בחורה יפה-מבקשת את פניך
עבר עריכה על ידי מבקשת את פניך בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"א 04:47
עד כמה יופי תופס אצלכם מקום בבחירת בן/בת זוג?

בזמן האחרון אני פוסלת לא מעט בחורים על מראה חיצוני.
אני מודעת להיותי יפה, ועם זאת לא מצפה לדוגמן, אלא רק למציאת חן.
אבל מה עושים כשאין מציאת חן?
אני פוסלת, לא רוצה להיכנס למצב שאני מתאהבת בבן אדם שהמראה החיצוני שלו לא מוצא חן בעיני.

בעיניי אהבה מורכבת מ2 עניינים-
~מציאת חן.
~אישיות-מידות.

ואי אפשר ללא מציאת חן להתחתן עם בן אדם, רק על סמך שהיופי הפנימי יקרין על המראה החיצוני וישפיע לי על החשיבה.

עם כל זה, אני מרגישה עם עצמי רע שאני פוסלת בחורים שיתכן והם טובים, על סמך מראה שבכלל לא נתון בבחירתם.

עצות?
פשוטהאטורי האנזו

שצריך מציאת חן.

מבחינתך אני עושה את הדבר הנכון-פוסלת, אמת?מבקשת את פניך
אמתהאטורי האנזו

וזאת בהנחה שאת מודעת לנאום הדודה, נוסח:

אל תחפשי דוגמן ותדעי שאין אידיאל מושלם

אם אין מציאת חן, אין עניין. 

אם כי חשוב שתדעי שאנחנו מתחתנים עם אופי, לא עם מראה.

בסופו של דבר, מתרגלים ליופי והוא הופך שולי.

האופי זה מה שקובע את רמת הכיף.

אבל מציאת חן בתחילה, בהחלט צריך שתהיה.

לדעתי

אוקי, תודה לך!מבקשת את פניך
זה בסדר וברור שזה חלק ממציאת חןחדשכאן
היותך יפה לא אמור להשפיע על זה.
אא"כ את מחפשת "דוגמן"..
נשמההיי (:
אני לא כ"כ מסכימה עם זה..
אני גם מוצאת את עצמי פוסלת על מראה בהתחלה אבל לא מסכימה עם זה בכלל מבחינה רעיונית ומנסה לשנות את זה..
כתבת שאת מפחדת להתאהב בבן אדם שלא מוצא חן בעיניך. זה לא יקרה כי זה באמת מראה חלק מזה אבל פשוט האישיות יותר חשובה בהרבה וכשהאישיות תופסת חלק אח"כ המראה יכול להשתנות בעינייך. שימי לב למשל שאת חושבת שהחברות שלך יפות גם אם הן לא הכי.. למה? כי את אוהבת את האישיות שלהם ואת מי שהן. המראה נגזר בסופו של דבר מהאישיות.
ברור שצריך לראות אם אין איזה סלידה גדולה אבל כן לדעתי צריך לנסות להיות במצב שלהמשיך קשר גם אם המראה לא הכי וואו על ההתחלה .. זה אח''כ משתנה אצלנו
ויש המון המון זוגות שהתחתנו עם מי שחשבו לחתוך בגלל מראה ...
תודה על התגובה🙏מבקשת את פניך
אני מדי פעם קוראת בנשואים טריים(שזו טעות בפני עצמה), ורואה שפתאום האישה/הבעל לא הכי מתחברים למראה של בן הזוג.
אני הבנתי שזה נגרם מתוך העניין שהם לא היו הכי שלמים עם המראה, וברגעים של מריבה או כל פיצוץ אחר היופי של האישיות של בן הזוג יורד, ומה נשאר? היופי החיצוני שגם הוא בפני עצמו לא הכי...

לא נראלי זה מומלץ להיכנס למצבים כאלה, לא?
צריך לאהוב את המראה גם בצורה נטרלית ללא קשר לאישיות.
אז בזמן הפיצוץ הם לא יתחברו למראה שלהםברגוע

אבל אח"כ כשישלימו הם יחזרו לאהוב אחד את השני בזכות האישיות, לא?

ברגע שיש פיצוץ מה יעזור שתאהבי את המראה שלו? זה יהיה סתם חיצוני ולא יעזור לכלום

עדייןמבקשת את פניך
אני מתלבטת מה נכון.
היית מתחתנת עם בן אדם שלא היית אוהבת את המראה שחו *בשום צורה*?
לאברגוע

אני לא אומר להתחתן עם מישהו שגם אחרי שהכרת אותו עדיין המראה שלו מפריע לך.

אבל כן הייתי מתחתן עם מישהי שבהתחלה לא התחברתי למראה שלה אבל אחרי שהכרתי את האישיות שלה כן.

מציאת חן זה לא שחור או לבן, כולם אומרים שלהכרות עם הבן אדם יכולה להיות השפעה על המציאת חן.

אבל בסופו של דבר אני רווק..

אולי אם תתייעצי עם מישהו שמבין בזה יותר וגם יש לו ניסיון עם הרבה זוגות זה ירגיע אותך.

אוקי,צודק...מבקשת את פניך
תודה רבה על התגובה שלך🙏
אם ברגעים של פיצוץ מה שנשאר זה רק היופי,והוא ישמיענו

ולא האישיות,

יכול להיות שגם לא היתה התאמה באישיות..

או שחסרות כמה מידות מאוד בסיסיות לקשר שבין איש ואשה

האישיות חשובה במיוחד לרגעים של קושי, מורכבויות ופיצוצים

וכשזה קיים- אז זה לא הופך להיות פיצוץ. אלא משהו עדין הרבה יותר.

ובמילים אחרות: הפורום השכן זה לא מקום מוצלח ללמוד ממנו על נישואין, כפי שכתבו כאן פעמים רבות

קיבלתי..תודה🙏מבקשת את פניך
רק אגיד-
תמיד ההתאמה היא לא 100 אחוז, אין בן אדם מושלם...
ופיצוצים תמיד יהיו, השאלה מה הרמה שלהם והתדירות שלהם.
וגילוי נאות:והוא ישמיענו

מקווה מאוד אחרי שאתחתן בע"ה לא לעבור לפורום הזה..

מסכימהמבקשת את פניך
זה בהחלט לא מדד לנשואים מאושרים ותקינים.
ברורהיי (:
ברור שאת לא תתחתני אם מישהו שלא תאהבי את המראה שלו. את תתחתני עם מישהו שייראה הכי טוב בעינייך! אבל פשוט לפעמים צריך כן לתת לזמן לעשות את שלו. את תוכלי גם להתחבר למראה אם לא התחברת על ההתחלה ...
ואז גם אם תריבו את כן תאהבי את המראה כי כן אהבת אותו. וגם תמיד במריבות החסרונות עולים זה נראה לי יותר קשה מזה שבמקרה עולה. אז מזל שאנחנו לא רבים תמיד
מעניין מה שאת אומרתמבקשת את פניך
תודה לך🙏
מקום משני.והוא ישמיענו
ואני חושב שהגבולות בין דייטים ראשונים לבין חתונה קצת הטשטשו.. אין חובה להתחתן על סמך דייט ראשון, ודייט ראשון לא משקף את מה שיהיה לך לקראת החתונה ואיך שתרגישי כלפיו ואיזה מקום תתני בשלב הזה ליופי שלו וכו'
נכוןמבקשת את פניך
אבל אני חוששת להיכנס למצב שבו אני אתאהב בבן אדם, והמראה החיצוני שלו (מבחינה נטרלית ללא היופי הפנימי) לא יפה בעיני.
אם תתאהבי בו לא יהיה לך שום בעיה עם היופי.. זה לא ישנה לךוהוא ישמיענו

גם בעתיד זה לא יזיז לי? היינו, לאחר החתונה .מבקשת את פניך
לא יודע. זו שאלה בעצם על כל התאהבות שהיא, לא?והוא ישמיענו

נכוןמבקשת את פניך
אני מדברת רק בהקשר של בן זוג.
אז על פי מה מתחתנים? הרי הכל יכול להשתנותוהוא ישמיענו

נכוןמבקשת את פניך
שאלה בפני עצמה.
אבל זה הפחד שלך, לא? להתחתן ולא להיות שלימה עם זה אח''כוהוא ישמיענו

אז אולי זה לב הענין.. לענ"דוהוא ישמיענו

לא הבנתיברגוע

למה את "לא רוצה להיכנס למצב שאני מתאהבת בבן אדם שהמראה החיצוני שלו לא מוצא חן בעיני"?

אם את מתאהבת בו זה אומר שנוצרה גם מציאת חן, לא?

לא ראיתי את תגובתך. מסכים איתךצהרים
התכוונתי שאתאהב באישיותמבקשת את פניך
ומימלא זה ישפיע לי גם על נמראה החיצוני.
מצויין. שישפיע.והוא ישמיענו

אם לך זה לא יפריע- איפה הבעיה?

לא מאוד יפריע לך הנראות בבעל שלך. זה הכל..

בהתחלהמבקשת את פניך
זה יכול להפריע אחרי הנישואין, ואז מה עושים? פוזלים?
חס וחלילה, הדבר האחרון שארצה שיקרה.
נכון, זו הבעיה...מבקשת את פניך
ברור שצריך מציאת חן, אל תרגישי לא טוב עם זה.צהרים
לא הבנתי למה לא להיכנס למצב שאת מתאהבת באדם שהמראה שלו לא הכי טוב. הרי אם הצלחת להתאהב בו סימן שהמראה שלו לא מפריע לך ואז הכל טוב.

האמת שאני הייתי מייחל למצב כזה, שהמראה לא משפיע על האהבה שלי כלפיה.
לדעתי זה אפשריהפי
לא להתעסק בחיצוניות יותר מידי
ככל שתחזק את הנראות שלך,ותרגיש שלם
יהיה לך יותר קל לא לחפש בחורה יפה בתור קריטריון .

אלא לזרום .. לראות את הנשמה שלה את האופי את הדיבור ואני מאוד מאמינה שתראה בה בד בבד בחורה יפה
למה שלא אטפח את החיצוניות שלי?מבקשת את פניך
את מזכירה לי-
שתמיד שמחמיאים לי על מראה חיצוני אז אמא שלי משתיקה את אותם אנשים.
יצא לי לשאול אותה למה, והיא ענתה שהיא לא רוצה שאבוא עם אף מורם לדייטים.
מסכימה איתה ולא מסכימה.

למה שלא אטפח את עצמי בין אם אני יפה ובין אם פחות.
חלק ממכלול הנשיות שלי זה היופי, ונראות מאוד חשובה לי.
..והוא ישמיענו

נראה לי שכל הנשים כמעט חלק מהאישיות שלהם זה הנראות,

אבל לפי זה- יוצא שבעצם כמעט אך ורק גברים נאים יתחתנו..

הרי כל בת תרצה מישהו נאה. אם נראות זה משהו שתלוי רק במראה עיניים-

ככה יוצא בסוף.

זה לא מוזר בעיניך?

שיהיו מלא גברים שייפסלו כי הם לא יפים כמו הנשים וכל אחת תגיד לעצמה שלא מכבודה להתחתן/ להיפגש עם בחור כזה?

נכון מאודמבקשת את פניך
ולכן אני מרגישה רע.
אני ממש חושבת שהאישה זה מקןר היוםי בעולם, מחילה מכבודכם הגברים.

אבל אני לא חושבת שיפה צריכה להתחתן עם חתיך, ופחות נאה עם לא חתיך.

ממש לא.
לכן אני צרגישה רע עם עצמי, אני אומרת לעצמי במילים אחרות- 'מי את שתפסלי אותו?כי ה' לא ברא אותו יפה? לכי תתלונני לריבונו של עולם'.
כמה שאלות יסודadvfb

מה המטרה בכל העסק הזה?

למצוא בן זוג שאפשר לחיות לחיות לצידו בזוגיות טובה.

האם נראות חיצונית קשורה לזוגיות?

בודאי.

האם יש עוד מכלול שלם של שיקולים?

