בוקר שישי טובעלומה!

דייט ראשון עם בן אדם דתי לאומי

בחיים לא נפגשתי עוד עם בחור דת'ל, לא יודעת איך זה הולך, הביאו לו את המספר שלי, מוזר, מה אני אמורה לדבר איתו? אני לא מכירה אותו

מה לובשים בד'כ?

אם אני אלבש בגד שבתי כזה זה יהיה מוזר?

לובשים יום חול יפה?

לדעתי פשוט תגיעי את.יוסי 7
תתלבשי איך שאת רגילה להתלבש ותבואי איך שאת רגילה להגיע.
..מלכישוע

יום חול יפה

מדברים כמה דקות

קובעים איפה מתי להיפגש

בוקר טוב בינה.
הביאו לו את המספר שלך, הוא אמור לשלוח הודעה מתי נוח לך שהוא יתקשר, תעני לו בהודעה ואז הוא מתקשר מתי שקבעתם. בד"כ זו שיחה קצרה של "שלום, מה שלומך, מתי ואיפה נוח לך שניפגש.." לפעמים השיחה ממש קצרצרה, לפעמים היא זורמת טיפה מעבר.. את לא צריכה לדבר מעבר למה שאת רוצה ומרגיש לך בנוח, את באמת לא מכירה אותו וזה מאוד מובן ולגיטימי והשיחה לא צריכה להיות יותר מכמה דקות, כשתפגשו תכירו בעז"ה

מה לובשים בד"כ? ממש תלוי, יש כלכך הרבה סגנונות בדת"ל. הכי חשוב שתלבשי משהו שאת מרגישה בנוח איתו ועושה לך טוב. באמת בד"כ פחות מקובל ללבוש משהו שבתי מובהק, אבל יש הרבה שלובשות בגד יום חול יפה, או בגד על גבול שבין חול לחגיגי (סטייל "בגדי חוה"מ") אבל זה ממש תלוי בך ובמה את אוהבת ומרגישה איתו בנוח. יש כאלו שמתאפרות, ויש כאלו שבכלל לא. בסוף הוא צריך להכיר *אותך* ולא את מה שאת חושבת שמקובל במגזר הדת"ל...

בהצלחה רבה רבה!
תודה לכולכםעלומה!

אין לי סמסים

בסוף הוא התקשר והוא לא ידע שהוא מדבר עם הבחורה, חשבתי שהוא שמע עלי ובירר והוא כבר רוצה לקבוע פגישה ומסתבר שהוא רוצה לדעת עלי קצת יותר פרטים, אז סיפרתי לו קצת על עצמי

חח

האשה הזאת שהכירה בינינו מצחיקה, יש לנו אותו שם והוא חשב שהוא מדבר איתה

קיצ'ר, פדיחות

ימ''ל

שיהיה בהצלחה!

תודהעלומה!

וואו גדולאוורסט
כל הכבוד בכללי ממש מיוחד!
תראי, אולי יצא מזה ברכה ברוקולי

יפה לך על הזרימה הספונטנית
איזה מגזר את? סתם מעניין..מבקש אמונה

אולי דרוזיתימ''ל

סתם

יש להם בגדי שבת? 🤔חיות צבעונית
וואי דרוזית עם דתי לאומי זה אחלה..שניהם נאמנים למדינה מבקש אמונה

בדיחה נוראיתעף על עצמו

ה' ירחם, צריכה להיות חרדה מבדיחות כאלה. (גם בתור בדיחה)

לא יודעת, אני גזורה, כלום והכלעלומה!

אהה..הכי טוב!! מבקש אמונה

כי אמרת שזאת פעם ראשונה עם דתי לאומי

אז חשבתי שאת שייכת למגזר אחר שאיתו נפגשת עד היום...

לגבי הלבוש כדאי יום חול יפה ולא שבתי כי רוב הבנים הדת"ל באיםנאור97
יום חול יפה (או לא יפה..). אז לא כדאי שתהיה איזו אי הבנה נגיד שאת תזמיני צולנט והוא ירצה דווקא פלאפל או שאת תרדי במדרגות והוא יתעקש על המעלית.

גם בנות דת"ל מתלבשות יפה אבל לא שבתי (ככה נראה לי הרוב לפחות).

