היחידי שמביך את עצמו זה בנט.
מי שהיה אחראי בצוק איתן היה ביבי כמו היום.
כל מה שיש לבנט להגיד זה ציטוטים מתוך ישיבות הקבינט. כל כך ילדותי שזה
מפחיד שהבטחון בידים שלו.
היחידי שמביך את עצמו זה בנט.
מי שהיה אחראי בצוק איתן היה ביבי כמו היום.
כל מה שיש לבנט להגיד זה ציטוטים מתוך ישיבות הקבינט. כל כך ילדותי שזה
מפחיד שהבטחון בידים שלו.
סגנון טול קסם טול קורה לא מתאים לשר רציני שטוען שדין בלון כדין רקטה.
הכשלון האמיתי של כל הסגה של עזה הוא ביבי.
הדיון נועד לדון במצב העכשווי כאשר השר הממונה כמו שהזכרת אתגר את כולם
וכעט יש לו הזדמנות לבצע.
במקום להיות ענייני הוא חופר בעבר . כמו שנאמר הרוצה לשקר מרחיק עדותו.
אני לא מחסידי כחול לבן אבל אני בטח לא מרוצה בלשון המעטה מקובעי המדיניות
העכשויים.
היחידי מכל הפוליטיקאים שהוא ממוקד מטרה זה ביבי שמנסה להציל את עורו
ולמנוע את הכנסו לכלא. כל השאר פשוט ובמיוחד האחראי על בטחון המדינה
פועלים לפי חוקי האנרציה.
לבסוף תנסה להסביר לי למה לא מפנים את אל אחמר????
הוא לא רצה ,רוצה,וירצה הסלמה בעזה (כי הוא יודע את האמת לגבי מצב חילות היבשה שלו) ולמרות
שכל הגבורים בפה אומרים "שלא יהססו בלה בלה בלה אפילו לפני הבחירות" ,זה לא יקרה.
לעומת זאת הפעלה משמעותית של חיל האויר תביא בהכרח המון קורבנות
ואת ביבי במשפט בהאג.
הוא גם יודע שסיכול ממוקד יביא להסלמה. החמס יודע כל זאת.
כמו כן תמיד יהיו גורמים סוררים בעזה שמצפים בנרות שצהל ישתלט מחדש בעזה
כי נשבר להם מהחמס והגיהד. גורמים אלו יפריחו בלונים (כי אין להם רקטות).
לא צריך דיון מיוחד בכנסת כדי להבין את זה.
בנט מראה ציטוטים מדויקים ומביכים על גנץ ויעלון, ומראה שהם אחראים (לדעתי לא פחות מביבי) על המצב בעוטף עזה.
במקום להסתכל לגופן של הדברים, אתה מתעלם מהם, ומעדיף לעצום עיניים ולחשוב שראש הממשלה הוא האחראי הבלעדי על המצב.
אני לא מדבר על ביבי עכשיו. לדעתי (ואני מניח שגם לדעת @הסטורי) ביבי הוא "ימין-לא-אמין". לא הצבענו לו וכנראה גם לא נצביע. אבל אתה מעדיף לעצום את עיניך ולחשוב שכל מצביעי הימין טמבלים וביביסטים. רק לא לשים לב לאבסורד שקרה בכנסת.
....והשיגו שקט מוחלט לכמה שנים שלא נוצל מדינית.
לקשקש כל הזמן על המנהרות זה ילדותי.
ביבי הודה שהמינוי של בנט הוא פוליטי וזה הזוי.
גם המינוי של ליברמן לשר בטחון היה פוליטי
ביבי שכנע את הרב פרץ לבגוד ועכשיו פועל לשתות ממנו קולות.
ועוד ועוד ועוד.
ביבי משחית כל חלקה טובה וכדאי שיעלם מהזירה הפוליטית
כמה שיותר מהר.
אני לא מבין איך אתם מתיחסים לזה בשוויון נפש.
לבסוף תנסה להסביר לי למה לא מפנים את אל אחמר????
