שאלה על הקורונה, נא לענות בכנותבינייש פתוח
בלי לנסות לגבות אותי או את הממשלה.
האם נראה לכם הגיוני, שכידוע הממשלה נהגה בתבונה והכניסה הזמן את מי שצריך להסגר, כל מי שהיה חשוד קצת וחזר מחו"ל, ומאחר והיא כך ובזמן לא הרבה נכנסו להסגר 40 אלף מתוך מדינה של 9 מיליון, אף אחד לא מת תודה לאל, וכמו שרואים בסין מי שמחמיר עם ההסגר הקורונה יורדת, ומה שקרה בצרפת ובאיטליה הוא מחמת חוסר פעולה בעניין, נראה לכם הגיוני לשתק מדינה שלמה????
מקורות לטעונותיי בתגובה הבאה.
והנה המקורותבינייש פתוח
חתן הנובל: "סוף המגפה קרב" | מוסף כלכליסט
ועוד משהו לגבי צרפת, אבא שלי עלה לארץ לפני יותר מ30 שנה והוא דובר צרפתית ועוקב בחדשות של צרפת אחר הנעשה שם, והם יצאו לבחירות מקומיות בלי שום לעשות שום צעד בעניין הקורונה
הבט, רק ימים יגידו.אריך וייס
אני חושב שהתוגבה שלנו קיצונית וזה מה שבסוף יפגע בנו. כי בסוף אנחנו משתקים את כל הכלכלה שלנו להמון זמן. ופוגעים במערכת הבריאות כי לא יהיה כסף לטפל בה בסוף. אבל שוב, רק עוד המון זמן יוכלו לדעת בדיעבד מי צדק.
כל ההנחיות הן כדי להציל את מערכת הבריאותבלדרית
תראו מה קורה באיטליה, עומס ענקי של חולים שגורם לבתי החולים לקרוס. הם נאלצים להחליט שם מי יחיה ומי ימות.
המקור אומר שהגיוני!הסטורי
"בישראל לא נדבקו מספיק אנשים ואין מספיק נתונים, ולכן אין לי הערכות. אך לפי מה שאני רואה, בינתיים, הדרך שבה משרד הבריאות מתמודד עם המגפה היא נכונה וחיובית. ככל שיחמירו יותר באמצעי ההגנה, כך ירוויחו יותר זמן להיערך טוב יותר לטיפולים ולפתח חיסון".

כל מה שהעתקתי זה ציטוט מהמאמר שהבאת. הוא אומר שהמגיפה תחלוף, אך במקביל אומר שצריך את הצעדים ואף יותר.
הוא אמר את זה לפני ההגבלה של ה10 אנשיםבינייש פתוח
וטוב להחמיר מבחינת הקורונה עצמה אבל יש היבט כלכלי שמשתק את המשק וגם ימנע תקציבים ממשרד הבריאות
אכן,אבל מה לעשות שאנשים פה לא מבינים זאתאריך וייס
אז לא קראתהסטורי
הוא גם אמר שמוצדק להחמיר את הצעדים.
לגבי צרפתברגוע

https://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/727531

הרבה יותר חמור ממה שעושים כאן..

אפילו בריטניה כבר שינו דיסקט

בסוף אם כל העולם נוהג אותו דבר כנראה שיש בזה הגיון.

חוץ מזה שאם כולם מסכימים היום שהצעדים הראשונים של משרד הבריאות היו מאוד נכונים, למה לא לסמוך עליהם גם עכשיו שהם יודעים מה שהם עושים?

בצרפת החמירו מאוחר מידי, רק אחרי שהקורונה פגעהבינייש פתוח
בגלל שלא עשו כלום. יצאו לבחירות בלי קלפיות קורונה כמו שתיארתי
בדיוקברגוע

ולכן ההחמרות שאנחנו עושים עכשיו הם נכונות

לא צריך לחכות להגיע למצב של צרפת ואז נגיד שזה מאוחר מידי

סגר על מי שצריך, לא על כולםבינייש פתוח
אתה סוג של עונה לעצמךבוז
ברור שזה הגיוני. זה מעולה. רק בזכות הצעדים האלו ב''ה אין מתים.

