בוקר שישי טובעלומה!

דייט ראשון עם בן אדם דתי לאומי

בחיים לא נפגשתי עוד עם בחור דת'ל, לא יודעת איך זה הולך, הביאו לו את המספר שלי, מוזר, מה אני אמורה לדבר איתו? אני לא מכירה אותו

מה לובשים בד'כ?

אם אני אלבש בגד שבתי כזה זה יהיה מוזר?

לובשים יום חול יפה?

לדעתי פשוט תגיעי את.יוסי 7
תתלבשי איך שאת רגילה להתלבש ותבואי איך שאת רגילה להגיע.
..מלכישוע

יום חול יפה

מדברים כמה דקות

קובעים איפה מתי להיפגש

בוקר טוב בינה.
הביאו לו את המספר שלך, הוא אמור לשלוח הודעה מתי נוח לך שהוא יתקשר, תעני לו בהודעה ואז הוא מתקשר מתי שקבעתם. בד"כ זו שיחה קצרה של "שלום, מה שלומך, מתי ואיפה נוח לך שניפגש.." לפעמים השיחה ממש קצרצרה, לפעמים היא זורמת טיפה מעבר.. את לא צריכה לדבר מעבר למה שאת רוצה ומרגיש לך בנוח, את באמת לא מכירה אותו וזה מאוד מובן ולגיטימי והשיחה לא צריכה להיות יותר מכמה דקות, כשתפגשו תכירו בעז"ה

מה לובשים בד"כ? ממש תלוי, יש כלכך הרבה סגנונות בדת"ל. הכי חשוב שתלבשי משהו שאת מרגישה בנוח איתו ועושה לך טוב. באמת בד"כ פחות מקובל ללבוש משהו שבתי מובהק, אבל יש הרבה שלובשות בגד יום חול יפה, או בגד על גבול שבין חול לחגיגי (סטייל "בגדי חוה"מ") אבל זה ממש תלוי בך ובמה את אוהבת ומרגישה איתו בנוח. יש כאלו שמתאפרות, ויש כאלו שבכלל לא. בסוף הוא צריך להכיר *אותך* ולא את מה שאת חושבת שמקובל במגזר הדת"ל...

בהצלחה רבה רבה!
תודה לכולכםעלומה!

אין לי סמסים

בסוף הוא התקשר והוא לא ידע שהוא מדבר עם הבחורה, חשבתי שהוא שמע עלי ובירר והוא כבר רוצה לקבוע פגישה ומסתבר שהוא רוצה לדעת עלי קצת יותר פרטים, אז סיפרתי לו קצת על עצמי

חח

האשה הזאת שהכירה בינינו מצחיקה, יש לנו אותו שם והוא חשב שהוא מדבר איתה

קיצ'ר, פדיחות

ימ''ל

שיהיה בהצלחה!

תודהעלומה!

וואו גדולאוורסט
כל הכבוד בכללי ממש מיוחד!
תראי, אולי יצא מזה ברכה ברוקולי

יפה לך על הזרימה הספונטנית
איזה מגזר את? סתם מעניין..מבקש אמונה

אולי דרוזיתימ''ל

סתם

יש להם בגדי שבת? 🤔חיות צבעונית
וואי דרוזית עם דתי לאומי זה אחלה..שניהם נאמנים למדינה מבקש אמונה

בדיחה נוראיתעף על עצמו

ה' ירחם, צריכה להיות חרדה מבדיחות כאלה. (גם בתור בדיחה)

לא יודעת, אני גזורה, כלום והכלעלומה!

אהה..הכי טוב!! מבקש אמונה

כי אמרת שזאת פעם ראשונה עם דתי לאומי

אז חשבתי שאת שייכת למגזר אחר שאיתו נפגשת עד היום...

לגבי הלבוש כדאי יום חול יפה ולא שבתי כי רוב הבנים הדת"ל באיםנאור97
יום חול יפה (או לא יפה..). אז לא כדאי שתהיה איזו אי הבנה נגיד שאת תזמיני צולנט והוא ירצה דווקא פלאפל או שאת תרדי במדרגות והוא יתעקש על המעלית.

גם בנות דת"ל מתלבשות יפה אבל לא שבתי (ככה נראה לי הרוב לפחות).

בהצלחה לך. קחי הכל בכיף וסבבה ותיהני. כיף להכיר אנשים. ואם גם הולך ומצליח עוד יותר נחמד
מה שאת מדברת עם חרדי אל תדאגי !!!הפי
בנוגע ללבוש רדי לעם למה אצל דתיות הבגדים לא חגיגיים בדייטים .. וזה דווקא אחלה זה לא רע.
פשוט זה שונה משבת.
זה מזכיר לי שדיברתי עם מישהו ושאלתי אותו לפני לאן הולכים? והוא אמר זה הפתעה
אז אחרי שניסיתי לנחש ולא הלך לי אמרתי לו אני לא יכולה !אני לא יודעת מה ללבוש לפחות תגיד לי זה מסעדה או זה בטיילת זה ברחוב או שזה בבית מלון זה בקניון או שזה במסלול
מה אתה חושב אני צריכה לדעת מה ללבוש!!!
קיצר אני ממש מבינה אותך
לא מומלץ בכלל בכלל, לשני הצדדים, להיפגש עם מישהו שהואעף על עצמו

מהמגזר השני.