בודאי.

האם אנשים יפים תהיה להם זוגיות יותר טובה בהכרח לאור כל המכלול?

לא.

האם שווה לאישה בגלל שהיא 'יפה במיוחד' לבחור רק בחור 'יפה במיוחד'?

לא. בגלל שזה לא הקרטריון היחיד להצלחת הזוגיות.

ברור, כל מילה בסלע...מבקשת את פניך
איך את מרגישה?advfb

את עדיין מרגישה שאת 'לא בסדר' או שזה עבר לך?

אמממבקשת את פניך
לא נתקלתי בזה שוב ב"ה, אז אני לא יודעת איך ארגיש שאתקל בזה שוב...
במה לא נתקלת שוב?advfb

למה שתרגישי לא טוב כשהבחור לא מוצא חן בעיניך?

לא נתקלתי שוב שבחור לא מוצא חן בעיני שבהצעות.מבקשת את פניך
מי שישמע כמה זמן עבר וכמה הצעות קיבלתי מאז...
אבל בכל זאת
ולמה שארגיש רע? כי לא מרגיש לי נכון לפסול רק על זה, כי הנושא הזה לא בשליטת האדם די כדי שאפסול על זה.
אז מה אם זה לא בשליטת האדםadvfb

אם זה לא מתאים לך - למה שתרגישי עם זה לא טוב?

כשאת בוחנת הצעה בצורה עניינית את לא עסוקה בלתת לגיטימציה לאנשים "כשר" או "פסול".

את עסוקה במה שמתאים לך.

הבחור אכן בחור ראוי. אך הוא לא מתאים לי.

בטח יהיו המון בחורות טובות שיתאימו לו.

אבל לנו ביחד זה לא יעשה טוב. כי לי זה לא מתאים.

מה את אומרת?

מסכימה ממש..מבקשת את פניך
צריכה קצת לשנות את החשיבה..
בהצלחה! הזמן גם יעשה את שלוארצ'יבלד

ברור לי...מבקשת את פניך
חדשה בעסק;)
צריכה להכניס דכרים לפרופורציות, לאט לאט...
בוודאי לנשים זה נצרך יותרארצ'יבלדאחרונה

לא סתם פסקה ההלכה שאוכל נותנים לגבר, ובגדים לאישה.

ולעניינו, אתה לא תסנן אותי! מה עם חברותתינו? זה חסר לי מאוד. (מתחיל מחר ישיבה, פנינו לאן?)

יש את הסיפור הידוע עם שמעון הצדיקחצילוש
שהתנגד לנזירות. כיוון שסבר שהיא לא מגיעה ממקום נכון בנפש, חוץ מאצל בחור אחד שהגיע אליו לבית המקדש.

"תניא, אמר שמעון הצדיק, מימי לא אכלתי אשם נזיר טמא, אלא אחד.

פעם אחת בא אדם אחד נזיר מן הדרום,
ראיתיו [שהוא] יפה-עינים, וטוב-רואי, וקווצותיו סדורות לו תלתלים.
אמרתי לו, בני, מה ראית להשחית שערך זה נאה?
אמר לי, רועה הייתי לאבא בעירי, והלכתי למלאות מים מן המעין,
ונסתכלתי בבבואה שלי,
ופחז יצרי עלי, ובקש לטורדני מן העולם
אמרתי לו, רשע, למה אתה מתגאה בעולם שאינו שלך? במי שהוא עתיד להיות רמה ותולעה?
העבודה שאגלחך לשמים.
מיד עמדתי ונשקתיו על ראשוֹ,
אמרתי לו, בני, כמותך ירבו נוזרי נזירות בישראל
עליך הכתוב אומר (במדבר ו') "אִישׁ כִּי יַפְלִא לִנְדֹּר נֶדֶר נָזִיר לְהַזִּיר לַה'"

נק' למחשבה. את חוזרת בדבריך שוב ושוב על זה שאת בחורה נאה, ב"ה, ומשום כך את חוששת לפגוש בחורים שאינם נאים לטעמך.. אולי צריך איזשהו איזון בנפש, להכניס את עניין היופי לפרופורציות. תאמיני לי, על כל פשעים תכסה אהבה, ממש לא מזלזלת במציאת חן, אבל אנחנו עוד נשתנה במהלך החיים, כדרך כל בשר, והיופי הצעיר והמושך הולך ומתפוגג.. והופ כרס אחרי לידה, ולבעל יש מפרץ חיפה שמגיע עד מתחת לכיפה. עוד ממליצה לברר מהו מושג מציאת החן? האם פירושו יופי במובן הפשוט? מה זה אומר? כשאברהם אומר למלאכים "אם נא מצאתי חן בעיניך", וכן כשדוד אומר למלך גת בבקשה שיציל אותו, או כשמשה מבקש מהקב"ה שיראה לו את כבודו אם מצא חן בעיניו? יש עוד דוגמאות מהתנ"ך והתורה, ויש לזה מובנים עמוקים, אבל במובן הפשוט ברור שמציאת חן הכוונה לפרמטרים רבים.. כאלה שבעיקר מחזיקים שנים רבות לברית כמו ברית הנישואין.. "כה אמר ה' מצא חן במדבר..."- הברית בין הקב"ה לעם ישראל ונתינת התורה, כי.. מצאנו חן בעיני ה' הצלחות יקרה.
זה לא שייך למה שכתבתיהפי
אמא שלך צודקת
ושוב אני יחזור על אותה נקודה ברגע שאת תרגישי שלמה עם המראה שלך .. את לא תחפשי פידבק אצל אחרים.

להגיד לך סוד שהייתי בת 17 היה לי אכפת , התבגרתי ,אם אני אחפש מחמאות אצל אחרים אני לא אצא מזה
זה לא מזיז לי שאדם מולי יחשוב שאני לא יפה
כי אני יודעת שאני שלמה עם איך שאני נראת. לא הייתי רוצה להיות ככה או ככה כי אין לזה סוף.

תלמדי לאהוב את עצמך בידיוק כמו שאת.. וזה לא רק בחיציניות , לא צריך לחפש פידבק אצל אחרים על מנת להתקיים.

מחמאה טובה או לחילופין הערה לא צריכה להחיות אותנו או להפיל אותנו ...
ברור שזה עבודה וברור שזה דרך
אבל אם את תביני לעצמך את המקום שלך את תחפשי את הפידבק ממך !!!! וזה מה שחשוב
אני למדתי את זה בדרך הקשה לגבי עניין מסוים כל פעם חכיתי לאישור מהחברה שהיתה מאחד עוקצנית ותנחשי מה? תמיד אבל תמיד יש לחברה מה להגיד ואם את לא תתחשלי את פשוט תעלבי מכל פיפס! גם אם היית מאה אחוז וזה גרוע .
ברגע שתחזקי את עצמך כבר לא יעניין אותך כמו פעם מה החברה אומרת כי את מחזקת את עצמך , העיקר שאת שלך עשיתי ואני מבינה שיש רגעים בחיים שאת כן צריכה את הפידבק הזה מאדם מסויים
אבל מפה ועד אנשים זרים לאן הגענו? , אנשים שאכפת לך מהם בסדר וגם זה במיתון אבל שלא לשים גבול אדום

לגבי העניין של הנראות כלפי עצמך , לעולם לא אמרתי לא לטפח את עצמך , זה עניין שלך , תעשי מה שטוב לך העיקר שבעיינך תהיי שלמה .
מחמאות הן בעצם פידבק מהסביבה.חדשכאן
אבל הגיוני ואנושי בהחלט להתייחס למחמאות. לטוב ולרע. זה חלק מהאישיות שלנו בתור בני אדם חברותיים.
..הפי
יש גבול מסוים ברגע שזה פוגע בי .. ואני מחפש את זה ,זה מאוד מעייף לא ניתן להתקדם ככה עם עצמך .

דווקא אנשים חברותיים יהיו חברותיים יותר כי יצליחו לא לקחת ללב את הסביבה , זה עבודה .
כן,מבקשת את פניך
אבל תסתכל בתגובה שהגבתי להיי.
תראי, יצא לי להתעסק בעניין הזה לא מעט...א.ע.
ולמדתי משהו שהרבה פעמים יוצא לנו לשמוע אותו אבל פחות להבין ולהפנים אותו...

המציאת חן, לא תלוי רק במראה החיצוני.
למעשה היא כמעט ולא תלויה בו.. אני לא אומר את זה כסיסמא או איזה משפט בני עקיבא יפה, אני אומר את זה מתוך מאבקים פנימיים שהיו לי בעבר על הנושא הזה ואחרי בירור מעמיק עם עצמי....

בפגישה הראשונה ככל הנראה המראה יתפוס מקום גדול מאוד, מאיים ומשמעותי, ולך זה יראה כ"אין סיכוי"... אבל בפועל אם תצליחי להתגבר על הנקודה הזאת למשך 3 פגישות נוספות [ברור שאני מתכוון במצב שזאת הנקודה היחידה ואין משהו אחר לפסול עליו] (ולא מתוך מקום של "יאללה פגישה שניה עברה עוד שתיים ואני חותכת" אלא מתוך מקום של לתת לזה באמת צ'אנס), את תראי שככל שאת נפתחת יותר אל הבנאדם המראה החיצוני שקודם לכן תפס מלא מקום זז הצידה לאט לאט ומפנה מקום למראה הפנימי, ובאמת באמת שזה משפיע גם על המראה החיצוני שפתאום מוצא יותר חן...

כמובן שאם את עדיין מרגישה דחייה מהבחור אז את צריכה לחתוך, כמו שאמרת- הנשיאת חן זה משהו קריטי ולא ממשיכים בלעדיו...

בהצלחה!
כתבתמפוצלשים

" אם תצליחי להתגבר על הנקודה הזאת למשך 3 פגישות נוספות...את תראי שככל שאת נפתחת יותר אל הבנאדם המראה החיצוני שקודם לכן תפס מלא מקום זז הצידה לאט לאט ומפנה מקום למראה הפנימי, ובאמת באמת שזה משפיע גם על המראה החיצוני שפתאום מוצא יותר חן..."

נשאלת השאלה - איך אפשר להיפתח אל הבן אדם כשהמראה החיצוני מפריע? 

(שואל ברצינות, אני עדיין לא הצלחתי, גם מעבר ל3-4 דייטים)

@מבקשת את פניך - סליחה על הנצלוש  - מקווה שזו שאלה שגם עוזרת לך.

בדיוק כמו שנפתחים לחבר שהוא לא הכי חתיך בעולם,והוא ישמיענו

למה המראה צריך להיות עיקר הענין על ההתחלה?

אתה בא לדבר עם מישהו, אתה לא בא כדי להסתכל עליו (בשלב של ההתחלה לפחות..)

זה לא אותו דברמפוצלשים

אני לא מתייחס למדוייטת כמו אל חבר כי זה סוג שונה לגמרי של קשר מבחינתי.

ומוזר לי שזה לא ברור. עם חבר לא מתחתנים ומקימים בית לאורך שנים...כך שיש תנאים נוספים, גם באיכות וגם בכמות.

וזה לא עיקר העניין (כפי שכתבת) כמו שזה תנאי הכרחי אבל לא מספיק.

אם זה מפריע לך ברמה ממש בלתי נסבלת מסכים איתךוהוא ישמיענו

הבעייה שזה קורה המון..מפוצלשים

אתה יודע,והוא ישמיענו
לא לכל אחד זה קורה המון.
ואני אגלה לך סוד:
לא כל מי שזה לא מפריע לו פשוט נולד ככה. עובדים על זה, זה אפשרי

כשזה לא חריג זה אומר קצת דרשני

נ.ב. זה ענין קצת שונה, אבל אני חושב שהוא מאוד קשור-
האשה הזאת שהתחתנה איתו אין לה מגבלות ב''ה ושום דבר. והיא עשתה עבודה. זה לא קל ובוודאי לא נדרש מכל אחד, אבל רק אומר שאפשרי.. כל אחד ומה שחשוב לו בחיים

אין מגבלה לאהבה: הזוג שהסעיר את פרויקט 252 - חדשות כיפה סרוגה
זהו, שניסיתי גם המון פעמיםמפוצלשים

טרם הצליח

אשריך על ההשתדלות! אתה בסדר גמורוהוא ישמיענו

דווקא זה פחות מפריע לימבקשת את פניך
כלומר, העניין של להתאהב כשיש מראה חיצוני לא משו.
כמובן שאם המראה החיצוני היה יפה עיניי- אז הכל היה יותר קסום ויותר פוטנציאלי.

