למה בערוץ 7 יש מאמר דעה שקורא להחזיר את שקד לראשות המפלגה?סודית
מוזמנת לכתוב מאמר דעה נגדי.משה
למה לא?חופשיה לנפשי
אני חושב שגם היא וגם בנט צריכים לחזור לבית היהודיסי שארפ
בנט עשה טעות, הוא מבין שהוא טעה(על פי הפוסט האחרון שלו) ולדעתי צריך לאפשר להם לחזור.
הוא מבין שהוא נכשל - הוא לא מבין שהוא טעה!הסטורי
יותר קבלת עצות ממבינים.
התחשבות בדעת תלמידי חכמים.
התחשבות בדעת הציבור בכלל ומוסדות המפלגה בפרט. ביטול שינויי התקנון שבנט כפה שנתנו לו שליטה כמעט בלעדית ועדיין זה לא הספיק לו וניסה להקים פלטפורמה שבה הוא יהיה בעל הבית כמו לפיד וליברמן.
בכלל שיחזור מלמטה, שיראה קדנציה אחת שהוא מסוגל להועיל גם בלי לשלוט, אח"כ אם ירצה - שיתמודד מחדש בפריימריז הגונים.
בנט מאמין אמיתי. הפוסט שלו תעודת כבוד לוסודית
מזל ששקד הלכה איתו והאש הוסטה מהבית היהודי.
חילונית שחותמת שהיא מאמינה בדמוקרטיה הישראלית,
דתי שחותם מודה לקב"ה על הרעה והטובה.
שר החינוך בנט, הרבה תלמידים קוראים.
אשרייך!
הוא מבין שטעה בשורש ולא רק בתוצאה?הסטורי
אם הוא באמת לוקח אחריות - אנחנו מצפים להתנצלות בפני הרבנים, בפני הציבור, בפני פעילים נאמנים שהלכו איתו שש שנים, גם כשלא תמיד ראו עין בעין ואחרי זה הוא נמלט עם התקציב, כשהוא משאיר להם את החובות.
אסור לתת להם לחזורלאמגלהלאףאחד
הוא עוזב את הפוליטיקהסודית
כתב האישום הצית את דמיונה.
תודה לשניהם על מה שפעלו לטובה.
אני נגד חזרת שקד האופורטוניסטית לאיחוד הימין.
שתלך לליכוד שם מקומה הטבעי ותפתח את כישוריה.
לגבי בנט- חבל חבל שהוא לא השגריר שלנו מול אומות העולם. תשובותיו באנגלית (שפת אמו) לשונאי ישראל בBBC היו מצויינות, ובזה הוא יהיה שגריר נאמן לעמו
תלמידי החכמים שווים 5 מנדטיםמשה
יש עוד בערך שבעה מנדטים שלא רוצים להקשיב לתלמידי חכמים האלה. חלקם הצביעו לבנט וחלקם הצביעו לפייגלין.
אני לא רואה איך שני הצדדים יכולים לשבת באותה מפלגה. צריך להוריד את אחוז החסימה ובזה העניין יפתר.
צריך להוריד את אחוז החסימה - כי זה הדבר הנכוןהסטורי
להעלותאיתן גיל
המפלגות הקטנות מרשות לעצמן ללחוץ כי יש להן את כל הזמן שבעולם ומנגד לנתניהו יש 42 ימים בלבד ואחריהם הוא הולך הביתה.
את הקרקס הזה אפשר להפסיק או לצמצם אם אחוז החסימה יעלה ל- 5 ולא תהיה מפלגה עם פחות מ-6 ח''כים.
להפךהסטורי
כיום, בגלל אחוז החסימה הגבוה המצב הוא שכל אחת מהמפלגות היא לשון מאזניים וממילא יכולה לדרוש ככל העולה על רוחה.
אם אחוז החסימה היה אחוז - כמו שהיה מקום המדינה במשך למעלה מארבעים שנה וכמעט לא היתה כנסת שפוזרה מוקדם, בניגוד למצב מאז שהעלו והעלו - כנראה שאיחוד הימין היה שלוש מפלגות, יהדות התורה - שתיים וגם הפלג היה מזנב בהם, גם ש"ס היתה שתי מפלגות - אמנם היה צריך לתאם אם יותר גורמים, אבל אף אחד מהם לא היה לשון מאזניים וממילא למפלגה המרכיבה את הממשלה היה הרבה יותר מרחב תמרון - מי שלא רוצה את מה שנותנים לו - שישאר בחוץ.
פעם המפלגות הגדולות היו 45 מנדטים וצפונהאיתן גיל
👍👍👍👆סודית
מהלך כזה יכריח את הציונות הדתית להתאחד
All my sons, כולל אלו שהציונות הדתית שלחה להתנחל ביצהר וב🍎
כשאחוז החסימה היה הרבה יותר נמוך - המפלגות הגדולותהסטורי
בממשלת שמיר האחרונה, הוא יכל להשאיר לליכוד את כל התיקים החשובים, דווקא כי היו שלוש מפלגות ימין - התחיה, מולדת וצומת. ארבע מפלגות דתיות - המפד"ל, אגודה, דגל וש"ס. כך אף מפלגה לא יכלה לאיים על הממשלה ולכן הוא יכל לזרוק להן עצמות. שמיר נפל רק כששלוש מפלגות החליטו ביחד לפרוש.
התהליך שהתחיל אז והלך והחמיר מאז, של העלאת אחוז החסימה, רק גרם למפלגות להתאחד וממילא כל מפלגה היא לשון מאזניים ויכולה לדרוש כל מה שבא לה.
זה נכון. זה תורת המשחקים מפורשמשה
וריאציה של פרדוקס הסחטן.
הליכוד ישאר אולי עם 10 תיקיםברגוע
אבל גם עם ראשות הממשלה.. זה שווה הרבה יותר מכמה תיקים גדולים ביחד.
נכון מאוד. ובפרט שת'כלס בכל מקרהנאור97
וחוץ מזה, מה היה מועיל לנו לבחור בכלל אם כל מפלגה קטנה הייתה מקבלת תיקים זניחים ולא את התיקים שבגללם קהל הבוחרים שלה מצביע לה?
וחוץ מזה מפלגות הימין מאזנות אל הליכוד שלא פועל לפי המצע שלו אז אין פה גם חוסר הגינות לדעתי.
הפוךאיתן גיל
להעלות עוד את אחוז החסימה, ולצמצם את מספר הרשימות המיוצגות בכנסת.
כי הכנסת אינה בית כנסת נפרד לכל חוג ולכל קבוצת עשרה אנשים או יותר. ניחא אם היתה שיטת הצבעה בשני פתקים, אחד למפלגה ואחד לגוש באופן שאף קול לא לא לאיבוד, אבל אין דבר כזה.
אתה חוזר כמו תקליט שבורהסטורי
(האמת, שהיה ראוי שיהיה ייצוג גם לקבוצות יותר קטנות, רק שאילוצי המערכת הם שבוחרים נציגין)
אני מתקן ומתנצלאיתן גיל
עכשו אני מציע להגדיל את מספר מושבים בכנסת ל- 600 (שש מאות), ולאפשר לכל 10000 מצביעים שיתארגנו בקבוצה לשלוח נציג מטעמם. [צ]
הפוךמשה
עדיף מפלגות קטנות שאפשר "להחליף" במידת הצורך, ולא כחלונים סחטנים.
למרות שתכלס זה לא ימנע סחטנותסי שארפ
כי המפלגות הקטנות יכולות לעשות בלוק טכני לצורך המשא ומתן כדי להשיג יותר בלי הפרד ומשול(כמו שעושים עכשיו בלוק טכני כדי לעבור את אחוז החסימה או כמו בהסכם עודפים).
זה לא קרההסטורי
אותו דבר בממשלת רבין, אפילו שהיתה קואליציה מצומצמת - רוב מוחלט של השרים ובהם חוץ, ביטחון ואוצר - היו בידי העבודה. למרץ היו שלושה שרים לש"ס אחד ואחרי שפרשו היה אחד ל(סוחר הסמים, המרגל האירני) גונן שגב...
מאז שאחוז החסימה עלה ועלה - כח המיקוח של המפלגות הקטנות דווקא עלה.
אל תשכח שמי שהפילו את ממשלת שמיר ב-1992סי שארפ
היו שלושת מפלגות הימין - התחיה, מולדת וצומת. כל אחת מהן לא יכלה להפיל את הממשלה אך ביחד הן עשו זאת בקלות.
לא בקלות ורק בעניין אידיאולוגיהסטורי
למה לא?סי שארפ
מאוד הגיוני שאם כחלון וליברמן היו כל אחד 4 מנדטים ולא היו יכולים לאיים על ביבי לחוד, הם היו מתאמים את הדרישות שלהם למשא ומתן כדי שיוכלו לקבל את התיקים שהם רוצים(כחלון-אוצר, ליברמן-ביטחון) ודרישות נוספות שלא היו יכולים לקבל לחוד.
גם המפלגות החרדיות עשו את זה בקדנציה האחרונה כשהגוש היה 67 וכל אחד מהם לחוד לא ממש יכל לאיים על ביבי, אבל ביחד הם היו שווים הרבה יותר.
אם כבר מדברים על ענווהנאור97
ועוד לא אמרתי כלום על חוסר המודעות העצמית שלהם.
ההתנהגות שלהם לעוצמה הייתה מבישה. גם עוצמה נסמכים על ת"ח גדולים.
כמה מנדטים המפדל לבד שווה? אחד. בלחץ שניים. המצביעים שלהם הלכו לימין החדש.
עיקר המצביעים באו בגלל תקומה ובגלל עוצמה.
לרב פרץ אין ניסיון. סילמן כנ"ל. מוטי יוגב? לא מלהיב במיוחד.
והנה איזה פלא. מתוך שישה חכים ארבעה הם של המפדל.
אם בן דהן שוריין בליכוד היה ראוי לשנות את סדר הרשימה כך שיהיה שיוויון במספר החכים בין המפדל לתקומה.
מקווה שפעם הבאה סמוטריץ יסגור עם עוצמה ויעשה למפדל מה שהם עשו לעוצמה.
בצלאל רצה מאוד לסגור קודם עם עוצמה. היא זו שלא רצתה.אריאל יוסף
מה"מ?נאור97
היית כאן בחודשים האחרונים?אריאל יוסף
לפני החתימה בין האיחוד הלאומי לבית היהודי,
הציע האיחוד הלאומי לעוצמה את מקומות 4 (או 5) ו-8 ברשימה המשותפת, לו תקום,
ואת מקומות 3 ו-5 ברשימה ללא הבית היהודי.
עוצמה סרבה, למרות לחץ שהופעל בנושא אפילו מטעם פעיליה שלה.
בני נוער לסמוטריץ ופרץ: לא תתאחדו - לא נתנדב | כיפה
אבל מי אמר שהבית היהודי ירצה אותם עכשיו?תפוחית 1
אני מאוד מקווה שהבית היהודי לא ירצה אותםהסטורי
כי טעות אחת לא מוחקת שנים של הצלחותצדק משמים נשקף
גם בנט וגם שקד מוזמנים לחזור.
בלוק טכני מקצה אל קצה בציונות הדתית.
13 מנדטים בבחירות הבאות - עוצמה, חרד"לים, דתיים לאומיים, לייטים. דתל"שים ודתל"פים. הלקח היחידי הוא חוזק הבלוק הטכני.
וחשיבות המשקיפים
הטעות מהותית מאודהסטורי
זה ניהל את כל ההתנהלות שלו שש שנים בתוך המפלגה וכשראה שלמרות ההשתלטות שלו על המפלגה, עדיין הוא צריך להתחשב גם באחרים, הוא פרש למפלגה שבה אף-אחד-לא-יגיד-לי-מה-לעשות.