זה מתכון להרוס את החיים, הוא יהיה מאושר ביום העצמאות ואת לא תביני איך אפשר לאהוב את הרצל או כל ציוני אחר.

הוא תופס את עבודת ה' בבהירות מיוחדת בדקות מאוד מופשטת, שחרדים הרבה פעמים לא קולטים את זה.

זה מתכון לאין סוף מריבות.

הכלל הוא "ועשית ככל אשר יורך", נכון?, אז גדולי רבנינו שליט"א אמרו שמלכתחילה לא נכון להיכנס לזה, אם בדיעבד כבר התחתנו, הם כמובן צריכים לעשות את כל המאמץ לא להתגרש ולחיות בשלום, אבל מלכתחיל הלא להיכנס לזה, אין שום עניין מבחינה תורנית להיכנס לזה!!!, כך חוזר ואומר מרן הגאון האדיר הרב אבינר שליט"א ועוד רבים. [כמובן שכל רב חרדי גם יאמר לך ככה, ואני יודע זאת בתור חרדי לשעבר].

המון המון בהצלחה!!, יהיה רק טוב בעז"ה. ואני מאוד מאוד מעריך את אחינו החרדים !!, ומיודד עם המון חברים חרדיים, אך זה לא סותר שמין הראוי בכדי לשמור על צביון משפחתי בריא, לא להתחתן אחד עם השני מלכתחילה.

.

אפשר לחלוק על מה שאמרת?נפש חיה.
כןעף על עצמו

כמובן...

אבל זה דברים של רבנים גדולים משני הצדדים, לא שלי...עף על עצמו

וגם לי הקטן יש נסיון בזה מהחיים האישיים שלי, אני לא מדבר מבחוץ.

גם רבנים חרדיים מתנגדים להתחתן עם דת"ל, וזה מובן לחלוטין כנלעף על עצמו

מה יהיה עם עם ישראל?נפש חיה.
בית שמאי לא התחתנו עם בית הלל?
ידעתי גמרא זאת, וחשבתי עליה בזמן שכתבתי את זה, אבל התשובהעף על עצמו

פשוטה מאוד - ההכוונה לא להתחתן עם בן המגזר השני, אינה נובעת בגלל החרמת בן אותו מגזר ח"ו, קרי עניין "עקרוני" שאני לא רוצה להתחתן עם האנשים האלה שיש להם דעות לא טובות, שעל זה נסבה הגמרא שמחלוקת ב"ש וב"ה לא הייתה כזו ועל כן התחתנו בינהם. ואכן גם במקרה דנן זה ממש לא הסיבה!!,

הסיבה היא פשוט "טכנית" לא עקרונית, לאחר נסיונות רבים - נתגלה שההבדלים האלה, גורמים למחלוקות גדולות מאוד, ולמבנה משפחתי לא יציב, ולכן היות והעיקר זה לקיים מצוות נישואין מתוך שלום ושלווה, על כן מכוונים הרבנים שמלכתחילה לא להתחתן עם בן המגזר השני.

יישר כוח עצום על רגש אהבת ישראל שבוער בך, באמת באמת!.

יהיה טוב בעז"ה.

מי עשה ועקב אחרי הנסיונות הרבים שגילו שזה לא אפשרי?מבקש אמונה

אנשים גם מאותו מגזר מתגרשים, אז איך הוא יודע שזאת הסיבה?

ולפני דור או שניים אנשים הסתדרו יופי גם עם מי שלא מהמגזר שלהם...

מה השתנה?

לדעתי זה לא טכני, זה בעיה באנשים...  קטנות מוחין - כל אחד מתבצר בדעתו.

הרב אבינר ועוד רבנים רבים, משני הצדדים!,אני סומך עליהם יקיריעף על עצמו

גם מניסיוני האישי, בתור מי שמכיר זאת מקרוב מאוד, הגעתי למסקנה זו (אך דעתי האישית כמובן לא חשובה).

כמובן אחשלי אף אחד לא אמר שבלי זה אין גירושין..., אבל הבדיקות מראות, שכשמצרפים לזה את ההתחתנות הבין מגזרית, אזיי הגירושין , ובכלל זה לא רק גירושין, זה מריבות קשות מאוד ומיותרות בין בני הזוג, גם אם הם לא התגרשו,  - הם מרובים הרבה יותר, ועל כן הגיעו למסקנה שהגיעו.