בהצלחה לך. קחי הכל בכיף וסבבה ותיהני. כיף להכיר אנשים. ואם גם הולך ומצליח עוד יותר נחמד
מה שאת מדברת עם חרדי אל תדאגי !!!הפי
בנוגע ללבוש רדי לעם למה אצל דתיות הבגדים לא חגיגיים בדייטים .. וזה דווקא אחלה זה לא רע.
פשוט זה שונה משבת.
זה מזכיר לי שדיברתי עם מישהו ושאלתי אותו לפני לאן הולכים? והוא אמר זה הפתעה
אז אחרי שניסיתי לנחש ולא הלך לי אמרתי לו אני לא יכולה !אני לא יודעת מה ללבוש לפחות תגיד לי זה מסעדה או זה בטיילת זה ברחוב או שזה בבית מלון זה בקניון או שזה במסלול
מה אתה חושב אני צריכה לדעת מה ללבוש!!!
קיצר אני ממש מבינה אותך
לא מומלץ בכלל בכלל, לשני הצדדים, להיפגש עם מישהו שהואעף על עצמו

מהמגזר השני.

זה מתכון להרוס את החיים, הוא יהיה מאושר ביום העצמאות ואת לא תביני איך אפשר לאהוב את הרצל או כל ציוני אחר.

הוא תופס את עבודת ה' בבהירות מיוחדת בדקות מאוד מופשטת, שחרדים הרבה פעמים לא קולטים את זה.

זה מתכון לאין סוף מריבות.

הכלל הוא "ועשית ככל אשר יורך", נכון?, אז גדולי רבנינו שליט"א אמרו שמלכתחילה לא נכון להיכנס לזה, אם בדיעבד כבר התחתנו, הם כמובן צריכים לעשות את כל המאמץ לא להתגרש ולחיות בשלום, אבל מלכתחיל הלא להיכנס לזה, אין שום עניין מבחינה תורנית להיכנס לזה!!!, כך חוזר ואומר מרן הגאון האדיר הרב אבינר שליט"א ועוד רבים. [כמובן שכל רב חרדי גם יאמר לך ככה, ואני יודע זאת בתור חרדי לשעבר].

המון המון בהצלחה!!, יהיה רק טוב בעז"ה. ואני מאוד מאוד מעריך את אחינו החרדים !!, ומיודד עם המון חברים חרדיים, אך זה לא סותר שמין הראוי בכדי לשמור על צביון משפחתי בריא, לא להתחתן אחד עם השני מלכתחילה.

.

אפשר לחלוק על מה שאמרת?נפש חיה.
כןעף על עצמו

כמובן...

אבל זה דברים של רבנים גדולים משני הצדדים, לא שלי...עף על עצמו

וגם לי הקטן יש נסיון בזה מהחיים האישיים שלי, אני לא מדבר מבחוץ.

גם רבנים חרדיים מתנגדים להתחתן עם דת"ל, וזה מובן לחלוטין כנלעף על עצמו

מה יהיה עם עם ישראל?נפש חיה.
בית שמאי לא התחתנו עם בית הלל?
ידעתי גמרא זאת, וחשבתי עליה בזמן שכתבתי את זה, אבל התשובהעף על עצמו

פשוטה מאוד - ההכוונה לא להתחתן עם בן המגזר השני, אינה נובעת בגלל החרמת בן אותו מגזר ח"ו, קרי עניין "עקרוני" שאני לא רוצה להתחתן עם האנשים האלה שיש להם דעות לא טובות, שעל זה נסבה הגמרא שמחלוקת ב"ש וב"ה לא הייתה כזו ועל כן התחתנו בינהם. ואכן גם במקרה דנן זה ממש לא הסיבה!!,

הסיבה היא פשוט "טכנית" לא עקרונית, לאחר נסיונות רבים - נתגלה שההבדלים האלה, גורמים למחלוקות גדולות מאוד, ולמבנה משפחתי לא יציב, ולכן היות והעיקר זה לקיים מצוות נישואין מתוך שלום ושלווה, על כן מכוונים הרבנים שמלכתחילה לא להתחתן עם בן המגזר השני.

יישר כוח עצום על רגש אהבת ישראל שבוער בך, באמת באמת!.

יהיה טוב בעז"ה.

מי עשה ועקב אחרי הנסיונות הרבים שגילו שזה לא אפשרי?מבקש אמונה

אנשים גם מאותו מגזר מתגרשים, אז איך הוא יודע שזאת הסיבה?

ולפני דור או שניים אנשים הסתדרו יופי גם עם מי שלא מהמגזר שלהם...