נראה לי הטעות היותר מהותית זה ששני הצדדיםסודית
5 מנדטים זה תיק החינוך לרב פרץ וזהו.
לא היה עדיף להעיף את בנט ביום שאחרי, מאשר 3 חודשים לפני הבחירות?
מה?הסטורי
מה מה?סודית
הרבנים יכלו לתת לו על הראש והמנגנון היה יכול להעיף אותו 3 חודשים אחרי במקום 3 חודשים לפני
אף אחד לא העיף אותו (לצערי)הסטורי
גם כשאחרי הבחירות הקודמות, הכח ירד בשליש, קריאות לחשבון נפש הושתקו (גם במאמרים בערוץ הזה), בטענה שזה יחליש במו"מ הקואליציוני. אחר כך זה כבר היה ישן מידי...
שלושה חודשים לפני הבחירות, אף אחד לא העיף אותו - הוא העיף את עצמו.
הבנתי.. הוא בא על עונשו. חבל על איילתסודית
חבל שקיבלו אותו מלכתחילה.אריאל יוסף
כבר כשהוא התמודד מול זבולון אורלב העדפתי את אורלב על פניו.
את הניסיון "להצניח" "משהו חדש" כבר ראינו אצל אפי איתם.
הבנתי כבר אז שההיסטוריה חוזרת, אלא שהפעם מדובר באדם שאין לו ולו דבר עם ערכי ומפעלי הציונות הדתית.
אדם שלא גדל בעשייה הדתית לאומית בחינוך, בהתיישבות, בגרעינים וכדומה,
אלא עשה קריירה בצבא ובהייטק, וחשב שניהול מועצת יש"ע יקפיץ אותו להנהגת הימין.
מלכתחילה היה ברור שהוא רק בא לעשות סיבוב על המפלגה הדתית במקום להקים מפלגה מאפס,
וחברי המפד"ל שהשתוקקו להיפטר מאורלב ומהעסקנות האפורה שהוא סימל בעיניהם, אפשרו לו לעשות זאת.
זו היתה טעות, והציונות הדתית שילמה עליה כעת בשפל הנמוך ביותר אליו הגיעה בתולדותיה,
ואף הסתכנה במחיקה מוחלטת.
מסכים. גם אנחנו אמרנו את זה מלכתחילאהסטורי
(נכון שהיו שם את החברים של יוני שטבון - האדם שכנראה הכי מצטער על הטעות של ההליכה עם בנט)
רק חבל שעם אורלבנאור97
מפלגה שהייתה בעצם יד ימינו עטורת התפילין של הקיסר ביבי, שהיה חולץ אותה בזמנן החופשי וברצונו המוחלט.
עם כל הביקורת על בנט, צריך גם להעריך את זה שהרים אותנו למעלה.
חבל שלא ידענו לעשות שילוב מבורך של קודש וחול בהקשר הזה.
רק חבל שעם בנט ירדנו משבעה לחמישה...הסטורי
בבחירות הקודמות המפלגה בראשותו קיבלה שמונה מנדטים, שזה בדיוק אחד יותר מהשבעה שהיו לפני שהוא הפציע לבית היהודי והאיחוד הלאומי ביחד.
את ה'הישג' של שמונה הוא השיג אחרי שבתמיכתו בהעלאת אחוז החסימה הוא סופית כבל אליו את 'תקומה' והפך את 'עוצמה יהודית' על רבבות תומכיה ללא רלוונטית.
גלגל חוזר בעולם, הצעדים שהוא הוביל בגאוותו הרבה - השאירו אותו בחוץ וחבל, כי המהלכים שלו הקטינו את הייצוג של הציונות הדתית בכנסת משבעה לחמישה ח"כים (מזל שנתניהו דאג לנו ושמר את הרב בן דהן).
קודם כל השבעה שהיו לפניונאור97
בנוסף לזה שלוש ועוד ארבע בפוליטיקה לא שווה שבע. וכ"ש לא שווה שמונה. האיחוד שהוביל בנט תרם לנו המון.
איזה תיקים היו לנו לפניו? משהו שמדגדג שר משפטים? אפילו יו"ר ועדת חוקה לא.
קבינט? אולי קבינט על איזה מנות יהיו במזנון הכנסת.
ואם האקזיט (או יותר נכון הברקזיט) של בנט היה מצליח היינו עכשיו לפחות עם תשעה-עשרה חכים.
ולא הייתה לבנט סיבה לחשוש עד הימים האחרונים שלא יעבור.
ותגיד לי, אתה באמת חושב שהרב פרץ וכל המפדל יעשו משהו מהותי? אם למישהו יש אומץ לא רק בדיבורים זה סמוטריץ. למפדל יש דנ"א של אשה מוכה. עצוב אבל נכון.
זה לא היה 'עוצמה'הסטורי
את 'עוצמה' בזמנו הוא הצליח להפוך ללא רלוונטית. ב"ה שהוא נטש וציבור גדול כבר לא מרגיש שהוא בכלל לא נספר.
נכון שיש דברים שהתעוזה שלו קידמה, כמו משרד המשפטים. במקביל הנזקים מחוסר המחוייביות הדתית שלו - ילוו אותנו עוד שנים רבות.
מבחינה אלקטורלית - סך כל המהלכים שלו הקטינו את הייצוג של הציונות הדתית!
האיחוד לאומי כלל בתוכו אז אתנאור97
אני חושב שאתה מאשים אותו לא כ"כ בצדק. הוא לא היה אמור לצפות שהוא לא יעבור. לפי הסקרים הראשוניים והאמצעיים הוא היה מגדיל את הייצוג הדתי לאומי בהרבה.
וגם לפי הסקרים המאוחרים לא היה צפוי שהוא ידרדר לשפל כזה.
ואם כבר צריך להאשים מישהו זה את התרנגולת. לא את הביצה. אם המפדל לא היה אליטיסטי וממלכתי מדי הוא היה יכול למשוך אחריו את כל הציבור הדתי לאומי ולא היה צריך את בנט מראש וכך טעויותיו בתחום הדתי היו נחסכות מאיתנו.
ותענה לי- אתה חושב שהרב פרץ יהיה גורם משפיע בכנסת? שלא רק ישמיע הצהרות במקום לעשות?
ועוד נקודה- אני קוקניק. רוצה שנהיה בכל תחום. בנט היה שר כלכלה. לא רואה מישהו במפדל שהתחום הזה מדבר אליו. בתחום הזה בנט יותר מייצג בעיניי את שאיפת הרב קוק. גם אם מספר דפי הגמרא שלמד בנט אפסי.
הסקרים כידוע לא אומרים כלוםהסטורי
נכון, היה יותר נראה שתוצאת ההימור שלו תהיה שהמפד"ל תעלם וכנראה גם יתר מפלגות הציונות הדתית ואז בנט היה חוגג על זה שהוא המנהיג הבלתי מעורער והוא אפילו פטור מלהיות קשוב לציבור ולרבנים.
גלגל חוזר בעולם - בסוף את המחיר של ההימור שלו ובעיקר של המלוגמניות שלו (שראינו אותה בכל ההתנהלות) הוא שילם.
אני כנראה קוקניק לא פחות ממך - הנזק ממי שנתפס כמנהיג הציונות הדתית שעושה אידיאליזציה מהרפיסות הדתית, מחילול שבת (אפשר לכבד את כולם ולקרב - אבל שהנציגים שלנו יהיו כאלו שכל תהילתם נבנתה בחילול שבת כמו אוחנה וברקת?), נתן (כשר הדתות) הכרה ברפורמים ואחיזה בכותל - זה נזקים כבירים.
איני יודע כמה הרב פרץ הוא כשרון פוליטי, בגדול אני מסוייג מהצנחת רבנים לפוליטיקה ואישית, אם לא היה איחוד, הייתי מצביע כנראה לתקומה, באיזה קונסטלציה שהייתה. זה לא רלוונטי מה אני חושב על פלוני או אלמוני.
לא בטוח בניתוח שלךנאור97
כבר אמרתי שהצד הזה של הקוקניקיות- מעורבות לא רק בשטיבל הקטן, היה צריך לבוא ממישהו לייט כי את אלו שחזקים זה לא עניין. ולא חושב שהרב פרץ ושות' הבינו את הלקח.
זה מה שהוא כמעט עשההסטורי
לולי נס משמים ומאמצים כבירים של הרבה אנשים - המפלגה היתה נמחקת.
עם זה אני מסכיםנאור97
אבל בעקרון המהלך היה הגיוני רק הטיימינג גרוע.
ואני לא כ"כ מאשים אותו. הוא היה יכול להשיג דברים כמו שר בטחון אם לא היה נחסם ע"י ההנהגה הרבנית (החלקית לצערנו חייבים לציין. בטוח שהרבה רבנים גדולים הסכימו עם האולטימטום של בנט).
הוא לא היה משיג שום דבר.אריאל יוסף
הדבר האחרון שנתניהו רוצה זה לתת לו תפקיד כלשהו.
כשהוא עמד בראשות מפלגת הציונות הדתית, לא נותרה לנתניהו בררה;
בתשע"ג בנט כרת ברית עם לפיד כדי להכריח את נתניהו להכניס אותו - כאשר אין ספק שאם אורלב היה יו"ר הבית היהודי אז, לא היה כל צורך וכל רצון בברית כזו.
בתשע"ה ליברמן הוציא לנתניהו את המיץ ולכן ברגע האחרון בנט דרש וקיבל את משרד המשפטים.
1. זו דעתך.נאור97
אולי כי הוא היה עושה כל מה שביבי אומר לו?
3.מה שמשנה זה שבנט ידע להפוך אותנו לקול משמעותי כמו המפדל של פעם.
זו לא רק דעתי.אריאל יוסף
היה ידוע לכל אורך הזמן - ואף פורסם כמה פעמים בתקשורת - שלבני הזוג נתניהו יש יריבות אישית עם בנט ושקד.
לכן עם אורלב זה לא היה קורה.
אורלב גם לא היה מעלה בדעתו ברית עם לפיד.
אם העיקר אצלך הוא להיות "קול משמעותי" ריק מתוכן - בבקשה.
אצלי לא.
אני לא מוכן להיות "משמעותי" ללא ערכי היסוד. דווקא בכך אין שום משמעות.
בנט הגיע למקומות מסוימים, אך את ערכי הציונות הדתית הוא לא הביא איתו אליהם אלא השאיר אותם מאחור, ופרישתו תוכיח.
אני לא חושב שצריך "פרסונלית" שמישהו מהציונות הדתית יגיע לתפקידים בכירים,
אלא שערכי הציונות הדתית יבואו למימוש.
את בנט הם לא עניינו.
קמפיין הימין החדש מוכיח, שהוא רצה פרסונלית להגיע למשרד הביטחון,
אבל את ערכי הציונות הדתית, רבניה והציבור שלה - הוא לא רצה להביא לשם.
הוא הרגיש שהערכים האלה מקרקעים אותו ורצה חופש מהם.
מאיפה אתה יודענאור97
"ריק מתוכן"? בוא לא ניסחף.
ידע לייצג את עם ישראל בכבוד (הרב זלמן מלמד אמר פעם שלמרות שהוא לא הכי חזק יש לו את הכשרון להנהיג).
אורלב עם 12 מנדטים לא היה משיג חצי מהתפקידים שבנט השיג.
ערכי הציונות הדתית זה גם לצאת מהשטיבל ולעסוק בעוד עניינים.
