בחורה יפה-מבקשת את פניך
עבר עריכה על ידי מבקשת את פניך בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"א 04:47
עד כמה יופי תופס אצלכם מקום בבחירת בן/בת זוג?

בזמן האחרון אני פוסלת לא מעט בחורים על מראה חיצוני.
אני מודעת להיותי יפה, ועם זאת לא מצפה לדוגמן, אלא רק למציאת חן.
אבל מה עושים כשאין מציאת חן?
אני פוסלת, לא רוצה להיכנס למצב שאני מתאהבת בבן אדם שהמראה החיצוני שלו לא מוצא חן בעיני.

בעיניי אהבה מורכבת מ2 עניינים-
~מציאת חן.
~אישיות-מידות.

ואי אפשר ללא מציאת חן להתחתן עם בן אדם, רק על סמך שהיופי הפנימי יקרין על המראה החיצוני וישפיע לי על החשיבה.

עם כל זה, אני מרגישה עם עצמי רע שאני פוסלת בחורים שיתכן והם טובים, על סמך מראה שבכלל לא נתון בבחירתם.

עצות?
פשוטהאטורי האנזו

שצריך מציאת חן.

מבחינתך אני עושה את הדבר הנכון-פוסלת, אמת?מבקשת את פניך
אמתהאטורי האנזו

וזאת בהנחה שאת מודעת לנאום הדודה, נוסח:

אל תחפשי דוגמן ותדעי שאין אידיאל מושלם

אם אין מציאת חן, אין עניין. 

אם כי חשוב שתדעי שאנחנו מתחתנים עם אופי, לא עם מראה.

בסופו של דבר, מתרגלים ליופי והוא הופך שולי.

האופי זה מה שקובע את רמת הכיף.

אבל מציאת חן בתחילה, בהחלט צריך שתהיה.

לדעתי

אוקי, תודה לך!מבקשת את פניך
זה בסדר וברור שזה חלק ממציאת חןחדשכאן
היותך יפה לא אמור להשפיע על זה.
אא"כ את מחפשת "דוגמן"..
נשמההיי (:
אני לא כ"כ מסכימה עם זה..
אני גם מוצאת את עצמי פוסלת על מראה בהתחלה אבל לא מסכימה עם זה בכלל מבחינה רעיונית ומנסה לשנות את זה..
כתבת שאת מפחדת להתאהב בבן אדם שלא מוצא חן בעיניך. זה לא יקרה כי זה באמת מראה חלק מזה אבל פשוט האישיות יותר חשובה בהרבה וכשהאישיות תופסת חלק אח"כ המראה יכול להשתנות בעינייך. שימי לב למשל שאת חושבת שהחברות שלך יפות גם אם הן לא הכי.. למה? כי את אוהבת את האישיות שלהם ואת מי שהן. המראה נגזר בסופו של דבר מהאישיות.
ברור שצריך לראות אם אין איזה סלידה גדולה אבל כן לדעתי צריך לנסות להיות במצב שלהמשיך קשר גם אם המראה לא הכי וואו על ההתחלה .. זה אח''כ משתנה אצלנו
ויש המון המון זוגות שהתחתנו עם מי שחשבו לחתוך בגלל מראה ...
תודה על התגובה🙏מבקשת את פניך
אני מדי פעם קוראת בנשואים טריים(שזו טעות בפני עצמה), ורואה שפתאום האישה/הבעל לא הכי מתחברים למראה של בן הזוג.
אני הבנתי שזה נגרם מתוך העניין שהם לא היו הכי שלמים עם המראה, וברגעים של מריבה או כל פיצוץ אחר היופי של האישיות של בן הזוג יורד, ומה נשאר? היופי החיצוני שגם הוא בפני עצמו לא הכי...

לא נראלי זה מומלץ להיכנס למצבים כאלה, לא?
צריך לאהוב את המראה גם בצורה נטרלית ללא קשר לאישיות.
אז בזמן הפיצוץ הם לא יתחברו למראה שלהםברגוע

אבל אח"כ כשישלימו הם יחזרו לאהוב אחד את השני בזכות האישיות, לא?

ברגע שיש פיצוץ מה יעזור שתאהבי את המראה שלו? זה יהיה סתם חיצוני ולא יעזור לכלום

עדייןמבקשת את פניך
אני מתלבטת מה נכון.
היית מתחתנת עם בן אדם שלא היית אוהבת את המראה שחו *בשום צורה*?
לאברגוע

אני לא אומר להתחתן עם מישהו שגם אחרי שהכרת אותו עדיין המראה שלו מפריע לך.

אבל כן הייתי מתחתן עם מישהי שבהתחלה לא התחברתי למראה שלה אבל אחרי שהכרתי את האישיות שלה כן.

מציאת חן זה לא שחור או לבן, כולם אומרים שלהכרות עם הבן אדם יכולה להיות השפעה על המציאת חן.

אבל בסופו של דבר אני רווק..

אולי אם תתייעצי עם מישהו שמבין בזה יותר וגם יש לו ניסיון עם הרבה זוגות זה ירגיע אותך.

אוקי,צודק...מבקשת את פניך
תודה רבה על התגובה שלך🙏
אם ברגעים של פיצוץ מה שנשאר זה רק היופי,והוא ישמיענו

ולא האישיות,

יכול להיות שגם לא היתה התאמה באישיות..

או שחסרות כמה מידות מאוד בסיסיות לקשר שבין איש ואשה

האישיות חשובה במיוחד לרגעים של קושי, מורכבויות ופיצוצים

וכשזה קיים- אז זה לא הופך להיות פיצוץ. אלא משהו עדין הרבה יותר.

ובמילים אחרות: הפורום השכן זה לא מקום מוצלח ללמוד ממנו על נישואין, כפי שכתבו כאן פעמים רבות

קיבלתי..תודה🙏מבקשת את פניך
רק אגיד-
תמיד ההתאמה היא לא 100 אחוז, אין בן אדם מושלם...
ופיצוצים תמיד יהיו, השאלה מה הרמה שלהם והתדירות שלהם.
וגילוי נאות:והוא ישמיענו

מקווה מאוד אחרי שאתחתן בע"ה לא לעבור לפורום הזה..

מסכימהמבקשת את פניך
זה בהחלט לא מדד לנשואים מאושרים ותקינים.
ברורהיי (:
ברור שאת לא תתחתני אם מישהו שלא תאהבי את המראה שלו. את תתחתני עם מישהו שייראה הכי טוב בעינייך! אבל פשוט לפעמים צריך כן לתת לזמן לעשות את שלו. את תוכלי גם להתחבר למראה אם לא התחברת על ההתחלה ...
ואז גם אם תריבו את כן תאהבי את המראה כי כן אהבת אותו. וגם תמיד במריבות החסרונות עולים זה נראה לי יותר קשה מזה שבמקרה עולה. אז מזל שאנחנו לא רבים תמיד
מעניין מה שאת אומרתמבקשת את פניך
תודה לך🙏
מקום משני.והוא ישמיענו
ואני חושב שהגבולות בין דייטים ראשונים לבין חתונה קצת הטשטשו.. אין חובה להתחתן על סמך דייט ראשון, ודייט ראשון לא משקף את מה שיהיה לך לקראת החתונה ואיך שתרגישי כלפיו ואיזה מקום תתני בשלב הזה ליופי שלו וכו'
נכוןמבקשת את פניך
אבל אני חוששת להיכנס למצב שבו אני אתאהב בבן אדם, והמראה החיצוני שלו (מבחינה נטרלית ללא היופי הפנימי) לא יפה בעיני.
אם תתאהבי בו לא יהיה לך שום בעיה עם היופי.. זה לא ישנה לךוהוא ישמיענו

גם בעתיד זה לא יזיז לי? היינו, לאחר החתונה .מבקשת את פניך
לא יודע. זו שאלה בעצם על כל התאהבות שהיא, לא?והוא ישמיענו

נכוןמבקשת את פניך
אני מדברת רק בהקשר של בן זוג.
אז על פי מה מתחתנים? הרי הכל יכול להשתנותוהוא ישמיענו

נכוןמבקשת את פניך
שאלה בפני עצמה.
אבל זה הפחד שלך, לא? להתחתן ולא להיות שלימה עם זה אח''כוהוא ישמיענו

אז אולי זה לב הענין.. לענ"דוהוא ישמיענו

לא הבנתיברגוע

למה את "לא רוצה להיכנס למצב שאני מתאהבת בבן אדם שהמראה החיצוני שלו לא מוצא חן בעיני"?

אם את מתאהבת בו זה אומר שנוצרה גם מציאת חן, לא?

לא ראיתי את תגובתך. מסכים איתךצהרים
התכוונתי שאתאהב באישיותמבקשת את פניך
ומימלא זה ישפיע לי גם על נמראה החיצוני.
מצויין. שישפיע.והוא ישמיענו

אם לך זה לא יפריע- איפה הבעיה?

לא מאוד יפריע לך הנראות בבעל שלך. זה הכל..

בהתחלהמבקשת את פניך
זה יכול להפריע אחרי הנישואין, ואז מה עושים? פוזלים?
חס וחלילה, הדבר האחרון שארצה שיקרה.
נכון, זו הבעיה...מבקשת את פניך
ברור שצריך מציאת חן, אל תרגישי לא טוב עם זה.צהרים
לא הבנתי למה לא להיכנס למצב שאת מתאהבת באדם שהמראה שלו לא הכי טוב. הרי אם הצלחת להתאהב בו סימן שהמראה שלו לא מפריע לך ואז הכל טוב.

האמת שאני הייתי מייחל למצב כזה, שהמראה לא משפיע על האהבה שלי כלפיה.
לדעתי זה אפשריהפי
לא להתעסק בחיצוניות יותר מידי
ככל שתחזק את הנראות שלך,ותרגיש שלם
יהיה לך יותר קל לא לחפש בחורה יפה בתור קריטריון .

אלא לזרום .. לראות את הנשמה שלה את האופי את הדיבור ואני מאוד מאמינה שתראה בה בד בבד בחורה יפה
למה שלא אטפח את החיצוניות שלי?מבקשת את פניך
את מזכירה לי-
שתמיד שמחמיאים לי על מראה חיצוני אז אמא שלי משתיקה את אותם אנשים.
יצא לי לשאול אותה למה, והיא ענתה שהיא לא רוצה שאבוא עם אף מורם לדייטים.
מסכימה איתה ולא מסכימה.

למה שלא אטפח את עצמי בין אם אני יפה ובין אם פחות.
חלק ממכלול הנשיות שלי זה היופי, ונראות מאוד חשובה לי.
..והוא ישמיענו

נראה לי שכל הנשים כמעט חלק מהאישיות שלהם זה הנראות,

אבל לפי זה- יוצא שבעצם כמעט אך ורק גברים נאים יתחתנו..

הרי כל בת תרצה מישהו נאה. אם נראות זה משהו שתלוי רק במראה עיניים-

ככה יוצא בסוף.

זה לא מוזר בעיניך?

שיהיו מלא גברים שייפסלו כי הם לא יפים כמו הנשים וכל אחת תגיד לעצמה שלא מכבודה להתחתן/ להיפגש עם בחור כזה?

נכון מאודמבקשת את פניך
ולכן אני מרגישה רע.
אני ממש חושבת שהאישה זה מקןר היוםי בעולם, מחילה מכבודכם הגברים.

אבל אני לא חושבת שיפה צריכה להתחתן עם חתיך, ופחות נאה עם לא חתיך.

ממש לא.
לכן אני צרגישה רע עם עצמי, אני אומרת לעצמי במילים אחרות- 'מי את שתפסלי אותו?כי ה' לא ברא אותו יפה? לכי תתלונני לריבונו של עולם'.
כמה שאלות יסודadvfb

מה המטרה בכל העסק הזה?

למצוא בן זוג שאפשר לחיות לחיות לצידו בזוגיות טובה.

האם נראות חיצונית קשורה לזוגיות?

בודאי.

האם יש עוד מכלול שלם של שיקולים?

בודאי.