מה השתנה?

לדעתי זה לא טכני, זה בעיה באנשים...  קטנות מוחין - כל אחד מתבצר בדעתו.

הרב אבינר ועוד רבנים רבים, משני הצדדים!,אני סומך עליהם יקיריעף על עצמו

גם מניסיוני האישי, בתור מי שמכיר זאת מקרוב מאוד, הגעתי למסקנה זו (אך דעתי האישית כמובן לא חשובה).

כמובן אחשלי אף אחד לא אמר שבלי זה אין גירושין..., אבל הבדיקות מראות, שכשמצרפים לזה את ההתחתנות הבין מגזרית, אזיי הגירושין , ובכלל זה לא רק גירושין, זה מריבות קשות מאוד ומיותרות בין בני הזוג, גם אם הם לא התגרשו,  - הם מרובים הרבה יותר, ועל כן הגיעו למסקנה שהגיעו.

צהריים טובים חבר

עדיין זה האנשים אשמים - זה לא טכני ומוכרח להיות כךמבקש אמונה

זה שבין מגזרים זה קורה יותר כי השוני יותר גדול... 

יש הרבה מה שמאחד... המון!!   תרי"ג מצוות, אמונה בה', תפילה, חינוך לתורה ועוד..

אבל מה, כל אחד חושב שרק הוא צודק והשני בדרכו מעכב את הגאולה.

לפני כמה דורות, לא היו בכלל שני מגזרים כמו היום...עף על עצמו

התהליכים שהביאו למחלוקת בין הדעות, עוד רק התחילו והדעות לא התגבשו בכדי לבוא למחלוקת חריפה.... 

לפי כמה דורות המחלוקות היו אמיתיות, כיום כולם סתם מבולבלים.מבקש אמונה

לדעתי לא נכון, אבל סבבה.עף על עצמו

לילה טוב!

סבבה. הכל ברוח טובה אחי... מבקש אמונה

נראה שהבנת אותי שאני תוקפני... לא לזה התכוונתי.  

אתה נתפס אצלי כאדם משכמו ומעלה, אני התכתבתיעף על עצמו

איתך לפני שנים אולי, ואני לא יודע אם אתה זוכר אבל התרשמתי שאתה אישיות יקרה שנעים בחברתה.

לילה טוב

באמת נעים בחברתו אבל. זה שהוא חושב א ואתה חושב בנפש חיה.
לא אומר שאתם לא יכולים להישאר ברושם חיובי אחד על השני.

ובנינו
מה שמחזיק את הנישואין זה מידות טובות ,עין טובה ולב טוב.
ומוכנות לעבוד .

כל השאר זה חרטה.
מאיפה הבאת את זה שאנחנו בלי רושם חיובי אחד על השני!!!??? הכלעף על עצמו

בסדר??

אני אמרתי בדיוק הפוך, אמתרי כמה שאני מעריך אותו, וכמה שאני אוהב אותו!!.

אני לא מבין איך קישרת את זה בכלל לשנוא חתונה בן שני מגזרים, מה הקשר??

את רוצה לומר "חארטה" על דברים של רבנים גדולים משני המגזרים?? אולי לא הבנתי נכון..., כי מה שאני אמרתי על חתונה בין שני מגזרים אלו דברים של רבנים גדולים משני המגזרים לא שלי.

אניבניחותא

באופן אישי מבית חרדי, כמעט התארסתי עם דתיה לאומית, וזה היה בתמיכה ואפילו בסיוע של רבנים גדולים.

אני יודע מכלי ראשון גם על מקרה, שראש ישיבה נזף באחות שביקשה למנוע מאחותה להתחתן עם מישהו יען כי היא חרדיה והוא 'ממלכתי'. היום הם חיים יחד באושר.

איש יקר ונחמד, על מה אתה מדבר, ועל סמך מה אתה מדבר?

אני מעתיק לך מש"כ למעלהעף על עצמו

את רוצה שאני יפנה אותך למקורות שהרב אבינר ככה אומר?  

הוא כידוע אחד מהרבנים שהכי עוסקים בזוגיות, והוא  

דרך אגב ישנם עוד רבנים שחושבים כך (וכמובן גם בצד החרדי, אני למדתי בישיבה חרדית... גילוי נאות)

יקירי, גם אני לא מדבר מהאוויר, כי אם בתור אחד שחיי בבית כזה.