לגבי צרפת- הם עכשיו מתעוררים אבל זה מאוחר מידי.
כבר עכשיו אסור התקהלויות של 500 איש, וכנראה אחרי הבחירות יחמירו את הצעדים.

מה שקורה בפועל זה שהמבוגרים שם לא יוצאים מהבתים ונזהרים (למשל סבא וסבתא של בעלי שפשוט מתבודדים מרצון)
לא, בזכות הצעדים האלה אין מתים *עכשיו*אריך וייס
חכי שכל המובגרים שהצלנו עכשיו מקרונה ימותו במחלוקת הפנימיות מחוסר כסף לטפל בהם.
אני לא חושבת שלא יהיה כסף, חושבת שהמיסוי יעלהבוז
מיסוי ממשכורת שלא קיימת? זה נחמד.אריך וייס
כמה אחוז מהמשק עכשיו לא מקבלים משכורת? ולכמה מורדים משכורת? בקיצור, יהיה כיף
לפחות אתה רב איתנו במקום עם אשתךבוז
אז ככה-
א. אם אתה שכיר שפיטרו אותו עכשיו, לך תחתום אבטלה ואל תהיה טיפש
ב. נכון, הכלכלה תספוג, כולנו נספוג, אבל זה או זה או מאות אלפי מתים, מה אתה מעדיף?
ברור, אני מוציא אנרגיות רעות כאן. טובות שומר לביתאריך וייס
א, הכסף שהמובטלים יקבלו יבוא מהכיס של מי שעדיין עובד, לא מהאוויר. לכן גם מי שעובד יפגע

ב, הגזמה פראית. מעדיף שיעבדו עם השכל הקר. ולא עם רגש בלי לחשוב. קל להיות אמיץ ולחשוב איך מצמצמים נזקים, קל לסגור ישר את הגנים כי הגננות פוחדות. קל לבטל תחוברה ציבורית כי הנהגים פוחדים. בקיצור לחשוב ולא לעבוד בלי מח
הממשלה עושה מה שהציבור רוצהבוז
אז נכון שאין סכנה לגננות והן יוצאות לחופש כי הן רוצות גם חופש
ונכון שאפשר להמשיך לקיים הכל רק בזהירות
ונכון שאנשים סתם נכנסים לפאניקה במקום להיזהר ולשטוף ידיים, כי הרבה יותר קל להשבית הכל

אבל מה לעשות שזה מה שהציבור רוצה?

באמת שלדון על זה לא יעזור
ברגע זה ממש אנשים מרוקנים מדפי נייר טואלט סתם כי הם רואים שאחרים גם קונים נייר טואלט כאילו נייר טואלט הוא חיסון לקורונה

מה לעשות? אין מה לעשות
יש, להיות מנהיגים חזקים.אריך וייס
לא להיות פופלסטים . זה בדיוק מנהיגות חזקה. למי אכפת מה העם רוצה? צריך לעשות מה שנכון, לא מה שקל.

חכי קצת וגם ההסתדרות הרפואית תסרב לעבוד, ואז מה יקרה?
לא מדוייקקוד אבל פתוח
כרגע משרד הבריאות עושה מה שהוא חושב לנכון, ולא מה שהעם רוצה. זה מה שהחוק מגדיר במצבי חירום.
הם עובדים עם שכלהסטורי
יושבים ודנים ישיבה אחרי ישיבה, עושים צעדים מדורגים. מתפשרים בין הדרישות של הבריאות - לדרישות של האצר ומגיעים למסקנות.