האם אנשים יפים תהיה להם זוגיות יותר טובה בהכרח לאור כל המכלול?

לא.

האם שווה לאישה בגלל שהיא 'יפה במיוחד' לבחור רק בחור 'יפה במיוחד'?

לא. בגלל שזה לא הקרטריון היחיד להצלחת הזוגיות.

ברור, כל מילה בסלע...מבקשת את פניך
איך את מרגישה?advfb

את עדיין מרגישה שאת 'לא בסדר' או שזה עבר לך?

אמממבקשת את פניך
לא נתקלתי בזה שוב ב"ה, אז אני לא יודעת איך ארגיש שאתקל בזה שוב...
במה לא נתקלת שוב?advfb

למה שתרגישי לא טוב כשהבחור לא מוצא חן בעיניך?

לא נתקלתי שוב שבחור לא מוצא חן בעיני שבהצעות.מבקשת את פניך
מי שישמע כמה זמן עבר וכמה הצעות קיבלתי מאז...
אבל בכל זאת
ולמה שארגיש רע? כי לא מרגיש לי נכון לפסול רק על זה, כי הנושא הזה לא בשליטת האדם די כדי שאפסול על זה.
אז מה אם זה לא בשליטת האדםadvfb

אם זה לא מתאים לך - למה שתרגישי עם זה לא טוב?

כשאת בוחנת הצעה בצורה עניינית את לא עסוקה בלתת לגיטימציה לאנשים "כשר" או "פסול".

את עסוקה במה שמתאים לך.

הבחור אכן בחור ראוי. אך הוא לא מתאים לי.

בטח יהיו המון בחורות טובות שיתאימו לו.

אבל לנו ביחד זה לא יעשה טוב. כי לי זה לא מתאים.

מה את אומרת?

מסכימה ממש..מבקשת את פניך
צריכה קצת לשנות את החשיבה..
בהצלחה! הזמן גם יעשה את שלוארצ'יבלד

ברור לי...מבקשת את פניך
חדשה בעסק;)
צריכה להכניס דכרים לפרופורציות, לאט לאט...
בוודאי לנשים זה נצרך יותרארצ'יבלדאחרונה

לא סתם פסקה ההלכה שאוכל נותנים לגבר, ובגדים לאישה.

ולעניינו, אתה לא תסנן אותי! מה עם חברותתינו? זה חסר לי מאוד. (מתחיל מחר ישיבה, פנינו לאן?)

יש את הסיפור הידוע עם שמעון הצדיקחצילוש
שהתנגד לנזירות. כיוון שסבר שהיא לא מגיעה ממקום נכון בנפש, חוץ מאצל בחור אחד שהגיע אליו לבית המקדש.

"תניא, אמר שמעון הצדיק, מימי לא אכלתי אשם נזיר טמא, אלא אחד.

פעם אחת בא אדם אחד נזיר מן הדרום,
ראיתיו [שהוא] יפה-עינים, וטוב-רואי, וקווצותיו סדורות לו תלתלים.
אמרתי לו, בני, מה ראית להשחית שערך זה נאה?
אמר לי, רועה הייתי לאבא בעירי, והלכתי למלאות מים מן המעין,
ונסתכלתי בבבואה שלי,
ופחז יצרי עלי, ובקש לטורדני מן העולם
אמרתי לו, רשע, למה אתה מתגאה בעולם שאינו שלך? במי שהוא עתיד להיות רמה ותולעה?
העבודה שאגלחך לשמים.
מיד עמדתי ונשקתיו על ראשוֹ,
אמרתי לו, בני, כמותך ירבו נוזרי נזירות בישראל
עליך הכתוב אומר (במדבר ו') "אִישׁ כִּי יַפְלִא לִנְדֹּר נֶדֶר נָזִיר לְהַזִּיר לַה'"

נק' למחשבה. את חוזרת בדבריך שוב ושוב על זה שאת בחורה נאה, ב"ה, ומשום כך את חוששת לפגוש בחורים שאינם נאים לטעמך.. אולי צריך איזשהו איזון בנפש, להכניס את עניין היופי לפרופורציות. תאמיני לי, על כל פשעים תכסה אהבה, ממש לא מזלזלת במציאת חן, אבל אנחנו עוד נשתנה במהלך החיים, כדרך כל בשר, והיופי הצעיר והמושך הולך ומתפוגג.. והופ כרס אחרי לידה, ולבעל יש מפרץ חיפה שמגיע עד מתחת לכיפה. עוד ממליצה לברר מהו מושג מציאת החן? האם פירושו יופי במובן הפשוט? מה זה אומר? כשאברהם אומר למלאכים "אם נא מצאתי חן בעיניך", וכן כשדוד אומר למלך גת בבקשה שיציל אותו, או כשמשה מבקש מהקב"ה שיראה לו את כבודו אם מצא חן בעיניו? יש עוד דוגמאות מהתנ"ך והתורה, ויש לזה מובנים עמוקים, אבל במובן הפשוט ברור שמציאת חן הכוונה לפרמטרים רבים.. כאלה שבעיקר מחזיקים שנים רבות לברית כמו ברית הנישואין.. "כה אמר ה' מצא חן במדבר..."- הברית בין הקב"ה לעם ישראל ונתינת התורה, כי.. מצאנו חן בעיני ה' הצלחות יקרה.
זה לא שייך למה שכתבתיהפי
אמא שלך צודקת
ושוב אני יחזור על אותה נקודה ברגע שאת תרגישי שלמה עם המראה שלך .. את לא תחפשי פידבק אצל אחרים.

להגיד לך סוד שהייתי בת 17 היה לי אכפת , התבגרתי ,אם אני אחפש מחמאות אצל אחרים אני לא אצא מזה
זה לא מזיז לי שאדם מולי יחשוב שאני לא יפה
כי אני יודעת שאני שלמה עם איך שאני נראת. לא הייתי רוצה להיות ככה או ככה כי אין לזה סוף.

תלמדי לאהוב את עצמך בידיוק כמו שאת.. וזה לא רק בחיציניות , לא צריך לחפש פידבק אצל אחרים על מנת להתקיים.

מחמאה טובה או לחילופין הערה לא צריכה להחיות אותנו או להפיל אותנו ...
ברור שזה עבודה וברור שזה דרך
אבל אם את תביני לעצמך את המקום שלך את תחפשי את הפידבק ממך !!!! וזה מה שחשוב
אני למדתי את זה בדרך הקשה לגבי עניין מסוים כל פעם חכיתי לאישור מהחברה שהיתה מאחד עוקצנית ותנחשי מה? תמיד אבל תמיד יש לחברה מה להגיד ואם את לא תתחשלי את פשוט תעלבי מכל פיפס! גם אם היית מאה אחוז וזה גרוע .
ברגע שתחזקי את עצמך כבר לא יעניין אותך כמו פעם מה החברה אומרת כי את מחזקת את עצמך , העיקר שאת שלך עשיתי ואני מבינה שיש רגעים בחיים שאת כן צריכה את הפידבק הזה מאדם מסויים
אבל מפה ועד אנשים זרים לאן הגענו? , אנשים שאכפת לך מהם בסדר וגם זה במיתון אבל שלא לשים גבול אדום

לגבי העניין של הנראות כלפי עצמך , לעולם לא אמרתי לא לטפח את עצמך , זה עניין שלך , תעשי מה שטוב לך העיקר שבעיינך תהיי שלמה .
מחמאות הן בעצם פידבק מהסביבה.חדשכאן
אבל הגיוני ואנושי בהחלט להתייחס למחמאות. לטוב ולרע. זה חלק מהאישיות שלנו בתור בני אדם חברותיים.
..הפי
יש גבול מסוים ברגע שזה פוגע בי .. ואני מחפש את זה ,זה מאוד מעייף לא ניתן להתקדם ככה עם עצמך .

דווקא אנשים חברותיים יהיו חברותיים יותר כי יצליחו לא לקחת ללב את הסביבה , זה עבודה .
כן,מבקשת את פניך
אבל תסתכל בתגובה שהגבתי להיי.
תראי, יצא לי להתעסק בעניין הזה לא מעט...א.ע.
ולמדתי משהו שהרבה פעמים יוצא לנו לשמוע אותו אבל פחות להבין ולהפנים אותו...

המציאת חן, לא תלוי רק במראה החיצוני.
למעשה היא כמעט ולא תלויה בו.. אני לא אומר את זה כסיסמא או איזה משפט בני עקיבא יפה, אני אומר את זה מתוך מאבקים פנימיים שהיו לי בעבר על הנושא הזה ואחרי בירור מעמיק עם עצמי....

בפגישה הראשונה ככל הנראה המראה יתפוס מקום גדול מאוד, מאיים ומשמעותי, ולך זה יראה כ"אין סיכוי"... אבל בפועל אם תצליחי להתגבר על הנקודה הזאת למשך 3 פגישות נוספות [ברור שאני מתכוון במצב שזאת הנקודה היחידה ואין משהו אחר לפסול עליו] (ולא מתוך מקום של "יאללה פגישה שניה עברה עוד שתיים ואני חותכת" אלא מתוך מקום של לתת לזה באמת צ'אנס), את תראי שככל שאת נפתחת יותר אל הבנאדם המראה החיצוני שקודם לכן תפס מלא מקום זז הצידה לאט לאט ומפנה מקום למראה הפנימי, ובאמת באמת שזה משפיע גם על המראה החיצוני שפתאום מוצא יותר חן...

כמובן שאם את עדיין מרגישה דחייה מהבחור אז את צריכה לחתוך, כמו שאמרת- הנשיאת חן זה משהו קריטי ולא ממשיכים בלעדיו...

בהצלחה!
כתבתמפוצלשים

" אם תצליחי להתגבר על הנקודה הזאת למשך 3 פגישות נוספות...את תראי שככל שאת נפתחת יותר אל הבנאדם המראה החיצוני שקודם לכן תפס מלא מקום זז הצידה לאט לאט ומפנה מקום למראה הפנימי, ובאמת באמת שזה משפיע גם על המראה החיצוני שפתאום מוצא יותר חן..."

נשאלת השאלה - איך אפשר להיפתח אל הבן אדם כשהמראה החיצוני מפריע? 

(שואל ברצינות, אני עדיין לא הצלחתי, גם מעבר ל3-4 דייטים)

@מבקשת את פניך - סליחה על הנצלוש  - מקווה שזו שאלה שגם עוזרת לך.

בדיוק כמו שנפתחים לחבר שהוא לא הכי חתיך בעולם,והוא ישמיענו

למה המראה צריך להיות עיקר הענין על ההתחלה?

אתה בא לדבר עם מישהו, אתה לא בא כדי להסתכל עליו (בשלב של ההתחלה לפחות..)

זה לא אותו דברמפוצלשים

אני לא מתייחס למדוייטת כמו אל חבר כי זה סוג שונה לגמרי של קשר מבחינתי.

ומוזר לי שזה לא ברור. עם חבר לא מתחתנים ומקימים בית לאורך שנים...כך שיש תנאים נוספים, גם באיכות וגם בכמות.

וזה לא עיקר העניין (כפי שכתבת) כמו שזה תנאי הכרחי אבל לא מספיק.

אם זה מפריע לך ברמה ממש בלתי נסבלת מסכים איתךוהוא ישמיענו

הבעייה שזה קורה המון..מפוצלשים

אתה יודע,והוא ישמיענו
לא לכל אחד זה קורה המון.
ואני אגלה לך סוד:
לא כל מי שזה לא מפריע לו פשוט נולד ככה. עובדים על זה, זה אפשרי

כשזה לא חריג זה אומר קצת דרשני

נ.ב. זה ענין קצת שונה, אבל אני חושב שהוא מאוד קשור-
האשה הזאת שהתחתנה איתו אין לה מגבלות ב''ה ושום דבר. והיא עשתה עבודה. זה לא קל ובוודאי לא נדרש מכל אחד, אבל רק אומר שאפשרי.. כל אחד ומה שחשוב לו בחיים

אין מגבלה לאהבה: הזוג שהסעיר את פרויקט 252 - חדשות כיפה סרוגה
זהו, שניסיתי גם המון פעמיםמפוצלשים

טרם הצליח

אשריך על ההשתדלות! אתה בסדר גמורוהוא ישמיענו

דווקא זה פחות מפריע לימבקשת את פניך
כלומר, העניין של להתאהב כשיש מראה חיצוני לא משו.
כמובן שאם המראה החיצוני היה יפה עיניי- אז הכל היה יותר קסום ויותר פוטנציאלי.