תגיד שיש לך חוויה מסויימתבניחותא

ואתה מוזמן גם לספר עליה!

כל מקרה לגופו, זה תלוי בכמה האידיאלים תופסים מקום, ובעוד דברים.

מי שמרגיש שהוא על התפר, לעתים רחוק יותר מן החיים החרדיים מאשר מן החיים הדתייים לאומיים. 

יש כאן, כבכל שאלה של שידוך, אלמנטים קודמים לשאלת המגזר: אופי ופרספקטיבה לחיים.

בינתיים ראינו שהרב אבינר מאשר, אז בנושא הזה עליך ראיה להביא.

ואני למדתי ביותר ישיבות חרדיות ממך... וגם בפוניבז מחבלים - שם בין השאר למדתי - יודו לי, שאם בחור הוא "מזרוחניק" בהשקפה, כבר עדיף שיתחתן עם מזרוחניקית, מאשר שיקלקל חרדית....

אבל לא כל השייבות הם פוניבז' מחבלים, וגם הרבנים החרדים מכירים את מורכבות החייםוהרבה פחות מגזריים ממה שאתה מתאר. מנסיון כאמור. 

לא קשור, אני לא מדבר רק בגלל המקרה שלי, הגר"ש אבינרעף על עצמו

לא מדבר בגלל מקרה אחןד הוא אומר במפורש שזה מתוך נסיון עם זוגות רבים (גם אני הדל מבין שזה לא רק מקרה שלי, מתוך מה שאני מכיר היטב את החברה החרדית וגם את הדת"ל, אני יודע שזה ל אנכון לעשות את הצעד הזה, גם בלי קשר למקרה שלי. אבל דתעתי האיישת לא מענינת).

תראה אולי אתה לא מחשיב את הגר"ש אבינר - בשבילי דברי הגר"ש וחביריו הגדולים - הם קודש, ואני מפרסם אותם למי שמעוניין לקבל דבריהם אתה לא מעוניין , שיהיה לך בסבבה תהנה, תתחתן עם דת,ל אם אתה רוצה, אני לא מתערב לך בחיים.

בהצלחה חבר, 

באמת אני מדבר באופן כללי, כל מקרה אפשר לדון לגופועף על עצמו

עכשיו אני צריך ללכת, אבל אני יותר מאוחר אמצא אתעף על עצמו

המקורות שבהם הרב אבינר אומר זאת במפורש בלנ"ד, ממש כפי שכתבתי,

ואז כל מה שיהיה זה להבין את היחס שבין התשובה שענה לאותו בחור לבין מה שהוא מפרסם לרבים  -  אולי באמת התשובה לזה היא מה שכתבתי בעצמי מקודם  באמת אני מדבר באופן כללי, כל מקרה אפשר לדון לגופו , שיש להבחין בין הדרכה כללית לציבור, לבין מקרה פרטי שלפעמים זה בסדר להתחתן בין שני המגזרים, אבל באופן כללי זה בכלל לא מתאים.

נתראה בימים הקרובים בלנ"ד, אחר צהריים טובים.

אפשר לדעת מאיפה אתה לוקח את המחקרים האלו?נפש חיה.
את רוצה שאני יפנה אותך למקורות שהרב אבינר ככה אומר?עף על עצמו

זה יספק אותך?

הוא כידוע אחד מהרבנים שהכי עוסקים בזוגיות, והואעף על עצמו

כתב למיטב ידיעתי עשרות עשרות של ספרים שעוסקים בנושא הזה (ממש כך בלי גוזמא!), ומסר בזה שיעורים ומאמרים אין ספור, הוא גם נראלי הקים כמה מיזמים בתחום השידוכים, והוא אומר שמתוך נסיונו הוא ראה שזה לא עולה יפה, ואין ראוי להיכנס לזה מלכתחילה.

לעומת זאת אצל הרבנים החרדיים, הדבר הזה פסול גם מבלי לבדוק, כי לדעתם מזרוחניקים הם אנשים שרחוקים מדרך התורה האמיתית, ולכן פשוט שאין להתחתן איתם.

וואי כל כך הזדהיתי עם הכותרת..והוא ישמיענו
(כמובן בהקשר הזה)
אין חלוקה כל כך מובהקתReminder
יש המון זרמי ביניים

לא הכל שחור לבן (גם לא חרדים)
אבל אני לא חרדית קלאסיתעלומה!

