשופי עיניים נוראים. התרגילים פשוט עצרו קודם כל את ההידרדרות הנוספת של העיניים.

עשור לקח לך להוציא את המשקפייםהבת של המלך
😫

ואווו

כל הכבוד

נראה לי לא אנסה להתחיל....
מינוס 3, כמה היה לך?משקפופרית!
1 + 3/4 במגמת הידרדרותמשה

מעבר לשיפור שהביא בסוף להורדת המשקפיים (אחרי כעשר שנים), השיפור המיידי היה עצירת הכאבים והשפשוף בעיניים. הרבה לפני המספר.

תפנה אותי בבקשהמשקפופרית!
הנה דוגמאמשה

לשיטה קוראים שיטת בייטס. מצאתי את זה בספר שהתגלגל אצל ההורים שלי

זה מצאתי בגוגל עכשיו:

תרגילי עיניים לשיפור הראיה - Eyetrainer Eye Exercises

עשור למספר?בתוך בני ישראל
אם זה חה בקצב כזה, ספק אם אני אחיה כדי להוריד הכל
קודם כל ההידרדרות נעצרת. זה יותר חשוב מהירידה במספרמשה

יש אנשים שזה עובר להם לבד.ספק

מבנה העין משתנה - במיוחד בגילאים צעירים יחסית - כך שיוצא שיש כאלה שיש להם משקפייים בכיתה ו' והם חוזרים לראות טוב עם סיום התיכון. 

התרגילים לא משנים את מבנה העין. סטטיסטית, יהיו כאלה שיעשו תרגילים והראיה שלהם תשתפר - כי היא היתה משתפרת בכל מקרה. 

תרגילים יכולים להועיל לבעיות ספציפיות - לא לקוצר ראיה "סטנדרטי". 

אני יכול להגיד לך שגם לי היו משקפיים בתיכון ויחד עם עוד חברים משקפופרים כמוני, עשינו תרגילים לשיפור הראיה במשך יותר משנה וכיום כולנו רואים טוב - אחרי ניתוח לייזר... 

אני מכיר את התאוריה שלך על העיןמשה

(לא רק "שלך", אלא יש לה ביסוס מסודר במחקרים).

העניין בעיניי עם התרגילים הייתה עצירת הגירוי המציק בעין. ממש סבלתי והייתי משפשף את עצמי עד כאב. זה הצלחתי לעצור על ידי מודעות למה שקורה בעין.

הורדת המשקפיים (שהייתה עשור אחרי שהתחלתי לתרגל והרבה אחרי שחדלתי באופן רשמי) הייתה תוצר לוואי של עצירת ההידרדרות.

היא לא תיאוריה והיא לא שלי - היא עובדה מדעית.ספק

הלוואי והיא היתה שלי ואז הייתי אבי האופטיקה הגיאומטרית. 

אני יכול לחושב על כמה דברים שהייתי עושה עם הזכיה שלי בפרס הנובל לפיסיקה. 

לצערי, ניוטון המעצבן הזה הקדים אותי... ואז אפילו לא היה פרס נובל! אפילו מליון דולר לא יצאו לו מזה... 

גירוי לרוב נובע מיובש. 

הורדת המשקפיים שלך היו פשוט שינוי באורך העין שלך שהיתה מרחשת בכל מקרה. 

לכל "שיטת ריפוי" יש מעריצים. אפילו לאורן זריף. 

גם אני הצלחתי להוריד מספר שלם עם תרגיליםבתאל1

שעשיתי אולי רק פחות משנה.

אחר כך היתה התדרדרות והמס' שלי גדל... (כשלא עשיתי תרגילים.. ) אז התאוריה שלך לא נכונה.

אין דבר כזה שהמס' נעלם לבד.

אולי מי שהיה לו פלוס בסוף מתאפס אבל זה לא קורה הרבה.

וגם המספר שלך היה יורד ועולה בלי שום תרגיל.ספק

זו לא תיאוריה. 

אני מכיר באופן אישי עשרות אנשים שהמספר שלהם נעלם לבד. 

הם פשוט חזרו לראות טוב. 

מאז התרגילים מעולם לא ירד לי המס'בתאל1

רק עלה...

אז זה אומר שהתרגילים השפיעו לטובה

תהליך הסקת המסקנות שלך לא ממש עומד בסטנדרטי מדעיספק

זה אומר שהם לא השפיעו. 

מבנה העין משתנה עם השנים. לפעמים לטובה ולפעמים לרעה. 

זה ששני דברים קרו באותו זמן בערך - לא אומר שיש קשר ביניהם. 

את מבלבלת סיבתיות עם קורלציה. 

זה הכל. 

ממש לא נכון לדעתי.בתאל1

יש ספרים שלמים על תרגילים לשיפור הראיה ועובדה שזה עבד...

התרגילים עובדים על השרירים

וחוץ מזה כל מה שאמרת פה על העין וזה הוא לא ממש מדויק...

אבל זה עדיין נכון.ספק

יש גם ספרים שלמים על הומאופתיה. 

זה עדיין לא עובד. זו העובדה. 

לא נכון. עובדה שזה כן...בתאל1

טוב הוויכוח לא יגמר לעולם...

כן

לא

כן 

לא..

חחחח

רק שאני מדבר מידע והבנה - את מאמונה בדבר לא נכון.ספק

אממ הייתי אומרת שאתה פשוט מאמין למדע...בתאל1

ואני מאמינה לעוד דברים...

אני מבסס את הדברים שלי ואת מאמינה באמונות תפלות.ספק

אתה מציג את זה מאוד בפשטותריבוזום
אני לא מבינה בתחום, אבל חסר לי משהו בהצגה שלך.
עין היא לא רק עדשה קשיחה מזכוכית או משהו בסגנון - היא יכולה לשנות את הפוקוס אם אנחנו רוצים להביט על עצם מרוחק או להביט על דבר מה קרוב. זאת אומרת, באופן רגיל לפי מה שאני מבינה יש בפעולת עין יומיומית התערבות של השרירים שמשנים את הפרמטרים של העדשה בהתאם.
אז בבעיה רגילה של קוצר ראיה הבעיה אינה בפעילות הרגילה של השרירים כי ב"דיפולט" העין מכוונת לראייה מרחוק? בכל אופן, הרעיון הוא שהמרחק הוא לא הדבר היחיד שמשפיע על מיקוד הראיה ואף יותר מזב - בעין זה קורה על ידי שינוי בעקמומיות, אולי תרגול יכול לשנות את הלחץ המופעל על העדשה בדרך-כלל? לפחות במספרים קטנים?
אני לא יודעת אם כן או לא, רק שההצגה שלך את הדברים לא נראתה לי מספקת.
כי זה פשוטספק

העין היא בדיוק עדשה. 