מה לעשות שחסמו אותו ובגלל זה פרש.
עדיף לי מישהו לוחמני מאשר אלו ששרים שאו שערים כשביבי מגיע.
אי אפשר לדעת באמת "מה היה אילו"אריאל יוסף
באופן כללי, אפשר בקלות לעבור על ניתוח קלפיות מהחבירות השונות ולראות מהיכן הגיעו הקולות;
היכן הצביעו טב בכל אחת ממערכות הבחירות, היכן הצביעו ימין חדש או יחד וכו'.
אני לא מחפש תפקידים.
את היציאה מהשטיבל, עם כל הכבוד, לא המציא בנט (פייגלין, למשל, קדם לו בנושא הזה).
נכון שהוא יישם אותה, אבל בלי התוכן.
אף אחד לא חסם אותו.
הוא קיבל כוח שראשי מפלגות דמוקרטיות אחרות יכולים היו רק לקנא בו.
הוא לא עזב כי חסמו אותו. הוא עזב כי נמאס לו מהמחויבות לציבור לרבניו ובעיקר לערכיו.
הוא לא חיפש "לצאת מהשטיבל" הוא גם מעולם לא היה בו.
המטרה היחידה שלו היתה קידומו האישי, והמפלגה הדתית-לאומית היתה הכלי.
ברגע שהוא הרגיש שהיא תוקעת אותו - הוא פרש.
אין לי בעיה עם מזמרי "שאו שערים" (אם כי רה"מ מעדיף את "לבנימין אמר"), וגם בצלאל יודע לכבד מאוד את ראש הממשלה אע"פ שהוא יודע גם לעמוד איתן מולו. אין סתירה בין כבוד לתקיפות.
כשראש הממשלה שולח את ראש המלל לרבניםסי שארפ
כדי להוריד את בנט מהאולטימטום למשרד הביטחון, אתה מבין שיש פה משהו דפוק.
אם הרבנים היו מנפנפים את נתניהו ולא לוחצים על בנט להיכנע לו, כנראה שבנט לא היה פורש.
אבל כשהציונות הדתית בוחרת להתנהג כמו שפחה מוכה של ביבי, בנט הבין שאין לו מה לחפש שם.
יכול להיות. אבל זה הציבור של המפלגה.אריאל יוסף
בנט מאס בציבור, ברבניו ובערכיו - והבין (בדרך הקשה) שאין לו מה לחפש בכנסת.
אולי עם הציבור הזה הוא לא יקבל את משרד הביטחון, אבל בלי הציבור הזה הוא פשוט לא יהיה בכנסת.
הוא לא מאס בציבורסי שארפ
הוא מאס מנטליות הדפוקה שלו שהיא, הכניעה החוזרת והטיפשית לנתניהו.
יכול להיות. ומה הוא הרוויח מזה?אריאל יוסף
אני חושב שהיום גם הוא מבין שהיה עדיף להישאר עם הציבור הזה ועם המנטליות הדפוקה שלו...
הוא לא הרוויח מזהסי שארפ
אבל אם הרבנים לא היו נכנעים לביבי לפני כחצי שנה במהלך האולטימטום לשני הצדדים יכל להיות הרבה יותר טוב.
בנט היה מקבל את משרד הביטחון, והמפלגה לא הייתה מתפרקת ויכלה לזכות בבחירות ב-10 מנדטים לפחות.
אי אפשר לדעת מה היה אילו.אריאל יוסף
אנחנו יודעים מה קרה בפועל: בנט נשאר מחוץ למערכת הפוליטית ברגע שנטש את מפלגת הציונות הדתית.
סליחה, כשבנט ירד מהאולטימטום היה לו הסבר אחר!הסטורי
אגב, 'הרבנים' שבנט ניסה להיפטר מעולם, הם 'הרבנים' ששכבו בשבילו על הגדר.
הרבנים היותר תקיפים, אלו שלא נלחצים מרה"מ, כבר עזבו את בנט מזמן, אם בכלל הסכימו לתמוך בו.
בנט מאוד רצה רבנים, כאלו שמוכנים לחתום לו לבחירות. אפילו בסיבוב הזה הוא ניסה להחתים כמה, רק הוא רצה שהם יענו 'אמן', על כל מה שהוא רוצה. כשהוא גילה, שהם לו בכיס שלו - הוא זרק את אלו ששש שנים הוא השתמש בהם!
כך בנט הסביר בזמנו את החזרה מהדרישה לתיק הביטחון-אדם כל שהוא
בנט שיחק על כל הקופה והפסיד בענק.איתן גיל
מהלך הפרישה שלו, המופקר, מהבית היהודי היה סגור לפרטי פרטיו, ובתוך כך התפנה משרד הבטחון מה שהוביל להקדמת הבחירות. אלא שנתניהו המנוסה קיבל החלטה אסטרטגית להמתין קצת כדי שליברמן לא ינכס לעצמו נקודות.
מנגד בנט הטירון הפוליטי, מסתבר, הסתער על משרד הבטחון מתוך כוונה לשפר את מעמדו הפוליטי בתחרות על ראשות הממשלה, ונפל למלכודת שטמן לו נתניהו כמי שיסומן כאחראי להפלת ממשלת ימין. פרופסור אומן עיכב מעט, אבל לא ממש, שכן בנט כבר עלה על מסלול ההתרסקות יחד עם הטרמפיסטית שאסף בדרך- איילת שקד.
אורלב גם לא היה משיג 12סי שארפ
אולי חצי מזה וגם זה עם עוצמה
כבר הוכחתי שאתה טועה.אריאל יוסף
במחילה, לא היה ברור אז שום דבר - אקטואליה וחדשות
בתשס"ו אורלב והאיחוד הלאומי - בלי עוצמה - קיבלו 9 מנדטים (מרזל רץ לבד וקיבל 24K קולות).
אבל חבל לנסות לבלבל אותך עם עובדות...
האיחוד היה משיג תוצאות טובות גם בלי בנט.אריאל יוסף
חודשים לפני שהוא החליט להתמודד על ראשות הבית היהודי החל קמפיין "רצים טב ביחד" והיו סקרים שנתנו למפלגה מאוחדת 12 מנדטים.
הדתיים אופטימיים: נצא מהבחירות עם נבחרת גדולה - סרוגים
נזכיר שבפעם הראשונה שמפלגת הציונות הדתית רצה ברשימה אחת - בראשות הרב בני אלון - קיבלו 9 מנדטים.
יותר משהביא בנט בבחירות הקודמות.
אתה קונה את זה?נאור97
הרי זו מפלגה מגזרית?
וחוץ מזה שזה עם עוצמה.
שאפו גדול על הבקיאות..
הדיון שלנו די ספוקולטיבי. מה שמפריע לי זה שעשו מבנט כמעט אויב שלא תרם לנו כלום. צריך פרופורציות. וצריך גם ללמוד ממנו. מה שקשה לי להאמין שהמפדל יעשו.
זו בדיוק הטעות שלך.אריאל יוסף
הסיפור הוא לא מגזרי/לא מגזרי.
האלקטורט של הציונות הדתית הוא 12 מנדטים.
היא הגיעה לגובה הזה כבר בבחירות תשל"ז - לפני הפילוגים מימין.
האחדות-משהו חדש מתחיל בשנת תשע"ג בסה"כ הביאו למיצוי האלקטורט.
זה היה קורה גם בלי בנט.
בחירות תשלז?נאור97
מה לא עברנו מאז.
הקמת שס שגימדה את הציונות הדתית. התחלנות כללית. עליה רוסית.
שתים עשרה מנדטים זה כולל חילונים שמצטרפים אלינו. זה ברור. בפעם הראשונה זה אכן קרה כי ביבי וליברמן התאחדו ולא היה חשש שביבי לא ינצח.
בשתי מערכות הבחירות האחרונות החילונים ברחו לביבי וגם חלק מהדתיים ולכן נשארנו עם שמונה מנדטים בבבחירות תשעג. וזה מה שהיה קורה גם עכשיו בערך אם בנט היה עובר. למרות שבפעם הזו גם עוצמה רצו איתנו.
אני מבין שהציונות הדתית לא גדלה אצלך מאז...אריאל יוסף
בתשס"ו הציונות הדתית הגיעה יחד ל-9 מנדטים,
בתשס"ט בנפרד ל-7 מנדטים,
בתשע"ה יחד ל-8 מנדטים (כאשר כשלושה מנדטים חרד"ליים ברחו לשטבון ועוצמה יהודית).
המנדטים של הימין החדש+איחוד הימין הם ג"כ סה"כ 8 כאשר כשלושה מנדטים הלכו לפייגלין או לליכוד.
בתשע"ג קיבלו יחד באופן חד פעמי 12 כאשר היה ברור מאוד שנתניהו רה"מ - חיבור "הליכוד-ישראל ביתנו", למי שזוכר, הכריע את הבחירות מראש בלי זעקות הצילו של נתניהו,
ומספר המקומות הרב שקיבל ליברמן ברשימה המשותפת הבריחו את מצביעי הציונות הדתית מהליכוד חזרה לרשימת הציונות הדתית.
אמנם מנדט-שניים שהגיעו מחילונים, התקזזו אז עם מספר דומה של מצביעי "נץ".
בקיצור, 12 זה מיצוי אלקטורט הציונות הדתית.
אחדות מניבה את התוצאה הזו כאשר אין זליגה לליכוד או לימין החדש/יחד/עוצמה.
היא גדלה כמו שכולם גדלו.נאור97
לגבי ההמשך כתבתי בערך כדבריך למעלה.
רק שלדעתי בתשעג זה לא חוזרים דתיים שבאו אלא חילונים שאהבו את בנט. שאותם אורלב לא היה מביא.
הרבה מהדתיים שמצביעים ליכוד זה אנשים מבוגרים שגדלו על בגין והם בכל מקרה הצביעו ויצביעו ליכוד. גם אם יהיה לו ארבעים מנדטים.
כתבתי: היו שני מנדטים של חילוניםאריאל יוסף
שהתקזזו עם 2 מנדטים של עוצמה לישראל שבנט לא היה מוכן להכיל אצלו (אורלב דווקא כן).
אתה שוב ושוב מתעלם מהקישור שמראה תוצאה זהה עוד לפני הופעת בנט:
ולדעתי היו הרבהנאור97
ממתי סקרים נהיו קודש? וכתוב שם גם שזה רק חלק מהסקרים.
כמש"כ לעיל, אתה מוזמן לשבת על ניתוחי קלפיותאריאל יוסף
ולראות מהיכן הגיעו הקולות של רשימת טב בתשס"ו, של רשימות הציונות הדתית בתשס"ט, ושל טב בתשע"ג.
תופתע לגלות שבנט לא הביא יותר משניים-שלושה מנדטים של חילונים.
גם אתה מוזמןנאור97
נראה לי מיצינו. כל צד הבהיר כבר את דעתו ולא שוכנע.
מה שחשוב (וגם מצחיק) ששנינו בחרנו באותה מפלגה.. רק אולי אתה יותר התחברת לאות "ב" שבפתק ואני ל"ט"..
לילה טוב אחוק. מועדים לשמחה.
שנזכה לראות את סמוטריץ שר משפטים ושלום על ישראל (ועל בג"ץ גם..)
אני עשיתי זאת.אריאל יוסף
ואתה רק מוכיח שאתה לא מבין על מה אתה מדבר.
ברוב מערכות הבחירות בעשור האחרון לא הצבעתי לבית היהודי לגלגוליו.
הייתי פעיל של עוצמה שלוש מערכות בחירות,
ובכל זאת, החלטת פתאום שאני "התחברתי" לאות ב' ואתה לאות ט'.