צהריים טובים חבר

עדיין זה האנשים אשמים - זה לא טכני ומוכרח להיות כךמבקש אמונה

זה שבין מגזרים זה קורה יותר כי השוני יותר גדול... 

יש הרבה מה שמאחד... המון!!   תרי"ג מצוות, אמונה בה', תפילה, חינוך לתורה ועוד..

אבל מה, כל אחד חושב שרק הוא צודק והשני בדרכו מעכב את הגאולה.

לפני כמה דורות, לא היו בכלל שני מגזרים כמו היום...עף על עצמו

התהליכים שהביאו למחלוקת בין הדעות, עוד רק התחילו והדעות לא התגבשו בכדי לבוא למחלוקת חריפה.... 

לפי כמה דורות המחלוקות היו אמיתיות, כיום כולם סתם מבולבלים.מבקש אמונה

לדעתי לא נכון, אבל סבבה.עף על עצמו

לילה טוב!

סבבה. הכל ברוח טובה אחי... מבקש אמונה

נראה שהבנת אותי שאני תוקפני... לא לזה התכוונתי.  

אתה נתפס אצלי כאדם משכמו ומעלה, אני התכתבתיעף על עצמו

איתך לפני שנים אולי, ואני לא יודע אם אתה זוכר אבל התרשמתי שאתה אישיות יקרה שנעים בחברתה.

לילה טוב

באמת נעים בחברתו אבל. זה שהוא חושב א ואתה חושב בנפש חיה.
לא אומר שאתם לא יכולים להישאר ברושם חיובי אחד על השני.

ובנינו
מה שמחזיק את הנישואין זה מידות טובות ,עין טובה ולב טוב.
ומוכנות לעבוד .

כל השאר זה חרטה.
מאיפה הבאת את זה שאנחנו בלי רושם חיובי אחד על השני!!!??? הכלעף על עצמו

בסדר??

אני אמרתי בדיוק הפוך, אמתרי כמה שאני מעריך אותו, וכמה שאני אוהב אותו!!.

אני לא מבין איך קישרת את זה בכלל לשנוא חתונה בן שני מגזרים, מה הקשר??

את רוצה לומר "חארטה" על דברים של רבנים גדולים משני המגזרים?? אולי לא הבנתי נכון..., כי מה שאני אמרתי על חתונה בין שני מגזרים אלו דברים של רבנים גדולים משני המגזרים לא שלי.

אניבניחותא

באופן אישי מבית חרדי, כמעט התארסתי עם דתיה לאומית, וזה היה בתמיכה ואפילו בסיוע של רבנים גדולים.

אני יודע מכלי ראשון גם על מקרה, שראש ישיבה נזף באחות שביקשה למנוע מאחותה להתחתן עם מישהו יען כי היא חרדיה והוא 'ממלכתי'. היום הם חיים יחד באושר.

איש יקר ונחמד, על מה אתה מדבר, ועל סמך מה אתה מדבר?

אני מעתיק לך מש"כ למעלהעף על עצמו

את רוצה שאני יפנה אותך למקורות שהרב אבינר ככה אומר?  

הוא כידוע אחד מהרבנים שהכי עוסקים בזוגיות, והוא  

דרך אגב ישנם עוד רבנים שחושבים כך (וכמובן גם בצד החרדי, אני למדתי בישיבה חרדית... גילוי נאות)

יקירי, גם אני לא מדבר מהאוויר, כי אם בתור אחד שחיי בבית כזה.

תגיד שיש לך חוויה מסויימתבניחותא

ואתה מוזמן גם לספר עליה!

כל מקרה לגופו, זה תלוי בכמה האידיאלים תופסים מקום, ובעוד דברים.

מי שמרגיש שהוא על התפר, לעתים רחוק יותר מן החיים החרדיים מאשר מן החיים הדתייים לאומיים. 

יש כאן, כבכל שאלה של שידוך, אלמנטים קודמים לשאלת המגזר: אופי ופרספקטיבה לחיים.

בינתיים ראינו שהרב אבינר מאשר, אז בנושא הזה עליך ראיה להביא.

ואני למדתי ביותר ישיבות חרדיות ממך... וגם בפוניבז מחבלים - שם בין השאר למדתי - יודו לי, שאם בחור הוא "מזרוחניק" בהשקפה, כבר עדיף שיתחתן עם מזרוחניקית, מאשר שיקלקל חרדית....

אבל לא כל השייבות הם פוניבז' מחבלים, וגם הרבנים החרדים מכירים את מורכבות החייםוהרבה פחות מגזריים ממה שאתה מתאר. מנסיון כאמור. 

