יועז הנדל מנהיג העתיד של מדינת ישראל!!!!אוהב א"י והעם 1

איש שקול שיודע לאזן נכון בין ימין לשמאל, דתיים וחילונים, ערבים ויהודים, מזרחים ואשכנזים.

הוא הטביע את חותמו באומץ רב בנטרול האפשרות של ממשלת מיעוט מחד

אבל הצטרף לממשלת ביבי מאידך. איש צנוע נעים הליכות ובעל עבר צבאי מפואר.

אני תקווה שאזרחי מדינת ישראל ילמדו להעריך אכויות של איש כזה.

עוד 'מנהיג' כזה ואבדנוהסטורי
אדם שבמשך למעלה משנה, היה שותף למפלגה, שהוא ידע היטב (כמו כל ילד בן עשר, שקצת שומע חדשות) שכל מה שהיא תעשה - מדינית, חברתית, כלכלית יעשה הפוך מכל מה שהוא מאמין בו וכל זאת בשביל: "רק לא!".

לשבחו יאמר, שהוא העמיד קו אדום, בהקמת ממשלה שתלויה בחסדי יאזבק. אבל גם הוא ידע טוב מאוד, שעוד שני מנדטים בסבב ב', הממשלה הזאת היתה קמה למרות התנגדותו ובכל זאת הוא המשיך לשמש סוס טרויאני שמושך אנשי ימין גם בסבב ג'.
רגע אל תגידו לי שבנט ומה שמה הם העתיד...אוהב א י והעם 1
... מה שהם עשו לציונות הדתית זה הדבר הכי רחוק ממנהיגות ישרה והוגנת.
סמוטריץ מחוויר מול הרזומה של יועז.
מי עוד? החברה מהליכוד? אמסלם ,מכלוף ורגב?
אני באמת חושב שצריך לחשוב על החיים אחרי ביבי לטובת אזרחי מדינת ישראל.
יש מספיקעוזר ישראל

יולי אדלשטיין, ניר ברקת, גדעון סער. אבל זה כיף לדבר רק על מי שהתקשורת בוחרת להציג מהליכוד.

בנט, לא של הציונות הדתיתהסטורי
אבל בתור מנהיג הליכוד, כל עוד שעם ישראל לא בשל להנהגה שמתנהלת מתוך תורה - הוא לא פחות טוב ממועמדים אחרים. יש לו יתרון גדול, שאין לאחרים - מוכנות להעז ולחשוב מחוץ לקופסה ולאתגר את המערכת ברעיונות מקוריים. רואים את זה בצורה מאוד בולטת במשבר הנוכחי, בדיוק כמו שראו זאת בצוק איתן.

מתוך הציונות הדתית, שעדיין לא בשלה להנהיג את העם. שני המועמדים המובילים כרגע (שגם יודעים בהחלט לאן לשאוף ומה גבולות הכח) הם בצלאל סמוטריץ' שבקדנציה ראשונה בכנסת ובחודשים ספורים כשר זמני בממשלת מעבר - הזיז דברים רבים ומשמעותיים הרב יותר מרבים וותיקים שקדמו לו. השני הוא ראש מועצת שומרון - יוסי דגן, יהודי יר"ש, שמוביל הן את השומרון ויש"ע בכלל, למקום הרבה יותר טוב ובלב הקונסנזוס הישראלי והעולמי והן בפוליטיקה הארצית - מוביל מהלכים קריטיים להתיישבות בפרט ולכלל ישראל בכלל.
איש חלול ומלא סיסמאות כרימוןספק

אני זוכר שהוא היה כותב טורים בידיעות או במעריב - הצלחתי לצלוח אולי שלושה טורים עד שנשברתי. 

כזו רדידות, כל כך הרבה קלישאות וכ"כ מעט תוכן. 

אז כן, לי איך שהחברה הישראלית נראית היום, הוא יכול להיות מנהיג העתיד של מדינת ישראל די בקלות...

