בנות, שאלה קצת רגישה..סוס פרא!
מה אני אמור לחשוב כשמציעים לי בחורה דוסית, אבל השרוולים שלה מעל המרפק והחצאית שלה מגרדת את הברך, זאת לא הלכה מפורשת?!
ממ.. זו אכן הלכה מפורשת.בעוז וענווה!

נראה ליהפואנטה
כמו כל מצווה אחרת שהיא לא מקיימת כראוי.

צריך לזכור שלבוש לאו דווקא משקף, אבל לפעמים אדם מודע לבחירה שלו ועושה אותה מתוך אמירה.

תברר לגבי זה
אתה צודק!חדשכאן
זה גם הפתיע אותי.. אבל מניסיון אני יכול להגיד לך שזה מורכב. (כמובן לא ההלכה..)
נראה לי שצריך לברר מה הכוונה דוסית, ומאיזה מגזר.קרן-הפוך
אכן המצב היום בעייתי...השתדלות !
היום אנשים מרגישים שזה משייך אותם לסגנון מסויים (לדעתי חוסר הקפדה על גבולות ההלכה בלבוש גורר חוסר הקפדה גם בדברים אחרים...).
אם זה מפריע- כנראה שזה לא הסגנון שאתה מכוון אליו.
ההגדרה דוס/ית נהייתה יחסיתחיות צבעונית
וכמובן שיש את ההלכה, אבל היום הרבה פעמים זה לא ישר מעיד על חוסר מחויבות או זלזול, שווה לבדוק..
אתה אמור לחשובבת 30
שלא ברור למה, אבל יש הרבה בנות כאלה היום.
כי זו האופנה, וזה מה שיש בחנויות.
כמובן שלא חסרות בנות שיקפידו על הכל כמו שצריך, אבל גם אם לא- לא מעיד על הפנימיות בהכרח.
האמת שראיתי איפשהו שההלכה זה עד המרפק (זאת אומרת שאפשר בדיעבוירושלים של זהב
בדיעבד שיראו את המרפק...)
צריכה להזכר איפה ראיתי את זה..

וכן כמו שכתבו כאן. כמו כל מצווה שקשה להקפיד בה ועובדים על זה.. אפשר להיות דוסית ושזה יהיה ככה.

טפחמול שקיעה
זה לימוד של כמה פוסקים בודדים ממימרא בברכות ש'טפח באישה ערווה', ולכן ניתן להסיק שפחות מטפח זה לא ערווה. ככה שאם הולכים לפי הפוסקים שסוברים שצריך לכסות את הזרוע עד לאחר המרפק - מותר לגלות פחות מטפח מעל המרפק, ואם הולכים לפי הפוסקים שסוברים שצריך לכסות עד פרק כף היד, מותר לגלות פחות מטפח מעל זה.
מה שכן, רוב הפוסקים לא סוברים ככה ואומרים שהמימרא הזאת לא נאמרה לעניין זה.
קיצור, לפי רוב רובם של הפוסקים צריך לכסות את המרפק לגמרי..

ואגב, בנים, לפי הרבה פוסקים אנחנו גם צריכים לכסות את המרפק, שתהיו בעניינים.. אהמ אהמ..
לגבי מה שכתבת על כיסוי המרפק לבניםיהודי אמיתי!

לפי הרב עובדיה זו לא חובה...

"אפשר להיות דוסית ושזה יהיה ככה"??????יהודי אמיתי!

אפשר להיות דוסחדשכאן
ולדבר לשון הרע?
לא רוצה לפתוח דיון שלם אבל זה לא כזה שחור ולבן כמו שאתה מציג
אשריך!חדשכאן
קוראים לזה מזרוחניקיהודי אמיתי!

אם הוא באופן קבוע נכשל בלשון הרע כנראה שהוא לא יהיה דוס.

ולבוש זה לא משהו חד פעמי, לבוש זה החיים. אני מניח שיום אחד לא יקרה והיא תחליט ללכת בלי חולצה כי אין לה כח, היא רק קצת תוריד במידה..

ואגב, באמת סליחה על הכנות

כל כך לא אוהבת את ההגדרה הזאתחיות צבעונית
צודקחדשכאן
אני רק אומר שלפעמים קורה (גם לאנשים שהם דוסים) שנכשלים בדברים מסוימים וקשה להסיר את כל הגורמים לזה. הרצון לא שם וברור שלא עושים את זה בלב שלם. האם זה אומר שאותו אחד לא דוס? ⁦🤷‍♂️⁩
אני ממש לא אומר שזה לגיטימי ומאוד מבין ומסכים עם העיקרון שלך! אבל כשנכנסים להגדרות של דוס ולא דוס זה כבר נהיה יותר מורכב (לדעתי).

(קשה לי אולי קצת להסביר את זה. אני ממש חשבתי כמוך עד ממש לאחרונה (ועדיין אני מסכים איתך בעיקרון). ממש באותם מילים. אבל אז נתקלתי במציאות כזו והבנתי שזה יותר מורכב.)
אני מכיר הרבה אנשים שבאמת מנסים לקוםחוני המעגל פינות
למניין אבל זה קשה להם מידי.

לא יודע איך אתה מגדיר אותם אבל הייתי שמח שיהיה לי חצי משאר הדברים שהם עושים...
דוס זה אחד שרוצה ומשתדל לקיים את רצון ה'אוא"ר
גם אם הוא לפעמים נופל, העיקר שהוא בחר שהוא רוצה להדבק בה' "אין צדיק בארץ אשר לא יחטא" (אע"פ שחטא נקרא צדיק), אך כאשר אדם עושה דבר קבוע שנגד רצון ה' א"א לומר שהוא משתדל לעשות רצונו ית'.
זאת אומרת שמי שמתלבשת בידיעה בניגוד להלכהאוא"ר
באופן קבוע אינה יכולה להגדיר עצמה כדוסית, אך מי שנופל בלשון הרע זה לרוב נפילה מקרית שאם היה מודע יותר לא היה מדבר, ולכן זה שונה.
רק מעירחדשכאן
לפעמים קודם הנפילה מודעים לאפשרות ליפול ובכל זאת ח"ו נופלים כי קשה להתגבר באותה שעה.
נק' למחשבה..
נכון. אבל תמיד אפשר לקום וגם את זה אפשר לדעת בדרך כללנפש חיה.
בוודאי, אבל אדם שהולך נגד ההלכה מתוךאוא"ר
מודעות קשה להגדיר אותו כדוס, אם אח"כ יתחרט ויחזור בתשובה אז כמו שחילוני חוזר בתשובה. כך גם הוא היה דתי בגלל סיבה מסוימת הפסיק ועכשיו חוזר בתשובה.

אלא אם כן, ועם זה אני מסכים, שהגיוני מאוד שהוא 'מורה היתר' לעצמו(שבמקרה שלו זה מותר כי...). אבל אז כאשר יעירו לו ויוכיחו לו שאסור הוא מיד יחזור בו.

כאשר 'דוס' נופל זה בגלל 'רוח שטות שנכנסה בו' כך שאינו בוחן את מה שעושה עד הסוף.
אני חושבת שדוסיות זה יותר דרך שבחרתי בה מאשר שלב בחייםוירושלים של זהב
תמיד הייתי דוסית. למרות שעכשיו אני מקפידה על יותר הלכות (כמו חולצה אחרי המרפק וחלב נוכרי). אבל גם אז השאיפה הייתה להתקרב לה', גם פעם זה היה העיקר בחיי. פשוט צריך להיות מודע לאיפה שאתה נמצא עכשיו, באיזה שלב, בלי לקפוץ ולדלג. ככה זה יותר יציב ובעיקר יותר אמיתי ונכון. לכן אפשר להתלבש בצורה מסויימת, ועדיין להיות דוסית. אבל זה הכל עניין של הגדרות.. יכולים לא להסכים.
אבל דבר אחד חשוב, מי שלא חווה את הניסיון הזה לא יודע מזה (קשה מאוד למצוא בגדים גם נוחים גם יפים גם בסגנון שלי וגם צנועים).
קרה לי גם. הייתי קצת מופתעעוד השנה
אבל מאז אני משתדל בבירורים לא להיתפש להגדרות נזילות, שכל אחד מגדיר אחרת. פשוט שואל יותר מבחינה מעשית איך הרמה התורנית שלה מתבטאת (מעבר לשאיפה של הבחורה)
זה נסיון קשה, שאנחנו הגברים פחות יכולים להביןקוד אבל פתוח

ממילא זה לא בהכרחח מעיד על הרמה הדתית שלה בדברים אחרים.

נכון שלבוש לא מעיד על הפנימיות וכו'.. אבלפוריםתשעט
בתור מי שממש מקפידה על צניעות. כמה שזה קשה
אז מעצבן אותי שאומרים זה לא מעיד, היא יכולה להיות דוסית גם אם מבחוץ זה לא נראה, זה נסיון שגברים לא יבינו.. ואמירות נוספות ברוח זו.

כן הבנות הדוסיות באמת, מקפידות על זה. וגם להם קשה לא פחות , אבל הם בוחרות ללכת לפי ההלכה.
ולא אל תגידו זה כמו כל מצווה אחרת שהיא לא מקיימת, כי מי שבוחרת ללכת ככה יודעת מה זה מראה.. אז די להתיפיף
מסכימה^^יהלום שחור
מי שהולכת כך זה בהחלט מעיד עליה דברים טוביםקוד אבל פתוח

מי שלא, זה לא מעיד בהכרח דברים לא טובים

זה מעיד על זה שקשה לה המצווה הזאתיהלום שחור
כמו שלכל אחד קשה עם מצוות אחרות- נכון.
אבל חוץ מזה יש לצניעות מימד נוסף, אני לא יודעת בדיוק איך להסביר אבל אני חושבת שכל מי שיש לו רגשות בריאים מבין על מה אני מדברת. צניעות זה לא עוד מצווה, זה אחד הערכים הבסיסיים שנדרשים ממנו!
מסכימה ממש.. זה הצלם האלוקי שבנו.אפילו רק בשביל הכבוד העצמיבעוז וענווה!

או שהיא הולכת על פי דעות שונות ממך.ענבל
בס"ד

גם אני הלכתי הרבה שנים ארוך ושיניתי את זה כשהבנתי שיש המון מקום לעשות אחרת.
לא אמרתי שום דבר על חומרות יתרות גרביים וכויהלום שחור

שולחן ערוך בסיסי.

בתוך השולחן ערוך יש מקום לסיגנון והכל, אבל אם זה נוגד את ההלכה אז זה לא מקובל

^^^ לגמריהשתדלות !
אשרייך!

אנחנו לא מקיימים מצוות כי זה נוח, אלא כי זו חובה. ציווי אלוקי, וצריך לקיים אותו גם כשלא מבינים.
שתי אפשרויות:סביון
א. שהיא לא כזאת דוסית (סימן זיהוי: "אה, זה סבבה ללכת ככה, מה הבעיה?")
ב. שהיא רוצה בכל מאודה להיות דוסית אבל יש דברים שהיא נכשלת בהם (סימן זיהוי: "כן, זה קשה לי אבל אני משתדלת")

ואולי יש עוד
ג. יש רבנים ודעות הלכתיות כאלה שאני סומכת עליהם.ענבל
אני לא מכיר כאלהסביון
מתוקף היותי זכר לא ממש ביררתי את הנושא
מי שמתלבשת לא צנוע, לא מחפשת רבניםshaulreznik

אלה היתרים והיא לא "דוסית", אלא דתייה.