עניין המציאת חן יותר מפריעה לי בהקשר לתגובה שרשמתי להי.
אז בעצם את מחפשת בעל קסום?והוא ישמיענו

תראה אחי, אני לא יודע יותר ממה שהתמודדתי איתו בעצמיא.ע.
אני יכול להגיד דבר כזה, זה קשה. אולי אפילו מאוד קשה..
צריך לרצות מאוד מאוד חזק להסתכל "מעבר למה שאתה רואה" (;

צריך להרפות לאט לאט מהפחדים והדמיונות, מהאיך רציתי שזה יהיה, לחייך ולהפתח באמת...

זה שאתה כותב שלא הצלחת גם מעבר ל3-4 דייטים זה אומר שאתה לא ממהר לפסול, שזה כבר מעולה, אבל אם אחרי 4 פגישות אתה לא מרגיש שינוי בנושא למרות שעשית השתדלות- זה בסדר לחתוך, אנחנו בני אדם.

ושוב, אני חושב שזה בעיקר עניין של העמדת נפש שאנחנו מגיעים איתה ושל הרצון לרצות באמת... זה לא קל בכלל אבל החיים הם לא תקופה קלה(;

מקווה שעזרתי
לא דיברתי על דחייה, דיברתי על מצב שאני חותכת רק לפי מראה שלא הכי מוצא חן.

היו מקרים שהכרתי חלק מהאישיות של הבן אדם לפני וחתכתי על מראה.
שואלת את עצמי האם עשיתי את הצעד הנכון או פיספסתי.
כי הרי בכל מכלול אישיות יש צדדים טובים ופחות, ולקחתי את הפחות יחד עם המראה הפחות מוצא חן וסימנתי איקס.
אני מבין...א.ע.
אני מגלה את זה גם בעצמי... שכשמשהו בצד השני מפריע לי אני מיד מגייס ומלקט את שאר הפגמים הקטנים ומאחד אותם במטרה לשלול את הקשר ולהרגיש טוב עם עצמי...

צריך להלחם בזה.. זה קשה אבל צריך לרצות מאוד מאוד לראות את הדברים בצורה נקיה, לא להמשך אחרי הפגמים הקטנים...

ובמיוחד כשזה בנושא של מראה חיצוני זה קורה, כי קשה לנו לוותר על זה, קשה לנו לשחרר ואולי אפילו עמוק בפנים אנחנו בסדר עם זה שזה מפריע לנו- כי ככה אולי בפעם הבאה נקבל הצעה "יפה יותר"... קל לנו מאוד להשאר במקום הזה... וכמה שזה קל לקל להשאר במקום הזה פי עשר יותר קשה לנו לצאת ממנו...

מקווה שעזר
אז לדעתךמבקשת את פניך
אני צריכה להילחם על קשר שגם יש פגמים באידיות(כמו בכל אדם, כי אין מושלם), וגם שהמראה החיצוני לא יפה בעיניי בשום צורה(מרגישה ממש רע לכתוב את זה, זה באמת לא נתון בבחירת האדם)?
להלחם זאת מילה קשה..א.ע.
אם את מרגישה שזאת מלחמה ממש בשבילך, שזה גומר לך את הכוחות ומוציא לך את החשק אז תעצרי ותנסי להתייעץ עם מישהו שמכיר אותך באמת וידע לתת לך עצה נכונה, בכל זאת אני לא מכיר אותך ולא רוצה לגרום לך לעשות משהו שיזיק לך...

אבל אולי המילה הנכונה כאן היא לא להלחם אלא להתמודד עם המראה שלו (שוב כמובן שאם יש נקודה קריטית אחרת שהיא מה שגורם לך לפסול [רמה דתית, שאיפות וכו'] אז בוודאי שלא על זה אני מדבר)...

כלומר את פוגשת בחור שמתאים לך בהרבה מובנים וכייף ונעים לך איתו, אבל המראה שלו קצת מקשה עלייך- אני לא חושב שכדאי לחתוך, אני גם לא חושב שכדאי להלחם... אלא להתמודד עם מה שמפריע לך במראה שלו ובעז"ה להצליח...
לא הצלחת- לפחות ניסית (וזה לא מעט בכלל)! וזה כשלעצמו יצמיח בך כוחות בהמשך בעז"ה...
צודקמבקשת את פניך
פשוט אני משייכת את דבריך למקרה ספציפי, וחושבת עם עצמי- האם נכון לי להמשיך קשר כזה, שבנוסף למראה החיצוני יש גם חלקים באישיות שלא מתאימים לי.

אני מודעת לזה שאין בן אדם מושלם, אבל אני חדשה בכל העולם הזה ככה שאיני יודעת מה נכון לעשות ומה לא, לומדת לאט לאט...
נשמע שאת חושבת שאת לא נותנת הזדמנותרקלתשוהנ
למציאת חן, ברגע שהמראה לא לטעמך.
זאת כמובן זכותך אבל לדעתי זאת טעות. עם ההיכרות יכולה להגיע מציאת חן.
נכון, זה מה שקורה לצערי..מבקשת את פניך
בעז"ה יהיה טוב, ואתעלה על הדחף הזה שלי לפסול.
מסתברסביון
שאפשר לפסול מישהו גם אם זה לגמרי לא באשמתו, וזה בסדר גמור. אם את מחפשת את הקשר ביניכם ולא לתת לו ציונים אז גם אם הוא מושלם זה לא רלוונטי כשהקשר לא יעבוד.
מה הכוונה במילים 'מסתבר' ו'בסדר גמור'?והוא ישמיענו

לפי מה שהיא אמרהסביון
כי היא חושבת שבאמת אי אפשר בלי מציאת חן, אבל מרגישה לא נעים לפסול על זה.
בטח שלא נעים,והוא ישמיענו
כי יש פה רעיון שמתבטא מאחורי זה-
"אני מרגישה עם עצמי רע שאני פוסלת בחורים שיתכן והם טובים, על סמך מראה שבכלל לא נתון בבחירתם"

לדעתי צריך לברר את הנקודה הזאת. מה כל כך רע בלפסול על פי מראה? האם יש לזה משמעויות נוספות מעבר לפשוט- 'כדי להתחתן צריך גם מראה, ואם אני לא מתחבר/ת אז לא קרה כלום.. הוא לא צריך להיפגע- זה לא מעיד עליו כלום' או שהענין פה הוא יותר עמוק
זה נובע אצלי גם מעניין נוסףמבקשת את פניך
יש לי חברות שמדי פעם זורקות לי משו על המראה החיצוני שלהן.
הן אומרות לי שהן מרגישות שיש להן מראה חיצוני מסויים שהוא לא הכי "וואו" וזה בכלל לא בבחירתם.
הן אומרות לי זאת מפני שהן מרגישות לידי נחותות.

ובגלל שאני כל כך מבינה אותן, קשה לי לפסול אנשים על מראה חיצוני, הם אשמים שהם נפלו לתוך גוף בצורה מסויימת/פרצוך בצורה מסויימת? לא!!
חשבתי שזה הכיוון באמתוהוא ישמיענו

לכן אמרתי שזה אולי יושב על ענין יותר עמוק..

נראה לי שיש פה קצת פער בין השכל לרגש.

אם תגדירי את הדברים (לעצמך) יותר טוב אני חושב שזה יותר יתיישב אצלך

מה אגדיר?מבקשת את פניך
מה בדיוק מפריע לך בתמונה, מה היחס בין זה לבין הרצון לבקש..והוא ישמיענו

תסתכל על מה שרשמתי להיי בתגובהמבקשת את פניך
..
לא מסכים עם המינוח שלךultracrepidam

מציאת חן *איננה* "הבחור נראה טוב בעיני". להיפך, מציאת חן פירושה "בעיני, כיף לי עם איך שהוא נראה, ולא אכפת לי אם הוא יפה או לא".

ואמנם מציאת חן זה חשוב, אבל השיפוט של היופי האובייקטיבי - לא חשוב (אם את חוששת שבעוד שלש שנים ההתאהבות תיעלם ותמצאי את עצמך עם בחור מכוער שאת לא סובלת - סיפור אחר, ובזה אני לא יודע לייעץ).

אם את אוהבת אותו ואוהבת איך שהוא נראה, מה אכפת לך אם זה אמיתי?

אם את מרגישה שהמראה לא נעים לך, וזה מפריע לך לאהוב אותו - תיפרדי לשלום. הפסד שלך.

אבל אם את בורחת לפני שתצליחי לאהוב אותו - זה סתם הפסד שלך, את בורחת מעצמך.

זאת דעתי האישית. בהצלחה, ושתמצאי בקלות מישהו שכיף לך לאהוב.

הייתי שמה דגש על הסוגריים שרשמת...פה הנקודה.מבקשת את פניך
טוב, אז אנסה להתייחסכבר לא ישיבישער

אם אני מבין נכון ממה שכתבת פה ובתגובה הקודמת תודה על התגובה🙏 - לקראת נישואין וזוגיות

- החשש הוא שאם האופי והאישיות שלו יגרמו ויביאו למשיכה אליו וישפיעו על הרגשתך ביחס למראה שלו, אז בזמנים קשים יותר (זמני מריבה, בהמשך החיים..) לא יהיה את המראה והיופי הפשוט שיעזור לקרוב הלבבות.

לדעתי, את ה'פיצוצים' שרואים בנשואים טריים אפשר לחלק ל2 סוגים.

יש את המריבות הקיצוניות (הם לא מדברים כבר שבוע, הוא מעליב ופוגע בה בקביעות, וכבר מתחילות מחשבות של למה התחתנתי איתו). שאז צריך ללכת לטיפול מקצועי יותר, ובזה אני חושב שלא יעזור  גם אם הוא יהיה דוגמן. זה לא שאם הוא ייראה טוב בעיניה זה יעזור לה להתגבר על המריבה.

ויש את המריבות הקטנות והיומיומיות יותר שקורות לכולם. וכאן אני יותר מסכים שהיופי יכול לעזור לקירוב הלב, ואם היא נמשכת אליו הם יצלחו בקלות יותר את המריבה.

אבל כאן אין זה משנה האם המשיכה אליו נובעת מהאופי והאישיות או מהיותו דוגמן. הרי גם עכשיו כשהם רבים האופי שלו 'מדבר' אליה, ואישיותו שכבשה אותה בהתחלה נמצאת גם עכשיו (אפילו שהיא קצת כועסת עליו ואין לה מצב רוח הרגע) והיא שתדרבן אותה להתפייס. 

זאת שאלה יפה מאוד שגרמה לי לחשוב קצת על הדברים וזאת דעתי. אשמח להארות נוספות

תודה על החידודמבקשת את פניך
אך עם זאת-
אני חייבת שיהיה גם משיכה מבחינת חיצונית, ללא קשר לאישיות.
לא?
שתהיה משיכה? - בוודאי.כבר לא ישיבישער

אבל האם יש בעיה שהמשיכה נובעת ומושפעת מהאישיות?

לא. ואדרבא, משיכה כזאת תחזיק לאורך זמן. בשונה ממשיכה לדוגמן שפוחתת עם הזמן.

ובתגובתי הקודמת רק ניסיתי לומר שאין צורך ביופי ומשיכה גופנית לשכעצמה שתוכל לעזור בזמנים הקשים יותר, כי כאמור האופי יספיק גם אז.

