אנחנו המיעוט בעצם?לב אוהב

התבוננתם בזה פעם?

שנוצרה כאן חברה חילונית, חלקם מאמינים, חלקם לא...

ורובם לא מכירים את ההלכה, לא בטוח שרוצים להכיר,

חלקם חושבים שרבנים הם... 

אבל בשורה תחתונה הם חלק מאיתנו

ולא רק חלק מאיתנו, הם יהודים כמוני כמוך... 

אבל הם הרוב,

ואנחנו המיעוט

וגם במיעוט שלנו יש כל כך הרבה מחלוקות 

זה מטריד אותי.. מזה אומר בעצם? מזה דורש מאיתנו? (אם דורש)

ואיך מתייחסים לזה? 

איך אפשר להשאר שאננים שכל כך הרב יהודים רחוקים כל כך?

ואולי זאת גם קריאה חרישית לנו המיעוט.. להיות מאוחדים ולקדש את ה' באחדות שלנו

אם תקראי הארץ תשתכנעי מהר מאוד שהשמאל החילוני וא המיעוט הרדופסידונית

אם תקראי המודיע - הציבור החרדי האומלל

בשבע - הציבר הדת"ל/חרד"ל

ולא נדבר על ערבים

כי המדינה מורכב מפסיפס, שמשום מה כל לבנה בו בטוחה שהיא הדפוקה מכולם.

אבל לא דיברתי על זה בכלל..לב אוהב

לא דיברתי מי אומלל יותר.. או סובל יותר.. 

דיברתי רק על המציאות של מי קובע כאן את הקול

ואיך הגענו למצב שהרוב לא שומר מצוות קלה כבחמורה ... 

ואני לא רואה פה פסיפס.. אני רואה פה תרבות חילונית שקובעת.. 

אם זה בחדשות, מוזיקה, בידור, אופנה.. הכל!.. 

לא קראתי עד הסוף פסידונית

בכל מקרה התשובה היא אותה תשובה. כל אחד לגמרי בטוח שהאחרים קובעים את הטון. אבל לגמרי.

די הזוי.

עדיין רוב העם חילוניברגוע

עם זה א"א להתכווכח.

והחילונים לא באמת חושבים שהדתיים שלוטים במדינה,

הם מפחדים שזה עומד לקרות.

(ושמאל לא שווה חילונים, הרבה חילונים ימניים)

והשמאל של הארץ הוא באמת מיעוט זניח ורדוף...סביון
מלשון אף אחד לא אוהב אותם. הם מתבכיינים בצדק.
יש עכשיו איזה כתבה שבעיתון 'הארץ' מפחדיםוהוא ישמיענו
שהמדורות בל''ג בעומר עומדות לכסות את עין הארץ (צודקים... )
הנה-

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/402272
מעניין שעיקר טענתו נכונהסביון
הרוח הנוכחית של ל"ג בעומר היא די חדשה, וגם המנהג של המדורות לא כ"כ עתיק (ורשב"י כנראה לא נפטר בל"ג בעומר וזה גם לא כתוב במקור שנהוג להביא, אבל זה דיון אחר).
זו כמובן לא סיבה להפסיק את מנהג המדורות (שבתור אחד עם ריאות רגישות אני לא ממש מחבב), ואני מנחש שהכותב מעדיף מנהגים פגאניים וברברים אחרים של דת השמאלנות הנאורה
כי לא צריך לשמור מצוותבוז
אנחנו נמצאים במדינה משלנו
ראשית צמיחת גאולתנו

די להיות גלותיים

(אין בתגובה זו זיקה כלשהי לדיעת הכותבת או רצון לפתח דיון בנושא ט.ל.ח.)
את יודעת שההשכלה והנאורות לא התחילו בארץ, כן?עוד סתם אחד
ואפילו ראשוני המשכילים לא היו ציונים במיוחד.
סתם למען הדיוק ההיסטורי
כן, יודעתבוז
עשיתי על זה בגרות לפני חמש שנים
רק רציתי לוודא,עוד סתם אחד
כי מתוכן ההודעה שלך זה ממש היה נראה שאת לא יודעת את זה

(ולא, הסוגריים בסוף שנועדו להפוך את זה לכביכול בדיחה לא מחייבת, סטייל ביבי כזה, לא שכנעו אותי שזו באמת אינה דעת הכותבת)
זה בסדרבוז
הרי אין לך באמת מושג מה דעת הכותבת כשהיא כותבת רוב הזמן דברים שאינם הדיעות שלה.

סלוח.
אין לך טיפה ידע הסטוריהסטורי
עזיבת התורה והמצוות, התחילה הרבה לפני הציונות. בזכות הציונות נשארו יהודים ובעז"ה יחזרו בתשובה. כך שאר ה'משכילים' , בונדיסטים, קומוניסטים, ועוד כל מיני איסטים - פשוט התבוללו.
בוז
ברור שאני צוחקת, רק בזכות הציונות יש היום דתיים! כל האידיאולוגיה הציונית הרי זה לשמור תורה ומצוות בהידור לא משנה איפה אתה גר.
רק בזכות הציונות יש היום יהודיםהסטורי
(כמובן בעז"ה ובהשגחתו המופלאה)
כששרידי החרב, פליטי השואה, אלו שהצליחו לברוח מרוסיה וגרורותיה והיהודים בארצות ערב שהפכו לנוראיות ברגע שהשלטון הקולוניאלני התפרק - היו צריכים מקום לנוס אליו, היה מקום - מדינת ישראל.

נכון, היו גם כמה שהשיגו גרין כארד ובחרו באדמה טמאה אחת במקום זאת שהיו בה קודם. אבל זה מוגבל במספר המהגרים שארץ האפשרויות אפשרי לה לקלוט. תשאלי את היהודים שניסו לנוס על נפשם מאירופה הבוערת לפני כצת פחות משמונים שנה.
ראשי הציונות הרגו יהודים בשואה בשיקול קר ומחושב נוראיבוז
המדינה הזו בנויה על דמם של אלפי יהודים.
אני באמת לא רוצה להתווכח כי זה סתם אבוד מראש, אבל בושה לומר את מה שאתה אומר.
שקר וכזבהסטורי
היה על זה שרשור לא מזמן. כל ה'עדויות' בעניין, הם של אנשים שלא הכירו את כל המציאות.
תקשר לשרשור הזה?סביון
כי ממה שאני מכיר, יש מן האמת בטענה שלה גם אם היא לא מדויקת (וזה עוד לפני שנכנסים לפרשיית קסטנר)
כן, הנההסטורי
https://in.bgu.ac.il/bgi/iyunim/2/tuvia.pdf

בהודעה הזאת נמצא המאמר שמתאר את המאמצים המשמעותיים של ראשי הציונות, לבדוק כל אפשרות הצלה, חסרת סיכוי ככל שהיתה.

לגבי קסטנר עצמו- אני מסכים, אבל הוא לא פעל בנושא בשליחות התנועה הציונית והם תמכו בפעולותיו ודאי לא בהרדמת יהודי הונגריה (שבמקביל נעשתה ע"י כמה מנהיגים דתיים חשובים, שהם ויורשייהם עודדו את הציבור להישאר בהונגריה בפרט ובאירופה בכלל)
מקווה שאזכור בע"ה לקרואסביון
תקרא גם את זה באותה הזדמנותבוז
הקובץ הזה דמגוגי במוצהר.מי האיש? הח"ח!

וגם טענותיו לגבי הכנסייה הקתולית מופרכות, בפרט אם ניזכר במה שאמר היינריך היינה על היחס בין הגרמנים לכנסייה שנים רבות מאוד טרם מלחמת העולם הראשונה (וכמובן רפובליקת ויימאר ונפילתה). זה ממש לא בסדר שאת מתנהלת כאן כאילו את היסטוריונית שכל האמת גלויה וידועה לה ורק לה.

אבל אני לא 🤦בוז
אני רק אומרת שיש שני צדדים
ואתם לא יכולים להתעלם ממה שכן קרה

זהו
ואני רק אדייק.מי האיש? הח"ח!

ודאי שמה שאירע בסלובקיה הוא זוועה, ובהחלט כתם שחור על הכנסייה הקתולית כשם שאינספור דברים לאורך מלחמת העולם השנייה באירופה הם כתמים שחורים משחור. וכשם שבאופן כללי תולדות הכנסייה הקתולית מוכתמים ללא תקנה בכתמים כאלו, מהאינקוויזיציה ועד חיסול הילידים באמריקה הדרומית. רק שיש הבדל בין מה שעוללו נוצרים מוסתים בספרד האימפריאלית בהנהגת טורקוומדה, לבין החלטה אלילית נאצית בוועידת וואנזה על כוסיות שנאפס גרמני, ששום כומר קתולי לא נכח בה (בטח לא כאיש דת מכהן, אולי היה שם מישהו שבעברו היה איש כמורה כזה או אחר, בטרם הוכרחו הכמרים הפרוטסטנטיים בגרמניה הנאצית לשנות מכל וכל את הדת שבכלל נוהלה בכנסיות, למעין תערובת של פגאניזם נורדי יחד עם מעט "תיבול" כביכול-נוצרי מהעבר). אני מכיר היטב את השתלשלות העניינים בסלובקיה הכבושה, הן מסיפורי המשפחה והן מהתיאור האובייקטיבי-בהרבה בספרו של הרב פרידר "להציל נפשם", שאם כבר בסיפורים האלו עסקינן הייתי ממליץ ללמוד אותו ולא כל מיני קבצים באינטרנט. והרב פרידר היה חלק מהממסד החרדי של סלובקיה - עם כל הדמויות המוכרות ממשפחת וייסמאנדל וגיזי פליישמן - ולא איזה "עסקן ציוני נכלולי". חלק ממה שמסופר בקובץ שצירפת אמיתי ועובדתי, וחלק הוא דמגוגיה פולמוסית שאוכפת בכוח על העובדות את הפרשנויות והמסקנות המוכרחות והמוכתבות והאינדוקטרינריות והדוגמאטיות.