אני באמצע

זה לא פייר שהחרדים לא יקבלו אותי וגם הדת'ל לא

ואין לי בעיה להגיד הלל ביום העצמאות ולמנגל ולחגוג

זה שלמדתי בבית יעקב כל חיי לא אומר שאני מסכימה איתם על כל דבר

כך שהוויכוח הוא בעצם ניצלו'שפטיש

דווקא תדעי שזה שילוב יפהנאור97
ראש חרדי של אהבת תורה וצניעות הלבוש (לפני ההגעה לגיל בו היא נהרסת אצל הרבה חרדיות) ועל גבי זה השקפה דתית לאומית שהיא אמנם נכונה וטבעית יותר אבל מצד שני מורכבת ודורשת בסיס חזק כדי לא ליפול.
גם באולפנות יש חינוך לאהבת תורה וצניעות, אבל אצל הרוב זה לא באותה רמה כמו אצל החרדים.
תודהעלומה!

אני יודעת את זה

תעשי שאלת רב, העיקר זה "ועשית ככל אשר יורך", אם הרב יגיד לךעף על עצמו

שזה בסדר, אז סבבה ואל תתיחסי למה שכתבתי כאן, ואם הרב יגיד לך שלא אז .. אני לא מתערב גם פה כמובן.

עצוב לי מאוד הדיון שהתפתח מהדברים שלךוהוא ישמיענו
די
כמה אפשר עוד לסבול את המחלוקות בעם ישראל
ממליץ לךאנונימי פלוס

לא להתייחס להתייחס לכל טוקבקיסט ברצינות..

אפשר להראות ממש חכם מאחורי מקלדת. מי שטופס על זה טרמפ שיבושם לו.

במיוחד עם ניק כזה...

תודה! יישר כח. אני הגבתי מסיבה אחת-והוא ישמיענו
בגלל התגובה הזאת
אבל אני לא חרדית קלאסית - לקראת נישואין וזוגיות

שהיא תראה שממש לא כולם בציבור הדת''ל התורני חושבים ככה. אני די בטוח שגם רוב גדולי הציונות הדתית לא אומרים שזה לא ראוי, אלא שצריך לבדוק כמו כל הצעה רגילה.

כרגע שלחתי גם הודעה לרב אבינר שליט''א ואני ממתין לתשובתו בענין

והאמת והשלום אהבו
>>>והוא ישמיענו
שלום לכב' הרב שליט''א.
אני בחור דת''ל תורני, ורציתי לשאול את הרב כיצד להתייחס להצעת שידוך מהמגזר החרדי, כשעל פניו ההצעה נשמעת מתאימה.
תודה רבה

תגובת הרב:
בסדר

(*כמובן לא חשבתי שהרב אבינר יענה משהו אחר.. צריך קצת פרופורציות)
תודהעלומה!

רק לגבי התשובה הקצרה- מאוד של הרב-והוא ישמיענו
רציתי לומר שאני מפרש אותה משתי סיבות:

קודם כל, הרב אבינר נוהג לענות בקיצור נמרץ כדי לא לבזבז זמן ולבטל תורה, וגם כי יש לו מאות שאלות שנשלחות אליו ביום..
דבר שני, אני חושב שהרב אבינר לא כ''כ הבין מה פשר השאלה, כאילו מה 'נפלתי עליו' עכשיו. במילים אחרות- זאת שאלה הזויה!!
מה זה משנה מאיזה מגזר היא? היא מעם ישראל? 'בסדר'..
במילים אחרות אם זו אכן הסיבה זה מפריך לחלוטין את מה שאמרו פה בשם הרב אבינר..

לא נורא, שואלים אותו לרוב שאלות הרבה יותר הזויות...
לדעתי אם כבר לדייק בלשונו - אז להיפךעף על עצמו

1. כי מי שמכיר את הרב אבינר אם יש שאלה שעצם שאלתה היא בעייתית, אז הוא עונה באופן שהשואל יבין זאת - 

ובנוגע למקרה שלנו אם זה לפי מה שאתה אומר אז היה ראוי שיענה "ברור שאפשר" או "פשוט", או "מה השאלה בכלל",

אבל הוא לא ענה כך, אלא ענה "בסדר" , שלכאורה זה אומר שהוא נותן מקום לעצם שאילת השאלה, ולכן הוא עונה רגיל כמו בשאלות לגיטימיות, שזה בסדר ואפשרי, אוקיי!,