..מבקשת את פניך
אז למעשה למה תמיד אומרים שחייב מציאת חן חיצונית ולא רק פנימית? עומד מאחורי זה משו.
מתי את מצפה מהמשיכה להגיע?רקלתשוהנ
היא לא חייבת להגיע על ההתחלה. היא יכולה להגיע מאוחר.

מהניסיון שלי רק פעם אחת מכל הבנים שיצאתי איתם היתה לי משיכה חזקה מההתחלה.
זה לא היה עם בעלי. ואנחנו אחלה היום
תודה על השיתוףמבקשת את פניך
מעלה נקודות למחשבה.
אני חושב שהדיבור הוא שזה עובד הפוךultracrepidam

גם אנשים שהתחתנו מתוך מחשבה שהם מתחתנים עם מישהי שהיא לא יפה (לא "לא דוגמנית". פשוט לא יפה) אבל יש לה מעלות אחרות (כן, יודע על יותר מאדם אחד כזה), בסופו של דבר מוצאים את עצמם נהנים ממראה פניה של מי שהם התחתנו איתה, ורואים בה יופי - לפעמים יופי כזה שרק הם רואים, וזה היופי הכי יפה.

ככה אומרים, ויש לי סיבות לחשוב שזה נכון. אבל אין לי נסיון, לא שלי ולא משהו שאני יכול לחתום עליו שכך היה.

אבל באמת כדאי להתייעץ עם יועצי זוגיות ודומיהם, הם מכירים יותר מקרים שהצליחו ושנכשלו

יצא לימבקשת את פניך
אבל לא משו שמוממש, אלא סתם שראיתי מישו(לא חתיך בכלל..) שהיו בו כל מיני תכונות יפות ונדלקתי עליו.

לכן אמרתי שאני יכולה להידלק על מישהו אם יש לו אישיות מדהימה, למרות שהחיצוניות פחות.
השאלה-האם זה נכון?
זה לא עלול להשפיע בעתיד?
לא יכול להבטיח...ultracrepidam

אבל לדעתי שווה להתייעץ. יכול להיות שזה יהלום יקר בעטיפה לא משהו, אבל ברגע שהצלחת להגיע ליהלום - תחשבי טוב טוב לפני שאת מוותרת בגלל העטיפה. לדעתי כאן בפורום אנשים לא מנוסים יביעו את דעתם. עדיף לך להתייעץ עם אנשי מקצוע *מנוסים*, שראו בחייהם כמה וכמה זוגות, והם יוכלו לומר לך מה הצפי וההערכה שלהם.

מאד מיוחד בעיני שהדגש שאת שמה על המראה הוא דווקא "שכלי", ומבחינה רגשית את אומרת שאת מסוגלת להתעלם ממראה שלא מוצא חן בעינייך. לדעתי זאת תכונה טובה מאד. אבל מצד שני, אני לא מנוסה מספיק כדי להבטיח לך שזה מספיק, ולכן ממליץ שתתיעצי. בהצלחה

אוקי, תודה רבה לך,מעריכה🙏מבקשת את פניך
הי אהובההפי
בכנות לא ירדתי לסוף דעתך כי משהו לא מסתדר לי..

בחרת לכתוב בסמיכות ענינים
שאת בחורה יפה
לא מצפה לדוגמן
ועדיין פוסלת הרבה על יופי

כלומר, את כן פוסלת בנים שלדעתך לא יפים ...
אני מגדירה אחרת מציאת חן , זה מעבר ליופי זה הכל
זה הדיבור , השיח , הטון דיבור שהוא מדבר בו , התנועות גוף וכו'..

כלומר אי אפשר לפסול בחור על מציאת חן אם עדיין לא ראית אותו זה לא עובר דרך התמונה , מבינה?

אז את כן פוסלת רק על יופי חיצוני .
האם זה טוב ? עניין שללך לדעתי לא..

בנוגע להיותך יפה ועם זאת לא מצפה לדוגמן , בנות ששלמות עם המראה שלהן , לא באמת יחפשו ריגושים במראה אצל הבחור, במידה ואין ביטחון עם המראה שלך אז מחפשים את היתרון במקום אחר...

וזה ממש לא רק יופי זה בכל דבר
כי אם אני לא חושבת שמשהו שלם אצלי... אני אחפש אותו אצל הבן זוג , והדבר הזה עוד יותר יפריע לי .

אז תהיי כנה עם עצמך , את בטוחה שאת שלמה עם המראה שלך?
בחורה יפה לא מחפשת בחור יפה .. אין מה לעשות , אלא בחורה שכל הזמן סביב יופי , ומחפשת קבלות שאכן כך הדבר ..

שוב אדגיש יופי חיצוני זה לא בהכרח מציאת חן ...

דבר שני בנוגע לפוסלת הרבה בחורים על מראה חיצוני ,במידה והרבה שידוכים נופלים לך בגלל זה כנראה שיש כאן בעיה ..
את שמחה עם המצב הזה רוצה לשנות אותו?
תודה יקרה🙏מבקשת את פניך
אז קודם כל-
אני בחורה יחסית יפה ואני ב"ה שלמה עם עצמי.

דבר שני-
את צודקת לגמרי שמציאת חן זה לא רק יופי, ממש מסכימה , בדיוק כמו ש@ultracrepidam כתב.
אך,הייתי שמה יותר דגש על הסוגריים שהוא רשם, זה מה שיותר מדאיג אותי.
כי להתאהב בבחור פחות נאה אני מסוגלת, כמובן שאם הוא היה יותר יפה אז הייתי יותר מצליחה בקלות.
אבל למה לי לעבוד כדי להתאהב? זה אמור לזרום בקלות.
אני טועה?
למה כמובןהפי
זה באמת לא ברור לי למה את חושבת שאם הבחור יותר יפה אז תתאהבי בו יותר?
אני מנסה להבין אותך ..

זה פשוט נראה שלא ניפצת את האשליה שבנית לעצמך בראש ..
אם את מחפשת את האביר על הסוס הלבן אז כן לכי על זה תתאהבי תחפשי מישהו מושלם בחינה חיצונית בשבילך

אבל את מבינה שבית יהודי אי אפשר להקים על חיצוניות ?
זה לא יכול להיות הפרמטר הראשון ..

גם אם מאוד תתחברי למישהו מבחינה חיצונית זה אומר שהוא מתאים לך?? ממש לא
ואם את מוכנה להתאהב בו זה ממש לזרוק את השכל וכל מה שהגדרת לעצמך שחשוב לך
בית כזה את רוצה ?

אני באמת מנסה להבין ולא מצליחה תאירי לי מה אני מפספסת
את צודקת...מבקשת את פניך
רק שואלת- עד כמה המראה החיצוני אמור לתפוס?
מה שכתבתי לך לא עונה על מה ששאלת?הפי
אני מסווגת בין מראה חיצוני לבין מציאת חן
אני לא רואה יופי חיצוני כתלוש.

מבחינתי מציאת חן זה גם השפה התנועות הטון דיבור המימקות וכו..
אם זה ימצא חן בעיני ,אז החיצונית שלו גם.
אלא אם כן יש באמת רתיעה, שהיא מאוד חזקה שזה גם משהו שלא יכול להביא לידי ביטוי את המציאת חן .

כלומר מתוך המציאת חן בוודאי אפשר להגיע למראה חיצוני (אבל שוב אני מסרבת לשים אותו בנפרד)..

מתוך דחייה את לא יכולה להגיע למציאת חן ומתוך כך גם לא למראה החיצוני .

מקווה שהבנת
הבנתימבקשת את פניך
תודה לך🙏
בשמחה תצליחיהפי
זה לא קשור לבית יהודירקלתשוהנ
זה קשור לבית נקודה... זוגיות. חיים יחד.
"במידה ואין ביטחון עם המראה שלךחדשכאן
אז מחפשים את היתרון במקום אחר..."
האומנם? 🤔

ובכל תכונה זה ככה?
כעיקרון בכל תכונות זה ככהמבקשת את פניך
אבל בהקשר של יופי אני לא חושבת שזה נכון, מחילה מהפי...
פשוט מציאת חן חייב להיות הדדי.
כן אתה לא מסכים ?הפי
לא קרה לך בחיים שקרה לך שפסלת אדם אחר (ואני לא מדברת רק על זוגיות ) רק בגלל שבך הפריע לך העניין הזה ?
למשל לא התחברת אם מישהו כי הרגשת שהוא לחוץ.
אוקי.. ואיך זה נוגע אליך?
כי אתה מזהה את הנקודה הזאת אצלך , אתה מנסה לעבוד עליה בגלל שלא סיימת לעבוד עליה אתה מחפש מישהו שלא לחוץ.

אם הנקודה הזאת היתה מתוקנת לגמרי אצלך זה לא היה מפריע לך אצל עמיתך שהרי כבר עבדת עליה .
כל מילה...מבקשת את פניך
לא.חדשכאן
אם את מזהה מישהו לא חכם, זה בגלל שאת לא בטוחה בחכמה שלך?
אם את מזהה מישהו בלי חוש ציור, זה בגלל שאת לא בטוחה בחוש ציור שלך?

אנחנו מכירים תכונות ומאפיינים חיצוניים לנו כי אנחנו לא חיים בבועה, ב"ה! החברה שמסביבנו מלמדת אותנו דברים שיכול להיות שמעולם לא חווינו.
אמרו פה יפה. אני אסכםהיום הוא היום
יופי הוא חלק במכלול והוא גם תמיד הכי נוכח בהתחלה. את האישיות לוקח יותר זמן להכיר.

הפתרון הוא לפסול כשהמראה ממש לא בכיוון בהתחלה ובמקומות יותר גבוליים להכיר את האישיות בכמה פגישות לפחות ואז לדון את האדם כמכלול.

בנוסף, בכל פגישה את מחליטה צעד קדימה, להתחתן מחליטים בסוף. אני גם הסתבכתי עם זה בתור רווק. הולכים צעד צעד וכשמגיעים לגשר חוצים אותו. אי אפשר לפתור את כל הספיקות מראש אלא לברר בקצב שלך צעד צעד.

בהצלחה. דיון חשוב

הפסקה האחרונההפי
ראויה למסגור! אשרייך
פשוט מדוייק. כל מילהוהוא ישמיענו

תודה רבה על התגובה🙏מבקשת את פניך
לכן יש בעיתיות בלראות תמונה לפני..פצלש(:
בדיוק הפוך..ג'ון
מסכים לגמריא.ע.
חושב שזה דבר בעייתי מאוד וגורם להרבה אנשים לשלול עוד לפני שהם בכלל ניסו לתת הזדמנות... כשלא פוגשים את הבנאדם ומחליטים לפי תמונה ההחלטה לפסול הרבה הרבה יותר מהירה, ובוודאי שגם הרבה הרבה פחות מדוייקת...

(שוב, אני אומנם נגד לבקש תמונה, אבל במידה וכבר ראית תמונה ואתה מרגיש דחייה [אל תתפסו במילה, עלולה להיות פוגענית, תתמקדו בכוונה של המילה] בוודאי שאין מצווה להפגש כדי לתת הזדמנות כשכבר ברור לך שאתה פוסל ואתה רק עושה טובה לצד השני. דייטים זה לא גמילות חסדים, ה"טובה" הזאת עלולה לפגוע הרבה יותר)
אני חושבת שכן צריך לבקש תמונהמבקשת את פניך
אבא שלי סיפר לי שאם הוא היה מבקש תמונה, היו נחסכים ממנו הרבה דייטים
ומצד שני, לא בטוח שאם הוא היה פוסל על תמונהיעל מהדרום
לק"י

הוא היה מתחתן עם מי שהתחתן איתה.
לא תמיד התמונה משקפת את המציאות.... וגם אם כן, היא משקפת נטו מראה חיצוני, ולא קשר רגשי.
נכוןמבקשת את פניך
את היית מתחתנת אם הבחור לא היה מוצא חן בעינך חיצונית אלא רק פנימית?
וגם באישיות יש מכלול שחלקו לא טוב עבורך.
זה לא מה שאמרתייעל מהדרום
לק"י

אמרתי שתמונות לא תמיד משקפות מציאות בכלל. כך שגם אם מישהו נראה לא טוב בתמונה, זו לא בהכרח המציאות.