עברתי על הנתונים ואני יודע כמה בנט לא תרם כלום לציונות הדתית.
אגב - את "זכות" הירידה מ-9 מנדטים בתשס"ו, ל-4 ו-3 בתשס"ט,
ניתן לזקוף לכעס גדול בציבור על חוסר ההצלחה להתאחד,
ולקמפיין מסיבי מאוד של הליכוד לציונות הדתית,
שאתה כנראה לא זוכר בכלל.

דיברתי רק עלנאור97
ויש מקומות שפשוט אי אפשר לנתח כי הם מאוד מעורבים.
וגם במערכת האחרונה כתבת שהייתי בעיקר בב'אריאל יוסף
שזו טעות שמוכיחה שאין לך מושג מי אני ומה עמדותיי...
יש הרבה מאוד מקומות שאפשר לנתח. בדקתי וראיתי.
אתה לא בדקת. זה הכל.
התכוונתי שאתהנאור97
אני גם עוצמה.
אולי אתה צודק אם ככה. רק לא מבין איך אפשר לנתח ערים גדולות ולדעת בודאות שהמצביעים היו דתיים ליכודניקים שחזרו ולא חילונים.
אלו אנשים שמעורבבים מאוד ולא חיים במקומות מסויימים.
אני בהחלט מעדיף את הרב רפי ויוגבאריאל יוסף
על פני בנט ושקד.
הם אנשי תורה בניגוד ללייט ולחילונית.
מצ"ב מודעות בעניין אחדות בין מפלגות הציונות הדתית לפני שבנט כבש את ראשות המפד"ל בסערה - שים לב שהם מציגים סקר אחר של 10 מנדטים.
אבל בטח תטען שזה רק סקר אחד...

כן. רק חבלנאור97
אף אחד לא ידע מתי יהיו הבחירות כשפורסמה המודעה הזואריאל יוסף
בכ"ח מנחם אב תשע"ב.
אף אחד לא ידע אם בראש יעמוד נציג האיחוד הלאומי או הבית היהודי ובטח שאף אחד עוד לא ידע אם אורלב, הרשקוביץ או בנט יעמדו בראשות הבית היהודי.
אף אחד לא ידע אם בנט ושקד ייכנסו במקום ראלי בפריימריז.
כל זה התברר בשלב מאוחר הרבה יותר.
ממילא ברור שהתמיכה בכלל לא היתה קשורה לכל זה.
ידעו שהבחירותנאור97
די היה ברור כבר אז שבנט כוכב עולה ושהרבה מהציבור הדתי והכללי רוצה אותו.
במחילה, לא היה ברור אז שום דבראריאל יוסף
בנט עצמו התמודד במקביל לראשות הבית היהודי גם על מקום ברשימה משום שלא היה בטוח שיזכה בראשות, ומעטים האמינו שיש לו סיכוי של ממש מול שועל פוליטי כמו אורלב ששלט במוסדות בצורה מאוד חזקה.
כל מי שיעבור על חדשות המגזר באותה תקופה יראה שעוד לא היה ברור כלום.
מחוץ למגזר אף אחד לא התייחס ברצינות למפלגה הזעירה (3 מנדטים) ולא ידע מי הוא נפתלי בנט.
בכל זאת, הסקרים ניבאו למפלגה המאוחדת בין 9 ל-13 מנדטים.
אי אפשר היה לבנות באותו זמן על תמיכת המגזר הכללי.
מדובר במיצוי האלקטורט של הציונות הדתית.
הסקר הזה, למשל, המנבא 9 מנדטים למפלגה מאוחדת, בוצע באלול תשע"א, טרם הוזכר בכלל שמו של בנט וטרם בנט הקים את מפלגת הישראלים:
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/225947
אי אפשר לטעון שכבר אז דובר על קולות של חילונים.
סקר מתמוז תשע"ב - כחודש וחצי לאחר שבנט הכריז על מועמדותו לראשות המפלגה,
כאשר המפקד היה בעיצומו ואיש לא ידע כמה מתמודדים יהיו בסוף וכמה חברים יפקוד כל מתמודד:
סקר: 10 מנדטים לאיחוד מפלגות הציונות-הדתית
אין ספק שהמפלגה היתה מקבלת 9-10 מנדטים גם בלעדיו - כפי שקיבלה בתשס"ו - והוא הביא 2-3 מנדטים.
אלו כבר קרובים יותר לבחירות:
סקר חדש | תשעה מנדטים למפלגה מאוחדת בציונות הדתית
אם כבר התחלת לדבר על סקריםסי שארפ
למה אתה לא מביא את הסקרים שניבאו לבית היהודי 18 מנדטים בתקופת בנט?
זה בזמן צוק איתן
סקר: הבית היהודי מזנקת ל-18 מנדטים- סרוגים
וזה אפילו בזמן בחירות 2013
סקר: הליכוד יורד ל-32; הבית היהודי מזנקת ל-18 מנדטים - סרוגים
זה מבחירות 2015
סקר: הרצוג ולבני יחד גוברים על נתניהו
וזה כבר מלפני שנתיים עם 20 מנדטים
סקר חדש: הבית היהודי עם 20 מנדטים | כיפה
ועוד ועוד ועוד
כי זה לא הדיון.אריאל יוסף
הדיון הוא כמה הציונות הדתית היתה מקבלת בלי בנט.
היה אפשר לטעון עד לפני שבועיים שהוא יכל לקבל יותר בלעדיה.
הוכח שלא, ולא באמצעות סקרים אלא בתוצאות אמת.
היא, בלעדיו, הגיעה בעבר להישגים של 9 מנדטים (בתשס"ו, וזה יותר ממה שהוא הביא בבחירות הקודמות) וגם של 12(לפני תחילת הפיצולים, מה שהוא הביא בפעם הראשונה).
הוא, בלעדיה, לא עבר את אחוז החסימה.
אבל גם אתה הבאת סקריםסי שארפ
כדי להוכיח שבלי בנט היו הרבה מנדטים.
אם הולכים על פי תוצאות האמת אז בלי בנט ב-2009: 7 מנדטים(כולל עוצמה בלעדיה כנראה 5-6)
2019 - 5 מנדטים(שוב עם עוצמה, נניח שבלי גוועאלד 7, הושג עם אחוז הצבעה יחסית נמוך)
עם בנט 2013 - 12 מנדטים
2015 - 8 מנדטים(בלי הגוועאלד ואחוז ההצבעה הגבוה גם כן היה אמור להיות 12)
לפני שתמשיך להגיב, אני מבקש שתעבור על השרשור.אריאל יוסף
הסברתי כבר למה בתשס"ט קיבלו 7:
את "זכות" הירידה מ-9 מנדטים בתשס"ו, ל-4 ו-3 בתשס"ט,
ניתן לזקוף לכעס גדול בציבור על חוסר ההצלחה להתאחד,
ולקמפיין מסיבי מאוד של הליכוד לציונות הדתית - ראה את שהבאתי מהקמפיין ההוא:
https://a7.org/?file=20190422005220.png
https://a7.org/?file=20190422005524.png
היה זה לאחר קדנציה בה הציונות הדתית היתה באופוזיציה ומפלגת קדימה בשלטון,
כאשר היה חשש כבד שקדימה תנצח גם בבחירות ההן.
הסברתי גם מערכות בחירות אחרות:
אני מבין שהציונות הדתית לא גדלה אצלך מאז... - אקטואליה וחדשות
שובסי שארפ
בכל מקרה רואים שבנט הגדיל את המפלגה בלפחות 2-3 מנדטים(12 לעומת 9 ב-2006) אבל יותר מכך הוא שינה את האופי של המפלגה, ממפלגה שלוקחים אותה כבדרך אגב הוא הפך אותה למפלגה בעלת משמעות אמיתית בפוליטיקה.
סוף סוף התחלנו לדרוש תיקים מרכזיים וחשובים(הביטחון,המשפטים, הכלכלה, השיכון) ולא רק תיקים זניחים כמו משרד המדע ועוד כל מיני המצאות שנתניהו דחף לנו.
סוף סוף אנחנו קובעים לנתניהו אילו חוקים יעברו ואילו לא(חוק ההסדרה שביבי אולץ להעביר) ולא הפוך(ביבי איים לפני בנט לפטר כל שר וסגן שר שיצביע בעד חוק ההסדרה בכנסת).
סוף סוף אנחנו משפיעים באמת על קווי היסוד המדיניים של הממשלה(לפני בנט נתניהו היה הרבה יותר שמאלה מאיפה שהוא היום, הוא הסכים לשתי מדינות, הקפיא בנייה, שחרר מחבלים)
לדעתי, מה שהכי דפק את בנט זה שהוא הצליח יותר מדי ונתניהו אימץ( לפחות בדיבורים)את העמדות שלו(סיפוח לדוגמה) ולכן כבר לא היה צורך להצביע לו ואנשים פשוט הצביעו לליכוד כי זה נראה להם אותו הדבר.
זה גם מה שקרה לשינוי שהצליחה יותר מדי והתפרקה אחר כך.
כי אפי איתם לא היה שר השיכון כבר בתשס"ג,אריאל יוסף
ומשרד החינוך לא היה בידינו כבר בזמן זבולון המר...
אתה רק מוכיח שאתה לא באמת בקי בהיסטוריה הפוליטית בכלל ושל הציונות הדתית בפרט.
עם כל הכבוד, משרד המשפטים התחיל להיות משמעותי בעיקר בשנים האחרונות,
כשהתברר הצורך לטפל בהפיכה השיפוטית. בשנים עברו הוא פשוט לא נחשב משרד משמעותי ולכן לא דרשו אותו.
גם חוקים משמעותיים הציונות הדתית העבירה גם בזמן ממשלת נתניהו הראשונה (תשנ"ו).
את חוק ההסדרה בנט לא רצה בכלל ובצלאל הוא זה שכפה עליו - ולאחר מכן כפו יחד על נתניהו - את העברתו.
כישלון קמפיין הימין החדש על משרד הביטחון, רק מוכיח שאין ציבור גדול כ"כ שחושב שהוא צריך לקבל אותו.
קשה להבין איך פשוט משכתבים את ההיסטוריה רק כדי לתת לבנט קרדיט הרבה מעבר למעט שמגיע לו.
על הנזקים שהוא גרם, בניתוק הציונות הדתית מהמאבק על זהותה היהודית של המדינה ומהמאבק על שלמות הארץ כולה,
מעדיפים פשוט לא לדבר...
כך למשל, עד עידן בנט, הציונות הדתית התכחשה מכל וכל למציאות שיצרו הסכמי אוסלו ודגלה בביטולם.
בנט, לראשונה, יצר הכרה בימין בתהליכים שהניע שמעון פרס ובכך יותר משמשך את נתניהו ימינה,
משך את הציונות הדתית שמאלה.
כתבתי על כך כבר לפני כשבועיים:
ימין חדש או שמאל ישן? - אקטואליה וחדשות
לגבי התיקיםסי שארפ
אם שמת לב לא רשמתי את משרד החינוך ברשימת התיקים שבנט דרש, מכיוון שהוא משרד קלאסי של המפד"ל שבו דואגים לתקציבים למוסדות וכל הדברים האלו.
בנט לא ממש רצה(ובצדק) את המשרד הזה והוא נכפה עליו, ולמרות זאת הוא הצליח ליישם בו רפורמות חשובות שאין להן קשר ישיר לתקציבים למוסדות כמו:הנחלת המורשת של יהדות המזרח(ועדת ביטון), הגברת 5 יחידות מתמטיקה, עידוד לימודי אנגלית ברמה טובה, ביטול חלק מהרפורמות ההזויות של שר החינוך הקודם(הגבלת על מספר היחידות שתלמיד יכול להיבחן עליהם[מי שלמד גם תלמוד וגם מגמה נוספת ברמה של 5 יחידות לא היה יכול להיבחן בתנ"ך 5 יחידות]).