אם הליכוד לא הצליח להוציא אותו מהמשוואה אז לדעתי הבוחרים צריכים.
כיום הוא עם כתב אישום. הוא יצטרך להגן על עצמו בבית משפט.
צריך להוציא מהמשוואה גם את כל מלכחי הפינכה כמו הרגבים והאמסלים.
במדינה נורמלית שינוי שלטון זה דבר מבורך.
לא צריך לדאוג לימין ושמאל הערבים לא יסכימו לשלום בכל מצב.
ראינו את זה עם אוסלו עם ברק ואולמרט.
ההתישבות היהודית ביהודה ושומרון היא עובדה קיימת ולא צריך
לקשקש ולדבר הרבה על ריבונות או סיפוח.
מי שגרם לחיזוקו הפוליטי של הציבור הערבי במדינת ישראל
במעשים שלו ובדיבורים שלו זה ביבי וחבורתו
וזה הסכנה הקיומית של מדינת ישראל.
וכשתבחינו בסכנה הזאת בבקשה אל תאשימו את שלטון מפאי
שהסיר את הממשל האזרחי בשנות השישים מכפרי הגליל והמשולש.
....אני מחכה לראות כיצד בנט יפתור את הבעיה.
מה שהיה היה. תושבי העוטף מחכים לפתרון.
הם בגדול משלמים את המשך המדיניות של פיצול
ההנהגה הפלסטינאית על ידי השלטון הקיים.
מי שעשה מה שעשה בעבר זה הכל במסגרת המדיניות הזאת
שימים יגידו אם מדיניות זאת תישא פרי.
בנתיים אנשי העוטף וקורבנות הסכינאות כדוגמת רנה שנרב ודביר שורק הי"ד
ישאו בנטל.
עוד לא ענית לי על השאלה:
למה לא מפנים את אל אחמר????
"המציאות מורכבת. בשירשורים על 'נתניהו ימין חזק', אני הראשון שאזכיר את חאן אל אחמר" (מדהים איך אנשי 'רק ביבי' ואנשי 'רק לא ביבי' הם שני צידי המטב - אקטואליה וחדשות)
הוא לא מפנה מסיבה אחת פשוטה:
"לא מפנים, כי לרה"מ אין אומץ. נקודה" (אבל זה לא קשור לצוק איתן ולחוצפה של גנץ ויעלון - אקטואליה וחדשות)
חבל שאתה לא טורח לקרוא מה שכותבים.
לא יהיה ריבונות כל עוד זה תלוי בביבי.
(במחילה ממך אני מעדיף להשתמש במילה "ריבונות" ולא ב"סיפוח". סיפוח משמעותו - שיהודה ושומרון הם "נספחים" שוליים. ולא היא. יהודה ושומרון הם שלנו. אנחנו ריבוני הארץ.)
אם ימינה תהיה גדולה ולביבי לא תהיה שום אפשרות להרכיב ממשלה בלעדיהם - אז אולי הוא יצליח איכשהו להתגבר על הפחד. אבל קשה לי להאמין.
מכל מקום, עליו - ודאי שאי אפשר לסמוך.
....היכולת שלו להציג כל דבר שהוא עושה בצורה חיובית.
לדוגמא הוא מתפאר בחיזוק מעמדה הבן לאומי של ישראל בעוד
שבניגוד לשנים קודמות ישראל הפכה יעד של חרמות,
קלקלנו את היחסים עם המפלגה הדמוקרטית בארצות הברית.
הרוסים לא ממש אוהבים את התקיפות שלנו בסוריה.
עוד דוגמא.
הוא רואה מחלפים בעוד שבמציאות המחלפים האלה פקוקים מסביב לשעון.
אולי אתה תאיר את עיני בצדדים החיוביים? אני נוח להשתכנע.