לא בטוח שהם צודקים - בטוח שמפעילים חשיבה והרבה.
כן בטח, לכן זה נראה כמו שזה נראהאריך וייס
כאוס
זה נראה כמו בכל העולםהסטורי
מדינות שניסו למשוך זמן כדי לשמור על הכלכלה/השם/הכדורגל קיבלו את זה בהפוכה, עם קריסה מוחחטת של מערכת הבריאות וממילא גם הכלכלה.
בוא נראה, הלוואי שזה היה חכם הסגר הזהאריך וייס
אני לא יודע אם זה חכםהסטורי
אני יודע שאין כאן יותר כאוס ממקומות אחרים ושבמקומות שניסו למשוך זמן עם ההסגר - קיבלו אותו בהפוכה.
תראה מה קורה באנגליה שהחליטו לא להחליטקראנץ שוקולד
מדברים שם עכשיו כנראה על עשרות אלפי מתים מהמחלות בהמשך כי המשלה שם הייתה אפאטית ואיחרה את המועד.
"רק בזכות הצעדים האלה ב"ה אין מתים" איזה צעדים?בינייש פתוח
סגר על החולים ואכיפה מחמירה שלו. כך נהגו בסין. לא שיתקו מדינה שלמה. בצרפת ספרד ואיטליה לא עשו את המינימום
בסין סגרו מחוז שלם (עשרות מליונים!)הסטורי
ונקטו בצעדי הסגר חריפים גם בשאר המדינה. באיטליה מצטערים שלא נקטו בצעדים חריפים קודם - מערכת הבריאות (שלפי הטענה היתה מהטובות בעולם) קורסת.
למיטב הבנתי, העניין הוא שיש חולים שלא ידוע מי הדביק אותם,הגיגים בע"מ

אז כנראה יש אנשים שנדבקו ואנחנו לא יודעים על כך, החשש, כרגע ככל הנראה זאת כמות יחסית קטנה. אבל אם הם ימשיכו להפגש עם אנשים, זה יכול להתרחב מאוד.

הנה מאמר מתורגם מאנגלית, שמסביר היטב:

וירוס הקורונה: למה אתם חייבים לפעול עכשיו - Lihi Lotker - Medium

ולגבי חתן הפרס נובל,

א', יש הרבה חתני פרס נובל, חלקם טוענים דברים תמוהים.

ב', גם הוא תומך בהגבלות הישאליות, ואומר שחלק ניכר מהבלימה בסין זה בעקבות ההגבלות החמורות של הסינים. 

סין לא שיתקו מדינה שלמה. הטילו סגרבינייש פתוח
על מי שצריך ואכפו אותו בחומרה. כמו שעשינו כמו שצריך לפני שהחילטו פתאום הגבלת התקהלות של 10 אנשים
הם שיתקו שטח הרבה יותר גדול ממדינת ישראלהסטורי
עם עשרות מליוני בני אדם. גם בשאר סין, נקטו צעדים חריפים ממה שנקטו כאן. כנראה שאם בסין היו מתעוררים יותר מוקדם - המצב בכל העולם היה הרבה יותר טוב.
זה לא משנה גודל המחוז לעומת ישראלבינייש פתוח
אלא העובדה שהיה להם מחוז נגוע הרבה יותר ועצרו רק אותו (ושלחו לבידוד עוד כמה אנשים ספציפים) ואצלנו עצרו כמעט לגמרי מדינה שלמה שיש בה 0 הרוגים מקורונה ושום מחוז שהיה נגוע באותה מידה
אצלם היה מחוז אחד נגוע בקורונה, והם עצרו אותו.הגיגים בע"מ

אצלנו כל המדינה עלולה להיות נגועה בקורונה, ולכן משביתים חלקית את כולה.