את משרד השיכון באמת רשמתי בסוף כי הוא לא כזה תיק חשוב, ובכל זאת הציונות הדתית לא החזיקה בתיק הרבה זמן עד שהגיע בנט (יכול להיות שגם בלעדיו היו מקבלים את התיק הזה ספציפית).
לגבי משרד המשפטים, אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר, הוא תמיד היה תיק חשוב בעיקר משום ששר המשפטים הוא יו"ר ועדת שרים לחקיקה(הועדה הכי חשובה בממשלה שקובעת בעצם אילו חוקים יעברו בכנסת ואילו לא). ובנוסף, שר המשפטים הוא יו"ר הוועדה לבחירת שופטים (גם תפקיד חשוב מאוד בעל השפעה רבה) וכן שר המשפטים הוא חבר אוטומטי בקבינט(עוד דבר שהציונות הדתית לא ממש הייתה בו, או לפחות לא השפיעה בו לפני בנט).
לגבי החוקים, אין לי מושג אילו חוקים הציונות הדתית העבירה בזמן ממשלת נתניהו הראשונה. אולי אתה מתכוון להסכם חברון או להסכם וואי(שהמפד"ל המשיכה לשבת בממשלה כשהם עברו).
לגבי חוק ההסדרה, יכול להיות שבנט רצה לבחון פתרונות חלופיים שיותר קלים לביצוע, אבל ברגע שהוא הבין שיש פה בעיה מערכתית ואי אפשר לפתור את זה בטיפול מקומי, הוא נלחם בכל כוחו מול נתניהו וליברמן על העברת חוק ההסדרה לדוגמה - https://www.inn.co.il/News/News.aspx/334547
אז גם אתה מודה שבנט לא כזה חזק...אריאל יוסף
אם תיק החינוך "נכפה" עליו - גם הוא "נכנע לנתניהו". רק לרבנים אסור...
רפורמות...
נו באמת. הוא פשוט הוריד כמה רמות את לימודי המתמטיקה כדי שיותר תלמידים יעברו 5 י"ל.
מוסדות הציונות הדתית מתגעגעים לשרים הקודמים, לאחר שבשם "אי המיגזריות" הוא ייבש אותם בשיטתיות.
בנט לא תכנן לקחת את תיק המשפטים ולא בנה עליו (וההסכם על חלוקת התפקידים בינו לאורי אריאל יוכיח). הוא פשוט נקלע לסיטואציה פוליטית שאפשרה לו לדרוש דרישה חדשה.
אפי איתם היה חבר בקבינט כבר בתשס"ב מטעם המפד"ל, ובתור תא"ל לשעבר הוא בהחלט היה משמעותי שם.
אתה שוב מוכיח שאתה לא באמת בקי בהיסטוריה הפוליטית בכלל ושל הציונות הדתית בפרט. אתה מנסה לזלזל בעשייה של חברי הכנסת של הציונות הדתית לפני בנט רק כדי להעניק לו קרדיט שממש לא מגיע לו.
הדמגוגיה שלך על הסכמי חברון ווואי לא מכבדת את הטיעונים שלך.
אם הייתי מספר לך לפני 4 שנים שבנט ואורי ישבו בממשלה שתחריב את עמונה - לא היית מאמין, והנה זה קרה. אין סיבה לחשוב שדווקא בנט היה מחליט לפרוש לו היה בממשלה בזמן הסכמי חברון או וואי.
בנט לא הבין וחוק ההסדרה לא עניין אותו.
אתה מנסה לשכתב את ההיסטוריה.
מי שקידם את החוק הזה וכפה אותו על בנט היה בצלאל.
אבל משום מה, לו אתה לא נותן טיפת קרדיט...
נענהסי שארפ
לגבי הכניעה לנתניהו ותיק המשפטים - מלכתחילה בנט דרש את תיק הביטחון/חוץ (ע"פ ההבטחה שקיבל מנתניהו ערב הבחירות), אך לבסוף הוא התפשר לחינוך+משפטים(ההתפשרות על החינוך הייתה בעיקר בגלל לחץ מפלגתי)
לגבי הרפורמות במתמטיקה - בתור תלמיד עד לפני שנה וחצי אני יכול להעיד שלא הורידו את הרמה.
לגבי התקציבים - אני לא יודע מה קרה שם ולכן לא אענה.
לגבי אפי איתם והקבינט - יכול להיות שאפי איתם השפיע בקבינט אבל הוא היה הבלחה בודדת שלא מייצגת את המנגנון הרקוב של המפד"ל, בנוסף אל תשכח שבנט הצליח להשיג 2 מקומות בקבינט דבר שלא היה מעולם.
בנוסף, עצם הדרישה לתיק הביטחון/חוץ היא כבר שינוי תפיסתי מהותי שבנט עשה.
לגבי הסכמי חברון+וואי - אתה שוכח את ההבדל המהותי בין חברון לבין עמונה. עמונה הייתה צו שיפוטי שנכפה על הממשלה(ובנט נלחם בזה בכל כוחו גם לעתיד) ושטחה נשאר בכל אופן בידינו ולא נמסר לריבונות הערבים, ולעומת זאת ההסכמים לעיל היו צעד מדיני שהממשלה יזמה אותו ולכן אסור לשבת בממשלה כזאת שיוזמת מסירת שטחים, ואם שמת לב בממשלות שבנט היה בהן לא נמסר גרגיר אדמה לערבים.
לגבי חוק ההסדרה - גם לבצלאל מגיע קרדיט חשוב בנושא על היוזמה, אבל אתה לא יכול לבטל את תפקידו של בנט שדחף ויזם את החוק בצורה מדהימה למרות התנגדות של רוה"מ ושר הביטחון.
בכל אופן נראה שהמחלוקת בינינו היא מהותית - מה יותר חשוב הלאומיות או הדתיות.
אתה תעדיף את השמירה על הדת יותר מאשר כל שטח ושטח מהארץ.
ואני אעדיף כנראה את השמירה על הארץ יותר מטהרנות מדתית.
זאת מחלוקת ששורשיה כבר במפלגות התחיה והמפד"ל בשנות ה-80.
אתה כותב את ההיסטוריה מחדש, כדי להאדיר את בנטהסטורי
לעומת זאת על פינוי חברון מדינת ישראל התחייבה בפורומים בן לאומיים ובערבות מעצמות זרות לפני שנתניהו עלה לשלטון. כל 'הסכם חברון' והסכם וואי, היו רק על אופן ביצוע ההתחייבויות של ממשלת ישראל (רבין פרס) מאוסלו ב' - אני לא אומר שלא היו דרכים להתחמק, אבל בהחלט הם היו הרבה יותר מסובכות מלהתחמק מפינוי עמונה או נתיב האבות.
ולא, בנט נגרר לחוק ההסדרה היחיד בכנסת שבאמת האמין בו זה סמוטריץ'. אם בנט היה עולה על העגלה בזמן עמונה ונתיב האבות היו עומדות היום.
ועוד הערה - לסמוטריץ' והרב פרץ הרבה יותר חשובה העמידה על ערכי התורה מלבנט. בנט לא קידם בצעד אחד את החינוך ליהדות במשרד החינוך - להפך הצליחו לדחוף תחתיו לגיטימציה לסוטים גם במערכת החינוך הדתית.
גם בשמירה על הארץ הוא נכשלאריאל יוסף
אבל אתה מעדיף להתעלם מכישלונותיו...
כתבתי לך כבר:
עד עידן בנט, הציונות הדתית התכחשה מכל וכל למציאות שיצרו הסכמי אוסלו ודגלה בביטולם.
בנט, לראשונה, יצר הכרה בימין בתהליכים שהניע שמעון פרס ובכך יותר משמשך את נתניהו ימינה,
משך את הציונות הדתית שמאלה.
כתבתי על כך כבר לפני כשבועיים:
ימין חדש או שמאל ישן? - אקטואליה וחדשות
אבל אתה מתעלם מכל זה וטוען שבזמן הסכמי חברון/וואי הוא היה פורש...
אם היית תלמיד עד לפני שנה וחצי, מהיכן בדיוק אתה יודע מה היתה הרמה לפני כן ועל סמך מה אתה טוען שלא הורידו אותה?
לפחות אתה מודה שאתה לא יודע מה היה עם התקציבים, אבל חוסר הידע לא מפריע לך להמשיך להאדיר את בנט הכושל.
בכל הכישלונות אתה מאשים את המפד"ל, ואת כל ההצלחות אתה זוקף לזכות בנט (או אפי איתם), כאילו לא מדובר בתנועה שקיימת למעלה ממאה שנה שבהחלט עשתה כאן כמה דברים שאתה מעדיף להתעלם מהם.
שני מקומות בקבינט זה הבדל כמותי ולא איכותי. חבל שאתה לא מבין את ההבדל הזה לבד.
אתה גם מחליט בשבילי איזו עמדה אני נוקט בסוגיית תחיה-מפד"ל (בדיוק כמו @נאור97).
תתפלא, אבל בבחירות תשס"ט, כשהשאלה הזו התעוררה במלוא עוזה ובעקבותיה התפרקה הסיעה המשותפת של האיחוד הלאומי מפד"ל, אני דווקא הצבעתי ט' ולא ב'. הדיון כאן הרבה יותר רחב, ואתה לא באמת מבין את שורשיו ויסודותיו הפוליטיים והרוחניים.
רק לגבי המתמטיקה...אדם כל שהוא
ממה ששמעתי [לא היכרות שלי בפנים, אבל גם לא יחצ"נות], הוא לא הוריד את הרמה, אלא הוסיף שעות.
אז אולי *גם* הוסיף שעות.אריאל יוסף
אני שמעתי אחרת לגבי רמת הבגרויות...אדם כל שהוא
[חמש יחידות במתמטיקה].
אם יש כאן אנשים שעשו בגרות בשנים האחרונות, ולפני כן תרגלו בגרויות משנים קודמות, הם יכולים לספר לנו מניסיונם.
אני עשיתי לפני שנתייםסי שארפ
ולדעתי הרמה לא ירדה
לפרוטוקול - וסליחה על ההקפצה -אריאל יוסף
מתוך ראיון עם ראש מכון הסקרים "פאנלס פוליטיקס" מנחם לזר:
"בחודש אפריל האחרון פנה ח"כ יעקב כץ מהאיחוד הלאומי למכון 'פאנלס פוליטיק'
וביקש לבדוק מה תהיה השפעת האיחוד עם הבית היהודי.
התוצאה הייתה דרמטית.
עד אז היה הליכוד המפלגה הדתית-לאומית הגדולה ביותר,
הן מבחינת מספר הח"כים הדתיים-לאומיים שבו
והן מבחינת מספר המצביעים הדתיים-לאומיים.
הסקר הראה שיותר ממחצית הציבור הדתי-הלאומי תצביע למפלגה המאוחדת,
וזו תגיע ל-12 מנדטים.
"וזה עוד לפני שבנט היה בסביבה", אומר לזר.
"איש לא הכיר אותו ולא ידע מיהו.
את הסקר הזה הפיצו בעלוני בתי הכנסת לקראת הפריימריז.
בנט בא, ועכשיו הם עומדים על 14 או 15 מנדטים.