היא מצלמה. 

יש את הקרנית והעדשה ששוברות את האור, יש את הרשתית שהיא למעשה המסך ויש את יחידת העיבוד - שזה המח. 

קוצר ראיה נובע מכך שהתמונה שנוצרת על הרשתית מטושטשת כיוון שהיא לא ממוקמת בצורה אופטמלית ביחס לאורך המוקד של העדשה. 

זה תלוי באורך העין. 

את אורך העין אי אפשר לשנות באמצעות תרגילים. 

זה לא נכוןריבוזום

לומר שהעין היא כמו מצלמה.

מצלמה יכולה לשנות פוקוס רק על-ידי שינוי מרחק העדשה, כי העדשה קשיחה.

אתה באופן רגיל משנה את המיקוד כל הזמן כשאתה מסתכל על עצם רחוק או קרוב. אתה לא עושה את זה על-ידי שינוי מבנה העין עצמה - כמו שאמרת, אבל אתה עושה זאת. איך? על ידי שינוי עקמומיות העדשה באמצעות השרירים.

זה מאוד נכוןספק

מבחינת רוחק המוקד של הקרנית (והעדשה) של העין, כל העצמים הם בקירוב באינסוף. (אלא אם מקרבים את העצם לעין למרחק של מילימטרים, ואז אכן רואים מטושטש). 

אני לא חושבת שזה נכוןריבוזום

למה אנשים מבוגרים נזקקים למשקפי קריאה, אם ספר נחשב במרחק אינסופי? עין מתפקדת של אדם צעיר יכולה לשנות את העקמומיות של העדשה שתתאים לקריאה (ראיה מקרוב) ורגע אחרי שהרמת את עיניך מהספר - לשנות בחזרה את עקמומיות העדשה שתתאים לראיה מרחוק, וחוזר חלילה. אצל אדם מבוגר העדשה נעשית קשיחה יותר, והמנגנון הזה פועל פחות טוב.

הנה, תסתכל בבקשה כאןריבוזום
יש יכולת מסוימת לעין להתפקס לקרובספק

השרירים שמכווצים את העדשה, הם חלק הענין (כ-30% מהיכולת הזאת). 

אבל: 

השרירים מאבדים את הגמישות עם הגיל - ולכן מבוגרים לרוב צריכים משקפי קריאה (וזה לא קשור לתרגילים ובעיקר לראיה מקרוב). 

כדי לראות רחוק, השרירים צריכים להיות רפויים. מה שמתואר שם גורם לרוחק ראיה ולא לקוצר ראיה. 

אם הטענה היא שהשרירים תפוסים באופן תמידי - אז מן הסתם זה היה מסב כאב רציני לאדם ובכל מקרה, מדובר על יכולת מוגבלת. ההבדל בין כיווץ מקסימלי של השרירים להרפיה מלאה, לא יכול להסביר צורך במשקפיים. 

לפי מה שהבנתיריבוזום
אנשים מבוגרים מאבדים את היכולת הזו לא בגלל חולשת השרירים אלא בגלל קשיחות העדשה.
אבל לא זה עיקר הדיון.
סוף סוף הגענו להתייסות למה שהתכוונתי אליו בתחילה - לא רק אורך העין משפיע על חדות התמונה, גם לשרירים יש משמעות כאן.
אכן, כמו שציינתי בהודעה קודמת ב"דיפולט" העין מכוונת לראייה לרחוק -
ואכן הכוונה היתה שאולי יש אנשים שהשרירים שלהם לא רפויים לגמרי באופן תמידי. אני לא יודעת אם דבר כזה אמור להסב כאב. אם קריאה במשך כמה שעות רצופות לא כואבת כלל, לכל היותר מעייפת.
בנוסף דיברתי על מספרים קטנים.

שוב, לא אמרתי שיש מצב כזה - לא יודעת. ואפילו סביר שלא. אבל זה לא היה לי ברור בלי לחקור את העניין קצת יותר. כל מה שרציתי לומר - שזה לא אופטיקה גאומטרית וזה הכל. העין היא יותר מורכבת מעדשה סטטית ולכן יש צורך ביותר הסבר. לפחות לי יש צורך :-/
יש דבר כזה*מה*

ואנשים שלא מצליחים להרפות באמת את השרירים שלהם עד הסוף באמת סובלים מעייפות קיצונית, מאמץ יתר, כאבי ראש וכו'.. גם קריאה ממושכת בלי הפסקה יכולה לגרום לזה

מעניין. מהיכן המידע?ריבוזום
ומה עושים במקרים כאלה?
תרגילי עיניים 😏*מה*
יש יכולות התפקסות מוגבלת.ספק

זה אפילו לא יהיה משהו מורגש - אם בכלל יכול להיווצר מצב כזה שבו השרירים תפוסים באופן תמידי. (שריר זה שריר, אם הוא תפוס, זה כואב). 

זה נכון בגבול מסוים*מה*

במבט לרחוק מישהו שלא נזקק למשקפיים אמור לראות טוב. ככל שהמבט הוא יותר קרוב יש צורך בשינוי העובי והקימור של העדשה, משהו שמוסיף בערך+3.00 למספר של העין, כלומר במבט לרחוק השרירים שמפעילים את העדשה במנוחה. מישהו עם קוצר ראיה לא יכול לראות טוב בלי התיקון כי הוא זקוק לעדשות מינוס ואין לעיניים יכולת להוסיף לעצמן מינוס. זה נקבע באמת ע"פ אורך העין או קימור הקרנית (או גם וגם)..

יש גם מצב של רוחק ראיה שאז אפשר להוסיף כוח לעדשה, אבל לאורך זמן זה גורם להמון מאמץ וסבל...