משיחות של נתניהו עם האמריקאים במשך שלוש שנים הוא ידע שישארו בריבונות מלאה ומוכרת, אם כך למה לעשות צעדים פופוליסטיים לטובת הבייס של בנט כפוי הטובה. בפרט לאור העובדה שבנט אינו מגנט מנדטים, אלא להיפך. נתניהו זנח את הסיסמה ימין חזק מאותו רגע שתיק הבטחון הועבר לבנט.
יאמר לחרפת בנט כי מאז כניסתו לתפקיד שורר שקט בגבול עזה בדיוק כמו במשמרת של ליברמן. לא בכדי שני החברים/ היריבים האלה ממצבים את עצמם כלשונות מאזניים באופן שהצבעה למי מהם היא תעודת ביטוח לסיבוב בחירות נוסף קרי מועד ד'.
אבל במשך כל אותה תקופה אנחנו במערכת בחירות שלא נגמרת, כי בנט כפה עלינו מצב פוליטי לא פשוט.
בנט פקה פקה מסובב אותנו בכחש במקום לשבת וללמוד פרק אחד או שניים בדברי ימי מדינת ישראל. די להזכיר שבן גוריון קבע עובדות במלחמת סיני ללא רשות אמריקאית, וכעבור שלושה ימים בלבד נאלץ לסגת מכל השטח. בחלוף 60 שנים הפיק נתניהו לקחים ובצדק החליט להמתין עם חאן אל אחמר, ולהקדיש זמן לשכנע את האמריקאים לתמוך בעקירת ההתנחלות הפלשתינים הבלתי חוקית. ברמת עובדות, נתניהו השיג את מבוקשו בסופו של יום, אלא שעד שהשיג את מבוקשו הוא איבד את התמיכה בכנסת למהלך הזה.
לא זו אף זו, לא הרי חאן אל אחמר כהרי התנחלות פלשתינית אחרת. בשל מיקומה האסטרטגי על ציר ים המלח בואכה ירושלים היא קיבלה חסות אירופאית, והוקפה בדגלים של מדינות אירופה המרכזיות. כעין דין חאן אל אחמר כדין פריס, לונדון, ורומא.
בנסיבות המתוארות עקירת חאן אל אחמר היא כאצבע בעין לאירופה. מהלך כזה ללא הסכמה אמריקאית שתנטרל את ההשפעה האירופאית הינה התאבדות מדינית ופוליטית בעיני כל מי שעיניו בראשו.
החריג היחיד הוא בנט פקה פקה. נזכיר בפעם המי יודע כמה, שאם הוא לא היה קורע את הבית היהודי ויוצא לפיאסקו הגדול, היתה לנו היום ממשלה שנתמכת על ידי 62 ח"כים, ואולי יותר, כי סביר להניח שכחול לבן היתה מתפרקת, וחלקים ממנה היו מצטרפים לקואליציה.
....שאם ביבי יזכה ב61 קולות או יותר שום דבר לא ישתנה מבחינת מדיניות ימין.
נהפוך הוא. המסר המטומטם "ביבי או טיבי" רק מחזק את הכוח הפוליטי של ערביי ארץ ישראל וביבי
יודע את זה.
ברור שהמטרה של ביבי היא לא יהודה ושומרון ולא מדיניות ימין . הוא רק רוצה להנצל מלהשפט
ולכן 61 קולות ומעלה אולי ישפיעו רק על ההבט המקולקל הזה.
מי יתן והליכוד ירכיב את הממשלה הבאה והאמת שוב תתגלה במערומה.
שהתקבלו בזמנים שונים, ועל בסיסן מונחות תביעות נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג. אבל עזוב, אתה מנצח.
בנט פקה פקה אמר לא פעם שרק אם יתנו לו את תיק הבטחון הוא יעשה ככה וככה וככה... אבל לא, מהר מאוד הוא הפנים את גבולות הכח, אם בגלל יועצים משפטיים ששולטים בחיינו, ואם בגלל צמרת צ.ה.ל. שלא מתחשק לה לטייל להנאתה או לעשות עסקים באירופה, ולהעצר באשמת פשעי מלחמה.
חיילים דפקו בדלתות לפנות בוקר, והוציאו את הדיירים מהבתים עוד באותו היום, בלי בג"ץ ובלי בצלם. למחרת עלו טרקטורים וניקו את הרחבה. זה נגמר. האויבים המובסים התכנסו לועידה בסודן והסתפקו בהכרזה על שלושה לאוין.
את האומץ תשאיר לעמונה, נתיב האבות, חומש, ואתה יכול להמשיך את הרשימה.
פעם יכולנו לעשות (כמעט) כל מה שרצינו, אבל זה נגמר. אלון מורה, קריית ארבע, וכל הישובים המפוארים ביו"ש נבנו מתחת לאף של כל העולם, אבל לא עוד. פעם לא היו לנו שוברים שתיקה, שלום עכשו, בצלם, ומלשינים אחרים בחוץ לארץ, אבל עכשו יש מהם, ובשפע.
העלאת דחפורים על חאן אל אחמר כהצעת הדמגוג סמוטריץ' תצמיח פניות למועצת הבטחון מטעם מי מהמלשינים הנ"ל אליהן יצטרף ארגון הטרור אש"ף. טוב שיש לנו את אמריקה עם זכות וטו, אבל בלי תיאום איתה הוטו לא מובטח. נתניהו יתפס בעינך (אולי) גבר גבר, אבל זה לא מספיק, שאל את סמוטריץ, שמן הסתם זוכר את שלהי תקופת אובמה. לא הוטל וטו, ועל יסוד אותה החלטת מועצת הבטחון שהתקבלה, שכאמור לא הוטל עליה וטו, מונחות תביעות בבית הדין הבינלאומי בהאג. טובי המשפטנים שלנו שוברים את ראשם איך לצאת מהפלונטר הזה. אמנם יש לנו טיעונים טובים נגד סמכות בית הדין בהאג, אבל כפי שידוע לך חכמים לא נכנסים למלכודות שהסמוטריצ'ים יודעים איך להחלץ מהן.
למען הסר ספק, הסמוטריצ'ים, הבנטים, והשקדים- חד הם.
מערכת היחסים של נתניהו עם טראמפ מושתת על אמון הדדי ועדכונים שוטפים, כך למשל עדכן טראמפ את נתניהו לפני חיסול הטרוריסט האירני בעירק.
ואם יש משהו שעובד טוב אז למה לשנות, אבל לסמוטריצ'ים ולבנטים אצה הדרך להחיל ריבונות על בקעת הירדן כבר עכשו משתי סיבות טקטיות וציניות. הראשונה- להציג את נתניהו בימים שנותרו עד לבחירות, כקל דעת, ופופוליסט שגרם נזק ליחסי החוץ של ישראל. והשניה- לנקות את השלחן לפני עריקה מפוארת למחנה גנץ- הורביץ- ליברמן.
חאן אל אחמר נמצאת באזור שקיימת הבנה לגביו שישאר בריבונות ישראלית לאחר הבחירות בתנאי שתקום ממשלת ימין מה שמוטל בספק בשל נטייתו המובנית של בנט לחבור לגנץ. כולנו שומעים את ההתפתלויות של ימינה וההתנסחות הזהירה בקמפיין הבחירות. זה לא בכדי.
לגבי החונטה המשפטית, ברמה עובדתית היא הרימה ראש במשמרת של איילת שקד. שקד אשה מוכשרת, ועל כך אין מחלוקת, אבל נעדרת השכלה משפטית והבנה בסיסית בענייני המשרד שהיתה מופקדת עליו. גם ברמה מוסרית היא אינה מושא להערצה, ודי להזכיר את הקשרים האפלים שלה לכאורה עם צדיק יסוד עולם אפי נווה.
שכונת המוגרבים כמו קיבייה, וכמו כפר קאסם הם נחלת העבר הרחוק. מנגד סיפור סברא ושתילה נגמר אחרת, ואידך זיל גמור.