עניין המציאת חן יותר מפריעה לי בהקשר לתגובה שרשמתי להי.
אז בעצם את מחפשת בעל קסום?והוא ישמיענו

תראה אחי, אני לא יודע יותר ממה שהתמודדתי איתו בעצמיא.ע.
אני יכול להגיד דבר כזה, זה קשה. אולי אפילו מאוד קשה..
צריך לרצות מאוד מאוד חזק להסתכל "מעבר למה שאתה רואה" (;

צריך להרפות לאט לאט מהפחדים והדמיונות, מהאיך רציתי שזה יהיה, לחייך ולהפתח באמת...

זה שאתה כותב שלא הצלחת גם מעבר ל3-4 דייטים זה אומר שאתה לא ממהר לפסול, שזה כבר מעולה, אבל אם אחרי 4 פגישות אתה לא מרגיש שינוי בנושא למרות שעשית השתדלות- זה בסדר לחתוך, אנחנו בני אדם.

ושוב, אני חושב שזה בעיקר עניין של העמדת נפש שאנחנו מגיעים איתה ושל הרצון לרצות באמת... זה לא קל בכלל אבל החיים הם לא תקופה קלה(;

מקווה שעזרתי
לא דיברתי על דחייה, דיברתי על מצב שאני חותכת רק לפי מראה שלא הכי מוצא חן.

היו מקרים שהכרתי חלק מהאישיות של הבן אדם לפני וחתכתי על מראה.
שואלת את עצמי האם עשיתי את הצעד הנכון או פיספסתי.
כי הרי בכל מכלול אישיות יש צדדים טובים ופחות, ולקחתי את הפחות יחד עם המראה הפחות מוצא חן וסימנתי איקס.
אני מבין...א.ע.
אני מגלה את זה גם בעצמי... שכשמשהו בצד השני מפריע לי אני מיד מגייס ומלקט את שאר הפגמים הקטנים ומאחד אותם במטרה לשלול את הקשר ולהרגיש טוב עם עצמי...

צריך להלחם בזה.. זה קשה אבל צריך לרצות מאוד מאוד לראות את הדברים בצורה נקיה, לא להמשך אחרי הפגמים הקטנים...

ובמיוחד כשזה בנושא של מראה חיצוני זה קורה, כי קשה לנו לוותר על זה, קשה לנו לשחרר ואולי אפילו עמוק בפנים אנחנו בסדר עם זה שזה מפריע לנו- כי ככה אולי בפעם הבאה נקבל הצעה "יפה יותר"... קל לנו מאוד להשאר במקום הזה... וכמה שזה קל לקל להשאר במקום הזה פי עשר יותר קשה לנו לצאת ממנו...

מקווה שעזר
אז לדעתךמבקשת את פניך
אני צריכה להילחם על קשר שגם יש פגמים באידיות(כמו בכל אדם, כי אין מושלם), וגם שהמראה החיצוני לא יפה בעיניי בשום צורה(מרגישה ממש רע לכתוב את זה, זה באמת לא נתון בבחירת האדם)?
להלחם זאת מילה קשה..א.ע.
אם את מרגישה שזאת מלחמה ממש בשבילך, שזה גומר לך את הכוחות ומוציא לך את החשק אז תעצרי ותנסי להתייעץ עם מישהו שמכיר אותך באמת וידע לתת לך עצה נכונה, בכל זאת אני לא מכיר אותך ולא רוצה לגרום לך לעשות משהו שיזיק לך...

אבל אולי המילה הנכונה כאן היא לא להלחם אלא להתמודד עם המראה שלו (שוב כמובן שאם יש נקודה קריטית אחרת שהיא מה שגורם לך לפסול [רמה דתית, שאיפות וכו'] אז בוודאי שלא על זה אני מדבר)...

כלומר את פוגשת בחור שמתאים לך בהרבה מובנים וכייף ונעים לך איתו, אבל המראה שלו קצת מקשה עלייך- אני לא חושב שכדאי לחתוך, אני גם לא חושב שכדאי להלחם... אלא להתמודד עם מה שמפריע לך במראה שלו ובעז"ה להצליח...
לא הצלחת- לפחות ניסית (וזה לא מעט בכלל)! וזה כשלעצמו יצמיח בך כוחות בהמשך בעז"ה...
צודקמבקשת את פניך
פשוט אני משייכת את דבריך למקרה ספציפי, וחושבת עם עצמי- האם נכון לי להמשיך קשר כזה, שבנוסף למראה החיצוני יש גם חלקים באישיות שלא מתאימים לי.

אני מודעת לזה שאין בן אדם מושלם, אבל אני חדשה בכל העולם הזה ככה שאיני יודעת מה נכון לעשות ומה לא, לומדת לאט לאט...
נשמע שאת חושבת שאת לא נותנת הזדמנותרקלתשוהנ
למציאת חן, ברגע שהמראה לא לטעמך.
זאת כמובן זכותך אבל לדעתי זאת טעות. עם ההיכרות יכולה להגיע מציאת חן.
נכון, זה מה שקורה לצערי..מבקשת את פניך
בעז"ה יהיה טוב, ואתעלה על הדחף הזה שלי לפסול.
מסתברסביון
שאפשר לפסול מישהו גם אם זה לגמרי לא באשמתו, וזה בסדר גמור. אם את מחפשת את הקשר ביניכם ולא לתת לו ציונים אז גם אם הוא מושלם זה לא רלוונטי כשהקשר לא יעבוד.
מה הכוונה במילים 'מסתבר' ו'בסדר גמור'?והוא ישמיענו

לפי מה שהיא אמרהסביון
כי היא חושבת שבאמת אי אפשר בלי מציאת חן, אבל מרגישה לא נעים לפסול על זה.
בטח שלא נעים,והוא ישמיענו
כי יש פה רעיון שמתבטא מאחורי זה-
"אני מרגישה עם עצמי רע שאני פוסלת בחורים שיתכן והם טובים, על סמך מראה שבכלל לא נתון בבחירתם"

לדעתי צריך לברר את הנקודה הזאת. מה כל כך רע בלפסול על פי מראה? האם יש לזה משמעויות נוספות מעבר לפשוט- 'כדי להתחתן צריך גם מראה, ואם אני לא מתחבר/ת אז לא קרה כלום.. הוא לא צריך להיפגע- זה לא מעיד עליו כלום' או שהענין פה הוא יותר עמוק
זה נובע אצלי גם מעניין נוסףמבקשת את פניך
יש לי חברות שמדי פעם זורקות לי משו על המראה החיצוני שלהן.
הן אומרות לי שהן מרגישות שיש להן מראה חיצוני מסויים שהוא לא הכי "וואו" וזה בכלל לא בבחירתם.
הן אומרות לי זאת מפני שהן מרגישות לידי נחותות.

ובגלל שאני כל כך מבינה אותן, קשה לי לפסול אנשים על מראה חיצוני, הם אשמים שהם נפלו לתוך גוף בצורה מסויימת/פרצוך בצורה מסויימת? לא!!
חשבתי שזה הכיוון באמתוהוא ישמיענו

לכן אמרתי שזה אולי יושב על ענין יותר עמוק..

נראה לי שיש פה קצת פער בין השכל לרגש.

אם תגדירי את הדברים (לעצמך) יותר טוב אני חושב שזה יותר יתיישב אצלך

מה אגדיר?מבקשת את פניך
מה בדיוק מפריע לך בתמונה, מה היחס בין זה לבין הרצון לבקש..והוא ישמיענו

תסתכל על מה שרשמתי להיי בתגובהמבקשת את פניך
..
לא מסכים עם המינוח שלךultracrepidam

מציאת חן *איננה* "הבחור נראה טוב בעיני". להיפך, מציאת חן פירושה "בעיני, כיף לי עם איך שהוא נראה, ולא אכפת לי אם הוא יפה או לא".

ואמנם מציאת חן זה חשוב, אבל השיפוט של היופי האובייקטיבי - לא חשוב (אם את חוששת שבעוד שלש שנים ההתאהבות תיעלם ותמצאי את עצמך עם בחור מכוער שאת לא סובלת - סיפור אחר, ובזה אני לא יודע לייעץ).

אם את אוהבת אותו ואוהבת איך שהוא נראה, מה אכפת לך אם זה אמיתי?

אם את מרגישה שהמראה לא נעים לך, וזה מפריע לך לאהוב אותו - תיפרדי לשלום. הפסד שלך.

אבל אם את בורחת לפני שתצליחי לאהוב אותו - זה סתם הפסד שלך, את בורחת מעצמך.

זאת דעתי האישית. בהצלחה, ושתמצאי בקלות מישהו שכיף לך לאהוב.

הייתי שמה דגש על הסוגריים שרשמת...פה הנקודה.מבקשת את פניך
טוב, אז אנסה להתייחסכבר לא ישיבישער

אם אני מבין נכון ממה שכתבת פה ובתגובה הקודמת תודה על התגובה🙏 - לקראת נישואין וזוגיות

- החשש הוא שאם האופי והאישיות שלו יגרמו ויביאו למשיכה אליו וישפיעו על הרגשתך ביחס למראה שלו, אז בזמנים קשים יותר (זמני מריבה, בהמשך החיים..) לא יהיה את המראה והיופי הפשוט שיעזור לקרוב הלבבות.

לדעתי, את ה'פיצוצים' שרואים בנשואים טריים אפשר לחלק ל2 סוגים.

יש את המריבות הקיצוניות (הם לא מדברים כבר שבוע, הוא מעליב ופוגע בה בקביעות, וכבר מתחילות מחשבות של למה התחתנתי איתו). שאז צריך ללכת לטיפול מקצועי יותר, ובזה אני חושב שלא יעזור  גם אם הוא יהיה דוגמן. זה לא שאם הוא ייראה טוב בעיניה זה יעזור לה להתגבר על המריבה.

ויש את המריבות הקטנות והיומיומיות יותר שקורות לכולם. וכאן אני יותר מסכים שהיופי יכול לעזור לקירוב הלב, ואם היא נמשכת אליו הם יצלחו בקלות יותר את המריבה.

אבל כאן אין זה משנה האם המשיכה אליו נובעת מהאופי והאישיות או מהיותו דוגמן. הרי גם עכשיו כשהם רבים האופי שלו 'מדבר' אליה, ואישיותו שכבשה אותה בהתחלה נמצאת גם עכשיו (אפילו שהיא קצת כועסת עליו ואין לה מצב רוח הרגע) והיא שתדרבן אותה להתפייס. 

זאת שאלה יפה מאוד שגרמה לי לחשוב קצת על הדברים וזאת דעתי. אשמח להארות נוספות

תודה על החידודמבקשת את פניך
אך עם זאת-
אני חייבת שיהיה גם משיכה מבחינת חיצונית, ללא קשר לאישיות.
לא?
שתהיה משיכה? - בוודאי.כבר לא ישיבישער

אבל האם יש בעיה שהמשיכה נובעת ומושפעת מהאישיות?

לא. ואדרבא, משיכה כזאת תחזיק לאורך זמן. בשונה ממשיכה לדוגמן שפוחתת עם הזמן.

ובתגובתי הקודמת רק ניסיתי לומר שאין צורך ביופי ומשיכה גופנית לשכעצמה שתוכל לעזור בזמנים הקשים יותר, כי כאמור האופי יספיק גם אז.

..מבקשת את פניך
אז למעשה למה תמיד אומרים שחייב מציאת חן חיצונית ולא רק פנימית? עומד מאחורי זה משו.
מתי את מצפה מהמשיכה להגיע?רקלתשוהנ
היא לא חייבת להגיע על ההתחלה. היא יכולה להגיע מאוחר.