2.  ואם נמשיך את קו הדיקדוקים שלך (אשריך שאתה מדקדק בדברי רבנים גדולים) אז אפשר להבין מהלשון הקרירה "בסדר", והוא לא ענה "אין בעיה" או "בסדר גמור" וכדו, שאומנם זה אפשרי אך זה לא מלהיב... [בנוגע לדקדוק האחרון אני לא חושב שהוא מספיק מבוסס בדבריו, אבל ביחס למה שאתה כתבת לדקדק בדבריו אז אפשר לכתוב גם אותו, לענ"ד]

והוא ישמיענו, אני ישמח שתביא לי את המס של כבוד הרב ואשאל אותו שאלת בירור - ממה שכתב במקומות אחרים כמה פעמים. סבבה?

חחח תודהעף על עצמו

בכיףאנונימי פלוס

אני חושב שבנאדם מצמיד לעצמו תווית זה לא מקרי וזה משפיע.

ממליץ לך לפתוח ניק חדש.

אפשר לעשות את זה בערוץ 7 במהירות.

זה היה פשוט תווית של אחשלי הצעיר...עף על עצמו

ולי לא היה כוח לעשות חדש, ולא נמאס מהפורם כאן ואמר לי שאני יכול להשתמש בשלו, אז מידי פעם כשאני רוצה לפרסם איזה משהו שהתחדש לי או שאני מעיר איזה הערה בפורמים אני עושה את זה דרךהניק הזה.....

לוקח בדיוק שנייה וחצי לפתוח ניק חדשאנונימי פלוס

לדעתי האישית זה שווה את זהולא רק ששוה את זה אלא ש"שומר נפשו ירחק".

בגלל שכבר יש לי כל כך הרבה הודעות חשובות שנמצאותעף על עצמואחרונה

בהסטוריה של הניק הזה מחד, ומאידך אני לא מתכנן להשתדך דרך האתר פה, - אז נראלי שאשאר בניק הזה בגלל ההסטוריה העשירה שלו לטעמי..

לא תפסתי את זה נכון בכלל, כי אם אנשים היו מתחתניםעף על עצמו

משני המגזרים ושלא כדברי רבנינו הגדולים כמו מגרן הגר"ש אבינר ועוד (משני הצדדים - גם מהצד החרדי), ואז היה להם בית שעומד על כרעי התרנגולת במקרה הטוב!!, וכל הזמן היו מלחמות ומריבות   - זה מה שהיה מעציב אותך הרבה הרבה יותר!!!, אני לצערי גם מדבר מנסיון אישי שלי, לא יאמר לך כמה פעמים רצתי לבכות בחדר בגלל שאבא שלי מזלזל ברב טאו או ברבנים אחרים, כשהייתי מזכיר הרב קוק באיזה דבר תורה מייד הוא היה עושה פרצוף כמי שהולך לשמוע עכשיו דברים לא נכונים, וכולו צועק שאני עושה לך טובה שאני שומע אותך, נווו דבר, ואבא שלי הוא תלמיד חכם מובהק!!, עזוב לא רוצה להיכנס לזה , אבל אתה צריך להבין שזה עניין חשוב מאוד שהוא הדרכה של גדולי תורה!!,

ובכלל,  אני חושב שהגר"ש אבינר ועוד יש להם רגישות מהעניין הזה (של פירוד כביכול), יותר ממך..., ואם הם רואים לנכון להזכיר זאת בכל פעם ששואלים אותם על נישואים בין שני מגזרים, אז אנחנו לא יותר טובים מהם, ולכן נראלי שהתגובה שלך לדבריי - דיי וכו ', היא לא נכונה.

תראה גם מש"כ כאן - ידעתי גמרא זאת, וחשבתי עליה בזמן שכתבתי את זה, אבל התשובה @עף על עצמו .

בכל אופן ידידי היקר, אני מלמד עליך זכות, כמו שכבר קרה פעם אחת, אתה לא קראת את הדברים בשלימות, קראת רק חצאי דברים ואז כתבת מה שכתבת.

בהצלחה רבה, ותמיד אני מעריץ שלך, ובאמת שאני שיש גם צד בי שמאוד שמח על הדברים שלך !! כי אני אומר ברוך ה' שיש לכם רגש אהבת ישראל אמיתי!!!, ואני וואו רק מעריץ אותכם יותר.