פחח אני מבינה שפגשת את כל הבנות האלה.ענבל

בס"ד

חלקנו באמת מחפשות דעות הלכתיות ולא סתם להתיר ולהקל. אם היינו מחפשות רק להתיר ולהקל תאמין לי שיש מלא דברים אחרים שהיינו עושות גם. יש הבדל בין לחפש היתר דחוק לבין ללכת אחרי דעות שונות משלך.

כשדתייה מאמצת את סגנון הלבוש של הפחות דתיות/חילוניות...shaulreznik

היא לא בדיוק מחפשת דעות הלכתיות במטרה להגיע אל האמת הצרופה  

או שפשוט לא ממש מבינותהשאלה.
את החשיבות והנצרכות של לבוש צנוע.
לא עושות בכוונה, לכן לא תמיד רואות את הלבוש כסותר את הרמה הדתית שלהן... זה יותר שהן מתמקדות ביופי ובאיך שהן מרגישות עם הבגד

נגיד אני בלי הפורום לא הייתי שמה לב האם אני צנועה, אלא האם זה יפה לי, ולא מתוך חוסר אכפתיות לתורה
לא נראה לי שחצאית עד הברך מותרת עפ"י דיעה כלשהייעל מהדרום
לק"י

ועל זה דובר פה גם.
(שרוול עד המרפק אולי מותר לפי דיעות מסויימות).
כל הכבוד על ההחלטויות בתשובה!aviv6456
כל הכבוד על הציניות הלא ברורה שלךיעל מהדרום
ממש לא ציניaviv6456
אם הבנתי נכון את בעד לבוש ארוך וצנוע, לדעתי זה חשוב.
ממש לא ציניaviv6456
אם הבנתי נכון את בעד לבוש ארוך וצנוע, לדעתי זה חשוב.
אז מתנצלת...משומה חשבתי שזו ירידה עלייעל מהדרוםאחרונה
חוזק ועומק האמונה, רמת הדוסיות - אינם יכולים להיבחן רק עלקרן-הפוך
עבר עריכה על ידי קרן-הפוך בתאריך ט' באייר תשע"ט 18:30
סמך מאפיינים חיצוניים באורך הלבוש.

כמו, להבדיל, דברים שנורא מרגיזים ביום יום - חזות חיצונית חרדית אינה מעידה בהכרח על הקפדה על מצוות חברתיות - ואהבת לרעך כמוך, מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך, לרכל ולדבר מאחורי הגב.

איך אתה יודע שהם מעל המרפק?soon

כי אם זה מתמונה זה באמת בעיה אבל אפשר לתרץ את זה כמובן בסיטואציה המסוימת, בנוסף לזמן שולי עבר מאז שהיא צולמה..

ואם זה ממידע, אז באמת קצת מוזר שהבנאדם אומר לך ברצף שהיא דוסית עם כזה לבוש..

בכל מקרה זה במת הלכה ברורה כך שיתכן והיא לא דוסית מאוד, או שעם זה ספציפית יש לה בעיה..

שזה מורכב! וההגדרה של דוסית שנויה במחלוקת..מיצ'ל
אני יכולה להעיד על עצמי שאני כזאת.
אני אמנם לא הולכת עם חצאית קצרה אבל אני יכולה ללכת עם שרוול מעל המרפק.
כן זה ישמע מוזר אבל אני ישים חצאית בסיס, וחולצת בסיס לא.
למה? כי זה קשה לי.
אם זה האידאל? לא, אני עובדת על זה, ומשתדלת במה שאני יכולה.
אם אני דוסית? לדעתי ולדעת הסובבים אותי כן.
במה זה מתבטא? באורך חיים שלי, בדיבור שלי, בערכים שאני שואפת אליהם, ברצון של הבית אותו ארצה להקים, בשמירה שלי על אורך חיים דתי.
כי בסוף מה זה דוסית? זה דתיה שומרת מצוות, ולכל אחד דברים שהוא עוד עובד עליהם.
בעייני אדם שרואה בערכי התורה כאידיאל וערך עליון ושואף ועובד לקיים אותם גם אם הוא עדיין לא נמצא במקום הזה הוא דוס.
כי בסוף כולנו חווים קשיים כאלה ואחרים בקיום מצוות השאלה אם אנחנו הופכים אותם למותרים ומלכתחילה.
זאת דעתי.
מחילהיהודי אמיתי!

אני אמנם לא בסקאלה שאני יכול להבין באמת כמה קשה ללכת בצניעות, אבל ברור לי שמי שהולכת עם חולצה מעל המרפק זה לא אומר דוסית. נקודה.

היא יכולה להיות רצינית עם שאיפות גבוהות ורצונות בשמיים. דוסית היא לא.

תבינו, המילה דוס' הומצאה על אנשים שהם לא עוד דתיים, הם דוסים. (בעצם בהברה ליטאית המילה דתי זה דוס')

אם אין בחיצוניות את ההלכה הבסיסית, אם מי שרואה אותה ויסתכל ויהנה מזה ברחוב קוראים לזה נכשל באיסור 'ולא תתורו', אז זה לא דוס.

עדיף יהיה קודם כל להתחזק בהלכות חיצוניות ואח"כ בעבודת המידות מאשר להיפך.

כמובן, סליחה על התקיפה. רק ישנם דברים שלענ"ד צריכים קצת להתחדד

הטפה לצביעות ! העיקר שכלפי חוץ להיראות דוסים.קרן-הפוך
.... עדיף קודם להתחזק בחיצוניות ואח״כ בעבודת המידות...

העיקר שהשרוול יעבור את המרפק והחצאית את הבירכיים....

ערכים, מידות... יכולים לחכות...

כמו בפירוש רש״י המוכר על החזיר:
החזיר הזה כשהוא שוכב, פושט טלפיו לומר: "ראו שאני טהור!"
אחרי הפעולות נמשכים הלבבות.השתדלות !
זה אם כבר...
אין לנו מצווה להתחבר ללבוש הצנוע.
יש לנו מצווה ללכת צנוע.
איפה הצביעות כאן?
איפה הצביעות? שמתייחסים לחיצוניות כמבטאת דוסיות.קרן-הפוך
מי שלבוש / לבושה לפי סרגל הדוסימטר, עובר את מבחן הקבלה הבסיסי להחשב דתי אדוק.

האם תוכו כברו, האם האדם נוהג לפי סולם ערכים של אדם צדיק וישר - זה פחות מעניין.

האם האדם חי ונוהג ביושר, אוהב ומכבד את הבריות, מנומס, עדין, מתחשב בזולת - לא מעניין.
כן, מתגובה לתגובה הגברת את הסלידה מקו הדיעות שלך.קרן-הפוך
והבעיה שיש כנראה אלפים כמוך.

ראה למשל את אלפי ״החרדים״ שמתפרעים וחוסמים את המדינה כל כמה שבועות בגלל מאבק בממשלה כנגד גיוס לצבא.

ואהבתך לרעך כמוך? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך?
העיקר שכלפי חוץ לבושים כחרדים.

וזו רק דוגמא אחת מיני רבות.
די...יהודי אמיתי!

אני לא חרדי....

עכשיו תגידי לי אתם ממאה שערים שלכם, לכו לקוקה קולה...

נו באמת...

אוי נו באמת זה לא נכון... וגם יש הבדל ענקמבקש אמונה

אצל חרדים כולם לבושים כתלמידי חכמים, שזה לא חובה ולא כלום.

וזה מה שיוצר את הבעיה של חילול ה'.

הבחור פה מדבר על קיום הלכה בסיסי!

לאף אחד אין רשות לעבור על מצווה על חשבון עבודת מידות או משהו כזה.. יש חובות לכל יהודי באשר הוא

אני גם לא אוהבת את ההגדרה דוסיות.השתדלות !
לכן אני לא משתמשת בה.

אבל צביעות? ממש לא כאן.

אני כן מאמינה שלבוש מראה משהו.
ואולי דווקא בגלל שזה קשה, זה מראה המון.
על ההקרבה שלנו, של הנוחות שלנו, של 'מודל היופי העכשווי', של 'לכי תמצאי עכשיו חצאית נורמאלית (ואין...!)', בשביל מצוות.
זה מראה המון על הפנימיות.
אי אפשר להכליל את כל המצוות במצווה אחת.
עובדים גם על הצניעות, וגם על דרך ארץ, בין אדם למקום, לחברו...

זו מצווה כאחת המצוות. כמו ששומרים כשרות.

אז למה לא תקראי 'צבוע' לאדם שומר שבת ולא שומר צניעות?
משתדלים על הכול.
את צודקתיהודי אמיתי!

אבל המבט צריך להיות שונה.

לא צריך להסתכל על זה כעל מבחן ודוסמטרז', אבל צריך יראת ה', איך אפשר להתפלל לה' אם רק לרגע נפלה לי הכיפה?

זה לא ברור לך שאם את טיפה מעלה את החצאית זה נגד ההלכה?

לא הבנתי למה מה שאת כותבת קשור לרמה דתיתבת 30
גם חילונים מובהקים יכולים לחיות ביושר, לכבד את הבריות , להיות עדינים ונעימים וכו' וכו'. וכל זה עם שורטס וחולצת גופיה
ע.י.צ'יאל
עבר עריכה על ידי צ'יאל בתאריך י"א באייר תשע"ט 02:21

הטענה הזאת נכונה כאשר החיצוניות היא לא חיוב בעצמה.

וגם, החיצוניות מראה איך האדם רוצה שהחברה תתפוס אותו.

לא אמרתי ולא התכוונתי ח"ויהודי אמיתי!

תסכימי איתי שאם יהיה לה מידות כמו של שרה אמנו והיא תלך עם חולצה פרומה היא לא דוסית, נכון?

כמובן, זו היתה הקצנה.

אבל העיקרון הוא מאוד נכון, מידות אפשר למצוא גם אצל החילונים, אנחנו בתור דתיים צריכים להקפיד שו"ע...

הבגד הוא חיצוני, כל מי שרואה אותה רואה מה היא משדרת. אם היא תהיה דוסית ותתחיל ללכת ככה ברחוב כל השכנות ידעו שמשהו עובר עליה, נכון?

האם שמעת פעם על מישהו שנפל בראיה אסורה עם עוד בני אדם גם יחד?

אני חושבתהשתדלות !
שהדיון צריך להיות אחר.
כי דיון על 'מהי צניעות', למה היא גורמת, השלכות וכו' וכו' יגיע בשלב מסוים למבוי סתום עם משפטים כמו 'היום כבר רגילים', 'זה לא הרהורים' וכו'וכו'.
זה צריך להסתיים כך- יש הלכה, יש אותנו, יש אותנו מקיימים את ההלכה. בלי שאלות, בלי תירוצים. זהו.