למה אי אפשר לעבוד כמו בריטניה?אריך וייס
שהקשישים ישראו רק הם בבית.. כל השאר יתמודדו
הנה, אז גם בבריטניה נשברו, מאוחר מידיהסטורי
https://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/727535

"ראש הממשלה בוריס ג'ונסון קרא לאזרחים להישאר בבתים ולהימנע מיציאות מיותרות. לדבריו, כל יציאה שאינה חיונית לרכישת מזון או תרופות מיותרת, שכן המטרה היא לעצור לגמרי את התפשטות הנגיף."
א. היו להם אלפי מתים (וידוע שהדיווחים שלהם לא אמינים)הסטורי
אנחנו לא רוצים להיות שם. בכל מקרה, מגוחך לדבר על 'מדינה שלמה' כשכל מחוז בסין הוא כמה וכמה פעמים מדינת ישראל.
ב. גם בשאר סין הטילו הגבלות מאוד כבדות.
הגיוני בהחלט.מקום בעולם
עם כמה שזה מבאס, וגם אותי בתור עצמאית זה מאווווווודדדד מבאס (ומשפיע כלכלית.), זה מה שצריך לעשות.
את עצמאית?קוד אבל פתוח
חשבתי שזה רק מהצד...
בהצלחה לך!
כרגע זו ההכנסה העיקרית ודי היחידה..מקום בעולם
נושמים עמוק,
מתבאסים שזה יצא בדיוק בשיא במקצוע הזה,
מתפללים שהמדינה תבין שגם לעצמאים מגיע כיסוי.
ברגע שמפסיקים את מערכת החינוך המשק מוריד אוטומטית פעילותה-מיוחד

אני מכיר לא מעט אנשים שעברו לעבודה מהבית או מחלקים "משמרות" בוקר-צהריים בין בני הזוג 

אני רוצה להאמין שאולי הסיטואציה הזאת תגרום למעסיקים לחשוב על האופציה של עבודה מהבית גם בשגרה.

יצאתי היום בשעה 8 מהבית, ביום רגיל אם הייתי יוצא בשעה כזאת הייתי מגיע אחרי שעה, היום 20-25 דקות. בלי שום פקק בדרך

נכון. אולי היתרון היחידי בזה שאין פקקיםנפשי תערוג
ולכן פחות זיהום אוויר ובזבוז דלק
גם המחיר של הדלק הולך ליפול לרצפהבינייש פתוח
4 שח ממנו זה מיסיםנפשי תערוג
ככה שאל תצפה שהוא ירד יותר מדי
זה לא 4 ש"ח, אלא אחוז מסויםבינייש פתוח
זה לא 4 ש"ח, אלא אחוז מסויםבינייש פתוח
ששווה כעת ל4 ש"ח אך שהמחיר ירד איתו תרד כמות המס
נכוןנפשי תערוג
אז זה יהיה 3.8-3.5
הבנזין יעלה 5 שתכלס היה אמור לעלות 1.5₪
הנה ההוכחה שאני תמיד צודקבינייש פתוח
הוא היה אמור לעלות 2 שחנפשי תערוגאחרונה
אבל יש הרבה מיסים
המחדל הוא שלא נהגו כמו דרום קוריאה-בהגדלת הבדיקותנצליח לצאת מזה?

במקום לסגור מדינה שלמה, עדיף לעשות כמות בדיקות גבוהה וכך לבודד רק את הנשאים...

אבל מנכ"ל משרד הבריאות טוען משום מה ש"אין צורך" בהגדלת כמות הבדיקות, כנראה כי סגירת המדינה קלה יותר...

אין אפשרות לבצע כמות כזו כרגעבלדרית
יש רק מעבדה אחת עד כמה שידוע לי, היו 2 ואחת נכנסה לבידוד. ולוקח מלא זמן עד שיש תוצאות, הרופאים עצבניים מזה.
הבנתי שחלק גדול מהבעיה זה בשל הבירוקרטיה המוגזמת...נצליח לצאת מזה?