מהניסיון שלי רק פעם אחת מכל הבנים שיצאתי איתם היתה לי משיכה חזקה מההתחלה.
זה לא היה עם בעלי. ואנחנו אחלה היום
תודה על השיתוףמבקשת את פניך
מעלה נקודות למחשבה.
אני חושב שהדיבור הוא שזה עובד הפוךultracrepidam

גם אנשים שהתחתנו מתוך מחשבה שהם מתחתנים עם מישהי שהיא לא יפה (לא "לא דוגמנית". פשוט לא יפה) אבל יש לה מעלות אחרות (כן, יודע על יותר מאדם אחד כזה), בסופו של דבר מוצאים את עצמם נהנים ממראה פניה של מי שהם התחתנו איתה, ורואים בה יופי - לפעמים יופי כזה שרק הם רואים, וזה היופי הכי יפה.

ככה אומרים, ויש לי סיבות לחשוב שזה נכון. אבל אין לי נסיון, לא שלי ולא משהו שאני יכול לחתום עליו שכך היה.

אבל באמת כדאי להתייעץ עם יועצי זוגיות ודומיהם, הם מכירים יותר מקרים שהצליחו ושנכשלו

יצא לימבקשת את פניך
אבל לא משו שמוממש, אלא סתם שראיתי מישו(לא חתיך בכלל..) שהיו בו כל מיני תכונות יפות ונדלקתי עליו.

לכן אמרתי שאני יכולה להידלק על מישהו אם יש לו אישיות מדהימה, למרות שהחיצוניות פחות.
השאלה-האם זה נכון?
זה לא עלול להשפיע בעתיד?
לא יכול להבטיח...ultracrepidam

אבל לדעתי שווה להתייעץ. יכול להיות שזה יהלום יקר בעטיפה לא משהו, אבל ברגע שהצלחת להגיע ליהלום - תחשבי טוב טוב לפני שאת מוותרת בגלל העטיפה. לדעתי כאן בפורום אנשים לא מנוסים יביעו את דעתם. עדיף לך להתייעץ עם אנשי מקצוע *מנוסים*, שראו בחייהם כמה וכמה זוגות, והם יוכלו לומר לך מה הצפי וההערכה שלהם.

מאד מיוחד בעיני שהדגש שאת שמה על המראה הוא דווקא "שכלי", ומבחינה רגשית את אומרת שאת מסוגלת להתעלם ממראה שלא מוצא חן בעינייך. לדעתי זאת תכונה טובה מאד. אבל מצד שני, אני לא מנוסה מספיק כדי להבטיח לך שזה מספיק, ולכן ממליץ שתתיעצי. בהצלחה

אוקי, תודה רבה לך,מעריכה🙏מבקשת את פניך
הי אהובההפי
בכנות לא ירדתי לסוף דעתך כי משהו לא מסתדר לי..

בחרת לכתוב בסמיכות ענינים
שאת בחורה יפה
לא מצפה לדוגמן
ועדיין פוסלת הרבה על יופי

כלומר, את כן פוסלת בנים שלדעתך לא יפים ...
אני מגדירה אחרת מציאת חן , זה מעבר ליופי זה הכל
זה הדיבור , השיח , הטון דיבור שהוא מדבר בו , התנועות גוף וכו'..

כלומר אי אפשר לפסול בחור על מציאת חן אם עדיין לא ראית אותו זה לא עובר דרך התמונה , מבינה?

אז את כן פוסלת רק על יופי חיצוני .
האם זה טוב ? עניין שללך לדעתי לא..

בנוגע להיותך יפה ועם זאת לא מצפה לדוגמן , בנות ששלמות עם המראה שלהן , לא באמת יחפשו ריגושים במראה אצל הבחור, במידה ואין ביטחון עם המראה שלך אז מחפשים את היתרון במקום אחר...

וזה ממש לא רק יופי זה בכל דבר
כי אם אני לא חושבת שמשהו שלם אצלי... אני אחפש אותו אצל הבן זוג , והדבר הזה עוד יותר יפריע לי .

אז תהיי כנה עם עצמך , את בטוחה שאת שלמה עם המראה שלך?
בחורה יפה לא מחפשת בחור יפה .. אין מה לעשות , אלא בחורה שכל הזמן סביב יופי , ומחפשת קבלות שאכן כך הדבר ..

שוב אדגיש יופי חיצוני זה לא בהכרח מציאת חן ...

דבר שני בנוגע לפוסלת הרבה בחורים על מראה חיצוני ,במידה והרבה שידוכים נופלים לך בגלל זה כנראה שיש כאן בעיה ..
את שמחה עם המצב הזה רוצה לשנות אותו?
תודה יקרה🙏מבקשת את פניך
אז קודם כל-
אני בחורה יחסית יפה ואני ב"ה שלמה עם עצמי.

דבר שני-
את צודקת לגמרי שמציאת חן זה לא רק יופי, ממש מסכימה , בדיוק כמו ש@ultracrepidam כתב.
אך,הייתי שמה יותר דגש על הסוגריים שהוא רשם, זה מה שיותר מדאיג אותי.
כי להתאהב בבחור פחות נאה אני מסוגלת, כמובן שאם הוא היה יותר יפה אז הייתי יותר מצליחה בקלות.
אבל למה לי לעבוד כדי להתאהב? זה אמור לזרום בקלות.
אני טועה?
למה כמובןהפי
זה באמת לא ברור לי למה את חושבת שאם הבחור יותר יפה אז תתאהבי בו יותר?
אני מנסה להבין אותך ..

זה פשוט נראה שלא ניפצת את האשליה שבנית לעצמך בראש ..
אם את מחפשת את האביר על הסוס הלבן אז כן לכי על זה תתאהבי תחפשי מישהו מושלם בחינה חיצונית בשבילך

אבל את מבינה שבית יהודי אי אפשר להקים על חיצוניות ?
זה לא יכול להיות הפרמטר הראשון ..

גם אם מאוד תתחברי למישהו מבחינה חיצונית זה אומר שהוא מתאים לך?? ממש לא
ואם את מוכנה להתאהב בו זה ממש לזרוק את השכל וכל מה שהגדרת לעצמך שחשוב לך
בית כזה את רוצה ?

אני באמת מנסה להבין ולא מצליחה תאירי לי מה אני מפספסת
את צודקת...מבקשת את פניך
רק שואלת- עד כמה המראה החיצוני אמור לתפוס?
מה שכתבתי לך לא עונה על מה ששאלת?הפי
אני מסווגת בין מראה חיצוני לבין מציאת חן
אני לא רואה יופי חיצוני כתלוש.

מבחינתי מציאת חן זה גם השפה התנועות הטון דיבור המימקות וכו..
אם זה ימצא חן בעיני ,אז החיצונית שלו גם.
אלא אם כן יש באמת רתיעה, שהיא מאוד חזקה שזה גם משהו שלא יכול להביא לידי ביטוי את המציאת חן .

כלומר מתוך המציאת חן בוודאי אפשר להגיע למראה חיצוני (אבל שוב אני מסרבת לשים אותו בנפרד)..

מתוך דחייה את לא יכולה להגיע למציאת חן ומתוך כך גם לא למראה החיצוני .

מקווה שהבנת
הבנתימבקשת את פניך
תודה לך🙏
בשמחה תצליחיהפי
זה לא קשור לבית יהודירקלתשוהנ
זה קשור לבית נקודה... זוגיות. חיים יחד.
"במידה ואין ביטחון עם המראה שלךחדשכאן
אז מחפשים את היתרון במקום אחר..."
האומנם? 🤔

ובכל תכונה זה ככה?
כעיקרון בכל תכונות זה ככהמבקשת את פניך
אבל בהקשר של יופי אני לא חושבת שזה נכון, מחילה מהפי...
פשוט מציאת חן חייב להיות הדדי.
כן אתה לא מסכים ?הפי
לא קרה לך בחיים שקרה לך שפסלת אדם אחר (ואני לא מדברת רק על זוגיות ) רק בגלל שבך הפריע לך העניין הזה ?
למשל לא התחברת אם מישהו כי הרגשת שהוא לחוץ.
אוקי.. ואיך זה נוגע אליך?
כי אתה מזהה את הנקודה הזאת אצלך , אתה מנסה לעבוד עליה בגלל שלא סיימת לעבוד עליה אתה מחפש מישהו שלא לחוץ.

אם הנקודה הזאת היתה מתוקנת לגמרי אצלך זה לא היה מפריע לך אצל עמיתך שהרי כבר עבדת עליה .
כל מילה...מבקשת את פניך
לא.חדשכאן
אם את מזהה מישהו לא חכם, זה בגלל שאת לא בטוחה בחכמה שלך?
אם את מזהה מישהו בלי חוש ציור, זה בגלל שאת לא בטוחה בחוש ציור שלך?

אנחנו מכירים תכונות ומאפיינים חיצוניים לנו כי אנחנו לא חיים בבועה, ב"ה! החברה שמסביבנו מלמדת אותנו דברים שיכול להיות שמעולם לא חווינו.
אמרו פה יפה. אני אסכםהיום הוא היום
יופי הוא חלק במכלול והוא גם תמיד הכי נוכח בהתחלה. את האישיות לוקח יותר זמן להכיר.

הפתרון הוא לפסול כשהמראה ממש לא בכיוון בהתחלה ובמקומות יותר גבוליים להכיר את האישיות בכמה פגישות לפחות ואז לדון את האדם כמכלול.

בנוסף, בכל פגישה את מחליטה צעד קדימה, להתחתן מחליטים בסוף. אני גם הסתבכתי עם זה בתור רווק. הולכים צעד צעד וכשמגיעים לגשר חוצים אותו. אי אפשר לפתור את כל הספיקות מראש אלא לברר בקצב שלך צעד צעד.

בהצלחה. דיון חשוב

הפסקה האחרונההפי
ראויה למסגור! אשרייך
פשוט מדוייק. כל מילהוהוא ישמיענו

תודה רבה על התגובה🙏מבקשת את פניך
לכן יש בעיתיות בלראות תמונה לפני..פצלש(:
בדיוק הפוך..ג'ון
מסכים לגמריא.ע.
חושב שזה דבר בעייתי מאוד וגורם להרבה אנשים לשלול עוד לפני שהם בכלל ניסו לתת הזדמנות... כשלא פוגשים את הבנאדם ומחליטים לפי תמונה ההחלטה לפסול הרבה הרבה יותר מהירה, ובוודאי שגם הרבה הרבה פחות מדוייקת...

(שוב, אני אומנם נגד לבקש תמונה, אבל במידה וכבר ראית תמונה ואתה מרגיש דחייה [אל תתפסו במילה, עלולה להיות פוגענית, תתמקדו בכוונה של המילה] בוודאי שאין מצווה להפגש כדי לתת הזדמנות כשכבר ברור לך שאתה פוסל ואתה רק עושה טובה לצד השני. דייטים זה לא גמילות חסדים, ה"טובה" הזאת עלולה לפגוע הרבה יותר)
אני חושבת שכן צריך לבקש תמונהמבקשת את פניך
אבא שלי סיפר לי שאם הוא היה מבקש תמונה, היו נחסכים ממנו הרבה דייטים
ומצד שני, לא בטוח שאם הוא היה פוסל על תמונהיעל מהדרום
לק"י

הוא היה מתחתן עם מי שהתחתן איתה.
לא תמיד התמונה משקפת את המציאות.... וגם אם כן, היא משקפת נטו מראה חיצוני, ולא קשר רגשי.
נכוןמבקשת את פניך
את היית מתחתנת אם הבחור לא היה מוצא חן בעינך חיצונית אלא רק פנימית?
וגם באישיות יש מכלול שחלקו לא טוב עבורך.
זה לא מה שאמרתייעל מהדרום
לק"י

אמרתי שתמונות לא תמיד משקפות מציאות בכלל. כך שגם אם מישהו נראה לא טוב בתמונה, זו לא בהכרח המציאות.