או,אותך רציתי לשאול משהו לא קשור...אריך וייס
, טראמפ מחלק עכשיו כסף לאזרחים אמריקאים ( אישתי כזאת) איך מקבלים אותו? אתה אולי מכיר?
קיבלתי שני מיילים בנושא מרואי חשבון שמתעסקים בזה:ספק

כעיקרון, כל הפרטים נמצאים כאן:

https://www.smartax.co.il/covid19

רגע, אתה לא חושב שזה גזל לקחת את הכסף הזה?!הסטורי
לא. אני מגיש דו"חות מס בכל שנה. זה עולה לי כסף.ספק

אם ממשלת ארה"ב לא היתה מחייבת אותי להגיש דו"חות מס בכל שנה, לא הייתי מבקש את זה. (למען האמת, עשיתי בדיקה שטחית ואני לא זכאי למענק - זה מאוד תלוי בשער הדולר לפיו מחשבים את הזכאות וגם אם אהיה זכאי, אקבל כ"כ מעט שזה לא שווה את ההתעסקות). 

אני גם אקח דמי ביטוח לאומי מהמדינה אם אהיה זכאי כי אני משלם על זה. 

אם כבר דופקים אותי, אז אני אוציא מזה את המקסימום.  

תמיד טענת שלא רק שראוי לבטל את הספסוד הממשלתיהסטורי
אלא שהוא גזל. מעניין.
נכון, זה גזל. אני מחזיר את מה שגזלו ממני. זה מותר.ספק

מי קובע את הגדרים?הסטורי
מי מחליט מתי זה מוצדק ומתי גזל?

(אם אתה הולך לפי ההלכה, או לפי החוק בכל מדינות העולם, מקובל שבסמכות הציבור לחייב את היחידים לכל מיני דברים. אפשר להתווכח מתי זה מוצדק, או מתי זה יעיל, אבל גזל זה לא.
ברגע שאתה חולק על הכלל הזה ומחליט שכשמדינה מחליטה להשתמש בכספי המיסים למטרות שהיא החליטה - זה גזל, אין שום פרמטר להחליט מה כן מוצדק).
אם אני מקבל פחות ממה שגוזלים ממני, זה בסדר.ספק

אם מישהו שודד אותך ברחוב ולוקח ממך 50 שקלים, זה לגיטימי שתוציא לו מהארנק 50 שקלים בלי שהוא ישים לב. 

זה לא לגיטימי לקחת 100. 

ושוב, הלכתית מדובר בגזל. 

בכל דרך שבה מסתכלים על זה, מדובר בגזל. 

היחידים שפוסקים שזה לא גזל הם אלה שמקבלים את הכסך לכיס שלהם בעצמם. 

שמואל שפסק 'דינא דמלכותא דינא'הסטורי
וכל הפוסקים כל הדורות שפסקו את דבריו להלכה, לא קיבלו ממשלת ארצות הברית, או משום ממשלה אחרת היום גרוש אחד. זאת ההלכה הפשוטה.

(בייחס למדינת ישראל העניין קצת יותר מורכב, כי לדעת חלק מהראשונים אין גדר של 'דינא דמלכותא', אבל פשוט לפוסקים שיש הגדרות אחרות או ממשפט המלך, או מדין 'טובי העיר')
כבר דנו בזה ולא הבאת שום ראיה אמיתית לדבריךספק

שתופסת לימינו. 

אין לי כח לחזור על ההפרכות לכל הטענות שלך. 

ההלכה הפשוטה היא שזה גזל והיחדים שפוסקים אחרת הם אלה שמקבלים את הכסף הגזול לכיסם.

הדברים פשוטים וברוריםהסטורי
ונפסקו להלכה כדבר פשוט ברמב"ם בהלכות מלכים מכמה כיוונים וכן בהלכות גזילה ואבידה פ"ה הלכה י"ג ונפסקו לדינא בטור ובשו"ע בחו"מ סימן שס"ט.