ודבר שני, כשמישהו מתחבב עלינו, הרבה פעמים נתרגל ונחבב גם את המראה שלו.
אז שווה לתת צ'אנס.

ובכלל כדי לחבב מראה חיצוני לא צריך שהבנאדם יהיה יפה לפי הספר. אלא לפי הטעם האישי.

לי אישית לא היו דרישות בתחום.
מניחה שלו הייתי נפגשת עם מישהו שהמראה שלו היה ממש דוחה אותי, אולי לא הייתי ממשיכה.
אוקי, הבנתימבקשת את פניך
מסכימה....
תודה לך🙏
אני מאמין לוא.ע.
וב"ה הוא מצא את המתאימה לו!

השאלה היא האם נכון לקרוא לזה "נחסך"?
אני מכיר המון חברים שלי שנראים לא מי יודע מה מבחוץ, אבל בפנים הם יפים בצורה שלא תיאמן! בהנחה שמי שיציעו לה להפגש איתם תפסול על סמך המראה, אני חושב שהדבר היחיד שהיא חסכה לעצמה זה להתמודד עם הקליפה...
צודקמבקשת את פניך
באמתת התלבטות מבחינתי.
מזל טוב, את בן אדםמוקי_2020
עבר עריכה על ידי מוקי_2020 בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"א 12:09
עבר עריכה על ידי מוקי_2020 בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"א 11:53

מה שאת מתארת נורמלי והגיוני.
כשמסתכלים על תמונה של בחור או בחורה (או במציאות) יש (בגדול) 3 מצבים :

1. וואו ! בא לי !
2. בסדר. אוקיי.
3. לא. 

אם את מדברת על -3-, זה בסדר גמור.
את לא צריכה להרגיש רע עם עצמך.

זהו. סוף תגובה.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
אבל.
יחד עם זאת, את צריכה לדעת :
*עובדתית*-  (לא באגדות ואפילו לא בסיפורי יציאת מצרים למרות שאני לא בטוח שזה הפורום לומר את החלק השני)

יש *המון* שנפגשו לדייט ראשון,
*שניהם* או *אחד מהם* (בד״כ זו בחורה משום מה)
לא רצו *כלום* מהשני. ממש *נגד*. (בגלל המראה)

אבל החיים הרבה יותר חזקים.
והם נפגשו *שוב*.
והיום יש להם משפחה וילדים והם צוחקים על הפגישה הראשונה שלהם.

אם היו שואלים את האישה אחרי כמה שנים : ״נו, היית מוכנה להחזיר את הגלגל לאחור ?״
היא היתה עונה : ״מה הכוונה ? אי אפשר וכבר יש לי ילדים שהם הדבר הכי יקר לי בחיים״
והיו מסבירים לה :״גברת, זו שאלה חצי רטורית. בעלך מקשיב.
ואז היא היתה עונה : ״בחיים לא !״
מה שמוכיח שהכל יצא לטובה ורק צריך לתת הזדמנות לדברים.

נכון..
אבל תסתכל על מה שרשמתי בתגובה להיי...
מה שהסברת בתגובה ההיא מראה יותר על *חוסר התאמה*מוקי_2020

מאשר על בעיית *מראה* שמתפשרים איתה. מיליון אחוז.

נכוןמבקשת את פניך
יש מקרה מסויים שאני יותר מתמקדת בו-
ובו יש גם מידות באישיות שאני לא מחבבת, כי זה לא מתאים *לי*, וגם מראה חיצוני שלא התחברתי.
מה אני אמורה לעשות?
זה יותר הולך לחוסר התאמה?
את שואלת שאלה קשה מאודמוקי_2020

שלרוב האנשים, גם אם ירצו לא תהיה תשובה.
את בעצם שואלת : ״איך אני יודעת אם כדאי להיות עם הבחור הזה ?״

זו שאלת מיליון הדולר.
את לא תדעי *לעולם* ב 100%.
גם אם הבחור יהיה הכי יפה לדעתך וגם אם הבחור יהיה הכי מקסים לדעתך.
יעברו 10 שנים ויכולה להיות שאת (חס וחלילה) תהיי בגיהנום ותפרקי את החבילה.

אפשר רק לצמצם סיכונים.
אם הוא הבחור היחיד על כדור הארץ ואת ״חייבת״ להקים משפחה, אז אין לך אפשרות אחרת.

אם את יכולה תוך שעה, יום או שבוע,
להגיע לאנשים שנראים יותר טוב ותוך יומיים להבין שגם במידות, את רואה בבירור שמדובר בליגה אחת מעל,
אז ...בעיקרון, עדיף לבדוק איתם קודם.

אבל, אם גם בעוד 3 חודשים, תמצאי בחורים פחות או יותר ״דומים״ (מראה+אופי)
אז את מבזבזת את הזמן.

הבנת את הכוונה ?
זה לא משהו שרק את נתקלת בו.
זה אצל כולם כך.

דבר נוסף.
הדבר שתיארת בתגובה הפותחת שלך,
זה סוג של מועקה ? (תחושה פיזית)

עונהמבקשת את פניך
קודם כל-
מה תיארתי בתגובה הפותחת שלי? למה אתה מתכוון?

דבר שני-אתה צודק שזו שאלת המיליון דולר ולעולם אי אפשר לדעת.
אני חדשה לגמרי בעולם הדייטים, ככה שאני לא באמת יודעת על מה לפסול, וחלק מההצעות מציעים לי אנשים שנראים פחות טוב...
מה אני עושה עם זה?
שאלה טובה...
כרגע פשוט לא יוצאת.
במשחק טאקי יש קלף שנקרא ״שנה כיוון״מוקי_2020

אז למה שלא תעשי את זה הפוך ?
את תלכי למי שיש לו רשימת בנים לשידוך
*ותבחרי* *את* מי שנראה לך טוב לטעמך, סינון ראשוני.

וכך את החלק של המראה כבר סיימת.

עכשיו ישאר לך לבדוק למי מבינהם יש את המידות הטובות שיתאימו *לך* (ואת להם)
ועוד 3 חודשים, תבואי לכאן וכולנו נגיד מזל טוב.

לגיטימי לפסול על מראהמישהי 1
העניין הוא לא להיתפס על זה ולהצליח לראות את הבנאדם כבנאדם שלם
הקטע שזה עוד לפני שאני מכירה את הבן אדם...מבקשת את פניך
יש כמה וכמה עצותנוגע, לא נוגע
אבל מה שנראה לי צריך קודם לברר זה היחס הכללי למראה. אלו המחשבות שלי על העניין ואולי זה יעזור גם לך.

מראה יפה משדר אצלנו בתת מודע אדם טוב שיהיה אכפת לו מאיתנו או אדם שלאו דווקא טוב אבל חזק ומוביל ואנחנו נמשכים לאנשים משני הסגונונת האלה.
יש מקרים שהאדם היפה הוא באמת כזה, ואז זה עוד יותר מגדיל את המשיכה. פנים וחוץ שווים וזה באמת מיוחד.
יש מקרים שאנחנו רואים בבירור שהאדם היפה הוא לא כזה ואז המשיכה למראה שלו וממילא אליו, קטנה מאוד או אפילו נעלמת.
ויש מקרי אמצע. ושמה כמו שכתבת היופי והמשיכה הם דבק לזוגיות כשיש מריבות וקולטים שהאישיות היא לא מה שחשבנו.

הנפש שלנו מורכבת מהרבה רבדים. גם אם נעבוד על עצמנו בדרך כלל תמיד ישאר ברובד כלשהו בנפש התייחסות עצמית למראה. או במילים אחרות תמיד נחיה בשקר ברמה כלשהי. זה לא רע, זה ה"משנים מפני השלום" שהבורא עשה בשבילנו כדי שיהיה לנו קל להתגבר על מריבות.

השאלה היא האם היחס למראה נמצא במקום מרכזי בנפש או שמפנימים את מה שכתוב למעלה ואז הוא מקבל מקום סביר ולא יותר.
אולי המדד לזה הוא כמה בנים כן נראים טוב בעינייך. אם אחוז קטן, אז כנראה המקום של היופי גדול מדי אצלך, ולכן את מחפשת "הרבה" יופי.
אם את פוסלת על מראה כמו כולן פחות או יותר, אז הכל טוב. אין ציפיה שנתחתן עם מי שלא נראה סבבה בעינינו.

חשוב גם להוסיף שיש מקרים שזה לא עניין של לחפש יופי אלא סגנון מראה שמתחברים אליו, שמשדר לנו תכונה טובה מסויימת שמושכת אותנו. וזה עניין אחר. אבל לפי מה שהבנתי לא על זה דיברת.

ובצד המעשי, לדעתי פשוט כדאי שתסנני הצעות לפי תמונות. ואז או שתמצאי מישהו מתאים גם במידות ואישיות או שתלמדי דרך המציאות את הפרופורציות, שהקושי למצוא מידות ואישיות מתאימה גדול לפעמים, ואז גם בשעת מריבה יעבור לך בראש "אין לי מה לפזול החוצה כי הסיכוי שההחוצה באמת מתאים לי נמוך מאוד. מעדיפה את שלי". וזה יגרום לך לא להיבהל מהמריבות אלא לעבוד עם בן הזוג.

ואגב, כמו שאמרה פלר על ביל וויזלי אחרי שננשך ע"י אדם זאב "אני מספיק יפה בשביל שנינו", ככה אם את בחורה יפה, מה שיגרום לך בשעת מריבה כשהיופי של האישיות יורד להמשיך לאהוב ולהימשך לבעלך- יכול להיות ההנאה הגדולה שלך מזה שבעלך חושב שאת יפה ותמיד אומר לך את זה. כרגע את בטח לא מכירה את העוצמה של הכח הזה.
וואו איזו השקעה, תודה רבה🙏מבקשת את פניך
לעצם העניין-
אתה באמת צודק.
אני לא חושבת שאני מחפשת "הרבה יופי", כי כפי שכבר ציינתי אני רק נפתחתי לעולם הזה ואין לי בו ניסיון בשום צורה.
יתכן ומה שהציעו לי עד עכשיו לא מתאים.
גם אני לא יודעת למה בדיוק, אבל אברכים נראים לי פחות מטופחים, אני צודקת? טוב, זה סטיגמתי מדי.

לגבי הפסקה האחרונה-
צודק לגמרי, אבל אני לא חושבת שזה אמור לבוא על חשבון היופי של בעלי, כלומר שאני גם צריכה לחשוב שבעלי נראה טוב בעיני.
ולפסול רק על פי תמונה?
הרבה פה התנגדו, לא יודעת...
האמת שרק עכשיו שמתי לב שיצא כזה ארוך..נוגע, לא נוגע
לגבי רמות טיפוח- לא הכי בקי. מניח שזה תלוי חברה, ישיבה ועוד. בישיבה שלי היו סבבה אבל מהתיאורים של בנות פה כמה פעמים באמת התרשמתי שזו אכן בעיה שכיחה.

ואם זה באמת עניין של טיפוח ולא של מראה ממש, זו כבר בעיה הרבה יותר קטנה כמובן.

נכון שבעלך גם צריך להראות טוב בעינייך, אבל השאלה לדעתי היא עד איזה רמה. לכן נראה לי שכשיהיה מיקוד על היופי שלך, הרמה שאת מחפשת תקטן.

לפסול על תמונה- גם אני בכללי לא בעד אבל יש צדדים לכאן ולכאן וזה מאוד תלוי באדם.
בכל אופן, במקרה שלך נראה לי שאולי *כרגע* זה טוב, בשביל לקבל פרופורציות (לא בקטע רע. פשוט לפעמים ככה לומדים ומפנימים במקום דיבורים ומחשבות. ובפרט שכתבת שאין לך נסיון). תנסי אולי פעם פעמיים עם כאלה שנראים טוב בעינייך ומשם תראי איפה את עומדת.

*אזהרה- יתכן שיפנו אלייך כאן באישי כמה נשמות טובות אחרי שכתבת שאת יפה, ושאין לך נסיון. אז תיזהרי. הם ישחקו אותה טובים ואכפתיים אבל היופי הזה שלהם הוא רק כלפי חוץ.
תודה רבה לך🙏מבקשת את פניך
אני באמת מבינה.

ולגבי האזהרה-וואלה צודק לגמרי לגמרי.
בהצלחה. שיהיה בקלות ובשמחהנוגע, לא נוגע
תודה לכולם על התגובותמבקשת את פניך
החכמתם אותי!
בטוחה שפעם הבאה אפעל בשיקול דעת יותר.
אני הייתי רוצה רק בחורה יפה, חובה בחורה יפהסלט
למזלי אין דבר כזה בחורה לא יפה
בטח שיש!חדשכאן
שאלה אחת שכדאי שתשאלי את עצמךadvfb

אם תצליחי להתאהב בבחור שהוא לא נחשב 'יםה' בעניניך, מה יקרה? למה את מפחדת שזה יקרה?

תסתכל בתגובה שלי להיימבקשת את פניך
הסברתי שמה..
אני אשדך לך את חבר שלי. אותו דבר רק בבן.יהלומ
חחחמבקשת את פניך
מאיזה בחינה?
בחור שטוען שהוא יפהיהלומ
ומתלונן שלא מצליח למצוא חן בבנות שמציעים לו כי הן פחות יפות.
אהה חחחמבקשת את פניך
לא, אני לא בקטע כזה בכלל...
סתם לפעמים זה לא מוצא חן בהגזמה, אז אין לי מה לעשות עם זה...
אין מה להרגיש רע, אדם צורך מראה יפה.ארצ'יבלד

כן, אבל מראה לא נתון בבחירת האדם...מבקשת את פניך
לכן אני מרגישה רע לפסול על מראה חיצוני...מבקשת את פניך
אדם נולד עם חוש הומור אופיארצ'יבלד

גובה,גיזרה (אם הוא נראה כמו בטטה זה עלול לעורר דחיה שזה "גם לא בעיה שלך כי נולדת עם הרגשי דחייה האלו") גודל אף.

אם הוא נראה כמו קנגרו גם תרגישי רע?

יש פה משהו מהותי יותר,

אנחנו לא חייבים לאף אדם דבר, ואנחנו לא מוציאים לשון כשאנחנו אומרים את זה.

כל אחד צורך מספר דברים בהנתן האדם שהוא.

ואין מה להרגיש רע לגבי הצד השני, הוא יתחתן... אנחנו לא היחידם שקיימים ויש בני זוג רבים.

נכוןמבקשת את פניך
צודק לגמרי.
לא יודעת, ככה מרגיש לי..
כשהייתי בן עשרים הרגשתי ככהארצ'יבלד

כי הסביבה תמיד דיברה על אופי אופי אופי,

אבל לדעתי זה ממש עיוות.

הרי, המשיכה הקיימת במציאות בין אישה לאישה זועקת, להמעיט בחשיבותה כמוה להמעיט בשימוש ברגל.

בנוסף, שאלתי את עצמי איך אוכל לומר לה "את יפיפיה" "את נראת מדהימה" ועוד מחמאות חיצוניות (ואני מניח שבחורה רוצה לשמוע את זה) אני אשקר? היא לא תקלוט את זה? כמה זמן אני אעבוד עליה? ומה לגבי יחסי אישות? ואם יהיה לי רפלקס הקאה? פעם יצאתי עם מישהי שלא נראתה טוב בעיני, אמרתי לה שאני צריך לשרותים והקאתי. ככל שהקשר מתחזק, ההרגשה ביחס למראה מקבלת מימד אמת, אנחנו עומדים לגעת ולהתחבק וכו. אחרי הדייט הזה דיברתי עם חבר, הוא אמר לי שדודה שלו התחתנה עם מישהו שלא אהבה את המראה שלו, ובלילה הראשון היא הקיאה ברגע שהם התקרבו אחד לשני. אני נמנע ומתרחק מהדעות שדוחפים אופי בכח.

וכדברי הגמ' בקידושין, אסור לאדם לישא את האשה קודם שיראנה שמא יראה בה דבר מגונה. כפשוטו.

הרבה בנות טוענות שפחות מפריע להן, הצד של החיבור בין השניים חזק יותר. יתכן, אני מניח גם כך..

ואין פה משהו רק אגואיסטי, יש פה משהו מהותי בקשר, וגם לא בסדר כלפיה כשאתה מתחתן עם מישהי שהמראה לא מוצא חן בעיניך.

וואו מעניין לראות נקודת מבט אחרתמבקשת את פניך
מאוד הופתעתי לשמוע שזה גרם לך להקאה.
עד כדי כך זה משפיע?מטורף מטורף!
חיזקת לי בחזרה את העניין שמראה חיצוני כן חשוב וכן מהותי, כי הרוב טענו שאם זה לא משו שדוחה אז כדאי להמשיך ולתת צאנ'ס.
טוב,מעניין.
כן, וזה היה בדייטים מאוחריםארצ'יבלד

ועד אז אמרו להמשיך כמובן...

נכון לגמרימבקשת את פניך
אבל שובצהרים
אין מישהו שחושב שמציאת חן היא דבר לא חשוב. אף אחד לא יגיד לך להתחתן בלי שאת שלמה עם המראה החיצוני של הבחור.
מה שהרבה מנסים לומר שהמחשבה שמציאת חן צריכה להיות מהשניה הראשונה היא לא נכונה. ולכן כדאי לתת כמה פגישות עד שמכריעים שהמראה לא נוח לך.

שורה תחתונה, מראה ומציאת חן הם דברים חשובים בקשר אבל זה לא אומר הם חייבים להיות עוצמתיים ישר על ההתחלה
בול! תודה רבה לך🙏מבקשת את פניך
חח בשמחה,צהרים
אבל בהודעה שהגבתי אליה לא כתבת כמוני...
לאלאמבקשת את פניך
כלומר-
לא כתבתי משו שסותר את דבריך, אלא רק כתבתי שמציאת חן זה דבר מהותי וחשוב ו@ארצ'יבלד חידד וחיזק את זה יותר מכולם.
אתה חידדת משו אחר-
שאמנם מציאת חן זה מהותי ובלעדי זה אי אפשר להתחתן, אך עם זאת לא כדאי לפסול על תמונה אלא לתת צ'אנס לפחות דייט 1 או 2, ובמידה ואין לגמרי אז לחתוך.
אמת?
כן, אמת.צהרים
אני מציע לך דרך התנהלות.
כתבת שאת עוד בשלבי התחלה ולכן לדעתי כדאי לתת מקום לדרך כזאת ולא ישר לפסול את כולם לפי תמונה. (שלא תצטרכי, אבל את תוכלי ללמוד על עצמך יותר ולמצוא את הדרך הנכונה לך)
נכוןמבקשת את פניך
בעז"ה שה' יוביל אותי לאט לאט בדרך הנכונה לי...
ואת כולנו למעשה!
אם אני לא אוהב מראה עדיין בדייט השני אני נפרדארצ'יבלד

לא כיף לי למרוח (במובן הרגשי, שאני מוצא את עצמי נטחן עם השאלה של המראה שוב ושוב, ואיך הדייט היה, ומה לגבינו, והאופי שלה, ומידות ויראת שמים, כשזה פשוט יכול להגמר שבוע קודם מסיבה מאוד מאוד טובה). ואני לא קונה את התאורייה שזה משתנה. (מאמין שזה קורה פעם ב, אבל אני לא חיי פעם ב).

נראה לי @לב אוהב כתבה כך בעבר.

החיים מתנרמלים ככה, לא רצים אחרי ניחושים, החלטות מתקבלות בלב שלם.

מי שהגבול שונה אצלו, כי ככה הוא מרגיש כלפי עצמו שישנה, אבל לנקוט בגישה של "נצא חודש חודשים ו" נשמע לי כמו אמונה שדבר ישתנה.

ואני לא מאמין בזה, בכל זאת, לא אחד מיג עיקרים ;)

אני איתך בזה, אני גם חותך אחרי פעם/פעמייםצהרים
המקרה שפה טיפה שונה.
קודם כל היא בת ויש הרבה יותר אמירות שבנות לא חייבות מראה מאד טוב כדי להתחתן.
בנוסף היא עדיין לא התחילה את הדייטים. אין לה את האפשרות לדעת את מה שאתה יודע על עצמך מתוך הנסיון.
לגבי הבת אני איתך, מקריאה פה של בנות ואחיותי וחברות שלהןארצ'יבלד

לגבי נסיון, כתבתי ש"מי שהגבול שונה אצלו, כי ככה הוא מרגיש כלפי עצמו שישנה"..

,,אני זמנית כאן
מצטרפת למה שכתבו כאן שאם באמת אין משהו חריג במראה -מבחינתך ולפי ההרגשה האישית שלך אז לתת צ'אנס. להשתדל עם כל הקושי לתת לעצמך טיפה סבלנות.
חשוב שתהיה מציאת חן. אבל לא סתם כתוב "מציאה".. זה לא תמיד בא ברגע. בהצלחה אהובה
התחברתי לחידוד הזה...מבקשת את פניך
תודה לך🙏
תודה לה'. תצליחיאני זמנית כאן
אסכם בקצרה כמה נקודות:אוויל מחריש
צריך שתהיה מציאת חן, זה הכרחי ביותר.
אם מתוך רוב הבחורים שיצאת איתם לא יפים/ מוצאי חן בעינייך אז תצטרכי לבחון את עצמך יותר למה זה קורה לך.
ולגבי המשפט האחרון, כשם שיש מי שפוסל על מראה מולד יש מי שפוסל על יכולת שכלית מולדת, יכולת כלכלית מולדת, מזג מולד וכו׳, בסופו של דבר צריך לאזן בין כל הגורמים לפי מה שטוב לך.
צודק לחלוטין.מבקשת את פניך
תודה על הסיכום🙏
ועוד משהו חשוב שהתלבטתי אם להכניס בהתחלהאוויל מחריש
כי זה פחות קשור ישירות.
בסופו של דבר השאלה עם מי תתחתני היא בעלת משמעות רבה וה׳ משגיח במיוחד בעניין זיווגו של אדם. המשמעות של זה היא שיכול להיות שבעלך הוא בכלל מישהו שמבחינה ראשונית היית פוסלת אבל מכיוון שזה נושא כה משמעותי אז בצורה כלשהי זה נעקף.
אין לי מושג איך בחירה והשגחה מסתדרים בנושא הזה אבל נראה לי שכשבאים עם כמה שפחות תוויות ככה יותר קל לזהות את התחושה הפנימית מי המיועד לך.
נכוןמבקשת את פניך
אבל כמו ש@ארצ'יבלד טוען-יש לזה צד מאוד מהותי.
השאלה היא האם הוא עד כדי כך מהותי שאפשרי לפסול אדם רק בגלל תמונה.
בגלל תמונה לא הייתי פוסל,אוויל מחריש
מכיר הרבה אנשים יפים לא פוטוגניים...
אממ אני קצת כזו גםמבקשת את פניך
אבל בכל מקרה- רואים משו כללי...
אני לא אלוקים ולא יודע מה התכנוניםארצ'יבלד

הגמרא בשבת ו. כותבת שאין להכנס לחללו של עולם,

וזה פשוט, כי א' אנחנו לא יודעים. אז למה אנשים עסוקים בתאוריות האין סופיות על הנהגת ה' והאשה שהן מתחתנים איתן?

יש כאלו שמרחקים לכת, וכשנושאים אשה רעה, אז כמובן, היא התיקון בכך שיחיה איתה ויתייסר וכו'. אין לי עסק בנסתרות, יש לי עסק בעול... ברגע שמסתכלים על זה מזווית מבט שלך, אני נכנס לאינסוף תאוריות ביחס להנהגת ה'. 

ובאמת אפשר להקריץ מה שרוצים, כי אפחד לא יודע.