ודבר שני, כשמישהו מתחבב עלינו, הרבה פעמים נתרגל ונחבב גם את המראה שלו.
אז שווה לתת צ'אנס.

ובכלל כדי לחבב מראה חיצוני לא צריך שהבנאדם יהיה יפה לפי הספר. אלא לפי הטעם האישי.

לי אישית לא היו דרישות בתחום.
מניחה שלו הייתי נפגשת עם מישהו שהמראה שלו היה ממש דוחה אותי, אולי לא הייתי ממשיכה.
אוקי, הבנתימבקשת את פניך
מסכימה....
תודה לך🙏
אני מאמין לוא.ע.
וב"ה הוא מצא את המתאימה לו!

השאלה היא האם נכון לקרוא לזה "נחסך"?
אני מכיר המון חברים שלי שנראים לא מי יודע מה מבחוץ, אבל בפנים הם יפים בצורה שלא תיאמן! בהנחה שמי שיציעו לה להפגש איתם תפסול על סמך המראה, אני חושב שהדבר היחיד שהיא חסכה לעצמה זה להתמודד עם הקליפה...
צודקמבקשת את פניך
באמתת התלבטות מבחינתי.
מזל טוב, את בן אדםמוקי_2020
עבר עריכה על ידי מוקי_2020 בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"א 12:09
עבר עריכה על ידי מוקי_2020 בתאריך כ"ג בתשרי תשפ"א 11:53

מה שאת מתארת נורמלי והגיוני.
כשמסתכלים על תמונה של בחור או בחורה (או במציאות) יש (בגדול) 3 מצבים :

1. וואו ! בא לי !
2. בסדר. אוקיי.
3. לא. 

אם את מדברת על -3-, זה בסדר גמור.
את לא צריכה להרגיש רע עם עצמך.

זהו. סוף תגובה.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
אבל.
יחד עם זאת, את צריכה לדעת :
*עובדתית*-  (לא באגדות ואפילו לא בסיפורי יציאת מצרים למרות שאני לא בטוח שזה הפורום לומר את החלק השני)

יש *המון* שנפגשו לדייט ראשון,
*שניהם* או *אחד מהם* (בד״כ זו בחורה משום מה)
לא רצו *כלום* מהשני. ממש *נגד*. (בגלל המראה)

אבל החיים הרבה יותר חזקים.
והם נפגשו *שוב*.
והיום יש להם משפחה וילדים והם צוחקים על הפגישה הראשונה שלהם.

אם היו שואלים את האישה אחרי כמה שנים : ״נו, היית מוכנה להחזיר את הגלגל לאחור ?״
היא היתה עונה : ״מה הכוונה ? אי אפשר וכבר יש לי ילדים שהם הדבר הכי יקר לי בחיים״
והיו מסבירים לה :״גברת, זו שאלה חצי רטורית. בעלך מקשיב.
ואז היא היתה עונה : ״בחיים לא !״
מה שמוכיח שהכל יצא לטובה ורק צריך לתת הזדמנות לדברים.

נכון..
אבל תסתכל על מה שרשמתי בתגובה להיי...
מה שהסברת בתגובה ההיא מראה יותר על *חוסר התאמה*מוקי_2020

מאשר על בעיית *מראה* שמתפשרים איתה. מיליון אחוז.

נכוןמבקשת את פניך
יש מקרה מסויים שאני יותר מתמקדת בו-
ובו יש גם מידות באישיות שאני לא מחבבת, כי זה לא מתאים *לי*, וגם מראה חיצוני שלא התחברתי.
מה אני אמורה לעשות?
זה יותר הולך לחוסר התאמה?
את שואלת שאלה קשה מאודמוקי_2020

שלרוב האנשים, גם אם ירצו לא תהיה תשובה.
את בעצם שואלת : ״איך אני יודעת אם כדאי להיות עם הבחור הזה ?״

זו שאלת מיליון הדולר.
את לא תדעי *לעולם* ב 100%.
גם אם הבחור יהיה הכי יפה לדעתך וגם אם הבחור יהיה הכי מקסים לדעתך.
יעברו 10 שנים ויכולה להיות שאת (חס וחלילה) תהיי בגיהנום ותפרקי את החבילה.

אפשר רק לצמצם סיכונים.
אם הוא הבחור היחיד על כדור הארץ ואת ״חייבת״ להקים משפחה, אז אין לך אפשרות אחרת.

אם את יכולה תוך שעה, יום או שבוע,
להגיע לאנשים שנראים יותר טוב ותוך יומיים להבין שגם במידות, את רואה בבירור שמדובר בליגה אחת מעל,
אז ...בעיקרון, עדיף לבדוק איתם קודם.

אבל, אם גם בעוד 3 חודשים, תמצאי בחורים פחות או יותר ״דומים״ (מראה+אופי)
אז את מבזבזת את הזמן.

הבנת את הכוונה ?
זה לא משהו שרק את נתקלת בו.
זה אצל כולם כך.

דבר נוסף.
הדבר שתיארת בתגובה הפותחת שלך,
זה סוג של מועקה ? (תחושה פיזית)

עונהמבקשת את פניך
קודם כל-
מה תיארתי בתגובה הפותחת שלי? למה אתה מתכוון?

דבר שני-אתה צודק שזו שאלת המיליון דולר ולעולם אי אפשר לדעת.
אני חדשה לגמרי בעולם הדייטים, ככה שאני לא באמת יודעת על מה לפסול, וחלק מההצעות מציעים לי אנשים שנראים פחות טוב...
מה אני עושה עם זה?
שאלה טובה...
כרגע פשוט לא יוצאת.
במשחק טאקי יש קלף שנקרא ״שנה כיוון״מוקי_2020

אז למה שלא תעשי את זה הפוך ?
את תלכי למי שיש לו רשימת בנים לשידוך
*ותבחרי* *את* מי שנראה לך טוב לטעמך, סינון ראשוני.

וכך את החלק של המראה כבר סיימת.

עכשיו ישאר לך לבדוק למי מבינהם יש את המידות הטובות שיתאימו *לך* (ואת להם)
ועוד 3 חודשים, תבואי לכאן וכולנו נגיד מזל טוב.

לגיטימי לפסול על מראהמישהי 1
העניין הוא לא להיתפס על זה ולהצליח לראות את הבנאדם כבנאדם שלם
הקטע שזה עוד לפני שאני מכירה את הבן אדם...מבקשת את פניך
יש כמה וכמה עצותנוגע, לא נוגע
אבל מה שנראה לי צריך קודם לברר זה היחס הכללי למראה. אלו המחשבות שלי על העניין ואולי זה יעזור גם לך.

מראה יפה משדר אצלנו בתת מודע אדם טוב שיהיה אכפת לו מאיתנו או אדם שלאו דווקא טוב אבל חזק ומוביל ואנחנו נמשכים לאנשים משני הסגונונת האלה.
יש מקרים שהאדם היפה הוא באמת כזה, ואז זה עוד יותר מגדיל את המשיכה. פנים וחוץ שווים וזה באמת מיוחד.
יש מקרים שאנחנו רואים בבירור שהאדם היפה הוא לא כזה ואז המשיכה למראה שלו וממילא אליו, קטנה מאוד או אפילו נעלמת.
ויש מקרי אמצע. ושמה כמו שכתבת היופי והמשיכה הם דבק לזוגיות כשיש מריבות וקולטים שהאישיות היא לא מה שחשבנו.

הנפש שלנו מורכבת מהרבה רבדים. גם אם נעבוד על עצמנו בדרך כלל תמיד ישאר ברובד כלשהו בנפש התייחסות עצמית למראה. או במילים אחרות תמיד נחיה בשקר ברמה כלשהי. זה לא רע, זה ה"משנים מפני השלום" שהבורא עשה בשבילנו כדי שיהיה לנו קל להתגבר על מריבות.

השאלה היא האם היחס למראה נמצא במקום מרכזי בנפש או שמפנימים את מה שכתוב למעלה ואז הוא מקבל מקום סביר ולא יותר.
אולי המדד לזה הוא כמה בנים כן נראים טוב בעינייך. אם אחוז קטן, אז כנראה המקום של היופי גדול מדי אצלך, ולכן את מחפשת "הרבה" יופי.
אם את פוסלת על מראה כמו כולן פחות או יותר, אז הכל טוב. אין ציפיה שנתחתן עם מי שלא נראה סבבה בעינינו.

חשוב גם להוסיף שיש מקרים שזה לא עניין של לחפש יופי אלא סגנון מראה שמתחברים אליו, שמשדר לנו תכונה טובה מסויימת שמושכת אותנו. וזה עניין אחר. אבל לפי מה שהבנתי לא על זה דיברת.

ובצד המעשי, לדעתי פשוט כדאי שתסנני הצעות לפי תמונות. ואז או שתמצאי מישהו מתאים גם במידות ואישיות או שתלמדי דרך המציאות את הפרופורציות, שהקושי למצוא מידות ואישיות מתאימה גדול לפעמים, ואז גם בשעת מריבה יעבור לך בראש "אין לי מה לפזול החוצה כי הסיכוי שההחוצה באמת מתאים לי נמוך מאוד. מעדיפה את שלי". וזה יגרום לך לא להיבהל מהמריבות אלא לעבוד עם בן הזוג.

ואגב, כמו שאמרה פלר על ביל וויזלי אחרי שננשך ע"י אדם זאב "אני מספיק יפה בשביל שנינו", ככה אם את בחורה יפה, מה שיגרום לך בשעת מריבה כשהיופי של האישיות יורד להמשיך לאהוב ולהימשך לבעלך- יכול להיות ההנאה הגדולה שלך מזה שבעלך חושב שאת יפה ותמיד אומר לך את זה. כרגע את בטח לא מכירה את העוצמה של הכח הזה.
וואו איזו השקעה, תודה רבה🙏מבקשת את פניך
לעצם העניין-
אתה באמת צודק.
אני לא חושבת שאני מחפשת "הרבה יופי", כי כפי שכבר ציינתי אני רק נפתחתי לעולם הזה ואין לי בו ניסיון בשום צורה.
יתכן ומה שהציעו לי עד עכשיו לא מתאים.
גם אני לא יודעת למה בדיוק, אבל אברכים נראים לי פחות מטופחים, אני צודקת? טוב, זה סטיגמתי מדי.

לגבי הפסקה האחרונה-
צודק לגמרי, אבל אני לא חושבת שזה אמור לבוא על חשבון היופי של בעלי, כלומר שאני גם צריכה לחשוב שבעלי נראה טוב בעיני.
ולפסול רק על פי תמונה?
הרבה פה התנגדו, לא יודעת...
האמת שרק עכשיו שמתי לב שיצא כזה ארוך..נוגע, לא נוגע
לגבי רמות טיפוח- לא הכי בקי. מניח שזה תלוי חברה, ישיבה ועוד. בישיבה שלי היו סבבה אבל מהתיאורים של בנות פה כמה פעמים באמת התרשמתי שזו אכן בעיה שכיחה.

ואם זה באמת עניין של טיפוח ולא של מראה ממש, זו כבר בעיה הרבה יותר קטנה כמובן.

נכון שבעלך גם צריך להראות טוב בעינייך, אבל השאלה לדעתי היא עד איזה רמה. לכן נראה לי שכשיהיה מיקוד על היופי שלך, הרמה שאת מחפשת תקטן.

לפסול על תמונה- גם אני בכללי לא בעד אבל יש צדדים לכאן ולכאן וזה מאוד תלוי באדם.
בכל אופן, במקרה שלך נראה לי שאולי *כרגע* זה טוב, בשביל לקבל פרופורציות (לא בקטע רע. פשוט לפעמים ככה לומדים ומפנימים במקום דיבורים ומחשבות. ובפרט שכתבת שאין לך נסיון). תנסי אולי פעם פעמיים עם כאלה שנראים טוב בעינייך ומשם תראי איפה את עומדת.