ביי

...בניחותא
עבר עריכה על ידי בניחותא בתאריך כ"ז בחשון תש"פ 13:06

אני לא אוהב לקלל בציבור

"הוא תופס את עבודת ה' בבהירות מיוחדת בדקות מאוד מופשטת"

כאן בא לי לקלל.

בהצלחה לך בדרכך המאוד בהירה ודקיקה.

רק שים לב לאנשים בדרך.

ושמרוב בהירות ודקיקות מופשטת אתה עשוי לבלבל את המוח בציבור.

זהו על זה בדיוק דיברתי,עף על עצמו

אתם לא מודעים בכלל בכלל, לתכונת עבודת ה' כפי שהיא אצל הדת"ל, וזה לגיטימי לגמרי, בגלל שלא גדלתם בציבור הדת"ל,

וזה גם להיפך !! - דת"ל לא מודעים לתכונת עבודת ה' שנמצאת למשל אצל חסידים מובהקים, הם כלל לא מציירים אותה אפ"י (חוץ מכמה ישיבות חסידיות מובהקות בתוך הציבור הדת"ל שעוסקות בחסידות מתוך מסורת חסיידת מובהק, כמו למשל הרב דודקוויץ שקיבל מן אדמורים חסיידיים גדולים, וכיום הוא מנהיג את הישיבה שלו ביצהר -באופן שמחבר את החסידות עם הרב קוק, ויש עוד כמה כאלה).

אני גדלתי בבית עם אבא חרדי, ולמדתי בישיבות חרדיות, רק מאוחר יותר עברתי לישיבות  דת"ל ושם אני היום - אבל אני יכול לומר לך בהחלט, שכל מרכזניק למשל או הרמורניק - מודע לזה שתורת הרב קוק היא התורה שמשפיעה עלינו את אור הגאולה הבהיר, ולעומת זאת הציבור החרדי מודה בעצמו שהוא חיי בגלות ושהוא לא נפגש עם שום אור של גאולה, ואז מה שיוצא בפשיטות לפי תפיסת הדת"ל - שהדת"ל יש בעבודת ה' שלו בהירות מיוחדת ואצל החרדי לא.

וגם למשל אצל החבנידיקם מדברים כל הזמן שכל מי שלא נגה עליו אור החסידות הוא  לא יודע לעבוד את ה' מאהבה כמו שצריך, והם אומרם במפורש שככה זה אצל הליטאים, זה דברים ידועים ולגיטימים, שכל אחד יחשוב על מעלת תורתו,

אבל זה שאתה רצית לקלל אותי בגלל זה, ואף ההודעה שלך עברה עריכה (אני מקווה מאוד שזה לא מחיקה של קללה), אז זה רק מחדד היטב את מה שאנחנו מדברים כאן , ויש כאן דוגמא מאוד יפה שהבאת לנו  -  , אם למשל אישתך הדת"ל (וכך זה אצל אמא שלי שתחיה) יהיה בה מודעות לבהירות המיוחדת של ארץ ישראל שנסוכה אצל עובדי ה' הדת"ל, והיא תאמר לך זאת וגם תפעל לפי מודעות זאת -  אתה תרצה לקלל אותה ......  ודי בזה

מעניין איך היהאוורסט
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
מותר גם להיות חסר בטחון, זה אנושיadvfb
מותר גם לפחד ולהכשל ולבכותזיויק
ולא מומלץ
מומלץ מאודadvfb

חיבור לרגשות זה דבר חשוב.

מי שלא בוכה גם לא יצחק וירקוד.

עת לכל חפץ

ע"ע פירושו של הרב קוק בעין אי"ה שמדברים על "הנעלבים ואינם עולבים" ומדייק שהם אנשים רגישים שנעלבים ועצם זה יש להם אפשרות להעלב ולהתגבר על כך זאת המעלה שלהם - 