לא קשור, אני לא מדבר רק בגלל המקרה שלי, הגר"ש אבינרעף על עצמו

לא מדבר בגלל מקרה אחןד הוא אומר במפורש שזה מתוך נסיון עם זוגות רבים (גם אני הדל מבין שזה לא רק מקרה שלי, מתוך מה שאני מכיר היטב את החברה החרדית וגם את הדת"ל, אני יודע שזה ל אנכון לעשות את הצעד הזה, גם בלי קשר למקרה שלי. אבל דתעתי האיישת לא מענינת).

תראה אולי אתה לא מחשיב את הגר"ש אבינר - בשבילי דברי הגר"ש וחביריו הגדולים - הם קודש, ואני מפרסם אותם למי שמעוניין לקבל דבריהם אתה לא מעוניין , שיהיה לך בסבבה תהנה, תתחתן עם דת,ל אם אתה רוצה, אני לא מתערב לך בחיים.

בהצלחה חבר, 

באמת אני מדבר באופן כללי, כל מקרה אפשר לדון לגופועף על עצמו

עכשיו אני צריך ללכת, אבל אני יותר מאוחר אמצא אתעף על עצמו

המקורות שבהם הרב אבינר אומר זאת במפורש בלנ"ד, ממש כפי שכתבתי,

ואז כל מה שיהיה זה להבין את היחס שבין התשובה שענה לאותו בחור לבין מה שהוא מפרסם לרבים  -  אולי באמת התשובה לזה היא מה שכתבתי בעצמי מקודם  באמת אני מדבר באופן כללי, כל מקרה אפשר לדון לגופו , שיש להבחין בין הדרכה כללית לציבור, לבין מקרה פרטי שלפעמים זה בסדר להתחתן בין שני המגזרים, אבל באופן כללי זה בכלל לא מתאים.

נתראה בימים הקרובים בלנ"ד, אחר צהריים טובים.

אפשר לדעת מאיפה אתה לוקח את המחקרים האלו?נפש חיה.
את רוצה שאני יפנה אותך למקורות שהרב אבינר ככה אומר?עף על עצמו

זה יספק אותך?

הוא כידוע אחד מהרבנים שהכי עוסקים בזוגיות, והואעף על עצמו

כתב למיטב ידיעתי עשרות עשרות של ספרים שעוסקים בנושא הזה (ממש כך בלי גוזמא!), ומסר בזה שיעורים ומאמרים אין ספור, הוא גם נראלי הקים כמה מיזמים בתחום השידוכים, והוא אומר שמתוך נסיונו הוא ראה שזה לא עולה יפה, ואין ראוי להיכנס לזה מלכתחילה.

לעומת זאת אצל הרבנים החרדיים, הדבר הזה פסול גם מבלי לבדוק, כי לדעתם מזרוחניקים הם אנשים שרחוקים מדרך התורה האמיתית, ולכן פשוט שאין להתחתן איתם.

וואי כל כך הזדהיתי עם הכותרת..והוא ישמיענו
(כמובן בהקשר הזה)
אין חלוקה כל כך מובהקתReminder
יש המון זרמי ביניים

לא הכל שחור לבן (גם לא חרדים)
אבל אני לא חרדית קלאסיתעלומה!

אני באמצע

זה לא פייר שהחרדים לא יקבלו אותי וגם הדת'ל לא

ואין לי בעיה להגיד הלל ביום העצמאות ולמנגל ולחגוג

זה שלמדתי בבית יעקב כל חיי לא אומר שאני מסכימה איתם על כל דבר

כך שהוויכוח הוא בעצם ניצלו'שפטיש

דווקא תדעי שזה שילוב יפהנאור97
ראש חרדי של אהבת תורה וצניעות הלבוש (לפני ההגעה לגיל בו היא נהרסת אצל הרבה חרדיות) ועל גבי זה השקפה דתית לאומית שהיא אמנם נכונה וטבעית יותר אבל מצד שני מורכבת ודורשת בסיס חזק כדי לא ליפול.
גם באולפנות יש חינוך לאהבת תורה וצניעות, אבל אצל הרוב זה לא באותה רמה כמו אצל החרדים.
תודהעלומה!

אני יודעת את זה

תעשי שאלת רב, העיקר זה "ועשית ככל אשר יורך", אם הרב יגיד לךעף על עצמו

שזה בסדר, אז סבבה ואל תתיחסי למה שכתבתי כאן, ואם הרב יגיד לך שלא אז .. אני לא מתערב גם פה כמובן.

עצוב לי מאוד הדיון שהתפתח מהדברים שלךוהוא ישמיענו
די
כמה אפשר עוד לסבול את המחלוקות בעם ישראל
ממליץ לךאנונימי פלוס

לא להתייחס להתייחס לכל טוקבקיסט ברצינות..

אפשר להראות ממש חכם מאחורי מקלדת. מי שטופס על זה טרמפ שיבושם לו.

במיוחד עם ניק כזה...