עלו הרבה הצעות למעבדות פרטיות, ואפשר אפילו "להתפרע" ולשלוח לדרום קוריאה ולקבל תשובות במייל- אבל "הפקידים" לא מסכימים, ומנכ"ל משרד הבריאות טען ש"אין צורך", אם זה לא חלם-אני לא יודע מה זה חלם, אפשר לראות בכתבה כאן:

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/430431

אלה דגימות מסוכנות. עם וירוסים חייםבלדרית
בטוחה שיש בירוקרטיה מיותרת אבל צריך להיזהר בנושא.
ומה הבעיה להשתמש במערכת הביטחון כמו שבנט הציע?נצליח לצאת מזה?

הבעיה בבדיקות האלה שלא רואים תוצאות מיד אחרי ההדבקהנפשי תערוג
אלא רק אחרי כמה ימים
אני דווקא שמעתי שיש כאלו שיכולים תוך רבע שעה...נצליח לצאת מזה?

אבל כנראה שפקידי הממשלה מעדיפים לשמור על "כל הקלפים" אצלם...

תשובה תהיה אולי תוך רבע שעהנפשי תערוג
גם זה אני לא בטוח שאפשרי
אני יודע שתשובה היא תוך 4 אבל אני לא מבין מספיק בRna כדי לקבוע אם זה אפשרי או לא

אבל רבע שעה מרגע ההבדקה זה לא שמעתי
והאמת, לא נשמע כ"כ הגיוני
אם אינני טועה טראמפ קיבל את התוצאות שלו כעבור יום יומייםבן מכיר
לדעתי עם כמה שזה קשהנפשי תערוג
צריך לעשות סגר מלא (בלי מגע בין אנשים בכלל או מועט מאוד)
כרגע אנשים הולכים לטייל, יושבים בבתי קפה ומממשיכים להדבק ולהדביק
במצב הנוכחי לא יצליחו להתמודד עם זה
ההודעה שלך לא קריאה מספיק. כדאי לערוך.שירה515

או שאולי רק אני זקוקה למשפטים הגיוניים תחבירית?

אני מאמין שאת יכולה להיות חזקהבינייש פתוח
אני מעל 20, כנראה כבר לא צעירהשירה515

קורץ

עדיף לשתק מדינה שלמה **בריאה** מלתת לכל לקרוססודית
כמו באיטליה
כשיש מתים חס וחלילה זה סימן שאחרו את המועד.
אמת. והלואי שנשמור היטב על ההוראות ושאף אף אחד לא ימות. איטלאורין
די נו.תפוז סיני

באיטליה מתים מאות וכל זה תוך שבועיים, האדישות תהרוג אנשים. כמויות של אנשים. גם צעירים. 

הבתי חולים לא יוכלו להכיל את כמות החולים וגם החולים בבעיות שונות לא יקבלו טיפול רפואי. הם ימותו.  

כל דבר הוא הגיוני כשהוא הברירה היחידהוהוא ישמיענו
בטח שהגיוני. יותר מהגיוני- מי שעובר על התקנות מסכן את עם ישראל! לא רק את אלו שח''ו ימותו, את כל אלו שיושפעו באופן ישיר או עקיף מהמצב הכלכלי/ המצב בבתי החולים וכן הלאה... וכמובן הפגיעה במדינת ישראל. ואין לנו מושג אילו השפעות יכולות להיות.

אין לנו יותר מדי מושג כרגע מי נשא ומי חולה ומי בריא; חוץ ממי שבדקו כמובן. אבל יש מחסור גדול בעולם כרגע בערכות בדיקה. וזה חוץ מהענין שבלי קשר- רק תוך כשבועיים מתחילים לפתח תסמינים.

