שהתנגד לנזירות. כיוון שסבר שהיא לא מגיעה ממקום נכון בנפש, חוץ מאצל בחור אחד שהגיע אליו לבית המקדש.
"תניא, אמר שמעון הצדיק, מימי לא אכלתי אשם נזיר טמא, אלא אחד.
פעם אחת בא אדם אחד נזיר מן הדרום,
ראיתיו [שהוא] יפה-עינים, וטוב-רואי, וקווצותיו סדורות לו תלתלים.
אמרתי לו, בני, מה ראית להשחית שערך זה נאה?
אמר לי, רועה הייתי לאבא בעירי, והלכתי למלאות מים מן המעין,
ונסתכלתי בבבואה שלי,
ופחז יצרי עלי, ובקש לטורדני מן העולם
אמרתי לו, רשע, למה אתה מתגאה בעולם שאינו שלך? במי שהוא עתיד להיות רמה ותולעה?
העבודה שאגלחך לשמים.
מיד עמדתי ונשקתיו על ראשוֹ,
אמרתי לו, בני, כמותך ירבו נוזרי נזירות בישראל
עליך הכתוב אומר (במדבר ו') "אִישׁ כִּי יַפְלִא לִנְדֹּר נֶדֶר נָזִיר לְהַזִּיר לַה'"
נק' למחשבה. את חוזרת בדבריך שוב ושוב על זה שאת בחורה נאה, ב"ה, ומשום כך את חוששת לפגוש בחורים שאינם נאים לטעמך.. אולי צריך איזשהו איזון בנפש, להכניס את עניין היופי לפרופורציות. תאמיני לי, על כל פשעים תכסה אהבה, ממש לא מזלזלת במציאת חן, אבל אנחנו עוד נשתנה במהלך החיים, כדרך כל בשר, והיופי הצעיר והמושך הולך ומתפוגג.. והופ כרס אחרי לידה, ולבעל יש מפרץ חיפה שמגיע עד מתחת לכיפה. עוד ממליצה לברר מהו מושג מציאת החן? האם פירושו יופי במובן הפשוט? מה זה אומר? כשאברהם אומר למלאכים "אם נא מצאתי חן בעיניך", וכן כשדוד אומר למלך גת בבקשה שיציל אותו, או כשמשה מבקש מהקב"ה שיראה לו את כבודו אם מצא חן בעיניו? יש עוד דוגמאות מהתנ"ך והתורה, ויש לזה מובנים עמוקים, אבל במובן הפשוט ברור שמציאת חן הכוונה לפרמטרים רבים.. כאלה שבעיקר מחזיקים שנים רבות לברית כמו ברית הנישואין.. "כה אמר ה' מצא חן במדבר..."- הברית בין הקב"ה לעם ישראל ונתינת התורה, כי.. מצאנו חן בעיני ה'

הצלחות יקרה.