*אזהרה- יתכן שיפנו אלייך כאן באישי כמה נשמות טובות אחרי שכתבת שאת יפה, ושאין לך נסיון. אז תיזהרי. הם ישחקו אותה טובים ואכפתיים אבל היופי הזה שלהם הוא רק כלפי חוץ.
תודה רבה לך🙏מבקשת את פניך
אני באמת מבינה.

ולגבי האזהרה-וואלה צודק לגמרי לגמרי.
בהצלחה. שיהיה בקלות ובשמחהנוגע, לא נוגע
תודה לכולם על התגובותמבקשת את פניך
החכמתם אותי!
בטוחה שפעם הבאה אפעל בשיקול דעת יותר.
אני הייתי רוצה רק בחורה יפה, חובה בחורה יפהסלט
למזלי אין דבר כזה בחורה לא יפה
בטח שיש!חדשכאן
שאלה אחת שכדאי שתשאלי את עצמךadvfb

אם תצליחי להתאהב בבחור שהוא לא נחשב 'יםה' בעניניך, מה יקרה? למה את מפחדת שזה יקרה?

תסתכל בתגובה שלי להיימבקשת את פניך
הסברתי שמה..
אני אשדך לך את חבר שלי. אותו דבר רק בבן.יהלומ
חחחמבקשת את פניך
מאיזה בחינה?
בחור שטוען שהוא יפהיהלומ
ומתלונן שלא מצליח למצוא חן בבנות שמציעים לו כי הן פחות יפות.
אהה חחחמבקשת את פניך
לא, אני לא בקטע כזה בכלל...
סתם לפעמים זה לא מוצא חן בהגזמה, אז אין לי מה לעשות עם זה...
אין מה להרגיש רע, אדם צורך מראה יפה.ארצ'יבלד

כן, אבל מראה לא נתון בבחירת האדם...מבקשת את פניך
לכן אני מרגישה רע לפסול על מראה חיצוני...מבקשת את פניך
אדם נולד עם חוש הומור אופיארצ'יבלד

גובה,גיזרה (אם הוא נראה כמו בטטה זה עלול לעורר דחיה שזה "גם לא בעיה שלך כי נולדת עם הרגשי דחייה האלו") גודל אף.

אם הוא נראה כמו קנגרו גם תרגישי רע?

יש פה משהו מהותי יותר,

אנחנו לא חייבים לאף אדם דבר, ואנחנו לא מוציאים לשון כשאנחנו אומרים את זה.

כל אחד צורך מספר דברים בהנתן האדם שהוא.

ואין מה להרגיש רע לגבי הצד השני, הוא יתחתן... אנחנו לא היחידם שקיימים ויש בני זוג רבים.

נכוןמבקשת את פניך
צודק לגמרי.
לא יודעת, ככה מרגיש לי..
כשהייתי בן עשרים הרגשתי ככהארצ'יבלד

כי הסביבה תמיד דיברה על אופי אופי אופי,

אבל לדעתי זה ממש עיוות.

הרי, המשיכה הקיימת במציאות בין אישה לאישה זועקת, להמעיט בחשיבותה כמוה להמעיט בשימוש ברגל.

בנוסף, שאלתי את עצמי איך אוכל לומר לה "את יפיפיה" "את נראת מדהימה" ועוד מחמאות חיצוניות (ואני מניח שבחורה רוצה לשמוע את זה) אני אשקר? היא לא תקלוט את זה? כמה זמן אני אעבוד עליה? ומה לגבי יחסי אישות? ואם יהיה לי רפלקס הקאה? פעם יצאתי עם מישהי שלא נראתה טוב בעיני, אמרתי לה שאני צריך לשרותים והקאתי. ככל שהקשר מתחזק, ההרגשה ביחס למראה מקבלת מימד אמת, אנחנו עומדים לגעת ולהתחבק וכו. אחרי הדייט הזה דיברתי עם חבר, הוא אמר לי שדודה שלו התחתנה עם מישהו שלא אהבה את המראה שלו, ובלילה הראשון היא הקיאה ברגע שהם התקרבו אחד לשני. אני נמנע ומתרחק מהדעות שדוחפים אופי בכח.

וכדברי הגמ' בקידושין, אסור לאדם לישא את האשה קודם שיראנה שמא יראה בה דבר מגונה. כפשוטו.

הרבה בנות טוענות שפחות מפריע להן, הצד של החיבור בין השניים חזק יותר. יתכן, אני מניח גם כך..

ואין פה משהו רק אגואיסטי, יש פה משהו מהותי בקשר, וגם לא בסדר כלפיה כשאתה מתחתן עם מישהי שהמראה לא מוצא חן בעיניך.

וואו מעניין לראות נקודת מבט אחרתמבקשת את פניך
מאוד הופתעתי לשמוע שזה גרם לך להקאה.
עד כדי כך זה משפיע?מטורף מטורף!
חיזקת לי בחזרה את העניין שמראה חיצוני כן חשוב וכן מהותי, כי הרוב טענו שאם זה לא משו שדוחה אז כדאי להמשיך ולתת צאנ'ס.
טוב,מעניין.
כן, וזה היה בדייטים מאוחריםארצ'יבלד

ועד אז אמרו להמשיך כמובן...

נכון לגמרימבקשת את פניך
אבל שובצהרים
אין מישהו שחושב שמציאת חן היא דבר לא חשוב. אף אחד לא יגיד לך להתחתן בלי שאת שלמה עם המראה החיצוני של הבחור.
מה שהרבה מנסים לומר שהמחשבה שמציאת חן צריכה להיות מהשניה הראשונה היא לא נכונה. ולכן כדאי לתת כמה פגישות עד שמכריעים שהמראה לא נוח לך.

שורה תחתונה, מראה ומציאת חן הם דברים חשובים בקשר אבל זה לא אומר הם חייבים להיות עוצמתיים ישר על ההתחלה
בול! תודה רבה לך🙏מבקשת את פניך
חח בשמחה,צהרים
אבל בהודעה שהגבתי אליה לא כתבת כמוני...
לאלאמבקשת את פניך
כלומר-
לא כתבתי משו שסותר את דבריך, אלא רק כתבתי שמציאת חן זה דבר מהותי וחשוב ו@ארצ'יבלד חידד וחיזק את זה יותר מכולם.
אתה חידדת משו אחר-
שאמנם מציאת חן זה מהותי ובלעדי זה אי אפשר להתחתן, אך עם זאת לא כדאי לפסול על תמונה אלא לתת צ'אנס לפחות דייט 1 או 2, ובמידה ואין לגמרי אז לחתוך.
אמת?
כן, אמת.צהרים
אני מציע לך דרך התנהלות.
כתבת שאת עוד בשלבי התחלה ולכן לדעתי כדאי לתת מקום לדרך כזאת ולא ישר לפסול את כולם לפי תמונה. (שלא תצטרכי, אבל את תוכלי ללמוד על עצמך יותר ולמצוא את הדרך הנכונה לך)
נכוןמבקשת את פניך
בעז"ה שה' יוביל אותי לאט לאט בדרך הנכונה לי...
ואת כולנו למעשה!
אם אני לא אוהב מראה עדיין בדייט השני אני נפרדארצ'יבלד

לא כיף לי למרוח (במובן הרגשי, שאני מוצא את עצמי נטחן עם השאלה של המראה שוב ושוב, ואיך הדייט היה, ומה לגבינו, והאופי שלה, ומידות ויראת שמים, כשזה פשוט יכול להגמר שבוע קודם מסיבה מאוד מאוד טובה). ואני לא קונה את התאורייה שזה משתנה. (מאמין שזה קורה פעם ב, אבל אני לא חיי פעם ב).

נראה לי @לב אוהב כתבה כך בעבר.

החיים מתנרמלים ככה, לא רצים אחרי ניחושים, החלטות מתקבלות בלב שלם.

מי שהגבול שונה אצלו, כי ככה הוא מרגיש כלפי עצמו שישנה, אבל לנקוט בגישה של "נצא חודש חודשים ו" נשמע לי כמו אמונה שדבר ישתנה.

ואני לא מאמין בזה, בכל זאת, לא אחד מיג עיקרים ;)

אני איתך בזה, אני גם חותך אחרי פעם/פעמייםצהרים
המקרה שפה טיפה שונה.
קודם כל היא בת ויש הרבה יותר אמירות שבנות לא חייבות מראה מאד טוב כדי להתחתן.
בנוסף היא עדיין לא התחילה את הדייטים. אין לה את האפשרות לדעת את מה שאתה יודע על עצמך מתוך הנסיון.
לגבי הבת אני איתך, מקריאה פה של בנות ואחיותי וחברות שלהןארצ'יבלד

לגבי נסיון, כתבתי ש"מי שהגבול שונה אצלו, כי ככה הוא מרגיש כלפי עצמו שישנה"..

,,אני זמנית כאן
מצטרפת למה שכתבו כאן שאם באמת אין משהו חריג במראה -מבחינתך ולפי ההרגשה האישית שלך אז לתת צ'אנס. להשתדל עם כל הקושי לתת לעצמך טיפה סבלנות.
חשוב שתהיה מציאת חן. אבל לא סתם כתוב "מציאה".. זה לא תמיד בא ברגע. בהצלחה אהובה
התחברתי לחידוד הזה...מבקשת את פניך
תודה לך🙏
תודה לה'. תצליחיאני זמנית כאן
אסכם בקצרה כמה נקודות:אוויל מחריש
צריך שתהיה מציאת חן, זה הכרחי ביותר.
אם מתוך רוב הבחורים שיצאת איתם לא יפים/ מוצאי חן בעינייך אז תצטרכי לבחון את עצמך יותר למה זה קורה לך.
ולגבי המשפט האחרון, כשם שיש מי שפוסל על מראה מולד יש מי שפוסל על יכולת שכלית מולדת, יכולת כלכלית מולדת, מזג מולד וכו׳, בסופו של דבר צריך לאזן בין כל הגורמים לפי מה שטוב לך.
צודק לחלוטין.מבקשת את פניך
תודה על הסיכום🙏
ועוד משהו חשוב שהתלבטתי אם להכניס בהתחלהאוויל מחריש
כי זה פחות קשור ישירות.
בסופו של דבר השאלה עם מי תתחתני היא בעלת משמעות רבה וה׳ משגיח במיוחד בעניין זיווגו של אדם. המשמעות של זה היא שיכול להיות שבעלך הוא בכלל מישהו שמבחינה ראשונית היית פוסלת אבל מכיוון שזה נושא כה משמעותי אז בצורה כלשהי זה נעקף.
אין לי מושג איך בחירה והשגחה מסתדרים בנושא הזה אבל נראה לי שכשבאים עם כמה שפחות תוויות ככה יותר קל לזהות את התחושה הפנימית מי המיועד לך.
נכוןמבקשת את פניך
אבל כמו ש@ארצ'יבלד טוען-יש לזה צד מאוד מהותי.
השאלה היא האם הוא עד כדי כך מהותי שאפשרי לפסול אדם רק בגלל תמונה.
בגלל תמונה לא הייתי פוסל,אוויל מחריש
מכיר הרבה אנשים יפים לא פוטוגניים...
אממ אני קצת כזו גםמבקשת את פניך
אבל בכל מקרה- רואים משו כללי...
אני לא אלוקים ולא יודע מה התכנוניםארצ'יבלד

הגמרא בשבת ו. כותבת שאין להכנס לחללו של עולם,

וזה פשוט, כי א' אנחנו לא יודעים. אז למה אנשים עסוקים בתאוריות האין סופיות על הנהגת ה' והאשה שהן מתחתנים איתן?

יש כאלו שמרחקים לכת, וכשנושאים אשה רעה, אז כמובן, היא התיקון בכך שיחיה איתה ויתייסר וכו'. אין לי עסק בנסתרות, יש לי עסק בעול... ברגע שמסתכלים על זה מזווית מבט שלך, אני נכנס לאינסוף תאוריות ביחס להנהגת ה'. 

ובאמת אפשר להקריץ מה שרוצים, כי אפחד לא יודע.