אבל הוא לא הוציא... החלטת בג"ץ האמורפית שירתה אולי את נתניהו לפי שיטתך, ואני אומר ששירתה בעיקר את בנט שקד וסמוטריץ'. אם בנט היה גבר גבר כגרסת חסידיו השוטים, היה מציב אולטימטום לנתניהו הריסת חאן אל אחמר או פרישה מהממשלה.
הוא שאמרנו, בנט פקה פקה, דיבורים כמו חול, ופזילת עיניים לשמאל.
אתה יכול לקרוא את זה באינטרנט.
מי שאמר את השטויות שצוטטו אמור להתבייש,
ומפחיד שהם יושבים בקבינט או בכל משהו שקשור לביטחון.
איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?
ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.
קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת
)
יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה
יש שם גברים ונשים בהפרדה
מתחילים מהמערה ליד הכותל (ליד השירותים)
יש הרבה אנשים.
מחיצה ניידת בין הגברים לנשים.
מומלץ באהבה להגיע לכל מי שרוצה להכיר קצת ולהיפתח לרצון למקדש.
מדמיין -
מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.
את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.
לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -
*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם
*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.
לטווח יותר ארוך, האפשרויות -
*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)
*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.
*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.
נ.ב.
למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...
איראן פשוט נכנסה לסבבים
ותכלס
חיזבאללה חי ובועט
כנ"ל איראן
(כן פגעו בהם
מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)
מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים
ואנחנו נמשיך לחיות על החרב
כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה
הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.
כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.
אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.
צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.
בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.
כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל
מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות
חיים.
תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...
(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).
מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי
אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.
מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:
אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.
מעליל עלילות דם.
בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:
… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.
אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.
באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?
רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")
מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים
.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .
חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.
אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.
חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות
כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.
תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!
עליך. זה לא נותן לי כרגע.
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.
מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים 
אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...
כפתיחה, אני מציע לעיין בכתבה המצורפת:
לא אכנס לפרטי האירוע והפולמוס. ניתן כמובן לקרוא ולהביע דעה (ויש הרבה מה לומר בנושא). לי חשוב פרט אחד וקצת שולי, אבל מאוד חשוב:
לפני הרבה שנים, הייתה תפיסה פמיניסטית כזו שנקראת כיום "הפמיניזם המרקסיסטי". תפיסה זו, טוענת שאין סיבה שנשים לא תעשינה מה שגבר יכול לעשות. העניין הוא שהזרם הזה אמנם דיבר על ליברליות וחופש בחירה ופעולה, אך עודד בפועל שנשים תעשינה דווקא דברים שמיוחסים תרבותית לגבר.
עם השנים, מהרבה סיבות (שהטח קשורות גם לגברים וגם לתרבות), הגישה הזו פחות מדובר בשיח הפמיניסטי. גישה אחרת לעומת זאת, שקיימת כיום בשיח, נקראת "פמיניזם תרבותי". כלומר התייחסות להבדל מהותני בין המינים, תוך הכרה בחשיבותו של על מין והערכה לתפקידו הצכריע בניהול המשפחה, החברה והקהילה.
קיימות כמובן עוד גישות פמיניסטיות, אבל לצורך הדיון הזה נתמקד בדיאלקטיקה בין שתי הגישות האלה.
מבחינתי, האירוע הזה שקרה עכשיו במוסד, הוא אירוע משמעותי מאוד בייחוס והשימוש של החברה במונחים פמיניסטים. כי גם אחרי הרבה מאוד שנים ולמידה, כשניתן למצוא תפיסות שונות ואף מנוגדות, איש/ה לא חלם/ה על העגל הזה: תפיסות פמיניסטיות יזלזלו באישה, יפחיתו את חירותה וידרשו ממנה להשתעבד לתכתיבים שנוחים למגדר אחד (במקרה הזה: המין הנשי).
אז איך למען השם, הפמיניזם הוליד תנועה כל כך מיזוגנית?!
בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.
אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:
א. מה הם היו עושים במקום?
ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?
ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?
ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'