תולדות הכנסיה שחורים הרבה לפני האינקווזיציההסטורי
לפני האינקוויזיציה היו את פרעות קנ"א בספרד ולפני כן פרעות הדבר השחור ולפני כן עלילות הדם ולפני כן מסעות הצלב ולפני כן (כשעוד לא כל כך שייך לדבר על 'קטולים', כי זה לפני הפילוג בין מזרח למערב) הגזירות על חיים יהודיים בכלל הארצות הנוצריות.
קראתי, מכיר לא מהיוםהסטורי
הרב ויסמנדל לא הכיר את המציאות?בוז
פעם ראשונה ששמעתי על הרב ויסמנדלאריק מהדרום

יתכן שהכיר את מציאות יותר מכולנו ויתכן שלא.

מתוך ויקיפדיה:

חוקר השואה יהודה באואר כתב בספרו "יהודים למכירה": "המדהים הוא כיצד מנהיגיה הנבונים כל כך של יהדות סלובקיה, ובראשם ויסמנדל, האמינו בו [בויסליצני] ובטחו בו יותר משבטחו בעמיתיהם שמחוץ לאימפריה הנאצית. ויסמנדל לא בטח לא בשוולב [נציג ארגון החלוץ מארץ ישראל] ולא במאייר [נציג הג'וינט בשווייץ], אך בטח בנאצי. הוא היה משוכנע שהמשא ומתן נכשל משום שיהודים לא היו מסוגלים לשלם סכום של 200,000 דולרים".

(אין בתגובה זו זיקה כלשהי לדיעת הכותב או רצון לפתח דיון בנושא ט.ל.ח.)

ואתה יודע מה הכי מדהים?בוז
שאף צד לא צודק לחלוטין, ויש אמת בדברי כולם. הרי אתה לא יכול להתעלם מהשנאה העזה לדתיים שהיתה למנהיגי הציונות והאמירות הקשות שהשמיעו, אנשים שהיום רחובות קרויים על שמם כמו וייצמן, שאמר שאין מה לעשות, צריך להקריב את היהודים שם כי רק בדם תהיה לנו הארץ,
ומצד שני יש מצב שאם היו החרדים באירופה עולים לארץ קודם הרבה היו ניצלים וחבל שהעדיפו להישאר שם.

משום מה כל צד בטוח שהאמת שלו מוחלטת, אבל באמת לאמת יש המון צדדים.
אולי יותר פשוט להטיל את האחריות לשואה על הגרמנים?אריק מהדרום

בטוח? רק הגרמנים?בוז
מה עם שאר המדינות שסגרו את עצמם ולא נתנו ליהודים להיכנס?
הבריטים שכיבדו את העם היהודי ואובדנו העצום בקימה ונאומים מרגשים אבל בתכלס הגבילו את הסרטיפיקטים ולא נתנו ליהודים להיכנס לארץ?

זה ממש לא רק הגרמנים.

שוב, להטיל אשמה על צד אחד זה קל, האמת הרבה יותר מורכבת.

ובגלל שאנשים פה מעדיפים פשוט לדבוק בדיעה שלהם בלי לחשוב בכלל, וגם בגלל שזה לא כזה משנה תכלס להיום, אני פשוט מעדיפה לא להיכנס לזה
את זו שדוחפת את הדיונים על כך לאחרונהאריק מהדרום

כנראה שאת ממש רוצה לדבר על זה ולא מעזה כדי לא להתפס כטרולית.

איזה שטויותבוז
אתם כל היום מדברים על זה ממילא, אני פשוט כל פעם מגיבה עם הדיעה ההפוכה, ולא נכנסת לדיון סתם כי באמת אין טעם.

אני כבר נחשבת כטרולית, וזה בסדר, גם אתה
זה גם לא באמת משנה מה היה בתחילת הציונותברגוע

השאלה היא מה יש היום בפועל במדינה

היום בפועל במדינה יש חילול השם מטורףבוז
אבל כמובן שיש גם דברים טובים.

כמו שאמרתי, האמת מורכבת. אי אפשר להיות נגד ואי אפשר להיות לגמרי בעד.

מורכב!!!

עזבי עכשיו את השאלה אם לחגוג את יום העצמאותברגוע

השאלה היא מה לעשות כדי לקדם את המצב,

אני חושב שאנחנו לא חולקים על זה יותר מידי.

נכון מאדבוז
מה אתה מציע?
בגדולברגוע

אני מסכים עם @ד.

קודם כל לכל אחד יש אחריות על עצמו ועל משפחתו.

ובנוסף כל אחד צריך לראות איך הוא יכול הכי טוב להשפיע על הסביבה היותר רחוקה (גרעינים תורניים, רב קהילה, מורים, ספרים, הפצות, תפילות וכו'),

ובמקביל לעודד עליה של יהודי חו"ל, ולהמשיך בירושת הארץ (גם כאן- כל אחד מה שיותר מתאים לו).

יכול להיות גם מישהו שלא בא במגע עם אחרים, אבל הוא צריך בקיום מצוות ובתפילות שלו לחשוב על כל עמ"י. לחיות בתודעה שאנחנו עם אחד ושיש לנו אחריות על כולם ועל קירוב הגאולה השלמה.  (ממליץ ללמוד על זה באריכות בספר "הקיצו ורננו" של הרב ראובן ששון)

או במילים של הרב קוק (מופיע בכרטיס שלי):

"אשרי איש שחושב עצמו כשיריים לגבי כנסת ישראל כולה, שהיא נחלת ה', שכל מחשבות לבבו, הגיונותיו, חפצו ושאיפתו, אמונתו ורעיונו, אינם כ"א חשק טמיר אחד להכלל כולו באוצר חיים זה, "להתחסד עם קן דיליה, - דא כנ"י!" ההכרה הפנימית, שהננו שריגים מעץ חיים רב דליות ושגיא פרי, שכל מה שאנו יותר מעורים בגופו של אילן הננו חיים את החיים היותר שלמים ורעננים, בהווה ובנצח, היא תביא את תחית האומה למגמתה, היא ואך היא תקיץ את הקץ שאליו אנו עורגים."

בגדול צודקבוז
לעזור לעמ''י לקיים יותר ויותר תומ''צ ולהתקרב לקב''ה

ב''ה אנחנו עושים את זה במרץ.
נכון..לב אוהב

יש גם קידוש השם "מטורף".....ד.

ויש בתלמוד הירושלמי, שגדול קידוש השם מחילול השם. הסביר הרצי"ה זצ"ל: כשיש מציאות של קידוש השם וחילול השם ל"ע, מעורב - אז הקידוש השם מכריע.

המדינה, קיבוץ הגלויות, ישוב הארץ, הגנת עם ישראל על עצמו בעז"ה, ההערצה מכל העולם של עם ישראל שרק עתה שב לארצו והיה לפני כן בזוי בגויים, ההתגברות של הרצון לעשות טוב - גם כשטועים בהבנה מה זה טוב - ריבוי אלו שדבר ה' נוגע להם במידה זו או אחרת (ואם תהיה הסברה נכונה - זה יגדל יותר מהר) - כל זה שייך לקידוש השם הגדול.

כמה שיותר נכיר בכך, יותר נשמח בטובו של ה', יותר נראה את נקודת הטוב ביהודים אחרים - כך גם יהיה יותר קל להרבות השפעה של תורה באופן שמתקבל באמת, לא רק כ"פטנט", גם על עצמנו וגם על אחרים.

עצם קיום המדינה הוא קידוש ד' שלא היה כמותוהסטורי
מאז נס חנוכה.
*עם ישראל קם, בניגוד לטענות עליהם בנתה הנצרות את כל האידיאולוגיה שלה אלפיים שנה.
*דם יהודי אינו הפקר (למרות כל החולשות, אין ערוך למצב בגלות).
*יש אפשרות לקיים מצוות רבות, מה שלא היה אלפיים שנה.
*עולם התורה פורח, בזכות התקציב שהמדינה נותנת (וגם בזכות שזו הדרך להתחמק מהצבא...) כמו שלא פרח אף פעם!
ועוד ועוד.