כמו שכתבת "אין לי מושג איך..." כנל לגבי התוויות. גם זה אין לי מושג, אולי ההשגחה פועלת אחרי הדבקת התוויות, הרי התויות זה חלק מתפיסת העולם שלנו, שניתנה לנו בידי ה'.

כללו של דבר, אני מחפש אישה בדייט, לא בין הקלפים ווספרי קודש, זה פשוט לא עוזר.

אולי בעצם כתבת את זהארצ'יבלד

תרגישי הכי בנוחלב אוהב

שורה תחתונה כמה שתנסי להיות בסדר עם עצמך כביכול

כאילו נגיד להתעלם ממה שאת מרגישה וכן לתת צ'אנס

כנראה שבסוף תחתכי על הנקודה הזאת

אז אין טעם לדעתי סתם להתבאס שאת פוסלת על זה הרבה. (כי באמת אין יותר מדיי מה לעשות עם זה)

את תתחתני עם מישהו שמוצא חן בעינייך נכון? אז זהו. כאן הסיפור נגמר.

אממ

כן אפשר להגיד שלפעמים יש רתיעה ממשהו שהפרצוף משדר.

זה קרה לי כמה פעמים. שהבחור היה נראה סבבה אבל הרגיש לי בפנים כאילו לאאאא, ובכל זאת נתתי צ'אנס ובסוף התברר שמשהו באופי כל כך לא קשור אליי וכל כך לא מתחבר שכאילו הבנתי שכנראה זה התבטא דרך המראה.

(כאילו תתנחמי בזה שלפעמים זה מעיד גם שמשהו באופי בינכם לא מתאים...ושאת לא סתם שטחית חח)

ויש כאלה עם אופי מדהים וכיף אבל פשוט לא מתפתח רגש אפילו שהוא יכול להראות סבבה.

בקיצור. אל תרגישי לא בסדר עם עצמך.

וואו,תודה על ההשקעה!מבקשת את פניך
קיבלתי🙏
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בתור גבר אומרדרייב

בהחלט חשוב תמונה מושקעת שמציגה אותנו בטוב, וגם אני מביא כזאת.

אבל חייב גם שתהיה משקפת ומציאותית.. לא פילטרים ומשחקים עם זוויות וכאלה.

זה עלול לגרום הרבה תסכול מדייטים ראשונים מביכים בו סתם מחכים לברוח ברגע שמנומס מספיק. (לא שזה מעלה גדולה לגבר כזה, אבל כך עובד העולם)

הצד השני מצפה לרחל כמו בתמונה ואז מגיעה לאה..

^^Seven

שידכתי לחבר של בעלי מישי ובפגישה הגיעה מישהי מאוד מאוד מלאה

ממש לא ראו את זה בתמונה שהעבירה

החבר הזה נסע שעה נסיעה כדי להפגש איתה ובסוף זה היה ברור שהפגישה הלכה לפח כי זה נפל כבר על זה

הוא כמובן כיבד ונשאר עד סוף הפגישה

אבל חייב להעביר תמונה תואמת מציאות..חבל על שניכם

מה זה קניות אונליין?חסדי הים
"שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת ה' הִיא תִתְהַלָּל"
ביום בו הבנים יפסיקו לפסולמישהי 1

או יפסיקו לבקש תמונות אז דבריי יהיו מיותרים.

עד אז אני גאה להגיד לבנות- דאגו לאינטרסים שלכן,שיהיו לכן הצעות.

(אני לא שדכנית.אני מדברת כחברה שמנסה לעזור)

בנות לא צריכות לספק יצרים שטחיים שלחסדי הים

גברים. לא ככה האידיאל להתחתן.

אני לא אומר מה לעשות מבחינה פרקטית.

מסכימה אבל איך זה נראה בפועל?מישהי 1

אני אומרת תחזרו לעולם הישן והטוב שלא מבקשים תמונות

הלואי

המציאות כבר נסעה משם

פשוט עצובפצל"פ
לא חושבת שזה נכון גם לבנים?לגיטימי?

כל הקטע הזה של תמונות יכול להיות מורכב ומסובך.

לא כולם מרגישים שיש להם בכלל תמונה וואו.

לא כולם רוצים בכלל לשתף תמונה שלהם.

בכנות, את חושבת שיש מישהי שמשתפת תמונה ואומרת - הנה אני ביודעין ומתוך כוונה ברורה משתפת תמונה מכוערת שלי?

האם נראה לך שמי שבוחרת תמונה, אומרת לא אכפת לי מהתמונה, זאת פשוט התמונה האחרונה שלי?

האם נכון לשתף דווקא תמונה מאירוע, או אולי יש שיקולים אחרים שבעקבותיהם בוחרים דווקא תמונה מחיי היום יום?

האם את, כשדכנית, מסוגלת לכבד בחירה כזאת?

יכול לומר לך שזה בדיוק המצב אצליבחור עצוב

מחפש תמונה עדכנית יחסית ושולח. אין לי כח לכל ההתעסקות הזו.

ובאמת שהגיע הזמן להפסיק עם כל מחול השדים סביב התמונות. 

מבינה אותך מאודמישהי 1

אני לא שדכנית אלא חברה שמנסה לעזור לחברות שלה ולא התחתנתי צעירה בכלל וגם אני שנאתי כל כך את זה

אבל

כש'עברתי צד' והתחלתי לשדך פשוט הזדעזעתי מכמה בנים פוסלים על תמונה. בחורות שהן זכיה בלוטו פשוט נפסלות בחור אחר בחור והן לא יודעות את זה כי זה עוד לא הגיע לשלב שאני מציעה להן והן מתייבשות תקופות

ונשרף לי הלב

אז אני כותבת כאן כדי שיגיע לכמה שיותר בנות מהממות- תעשו הכל כדי לצאת הכי טוב שלכן!!

ומי שכתב פה שקר החן- בא לי להגיד אנחנו פועלים בתוך הכללים של העולם הזה שיש בו גם מקום לשקר החן.

ולגבי הפניה לבניםמישהי 1
אני חווה שבנות פחות פוסלות ויותר מוכנות לקבל אז לא ראיתי לנכון לפנות לבנים 
שטויותבחור עצוב
להבנתי זה ממש מדרוןזיויק

ואין לי דעה מגובשת בנושא

כל הכבוד על המאמציםכלה עצבנית

אבל פעם אחת ביקשו סתם עוד תמונה יותר טובה וזה עצבן אותי אז חברה שלי צילמה אותי מחזיקה דף שמסתיר את הפנים וכתוב עליו

"והיו עיניך רואות את מוריך (ישעיהו ל, כ)"

אני ממש לא מסכימה איתךהפי

יש לי חברות הרבה מעל היופי הממוצע

דווקא שהן שולחות תמונות מאירועים/ צילום מקצועי לגברים יש תחושה של איום

לעומת זאת שהן מחייכות למצלמה בסלפי חמודי או שמצלמים אותן שותות קפה בבוקר או בטבע מתי שרואים את היופי הטבעי זה הכי כובש

בהנחה והן נראות טוב בלי איפור

. בלי אודם בלי תסרוקות בלי שטויות ..הכי פשוט

הכי אומרים כן..

ותתפלאו לנשים יפות הרבה יותר מאתגר למצוא

הרבה פעמים הצעתי לגברים והן דווקא פסלו על שטויות כמו על מקום וכו' .. ( וזה היה נראה לי קטנוני אבל לא התערבתי ) ובדיעבד הם ספרו לי שלא היה להם אומץ להגיד להצעה כזו טובה ( כי גם הפרטים שלהן טובים) כן.

אז גברים אומרים הרבה יותר מהר כן להצעה לבחורה שנראת ממוצעת - חמודה  מאשר בחורה יפיפיה .

זה לא שהם לא רוצים אותה .. הם מרגישים איום או בדייט מקטלגים אותה כסנובית

לא יודעת אם שמעת אבל תשאלי חברה שלך הכי יפה שאת מכירה תשאלי אותה מה קורה אצלה בדייטים

ותבני ששם זה הכי כואב

זה לא נשמע אמיתיהרמוניה

כל גבר רוצה אשה יפה

מה יש לו להיות מאוים, הוא לא עוד אישה שיכולה לקנא ולהרגיש מאוימת

תמונה טובה זה תמונה טובהמישהי 1

לא משנה מארוע או לא

מה שיותר טוב מוכיח את עצמו.

לגבי מה שכתבת אחר כך אני לא מכירה את זה

צודקת..בנות רבות עלי

מי שנראת טוב וזה יכול לתרום לה להתקדם.... למה לא.

רק חשוב שזו תהיה תמונה משקפת.. לפעמיים יוצאות תמונות ממש טובות שלא תואמות למציאות.

כן, רק צריך להגיד ביחד עם זה לצד שמקבל את התמונההרמוניהאחרונה

שלא צריך לחשוב שהיא משקפת את הכל...

אם הייתי יוצאת רק עם מי שיש לו תמונה יפה כנראה הייתי יוצאת עם בן אדם אחד לשנה

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי היםאחרונה

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

משפחה פחות דתייה בדייטים.יובללל

חבר'ה אני צריך ייעוץ.

אני די חדש בעולם הדייטים. לא מזמן הציעו לי מישהי שאני מכיר מלפני כמה שנים כשעבדנו ביחד לתקופה מסוימת. אני יודע שהיא בעלת אישיות מיוחדת ובעלת מידות, ולפי מה שהבנתי מחברה שלה היא גם התקדמה יותר מבחינה תורנית (צניעות כמובן וכו).

אבל בסוף, למרות שהיא כן נשמעה לי כיוון טוב, החלטתי לא ללכת על זה בגלל המשפחה שהיא באה ממנה. היא באה ממשפחה חוזרת בתשובה, אבל לא כל כך חזקים בדת, כמה אחיות חילוניות וכו. וזה דבר שהפחיד אותי להיכנס אליו. אני רוצה שאישתי תהיה אישה מאוד תורנית (ואני גם משתדל להיות כזה), וזה לא כל כך היה נראה לי הכיוון.

אני מאוד חושש שאולי איבדתי פה משהו טוב, אבל מה לעשות? הרגיש לי שזה מורכב לי מדי!!

מה דעתכם? כמה משקל לתת לדבר כזה?

יש מצב שאיבדת. אבללגיטימי?

א. מתחנתים גם עם המשפחה. בין אם אנחנו רוצים, ובין אם לא - כולנו באים ממשפחה ומרקע מסוים. ברוב המקרים, זה גם אומר שתהיה אינטראקציה בין המשפחה שתקים למשפחת המוצא, ברמה ובתדירות כזאת או אחרת.

האם זה אומר שהיא עצמה לא תורנית? איפה רבקה גדלה? רחל ולאה? וכו' וכו'

ב. מורכבות אפשר למצוא בכל מקום. אף אחד לא מבטיח לנו חיים קלים.

ג. יכול להיות שיכלת לבנות איתה בית תורני נהדר - אבל זה ממש לא אומר שלא תוכל לבנות משהו דומה עם מישהי אחרת. ב"ה יש בנות תורניות רבות, ותוכל עם לא מעט מהם לבנות משהו טוב, ואפילו יותר מזה. הכל פוטנציאלי כל עוד זה לא נעשה...

א. מאוד מסתייג מהביטוי הזהadvfb

מה זה אומר מתחתנים עם המשפחה? 

בנאדם לא מנהל זוגיות עם המשפחה.

כן מנהל מערכת יחסים מסיומת שצריך לתת עליה את הדעת, אך היא בשום מקרה לא חתונה.

גם אין יותר מדי כלים להעריך את מידת המורכבות ביחס למשפחת המוצא.

לפעמים יכול להיות פערים מאוד גדולים אבל שמסתדרים מעולה, לפעמים להיפך.

תמיד כיף שדברים משותפים, זה פשוט.

לא זוגיות, אבל בהחלט שזה מרכיב חשוב בולגיטימי?

בתור מישהו חדש בעולם הדייטים, הוא אולי מדמיין לעצמו שיפגוש בקרוב את הנסיכה שלו, והם יחיו באושר ובעושר עד עצם היום הזה.