בקשר לתרגילים... אין לי מושג, לא התנסיתי אבל משערת שבמספרים גבוהים זה לא יעיל

כבר הספקתינאור97
לשכוח את הנושא מאז השמינית...
אבל בכל מקרה יש לי כמה תהיות:
1. אם הסיבה לשינוי אורך העין הוא בעיקר גנטי, איך בדור שלנו יש הרבה יותר ממושקפים?
חייב להיות משהו נוסף לדעתי, שאולי הוא כן בר שינוי. לפחות לפני שנוצרה הבעיה.
2. סתם מעניין אותי- אין שום דרך לשנות את אורך העין, לפחות תיאורטית? הרי זה לא עצם.

דרך אגב, כתבת שאתה מכיר עשרות אנשים שמבנה העין שלהם השתנה והם התחילו לראות טוב. היו ביניהם גם אנשים עם מספרים גבוהים? נגיד משלוש-ארבע ומעלה?

חייב לציין שאני אוהב את הדיונים איתך...
פשוט:ספק

1. מודעות. כמו שיש היום הרבה יותר מאובחנים עם הרבה בעיות רפואיות שפעם פשוט לא טרחו לאבחן. 
כמו כן, יש יותר אורך ראיה בגלל שזו בעיה שמאפיינת גיל מבוגר - שפעם אנשים פשוט לא הגיעו אליו. 

2. לא. ניתוח לייזר פשוט משנה את עובי הקרנית כך שקרני האור יוצרות את הדמות המפוקסת בדיוק על הרשתית. 

בד"כ מדובר על מספרים יחסית קטנים. 

אני מכיר הרבה אנשים שהיה להם מספר גבוה ואז הוא ירד קצת, מכיר כאלה שהיה להם מספר נמוך יחסית שחזרו לראות טוב וכו'. 

ככל שמתבגרים, השינויים הללו נהיים פחות משמעותיים. 

ותודה רבה

לגבי המודעותנאור97
בכללי אני מסכים אבל בעניינינו-קוצר ראיה, אני חושב שאלו פשוט עובדות ולא עניין של מודעות.
אני מסתכל על הדור של אבא שלי לדוג' ויש שם הרבה פחות ממושקפים, וא"א להגיד שאצלם לא הייתה מודעות כי לכל הפחות כשהיו צריכים להוציא רשיון נהיגה הם כן עשו בדיקות ראיה.
והבדל כ"כ גדול בין שני דורות נראה לי מוזר. הרבה יותר מסתדר הגיונית להסביר שמשהו השתנה בשימוש שלנו בעין או במציאות.
ומעבר לזה, לא נראה לך לא הגיוני שגן עם פגם (זה לא רק גן רצסיבי אלא גן פגום) נפוץ כל כך? וזו בעיה כלל עולמית ולא של חברה מסויימת שאפשר להגיד שהגן נפוץ שם.
דרך אגב, מעניין אותי במדינות עולם שלישי שאורח החיים שם שונה משל העולם המערבי מה נגלה אם נעשה בדיקות ראיה.
אני לא ראיתי שיש יותר ממושקפים היום מאשר בדורות קודמיםספק

אני גם לא יודע אם זה פגם - זו פשוט תכונה. 

אני בטוח שאפשר למצוא סטטיסטיקות בעניין. 

בדקתי את זהנאור97
גם במציאות וגם ראיתי סטטיסטיקות.
וראיתי גם שבדקו וגילו פגם בגן. וזה גם הגיוני כי זה לא צבע עיניים כזה או אחר אלא חסרון
אני צריך לחפש מחקרים בנושא. אני לא משוכנע.ספק

יכול להיות שאתה צודק. 

אצל השחוריםלמה לא123

אין כמעט משקפיים

לא מכירה כמעט אתיופים עם משקפיים

צריך אולי לחכות קצתנאור97
אם באמת אורח החיים המערבי לנגזרותיו השונות פוגע בגנים או בדרך אחרת זה ישפיע גם עליהם. ודרך אגב, אני די בטוח שגם היום תראי הבדל ועליה במספר מרכיבי המשקפיים בין נערים בעדה האתיופית לבין בני שלושים, למרות ששניהם כבר נולדו בארץ.
כשאני מנסה לנתח את זה ולסכםנאור97
אז יכול להיות שאיכשהו הגן הזה נוטה יותר להיפגם בתאי הזרע מסיבות כלשהן, נגיד קרינה או חומרים לא בריאים באוכל או באוויר. ולכן ההבדל הגדול בין הדור הזה והקודם (אבות אכלו בוסר ועיני בנים תכהנה..)

ואפשרות נוספת שאנו עושים דברים פיזיים שפוגעים בראיה.
אם זה גן שהופך לנפוץ יותר ויותר, אז זה אפילו יותר מעניין.ספק

יכולות להיות לזה אינספור סיבות. (אפילו אבולוציוניות). 

מכירה מישהו ששינהלמה לא123

תזונה מקצה לקצה,ממש באופן דרסטי וטוען שעם השנים ירדו לו המשקפיים

אני הכרתי אותו ללא משקפיים

מכיר מישהו שאכל מלא פיצה ונעלמו לו המשקפיים...ספק

שוב-תאמין במה שתרצהלמה לא123

סיפרתי סיפור

אתה ממש עקשן,אה?

אתה רק מפסיד מזה,תאמין לי,הייתי כמוך פעם

כמובן. ואני גם אציג את האמת לאחריםספק

הייתי כמוך פעם ורק בזבזתי זמן. אני רוצה למנוע את בזבוז הזמן הזה מאחרים. 

ברורלמה לא123

והאמת רק אצלך

מזל שנולדת-בציניות כמובן

תהנה

את האמת חוקרים ומבססים. היא לא משאלת לב.ספק

אני יודע כמה זה מפתה להאמין בפיות וחדי קרן - אבל מתישהו בחיים, צריכים להתבגר. 

בהצלחה. 

צודקלמה לא123

הולכת להמתין לפיה שתכין לי את האוכל לשבת

או לחד הקרן... בזמן שהאוכל מתחמם, הנה משהו לקרוא...ספק
תודהלמה לא123

אקרא אחרי שאגמור לשטוף

באמת מענייןנאור97
אבל בד"כ שינויים אבולוציוניים טבעיים איטיים יותר. כאילו יש פה איזה זרז.

דרך אגב, העניין הזה של בעיות שהפכו להיות נפוצות יותר הוא בעוד תחומים. שמעתי חוקרת שסיפרה שבשרידי גופות מלפני הרבה שנים שנמצאו יש הרבה פחות בעיות שקשורות בשיניים יחסית להיום, כגון שיניים כלואות.
מעניין להשוות עוד. נגיד לראות עד כמה באחוזים אצל מבוגרים שלא עשו ישור שיניים יש שיניים עקומות יחסית אל הדור שלנו שהרבה ממנו עשה.

אני לא חושב שיש תחום פיזי שהשתפרנו בו אבולוציונית, נראה לי רק ירדנו. פשוט הרפואה עוזרת לנו לפתור בעיות. אולי בתחומים שקשורים למח יש התפתחות אבולוציונית לטובה.

זה נראה לי מחקר רב תחומי ממש מעניין
אני מתכוון אבולוציונית של הישרדות המתאימים ביותר.ספק

כלומר, שאולי אנשים עם משקפיים מאופיינים באינטליגנציה גבוה יותר וכתוצאה מכך נשים רואות בהם "זכר אלפא" וכך הם מתרבים יותר. 

זה סתם רעיון שאין לו ביסוס  - אבל זו אפשרות שיכולה להסביר את הענין. 

אני לא יודע אם מבחינה פיסית השתפרנו. סביר להניח שבמאות השנים האחרונות, לא. אין לנו יותר "טורף טבעי" שאנחנו צריכים להישמר מפניו ולפתח יכולות נוספות. 

האויב הכי גדול של העולם המערבי כיום הוא הג'אנק פוד... 

מכירה כמה ממשפחה קרובהלמה לא123

שהורידו משקפיים-אבל של פלוס

מכירה את התרגילי עיניים של בייטס,אני חושבת הם עובדים על השרירים בעיקר,מכירה עוד מישהו שזה הוריד לו מספר,לא לגמרי אבל חלק 

פלוס בגיל צעיר נוטה להיעלם.ספק

סיפורים אנקדוטליים - יש לגבי כל שיטת ריפוי שהיא. מאורן זריף ועד ניתוח ע"י חייזרים בלתי נראים. 

מבחינה פסיולוגית, אין סיבה להאמין שזה עובד ולא מצאתי מחקרים שתמכו בשיטה. 

נדמה לימשה

שמודעות למצב העיניים זה חצי צרה. למשל זה שהן צריכות להיות לחות ולא להתייבש(אחד מתרגילי בייטס).

מודעות ללחץ נפשי והרפייה (שזה מועיל לכל שריר שהוא) .

זה הרבה מעבר ל "אנקדוטלי".

לא. זה אך ורק אנקדוטלי.ספק

תאמין למה שתרצהלמה לא123

תמיד שווה לנסות,במיוחד שזה לא עולה כסף

"

מויקיפדיה:  לאחר תצפיות רבות בילדים ומבוגרים, הגיע ד"ר בייטס למסקנה שהמצב הנפשי והגופני משפיעים על הראייה. מצבי לחץ יכולים ליצור בעיות ראייה או להחמיר בעיות כאלה; ופעמים רבות הם מובילים לאימוץ הרגלי ראייה לקויים. השיטה של בייטס מבוססת על ההנחה שהעיניים באופן טבעי יודעות כיצד לתפקד באופן אופטימלי, גם ללא משקפיים.

בייטס מביא דוגמאות רבות לכך שאיכות הראייה משתנה בהתאם ליחסנו למידע שאנו קוראים או רואים, כך שייתכן שנראה במטושטש את הכתוב על הלוח בשיעור מתמטיקה, לדוגמה, ואילו בשיעור ספרות נראה בבירור את הכתוב מאותו מרחק.

תרגיל כיסוי העיניים.

מתן מנוחה לעיניים והרפייתן הם מרכיב חשוב בשיטה, ואחד התרגילים הבסיסיים הוא כיסוי העיניים: הנחת הידיים על העיניים למשך חמש דקות או יותר, מספר פעמים ביום.

זה עולה המון זמן ולפני שמבטיחים הבטחות, כדאי לומר את העובדותספק

מאותה ויקיפדיה:
ופאי עיניים רבים התנגדו לשיטה זו, בעיקר משום שהיא טוענת שמצב העיניים משתנה מספר פעמים במהלך היום ולכן ההסתמכות על מדידה בנקודת זמן אחת אינה מהימנה. טענה נוספת שמועלית על ידי רופאי עיניים ואופטומטריסטים היא שאם שיטה זו כה יעילה, נגישה, זולה, פשוטה ואפשרית, לא היו צובאים על דלתותיהם מספר כה רב של אנשים לקויי ראייה".

לא ראיתי את זהלמה לא123

סורי

זו שיטה יעילה ופשוטה,אבל די מעצבן לעשות את התרגילים,חלקם יש לעשות בזריחה או בשקיעה דווקא,וצריך להשקיע בהם לאורך זמן

ואנשים מעדיפים לשים משקפיים, רובינו עצלים

ולגבי מה שכתבת לזו מעליך שלאנשים יורד המספר עם השנים-זה פשוט לא נכון

לי ולעוד רבים סביבי יש משקפיים,לכולם רק עולה המספר עם השנים ולא יורד ,למעט אנשים עם פלוס

זו שיטה שלא עובדת.ספק

סורי. 

אין סיבה שזה יעבוד ואכן, השיטה לא עובדת. גם בקרב מי שמנסה, היא לא עובדת. 

מה שכתבתי הוא מאוד נכון - יש אנשים שהראיה שלהם פשוט מסתדרת מאליה עם השנים. מכיר לא מעט אנשים כאלה. 

את ועוד אנשים סביבך - הם לא האנשים היחידים בעולם. 

רוב מוחלט של אנשים בעולם הם לא את ולא האנשים שסביבך. 

גם אתה כותבלמה לא123

שזה ממה שאתה מכיר מסביבך,כנראה שאתה והם זה העולם.

תפתח קצת את הראש,ותפסיק להיות מרובע

יאללה,אין לי סבלנות להתווכח היום.מחר שבת

אני נסמך על אגודת האופטלמולוגיה האמריקאית...ספק

Visual Training for Refractive Errors CTA - 2013

יחי ההבדל הקטן... 

אני גם בחיים לא שמעתי על אנשים שירד להם המספרבתאל1

ממש מעולם.

רק עלי שמעתי 

וכאמור, זה בגלל ששנה שלמה עשיתי תרגילים ושכחתי את המשקפיים שלי ברגעים שהייתי צריכה אותם כמו הרצאות וכאלה...אז התאמצתי כדי לראות ועשיתי באותו זמן גם תרגילים, ממש פשוטים, של מיקוד והרפייה בעיניים (להסתכל רחוק ואז קרוב כמה פעמים ועוד כל מיני)

אח"כ כשהרכבתי את המשקפיים שלי- לא יכלתי לראות איתן! הן היו לא במידה שלי, אחרי בדיקת ראיה- ראיתי שירדתי במס'! 

ומעולם מעולם לא ירד לי עוד, לא לפני ולא אחרי. והייתי בגיל צעיר, זה היה בגיל תיכון.

אח"כ המספר רק עלה בהדרגה, ואני חושבת שעכשיו הוא עוד יותר גבוה אבל לא הלכתי לבדוק.

מסביבי אני רואה שאנשים או במצב סטטי הרבה זמן או שעולים במספר בהתמדה ובהדרגה. אף פעם לא יורדים!

ותגיד את האמת- יש לך משקפיים?

אני מניח שהתכוונת לכתוב לי...ספק

אני יכול להכיר לך אנשים כאלה, אם תרצי. 

קורלציה היא לא סיבתיות. בתיכון קורה לא מעט שיורד מספר במשקפיים. 

כמו כן, אנקדוטה, היא לא מחקר. 

היו לי משקפיים. אפילו האמנתי בקשקוש הזה ושרפתי עליו זמן ברוב טיפשותי. (האמנתי פעם בחדי קרן. הבנתי שהם לא קיימים כשהתבגרתי). 

היום, אין לי משקפיים. עשיתי לייזר. (אני חושב שהייתי אחד הראשונים בארץ שעשה lasic. אצלי, החיתוך הראשוני עוד בוצע עם סכין!). 

אם עשית לייזר כנראה שהיה לך מספר גבוהבתאל1

מה שאומר שבאמת בזבזת את הזמן בתרגילים

לי היה מספר נמוך. משהו כמו 1 ורבע או וחצי

ואז ירד במספר שלם ונשאר החצי

היום יש לי משהו כמו 1 ו3/4.. אני יכולה לנסות להוריד אם ארצה...אבל זה מאמץ ואין לי כח, כמו שמישהי כתבה פה..אנשים נוטים להתעצל פשוט.

וגם ככה אני לא מרכיבה את המשקפיים ביום יום אז זה באמת לא משנה לי. 

רק מבאס שאני פחות ופחות רואה נגיד...כמו דברים במחשב ממרחק..או שכתובים קטן..

לא. היה לי 2.75 - לא כזה גבוה.ספק

את יכולה לנסות להוריד - את סתם תבזבזי את הזמן, אבל תהני. 

עזבילמה לא123

חבל על הוויכוח,הוא תמיד מכיר את האנשים שמתאימים לתאוריות שלו,אפילו שזה נשמע מופרך

אבל מי אנחנו?

לי יש משקפיים מגיל צעיר והמספר לצערי רק עולה,גם לאחיותי ואחיי ואנחנו משפחה גדולה,אני מניחה שמכל אלה שסביבי היה צריך להיות לפחות 1 שירד לו המספר,כי לפי התאוריה שלו זה מאוד נפוץ

שנינו לא מכירות,אבל הוא כן

כן, יש את האנשים האלה שמבססים את הדברים שלהםספק

על ראיות ומדע. 

חבל על הויכוח עם מי שמאמין בחדי קרן. 

אני גם מבין שההבנה שלך בגנטיקה, ביולוגיה, סטטיסטיקה וכל תחום מדעי אחר - הוא לא מהמשובחים. 

לא כתבתי שזה נפוץ - כתבתי שזה קורה ושזה לא כזה נדיר. 

אני הכרתי אלפי אנשים בימי חיי. בתיכון למדו איתי כ-150 תלמידים, וכן, היו שם אנשים שהמספר שלהם ירד ואפילו לא נזקקו עוד למשקפיים מבלי לעשות שום תרגיל. 

אם זה לא כזה נדיר אז עוד אנשים פה היו אמורים לראותבתאל1

אנשים כאלה...

או להכיר אנשים כאלה

או אולי לדעת עליהם 

אני רק מכירה אנשים שהורידו את המשקפיים בלי שהמספר ירד.

יאלה שבת שלום..הסירים לא יתבשלו מאליהם אף פעם...

אני בטוח שיש עוד אנשים שמכירים.ספק

לא יודע אם דווקא כאן, אבל אותם אנשים שאני מכיר, לא חיים במחילה ועוד אנשים מכירים אותם. 

נתקעת חזק על החדי קרןלמה לא123

לא עשיתי תואר באף אחד מהמקצועות שכתבת לעיל,אך למדת הרבה דברים שונים,וחוויתי על בשרי הרבה הרבה,לצערי.

אני מאמינה במדע ובעוד דברים=אני כנראה די טיפשה וכמובן לא חכמה כמוך.

שוב,אני  לא מכירה אף אדם כזה שירד לו המספר וגם בתיכון זה לא קרה,ותתפלא גם אני הכרתי אלפי בני אדם בימי חיי

אני מבלה הרבה אצל רופא עיניים עם הילדים שלי לצערי,ניתוחים וכאלה.אשאל בהזדמנות הראשונה

אשתדל לחזור ולכתוב את התגובה,גם אם לא תגבה את דבריי

אפשר גם פיות.ספק

הנחתי שאין לך רקע באף תחום מדעי. 

זה שאת מאמינה בשטויות הופך אותך לפתיה, לא לטיפשה. 

היו בהיסטוריה אנשים מאוד חכמים שהיו פתיים. לא הרבה, אבל היו. 

את לא מכירה, ואני מכיר. אני גם לא מכיר אף אחד שעשה תרגילים והמספר ירד לו באותו הזמן. את טוענת שאת מכירה. 

וזו בדיוק הסיבה שבגלל עושים מחקרים - כי אם כל אחד יאמין בכל דבר שהוא "ראה מהניסיון האישי שלו" - אז רוב הטיפולים לא יועילו וכנראה שאפילו יזיקו. 

מאחל רק בריאות לילדים שלך ואני מקווה שלא תעשי ניסויים בכל מיני אמונות תפלות על חשבונם. 

לא אמרתי שאין לי תוארלמה לא123

אבל לא משנה

ציינתי "בתחום מדעי". זה מאוד משנה.ספק

ואני הקטנה...efyefy

אין לי סבלנות לקרוא מחקרים רציניים באנגלית, למרות שזה נשמע/ נראה לאללה מעניין.

רק על עצמי יכולתי לספר... 

מאז שאני זוכרת את עצמי ואת המשקפיים שיש לי (בערך מכיתה ד'), אמרו לי שיש לי עין עצלה. ככה הבנתי למה בעין אחת אני רואה ממש מעולה, ובעין השנייה בקושי רב (2.5+).

חייתי ככה, עם משקפיים לא מאוזנים בעליל, שבאמת הביכו אותי בכל מקום שהלכתי.

התחתנתי, ואז הבכור שלי עשה לי טובה והעיף לי את המשקפיים לכל עבר, עד שהתייאשתי מהם והחלטתי שאני פשוט יכולה בלעדיהם! ככה, ביום בהיר אחד בסביבות גיל 26 נפטרתי מהמשקפיים המגוחכים האלה בלי שום חרטה ובושה.

מאז נולדו לי עוד 3 ילדים, וכן, אחרי כל לידה הראייה קצת היטשטשה, אבל בהדרגה חזרה לעצמה.

מעניין, שלפעמים רציתי לדעת מה קורה עם העין העצלה שלי, כי לא היה לי נעים שאני "מזניחה" אותה ככה, אחרי כל הפריזמות שניסו להתאים לי ולשגע אותי עם תרגילי ראייה כאלו ואחרים.

ואז הגעתי לרופאת עיניים מומחית רצינית באזור השרון, שהתעצבנה על כל הרופאים הקודמים שנתנו לי את האבחנה הלא מדויקת הזו של עין עצלה, ואמרה לי נחרצות שאין לי עין עצלה, ושאני יכולה לראות בה מצוין עם תרגילי ראייה נכונים, ולשפר את הראייה כליל!!!

אז נכון, אני עדיין לא עושה את התרגילים המעצבנים האלה, אבל חיה בשלום ובשלווה בלי משקפיים, רואה נהדר ומתפקדת נהדר. לא יודעת מה המס' המדויק של "העין העצלה" שלי, אבל זה גם לא מזיז לי...

בקיצור, מה שאני מנסה לומר, זה שאני בהחלט יכולה להבין למה בייטס אומר ששורש כל בעיות הראייה הוא בלחץ ומתח נפשי, ואני יכולה להעיד על עצמי שחייתי בתנאים כאלו מגיל מאוד צעיר.

ברגע שמצליחים למגר את המתח הנפשי (עד כמה שאפשר), פתאום באופן מפתיע המשקפיים לא כ"כ נצרכים..

אגב, בספר המידות, ר' נחמן כותב שהכעס מזיק לראות (לראייה), ע"ע כעס.

מכאן, שבייטס לא חידש פה שום כלום. 

אולי גם אפשר להבין מכאן למה בדורנו יש יותר "משקפופרים". אני לא מכלילה על כולם (כשאני בתוכם בעצם), אבל אם צריך כבר לעשות תרגילים, עדיף לעבוד על המידות / הגאווה, ואז ממילא כל השרירים ייתקנו ולא יהיו מכווצים מדיי.

וסליחה אם עיצבנתי מישהו, גם אני משקפופרית עדיין (ז"א לא עם ראייה 6/6).

אז זה עבר לך בלי תרגילים? תודה רבה.ספק

ועין עצלה זה לא רוחק ראיה - אבל נעזוב את זה. 

הנקודה היא, שהראיה שלך השתפרה בלי תרגילים. 

כשהתחתנתי, עברתי בית...efyefy

פתאום זה שינה לי את ההסתכלות לגמרי על החיים, בייחוד שלבעלי יש מין ראייה אופטימית מעצבנת כזאת.

אז העצבים שהיו לי (ועדיין יש, אבל במינון אחר) ירדו בהדרגה.

אני עדיין מגיעה למצבי כעס לא פשוטים, בלשון המעטה, אבל התדירות שלהם בהשוואה למה שהיו בעבר פחתה.

מצב הראייה, וזה נכון לגבי כל שרירי הגוף, תלוי קודם כל במצב הנפשי של הבן אדם.

תחשוב טוב, יהיה טוב - זה לא סתם סלוגן. זאת האמת.

רוב הבעיות נפתרות מזה שלא מייצרים אותן מלכתחילה במו ידינו... ואם כבר יצרנו, אז "אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן". אבל ברור שלתקן יהיה קשה יותר. אז חכם לא נכנס לבוץ, שהוא לא יודע אח"כ איך ייצא ממנו...

ולשאלתך, בעיית הראייה לא עברה, ובטח לא לגמרי, אבל המצב טוב יותר, כך לפחות אני מרגישה.

אולי אלך לבדוק מתישהו...

אבל תרגילים לא עשית, נכון?ספק

לגבי הקשר בין גוף לנפש - יש קשר כזה והוא נחקר. 

האם הוא מסוגל להסביר לקות ראיה? לא יודע. לא ברור לי איזה מתח נפשי יש לילדה בכיתה ד'.

עדשותמתלבטת!
בקצרה, אולי אגיב באריכות בהמשךארץ השוקולד
אל תגדירי את עצמך "משקפופרית", את אישה שעושה הרבה בחיים, אבל צריכה עזרה כדי לראות. זה עדיין לא הופך את מהותך לבעלת משקפיים, כפי שאדם שצריך קביים לא הופך לאיש קביים. (מה עוד שמשקפיים זה טיפול קל יותר)
ברגע שתפנימי את זה, תוכלי לראות שגם אחרים רואים אותך כאישה עם מגוון דברים, וכחלק מהמכלול יש משקפיים אבל זה לא העיקר.

ומזוית אחרת,
לפעמים בחיים יש לנו בחירה ברע במיעוטו, אז כאן את בוחרת לראות גם אם יפגע מעט ביופי, אבל זכרי שמן הסתם הראיה שלך חשובה יותר ושווה את המחיר.

בהצלחה רבה, שתזכי לראות רק טוב ושהסובבים אותך יראו רק את הטוב בך
נכון לגמרי, הדבר היחיד שיעזור לך יהיה להשלים עם המצבאו"ר
לקבל את עצמך כמו שאת. תאהבי את עצמך ואת מה שעוזר לך. בתור התחלה. אחכ כל יתר הדברים שהציעו פה
מה שהוא אמר!ישנו בוודאי
באיזה מרפאת עיניים עשית את הבדיקה?יואב גל
אני למשל עשיתי בדיקה בcare והם אמרו שאני מתאים ואז ביום של הניתוח כמה דקות לפני הכניסה הם עשו בדיקה ואמרו שאני לא מתאים לסוג מסויים.... אז הלכתי משם למרפאת עיניים ושם כן נמצאתי מתאים ...
אז שווה לך לבדוק בעוד מקומות ועוד סוגיי ניתוחים
Prk
Lasic
Intra lasic ועוד חרטות כאלה
עדשות. תתאמני עד שתצליחיפ"נ
אני משתמשת בעדשות וזה לוקח לי מהתארגנות חמש שניות
אולי בהתחלה יהיה לך קצת קשה, אבל עם הזמן מתרגלים וזה נהיה זריז
אני שמה עדשות בלי מראה ובלי לתפוס עפעף וכל מה שאמרו פה

באמת זה הרבה יותר כייף ממשקפיים
אני שונאת את עצמי עם משקפיים ומפחדת מניתוח אז זה אחלה פיתרון

מה שכן, אם לא משתמשים בהן נכון זה מזיק בטווח הרחוק אז תקשיבי להנחיות שיתנו לך ותקפידי עליהן.
תהי שלמה עם עצמך ותקבלי את עצמך כמו שאתים...
עם המשקפיים
זה מה שיעשה את כל ההבדל
או פשוט להוריד את המשקפיים. יש שיטות לשיפור הראייה בלי ניתוחים וכו

לא נעים להגיד אבל יש אנשים עם קשיים יותר גדולים בחיים וחבל שאת תקועה במשהו שאחרים פשוט לא מתייחסים אליו בכלל
אויש. הפסקה האחרונה פ"נ
אני הפוך. אני נראה גרוע בלי המשקפיים.חסדי הים
ניתוח לייזר בעינייםחיים של

תקשיביאור שמחה
אני גם מרכיבה משקפיים ועד היום לא סבלתי אותם ,והאמת שגם עכשיו ישר כשאני מגיעה הבייתה אני מורידה אותם .אבל תתנסי לחפש במלא חנויות מזגרת שאת אוהבת, תחרשי על חנויות אופטיקה,את תמצאי בסוף משהו שאת אוהבת. אני חרשתי ומצאתי אחרי מלא זמן ואחרי חיפוש מייגע ומתיש. אופציה שנייה, עדשות זה די מפחיד נכון(לא ניסיתי אבל כך נראלי) אבל אם את תשימי את זה באופן יום יומי, את תתרגלי, תשימי אותם בקלות והם כהר לא יפריעו לך.תאט לאט תתרגלי.תכנסי לאופטיקה, ושם הם ילמדו אותם לשים עדשות בזהירות וכך תדעי ותתרגלי לאט לאט.מבטיחה לך יהיה טוב! אני באמת אומרת מנסיון של מישהי שיש לה משקפיים,עד עכשיו לא אהבתי אבל כשקניתי מסגרת שאני אוהבת התאהבתי בהן והן מושלמות עליי-כמו של הסנאפצט
היא כתבה שלא יכולה לעשותהמטיילת בארץ
אולי תחפשי בחנויות בפלטפורמות באינטרנט?כוחות שמימיים
נגיד אטסי,שזה מקום שמוכרים דברים מעוצבים,או אמזון,מקומות שמוכרים משקפיים מעוצבים?
אם יש לך חן בפנים את יכולה לקנות משקפיים ממש עדינות בלי מסגרת/מעט מסגרת..

ובנוסף,אני ממש מבינה אותך ,זה באמת מאוד קשה,
אולי תנסי להפריד,מה שאת מרגישה זה דבר אחד,אבל מה שרואים כלפי חוץ לא יכול להיות שבגלל זה יורד הערך שלך,
יש נשים מאוד יפות אבל שהערך שלהן הוא לא גבוה בעיני החברה ולא מעריכים אותן באמת ,אולי מרוב שהן יפות/מדגישות את היופי שלהן,
אבל מי שהכי מעריכים זה את מי שמעריכה את עצמה,
אז נראה לי הכי חשוב שתשקיעי בעצמך,וביכולת שלך להעריך את עצמך,
גם אם זה אומר להשקיע מחיר קצת גבוה במשקפיים,
וגם אם זה אומר עבודה פנימית..(למשל לשים לך שלט יפה על המקרר עם משפט השראה)

לגבי המשקפיים,תנסי לראות איזו צורה הכי מחמיאה לך ולפי זה לחפש,
ואולי יש איזו אפליקציה שעוזרת להתאים משקפיים לצורת הפנים ולפי זה תדעי לקנות..
אל תתייאשי!
עדשות או משקפיים בלי מסגרת.44444
היום באמת אופנתי משקפיים גדולות ועבות. גם אני לא מתחברת....
לעבוד על ביטחון עצמי ודימוי גוףבסדר גמור
יש שיטהנאור97
שנקראת שיטת מלינסקי. תגגלי ותייטייבי (יש הרבה סרטונים).
לא ניסיתי בפועל את השיטה, צריך להירשם וכו'.

ממה שראיתי זה נראה מקצועי (אפילו מאוד) ועזר להרבה (יש שם גם עדויות של אנשים). ככה שקשה לי להאמין שכל מי שזה עזר לו היה כזה שראייתו הייתה משתפרת בכל מקרה.
השיפור שם הרבה יותר מהיר ממה שציינו פה.
לפי מה שאני זוכר זה היה בסביבות מספר כל חודשיים בממוצע.
אם תנסי וילך לך תעדכני...