אז לטעון שהסגר לא יהיה על כולם אלא על מי שצריך- זו בדיוק הנקודה- אין לך דרך לדעת. ובגלל זה עושים את התקנות, מי שלא מקפיד עליהם בעצם האמירה שלו היא כזאת-
"אני כנראה לא אמות מזה, מקסימום יהיה לי קצת כמו שפעת. אבל למי אכפת? בתכל'ס- אכפת לי רק מעצמי, לא אכפת לי מאחרים, ושהמדינה תקרוס. גם ככה כל המדינות כרגע קורסות אז יאללה.. את מי זה מעניין"..
התחשבות יוצאת דופן בעם ישראל..
ובארץ משרד הבריאות מסרב לקבל עזרה בבדיקהאריך וייס
בחיים לא אמרתי לא להישמע להנחיותבינייש פתוח
למרות הקונספרציות שלי, שהייתי מהמר עליהם אולי סכום גדול של כסף אבל לא את החיים שלי, ובטח לא את אלה הסובבים אותי. אפילו שיתפתי בפורום הזה את הנחיות משרד הבריאות והקפצתי אותם.
אם הבנת אותי ככה (כי אולי אתה אומר את זה בהקשר מסוים) אז ממש נראה שיש לך אובססיה להבין ממני דברים רעים שמעולם לא אמרתי וגם לא אתכוון לומר
לא כל מה שמישהו כותב כאן מכוון אליך.והוא ישמיענו

פשוט זה פורום ציבורי (אנחנו לא בשיחה אישית- זה לא מופנה בהכרח אליך), אז כתבתי שמא יהיה מישהו שקצת מזלזל בהנחיות שאולי יבוא לפה- אז שיקרא את המסר הזה כי זה חשוב מאוד.

הרבה אנשים שימחו על זה יהפכו את ההתנהגות הזאת ל-לא מקובלת, לא לגיטימית, עד שלפחות חלק מהאנשים האלה אולי יתחילו להתעורר.

גם אם זה לא יקרה, אני עושה את מה שאני יכול לעשות בנידון כרגע.

ממש לא כתבתי עליך. וההקשר היחיד היה השאלה שהעלית האם זה הגיוני, על רקע של תופעה של אנשים שלא נשמעים להנחיות. בכל מקרה לא דובר עליך..

שיהיה בוקר טוב

נ.ב. ואגב, את אותה התגובה (המשפט המיותר שלך בסוף) יכולת להגיב למשל גם לתגובה הזו:

די נו. - צעירים מעל עשרים

וכמו שאמרתי, אנשים לא בהכרח מגיבים כאן כלפיך. הכל בסדר, אפשר להירגע

מה זה "אין לי דרך לדעת"?עוד סתם אחד
את המושג "אוכלוסיה בסיכון" לא אני המצאתי, ולמעשה כל הסגר הוא במודע כדי להגן עליהם. אז עכשיו שכולם בסגר, והם לא בסיכון, למה לא להשאיר אותם בסגר ולאפשר לאנשים שהם בסיכון אחר (כמו לאבד את הבית כי אין להם איך לשלם את המשכנתא, או רעב של הילדים שלהם כי אין להם איך לממן להם אוכל) להתמודד איתו?
מצטער.. אני לא המצאתי את הנגיף אתה יודעוהוא ישמיענו
תראה, ברור שהמדינה צריכה לדאוג לאזרחים שלה ולאנשים שצריכים סיוע.

אבל בכאב גדול מאוד זה המצב.. לא אידיאלי לאף אחד. העיקר שנעשה את כל מה שאנחנו יכולים- גשמית ורוחנית, את השאר נשאיר להקב''ה- הוא בטוח יודע יותר טוב מאתנו מה הוא עושה
הכותרת סתם דמגוגית ולא קשורהעוד סתם אחד
לא האשמתי אותך בהמצאת הנגיף, ומדובר בניסיון להדוף את הטענה ללא כל טיעון נגדי, אז חבל.

אתה כתבת שאין דרך לדעת מי ייפגע. התשובה היא שיש דרך. האוכלוסיה בסיכון. גם באיטליה שיש 7 אחוז מתים - הם מהאוכלוסיה בסיכון. אז אם אתה מצליח להוציא אותם מהסיכון (והם בכל מקרה בסגר בדיוק כמוני וכמוך עכשיו) - אז אין סיבה שאחרים יקרסו כלכלית.