יחד עם זאת, יש חולשות שבעז"ה יבואו על תיקונם. וכמו שהסביר הרב @ד. באורך - גדול קידוש ד' מחילול ד'.
בהחלט!!.. מסכימה..לב אוהב

אבל זה לא מה שדיברתי עליו.. 

הוא מתייחס לזה במאמרהסטורי
הרב וייסמנדל ידע שנאצי ימ"ש פלוני, הבטיח לו שתמורת סכום מסויים הוא ידחה את גירוש יהודי מקומו.הוא אפילו ראה בעיניו, שלזמן קצר זה עבד.

כשהבקשה הגיע לראשי היישוב בארץ, לא דובר על סכומים שהיו בידם. דובר שעלייהם להתאמץ לשכנע את ראשי המעצמות, להסכים להעביר סכומי עתק לידי האוייב שלהם, דבר שאף מדינה נורמלית לא תסכים לו. הם בדקו ברצינות גם את ההצעה הזאת וגם את האחרות ומלבד שהמעצמות לא שכנעו - לא הייתה שום ערובה לכך שהנאצים (שגם יתחזקו במלחמה בזכות זה!) לא יפרו את הבטחתם אחרי שהכסף יועבר, כמו הבטחות רבות שהם הפרו לפני כן.

הוא גם לא ידע, שהכוחות שהתפנו זמנית מגירוש יהודי ארצו למוות, לא יצאו לחופש, אלא עברו לגירוש יהודי ארצות אחרות. מה שמעלה את השאלה מי התיר להציל את אלו בדמם של אחרים? (שוב, אין לי שום טענה אליו. הוא זצ"ל פעל לפי הנתונים שהיו בידו. יש לי טענה כלפי אלו שממשיכים עם עלילת הדם ומגדלים עליה דורות בחינוך החרדי)
אתה צודק, אבל.בוז
לא מצדיק את הביטויים הקשים שנאמרו ואת השנאה שכן היתה. דיבורים כמו תנו לזקנים למות.
כל הזדמנות שצצה להצלה אנשי הציונות דאגו לעצמם תחילה.

אבל שוב, מה זה משנה? וכלום אפשר להאשים מישהו במשהו בימים הטרופים דאז?

אי אפשר!
לא מצדיק ביטויים קשים שנאמרו מכל הכיווניםהסטורי
לצערינו הרב ביטויים קשים ביותר נאמרו נאמרים בעם ישראל מכל מיני כיוונים.

אני ממש לא בטוח, שאם ננבור בארכיונים, נחפש וכו' לא נגלה, שעל כל ביטוי כזה - יש לפחות ביטוי אחד הפוך. אלא שאין עניין לחפש את זה.

יש כאן אנשים שפעלו לפי הבנתם (הטועה בהרבה דברים) במסירות נפש רבה לטובת עם ישראל. בזכות פועלם (בעז"ה, כמובן) כבר שבעים שנה, יש לכל יהודי לאן לברוח, כשמקומו בגלות הופך ללא בטוח.

איני יודע מניין הנתונים שהצילו את אלו ולא אחרים. אישית אני יודע על יראים ושלמים שניצלו בהשתדלות מנהיגי הציונות.

מה שכן, סביר שבמצב שהאפשרויות היו מוגבלות, כל אדם סביר, היה מקדים את 'עניי עירו'.

אמנם יש שוב להעיר, שחלוקת הסרטפיקטים בגלל הגבלות הבריטים (ולא בגלל רצון של 'הציונים' הם פעלו נגד זה גם בדרכים מסוכנות), היתה על ידי מוסדות היישוב. את השאלה למה מוסדות היישוב נשלטו בידי קבוצות מסויימות ולא בידי קבוצות אחרות, שלכה"פ בתחילת תקופת המנדט היו הרבה יותר משמעותיות בכלל העם - יש להפנות לאלו שבשלב שלא היו הגבלות בחרו להישאר על אדמה טמאה ולא לעלות לארץ. ומי שטרח בערב שבת - יאכל בשבת.
מומלץ ללמוד את הספר 'אם הבנים שמחה' או לכה"פ את הקדמתו.
לא אוהב שתוקפים אנשי קש מומצאיםימ''ל
ע''מ לנגח יריב אידיאולוגי. זו שיטה רדודה, דמגוגית ולא הגונה.

הרי אין אף אחד שטוען שלא צריך לשמור מצוות בגלל שיש מדינה שמחליפה אותן - יש חילוניים שאומרים שלא צריך לשמור מצוות נקודה, ויש דתיים שאומרים שצריך לשמור מצוות וגם שהמדינה היא 'ראשית צמיחת גאולתנו'.
אז המצאת אידיאולוגיה ותקפת אותה, מה עשית בזה?
צודק וגם לאבוז
הבעיה היא שאין לי רצון לפתח דיון בנושא.

רוב עם ישראל בארץ הוא מסורתי במידה כזאת או אחרתהסטורי
אחד הבעיות הקשות היא השליטה של מיעוט קטן בהרבה נקודות קריטיות - בתקשורת, בתרבות בקביעת תכניות לימודים ועוד.
בדיוק!! ולא רק...לב אוהב

מסורתי לבד זה עדיין בעייתי

והבעיה שהתקבעו כל מיני דעות והשקפות שגויות כמו כאלה של

אני מאמינה בקב״ה אבל הוא רוצה שיהיה לי טוב, הוא לא צריך את כל ההלכות האלה

אני מאמינה בקב״ה אבל אתם המצאתם ...

שמעתי את זה הרבה וזה ממש הדאיג אותי.. היסודות של העם היהודי כאילו מתפוררים

להחזיר את עם ישראל בתשובה. זה מה שנדרש ממנו.יהלומ
..ד.

מי זה "אנחנו", מי זה "הם"?..ד.

קשה לומר "חברה חילונית - חלקם מאמינים"... אז הם כבר לא בדיוק "חברה חילונית".

רוב הציבור כאן בארץ, לפי הרבה סקרים, הוא גם מאמין, גם מקיים לפחת חלק מהמצוות, מסורתי ומעלה.

אז "אנחנו" לא מיעוט.

יש הרבה מדרגות. חלק מקיימים יותר, חלק פחות ולא כי הם "להכעיס", אלא כי פחות יודעים, גם "טכנית" וגם במהות.

ויש מעלות טובות אצל כל מיני יהודים.

אז מה זה אומר? קודם כל, שישראל קדושים... דבר שני, שכל אחד צריך להשתדל להרבות ולהעצים לגבי עצמו, במה שקשור לאופי של עם ישראל - להוסיף בתורה, במידות טובות, במעשים טובים. על גבי זה, בוודאי לא להישאר "שאננים" שיש ריחוק מדרכה של תורה אצל אג'נדות ואנשים. צריך להאיר טוב גם כלפי הסביבה, כל אחד במידת יכולתו. לפחות להתפלל על זה, כשאין בדיוק משהו מעשי. וכמובן, גם לכבד את הטוב שיש אצל אחרים. לשמוח בו.

ואכן, להוסיף "אחדות" זה דבר חשוב. בין כל עם ישראל. בוודאי בין כל הרואים עצמם יראי ה'.

מחילה אבל זה לא כזה וורוד...לב אוהב

זה שאדם מאמין אבל כופר ביסודות אחרים של התורה, זה לא כזה טוב

חס ושלום לא באתי להוציא לעז על ישראל 

הפוך אני מנסה להבין את השורש של, איך הגענו למצב כזה

שלרבנים אין כמעט כח השפעה. יש להם כח השפעה אבל רק על הציבור שלהם.. 

אומנם יש מצוות ב״ה שנשארו כאבן יסוד כמו מילה, כיפור וכו׳

אבל יש הרבה יסודות בציבור החילוני והמסורתי (שבתוכו ב״ה הרבה באמת מאמינים בה׳) שנמחקו לגמרי

ואם תדבר איתם תבין שאין מה לדבר... 

יש נגיד השקפה כזאת שמקדשת את ההנאה.. ״חיים רק פעם אחת אז תהנה כמה שאתה יכול״.. 

ועוד ועוד

ענין של הסתכלות..ד.

בוודאי שהכי טוב להאמין בכל מה צריך (ואינני חושב שסתם מסורתי "כופר ביסודות אחרים".. זה יותר ענין של בורות מחוסר לימוד).

והציבור ה"מסורתי" מקיים מעבר למצוות מילה וצום ביו"כ.

מה שנוגע להשפעת רבנים, היום לא גרוע יותר מאשר מזה עשרות שנים. אדרבה, לדעתי יש ציבור רחב יותר שמקבל את דבריהם.

נכון, שבקהילות בגלות, לפני שנים לא מעטות, היו קהילות שכחו של הרב היה גדול יותר. 

זה מהלך שכבר קורה שנים רבות, שיש גם "התחלנות". מצד שני, יש גם התחזקויות.