כלומר,

אני חוששת שיש כאן דברים שהוא לא לוקח בחשבון:

לאיזה סוג של קשר אני מצפה עם חמי וחמותי? עם הגיסים והגיסות?

האם נוסעים אליהם לשבתות וחגים? איך זה נראה?

האם יהיו מפגשים משפחתיים? מה התוכן שלהם?

האם הדודים וסבא וסבתא שותפים פעילים בגידול הילדים? (בייביסיטר וכו')?

האם הנ"ל הם גם משענת כלכלית?

כמובן שאפשר להמשיך לדבר על מערכות יחסים לא בריאות - כמו התערבות בזוגיות וכו'. אנחנו לא חיים במציאות סטרילית, ואני בטוחה שאם תלך לפורומים המקבילים תמצא שרשורים על בעיות בתוך המשפחה.

בעיני יש מחירים לשני הכיוונים - בין אם נמצאים בקשר (וצריך להגדיר משהו), ובין אם נמצאים בניתוק (מה המסר שזה מעביר לילדים?)

מסכימה איתך שאין דרך להעריך את המורכבות, ובטח כשאין לנו מושג מה צופן העתיד.

אבל זה טעות בעיני לחיות בתודעה שאנחנו נחיה בבועה שזה רק שנינו והילדים שיבואו...

באמת לא טוב להכנס לפנטזיות וחלומות ורודיםadvfb

זה נכון מאוד, לאו דווקא בהקשר הזה. כמובן שבכל דבר שקשור לזוגיות.

זה מעגל יחסית חיצוני.. אבל כמובן חשוב לתת עליו את הדעת.

לא מבין למה ענית בהקשר הזה, הרי השואל אמר שהוא דווקא דחה הצעה על רקע משפחתי. משמע, הוא מבין שזה נושא רגיש שיכול להיות משמעותי.

נראה לי שיותר מועיל להגיד מה כן ולא מה לא בהקשר הזה.

לכן השאלות הללו שהבאת הן נועדו רק כדי להבין שזה יכול מורכב.

כמו שאת בעצמך אמרת, קשה מאוד לענות על השאלות האלה, אם בכלל אפשרי לענות עליהם..

לכן, נראה לי שיש צורך בשאלות בירור ביחס למקום החשיבות של השואל ביחד לנושא.

שאלות שיעוררו להבין מה היחס שלו לזה וה המקום אותו הוא צריך לתת לנושא.

מה זה משנה מאיזה משפחה היא באה?תוהה לעצמי
בעלי ממשפחה דתית לייט מאוד, והוא יותר דוס ממני. אנשים גדלים ועושים בחירות משל עצמם בחיים
סליחהיובללל
סליחה שאני שואל, אבל האם וכמה יש חיכוכים שזה יוצר? זה בוודאי לא פשוט הרי, כל המנהגים, כשרות, שיח, צניעות, שמירת שבת ועוד המון מורכבויות שיכול ליצור. אז איך מתמודדים עם זה?
לא יוצר חיכוכים בכללתוהה לעצמי

את כל ההלכות שנוגעות לכולם כמו שבת כשרות וכו' נוהגים לפי בעלי, שחלק מהדברים עושה כמו המשפחה שלו בחלק מחמיר יותר. מה שנוגע רק אלי כמו צניעות זה עניין שלי.

ברור שהמקום התורני שלה משנה, אבל נשמע שהיא החזקה. המקום התורני של המשפחה לא משנה בכלל בעיני.

לגיטימי אבלזיויק

תהיה מודע לזה שמה שחשוב זה האדם העצמו, והסביבה שלו זה בנוסף. גם האבות והאמהות לא תמיד היו עם משפחה 100 אחוז...

תחשוב על ההורים והאחים של אברהם. אח של יצחק... אח של יעקב... המשפחה של רבקה... ושל רחל ולאה..

..יובללל
בוודאי שחשבתי על זה. אבל גם יש הבדל בין הדור שלנו לבין הדורות שלהם. הנושא אשה יבדוק באחיה.. וכו וכו. ברור שהאדם עצמו הוא העיקר, אבל זה חבילה שלמה. 
נכון ולכן נשאר פה עניין האופיזיויק
של שניכם
אני חושב שיש לתת משקל למשפחה.אדם פרו+

לאו דווקא רק בפן התורני.

לאחרונה עלו לי מחשבות, שמבחינה מסויימת

בפרט אצל אשה, יותר חשוב לי המשפחה שלה

מאשר היא.

אין לי כוחות סוס להסביר את עצמי

אבל לפי מה ששמתי לב אשה זה המון

עניין של הרגלים, והיא רוצה להמשיך את מה

שהיה בבית שממנו באה.

אולי זה רק מהניסיון מהזוית הצרה שדרכה

אני רואה את המציאות, סה"כ הייתי נשוי לאשה אחת.

אבל גם לפי המקורות,

כתוב בשולחן ערוך לישא

בת תלמיד חכם, ולא ישא בת עם הארץ.

המיקוד לא עליה, אלא על הבית ממנו הגיעה.

וגם אם החליטה לשנות כיוון

מי יודע כמה שנים, וכשהיא תתעייף

תזכר במנהגי הוריה.

אני יודע רציתם לשמוע שהכל אפשרי

וכל מה שאתם צופים בסטטוסים של מוטיבציה

אבל בתכלס האנשים לא כאלה גמישים

ולא כאלה חזקים.

מה דעתכם?

מענייןיובללל
מעניין מה שאתה אומר. בסוף ברור לי שהבית הוא משקל מאוד מאוד משמעותי. והשאלה שלי היא בתכלס כמה יחס לתת בין המידות של הבחורה לבית המידות של הבית שלה (או בפן התורני וכו)? הרי בסוף כמו שכתבו מעליי ראינו מאיפה הגיעו האבות והאמהות שלנו..
יש כאלה שחשוב להם יותר ויש כאלה שפחות חשוב להםadvfb

תאמת אני לא יודע כל כך למה זה ככה.

תקח דף ועט ותרשום לעצמך את כל החששות שעולים ותראה אם אתה יכול להתמודד איתם.

המטרה של המשימה הזאת ליצור אצלך יותר בהירות ופחות להתבחבש ולהתבלבל בגלל חוסר הבהירות

חשוב שתקרא את זההמצפה לישועה

יכול להיות שכבר כתבו בדומה

תמיד יש שונו בין אנשים ומורכבות ויתרונות וחסרונות לכל אחד בעיניו לפי ענייניו.

החשש מאוד מובן אבל עם חששות צריך להיפגש ולא לברוח כדי לראות במה האם יש ממה לחשוש.

תפגוש את הבחורה תשמע ממנה על המשפחה שלה על היחס שלהם למקום שלה...

גם לא הייתי מעלב את זה בכלל בהתחלה.

תראה שיש ביניכם התאמה וכו'

אולי זו אשתך?

ומשם כבר תגיע לנקודב הזאת...

האם מדובר באנשים קשים שיש להם רק את הדרך שלהם זו בעיה והאמת שזה לא משנה אם הם דתיים מאוד או לא בכלל.

אנשים קשים זו התמודדות

וגם בזה כשיש זוגיות טובה ונכונה אפשר לדעת איך לנהל את הדבקים בצורה ישרה וחכמה

בהצלחה וה יתן לך עצה טובה

עונה בתור בעלת תשובההמקורית

שהתחתנה עם בעל תשובה - המשפחה לא קשורה לרמת הרוחניות של האישה. בכלל. מה שקשור זה ההחלטה שלה איפה להיות וכמה היא נחושה להישאר שם ולא להיות מושפעת.

הקשר היחיד למשפחה, זה כמה הם גמישים ביכולת להכיל את השוני ואם לא אזמה היא חושבת לעשות עם זה. ואת זה כדאי לבדוק ולברר כי אם זה בכיוון טוב ויש פתיחות - זה מעולה.

המשפחה שלי אפילו לא שומרים שבת חוץ מאחות אחת (ואנחנו משפחה גדולה) ואף אחד לא היה מהמר בחוץ שאני לא נראית דתייה מבית

נכון, זה אומר שעושים החלטות שהרבה פעמים הן לא פוטוגניות מבחוץ כזוג אבל הן כן תואמות את אורח החיים שבחרנו.

ואגב,גם בתוך משפחות דתיות ודוסיות יש הבדלים בהרבה דברים שצריך להכיל. אזלא בטוחה שיש לך איך לברוח מזה

איזה כיף שענית את התשובה הזאת מהמקום שלךadvfb
חבל לפסול בחורה טובה בגלל המשפחה שלהחושבת בקופסאאחרונה

אם היא בסגנון שאתה מחפש ויש לה מידות טובות, מה היא אשמה שהשמפחה שלה לא באותו סגנון כמוה?

האמירות המגמרא מדברו על תקופה שבה ההשפעה היחידה על אנשים, בפרט לאישה, הייתה המשפחה. היום אנשים הרבה יותר עצמאים לבחור את הדרך שלהם בעצמם.

כמובן כדאי לבדוק שאין בעיות קשות שישפיעו על ההתנהלות כזוג, אבל אם מדובר על משפחה שיכולה להכיל ברמה מינימלית, חבל לפספס על זה מישהי שיכולה להתאים.

אני ובעלי שונים מהסגנון של המשפחות שלנו, והקמנו בית משלנו בדרך שמתאימה לנו.

זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כן. מבין..בנות מרכלות עלי

אני מגיב במקומו הוא לא נמצא פה הרבה

כן, מביןארץ השוקולד
צודקת 
כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"ת
🥺❤️מבולבלת מאדדדד
נקווה שבקרוב אחותי❤️

חנוכה שמח🥰

אמן(:הפי
😢בחור עצובאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfb

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

זה מובןארץ השוקולד
אבל אני לא רואה שום ציפייה למיידיות בעניין הזוגי
בטח, זה דחף ממש חזקadvfbאחרונה

הלבד קשה ולהיות בזוג זה הרצון האולטימטיבי.

לכן בגלל שמדובר בדחף, אז יש גם סבלנות יכולה להוות טריגר.

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולד

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

תשובה לארץ השוקולדראובן255

זה אומר שאני דתי בראש פתוח לעולם תרבות מערב מתערבב בין אנשים\קהילות אם זה חילוניים אז לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל תרבות)  אם זה דתיים לוקח מהם את הדברים הטובים (למשל אהבת חינם וחיבור בין אנשים) ומהחרדים לקחתי את ללכת לפי הלכה לא דתי לפי דעתי ולעשות מה שבראש שלי בלי להייעץ אם אני נמצא בבעיה או שיש לי בעיה אני פונה לרב שייעץ לי ויעזור לי אני לא ישר הולך לבעל מקצוע רק כי יש לו תואר בדבר הזה למשל פסיכולוג

מקווה שדי הגדרתי את עצמי טוב

ולכן חשוב לי משהי מאמינה בדרך הזאת בחיבור בין העולמות

לא בטוחה שהכוונה הייתה שתענה כאןלגיטימי?

אבל לפחות לי עדיין לא ברור איפה אתה נמצא.

התרבות החילונית טובה לדעתך? רק לדתיים יש אהבת חינם וחיבור בין אנשים? רק חרדים הולכים לפי ההלכה?

בדברים שאינם הלכתיים, למשל מצב נפשי, תפנה לרב לפני שתפנה לפסיכולוג?

אולי יהיה יותר נח להגדיר לאיזה רבנים אתה הולך? איזה ישיבות מתאימות לתפסית עולמך? עם מי אתה מתייעץ? לפי איזו השקפת עולם הלכתית אתה הולך?

איך אתה מחליט מה מהתרבות החילונית אתה לוקח ומה לא?

במה מתבטאת הפתיחות שלך?

בעיני לא צריך לענות על זה כאן, רק שמדברך אין לי מושג איפה אתה נמצא על הציר הדתי.

מסכים לגמרי עם דברי לגיטימיארץ השוקולדאחרונה
אם חשוב לך דמיון בעולם הדתי עם אשתך, כדאי להגדיר מי אתה
לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.

אולי יעניין אותך