והשורות האחרונות שכתבת יכולות להיות תקפות גם על הטיעון בעד הפסקת הסגר... למה, אלוהים עוזר רק לפרנסה ולא לבריאות? שטויות במיץ. מי שלא יקבל כסף - לא יוכל לשלם שכר דירה. לא יעזור לו להתפלל (בטח כשהרבה אינם מתפללים משלל סיבות).
..והוא ישמיענו
כל המדינה עכשיו עומדת בפני נזקים כלכליים עצומים, מניח ששמת לב.. לא רק אזרחים פרטיים. ולא רק מדינת ישראל, אלא הרבה מדינות..
אז אם אפשר לצמצם את מספר החולים- משהו שיכול למנוע קריסה טוטאלית של המשק תוך שבועות ספורים אנחנו נעשה את זה. וגם אני אישית לא רוצה לקחת אחראיות על מצב שאין מספיק מיטות בבתי חולים לאנשים ח''ו עם מחלות קשות אחרות רק בגלל שהכל תפוס בעקבות הקורונה. כי אני, כמו אחרים רבים אולי, ח''ו הייתי שותף לזה.

הסיבה שלא הגבתי לך 'טענה עניינית' כדבריך- כלומר טענה שאתה מצפה לקבל, זה כי אם הייתי טוען אותה לא הייתי מחדש לך כלום ולא הייתי כנראה משכנע אותך. אבל כתבת אז עניתי לך בקצרה. לא בא לחזק את עמדתי, זאת בדיחה לחזק עמדה כזאת. היא לא צריכה שום סיוע ממני או מאנשים אחרים
רגע.. מה שכתבתי 'אין לך דרך לדעת'-והוא ישמיענו
ברור שהכוונה שלי היא שאין דרך לדעת מי חולה ומי לא, כי עד שזה מתפתח, כן?
עכשיו יש המון נשאים או אפילו חולים ממש שאתה ואני והם בכלל לא יודעים על זה. ככה המומחים אומרים עכשיו.
תראה שכשיגדילו את הבדיקות פתאום המספרים יעלו דרמטית.

אז נראלי שלא הבנת את המשפט שכתבתי
אשאל אותך בחזרהadvfb

אתה באמת חושב שיש לנו כלים אותם למדוד תופועות כמו שיש שלראש ממשלה ושרים וקבינט וכולי??

אני לא פוסל את השאלה העניינית - האם ראש הממשלה ושר הבריאות עובדים על כל המדינה.. יכול להיות.

מה שכן -אני כופר באופציה שלנו יש אפשרות להוכיח הם הם צודקים/טועים/עובדים עלינו.

צודק לחלוטין!והוא ישמיענו
עכשיו לא, אבל שכל זה יגמר, יהיה מעניין לבדוקאריך וייס
לא!!! המנהיגים תמיד צודקים!!!!! <צ><צ><צ>בינייש פתוח
גם כשהם לא נערכו וגייסו מילואים במלחמת יום הכיפורים. וגם כשהכבאיות היו מיושנות בתקופת השריפה בכרמל. מנהיגים תמיד צודקים!!!
אפילו שאתה רק מעלה תיאוריה ונעזר במומחים אחרים, רק לשם הדיון תוך כדי שאתה קורא לכולם להישמע להנחיות כדי לא להמר על החיים.
משבר קורונהליאת 2

המשבר שאנו נמצאים בו הוא לא פשוט וישנן דילמות רבות, אבל אם אנחנו רוצים לצמצם את כמות החולים והמתים אנחנו חייבים לעשות צעדים משמעותיים. הקורונה הוא אויב אכזרי שקוטל אלפי בני אדם ברחבי כל העולם, הצעדים שנקטה הממשלה מבורכים, רק בצורה כזאת נוכל לשמור על האוכלוסיה , במיוחד על החולים והזקנים שזה סבא וסבתא או אבא ואמא שלנו.בואו פשוט נשמע להוראות, נכנס לבתים וביחד נמצח את האויב.