תודה! יישר כח. אני הגבתי מסיבה אחת-והוא ישמיענו
בגלל התגובה הזאת
אבל אני לא חרדית קלאסית - לקראת נישואין וזוגיות

שהיא תראה שממש לא כולם בציבור הדת''ל התורני חושבים ככה. אני די בטוח שגם רוב גדולי הציונות הדתית לא אומרים שזה לא ראוי, אלא שצריך לבדוק כמו כל הצעה רגילה.

כרגע שלחתי גם הודעה לרב אבינר שליט''א ואני ממתין לתשובתו בענין

והאמת והשלום אהבו
>>>והוא ישמיענו
שלום לכב' הרב שליט''א.
אני בחור דת''ל תורני, ורציתי לשאול את הרב כיצד להתייחס להצעת שידוך מהמגזר החרדי, כשעל פניו ההצעה נשמעת מתאימה.
תודה רבה

תגובת הרב:
בסדר

(*כמובן לא חשבתי שהרב אבינר יענה משהו אחר.. צריך קצת פרופורציות)
תודהעלומה!

רק לגבי התשובה הקצרה- מאוד של הרב-והוא ישמיענו
רציתי לומר שאני מפרש אותה משתי סיבות:

קודם כל, הרב אבינר נוהג לענות בקיצור נמרץ כדי לא לבזבז זמן ולבטל תורה, וגם כי יש לו מאות שאלות שנשלחות אליו ביום..
דבר שני, אני חושב שהרב אבינר לא כ''כ הבין מה פשר השאלה, כאילו מה 'נפלתי עליו' עכשיו. במילים אחרות- זאת שאלה הזויה!!
מה זה משנה מאיזה מגזר היא? היא מעם ישראל? 'בסדר'..
במילים אחרות אם זו אכן הסיבה זה מפריך לחלוטין את מה שאמרו פה בשם הרב אבינר..

לא נורא, שואלים אותו לרוב שאלות הרבה יותר הזויות...
לדעתי אם כבר לדייק בלשונו - אז להיפךעף על עצמו

1. כי מי שמכיר את הרב אבינר אם יש שאלה שעצם שאלתה היא בעייתית, אז הוא עונה באופן שהשואל יבין זאת - 

ובנוגע למקרה שלנו אם זה לפי מה שאתה אומר אז היה ראוי שיענה "ברור שאפשר" או "פשוט", או "מה השאלה בכלל",

אבל הוא לא ענה כך, אלא ענה "בסדר" , שלכאורה זה אומר שהוא נותן מקום לעצם שאילת השאלה, ולכן הוא עונה רגיל כמו בשאלות לגיטימיות, שזה בסדר ואפשרי, אוקיי!,

2.  ואם נמשיך את קו הדיקדוקים שלך (אשריך שאתה מדקדק בדברי רבנים גדולים) אז אפשר להבין מהלשון הקרירה "בסדר", והוא לא ענה "אין בעיה" או "בסדר גמור" וכדו, שאומנם זה אפשרי אך זה לא מלהיב... [בנוגע לדקדוק האחרון אני לא חושב שהוא מספיק מבוסס בדבריו, אבל ביחס למה שאתה כתבת לדקדק בדבריו אז אפשר לכתוב גם אותו, לענ"ד]

והוא ישמיענו, אני ישמח שתביא לי את המס של כבוד הרב ואשאל אותו שאלת בירור - ממה שכתב במקומות אחרים כמה פעמים. סבבה?

חחח תודהעף על עצמו

בכיףאנונימי פלוס

אני חושב שבנאדם מצמיד לעצמו תווית זה לא מקרי וזה משפיע.

ממליץ לך לפתוח ניק חדש.

אפשר לעשות את זה בערוץ 7 במהירות.

זה היה פשוט תווית של אחשלי הצעיר...עף על עצמו

ולי לא היה כוח לעשות חדש, ולא נמאס מהפורם כאן ואמר לי שאני יכול להשתמש בשלו, אז מידי פעם כשאני רוצה לפרסם איזה משהו שהתחדש לי או שאני מעיר איזה הערה בפורמים אני עושה את זה דרךהניק הזה.....

לוקח בדיוק שנייה וחצי לפתוח ניק חדשאנונימי פלוס

לדעתי האישית זה שווה את זהולא רק ששוה את זה אלא ש"שומר נפשו ירחק".

בגלל שכבר יש לי כל כך הרבה הודעות חשובות שנמצאותעף על עצמואחרונה

בהסטוריה של הניק הזה מחד, ומאידך אני לא מתכנן להשתדך דרך האתר פה, - אז נראלי שאשאר בניק הזה בגלל ההסטוריה העשירה שלו לטעמי..