כמו שכתבת "אין לי מושג איך..." כנל לגבי התוויות. גם זה אין לי מושג, אולי ההשגחה פועלת אחרי הדבקת התוויות, הרי התויות זה חלק מתפיסת העולם שלנו, שניתנה לנו בידי ה'.

כללו של דבר, אני מחפש אישה בדייט, לא בין הקלפים ווספרי קודש, זה פשוט לא עוזר.

אולי בעצם כתבת את זהארצ'יבלד

תרגישי הכי בנוחלב אוהב

שורה תחתונה כמה שתנסי להיות בסדר עם עצמך כביכול

כאילו נגיד להתעלם ממה שאת מרגישה וכן לתת צ'אנס

כנראה שבסוף תחתכי על הנקודה הזאת

אז אין טעם לדעתי סתם להתבאס שאת פוסלת על זה הרבה. (כי באמת אין יותר מדיי מה לעשות עם זה)

את תתחתני עם מישהו שמוצא חן בעינייך נכון? אז זהו. כאן הסיפור נגמר.

אממ

כן אפשר להגיד שלפעמים יש רתיעה ממשהו שהפרצוף משדר.

זה קרה לי כמה פעמים. שהבחור היה נראה סבבה אבל הרגיש לי בפנים כאילו לאאאא, ובכל זאת נתתי צ'אנס ובסוף התברר שמשהו באופי כל כך לא קשור אליי וכל כך לא מתחבר שכאילו הבנתי שכנראה זה התבטא דרך המראה.

(כאילו תתנחמי בזה שלפעמים זה מעיד גם שמשהו באופי בינכם לא מתאים...ושאת לא סתם שטחית חח)

ויש כאלה עם אופי מדהים וכיף אבל פשוט לא מתפתח רגש אפילו שהוא יכול להראות סבבה.

בקיצור. אל תרגישי לא בסדר עם עצמך.

וואו,תודה על ההשקעה!מבקשת את פניך
קיבלתי🙏
בנות שמבררותadvfb

בבקשה, אנא מכם, 

אל תחזירו תשובה חיובית עם כוכבית.

דהיינו - כן, אשמח להפגש אבל בא נבדוק את זה ואת זה...

זה מוריד, חד משמעית.

נניח הייתי אומר לך "אני רוצה להפגש איתך אבל אני בספק" או "את נשמעת מעניינת אבל אני לא סגור על זה"

איך זה היה מרגיש לך?

זה כמובן נכון לגבי בנים, אבל הרבה פעמים זה יותר נכון אצל בנות. למה?

כי בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפני שהבחורה יודעת בכלל עליה

ולכן הבנות בסוג של "פור". קיבלת את הפור הזה, בצדק, ואני סבבה שקיבלת את הפור הזה, הכי מפרגן

אבל תכירי בזה שקיבלת פור, תעריכי את זה ואל תקחי את זה כמובן מאליו

ולפיכך תדעי שגם מצופה ממך 

לענות תשובה ברורה - כן כן, לא לא.

אני עשיתי המאמץ, קבעתי זמן לדבר עם חברה שלך, חשבתי על זה וגם לקחתי בחשבון שאני אחכה זמן שאותו אוכל להשקיע בהצעה אחרת.

אז כן - אני מצפה ממך לברר כמו שצריך, להחזיר תשובה כמו שצריך.

נ.ב - 

יודעים מה, אם למרות הבירורים, בחורה רוצה לברר עניין מסויים בשיחת טלפון, 

אם אין ברירה אחרת או שקרתה אי הבנה בטעות (כולנו בנ"א)

ברגישות, אפילו בקצת בושה  - יכול להיות לזה מקום.

חלק מהרעיון של בירורים זה למנוע בדיוק את החוסר נעימות הזאת. אם אין ברירה, אז לפחות להודות בחוסר נעימות שיכול להגרם. זה שיא המוערך.

על הנייר אתה צודק. אבל לדעתימוקי_2020

אם תשנה גישה, אתה תרויח יותר.

מתי מרויחים יותר ? בדרך הקשה.

מהי הדרך הקשה ? תתעלם מכל הקוסמטיקה הזו, מכל הכוכביות האלה.

או במילים אחרות - תהיה גבר.

בסופו של דבר זה גם ירגיש לך נכון יותר וגם תרגיש טוב יותר.

שהבחורה תברר גם עם 8000 כוכביות. זה  לא אמור להזיז לך (קל לדבר קשה לבצע). זה לא העניין שלך. זה העניין שלה בלבד.

תחשוב על זה טוב טוב ותראה שזו האמת.

אותך מעניין דבר אחד : להפגש. לשדר מי שאתה. לא יותר. לא פחות. תפס ? מזל טוב.

לא תפס ? התקדמת עוד צעד בדרך לחתונה כי כל מפגש כזה מחדד אותך.

הכל בהכוונת השם יתברך.

לדעתי גם זה שתתעלם מהכוכביות האלה, זה חלק מהמבחן שהוא  עושה לך.

אגו. גאווה. להעיף את הזה ממך.

תבחר בדרך הקשה. רק תרויח לטווח ארוך.

בהצלחה.

לרוב אתה צודקהפי

אבל אם יש לי התלבטות מאוד גדולה מרגיש לי רמאות לא לתווך את זה לצד השני .

נניח היה בחור שממש התלבטתי אם לצאת איתו והרגשתי שאני חייבת להגיד לו את זה .. זה לא סבבה לבזבז את הזמן של מישהו בלי להגיד לו את זה .

הוא בכל זאת רצה שנצא לא יצא מזה כלום כי זה עדיין הפריע לי .. אבל זכיתי להכיר בחור שמכיר לי היום בחורים איכותיים ואני לו . 

בסוף, גם בנים לא תמיד מקבלים הצעות..נ אאחרונה

ובנות דוחות הצעות של בנים.

יש לכאן ולכאן.

איך אפשר לזהות בדייטיםאנונימי בלנ"ו

מישהו כזה?

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוג - נשואים טריים

במהלך דייטים נראה לי פחות מתאים, אבל אחרי החתונה נשמע מהמם.

לא רוצה מישהו אובססיבי, ואני לא בטוחה שאני יודעת לזהות פוטנציאל כזה ולא להגדיר אצלי כמישהו אובססיבי. לפרגן, לפנק בדייטים זה מצוין, אבל באיזה שלב ואיך קריטי בעיני. איך יודעים לזהות את האיזון שמתאים לי?

תתחתני עם מישהו עם מידות טובות ותהפכי אותו לכזה.intuscrepidam
מידות טובות זה אכן התנאי הראשון, אבל גם מאוד תלויזמירות

בעיסוק והזמינות של הבעל, בדינמיקה הזוגית, בעומס החיים והמשפחה (גילאי הילדים, כמה ילדים). 

אם הבעל הוא זה שאחראי על ארגון הילדים בבוקר, להעיר, להלביש, אוכל, לפזר למוסדות חינוך - פחות זמינות ופנאי לפנק בבוקר במיטה עם אלפחורס את האישה האהובה…

אני דווקא לא מסכימה עם זהזרלאיבין

זה עניין של סדרי עדיפויות

לשים אלפחורס ליד הכרית עם פתק זו פעולה של פחות מ5 דק

זה דברים קטנים שעושים שינוי גדול בדינמיקה הזוגית

וההפך אם מכינים ארוחת בוקר לילדים אפשר להכין צלחת נוספת לאישה/ להזמין ארוחת בוקר עם שליח

זה עניין של מה חשוב

אם נהיה אובייקטיבים לאדם שאין זמן גם לא יהיה לו זמן להיות בפון או להתכתב עם אנשים או לעשות דברים שהוא אוהב ורובנו עושים את הדברים הנ"ל

אז שזוגיות זה דבר מספיק חשוב אפשר למצוא זמן למחוות יום יומיות של 5 דק

תהיי ראויה לכך,האופטימי

והקב"ה ידאג שתקבלי מישהו כזה.

את לא מתחתנת עם מוצר מוגמרנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ו 14:20

את מתחתנת עם אדם, פרטנר, שרוצה לעשות לך טוב ואת לו.

להתחתן עם האחד המושלם שבדיוק נותן לך את החיזור המדויק שאת רוצה - אין כזה כנראה.

הסוד הוא תקשורת.

ולא רק בחיזור, בכל ציפיה מסוימת שיש לכם מבן/בת הזוג.

המטרה היא לא חיפוש אחרי שלמות, וגם לא מה שהכי קרוב לשלמות.

המטרה היא אדם שאפשר לתקשר איתו בצורה בריאה, שהוא קולט, שהוא רוצה שיהיה לכם טוב וששניכם מוכנים לעבוד על זה.

רוצה פרחים כל שישי? אפשר להגיד.

גם מתנה, אפילו איזו מתנה ספציפית.

זה לא גורע מאפקט החיזור.

וללמוד עוד לפני החתונה - לא לצפות מאף אחד להבין ללא מילים, בן/בת זוג לא אמור לקרוא מחשבות ולא הבעות פנים עמומות.

וזה לא קשור למידות טובות, מכירה אנשים מהממים שלא קולטים את הצורך המדויק של האישה ולא את שפת האהבה שלה.

תקשורת טובה זה הנתון הכי חשוב להצלחה בזוגיות. 

אהבתי את הערותייךארץ השוקולד
הייזרלאיבין

רוצה לענות לך על כמה דברים

חשוב שתביני לא היינו נשואים דקה וחצי

זו זוגיות שנבנתה במשך שנים..כלומר לא התחתנו וישר הכל היה מושלם התחתנו עם הרבה אהבה ורצון להטיב אחד לשניה אבל כמו כל זוג עבדנו על הזוגיות דיברנו הרבה למדנו אחד את השני הסברתי לו בדיוק מה משמח אותי ומה פחות מדבר אלי ולאט לאט הוא הבין איך אני מרגישה אהובה ומחוזרת ומתוך זה שגבר אוהב אישה והוא רוצה לעשות אותה מאושרת אז הוא יעשה את הדברים שהיא הסבירה לו שמשמחים אותה

.אני חושבת כמו שרשמו לך מידות טובות זה הבסיס להכל..זה דבר שאני יכולה להעיד עליו היה לו מידות של בנאדם 1 לדור היינו נשואים כמעט עשור ואני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שראיתי אותו כועס אז תחפשי גבר עם מידות טובות ורגוע

לגבי דייטים אני באמת מאמינה בתחושה פנימית אני יכולה לומר לך שבשניה שראיתי את בעלי ידעתי שהוא יהיה בעלי לא חושבת שכשתרגישי מחוזרת תרגישי שזה גובל באובסיסיביות ההיפך את תרגישי אהובה ושמישהו דואג ואוהב אותך

וגם בדייטים בעיני אפשר לראות הרבה..הוא דואג לבדוק אם הגעת הביתה. מציע לך לשתות/ מביא איתו משהו לפגישה/ יוזם/ בפגישות מתקדמות מביא פרחים או פינוק קטן

אבל זה דברים שעם אדם טוב ניתן גם לבנות יחד

מאחלת לך מכל הלב שתמצאי את שאהבה נפשך

(לקרוא אותך זה קצת חמוץ על מתוק)משה
את מזהה שאת רואה שאכפת לו ממךadvfbאחרונה
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ז בטבת תשפ"ו 1:09

בדברים הקטנים.

רגיש ביחס לזמן שלך, ביחס לנוחות שלך

תסמכי על עצמך שתדעי לזהות אכפתיות

מפה והלאה - תקשורת תקשורת ועוד תקשורת, ואז - השמיים הם הגבול

יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
אני חושבת שזה קשור להגדרה של מה זה יציבותלגיטימי?אחרונה
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפי
נקודות מעניינות הפי.גבריאל.ק.צ
חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה
בניית קשר בדייטיםיובללל

התחלתי לצאת לפני כמה חודשים, ככה שאני יחסית חדש בנושא.