בכללי, אי אפשר כ"כ היום להסביר לאנשים דברים בצורה קטנה. מה שפעם היו פותרים באיום על העונש - היום לא כ"כ יעבוד. יש לכך גם יתרון, זה מאלץ ללמוד אמונה בצורה עמוקה יותר, להסביר דברים בצורה גדולה יותר - ואז גם מקבלים אנשים עם אמונה עמוקה יותר..  זה תהליך, כמו עץ שצריך לצמוח מחדש, ברעננות. צריך לעבוד על כך.

נכון, שבגלל ההפקרות והרדידות ששוררת בתחום היהדות בחינוך שאינו דתי (לפעמים לא רק שם), מגיע מצב של כאלה שאינם יודעים הרבה. זה מצריך השפעה בחינוך. 

כנראה מתחיל מבפנים. מעבֶר ליכולת להשפיע על אחרים - צריך להשתדל מבפנים. לבנות דור כזה, שאיכפת לו, יודע, מקרין טוב. יש כיום מאבק על צורת התרבות, בין מושגים ששייכים ליהדות, לעם ישראל - בלי לשלול לקיחת הטוב מאחרים - לבין תרבות רחוב, לפעמים תרבות גויית.

(לגבי "תיהנה כמה שאתה יכול".. כל זמן שלא מדובר בהנאות אסורות - זו לא הבעיה העיקרית. אין איסור ליהנות, כמובן עדיף "וכל מעשיך יהיו לשם שמיים" ושהמרכז יהיה ערכי.

עם זה, יש שאיפות לדברים גדולים, ליצירתיות, גם אצל אנשים שאינם "דתיים". גם רצון "ליהנות מהחיים" בא לא פעם מרצון לא לחיות רק בצורה "טכנית" של עבודה סתמית וכסף. וזה רצון שאפשר גם לעשות איתו דברים טובים..)

אממלב אוהב

שוב במחילה דיברת עם אנשים כאלה? הסתובבת קצת בשטח?

המצב ממש לא פשוט... 

ואף אחד לא אמר שצריך לבוא בגישת עונשים ופחדים.. אני יודעת שיש לאנשים סלידה מהגישה הזאת (גם בציבור שלנו..)

וזה מצויין להגיד שהם צריכים ללמוד אמונה עמוקה יותר.. אין בעיה.. מי יעשה את זה בשבילם? זה לא שהם מחפשים את זה..

זה בדיוק העניין.. שלפי הגישה של הרבה אנשים ששמעתי.. אמונה לבד בה׳ זה מספיק.. הם לא מחפשים מעבר..

וטוב להם עם איך שהם.. 

וכן היסוד של תורה מן השמיים, ואמונה בדברי חז״ל נרמס אצל הרבה אנשים.. ולא מדברים על זה בבתי ספר מן הסתם

וכן כואב לראות שהתקשורת עושה עבודתה נאמנה ומצליחה להשניא את הרבנים על הציבור.. טוב, האמת זה גם בגלל שיש כל כך הרבה רבני שקר.. שכבר באמת קשה לזהות אצל מי האמת..

(וכן לגבי הגישה של התהנה זאת הייתה רק דוג׳ להשקפה שבעיניי היא שטחית.. כי מחפשים את ההנאה בכל דבר וזונחים את העומק והתבוננות של האמת.. )

ברור שאני פוגש כל מיני אנשים... לא מהיום..ד.

ואם שמעת מאנשים גישות מעוותות/חסרות בעניינים אמוניים וכו' - אז כמו שאמרתי, צריך לחזק קודם כל מבפנים, כל אחד אצלו - ולהשתדל להקרין ולהשפיע. כמה שאפשר.

זה שאנשים "טוב להם עם מה שהם", משמח שטוב להם. זה לא סותר שצריך להשתדל שיהיה יותר טוב - גם בשבילם וגם בשביל כל עם ישראל.

[אני לא חושב שיש "כ"כ הרבה רבני שקר"... זה בדיוק מה שמנסים להציג בחלק מהתקשורת..]

בכללי - אם רוצים, וטוב שרוצים, להרבות תורה ועומק בעם ישראל, אז צריך קודם כל לחזק מבפנים, אח"כ להשתדל להשפיע בחינוך, ובכל הזדמנות אפשרית. להרבות בעין טובה ובאהבת ישראל - ולהתפלל על זה..

יש מלאאאא רבני שקרלב אוהב

בכמויות... ויש צדיק שהתבטא על זה.. 

ואני מסכימה שאם החיזוק יבוא מבפנים זה בוודאי ישפיע החוצה

אבל עדיין כואב לי על הכמויות העצומות של האנשים שלא שומרים מצוות

קצת תוהה לעצמי אם הגאולה האחרונה תיהיה כמו הגאולה במצריים שרק חמישית נגאלו (אם אני זוכרת נכון)

שליש עמינו הושמד בערב הגאולההסטורי
זו עובדה שהיתה, כמו שמשמע ביחזקאל פרק כ' ובנבואות זכריה. בעז"ה שלא יהיה יותר.

אבל חשוב לזכור שנפסקה בגמרא ובפוסקים הלכה שהגאולה לא תלויה בתשובה.
חס ושלום להגיד כך..ד.

ולאף "צדיק" אסור לדבר לשון הרע על "המון רבנים"..

אל תבלבלי בין דברים שאמרו בדורות קודמים על מה שיהיה לעתיד לבואמ- לבין האפשרות לדבר כך בפעל.

לדבר כך על "רבנים" בסתמא, זו עבירה חמורה לא פחות מכל מיני עבירות שאת מטכסת עצה איך לעזור להימנע מהן. לפעמים היצר הרע בא גם ב"שטריימל", ואומר: מצוה לדבר כך....

ובוודאי שכואב על כל מצוה שעוד לא שומרים, ועל אנשים שעוד יותר לא שומרים. אבל גם  בזה צריך להיזהר מלהכליל, "כמויות עצומות של אנשים שלא שומרים מצוות".. חז"ל אומרים: ישראל מלאים מצוות כרימון. ואף אחד אינו יודע חשבון הזכויות של האחרים. ויש מצוה אחת שקולה כמצוות הרבה כדברי הרמב"ם, ודברים אלו מסורים לא-ל דעות בלבד.

ויש רבבות בחורים פשוטים לגמרי, שמבגיל צעיר מאד נשבעים, כשמתגייסים, שמוכנים למסור אף את נפשם להצלת העם והמדינה אם יידרש. מי יודע איזה "רעש" זה עושה בשמיים...

זה נכון, שמצער שרבים לא מקבלים חינוך כמו שצריך, או שהעולם או בלבולי הדעות סוחפים אותם, וממילא גם לא יודעים מספיק ולא חיים בפועל כמו שהיו יכולים לחיות.

וח"ו להגיד אם "הגאולה האחרונה תהיה כמו יצי"מ" וכו'.. מה שייך. קודם כל, לא מקטרגים על עם ישראל. דבר שני, הרי אנשים היום אינם מזידים, אלא על הרוב סוג של "תינוקות שנשבו". דבר שלישי, יש הרבה מאד זכויות, גם אצל כאלה שלא נראים "דתיים", כומו שכתבתי לדוגמה לעיל.

וכבר כתב האוה"ח הק', "והגאולה תהיה גם אם יהיו ישראל רשעים גמורים ח"ו". כמובן, זו לא מטרת גאולת ישראל, שיהיו רשעים ושבים ועטרותיהם בראשיהם וכו'... אלא שמתוך תהליך הגאולה עצמו, תהיה התעוררות תשובה. ואת זה אנחנו רואים בעינינו - איך יש התעוררות של הרבה דברים בריאים.

אלו לא עניינים לרגע, אלא דברים עמוקים - שלא כל אחד יכול לסבור בהם סברות. אבל אכןף אנחנו צריכים לעשות את שלנו, להוסיף טוב - גם לעצמנו וגם לסביבותינו, להביט בעין טובה, ולהרבות באהבת ישראל.

אני יכולה לשלוח את הקישור..לב אוהב

אין ממה להבהל..

זה ברור שבדור שלנו השקר חוגג.. 

וסליחה לא קראתי עדיין את המשך התגובה.. 

שום קישור לא ישנה. אסור לדבר כך סתם על "רבנים", וזהו.ד.

מה זה "להיבהל"?

למה את "נבהלת" מכך שיש הרבה שלא שומרים מצוות לדברייך, ולא "נבהלת" מעבירה חמורה כזו?

הרי זו הוצאת שם רע, ביזוי תלמידי חכמים, וכו'.

"ברור שבדור שלנו השקר חוגג"?..

"בדור שלנו"?..

אז אני באמת מציע כפי הסדר שאמרתי לעיל: כל אחד יתקן קודם כל אצל עצמו - אח"כ יגש לתיקון עולם בכללותו.

בכללי, כדאי מאד להיזהר מהכללות על "הדור"; קל וחומר על "הרבנים". הגר"א אומר" הקב"ה שונא את המקטרגים על בניו - אפילו הקדושים. לא כדאי להיות בתוך זה....

מחילה מכבודךלב אוהב

אבל צדיק ענק אמר את זה..

ואני סומכת עליו שאין בזה שום עבירה

הוא לא דיבר נגד המוסד הרבני חס ושלום

ולא ציין שם של רב מסויים..