לא תפסתי את זה נכון בכלל, כי אם אנשים היו מתחתניםעף על עצמו

משני המגזרים ושלא כדברי רבנינו הגדולים כמו מגרן הגר"ש אבינר ועוד (משני הצדדים - גם מהצד החרדי), ואז היה להם בית שעומד על כרעי התרנגולת במקרה הטוב!!, וכל הזמן היו מלחמות ומריבות   - זה מה שהיה מעציב אותך הרבה הרבה יותר!!!, אני לצערי גם מדבר מנסיון אישי שלי, לא יאמר לך כמה פעמים רצתי לבכות בחדר בגלל שאבא שלי מזלזל ברב טאו או ברבנים אחרים, כשהייתי מזכיר הרב קוק באיזה דבר תורה מייד הוא היה עושה פרצוף כמי שהולך לשמוע עכשיו דברים לא נכונים, וכולו צועק שאני עושה לך טובה שאני שומע אותך, נווו דבר, ואבא שלי הוא תלמיד חכם מובהק!!, עזוב לא רוצה להיכנס לזה , אבל אתה צריך להבין שזה עניין חשוב מאוד שהוא הדרכה של גדולי תורה!!,

ובכלל,  אני חושב שהגר"ש אבינר ועוד יש להם רגישות מהעניין הזה (של פירוד כביכול), יותר ממך..., ואם הם רואים לנכון להזכיר זאת בכל פעם ששואלים אותם על נישואים בין שני מגזרים, אז אנחנו לא יותר טובים מהם, ולכן נראלי שהתגובה שלך לדבריי - דיי וכו ', היא לא נכונה.

תראה גם מש"כ כאן - ידעתי גמרא זאת, וחשבתי עליה בזמן שכתבתי את זה, אבל התשובה @עף על עצמו .

בכל אופן ידידי היקר, אני מלמד עליך זכות, כמו שכבר קרה פעם אחת, אתה לא קראת את הדברים בשלימות, קראת רק חצאי דברים ואז כתבת מה שכתבת.

בהצלחה רבה, ותמיד אני מעריץ שלך, ובאמת שאני שיש גם צד בי שמאוד שמח על הדברים שלך !! כי אני אומר ברוך ה' שיש לכם רגש אהבת ישראל אמיתי!!!, ואני וואו רק מעריץ אותכם יותר.

ביי

...בניחותא
עבר עריכה על ידי בניחותא בתאריך כ"ז בחשון תש"פ 13:06

אני לא אוהב לקלל בציבור

"הוא תופס את עבודת ה' בבהירות מיוחדת בדקות מאוד מופשטת"

כאן בא לי לקלל.

בהצלחה לך בדרכך המאוד בהירה ודקיקה.

רק שים לב לאנשים בדרך.

ושמרוב בהירות ודקיקות מופשטת אתה עשוי לבלבל את המוח בציבור.

זהו על זה בדיוק דיברתי,עף על עצמו

אתם לא מודעים בכלל בכלל, לתכונת עבודת ה' כפי שהיא אצל הדת"ל, וזה לגיטימי לגמרי, בגלל שלא גדלתם בציבור הדת"ל,

וזה גם להיפך !! - דת"ל לא מודעים לתכונת עבודת ה' שנמצאת למשל אצל חסידים מובהקים, הם כלל לא מציירים אותה אפ"י (חוץ מכמה ישיבות חסידיות מובהקות בתוך הציבור הדת"ל שעוסקות בחסידות מתוך מסורת חסיידת מובהק, כמו למשל הרב דודקוויץ שקיבל מן אדמורים חסיידיים גדולים, וכיום הוא מנהיג את הישיבה שלו ביצהר -באופן שמחבר את החסידות עם הרב קוק, ויש עוד כמה כאלה).

אני גדלתי בבית עם אבא חרדי, ולמדתי בישיבות חרדיות, רק מאוחר יותר עברתי לישיבות  דת"ל ושם אני היום - אבל אני יכול לומר לך בהחלט, שכל מרכזניק למשל או הרמורניק - מודע לזה שתורת הרב קוק היא התורה שמשפיעה עלינו את אור הגאולה הבהיר, ולעומת זאת הציבור החרדי מודה בעצמו שהוא חיי בגלות ושהוא לא נפגש עם שום אור של גאולה, ואז מה שיוצא בפשיטות לפי תפיסת הדת"ל - שהדת"ל יש בעבודת ה' שלו בהירות מיוחדת ואצל החרדי לא.

וגם למשל אצל החבנידיקם מדברים כל הזמן שכל מי שלא נגה עליו אור החסידות הוא  לא יודע לעבוד את ה' מאהבה כמו שצריך, והם אומרם במפורש שככה זה אצל הליטאים, זה דברים ידועים ולגיטימים, שכל אחד יחשוב על מעלת תורתו,

אבל זה שאתה רצית לקלל אותי בגלל זה, ואף ההודעה שלך עברה עריכה (אני מקווה מאוד שזה לא מחיקה של קללה), אז זה רק מחדד היטב את מה שאנחנו מדברים כאן , ויש כאן דוגמא מאוד יפה שהבאת לנו  -  , אם למשל אישתך הדת"ל (וכך זה אצל אמא שלי שתחיה) יהיה בה מודעות לבהירות המיוחדת של ארץ ישראל שנסוכה אצל עובדי ה' הדת"ל, והיא תאמר לך זאת וגם תפעל לפי מודעות זאת -  אתה תרצה לקלל אותה ......  ודי בזה

מעניין איך היהאוורסט
עלויות חתונהארץ השוקולד

מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?