שאלות יכולות לבוא אחרי שאנחנו מבינים שיש לנו חובה, ונמלא אותה ויהי מה.
האםיהודי אמיתי!

האם כל הנשים 'הדתיות' שהולכות עם 'שרט' בראשם במקום כיסוי ראש נקראות בכלל דתיות??

אז הבעל עם כיפה, מה זה קשור בכלל??

ב.ג.ל.אורות מאופל
התלונה היא לא על הדוסים, אלא על התורה.
התורה נתנה המון מצוות וכולן שיטחיות ומעשיות לחלוטין (לרוב הפוסקים, לחלקם חוץ מ2) והיא קבעה שבהתאם לכך נגזרת רמת הצדיקות של האדם (ע' מסלש תחילת טהרה).
אולי זה נותן פתח להבנת החשיבות המכרעת של המעשיות ה'שטחית' ח"ו.
שוב זה לא סותר.מיצ'ל
אני לא אמרתי שאני עובדת קודם על המידות שלי ואז על הצניעות..
אמרתי שזה קשה לי ואני עובדת על זה.. באמת אבל לא רק באמירה.
אני יודעת שזה לא האידיאל אבל זה מציאות שנקלעתי אליה במהלך השנים אפשר להגיד ואני מנסה יותר להתחזק בנושא הזה.
ומה לעשות שמגדירים אותי ככזאת, כן בסביבה שלי אני נחשבת לדוסית לעומת דתיות שהולכות עם מכנסים, שלא שומרות נגיעה, שהולכות עם חצי כיסוי ראש, שאין להם בעיה בלצאת עם בנים, שהן בסדר עם ללכת עם חצאית קצרה, שלא רואות חשיבות בלימוד תורה ועוד (וזה לא מחייב שהן הכל מהכול) לעומת הסביבה שלי אני דוסית.
וזה שאני לובשת לפעמים חולצה עם שרוול מעל המרפק לא הופך אותי ללא יודעת מה.
ואין לי שום בעיה שלא יגדירו אותי ככזאת, אין לי שום צורך בהגדרה של הסביבה או לאישור חיצוני כזה או אחר כי אני יודעת מי אני.
הכי קל זה להגיד שמצווה אחת כנגד כולם, אבל מה עם בנים? מה בגלל שאין גדרי צניעות זה הופך אותם אוטומטית ליותר בפשוטת בהגדרות אלא, פתאום לערכים כן יש משמעות, לא יודעת קצת מוזר בעייני.
ורק לצורך ההבנה מה מגדיר דוס בעיינך? מה הופך אותו לכזה מעבר לערכים, מידות?
אוף... אני מפסיק באמצע קריאה.יהודי אמיתי!

מי אמר שמי שהולכת עם מכנסיים ולא שומרת נגיעה נחשבת בכלל דתייה??????

איפה הגענו?

סקאלה רחבה מאוד מאוד לדת..מיצ'ל
ביחוד כמצויים בחברה מעורבת של חילונים, מסורתים ודתיים.
זו באמת שאלה מעניינת מה זה בכלל דתי ומה מגדיר אותו ככזה, אבל לעומת מסורתיים וחילונים הם נחשבים לדתיים.
וכמו שכתבתי זה לא מחייב שהם יהיו גם וגם, זה יכול להיות משהי שלא שומרת נגיעה והולכת עם חצאית..
כי אם כך בעייניך כמעט רוב החברה הדתית היום לא מוגדת כדתית. לצורך העניין ישובים דתיים שלמים לא נחשבים כדתיים.
...יהודי אמיתי!

אני לא רוצה לחשוב כעת, בבקשה.

תחשבי בעצמך מה נקרא דתי על פי ההלכה ולא על פי החברה ותעני.

מסורתי הוא דתי?

חילוני הוא קרוב לדת? הוא מתחזק?

כשהזמר ההוא אנערף שר מי שמאמין זה הופך אותו כבר למסורתי?

מסורתי זה כינוי חיבה לאנשים שזורמים גם עם הדת

זה דיון שלא יגמר.מיצ'ל
רק אשמח לתשובה מה זה הגדרה של דוס?
כי כרגע עד עכשיו מה שהבנתי הגדרה של דוסית זה מתחיל ומסתיים במראה החיצוני שלה ושאחר כך יבואו השאר(בקיצוניות וציניות).. אז מה הופך בן לדוס? גודל הכיפה? צמר הציצית?
אני באמת חושב שזה מורכבחדשכאן
מה שנראה לי איש רגיל מנסה להגיד זה שהחיצוניות זה דבר שרואים וזו אמירה כשהלבוש לא עומד בדרישות ההלכה. כשהקושי נמצא במשהו יותר פנימי, נכון שזה חשוב לא פחות ואולי אפילו יותר, אבל האדם לא הולך עם הקושי הזה מול כולם. ההתמודדות שלו עם עצמו. בעצם אמירה כזו של "תראו, אני נכשל" היא אמירה בעייתית מאוד.
הפנימיות ודאי(!!) חשובה אבל בחיצוניות (שהיא גם חשובה) יש אמירה שמהווה יותר בעיה. כמובן שאותו עניין שאיש רגיל מעלה קיים גם במי שמראה מול כולם את המידות שהוא נכשל בהם.
^זו כוונתי^יהודי אמיתי!

אשרי העם שיודע איך להגיד דבריםיהודי אמיתי!

לא כמוני....

גם וגםיהודי אמיתי!

כמו ש@מול שקיעה כתב, אם יהיה את זה לבד זה לא יהיה מספיק, ואם את זה לבד גם לא.

עבודת ה' היא טבילה, גם של הפנימיות וגם של החיצוניות

בעיני דוס' הוא אחד שגם ילך עם כיפה גדולה, (אולי נפתח כאן דיון על גודל הכיפה, אז לא!) וגם ילמד תורה בקביעות, גם יהיו לו מידות טובות וגם ובעיקר הוא ירצה עוד

ב.ג.ל.אורות מאופל
אלה בהחלט כינויים שנועדו לכסות על בעיות.
אין דבר כזה חרדי דתי או חילוני.
יש 613+7 מצוות שהן ה100%, וכל אחד נמדד לפי הנתח שלו בהן.
לא מדוייקחיות צבעונית
אדם לא נמדד על תוצאות, אלא על עבודה. יכול להיות אדם שכרגע מקיים פחות, אבל בתהליך של עבודה פנימית, או בחיזוק מידה מסויימת, או במסירות נפש על מצווה מסויימת וכו וכו. והוא קרוב יותר לה' יותר ממי שמקיים את כל המצוות. (שזה העיקר בעצם)

בקיצור, 'עולם הפוך ראיתי'.
כדאי שנתנסה לראות מעבר..
ב.ג.ל.אורות מאופל
לא ידוע לי מי ניסח את ההמצאה הזאת, אבל בתורה שלא תהא מוחלפת שלנו כתוב שמי שנמצא בתהליך עמוק של חזרה בתשובה ו"התקרבות", ובאופן כללי הוא "מאוד רוחני", שכן ואזרח למופת, ומתוך קושי זמני מעד פעם אחת וחילל שבת- חייב סקילה.
ולעומת זאת החרדי העצבני שמדקדק עד לעייפה בכל דיקדוק נצרך ושלא בכל תת סעיף בשולחן ערוך, אם מקיים את כל המוטל עליו- נקרא צדיק גמור.
"ושמרתם ועשיתם- כי היא חכמתכם ובינתכם"
ובכל זאת רשוםחיות צבעונית
רחמנא ליבע בעי. לא מדברת על אף אדם או מגזר ספציפי, אבל אפשר לקיים את הכל וזה יהיה בגדר מצוות אנשים מלומדה. בזוגיות, בגלל שבאמת מחפשים שותף יש מקום לבירורים (עדינים) על אותו מקום פנימי, אבל באופן כללי לא נכנסים לעבודת ה' של אחרים.. אף אחד פה לא בוחן כליות ולב ויודע מה האדם עובר ואיזה עבודה הוא עושה.
נראלי גם בנישואין זה ככהנפש חיה.
כל אחד ועבודת ה שלו
וקשייו
ולבטיו

היופי הוא השיתוף ברצון המשתף/ המשותף
ועבודה שנעשית יחד, מתוך הבנה, קבלה כבוד והערכה של כל אחד לזולתו.
עוד יותר חייב להיות ככה..חיות צבעונית
במיוחד אחרי הבחירה. אחרת זה יכול להפוך משותף לדרך לשוטר או מבקר.
ברור !! וגם לפני נישואין אף אחד לא צריך להיות שוטר או מבקרנפש חיה.
של השני.

כדאי להתרגל לדון לכף זכות
ושבעתיים לאחר הנישואין.
ב.ג.ל.אורות מאופל
רחמנא ליבא בעי כוונתו שאם אדם שמר את כל המצוות שלא מתוך יראת שמים, אין להן ערך.
מי ששמר תרי"ב מצוות, יש לו פחות ליבא, גם אם הוא חצי מלאך בעיני עצמו בכל סעודה שלישית.
אם זוגיות ונישואין אלה ערכים פרטיים שנובעים ממניע אגוצנטרי של קבלת מסגרת משפחתית נוחה- את צודקת.
אם חיי המשפחה הם ערך עליון בשאיפה לקידום הופעת הישועה בעולם- איך לא תהיה עבודת ד' הנושא המרכזי בשיח הזוגי?
זה לא נכוןחיות צבעונית
אף אחד לא סופר לך מצוות.
הופעת הישועה לא תקרה על ידי דקדקנות במעשיו של החבר. (ע''ע תלמידיו של רבי עקיבא)
מסכימה שכשאחד הצדדים הוא ברמה תורנית מאד גבוהה הגיוני שירצה שגם הצד השני יהיה שם, אז מדברים על זה. אבל סתם שתדע ששום דבר לא מובטח, מכירה כאלה שהצהירו שימשיכו בישיבות לעוד כמה שנים ואחרי כלום זמן חזרו בשאלה. לכן העניין הוא ברצון ובקו המשותף.
ולגבי השיח, וודאי שתדברו על זה אבל השאלה איך. כי אם מפתחים ביקורת מההתחלה זה יופיע גם אח"כ.
אני מכירה את זה.. פעם לא יכולתי לשאת את המחשבה שהבחור לא קם לתפילה במניין. אחרי זמן מבינים שהחיים לא שחור ולבן, ויותר מזה אף אחד לא נותן לנו דין וחשבון, אז כדי קצת שנהיה בענווה..
ב.ג.ל.אורות מאופל
הפוך.
מה שנספר לך זה קודם כל, ולחלק מהשיטות רק, המצוות. ישנם מאמרי חזל רבים בשבח הדייקנוחת בעשיית מצוות ואכמל.
נכון, לא מובטח שארוסך לא יחטוף שבץ יום אחרי החתונה וישאיר אותך עגונה לנצח. מי שמתכנן את חייו בהתאם לחששות כאלה יתכנן למות.
החיים הם לא שחור ולבן, הם רמות של לבן, והנמוכה ביותר היא שחור.
קבוצת הרמות הראשונה מונה בדיוק תרי"ג.
אם הרווקות גורמת לפשרנות הלכתית, תופעה ידועה וכאובה, זאת לא הוכחה על מהלך חיים תקין, אם לא ההיפך.
הרווקות יכולהחיות צבעונית
להפוך אותנו לבררנים בין השאר.
ואני מכירה כאלו שדווקא התחזקו בעקבות הרווקות חזוגות שדווקא לאחר הנישואים ירדו ברמה התורנית, אז אין מה לקשר את זה לעניין.
זה נכון, ואכן המטרה שלנו לדבוק בלבן ולהפוך את השחור ללבן, אבל מתוך אהבה וסבלנות. אחרת זה מופיע מול בן הזוג, ואז גם מול הילדים.. כמו שה' רך איתנו במסע שלנו, כדאי שנאמץ את זה גם מול האנשים סביבנו.
אל תהפוך את זה לפשרנות, כי זה לא מה שאמרתי. אני מתכוונת שיש לבדוק את הדברים באמת, גם בפועל אבל גם בכח. ולהאמין, להאמין בפוטנציאל (תחשוב כמה נחמד יהיה שאשתך תאמין בך ברגעים פחות בהירים)
ואגב, מה זה אכמל? 🤔
ב.ג.ל.אורות מאופל
זאת סטיה מהדיון נחמדה, אבל סוטה מהדיון.
אממ לאחיות צבעונית
זה פשוט פירוט (ממבט אישי שלי) ללמה לא כדאי להיות דבוק להגדרות, כי אז בעיקר מפספסים.
ופה אנחנו נכנסים להגדרה של מה זה דתי בעינינו.השתדלות !
אני כבר המון זמן משתדלת לומר "יהודי שומר מצוות", ו"יהודי שעוד לא שומר מצוות".
כל ההגדרות האלה פשוט מבלבלות, גם את האדם עצמו, כי זה נותן לו לגיטימציה לאורח החיים שלו, גם כשהוא לא נכון ושלם מבחינת התורה.
נכון מאודיהודי אמיתי!