לפתע הציבור הזה חש שיש לו כוח פוליטי משמעותי והוא הופך למפלגה דו-ספרתית. הליכוד איבד לפתע ארבעה או חמישה מנדטים. בנט החזיר אנשים הביתה".
בסוף הם גמרו עם 12. בנט לא תרם דבר.
אני עדיין קצת מונח..נאור97
אם יש לך זמן תגיב למה שכתבתי פה (משהו אחר)
יש לי שדרוג להצעה שאולי יהפוך אותה למאוד מעשית - אקטואליה וחדשות
עניתי בתשובה קודמתאריאל יוסף
במחילה, לא היה ברור אז שום דבר - אקטואליה וחדשות
ראינו כמה הוא ושקד שווים יחד וכמה משמונה המנדטים של טב בפעם הקודמת הלכו אליהם.
בכל מקרה, בצלאל לא יתן לה לעמוד בראשות המפלגה המשותפת,
וגם בבית היהודי לא כ"כ מהר יכתירו אישה חילונית כיו"ר,
בפרט אחרי שפרשה וזרקה אותם.
כבר הציעו לה והיא סרבה. לחזור עכשיו זו דוגמה שאין כמותה לאופורטוניזם.
אבל היא מנסה לעשות זאת בכל זאת, וסמרטוטי המפד"ל עוד עלולים לקבל אותה...
אני מבין שאתה תעמוד בראשם לקחת אותה בזרועות פתוחות. עצוב.
ההצעה של פעילי הבית היהודי לאיילת שקד - סרוגים
לא מסכים איתך אבל אין לי ראש לזה עכשיונאור97אחרונה
סקר- הציונות הדתית עם וינטר בראש- 6 מנדטיםאיתן גיל
וינטר מפקד מצטיין ושם שמים שגור על פיו אבל פוליטיקאי הוא לא, או למצער הוא חסר ניסיון להובלת מפלגה.
מהן עמדותיו, מה יש לו להציע ארגונית, אם בכלל, כדי לרפא את המפלגה הפצועה והכושלת הזו, אין אנו יודעים.
בטרם יעשה את שטות חייו ויסכים להוביל את המפלגה, נזכיר לו את קודמיו שהוצנחו מבחוץ: הרשקוביץ, איתם, הרב רפי, ולהבדיל בנט.
איפה הם היום.
מסתבר שיותר משהציבור סומך על וינטר, הוא פשוט דוחה את סמוטריץ', אין הסבר אחר.
אבל סמוטריץ' לא הולך להעלם, הוא ימוקם במקום השני ויחתור תחת העומד בראש, כי בחתרנות אין שני לו אחר ששמעון פרס נעלם מחיינו.
או במילים אחרות אומר הציבור הד"לי שלושה דברים: לא לפלגנות, כן לסדר יום יהודי, ואי אמון אישי בבצלאל נפתלי סמוטריץ'.
מצד שני מה שטוב לציבור הד"לי לא בהכרח יהיה טוב לוינטר.
קטע.
בערימת הקישקושים שהעמסת כאן, יש נקודת אמת אחתהסטורי
איני מכיר את וינטר ואיני יודע מה תכניותיו לחיים ובמה חוץ מפיקוד הוא מוכשר. אם וינטר באמת חושב שהשליחות הבאה שלו בעם ישראל, היא השפעה דרך המסדרונות הפוליטיים - שיתכבד ויכנס כמספר 4/5 ברשימה, שילמד איך נראת הכנסת מבפנים, איך עובדים בוועדות, איך נראים דוחות של מרכז המחקר, יכיר מבפנים את יחסי הכנסת-ממשלה וכד'. אם הקדנציה תהיה מוצלחת, בקדנציה הבאה יוכל להיות ראש וועדה או סגן שר וכו'.
https://traffic.outbrain.com/network/redir?p=mor03zpLbHPE28H8v_I-jQBrSoRk-p5Rd2s5xP2ohFZiBbTv5JNDTzpJhZx6oD9vcKhoXIcvmyzYy_KH5vIbdb9S6GBs38j8q9Tz4euaUfO-hi63DxNubnyUyFD1wcZywN7Yr8twdGnfLQeKlm6FvZpBk2kL3l_3htcCEyAVcoJvZHQjCKY3zfn7L8Y-ko_RG4drApKs94MJ8TWrz8J1VW4q4BIxZ9YUVCKO7z1PkQv_i5n6Q6Q9rXIwWDHU0SJLMyjHMFHn-Upg-PRLWFyh6lXJUxOsU0qy1FrBtE4d7WvF6YOW-yFNREWZPpTu5dJ0zGkkqUqVSk67jmetnmD5mcypYzgDojPkmLXbP1Z-gr9EGUUarGdD9N_6eQC8nLhQuiJo_1bahz3ykByCXEWvuhwbwWXbRxS5L9NK2mmlv5wPEgcDK4-gcm01qIifKeLdjxP4NHr9dfkLOcj9BOGJanr0MDqjTRXsgRfxVqquZf3R1hxdcOqH4FikyJlHunlUEjnJlxud5ZamIgGboxUwmLdHP15NO77yKaVKMzxbhJErbryXvGFVsdJiA25s8x1YWt39TFSeY1b5Ez0wwqJCrq33VAZy1Fms1qw3pFW46sskF4HbgdpxroO1hsRt7fo0mPtbLBM9M01rSiwcQv6ZYNiuJsmMG5E0nrE7hycj0j8KizGg3Np_l3YVIWIoQAzF3Jg-5872N_dx1QqDY3KgYz7qBHRqjjBCrzWkztaTIddTPEIIHovpbOKDZXCxpQzC0EiOsft5vkI-Vi7FOrHTCKzhF9vQiPLbKNKsFHP5PsK0e3C3MCvhvADRC5VQ8QyRq0YGCKEk1U1z3GNaMD4DqsM8VXQk9Dirm0tnKUHCovxjH2ndhjnw7_WheTfbBR5OlkKI2SMdiXWm6zECiwbJ2O9Aa9DTgazrDw_3DEcNZgtCg1cjC1F2sB53q58T4LZFH24kG0nYQH_4lPgWv-hWs9nhZ0qYq5BhPBate89WIMfu8Zpabe-f1PDOhgSFLSj-hSJ3JoJhOKiOgiwMk9iLoQEkV7wMFBxvOH0UZUTp54Ph9vf7kwfxAyIymdeCABWi&c=1d201d22&v=4&ucid=PQL2yZvt
נגעתי בציפור נפשך סמוטריץ', אויאיתן גיל
קישרת עם מאמר שאומר בערך כמוני, רק ששניכם מתעלמים באופן מביך מהשאלה לשם מה ולמה מציפים את שמו של וינטר אל מול הפוליטיקאי הדגול בעיני עצמו- סמוטריץ'.
נראה לך שמישהו בליכוד יציע להחליף את נתניהו.
כך או אחרת, בעוד תשעה חודשים- גג, יתקיימו בחירות לכנסת. השאלה שצריכה להשאל כאן ועכשו היא לא מי האיש שיכול להציל את המפלגה מסכנת טביעה והכחדה, אלא מי הוא האמיץ שמסוגל לשכנע את המגזר שתם זמנה של הציונות הדתית כמפלגה עצמאית על כרעי תרנגולת.
כשבקפלן בודקים כל מיני גרסאות של חיבורים פוליטיים כדי למקסם את כוחם, במחנה האמוני- הפוך, לא פחות מחמש מפלגות מתמודדות כל אחת בנפרד על 3.5 מנדטים בסך הכל.
אציע לך לישון על זה לילה, ומחר תחזור לכאן עם תשובה.
בקיצור, דוברות הליכוד עובדת שעות נוספותהסטורי
לולי מפלגת הציונות הדתית, לא כנראה שלא היינו חוזרים להלחם אחרי הפסקת האש הראשונה ובוודאי שלא אחרי השניה. מוסדות החינוך היו קורסים ומפת ההתיישבות היתה של בלונים על חוטים בתוך מדינה פלסטינית.
מי שלא מבין את זה שיצביע ליכוד, ויתחיל להתאמן מעכשיו על מקהלת 'תפילה לעני'...
אבל אני אכן מסכים אתך בדבר אחדהסטורי
מתוך ההבנה הזאת חפשו מי הכי קרוב ליכולת לממש את ענייני הליבה בתפישת עולמכם.
זה לא רק הציבור שמחזר, אלא גם הפוליטקיאיםמרדכי
ממה שאני מכיר (ממקורות אמיניים בעיניי, אבל לא מקור ראשון), סמוטריץ' עבד מאוד מאוד קשה לנסות לגייס את וינטר מספר שתיים, וכמו שכתב @איתן גיל, הוא אכן דחה אותו. זאת אומרת שגם הפוליטקאים עצמם, וזה נכון לכולם ללא יוצא מן הכלל, מחפשים כוכבים לקשט בהם את הרשימה שלהם, ובמקומות גבוהים, ממש לא בשוליים-עד לא רייאלי.
בינתיים, זה בכל מקרה נראה שהכיוון שלו זה בכלל ללכת לבד ולא להתחבר למפלגה קיימת.
אז בזה אני לא מסכים איתו...הסטורי
האמת שהתווכחנו על עניין דומה, כשאתה תמכת במהלך של סמוטריץ' להחלפת אורי אריאל ואני טענתי שעם כל הכבוד לשיאן הכנסת, הוא רק אחרי קדנציה אחת ויש לו מה ללמוד...
מאז המציאות הפוליטית עברה טלטלות שהמציאות בהן עלתה על כל דמיון - שלוש מערכות רצופות, שתי ממשלות פרטיטיות שלא משלימות את ימיהן ומה לא...
עכשיו, אני מבין, בסופו של דבר הסנטימנט הצבאי חזק בציבור שלנו, תמיד ובמיוחד אחרי השנתיים האחרונות. מפלגה שאין לה אף אחד עם הסטוריה צבאית משמעותית, תהיה בבעיה, למרות שמצד האמת אלו שני תפקידים שונים לגמרי.
ברור שלא תסכים כמו שלא תסכים שסמוטריץ' הוא הבעיהאיתן גיל
הוא ביצועיסט מעולה, אבל מנהיג מפלגה הוא לא, ולא יהיה.
הוא בטוח שאם יקיף את עצמו בכוכבים, מצבו הפוליטי ישתפר, אבל הציבור חושב הפוך, ולראיה- גם אם יציבו מטאטא בראשות הרשימה הוא יביא מספר קולות כפול בקלפי.
לגבי וינטר, כפי שכתבתי קודם, הוא בחור טוב וכריזמתי, אבל לא אפוי פוליטית. מן המעט המצופה ממנו הוא צריך לדלג בין אולפני הרדיו והטלויזיה ולהתראיין בכל נושא רלוונטי, כדי שנדע מה הן עמדותיו, ומהו כושרו הריטורי.
חזרה לסמוטריץ', שילמד ממפלגת העבודה שהצליחה להכנס לכנסת הנוכחית על חודם של קולות בודדים, מה שהביא למסקנה מתבקשת שלמרות עברה המפואר באמת, תם זמנה. ראש המפלגה הודיעה שלא תתמודד שוב, וכל השאר חברו למסגרת פוליטית אחרת בראשות יאיר גולן.
כאמור, סמוטריץ' הוא הבעיה ולא הפתרון. בזמן שהוא מחזר אחר כוכבי קישוט למפלגתו, חברו שמחה רוטמן בורח מן הספינה הטובעת, וזו רק ההתחלה.
הוא לא יכול למכור לנו מפלגה דתית (עלאק) כאשר הנרטיב הדתי נמצא במקום 6 או 8 בסדרי העדיפות, וחבוי בפרשנות עקלתון תחת מצוות ישוב ארץ ישראל. בכל הכבוד, הציבור לא קונה...