אני לא רואה בזה לשון הרע וכמובן שאני סומכת על רבי ומורי שלא אמר לשון הרע.. 

וגם בלי קשר זה דבר ידוע, והרב מוצפי מדבר על זה הרבה..

ואני סומכת על שניהם כמובן... 

להגידד.

"יש מלא רבני שקר", זה דבר שאסור להגיד.

אני לא יודע מי זה "צדיק ענק" ומי קבע שרב פלוני הוא ענק ורב פלוני הוא "שקר";

ומכל מקום, גם אם אכן מישהו גדול אומר משהו - זה עדיין לא אומר שכל אחד יכול לדבר כך. בוודאי לא מי שאינו מכיר אישית "המון רבנים". מוטב לצטט אמירות חיוביות.

כשכל אחד יכול לומר "המון רבנים", זה יוצר זלזול באופן כללי ב"רבנים". 

ומה זה "בלי קשר זה דבר ידוע"? מאיפה זה "ידוע"?... זה בדיוק מה שאסור מצד שמירת הלשון, לומר "ידוע"... בשביל שיהיה "ידוע" למישהו, הוא צריך להכיר אישית המון רבנים. להכיר ממש. אני מכיר הרבה רבנים נפלאים ומצויינים, תלמידי חכמים וצדיקים, ומקדשי השם בהליכותיהם.

ומה שייך "הרב מוצפי מדבר על זה הרבה".. הרב  מוצפי אומר הרבה דברים, אז יכול לפעמים אגב דבריו גם להיכנס ביקורת על תופעות שרוצה לבקר. צריך לראות על איזה קנה מידה הוא מדבר. הרי הרב מוצפי תמה, איך מי שלמד "רק" עשר שנים, כבר מעז לפסוק בעניינים שדיברו בהם גדולי הדור... 

ובכלל, לא כל אחד יכול להכניס ראשו בין ההרים.

אדרבה, תשאלי את הרב מוצפי האם לדעתו נכון לכתוב, "ידוע שיש מלאא" וכו'. תראי מה יאמר.

[ובכלל, לדעתי, אם כתבת בהודעת הפתיחה שאולי הדרך היא "להיות מאוחדים" - אז הראשית של זה, הוא ביחס מכבד באופן כללי כלפי "רבנים". אם קורה שפוגשים בחריגה ספציפית, זה משהו אחר. אבל להיזהר מאד מדיבור כוללני כזה]

אני חושבת שהשתמשתי באמת במילה הלא נכונה...לב אוהב

זה אולי טעות להגיד רבנים...

יש הרבה מתחזים, זה כן... 

אני כבר מפחדת להגיד שזה ידוע. 

ואני כן חושבת שצריך להזהיר אנשים תמימים על זה.

כמובן אבל שאם אדבר עם מישהו שלא מכיר את העולם התורני, אני לא אתחיל ח"ו להשמיץ את המושג הזה שנקרא רב. ממש לא.. 

אני לא חושב שיש הרבה שמתחזים לרבנים..ד.

יש תופעות כאלה, של "מתחזים למקובלים", כמו שהזכרת בהודעה בהמשך. 

אבל אינן כלל בפרופורציה מול רבנים באמת, שעושים מלאכתם נאמנה ובמסירות.

וזה כמובן לא קשור למה שבגללו העלית את הענין, כאילו "התקשורת" מדווחת שלילית בגלל "רבני שקר".

חלק מהתקשורת, בוחר להעצים תופעות שליליות, לפעמים גם להמציא. ואם לא זה, היהו מוצאים משהו אחר. זה לא מתחיל מאנשים כאלה או אחרים, אלא מגישה של גורמים שהם מיעוט בחברה, אבל בתקשורת תופסים כנראה יותר מקום.

רק מצרף לכאן מאמר של המוהרא''ש זצ''ל בנושאוהוא ישמיענו
צריך זהירות ועיון גדול להבין את דברי רבי נחמן זיע''א

ברסלב סיטי - האתר של חסידות ברסלב | Breslev City - מי נקרא "מפורסם של שקר"? והאם מותר לבזות אחד כזה?

מי אמר ש'מפורסמים של שקר' הכוונה לרבנים בימינו שמקיימים את דבר ה'?..
גם לי זה היה קשה הביטויים שיש 'צדיק האמת' והיפוכו. ולכן צריך להבין את דברי ר' נחמן, זה לא ייתכן כפשוטו..
לזה התכוונתילב אוהב

@ד.

והצדיק שדברתי עליו, דיבר בהקשר של זה.

מחילה אם המילה רבנים היה נשמע כאילו אני שוללת את העולם הרבני. כי זה ממש לא ככה... 

ושהרב מוצפי מדבר על זה, הוא מדבר פשוט על רמאים שמתחזים למקובלים. תראה בשו"ת שלו, הוא הרבה מגיב על זה.. 

זה ממש לא קשור...ד.

"רמאים שמתחזים למקובלים"... זה לא רבנים.

בין זה לבין "מלאא רבני שקר" - יש מרחק כמו בין האמת לשקר...

זה שיש רמאים, בכל תחום, זה ענין אחר. לא יודע אם "מלא" או לא (הרב מוצפי יוצא גם נגד תופעות שהן לא "מלא"), אבל בוודאי שזה דבר חמור. אבל אלו לא רבנים. סתם נוכלים.

אני מרגישה שיש קצת כעס ממה שאמרתי..לב אוהב

ובאמת קשה לי להבין למה.

מקובלים שמתחזים יכולים להקרא רבנים. 

ובאמת בסהכ השתמשתי במילה הלא נכונה.

אבל העיקרון הוא זהה. יש הרבה מפורסמים של שקר. 

מה רע בלהגיד את זה?

העניין הואברגוע

שאמירה כזאת שיש מלא רבנים מתחזים גורמת לחילונים ולחלק מהדתיים להתרחק לגמרי מרבנים.

צריך לשים את הדברים בפרופורציה,

נכון שיש רבנים מתחזים ושצריך להזהר מהם, אבל חשוב להדגיש באותו משפט שהרוב הגדול של הרבנים לא מתחזים.

אני לא חושבת שזה משהו שאני אפתח עם חילונים..לב אוהב

זה כמו להתחיל לפתוח איתם שיח על הבעיות שיש בציבור ...

א. אין "כעס"..ד.

אמרת דבר לא נכון. שהוא גם הוצָאת שם רע על המוני אנשים כשרים כפי שנראה מפשוטו - אז העירו על זה.

אם היית אומרת שיש המתחזים לרבנים, או מתחזים ל"מקובלים", זה ענין אחר. וזה לא קשור כלל נושא של השרשור.

ולהגיד ש"יש הרבה מפורסמים של שקר" - זה שוב לא נכון. מי אמר לך? הרי "מפורסמים", זה כבר לא איזה נוכל שמתחפש, אלא ממש כאלה שמפורסמים כאילו הם אנשים גדולים ובעצם זה שקר...מי אמר? מי אמר שיש המון? האם מישהו כאן יכול לומר דבר כזה?

חבל להשתמש בביטויים של ר' נחמן מברסלב, ולהשתמש בהם כאילו באופן אקטואלי. אף אחד כאן אינו ר' נחמן, ומוטב להדר בזהירות שמירת הלשון, מאשר בשימוש במטבעות לשון כאלה 

טוב אז אני לא מסכימה איתךלב אוהב

במקום שממנו אני באתי זה מושג ממש מוכר, ומשתמשים בו הרבה

ואף אחד לא חושב שמדובר ברבנים שעוסקים נאמנה עם הציבור

אלא יודעים שהכוונה למתחזים...

וכמו שכבר כתבתי שמעתי את זה מצדיק גדול במשך כמה שנים (שהוא אמר שהוא יודע שיש מלא כאלה..)

ואני לא רואה כאן עבירה על אחד מכללי לשון הרע, אין כאן ציבור "רבני".. 

ובאמת זאת לא הייתה מטרת השרשור, אני לא זוכרת איך הגעתי לזה בכלל.. 

ולא חושבת שיש בעיה להשתמש בלשון של ר' נחמן לעניין הזה שמתכוונים לעניין הזה ולא לרבנים בכללי שמעבירים שיעורי תורה.. (למרות שאולי זה מדובר גם על זה.. אבל לא משנה, לא נכנסת לזה..)

יכולה לא להסכים..ד.

שאלת מה לא היה בסדר - הסברתי לך.

אם "במקום שאת באה ממנו", משתמשים הרבה בביטוי הזה, על אנשים בימינו - אז אולי בכך תוכלי למצוא חלק מהתשובה לְמה ששאלת בתחילת השרשור, והִצעת להרבות באחדות וכו'...

לדעתי, היכן שמתרגלים להשתמש הרבה בביטויים כאלה על אחרים, זה בוודאי לא מוסיף אהבת ישראל וגם לא אחדות.

אני לא יודע איזה צדיק עוסק בלהגיד שיש מלא כאלה.. - אבל גם אם זה צדיק אמיתי ולא מהסוג עליו את מדברת חלילה - אז לא כל אחד יכול לומר מה שאיזה צדיק אומר.

מי שלא מכיר אישית "המון" כאלה שמתחזים לרבנים מפורסמים - שלא יגיד. עדיף שכל אחד, יעסוק בתיקון עצמו קודם, במקום לדבר על אחרים.

ויש בעיה מסויימת, אם לומדים רבי נחמן לפני שמירת הלשון. בכללי, כבר הזכרתי בשם הגר"א, לא טוב סתם לקטרג על עם ישראל. אם מישהו גדול אומר משהו לצורך תועלת שהוא רואה בכך, ומתוך ידיעה על דברים ספציפיים, זה לא אומר שכל אחד יכול.

ובאמת, אם אינך זוכרת בכלל "איך הגעת לכך".. אז כדאי אולי להסתכל לעיל, ואז תראי לְמה התיייחסו במה שאמרת. לאיזה ביטויים..

לא.. לא מדברים על אנשים ספצפיים..לב אוהב

אלא יש יותר דיבור על הדור, שלפני ביאת משיח צדקנו מתרבה השקר

יותר אמירה כללית כזאת. 

זה לא בא ממקום של שנאה חס ושלום או פירוד. אלא ממקום של באמת הבנה של התקופה הזאת

שהשקר מתרבה. שקר לא מחייב שזה יהיה הונאה.

זה יכול להיות רב שמדריך לא נכון. או רב שמרצה על דברים נשגבים אבל במציאות הוא בעצמו חוטא בדברים חמורים וכו'.. 

זה שיש דברים לתקן או להזהר מהם, לא אומר שפוגמים באהבת ישראל. 

ואני בשמחה בפרטי אשלח את הקישור לצדיק המדובר. וכן יש צדיקים שכבר פשטה השמועה שהם קדושי עליון כמו הרב מרדכי אליהו זצ"ל וכו'.. 

ושוב, אני לא רואה את זה כקיטרוג. יותר כתופעה שצריך להיות מודעים אליה.

עם ישראל קדוש וטהור. לא צריך אותי כדי להגיד את זה אפילו.. 

וקצת בדקתי. אני התחלתי להגיד את זה בעקבות תגובה אליך בהקשר לתקשורת.. 

כאן אממ 

זה לא פחות גרוע..ד.אחרונה

אולי יותר.

איזה הרגל מגונה הוא זה, "לדבר" על הדור.. זו לא "הבנה" של התקופה, אלא התנשאות שצריכה תיקון.

אם יש "רב שמרצה על דברים נשגבים אבל הוא עצמו" וכו' - זה צריך טיפול נקודתי. אי אפשר לעשות מזה תופעה.

לא פחות חמוּר, שמדברים על אהבת ישראל אבל בפעל עוסקים בלקטרג על הדור - ועוד חושבים את זה למצוה.

הרב אליהו זצ"ל, שהזכרת את שמו, הוא בדיוק דוגמה לההיפך. כולו לימוד זכות על הדור ועל הפרטים. לא הי מדבר בצורה כזו, בוודאי לא בתור שיח קבוע, בשום אופן.

מה שצריך לתקן ולהיזהר - זה מהרגל הדיבור הזה.

ההיפך ממה שנאמר במסילת ישרים פרק י"ט, על הצדיקים האמיתיים, שעוסקים בללמד זכות על דורם.

וואי וואי כמה יש לי לכתוב.. אבל אתמצת כמה שאפשר..נאור97
עבר עריכה על ידי נאור97 בתאריך ט"ו באייר תשע"ט 22:53
קודם כל ברור שאסור להיות שאננים. הרי זו המשימה.
אבל צריך להתבונן קודם במציאות ולחשוב מה הדרך הנכונה.

חילוני ממוצע (אפילו לא מסורתי) הוא מאמין. וגם בעל אינסטינקט בריא שטבע בו אלהים. של סלידה מהרע ורצון להרבות טוב בעולם (לא סותר את זה שהם הרבה פעמים נופלים ועושים דברים לא טובים).

ההבדל בין דתי לחילוני, מעבר לשמירת מצוות, הוא צורת ההסתכלות על העולם.
דתי חושב- צריך לעשות פה את רצון ה'.
ואילו חילוני חושב לפי ההרגשה הטבעית שלו והחינוך החילוני-צריך לעשות טוב. וגם ליהנות מהחיים.
הוא מאמין באלהים, מתפלל גם, מקיים חלק מהמצוות לפעמים, אבל הקשר עם הבורא בד"כ לא בראש מעייניו.

אז מה עושים? אנחנו דוברים בשתי שפות שונות. איך נדבר אליהם?
הגישה הקלאסית אומרת- תראה ותגלה להם את ה"אמת". את אמיתות הבורא והאמונה. את מתיקות הקשר עם ה'.
אממה, זה כבר לא כ"כ עוזר בדורינו. אנשים רוצים קשר עם ה' אבל גם קשה להם להתנתק מאורח החיים החילוני ובד"כ הם עושים איזה מיקס של אמונה בלי מצוות.

כדי להצליח לדעתי במשימה צריך לחזור לתורת הרב קוק. תורה שיודעת להסתכל על העולם בצורה טבעית. לחיות אותה. ולדבר איתם בשפה שלהם בעצם.
במילים אחרות במקום שיאמינו בבורא ומתוך כך יקיימו מצוות צריך להראות להם איך המצוות הן "עצות" לחיים טובים ומתוך כך הם אולי יחזרו. ואם לא הם לפחות את הילדים הם ישלחו לחינוך טוב יותר.

דוג' קטנטנטנה- סטודנט דתי באונ' שומר את העיניים. עוברת איזה אחת "שווה". אומר לו חבירו החילוני-"וואלה אחי לא יודע איך אתה לא מסתכל. זה ממש מה רבו מעשיך ה'"...
במקום שהדתי יגמגם לו שמירת העיניים מה לעשות.. או את דברי הבעשט- יופיה נובע משורשה האלהי לכן עדיף להידבק בשורש..
הוא צריך להגיד לו- נכון זה אכן מראה מלבב.. אבל תדע לך שזה בסוף ידפוק אותך. לא באש הגיהנום אלא פה בעוה"ז. אתה מסתכל על כל אחת והצורך וההרגל הזה יגרום שהקשר בינך ובין אשתך לעתיד לא יהיה עמוק מספיק אלא מבוסס על חיצוניות. וסיכוי לא קטן שלא יקח הרבה זמן עד ששניכם תפזלו הצידה והבית יתפרק.

זה נראה אולי לא ישים וחלש לעומת טיעונים חזקים ומוחלטים של "ככה ה' אמר" וכו'. אבל לדעתי הדרך הזו היא ארוכה אבל קצרה.

וכמובן שכדי להצליח צריך לפתח השקפת עולם שלמה. בעיקר לגבי המצוות והאיסורים השכיחים יותר.
אני מקפיד על בשר וחלב לא כי ה' אמר סתם להקפיד אלא כי הוא רצה לחנך אותנו לכמה ערכים (מיעוט תאווה שבסוף פוגעת באדם והופכת אותו לגשמי יותר. אכזריות לאכול גם את החיה וגם את התוצר שלה. ועוד).

ובמאמר מוסגר בהקשר למה שכתבו כאן- צריך לחזור לטבעיות. וגם לקשר פשוט עם ה'. בלי יותר מדי צדיקים ורבנים והשקפות ומחלוקות וכו'.
הולכים כמובן לשיעורי תורה וכו' אבל לזכור תמיד שצריך עצמאות ובריאות נפשית. רב בסופו של דבר הוא בנאדם והוא מושפע ממה שהתחנך ומסגנון הלימוד שקיבל וכו'.
ככה לא נכנסים לכל מיני פלונטרים מוזרים. כמו ביינישים דת"ל שחוגגים יום העצמאות אבל לא מתגלחים באותו יום או שצריכים לשמוע סיפורים על הגרע"י ע"ה שיתנו להם גושפנקא להגיד הלל באמצע התפילה בלי רגשות אשם.
או דת"ל שבורחים לחסידות יותר מדי ונמצאים במשבר זהות במקום לשלב אותה בתוך השקפה כללית שלמה כפי שעשה הרב קוק.
או דת"ל שלומדים בעיקר פלפולים בדיוק כמו אחינו החרדים במקום ללמוד בעיקר בדרך הפשט כדרכם של הנצי"ב והרב קוק ורוב רובם של גדולי ישראל בכל הדורות.
ובדרך והשקפה כזו גם לא קורה שהולכים בעיניים עצומות אחרי רבנים ונופלים לזרועות תמנון כמו שיינברג וברלנד.
יפה כתבת 👍🏻ואני הקטנה
וברוך שובך
תודה..נאור97
וברוכה הנמצאת
מגיבהלב אוהב

תודה על ההשקעה.

על החלק הראשון מסכימה. זה בדיוק מה שהתכוונתי.. שיש אמונה בלי מצוות.. 