נקודה ששמתי לב שממש מפריעה לי ומרתיעה אותי היא כל עניין מעבר הקשר מהדייטים הראשונים שהם יותר בירור כללי לבין קשר שנהיה עמוק יותר ויותר. אני כאילו לא יודע איך לעשות את זה, מתי זה נכון ואיך לדעת האם הצד השני מעוניין.

אני מבחינתי כשאני מגיע לדייטים, בשאיפה שכבר אחרי 2-3 פגישות כבר יהיה שיחה זורמת משני הצדדים ושגם הצד השני יזום, כי הרי שנינו באנו להכיר, לא?

מרגיש לי שאצל בנות זה פחות ככה. הן לא ישלחו הודעה מעצמם להתחיל שיחה או ירימו טלפון לשאול מה נשמע.

האם לדעתכם זה המצב הנתון או שיש משהו שאני צריך לעשות בנידון?

ובכלל, אשמח לשמוע את חכמתכם בעניין מעבר מדייט לקשר.

תבורכו 

מרגיש לימשה

שאתה מרגיש שאתה יותר מדי משקיע וזה לא הדדי. אני טועה?

דווקא מה שהוא אומר זה ממש נפוץadvfb

לא יצא לצאת עם בחורה שאחרי דייט שני שלישי הבחורה מעצמה שלחה הודעה בלי ששלחתי לה.

אולי אני המוזר?

אולי אני חריג בזה בגלל שהכרתי אותן מראש בהתכתבותמשה

אבל בזמנו, בטח שהיה תקשורת דו כיוונית גם מבחינת יוזמה. וכשאין, זה לגמרי חשוד בתור היא לא מתלהבת אבל "עושה מה שצריך".

אתה גם בדור אחרררadvfbאחרונה

יש הבדל ממש גדול בין התרבות כיום של הודעות וואטסאפ

לבין הודעות בש.א בפורום או סמס

הרבה הצלחה!advfb

אני יוצא כמה שנים ב"ה ולא יודע איך זה אצל בנות..

אחרי 3-4 דייטים, אז אפשר לעשות סוג של שיחת חתך (לא כמו בצבא, אבל יש קווים מקבילים ;) ) שבה בהם עושים תיאום ציפיות.

קודם כל אתה משתף איך אתה מרגיש ביחס לקשר ואז - 

איך את מרגישה ביחס לקשר?

במידה והכל טוב, אז שואל -

איך מפה ממשיכים?

ולאו דווקא שהיא תענה תשובות ברורות, אלא שניכם בונים את זה ביחד.

בגלל שבכל זאת מדובר במישהי מסוג בת, ובקשר קשר שמכוון להקמת בית בישראל, זה קצת שונה מתיאום ציפיות במערכות יחסים אחרות, וגם על זה כדאי לתת את הדעת. 

^^ מסכימה. אל תצפה שדברים יקרו מעצמםלגיטימי?

אני מאמינה שהבסיס לזוגיות תקינה זה תקשורת תקינה.

מפריע לך שהיא לא יוזמת?

תגיד לה את זה.

מצפה שגם היא תתקשר\תשלח הודעה מיוזמתה - תגיד לה את זה.

סביר להניח שיש לכם ציפיות שונות, עמדות שונות על המקום בקשר.

צריך לנהל את השיחה הזאת בחכמה, לא כביקורת על איך שהיא היתה עד כה, אלא -

עד כה היה לי טוב וחיובי, ואני רוצה לקדם את הקשר הזה עוד קצת - ומתוך המקום הזה לדבר. לבדוק אם גם היא נמצאת במקום הזה בכלל, אם גם היא רוצה להצמיח את הקשר, ולבדוק איך כל אחד מכם יכול לעשות את זה.

בהצלחה!

כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימי

כרגע מה שעולה לי לראש:

עשיית מעשים למען האחר,

חשיפה של נושאים רגישים,

צבירת חווייות משותפות

ויש כמובן עוד..

הסדנא מתחילה בהיכרות,

היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.

כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.

אני הגעתי אליה עם 2 בנות.

עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).

היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.

בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).

עם אשתי,

היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.

וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.

לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.

אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).

לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.

אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.

לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..

עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.

עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.

רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.

(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך) 

תודה רבה על הפירוט!!איזו

מה שעולה מכאן שעבדתם על חסימה רגשית. זאת אומרת, הרגש הפוטנציאלי קיים רק שהוא חסום ולכן לא מופיע בפועל.

אבל ייתכן שבאמת אין שום רגש וזה לא עניין של חסימה. צריך פשוט לעבוד בהנחה שיש חסימה רגשית, ואם זה לא עזר אז כנראה שאין שום רגש פוטנציאלי.

הבנתי נכון?

נכוןהאופטימי

רק אחדד שאם יש התאמה שכלית, *הערכה הדדית, דיבור נעים ואין דחיה מבחינת הנראות.

אז הסבירות לחסם רגשי היא מאד מאד גבוהה.

*לגבי הראשונה שהזכרתי לעיל, לקראת סוף הקשר היא אמרה לי שהיא מרגישה שאני לא מספיק מעריך אותה, עד אז לא שמתי-לב לזה, אבל כשהיא אמרה את זה פתאום הבנתי שזה נכון..

בעיניי,לגיטימי?

שווה להתייעץ עם איש מקצוע.

מה את מתכוונת שאת אומרת איש מקצוע?advfb

זה נשמע לי שאלה שיא הטריוויאלית.

ואולי איש מקצוע זה יהיה מאמן לחתונה.. איזה אנשי מקצוע עוסקים בזה?

אני לא מכירה את השואללגיטימי?

@איזו

ויש מגוון עצום של אנשי מקצוע.

וצריך למצוא את הסוג והאדם המתאים לאירוע.

באופן אישי, נעזרתי באנשי מקצוע שונים לדברים שונים. לי חשוב ניסיון החיים של האדם, וגם סוג ההכשרה.

לא דומה בעיניי אדם שעשה קורס של חודשיים אצל מאמן אחר ומגדיר את עצמו כמאמן לחתונה ועוסק בזה שנה, לבין אחרים שלמדו טיפול בצורה רצינית יותר במסגרות אחרות, ועוסקים בזה מספר דו ספרתי של שנים.

יש היום המון גישות טיפוליות. יצא לי ללכת לאנשי מקצוע, להשקיע זמן וכסף, ולא התאים לי. יצא לי ללכת לאנשי מקצוע אחרים, שמאוד עזרו לי. מצאתי שהגישה של האחרים דיברה אליי הרבה יותר מהראשונים, שלא היתה לי מועילה. 

בעיני שווה להשקיע זמן ומאמץ למצוא אדם שיוכל לעזור לך, במיוחד אם מדובר במשהו שיש בו דפוס חוזר. אפשר לפתח מיומנויות וכלים, שלענ"ד יסייעו גם בחלק הבא של המסע הזה.

מניסיון אישיהאופטימי

אורך ההכשרה ושנות הניסיון לאו דווקא מעידים על התאמה ואיכות,

וזה נכון לכל דבר ועניין..

לגבי טיפול, הפרמטרים החשובים הם התאמה בהשקפת עולם וחיבור בין-אישי.

מסכים מאוד אבל בגלל שהשוק פרוץadvfb

צריך להכיר המלצות אישיות על מאמנים

ודווקא בגלל שאת לא מכירהadvfbאחרונה

והשאלה שלו נראת לי שיא הטריוויאלית.

לא בטוח הייתי קופץ דווקא לרעיון הזה.

יכול להיות שכן יש צורך אבל יכולות להיות גם עוד אופציות..

אנחנו לא יודעים אם זה קורה לו באופן חד פעמי או שזה קורה לו לאורך זמן 

ובאופן טבעי אנחנו לא יודעים עוד משנים ביחס לסיטואציה

בעיני, האמירה ללכת לאיש מקצוע היא לא אמירה נטרלית.

היא אמירה שיש לה משמעות מסויימת ולכן הייתי אומר אותה במידה ויש תשתית מסויימת.

יש הרבה עניינים שקשורים לרגש שאפשר במקרים מסויימים לדבר בין חברים או עם דמות חינוכית אפילו...

כמובן, בלי לגרוע כלל וכלל מהצורך והחשיבות והתועלת המרובה שיש באנשי טיפול ומקצועות טיפוליים.

תודה רבה. שבעתי מאנשי מקצוע הללו.איזו
אפילו אחד לא עזר לי, והלכתי לכמה..
גם אם היית אצל כמהadvfb

לא הייתי ממליץ להכליל

לדעתי זה תלוי בפרמטר אחד מרכזי.מוקי_2020

האם אתה יכול להכיר בחורות נוספות בקלות ? כאלה שסיכוי סביר שתהיה התלהבות כמו שהיתה לך כבר.

אם כן, אז כנראה עדיף לך להמשיך הלאה.

אם לא, אז שווה לבדוק לעומק אם יש משהו לעשות כדי להתניע את הקליק. ברוב המקרים יש מה להתניע.

הרי אם זו היתה הבחורה היחידה בעולם, היית מתנהג אחרת. זה על אותו סרגל.

החלק הקריטי הוא שאין לך משהו שאתה לא אוהב אצלה וזה רק נייטרלי כזה. כל עוד נייטרלי אז הכל פתוח ולפעמים גם משתלם יותר,

כמו תבשיל טוב על אש נמוכה.

בהצלחה.

איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))
נוו איך אף אחד לא כתבאדם פרו+

אין מצב שאתה מרים ידיים אחי!!

אם אין לך דאודורנט טוב..

אתה לא מרים ידיים, אחי!!

בגללכם הייתי צריך לכתוב את הבדיחה המטופשת הזו.

בדרך הבאה :מוקי_2020אחרונה

הכרת הטוב.
להעריך את הקיים.
לא לקחת אותו כמובן מאליו.

עכשיו, יש לך 2 דרכים.
הדרך הארוכה 
תצטרך להגיע לכזו תחתית,
שגם אם תראה פרח ברחוב או תעשה הליכה קצרה בפארק ביום עם שמש טובה,
 הדופמין שלך, התחושה הנעימה, הריגוש,  יעלה כמו שחקן כדורגל שמבקיע גול בדקה 90 מול 50,000 צופים.

או הדרך הקצרה
זה שתתחיל ממחר בבוקר, שינוי בסיסי, סיבוב פרסה, בעזרת צעדים קטנים מאוד,
על מנת שתהיה מאושר ושמח בחלקך, גם במצב הקיים. וברור שזה אפשרי כי מיליונים בעולם עוברים ועושים את זה.

עכשיו למשהו יותר מעשי.
תעשה ניסוי.
נניח אתה בתקופה שאתה לא שולט במחשבות ומרגיש ריקנות. אין לך חשק לכלום. 
תתקין אפלקציה עם מד צעדים.

תתחיל לשים לב כמה אתה זז כל יום.
אם למשל אתה  זז 5000 צעדים ביום ועדיין רצות מחשבות לא נעימות,
אז תנסה לזוז 10,000.
ואם זה לא מספיק אז 25,000 צעדים ביום. פשוט תתחיל ללכת עם מוסיקה נעימה או פודקאסט שמדבר על נושא קליל מאוד.

דבר אחד בטוח :
כשעייפים  ממאמץ בריא במהלך היום, אז  בסוף היום, אין זמן לחשוב על הרמת ידיים נפשית,
פשוט רוצים לנוח בכיף והכל רגוע מאוד.  זה מדע בסיסי ופשוט. 
לאנשים עסוקים אין זמן למחשבות האלה.
אין לך במה להתעסק ? תמצא משימות קטנות ופשוטות שלא דורשות מאמץ מחשבתי ותסיים אותם.

למה חשוב שתעשה השתדלות ללמוד את הדרך הקצרה ?
כי גם אחרי  שתמצא זוגיות יש אתגרים חדשים שגורמים לבן אדם להתעייף וצריך ללמוד איך להתמודד טוב יותר בתקופות האלה.
עדיף כמה שיותר מוקדם.

בהצלחה.

אולי יעניין אותך