מסכים.יהודי אמיתי!

להגדיר דוס' יהיה הרבה יותר קשה.

בעיהמול שקיעה
אם נעבוד על החיצוניות בלי הפנימיות זה צביעות..
אם נעבוד על הפנימיות בלי החיצוניות - זה גם בעייתי, כי גם הצד המעשי, הצד ההלכתי בפועל, גם הוא חשוב...

אז למה לא לעבוד על שניהם יחד?
למה לעבוד על החיצוניות סותר את לעבוד על הפנימיות ולהפך?

ובתגובה אליך, קצת קשה לומר מה שאמרת על בחורה שומרת מצוות ועם אידיאלים רוחניים גבוהים, ושכל חטאה הוא שהיא הולכת עם שרוול קצת מעל המרפק... כל עוד השאיפות שלה זה להצליח להתגבר על הקושי ועל הניסיון שהקבה מעמיד אותה בזה - היא במגמת עליה! זה בדיוק עבודת ה' - לדעת שיש לנו עוד עבודה, שיש עוד לאן להתקדם...
לכולנו יש קשיים בעבודת ה', והקושי שלך לא דומה לשלה, ושלה לא דומה לשלך.. אף אחד לא מושלם.

אז בואו לא נשפוט אף אחד על עבודת ה' שלו. אתה לא חייב להתחתן עם בחורה שהולכת ככה, אבל אסור לנו לשפוט ולקטלג אנשים בדוסומטר...
נכון, הקצנתייהודי אמיתי!

לא עם כל מה שכתבת אני מסכים, אבל אני מבין

אם אינך בסקאלה להבין את הנסיון, כיצד ברור לך שהיא לא דוסיתאורות הכתובה
מי התיר לנו לחוות פה דעה

ובכלל, ברור לך שההגדרה שלך למילה 'דוס' לא מועתקת בדואר בהול להגדרה המילונית של 'דוס'. איך שאתה תגדיר אתזה זה לא כמו שמישוהם אחרין יגדירו אתזה.

לא נפלת בשמירת העיניים בחודש האחרון?
לא עברת ברחוב וצדה את עיניך בחורה שרצית להביט בה, והסתכלת עליה לשתי שניות? (שזה הרבה יותר זמן משדרוש לזהות בחטף משהו שאיננו מעוניינים להביט בו, ולהסיט המבט)

בנים- לא ביטלנו תורה בחודש האחרון? דיבור חולין עם החברותא, התעסקות של שלוש דקות בפלאפון באמצע הסדר (או בתפילה, געווועלד).

אחים שלי, בואו לא נהיה צבועים
בואו נבדוק קוגם בציציות שלנו ולא במרפק של הגברת
מתאים לנו או לא לצאת עם פלונית, סה כבר עניין אישי
אבל לחוות דעה ולקצור הגדרות על מה שלא לנו- פחות

ובוקר אור
מנסה לענות...יהודי אמיתי!

אני באמת חושב שזה מורכב - לקראת נישואין וזוגיות

זה בדיוק ההבדל.

שאם אני נכשלתי בשמירת העיניים זה נטו אני מול הקב"ה, וזה שאני לא קמתי לתפילה או התעסקתי בפלאפון זה אני מול הקב"ה, אבל לא כל הדברים הם רק בינינו לבין הקב"ה, בגדים על התפר זה דבר שכולם רואים

אז לא אתחיל עכשיו לחיות רק על פי מה שאומרים, אבל כן אתייחס באופן מיוחד להלכות חכמים קבעו על לבוש חיצוני שיכול להכשיל

חושבת שההגדרה שלך נכונה?שאלה?

ברור שכולנו נופלים מידי פעם וקשה לנו עם דברים מסוימים.

אבל סגנון הלבוש שלנו מעיד על הבחירה שלנו ולמי אנו בוחרים להשתייך,

גם אם אנו לא כאלה באמת.

אם מישהו ילך לבוש שחור לבן כיפת קטיפה שחורה ומגבעת- לכולם יהיה ברור שהוא חרדי.

גם אם הוא ינסה להסביר אלף פעם שהוא בכלל חילוני וזה רק הטעם האישי שלו.

נכון שדוסי זה יחסי אבל בתוך המגזר הרוב מביניםיהיה בסדר....
שחולצה קצרה זה לא דוסי
נו באמת

וברור שזה מעיד על פנימיות
כמו כל דבר חיצוני
יש הבדל בין חולצה קצרה לבין מעל המרפק.מיצ'ל
וכניראה שהמגזר רחב הרבה יותר משנדמה, כי בסביבתי לפחות זה לא מעיד.. ואני אומרת את זה מתוך מקום של המון חברות הנשואות לבנים ממגוון ישיבות המגזר המוגדרים כדוסים (ושוב, זה לא האידיאל! זה מציאות שעובדים עליה..)
רק מעניין אותי לצורך ההשוואה מה מגדיר בעיינכם בנים כדוסים? כי אם שרוול מה שקובע אז איפה עובר הגבול לבנים?
לא חסרות מצוות שיש הרבה בנים שמחפפים בהם קצתגולני שלי
לקום לשחרית בזמן. להקפיד על מניין. שניים מקרא ואחד תרגום.

לצורך העניין, יכול להעיד שבצבא לא חששתי שחבר לא יקום להחליף אותי בשמירה באמצע הלילה, אבל משום מה בבוקר אף אחד לא קם לתפילה. זה למשל ממש לא דוסי

ואגב, גם הקטע של לקום לתפילה בזמן ולהפקיד על מניינים נראלי לצערי שזו מחלה נפוצה מאוד!!!
את זה תצטרכי לשאול אותם, אני בת יהיה בסדר....
הגדרות זה חתיכת קשקוש.. כדאי שתצא ותבדוק מה דעותיהמבקש אמונה

יש מצב שהיא לא יודעת שזה אסור, אולי קשה לה והיא רוצה להשתפר..

ואולי תתחיל לתרץ שהיא עושה מה שלדעתה מותר, ואז כנראה זה לא יתאים לך.

הגדרות זה סתם המצאה שנתונה לפרשנות, וכל אחד יגיד לך על עצמו מה שהוא מפרש..

ככה כל אחד מסתתר לו מאחרי הגדרה במקום להכיר את עצמו.

צריך לברר תכלס - "שומר/ת מצוות" "צנוע על פי ההלכה"  וכו'..

זה נכון שהגדרות זה קשקושיהודי אמיתי!

אני בהחלט מסכים, עם כל זה שאני מרבה להשתמש בהם.

אבל, בחורה שלמדה באולפנא 'דוסית' מן הראוי וההגיוני יהיה שתכיר את ההלכה...

השערה, אולי לא אמרו שם בפירוש שזה אסור?מבקש אמונה

לפעמים זה קורה שחושבים שמשהו ברור מאליו ולא אומרים אותו

ואז התלמידים חושבים שזה היה רק הנהגה של המקום

שהיא לא יודעת שזה אסור?n.l
הגדרות זה סימן. לא סיבה.חוני המעגל פינות
ואין שום סיבה שיצא עם כל הבנות שיש סימן שהן לא מתאימות לו.
חבל על הזמן...
אבל כל אחד מפרש את הדברים אחרת...מבקש אמונה

צריך לבדוק מי הבנאדם ולמה הוא מתכוון

אז לעניינך-השתדלות !
אל תתייחס להגדרות "דוסית" "לא דוסית".
מפריע לך הלבוש? אז אל.
(אלא אם כן התכוונת לפתח כאן דיון על הגדרת "דוסיות" ואז כל מה שכתוב כאן לגיטימי לשאלתך).

לא אגביהודי אמיתי!

סליחה מראש על כל התוקפנות.

אם ראיתי שמישהי כתבה שזיופים של המדוייט גורמים לה לסלידה מוגזמת, אז הנה אני בענייני צניעות. מאוד מפריע לי, אז כואב לי גם.

אם מישהו נפגע אני מבקש סליחה, יכול להיות בהחלט שהקצנתי דברים לצורך הסברה של רעיון.

סליחה

בעקרון צודק. התואר "תורני/ת" ממש סובייקטיבי.n.l
כל אחד מפרש את זה אחרת.

ולא מסכימה עם הטענה - "מה שבחוץ זה לא מה שבפנים". נכון שהעיקר זה הפנימיות של האדם אבל אני חושבת שלחיצוניות יש גם לא מעט משקל ובטח אצל בנות שהמהות אצלם זה השמירה על הצניעות..
מסקנה- לא להסתמך על איך שהבחורה מגדירה את עצמה. צריך לברר מעבר.

בהצלחה
זו הלכה מפורשתמתלבטת!
לפי הדיון בנ"לאמיץ(ה)
כל עניין ההגדרות הוא כל כך אינדיבידואלי שאין בכלל טעם להכנס לזה...

מה שכן, השאלה צריכה להיות
האם מפריע לך השרוול מעל המרפק והחצאית שמגרדת את הברך?
דבר אחרון (אני מקוה)יהודי אמיתי!