על החלק השני רק אומר שזאת אפשרות כמובן, אבל לא יודעת כמה אני מאמינה בה. אולי כי באמת התורה שלנו זה לא בהכרח לפי מה "שיעשה לך טוב בעולם הזה" ... נכון שבעיקרון כן, להיות יהודי זה מחייב להיות טוב יותר.. אבל גם בזה נתקלתי

שאמרו לי שהם עושים את המצוות רק מה שנראה להם שזה נגיד טוב לחברה כמו כיבוד אב ואם.

ושוב- זה כמעט יסודות של כפירה.. ועל זה כואב לי...

על החלק האחרון ממש לא מסכימה. אבל טוב אני חסידית. התקשרות לצדיק וכו'. בלי זה... אבדנו.. 

יישר כח. אני חושב שצריך להיכנס לראש אחרנאור97
זו בדיוק הנקודה. כאילו עם כל הכאב על ה"כמעט כפירה" צריך לנתח בשכל ולראות מה הדרך הנכונה לפעול.
אומר זאת ככה- החילונות באה ללמד אותנו משהו. לעשות דברים מבחירה ולא מכורח. לא רואה באופק דרך אחרת בה הם יחזרו בתשובה חוץ מלהתחבר למצוות. להבין את החוכמה והתרומה שבהם.
וכמו שכתוב- וּשְׁמַרְתֶּם וַעֲשִׂיתֶם כִּי הִוא חָכְמַתְכֶם וּבִינַתְכֶם לְעֵינֵי הָעַמִּים אֲשֶׁר יִשְׁמְעוּן אֵת כָּל הַחֻקִּים הָאֵלֶּה וְאָמְרוּ רַק עַם חָכָם וְנָבוֹן הַגּוֹי הַגָּדוֹל הַזֶּה.

נכון שזה יהיה תהליך. הרבה יותר קל להאמין בכל מיני דברים שיקרו ופתאום יחזירו את כולם בתשובה. אבל לצערנו זה לא עובד ככה. נוכחנו לדעת אחרי מלחמת יום הכיפורים לדוג'.
ויש לזה סיבה. ה' רוצה שנבחר לקיים את תורתו. לא שנהיה כפויים. וזו עבודה גם של שומרי מצוות.
לא לעשות *רק* כי ה אמר (בין אם זה מיראה בין אם זה מאהבה) אלא להתבונן ולהבין למה הוא אמר. וככה מתחברים אליו גם ברבדים נמוכים יותר של הנפש.
זה כמו ילד קטן שאומר לאבא שלו-אני לא נוגע באש רק כי אמרת לי. זו קטנות דעת. הרי יש סיבה למה הוא אמר.
ככה גם אנחנו. צריכים להתבונן להבין למה ה אמר. אם לא מתבוננים מפספסים ברמה מסויימת את כל העניין.

ולגבי הסוף-ידעתי שאת חסידית ולא תסכימי..
רק רוצה לציין שמהמקרים שראיתי בימינו התקשרות לצדיק יכולה להזיק לא מעט- פיתוח תלות. חוסר בטחון עצמי. היסמכות על הצדיק במקום על ה. לקיחת דברים בקיצוניות.
וחוץ מזה למצוא צדיק רחב וכללי זה לא פשוט.
לכן בעיניי דרך המלך היא דרך האמצע. לפנות לצדיקים כשממש צריך ולא בכל עניין.
לגבי הדברים האחרוניםלב אוהב

לפי החסידות אי אפשר להתקדם רוחנית בלי צדיק האמת, והאמת אם מדברים על הגיון זה מאוד הגיוני. 

אנשים קצת מפחדים מזה, כי הם חושבים שהם יפספסו את הקשר שלהם עם ה'. אבל זה ממש מצחיק בעיניי לחשוב ככה.

זה כמו שאם תרצה להתקרב למישהו חשוב, תנסה קודם דרך הקרובים שלו, כי כנראה שלך לבד זה יהיה חסר סיכוי.

וגם כי הצדיק הגיע לדרגות שיכולות לעזור לך להבין מה במיוחד אתה צריך לתקן ואיך. 

ומי שחושב שהוא יכול להסתדר בלי, בעיניי זה גאווה.. 

בכל אופן, לעניין השרשור.. האמת אני די מאמינה שאנשים שחוזרים בתשובה לא חוזרים מהגיון, אלא קיבלו איזה סוג של אור מסויים, כמו מתנה מהקב"ה, לראות דברים באור אחר. אחרת, אין לזה לדעתי סיבה הגיונית שאדם פתאום ישנה את צורת החשיבה שלו באופן דרסטי שכזה. 

ולא יודעת אם זה מה שהחילונות באה ללמד. היא לא באה ללמד אלא היא זורמת עם הלך הרוח של העולם שאומר שכל אחד יעשה מה שבא לו לפי רמת שכלו והבנתו.

ממש מסכימה איתך לגבי כל הענייןחיות צבעונית
של צדיק אמת. אפשר לעשות את כל העבודה לבד (אם נגיע לשם מתישהו כן?) ואפשר להתקשר אליו ולזכות לשפע הרוחני הגדול יותר שעובר דרכו. זה כמו שלומדים ספר ומדליקים נר לעילוי נשמת הצדיק הוא ממש נמצא איתך בלימוד
אחוות חסידות ♥ איזה כיף שמבינים את השקפת העולם שלך..לב אוהב

לגמרי❤️חיות צבעונית
יישר כח. תגובה יפה. אבל כמה הערות:נאור97
1. לא חייב צדיק אמת של חסידות. העיקר זה רב ת"ח ובקי בתורת הנפש ובקבלה שמייעץ לך.
גם ליטאים מתייעצים. ההבדל הוא עד כמה אנשים תופסים את זה שבלי צדיק אני לא יכול באמת להשיג מעלות (ולפעמים זו נבואה שמגשימה את עצמה).
ובפועל ראיתי הרבה אנשים שיותר מדי דבוקים בצדיק ולא בה'.

ואולי זו גם קצת גאווה לחשוב שמי שלא יכול להסתדר בלי צדיק זו גאווה.. הרי לא מעט יהודים צדיקים מסתדרים בלי זה.

2. זו בדיוק הבעיה בהשקפה החסידית לדעתי. תמיד זה עניין של אורות וכו'. לפעמים זה באמת ככה ולפעמים לא. יש גם עניין של מתתא לעילא. ובעניינינו- אנשים שפשוט נמאס להם מהזבל החילוני ולכן חוזרים בתשובה.

3. "באה ללמד" הכוונה מה השורש הקדוש והנכון שלה (יסוד קבלי וחסידי ידוע). ברור שהחילונות לא מתכוונת לזה.. רוב האנשים הם חילונים פשוט כי זה נוח להם.
רק שעלינו כדתיים, ובפרט כאנשים שעוסקים בפנימיות, לברר את השורש הזה.
ולפי מה שלמדתי ובדקתי אף אחד לא ירד לשורש של החילונות חוץ מהרב קוק זצ"ל (שאגב בדרכו שילב בין חסידות למתנגדות ויצר משהו חדש מיוחד יפה ואמיתי). ובמילים אחרות רק הרב קוק הראה את התהליך של ה"המתקה" של החילונות ולא רק של ה"הכנעה" שלה כפי שעושה החסידות.
אז עם כל הכבוד לחסידות היא פשוט לא השקפה שלמה. וזה מתבטא בעוד נושאים אבל אכמ"ל.
כל הצדיקים עשו קודםחיות צבעונית
את העבודה מלמטה. אפילו כאלה שיורדים לפה בדרגת נשמה.
ואי אפשר להשוות תלמיד חכם גדול ככל שיהיה לצדיק אמת שיש לו השגות.. ההיקשרות היא לא מתוך מקום של חצר ואדמורים ולנשק את היד שלו על כל דבר שאומר.
שמעתי אפילו שזו הכוונה בפנימיות של עשה לך רב, להידבק בגדלות. לא מתוך לקיחת אורות, אלא להידבק באדם שעשה תהליך תודעתי ולקבל ממנו דרך וכוח. (צדיקים פועלים כדי להרים את התלמידים שלהם)
יש כאן גם בחינה אגב של כהן גדול.. שהוא יורד כדי לטהר את הטמאים
לפי"ז לא כ"כ הבנתי מה ההבדל בין צדיק אמת חסידינאור97
לרב קנייבסקי לדוג' שגם לו יש השגות?
בכל הדורות היו נביאים או בעלי רוח הקודש. אבל מכאן ועד לתלות בו את ההתעלות ולקבל ממנו כח יש מרחק.
ממש לא תולים את זה בוחיות צבעונית
להיפך. צדיק אמיתי ידחוף אותך לעבוד מעצמך. בסופו של דבר כשעולים למעלה עולים לבד..רק אתה מול הבורא.
ולגבי הרב קנייבסקי אם אתה מרגיש שנכון לך להתחבר אליו תתחבר אליו. אין שורש נשמה אחד
עצם ההיקשרות בצדיק מסויים לרוב מעידה על הקשר בין הנשמות
הרב קנייבסקי היה רק דוג' לעיקרון שלאנאור97
צריך להיות כרוך אחרי הצדיק.