בפוסקי זמננו אפשר למצוא את הדברים בדברי פוסקים רבים.
לדוגמא (שנמצאת לפני בתנאי הימים הללו) 'הלכות מדינה' לגאון בעל הציץ אליעזר ח"א, שער ג' פרק ו' וכל בח"ג רובו, במיוחד בשער ז'.
יש על זה אריכות גם בכרכי שו"ת 'באהלה של תורה' של הרב יעקב אריאל. הספרים לא לפני כרגע לציין מקורות.
רבים נוספים כתבו על כך, עד היום לא ראיתי מי שחולק. יש מחלוקת אולי האם מותר להעלים, אבל אין פוסק אחד שסובר שמה שמדינה גובה הוא גזל.
הדברים פשוטים וברוריםספק

אתה יכול להמשיך לכתוב דברים לא נכונים ולעוות פסיקות הלכה כרצונך - המציאות, שונה לחלוטין. 

הנה מישהו שכותב את הדברים כפי שהם: 

מדינת הרווחה ומקורות היהדות

נו באמתהסטורי
אני מביא לך פוסקים גדולים וחשובים שכל חייהם שקדו ללמוד וללמד תורה ועסקו בהוראת הלכה לציבור ואתה מביא כקונטרה מאמר של פובלציסט חביב, שיש לו רעיונות יפים. אני מאוד נהנה לקרוא את המאמרים שלו, אבל להביא 'מחלוקת' בין הציץ אליעזר להלל גרשוני, זה מגוחך לחלוטין.

לגופו של מאמר, המקורות שהבאתי לא עוסקים בשיטה הכלכלית הרצויה, אלא בעצם סמכות השלטון/ראשי הציבור לגבות מיסים ולהחליט למה ולמי לחלק אותם. בעניין הזה המאמר שהבאת בכלל לא עוסק.

בעניין שהתווכחנו עליו בעבר, הוא מסכים איתי לגמרי, שמצוות צדקה (במציאות שהיא חלה, אני מסכים שלא את כל מדיניות הרווחה אפשר להכניס תחת הכותרת הזאת. חלק כן) - היא לא רק התנדבותית, אלא חובה גמורה ולראשי הציבור הזכות והחובה לכפות על קיומה.
נו באמת, אני מביא לך ניתוח קר ואמיתיספק
ואתה מביא לי אנשים שמדברים מפוזיציה ומעוותים את ההלכה כי זה טוב לכיס שלהם.

"עיר שיש בה ישראל"... מדינה!!
כמה. נח...

זוכר מה אמרה התורה על שוחד?
גם צדיקים לא חסינים מפניו.

ובדיוק - אם אין סמכות, זה גזל.
זו הנקודה.
והשיטה שאתה תומך בה, אין לה מקורות ביהדות.
הלכתית, היא חסרת בסיס..
לקחת כסף של אנשים בלי בסיס הלכתי ועל סמך גחמה, זה גזל.
זה בדיוק אותו הדבר.
מחילה, אם אין לך טיפה יושרה אינטלקטואליתהסטורי
אין לי מה לדון איתך. ביקשת מקורות לטענתי שזאת ההלכה, הבאתי. אתה בכלל לא בדקת מה כתוב בהם, אלא הבאת מאמר פובלציסטי, שעוסק בשאלה אחרת לגמרי.

המקורות שהפנתי אותך כולם עוסקים בסמכות השלטון. בכלל לא עסקתי בשרשור הזה בהלכות צדקה, אלא בעצם הסמכות של השלטון (ישראל או גוי) לגבות מיסים ולהחליט למה משתמשים בהם.

בעקרון הייתי מסתפק בלהביא גמרא, רמב"ם ושו"ע, רק בגלל טענתך שהמקורות לא מתאימים היום, הצעתי לך לעיין בספר, שכתב אחד מגדולי הפוסקים בדור האחרון. הספר אינו מאמר פובליציסטי, שמנסה לקדם אג'נדה כלכלית כזאת או אחרת. זה ספר הלכה, שעובר סוגיא אחרי סוגיא, על 'הלכות מדינה' - מסגרות השלטון, סמכויותיו, מחויבויותיו ומחויבויות הציבור כלפיו לפי ההלכה.