מקומות עם מחירים שפויים.

ברבנות..בחור עצוב
ממליץ לך להתייעץ איתה קודם כל. בסוף כנראה שלה יהיה אכפת יותר ממך מכל הדברים ה"קטנים". 
תודהארץ השוקולד
אנחנו מדברים בינינו בנושא, אל חשש
האולמות בנתיבות במחירים טוביםאריק מהדרום
וכדאי לך לשאול בפורום נשו"ט
תודהארץ השוקולד
אשאל
לאחרונה שמעתי שנשאר שם אולם אחד בלבד....יעל מהדרום
חורף/ קיץ, השכרה (מלא סוגי השכרות שמלה)/ תפירהנפש חיה.

ספקים- מתחילים לעומת וותיקים

מיקום אולם (גן/ אולם/ אולם באיזור תעשייה זול)

קייטרינג חיצוני/ כלול במחיר האולם- מגוון מפונפן של מנות/ אוכל פשוט

מספר מוזמנים 

יש הבדלים בין גן לאולם?ארץ השוקולד
אני חשבת שכן. גן יש לך המקום המטופח-עלויות שלונפש חיה.

ואם אני מבינה נכון, יש שם עוד דברים כשהמטרה של כולם היא היא לשמור על הנראות החיצונית והטיפוח המתמיד של הגן.

את החפצים, הספקים וכו' מביאים לשם- וזה עוד אופרציה לארגן אותה.

באולם יש לך את המקום כמו שהוא קומפלט, אתה משלם רק על השכירות שלו. 

מעניין, תודהארץ השוקולד
אם יש מראה מתאים, אפשר לקנות שמלה ממש בזול בחברוןנוגע, לא נוגע
תודהארץ השוקולד

כאן כנראה שפחות רלוונטי, אבל כנראה נסתכל בכל זאת

רגע רגענוגע, לא נוגע

צחקתי

התכוונתי בחלק הערבי (לבינתיים) של חברון

אם מחפשים גמחים , יש כל מיני טווחי מחיריםנפש חיה.
אישית , לקחתי שמלה מהגמ"ח בכוכב יעקב (לצערי אין לי את המספר, אם תרצה אנסה להשיג) הייתי סופר מרוצה. 
יש גם סלון כלות הודיה שגם לא יקרתפוחית 1
ויש גם סלון כלות "כשושנה" בשומרון, הבנתי גם לא יקרנפש חיה.
תודהארץ השוקולד

ספציפית, לא צריכים חסד ולכן לא אבקש מגמח שהוא באמת גמח.

פשוט מעדיפים להוציא פחות על עצם האירוע במקומות שזה לא יפגע 

תתחילו במקום האירועהמקורית

זה הכסף הגדול

משם - זה כבר עניין של סטנדרטים שלכם

אנחנו היינו סטונדטים  לפני 10 שנים. לא שילמנו על עיצוב אולם, עוד אין לי אלבום, לא הסתכלתי על התמונות גם יותר מפעמיים נראלי אז אני שלמה עם ההחלטה והזמנתי שמלות כלה ב450 שח בעליאקספרס🙈 וכן, יותר מאחת

(זה חלק שפחות בתחום שלך ואל תצפה ממנה האמת לדעתי אם זה לא בא ממנה. אבל לא היו לי סטנדרטים בקטע קיצוני ומצדי היה להתחתן בדשא מתחת לבית הוריי אבל בעלי התעקש שלא)

הגיוני, תודהארץ השוקולד
באתי להגיב ואז ראיתי שכבר קיבלת את השנקל שלי ענבל

בס"ד

המלצות ספציפיות לאולמות -

אולמי מייפל בפתח תקווה מאוד זולים יחסית לשוק. 

יש מצב שגם האולמות האחרים באותו אזור יהיו זולים. שאר האולמות שאני מכירה הם בפריפריה הצפונית אז לא יהיה רלוונטי אני מניחה...

זורקת לבדיקה - מצפה יריחו, אם הם עדיין עושים אירועים.