ובפועל לפי מה שראיתי בהרבה מקרים יש יותר עבודת צדיק מאשר עבודת ה' ותיקון עצמי. ויש בזה גם דברים בחסידות שהצדיק יכול להעלות אנשים בלי תשובה.
אז לא בטוח שבשיקול כולל הנזק לא רב על התועלת.

אני אישית מתחבר לרב כמי שיתן לי הבנה שכלית בדרגות של דביקות שתעזור לי להתבונן ולהתעלות. לא ממש מבין מה הצורך של דביקות נפשית בצדיק. כי עם כל הכבוד זה לא תנאים. זה אנשים בני דורינו.
תמיד יהיו כאלהחיות צבעונית
שיגזימו ויקחו את זה למקומות לא טובים. זה לא משליך על הכלל
לגבי להעלות אנשים בלי תשובה זה ר' כדי לפתוח להם. אחרי זה הם צריכים לעשות את העבודה לבד..
כמו אצל בעלי תשובה שיש אורות מאד גדולים בהתחלה, אחרי זה זה יורד והעבודה היא לגמרי עצמית. שאגב זה הרבה יותר קשה
וכמובן שאין פה עניין של לשכנע, כל אחד יעשה מה שטוב ונכון לו(:
לכן ציינתי בהודעה הקודמת שבשיקול הכוללנאור97
לא בטוח שהנזק לא רב על התועלת מלהיות עם רב מקובל רגיל ולא צדיק שתלויים בו.

לגבי הסוף- כמובן..
לא בטוחה שכל האנשיםחיות צבעונית
האלה (שאצלם הנזק הוא גדול מהרווח בעינייך) יעשו את העבודה לבד. יש עניין גם של כלים נמוכים יותר..
ואגב יש משהו יפה בזה שאתה רוצה להגיע לבד, ומאמין ביכולות שלך. בעל הסולם אומר שהיכולות של אדם נובעות מהביטחון שיש לו באותן יכולות.
נכון האמתנאור97
הבעיה היא בעיקר עם כאלה שנולדים למציאות כזו.

יפה. והגיוני.
האמת שלהרבה צדיקים לא היה צדיק אז אולי אני בכיוון חחח..
היו להם דברים אחריםחיות צבעונית
נבואה, גילוי אליהו וכאלה
כןנאור97
אבל הם לא הגיעו לדרגתם ע"י צדיק אלא לבד. זו הכוונה..
נכוןחיות צבעונית
חתיכת משימה לקחת לך.. שתצליח!
לא שאני לא לומד מגדולי ישראל כמובן..נאור97
רק שאני לא דבוק בהם כחסיד..

ותודה כמובן!
(חייבת לציין שזה היה נוקאאוט יפה^^)ואני הקטנה
(סליחה, @חיות צבעונית 😁)
בסדר תקחי צדחיות צבעונית
למה לא
חחחחואני הקטנה
כשאני מעתיקה - אני לא בסדר. כשאני חושבת אחרת - אני גם לא בסדר.

כל מה שאני עושה לא טוב!!
כשאת מצחיקה אותיחיות צבעונית
את נהדרת🤗
ואני הקטנה
(יופי, להמיס זה רמאות..)
רוצות שאגיד משהו לא במקוםנאור97
ואז תוכלו שתיכן להסכים ולהיות בתמימות דעים נגדי?
אמ. אני לא בטוחה איך להגיב פה.ואני הקטנה
מה את אומרת, בנני?

(פססט! @חיות צבעונית! כן, את!)
אממ באמת שאלהחיות צבעונית
אנחנו בכל מקרה מסכימות כמעט על הכלואני הקטנה
למה אנחנו צריכות עוד משהו בעצם? 🤔
אז הנה אתן לא חולקותנאור97
שתיכן בספק..
mission complete

והצחקתן אותי עם הבנני ובנוני..
אתה מנסה לערער אותנו?חיות צבעונית
וגברת אני יותר ב'טע של צילי וגילי @ואני הקטנה
את הדברים הצהובים האלה אני אוכלת😜
לא כשהם בננים.. אני מקווה😳ואני הקטנה
לההחיות צבעונית
נראה לי הייתי קוף בגלגול הקודם. חצי מהאוכל שלי זה בננות
חחח כיאיף!ואני הקטנה
טוב, זה בתקופות. נגיד בקיץ פחות.
אם תטעמי איזהחיות צבעונית
גלידה אני עושה מהן לא תדברי ככה
גלידההה?? 🤩🤩ואני הקטנה
יאפ יאפחיות צבעונית
הכי טעימה שיש
אני באהההואני הקטנה
אל תאשימי את ה' והגלגולים תאשימי את הצמחונים שלכדו אותך..נאור97
למרות שבצבא הבננות באמת החיו אותי לפעמים בין הארוחות..
סבבהחיות צבעונית
לך אין גלידה
חחח זה היה טובנאור97
חס וחלילהנאור97
רק בודק את כח עמידותכן..
עברתן..נאור97
מה זו הפטריאכליות הזו??ואני הקטנה
פמיניסט גם כן.

המסכה נפלה לך מהפנים.
חחח בצחוק אבל מוזמנות לעשות לי מבחנים גםנאור97
רשמתי לפניי.ואני הקטנה
(בשעה אחרת, אוקי? 😅
אוקי.)
בשמחהנאור97
ואוקיי כמובן.
גם הזמן פציעות כבר עבר מזמן..
מזה זמן פציעות?ואני הקטנה
תוספת זמןנאור97
למשחק כדורגל בגלל הזמן שהיה הפסקה כי שחקנים קיבלו מכה ושכבו על הדשא
אני חשה שאיבדתי אותך קלותואני הקטנה
נפצעת מהדיון פה והחלמת?

.. אני תוהה מה גורם לי לא להבין אותך; אתה או השעה.
הכוונה שכבר מאוחר מדי כי ממזמן כבר סיכמנו שנסכיםנאור97
ללכת לישון
אההה. כן. כן. צודק לגמרי. לא יפה להפר הסכמים. לילה שמח!ואני הקטנה
אמן. לכולנונאור97
גבריםםמגובלת-

משתמשים במוצרי טיפוח?

סבון פנים?

קרם פנים?

קרם לחות?

יש המלצות?

טנקס

את רוצה לקנות מתנה לאבא שלך?פשוט אני..
יש מוצרי טיפוח (אני לא מתמצא), אבל טבעי שצריךפ.א.

להתאים לסוג העור, האם מתגלח או זיפים או זקן

(כמו אצל נשים.   התאמה אישית והעדפה אישית של מוצרי טיפוח) 

לאבחור עצובאחרונה
עזרה מחוכמת הדוסיםפצל"פ

אני כרגע עם בלנדסטון מידה 11

איפה אפשר למצוא רדבק במידות האלה בפחות מ400 שקל?

כמה זמן בערך רדבק באמת מחזיק?

ויש הבדל כלשהו במידות בין רדבק לבלנדסטון? לקנות גם ברדבק מידה 11?

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה

ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.

תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
לא מנבאת רמה רוחנית גבוהה.

אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.

לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרר

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר

וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?

צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
למקומות אחרים בשבירת הרגלים. כדוגנת מי שזולד במזל מאדים בגמרא
יש לנו ש"ס שלם לצטטצדיק יסוד עלום
פוק חזי
איפה בשס?קעלעברימבאר
אנשים נשארים אותו הדבר,צדיק יסוד עלום

בני אדם הם יצורים קטנים וחלשים

הרצון להשתנות תמיד מתבדה

המציאות סותרת את דבריך. אבל מביןקעלעברימבאר
ללבך❤️
נדבר עוד כמה שנים בפורום גרושים גרושותצדיק יסוד עלום
אל תדאג יהיה טוב❤️🙂קעלעברימבאר
לא נכוןנחלת

אם זה כך, אז על מה אנו נתבעים אחרי 120?

אם זה כך, מה יגידו בעלי תשובה שחזרו מעבר להרי החושך ועכשיו צריכים לשנות ה כ ל?

כדאי להצטרף לסדנא של הרב פנגר, או לשמוע אותו (הידברות) - באופן קבוע, יכול לעזור.

יהדות היא לא  אקזיסטיאליזם (לא אייתי נכון....)  נוסח קאמי ( לא דיברו כאן לפני זמן מה על בחירה חופשית....?) - יש אלוקים!

במהות - באמת לא, כפי שכתבו לפני, אבל הרגלים - כן.

"הכוח לשנות" - ברברה ברגר.

גם "התבוננות פנימית" - ד"ר יחיאל הררי. ביוטיוב

ויש מן הסתם עו ד המון חומר.

וחוצמזה "אין יאוש כלל"!

עודמשהונחלת

עד שליבך יתנגן - אלומה לב.

ממליצהנחלת

עד שליבך יתנגן , אלומה לב. ספר. לפי שיטת ימימה.

נפלא. (פונה לבנות ונשים משתתפות הקורסים שלה אבל מתאים לכולם). לדעתי.

וואלהביינישנוןאחרונה

לאחרונה נתקלתי בו

אולי אחרי זה אני ממש אפתח אותו

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אולי יעניין אותך