היו מדינות שניסו להימנע מסגרבלדרית
והן מתחרטות על זה עכשיו.
אז כנראה שזה לא הפתרון.
בעיניי זה הדרך הכי טובה לחסל את הנגיף..כשרה
קל להגיד שזה פוגע בכלכלה..
ברור שזה פוגע,
אבל מצד שנמ, אם היינו משאירים הכל פתוח כרגיל,
אז היו הרבה יותר נדבקים בי כמה וכמה יותר..
זה טוב שיש שבועיים שכולם בסוג של הסגר,
ואז יותר קל לטפל בבעיה, מאשר שיהיה יותר ויותר חולים ולא נצליח לשלוט בזה..
דווקא המדינה שלנו מצליחה די יפה לתפוס את עצמה בידיים.. זה רק לטובתינו..
עוד נקודה מעיניינת למחשבהבינייש פתוח

גיל הממוצע של המתים מקורונה הוא 80. 99% מההרוגים אפילו באיטליה הם זקנים או עם מחלות רקע או שניהם. לאורך כל ההיסטוריה האנושית אנשים מתו מזקנה, וכבר קרה באירופה שהמון זקנים מתו בתקופה קצרה כמתואר בקישור בתגובה הנ"ל

יש לי תיאוריית קונספירציה...!! אבל חיובית - צעירים מעל עשרים

נכון. המחלה מדבקת. לא הגיוני לסגור זקנים שכבר בפנסיה בלי לשתק את המשק?

וכי זה שהם זקנים אומר שמגיע להם למות בגלל הקורונה?מקום בעולם
מה גם, שיש מספר לא מועט של צעירים חולים.. ולא בהכרח במצב קל..
ודאי שצריך לטפל בהםבינייש פתוח

אבל מי שצעיר לא צריך לפחד ממות ומי שזקן עם מחלות רקע ממילא חושש ממוות

א. החשש הוא לא לאנשים שהם גם זקנים וגם עם מחלות רקע,הגיגים בע"מ

החשש הוא לאנשים שהם זקנים או שהם אם מחלות רקע, כלומר, גם לצעירים  עם מחלות רקע נשקפת סכנה.

ב. מה המקור שלך לכך שגיל המוות הממוצע הוא 80? לפי מה שאנ יראיתי, זה רק באיטליה, ושם זה בעיקר בגלל שאין להם מספיק מכשירם, והם צריכים לבחור במי לטפל, אז הם בוחרים את הצעירים.

ג.גם אם רוב המתים הם זקנים ואנשים עם מחלות רקע, זה לא אומר שרק הם זקוקים לטיפול. פשוט צעירים ללא מחלות רקע שמטופלים היטב בדרך כלל יחלימו.

אבל, אם כמות גבוהה של צעירים תחלה, לא יהיה ניתן לטפל היטב בכולם, ושיעור התמותה בקרב צעירים תעלה.

ד. באנגליה ניסו לעשות את מה שהצעת, ולהכניס את הזקנים לבידוד, כהשאר ממשיכים לחיות כרגיל. אבל גם הבינו שזה לא עובד. אז הם הפסיקו עם זה, ועכשיו מצבם קשה.

ד, בעקבות לחץ של הברטים וחבל.. ניסוי מעולה שנפסקאריך וייס
יפה. עכישו בוא נלך עוד שלב אחורה..מקום בעולם
עם רוב הקשישים יש צעירים שבאים במגע לדוגמא מטפלים, ילדים, נכדים, רופא.
לא לשם הנאה. לשם טיפול. אז תבודד גם את האנשים האלה משאר העולם כדי שיוכלו לטפל באותם קשישים?
אפשר להשתמש במסיכות שיגנו עליהםבינייש פתוח

המסכות הרגילות לא מגנות מפני הדבקה.מקום בעולם
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,