עברתי שוב היום על הטענות ורציתי לחדד דבר שאני חושב שיהיה מוסכם.

בת יכולה ליפול באופן חד פעמי (לא עכשיו מגדיר מה זה חד"פ) וללכת עם בגד גבולי על פי ההלכה.

בת יכולה גם לטעות באופן חד פעמי בכל דבר אחר ולהשאר 'דוסית'

אבל, אני חושב שבתור אחת שמגיעה לפגישות ומגדירה את עצמה דוסית היא לא יכולה באופן מכוון ליפול לפניו.

אם היא רוצה לראות מה הוא חושב על זה נראה לי שהיא צריכה למצוא דרך אחרת..

אם המדוייט היה מגיע לפגישה ותוך כדי מסתכל על נשים אחרות זה היה פסילה במקום..

מקבלים?

@קרן-הפוך?

@מיצ'ל?

@חדשכאן?

@גולני שלי?

@מבקש אמונה?

@אורות הכתובה?

@השתדלות !?

@מול שקיעה?

@פספסתי מישהו?

אשריכם!

מסכים חלקיתמול שקיעה
מבין מה שאתה אומרחדשכאן
מסכים איתך באופן עקרוני.
זה מורכב, ארוך ותלוי סיטואציה.
הנק' הובהרה נראה לי..
לא מסכימה עם השימוש במינוח ״נפילה״. כל אחד ואחת מגדיריםקרן-הפוך
לעצמם את אורח החיים ואת מידת ההיצמדות לדיקדוקי הלכה, מסורת ומנהגים.

וכשמדובר על שידוכים והיכרות - בוחרים את ההתאמה לפי רשימת קריטריונים.

זכותך להגדיר דרישות מקדימות כיצד בחורה מתלבשת, או כל מאפיין אחר.

ומי שלא עונה על הקריטריונים שלך, תפסול.

אל תבוא בגישה לחנך את העולם ולקבוע מה כשר ומתאים לרוח ההלכה.
שכל אחד ידאג לעצמו ולא יטיף לאחרים.
לא. בין היתר, כי הניסיון במהותו הוא אחראורות הכתובה
מסכים לגמריגולני שלי
אולי הנסיון אחר, אבל שני דברים:
א. מי שנופל קבוע ולא עושה עם זה משהו, ולא משנה מינו וסוג הנפילה- זאת בעיה.
ב. מי שנופל ולא מתבייש לעשות את זה מול כולם....

אני לא ראיתי אף פעם מישהו שהולך ברחוב ונופל באינטרנט כשכולם רואים.
ודאי שלא ראית כפרע. כי הנסיון במהותו הוא שונה. לכן ההשוואהאורות הכתובה
על סף הבלתי אפשרית
נקודה משותפת שאני כן מוצא, היא שזו התמודדות די כוללת לאותו מין, ולצד השני לא פשוט להבין אותה
אני לא חושבת שהצלחתי לרדת לסוף דעתך....השתדלות !
המונח 'דוסית' הוא מאוד בעייתי, כי יש שייחסו את זה ללבוש, יש שייחסו את זה לסגנון לבוש , יש כאלה למדיה, שירים וכו'.
לכן כשמישהי מגדירה את עצמה דוסית- מבחינתה היא באמת לא משקרת, היא דוסית בעיני עצמה.
לכן במקרה הזה של פותח השרשור- ההחלטה אם להסכים להיפגש אל מול נושא הלבוש שלה, היא אך ורק בידו, מבחינתה היא הכי בסדר שבעולם.

ובגלל זה לא נותנים משקל למילה "דוסית".
אם יאמרו לך שמישהו מאוד מתוקה זה לא יאמר לך כלום, תרצה לשאול מה היא עושה שהופך אותה לכזאת.

עדיין, אם נשאל אנשים ברחוב מיהי דוסית...shaulreznik

נקבל תשובות די אחידות כגון "לבוש צנוע, לא עשתה צבא, לומדת במוסד דתי" וכיוצא באלה. למונח "דתייה" אכן יש טווח רחב של הגדרות, אבל "דוסית" זה משהו די חד משמעי.

אני מכירה מישהי שקוראת לעצמה דוסית,השתדלות !
ובלשון המעטה זה לא היה הדבר הראשון שהיית חושב עליה..
אל תבקר אותה! "והצנע לכת עם ה' אלוקיך" לא עם בני אדם.חסדי הים
כל אחד בהתמודדות שלו מול ה'.

גם איפה ההלכות האלו בשולחן ערוך? תאיר את עיניי.
אתה לא אמור לחשוב כלום, זכותך לסרבshaulreznik

כמו כן, לחפץ חיים מייחסים את האמרה הבאה: "כל הבעיות של העם היהודי התחילו מזה שהתחלנו לדאוג לגשמיות של עצמנו ולרוחניות של הזולת, ולא להיפך".

ולרוחניות של הילדים...השתדלות !
צריך להתייחס כאן לעתיד.
הוא לא 'דואג' בשביל אותה בחורה.
לכן כתבתי שזכותו המלאה להגיד "לא"shaulreznik

אז שיש פער בין תיאור הבחורה כדוסית לבין ההתנהגות שלה בפועל. אומרים "לא" לשדכן ו/או לבחורה, מבלי להתעמק בשאלה מדוע היא עוברת על הלכה כזאת או אחרת. הוא לא המחנך או הפסיכולוג שלה, אומרים "לא" וממשיכים הלאה.

מדהים. תודההשאלה.
ב.ג.ל.אורות מאופל
אתה אמור להבין שעבדו עליך.
אתה עוד נפגע של שורש השורשים של בעייתיות הציבור הדתי- הנתק בין ה"שיוך התת-מגזרי", "השקפת העולם", "המישור האמוני", לבין קיום תורה ומצוות בפועל ובדיבור.
אפשר ללמוד אמונה אחרי שחרית-ביחיד-ב12
אפשר ללמוד שס ופוסקים במדרשה עם חולצה קצרה
אפשר לנגן שירי סד"ש מול מדורה כדי להיות קדושים
אפשר ללמוד במכינה שנה כדי "להתכונן לחיים"
אפשר ללמוד אמונה בלי שס בעיון ובקיאות ופוסקים
אפשר ללמוד קבלה בין העבודה למהדורת החדשות
ועוד ועוד.
ב"ה המעמד הזה לא מעריך ימים, ואת הצורה המלאה של הפיצול הזהותי, שהציץ לרגע בבחירות האחרונות, נראה עוד שנים לא רבות, והבירור ייעשה.
לכל אחד נותר רק לבחור- בפנים או בחוץ.
דעתי,מחפשת^
בקצוות של הסקאלה אפשר לראות את הדיכוטומיות הזו. בת מאוד מאוד דוסית תלך מאוד צנוע, ולהיפך.

באמצע תוכל לראות 'שילובים'
בת שהולכת בסגנון מאוד צנוע, כי ככה המשפחה הולכת. אבל היא פחות.
בת בחברה שבה הולכים פתוח יותר, תלך כנראה פחות צנוע.

למה הניסיון הזה קשה?
מהרבה סיבות, (אממ אפילו לגבוה זה בעיתי)
יופי, נוחות, וטכנית קשה למצוא בגדים צנועים.

חושבת שבמקרה שיש אחות/ דודה לבקש ממנה ספציפי להסביר מה אומרים סטנדרטים מסוימים (שיער ארוך, לעומת מעל המרפק)

(לא התייחסתי להלכה, שם זה הגדר שלך ושלה. מבחוץ אין טעם להתערב)

קצת משהו שאנשים מפספסים אני חושבא.ו
בסופו של דבר אנשים מקבלים המון מהבית שהם התחנכו בו, ולבוא להגיד למישהי שהולכת עם מכנסיים שהיא לא דתייה זה עוול, ואפילו להגיד על מישהי שהולכת פחות צנוע שהיא לא דוסית- אתה מכיר אותה? אתה יודע מאיפה היא באה? אולי היא עשתה התקדמות מטורפת רק כדי להגיע לאיפה שהיא עכשיו.
לא כולם גרו באיזה ישוב דוסי בשומרון...

בוא נהיה רגע כנים-בתורה יש לכאן ולכאן. מצד אחד יש עניין של הסובייקטיביות - רחמנא ליבא בעי / לפום צערא אגרא/ רבי ברוקא והלצנים בשוק שזכו לגן עדן וכו' ויש גם צד שני של שוע הלכות וכו'
שתיהם חלקים מאחד חשובים ושכל אחד יעשה את הסינטזה שלו, אבל אני חושב שלא ניתן להתעלם מצד אחד לגמרי ז"א להגיד על מישהי שהולכת עם מכנסיים שהיא באותה רמה עם מישהי שלא או להגי שמי שלא מקיימת x היא לא יכולה בכלל להיות דוסית...
צודק, אולי הוא תהיה למעלה יותר בגן עדןגולני שלי
אבל זה עדיין לא אומר שהיא דוסית...
מה זה משנה סוף סוף היא קיבלה חינוך לא 'דוסי'אוא"ר
לא היה לי כח לקרוא את 128 התגובות אבל..יהודיה קטנה
לפעמים, כשהחוויה היחידה מהמושג צניעות, נתפסת במקום נמוך וקשור במיימד השטחי והחמרי של החיים, אז גבולות ההלכה לא משחקים תפקיד.
מעבר לזה, שהיום יש נורמות מכל כיוון על מה זה דוסית. ולא תמיד גבולות ההלכה נמצאים שם בהגדרה:?
אבל מבינה את התסכול
או שקשה לה או שלא מודעת מספיק או שלא מתאים לה..אהבתעולם

תברר היכן היא מונחת.

קשה לה בצניעות גם לכם הבנים יש קשיים בצניעות.. אז בתור התחלה אפשר לדון לכף זכות.

אני אסביר..סוס פרא!
לכל אחד יש נפילות, ןהעיקר זה הםנימיות, אבל לבוש זאת החלטה, זאת אמירה
השאלה
האם זה אכן חד משמעי מבחינה הלכתית - כמו שיצא לי להבין?
האם זאת באנת כזאת התמודדות , או זריקה על ההלכה ( סורי על הבוטות. )
אני מבולבל, כי נפגשתי עם יותר מבת אחת, שבאמת היו עם רצון, עם שאיפות, ולא הצלחתי להבין ת'קטע עם הלבוש( שרוול וחצאית.. )
ולא, לא שאלתי כי הבנתי שזה נושא רגיש, לא לפישות ראשונות..
ץץאהבתעולם
עבר עריכה על ידי אהבתעולם בתאריך ג' בתמוז תשע"ט 22:46

שהגדרת 'דוסית' היא חסרת משמעותהסטורי
תבדוק האם היא שומרת הלכה...
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

וואו. מעניין.פצלשי"תאחרונה

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
לא.לגיטימי?אחרונה

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

לפעמים עצם הגעגוע לזיווג העולם יותר מענגחסדי הים

מקשר ריאלי מעשי.

זה מפחיד ומנחם כאחד.

אני חושבתדומיה תהילה
שיש כאן מגמה של בריחה יותר מאשר עונג אמיתי...
"דּ֤וֹם׀ לַה' וְהִתְח֪וֹלֵֽ֫ל ל֥וֹ" רש"י:חסדי הים

דום ליי' - המתן לישועתו; כמו "אם כה יאמרו אלינו דומו" דיהונתן (ש"א יד , ט)

לפעמים הדממה מצמיחה עוצמה.

בדיוק עכשיו למדתי את הקדמת הזוהר כשרבי שמעון אומר לרבי אלעזר לשתוק, ואז מתגלה להם סוד מאליהו.

כשכתבתי לפני שבועיים על מזמור לז שיש בו את הפסוק בכותרת, אז עברתי על כמה מהמקומות בזוהר שיש את התופעה הזאת.

לא תמיד צריך להיות במרדף אחרי הזיווג.

גם אני נבהלתי מהזוהר על פרשת השבוע על חשיבות החתונה והולדת ילדים, אבל הכל בהשכל ודעת.

תתאר איך זיווג העולם נראהadvfb
מבט כלל עולמית רחב ומקיף של שלום והרמוניהחסדי הים
ואיך זה בא לידי ביטוי במציאות החומרית?advfb

הכרובים בדמות ואיש ואישה כאשר פניהם איש אל אחיו

קודם כל חיבור הנשמותחסדי הים
אתה עשוי מבשר ודםadvfb

להזכירך

תוכן הפיוט "נתנה תוקף" וכו'

המצוות נעשות בגוף והאדם אחראי על הגוף

הנשמה היא בידו של הקב"ה ולכן האדם אחראי עליה רק במסגרת הגוף

"אָכֵן רוּחַ הִיא בֶאֱנוֹשׁ וְנִשְׁמַת שַׁדַּיחסדי הים

תְּבִינֵם. רוּחַ אֵל עָשָׂתְנִי וְנִשְׁמַת שַׁדַּי תְּחַיֵּנִי."

"א"ר יצחק אמר רב אחא מאי דכתיב ונשמת שדי תבינם אלא הנשמה היא מביאה לאדם להכיר את קונו ולהכניסו בתורה ובמעשים טובים ואשריהם אותם שנכנסין בדרך התורה בדרך הנשמה שבשבילה יזכו לחיי העה"ב ולמעלת הקדושים. א"ר יצחק א"ר אחא כל העוסק בתורה הוא קונה הנשמה מעצמו. היינו דתנינן בא ליטהר מסייעין אותו. אוי להם לרשעים שהם נדבקים בכח האדמה שהיא נקראת נפש חיה הנבראת מן האדמה שבשבילה יכלו לעולם ולעולמי עולמים". (זוהר חדש בראשית יט ע"א-ע"ב)

בלי להעליב אבלכְּקֶדֶם

היית "בקשר ריאלי מעשי"  שאתה יודע?

ואני הבנתי במובן כמו של בעל ואישה על כל משמעיו.

אם לא אז רק wannabe וזה לא באמת ולא חושב שהשוואה במקום. בכולופן אהבתי תכיוון של הדום לה' וכו

הייתי בהרבה קשרים אבל אף פעם לא הרגשתיחסדי הים
את הדבר האמתי. הדבר שמעיף אותך כניצוץ בשלהבת להיכלל באש היוקדת של מדורת האורות העולמית.
חחחחחח הזכרת לי תפרק הזה בהמומיניםכְּקֶדֶם
שהשמנטפים  מתקבצים ביחד באי ומנסים לבצע לינץ' בפרופסור המיולין 
לא הבנתי כלום. חוץ מקרבן בעל מום שרועחסדי הים
שאבר אחד גדול ושמן בצורה מובהקת משאר האיברים.
לא תמיד צריך לעוף כניצוץ בשלהבתadvfb
נכון. לפעמים כמו: "והאיש גבריאל אשר ראיתי בחזוןחסדי הים
בתחלה מעף ביעף".
יפה שאתה משווה בין בנאדם למלאךadvfb
אני מלאך בלילותחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 15:07

וכבר חז"ל השוו בכמה וכמה מקומות.

אני לא מכירהדומיה תהילה

הרבה ציטוטים.

אני חושבת מהיגיון בריא

ואני יודעת שיש תופעה של אנשים שקצת מתייאשים מהדבר הזה, לכן הגיוני שאתה תשתמש בציטוטים כדי להצדיק את עצמך...

חדמ"שזיויק
אז נתחיל מענייני דיומא זוהר פרשתחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"ב בכסלו תשפ"ו 5:29

השבוע וישב קצא ע"א:

"ההוא דיוקניה דבר נש זכאה איהו מלאכא ממש" (הדיוקן של אדם מזוכך הוא מלאך ממש) ועייני שם ההסבר בדניאל שניצל מגוב האריות לא בגלל מלאך כפשט הכתוב, אלא כי הוא היה מלאך.

נביא את תחילת ה'ויקרא רבה' שמציין מלאכים על בני אדם התחתונים:

"רבי תנחום בר חנילאי פתח (תהלים קג) ברכו ה' מלאכיו גבורי כח עושי דברו וגו' במה הכתוב מדבר אם בעליונים הכתוב מדבר והלא כבר נאמר ברכו ה' כל צבאיו הא אינו מדבר אלא בתחתונים עליונים ע"י שהן יכולין לעמוד בתפקידיו של הקדוש ב"ה נאמר ברכו ה' כל צבאיו אבל תחתונים ע"י שאינן יכולין לעמוד בתפקידיו של הקב"ה לכך נאמר ברכו ה' מלאכיו ולא כל מלאכיו".

נעבור לגמרות- שבת כה ע"ב: "כך היה מנהגו של ר' יהודה בר אלעאי ערב שבת מביאים לו עריבה מלאה חמין ורוחץ פניו ידיו ורגליו ומתעטף ויושב בסדינין המצוייצין ודומה למלאך ה' צבאות".

נדרים כ ע"ב: "מאן מלאכי השרת? רבנן".

קידושין עב ע"א: "הראני תלמידי חכמים שבבבל דומים למלאכי השרת".

מועד קטן יז ע"א: "א"ר יוחנן מאי דכתיב (מלאכי ב, ז) כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו כי מלאך ה' צבאות הוא אם דומה הרב למלאך ה' יבקשו תורה מפיו ואם לאו אל יבקשו תורה מפיו".

ספרי האזינו שכ"א: "גבורים אלו גבורי תורה כענין שנאמר (תהלים קג כ) ברכו ה' מלאכיו".

יש גם שיר קצר שנכתב: "בלילות נפרדת נשמתי מגופי, מתרפקת במתק אהבים על דודי. אשיר וארונן אל השכינה בלילה כמלאך, בכל משמרת ומשמרת אני דבק רק בך. אמתיק סוד איתך אל עליון, נשתעשע יחדיו אשלח דורון. אמלא כל שליחות שאתה מצווה, מתורתך פיקודיך אני קורא. נפשי משתוקקת ומתאוה לאורך, להתעלס ולשמוח בחסד שמך".

אני אישית לא תמיד מלאך והרבה פעמים רחוק מכך, אבל יש זמנים ש-ה' מזכה אותנו להתעלות.

הרגש קובע? גם נוצרי מרגיש את יש"ו.זיויק
הרגש שלי בא מהמוח שלי כדברי האר"י בפריחסדי הים

עץ חיים שער עולם העשייה פרק א: "גם יכוין  בר"ת  'בבית  'אלהים 'נהלך 'ברגש. שהוא ר"ת גימטריא - ג' וב"ן. ויכוין לעשות  ג' מוחין חב"ד אל הנוקבא מלכות מנה"י דז"א, והם ר"ת ג' וב"ן, כי ג' הם חב"ד, וב"ן היא המלכות כנודע".

לא יודעת אם אני היחידהדומיה תהילה

אבל קשה לדבר איתך בהגיון כשאתה לא עונה על זה

(מבחינתי להביא ציטוט בארמית זה לא תשובה)

"יֹשֶׁר לִבִּי אֲמָרָי וְדַעַת שְׂפָתַי בָּרוּרחסדי הים

מִלֵּלוּ"

אניח לך כלל גדול להבנת כל מטרת תגובותיי בפורום. נִ֝צְּרֶ֗הָ!

מה שאני מנסה לעשות זה להזיז אנשים מהכסאות שלהם, לקחת אותם אל מקום לא מוכר להם, ואני יודע שזה יכול לעורר אנטגוניזם או אי הבנות, אבל דווקא האנטגוניזם והההסתר וההעלמות הם הסמים הסודיים לסקרנות.

אני לא רוצה להיות echo chamber שכל אחד רק מהדהד את השני.

אני רוצה שאנשים יזיזו מהכסאות שלהם.

אני חושב שאני מוביל למקום טוב חדש ומועיל בעיני ה' ובסוף בעיני הבריות.

לא משנה לי שיש אנטגוניזם: "אמר אביי האי צורבא מרבנן דמרחמין ליה בני מתא לאו משום דמעלי טפי אלא משום דלא מוכח להו במילי דשמיא" (כתובות קה ע"ב) [תרגום: התלמיד חכם הצעיר שאוהבים אותו בני עירו לא משום מעלתו, אלא משום שהוא לא מוכיח אותו בדברים שנוגעים לשמים-ליראת שמים]

אני לא ראוי להוכיח, אבל אני כן מנסה להשפיע ולרומם.

יש לך מטרה גם להקשיב?advfb

לצאת מאיזור הנוחות שלך?

אתה חושב שיש לך מה ללמוד ממה שאנשים אחרים חושבים?

אם היא אומרת לך משהו ואתה בכלל לא מתייחס למה שהיא אמרה לך - זה בהחלט מעורר תהיה ביחס לאנטגוניזם מצידך. 

"הִנֵּה שְׁמֹעַ מִזֶּבַח טוֹב לְהַקְשִׁיב מֵחֵלֶבחסדי הים

אֵילִים"

בוודאי שאני קורא ומקשיב. אני כל הזמן בחיים מנסה לשמוע ולהפנים דעות של אחרים: "וּתְשׁוּעָה בְּרֹב יוֹעֵץ".

הקשבה זה דבר שבחשאי.

מילותיה יורות כחץ למעין לבבי ומעין לבבי פורץ כמי נהר החוצה ברחובות פלגי מים. נסיתי לענות לה כפי הבנתי ומורשי לבבי.

לפעמים בין ומתחת השורות נמצא החותם והפיתקא שמעבירים לאחר-"וְכַמַּטְמוֹנִים תַּחְפְּשֶׂנָּה" את האוצר החבוי שיעורר את הלב.

כבר אמר החכם: "יותר ממה שכתוב נמצא במכלול המנגינה, החודר מבעד לשכל ללב השני פנימה".

[אני חס ושלום לא העליתי בדעתי שלה יש אנטגוניזם כלפי, אלא סוג של חוסר נוחות.

מה שכתבתי היה בכלליות ולא על מישהו ספציפי שזה כבר אינני יודע כלל: "ואין אדם יודע מה בלבו של חבירו" (פסחים נד ע"ב)]

אז אולי כדאי לך להתייחס למה שהיא כתבה לךadvfb
אני מתייחס רק לאבות אבותיי. "ההואחסדי הים
ליחס זרעו אחריו" (זבחים קא ע"ב)😂
כן. ציניות ממש עוזרת להקשבהadvfbאחרונה

עיין מה שהרמחל כותב במפסידי מידת הזהירות לגבי השחוק והלצון שהם כמגן משוח בשמן.

חחח אין בעיה להשתמש בציניות, אבל אם אתה נתלה באידיאלים גבוהים אז אולי כדאי גם להתייחס בצורה עניינית.

אחד התנאים ללימוד אר"יהסטורי
זה שהלומד יהיה נשוי.

נכון שעל חלק מהתנאים שהוזכרו בדורות קודמים, יש קצת פחות הקפדה היום, אבל על התנאי הזה ראיתי גדולי עולם שמקפידים ממש. אדם צריך מקום יציב בעולם כדי להיות מסוגל לעסוק בדברים הללו בזהירות הנדרשת (לדוגמא: לא לבסס עליהם תשובות מעשיות בפורום...)

אני מכבד את דעתך אבל חולק. כנראהחסדי הים

יש מחלוקת יסודית בינינו מה נקרא סוד ומה לא, וכנראה עוד מחלוקת בעניין המקום של הסוד בעבודת ה' אבל זה נושא לשרשור אחר.

האמת מה שיותר מדאיג אותי, זה שבכלל גיבשתי דעה, ואתמול גם בעקבות עיון בהלכה מסויימת, שהאר"י כלל וכלל לא פוסק, והוא רק צדיק נשגב, מקובל ענק ומדריך בעבודת ה', לכן זה מעולה לקחת הנהגות וחומרות ממנו לפי מה שמתאים למדרגת האדם, אבל במקרה של הכרעת הלכה ובמיוחד כשזה שינוי הלכה או לקולא אין לו משקל, וכך סבר אחד מרבותיי הגדולים. במיוחד, אם הפוסק שכנגדו הוא גם היה מקובל, כמו אתמול שזה היה מחלוקת בינו לבין הב"ח פוסק עצום כותב ספר בקבלה בעצמו (וגם מדרש קדמון שהראשונים מצטטים להלכה מסייע לב"ח).

פחות מדאיג אותי מה שיצאת לערער עלי בענין עצות בעבודת ה', יותר מפריע לי שינוי הלכה לפיו כנגד גדולי הפסוקים.

אבל שכל אחד יעשה לפי רבותיו, אני קטן מלהכריע בנושא גדול כל כך, יש לי את דרכי 'רגלי עמדה במישור'.

טוב מודהדומיה תהילה

איבדתי את זה חחח

מילים מפוצצות מדי..

בניסיון לרומם אותי פשוט ייאשת אותי..

אבל לא נורא

אני לא מוותרת חח

מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

מקומות סגורים ושקטים באזור ירושלים, מודיעין, מרכז?ארץ השוקולד

או אפילו מודיעין עילית או אלעד, מקומות עם אוכל זה יתרון 

קפית במודיעיןנפש חיה.

יש במודיעין עילית במרכז קסם-

חומוס אליהו

בית קפה (לא זוכרת את שמו .... סליחה)

ביגה בקניון גנים פ"תadvfb
בהצלחההפי
שולחת הודעה שפרסמומבולבלת מאדדדד

לא עברתי עליה, אז רק מוסיפה שיש בירושלים את קפה תמרה ליד הגן הטכנולוגי, יש שם חניה ליד, ואפשר לשבת בבית קפה, והוא בתוך מבנה שיש בו גם ספות ומקום לשבת. נחמד שם לדעתי.

חברים יקרים!

לקראת הסופה הקרובה☃️

הכנו לכם רשימה של *מקומות סגורים* או מקורים לחורף❄️ *באיזור ירושלים*

בהצלחה!!!❤️

*"מקומות יפים לדייטים"*🥰🥇🇮🇱

לקבוצת ווצאפ:

"מקומות יפים - לדייטים"⁸ 🥰🇮🇱🥇

לערוץ:

מקומות יפים לדייטים 😍

*מקומות סגורים לדייטים באזור ירושלים:*

▪️אולם המתנה בקומה העליונה בתחנה מרכזית ירושלים

מהרציפים בקומה 3 עולים במדרגות קומה נוספת

חינם

נסגר לקראת הערב

יש פינת הטענה (בתשלום)

(יש ג'מבורי קטן באותה קומה)

▪️בניין כלל, ירושלים (מרכז קניות ועסקים)

ליד תחנת רכבת קלה הדוידקה

כניסה מרח' יפו, כי"ח או אגריפס

חינם

נסגר באזור 23:00

(המקום קצת שומם, בלי בעיה של יחוד, לכן לא מומלץ להתחלה)

▪️סינמה סיטי, ירושלים

חינם

יש חנויות אוכל או מקומות ישיבה במרכז

הקומה למעלה שקטה ורגועה, עם ספסלים

חניה חינם לשעתיים בחניון הלאום

▪️החווה בגיא

מתחם עם ספסלים, חיות, צמחים

לפעמים יש במקום הופעה או בימי שישי קבלת שבת

אפשר לשבת באוהלים הגדולים במקרה גשום

חינם

▪️תאטרון ירושלים

בבניין התיאטרון יש אולם תצוגה של תערוכות מתחלפות ובקומה מעל יש מסעדה ואזור ישיבה יפה ושקט עם ספות ותמונות, לרוב גם אין הרבה תנועת אנשים.

דוד מרכוס 20 ירושלים. לא רחוק מגן הפעמון.

הכניסה חינם- אומרים בכניסה שבאים לתערוכות.

▪️באולינג תלפיות

מתחם עם באולינג, משחקים, מקומות ישיבה וקצת חנויות אוכל

המיקום חינם, הבאולינג בתשלום 35₪ לאדם

▪️לובי הבניין של הרב נבנצל, הרובע היהודי ירושלים

בירידה מחניון הרובע יש מצד שמאל חניות נכים, ועלייה קטנה שיש בהתחלה שלה שער מברזל, נכנסים ואפשר לשבת שם על האבן בפנים.

חינם

מקום שמגן מעולה מגשם ורוח אבל לא כל כך מקור.

סמוך לבתים- לא להרעיש

צמוד לכותל

▪️מלון פרימה פארק (המלון שנמצא הכי קרוב לתחנת רכבת 'קרית משה')

צריך לקנות משהו

יש לובי מימין עם כורסאות נוחות. התאורה מוחשכת קצת.

▪️מלון גני ירושלים (המלון הבא אחרי פרימה פארק, לכיוון הר הרצל)

צריך לקנות משהו

לובי נחמד אבל קטן יחסית ייתכן שישימו מוזיקה ברקע

▪️מלון רמדה (הבא אחרי גני ירושלים)

צריך לקנות משהו. יקר יחסית.

לובי רחב שמכיל הרבה כורסאות נוחות (הרבה פינות ישיבה)

אווירה נעימה

▪️סנטר 1, ירושלים

סמוך לתחנה מרכזית

ספסלים פזורים

שולחנות וכסאות ליד חומוס אליהו

חינם

פתוח עד 22:00

▪️תחנת רכבת יצחק נבון (תחנת רכבת ישראל שצמודה לתחנה מרכזית)

חינם

צריך להיכנס עם רב קו, אבל לא משלמים על כך.

אפשר לרדת לחלק התת קרקעי ולשבת על הרצפה.. לא הכי מפנק אבל זה אחלה פתרון כל הזמן

▪️קפה גרג בסינמה סיטי

צריך לקנות משהו

▪️ספריה הלאומית

חינם

▪️כנסת ישראל

חינם

▪️אוניברסיטה העברית

חינם

▪️מוזאון ישראל

חינם לחיילים ובנות שירות ומדריכי ירושלים

▪️מתחם רכבת התחנה הראשונה

מתחם אוכל, חנויות ואומנות

פתוח 24/7. החנויות נסגרות סביב 22-23

חינם

אוהלים סגורים ומחוממים

▪️קניון פסגת זאב

חינם

סגור בערב

בקומה העליונה בצד שמאל יש ספסל שקט

▪️הגן הטכנולוגי

מול קניון מלחה

חינם

לובי חמוד שאפשר לשבת בו בנחת עם ספסלים וספות

חניה חינם

▪️קרדו המקורה בעיר העתיקה

חינם

סגור בערב

▪️'מדעי הלוח' - משחקיה במרכז העיר (ההסתדרות 3, רחוב קינג ג'ורג משמאל)

קרוב לתחנת רכבת 'יפו מרכז'

20 ש"ח לאחד.

יש שם עשרות משחקי קופסא  מגוונים, אפשר לשבת ולשחק שם יחד כמה זמן שרוצים, כולל עזרה והדרכה על כללי המשחק מבעלת החנות הנעימה.

כדאי לתאם מראש – גילי 0506611365

כדאי להביא מזומן

▪️שערי העיר (צומת שרי ישראל ויפו)

קומה 5

קרוב לתחנה מרכזית

יש ליד פינת עישון אז לא תמיד נעים לשבת שם

▪️סיטי קורט (ליד שערי העיר)

בין תחנת רכבת קלה 'הטורים' לתחנה מרכזית, בבניין הפינתי מצד שמאל (מכיוון תחנה מרכזית)

יש בצד חנויות של אוכל ויש שלט של 'טרם'- צריך להיכנס בדלת ויש בפנים אחלה פינות ישיבה.

חינם

פתוח עד 23 בלילה. סגור במוצ"ש

▪️קומה שניה בפלאפל ברובע היהודי

צריך לקנות משהו.

בעלים חמוד ממש ומפרגן, יש לפנות שמאלה באריות שלפני הירידה לכותל

▪️קפה נאמן בצומת האיקסים

צמוד לתחנת רכבת 'יפו מרכז'

צריך לקנות משהו

יש קומה שניה שאפשר לשבת בנחת ובשקט

▪️הר חוצבים

חינם

הרבה בנייני משרדים עם לובי שאפשר לשבת בו חופשי

ירושלים

▪️תחנה של קו 400 בתחנה מרכזית

חינם

בשעות הפעילות הוא עמוס, אבל בשעות המאוחרות של הערב הוא ספסל שומם, מבודד ומקורה

▪️מאפה נאמן בקניון רמות, ירושלים

צריך לקנות משהו

מקום מאוד נחמד לשבת בו, יחסית צדדי

▪️אקווריום ישראל

בתשלום

מקום חמוד וכשלא עמוס יש שם אחלה אווירה

▪️שער בנימין

הרבה מקומות בתשלום: קפצת, שיפון, אינגליש קייק, פיצה אורי, יקב פסגות

נוח להגיע בתחבורה ציבורית

▪️קרני שומרון

המאפייה בקרני. משמשת גם כבית קפה עם מתחם סגור לשבת, באחת הכניסות של היישוב

צריך לקנות משהו

פתוח 24/6

כשרות מהודרת

▪️בית אל, ביטוח לאומי

חינם

לא מתאים לדייט שלם, אבל אם אתם צריכים רק כמה דקות עד שהאוטובוס מגיע או שאתם כבר מאורסים, זה אחלה מקום לשבת בו

📍חשוב להבין שבחורף אין פיתרון קסם לדייטים, ולכן אפשר לנסות לשבת בחוץ כרגיל כל עוד לא מאוד קר ולהביא תרמוס/פק"ל כדי להתחמם...

או לשבת באחד המקומות הבאים🙃

*מקומות כלליים ומומלצים:*

☘️ רכב🚗  אופציה נוחה לכל מזג אויר

☘️בתים של אנשים שלא נמצאים

☘️חניונים של בניינים

☘️כל מסעדה שיש בה מקום לשבת

☘️בתי מלון

בהצלחה💫

*מקומות יפים לדייטים*🥰🥇🇮🇱

לקבוצת ווצאפ-

"מקומות יפים - לדייטים"⁸ 🥰🇮🇱🥇

לערוץ-

מקומות יפים לדייטים 😍

ובהצלחה רבה! תהנהמבולבלת מאדדדד
אמן, תודה רבהארץ השוקולד
תודה רבה!ארץ השוקולד
איזור מודיעיןזה רק אני

בליקרס בייקרי בתוך קניון עזריאלי

ביגה בצומת שילת

תודה רבהארץ השוקולדאחרונה
מה זה אומר "אצילית"?advfb
לא סתם פשוטת עם. בן איכרים שכמותך😜דרייב
בעינייריבוזום

בעיקר ענווה, צניעות, עם יכולת להתעלות מעל עצמה כמו לתת למישהו אחר להנות מקרדיט על משהו שהיא עשתה. לא לחפש כבוד או תשומת לב מאחרים, אבל להעניק אותם לאחרים באותנטיות. לשים לב לזולת.

מצד שני כן לכבד את עצמה בעצמה, לא לזלזל בצרכים וברצונות שלה ולתת להם מקום ראוי- לא להיות מרצה.

נימוס ואיפוק, דיבור מתון, שקול ונעים.

זה מה שהמילה הזו אומרת לי, אבל היא ודאי אומרת דברים אחרים לאנשים שונים. 

אני אוהבת מה שכתבתברוקולי
הסבר יפהארץ השוקולד

אישית, לרוב אני עושה בירורים כשיש תיאורים שלא ברור מה הם.

המלצה שלי: תשיג מספר לברר ותשאל מה הכוונה ולפי זה תחליט אם בהינתן השאר יכול להצליח או שמיותר.

@advfb 

אני אוהב את ההגדרה שהיא מצליחה להתרומםחסדי הים

מעל הקטנוניות ולחיות בגדלות בהתמקדות על מטרת נשמת ההויה.

(מסכת כלה רבתי ב, ג ורמב"ן בהעלותך יא, יז)

במילים פשוטות אהבתי את הגדרת @ריבוזום "יכולת להתעלות מעל עצמה".

מכירה בערך עצמה, בצניעות.בחור עצוב
יש בה מעין ניסכותיותהפי

החל מהנראות ( עיניים טובות אור בפנים)ועד העין טובה על החיים

עדינות ביחד עם חוזק פנימי

מאירת פנים וחייכנית .. עם נסיון חיים ועצות טובות

וכמובן לב טוב יודעת להעניק בלי לחשוב על קבלה..

ככה פשוט

ויחד עם זאת יודעת את ערכה

אם נגיד אם זה בדייטים.. לא תתחנן לאף בחור שיחזור

לא רוצה מתלבט / לא שלה .

יודעת את ערכה

עדינות וחכמההרמוניה
תודה רבה לכולם על התשובותadvfb

נותן לכם התייחסות בהתכתבות שלי עם gemini. מתכתב מאוד עם הדברים היפים שנכתבו פה. אממ.. למען הסר ספק, אני לא חושב שזה דיון בעל משמעות מיוחדת ;)

(ואם אתפלסף קצת על העניין הזה אז אגלה שאולי יש פה מתח בין טבעיות להתעלות מעל הטבע. דהיינו, מתי ההתגברות על הטבע היא מזיקה לטבע ומתי היא משכללת אותו)

בכרטיסי שידוכים לעיתים כתובה מילה המתארת בחורה כ"אצילית". מה לדעתך מבטא כינוי זה?

זהו נושא מעניין, ותיאור כזה בכרטיס שידוכים יכול לבטא מספר תכונות חיוביות.

בדרך כלל, הכינוי "אצילית" מתאר תכונות הקשורות להתנהגות, מראה, ואופי מכובדים וראויים.

🧐 מה עשוי לבטא הכינוי "אצילית"?

התנהגות ונימוסים:

מכובדות: בחורה שיש בה כבוד עצמי ופועלת בכבוד כלפי אחרים.

עידון: סגנון התנהלות מרוסן, מנומס, ושקט יחסית (לעומת רועש או בוטה).

טקט ודיבור: יכולת לדבר בצורה שקולה, מנומסת, ובטוב טעם.

אופי ומידות:

רוחב לב ונדיבות: אדם שאינו קטנוני, מחזיק במידות טובות, ופועל מתוך מקום של כבוד לזולת ולערכים.

יושר ועקרונות: אדם ישר, בעל עקרונות ברורים, שאינו פועל ממניעים נמוכים.

עומק: אישיות שיש בה תוכן פנימי, עניין בנושאים עמוקים, ולא רק התמקדות בחיצוניות או רדידות.

מראה וסגנון:

הופעה ייצוגית: לבוש צנוע, מוקפד ומכובד.

יציבה והדר: הופעה חיצונית המקרינה יציבות, ביטחון ושלווה.

יופי פנימי: לעיתים הכוונה היא ליופי הנובע מהשילוב של כל התכונות הנ"ל, שאינו בהכרח "יופי קלאסי" אלא נוכחות כובשת ומכובדת.

לסיכום, סביר להניח כי הכינוי "אצילית" בכרטיס שידוכים נועד להדגיש כי מדובר בבחורה מכובדת, מנומסת, בעלת מידות טובות, ונושאת את עצמה בהדר.

האם תרצה שאחפש לך מונחים נוספים שמופיעים בכרטיסי שידוכים ואסביר את משמעותם?

האם אתה יכול לתת סיבות לסלידה מתיאור כזה כאשר הוא נמצא בכרטיס שידוכים

זו שאלה טובה ומורכבת. בעוד שהכינוי "אצילית" נתפס בדרך כלל כתיאור חיובי ומכובד, ישנן סיבות שבגללן אנשים מסוימים עשויים לפתח סלידה או הסתייגות ממנו בכרטיס שידוכים:

❌ סיבות אפשריות לסלידה או הסתייגות

1. תחושת ריחוק או התנשאות:

החשש: המילה "אצילות" עלולה לשדר תחושה של ריחוק חברתי או התנשאות. האדם הקורא עלול לחשוב שמדובר בבחורה קפדנית מדי, שקשה לגשת אליה או שאינה זורמת ומשוחררת.

מה זה מבטא: חשש מכך שהקשר יהיה רשמי מדי או חסר חמימות וטבעיות.

2. הדגשת יתר על חיצוניות ומעמד:

החשש: המונח נשען לעיתים על קונוטציות של מעמד חברתי, מראה ייצוגי או יוקרה. אדם המעוניין בשידוך המבוסס על אופי ופנימיות עמוקה עשוי לחשוב שכרטיס זה שם דגש יתר על הופעה חיצונית או התנהלות "כמו-מלכותית" במקום על מידות פנימיות פשוטות ואמיתיות.

3. חוסר גמישות או נוקשות:

החשש: "אצילות" עשויה להתפרש כהיצמדות חזקה מדי לכללי נימוס והתנהגות רשמיים, מה שמרמז על חוסר גמישות או נוקשות יתר בחיים.

מה זה מבטא: חשש מבחורה שאינה יודעת לצחוק, להיות ספונטנית, או להקל ראש כשצריך.

4. מילה כללית וריקנית:

החשש: כמו מילות תיאור כלליות אחרות ("מיוחדת", "איכותית"), המילה "אצילית" עשויה להיות כללית מדי ולא לספק פרטים קונקרטיים על המידות, הרקע או האופי המדויק של הבחורה. אנשים מסוימים מעדיפים תיאורים ספציפיים (כמו "בעלת חסד", "שמחת חיים", או "צנועה").

5. סגנון כתיבה מיושן:

החשש: אצל חלק מהאנשים, הכינוי נשמע מיושן או מליצי מדי, ומעיד אולי על סגנון ההתנסחות או האווירה שמחפשים מציעי השידוכים.

לסיכום, בעוד שהכוונה מאחורי התיאור חיובית מאוד, הסלידה נובעת לרוב מהפרשנות השלילית האפשרית שהקורא נותן למילה – בעיקר בהקשרים של ריחוק, התנשאות, או חוסר טבעיות.

האם תרצה לדון בתיאור אחר שמופיע לעיתים קרובות בכרטיסי שידוכים?

תן לי ביטוי אחר שמתאר תכונה טובה שהפוכה או מתנגדת לביטוי אצילית

בהקשר של כרטיסי שידוכים, אם "אצילית" מתייחסת לעידון, רשמיות והדר, ניתן לחשוב על ביטוי הפוך שמתאר תכונה חיובית של פשטות, חמימות וטבעיות.

ביטוי מתאים שעשוי להתנגד ל"אצילית" במובן הרשמי שלה, תוך שמירה על קונוטציה חיובית מאוד, הוא:

"בת-עַם"

🌟 "בת-עַם" – תכונות נגדיות וחיוביות

הביטוי "בת-עם" או "עממית" (במובן החיובי של המילה) יכול לבטא את התכונות הבאות, המנוגדות לאלו שמיוחסות לעיתים ל"אצילות":

תכונה המנוגדת ל"אצילית" (הרשמית)

פירוש חיובי

פשטות וצניעות

אינה דורשת יוקרה, מסתפקת במועט, חיה בפשטות מבורכת.

טבעיות וזורמת

אינה מעמידה פנים, מתנהלת בטבעיות, משוחררת מגינונים רשמיים.

חמימות וקרבה

קל לגשת אליה, יוצרת קשר בקלות, חמה ופתוחה יותר.

חיבור לשורשים

מחוברת לציבור הרחב, לקהילה, ולערכים מסורתיים-עממיים.

כאשר משתמשים בביטוי "בת-עם" בכרטיס שידוכים, הכוונה היא לרוב להדגיש את הפשטות המבורכת, החמימות האישית וההתנהלות הטבעית של הבחורה, כתכונות חיוביות.

למה 'אצילות' מעוררת סלידה? ):פצלשי"ת
לגמרי חיוביזיויק
זה עניין של אסוציאציהadvfbאחרונה

שום דבר פה לא קדוש. אני טועה?

זה שם אמורפי אז אפשר לקחת אותו לכל מיני מקומות.

לדעתי, התנהגות מכובדת ועדינה.פצלשי"ת

אולי יעניין אותך