נכתבו על העניין עוד מאמרים רבים, של פוסקי הלכה גדולים ומובהקים. פשוט בתנאי ההסגר הנוכחיים, אין לי גישה לציין מקורות מדוייקים.

אם נקודת המוצא שלך, שפוסקים גדולים וחשובים (שכבר שנים אינם עימנו) 'כותבים מפוזיציה' ולכן ההלכה נקבעת ע"י עיתונאים ליברליים, אז ממש רחמנות עליך.
אני לא זה שאין לי טיפת יושרה - אלא אתה.ספק

אפילו כשמוכיחים לך שחור על גבי מסך שאתה משקר - אתה מעמיד פנים שלא. 

אני הבאתי מאמר מנומק שמפריך את כל השטות ש"לפי היהדות המדינה צריכה לדאוג לרווחה". 

אין לזה שום מקור בשום מקום. 

לשלטון אין סמכות לגזול. 

אתה יכול להביא מקורות ולעוות אותם כמה שאתה רוצה או להביא פוסקים שמדברים מפוזיציה. 

אם אין לך טיעון רציני, אז אל תגיד לי לקרוא ספר. זה מגוחך. 

נקודת המוצא שלי היא שמי שכותב משהו על סמכות המדינה לגזול - רצוי שלא ייהנה מהגזל הזה. 

כל הפוליטרוקים בבריה"מ תמכו בקומוניזם... מצד שני, הם חיו טוב. 

אתה לא עונה לענייןבן מכיר
הייתי שמח שתביא ראיות כי אני מחזיק מרגישה הקפיטליסטית אבל שים לב שהסטורי מדבר על הסמכות של מדינה לקחת מיסים ואתה עונה על מה היהדות תומכת
הוא מדבר על סמכות מהבחינה ההלכתיתספק

אין כזאת. אין לזה שום ביסוס ביהדות. 

גם למדינה אין סמכות לגזול מאחדים ולתת לאחרים. 

הוא מביא לך את הציץ אליעזרבן מכיר
ופה אחזור על הטענה שלו: אל זה בסמכות המדינה זה לא גזל
שוב, זה פסק מפוזיציה.ספק

זה לא בסמכות המדינה. 

אפילו מלך (לפי הרמב"ם - שהוא, לא פסק מפוזיציה) צריך לגבות מסים רק עבור ביטחון ומלחמה. 

לא כדי לקחת מחלק ולחלק לאחרים ולא כדי ליצור "שיוויון חברתי" או כל שטות אחרת. 

מקור?בן מכיר
ממה שראיתי חלק מהטיפול זה מה הגדרים המדוייקים
הרב וולדינברג חי ארצות הבריתבן מכיר
והוא לא נראה לי כל כך קיבל ממנה תקציבים, חוץ מזה שאני חושב שבדבר כל כך רציני הוא בטוח חשב על זה מספיק כדי להיות אובייקטיבי.
שים לב שגם אתה אם כך מדבר מפוזיציה ולפי דבריך צריך להתעלם ממה שאתה אומר
אני דווקא הבנתי שהוא כן חי בארץספק

ונשא בשורת תפקידים ציבוריים. 

איך הוא אמור לפסוק שהוא התפרנס מכסף גזול? 

אליעזר יהודה ולדנברג – ויקיפדיה

סליחה התבלבלתי בינו לבי הרב פיינשטייןבן מכיר

תפתח בעצמך את הרמב"ם שציינתיהסטורי
בהלכות גזילה ואבידה. בנוסף תעיין בסמכויות המלך, בהלכות מלכים. הדברים נפסקו כדברים פשוטים גם בטור ובשו"ע.

עם מי שמבחינתו כל פוסק שלא סובר כמותו - 'מדבר מפוזיציה' ולכן כל הפוסקים שאני מכיר (כפי שציינתי, הציץ אליעזר זמין לי כרגע, יש עוד רבים) לא רלוונטיים לגביו - כלומר ההלכה רלוונטית בשבילו, רק אם היא אומרת את מה שהוא חושב, אין מה לדון איתו בהלכה.
ואגב, אם זה מעסיק אותךהסטורי
מקורות אינטרנטיים שזמינים בנושא:
https://din.org.il/2017/07/04/%D7%A1%D7%A4%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%90-%D7%93%D7%9E%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%90/

דינא דמלכותא - סיכום הסוגיות - מתוך הספר "דינא דמלכותא"

תודה ל@אריאל יוסף ששלח, אני עוד לא הספקתי לעיין בעצמי.
וגם זה (לא יודע למה זה לא נותןהסטורי
לי להטמיע כמה קישורים בהודעה אחת):
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/shana/ariel2-1.htm
קודם תעיין בעצמך. תודה.ספק

פתח אותם אתה. לא נראה שעשית זאת.ספק

כך כותב הרמב"ם:ספק

"רשות יש למלך ליתן מס על העם לצרכיו או לצורך המלחמות". 

סה טו. 

לא לצורך רווחה, לא לצורך "צמצום פערים" ואפילו לא לצורך בתי מדרש. 

מלחמה וצרכי המלך. 

אין פשוט מזה. 

ואם זה כל מה שמותר למלך לגבות עבורו מס, אז קל וחומר מדינה שבה אין מלך ואין משפט המלך. 

משמע, לקיחת רכוש שלא בדין היא גזל. 

יש מחלוקת בפוסקים למה הכוונה לצרכיובן מכיר

"צדק חברתי" נראית כמו פרשנות מרחיקת לכת ביותר.ספקאחרונה

ובכל מקרה, הרמב"ם גם מפרט בהמשך. 

אז הנה מאמר הלכתיהסטורי
על הגישה הכלכלית על פי התורה. בניגוד לגרשוני שכותב מעמדה של קפיטלסט, שרק בא להוכיח שהרמב"ם לא אומר ההפך ממנו, מכון כת"ר, זה תלמידי חכמים, שעוסקים בבניית גישה כלכלית לפי התורה ועמדותיהם משועבדות לתורה ולא לעמדות כלכליות מוקדמות מהשיח המקובל כיום:
צדק חברתי - ניירות עמדה - מכון כת"ר

ממליץ לעיין במאמר הזה וגם בשאר דפי המידע באתר שלהם.
כל קשקוש שכתוב בו "צדק חברתי" לא שווה קריאהספק

הבאתי לך את הרמב"ם. 

הוא, בניגוד לרבנים כיום - לא פסק מפוזיציה אלא פסק את ההלכה כפי שהיא. 

זהו. 

מותר למלך לשים מס לצרכיו או לצורך מלחמה. 

נ-ק-ו-ד-ה. 

כל השאר, בבל"ת. 

זה שאתה רואה במדינה רשות עליונה לא אומר שזה נכוןאריך וייס
המדינה אמורה לשרת את אזרחיה, זה הסיבה שאני מסכים לשלם לה מס. אם היא לא עושה זאת בצורה טובה, אז זה נהפך לגזל. אני לא מוכן שיקחו ממני כסף על שירות גרוע
אני חוזר ושואל, מי קובע את הגדרים?הסטורי
המקובל בעולם וגם הדבר הנכון על פי ההלכה, כפי שהבאתי:
הדברים פשוטים וברורים - אקטואליה וחדשות
שאת השיקולים מה מוצדק לגבות ולפי מה ואיך מוצדק לחלק - עושים ראשי הציבור הממונים עליו. זה יכול להיות מדינה, קהילה, שבט אינדיאני או כל מסגרת ציבורית אחרת.

במדינה דמוקרטית יש לנו יתרון גדול - הציבור בוחר את ראשיו. אם הציבור חושב שהשיקולים של המנהיגות לא נכונים - שיחליף אותה.

האפשרות שכל אדם יחליט בעצמו, האם מתאים לו (והטענה המופרכת שאחרת זה גזל) - תוביל לאנרכיה. מי שרוצה אנרכיה - שיגיד זאת, מדינה לא יכולה להתנהל כך.

ואגב, אני ממש לא רואה במדינה ראשו. עליונה. המדינה, כמו כולם כפופה לקב"ה בהחלטות שנוגדות את ההלכה - אין למדינה סמכות ואסור לשמוע לה.
אנשים שלא מדברים מפוזיציהספק

מדינת הרווחה ומקורות היהדות

כנראה שפיספסת את הקישור כי שמתי אותו מאוחר. 

גם אם מליון אנשים יחליטו שזה בסדר לאנוס מישהי בצורה דמוקרטית, זה עדיין יהיה אונס, לא? 

אותו הדבר לגבי גזל. 

רגע, אז אסור להקשיב למדינה שאומרת לעבור על ההלכה? 

אבל אתה בעד גזל בגלל שהמדינה אומרת!

לא, חלק מסמכות השלטון הוא לגבות מיסיםהסטורי
ולהחליט מה עושים איתם. זה נכון על פי ההלכה כמו שפשוט וברור בתנ"ך, בדברי חז"ל בראשונים ובאחרונים.

אגב, אתה מדבר לא מפוזיציה?!
לא כדי לחלק אותו למקומבניםספק
ולא כשגובים אותם בצורה לא הוגנת.

אין לאף אחד סמכות לגזול בדיוק כמו שאין לשלטון סמכות לאנוס.
זה נכון לפי כל המקורות ההלכתיים.

אני מדבר בתור הנגזל - לא בתור זה שמתחלק בשלל הגזל.
אתה צריך לחלק בין אין סמכות לבין ניצול לרעהבן מכיר
אם המדינה מעבירה כסף שלא כדין צריך למחות ולתבוע אותה, אבל אם היא מממשת את סמכותה לגבות מיסים מה יש לך לומר?
וכאן מדובר בחוסר סמכות.ספק

למדינה יש סמכות לגזול מאדם את רכושו בדיוק כמו שיש לי זכות לשדוד בנאדם באיומי אקדח.

יש לה סמכות לגבות מסים עבור דברים מאוד ספציפיים (בטחון פנים וחוץ) - כל דבר אחר הוא גזל.  

אפילו אחאב לא סתם לקח מנבות את הכרם שלו - הוא קיים משפט ראווה עם עדי שקר. לפחות ניסה לקיים מראית עין של משהו שהוא לא גזל. (לא שזה עבד לו - גזל הוא גזל). 

לשלטון אין יכולת פשוט לקחת כל מה שבא לו ממי שבא לו. 

זה מה שיש לי לומר. 

אתה צודק באופן כלליבן מכיר
אבל מי מגדיר מה הגבול שבעבורו מותר למדינה לגבות מס? בבקשה מקורות.
המקרה של אחאב לא אומר כלום, יכול להיות שאיזבל עשתה את זה על מנת לא להראות רע (ולפי זה נאמר שה"עמך" לא ידעו שזה משפט שקר)
רב שלא מדבר מפוזיציה - כמו הרמב"ם למשל.ספק

הרמב"ם מפרט מה מותר למלך לעשות ומה אסור לו. 

הוא לא יכול לקחת קרקע שלא שלו. (הוא כן יכול להכריח אנשים לעבוד עבורו אם יש בכך צורך). 

יש מחלוקת בין הפוסקיםבן מכיר

מה הופך את המלך למלך, אחת השיטות העיקריות אומרות שזה משום שהקרקעות שלו

ישנה עוד מחלוקת האם מלך יכול להכריח אנשים למכור זה לזה חפציםבן מכיר

ישראל פותחת בשיחות ישירות עם לבנוןאיתן גיל

על פירוק חיזבאללה.

ומה עם חמאס לבנון?

ומה עם ארגוני טרור נוספים?

שלוש הנחיות צריכות לקבל המשלחת הישראלית לשיחות:

1. פירוק כל ארגוני הטרור והוצאתם אל מחוץ לחוק.

2. הסוגיה "הפלשתינית" לא תעלה כלל ואם תעלה- המשלחת הישראלית תנטוש את השיחות.

3. תיקוני גבול עם לבנון, וקביעת הגבול הבינלאומי על נהר הליטני.

גם ככה לא יצא מזה כלוםברגוע
גם הנוכל חושב כמוךאיתן גיל
אולי אם הוא יתווך, לאור נסיונו בהשכנת שלום בין רוסהסטורי
רוסיה לאוקרינה...

סתם, אפשר לסכם עם ממשלת לבנון כל דבר, היא ממשלה חסרת משמעות ולכן כל סיכום איתה הוא חסר משמעות. אני מבין לגמרי, שכדי לטשטש את הביקורת הבין לאומית, רה"מ צריך להסכים לשיחות סרק הללו. כל עוד שבמקביל צה"ל ממשיך לכתוש אותם - זה בסדר 

עצם ההצעה הלבנונית לשיחות ישירות עם ישראלאיתן גיל

מהווה הכרה דה פאקטו במדינת ישראל, וזה הישג בפני עצמו.

יתכן שהצרפתים דחפו אותם למהלך זה בגלל מעמדם הבינלאומי שהולך ונשחק.

היה לנו פעם הסכם שלום עם הלבנונים שהופר בטרם יבשה בו הדיו. אולי יוציאו אותו מהגניזה כבסיס להסכם חדש ורציני יותר.

כך או כך, בניגוד לטראמפ החדש שיש לי עליו ביקורת עקבית, על הנוצרי הלבנוני אני סומך יותר.

וכמובן- משא ומתן תחת אשאיתן גיל
אבסורדהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 15:46

הלבנוני יכול מאוד לרצות - הרצונות שלו חסרי משמעות. הוא לא באמת שולט במדינה שלו. מקסימום התועלת שהוא יכול להביא, זה אם הוא לא יפריע לנו במנגנונים הבין לאומיים.

לא מסוגל להבין את כפיות הטובה שלך (כמו כל תשקורת השמאל) לטראמפ. אני אומנם כופר בהתרברבות שלו שבלעדיו מדינת ישראל לא היתה קיימת, כי נצח ישראל לא ישקר - אבל בדרך הטבע, לולי העזרה חסרת התקדים שלו, היינו ח"ו עומדים היום מול אירן  עם רצון, החלטה ויכולת להשמיד אותנו.

אין יותר אבסורד, מלהתלהב מהלבנוני המגוחך ולרדת על טראמפ.

האירנים מבינים טראמפיתאיתן גיל

מי שאמר שערי גהינום בעזה והתקפל, ורילוקיישן ושוב התקפל, יתקפל גם באיום שלו על מיצרי הורמוז, וכך היה.

במקום הספינות האירניות הטבועות אפשר לבנות או לרכוש חדשות.

כאן המקום לקרדיט לנתניהו שחיסל את הרוצח האירני, ואת סביבתו הקרובה. הם כבר לא יתכננו פעולות נגד ישראל, וגם המחליף שלו לכאורה לא נראה בציבור כי חושש לחיו. כן יאבדו כל אויבך השם.

הם ממש לא מביניםהסטורי

פעם אחר פעם הוא מרדים אותם עם 'משא ומתן', ובדיוק כשהם משוכנעים שסיבבו אותו, הם חוטפים את המכה. אין לי מושג איך הם קנו את ההצגה פעם שניה, עד שחמינאי וכל צוותו היו מספיק מטומטמים להתכנס באותו חדר.

אני מאוד מעריך את נתניהו על ההנהגה של הפעולה נגד אירן, אבל מי שחושב שהוא וטראמפ לא מתואמים עד הכדור האחרון, כולל כשהם מציגים לתקשורת 'חילוקי דעות' ו'פערים' - עיוור לחלוטין ולא רואה מה הולך כאן בשנה וחצי מאז טראמפ נבחר.

המשחק הכי ענק של טראמפמשהאחרונה

היה להדליף לברק רביד שהוא מסוכסך עם ביבי.

האידיוט פרסם את זה כמובן וזה שימש להרדמת האוייב.

חסר ערךזיויק
סיבוב שעריםאשר ברא

איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?

ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.

קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת )

לא צריך להרשםברגוע

יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה

יש שם גברים ונשים בהפרדה

והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגוע
סיבו"שפצל"פ
היו זמנים😅
לא צריך להירשם, יש כל ערב ר"חל המשוגע היחידי

מתחילים מהמערה ליד הכותל (ליד השירותים)

יש הרבה אנשים.

מחיצה ניידת בין הגברים לנשים.

מומלץ באהבה להגיע לכל מי שרוצה להכיר קצת ולהיפתח לרצון למקדש.

חצי לפחות נשיםזיויק
ברור שמתאים
תודה רבה לכולם! עזר לי מאודאשר ברא
שתפי אח"כ בחוויהזיויק
מלא זמן לא הייתי
סיבוב שערים!משהאחרונה
פעם קודמת הייתי שם ב2004 בערך. אולי 2005. קטע שזה עדיין קיים.
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -

מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.

את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.

לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.

לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.

נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים

ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.

כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.

אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.

צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

אני קניתי סוללה תחליף גנרטור. ואני לא 'משוגע'משהאחרונה

כולל תוכנית ב' להטעין אותה מהרכב (ז''ל)

אגב. היה בה שימוש נרחב. לא בגלל נסראללה. בגלל חברת חשמל.

כל פעם שיש בניין חדש פה בשכונה הם מנתקים אותנו ליום כדי לחבר אותו.

תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטורי
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי

אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.

מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.

בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.

תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר

עליך. זה לא נותן לי כרגע.

והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה

מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

דיון חשוב בחסות הפוליטיקה - תפקידה המכבד של האישהשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ג בניסן תשפ"ו 8:57

כפתיחה, אני מציע לעיין בכתבה המצורפת:

איגרת תמימה - והסערה מתפוצצת

לא אכנס לפרטי האירוע והפולמוס. ניתן כמובן לקרוא ולהביע דעה (ויש הרבה מה לומר בנושא). לי חשוב פרט אחד וקצת שולי, אבל מאוד חשוב:

לפני הרבה שנים, הייתה תפיסה פמיניסטית כזו שנקראת כיום "הפמיניזם המרקסיסטי". תפיסה זו, טוענת שאין סיבה שנשים לא תעשינה מה שגבר יכול לעשות. העניין הוא שהזרם הזה אמנם דיבר על ליברליות וחופש בחירה ופעולה, אך עודד בפועל שנשים תעשינה דווקא דברים שמיוחסים תרבותית לגבר.

עם השנים, מהרבה סיבות (שבטח קשורות גם לגברים וגם לתרבות), הגישה הזו פחות מדובר בשיח הפמיניסטי. גישה אחרת לעומת זאת, שקיימת כיום בשיח, נקראת "פמיניזם תרבותי". כלומר התייחסות להבדל מהותני בין המינים, תוך הכרה בחשיבותו של על מין והערכה לתפקידו המכריע בניהול המשפחה, החברה והקהילה.

קיימות כמובן עוד גישות פמיניסטיות, אבל לצורך הדיון הזה כדאי לשים לב לדיאלקטיקה בין שתי הגישות האלה.

מבחינתי, האירוע הזה שקרה עכשיו בשב"כ, הוא אירוע משמעותי מאוד לדיון אוגות הייחוס והשימוש של החברה במונחים פמיניסטים. כי גם אחרי הרבה מאוד שנים ולמידה, כשניתן למצוא תפיסות שונות ואף מנוגדות ביחס לפמיניזם, איש/ה לא חלם/ה שייצא העגל הזה: תפיסות פמיניסטיות יזלזלו באישה, יפחיתו את חירותה וידרשו ממנה להשתעבד לתכתיבים שנוחים למגדר אחד (במקרה הזה: המין הנשי).

אז איך למען השם, הפמיניזם הוליד תנועה כל כך מיזוגנית?!

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

אולי יעניין אותך