תודה רבהארץ השוקולד

מעריך מאוד

רעיון מעניין

הצעה ששמעתי. תראה אם תתחברתפוחית 1

לוותר על מנה ראשונה. להישאר עם סלטים ועיקרית

רעיוןארץ השוקולד
דווקא לא הייתי רוצה אופציה של הפחתת אוכל כנראה
יש סיכוי שמרכז גוש קטיף בניצןתוהה לעצמי
מקום יפה ממש למרות שזה לא אולם חתונות קלאסי
מרגיש לי מוזר להתחתן במקום כזהארץ השוקולד
כשאני הייתי שם זה לא היה מוזר בכללתוהה לעצמי
הכניסה מסביב, לא דרך המרכז עצמו. והמקום יפה ממש. אם המחירים שם באמת טובים אולי אפשר לבוא לראות פיזית חתונה שם ולראות איך זה.
מניחה שהכוונה למכון התורה והארץ124816

ולא למרכז קטיף, גם נמצא בניצן.

הייתי שם בחתונה לא מזמן,

אם לא הייתי בעבר במרכז המבקרים כנראה שלא הייתי מנחשת שזה מרכז מבקרים ולא מקום סטנדרטי לארועים.

יש שם גן מאוד יפה, אם תבוא לשם למרכז המבקרים אז יסבירו על ההיבט הבוטני וההלכתי של הצמחיה מסביב, אם אתה בא לשם לארוע אז אתה רק רואה את הצמחיה היפה מסביב.

בחתונה שאני הייתי, חלק מהאורחים ישבו באולם בפנים וחלק בחוץ.

אין לי מושג מה העלויות שם.

נכוןנכון טעות שלי. התכוונתי למכון התורה והארץתוהה לעצמיאחרונה
ראיתי פרסוםעוד מעט פסח

אחוזת זר בשומרון (אזור קרני שומרון) 190 למנה כולל הכל. לא יודעת מה זה באמת כולל, רק ראיתי פרסום.

מקום ממש ממש יפה, אבל לא נגיש (מבחינה לאולם יש הליכה בעלייה לא סלולה), אם יש אורחים מבוגרים זה פחות מתאים.

שמעתי שגם גוונא בגוש עציון נחשב זול.

לא יודעת עלות מדויקת.

תודהארץ השוקולד

האמת שנגיש זה קריטי, כנראה שנבדוק לגבי גוונא

בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני

אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.

הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.

חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב

כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉

ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.

ברור שיש התקדמותadvfb

סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)

תעדכן בכל התפתחותLavenderאחרונה

סתם חחח

יאללה בקרוב בעז"ה 🥳

דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020

בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,

שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...

"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים),  מה הדמות שלך ?"

מה את מגיבה ?

האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת  בזמן אמת ?

מה את מגיבה ?

..Shandy

הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו

והייתי אומרת שזה קשוח

ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא

או תמר או יואב

תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה

ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.

וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח

אגב למה?

מה זה מגלה לך?

מסקרן 

אני מתחברחתול זמני

לעבד־מלך הכושי.

אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,

אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.

אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender

כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.

או רחל אימנו על ויתור נאצל

לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף

זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגעאחרונה
"חולדה. סתם.."
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד

זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך

כמה תובנות שלמדתי:

1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.

הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)

2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.

3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.

4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.

אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.

כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.

וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.

שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!

תודהארץ השוקולד

אמן ואמן!

שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא

אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.

כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..

ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.

איך אמורים לעשות את זה?

מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..

וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?

אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית

אז גמני 'עוצמה ואור'

לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא

ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה

רמה תורניתאביעד מילוא

ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו.  בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט.  אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם

2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות

אשמח לשמעו את דעתכם

מסכים ומחזק, מה שכתבת זה רק קצה המזלגפשוט אני..
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת

בס"ד

אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.

אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן

אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.

אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.

לפרטים נוספים:

משמחים בחתונות - משמחי דוד

תודה!

קפוץנפש חיה.אחרונה
בהמשך לשרשור מפגשים, מניחה פה פלייר- תצליחו!נפש חיה.

אבל אלו בני אנושכְּקֶדֶם
לא ניקים 
תמונת רגליים כנראה תצורף לכאן אם יעלה הרצון .....נפש חיה.
מוחה על הפרשי הגיליםפשוט אני..

וכי לבת 41 לא מגיע זיווג?

מי קבע שגבר בן 43 לא ירצה בחורה בגילו אלא רק עם פער של 3 שנים לפחות?

והאם גבר בן 28 לא מספיק בוגר בשביל בחורה בת 28?

איך ננסח בעדינות?בחור עצוב
הם היו אופטימיים עם ההפרשים האלו. ומהסיבות ההפוכות משלך. 
לא קשורה אבל- לגבי הגילים-נפש חיה.אחרונה

מנסים ליצור תנאים הגיוניים ליצירת קשר בפער גילים סביר. 

וודאי שבחורה בת 41 זכאית להתחתן

בע"ה שכולן וכולם יימצאו בנחת.

אולי יעניין אותך