למרות התמיכה הרחבה שיש לו בפורום זה, הוא צריך לעשות מירב מיכאלי ולזוז הצידה, ולאפשר לאחרים לפנות את ההריסות שהוא הרס בשתי ידיו השמאליות. אחריו יבוא מיזוג טכני או ממשי עם גוף פוליטי שאינו אקדח צעצוע.
המשך יבוא.
להתראיין זה ממש לא הדבר העיקרי שוינטר צריך לעשותהסטורי
השאלה המשמעותית היא מה יכולות הביצוע שלו בשדה הפוליטי. מי שרוצה להיות בכיר במפלגה ובוודאי מנהיג מפלגה (כמו שרחש השמועות טוען שוינטר רוצה) - צריך להוכיח יכולות בשדה הפוליטי. להוכיח שהוא מסוגל להעביר חוקים, להוכיח שהוא יכול לנהל סדר יום בוועדות. להוכיח שהוא מסוגל לנהל מו"מ פוליטי ולהגיע בו להישגים, אפילו שהרבה פעמים במגזר יעקמו את האף (לדוגמא - התמיכה בהסכם החטופים הראשון, תמורת הכנסת מנגנון אוטומטי של חזרה ללחימה ברגע שהעסקה קורסת). להוכיח שהוא מסוגל להתנהל עם חבריו למפלגה במנהיגות משתפת.
אגב, הנקודה האחרונה היא עקב אכילס משמעותי של הרבה גנרלים או מנכ"לי חברות, במעבר לפוליטיקה. מפקד (ובדומה מנכ"ל) רגיל לסדר הררכי שאפשר אולי לשמוע דעות אבל בסופו של דבר אם הוא הבכיר - הוא נותן פקודה והיא מתבצעת ואם יש בכיר ממנו - הוא מקבל פקודה ומבצע. המעבר למערכת פוליטית שבה גם אם הוא ראש מפלגה או אפילו ראש ממשלה - יש משמעות להחלטותיו, אבל גם לאחרים יש מילה, צריך לשכנע את הרוב וגם המיעוט במחיר לא כבד מידי יכול לפעול אחרת או אפילו סתם לגרור רגליים - קשה מאוד להרבה גנרלים.
יש הרבה פוטנציאל לוינטר, אבל יש לו הרבה מה להוכיח לפני שקופץ בראש.
אני מהמר גבוה שהוא לא יצטרף לצה"דאיתן גיל
בליכוד הוא שרוף, ולכן עליו לבחור בין בנט לבין להשאר בבית.
בנט, על פניו, לא ישוש לצרף אותו בהיותו נתפס "משיחי" ותואם סמוטריץ' שלא יחליק בגרון, ובקפלן.
בשולי הדברים נזכיר שכל הגנרלים שהצטרפו לפוליטיקה אכזבו את בוחריהם. מי יותר ומי פחות...
כולם, היינו כולל יצחק רבין, ששלושה כדורי אקדח הפכו אותו מלא יוצח פוליטי לקדוש, קדוש.
אתה מניח שהוא יצטרף למישהוהסטורי
והשאלה רק למי, לעומתך @מרדכי טוען שהוא רוצה ללכת לבד.
אתה קצת מכליל מידי, היו גנרלים שכן הצליחו כמו רפול ועוד. אתה צודק שרבים כשלו, יש סיבות טובות לכשלון. רבין גם כגנרל היה גרוע, הצליח לבנות הילה של 'ביטחוניסט, אבל מעולם לא לחם בעצמו חוץ מבאלטלנה...
כיוון שרבים נכנסו לפוליטיקה בקול רעש גדול וכשלו נחרצות, אני טוען בתוקף שאם גנרל טוב, רוצה לרתום את כחותיו, יכולת ההנהגה שלו, מסירות הנפש שלו ועוד - לעשיה הציבורית בתחום הפוליטי, עליו להתחיל מלמטה. להכנס כח"כ פשוט, אחרי קדנציה או שתיים מוצלחות להתקדם לסגן שר או יו"ר וועדה.
אני מזכיר לך שאנחנו חיים במדינת ישראלמרדכי
בשלוש שעות קורה פה מה שביתר המדינות קורה בשנה שלמה. מכיוון שעד הבחירות יש *לפחות* עוד ארבעה חודשים - זה נחשב לנצח.
וזה מחזיר אותנו לליבת הדיון פהאיתן גיל
מה יש לוינטר להציע לסדר היום הפוליטי שלנו חוץ מכלום.
במחשבה נוספת, יש מצב שיחבור לאבי מעוז, וימוקם ראשון ברשימה. < צ >
הוא הסתובב בישיבת בית אלהסטורי
מרשים שם סמארטפונים, בנעם הוא פסול...
🤣
האמת שאני מאוד מקווה (אבל כנראה אתבדה)הסטורי
מצד אחד ההנחה שלי היא שאולי הוא ימשוך מצביעים לטווח קצר, אבל לא תהיה לו הצלחה משמעותית בפוליטיקה לטווח בינוני ובוודאי ארוך.
מצד שני, אני מאוד מקווה שהפארסה של מינוי זמיר לא תחזור על עצמה והרמטכ"ל הבא יהיה מי שימונה על מנת לנער אתת צה"ל ולהחזיר אותו להיות צבא מנצח.
הצעד הראשון של רמטכ"ל כזה יצטרך להיות החלפת חלק משמעותי מקציני המטכ"ל הנוכחיים, בקצנים ששואפים לנצח ולהכריע. ככל שווינטר, אמונה, סלמון, וינר ואחרים פחות יתלכלכו בפוליטיקה (בה כנראה גם יכשלו) - תהיה יותר אפשרות להחזיר/לקדם אותם בצבא.
וינטר סיים עם השרות הצבאי שלואיתן גיל
גם אייל זמיר וגבי אשכנזיהסטורי
זמיר הובא מבחוץ כדי להחליף את הלוי הכושל, שהתפוטראיתן גיל
וכמוהו, אשכנזי הובא מבחוץ כדי להחליף את חלוץ הכושל, שהתפוטר.
שניהם היו מטבע הדברים, מינויים בדיעבד, ולא לכתחילה, ומועמדים בדרגת אלוף.
וינטר לעומתם, השתחרר בדרגת תת אלוף, ובדרגתו משרתים בשרות פעיל לא פחות מ- 250. בנסיבות אלה הסיכוי הריאלי להשבתו לשרות פעיל שואף לאפס
מסכים וחבל שכךהסטוריאחרונה
בתקווה שהגורמים הרלוונטיים הבינו זאת, מוטב מאוחר מלעולם לא, נשאר לקוות שאחרי הבחירות ימנו סוף סוף רמטכ"ל שיבין שאינו יו"ר וועד העובדים של גנרלי הקונספציה, אלא מישהו שבא לנער את המערכת. ככזה הוא יחפש את הקצינים ההתקפיים ובעלי החזון להחליף את משובטי אוסלו במערכת.
כבר 3 מקרים של דריסה בהפגנות. זה לא נורמלי!!נ א
עבר עריכה על ידי נ א בתאריך ג' בשבט תשפ"ו 19:19
אי אפשר לשמוע בחדשות שתוך תקופה קצרה היו 3 מקרים של דריסת מפגינים.
פשוט לא הגיוני!!!
מה אתם מציעים לעשות?
יופי.ימח שם עראפת
שתי הערות על הניסיון להקים מחדש את הרשימה המשותפת:מרדכי
1. מאז ההכרזה אתמול, הטענה הרווחת היא שהאיחוד בין המפלגות הערביות הוא מהלך שיטיב עם השמאל ויפגע בימין. האמת היא הפוכה: להכשיר את רע"מ זה משהו אחד, אבל מכאן ועד להכשיר גם את חדש-תעל ובעיקר את בל"ד, הדרך ארוכה וכמעט לא אפשרית. זאת אומרת שמהלך שכזה רק מרחיק את האופוזיציה מחהקים ממשלה. על הדרך נראה גם ירידה אצל אותו יאיר גולן שרק אתמול הצהיר שמנסור עבאס יותר ציוני מסמוטריץ' ובן גביר.
מנגד, המהלך הזה יוציא את מצביעי ימין מהבית. א. אלו שמרגישים שאין להם למי להצביע או אפילו חשבו להצביע למפלגות מרכז. מול מפלגה ערבית משותפת עם מספר מנדטים דו ספרתי הם יריגשו מאויימים, וסביר להניח שיחזרו לימין.
2. למרות כל האווירה החגיגית אתמול בסחנין, אנחנו עדיין מאוד מאוד רחוקים מחתימה סופית. מנסור עבאס כבר הוכיח את כוחו הפוליטי לבד, ואין לו לא את הצורך ולא את הרצון להיות אחד מארבעה ראשי מפלגות. מנפתלי בנט הוא למד כמה שווה החתימה על מסמכים מסוג זה.
לכן, אפשר להעריך שהסיכוי של איחוד שכזה לצאת אל הפועל עומד על לא יותר מ-10%.
אל תדאג, הם יגידו שהם משתמשים רק בקולות של רעמ...קורא נלהב לשעבר
וזה רע בעיקר אם בלד תהיה בפנים כי הם שרפו להם קולות. משאר הבחינות זה לא כזה דרמטי.
אפשר לקוות שזה ידרבן את הימין להצביע ואולי גם להתאחד גם כדי לשמור על הקולות.
בשאר מסכים איתך. ש"ש
ובכל זאת, יהיה קשה הרבה יותר להכשיר את השרץמרדכיאחרונה
אני לא מדבר עכשיו על מצביעי הדמוקרטים, וגם לא יש עתיד, אלא בעיקר אל אנשי ימין שמצד אחד לא מזוהים עם הממשלה ומצד שני הם עבר נבגדו כבר פעם אחת כשהצביעו לבנט ולימין הממלכתי. כשהם יעמדו בצומת הזו, האם לסתום את האף או לקחת את הסיכון שבממשלה שהם בוחרים תהיה מפלגה שנכנסה לכנסת גם בעזרת מבציעי בל"ד וחדש-תעל, אז הם יבחרו באופציה הראשונה.
הם יתפצלו אחרי הבחירותאיתן גיל
לאופוציזיה אין סיכוי ריאלי להרכיב את הממשלה הבאה, אבל בלוק חוסם הוא לא בלתי אפשרי ועל זה הם עובדים חזק.
ומנגד בימין ישנים על האף. בקליפת אגוז, מסתמח שבין 4 ל- 6 לא יעברו את אחוז החסימה.
אני מודאגקעלעברימבאר
אני מרגיש כמו מישהו שאיגלו אותו מארצו
הלו, איפה היית ביומיים האחרונים?פ.א.
מה החידוש? טילים בגרינלנד לא היו כבר במלחמה הקרה?קעלעברימבאר
החידוש - הסרת האיום לספח את גרינלנד לארה"בפ.א.אחרונה
כנראה טראמפ השיג, באיומים והלחץ שיצר, הסכמים מסחריים לטובת ניצול משאבי הטבע של גרינלנד.
מה שמלכתחילה היה מעוניין.
איך מעיזים לבלבל את הציבור בעניין ארץ ישראל?נ א
ראיתם את הדיון של התלמידה מקריית ארבע מול ליאור שליין?
מה זה? הוא ממציא שה 7 באוקטובר זה בגלל בן גביר. איזה שטויות. הכל בגלל שאריק שרון פינה את ההתנחלויות ואת היישובים מגוש קטיף!!
הגיע הזמן לעצור את הטירלול נגד ארץ ישראל.
ארץ ישראל היתה שייכת רק לעם ישראל ותהיה שייכת רק לעם ישראל.
ארץ ישראל זאת מתנה שהקב"ה נתן אותה רק לנו. כל אמירה אחרת נגד ארץ ישראל - היא שקר גמור!!!
צודק. בסוף שליין וחבריו הם מיעוט קולניקעלעברימבאר
תאמין לי עוד כמה חודשים\שנים הוא בימין מרכז. בדוק.פתית שלג
נכון שעכשיו הוא מאוד עקשן. כיוון דאתי למיפלט לא אתי למבלע. אבל עם עוד קצת השתפשפות עם הנוער והערכים האלה הוא איתנו.
רק עכשיו הוא התחיל לצאת לשטח להקשיב ולראות את האותנטיות של הערכים הימניים.
בעזרת ה', אבל אל תבנה על זה שזה יקרה בקרוב..נ א
לא מספיק להכריז על שליטה ישראלית צריך גם לגרש אתנ א
כל הערבים מארץ ישראל
הוא לא מגיע ללמוד ולהבין הוא בא להשפיע מעצמואני:)))))
מתוך התנשאות ומקובעות.
במסגרת השליחות הזאת הוא מוכרח להקשיב לקולות בשטחפתית שלג
ומטבע הדברים הוא גילה זוויות חדשות שהוא לא הכיר.
יש שיטה כזאת לא להיות מושפעים מהסביבהאני:)))))אחרונה
וואלה, אף לא חשבתי שבן גביר כל כך משמעותי...שלג דאשתקד
יכול להיות שייך גם לאקטואליה וגם לבית המדרשפ.א.
אם מי שהיכה את רום ברסלבסקי היה חרדי -חרדיתאחת
כל הציבור החרדי היה עכשיו נאשם באלימות.
זאת אומרת, התכנים ברשת היו מתקיפים, לא את הבן אדם, אלא את המגזר
שטיפת מוח נגד המגזר הייתה מקבלת עוד צידוק.
סתם כך נקודה למחשבה.
למי שרוצה לחשוב.
ולמי שלא רק אומר לעצמו שהוא שייך למגזר הכי אוהב ישראל, אלא שיש לו קצת מהמוצר הזה.
אפשר להוסיף עוד נקודה למחשבה:
מה קורה כל פעם שמגלים גננת מתעללת / מטפלת מתעללת, בציבור הכללי, כמו שקרה כמה וכמה פעמים בשנים האחרונות.
ומה קורה כשיש טרגדיה במעון חרדי, טרגדיה שאפילו עוד לא ברור מה גרם לה.
אולי גם הזנחה פושעת, אני באמת לא יודעת, למרות שמדובר שם בגננות מוערכות ונורמטיביות.
אבל נניח שכן, איזו הכללה מסיפור אחד לציבור שלם.
ומה לא היה קורה, אם זה היה סתם כך מעון לא מאושר בראשון לציון.
איך השיח היה אחר.
,
את צודקת באופן חלקינקדימון
אין ספק שאנשים מיהרו לשפוט, לקטלג, ולהשתמש בזה לקמפיין שלהם - בהחלט על רקע של עוינות.
העובדות עוד לא התבררו, יש כנראה גם קצת פייק שמעורב פה, ואנשים שמחו לפזר מלח בפצע הטרי הזה.
בזה אני מסכים איתך באופן מלא. ההכללה אהובה על היהודים כאשר לא מדובר באויב האמיתי.
יחד עם זאת, היות ויש תפיסות התנהגותיות וצורת מדיניות שמאפיינת את הציבור החרדי (כמו למשל סוגית ילדי החצבת המתים, או סוגיית הבנייה הפיראטית שמאפיינת את הערים החרדיות, או ההתנהגות בכבישים בבני ברק, וכדומה), ומאפיינת כעמדה חברתית מקובלת ולא כאפיזודה חולפת, אז כשקורה אסון הוא נמדד לאור אותה התנהגות כללית.
הנה בדיוק היום פורסם על מחדל באחד מהמעונות של ויצו על כך שתינוקות הצליחו לצאת ולהסתובב ליד כביש סואן. ההתייחסות של הציבור היא אחרת לזה כי המדיניות של ויצו (כחלק מהחברה הכללית במקרה הזה) היא כן לעבוד לפי החוק, בפיקוח, עם נהלים ברורים, עם ענישה במקרה הצורך, אפילו עם שיימינג, וכן הלאה. המחדל הוא מחדל והאחראים יצטרכו לתת הסברים, אבל כתופעה זה לא דבר שאפשר להשליך ממנו על הברה כולה. בדיוק מהסיבה שהם עושים הכל כדי שמחדלים כאלה לא יקרו בכלל.
אותו כנ"ל בדיוק בנוגע לגננות המתעללות שהתגלו בשנים האחרונות. הציבור אכן מזדעזע מזה ונלחם בזה, ושואל את עצמו "מה אפשר לעשות כדי לבער את זה". כלומר, למרות העלייה במקרים כאלה, זה מצב שהוא מנוגד לכל ההתנהגות הכללית שם ולכן יוצא דופן ולא משמש כמקרה מייצג.
מסכיםזיויק
לכל חכה יש שתי קצוותשלג דאשתקד
והנה מתברר שלא השכיבו תינוקות בשרותיםחרדיתאחת
ולא בארונות
שמו מזרנים בשרותים רק בשעת חירום, כשהגיע צוות רפואי לטפל בתינוקות שנפגעו (ועדיין לא יודעים ממה)
ולא היו חמישים תינוקות בדירה, אלא בשלש דירות.
כל אלה שכל כך ששו לפרסם ולהשמיץ אנשם ישרים וטובים שגם ככה חרב עליהם עולמם, ולא באשמתם. איפה הם?
חלק מהדברים שכתבת, נקדימון, יש בהם אמת.
חלק פחות
וקבוצות מיעוט עושות המון נזק בציבור החרדי. גם בפנים, עוד לפני התדמית בחוץ.
לגבי הקישור ששמו פה - אפשר לשים קישורים לכל מיני דברים מטומטמים שאנשים במגזרים אחרים כותבים, כולל כאן באתר.
זו בחירה במה לראות מייצג ובמה לא.
אולי האמא הנפלאה, שאבדה עכשיו תינוקת באסון, ובאה בשנתיים וחצי האחרונות לאלפי משפחות ששכלו ילד במלחמה, עם תכשיט אישי שעיצבה במיוחד בשבילן, היא זו שמייצגת רוח שיש בציבור החרדי, ולא מגיעה לתקשורת?
בענין מעונות מאושרים - אני אישית העדפתי גם בשנים שהיה סבסוד רגיל לחרדים לשלוח למטפלות פרטיות. למרות שזה היה הרבה יותר יקר.
כי לפי מה שראיתי וחוויתי ושמעתי מסביב - במעונות יש מטפלות מתחלפות, שזה חסרון משמעותי לכלשעצמו לתינוקות שצריכים יציבות ודמות קבועה.
ובעיקר - הן בדרך כלל נשים עייפות מהחיים, שנאלצות לעבוד בשכר נמוך, ומנוצלות עד למעלה מהכוח שלהן.
שום פיקוח לא פותר את הבעיה הזו. שום פיקוח לא יכול לגרום למטפלת לחבק תינוק באהבה.
בבתים - שלחתי לנשים שאני מכירה אישית, שלקחו קבוצת תינוקות לא מדי גדולה למשך שנה, ובאמת אהבו את התינוקות.
בעיני זו מסגרת הרבה יותר נכונה לתינוק.
אוכל זה דבר שהייתי רוצה שיהיה עליו פיקוח, אבל אצל מטפלת פרטית אני זו ששולחת את האוכל.
אפשר להתווכח על התפיסה, אבל הזנחה לא קשורה לענין, אלא הפוך.
וחזרה לכותרת - אין ספק שאם חרדי היה תוקף את רום ברסלבסקי כל הציבור החרדי היה עכשיו על ספסל הנאשמים, וגם כאן, היו נכתבות הודעות אינטלגנטיות לרוב שמנתחות את האלימות במגזר.
אני אגיד לך משהומשה
1. בחברה החרדית יש תופעות שמזלזלות בחיי אדם וחסרי אחריות
2. כשקורה משהו, רצים להאשים את החרדים גם כשהם לא אשמים.
אני לא התרשמתי שהצוות של הפעוטון הזה התרשל. אם פרופסור (!) בשני בתי חולים לא יודעים למה הילדים מתו ודורשים נתיחה, מי אני שאגיד משהו.
3. מה שכתבת על המטפלות זה כמובן נכון. אגב בכל המגזרים.
לא באתי להיכנס לדיון הזהשלג דאשתקד
בזמנו, אחרי "שומר חומות", עיתון הארץ רצה להמחיש כמה המבצעים האלה רעים וכואבים ושם תמונה של ילדים - עשרות!! - שנהרגו במבצע. אבל איכשהו הוא שם רק את הילדים הערבים (וגם בין הערבים היו נערים שהתברר שהם מחבלים).
אז היו הרבה קריאות נגד הארץ, שחשוב לו רק הילדים הערבים ולא חשוב לו הילדים היהודים וכו וכו. ויובי ביילין כתב אז כל כך מדויק, בטור הקבוע שלו בישראל היום: הרי גם ככה הייתם מדברים נגדינו ואומרים שאנחנו בוגדים, אז מה זה משנה?!
וואו כמה שהוא צדק!!! ברגע שאתה מרגיש מסכן וטוען שכולם נגדך, אז מותר לך לעשות הכל ולאף אחד אין שום זכות לדבר ולבדוק כלום. כי אתה הרי סתם מואשם אוטומטית. אז יאללה תהנה.
לגופו של עניין, אני לא יודע מה היה שם ולא עוקב. מהניסיון היחצנים משני הצדדים מטייחים ומרמים ואי אפשר לדעת איזה נתון נכון ואיזה לא. כשהילדים שלי היו במעון, שלחנו אותם בדווקא למעון החרדי כי הוא היה מפוקח ובאמת מקסים. את חלק מהילדים שלי שלנו גם לגן חרדי אבל די מהר הטסתי אותם משם על טיל כשהתברר לי איזה זועות יש שם, תצילנה אוזניים.
מבחינתי אין שום סיבה להכליל כלום, כולם יכולים להיות טובים או לא טובים, ולמען האמת אני יכול להבין הורים ששולחים ילדים גם למעונות שלא נראים טוב חיצונית. יש להורים כל מיני שיקולים.
לגבי פרסום שלילי בלבד על המגזר החרדי, זה נראה לי לא נכון. שי גראוכר מקהל המון פרסום (למרות שהוא חרדי כמו סבתא שלי), ואותו דבר משי זהב קיבל חיבוק מאוד חזק מהציבור (וגם החזיר עם ריבית והצמדה 😉). כנל "מתנת חיים", "יד שרה" ועוד ועוד. יש הרבה שיווק למגזר החרדי.
ולתשומת ליבך, אתר "בחדרי חרדים" הוא של המגזר ה...? - וגם ב"פורום עצור כאן חושבים", להערכתי רוב הכותבים (ובוודאי מיימוני) הם חרדים.
בעניין המעונות המאושריםנקדימוןאחרונה
את עשית סלט קטן בנושא. זה לא או ציבורי ופיקוח או פרטי ולא חוקי. מעון פרטי יכול גם הוא להיות בפיקוח. החוק מסדיר את זה.
הטענה כאן אינה על כך שאלה גננות פרטיות, זה דווקא סבבה לגמרי.
אשמח לשמוע ממך על הדברים שיש בהם פחות אמת במה שכתבתי.