דרך אגב, מישהו פה אולי ניסה או מכיר מישהו שניסה את השיטה הזאת?

ועוד נקודה. שמעתי מאופטומטריסט ומעוד כמה שעדשות מגע לא בריאות לעין.
למה את לא שמה עדשות...לטובה
אולי כדאי לקחת סטייליסטית שתעזור לבחור משקפיים שיחמיאו לךארלט

כמה נקודותבונים מגדלאחרונה
בכלל לגבי המראה, המון זה מה שמשדרים. הרגשה כללית שמתבטאת במראה.
אז זה סוג של ביצה ותרנגולת. לא נעים לך עם משקפיים, ואת בטוחה שזה נראה לא טוב וגורם ליחס אחר שלך לעצמך שמקרין...

שיטת בייטס. יצא לי להיות השנתיים בלי משקפיים ועם תרגילים לא עקביים. לא יודעת להגיד מה זה עשה. אחרי חזרתי לאותו מספר. באותה תקופה רציתי להיות בלי. .
זה כמובן גם תלוי מספר.

עדשות. יש כמה סוגים ומינים. אישית נרתעת. אם המשקפיים היו מציקות לי כ"כ מניחה שהייתי משקיעה בזה יותר.

זני אופטיקל. אתר לקניית משקפיים.
ואפשר לשים תמונה ולראות אותך איתן...
והעלות שפויה. שווה בדיקה.
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות ליאחרונה

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולדאחרונה
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עליאחרונה

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

מנייני קרליבך ברחבי הארץשפתותנו שבח

בס"ד

שלום וברכה אני מחפש קישור לרשימה הכי מקיפה של מנייני קרליבך או אם מתאים לכם מי שמכיר אשמח שיפרט פה בשרשור

מה שאני מכיר בירושלים יש כמה  קריית משה (שגם בבוקר קרליבך שזה מיוחד יפה וקצת ארוך) , 
כמה בנחלאות מעיינות, קול רינה , בקטמון יקר , בכותל ואולי עוד כמה.
יש בגבעת שמואל את המניין המפורסם של לכו נרננה 
בצפת יש כמה אני מכיר את בירב שממש צפוף ומיוחד שם.
אני מכיר שיש הרבה  ישיבות שעושות קבלת שבת קרליבך  מרכז בית אל  רמת גן  מניח שיש עוד הרבה שאני לא מכיר.

מחפש קהילות נוספות  בערים ובישובים שעושות קבלות שבת קרליבך שיש אווירה של שירה חזקה ונוצר משהו מיוחד. 
ועוד משהו קצת יותר נדיר קהילות שעושות בבוקר מניין קרליבך כמו בקריית משה למי שמכיר . 
אשמח לשמוע.

וואי לכו נרננה מדהימים!!צע
במודיעין יש בבית הכנסת "איילת השחר"נפש חיה.אחרונה
חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוטאחרונה

המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויקאחרונה
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולדאחרונה

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,

ולא בטוח לגבי Draftasorus 

שנאת עצמית: "כי כמה שונאים יש לו לאדם, ובראשםחסדי הים

שנאת האדם בעצמו, כי האדם שונא לעצמו יותר מכל שונאיו"

(אמר דודי זקני רבי פנחס הורוביץ זצ"ל בדרשתו הידועה בשם 'כל המפרשים וספרי המוסר')

איך אתם מבינים את המשפט? איזה תחושות יש לכם סביב זה?

הוא מתאר הפרעה פסיכיאטרית כאילו זה המצב הרגילפשוט אני..

כלומר שנאה עצמית היא לא הפרעה בפני עצמה, אלא תסמין של הפרעות ומחלות שונות, בעיקר דיכאון מג'ורי והפרעות חרדה למיניהן.

או שהוא מדבר על בעיה נפוצה אצל רוב בני אדם, שרובנוקעלעברימבאר
מלאי ביקורת עצמית על עצמינו, אכזבה מעצמינו, תחושת פספוס, כעס על עצמינו על דברים שעשינו/לא עשינו בעבר, רגשי אשמה. או קנאה באחרים והרגשה שאנחנו לא שווים, או שאין לנו מה שצריך להיות, או תחרות עם אחרים והרגשת נחיתות
כן. הוא התעסק בזה בכמה מקומות לגביחסדי הים

מכמה היבטים לגבי קנאה וכעס שמבלבלים את הדעת.

בפירושו לתורה 'פנים יפות' בכמה וכמהחסדי היםאחרונה

מקומות מהיבטים שונים.

בכללי הוא כותב עמוק עם המון מקורות והסברים קצרים, וכדי להבין את השפה שלו ואת הרעיונות שהוא מנסה להעביר, צריך הרבה יגיעה. גם צריך להשוות בין כמה וכמה מקומות.

אתן לך דוגמית מהפרשה שהייתה:

"שענין הפגם שהוצרך לתקן הוא בחינת חטא עץ הדעת כמבואר אצלינו בהרבה מקומות, ופגם עץ הדעת הוא בג' בחינות קנאה ותאוה וכבוד המוציאין את האדם מן העולם [אבות פ"ד מכ"א], והוא נתקן ע"י ג' אבות שהם בבחינת אהבת ה' ויראתו ותפארתו כמש"ה [ישעיהו מט, ג] ישראל אשר בך אתפאר שהוא תיקון ג' בחינות אלו, והרמז לזה כי ג' אבות עם הכולל כמספר עץ הדעת".

ביקורת היא שנאה? אכזבה היא שנאה?פשוט אני..
הוא אומר שם בפירוש שזה לא אידיאליחסדי הים

כלל וכלל ושצריך להתגבר על זה, רק הוא מציין תופעה. הוא אומר בלשונו שדווקא צריך להפוך את המחשבות עלמא דחירות.

משפט נכוןשם פשוט

הרבה פעמים (לרוב) לאדם יש דימוי עצמי נמוך

זה גורם לו לשנאה עצמית, תיעוב עצמי מוסתר או יותר גלוי.

וזה הרבה ממה שהורס לאדם בחיים, זה התעללות עצמית.

בלי מודע האדם בעצמו מחבל לעצמו בחיים. 

כן. לצערנו זה קורה.חסדי הים

אולי יעניין אותך