"לא אמר מי שמעליבים אותם ואינם עולבים, כי אז היה אפשר להכניס בכלל גם את אותן שהושפלה נפשם עד למדרגת ההמתה הרוחנית, באופן שהחוש המרגיש את רגשי ההנאה של הכבוד ורגשי הצער של העלבון נ(ת)טמטם אצלם, ובאמת לא זוהי דרכה של תורה, כ"א שהנשמה תהיה חזקה, כח החיים יהיה במילואו, הרגש של הרגשת הכבוד ומכאוב העלבון הטבעי יהיה במלא בנינו הנפשי, במדה הראויה לאדם מצד צלם אלוקים אשר לו, המופיעה על מעלת נשמתו שהיא כבודו, אבל בכל המעמק של ההרגשה הברורה בצער העלבון, עד שהם נעלבים, בכ"ז רגש המוסר ואהבת הבריות, גם אותם שהעוו את דרכם והעבירו את הדרך עליהם, הוא חזק כל כך עד שהם אינם עולבים, דוקא עם אותו המכאוב הגדול שנפשם מציירת בעלבונם הם משתמשים בו לעצור ברוחם, שלא להיות הם מזיקים ומכאיבים את אחרים אע"פ שהם הם עולביהם עצמם. זאת היא גבורת הקודש של החיים"

עין איה על שבת ט פג – ויקיטקסט

לכן צריך לבכות, ואז אח"כ לקום. אבל לא לבכות בכלל זה טמטום הלב, בטח שזה לא יתרון.

ידוע ומפורסםזיויק
יש הבדל בין הכלת רגש לבין מעשה או הנהגה, ככה אני מבין את זה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
דיברה על אלה שמחלקים טיפים ושיפוטייםadvfb

זה נראה לי ברור

אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבש
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

אתה מתעסק בטפל בעיניadvfb

השיר עוסק בכאב ותסכול

שוכחים את התחושה עשר שניות אחרי שמתארסיםבחור עצוב
לא מזדהה.יעל מהדרום
יד על הלבבחור עצוב
מתי בפעם האחרונה פינית זמן וניסית לחשוב על מישהו מתאים לחברה שלך? 
זה לא קשוריעל מהדרום

לק"י

אני באמת לא מתעסקת בכלל בשידוכים.

אבל אני לא מחלקת עיצות לנישואים, לא מתנסה על רווקים, לא חושבת שתמיד הם "אשמים" ברווקותם, לא חושבת שהכל טוב ונפלא בנישואים.

אם הכותבת התכוונה בעיקר לחלק של לעזור לחברים למצוא חתן/ כלה, אז פספסתי את זה.

אז השיר לא נועד אליך advfb

וברור שכל הכללה פה היא מתוך עמדה מסויימת שאפשר מאוד לגלות הבנה כלפיה.

לא הבנתי למה. היא שאלה אם מזדהים...יעל מהדרום
וואוadvfb

אמממ תאמת שפעם רווק שהציע לי הצעה אמר לי תוך שנייה, אחרי שהסברתי לו למה זה לא בדיוק מה שאני מחפש ירה לעברי - "אין את מה שאתה מחפש". שאלתי את עצמי, איך האבצע שלו קלה על ההדק לירות כזאת טענה בלי שהוא מכיר אותי בכלל, וגיליתי שלצערי השיפוטיות כלפי רווקים יכולה להעשות גם על ידי הרווקים עצמם אחד כלפי השני.

אני יכול להגיד שבאמת בנאדם שהוא נשוי הוא נמצא בעמדה שונה.

בע"ה כשאתחתן אז אני אשתדל לזכור שאני לא מבין מאה אחוז את הכאב של הבדידות, למרות שברור לי שהייתי בו לא מעט. עצם הפוזיציה היא פוזיציה אחרת. המודעות לפוזיציה היא מה שעושה את ההבדל.

יפה מאוד שאתם שואליםשלג דאשתקדאחרונה

השאלה המשעשעת הזו כאילו הכריחה אותי לענות בשאלה...

האם באמת נראה לכם, רווקים יקרים, שהנישואין הם איזה פעולה קטנה של מתן טבעת ופתאום הכל נהיה פשוט יותר?

(לא רוצה להיות שיפוטי, אבל לפעמים אני חושב שחלק מהבעיה של רווקים/ות שאני מכיר וגם של כמה חברים כאן, נובעת בדיוק מחוסר ההבנה של הבעיה שהעליתי. וזו גם הסיבה העיקרית שאני משתדל לא להגיב כאן).

בכל מקרה שתהיה לכולנו המון הצלחה!

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

חייב פה סיום AIזיויק
😁
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויק
מה דעתך אפשר בפרטיהמצפה לישועה
אתה ממליץ? היו לך הצעות קשורות?
שמעתי על הצלחות שלוזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

יאללה בהצלחהLavender

אנחנו עומדים דום וממתינים בנשימה עצורה לחידושים

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך