עולם הפוך ראיתי. הקוזק הנגזל.הָיוֹ הָיָה

כתבה בערוץ: כעס חרדי על הקריקטורה של "מקור ראשון" - חדשות בארץ

מתוך הכתבה:

"הקריקטוריסט של העיתון מקור ראשון, שי צ'רקה, פרסם קריקטורה שעוררה כעס ברשתות החברתיות מצד חרדים שראו את עצמם נעלבים ממנה.

בקריקטורה נראים שני 'עולמות' בצורת 'קורונה', על אחד חרדים רוקדים בצפיפות בשמחת תורה, ובשני דתיים לאומיים שרוקדים תוך ריחוק חברתי, עם מסיכות ובלי להחזיק ידיים."

הזוי, פשוט הזוי, שהם מרגישים רשות להעלב. ולא בגלל שכן מקפידים או לא מקפידים, אלא כי אבן יסוד בעיתונות החרדית זה להשמיץ ולתקוף ערב ובוקר וצהרים את ה"מיזרוחניקעס", אבל כשפעם אחת תוקפים אותם - אז שומו שמים, 

והקטע שהם משוכנעים בזה, מצידם באמת אם מקור ראשון עושה קריקטורה נגדם - הוא אנטישמי. כל כך עמוק שבויים בתוך הקונספציה שהם הם האמת ומייצגי הא-ל עלי אדמות, שהאמת באמת אין שום פסול כשהם תוקפים אחרים, אבל מאיפה העוז לתקוף אותם? זה באמת מוזר  בעיניהם!

והכי הגדיל לעשות הבחורצ'יק הזה:

(המשך הכתבה)

"העיתונאי החרדי ישראל כהן הגיב: ''שער מזעזע וקריקטורה שהיא חרפה בשער העיתון של הציונות הדתית. רק לחשוב מה היתה התגובה אם ׳המודיע׳ או ׳יתד נאמן׳ היו עושים משהו הפוך. בושה! ואחר כך יגידו שהחרדים מסיתים נגד הכיפות הסרוגות''. "

אז אנלוידע באיזה יקום חי הילד, או באיזה יקום הוא חושב שאנחנו חיים, אבל בעיתון החרדי הנפוץ ביותר, הפראוודה, היתד נאמן, מופיעות בתדירות של אחת לשלושה שבועות בערך (עם התגברות לקראת מזנים טעונים, בחירות, חוקים שונים, וכודו') קרירטוריות לעגניות ועוקצניות פי אלף. לנו, לרבנינו, לדרכינו.

הוא באמת לא התבייש לכתוב "מה היה קורה עם הפוך"?? הוא לא התבייש??? הוא לא הרגיש שהוא יוצא מטומטם?

או אולי הוא באמת בנה על זה שמזחרוחניקים התמימים לא יודעים איך נראה יתד...

אות קלון נוספת.

השם ירחם. אין מקיפין בחילול ה'. שנחזור כולנו בתשובה אמן .נפש חיה.
נכוןבסדר גמור

אני גם לא שמעתי שהם ממש מקיאים את אלו העברייני קורונה.
שלא לדברים על האלימים שעושים חילול ה' נוראי.

בשבועות האחרוניםחמדת66
יש תופעה שכל השופרות (=ישראל כהן, יוסי אליטוב וכו) התאגדו כאחד מול כל אחד שרק מעז לרמוז שהציבור החרדי זורק על ההנחיות. ביזיון.
הם מנסים להשאר אהודים בציבור שלהם, כי בציבור הכללי אין להםאריך וייס

ושאני טענתי את אותם דברים לפני כמה חודשים( שהחרדים לא שומרים) האשימו אותי בשנאת חרדים, מעניין.

ארבעה הבדלים ותוספת:הָיוֹ הָיָה

1. בגל הראשון ("לפני כמה חודשים"..) באמת שמרו.

2. אתה מלכלך על דוסים בכל הזדמנות, ככה שברור שהקורונה היא רק עוד גל לרכב עליו.

3. יש הבדל בין צורת הביקרות של מקור ראשון לצורת הדברים כפי שאתה אומר.

4. לנו, כאן, מותר להביע את הביקורת על התקיפות שלך, החרדים עצמם - צריכים לתקן את מעלליהם לפני שהם פוצחים ביללות על מי שגוער בהם.

ועל זה נוסף גם הענין הצבוע - שהם תוקפים את כולם וטוענים שאסור לתקוף אותם. כשאני אומר לא ללכלך אותם כמוך - אין כאן שום צביעות, כי אני לא ה"הם" שעוסקים כל היום בללכלך על הדת"ל, ושעליהם אני קורא בשרשןר הזה - טלו קורה מבין עיניכם.

כדרכך, לא תגיב לי, אבל אלו למעשה ההבדלים בין השרשור שלי לבין דבריך אז (ותמיד)

כן, אני מדבר ממש על שלושת השבועות האחרוניםחמדת66

ממש יש הרגשה כאילו העבירו לכמה עיתונאים חרדים דף מסרים, כמעט ואין מי שעומד מנגד.

א. לא חושב שהמריבות של הטוויטר צריכות להיות נושא לכתבה.אדם כל שהוא

ב. לגבי הקריקטורה עצמה - המדד העיקרי לגבי הביקורת על הציבור החרדי בנושאים האלה, צריך להיות האם היא מועילה. יש הצדקה להשמעת ביקורת בנושא הזה, גם חריפה, במקום ובאופן שבו היא מועילה. [ואם אפשר, להדגיש גם את זה שיש חלקים משמעותיים בציבור שנזהרים במידה החרדי]. אבל חלק מהביקורת על הציבור החרדי לא משרתת מטרה חיובית, ואפילו להפך.

[לא רוצה לנקוט עמדה על הקריקטורה הזו ספציפית, כי לא לגמרי ברור לי].

[ואגב, נראה לי שדווקא לעיתון החרדי שאתה לא אוהב מגיעות מילים טובות על אחריות בנושא הקורונה, לעומת עיתונאים חרדים מסוג אחר, וגם לעומת כמה כלי תקשורת לא חרדים].

...הָיוֹ הָיָה

עיקר מה שהפריע לי זה הצביעות. יותר מזה שהביקורת באמת מגיעה להם ואז אתה דן אם היא תועלתית.

לדעתי, גם אם היא הייתה נטו כדי לצחוק עליהם, יש יותר מ"משהו" מטומטם בלהגיד "הי, צחקו עלי, מה היה קורה אם היה הפוך" כשבפועל יומם ולילה קורה הפוך.

העיתון ההוא - גם אם היית צודק לחלוטין - שוב - לא זה הנושא.

מה גם שאתה לא צודק לחלוטין. ושמעתי מת"ח חרדי חשוב שהתאונן עליהם בנושא. הגם שאכן הם יותר טובים מפירותיהם המופרעים.

אני רק תוהה לעצמימבשר שלום
מה מועיל לך לצאת על החרדים.

מילא קריקטוריסט שמקבל על זה כסף.
אבל אתה? -יראת שמיים זה לא מוסיף, את המציאות זה לא משנה, ורק גורם קטרוג וסכסוך.

לא ידועה לי על מצווה לראות אדם או ציבור בשעת קלונו ולהכפישו בריש גלי.

מדומני שלא כך דרכו של מרן הרב וממשיכי דרכו בקודש.

ולומר שהם צבועים ולא יכולים לקבל ביקורת- ראה לעיל.
^^^נופת צוף

"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק,
אינם קובלים על הכפירה אלא מוסיפים אמונה,
אינם קובלים על הבערות אלא מוסיפים חוכמה."

ואני תוהה לעצמיחמדת66

איך יכול להיות שכלמיני אדמו"רים, מסיבות סוליסטיות לחלוטין (כןכן שמענו על מלחמת בני האור בבני החושך) מחליטים לערוך הופעות הדבקה המוניות והעולם שותק. ולא בכדי הוא שותק, יש פה מערכת של השתקה בין אם הפעלה של עיתונאים מטעם, הפעלת אישי ציבור מטעם ותקיפות פיזיות של עיתונאים שמפרסמים מה שלא צריך וכהנה וכהנה. 

לא ידוע לי על מצווה להיות טיפש, ולכן גם לפי מרן הרב קוק, בהחלט יש עניין לקום ולעמוד. בייחוד שא"א לומר מה אכפת לכם, הלא תחתי אני קודח - שהרי הם מציפים עלינו את הספינה.

נפלאמבשר שלום
יש לך תמיהות טובות.

השאלה אם לדבר רע יועיל למשהו? יפסיק את האירועים האלה?

כיוון שהדיבורים שלך שכבודם במקומם מונח לא מועילים כלום, והם בעיקר מקום להוציא עצבים, אני לא רואה סיבה לדבר.

אולי רבנים גדולים כן, אבל ראית שתלמידי מרן הרב לא התייחסו ויצאו על אותם רבע'ס בפומבי, לפחות לא שידוע לי.
...חמדת66

אז אני לא רואה סיבה לשתוק. אינלי מושג למי התכוונת בשורה התחתונה, אבל זה גם לא ממש משנה. אני חושב שבתקופה הזאת די מתברר מי הוא גדול שאפשר לסמוך על ההוראות שלו ומי לאו.

..מבשר שלום
הדיבור שלך לא מועיל כלום, לכן עדיף לשתוק.
אתה לא רוצה? -בעיה שלך, (אולי זה פגם מידותי, אני לא נכנס לזה).

אז אתה חושב שאתה יודע להכריע מי גדול ומי לא, נו שוין.
מה זה קשור ללדבר רע על ציבור?
..חמדת66

אני מציע שאת הטפות המוסר תשמור לחברותא הצעיר. אם יש לך משהו ענייני - בשמחה. וכמובן לא אמרתי שאני יודע להכריע מי גדול ומי לאו, דברי היו ציטוט כמעט מילה במילה של ראש ישיבה אחד.(אולי זה פגם בהבנת הנקרא אבל אני לא נכנס לזה) בנוסף, אינלי מושג למה התכוונת לדבר רע על הציבור, ע"ע הסוגריים הקודמים.

אני אשמחמבשר שלום
שתסביר לי מה זה מועיל לצאת על החרדים.

אני לא מדבר על "ראש ישיבה אחד", שגם עליו אני לא בטוח בגדלות שלו, אבל ניחא, אלא עליך.
למען זה די נצלו"ש של הפתילחמדת66

ולכן אקצר.(או אולי נצל"פ)

כנראה שלא הסברתי את עצמי, התכוונתי בעיקר לתופעת האדמו"רים שמוכנים לעשות הכל כדי לשמור על החצר שלהם.

אותו ר"י הוא ר' דוד לייבל (אם אפשר להגדיר אותו כך), וגם לר' אשר ווייס יש התבטאויות דומות בעניין. (שניהם מחכים לחוו"ד).

עד כאן הנצלו"ש.

..מבשר שלום
מחילה , ר' דוד לייבל הוא בית מדרש של חרדים עובדים, והוא ממש לא קרוב למיינסטרים החרדי, ולצטט ממנו לא הופך דברים לנכונים.

על מה שר' אשר וייס מקפיד מאוד אני יודע, על ההתבטאויות שלו אמי צריך לראות.
לגבי ר' דוד לייבל.הָיוֹ הָיָה

הוא נכנס לאיטו לתוך המיינסטרים.

באירוע האחרון שלו נכחו ר' שלום כהן ור' יהושע אייכנשטיין,  ור' חיים שלח ברכה מצולמת.

מלבד זאת, הוא אכן אדם גדול, ולא נ"מ מקומו במיינסטרים.

אני לא מבין ככה.מבשר שלום
אני בכלל לא חושב שהזרם שלו מתקרב למיינסטרים, אולי יקח 20 שנים.

לא חושב שזה מוכיח משהו, כשר' יוסף חיים זוננפלד הגיע למסע המושבות זה לא השפיע על הציבור שלו, ואני חושב שאת הציבור זה לא משנה במשהו.

אני לא רוצה לדון בגדולת אדם שאיני מכיר, וגם לך אין מושג- אם הוא לא ראש ישיבה חשובה או מהמיינסטרים- אין שום ערובה לכך שתלמידי חכמים גדולים חושבים כך.
...הָיוֹ הָיָה

אין דבר כזה "הזרם שלו" הוא לא אדמו"ר.

זה שהאו הקים מוסדות ל"חרדים עובדים" לא אומר עליו כלום.

הוא אישית קרוב מאוד למרכז המיינסטרים.

והוא גדול, לא על דעת עצמי אני אומר זאת.

הרבמבשר שלום
בזרם של החרדים העובדים, כאילו הם בזרם שלו, לא?
אני רריתי כמה פעמים שהייתה לו דעה קצת חריגה בנוף.

ממי אתה אומר?
זה לא ככה.הָיוֹ הָיָה

הדמות שלו נחשבת יותר מיינסטרימית מאשר המושג של לעבוד.

הוא לא "האדמו"ר של העובדים", הוא פשוט זה שהרים את הכפפה.

דעות חריגות קורה שיש לו, לא שונה, לשם הדוגמה, מהמשגיח של אור ישראל לשעבר, הרב יונתן אבר.

שמעתי עדויות מאנשים שונים.  לא אמרתי שהוא גדול הדור, אבל הוא בהחלט אדם גדול.

יכול להיות.מבשר שלום
לא מכיר את הרב המשגיח הזה.

מי האנשים האלה?
..הָיוֹ הָיָה

משגיח של אור ישראל הוא כנראה מיינסטרים....

אנשים, אנשים תלמידי חכמים ומביני ענין.

..מבשר שלום
כנראה.

טוב, מקבל.
חשוב מאוד להביע ביקורת ענייניתadvfb

לשתוק זה ממש לא פתרון.

אסור לשתוק בשום פנים ואופן.

למה זה חשוב?מבשר שלום
אולי הביקורת חשובה רק אם יצא משהו ממנה.
אני חושב שאני מבין לאן אתה מכווןadvfb

אם מדבור פה בלהעיר בלבנאדם ספציפי אז באמת לא שייך לבוא ולתת עליו ביקורת אם היא לא תעזור.

אבל אם אנחנו רואים קבוצות בציבור שמתנהגות בחוסר אחריות לשלומם ולשלום אחרים אז אסור לשתוק על זה.

מה לומר על זה? לא יודע. אסור לשנוא אותם. אדרבה, מרוב אהבה אליהם זה נוגע גם בנו.

חשוב להיות מודע לזה, זה בטוח.

מה שאני מכווןמבשר שלום
זה שלומר שהם לא שומרים לא מועיל בכלום, לא מוסיף ירא"ש לאף אחד, ולא דרכו של מרן הרב ותלמידיו.זהו.
ולשתוק על עוולות זה מוסיף יר"ש?advfb

צודק. לא חייבים לצעוק גוולעד ולהשמיץ.

אבל חייבים לומר על האור שהוא אור.

ועל החושך שהוא חושך.

לשתוק???? איך אפשר בכלל???

אם זה העניין פרטי של מאן דהו - יש עניין לשתוק.

אך אם זה עניין של כלל ישראל ולא מכוון פה כנגד אדם כזה או אחר - צריך לדבר על זה.

יש צורה איך לדבר על זה. הם אחים שלנו. הם הם אנחנו. צריך רגישות.

אבל לשתוק???

לא יודע.מבשר שלום
בישיבה הקד' לימדו אותנו שהכל מתחיל מתוך בית המדרש.
אם יש תלמידי חכמים שאומרים לא לשמור, ורבותי חושבים שכן צריך לשמור- אז צריך לחזק את לימוד הלכות רוצח ושמירת הנפש ברמב"ם, להתפלל שה' ית' יאיר עינינו בתורתו, ושלא נכשל בדבר הלכה.
אני חושב שההשפעה האמיתית והשלמה על המציאות היא מתוך התורה ולא מתוך להוציא עצבים דרך המקלדת.

אם יבוא מחבל מולך צריך להילחם או לברוח ולא לחכות שה' ית' עינינו בתורה, אבל כאשר אין לך מה לעשות באופן פיזי- זו ודאי הדרך היחידה.
אני לא מדבר על הנידון דידןadvfb

אני אומר שלא יודע אם אני מזדהה אם ההתנסחות של פותח השרשור היקר.

אך עצם הרעיון לשתוק הוא יכול להוציא אותי מהכלים.

אם אתה חושב שנעשתה עוולה בישראל - תצרח! תכאב את זה!

אם אתה לא בטוח בזאת שזה עוולה  - בסדר, אל תעשה כלום על ספק.

אין שום עניין לגנות חרדים או קהלים אחרים בעמ"י - ואני מעריך מאוד את הרצון הטוב שלך על שמירת כבודם!

אך, ביקורת???

ברור שצריך.

ביקורת באה מתוך דאגה, 

בין אם היא עוזרת, 

בין אם איננה עוזרת.

ביקורת בצורה מכובדת - אין סיבה לא לומר.

ואף אחד לא נקי מביקורת. או משאלה לפחות.

אז אני כן מדבר על נידון דידן.מבשר שלום
לגבי מקרה אחר, בדיון אחר בעז"ה.
לאאאאאadvfb

הוצאת אותי מהכלים,

אסור בתכלית האיסור לשתוק על עוולות.

בין אם הם נעשות ע"י אנשים פשוטים, בין אם הם נעשות ע"י תלמידי חכמים.

בפני א-להים - כולם שווים.

הגיוני לומר לבנאדם שהוא הוסיף עוד דברים שאינם ענייניים.

אך לומר לו לשתוק??? איך אפשר???

אסור בתכלית האיסורמבשר שלום
אני רוצה לראות איפה זה כתוב ברמב"ם ונפסק בשולחן ערוך.
אני באמת מחכה, אם לא תמצא אני רוצה שתודה שטעית ויצאת מהכלים סתם.
"לא תגורו מפני איש"- הגמ' בסנהדרין דורשת שזה על הדיינים.

כולם שווים- זה לא מצריך את כבודו לדבר.
פיקוח נפש דוחה את כל התורה כולהadvfb

חוץ משלושה עבירות חמורות.

ואם משהו מקל בזה צריך לתת על זה את הדעת.

לא אמרתי שזה מועיל עכשיו לחרף ולגדף. בוודאי שלא.

אבל לשתוק???

להיות אדישים???

איך אפשר???

נכון.מבשר שלום
מה זה קשור לכך שאסור לשתוק על עוולות?
אם אתה שותק.advfb

אז לא אכפת לך.

אתה אדיש ביחס לזה.

עמ"י סובל.

צריך לצעוק מכאב!!

לפחות בלב..

מה הקשר?מבשר שלום
אכפת לי, רק זה לא אומר שצריך לכתוב עליהם שהם לא בסדר.
השאלה מה המטרהadvfb

הם זה רק מוביל לביזיון - אני מסכים איתך.

(ואכן הייתי ממתן את הדברים ובעיקר כותב בצורה עניינית כנגד המעשים כשלעצמם)

אם זה מעבר לכך - צריך אכן לשקול את זה.

אני חושב שאם רואים תלמידי חכמים שפוסקים בצורה לא אחראית - יש עניין לפרסם את זה.

כדי לא להביא לתקלות ולשאננות שנשלם עליה ביוקר.

אתה חושב שהם פוסקים בצורה אחראית?

המחלוקת ביניכם היא במציאות כבר ולא בעקרון.

יופי על זה דיברתי.מבשר שלום
זה אחריות של רבנים ות"ח.
אתה תמים אם אתה חושב שאם רתה תצא נגד אדמו"ר חסידים שלו יקשיבו לך, ובכל מקרה אין סיבה לכתוב את זה בפורום הזה.
חחחח לא בקטע שיקשיבוadvfb

לי אדמו"רים

אך אנחנו בתור ציבור אינטלגנט,

צריך להיות מודע למי יש עמדות השפעה,

ואם יש עמדות השפעה בקהלים מסויימים ביידים שאינם אחראיות - צריך להיות מודע לזה.

אם אנשים גדולים עושים מעשים נוראיים בעמ"י - אני רוצה להיות מודע לזה.

למה אתה רואה צורך להגן על מעשיים לא אחראיים שיש להם השלכות קטלניות?

אתה מביע סלחנות כלפי זה?

טובמבשר שלום
אני חושב שאת הדיון מיצינו וזה לא יוביל לשינוי הדעה שלי ושלך.
חבלadvfb

אני תמיד בעד לשנות את העמדה שלי. זה רצון מאוד חזק אצלי.

אני מכבד את רצונך להפסיק הדיון.

יש לי מטרה מאוד מוגדרת בזה.הָיוֹ הָיָה

ואני אסביר מה זה מוסיף.

לצערי הרב, מרוב צדקות ומידות טובות ו"אינם קובלים" וגו'. יש אצל חלקים מאיתנו הרגשת נחיתות אמיתית.

משום מה באמת חשים אשמים, 

התרגלנו שהם יכולים לכתוב מאמר מערכת ראשי על "חיים דרוקמן ושמואל אליהו"

שהם יכולים לעשות קריקטורה מגעילה ומתועבת על חרדלניק שבס"ה חושב אחרת מהם על רצון ה'.

התרגלנו.

וכשאצלנו עושים קריקטורה - עם ביקורת אמיתית, פתאום געוואלד.

פתאום "בושה לציונות הדתית"

ועוד לא שכח, הנבל, להוסיף בסוף "אחר כך יגידו שאנחנו מסיתים נגד הכיפות הסרוגות"..

בנת? אנחנו גם לא בסדר אם נעיז להתלונן על כל הבוז שהם מפיצים עלינו.

וזה בוער בדמי, שנדע גם אנו לקיים "ויגבה ליבו בדרכי ה'". ועך אף שאינם קובלים על הרשעה, חשוב שיידעו מי היא הרשעה, ולא לחיות בהלקאה עצמית אופיינית ולתת לתקשורת וההטפה החרדית להכות בנו עד זוב דם.

וקיצרתי, אם אתה רוצה באריכות - בפרטי...

כדאימבשר שלום
באמת בפרטי.
אני חושב שזו דרך לא בריאה להתמודד עם רגשי נחיתות ציבוריים.אדם כל שהוא

[כמו שהיא דרך לא טובה להתמודד עם רגשי נחיתות אישיים].

איני סבור כמותך.הָיוֹ הָיָה

שלח לי מישהו בפרטי "אכן אתה צודק שיש לתמידי הרב נטיה להיות ילדי כאפות".

אני בהחלט חושב שגם אדם שמשוכנע שכל מה שחבר שלו יורד עליו זה נכון, והחבר שלו הוא זך וטהור - מה שהוא צריך זה להבין שהחבר שלו סתם מבלבל את המוח ויהיר. 

א. אני לא חושב שקיימת תופעה של דת"ל שקוראים..אדם כל שהוא

עיתונות חרדית, וחושבים שכל מה שכותבים בה על דת"ל נכון.

יש דת"ל שסוברים שביקורות מסוימות נכונות, ויש לכך בד"כ סיבות שקשורות לתוכן של אותה ביקורת. [נניח, שיש משהו שיוצר רושם חיצוני כזה, או שיש בהן אמת חלקית, או שזו בעיה שקיימת בשני הציבורים, והדת"ל מכירים מה שקרוב אליהם.].

ב. בגדול, גישה הרבה יותר בריאה בעיני בנושא הזה היא-

1. שיהיה ברור לאנשים מהו האידיאל שלהם, ולמה הם מעדיפים ברמת האידיאל את הדרך הדת"ל על הדרך החרדית. לפני הדיון עד כמה כל ציבור מצליח להגשים את האידיאל שלו.

2. שהרגש הפשוט כאשר רואים משהו חיובי אצל החרדים, יהיה קודם כל שמחה.

לא תחושה של תחרות, שכל התקדמות של היריב היא נקודה לרעתנו.

3. אח"כ, כדאי לחשוב האם יש לציבור הדת"ל מה ללמוד מהחרדים בנקודה הזו. 

לפעמים, צריך לשים לב, שלהישג יש מחיר מסוים, ולבחון האם הוא כדאי.

[לשם הדוגמא, למסלול שמפנה את כולם לישיבות יש הישגים, אבל יש גם מחיר].

גם צריך לשים לב, שלא כל מה שטוב לציבור אחד, טוב לציבור אחר.

אפשר גם למצוא דרכים לאימוץ חלקי, בהתאם לעניין.

4. לא להתרגש מביקורת לא נכונה. פשוט לא לקחת ללב. על הכותב יש לימוד זכות שהוא כתב את הדברים כי שילמו לו כסף, אבל לך אף לא שילם כדי שתקרא אותם.

[ובכל זאת, אם יש מישהו שמשמיע ביקורת לא מוצדקת, והוא אדם שבאמת פתוח לשמוע, יש לקיים את החובה להיות נקיים מה' ומישראל, ולהעמיד אותו על טעותו].

^^^בן חורין

ברוך ה', אני ממש לא מתבייש בזה שאני לא חרדי. אני לא חרדי מאידאל. ואם יש אצלי אי אלו ליקויים, שאולי קשורים ואולי לא, אני באמת חושב מה נכון לעשות ואיך צריך לתקן. וזהו. לא צריך לתת חשבון לחרדים. ולא חושב שהם יותר טובים ממני. (וזה שאני לא חושב ככה, זה לא בגלל שיש לי איזה גאוות יחידה, ולא בגלל שאני חושב שיש להם איזה פגם, ולא בגלל שאני חושב שאני הכי טוב או מוצלח. אלא סתם פשוט כי אני לא חושב שהם יותר טובים ממני כמו שאני לא חושב שאני יותר טוב מהם. וזה גם ממש לא מטריד אותי. ופשוט אין לי שום רגשי נחיתות. אני מאמין בדרך שלי ושמח בה, ומשתדל גם לדייק ולתקן אותה כפי מה שה' מאיר את עיני.)

אני מאמין שכוונתך היתה לטובה, אך אני חושב שבאמת לא זו הדרך המרפאת. להיפך, מלבד זה שדרך כזו משבשת את השיח הבריא בין הציבורים, ומגדילה את התסכול והזלזול אצל האנשים- מה שמביא לידי כך שבשעה שתבוא לידם הזדמנות של שיח הם עלולים יותר בקלות להיכנס למהלומות במקום לשיח בריא ומפוייס, אז מלבד זה- יש פה גם בעיה נוספת, שזה מכניס לאיזשהו מקום נפשי של תחרות, של מי יותר טוב, למי יש בעיות בבית ולמי אין וכו'. וזה סתם לא בריא ומיותר, גם אם מאד קורץ. וגם אם באמת הם עושים או אומרים דברים שמרגיזים.

קריאת העיתונות היא לא הנידון...הָיוֹ הָיָה

תחושת הנחיתות לצערי קיימת. בהחלט. גם בלי לקרוא יתד.

הרשימה שמנית היא נאה וטובה.

וזה לא סותר את המסר שאני ביקשתי להעביר בשרשור זה.

אם אנשים היו מגיעים למסקנות האלה, על סמך קריאת עיתונות חרדיתאדם כל שהוא

מתוך נתינת אימון במידע שגוי שמופיע שם, אז היה טעם לערער להם את האימון הזה. זה לא המצב, כפי שציינתי.

ולכן, העיסוק בבעיות של הציבור החרדי בהקשר הזה, הוא קשור לשני דברים, שהם דווקא הפוכים מדרכי ההתמודדות שהצעתי -

1. תחרותיות - למצוא עוד נקודה לרעתם, מתוך גישה שכל נקודה כזו היא נקודה לטובתנו.

2. נתינת תשומת לב לדברים שאין טעם להתייחס אליהם

ואם לחזור לדוגמא של רגשי נחיתות ברמה האישית, כאשר ילד שחש רגשי נחיתות, לנסות למצוא כמה האחרים גרועים כדי להרגיש יותר טוב מהם, וככה לחזק את הדימוי העצמי שלו, זו לא הדרך לדימוי עצמי בריא וגם לא ליחסים חברתיים תקינים. להפך, זה בונה את הדימוי העצמי שלו על יסוד לא בריא, ומונע ממנו לפתח יחסים חברתיים הדדיים חיוביים. גם ההתעסקות הרבה בתלונות על כך שמציקים לו, או על כך שלא רוצים להיות חברים שלו, לא בריאה לנפש וליחסים החברתיים.

לא, ממש לא.הָיוֹ הָיָה

דברים לא עובדים ב"בול פגיעה", יש תגובת שרשרת,

העיתונות החרדית יוצרת יחס, יוצרת מאזן.

וזה מה שמשודר, זה ההרגשה הכללית.

וזה ממש לא עניין של "תחרותיות" ילדותית, אלא של הבהרת המאזן מחדש.

במשל שלך - ילד שהולך ומשמיץ כל היום ילד אחר, לא בפני הילד האחר דווקא [-"לא קוראים את העיתונים"] אבל בפני שאר ילדי הגן, וזה מה שמחלחל, והילד המוזמץ מתחיל לחיות בתחושה של "באמת אני סוג ב',.." אז אכן, מה שאני אעשה זה לעצור ולהראות לו שהוא לא סוג ב', והילד הראשון משמיץ אותו לחינם.

על מה אתה רוצה להשפיע, על היחס לעיתונות החרדית,אדם כל שהוא

או על היחס לציבור החרדי?

אין שום טעם להשפיע על היחס של הציבור הדת"ל לעיתונות החרדית. כי הוא לא נותן בה אימון.

כל העיסוק בזה, הוא רק מזיק, כפי שהסברתי.

אם אתה חושב שטענות מסויימות, חלחלו דרך העיתונות עד לציבור הדת"ל, ויש צורך להתמודד איתן בציבור הדת"ל, אז ההתמודדות צריכה להיות עם הטענה בצורה ישירה, ועם הנימוקים שגורמים לאנשים להחזיק בה. תקיפה אישית של הגורם הראשוני לא תועיל. 

וכאמור, עיקר ההתמודדות היא במישורים אחרים, ולא בוויכוח על טענה ספציפית, [שיכולה, אגב, בחלק מהמקרים להיות נכונה].

אם אתה רוצה להשפיע על היחס של הציבור החרדי לעיתונות החרדית, ערוץ שבע זה לא המקום.

ואם המטרה להשפיע על היחס לציבור החרדי בכללו, זה כאמור השפעה רעה מאוד, גם ליחסים בין הציבורים, וגם מבססת הדימוי העצמי של הציבור הדת"ל על מציאת חסרונות בחרדים, שזה דבר רע כשלעצמו.

זה נראה שאתה מאוד רחוק ממוקדי השיח החרדיים.הָיוֹ הָיָה

אם אתה שואל "להשפיע על היחס אליה או על היחס לציבור".

אני רוצה להשפיע על היחס לצורת העמדת הדברים הרווחת בציבור החרדי, כפי שהיא מתבטאת בעיתונות שלה.

אתה מזכיר לי, שכשהביאו לר' חיים ספר בהלכה סביב האינטרנט (קניינים וכו') כתב "פלפל בחכמה, אך אינני יודע מה זה אינטרנט"

כך גם אתה, מפלפל בחכמה אך כנראה לא מכיר איך הדברים עובדים. 

לא חשבתי שדת"ל נותנים אמון בעיתונות החרדית.

העיתונות הזו היא המייצגת את הציבור, היא המייצגת את החינוך שרוחש שם ושנרכש שם.

זה לא "טענות מסויימות, שחלחלו על לדת"ל.

זה המאזן כולו, זה היחסיות וההשוואה.

העיתונות היא היא היחס שנמצא שם.

הבוז לציבור הדת"ל

הבוז לרבניו

הבוז לדרכו והשקפתו

הבוז לתורתו

ומאידך -

האקסיומה שהציבור הדת"ל חייב בכבודם

חייב להבין שהם נזר הבריאה

שהוא פחות לידם

שאסור לו לבקר אותם

כשחרדי מבזה "מיזרוחניק" - זה לגיטימי. כמו אדם ששם כלב במלונה

אבל כש"מיזרוחניק" מבקר חרדי - שומו שמים, זה באמת נתפס אצלם כחילול הקודש.

הם תמהים איך בכלל הוא חשב שיש לו את הרשות.

זה כאילו שכלב ישים אדם במלונה.

הדבר הזה, הועמד על ידי העיתנות

הושתת על ידי מטיפי ההשקופע

ומחוזק על ידי המורות בסמינר..

מזכיר לי שרשור שהיה כאן

שבוגרת סמינר מתלוננת על היחס המבזה לדת"ל שהיה בסמינר שלה

ושואלת, בשיא שיא התמימות-

אם גם אצל הדת"ל זה ככה, שמבזים חרדים

או שהדת"ל הם אנשים ישרים, שאכן מודים שהחרדים הם הבחירי סגולה...

זה לא "תקיפה של העיתונות כגורם ראשוני".

זה תקיפה של השקפת עולם המציגה מאזן מסויים.

השקפת עולם שמתבטאת בשופר המרכזי של הציבור הזה.

אז יש לי היכרות מסויימת עם הציבור החרדיאדם כל שהוא

מכיוונים שונים, ואני לא מסכים לניתוח, בכמה דברים מהותיים.

קשה לי כרגע לפרט יותר.

[ובהזדמנות קודמת, הבאת ציטוט של מישהו שיתד נאמן לא היו מעלים בדעתם להעסיק אותו, וקו עיתונות דתית פיטרו אותו, האם גם הוא מייצג מישהו?!]

אבל אנסח את השאלה מחדש, בהתאם לשיטתך שלא מחלקת בין העיתונות לציבור-

אתה רוצה להוריד את האימון בטענות החרדיות, או לגרום ליחס שלילי יותר לציבור החרדי?

[ואגב, מהיכרותי עם הדת"ל, והביטוי "כשפעם אחת תוקפים אותם", רחוק מאוד מהמציאות].

....הָיוֹ הָיָה

לגבי ההוא מהזדמנות הקודמת, הרשה נא לי, כאחד שהיה בין הדוחפים לפיטוריו, להעיד שזה היה קשה, בסדר?

ביתד לא יעסיקו אותו רק כי הוא חרד"ק-חרד"ש.. לא כי הוא חלילה "חרדי מידי"...

אני רוצה לגרום יחס שלילי לתפיסת העולם המציגה מאזן מסויים.

כמובן שאין לי שום דבר נגד חרדים, ואני יכול לומר את הקלישאה "יש לי מלא חברים ____" באמת ובתמים (סיימתי לפני כמה שעות חברותא עם חרדי חבר קרוב, בהמשך הערב יש לי עוד חברותא עם חרדי ידיד נפש שלי, קיצער, באמת שאין לי שום דבר נגד שום חרדי. רק נגד הנרטיב שמנחילים שם ומנחיליו.)

..אדם כל שהוא

לא חושב שהוא חרדי מדי. הוא פשוט פרובוקטיבי, כך שיש קשר הדוק בין מה שאתה מתלונן עליו אצלו, לפרובוקציות בכיוון אחר שגורמות לכך שיתד לא היו מעלים בדעתם להעסיק אותו, ולכך שהוא לא מייצג אף אחד.

ולגבי המאזן, בכמה ביטויים של התפיסה שבאת להילחם כאן נגדה נתקלת פה בפורומים [שהרי זה קהל היעד שאתה כותב לו], ובכמה ביטויים שמטים את המאזן יותר מדי לכיוון השני?

...הָיוֹ הָיָהאחרונה

ידידי, הוא לא קם בבוקר והחליט לשנוא מזרוחניקים, הוא ינק את זה היכן שהוא.

ולא, זה שיתד לא יעסיקו אותו זה בגלל שום פרובוקציה, אלא כי הוא חרדק, זה הכל. הוא לא מספיק מספיק בהשקופע הטהוירע.

קהל היעד כאן הוא ציבור מסויים, נכון? יש לי בעיה עם נטייתו של ציבור זה להיות "ילדי כאפות" (כפיש כבר ציינתי ששלחו לי בפרטי..)

אני גם הייתי נעלבadvfb

זה באמת מעליב.

קריקטורה זה באופי שלו דבר ציני.

לא כיף שמתייחסים אליך בציניות.

יכול להיות מאוד שהביקורת צודקת והיא על בסיס דברים אמיתיים,

אך דווקא בגלל זה מעליב. בגלל שזה אמיתי.

בכללי כל המלחמות האלה אני לא יודע עד כמה הם טובות.

הערה קטנהsomeone
נראה שהביקורת רק על חסידים. הרי בעולם ששומר על הקורונה יש גם כיפות שחורות...
גם המציאות יותר נוטה לזה...
מה לך להתרגש מהם?תקווה.
הגישה הזאת, המבטלת את כל האחרים נועדה לגונן על המגזר כדי שח"ו לא יגלו שאפשר להיות נאמן לתורת ה' ומצוותיו וגם להחזיק בהשקפה אחרת.
אתה יודע מי הכי מאיים עליהם?
אתה ואנשים כמוך שמראים שאפשר גם אפשר..

איך הם שומרים על ציבור צמוד אליהם? מכניסים תחושת גאווה מגיל ינקות וביטול כל האחרים.
אם חלילה וחס יהיה שיח בגובה העיניים הרי הם נותנים לגיטימציה לבר השיח..וזה מאיים..מאוד.

הציבור לאט לאט יוצא, שומע, קורא, מתרשם.
השינוי בוא יבוא בין אם ירצו בכך ובין אם לא.
הקורונה תאיץ את התהליך הטבעי הזה ביתר שאת.

קצת סבלנות.
את צודקת.... אבל בכ"ז זה חשוב-הָיוֹ הָיָה
אתה צודק בכל מה שכתבתתקווה.
הציבור התרגל שחובטים בו וברבניו
חבל שיש רבים שמרגישים רגשי נחיתות כי זה לא מוצדק לדעתי. החינוך על מידות טובות ואהבת ישראל מביך כשאתה נפגש עם התקפה בצד השני, חבל שלא מלמדים איך להתמודד עם מפגשים כאלה במוסדות של הציונות הדתית מכיוון שלא הגיוני לספר רק טוב על עמ"י בלי כלי תחמושת איך להתמודד.
לציבור החרדי יש חוזקות עם זאת הוא ציבור בחרדה שכל רצונו להגביה חומות עד כמה שרק אפשר
לכן מלחמות כבוד או רצון לשיח ושלום איתם לא יעבדו כי הם מ פ ח ד י ם ,כל ניסיון כזה יזכה להדיפה הגונה אלא אם ברור לשני הצדדים מי למעלה ומי למטה..חח הזוי.
כיום כשיש אנטרנט לחלקים נרחבים בחברה החרדית המנהיגים לא יצליחו לנתק את הציבור מהשטח כבעבר,האמת מתגלה, אין כבר כל כך משמעות לגטאות הפיזיות.
דעתי שעדיף לרחם (כי הם באמת עוברים תהליך לא פשוט) ולנסות להבין מלהיפגע. האמת סופה לנצח.

הָיוֹ הָיָה

הבעיה היא שרוב ההשפעה של האינטרנט וכו' זה לפתוח את העיניים ל"עולם הגדול".. החומה משמאל נופלת.. החומה מימין פחות...

אבל בע"ה, גם זה יקרה. 

והרבה משמעות תהיה לביטחון שלנו בדרכינו.

אלפי אלפי חבר'ה מאצלנו ש"נשרפו" - נשרפו כי הצד השני היה איתן ומוצק בעמדותיו ודיבורו, ואצלנו הם שמעו גמגומים.

הבה ונהפוך את המשוואה.

להבדיל, הנה מראשי הקוזקים זועק כנגד כל אלו שלא מספיק משקריםבסדר גמור
על היותו נגזל ולא גוזל:

השיח
זה בסדראריק מהדרום

חרדים היום אין להם כבר כח להמודיע ויתד נאמן, הם קוראים ישראל היום, מתעדכנים ברוטר ובכאן11 כי המודיע ויתד נאמן מטרחנים עצמם לדעת.

סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אבל מארי דאגדתא ששימשוקעלעברימבאר

פוסקים כן יכולים להנהיג את כלל ישראל.

והרבי מלובביטש הנהיג את הכלל ולא היה פוסק לזכרוני.

לזכרוני גם רבי יצחק אברבנאל לא היה פוסק והנהיג את הכלל.

איפה כתוב בשו"ע שרב מנהיג צריך להיות פוסק?

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

למהזיויקאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך